Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παίζει σκάκι ο Χριστόφιας;

3 Σεπτεμβρίου, 2010

 

 

Εγώ έπαιζα. Στα εφηβικά μου χρόνια, κάτω από την κληματαριά του παππού μου, με τους παιδικούς φίλους της γειτονιάς. Από τότε ασχολήθηκα πολύ περιστασιακά, μέχρι πρόσφατα που αποπειράθηκα να δείξω στον γιό μου τις βασικές κινήσεις. Που είναι το μόνο που θυμάμαι, εδώ που τα λέμε.

 

Ο γιος μου, ήδη ισχυρίζεται πως ξέρει να παίζει σκάκι.

 

Αυτά τα γράφω με αφορμή μια είδηση που διάβασα στο δίκτυο. Δεν διάβασα τίποτα στον Πολίτη, τηλεόραση δεν βλέπω, συνεπώς δεν γνωρίζω αν έπαιξε αλλού αυτή η είδηση.

 

Διαβάστε λοιπόν τα νέα μας κατορθώματα:

 

Λοιπόν, προφανώς αυτές τις μέρες θα γίνει η ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Πρόεδρος είναι τώρα ο κύριος  Kirsan Ilyumzhinov επίσης Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Καλμικίας (ποιάς; ), η οποία απ’ ότι μαθαίνω είναι μέλος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, και η μόνη Βουδιστική χώρα στην Ευρώπη!

 

Ο κύριος Anatoly Yevgenyevich Karpov, παλιός παγκόσμιος πρωταθλητής στο παιγνίδι, θέλει να φάει τη θέση του συμπατριώτη του, και για αυτό κάνει μεγάλη διεθνή  καμπάνια. Προφανώς ήρθε και την Κύπρο, και μέσω ενός φίλου του επισκέφθηκε τον Πρόεδρο Χριστόφια. Και φαίνεται πως εκμαίευσε μια δήλωση υποστήριξης του προέδρου μας, η οποία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του.

 

Αυτή η δήλωση όμως βρίσκεται σε αντίθεση με την επίσημη θέση της Κυπριακής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, της οποίας πρόεδρος τυχαίνει να είναι ο κ. Χριστόφορος Τορναρίτης, αδελφός του βουλευτή του ΔΗΣΥ.

 

Και ο οποίος κ. Τορναρίτης εξηγεί σε μακροσκελή επιστολή του πως η δική μας ομοσπονδία στηρίζει τον κ. Kirsan Ilyumzhinov, και καλεί τον κ. Karpov να αφαιρέσει την είδηση που αφορά τον κ. Χριστόφια αφού δεν δεσμεύει την Κυπριακή Ομοσπονδία! Αφήνει και διάφορα υπονοούμενα για τον τρόπο της επίσκεψης του κυρίου Karpov στην Κύπρο, η οποία έγινε προφανώς ερήμην της επίσημης μας ομοσπονδίας.  Και μιλά για προσπάθεια διάσπασης της Κυπριακής Σκακιστικής Ομοσπονδίας!

 

Οφείλω να παραδεχτώ πως όταν πρωτοδιάβασα την είδηση είπα πως, να, ο Χριστόφιας συνεχίζει να νομίζει πως η Ρωσία είναι κομουνιστική, και συνεπώς στηρίζει ό,τι και όποιον προέρχεται από αυτήν.

 

Μετά που έμαθα όμως πως  και ο αντίπαλος και νυν πρόεδρος είναι Ρώσος, έστω και  λίγο περίεργος, η θεωρία μου κατάρρευσε!

 

Και συνεπώς η μόνη θεωρία που μπορεί να σταθεί είναι εκείνη που λέει πως στην Κύπρο καταφέρνουμε να τα κάνουμε όλα σκατά. 

 

Από την πολιτική μέχρι το σκάκι!

 

Νομίζω δεν ήταν σοφή επιλογή να επέμβει ο πρόεδρος σε ένα θέμα που αφορούσε μια τοπική οργανωμένη ομοσπονδία. Από την άλλη, δεν ξέρω κιόλας αν η αντίδραση του κυρίου Τορναρίτη οφειλόταν στην ειλικρινή του προτίμηση στον απερχόμενο πρόεδρο, ή ήταν μια αντίδραση μετά τη δημοσία δήλωση του Προέδρου…

 

Γενικώς, και ειδικώς τίποτα δεν μπορούμε να κάνουμε σωστά…

 

 

14 Σχόλια leave one →
 1. Τάκης permalink
  3 Σεπτεμβρίου, 2010 08:01

  Tι εννοείς προτίμηση Τορναρίτη στον απερχόμενο Πρόεδρο; Ήταν με τον Τάσσο; Δεν ήταν με τον Κασουλίδη;

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   3 Σεπτεμβρίου, 2010 08:03

   Προτίμηση στον απερχόμενο πρόεδρο της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας!

   Μου αρέσει!

 2. Othellos permalink
  3 Σεπτεμβρίου, 2010 08:52

  «Νομίζω δεν ήταν σοφή επιλογή να επέμβει ο πρόεδρος σε ένα θέμα που αφορούσε μια τοπική οργανωμένη ομοσπονδία.’

  Αυτό θα ήταν ορθό εφόσον υπάρχει κάποια δήλωση του προέδρου με την οποία τοποθετείται ξεκάθαρα υπέρ του ενός εκ των δύο υποψηφίων. Διότι προσωπικά αμφιβάλλω να ήταν η πρόθεση του Χριστόφια να ασχοληθεί (πόσο μάλλον να ανακατωθεί) με ένα θέμα όπως και αυτό. Όσο για το τι είπε ο Karpov ή για το τι εξέλαβε ως «στήριξη» προς το άτομο του αυτό είναι ένα άλλο θέμα για το οποίο και πάλιν πιστεύω ότι ο πρόεδρος και οι συνεργάτες του τελούν υπό πλήρη άγνοια.

  Δεν ήξερα ότι ο κ. Τορναρίτης ασχολείται με το σκάκι.

  Μου αρέσει!

 3. Ανώνυμος permalink
  3 Σεπτεμβρίου, 2010 10:13

  Ο Χριστόφια δεν παίζει σκάκι. Εν ττάβλι που παίζει. Αλλά την «μάναν» επιάαν μας την έσιει τζαιρόν…

  Μου αρέσει!

 4. Ανώνυμος permalink
  3 Σεπτεμβρίου, 2010 10:14

  Ο Χριστόφιας δεν παίζει σκάκι. Εν ττάβλι που παίζει. Αλλά την «μάναν» επιάαν μας την έσιει τζαιρόν…

  Μου αρέσει!

 5. 3 Σεπτεμβρίου, 2010 11:31

  ο Χριστοφιας παίζει πιλλοτταν του καφενέ
  για αυτο και τα κανε μαμούρι και εδω

  🙂

  Μου αρέσει!

 6. 3 Σεπτεμβρίου, 2010 13:42

  Εν τζι’ εν λλίο πράμα να ξέρεις να παίζεις πιλότταν! Πρέπει να θυμάσαι τα χαρτιά που επήαν, πως ήταν οι πάζες [ποια χαρτιά περιλαμβάνονταν στην κάθε μια] , ενίοτε να μπλοφάρεις, αλλά τζιαι παραλλήλα [με όλ’ αυτά] να μετράς τζιαι τους πόντους!

  Μου αρέσει!

  • Ανώνυμος permalink
   3 Σεπτεμβρίου, 2010 13:58

   Το θέμαν είναι να βαστάς κόζια τζι όι να είσαι το…κόζιν!

   Μου αρέσει!

 7. 3 Σεπτεμβρίου, 2010 14:44

  μα δεν ειπα οτι παίζει και κερδιζει

  Μου αρέσει!

 8. 3 Σεπτεμβρίου, 2010 14:56

  Κάποτε δεν είναι και τόσο απαραίτητο να κρατάς κόζια … Γι’ αυτό και επισήμανα τι πρέπει να χαρακτηρίζει έναν παίχτη της πιλόττας.
  Α, και ως τυχερό παιχνίδι που είναι η πιλόττα, σ’ αυτο υπάρχει και το στοιχείο της τύχης [ή κοινώς της κωλοφαρδείας – να κάμνεις ας πούμεν 50ρια, 100ρκα τζιαι 200ρκα]!

  Μου αρέσει!

  • Ανώνυμος permalink
   3 Σεπτεμβρίου, 2010 15:33

   Εξαρτάται τζαι που τον…»σύντροφον» σου. Τζαι εξαρτάται επίσης που το τί «γενναίες παραχωρήσεις» εννα κάμεις τους αντιπάλους

   Μου αρέσει!

 9. 3 Σεπτεμβρίου, 2010 18:08

  Σίουρα τζιαι παίζει ρόλο ο σύντροφος σου στην πιλότταν, αλλά εν εκατάλαβα τι «παραχωρήσεις» μπορούν να γίνουν στο παιχνίδι … Μόνο μπλόφες μπορεί να γίνουν!

  Μου αρέσει!

 10. λινοπαμπακος permalink
  5 Σεπτεμβρίου, 2010 10:46

  επεκταση της ειδησης..
  συφφωνα με την cyprus weekly η ρηξη εν εσωτερικη στην κυπριακη ομοσπονδια σκακιου..ο τορναριτης υποστηριζει τον εναν [τον προηγουμενο τελος παντων] τζαι ενας αλλος εκπροσωπος, τον καρπωφ..κατηγορει τον τορναριτη οτι επηρεν θεση χωρις να την εγκρινουν οι αλλοι..

  υ.γ. εμαθα τα αγαπητε μου στροβολιωτη γιατι ειμαστεν σε αναλογη φαση ας πουμε «ενηλικιωσης»..μονο που εμενα ο μιτσης καμνει με ποσι λικκιν…

  οσον για τον χριστοφκια, ο δρουσιωτης σημερα εν πιο ηπιος, τζαι λαλει οτι εν μαστρος στο ποκερ..

  λιν.

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   5 Σεπτεμβρίου, 2010 15:34

   Ναι, ο Δρουσιώτης σήμερα ήταν τουλάχιστον ασυνήθιστος στην κριτική του για τον Χριστόφκια.

   Αλλά επειδή πολλές φορές μπλέκει την είδηση με τον ευσεβοποθισμό ή την εμπάθεια, καλύτερα να περιμένουμεν…

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: