Skip to content

Κκιλίντζιροι!

Ιανουαρίου 26, 2010

                                           

 

1. «Όπως είπε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ »βεβαίως και επιθυμούμε κορύφωση του ενδιαφέροντος της διεθνούς κοινότητας για το Κυπριακό, όμως θα πρέπει να γνωρίζουμε που αποσκοπεί η επίσκεψη του κ. Μπαν Γκι-μουν».

 

Βεβαίως και θα έπρεπε να γνωρίζει   ο κύριος Δημήτρης, αφού κατά πάσα πιθανότητα η επίσκεψη αποσκοπεί στην επιβολή της διαγαλαξιακής συνομωσίας σε βάρος μας!

 

Σε τι άλλο, αλήθεια;

 

 

»Έχουν σημειωθεί τέτοιες εξελίξεις στις συνομιλίες, έτσι ώστε να κρίνεται αναγκαία και καταλυτική η παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών;

 

Ποττέ! Πως είναι δυνατόν να σου πέρασε τέθκοιον πράμα που το μυαλόν!

 

«Διαφαίνεται στο άμεσο μέλλον η προοπτική επίτευξης συμφωνίας και δεν είναι γνωστό;»

 

Απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτον!

 

 

«Μήπως ο Γενικός Γραμματέας του διεθνούς οργανισμού επιστρατεύεται για να διασώσει τις συνομιλίες που λαθροβιούν, ασκώντας πιέσεις για να επιτευχθεί κάποιου είδους μερική συμφωνία;» διερωτήθηκε.»

 

Σωστή απορία του κυρίου Δημήτρη, άλλωστε είναι τοις πάσι γνωστό πως ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ το μόνο που κάνει είναι να γυρίζει τον κόσμο και να πίνει καφέν.

 

 

 

2, “Ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι όχι μόνο δεν έχει σημειωθεί οποιαδήποτε ουσιαστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις αλλά υπάρχει και σοβαρό πισωγύρισμα.»

 

Έχει δίκιο. Στις κακές του ώρες ο Χριστόφιας μου θυμίζει τις τραγικές μέρες του Τάσσου.

 

«Υπό το φως αυτών των δεδομένων, πρόσθεσε, «θα μπορούσαμε να πούμε ότι προκαλεί έκπληξη η κάθοδος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο αυτή την περίοδο».

 

Θα μπορούσαμε επίσης να πούμε πως αποτελεί έκπληξη τεραστίων διαστάσεων το γεγονός και μόνο πως ακόμα ασχολούνται μαζί μας!

 

 

«Υπενθύμισε ότι η Γραμματεία του ΟΗΕ μελετούσε κάθοδο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο σε περίπτωση που θα σημειωνόταν κάποια σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.»

 

Την οποία προσπαθούμε να υπονομεύσουμε μέρα νύχτα!

 

«Ο κ. Φωτίου είπε ότι μια επίσκεψη του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο αυτή την περίοδο και με αυτά τα δεδομένα θα έχει περιεχόμενο και αξία εάν θα στοχεύσει στην κάμψη της τουρκικής αδιαλλαξίας.»

 

Φυσικά, διαφορετικά το ΔΗΚΟ θα τον στείλει πίσω στην σύνταξη του στην Κορέα.

 

«Αν παρ’ ελπίδα», ανέφερε, «ο ΓΓ του ΟΗΕ άλλα έχει κατά νου και άλλα σχεδιάζει, εάν δηλαδή σκοπεύει να πιέσει τη δική μας πλευρά, εκτός του ότι θα βρίσκεται εν αδίκω και ουσιαστικά εκτός των όρων εντολής που έχει από το ΣΑ για να προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες στα δύο μέρη σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, το μόνο που θα κατορθώσει είναι να μειώσει περαιτέρω την αξιοπιστία και την αμεροληψία του ΟΗΕ».

 

Α, το λέσιην! Δεν γνωρίζει ούτε κάν τα συμφέροντα του ιδίου του ΟΗΕ. Να του στείλουμεν τον Λιλλήκκαν που ήξερεν και υπερασπιζόταν σωστά τις αρχές και την αξιοπιστία της Ευρώπης να του πει θκυο λόγια!

 

 

«Συνέχισε λέγοντας ότι εάν ο στόχος του ΓΓ του ΟΗΕ είναι να πιέσει και την ε/κ πλευρά αυτό θα είναι λάθος και δεν πρέπει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αποδεχθεί αυτή τη διαδικασία.

«Εάν η επίσκεψη του ΓΓ του ΟΗΕ θα έχει σαν στόχο να πιέσει την άλλη πλευρά, τότε καλώς να ορίσει», είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ.»

 

Φυσικά, οι μεσολαβητές καθήκον έχουν να πιέζουν μόνον εκείνους που ορίζει ο κύριος Φώτης!

 

«Ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι το κόμμα του αναμένει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ θα είχε διδαχθεί από «τις εμπειρίες και τα παθήματα των τεσσάρων προκατόχων του που είδαν τις προσπάθειές τους όσον αφορά το Κυπριακό να αχρηστεύονται λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας».

 

Έχασεν τον λοαρκασμόν ο Φώτης: με τον Ου Θάντ είναι 5 οι προκάτοχοι. (Αλλά εξεχάσαμεν, το Κυπριακόν εξεκίνησεν μιαν ηλιόλουστην μέραν του Ιουλίου του 1974).

 

 

«Από την άλλη, αναμένουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παραμένοντας σταθερός στη θέση του ότι δεν θα δεχθεί ούτε ενδιάμεσες συμφωνίες ούτε διαδικασία πάρε – δώσε, θα τονίσει στον ΓΓ του ΟΗΕ τις ευθύνες της τουρκικής πλευράς προς την οποία οφείλει ο ΟΗΕ να απευθυνθεί με τον πιο αποφασιστικό και αυστηρό τρόπο», είπε.» Το ΔΗΚΟ, είπε ο κ. Φωτίου, δεν θα αποδεχθεί ούτε ενδιάμεσες συμφωνίες ούτε διαδικασίες πάρε δώσε θα αποδεχθούμε.”

 

Το ΔΗΚΟ δεν θα αποδεχθεί; Για τ’ όνομαν του θεού!

 

Τούτον όμως πράγματι εν σωστόν!

 

 

3.«Σύμφωνα με σημερινά τ/κ ΜΜΕ, ο κ. Ερογλου σε συνάντηση του με τα μέλη του «συνδέσμου αλληλεγγύης και πολιτισμού του Ικονίου» ανέφερε ότι η λύση του Κυπριακού θα πρέπει να αναζητηθεί χωρίς να λησμονηθεί το παρελθόν και έχοντας υπόψη «τις σημερινές πραγματικότητες».

 

Είδετε ταύτισην;

 

«Ο κ. Ερογλου είπε ακόμα, κατά τη συνάντηση που είχε με τον «πρόεδρο» του λεγόμενου «συνδέσμου ύπαρξης και προβολής του ψευδοκράτους» Χουσεΐν Οζγκιουβέν, ότι θα πρέπει να τερματιστεί η ανάθεση στον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ της αποστολής του συνομιλητή ή να εξευρεθεί άλλος τρόπος επίλυσης του Κυπριακού.»

 

Προσέξτε τι φοβερό όνομα έχει ο λεγόμενός σύνδεσμος! (Όχι, δεν αναφέρομαι στο «ψευδοκράτος», αυτό το πρόσθεσε το Sigmalive.)

 

Νομίζω ξεπερνά κατά πολύ την «Ελληνική Αντίσταση», το  ΕΛΑΜ, ή άλλα δικά μας μπανάλ ονόματα!

 

Η απαίτηση όμως να παραιτηθεί ο αντίστοιχος συνομιλητής ενώνει όλους τους πατριώτες, ένθεν και ένθεν του συρματοπλέγματος, η ηλιθιότητα βλέπετε όχι μόνο είναι αήττητη, αλλά δεν έχει ούτε σύνορα!

 

 

«Ο Οζγκιουβέν υποστήριξε, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ότι σταδιακά η τ/κ πλευρά προβαίνει σε παραχωρήσεις και ότι κανείς δεν είναι ενήμερος για το τι συζητείται.

Πρόσθεσε ότι «οι πρόγονοί μας, μάς άφησαν το νησί στο σύνολό του» και το 1974 κατά την τουρκική εισβολή και «με την ισχύ των ξένων κρατών, αφήσαμε το μισό νησί στους Ε/κ, τουλάχιστον ας προστατεύσουμε το άλλο μισό».»

 

Ρε κουμπάρε τούτος ξεπερνά σε εξυπνάδαν ακόμα τζιαι τον Ομήρου!

 

Ναι, τα πιο πολλά σχόλια μου είναι και θυμωμένα και οργισμένα.

 

Και συνεπώς δεν μπορούν να θεωρηθούν σοβαρά.

 

Μπορείτε όμως να το χειριστείτε διαφορετικά;

 

 

 

 

 

 

(Πηγή για τα αποσπάσματα: Sigmalive.)

 

 

 

 

Advertisements
8 Σχόλια leave one →
 1. Ιανουαρίου 26, 2010 19:19

  Στροβολιώτη,
  ούτ’ εγώ θα μπορούσα να το χειριστώ διαφορετικά, γι αυτό αποφεύγω τις αναρτήσεις για τα τεκταινόμενα τελευταία. Ασκούμαι σε εγκράτεια, γιατί με πνίγει και μένα η οργή και ο θυμός με τις ασυναρτησίες που εκστομίζουν οι ηγέτες μας…Και να φανταστείς, ότι την πιρόγα την ξεκίνησα για να αρχειοθετώ τις εξελίξεις (τις ποιες;;;) στο κυπριακό!

  Αναρωτιέμαι με τι θα ασχολείται ο πρόεδρος τα υπόλοιπα τρία χρόνια της θητείας του…Βλέπεις, υποπίπτω πάλι στον πειρασμό να γράψω κι άλλα. Σταματώ εδώ και αναμένω να μας αποκαλύψουν οι υπεύθυνοι τι σκοπό έχουν, προς τα που κινούνται και αν (και με ποιους…) θα συνεργαστούν επιτέλους για το ξεπέρασμα της αδιέξοδης (όπως και οι ίδιοι παραδέχονται…) πολιτικής τους.

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Ιανουαρίου 26, 2010 21:38

   Α, Λεμέσια! Τους ηγέτες ΤΟΥΣ!

   Τι θα κάνει ο πρόεδρος; Θα διαχειρίζεται την υστεροφημία του!

   Μου αρέσει!

 2. Ιανουαρίου 26, 2010 20:04

  Στροβολιώτη,

  τα κείμενα που βγαίνουν από θυμό δεν σημαίνει πως δεν είναι και σοβαρά.
  πάντως νεύρα…είσιες εν φανερό…οπότε μπράβο σου που με τόσα νέυρα
  έγραψες ένα τόσο ορθώς-λογικό κείμενο.
  Κάποιες φορές θέλω να πιστεύω πως η πλήρης ηλιθιότητα αφορά μόνο κάποιους αρχηγούς και εκπροσώπους κομμάτων,μεταξύ άλλων κι αυτούς που αναφέρεις εδώ, και δεν χαρακτηρίζει το λαό μας στο σύνολό του…θέλω να πιστεύω. Νομίζω,από τον τρόπο που «ξεφούσκωσε» μέσα σε μισή μέρα ο σάλος που προσπάθησαν να προκαλέσουν από τη σύλυση του τάφου του Τάσσου,και από το το τελευταίο τραγικό συμβάν με τον Χατζηκωστή, ίσως να πρέπει να αρχίσουμε να γινόμαστε λίγο αισιόδοξοι για τα κριτίρια αυτού του λαού…θέλω να πιστεύω,πως όλη αυτή η ανοησία που κουβαλά ο Ομήρου και οι λοιποί δεν είναι χαρακτηριστική πια για τον λαό μας.
  Κι ότι οι προσπάθειες που γίνονται για το Κυπριακό,αντιμετωπίζονται θετικά από την πλειοψηφία.

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Ιανουαρίου 26, 2010 21:41

   Δεισδαιμόνα,

   Μου αρέσει ο ορθολογισμός, ακόμα και στο θυμό μου!

   Θέλω να πιστεύω και εγώ εκείνα που θέλεις να πιστεύεις εσύ.

   Μου αρέσει!

 3. Ιανουαρίου 26, 2010 22:46

  Νομίζω πως ο Συλλούρης έχει κάποιο δίκαιο τούτη τη φορά,

  Νομίζω μετά την εξέλιξη με τους όραμς χέστηκαν οι ευρωπαίοι μπας και πειραχθεί κανένας δικός τους και θα ρθούν τώρα ούλλοι ένας ένας να μας πουν το αυτονόητο.. να δείξουμε λίγη »ευαισθησία» στους μαλάκες που ήρθαν και παίζουν κουμάρι πάνω στη ράσιη μας… λες και υπήρχε περίπτωση ο χριστόφιας να απαιτήσει να τους τα ρίψουν ούλλα κάτω. λέτε να πουν τουλάχιστο και το αυτονόητο στους ΤΚ; να μην πουλούν άλλη ΕΚ γη σε ξένους;

  ..μακάρι..

  Ο χριστόφιας πρέπει να τους πει πως πρέπει η τουρκία που είναι ο μεγάλος φταίχτης δαμέ- διότι αυτή »εξαπάτησε» τους ξένους με τη γη »κκελεππουρι» για να περιπλέξει τα πράγματα κάνοντας την επανένωση ΑΔΥΝΑΤΗ. Αυτή θα πρέπει να πιεσθεί και ή να αποζημιώσει τους Οραμς και να χαλάσει τα σπίτια ή

  να αποζημιώσει τους πρόσφυγες που έκτισε πάνω ΚΑΙ να σταματήσει να κτίζει σε άλλη ΕΚ γη.

  Τζαμε πρέπει να πάει ο παν κι μουν να αρρώσει όι ποδά..

  τούτο πρέπει να του πει ο πρόεδρος.

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Ιανουαρίου 27, 2010 07:17

   Κυριάκο,

   Λυπάμαι αλλά θα διαφωνήσω: δεν είναι ΤΙ λέει, αλλά ΠΟΙΟΣ το λέει.

   Ακόμα και αν βρεθεί κάτι νούσιμο στον λόγο του Συλλούρη κλπ, είναι εντελώς τυχαίο και φυσικά άνευ ουσίας.

   Το θέμα των περιουσιών είναι σαφώς μεγάλο ζήτημα. Ο Χριστόφιας επιμένει (και καλά κάνει) πως σε όλες τις περιπτρώσεις τον πρώτο λόγο πρέπει να έχει ο νόμιμος κάτοχος τίτλου.

   Ολοι γνωρίζουμε όμως, πως ο τελικός ιδιοκτήτης ΔΕΝ θα είναι πάντα ο νόμιμος κάτοχος του τίτλου.

   Μου αρέσει!

   • Ιανουαρίου 27, 2010 12:32

    Μακάρι να έπιαναν τοπο οι φοβίες των απορριπτικών και να μας έφερνε και κανένα σχέδιο ο τύπος
    όμως εσυ δηλαδή δεν βλέπεις πως είναι απλά για τους ξένους που έρχεται;
    θα πάει να έβρει τα δύο βαζάνια που συνομιλούν και θα τους πει να προσπαθήσουν να δείξουν λίγη ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα των ξένων που επένδυσαν στα κατεχόμενα διότι εν κρίμα να χάσουν τα πάντα χωρίς να φταίνε.. μάνα μου ρε..

    Δυστυχώς φίλε σε ένα τέτοιο κόσμο ζούμε.

    Μου αρέσει!

   • strovoliotis permalink*
    Ιανουαρίου 27, 2010 13:36

    Κυριάκο δεν νομίζω…

    Ο ΓΓ έρχεται (αν έρθει), γιατί τον χρειάζεται η ίδια η διαδικασία – πρέπει να δείξουν πως πέτυχαν κάτι μέσα σε αυτούς τους μήνες, εκτός από την φύρα στις καρέκλες…

    Ξέρει επίσης πως λίγα μπορεί να κάνει για τον Ταλάτ. Υποθέτω πως οι σύμβουλοι του τον ενημέρωσαν πως αντιδρούμε εμείς οι ττοππουζοκυπραίοι σε «εξωτερικές» επεμβάσεις.

    Για αυτό το τελευταίο, και στο βαθμό που μπορεί να έχει αποτέλεσμα, μπορεί και να ανησυχεί ο Συλλούρης – γιατί θα ένοιωθε πολύ πιο άνετος με τον Ερογλου…

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: