Skip to content

Ο φασισμός του Φιλελευθέρου και ο μαζοχισμός του Χριστόφια.

Δεκέμβριος 22, 2010

 

Μια καλή χρήση του ιστολογίου, είναι και η δυνατότητα έκφρασης των όποιων απωθημένων δεν μπορούσαν να εκφρασθούν άλλως πως.

 

Τρεις μέρες πριν τα Χριστούγεννα, και μια μέρα κόλαση στη δουλειά. Μια μέρα όπου αναμενόταν να κλείσουν ένα σωρό εκκρεμότητες, και να ολοκληρωθούν διάφορα κεφάλαια. Και όμως, ως και να υπήρχε μια διαγαλαξιακή συνομωσία, όπως εκείνη που υπονομεύει τον δίκαιο αγώνα του περιούσιου λαού των ελληνοκυπρίων, πήγαν σχεδόν όλα στραβά!

 

Τίποτα θεμελιώδες, τίποτα τραγικό, απλώς πολλά κομματάκια ενός puzzle που θα έπρεπε να ήταν κατά το δυνατόν συμπληρωμένο, χάθηκαν εδώ και κει. Ένα puzzle  που θα έπρεπε να ήταν συμπληρωμένο όχι μόνο γιατί όφειλε, αλλά και γιατί η αγχωτική και μη απαραίτητη τελειομανία μου, το επέβαλλε αυτό.

 

Δεν έχω κανένα, και τι να βγάλω ανέξοδα τα απωθημένα μου, αλλά επειδή δεν είναι καλό να τα κρατάς μέσα σου, πρέπει να βρω άλλη διέξοδο.

 

Ένα βλέμμα πιο πέρα, ένα άκουσμα στο ράδιο, μια ανάγνωση του τύπου, ένα οδήγημα στη Λευκωσία σου δίνει άπειρες επιλογές.

 

Το οδήγημα στη Λευκωσία ας πούμε: δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά τις τελευταίες μέρες οι οδηγοί στη χώρα λειτουργούν ως να ήταν αφιονισμένοι. Παίζουν μονίμως την πουρού, παίρνουν αυτοκτονικά ρίσκα, γράφουν στα παλιότερα τους παπούτσια τους υπόλοιπους πεζούς και οδηγούς, δείχνουν όλοι τους, άθεοι και θρήσκοι πόσο πολύ, και πως, τους επηρεάζει το πνεύμα των Χριστουγέννων.

 

Και στα πιο σοβαρά: Από το πρωί το είχα αυτό στο μυαλό, και το έψαξα πριν από λίγο: προβάλλει ο Φιλελεύθερος τη δράση των Τουρκοκυπρίων σε βάρος των αρχών τους στο οδόφραγμα. Οι ενδημικά ανόητοι Κύπριοι πολιτικοί, και αυτή τη φορά αναφέρομαι στους βόρειους, και μετά που οι μαγαζάτορες του βορρά διαμαρτυρήθηκαν πως τους τρώνε τη δουλειά οι μαγαζάτορες του νότου, είπαν να παίξουν τους έξυπνους.

 

-Πηγαίνετε στον νότο πουλάκια μου;

 

-Αγοράζετε και πράματα;

 

-Για ελάτε εδώ!

 

-Η Ευρωπαϊκή Ένωση διατάζει πως μπορείτε να κουβαλάτε προϊόντα αξίας μόνο μέχρι €135.

 

-Α, για να δω τον λογαριασμό του Jumbo; €143 ευρουλάκια!!! Κατάσχονται τα lego τα στρατιωτάκια και οι κουκλίτσες.

 

 (Απορία ιστολόγου: μα γιορτάζουν Χριστούγεννα οι Τουρκοκύπριοι;)

 

Ε, μετά από αυτή την ενέργεια κάποιοι τουρκοκύπριοι ακτιβιστές είπαν να σπάσουν πλάκα: αγόρασαν διάφορα παιχνίδια, και σαλατικά και τα πήραν στο οδόφραγμα, με στόχο να πάνε στους πολιτικούς τους. Αεροπλανάκι, ξίφος, αριθμητήριο, αλλά και αγγουράκια είχαν έξυπνο στόχο ένα ένα τους βόρειους υπουργούς, ανάλογα με τα καθήκοντά τους. Και επειδή αυτοί οι τύποι, οι ακτιβιστές είναι και ολίγον αριστεροί, και για εκείνους φταίει πάντα ο ιμπεριαλισμός και αρκετά συχνά ο φασισμός, στόλισαν με αυτό το επίθετο τους βόρειους τελωνιακούς.

 

Και το πήρε αυτό ο Φιλελεύθερος και το έκανε πρωτοσέλιδο! «Πρωτότυπη απάντηση στον φασισμό του κατοχικού καθεστώτος»!!!

 

 Σαν δεν ντρέπεται! Η εφημερίδα που συνειδητά και πρωταγωνιστικά προκρίνει  την διαίρεση και εκκολάπτει την εξτρεμιστική νοοτροπία στην πλευρά μας, κατηγορεί τους βόρειους πως έγιναν φασίστες! Και αυτό γιατί απαγόρευσαν την διακίνηση εμπορευμάτων. Αν φυσικά κανείς θέλει να βρει το *πληρέστερο* αρχείο δημοσιευμάτων σε βάρος αυτής ακριβώς της διακίνησης, θα το βρει στο περήφανο αρχείο της εφημερίδας.

 

Εννοείται πως υπάρχουν στο βορρά φασίστες, και ίσως να βρίσκονται και κοντά στο παρόν καθεστώς. Όχι όμως να ανεβάζουμε τόσο ψηλά τον πήχυ για ένα ανόητο γεγονός το οποίο τουλάχιστον είχε καθαρά οικονομικά κίνητρα. Τα κίνητρα του Φιλελευθέρου που συστηματικά υπονομεύει την διακίνηση κόσμου και εμπορευμάτων δεν είναι καν οικονομικά!

 

Και έχουμε και τον  Χριστόφια που νευρίασε με τους ΑΠΟΕΛίστες! Τους ηλίθιους 15χρονους που μεγάλωσαν μέσα στην πενταετία του εξτρεμιστή και εθνικιστή προέδρου που έφερε στην εξουσία το ΑΚΕΛ,  και οι οποίοι *απρόκλητα* πήγαν να δέρουν τους Τούρκους, τους οποίους η ομάδα τους είχε ήδη δέρει στο γήπεδο.

 

Δεν υπάρχει πιο κρετινικό κατόρθωμα!!!

 

Και φυσικά καλά έκανε ο πρόεδρος και το καταδίκασε. Αν έβλεπε όμως και λίγο τον εαυτό του στον καθρέφτη, ίσως να έκανε και την ανάλογη αυτοκριτική. Γιατί οι ανόητες πράξεις κάποιων, δεν είναι ανόητες πράξεις όλων. Κάποιοι τα προκρίνουν όλα αυτά, με πιο ευγενικούς ίσως τρόπους, αλλά με ίδιο στόχο. Και όταν ο πρόεδρος μιλά για τουρκική προπαγάνδα, κάνει – πάλι – λάθος: δεν είναι η τούρκικη προπαγάνδα που δημιούργησε τα ψεσινά επεισόδια: είναι η δική μας εν πολλοίς συλλογική βλακεία.

 

Συλλογική όχι επειδή μας αφορά όλους, αλλά επειδή αφορά όλα τα επίπεδα της κοινωνίας.

 

Και ο πρόεδρος πριν να μιλήσει για προπαγάνδα των Τούρκων, θα έπρεπε να αρθρώσει και μια απολογία, όχι να περιοριστεί στην διπλωματική κενολογία.

 

Γιατί ο μαζοχισμός που μας αποδίδει ο Χριστόφιας, και ο φασισμός που αποδίδουμε στους Τούρκους ίδια αφετηρία έχουν.

 

Υστερόγραφον: Ο ΑΠΟΕΛ νίκησε ψες στην καλαθόσφαιρα την Τουρκική ομάδα Karsiyaka.  Η Τουρκική αυτή πόλη είναι προφανώς εκείνη που έδωσε το νέο όνομα στο χωριό Βασίλεια της επαρχίας Κερύνειας.

Οι πολιτικοί πρόγονοι του σημερινού Φιλελευθέρου, των σημερινών ΑΠΟΕΛιστών, αλλά και οι συνάδελφοι του προέδρου Χριστόφια που γνώριζαν αλλά δεν ήθελαν, ή δεν τολμούσαν, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά γιατί άλλαξε το όνομα αυτού του χωριού.

 

 

 

 

 

Advertisements
9 Σχόλια leave one →
 1. Δεκέμβριος 22, 2010 20:56

  Σημειολογικά: Καρσιγιακά λέγεται σήμερα το Κορδελιό, στα βόρεια της Σμύρνης. Σημαίνει «Απέναντι Ακτή», όπως και το Κορδελιό είναι απέναντι από τον κόλπο της Σμύρνης.

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Δεκέμβριος 23, 2010 07:37

   Τταλλού,

   Πολύ ενδιαφέρον! Τώρα μάλιστα εξηγείται και η Κυπριακή λέξη «καρτζιήν» η οποία σημαίνει … απέναντι!

   Μου αρέσει!

 2. Andreas permalink
  Δεκέμβριος 22, 2010 21:30

  Strovoliotι λεεις :
  »
  Και έχουμε και τον Χριστόφια που νευρίασε με τους ΑΠΟΕΛίστες! Τους ηλίθιους 15χρονους που μεγάλωσαν μέσα στην πενταετία του εξτρεμιστή και εθνικιστή προέδρου που έφερε στην εξουσία το ΑΚΕΛ, και οι οποίοι *απρόκλητα* πήγαν να δέρουν τους Τούρκους, τους οποίους η ομάδα τους είχε ήδη δέρει στο γήπεδο.
  »

  Καμνεις σαν να μεν εζουσες στην Κύπρο. 100%.
  Τουντα φασιστοειδή εκκόλαψε τα στο παρελθόν το κομμα του αννανστασιάδη και προσπαθεί σήμερα , όπως μπορεί, να τους κρατήσει ως βάση .
  Αποδειξη?
  Επαιζε τον ανήξερο για τις προεκτασεις που εχει η αναρτηση στους αγωνιστικους χώρους η ελληνική σημαία ,οταν επροκειτο η ουεφα να απαγορευσει την παρουσία τους στα κυπριακα φήπεδα. Μαλιστα επρωτοστατησε για την αναστολή μιας ενδεχόμενης τετοιας αποφασης.
  Τις ελληνικες σημαιες ειδες τες?

  Σορρυ αλλα εν μπορύμε να θωρούμε τα πραγματα οπως μας βολεύκει και μάλιστα με επιλεκτική μνήμη γιατι οδηγουμε και σε λαθος συμπερασματα .
  Κολλουμε μιας σταμπα του αλλου «φασίστας» και φταίμεν τον για οτι συμβεί και μάλιστα χωρις αποδείξεις .

  Αλλο λαθος συμπέρασμα?
  Εν εμεις που εν θέλουμε την λύση!!!
  Συγχαρητηρια για ακομα μια φορα στα κατεχομενα που με την σταση τους πας τες αγορες απεδειξαν οτι εν μας θωρουν εχθρους αλλα φίλους της … αυριανης επανενωσης.
  Και τουτο αποδειξαν το πολλακις.

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Δεκέμβριος 23, 2010 07:43

   Αγαπητέ Ανδρέα,

   Αν είναι ο γνωστός «Ανδρέας» τότε ξέρεις αρκετά καλά τις απόψεις μου. Ναι, τα ηλίθια 15χρονα προέρχονται κατά κύριο λόγο από τη δεξιά. Και ανδρώθηκαν, και ένοιωσαν πως είχαν ηθικό υπόβαθρο επί του ακροδεξιού προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου. Τώρα αν προσπαθεί να πάρει την ψήφο τους και ο Αναστασιάδης, κακώς πράττει!

   Τώρα, ποιος θέλει τη λύση; Κάτω από τις περιστάσεις νομίζω καμιά πλευρά στην Κύπρο! Ίσως οι μόνοι που θέλουν πραγματικά λύση, είναι … οι Τούρκοι! Εδώ, στις δυο πλευρές της Κύπρου μας με τις μικρότητες και την ηλιθιότητα μας, αποδεικνύουμε καθημερινά το αντίθετο

   Μου αρέσει!

 3. Andreas permalink
  Δεκέμβριος 23, 2010 08:46

  Μα τα γέριμα
  Δαμε ο ανναστασιάδςη ετροφοδοτούσε για τοσα χρόνια τον εθνικισμο και εφταιξε σου η πενταετία του τάσσου?
  Προσφατος εν ο τασσος που εβουρησε για να αποτρεψει τις ελληνικες σημαιες στα γήπεδα?
  Νομιζω ζυγίζεις για πολλοστή φορα λάθος τις καταστάσεις και αποδιδεις ετεροβαρως τις ευθύνες.
  Οσο για την λύση επετρεψε μου να πιστευω οτι εμεις θελουμε λύση.
  Η αλλη πλευρα απλα θελει να τρεναρει καταστάσεις με διαφορες προφασεις , και να παραμείνει η κατασταση ως έχει με το περας του χρόνου.
  Για μενα εν πολλα ξεκαραρο πλεον.

  Μου αρέσει!

 4. Othellos permalink
  Δεκέμβριος 23, 2010 14:35

  @ Αντρέας: «Φταίει ο Κληρίδης»

  @ Στροβολιώτης: καρτζίν, κατζιλαμάς, καρτζιλατίζω, καρτζιλλίκκιν (από το λεξικό της Κυπριακής διαλέκτου του Κ. Χατζηιωάννου).

  Παρεμπιπτόντως, έχεις απόλυτο δίκιο ότι αυτές τις μέρες επελλάναν οι οδηγοί. Σήμερα όπως ήμουνα σταματημένος στα φώτα ήρθε ένας και με κτύπησε από πίσω. Ευτυχώς δεν έπαθα τίποτα το σοβαρό.

  Μου αρέσει!

 5. Δεκέμβριος 24, 2010 00:05

  Φίλε Strovolioti,

  Συμπληρωματικά να προσθέσω και τα εξής [με τα λίγα τούρκικα που ξέρω] για τη λέξη Καρσιγιακά [αν και εν μέρει με πρόλαβε ο σχολιογράφος Othellos]:
  Κατ’ αρχάς στην τουρκική γράφεται karşıyaka και είναι σύνθετη από το karşı [καρshί] που σημαίνει απέναντι και το yaka που είναι ο γιακκάς αλλά και η πλευρά. Δηλ. karşıyaka είναι η απέναντι πλευρά που μπορεί να είναι και η απέναντι ακτή. Στην Κυριακή το κάμαμε καρτζιήν … Έχουμε όμως τζιαι τους καρτζιηλαμάες [τους αντικριστούς χορούς] τζιαι το καρτζιηλατώ [αντιπαραβάλλω] …

  Όμως ρε φίλε [και μ’ όλο τον σεβασμό – που λαλεί τζι’ ο Πρόεδρος], έχω την αίσθηση ότι έχεις παραμερίσει την διαλεκτική ΣΟΥ! Γι’ αυτό και πολλά “συναγερμικίζεις” τελευταία! Ώστε φταίει ο ΑΚΕΛ τζι’ ο Χριστόφιας για την άνοδο του εθνικισμού και την έξαρση των φασιστικών φαινομένων στην Κύπρο επειδή εξέλεξαν τον Παπαδόπουλο στη Προεδρία το 2003! Ποια είναι η προϊστορία του εθνικισμού στην Κύπρο, αγαπητέ Strovolioti; Ο εθνικισμός εμφανίστηκε και αναπτύχθηκε ξαφνικά το 2003;

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Δεκέμβριος 24, 2010 08:39

   Anef, (και Ανδρέα),

   Δεν ήρθα από τον Άρη.

   Ο εθνικισμός ήταν πάντα εδώ. Την πενταετία του Μεγάλου Μακαρίτη όμως ο εθνικισμός και ο εξτρεμισμός ένοιωσαν την καταξίωση και την αποδοχή στο πρόσωπο του ανώτατου πολιτειακού αξιωματούχου.

   Βρίσκετε κάποιο λάθος στην ανωτέρω πρόταση;

   (Φυσικά εκείνο που με στενοχωρεί και με απογοητεύει τα μάλα, είναι πως ενώ ο Χριστόφιας προφανώς αντιλήφθηκε το τερατώδες του λάθος, και προσπάθησε να το διορθώσει με τη δική του υποψηφιότητα, φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων – για πολλούς λόγους).

   Μου αρέσει!

 6. Andreas permalink
  Δεκέμβριος 24, 2010 20:21

  Ναι .
  Εγω διαφωνω.
  Μπορει να ο τασσος να ηταν στριφνος , ξεροτζιεφαλος κτλ.
  Ενορχηστρωμενη και προφανης προωθηση του εθνικισμου εν εκαταλαβα.
  Μπορεις να μου αναφερεις απτα παραδείγματα?
  Οταν λεω απτα εννοω πασιφανη του στυλ η κυπρος ειναι ελληνικη.
  Τουρκοι θα πεθανετε μπροστα στη γαλανολευκη κτλ.
  Ελλας η τεφρα και τετοια.

  Γιατι εν μπορει για 4 χρονια να εγιναν τουτα ουλλα.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: