Skip to content

Μηναλλάγια 2010 – η πίστη!

Αύγουστος 26, 2010

Στο ιστολόγιο αυτό γράφω και για τον καιρό.  Δεν έχω σπουδάσει το θέμα, η σχέση μου προκύπτει από  το γενικότερο μου ενδιαφέρον για το περιβάλλον. Παρατηρώ τον καιρό από μικρός, είτε με το μάτι, είτε και με τη βοήθεια επιστημονικών οργάνων.

 

Αν υπάρχει ο όρος είμαι λοιπόν ένας ερασιτέχνης μετεωρολόγος. Στα πλαίσια αυτής μου της ενασχόλησης, παρακολουθώ κατά κανόνα και τα παρα – καιρικά ζητήματα που εμφανίζονται. Ένα βασικό θέμα που εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία είναι τα μηναλλάγια, ή μερομήνια. Έγραψα και ένα κείμενο πριν από ένα χρόνο , και δώδεκα μήνες αργότερα μπορώ να σας αποκαλύψω ένα σημαντικό γεγονός:

Ο κόσμος πιστεύει στα μηναλλάγια!

 

Το κείμενο αυτό έγινε το δεύτερο πιο δημοφιλές κείμενο στο ιστολόγιο μου, ενώ οι αναγνώστες που έψαξαν το θέμα και πέρασαν από εκείνο το κείμενο φέτος τον Αύγουστο, ήταν περισσότεροι από οποιονδήποτε άλλο μήνα. Τα στατιστικά πάντως δείχνουν πως όλο το χρόνο υπήρχε ενδιαφέρον για το θέμα, με εξαίρεση τον Απρίλη και τον Μάιο, που για λόγους που δεν κατανοώ, πολύ λίγοι έψαξαν το θέμα!

 

Οσοι επιθυμούν, μπορούν να περάσουν από το περσινό κείμενο για να δουν τις προβλέψεις για τον περασμένο χειμώνα, αλλά συνοπτικά οι προβλέψεις του κ. Πασχάλη Κωνσταντινίδη ο οποίος μονοπωλεί το θέμα τα τελευταία χρόνια, ήταν οι εξής:

 

Οκτώβρης: πρωτοβρόχια.

 

Νιόβρης: Καλές βροχές.

 

Δεκέμβρης: Λευκά Χριστούγεννα.

 

Γεννάρης: Κρύο βροχές και χιόνια.

 

Φεβράρης: «Καλός».

 

Μάρτης: –

 

Ο κ. Κωνσταντινίδης φαίνεται πως δεν είναι κλασσικός παρατηρητής για τα μηναλλάγια, αφού απ’ ότι φαίνεται κάνει και άλλες παρατηρήσεις της θερμοκρασίας, της θάλασσας κλπ.

 

Τι έγινε στ’ αλήθεια όμως; Φυσικά, εκ πρώτης όψεως, οι προβλέψεις είναι τόσο γενικές και αόριστες που δεν μπορούν καν να κριθούν αντικειμενικά.

Ο περσινός χειμώνας ήταν γενικά καλός, αφού μόνο τον Νιόβρη και τον τραγικό Μάρτη που δεν αναφέρεται στις προβλέψεις μείναμε κάτω του μέσου όρου βροχόπτωσης. Τα πρωτοβρόχια ήρθαν όντως τον Οκτώβρη, έστω και την τελευταία βδομάδα, ενώ πραγματικά πολλές βροχές είχαν πέσει τους τρεις μήνες του χειμώνα.

 

Ένα χαρακτηριστικό όμως πέρσι ήταν η απουσία ουσιαστικού κρύου, και φυσικά η πολύ μικρή ποσότητα χιονιού στα βουνά.  Ακόμα και με αυτές τις γενικές παρατηρήσεις λοιπόν φαίνεται πως ο κ. Κωνσταντινίδης ΔΕΝ τα πήγε και τόσο καλά!

 

Και αφού αναφερόμαστε στον περσινό χειμώνα, καλό είναι να θυμηθούμε κάποια σημαντικά του χαρακτηριστικά:

 

Ο μεγάλος ανεμοστρόβιλος της Λευκωσίας.

 

Πρωτοβρόχια.

 

Έντονα καιρικά φαινόμενα;

 

Ο Πεδιαίος.

 

Βροχή από την Ανατολή.

 

Βασικά περάσαμε καλά!

 

Ο κ. Πασχάλης Κωνσταντινίδης έκανε και φέτος την παρουσία του στα ΜΜΕ. Οι προβλέψεις του για τον επόμενο χειμώνα δημοσιεύτηκαν στον Πολίτη την 21η τρέχοντος.

 

Διαβάστε, και κρίνετε!

 

 

 

«Χιόνια και στη Λευκωσία «φανέρωσαν» τα μηναλλάγια Βαρύς ο φετινός χειμώνας Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά ήταν φέτος τα μηναλλάγια ή μερομήνια, τα οποία μας φανέρωσαν ένα βαρύ χειμώνα, με βροχές, κρύο και χιόνια, ακόμα και στη Λευκωσία.

 

Ο ήλιος ήταν λευκός, χωρίς να έχει λάμψη. Το φεγγάρι μόλις διακρινόταν και οι άκρες του δεν φαίνονταν καλά. Ο ήλιος έκαιγε, η ατμόσφαιρα ήταν πνιγηρή και τα αστέρια έχασαν τη φωτεινότητά τους. Τα μηναλλάγια, λοιπόν, «μίλησαν» και φέτος.

Μια ματιά στον ουρανό τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου ήταν αρκετή για τους προπάππους μας, για να προβλέψουν τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούσαν το χειμώνα.

Τα μηναλλάγια ή μερομήνια ήταν οι μοναδικές προβλέψεις που είχαν τότε στη διάθεσή τους και ήταν σε αυτές που βασίζονταν για να έχουν επιτυχημένες σοδειές.

Σήμερα τα δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί, ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι που τις πρώτες 15 ημέρες του Αυγούστου στρέφουν τα μάτια στον ουρανό, περιμένοντας τα σημάδια εκείνα που θα τους βοηθήσουν να προβλέψουν τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν το χειμώνα.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί το πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου και πλέον διανύουμε το δεύτερο μισό του μήνα, το οποίο θα μας οδηγήσει σταδιακά στην έλευση του φθινοπώρου.

Στο πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου κατεγράφησαν κάθε λογής σημάδια που συμβαίνουν στη φύση, τα γνωστά σε όλους μερομήνια.

Λένε ότι οι πρώτες 15 ημέρες του Αυγούστου σχετίζονται με τους επόμενους 12 μήνες και μπορούν να «αποκαλύψουν» τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τον επόμενο χρόνο. Κάθε μέρα σχετίζεται και με ένα μήνα του χρόνου.

Όπως χαρακτηριστικά έλεγαν οι παλιοί, «Αύγουστος τζ΄ απ΄ Αύγουστος τζιαι πάλαι αρχές του Αυγούστου» και αυτό σημαίνει ότι οι πρώτες τρεις μέρες του Αυγούστου σχετίζονται με τον Αύγουστο, ο Σεπτέμβριος με τις 4 του Αυγούστου, ο Οκτώβριος με τις 5 Αυγούστου και αυτό συνεχίζεται μέχρι τις 15 Αυγούστου.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε μία από αυτές τις μέρες πιστεύεται πως «αποκαλύπτουν» τις καιρικές συνθήκες που θα υπάρχουν κατά τον αντίστοιχο μήνα του επόμενου χρόνου.

 

Οι προβλέψεις του χειμώνα

Ο μελετητής των καιρικών φαινομένων, Πασχάλης Κωνσταντινίδης από τη Λάρνακα, μελέτησε τόσο τα μερομήνια, όσο και άλλα στοιχεία του καιρού, όπως για παράδειγμα τη θερμοκρασία, τη φορά των ανέμων και τη στάθμη της θάλασσας και κατέληξε στα δικά του συμπεράσματα, τα οποία και «αποκαλύπτει» σήμερα στην εφημερίδα μας.

Όπως μας ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης, φαίνεται πως θα έχουμε ένα βαρύ χειμώνα με χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια μέχρι τη Λευκωσία.

Το κρύο και οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες είναι τα χαρακτηριστικά του χειμώνα που μας έρχεται.

 

Οκτώβρη πρωτοβρόχια

Για έξι μήνες ο κ. Κωνσταντινίδης κάνει καθημερινά μετρήσεις και γύρω στις 30 Σεπτεμβρίου θα είναι σε θέση να μιλήσει για το τι θα μας φανερώσει η κάθε μέρα του χειμώνα. Μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει τα στοιχεία για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο και για το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη, μέχρι στιγμής πάμε πολύ καλά.

Τα πρωτοβρόχια τα τοποθετεί στις πρώτες ημέρες του Οκτώβρη και συγκεκριμένα γύρω στις 7 Οκτωβρίου.

«Ο Νοέμβριος θα μας υπενθυμίσει ότι μπαίνουμε στο χειμώνα. Θα υπάρξει ένα 6ήμερο με χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά θα σημειωθούν και σημαντικές βροχοπτώσεις», είπε στην εφημερίδας μας ο κ. Κωνσταντινίδης.

Χριστούγεννα με χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά χωρίς χιόνια, προβλέπει ο κ.

Κωνσταντινίδης, ο οποίος και τονίζει πως τόσο στην αρχή του μήνα όσο και στο τέλος αναμένονται βροχές.

Πολλές εκπλήξεις μας επιφυλάσσει ο Ιανουάριος, ο πρώτος μήνας του 2011. Οι θερμοκρασίες από την αρχή του μήνα θα είναι χαμηλές με αρκετό κρύο.

Στην 31η του ίδιου μήνα, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να πέσουν χιόνια, τόσο στα ορεινά, όσο και στην πρωτεύουσα.

Σημαντικές χιονοπτώσεις στα ορεινά θα σημειωθούν από 20 -24 Ιανουαρίου.

«Φέτος θα έχουμε σημαντικές χιονοπτώσεις, ενώ το χιόνι στα ορεινά δεν θα είναι μερικά εκατοστά, αλλά θα ξεπεράσει το ένα μέτρο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινίδης.

Χιόνια, βροχές και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες θα έχουμε και το Φεβρουάριο, ιδιαίτερα στις αρχές και στο μέσο του μήνα.

________________________________________

 

Χωρίς επιστημονική εξήγηση.

Όταν το φεγγάρι έχει έναν κύκλο, θα υπάρξει βροχή; Όταν ο ήλιος έχει κύκλο, θα έχουμε άνεμο κατά τους χειμερινούς μήνες; Οι μετεωρολόγοι υποστηρίζουν ότι τίποτε από όλα αυτά δεν επιβεβαιώνεται επιστημονικά, ούτε φυσικά και τα γνωστά μηναλλάγια. Μιλώντας στον «Π» ο διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Σίλας Μιχαηλίδης, είπε πως δεν δίνουν καμία ερμηνεία, ούτε τα συνδέουν με τις δικές τους προβλέψεις.

Απέφυγε, μάλιστα, να σχολιάσει οτιδήποτε άλλο.

 

ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Κωδικός άρθρου: 964825

ΠΟΛΙΤΗΣ – 21/08/2010, Σελίδα: 47»

 

 

 

Για να συμπληρώσουμε το μενού, φέτος θα κάνω μια μεταξύ σοβαρού και αστείου απόπειρα να προβλέψω και εγώ τις συνθήκες του επόμενου χειμώνα:

 

Λοιπόν, τα τελευταία χρόνια είχαμε απουσία αισθητού κρύου, γι’ αυτό θάλεγα πως είναι λογικό να αναμένουμε φέτος χαμηλές θερμοκρασίες.

 

Όσον αφορά τα νερά, η Κύπρος ζούσε πάντα με τον φόβο της ανομβρίας, δεν πρόκειται για νέο φρούτο. Τα δυο τελευταία χρόνια πήγαμε σχετικά καλά σε αυτό τον τομέα. Η πείρα λέει πως τέτοιες περίοδοι είτε κορυφώνονται με μια τρίτη εξόχως βροχερή χρονιά, είτε πάμε πίσω στα αχ βαχ της προσμονής. Αυτό που θα ανέμενα λοιπόν είναι ο επόμενος χειμώνας να είναι διαφορετικός από τους «κανονικούς» χειμώνες των δυο τελευταίων χρόνων. Είναι πιθανόν να έχουμε περισσότερα νερά, αλλά δεν θα είναι παράξενο να επανέλθουμε στην ξηρασία…

 

Στα πιο πάνω να προσθέσετε πως το καλοκαίρι εξελισσόταν μέχρι το τέλος του Ιουλίου πολύ ήπια. Ο Αύγουστος όμως μπήκε δυναμικά και κράτησε την θερμοκρασία πάρα πολύ ψηλά. Είχαμε ρεκόρ μεγίστης θερμοκρασίας όλων των εποχών (εδώ και εδώ), ενώ μέχρι το τέλος του μήνα έχουμε πιθανότητα να συμπληρώσουμε 15 σερί μέρες με μέση μέγιστη θερμοκρασία 40 βαθμών! Αυτό είναι σημαντικό πως γίνεται στο τέλος του καλοκαιριού γιατί θα κρατήσει ζεστές τις θάλασσες. Ενα τέτοιο γεγονός θα είναι πολύ ουσιαστικός παράγοντας όταν αρχίσουν και δημιουργούνται οι συνθήκες για τα πρωτοβρόχια.

