Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι έλληνες της Κύπρου εξέλεξαν τον Έρογλου.

18 Απριλίου, 2010

Να τον χαιρόμαστε λοιπόν.

Ο κ. Ντερβίς Έρογλου, μέχρι πρόσφατα ευρισκόμενος εντός πολιτικής ναφθαλίνης, είναι από σήμερα ο νέος ηγέτης των Τκ.

Ο ηγέτης της κατ’ εξοχήν συντηρητικής παράταξης των Τκ, μη έχοντας το χάρισμα, βρισκόταν πάντα στη σκιά του Ραούφ Ντενκτάς. Οι ανατροπές που συνέβησαν από τις αρχές της παρούσας δεκαετίας στην Τουρκία αλλά και στον βορρά, είχαν ως αποτέλεσμα την οριστική (;) συνταξιοδότηση του κ. Ντενκτάς, και τον προσωρινό παραμερισμό του κ. Έρογλου.

Οι συνθήκες στην Τκ κοινότητα επέτρεψαν στην αναμορφωμένη άλλα πάντως όχι εντελώς ευρωπαϊκά σοσιαλδημοκρατική παράταξη του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ) του κ. Ταλάτ να γίνει κόμμα εξουσίας και με παντιέρα τη λύση του Κυπριακού κατάφερε να εκλέξει τον ηγέτη της ως πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου – μιας οντότητας που δεν αναγνωρίζεται από κανένα πλην της Τουρκίας.

Πέραν των ζητημάτων της λύσης, το ΡΤΚ  είχε να χειριστεί και τα ζητήματα της κοινωνίας και της οικονομίας. Και είναι φανερό πως τα έκαναν μπάχαλο. Ίσως να ήταν άπειροι διαχειριστές του καπιταλιστικού συστήματος, ίσως να ήθελαν να άρουν τις αδικίες σε βάρος κάποιων δικών τους που είχαν αδικηθεί στη μακρά περίοδο που διοικούσε η δεξιά, ίσως να γεύτηκαν το μέλι περισσότερο απ’ ότι έπρεπε, η ουσία είναι πως η κοινωνία των Τκ δεν ενέκρινε τελικά τον τρόπο διακυβέρνησης τους.

Παράλληλα το ΡΤΚ έπρεπε να λύσει και το Κυπριακό. Αυτό  δεν εξαρτιόταν από εκείνους. Ποτέ δεν εξαρτιόταν αποκλειστικά από εκείνους. Τον καιρό της παντοδυναμίας του Ντενκτάς, η τουρκική κυβέρνηση ΔΕΝ ήθελε λύση, ούτε είχε κανένα λόγο να έρθει σε σύγκρουση με τον Τκ ηγέτη. Άσε που ο Ραούφ Ντενκτάς είχε και ίσως έχει ακόμα προσβάσεις στην Τουρκία που τον κάνουν ισχυρό αντίπαλο σε οποιοδήποτε Τούρκο ηγέτη που ήθελε να κάνει κάτι διαφορετικό από εκείνον.  Ο Ταλάτ ήταν πολύ βολικός αφού η νέα πολιτική του Ερντογάν προνοούσε  λύση των προβλημάτων και αναβαθμισμένο  ρόλο για την Τουρκία στον σύγχρονο ευρωπαϊκό χάρτη.

Και όμως λύση πάλι δεν βρέθηκε.

Οι συνθήκες στην Τκ κοινότητα ήταν θετικές, η Τουρκία είχε ένα ηγέτη που ευνοούσε λύση, ο νέος ηγέτης των Τκ ήταν ανέκαθεν υπέρ της λύσης.

Τι πήγε στραβά;

Η όντως περίπλοκη εξίσωση του Κυπριακού περιλαμβάνει και πολλές παραμέτρους και εντός της Εκς κοινότητας. Η Εκ κοινότητα που άρχισε την δεκαετία που διάγουμε με ένα Γλαύκο Κληρίδη πλήρως συμμορφωμένο με την επιτυχημένη πολιτική Σημίτη, με την Εκ κοινωνία να αρχίζει να διαβλέπει την πιθανότητα λύσης, αλλά με ένα σημαντικό απρόβλεπτο παράγοντα που θα άλλαζε τα πάντα: το ΑΚΕΛ συμπλήρωνε δεύτερη πενταετία εκτός εξουσίας, και αυτό ήταν πάρα πολύ. Σε μια στιγμή κολοσσιαίας πολιτικής αφασίας το ΑΚΕΛ του Δημήτρη Χριστόφια έκανε την εγκληματική επιλογή Τάσσου Παπαδόπουλου για τις προεδρικές του 2003. Ενώ οι συνθήκες στην απέναντι πλευρά εξελίσσονταν με ένα ανεπανάληπτο και εξόχως θετικό τρόπο, η δική μας κοινωνία επέλεγε τον Φλεβάρη του 2003, την οπισθοδρόμηση, την απραξία, τον φόβο, τον εθνικισμό.

Σε 14 μήνες από την εκλογή του, ο Τάσσος Παπαδόπουλος έκανε σεμινάριο πάνω σε σεμινάριο αποτυχημένης πολιτικής, τραγικής διαπραγμάτευσης, απίστευτης ανικανότητας να αντιληφθεί τι γινόταν, και οδήγησε την Κύπρο στην τραγική κατάληξη του δημοψηφίσματος.

Δεν αμφισβητώ ούτε την εκλογή του Τάσσου, ούτε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Ήταν και οι δυο δημοκρατικές διαδικασίες, έστω και αν στο δημοψήφισμα, η επίδοση της τότε κυβέρνησης μας μόνο με αφρικανικές χώρες συγκρίνεται.

Κάθε επιλογή όμως πέραν από δικαίωμα έχει και *συνέπειες*. Και οι συνέπειες ξεκίνησαν τότε και εκτείνονται μέχρι και σήμερα και είναι τραγικές για τους Εκς, και τελικά τραγικές για την Κύπρο όλη.

Γιατί ναι μεν το ΑΚΕΛ αντιλήφθηκε νωρίς τις συνέπειες της εγκληματικής του απόφασης, αλλά όντας συντηρητικό κόμμα, προτίμησε τον ρεαλισμό της συνοδείας του Τάσσου μέχρι την τελευταία στιγμή, οπότε τελικά και ουσιαστικά  τον ανέτρεψε.

Πολλά πράγματα άλλαξαν μέχρι το 2008 όμως. Η Εκ κοινωνία υπέστη μια πραγματικά βάρβαρη πλύση εγκεφάλου από την εθνικιστική πολιτική της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των ΜΜΕ. Απέναντι, η Τκ κοινωνία έχασε κάθε ίχνος ενθουσιασμού και έβαλε τη λύση σε δεύτερη μοίρα.

Ο Πρόεδρος πλεον Χριστόφιας βρέθηκε με τον Ταλάτ, και μια διαδικασία που κανονικά θα έπρεπε να συμπληρωνόταν σε λίγους μήνες, πήρε περίεργες διαστάσεις. Ο κ. Χριστόφιας έδειχνε πως προτιμούσε να διατηρεί την παράδοξη του συμμαχία εξουσίας  με τα διαχρονικώς λυσοφοβικά κόμματα του ΔΗΚΟ και της  ΕΔΕΚ. Από την άλλη σε καμιά περίπτωση δεν αγκάλιασε την πραγματικά προχωρημένη υποστήριξη που του έδινε ο ΔΗΣΥ.

Ώσπου τον έχασε και εκείνο.

Επέμενε για συνομιλίες άνευ επιδιαιτησίας και χρονοδιαγραμμάτων, αλλά έλα που τελικά υπήρχε κάποιο χρονοδιάγραμμα πρόεδρε…

Και από σήμερα έχουμε μπροστά μας τον κ. Έρογλου. Μόλις τα κατάφερε τελικά. Είναι φανερό πως την τελευταία στιγμή πολλοί Τκ αντιλήφθηκαν πως η επιλογή Έρογλου θα τους φέρει ίσως τελικά σε δύσκολη θεση, αντιλήφτηκαν πως η Τουρκία δεν θέλει διακοπή της διαδικασίας, αλλά ήταν πλεον αργά.

Οι συνομιλίες φαίνεται θα συνεχιστούν. Ίσως να φτάσουν και σε κάποιο σχέδιο λύσης.

Κάτω από ποιες συνθήκες όμως;

Ποια λαϊκή βάση θα στηρίξει και θα πολεμήσει για να περάσει η λύση στα δημοψηφίσματα;

Ποιοι πολιτικοί θα την κάνουν  να δουλέψει;

Ποιοι θα προσπαθήσουν να κτίσουν το μέλλον και να αφήσουν πίσω το παρελθόν;

Η τραγική, μυωπική μας πολιτική, την ώρα που γινόταν περίπου κοσμογονία απέναντι, η πλήρης μας αδυναμία να αντιληφθούμε και να αξιοποιήσουμε αυτή την κοσμογονία, φέρνει  τελικά  αποτέλεσμα.

Οι συνέπειες της διαχρονικής μας ηλιθιότητας πως είμαστε πάντα εμείς το θύμα, πως όλος ο κόσμος ραδιουργεί σε βάρος μας, πως όλοι προσπαθούν να μας περιπαίξουν, είναι τώρα εδώ μαζί μας.

Ζεστές, ζεστές.

Να τον χαιρόμαστε λοιπόν τον κ. Έρογλου.

Η διχοτόμηση του νησιού μας δε θα είναι αποκλειστικό τουρκικό κατόρθωμα.

Ίσως να είναι το λαμπρότερο δικοινοτικό επίτευγμα.

41 Σχόλια leave one →
  1. 18 Απριλίου, 2010 23:35

    Στροβολιώτη πάρε πομονήν!Δαμέ η Τουρκία επαραγκώνισεν ένα Ντεκτας που υπήρξε ιστορικό πρόσωπο για τους τ/κ τζαι ριζωμένος μες την ιστορία του κυπριακού.

    Λαλεις η εκλογή Έρογλού να εν η πραγματική μας ευκαιρία;…

    να ανοίξει πραγματικά πάλε το κυπριακό τζαι να αφήσουμε τες μεσοβέζικες καταστάσεις;

    τζαι το ακελ να ξοφλίσει τα χρέη του που την εποχή του τάσσου;
    (να ξοφλίσει τα χρέη του να ξοφλίσει τα χρέη του να ξοφλίσει τα χρέη του)[τρις για να το πιστέψω!]

    τον Νίκο μεν τον φοάσαι εν να καμει πάλε την υπέρβαση.

    να το δούμε θετικά στην προοπτική του χρόνου Στροβολιώτη.
    μήπως η ζωή έσιει παραπάνω φαντασία που μας!έτσι τζι αλλιώς εξανάκαμεν μας το!

    Μου αρέσει!

    • Kyriacos permalink
      19 Απριλίου, 2010 03:20

      Μα η τουρκία είναι αυτή που καθόρισε την εκλογή Ερογλου , μη συγκρίνεις την περίπτωση Ντεχταζ
      υπάρχουν τεράστιες διαφορές..

      Απλά επικοινωνιακά την Τουρκία την συνέφερε να λέει πως στηρίζει Ταλάτ για να απεμπολήσει το κυπριακό απο την ενταξιακή της πορεία με το εξής επιχείρημα:

      »’εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε στηρίζαμε τον Ταλάτ αλλά πρέπει να σεβαστούμε την ψήφο των ΤΚ»

      Φυσικά οι εκλογές όμως ήταν »στημένες» καθότι ψήφισαν γύρω στις 24 χιλιάδες περισσότεροι έποικοι ψηφοφόροι απο τις προηγούμενες εκλογές..

      Και πέραν τούτου.. Το Μπαιρακ Στήριζε Ερογλου και όπως φάνηκε και Τούρκοι Αξιωματούχοι στα κατεχόμενα μεθόδευαν κρυφα υποψηφιότητα έρογλου.

      Γιατί;

      Διότι η Τουρκία δεν θέλει να θυσιάσει την Κύπρο στον βωμό της ΕΕ χωρίς να είναι σίγουρη για την ενταξιακή της πορεία… Ενας τρόπος να απαλλαχθεί απο το βαριδιο της Κύπρου και να κερδίσει χρόνο είναι να »χαλάσει» επικοινωνιακά τις σχέσεις της τάχατες με τον …κακό ηγέτη των ΤΚ..

      το επιχείρημα πως για όλα φταίνε οι ΕΚ το 2004 θα παραμένει φυσικά στο τραπέζι…

      προς ολοταχώς για αναγνώρισή

      Μου αρέσει!

  2. 18 Απριλίου, 2010 23:54

    Ως πολλάται που έχεις την Δισδαιμόνα για παρηορκά

    Μου αρέσει!

  3. 18 Απριλίου, 2010 23:59

    Απόψε δεν βρίσκω λόγια…
    Έχεις δίκαιο Στροβολιώτη…Πόσες φορές τα είπαμε…
    Και τελικά επαληθεύθηκε το χειρότερο σενάριο…

    Όμως, πρέπει να περιμένουμε…
    Θέλω να πιστεύω, ότι δεν τελείωσαν όλα ακόμη,
    όπως λέει και η Δυσδαιμόνα…

    Μου αρέσει!

  4. Andreas permalink
    19 Απριλίου, 2010 00:56

    Υπομονή Στροβολιώτη υπομονή.
    3 χρόνια παρα κάτι εμείναν.
    Θα μας ηφκάλουν τζιοι Τουρκοκύπριοι τον «Ν-ίκαρο» τζιε θα μεταναστέψουμε μια τζιαι καλή

    Υ.Γ. Οι ελληναρες να προετοιμαζουνται για τα όπλα.Τι τους αναγιώνασιν τόσα χρόνια?

    Μου αρέσει!

    • 19 Απριλίου, 2010 01:04

      Τον Νίκαρο Ανδρέα θα τον ηφκάλει η ανεπάρκεια της Κυπριακής αριστεράς.

      Μου αρέσει!

      • xwrikos permalink
        19 Απριλίου, 2010 07:59

        Acera
        ΅
        Ανεπαρκεις εν καποιος που δεν πετυχενει αυτο που θελει.

        Που ειδες την ανεπαρκειαν του χριστοφια και του ΑΚΕΛ?

        Μια χαρα τα εκαταφεραν.

        Για να καταλαβεις ακομα εχει κοσμον που νομιζουν οτι το ΑΚΕΛ και ο χριστοφιας θελουν λυση.

        Μου αρέσει!

  5. Andreas permalink
    19 Απριλίου, 2010 02:00

    Αν κρίνω ,στροβολιώτη, που την σταση του, τωρα που η αριστερά εν κύβέρνηση, θα ήταν άξιος ν απαρνηθεί και προεδρία αν ηταν να τον ηφκάλει η αριστερά.

    Μου αρέσει!

  6. Andreas permalink
    19 Απριλίου, 2010 02:04

    σορρυ ασερα ήθελα να πω.
    Χρωστω σου δε ,ασχετο, εν ποστακιο περι οικολογίας αμαν εβρω γρόνο

    Μου αρέσει!

  7. 19 Απριλίου, 2010 02:14

    Το λοιπόν, εκτιμώ πολλά την ανάλυση σου δαμέ στη ξενιτιά που δέν τα καταλάβω καλά τα πολιτικά της κύπρου.

    Μου αρέσει!

  8. Οθέλλος permalink
    19 Απριλίου, 2010 07:07

    Δυστυχώς έχει απόλυτο δίκιο ο Στροβολιώτης. Η εκλογή Έρογλου στα κατεχόμενα είναι αποτέλεσμα και των πολιτικών επιλογών του ΑΚΕΛ τα τελευταία 7 χρόνια. Λογικά λοιπόν είναι πλέον θέμα χρόνου οι συνομιλίες να καταλήξουν σε ουσιαστικό αδιέξοδο και να αρχίσει το blame game μεταξύ των δύο πλευρών. Και τότε, «απαλλαγμένος» πλέον από το βάρος του Κυπριακού, ο Δημήτρης Χριστόφιας θα μπορέσει να επικεντρωθεί στα σχέδια του για μια δεύτερη πενταετία.

    Μου αρέσει!

  9. strovoliotis permalink*
    19 Απριλίου, 2010 07:21

    Λοιπόν, να ξεκαθαρίσω: δεν θεωρώ πως η εκλογή Έρογλου θα τερματίσει τη διαδικασία των συνομιλιών. Ισα ίσα που είναι πιθανόν να την επιταχύνει μέσω της διεθνούς διάσκεψης, η οποία φαίνεται θα χρησιμοποιηθεί ως μέσο παράκαμψης του νέου Τκ ηγέτη.

    Αν αυτό οδηγήσει σε σχέδιο λύσης θα είναι καλό.

    Τα πράγματα που με στενοχωρούν όμως είναι άλλα, και αντιγράφω από την ανάρτηση:

    «Ποια λαϊκή βάση θα στηρίξει και θα πολεμήσει για να περάσει η λύση στα δημοψηφίσματα;
    Ποιοι πολιτικοί θα την κάνουν να δουλέψει;
    Ποιοι θα προσπαθήσουν να κτίσουν το μέλλον και να αφήσουν πίσω το παρελθόν;»

    Βλέπετε, κάτω από κάποιες συνθήκες θα ήταν δυνατό ακόμα και να μας επιβάλουν κάποια λύση για διαφόρους λόγους.
    Θα την επέβαλλαν όμως σε μια Εκ κοινωνία που έχει διαβρωθεί και απομακρυνθεί από το όραμα της επανένωσης λόγω της τραγικής πενταετίας του μεγάλου μακαρίτη, και σε μια Τκ κοινωνία που έχασε τον ενθουσιασμό της λόγω της μη εκπλήρωσης του οράματος που είχε όταν οργάνωνε τα συλλαλητήρια των δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.
    *Αυτό* είναι που με στεναχωρεί. Η λύση θα έπρεπε να είναι *για* τον κόσμο, να είναι η προέκταση μιας λαϊκής θέλησης, όχι η επιβολή πάνω σε αυτή.
    Και σε αυτό το μέτωπο, η δική μας πλευρά φάνηκε τραγικά ανεπαρκής τα τελευταία χρόνια, θα μπορούσα να πω μάλιστα πως έκανε ό,τι μπορούσε για να σκοτώσει την όποια ελπίδα τολμούσε κατά καιρούς να ξεμυτίσει.

    Μου αρέσει!

  10. 19 Απριλίου, 2010 07:24

    Όντως εγώ είμαι λίγο ,ίσως πολύ άσχετη με τα πολιτικά ,αλλά λέω εγώ η άσχετη ,΄μηπως ,μήπως κατά βάθος χαίρονται οι δικοί μας με την εκλογή Ερογλου ,για να ρίξουν την πιθανήν αποτυχία των συνομιλιών στην άλλη πλευρά;
    Εγώ δεν λέω ότι θα αποτύχουν οι συνομιλίες τώρα με τον Ερογλου ,άλλοι τα λένε αυτά.
    Εγώ προσωπικά δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανέναν ούτε ποτζιή ούτε ποδά,ούτε με Ταλάτ ούτε με Ερογλου. Εσείς που είσαστε πιο (ειδικοί) με τα πολιτικά έχετε εμπιστοσύνη στους ηγέτες μας ε/κ και τ/κ για οποιαδήποτε λύση;.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      19 Απριλίου, 2010 07:46

      Σταλαματιά, εγώ προτιμώ να το βλέπω διαφορετικά. Συμφέρει η λύση;

      Συνεχίζω να πιστεύω πως ναι συμφέρει σε Εκς, Τκς αλλά και Τουρκία. Συνεπώς *πρέπει* να τα βρούν.

      Μακάρι να τους έσπρωχνε και ο κόσμος προς εκείνη την κατεύθυνση όμως…

      Μου αρέσει!

  11. 19 Απριλίου, 2010 08:31

    To YΓ του Αndreas είναι όλα τα λεφτά.
    Ε ούτε εγώ θέλω να είμαι απαισιόδοξη, αλλά διαβάζοντάς σε σκέφτομαι πόσο γρήγορα έτρεξαν οι εξελίξεις τα τελευταία 6-8 χρόνια, ούτε καν δεκαετία, πόσο πιο έτοιμος ήταν ο κόσμος πριν το 2004 και πόσο πολλή πλύση εγκεφάλου και γενικό μπλοκάρισμα έπαθε μετά 2004 εποχή. Και τώρα τι;

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      19 Απριλίου, 2010 19:37

      Aurora, Θα συνεχίσουν έτσι ή αλλιώς…

      Κάτω από απείρως χειρότερες συνθήκες.

      Μου αρέσει!

  12. 19 Απριλίου, 2010 09:49

    Όπως αναφέρει και ο Οθέλλος, «είναι πλέον θέμα χρόνου οι συνομιλίες να καταλήξουν σε ουσιαστικό αδιέξοδο και να αρχίσει το blame game μεταξύ των δύο πλευρών. Και τότε, “απαλλαγμένος” πλέον από το βάρος του Κυπριακού, ο Δημήτρης Χριστόφιας θα μπορέσει να επικεντρωθεί στα σχέδια του για μια δεύτερη πενταετία». Αλλά να δείτε που στο τέλος εννά την πάθουμεν ΄πάλε, όπως τότε που ενόμιζεν ο Τάσσος ότι έσιει τσιλλιμένον τον Ντεκτάς, τζιαι ήρταν ούλλα πούκουππα!

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      19 Απριλίου, 2010 19:41

      Itsmylife,

      Δεν θα απέδιδα τέτοια ανεντιμότητα με την οποία ζωγραφίζεις τον Χριστόφια – άνκαι ναι, είχαμε ανέντιμους αρχηγούς.

      Όμως εκτός από ανεντιμότητα ένας πρόεδρος μπορεί να χαρακτηρίζεται και από άλλες ιδιότητες: δειλία, λανθασμένη εκτίμηση καταστάσεων, αδυναμία να πάρει πρωτοβουλίες…

      Μου αρέσει!

  13. 19 Απριλίου, 2010 12:42

    Να ρίξω λοιπόν εγώ μια αισιόδοξη σκέψη εδώ μέσα: Ας σκεφτούμε πως στην πολιτική ο δηλωμένος εχθρός μιας λύσης είναι συχνότερα ο μόνος ικανός να δώσει λύση εφόσον ο διεθνής παράγοντας την επιβάλλει ως μονόδρομο. Στο οικονομικό επίπεδο ας πούμε, είναι αποδεδειγμένο πως αυτός που μπορεί να πάρει με το μικρότερο δυνατόν κόστος τα πιο ακραία νεοφιλευθέρα μέτρα είναι μόνο ένας δηλωμένος εχθρός του νεοφιλελευθερισμού (π.χ. ένας σοσιαλδημοκράτης). Κατ’ αναλογία, ένας εθνικιστής ηγέτης, μπορεί να πετύχει πιο εύκολα έναν «εθνικό συμβιβασμό». Κι επειδή το μεδούλι της λύσης του κυπριακού είναι ο συμβιβασμός, μπορεί ο Έρογλου να αποδειχτεί καταλληλότερος του Ταλάτ στις διαπραγματεύσεις…

    Ηθικόν δίδαγμα: Αν η λύση εξαρτιόταν όντως από το ποιος είναι στην εξουσία, τότε, φέξε μου και γλύστρισα;)
    Οπότε προς το παρόν ας ελπίζουμε πως έχουμε δίκιο όταν επί χρόνια δηλώνουμε πως η λύση θα έρθει (ή δεν θα έρθει) από την Τουρκία.

    Μου αρέσει!

    • 19 Απριλίου, 2010 16:24

      I pio aisiodoksi skepsi pou akousa… Makari ta pragmata na ginoun etsi.. Pros to paron egw den vlepw kai megales pithanotites na apofygoume ti dixotomisi…

      Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      19 Απριλίου, 2010 19:28

      ΔemΩΝ,
      Καλή σκέψη. Πέρασα και εγώ από αυτή τη σχολή. Όταν είχε αναμορφωθεί ο Κληρίδης θεώρησα πως είχαμε την τέλεια συνταγή: νούσιμος δεξιός με δυνατότητα ελέγχου της ακροδεξιάς, ο τέλειος συνδυασμός!

      Κάτι παρόμοιο ένοιωσα και επί Τάσσου όταν με είχε ξεγελάσει για λίγο τις πρώτες βδομάδες του 2004: απορριπτικός από γέννας, αν τα καταφέρει θα είναι η ιδανική συνταγή!

      Τζίφος και στις δυο περιπτώσεις, γιατί έχει μεν σημασία το ζήτημα που αναφέρεις αλλά το κυπριακό είναι μια ολόκληρη σειρά παραμέτρων.

      Και δεν φτάνει να αξιοποιούμε μόνο αυτό που γράφεις.

      Πάντως επαναλαμβάνω πως δεν θεωρώ πως θα σταματήσουν οι συνομιλίες γιατί αυτό δε συμφέρει σε κανένα, αλλά τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα…

      Μου αρέσει!

  14. anon permalink
    19 Απριλίου, 2010 15:05

    Όχι! Είναι τα αδέλφια σας οι τουρκο»κύπριοι» που εξέλεξαν τον Έρογλου, γι’αυτο τωρά λουστείτε τα!

    Μου αρέσει!

    • Andreas permalink
      19 Απριλίου, 2010 15:22

      Ρε ανον.Μεν τα παιρνεις ρε κουμπάρε ουλλα στα σοβαρα.
      Καμνουμε τζιε λλιον καρκασιαλλίκκι.
      Ηρέμησε.

      Μου αρέσει!

      • anon permalink
        19 Απριλίου, 2010 18:34

        Εν νομίζω ο τίτλος της ανάρησης να αναγράφηκε για να κάμουμε καρκασιαλλίκι, μάλλον για να προκαλέσει…
        Τα αδέλφια σας έφκαλαν τον Φασίσταρα, εμείς πάλε φταίμε, άμπα τζαι τους ρίψετε.
        Καλά να σας κάμουν όμως. Σλιανκ.

        Μου αρέσει!

    • Andreas permalink
      19 Απριλίου, 2010 19:24

      Κοιτα.
      Φανταζουμε οτι εισης (ας πουμε) την στοιχειώδη ψυχραιμία για να κρινεις και αρα ν΄ απαντήσεις αναλόγως.
      Πλην της επικεφαλιδας , που οπως λαλεις εν προκλητική, εσιει τζιε κάποιο κείμενο που την συνοδεύκει οκ?
      Το κειμενο φαίνεται σου να προσεγγίζει ,εστω καπως , την πραγματικότητα?
      Εγω λαλω προφανως οι.
      Περιέχει πληθος αποκομμένων γεγονότων ,που θα παρουσίαζαν μιαν αλλην πραγματικοτητα οπως επίσης και η κριτική των ήδη επιλεγμένων γεγονότων βρίθει ανειλικρινους αποδοσης ευθυνων.
      Αν ηταν να το λαβω σοβαρα θα εκαμνα διπλασιο-τριπλασιο ποστ που τον στροβολιώτη.
      Δεν θελω μιας και ηδη τα ειχα πει σε αλλο μπλογκ.
      Αρα το μονο που εκαμα ηταν να διασκεδασω τες εντυπώσεις.
      Τουτον επρεπε να καμεις τζιε συ.
      Ουτως η αλλως επεριμεναμεν το που τους απέναντι…

      Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        19 Απριλίου, 2010 19:34

        Ανδρέα,
        Έστω το δικό μου κείμενο δεν προσεγγίζει την πραγματικότητα. Ποια είναι αυτή κατά τη δική σου άποψη;

        Μου αρέσει!

      • Andreas permalink
        19 Απριλίου, 2010 20:57

        Στροβολιώτη το μπλογκ της επανενωσης ξερεις το.
        Εκαμα ,ας το πουμε , αρκετα ποστς .
        ουλλα μου τα ποστς ειχαν στοχο να δωκουν το στιγμα μου σε αρκετα θεματα.
        Εν μπορω τωρα να ξαναλαλω τα ιδια.
        Ερωτηματα ειχα θεσει παμπολλες φορες , απαντηση καμια.
        Θα πρεπει να πιαεις τα γεγονοτα πριν το 2004 , τι εκαμε τοτε το κομμα του κληρίδη για συνήδειση επανενωσης οταν ηταν στην εξουσια, και μετα δεις τους λογους που οδηγησαν στην δημιουργία τριμερους και μπλα μπλα μπλα.

        Δεν μπορω να ξαναλαλω τα ιδια.
        Θα πω ομως κατι που δικαιολογει το αιτιο ψηφου των απεναντι μας (Τ.Κ και τουρκων) προς ερογλου γιατι εν προσφατο.

        Ειπαν οτι τουτο που τους απασχολει ειναι η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΣΗ και οι το κυπριακο.
        Ακριβως το οδιο ειχα πει ακριβως για την δημιουργία της τριμερους με προεδρο τον τασσο μιας και τα προβληματα τοτε στο εσωτερικο ηταν τεραστια.
        Αυτο θα πει ολοκληρωμενη αντικειμενικη θεωρηση των γεγονοτων για να λαβει ο οθδετερος αναγνωστης πραγματικη εικονα .

        «Όλοι τα έλεγαν ο κάθεις με την δυανοίαν του » λεει ο θουκυδίδης επισημαίνοντα την ιδιοτελεια των ιστορικων να παρουσιαζουν τα γεγονοτα οπως τους βολευει.
        Ε το κειμενο σου εθυμισε μου τουντο πραμα σε πολλα μεγάλο βαθμό τζιας μεν επέρασε πολλύς τζιερος.

        Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      19 Απριλίου, 2010 19:33

      Anon:

      Η επικεφαλίδα δεν είναι τυχαία. Πιστεύω πως τον Έρογλου τον εξέλεξε *και* η πολιτική συμπεριφορά των Εκ των τελευταίων χρόνων.

      Και πιστεύω δίνω ένα σενάριο που να εξηγεί αυτό μου τον ισχυρισμό. Κάθε επιλογή έχει και τις συνέπειες της, και οι δικές μας είχαν *και* αυτό το αποτέλεσμα.

      Τώρα αν νομίζεις πως ό,τι έχουμε κάνει διαχρονικά είναι αλάνθαστο, τεκμηριωμένο, και πέραν κριτικής…

      Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        19 Απριλίου, 2010 22:07

        Ανδρέα,

        «Ερωτηματα ειχα θεσει παμπολλες φορες , απαντηση καμια.»

        Οχι Ανδρέα, απαντήσεις πήρες πάρα πολλές, όχι όμως εκείνες που επιθυμούσες.

        Μου αρέσει!

      • Andreas permalink
        20 Απριλίου, 2010 01:58

        Οχι στροβολιώτη.Απαντηση ποτε.
        Θα σου ξαναθεσω ενα ερωτημα απο το πολλά τετοιας υφης που ειχα θεσει και απαντηση δεν ειχα παρει ποτε.
        Π.χ.
        Ο χριστοφκιας εξελεγη προεδρος με την βοηθεια εδεκ και δηκο για να αποκτήσει πλειοψηφία.
        Ειναι πολλα γνωστο οτι δεν εμπορουσε με εντολη να θικώξει κανενα που την κυβερνηση.
        Για χ ,ψ λόγους ΔΕΝ ακολούθησε την σκληρή γραμή των συγκυβερνόντων του.
        (που θα μπορούσε) αλλα ακολουθησε μια πιο διαλλαχτικη τακτική εξ ου και το ευέλικτος.
        Οι μοναδικοι που θα πρεπε να μεινουν οικανοποιημενοι που μια τετοια εξέλιξη θα ηταν οι θιασωτες του ναι.Αλλα…..
        ¨Η υποκρισία:
        Αρκετοι θια σωτες του ναι και δη του ανανστασιάδη( ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΛΑΛΟΥΜΕ) αρκέφκαν,δειλα δειλα , να βαλλουν κατα του νυν προέδρου για τον λόγο οτι κρατει στην εξουσία ακελ και δήκο οπερ σημαινει οτι ακολουθεί την γραμμή τους!!!!!
        Οταν τους ερωτουσα πως το συμπαιρένουν αφου με ευθυνη του προέδρου εχει ερθει σε αμεση σύγκρουση με τους 2, η απάντηση ηταν …. φωνή βοώντος.
        Και το ειχα θεσει παμπολλες φορες τουντο ερωτημα στο μπλογκ της επανενωσης.
        Εαν εσυ το απαντησεις θα εισαι ο πρωτος.

        Η απαντηση βεβαιως ,και τους την ειχα πει , ειναι οτι εξυπηρετουσαν την δικη τους ενδόμυχη επιθυμια που ηταν ν αποδυναμωθει πολιιτικά ο χριστοφκιας , να συνεργαστει ο αναστασιαδης με εδεκ ή δηκο αποκτώντας πλειοψηφία και να εκλεγει ο ανθρωπος του ναι δλδ της αρεσκείας τους.
        Δυστηχως.Τζιαμε εφτασαμε.Η υποκρισια να περισσευει.

        Πανω σε τουντη λογκή ειχα θεσει πολλα τεθκια ερωτηματα αλλα απαντησεις ποτε.
        Αν θελεις να τ απαντησεις ευπροσδεκτο.
        Αλλα σκανδαλωδως ευνοκικη κριτική ή παραθεση γεγονοτων επετρεψε να μην τα δεχομαι με σοβαροτητα.
        Μπορει εσυ να τα παραθέτεις , θεμιτο , αλλα επετρεψε μου και μενα να τα επισημαίνω

        Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      19 Απριλίου, 2010 19:35

      Α, και Anon.

      Ενα αδελφό έχω μόνο.

      Από την άλλη έχει πολλούς Εκς με τους οποίους συμφωνώ, και άλλους με τους οποίους όχι. Το ίδιο και με Τκς.

      Μου αρέσει!

      • anon permalink
        19 Απριλίου, 2010 19:54

        andrea@ strovolioti@
        για να είμαι ειλικρινής δεν διάβασα και πολύ προσεχτικά το κείμενο αλλά αφού ο strovoliotis μπήκε στον κόπο να μου σχολιάσει τον τίτλο δηλώνω οτι δεν μετανιώνω για το σχόλιο μου. Εγώ αυτό που βλέπω είναι άλλη μια απενεχοποίηση των τούρκων της Κύπρου, που στο κάτω κάτω εκείνοι εξέλεξαν τον Έρογλου. Επιπλέον δεν καταλαβαίνω τι εννοείς οτι εμείς προκαλέσαμε αυτό το αποτέλεσμα, αφού εμείς πρώτοι πρώτοι ψηφίσαμε τον Χριστόφια δίνοντας ΚΑΙ ΚΑΛΑ το «καλό» παράδειγμα για «λύση». Τι άλλο να κάνουμε δηλαδή?

        Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        19 Απριλίου, 2010 22:05

        anon,

        απενοχοποιείς κάποιον που με απόφαση δικαστηρίου έχει κριθεί ένοχος. Τέτοιο πράγμα *ΔΕΝ* υπάρχει στο Κυπριακό.

        Και πριν να ψηφίσουμε τον Χριστόφια, είχαμε ψηφίσει τον Τάσσο.

        Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        20 Απριλίου, 2010 07:54

        Ανδρέα,
        Δε θα βρούμε άκρη.
        Αν θέλεις κοίταξε και τη νεα ανάρτηση.

        Μου αρέσει!

  15. Ανώνυμος permalink
    19 Απριλίου, 2010 22:46

    ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥBΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ, ΟΠΟΤΕ ΤΑΛΑΤ=ΕΡΟΓΛΟΥ=ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ

    Η

    ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ευελικτο ΠΟΥ ΠΑΣΚΙΣΕ ΝΑ ΕΚΛΕΞΕΙ ΤΟΝ ΤΑΛΑΤ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΟΓΛΟΥ? ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΣΕ «ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΨΗΦΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ»

    Η

    ΣΑΝ ΣΩΣΤΟ ΕΔΟΝΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ μπεεεεεεεεεεε ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ?

    ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ?

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      19 Απριλίου, 2010 22:55

      Ανώνυμε/η,

      Ππππέεεεεε!

      Νομίζω θα σε αφήσω με την απορία, αφού βλέπεις, δεν με καταλαβαίνεις. Δεν ήμουν ποτέ ΕΔΟΝόπουλο!

      Μου αρέσει!

  16. Ελενα Νεοπτολέμου permalink
    20 Απριλίου, 2010 17:28

    Χμμμμ…..

    Αγαπητέ Γιάννο απολαμβάνω πάντα τα άρθρα σου…

    Αυτή την φορά με πρόλαβες. Ευτυχώς που υπάρχει κάποιος που μπορεί να χαλιναγωγήσει την οργή και απογοήτευση που προκαλούν οι χειρισμοί Χριστόφια και καταφερε να τα βάλει με …κόσμιο τρόπο στο χαρτί.

    Δυστυχώς φίλε μου, είσαι τραγικά σωστός .

    …..Όσο κι αν ακούεται εξωπραγματικό και όσο και αν θυμίζει σενάριο ταινίας τρόμου , πιστεύω ότι ο Χριστόφιας μεθόδευσε πολύ πολύ έντεχνα την παραμονή του στην εξουσία.

    1.Δέχτηκε ( όπως σωστά επισημαίνεις) να στηρίξει Τάσσο. Ήξερε ότι «ο άθρωπος εν αλλάσσει» έλα όμως που έπρεπε να αποκτήσει πρόσβαση στα μεγάλα σαλόνια;

    2.Επειδή μετά τον Τάσσο το χάος , ό,τι και να έκανε η κυβέρνηση του θα φαινόταν απείρως καλύτερο από προηγουμένως.

    3.Φρόντισε να αφήσει ξεκρέμμαστο τον Ταλάτ με το ΝΑΙ και το ΟΧΙ. Και σαν δεν έφτανε αυτό, φρόντιζε με μαεστρία να τον διαφθείρει στα μάτια του κόσμου. Αυτό φυσικά, δεν αναιρεί τα όσα πάλι σωστά επισημαίνεις για το ΡΤΚ και το «μέλι» της εξουσίας!

    4.Τα διάφορα σταλινικά «κολλήματα» του αμόρφωτου και επιδεικτικά κατώτερου τον περιστάσεων προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ( ..άραγε ,το κάνει επίτηδες για να «τζοιμίζει» τους ΑΚΕΛΙΚΟΥΣ ή τα πιστεύκει;;;) για την ΕΕ, για την οικονομία για τον τρόπο που λειτουργεί η Κυπριακή αντιπροσωπία στο κοινοβούλιο για την περιφρόνηση σε εξοργιστικό σημείο που δείχνει απέναντι στον Συναγερμό και σε οτιδήποτε «εκ δεξιών» (όπως πάλι σκιαγραφείς τόσο ψύχραιμα) είναι παράγοντες που χύνουν νερό στον μύλο της διχόνοιας σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας.

    Άρα αφού ο Ταλάτ που εξελέγει με την ελπίδα της Λύσης, Λύση δεν θα πάρει τότε βγαίνει ο Έρογλου. Αφού θα βγεί ο Έρογλου τότε δεν θα λυθεί το Κυπριακό. Αφού δεν θα λυθεί, τότε το κόμμα πρέπει να επιβιώσει. Για να επιβιώσει χρειάζεται το αντίπαλο Δέος. Άρα κρατάμε το δέος του ΔΗΣΥ… αντίπαλον και τους γλύφτες του ΔΗΚΟ μαζί με τους ΝΑΖΙ της ΕΔΕΚ όμορες δυνάμεις. Άρα παραμένουμε στην εξουσία!

    Μέχρι νεωτέρας…

    Αυτάαααα!

    Με όλη μου την εκτίμηση

    Έλενα Νεοπτολέμου

    Μου αρέσει!

  17. Andreas permalink
    20 Απριλίου, 2010 23:08

    »
    Ανδρέα,
    Δε θα βρούμε άκρη.
    Αν θέλεις κοίταξε και τη νεα ανάρτηση.
    »

    Γιατι ρε φίλε εν μπορούμε να βρουμε ακρη.
    Εν μπορούμε να εβρουμε εμεις τζιε καρτερούμε να τα βρουμε με τον Τουρκο?
    Αμαν εμ μπορεις να μου δωκεις απαντηση ,σκέφτου μηπως εσιης αδικο .

    Θελεις να σου επισημάνω τζιε ενα αλλο λογικό σου λάθος?

    Λεεις
    »
    Συνεχίζω να πιστεύω πως ναι συμφέρει σε Εκς, Τκς αλλά και Τουρκία. Συνεπώς *πρέπει* να τα βρούν.
    »
    Εκ των πραγματων δεν στεκει.Ειναι σαν να παιζουν μαππα στο ιδιο γήπεδο οι 3 τους , να θελουν να βαλουν γκολ αλλα να μεν το βαλλουν.
    Φκαίννει νοημα?
    Το προφανες εν οτι καποιος που τουτους εν θελει λύση ή εκτος τζιαν υπάρχει 4ος πιο δυνατος που βαλλει εμποδια.Υπαρχει?
    Αποψη μου .Η τουρκια δεν την κοφτει να το λύση.

    Τωρα για το καινουριο σου το κειμενο εν πολλα μεγαλο , εν μπορω να θκιαβασω αλλα ηντα ειρωνια.
    Ενω αποφασίστηκε ομοφωνα για πληρη αποστρατικοποίηση , του αναστασιάδη εκοψε του σχετικως προσφατα για μιτση τακτικο στρατο.
    Σημαντικος παραγοντας για λύση ?
    Οι .Ασήμαντος για μενα.Απλα ερκεται να επιβεβαιώσει τουτο που ειπα στο μπλογκ της επανενωσης οτι ο δυση υπηρετει με θρησκευτικη ευλάβεια τις βουλες των δεξιων εταιρων του στην Ε.Ε.
    Τουτο εγινη τζιε με το ανναν.
    Καμια απολυτως τακτικη καμια απολύτως στρατηγική για καλλιέργεια κουλτούρας λύσης .
    Μετα φταιει μας το 76%.

    Κανει.
    Παω να δω την μπαρτσα.
    Τουλαχιστον τουτη εσιη στρατιγική…

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      21 Απριλίου, 2010 07:40

      Ανδρέα,

      Μην παρεξηγάς, και μην χολοσκάς!

      Έχασε και η Μπάρτσα:)

      Το «δε θα βρούμε άκρη» το έγραψα κρίνοντας την διαχρονική σου θέση πως δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τον ΔΗΣΥ, δεν υπάρχει ειλικρίνεια σε αυτό το κόμμα και τον αρχηγό του κλπ, κλπ.

      Δεν συμφωνώ με αυτή τη θέση, και δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνήσουμε.

      Δεν είναι επίσης υποχρεωτικό να συμφωνήσουμε και με όλα, με όλους τους Τουρκοκύπριους. Ελπίζω να το κατανοείς αυτό, έστω και αν δεν συμφωνείς.

      Η παραπομπή στην χθεσινή μου ανάρτηση έγινε για να δεις πως δεν σκεφτόμαστε όλοι το ίδιο: χθες έκανα κριτική στον ΔΗΣΥ για μια συγκεκριμένη του θέση. Η κριτική μου είχε και επιχειρήματα και τεκμηρίωση – νομίζω. ( Το δικό μου κείμενο είναι σχετικά μικρό, το μεγαλύτερο μήκος το παίρνουν οι προτάσεις του 1989).

      Είναι αυτό που λένε τα σύκα – σύκα και τη σκάφη – σκάφη…

      Μου αρέσει!

      • Andreas permalink
        21 Απριλίου, 2010 21:18

        Εν χολοσκώ ρε φίλε εν χολοσκώ.
        Απλα πιάννει με το παραπονο αμαν μου θίγουν τον παραγοντα λογική.

        Να σου πω κατι που την αντίθετη πλευρα.
        Τουντη στιγμή το ακελ π.χ εσιη αλλα 3 χρονια να λύση το θέμα των συγκοινωνιων, υδατικο , ανεγερση φυλακων .
        Θεωρω οτι παρα την κρίση ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ να λυθουν μεσα στα 3 τουτα χρονια.
        Εστω λαλω σου οτι εν προχωρουν.Εν εν εν…
        Οταν θα ερτει το ακελ στην αντιπολίτευση εσύ τζιε γω εννα δεχτουμε ν ασκει αντιπολιτευση πας τουντα πραματα που θα μπορουσαν να λυθουν αλλα εν?
        Εγω λαλω οι.
        Αρα το ακελ πας σε τουντα ζητηματα θα πρεπει να σκασει.
        Εσύ γιατι δέχεσαι τωρα , κομμα που εκυβέρνησε για 10 χρόνια σε καιρους νηναιμίας οπως συνηθίζω να λαλώ εν εκαταφερε ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΜΕΑ ν αφηκει κατι σημαντικο που ν αποτελει την κορωνίδα της δεκαετιας.
        Αντ ατου εγνωρίσαμε καταστροφη οικονομιας (τραγικοτατοι δείκτες σιηροττεροι τζιε που την σημερινη κρίση ), στασιμεη παιδεια (με ξιάννουμε τζια το προοδευτικο μυαλό της αγγελίδου που ελακε προεκλογικα του τασσου οτι ο χριστοφκιας εννα φερει τον κομμουνισμο σην κύπρο), χρηματιστηριο , ροζ βίζες διάλυση αστυνομικου σωματος με μαρτυρία του κληρίδη (!!!!),σ-300 και αλλα.
        Αμαν τους ρωτήσεις τι καλο εκάμετε στα 10 τουτα χρονια θα σου πουν
        ΤΗΝ Ε.Ε ωσαν κανεας αλλος εν ήθελε να μπουμε στην Ευρωπη και ωσαν να μεν εβοηθησαν ουλλα τα κομματα ,το καθενα που το ποστο του, για την επιτυχη τουτη εκβση της περιπετειας.

        Τουτοι οι ανθρώποι που τα εκαμασιν τουτα ουλλα , που το βρισκουν τοσο θρασος να μιλουν με τοσην επαρση?
        Ρωτω σε.
        Μιλουν ωσαν να χουν την μαγική συνταγή για την λύση των προβληματων.

        Αφου εχουν το κοκκαλακι της νυχταριδας γιατι εν τα ελυαν τοτες που εκυβερνουσαν τζιε λαικιζουν τοσο πολλα?
        Φοουνται οτι η αριστερα εννα τα καμει καλλιτερα που τουτους?
        Κατι τεθκιο μου αθυνίζει ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΡ.

        Αλήθκεια που ηταν σήμερα ο φούλης να προστατέψει τους ημετερους του?
        Εν τον παιρνει αλλο η κρίση να φωνασκει?
        Εκαταλαβε το λαθος του?
        Εννα πει ενα συγνωμη?
        Μπα .Τουτα εννεν για θρασεις.

        Ετσι ανθρωπους εν χωνεφκω στροβολιώτη μου.Ετσι ανθρωπους
        Τζιε ναταν τζι ικανοι να πω αναθεμα .Κωλοχαρακτήρες αλλα καταφέρνουν τα.
        Να το αναγνωρίσω.Αλλα ουλλο λογια.Λογια λογια λογια.ΕΛΕΟΣ.

        Υ.Γ. Γιατι τζιο μουρίνιο κωλοχαρακτήρας ενει αλλα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΣ, γι αυτο μ ΄ αρέσκει.

        Μου αρέσει!

  18. strovoliotis permalink*
    18 Απριλίου, 2015 09:14

    Reblogged this on Στροβολιώτης and commented:

    Χωρίς την παραμικρή δόση μετριοφροσύνης, σας καλώ να διαβάσετε ξανά αυτό το κείμενο που είχα γράψει πριν 5 χρόνια και να διδαχθείτε.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.