Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βαλκανική η Offsite. Η περίπτωση Bregovic.

27 Ιουλίου, 2010

 

Έχω γράψει ξανά για την Offsite (Εδώ και εδώ).

 

Μια ηλεκτρονική εφημερίδα που ενώ ξεκίνησε καλά, από τεχνολογικής αλλά και δημοσιογραφικής άποψης, έχει εκπέσει (με την αλλαγή ιδιοκτητών), στο επίπεδο της κίτρινης – άνκαι κατά κάποιο twisted τρόπο αστείας – φυλλάδας. Ποντάρει στον εντυπωσιασμό, στα ευτελή εθνικιστικά ένστικτα των αναγνωστών της, και φυσικά αναπαράγει μια πολιτική προπαγάνδα που απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού.

 

Κρίμα που είναι αποδεκτή από τόσους ενήλικες.

 

Αυτό όμως είναι άλλη κουβέντα.

 

Όλα αυτά τα κάνει δημοσιεύοντας «ειδήσεις» που κάθε άλλο ειδήσεις είναι. Δημοσιεύει  κείμενα που εκφράζουν τις απόψεις των ιδιοκτητών (ουδέν μεμπτό), αλλά τις πλασάρει και τις πουλάει ως «ειδήσεις».

 

 

Τελευταίο της κτύπημα είναι ο Βαλκάνιος καλλιτέχνης Goran Bregovic. Σε χθεσινό της δημοσίευμα «καρφώνει» τον καλλιτέχνη πως το 2004 είχε επισκεφθεί τα κατεχόμενα, όπου συγκεκριμένα πήρε μέρος στο φεστιβάλ του Δήμου Αμμοχώστου.

 

Του Τουρκοκυπριακού Δήμου Αμμοχώστου, με τον Τκ δήμαρχο, ο οποίος προβλέπεται από το σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά ο οποίος φυσικά, γίνεται θύμα ειρωνείας.

 

Δημοσιεύει επίσης και κάποια ιδιωτική αλληλογραφία, η οποία κατά πάσα πιθανότητα έπεσε θέμα υποκλοπής. Αυτό είναι άλλο σοβαρό ζήτημα.

 

 

Το πρωτεύον ζήτημα όμως δεν είναι τόσο ποιοί πήραν μέρος στο σχετικό φεστιβάλ. Το οποίο παρεμπιπτόντως έχει φιλοξενήσει εκτός από τον Bregovic, τους Pink Martini, τη Monica Molina, τη Loreena McKennitt και άλλους, κάνοντας το, το πλέον σημαντικό μουσικό γεγονός στην Κύπρο.    

 

Το ζήτημα είναι η νοοτροπία μας έναντι των Τκ: να μην κάνουν τίποτα από μόνοι τους!

 

Να μην τραγουδήσουν στην πλευρά τους, να μην χορέψουν, να μην σπουδάσουν, να μην ταξιδέψουν, να μην γαμήσουν, μπας και ψευτογεννήσουν, να μην φάνε μήπως ψευτοζήσουν!

 

Ο κατάλογος είναι ατέλειωτος και εξόχως παράλογος. Ναι, υπάρχει σοβαρό πολιτικό θέμα με τους Τκς και την Τουρκία.

 

Αλλά πέραν τούτου υπάρχει και η συλλογική παράνοια η οποία συντηρείται από το χαμηλό IQ των πολιτικών και των ΜΜΕ της Εκ πλευράς.

 

Τι πρέπει να κάνουν δηλαδή οι Τκ μέχρι να βρεθεί η λύση; Να πάψουν να υπάρχουν;

Η να μπουν στο ψυγείο;

 

Γιατί βλέπετε, είναι και θέμα ανασφάλειας. Τι φοβόμαστε αν ο Τκς παρακολουθήσει τον Bregovic στο θέατρο της Σαλαμίνας;

 

Θα αναγνωριστεί μήπως το κράτος τους, ή θα αποκτήσουν ξαφνικά διαφορετικό πολιτικό προφίλ;

 

Ο φόβος μας αυτός απλώς μας ξεγυμνώνει και δείχνει τις υποσυνείδητες σκέψεις σε βάρος των Τκ, τις σκέψεις που υπήρχαν από τη δεκαετία του 60 και έφεραν την τραγωδία: να μην κάνουν τίποτα από μόνοι τους, να μην έχουν δική τους εξουσία, να τους ελέγχουμε, να δεσπόζουμε σε όλα που αφορούν τη ζωή τους.

 

Είναι εντυπωσιακό που μετά από 5 δεκαετίες δεν έχουμε αντιληφθεί που μας είχαν οδηγήσει ηλιθιότητες όπως αυτές που γράφει η Offsite, και οι σχολιογράφοι της, και που είναι σίγουρο που θα μας οδηγήσουν και σήμερα.

 —————————————————————————————

Είχα γράψει και πέρσι για την τουρνέ του Bregovic. Με είχε ενοχλήσει το γεγονός πως την διαφήμιζαν ως έχουσα σχέση με την 10η επέτειο από την εισβολή στη Γιουγκοσλαβία, την 35η επέτειο από την εισβολή στην Κύπρο, και διερωτήθηκα, πως είχε διαφύγει των διοργανωτών πως ήταν επίσης πέρσι η 2499η επέτειος από την εισβολή των Περσών στην Ελλάδα.

 

Αυτή η σπουδή με είχε παραξενέψει, αφού γενικά ο καλλιτέχνης είναι χαμηλών τόνων και διερωτόμουν εάν γνώριζε καν για την αντικατοχική χροιά με την οποία έντυσαν τις διαφημίσεις τους.  

 

Η εξήγηση έρχεται φέτος: μήπως οι διοργανωτές γνώριζαν για το «παραστράτημα» του καλλιτέχνη το 2004, και θέλησαν να τον εξαγνίσουν;

 

Πάντως η φετινή τουρνέ έχει ένα πολύ πιο σοβαρό τίτλο: «Alcohol Tour».

 

51 Σχόλια leave one →
  1. 27 Ιουλίου, 2010 08:17

    «Του Τουρκοκυπριακού Δήμου Αμμοχώστου, με τον Τκ δήμαρχο, ο οποίος προβλέπεται από το σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας…»

    Λύσε μου την εξής απορία: Γιατί άμαν σας βολεύει (με το σας εννοω τους ανθρώπους με απόψεις για το κυπριακό σαν τες δικές σου- κατάλαβες, να μην το αναλύσουμε παραπάνω- επικαλείστε το σύνταγμα του 60, και άμαν δε σας βολεύει το αποτάσσεστε όπως ο ανάδοχος αποτάσσεται τον Σατανά;;;

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      27 Ιουλίου, 2010 08:22

      Ktino,

      Πότε ακριβώς αποταξάμην το σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας;

      Αντίθετα, νομίζω το επικαλούμαι σε όλα μου τα πολιτικά κείμενα.

      Μου αρέσει!

  2. 27 Ιουλίου, 2010 09:32

    Να είμαι ειλικρινής γελάω γεμάτος ευδιαθεσία κάθε φορά που διαβάζω ένα «κριτικό» (εισαγωγικά γιατί συνήθως είναι πολεμικό) κείμενο για μια εφημερίδα, μια φυλλάδα, ή ένα μέσον ενημέρωσης – που συνήθως (τι πρωτότυπον!) στο νησί έχει να κάνει με τη θέση του εν λόγω μέσου στο κυπριακό – λες και ο γράφων έχει υπόψη του εφημερίδες, φυλλάδες, ή μέσα που ΕΙΝΑΙ αντικειμενικά και που η εκάστοτε θέση που έχουν για το εθνικό ζήτημα δεν επηρεάζει κατ’ ελάχιστον την «ενημέρωση» που προσφέρουν στον κόσμο.

    «Όσο υπάρχουν εφημερίδες μην ελπίζετε στον άνθρωπο», έγραφε κάποτε ο Νίτσε αγαπητέ Στροβολιώτη. Όσο υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν όσα διαβάζουν στις εφημερίδες, μην ελπίζετε σε τίποτα – λέω εγώ ο αφελής…

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      27 Ιουλίου, 2010 09:45

      DemΩΝ,

      Δε βρισκεσαι σε διακοπές εσύ; 🙂

      Και όμως, η αρχική Offsiteπερνούσε ικανοποιητικά τα κριτήρια της αντικειμενικότητας.

      Μου αρέσει!

  3. Maria permalink
    27 Ιουλίου, 2010 11:01

    excellent, I like the freedom in the way you think.

    Μου αρέσει!

  4. 27 Ιουλίου, 2010 11:11

    ο Μπρέγκοβιτς δεν είναι ηλίθιος, για να μην ξέρει πού πηγαίνει και για ποιο λόγο γίνονται οι εκδηλώσεις στις οποίες πηγαίνει. Αλλά δεν είναι και καθόλου αισθηματίας για να τον νοιάζουν όλα αυτά. Όπως δεν τον ενδιαφέρουν οι βομβαρδισμοί της χώρας του, έτσι και δεν τον ενδιαφέρει η κατοχή στην Κύπρο. Εδώ έκανε τρεις μοναδικές συναυλίες με το παλιό του συγκρότημα- θρύλο στην πρώην Γιούγκα, έκλαιγαν από κάτω χιλιάδες κόσμου από συγκίνηση, χαμός, πανικός αλλά αυτός δήλωνε ότι το έκανε για τα λεφτά. έχω καλή εικόνα για τον τρόπο που σκέφτεται! Επομένως ας διαχωρίσουμε τα κίνητρα του όποιου καλλιτέχνη από την πολιτική σημασία των διαφόρων εκδηλώσεων. Το σχόλιο αυτό προς ξεκαθάρισμα της ουσίας του ποστ!
    ΥΓ. όσο για το Αλκοχολ τουρ, μην περιμένετε κάτι θεαματικό! κλασικός Μπρέγκοβιτς που αλλάζει την ενορχήστρωση στα κομμάτια που έγραψε πριν 20 και 30 χρόνια!Αξίζει όμως τον κόπο να τον ακούσετε, όπως και να χει, είναι αξιόλογος μουσικός.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      27 Ιουλίου, 2010 11:38

      Partizana,

      Έγραψε ή διασκεύασε ο Bregovic; 🙂

      Έχω το Ederlezi σε μια καταπληκτική ερμηνεία σε Ιταλική διάλεκτο.

      Όμως, ναι, είναι σπουδαίος μουσικός.

      Τώρα, αν τη μια χρονιά πάει στο βορρά με πλήρη συνείδηση για την πολιτική σημασία και την άλλη χρονιά έρχεται στο νότο, πάλι με γνώση της πολιτικής σημασίας (που βρίσκεται σε πλήρη αντιδιαστολή με την σημασία της προηγούμενης επίσκεψης), αυτό δεν τον κάνει και σπουδαίο άνθρωπο.

      Μου αρέσει!

      • 27 Ιουλίου, 2010 14:04

        Αν βρεις τα παλία τραγούδια τότε που είχε το συγκρότημα (Bijelo Dugme) θα καταλάβεις ότι ό,τι έγραψε τότε, το ξανακούς σήμερα, απλά με άλλο στήσιμο. Τα τότε τραγούδια σαφώς είναι επηρεασμένα από παραδοσιακές μουσικές- εξαλλου ο ίδιος είπε κλέβω αλλά το κάνω καλά!!(ντάξει δεν το βρίσκω κακό αυτό, γιατί στην τελική έβαλε το παραδοσιακό στοιχείο στη ροκ αλλά ήμαρτον! έχουν περάσει 30 χρόνια!γράψε κάτι νέο και όχι για τη Γιουροβίζιον!!!)
        Σου λέω ο τυπος δε νιώθει!!Δεν τον νοιάζει ντιπ!

        Μου αρέσει!

  5. 27 Ιουλίου, 2010 11:52

    θέλω να σχολιάσω μόνο για την Offsite. Η κατάσταση τους είναι απλά θλιβερή… συμφωνώ πολύ με αυτά που λες… όσον αφορά για τα υπόλοιπα… κάποια με ξενίζουν κάποια όχι από όλα όσα γίνονται στα κατεχόμενα… είναι πιστεύω στιγμές να βάλουμε τα πράματα κάτω να κάμουμε τις υποχωρήσεις μας και να προχωρήσουμε προς το μέλλον… μπορούμε όμως ή κάθε φορά όπου βρεθούμε ο καθένας κάμνει επίδειξη πατριωτισμού…

    Μου αρέσει!

  6. 27 Ιουλίου, 2010 12:05

    o Bregovic για μένα είναι υπερτιμημένος, σαν τον Νταλάρα (‘αλλωστε μοιάζουν οι πορείες τους). Οι μουσικές στις ταινίες του κουστουρίτσα πχ είναι όλες δανεισμένες και διασκευασμένες δημοτικές και τσιγγάνικες μουσικές από τα Βαλκάνια.
    Επιχειρηματικά τό’χει (όπως κι ο Νταλάρας) και γι’αυτό εγινε αυτό που έγινε.
    Και πλέον γράφει τραγούδια για τη Γιουροβύζιον,πόσο πιο χαμηλά δλδ?
    Με το καλό και σύζυγο βουλευτινα του εύχομαι.

    Στα υπόλοιπα (το πρώτο μέρος του κειμένου δλδ), συμφωνώ και προσυπογράφω. 🙂

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      27 Ιουλίου, 2010 15:04

      Krot, δεν αφήνεις ανάρτηση για τη μουσική ασχολίαστη 🙂

      Γράφεις και εσύ και η Partizana για την Βίζιον.

      Αν σας πω ότι δεν έχω ιδέα τι παρουσίασε ο Μπρέκοβιτς θα το πιστέψετε;

      Είναι και η απαξίωση για το θεσμό, αλλά αν ενοχλεί κάποιους, ας πούμε πως, έχω πιο υψηλές προτεραιότητες!

      Μου αρέσει!

  7. Machalis permalink
    27 Ιουλίου, 2010 12:41

    to NEO TROKTIKO KSANAXTIPA! http://troktiko-blog.blogspot.com

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      27 Ιουλίου, 2010 15:05

      Φίλε μου, τα Τρωκτικά και τα τρωκτικά δεν είναι ευπρόσδεκτα εδώ.

      Μου αρέσει!

  8. 27 Ιουλίου, 2010 14:02

    Ούτε εθνικιστής, ούτε καν δεξιός είμαι, αλλά εν καταλάβω τούτον το κόλλημα σας να ανεχτούμε και να συμβάλουμε με οποιοδήποτε τρόπο στην πολιτική διαφήμιση ενός παράνομου κράτους, το οποίο στηρίζεται που μια χώρα που εν αναγνωρίζει τη δική μας κρατική υπόσταση. Η Τουρκία εν μια χώρα που ενεργεί με προπαγάνδα και πολιτική διαφήμιση, με κάθε τρόπο, και το ίδιο κάμνουν και τα κατεχόμενα. Γιατί να τους βοηθήσω να φκάλουν τα μάθκια μου;
    Όσον αφορά την offsite, εν καλά να υπάρχουν έτσι χώροι που να φιλοξενούν κάθε άποψη και να συζητούν ότι θέμα ενδιαφέρει τους ανθρώπους μιας συγκεκριμένης ιδεολογίας. Εν τούτο η δημοκρατία, οι υπόλοιποι μπορούν να μπουν και να δουν τα πιστεύω του καθενός και να καταλάβουν ποιοι λαλούν μαλακίες και ποιοι όι. Έννεν ούτε οι πρώτοι, ούτε οι τελευταίοι που έχουν πολιτικές σκοπιμότητες. Ούλλα τα ΜΜΕ το ίδιο ένι. Που τη Χαραυγή, στη Μάχη, το Φιλελεύθερο και τον Πολίτη. Έννεν ζήτημα να παρασύρουν και να πληροφορήσουν κανένα. Όπως και με το christofiaswatch. Οι ανθρώποι που απορροφούν ότι γράφεται τζαμέ έννεν «ουδέτεροι» για να παρασυρθούν και να παραπληροφορηθούν. Εν άτομα που αν δεν είχαν έτσι τρόπο σκέψεις εν θα ασχολούνταν μαζί τους. Αφήστε τους να μαζευτούν σε ένα διαδικτυακό «στέκι», να ανταλλάξουν απόψεις, να πουν τους προβληματισμούς τους. Εκτός και αν προτιμάτε να νοιώσουν ότι απειλούνται οι ελευθερίες τους, να φορήσουν φανελούες της ΕΛΑΜ, να πιάσουν που ένα ρόπαλο και να φκουν στο σεργιάνι.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      27 Ιουλίου, 2010 15:12

      Defiance,

      Η Τουρκία τη δουλειά της κάνει. Ο φίλος μου ο Αχμέτ όμως, γιατί να μην μπορεί να παρακολουθήσει μια συναυλία;

      Για την offsite, μη με παρεξηγάς. Δεν τη θεωρώ χειρότερη από άλλα ΜΜΕ. Εκείνο που με ενοχλεί είναι η επίφαση σοβαρότητας και αντικειμενικότητας με την οποία καλύπτουν την προπαγάνδα που θέλουν να εμπεδώσουν οι ιδιοκτήτες της.

      Μπορεί να έχει το κοινό της, θα έχει όμως και τους κριτές της. Και εγώ θέλω να είμαι ένας από αυτούς.

      Το άλλο για το «ρολόι του Χριστόφια», μου άρεσε! Μου φαίνεται πολύ καλή ιδέα να μείνουν περιορισμένοι μέσα σε ένα περιθωριακό ιστολόγιο και να μην πειράζουν άλλωσπως!

      Μου αρέσει!

    • λογοκριμενος permalink
      27 Ιουλίου, 2010 16:17

      «Όσον αφορά την offsite, εν καλά να υπάρχουν έτσι χώροι που να φιλοξενούν κάθε άποψη» –

      Oϊ ακριβώς – Εμένα σβήνουν μου σχόλια υπέρ του English School.

      Μου αρέσει!

      • 27 Ιουλίου, 2010 16:27

        Εννοούσα πολλοί χώροι που να φιλοξενούν πολλές απόψεις. Η offsite τες απόψεις των της offsite, η christofiaswatch των της christofiaswatch, η epanenosi των της epanenosi κ.ο.κ. Προφανώς είτε έθεσες τες απόψεις σου σε λάθος χώρο, ή έβρισες ή αναφέρες συγκεκριμένα ονόματα.

        Μου αρέσει!

      • Pikris permalink
        30 Ιουλίου, 2010 10:37

        εν τις βρισιές σου που σου εσβήσαν

        Μου αρέσει!

  9. Othellos permalink
    27 Ιουλίου, 2010 14:31

    Ο Στροβολιώτης γράφει: «…….Να μην τραγουδήσουν στην πλευρά τους, να μην χορέψουν, να μην σπουδάσουν, να μην ταξιδέψουν, να μην γαμήσουν, μπας και ψευτογεννήσουν, να μην φάνε μήπως ψευτοζήσουν!»

    Εμένα δεν με ενοχλεί αν οι Τουρκοκύπριοι θέλουν να χορέψουν ή να τραγουδήσουν στην «πλευρά τους» (κάπως ατυχής αυτός ο τρόπος αναφοράς στα κατεχόμενα). Με ενοχλεί όμως το ότι εγώ ο οποίος κατάγομαι από το βόρειο τμήμα της Κύπρου και που έζησα εκεί μέχρι το ’74, στερούμαι για 36 χρόνια τώρα με τον πιο άδικο και βάναυσο τρόπο το δικαίωμα να κάνω το ίδιο.

    Ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες, υπάρχουν ορισμένοι ανάμεσα μας οι οποίοι θεωρούν ορθό να υποστηρίζουν όλα τα δικαιώματα των Τ/Κ συμπατριωτών μας και προσωπικά δεν διστάζω να πω ότι ότι καλά κάνουν. Θα ήταν ακόμα καλύτερα όμως να αναγνωρίζουν που και που με τον ίδιο ενθουσιασμό και το δικαίωμα κάποιων Ε/Κ να ζήσουν με ελευθερία και ασφάλεια σε κάποιους τόπους αγαπημένους.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      27 Ιουλίου, 2010 15:17

      Οθέλλος,

      Νομίζω δεν είναι ανάγκη να διαφωνούμε και όπου *δεν* διαφωνούμε. Φυσικά και νοιάζομαι για αυτά που λες, και που κυρίως αφορούν Εκς!

      Όλα αυτά όμως για τους Εκς θα γίνουν με τη λύση του προβλήματος. Και όπως μέχρι τότε έχουμε κάθε δικαίωμα να κάνουμε ό,τι μπορούμε, ζώντας ακόμα και με ένα σύνταγμα που βασίζεται πλέον στο δίκαιο της ανάγκης, και εκείνοι, πρέπει να υπάρξουν. Πρέπει να ζήσουν ως άνθρωποι μέχρι την ώρα της λύσης.

      Δεν μπορούν να μείνουν στο κενό μέχρι να καταλήξουμε κάπου.

      Και να το θέσω διαφορετικά: πως θα *μπορούσε* να γίνει αυτό;

      Πως θα ήταν δυνατό να κρατηθούν στο κενό;

      Μου αρέσει!

      • Othellos permalink
        27 Ιουλίου, 2010 16:15

        Κατ’ αρχήν επέτρεψε μου να διευκρινήσω ότι χρησιμοποίησα την ανάρτηση σου ως αφορμή για να αναφερθώ σε ένα ευρύτερο τρόπο σκέψης ορισμένων Ε/Κ ο οποίος εκφράζεται σε διάφορα blogs στο διαδίκτυο. Ενώ κάποιοι σπεύδουν με ενθουσιασμό να στηρίξουν τα δικαιώματα της άλλης πλευράς (και επαναλαμβάνω ότι καλά κάνουν) την ίδια ώρα σιωπούν ή ακόμα και «ενοχλούνται» με οποιαδήποτε αναφορά σε δικά μας δικαιώματα.

        Αν και δεν βλέπω τι σχέση μπορεί να έχει η παρουσία της Lopez ή του Bregovic στα κατεχόμενα με το βιοτικό επίπεδο του μέσου Τ/Κ (για να αναφερθώ και σε ένα πρόσφατο θέμα), δεν διαφωνώ με το ότι πρέπει να ζήσουν και αυτοί «ως άνθρωποι». Αν μη τι άλλο, αυτό το αναγνώρισε και το ίδιο το Κυπριακό κράτος στην πράξη με αποτέλεσμα αρκετοί Τ/Κ να επωφεληθούν σημαντικά. Την ίδια ώρα υπάρχουν Ε/Κ οι οποίοι φυλακίζονται στα κατεχόμενα επειδή τόλμησαν να φωτογραφήσουν το σπίτι τους! Δεν ξέρω ποιοί ή πόσοι από όσους κόπτονται για τα δικαιώματα των Τ/Κ συμπατριωτών μας διαμαρτυρήθηκαν ή έστω ενοχλήθηκαν για αυτό το περιστατικό και άλλα παρόμοια. Για μένα πάντως, το να είσαι «άνθρωπος» προυποθέτει πολύ περισσότερα από το να μπορείς να παρακολουθείς τον Bregovic στο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας ή την J-Lo στην Κερύνεια.

        Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        27 Ιουλίου, 2010 22:34

        Οθέλλος,
        Εμένα δεν με έβαλαν φυλακή όταν φωτογράφισα το σπίτι που γεννήθηκε ο πατέρας μου, ούτε τα δυο σπίτια που έμενε η γυναικά μου (πριν γίνει «τουρκόπληκτη» και μετά «πρόσφυγας»).
        Αν πάω όμως να φωτογραφίσω τον τόπο που έκανα μπάνιο στο Βαρώσι, θα με μπαγλαρώσουν αφού είναι στρατιωτική ζώνη!
        Και θα πάψει να είναι μόνο όταν λυθεί!
        Μέχρι τότε οι παλικαριές μας ας περιοριστούν στην παραδοχή των αναγκαίων συμβιβασμών σε σχέση με τα αισθήματα που ανάγιωσαν γενιές Ελληνοκυπρίων…

        Φυσικά η έννοια «άνθρωπος» εμπεριέχει πολλές παραμέτρους. Αν μπορείς να έχεις όμως μια από αυτές και ο άλλος σου την στερεί, όχι για λόγους που έχουν σχέση με την ουσία της διαφοράς μας, αλλά για να δείξει ποιος είναι ο πιο δυνατός και ο πιο μάγκας, τότε το ανθρώπινο «έλλειμμα» βαρύνει τον δεύτερο.

        Μου αρέσει!

  10. Andreas permalink
    27 Ιουλίου, 2010 14:52

    Tην εφημερίδα τόυτη εν την εθκιέβασα ποτέ.

    Το σημείο στο οποίο διαφωνω μαζι φίλε είναι ότι προσπαθείς κι εσύ να περάσεις την άποψη ότι καλως γίνουνται τούτα γιατι χρειάζουνται και οι καημένοι οι τουρκοκύπριοι την δική τους υπόσταση.
    Το λάθος που ένει?
    Δεν έχει να κάμει σε καμιά περίπτωση με τους Τουρκοκυπρίους.
    Εσιει να κάμει με την συνέχιση της βρωμερής προσπάθειας των Τούρκων γι αποκτηση υπόστασης το ψευδοκράτος.

    Επειδή δηλώνω λάτρης της Mckennitt , περσι έκαμε περιοδεία στην μεσόγειο , επέρασε που την Τουρκία και εφέραν την μετα στο ψευδοκράτος.
    Αναθεμα κι αν ήξερε το πρόβλημα.
    Πάντως η ύπουλη τακτική της Τουρκίας οδήγησεν την στα κατεχόμενα.

    Ας το παρουμε χαπάρι και ας καταλάβουμε επιτελους ποιος ευθύνεται και για την σημερινή κατασταση του κυπριακού.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      27 Ιουλίου, 2010 15:24

      Αντρέα συνεχίζω από εκεί που έμεινα με τον Οθέλλο και τον/την Defiance.

      Θεωρείς δηλαδή πως το φεστιβάλ της Αμμοχώστου γίνεται στα πλαίσια ενός σχεδίου του βαθέως κράτους της Τουρκίας για να δώσει υπόσταση στο κράτος τους και να μας υποβαθμίσει εμάς;

      (Βλέπεις πως δεν αναφέρομαι στην J-Lo, που ήταν εμφανώς άλλη περίπτωση).

      Δηλαδή δεν υπάρχουν Τκ με μουσικά γούστα όπως τα δικά σου; Και πως θα τα εκφράσουν αυτοί;

      Αντιλαμβάνεσαι πως η λογική προέκταση των επιχειρημάτων σας θα ήταν η φυσική και βιολογική παγοποίηση κάθε δραστηριότητας στον βορρά μέχρι τη λύση, με το (βάσιμο) πρόσχημα πως όλα εκεί είναι παράνομα και αφετηρία έχουν πολιτικές σκοπιμότητες;

      Ε, αυτό απλώς *δεν* γίνεται.

      Μου αρέσει!

      • Othellos permalink
        27 Ιουλίου, 2010 16:21

        Επειδή αναφέρεσαι σε λύση, έχω μια απορία: ανεξάρτητα από όλες τις μ..κίες που έπραξε η δική μας πλευρά τα τελευταία 6 χρόνια και οι οποίες είναι ουκ ολίγες, εσύ, Στροβολιώτη, βλέπεις την Τουρκία να ενδιαφέρεται ειλικρινά για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση η οποία να επανενώνει πραγματικά την Κύπρο;

        Μου αρέσει!

      • Andreas permalink
        27 Ιουλίου, 2010 17:19

        1ο. Όχι δεν θεωρω οτι το συγκεκριμένο φεστιβάλ είναι σχέδιο του βαθέους κράτους.
        2ο. Δεν υπάρχει βαθύ κράτος.Υπαρχει ερντογάν που ΟΥΤΕ κι αυτός επιθυμεί λύση του κυπριακού έτσι όπως εμείς και οι Τ.Κ θέλουμε.

        (ΒΤW αυτός ήταν που είπε το οκ στο Αννάν και συχνά πυκνά το επικαλείται.Τα συμπεράσματα δικά σας…).

        3ο. Η τουρκία εκμεταλλεύεται ΚΑΙ το φεστιβάλ για να δώσει προς τα έξω την εντύπωση ενός κράτους με υπόσταση και οντότητα.
        (αφού έγινε μια φορα το λαθος και εν υπήρξε αντίδραση , που εν το πρόβλημα να παέννουν διάσημοι στα κατεχόμενα?
        Έτσι σιγα σιγα με το χρόνο αλλάσσει η αντίοληψη των πραγματων και γίνετε πιο εύκολα μια μελλοντική αναγνώριση.)

        και
        4ο.Δεν εχω μιλήσει για Τ.Κ.
        Εμίλησα για τουρκαλάδες και δη την ηγεσία της Τουρκίας που ακούσαμε και σήμερα να λέει οτι η Τουρκία έκαμε πολλά για την λύση του κυπριακού….

        Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        27 Ιουλίου, 2010 22:26

        Οθέλλος,

        Ναι, η Τουρκία θέλει λύση γιατί της συμφέρει.

        (Και εμάς το ίδιο, αλλά μας λείπουν τα κότσια).

        Μου αρέσει!

  11. 27 Ιουλίου, 2010 16:23

    Τούτες οι κουβέντες περί παιχνιδιών της Τουρκίας και αναγνώρισης εν τουλάχιστον πλαδαρές.
    – Το ’74 η Τουρκία απόδειξε έμπρακτα ότι δεν παίζει. Εν εμείς που παίζουμεν γιατί εν μας παίρνει να κάμουμεν αλλιώς.
    – Η αναγνώριση εν έρκεται ούτε με συναυλίες του Bregovic, ούτε με τα κωλομερούθκια της J-Lo, όπως τζιαι η απελευθέρωση εν έρκεται με συναυλίες του Ντολάρα.
    – Οι αντιρρήσεις της πλευράς μας σε τι αποσκοπούν; Ένα από τρία:
    α) Αποτροπή αναγνώρισης. Σιγά! Να πέψουμεν τζι’εμείς την Κυριακού Πελαγία στο Κουρδιστάν να δουν τζιαι οι Κούρδοι άσπρη μέρα!
    β) Άσκηση πίεση προς τους Τ/Κ . «Αν θέλετε J-Lo ελάτε μιτά μας». Τούτον εν δουλέυκει ούτε σε νηπιακό επίπεδο.
    γ) Εσωτερική κατανάλωση. Συντήρηση του κόμπλεξ της αποαναγνώρισης. «Ψηφίστε μας για να σούζει μόνο ποδά τα κωλομερούθκια της η J-Lo.»

    Μου αρέσει!

  12. disdaimona permalink
    27 Ιουλίου, 2010 20:44

    Το πιο ωραίο σημείο του ποστ ήταν η επέτειος των Περσικών πολέμων! Όντως είμαστε για γέλια.
    Το θέμα της κατοχής είναι μια αφορμή που θα την χρησιμοποιούμε ώσπου να πεθάνουμε σε όλα ανεξαιρέτως τα θέματα τα οποία μετατρέπουμε σε πολιτικής σημασίας θέματα χωρίς να είναι. Όπως εμείς θεωρούμε «πολιτική στάση» το να τραγουδάμε πικραμένα πατριωτικά τραγούδια στις αντικατοχικές, έτσι θεωρούμε πολιτική «στάση» το αν θα κλωστεί η Λόπεζ στα κατεχόμενα. Και είδατε πως αναλώθηκε η αποτροπή του «εγκλήματος»! Ως νικη της πατρίδος! Μέχρι και στα μεσημεριανά βγήκαν οι βολευται του ΛΑΟΣ και έκαναν δηλώσεις!
    Νομίζω είναι καιρός, αντί διαπραγματευτικής ομάδας, να ζητήσουμε να συσταθεί μια διεθνής επιτροπή σπουδαίων ψυχιάτρων να μελετήσει την περίπτωση μας γιατί αλλιώς όσο πάμε θα χειροτερεύουμε. Νόσος – και Πολιτική άποψη. Μόνο έτσι αν θα βγούμε από μέσα…

    Μου αρέσει!

    • Andreas permalink
      27 Ιουλίου, 2010 21:08

      »
      Όπως εμείς θεωρούμε “πολιτική στάση” το να τραγουδάμε πικραμένα πατριωτικά τραγούδια στις αντικατοχικές, έτσι θεωρούμε πολιτική “στάση” το αν θα κλωστεί η Λόπεζ στα κατεχόμενα
      »

      Logika oi potzoi tourkalades enna traoudoun haroumena !!!
      As mas ta mathoun na ta traoudoume ki emis.

      Analithia.
      »
      έτσι θεωρούμε πολιτική “στάση” το αν θα κλωστεί η Λόπεζ στα κατεχόμενα
      »
      Kanenas mes tounto nisi en ediamartirithike .
      Oi monoi pou ediamartirithikan itan oi omogenia sto eksoteriko pou areskonte sta … ftina tragoudakia tis.
      Otan emathe vevea ti pai na kami ekame piso.Toulahiston ishe aytognosia.O souvas tote oi.
      I lopez eshi parapano nou pou ton souva.Katholou parakseno…

      Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        27 Ιουλίου, 2010 22:23

        Αντρέα,

        Ο Ρουβάς (που μισώ γιατί τον αγαπούν ακόμα και οι κουλτουριάρισσες που γνωρίζω), έδωσε συναυλία στην τάφρο.

        Καμιά σχέση!

        (Α, και οι τότε πατριώτες που διαμαρτύρονταν, μου είχαν ανοίξει το κεφάλι – με την φωτογραφική μου μηχανή.
        Διπλή ζημιά.
        Και ήμουν στη μέση, γιατί δεν μου πήγαινε ο Ρουβάς για επαναπροσέγγιση ρε γαμώ το :))

        Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      27 Ιουλίου, 2010 22:19

      Δεισδαιμόνα (πως στο καλό γράφεται αυτό το όνομα;)

      Το περί περσικής εισβολής ήταν ο κράχτης του περσινού κειμένου 🙂 (Κάτι μάθαμε από τρωκτικά κλπ :))

      Μου αρέσει!

      • Ανώνυμος permalink
        28 Ιουλίου, 2010 10:01

        Γράφεται ή Δυσδαιμόνα ή Δεισδαιμονα. Ή γράφεται όπως έρτει!

        Πάντως επί του θέματος, το σοβαρό μας πρόβλημα είναι πως θέλουμε η άλλη πλευρά να παραλήσει, για να μπορούμε κι εμείς να οραματιζόμαστε με βάση τα «αντίπροχθεσινά» δεδομένα, τις λύσεις που οραματιζόμαστε. Αφού το ζητούμενο είναι απλά «να μην αλλάξει τίποτα» Ούτε εδώ ούτε εκεί. Το Κυπριακό έχει σταλώσει στο απώτερο μέλλον και στο απώτερο παρελθόν. Κάπου εκεί είναι ο πραγματικός του χρόνος.

        Και επίσης είμαστε ένας βαθιά φοβικός λαός. Εδώ, νοιώθουμε ανασφάλεια, αν ο γείτονας αλλάξει αυτοκίνητο πριν από μας, δεν θα νοιώθουμε ανασφάλεια για σημάδια ότι η άλλη κοινότητα κάμνει πράματα;

        Μου αρέσει!

  13. 27 Ιουλίου, 2010 20:59

    Στροβολιώτη, ναι, έχω αδυναμία στα μουσικά ποστ! 🙂
    Πάντως για να σχολιάσω και την ουσία, συμφωνώ με τον Παύλο και με τον Defiance. Θαρρώ πως δεν κάνουν πολιτική (και κυρίως διπλωματία) η J Lo ούτε η Loreena McKennit (αν και, αν η Λορίνα δεν ήξερε πού πάει, όφειλε να το μάθει, δεν είναι δικαιολογία πως την κορόιδεψαν).
    Συμφωνώ και μαζί σου και ναι, έχουν δικαίωμα όλοι να έχουν φεστιβάλ και συναυλίες και δεν γίνεται να πάψουν να ζουν οι άνθρωποι μέχρι να λυθεί το κυπριακό.

    Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους πάντως, υποψιάζομαι πως όλοι αυτοί οι σπουδαίοι πατριώτες που κίνησαν γη και ουρανό για να μην έρθει η J Lo στην Κερήνεια, που θυμώνουν με τον (βλάκα το) Μπρέγκοβιτς και με όσους πάνε στα «ψευδοφεστιβάλ», πιθανότα περνάνε συχνά πυκνά την πράσινη γραμμή για να ψωνίσουν φτηνά τσιγάρα και αλκοόλ, να παίξουν στα καζίνο και να τιμήσουν τα ψευδο-πορνεία. Και αν ακόμα δεν το κάνουν, θα έπρεπε να έχουν υπόψην τους πως αυτά είναι που
    -αφενός κινούν την «ψευδο-οικονομία»
    -αφετέρου αφήνουν κακή παρακαταθήκη για όταν και αν με το καλό λυθεί το πρόβλημα.
    Με αυτά θα έπρεπε να θυμώνουν λοιπόν. Και αυτά θα έπρεπε να προσπαθούν να μπλοκάρουν και να αλλάξουν. Αλλά αυτά, βλέπεις, πέραν του ότι βολεύουν και τους πατριώτες, συνηθίζονται εύκολα.

    Στο κάτω κάτω της γραφής, προτιμώ φεστιβάλ με τη Λορίνα από πορνεία, είτε για το ψευδο-κρατος είτε για το αληθο-κράτος. Προτιμώ να στηρίζω το να υπάρχουν καλές παρακαταθήκες στο «άλλο μισό» του τόπου αυτού (που δεν είναι δικός μου μεν, με νοιάζει δε, καθότι κι εγώ μεγάλωσα με το «δεν ξεχνώ»), ώστε όταν λυθεί το πρόβλημα, να έχω να κάνω με πολιτισμένους και καλλιεργημένους ανθρώπους που θα δουλέψουν για την ευημερία του κοινού τους τόπου.
    Εκτός αν είμαι (είναι) της λογικής «τούρκοι και τουρκοκύπριοι ένα και το αυτό», «τούρκος καλός μόνο νεκρός» και λοιπά τέτοια φιλειρηνικά και πατρτιωτικά.

    Και αφήνω στην άκρη το πόσο γραφικές και γελοίες είναι όλες αυτές οι «καμπάνιες», πόσο οι ξένοι *δεν* τις καταλαβαίνουν γιατί δεν έχουν ιδέα τι παίζει και πόσο δίνεις την εντύπωση πως απλά όλο γκρινιάζεις στη γωνιά σου, τίποτα δε σου αρέσει, όλο όχι λες, θες την πίττα ολόκληρη δική σου και το σκύλο χορτάτο και δικό σου επίσης -αλλά καθόλου δε μπαίνεις στον κόπο να εξηγήσεις ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα. Απλά κάθεσαι και γράφεις ανιστόρητα κατεβατά στο fb και νομίζεις πως κάνεις το χρέος σου απέναντι στην πατρίδα…
    Αν βέβαια έμπαινες στον κόπο να εξηγήσεις ήρεμα, αντικειμενικά και σωστά ποιο είναι το πρόβλημα, θα έπρεπε να μην ξεχάσεις να αναφέρεις και τα δικά σου λάθη (για να μη μιλήσω για τα δικά σου εγκληματα).

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      27 Ιουλίου, 2010 22:17

      Πολύ καλή ανάλυση – αυτή τη φορά συμφωνούμε σχεδόν πλήρως 🙂

      Επαυξάνω τα εξής:

      Το γεγονός πως πολλοί από όσους διαμαρτύρονται για τον Μπρέκοβιτς, έχουν στην πραγματικότητα στο μυαλό τους τα «φιλειρηνικά» και «πατριωτικά» αισθήματα που γράφεις.

      Και αυτό: πόσο γελοίοι φαινόμαστε στους ξένους…

      Μου αρέσει!

  14. 27 Ιουλίου, 2010 21:00

    Α, κι επειδή αναρωτήθηκες για το άσμα του Γκόραν στη Γιουροβύζιον, ιδού:

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      27 Ιουλίου, 2010 22:12

      Θα το ακούσω αύριο.

      Δυσκολευτήκαμε να βάλουμε απόψε για ύπνο τα ενεργοβόρα μωρά, και δε θέλω να το ρισκάρω 🙂

      Μου αρέσει!

      • 27 Ιουλίου, 2010 22:35

        ε, καλά, δε θα χάσεις και κανένα αριστούργημα, δεν αξίζει τον κόπο να ξυπνήσουν τα μωρά, χε χε χε!

        Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        28 Ιουλίου, 2010 07:25

        Τα γνωστά πνευστά του Μπρέκοβιτς, αλλά πέραν τούτου σχεδόν θλιβερό…

        Μου αρέσει!

  15. Othellos permalink
    27 Ιουλίου, 2010 23:02

    Για κάποιο άγνωστο λόγο δεν μπορώ να απαντήσω κάτω από τα σχόλια σου γι’ αυτό τρείς σύντομες παρατηρήσεις:

    α) Μπορεί όντως η Τουρκία να θέλει κάποια λύση διότι της συμφέρει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η λύση που επιδιώκει θα επανενώνει πραγματικά την Κύπρό. Αν ήθελε μια τέτοια λύση θα μπορούσε να την διασφαλίσει πάρα πάρα πολύ εύκολα.

    β) Όπως είπα και πιο πριν είναι πιο «in» να διαμαρτυρόμαστε γιατί δεν άφησαν κάποιοι Ε/Κ την Λόπεζ να πάει στην Κερύνεια. Από και και πέρα σκασίλα μας για τα γεροντάκια που συλλαμβάνει και εξεφτελίζει το κατοχικό καθεστώς στην Αμμόχωστο η οποία παρεμπιπτόντως δεν είναι και τόσο «κλειστή» όσο μπορεί να νομίζουν κάποιοι.

    γ) Συμφωνώ με τις επισημάνσεις σου σε ότι αφορά την έννοια «άνθρωπος». Η Τουρκία έκανε και συνεχζει να κάνει τα πάντα για να μας υπενθιμίζει καθημερινά ποιός είναι ο πιο δυνατός και ο πιό μάγκας. Συνεπώς υποθέτω ότι το ανθρώπινο «έλλειμα» στο οποίο αναφέρεσαι βαραίνει την τουρκική πλευρά.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      27 Ιουλίου, 2010 23:17

      Οθέλλος,
      α) Η Τουρκία θέλει την προδιαγραφόμενη λύση γιατί πρωτίστως της συμφέρει, όχι γιατί είναι επανενωτική.
      Στον *βαθμό* όμως που είναι επανενωτική, και στο βαθμό που μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο, κρίνουμε εμείς οι Εκ αν μας συμφέρει ή όχι.
      β) Μα ο εξευτελισμός του γέροντα στην Αμμόχωστο γίνεται *ακριβώς* γιατί υπάρχει το Κυπριακό πρόβλημα. Δεν μπορούμε να κάνουμε πως η όλη ιστορία αποτελεί εικονική πραγματικότητα! Για την Λόπεζ δεν έγραψα ποτέ αυτό που ισχυρίζεσαι. Αντίθετα, την έβαλα σε άλλη κατηγορία από εκείνη του Μπρέκοβιτς. Και ομολογώ πως για μένα η κλειστή Αμμόχωστος είναι κλειστή.
      γ) Η Τουρκία κάνει αυτά που κάνει, γιατί *ακριβώς* υπάρχει το πρόβλημα, και επειδή υπάρχει το πρόβλημα, εμάς φυσικά και φυσιολογικά δεν μας αρέσουν.
      Ε, εμένα δεν μου αρέσουν ούτε και αντίστοιχες δικές μας ενέργειες, σε αυτό το παιγνίδι του παραλογισμού. Ιδιαίτερα όταν αυτές οι ενέργειες δεν έχουν σχέση και ούτε αφορούν την ουσία και τη λύση του προβλήματος.

      Μου αρέσει!

  16. strovoliotis permalink*
    28 Ιουλίου, 2010 07:26

    Το πιο κάτω ήρθε από μια φίλη από μακρυά με ιμειλ:

    giati i jlo,giati o bregovic, giati na min paei kaneis sta katexomena?
    eimaste pro 2003 kai esigxistika?den pane kathimerina 100des e/k sta katexomena?den erxontai kathimerina 100des t/k se mas?
    den trwn ,pinoun,gamoun toutoi oulloi?giati???????????????
    noiwthw eiikrina oti mpikame se lewforio tou xronou kai pigame pisw, polu.stous thilakes….

    Μου αρέσει!

  17. 29 Ιουλίου, 2010 11:49

    Μα με την εμμονή σου στην ΔΔΟ τι κάνεις;;;;; Δεν εναντιώνεσαι στο Ενιαίο Κράτος τοθ συντάγματος τοθ 60;;; Μην τρελλαθούμε τώρα…..

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      29 Ιουλίου, 2010 12:42

      Ktino,
      Το κράτος του 60 βασιζόταν εν πάση περιπτώσει στον συνεταιρισμό Εκ και Τκ – εξ ου και η πρόνοια για πρόεδρο και αντιπρόεδρο υποχρεωτικά από τη μια και την άλλη κοινότητα, εξ ου και η σύνθεση της βουλής η οποία όπως γνωρίζεις ακόμα και με τους 56 που έχει τώρα *δεν* είναι πλήρης και προβλέπονται καμιά 25ρια θέσεις για Τκς, εξ ου και οι ποσοστώσεις που προβλέπονταν στη δημόσια υπηρεσία. Υπήρχαν ακόμα πρόνοιες για τα ξεχωριστά δημαρχεία, για την ξεχωριστή εκπαίδευση κλπ.

      Αυτά που ζούμε ως Εκ από το 1964 *δεν* είναι το καθεστώς που είχε συμφωνηθεί. Είναι όλα αυτά που φτιάξαμε οι ίδιοι οι Εκ στο όνομα του «δικαίου της ανάγκης». Είναι η δική μας εικονική πραγματικότητα.

      Και αυτό το καθεστώς αναμένουν όλοι οι ξένοι να «διορθώσουμε» και να κάνουμε ξανά αντιπροσωπευτικό και για τις δυο κοινότητες, αφού αυτό ακριβώς το σύνταγμα καταθέσαμε όταν μπαίναμε στην ΕΕ, και αυτό μας δεσμεύει.

      Τώρα αν στα πλαίσια της «διόρθωσης» αποφασίσουν μαζί οι δυο ιδρυτικές κοινότητες του κράτους του 60 την μετεξέλιξη (και φυσικά σε καμιά περίπτωση «παρθενογένεση») του κράτους μας, αυτό θα είναι απόλυτα θεμιτό, συνταγματικό και νόμιμο.

      Μου αρέσει!

  18. λογοκριμένος permalink
    29 Ιουλίου, 2010 12:13

    Ένα από τα λογοκριθέντα σχόλια:

    «Τα ψέματα τζε οι ανακρίβειες που δημοσιοποιούνται που κάποια μέσα για το English School, φαίνετε να προωθούνται από τα συνήθη δίκτυα κατασκευής υστερίας + μίσους. Στην δημοσιογραφική ορολογία τέτοιου είδους «ειδήσεις» ονομάζονται «media constructed factoids» και εύκολα μπορούν να αποποδομηθούν από την λογική & την κριτική σκέψη. Μπορεί το offsite να μας δώσει τα φώτα του για το δίκτυο που εργολαβικά κατασκευάζει & προωθεί factoids για να πλήξει tτο English School?»

    Αγαπητέ Defiance σε πια κατηγορία το κατατάσσεις?

    Μου αρέσει!

    • 29 Ιουλίου, 2010 12:24

      Ρε φίλε μου, έσιει ορισμένους χώρους που εν θέλουν συζητήσεις, εν θέλουν την αντίθετη άποψη. Εγώ έμαθα στους χώρους (διαδικτυακούς ή μη) που εν είμαι ευπρόσδεκτος να μεν ξαναπατώ, στον κώλο τους ρεπάνι. Έννα τους παρακαλώ για να τους δώκω visits; Μπορεί να το εκλάβαν σαν άποψη που εν εθέλαν να ακουστεί. Μπορεί να το εκλάβαν σαν προσωπική επίθεση. Σε οποιαδήποτε περίπτωση εν αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς. Δώκε αξία σε άλλους χώρους με τες επισκέψεις σου και άφηστους να κάμνουν τα δικά τους.

      Μου αρέσει!

      • λογοκριμένος permalink
        29 Ιουλίου, 2010 13:39

        Οπα! Εβάλαν το λογοκριμένο σχόλιο πίσω!
        Λαλείς να δκιεβάζουν τον Στροβολιώτη?

        Μου αρέσει!

      • Pikris permalink
        30 Ιουλίου, 2010 10:31

        Σοβαρευτείτε ρε, εν ο μόνος χώρος που γράφουν ούλλοι. μάθετε να δέχεστε τζαι την άλλην άποψη. Με τις δηλώσεις σας ειδικά του στροβολιώτη, είσαστε μονόπλευροι. εγώ μπαίνω παντού, εκεί βρίσκεις τζαι άλλες γνώμες, αλλά μπορεί να μεν εκάματε τον κόπο να το ψάξετε.

        Μου αρέσει!

  19. λογοκριμενος permalink
    30 Ιουλίου, 2010 08:10

    Τζε πάλε ευκάλαν το.
    Κάτι πρέπει νάσιει τούτον τον σχόλιο για να δημιουργεί την αναστατωσή τους. Λαλείς να θέλουν να αποκρύψουν το μήνυμα περί ύπαρξης δικτύου κατασκευής υστερίας + μίσους.
    Στο διαγραφέν σχόλιο ρωτήθηκε το offsite να δώσει τα φώτα του για το δίκτυο, που στην προκειμένη περίπτωση φαίνετε να κατασκευάζει & προωθεί factoids για να πλήξει την πορεία του English School ως πολυπολιτισμικού / δικοινοτικού. Ποιοί ενι λοιπόν τούτοι οι unethical που δεν έχουν ενδοιασμούς να χρησιμοποιούν ανακρίβειες + ψέματα ακόμα τζε για ένα σχολείο για να χειραγωγούν την κοινή γνώμη?
    Τι λαλείτε για τούτη την απάντηση:
    Λιλλικοσέρτηες + Νικολάκης + Αντένα + το τσιράκι τους ο Βαρνάβας

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.