 

*Αν* δημιουργηθούν έγκαιρα αυτές οι συνθήκες, είναι πιθανό να έχουμε να αρκετά έντονο Φθινόπωρο!

Νέα Ενημέρωση:

 

Για μια πλήρη πρόβλεψη με βάση τα σημάδια – μερομήνια, στην περιοχή Πηλίου – Ευβοίας, επισκεφθείτε την πιο κάτω σελίδα:

 

http://www.kosmetpal-bh.gr/article_view.php?article_id=609&part_id=4

 

Και φυσικά, να συγκρίνετε με το τι θα γίνει στην πραγματικότητα.

Advertisements
26 Σχόλια leave one →
 1. Αύγουστος 26, 2010 08:04

  χμ, πού είναι το παράξενο; Οι άνθρωποι πιστεύουν στην Παναγία και στους αγγέλους, στον Άγιο Βασίλη, στο μάτι, στα ζώδια… στα μηναλλάγια δε θα πιστεύουν;
  Από την άλλη ούτε στις προβλέψεις των επιστημόνων και στις θεωρίες πρέπει να δίνουμε τυφλή πίστη. Οι θεωρίες είναι οι καλύτερες εξηγήσεις που μπορεί να δώσει η επιστήμη σήμερα για τα φυσικά φαινόμενα και ενδέχεται να αλλάξουν στο μέλλον. Είναι βέβαια απείρως εγγυρότερες από τις αυθαίρετες απόψεις της θρησκείας (βλέπε θεωρία εξέλιξης vs δημιουργίας :))

  Μου αρέσει!

 2. επαναστατης permalink
  Αύγουστος 27, 2010 00:10

  δηαλδη ρε ποδηλατη εμεις ειμαστε μαννοι γιατι εχουμε να πιστευουμε σε κατι που υπαρχει ενω εσεις οι σπουδασμενοι που τα παιζετε αθεοι εισαστεν εξυπνοι απλα γιατι γιατι μια αιρεση που λεγεταιθεοσοφια επηρεν σας τα μυαλα.με λιγα λιγα οι αθεοι δεν ειναι αθεοι αφουμιλουν με λογια καποιων που εχουν θρησκεια.αρα πως εισαιαθεος οταν ψηνεις σουβλα 15 αυγουστου και το πασχακαμνεις χαλαουα με την ουλλη ην ρατσα.απο αθεους υπεροπτες και κομπλεξικους εγεμωσαμε.για αυτο δεν παμε μπροστα.

  Μου αρέσει!

  • Αύγουστος 27, 2010 00:32

   @επαναστάτη, απολογούμαι αν έχω προσβάλει τα πιστεύω σου. δεν είπα ότι είναι μαννός κάποιος που πιστεύει στο θεό. εγώ όμως οτιδήποτε δεν εμπίπτει στη σφαίρα του δυνητικά να αποδειχθεί επιστημονικά το απορρίπτω. είναι δικαίωμά μου. όπως είναι δικαίωμά σου να πιστεύεις. ούτε θεωρώ τον εαυτό μου υπερόπτη ή κομπλεξικό.

   και ναι ζούμε σε μια κοινωνία που οργανώνεται γύρω από τη θρησκεία της οπότε είναι αργία η 15 Αυγούστου και γιορτάζει η Παναγία και ο κόσμος κάνει σούβλα, κάνω κι εγώ. και βαφτίζω τα παιδιά μου και κάνω το γάμο μου στην εκκλησία. κι εσύ πιθανόν να απολαμβάνεις τα καλά της θεωρίας της εξέλιξης κι ας μην την πιστεύεις επειδή η εκκλησία την απορρίπτει (πχ. χρήση εμβολίων, αντιβιοτικών κλπ).

   απολογούμαι και προς τον Στροβολιώτη, δεν ήταν σκοπός μου να προκαλέσω αναστάτωση.

   Μου αρέσει!

   • strovoliotis permalink*
    Αύγουστος 27, 2010 07:25

    Ποδηλάτη και «επαναστάτη»,

    Οφείλω να δηλώσω ευθέως πως τάσσομαι ανεπιφύλακτα υπέρ των απόψεων που έθεσε ο Νυχτερινός Ποδηλάτης.

    Δε θα γράψω οτιδήποτε άλλο αφορά το ζήτημα των διαφορών θεολογίας – επιστήμης γιατί δεν αφορούν την ανάρτηση αυτή.

    Πλην όμως θα αναφερθώ στο ζήτημα που έθεσε ξανά ο «επαναστάτης», και που αφορά την άποψή του, πως όποιος δεν ανήκει ενεργά στην δική του πίστη, τότε οφείλει να ανήκει κάπου άλλου, και αυτό ισχύει και για όσους δηλώνουν άθεοι.

    Λάθος. Ίσως η ουσία της διαφοράς να οφείλεται ακριβώς στο γεγονός πως κάποιοι νοιώθουν την ανάγκη να μην ανήκουν πουθενά, ή ακόμα να θεωρούν πως δεν υπάρχει κάτι άλλο για να ανήκουν.

    Τώρα, Νυχτερινέ Ποδηλάτη, επί του ζητήματος της ανάρτησης: αν διάβασες το περσινό μου κείμενο, ίσως να είδες πως είναι δυνατόν να υπάρχει μια βάση στην μακροχρόνια πρόβλεψη του καιρού, με την έννοια πως όταν εγκαθιδρυθεί ένα πλαίσιο ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, αυτό μπορεί να «αντέξει» για πολλούς μήνες δίνοντας έτσι μια ένδειξη για τις γενικότερες μετεωρολογικές συνθήκες.

    Φυσικά, *δεν* έχει αποδειχθεί κάτι μέχρι στιγμής, οπότε μέχρι να γίνει κάτι τέτοιο, ναι, τα μηναλλάγια εμπίπτουν στον τομέα της πίστης!

    Μου αρέσει!

 3. Τοξότης permalink
  Αύγουστος 27, 2010 11:04

  Φίλε αφού μας εξηγείς όλα τα καιρικά φαινόμενα, πές μας σε παρακαλώ όταν λένε «η θερμοκρασία είναι τόσους βαθμούς πάνω από την κανονική» τι συνιστά την «κανονική»; Είναι κάποιος μέσος όρος;

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Αύγουστος 27, 2010 11:11

   «Κανονική» θερμοκρασία θεωρείται η μέση, μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία των αντιστοίχων μηνών ή ακόμα και εβδομάδων της προηγούμενης συμπληρωμένης 30ετίας.

   Τώρα κανονικά πρέπει να χρησιμοποιούνται στοιχεία της περίοδου 1970-2000.

   Μου αρέσει!

 4. Τοξότης permalink
  Αύγουστος 27, 2010 11:39

  Ευχαριστώ

  Μου αρέσει!

 5. γιανισ permalink
  Σεπτεμβρίου 27, 2010 20:11

  re paidia den dixni simadia na f8inoporiazi ke pote 8abgi kainourio ar8ro gia ta mhnallagia

  Μου αρέσει!

 6. γιανισ permalink
  Σεπτεμβρίου 27, 2010 21:15

  pos pisteuete oti 8a ine o kairos ton oktobri

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Σεπτεμβρίου 28, 2010 07:13

   Το μόνο σίγουρο προς το παρόν είναι πως αυτή η βδομάδα θα κυλήσει ζεστή, έως πολύ ζεστή!

   Πτώση της θερμοκρασίας φαινεται από βδομάδας, ενώ ακόμα φαίνονται και πιθανότητες βροχών.

   Μου αρέσει!

 7. γιανισ permalink
  Σεπτεμβρίου 28, 2010 14:16

  aaaa kai pou les oti tin alli bdomada isos iparxi broxi tote 8a bgoun ali8ines oi problepsis tou kiriou konstantinidi

  Μου αρέσει!

 8. γιανισ permalink
  Σεπτεμβρίου 28, 2010 15:45

  poso pe8imisa ta protobroxia kai pu genika allazi o keros kani ebare8ika me tuton tn kero

  Μου αρέσει!

 9. γιανισ permalink
  Σεπτεμβρίου 28, 2010 18:50

  ixame poote toso 8ermo septembri

  Μου αρέσει!

 10. γιανισ permalink
  Σεπτεμβρίου 28, 2010 18:58

  ????????????

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Σεπτεμβρίου 29, 2010 13:59

   Γιάννη,
   Δεν γνωρίζω για τους ζεστούς Σεπτέμβρηδες. Η ΜΥ θα μας ενημερώσει με το τέλος του μήνα υποθέτω.
   Οι προβλέψεις του κ. Κωνσταντινίδη μπορεί και να βγουν μπορεί και να μην βγουν 🙂

   Μου αρέσει!

 11. γιανισ permalink
  Σεπτεμβρίου 29, 2010 14:09

  ok pantos pou blepo kapia alla deltia dixnun oti i epomeni eudomada 8a ine f8inoporini me broxes kai simantiki ptosi tis 8ermokrasias

  Μου αρέσει!

 12. γιανισ permalink
  Σεπτεμβρίου 29, 2010 20:33

  εσι στροβιλιοτι ιδεσ τα διαφορα δελτια για την αλλη βδομαδα?????? δεν ειναι ομως λιγο πολυ μακρια για να ξερουν???

  Μου αρέσει!

 13. Geo permalink
  Νοέμβριος 7, 2010 12:28

  με απογοήτευσε ο Κωνσταντινίδης φέτος.
  Είναι Νοέμβριος και το θερμόμετρο την ημέρα δεν έπεσε κάτω από 27C σχεδόν, δεν βρέχει κλπ.
  δεν με ενοχλεί η θερμοκρασία, αλλά με ενοχλεί που δεν βρέχει και δεν θα έχουμε νερό και… θα πληρώνουμε πάλι τα σπασμένα στους μονίμως αιτούντες αποζημίωση αγρότες που θα «καταστραφούν» από λειψυδρία, αφού δεν θα «καταστραφούν» από τις βροχές με αποτέλεσμα να χρυσοπληρώνουμε τα «κατεστραμμένα» δια αποζημιώσεων που αργότερα θα τα (ξανα)αγοράσουμε σε τριπλάσια ή τετραπλάσια τιμή

  Μου αρέσει!

 14. Geo permalink
  Νοέμβριος 7, 2010 17:28

  για να είμαι ειλικρινής 2-3 φορες που είχα διαβάσει τα γραφόμενα του δεν είχε πέσει και πολύ έξω. και για τα μηναλλάγια μου είχανε πει συγγενείς ότι πολύ παλαιότερα (ισως για δεκαετίες του 50-70) έκανε προγνώσεις και ο παππούς μου (λέγοντας τις μόνο σε συγγενείς και γείτονες την τότε εποχή) και ήταν πράγματι ορθές κάθε χρονιά γιατί είχε μάθει από παλαιότερους.

  Μου αρέσει!

 15. ANDREAS ANDREOU permalink
  Νοέμβριος 29, 2010 14:28

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ .
  ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΦΕΤΟΣ ΠΕΣΑΤΕ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΞΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ.
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΕΥΓΕΙ Ο ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΒΡΟΧΗΣ .
  Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΑΡΓΕΙ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΕΙ.
  ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΒΡΟΧΗ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΦΕΡΟΥΜΕ.

  Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙ!!!!

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Νοέμβριος 29, 2010 18:34

   Ανδρέας,

   Αν αναφέρεσαι στη δική μου «πρόβλεψη», είναι σαφές πως γράφτηκε μεταξύ σοβαρού και αστείου.
   Για τα μηναλλάγια, να απευθυνθείς στον κύριο Πασχάλη!

   Δεν πιστεύω πως με αυτά που είπαν οι Ρώσσοι είναι δυνατόν να μας φέρουν βροχή με τους βομβαρδισμούς, ειλικρινά όμως, αν μπορεί να γίνει κάτι σύντομα, πάω να είμαι άθεος σήμερα! Γιατί δεν φαίνεται τίποτα μέχρι και τις 10 του Δεκέμβρη!

   Μου αρέσει!

Trackbacks

 1. Είδες τα μηναλλάγια; « Στροβολιώτης
 2. Μηναλλάγια χειμώνα 2013-14 | Στροβολιώτης
 3. Μηναλλάγια: παράδοση, επιστήμη ή απάτη; | Στροβολιώτης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: