Skip to content

Χριστόφιας Vs Έρογλου: στάνταρτ 2.

Ιανουαρίου 24, 2011

 

«Ο κ. Έρογλου είπε ότι στη συνάντηση στη Νέα Υόρκη, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ζήτησε από τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να κτίσουν γέφυρες μεταξύ των προτάσεων των δύο πλευρών, πράγμα που συζήτησαν οι τεχνικές επιτροπές.

Είπε, επίσης, ότι έγινε καλή προετοιμασία για τη συνάντηση της Γενεύης και ότι θα εκφράσουν απόψεις όταν δουν τί έχει να πει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.

Ο κ. Έρογλου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συνάντηση στη Γενεύη θα είναι η καλή και ότι μάλλον θα υπάρξει και νέα συνάντηση τον Μάρτιο.» (philenews).

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε ενδιάμεση συμφωνία ούτε επιδιαιτησία. Θα υπερισχύσει  το εθνικό συμφέρον, δήλωσε ο Εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ ,Σταύρος Ευαγόρου, ο οποίος έκανε λόγο για λανθασμένη σεναριολογία που αναπτύσσεται τελευταία.

Ο κ. Ευαγόρου ανέφερε ότι έχοντας κατά νου τις απαράδεκτες προτάσεις της τ/κ πλευράς, η δημοκρατία θα απαιτήσει έντονα από τη διεθνή κοινότητα να επαναφέρει την τ/κ πλευρά στη σωστή συμφωνηθείσα βάση διαπραγμάτευσης του κυπριακού.

Μιλώντας στη βουλή, ο κύριος Ευαγόρου  ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία.» (SigmaLive)

Δεν εξετάζω εδώ ποιος έχει δίκιο, και ποιος όχι. Δεν εξετάζω αν ο Χριστόφιας έκανε γενναιόδωρες παραχωρήσεις ή αν υπαναχώρησε ο Έρογλου. Εκείνο που εξετάζω είναι την κατάντια της εικόνας του προέδρου και όσων των υποστηρίζουν: ένας πρόεδρος με δεδομένα πιστοποιητικά  υπέρ της λύσης πηγαίνει στην Γενεύη και κουβαλά μαζί του μια μιζέρια, μια αρνητική διάθεση, άπειρη αρνητική συνθηματολογία, ένα φόβο μην γίνει τούτο και μην γίνει το άλλο, και μην έχετε έγνοια, θα αποκρούσουμε όλες τις επιβουλές των Τούρκων και των ξένων…

Και έχουμε τον Έρογλου, ένα απομεινάρι του παρελθόντος, ένα κακέκτυπο του Ντενκτάς, με την σωστή προφανώς καθοδήγηση των συμβούλων του, και φυσικά την στήριξη της Τουρκίας, να βγάζει ένα χαλαρό, θετικό στυλάκι, που σίγουρα εκτιμείται απείρως περισσότερο από το ντόπιο και ξένο του ακροατήριο, σε αντίθεση με τον αρνητισμό που εκπέμπει ο Χριστόφιας.

Επαναλαμβάνω: δεν εξετάζω την ουσία. Η πολιτική είναι όμως και μάρκετινγκ, είναι δημόσιες σχέσεις και δημόσια συμπεριφορά. Είναι ακόμα κτίσιμο κοινής γνώμης. Η πολιτική είναι και επικοινωνιακή πολιτική.

Και ο πρόεδρος μας είτε δεν έχει τις σωστές συμβουλές, είτε δεν ακούει κανένα. Και αυτό δεν βγαίνει μόνο από την τρέχουσα του συμπεριφορά. Καλόπιστη κριτική έχει δεχθεί και εδώ και αλλού, εδώ και πολύ καιρό, αλλά φαίνεται πως τίποτα δεν αλλάζει.

Σε οποιανδήποτε των περιπτώσεων θα είναι μεγάλη έκπληξη αν στο επίπεδο των εντυπώσεων θα έχουμε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα από το καθαρό 2.

 

 

 

 

 

 

Advertisements
27 Σχόλια leave one →
 1. TOXOTIS permalink
  Ιανουαρίου 24, 2011 19:33

  Στη σακκούλα της μιζέριας μας πρόσεξες τις κουβαλά; Μία παλιά άρνηση: Να μην υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία. Αν όμως υπήρχε ενδιάμεση συμφωνία στο παρελθόν όταν συζητούσε με τον Ταλάτ, σήμερα δεν θα καταγγέλναμε τον Έρογλου για υπαναχωρήσεις στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης…

  Μου αρέσει!

 2. Ιανουαρίου 24, 2011 20:07

  εν αλλάσσει ο αδρωπος, σιορ!

  Μου αρέσει!

 3. Ιανουαρίου 24, 2011 20:09

  Έχει [ο Έρογλου] και τους διαιτητές υπέρ του που του διούν τζιαι ππέναλτι τζι’ αφήνουν τζιαι τα ορσάιτ να περνούν!!!

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Ιανουαρίου 24, 2011 21:03

   Ε, τότε να εγκαταλείψουμεν τον αγώνα;

   (Όπως δηλαδή λένε οι σκληροί του ΔΗΚΟ, οι Ευρωκόκοι, και λοιποί πατριώτες;)

   Μου αρέσει!

 4. Ιανουαρίου 24, 2011 20:12

  Κάμνεις σαν να τζιαι οι αθρώποι των ηνωμένων εθνών δεν έχουν ορθολογιστικήν κρίση. Λες τζιαι δεν βλέπουν τι έρκεται στο τραπέζιν της διαπραγμάτευσης. Αυτόν που λες «ουσία».

  λαλείς»..και κουβαλά μαζί του μια μιζέρια, μια αρνητική διάθεση, άπειρη αρνητική συνθηματολογία, ένα φόβο μην γίνει τούτο και μην γίνει το άλλο, και μην έχετε έγνοια, θα αποκρούσουμε όλες τις επιβουλές των Τούρκων και των ξένων…»

  Η μιζέρια είναι μια υποκειμενική εικόνα που δεν ξέρω ποθθεν την κουβαλάς. Η αρνητική διάθεση δεν είναι για την διαπραγμάτευσην αλλά στο να τελειώννουμεν ππάσα ππάσα πράματα που στο τραπέζιν της διπραγμάτευσης δεν είμαστιν ικανοί να γεφυρώσουμεν. (για παράδειγμαν το πως θα είναι η διζωνικότητα, ή η δυνατότητα κάποιου να εγκατασταθεί στο άλλον κράτος, ή η δυνατότητα ενός κρατηδίου να συμπεριφέρεται σαν άσχετον προς την ομοσπονδίαν, ή το πόσος κόσμος θα πάει έσσω του…). Αρνητική συνθηματολογία είναι ότι δεν δεχούμαστιν να μας επιβάλει ο Μπάνκης ή ο Ντάουνερ αυτά που δεν θέλουμεν για να το κλείσουμεν; Αρνητική συνθηματολογία είναι ότι θέλουμεν να μεν είμαστιν προτεκτοράτον της Τουρκίας όπως είναι τα κατεχόμενα;

  Αυτά που εσύ λαλείς μιζέριαν άλλος μπορεί τζιαι να τα πει διεκδίκησην των αυτονοήτων. Τζιαι θωρείς ότι στο διεθνές πεδίον η σταθερή προσήλωση σε θέσεις αρχών (δηλαδή η βούληση για λύσην ΔΔΟ τζιαι η αναζήτηση λύσεων compatible με το διεθνές δίκαιον) φέρνει αποτέλεσμαν.

  Μικρή λεπτομέρεια: Πέραν την σημειολογίαν της υποστήριξης της Μέρκελ (βασικά του βαρέως πυροβολικού της ΕΕ) επρόσεξες την κατουρημένην αντίδρασην του Έρτογαν; Είπεν της να πα να ρωτήσει τον Μπάν κι Μουν. Λαλεί του τίποτε; Λαλεί σου τίποτε επίσεις αυτά που διακυρήττει ο Έρτογαν αφελώς τζιαι δημόσια ότι είπεν του Ανάν στο Νταβός τι δέχεται τζιαι αυτός τα επροώθησεν; Εν εσκέφτης δηλαδή ότι ο Χριστόφκιας μπορεί να μεν θέλει να επιβάλει λύσεις ο Μπάνκης διότι ξέρει τες θέσεις του; Εγώ θα ήταν το πρώτον που θα ήταν να σκεφτώ. Αυτός ξέρει τες. Για αυτόν είμαι σίουρον. Εσύ ξέρεις τες;

  Αφήστε τον άθρωπον να διαπραγματευτεί τζιαι κάμνει την δουλειάν του καλά. Δεν είναι εύκολον να φκείς που ανατολίτικον παζάριν χωρίς να σου πάρουν τζιαι το σώβρακον. Τζιαι σαν γνήσιος ανατολίτης ο Χριστόφκιας θα χρησιμοποιείσει όλα τα μέσα που ξέρει ότι έχει για να εξασφαλίσει ότι γίνεται περισσότερον. Θα παίξει ακόμα τζιαι τον Τάσσον για να μεν το θεωρήσουν δεδομένον τζιαι να του πιάουν τον κώλον του όπως εκάμαν τζιαι του Τάσσου που επήεν τζιαι εξηφούρνησεν του Ντεχτασιουθκιού ότι εν να πει όχι.

  Εγώ φίλε μου δεν ηξέρω ακόμα αν η Τουρκία το 2004 δεν είπεν ναι διότι ο Τάσσος έφαν πουττίν της λόττας τζιαι δεν εκράτησεν την γλώσσαν του. Ο ντεκτασικός αρκάτης νου γνωστού μου που εψήφισεν ναι πάντως λαλεί ότι «έξερεν Ερτογαν ότι εσείς πει όι τζιαι έπεν μας πούμεν ναι να κάτσει την του Τάσσου. Εκατσεν την Τάσσου.» Από πελλόν τζι από μιτσίν να μάθεις την αλήθκειαν.

  Εάν η Τουρκία έθελεν λύσην θα την είχεν ήδη υπογράψει με τον Χριστόφκιαν κρατώντας τζιαι τον Τταλάτ στην εξουσίαν. Τζιαι εάν θέλει, θα την υπογράψει πριν να φύει ο Χριστόφκιας, γιατί θα ξέρει ότι με άλλον θα είναι πιο δύσκολον, έστω τζιαι αν θα είναι ο Αναστασιάδης, πράμαν που δεν είναι σίουρον τζιαι η Τουρκία ξέρει το.

  Καρτέρα σιόρ μετά τες εκλογές στην Τουρκίαν πριν να σαλαβατάς. Έτσι ελαλούσατε τζιαι για την Νέαν Υόλκην τζιαι πολλά καλά τα επήεν ο Χριστόφκιας. Έτσι ελαλούσατε τζιαι για τες εντατικές τζιαι εκατάφερεν να φέρει την συφφωνίαν για την διακυβέρνησην. Έτσι ελαλούσατε τζιαι για την επίσκεψην της Μέρκελ τζιαι εφάνην έναν δυνατόν χαρτίν να παιχτεί στην διαπραγμάτευσην. Εσύ μπορεί να είσαι που τον κόσμον του μάρκεττιν αλλά η διπλωματία δεν είναι με μάρκεττιν που κερδίζεται. Εν τζιαι εν κουέλλες στες εκλογές που έχεις να μαντρίσεις. Είναι με αθρώπους με πιλάντζες στο σιάιριν που ζιάζουν τα πάντα ορθολογιστικά σύφφωνα με τα δικά τους σσυφφέροντα που έχεις να κάμεις.

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Ιανουαρίου 24, 2011 20:58

   Aceras,

   Ειλικρινά μακάρι να μπορούσα να τελειώσω με ένα «μακάρι να έχεις δίκαιον» πάλε, αλλά αννοίεις πολλά θέματα.

   1.Εγραψα πολλές φορές στην ανάρτησην ότι δεν εξετάζω την ουσίαν, αλλά δεν μου αφήνεις περιθώριον.
   2. Δέχεσαι τουλάχιστον πως πέραν από την ουσίαν, μετρούν και τα υπόλοιπα που αναφέρω;
   3. Θέλω εγώ να είμαστεν προτεκτοράτον της Τουρκίας, ή τα άλλα που αναφέρεις; Αλλά αν είναι έτσι τα πράματα, (και πρέπει να αποφασίσεις αν είναι έτσι τα πράματα, αφού συνήθως βλέπεις τις συνομιλίες με αισιοδοξία), τότε η πολιτική θα έπρεπε να ήταν διαφορετική: «οι Τούρκοι είναι αλλού, εμείς πιστοί στις αρχές μας, θέλουμε ξεκαθάρισμα το συντομότερο δυνατόν να τελειώνουμεν, να δούμε ποιος περιπαίζει ποιόν.»
   4. Για την Μέρκελ και την αντίδραση των Τούρκων έγραψα πριν λίγες μέρες, και το απόσπασμα αυτό είναι σχετικόν: «Κρίνω την αντίδραση τους στο φόντο της λύσης, και θεωρώ πως κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, δεν δικαιολογείτο τόσο έντονη αντίδραση. Ο πρωθυπουργός Ερντογάν και η κυβέρνηση του έδειξαν ικανό ορθολογισμό, ούτως ώστε να είναι πειστικοί όσον αφορά τη θέληση τους για λύση. Θα ανέμενε όμως κανείς πως θα είχαν σοφότερη στάση όσον αφορά τις σχετικές δηλώσεις, οι οποίες ούτως ή άλλως αναμενόταν πως θα είχαν θετική συνιστώσα για τον πρόεδρο Χριστόφια, στα σκαλιά του γραφείου του. Μήπως λοιπόν οι σχετικές αντιδράσεις δείχνουν ακριβώς πως για αυτή την περίοδο οι Τούρκοι δεν ευνοούν πρόοδο;» Αν αυτά που εκτιμώ είναι αλήθεια, σε παραπέμπω πάλι στο (3).
   5. Για το αν ο Χριστόφιας κάνει ανατολίτικον παζάριν, μονολεκτικά: μακάρι! Τζιαι μακάρι να αποδειχτεί πως είχα λάθος, και τον υποτίμησα!
   6. Για την έκφρασην το «πουττίν της λόττας» να κάμεις ανάρτησην, γιατί ομολογώ πως δεν έχω ιδέαν τι σημαίνει!
   7. Η διπλωματία που θα πρέπει να περάσει μέσα τζιαι που την λαϊκήν έγκρισην, είναι τζιαι μάρκετινγκ.
   8. Φυσικά, εσκόραρεν τζιαι ο Χριστόφιας ειδικά κατά και μετά την Νέαν Υόρκην. Στην ουσίαν, που δεν αποτελεί μέρος του παιχνιθκιού που σχολιάζω σήμερα.

   Μου αρέσει!

  • TOXOTIS permalink
   Ιανουαρίου 25, 2011 17:02

   1.
   Φίλε να σου θυμίσω κάτι που σου διαφεύγει. Το πουττίν της λόττας εν μαζί που το ετρώαν ο Χριστόφιας με τον Τάσο. Ξέχασες ότι στη Στράκκα ήταν μαζί με τον Τάσο που συζητούσαν με το Ντεκτασούι.
   2.
   Απορία: Τζείνον που κατάλαβεν ο αρκάτης ο Ντεκτασικός πως και δεν το έπιασεν ο Χριστόφιας;
   3.Να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα λες στο παζάρι. Δηλαδή ποια μέσα; Έναν μέσον έχουμε, την ΕΕ και αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή.
   4. Καλά τα πήγε με τη Μέρκελ. Ε, μετά; Πως αξιοποιήθηκε αυτή η ιστορία;

   Μου αρέσει!

 5. Ιανουαρίου 24, 2011 20:13

  Α. Τζιαι προς το παρόν είναι Χριστόφκιας 5 / Έρογλου 1 τζιαι τζιείνον μισοδότζιην.

  Μου αρέσει!

 6. Ιανουαρίου 24, 2011 21:14

  Στροβολιώτη μα σοβαρομιλάς;
  Ο Έρογλου κατεβαίνει «άνετος» με διπλή-τριπλή κυριαρχία τζιαι μεις με τα ψηφίσματα του ίδιου του ΟΗΕ είμαστεν οι μίζεροι;

  Όσο αφορά την ενδιάμεση που αναφέρει ο φίλος ο Τοξότης να υπενθυμίσω ότι ακόμα και τα ΗΕ θεωρούν (ή τουλάχιστον θεωρούσαν μέχρι τον Νοέμβρη) τη συμφωνία στη διακυβέρνηση ως σταθερή… αλλά…θα ήταν σωστό να την κατοχυρώσουμε με μιαν ενδιάμεση συμφωνία σε τούτο το θέμα χωρίς να συμφωνήσουμε στο εδαφικό και το περιουσιακό τουλάχιστον;

  Μα τι εν τούτη η φιλοσοφία λύσης του Κυπριακού επιτέλους; Ότι πει η Τουρκία τζιαι το Νάτο σιόρ;

  Αν δεν λυθεί ως τη λήξη της θητείας τούτου του προέδρου, η διζωνική επέτασε, θα μιλούμε πλέον για συνομοσπονδιακό στόχο τζιαι η Τουρκία για δκυο κράτη ξεκούτσουλλα.

  Ο Χριστόφιας ξέρει το, εννά το παλέψει, έσιει δυνάμεις τζιαι θέλει το παραπάνω που λλοόυ σου Στροβολιώτη τζιαι συνοδοιπόροι…
  Αν είσιεν τζιαι λλίην στήριξη θα ήταν καλύττερα αλλά εν πειράζει!
  Θα καταπιείτε τη χολή σας -πάλε- όπως και σε όλες τις περιπτώσεις που ανέφερε τζι ο Ασέρας.

  Έτσι που πάτε, εν να έρτει σχέδιο σε δημοψήφισμα τζιαι εννά πάτε να συνάξετε τις ελλιές….γιατί εννάν «μίζερος» ο λόγος του προέδρου τζιαι εν ετοιμάστηκεν ο κόσμος κατάλληλα…

  (εν επήαν ούλλοι που μια φορά στο μνημόσυνο του Γρίβα να αποκτήσουν εθνική συνείδηση…)

  Μου αρέσει!

  • TOXOTIS permalink
   Ιανουαρίου 25, 2011 17:05

   Ε, τότε καλέ μου φίλε γιατί δεν επέμενε ο Πρόεδρος στην διαπραγμάτευση αυτών των κεφαλαίων -περιουσιακό εδαφικό- από το Νοέμβρη μέχρι σήμερα και δέχτηκε να τρώει την ώρα με οικονομία-ΕΕ. Διότι έτσι έγινε.Πήγε στην πρώτη συνάντηση μετά το Νιόμβρη και είπε να βάλουμε στην ατζέντα ΕΔΑΦΙΚό και την επομένη ο Ιακώβου πήγε και άνοιξε φάκελο…με οικονομία. Αν είναι για να καλυμμένος…εκαλύφτηκε. ΑΛλά πολιτική δεν έκαμε.

   Μου αρέσει!

 7. strovoliotis permalink*
  Ιανουαρίου 24, 2011 21:33

  “Αν είσιεν τζιαι λλίην στήριξη θα ήταν καλύττερα αλλά εν πειράζει!”

  Το ερώτημαν είναι: πότε επιδίωξεν τούτην την στήριξην;

  Για τα λοιπά (πολλά από τα οποία είναι άσχετα και ατυχή) τι να σου πω; Η ανάρτηση *δεν* αναφέρεται στην ουσίαν!

  Μου αρέσει!

  • Ιανουαρίου 24, 2011 21:37

   Next time να σου στείλουν προσωπική πρόσκληση Στροβολιώτη, ατυχείς είναι οι αναρτήσεις σου!
   Εν έσιεις υπόθεση, εβαρέθηκα σε
   Άτε…

   Μου αρέσει!

   • strovoliotis permalink*
    Ιανουαρίου 24, 2011 21:50

    Όπως αγαπάς. Το ποίημα στα δεξιά που ανέβασα απόψε, *δεν* αφορά την ανάρτηση, ούτε το σχόλιό σου.

    Μου αρέσει!

 8. strovoliotis permalink*
  Ιανουαρίου 24, 2011 22:19

  Γκολ του Έρογλου από τα αποδυτήρια: ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας τη δήλωση Έρογλου που παραθέτω πιο πάνω, απάντησε ως εξής:

  «δεν είναι ο κύριος Έρογλου που καθορίζει τη διαδικασία, ούτε είναι εκείνος που θα αποφασίσει αν θα έχουμε νέα τριμερή συνάντηση!»

  Σωστή απάντηση: «εμείς είμαστε έτοιμοι για όσες νέες συναντήσεις χρειαστεί. Θέλουμε τη λύση, θέλουμε σύντομα τη λύση και καλούμε τον Κύριο Έρογλου να σεβαστεί τη συμφωνημένη βάση λύσης, για να καταλήξουμε το συντομότερο δυνατό.»

  Καληνύχτα!

  Μου αρέσει!

 9. Ιανουαρίου 24, 2011 22:23

  Aceras,

  Μα σίουρα εν ΕΣΥ που έγραψες τα πιο πάνω [σχόλιο Ιανουαρίου 24, 2011 20:12];

  ********************
  Strovoliotis,

  Σε τέθκιες περιπτώσεις κάμνουν ντου οι φιλάθλοι μεσ’ το γήπεδο!

  Μου αρέσει!

 10. Ιανουαρίου 24, 2011 23:16

  Άνεφ δεν ξέρω που να σταθώ μεταξύ σου εσένα που λαλείς έν έσιει τίποτε τζιαι του Στροβολιώτη που παθαίνει πανικόν που ακούει έν έσιει τίποτε.

  Για την αισιοδοξία μου για μετά τες εκλογές στην Κύπρον τζιαι την Τουρκίαν βασίζω την πάνω σε κάτι μισόλοα του Κατσουρίδη του στύλ «ο πρόεδρος έχει αρκετόν χρόνον να διαπραγματευτεί τζιαι να φέρει μιαν λύσην σίουρην τζιαι μόνιμην» ή κάτι ευχολόγια του προέδρου στους αστυνομικούς που τους λαλεί ότι η λύση εν μακρυά, αλλά να εν προετοιμασμένοι να αλλάξει η φύση της δουλειάς τους όταν θα ενωθεί η πατρίδα μας. Βασίζω την επίσης στην δήλωσην του ότι δεν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος για δεύτερην θητείαν τζιαι στην απόφασην «πυθεία» του συνεδρίου του ΑΚΕΛ ότι «εμείς είμαιστιν έτοιμοι να προχωρήσουμεν τζιαι παραμένουμεν σταθερά προσηλωμένοι στην διαπραγμάτευσην για λύση». Επίσεις σε κάτι προειδοποιήσεις του Χριστόφκια ότι δεν έχουμεν την πολυτέλειαν να περιμένουμεν διότι τα τετελεσμένα εμπεδώνονται. Ντάξει, τζιαι σε μιαν εμποστοσύνη που έχω του Χριστόφκια προσωπικά σαν αθρώπου παρόλον που αντιπαθώ τον πατερναλισμόν του.

  Στροβολιώτη παρακαλώ τζιαι γώ να έχεις λάθος 🙂 αλλά αν έχεις δεν θα σε καταχνώσω (πολλά) 😉 απλά θα χαρώ όσον θα χαρείς τζιαι σύ.

  Νέε Ελληνοκύπριε ο Στροβολιώτης δεν είναι το πλάσμαν που μπορείς να του μιλάς έτσι όπως του μιλάς. Άμαν εβαρέθης τον Στροβολιώτην με ποιόν θα πα να μιλήσεις για τον πόθον σου για επανένωσην; Με τους φίλαθλους της Ομόνοιας;

  Μου αρέσει!

 11. Ιανουαρίου 25, 2011 00:31

  Αχρείαστες αυτού του είδους οι δηλώσεις…Και το χειρότερο, αποδεικνύουν ακόμη μια φορά σε ποιους απευθύνονται. Πάντως όχι σε όσους ελπίζουν σε ομοσπονδιακή επανένωση. Γιατί υπόσχεται εκ των προτέρων, ότι δε θα υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία, χωρίς να γνωρίζει καν τι θα προκύψει στην τριμερή διάσκεψη της Γενεύης; Μήπως για να μην ενοχληθούν οι συνέταιροι στην κυβέρνηση; Άτιμη κομματοκρατία!

  («Οι Μοιραίοι» του Βάρναλη είναι από τα αγαπημένα μου ποιήματα!
  http://lemesia.wordpress.com/2010/01/19/%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CF%89%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CF%83/)

  Μου αρέσει!

 12. Ιανουαρίου 25, 2011 07:12

  Ε ναι Ασέρα, εβαρέθηκα τούτην την αδιέξοδη τζιαι άστοχη παραφιλολογίαν…
  «Η Μέργκελ βλάπει σοβαρά το κυπριακό ΣΑΣ»… «Χριστοφιας-Έρογλου σημειώσατε δύο» κλπ

  Οι μίζεροι μιλούν για μιζέρια, τζιαι οι κακορίζικοι για το κακό το ριζικό μας!

  Άμαν έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς αγαπητέ…

  Εχορτάσαμε αρκετή χολή…

  Αντί να ενωθούμε απέναντι στον πραγματικό εχθρό (την αδιαλλαξία των Κυπραίων τζιαι της Τουρκίας) φκάλλουμε κούππα άπαννη τζιαι τον γριβισμό τζιαι τον Έρογλου….τζιαι στοχοποιούμεν τον Χριστόφια…

  Εν θέλω έτσι συντρόφους της «επανένωσης», χάσιμο χρόνου τζιαι φαιάς ουσίας.
  Αλλού τους τρώει τζιαι αλλού κνήθουνται.

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Ιανουαρίου 25, 2011 07:40

   Νέε, ό,τι επιλέξεις σεβαστό. Αλλά όταν φεύγεις πυροβολώντας, δεν μπορώ να μην σου κάνω κριτική.

   Γιατί είσαι και κακόπιστος: αναφέρθηκες για δεύτερη φορά στον γριβισμό. Την πρώτη το αγνόησα, τώρα μπορώ να πω ότι *εσένα* αλλού σε τρώει τζιαι αλλού κνίθεσαι!

   Τζιαι αν εβαρέθηκες την παραφιλολογίαν, κάποιοι εβαρέθηκαν την παραπολιτικολογίαν, την δειλίαν και την παπαρολογίαν!

   Αδυνατεί ο νους σου να καταλάβει, πως ακόμα τζιαι αν θέλει ο Χριστόφιας, ακόμα τζιαι να έχει δίκαιον ο Ασέρας, είναι *πιθανόν*, απλώς *πιθανόν* η ξεροκεφαλιά ή η ατολμία του, να μην τον αφήνουν να προχωρεί;

   Και τέλος, όποιος στηρίζει την επανένωση, πρέπει επίσης να δέχεται αδιαμαρτύρητα όσα κάνει ή δεν κάνει ο πρόεδρος;

   Πραγματικά πολύ προοδευτική η θέση σου! Κρίμα, τα δείγματα στο μπλοκ σου, αλλού έδειχναν!

   Μου αρέσει!

 13. xwrikos permalink
  Ιανουαρίου 25, 2011 10:22

  Εκοντεπσαν οι εκλογες τζαι αρκεψαν τα μελη του ΑΚΕΛ κρυφα τζαι φανερα (που λαλει τζαι το αδερφιν ο ασερας) να μαχουντε να δικαιολογησουν τες ενεργειες χριστοφια διοτι εναν κοματιν που τζεινους που ψηφηζει ΑΚΕΛ αποστασιοποιηθηκεν σιωπηλα λογο των χειρισμων χριστοφια τζαι ξερουν το.

  Oποταν ετοιμαστητε να μας λαλουν οτι πρεπει ναν δυνατον το κομμαν τζαι ο χριστοφιας διοτι θελει λυσην τζαι ηντα καλος που ενει τζαι τα σημαθκεια τζαι καλα καμνει που εν αφηνει τον μπαν να φερει λυση διοτι ξερει τες θεσεις του κλπ κλπ. (Η μεγαλη δικαιωση του τασσου, οι ξενοι εν κακοι οχι χρονοδιαγραμτα οχι συνομιλιες κλπ κλπ)

  Τα πραματα εν απλα, ο χριστοφιας ειναι υπο εκβιασμον. Ξερει (βασικα εκαταλαβεν το στην ΝΥ, μιλουμεν για μεαλον σιεττανην) οτι οπως τα εκαμεν παει για φουλ λυσην λιον χειροτερην που το Αναν (π.χ τα χρονοδιαγραμματα των μεταβατικων περιοδων που επροτεινε ειναι χειροτερα του αναν, οι εποικοι εν ειδι περισοτεροι, στο αναν η λιστα που επαραδοθηκεν ηταν λιγο κατω απο 45 χιλιαδες ο χριστοφιας εν στες 50) τζαι καμνει απεγνωσμενες προσπαθειες να φανει οτι εκαμεν τζεινον που εθελεν για να μπορει να πει ενικηκαμεν σαν αλλος μακαριος ή αν δεν δεκτει τοτε θα παμεν για απευθιας εμποριον με μεγιστον ανταλαγμαν την αμμοχωστον τζαι μινιμουμ μιαν καβλιαν. Οσον για την λυση, ανεξαρτητως ανταλαγματος πιεννει περιπου το 2015 διοτι θα ξεμπλοκαρουν τα κεφαλαια που εν μπλοκαρισμενα.

  Αμαν ο αδρωπος εκοψεν μεσα στα θκυο στενα (χωρις να το καταλαβει παραδεχετε το τζαι ο ασερας, καπου τον εθκιαβαζα να γραφει οτι το χωρις λυσην το ΑΚΕΛ εν εσιει μελλον) για να καμει πως θελει λυσην καταλαβετε ποσον πολλα την θελει. Το θεμαν εν οτι ο χριστοφιας εχασεν το μασιεριν που το σιεριν του τζαι το τι θα παρει θα το αποφασισουν τα κτηνα.

  Τζαι το κορυφαιον

  «Εάν η Τουρκία έθελεν λύσην θα την είχεν ήδη υπογράψει με τον Χριστόφκιαν κρατώντας τζιαι τον Τταλάτ στην εξουσίαν»

  Ενω ο χριστοφκιας που εθελεν εθαψεν την αποφαση του 20 συνεδριου του ΑΚΕΛ τζαι επεμενεν σε διαπραγματευση που την αρκην αρνουμενος καθε προσπαθεια για επιταχυνση των συνομιλιων ενω ειχεν μπροστα του τον ανθρωπο (ταλατ) που εδεκτηκεν την διασταυρουμενη που ειναι μια μεγαλη επιτυχια του χριστοφια κατα τον ιδιον καλυτερη τζαι που το αναν τζαι που το συνταγμα του 60, τζαι εκαρτεραν την τουρκιαν να φκαλει τον ερογλου.

  🙂 🙂 🙂

  Αντακωστε μου

  Μου αρέσει!

 14. Ιανουαρίου 25, 2011 10:42

  Λεμέσια λαλείς «Γιατί υπόσχεται εκ των προτέρων, ότι δε θα υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία, χωρίς να γνωρίζει καν τι θα προκύψει στην τριμερή διάσκεψη της Γενεύης; »

  Μα τζιαι φυσικά γνωρίζει. Νομίζεις ότι στες συναντήσεις που κάμνουν στο αεροδρόμιον ξηκανναουρίζουν απλά κουαμέν; Δεν είδεν τι προτάσεις επρόταξεν η Τουρκική πλευρά που την Νέαν Υόλκην μέχρι σήμερα; Εγώ που είμαι στ΄ανάθθεμαν τζιαι είδα. Καλάν εσύ δηλαδή δεν είδες;

  Θα μπορούσεν τους τελευταίους δύο μήνες η Τουρκική πλευρά να ακούσει την έκκλησην του Μπάνκη τζιαι να συνδιάσει το εδαφικόν με το περιουσιακόν. Να τάξει την επιστροφήν 100’000 προσφύγων υπό ελληνοκυπριακήν διοίκησην με επιστροφήν των καρπασιτών υπό καθεστώς ομοσπονδιακού εθνικού πάρκου για να ξαπολύσει τζιαι ο Χριστόφκιας μερικά κριτήρια που θα ξησταλώσουν το περιουσιακόν. Αφούς λαλεί τους ο άθρωπος, δως τε μου τίποτε για να σας βοηθήσω στην διζωνικότηταν αφούς επιμένετε τόσον τζιαι εν ζήτημαν ζωτικόν για σας. Τζιαι δεν διούν μπακκίραν, θέλουν τα ούλλα. Τι θα κάμει δηλαδή; Να πει θα γινεί ενδιάμεση συφφωνία πάνω σε ποιάν βάσην;

  Τζιαι για την πολυμερήν πάλε λαλεί τους: κάμετε μιαν κίνησην στο τραπέζιν των διαπραγματεύσεων για τα εσσωτερικά, δείξετε μιαν καλήν πρόθεσην στην πράξην με μιαν γεφυρωτικήν πρότασην τζιαι άμαν φτάσουμε σε ακτίναν συμφωνίας πάμεν για πολυμερήν.

  Είναι εσείς που παρουσιάζετε την στάσην της δικής μας πλευράς τόσον αρνητικήν. Βρίσκω πραγματικά άδικον να φταίει η δική μας πλευρά για την αρνητικήν στάσην της άλλης.

  Καλάν δηλαδή, δεν θωρείτε ότι ο Έρογλου θέλει να πάμεν σε διάσκεψην χωρίς προοπτικήν για να κυριχτεί αδιέξοδον τζιαι να προωθήσει διεθνήν αναγνώρισην; Δεν θωρείτε την σωστήν μας θέσην ότι έχει προοπτικήν μέσα στες παραμέτρους των μέχρι σήμερα αποφάσεων των ΗΕ; Δεν θωρείται την σωστήν προσήλωσην της δικής μας πλευράς με την κατάθεσην ένος καταραμένου προτάσεων για συμβιβασμόν;

  Δεν μπορεί σιόρ ο Χριστόφκιας να ξαπολύσει την πρωτεραιότηταν του ιδιοκτήτη στο περιουσιακόν αν δεν πάρει 100΄000 πρόσφυγες να παν πίσω υπό ΕΚ διοίκησην, απλά για να ευχαριστηθεί ο κόσμος που θέλει επανένωσην, ανακοινόνωντας ενδιάμεσην συμφωνίαν.

  Εγώ θωρώ ότι σε αυτήν την φάση καλά τα χειρίζεται ο πρόεδρος. Ελπίζω να τα πάει τόσον καλά τζιαι άμαν αποφασίσει η Τουρκία να κάμει κίνησην.

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Ιανουαρίου 25, 2011 13:18

   “Να πει θα γινεί ενδιάμεση συφφωνία πάνω σε ποιάν βάσην;”

   Όχι, να πει πως «εμείς είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή και για ενδιάμεση, και για τελική συμφωνία στα πλαίσια των συμφωνημένων αρχών του Κυπριακού, και στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.»

   Αν το έλεγε αυτό, θα είχε να αντιμετωπίσει τουλάχιστον ένα λιγότερον μουρμούρην, και δεν θα έχανε και τίποτα.

   Όσον, αφορά τη θέση του Χριστόφια για την προτεραιότητα του ιδιοκτήτη στο περιουσιακό, συμφωνώ και μαζί σου και μαζί του, έστω και για διαπραγματευτικούς λόγους.

   Θυμίζω όμως ξανά, άνκαι είναι φανερό πως δεν ακούει κανείς: η ανάρτηση αυτή έχει να κάνει με τις εντυπώσεις, τις *εντυπώσεις* και όχι την ουσία.

   Μου αρέσει!

 15. Ιανουαρίου 25, 2011 10:59

  Χωρικέ είσαι αισχρός άμαν χαμνάς σπόντες τύπου «Εκοντέψαν οι εκλογες τζαι αρκεψαν τα μελη του ΑΚΕΛ κρυφα τζαι φανερα …» Τόσον αισχρόν όσον τζιαι η στάση ενός άλλου συνμπλόγκερ που μόλις ο άλλος δεν σσυφωνά μιτά του φκάλλει την σημαίαν της αυτονομίας, σαν να τζιαι οι άλλοι εν κουέλλες του όποιουδήποτε.

  Σε προκαλώ να δείξεις την κομματικήν μου ταυτότηταν, εμέναν ή όποιουδήποτε συνομιλητή σου που του έφκαλες πιστοποιητικά.

  Δεν σσυφφωνώ μιτά σου ρε κουμπάρε. Τι να σου κάμω;

  Ούτε τζιαι με τον Στροβολιώτην ώρες ώρες.

  Άτε τωρά. Θα έρτει τζιαι το Αγρινόν να μας πει shit τζιαι ότι είμαστιν τζιαι του προεκλογικού επιτελείου του Άντρου Κυπριανού.

  Σιγά ρε.

  Α!!! Χωρικέ, τζιαι αν μου καυλώσει στες επόμενες βουλευτικές να ψηφίσω το ΑΚΕΛ δεν θα κολώσω ούτε να το κάμω ούτε να το δηλώσω για να είμαι in σύμφωνα με τα στάνταρτς σου. Το να το δηλώννεις εσύ όμως, ή ο φίλος μου το Αγρινόν, το θεωρώ εναλλαχτικήν τρομοκρατίαν. Όι προς εμέναν. Εγώ ούτε εσέναν φοούμαι, ούτε το Αγρινόν. Προς όποιον έχει διαφορετικήν άποψην που σέναν τζιαι μπορεί να θεωρήσει χρήσημον να ψηφίσει σε αυτές τες εκλογές το ΑΚΕΛ. Εναλλαχτικέ. Ε, εναλλαχτικέ!!! Για να μεν σε ξητημάσω τζιαι με τίποτε άλλον 🙂

  Μου αρέσει!

 16. Ιανουαρίου 25, 2011 12:03

  Να κάμεις κριτική Στροβολιώτη, κανένας έννεν πάνω που την όποια κριτική.
  Ούτε εγώ, ούτε τζιαι ο πρόεδρος, ούτε τζιαι συ.

  Μόνο χολή τζαι ειρωνία εισπράττω που τα γραφόμενα σου τζιαι μια συνεχή προσπάθεια αποδόμησης της όποιας προσπάθειας, τίποτε μα τίποτε δεν βρίσκεις θετικό τζιαι σωστό, ούλλα βρωμούν σου τζιαι ούλλα μυρίζουν σου!

  Δικαιούσε, σίουρα, αλλά μεν την πλασάρεις τούντη στάση ως αντικειμενική τζιαι ως φιλελεύθερη γιατί εν φανερά προκατελειμένη τζιαι στηρίζεται στο κενό…

  Κάμνεις πρώτα την αποδόμηση τζιαι έρκεσε ύστερα να πεις …‘ε, έννεν πας την ουσία που μιλω»…άρα μιλάς μόνο για τες εντυπώσεις τζιαι δεν έσιεις να προσφέρεςι τίποτε.

  Προοδευτικός εν όποιος κτυπά πρωτα τζιαι πάνω που ούλλα τον εθνικισμό τζιαι την ολιγαρχία…

  Εν είσαι αντικειμενικός, σε αυτό καταλήγω
  Ούτε αντικειμενικός ούτε τζιαι θετικός.

  Ο καθ ένας εν αυτόνομος Ασέρα, ενώνουμε τες αυτονομίες μας για ένα κοινό στόχο, τζιαι ο κοινός στόχος εν υπάρχει κατά τα φαινόμενα.

  Έκαμα έκκληση τζιαι που το «επανένωση» να δώκουμε λλίον τσανς στες διαπραγματεύσεις τζιαι παράλληλα να πυκνόσουμε της αντίδραση μας στον εθνικισμό τζιαι να προπαγανδίσουμε για τη διζωνική, γιατί έτσι θεωρώ εγώ τουλάχιστον ότι κτίζουμεν βάσεις για μια θετική κατάληξη.

  Ο φίλος ο Στροβολιώτης επιλέγει να αφήνει τον εθνικισμό-γριβισμό στο απυρόβλητο τζιαι να πολεμά τον πρόεδρο ενώ παράλληλα ωραιοποιεί την τούρκικη στάση τζιαι της αποδίδει τα εύσημα!

  Ε, εν νομίζω να υπάρχει κοινόν έδαφος.
  Τούντην ενότητα εγώ εν τη καταλάβω.

  Μου αρέσει!

 17. anonym permalink
  Ιανουαρίου 25, 2011 15:18

  Strovoliotis – erdogan.

  Dehtoy ta thelo moy kai tha sou doso thn lysh.

  Dagwto dilpo!!!

  Μου αρέσει!

 18. Ιανουαρίου 25, 2011 15:30

  Επηλογρίστην η Φανού τζι’ εσhιέστην ο Ηράκλης…

  Το Αγρινόν αναφωνεί «ας λαώνουνται» τζιαι πάει περίπατο με την καλή του σφυρίζοντας :

  «Όχι άλλα δάκρυα,
  κλείσαν οι τάφοι…»

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: