Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τρέμετε αραπάδες! Κατίσιη σας Ρώσσοι!

23 Μαρτίου, 2011

 

Άκουσα στο ράδιο μια πολύ μπανάλ διαφήμιση του ΔΗΚΟ. Κάτι λέει για εκσυγχρονισμό, ανταγωνιστική οικονομία, καλύτερο κόσμο και λοιπές μαλακίες.

 

Και λέω άδικα πληρώνουν τον επικοινωνιολόγο τους οι άνθρωποι. Ένα σύνθημα μετρά για το ΔΗΚΟ: «θέλετε σίγουρη θεση στην κυβέρνηση; Ελάτε μαζί μας!»

 

Και μετά άκουσα τις α-π-ι-σ-τ-ε-υ-τ-ε-ς δηλώσεις του προέδρου αυτού του κώματος:

 

Τίτλος:

 

«Τα αποθέματα φυσικού αερίου αλλάζουν το γεωπολιτικό χάρτη.»

 

 

«Ο Μάριος Καρογιάν υπογράμμισε ότι ο ενεργειακός πλούτος μπορεί να αποτελέσει την ασπίδα και το δόρυ του κυπριακού ελληνισμού, αρκεί να αξιοποιηθεί σωστά.

«Ο ενεργειακός πλούτος σχετίζεται άμεσα με τον πολλαπλασιασμό και τη διεύρυνση των γεωστρατηγικών και γεωοικονομικών δυνατοτήτων της Κύπρου.»

 

«Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, είπε ο κ. Καρογιάν, για πρώτη φορά μίλησε για εισβολή και κατοχή αφού αντιλαμβάνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να απεξαρτηθεί από την αποκλειστική προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία.»

 

Και είπα πως όχι! Το ΔΗΚΟ έχει και άλλα χαρίσματα: μπορεί να οδηγήσει τη μικρή μας Κύπρο στην ελίτ του κόσμου, θα αναδιατυπώσει τον ορισμό των G8, στους οποίους θα εντάξει το κωλονήσι μας, και εννοείται, πως λόγω της απεριόριστης μας δύναμης, θα μας προσκυνούν σε ανατολή και δύση!

Καλά, είναι τόσο ηλίθιοι σε εκείνο το κόμμα; Δεν βρέθηκε ένα νούσιμο πλάσμα (λέμε τώρα)  να σφυρίξει στον Καρογιάν πως αυτά που λέει είναι νέττες σκέττες μαλακίες, οι οποίες προκαλούν τον γέλωτα ακόμα και στους κουλτουριάρηδες φοιτητές της Φιλοσοφικής;

 

Είναι δυνατό να πιστεύει κανείς πως το γκάζι μας (στο γιαλό) θα αλλάξει τον γεωπολιτικό χάρτη, και πολύ πιο χειρότερα θα είναι το οποιοδήποτε δόρυ στον αγώνα του κυπριακού ελληνισμού για συντήρηση και διχοτόμηση;

 

Είναι δυνατόν άνθρωπος με αι κιού μεγαλύτερο από εκείνο ενός λιμπούρου να πιστεύει στα σοβαρά πως η Μέρκελ έκανε εκείνες τις δηλώσεις  για την Τουρκία, για να … γονατίσει τη Ρωσία! Άσε που είναι που σου νέφκω που πάεις επιχείρημα στη σύλληψη και διατύπωση!

 

Αν μας πάρουν είδηση Γερμανοί και Ρώσοι, δε θα μας στείλουν ούτε τουρίστα για δείγμα φέτος!

 

Γιατί να δίνουν τα ριάλια τους σε ένα έθνος κρετίνων;

 

Υ.Γ. Προς Μαρίνο Κλεάνθους, συμπλόκερ και υποψήφιο βουλευτή του ΔΗΚΟ. Αγαπητέ Μαρίνο, αν μας διαβάζεις ακόμα, έχεις άποψη για τα πιο πάνω απίστευτα;

Αν μου δώσεις μια άλλη εξήγηση από την ομολογουμένως επικριτική και προκατειλημμένη δική μου ερμηνεία, υπόσχομαι να ανασκευάσω και να απολογηθώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

37 Σχόλια leave one →
  1. ιων σκεπτικός permalink
    23 Μαρτίου, 2011 22:10

    ;;;; !!!!!!!

    Μου αρέσει!

  2. milaz permalink
    23 Μαρτίου, 2011 22:35

    Είπαμε… το ΔΗΚΟ εν το κώμα με τα αστέρκα – επέρασεν ο κομάντο Ματσάκης, η Αντιγόνη το κανόνι, ο Κούλιας «στέλλει μας τους η Τουρκία», ο Πιττοκοπίτης (no other comments necessary), ο Κολοκασίδης -ότι και να γίνει εν εκλέγομαι-, ο Αγγελίδης «εννα τους πάρω ούλους στο ΕΔΑΔ»…. κτλ…. ούλοι ένας τζαι ένας…. όι παίξε γέλασε…

    Μου αρέσει!

  3. Andreas permalink
    24 Μαρτίου, 2011 00:20

    Κατι γι αυτοκριτική σου είπα?
    Ενω ο δυση που ελειτουργησε γραφειο με διορισμο ανω των 10000 δημ υπαλληλων και μιλά σημερα με υφος 1000 καρδιναλιών εν σ ενοχλεί(ΜΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.ΟΙ ΕΝ Σ ΕΝΟΧΛΕΙ!!!!).

    Εξαιρετικά αφιερωμένο προς ολους τους ενδοτικούς και δη σ εσενα.
    Το ανναν μεσα που την «λογική¨ του πιο έξυπνου ελληνα.

    ¨Ο Νίκος Λυγερός ήταν αυτός που διάβασε το σχέδιο Ανάν των 10.000 σελίδων και εντόπισε επ΄ ακριβώς τις αντιφάσεις και συνέταξε μια έκθεση μονοψήφιων σελίδων καταγράφοντας αυτές τις αντιφάσεις, την οποία παρέδωσε στον πρόεδρο της Κύπρου κ. Παπαδόπουλο απ’ όπου φαινόταν ότι…
    θα ερχόταν η απόρριψή του.
    Δείτε αυτήν την συνέντευξη, πραγματικά είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα…

    http://vimeo.com/20281245

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      24 Μαρτίου, 2011 07:26

      Ανδρέα, και τι σχέση έχει το σχόλιό σου με την ανάρτηση μου; Αν έχεις ανάγκη να μου κάνεις επίθεση, you are welcome! Αλλά μείνε στο θέμα, να καταλαβαινόμαστε!

      Ο Νίκος Λυγερός μπορεί να έχει μετρήσιμο αι κιου όσο εγώ και εσύ μαζί, αλλά πολιτικά είναι βλάκας! Παρακολουθούσα παλιά την αρθρογραφία του, και ειλικρινά αν δεν έβλεπα την υπογραφή θα έλεγα πως είναι του Ομήρου, ή του Κουλία!

      Είχε επίσης εμπλακεί σε μια εξόχως βλακώδη προσπάθεια για μαζικές προσφυγές εναντίον της Τουρκίας στο ΕΔΑΔ, όταν φαινόταν τι πάει να γίνει. Ε, μετά εξαφανίστηκε!

      Λυπάμαι αλλά δε θα παρακολουθήσω το βίντεο, δεν έχω ενάμιση ώρα να χαραμίσω στον Λυγερό!

      Μου αρέσει!

  4. 24 Μαρτίου, 2011 08:01

    Μην ανησυχείτε παιδιά. Υπάρχει ελπίς! Οι εκλογές σε δυο μήνες θα έχουν τελειώσει!

    Μου αρέσει!

  5. Andreas permalink
    24 Μαρτίου, 2011 14:24

    «Ο Νίκος Λυγερός μπορεί να έχει μετρήσιμο αι κιου όσο εγώ και εσύ μαζί, αλλά πολιτικά είναι βλάκας!
    »
    Κατι παρεμφερές ειπες και για τον Θεοδωρακη.

    Οσοι εν υπηρετουν την δημοκρατία σου είναι…

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      24 Μαρτίου, 2011 14:47

      Καλά ρε Ανδρέα, δεν έχεις ξανακούσει για άριστους (ας πούμε) δικηγόρους, που είναι βλήτα στην πολιτική; Έχεις πολλές επιλογές στη βουλή πάντως!

      Εκτός και αν δεν έχεις ούτε καν το αι κιου να το κρίνεις αυτό!

      Και ο Θεοδωράκης *ήταν* εξαίρετος μουσικός, αγωνιστής, αλλά πολιτικά τελευταίως *είναι*: 0

      Και ναι, συνήθως όσοι δεν υπηρετούν τη δημοκρατία είναι…

      Μου αρέσει!

    • Othellos permalink
      24 Μαρτίου, 2011 14:56

      Ποτέ δεν κατάλαβα αυτή την ταμπέλα του «πιο έξυπνουΈλληνα» για τον Λυγερό: ποιός, πότε, πως και γιατί το αποφάσισε; Και ποιός μέτρησε όλους τους άλλους Έλληνες για να είμαστε σίγουροι ότι όντως αυτός είναι ο πιο έξυπνος;

      Όσο για την ανάλυση του για το σχέδιο Αννάν, όποιο σχέδιο λύσης και να έρθει πάλι γεμάτο με λάθη και παραλείψεις θα είναι. Τέτοιες διαγνώσεις και μάλιστα εκ του ασφαλούς μπορεί οποιοσδήποτε να τις κάνει. Σημασία έχει αν θα υπάρχει η διάθεση από όλες τις πλευρές στην πορεία αυτά να διορθωθούν. Δεν ξέρω τι λέει για αυτό το σημείο ο Λυγερός.

      Σχετικό – άσχετο: πως γίνεται ένας Αρμενικής καταγωγής Κύπριος να είναι Πρόεδρος της Βουλής όταν το Σύνταγμα λέει ότι αυτός πρέπει να είναι Ελληνοκύπριος; Αυτό δεν το κατάλαβα ακόμα.

      Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        24 Μαρτίου, 2011 15:02

        Νομίζω έχει να κάνει με το γεγονός πως το σύνταγμα του 60 προέβλεπε διαμοιρασμό της εξουσίας μεταξύ των δυο κοινοτήτων Εκ και Τκ. Οι άλλοι έπρεπε να επιλέξουν. Οι Αρμένηδες, Μαρωνίτες και Λατίνοι επέλεξαν τους Εκς, ενώ οι Αθίγγανοι τους Τκς.

        Ε, ο Καρογιάν τεχνικά είναι Εκς – γι’ αυτό και θυμίζει τόσο πολύ κάποια εξαίρετα δείγματα από εμάς 🙂

        Μέχρι και για Ελληνισμό αναφέρεται συχνά – πυκνά!

        Μου αρέσει!

  6. 24 Μαρτίου, 2011 15:08

    Othellε,

    Ενοχλείσαι που ο Πρόεδρος της Βουλής είναι Αρμενικής καταγωγής;
    Πάντως σύμφωνα με το Σύνταγμα, οι κύπριοι πολίτες που ανήκουν στις θρησκευτικές [έτσι ονομάζονται] ομάδες των Αρμενίων, των Μαρωνιτών και των Λατίνων έχουν επιλέξει να ανήκουν παράλληλα και στην Ελληνοκυπριακή κοινότητα και υπό αυτή την ιδιότητα έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και στις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές!!! Αντιλαβού;

    Μου αρέσει!

    • 24 Μαρτίου, 2011 18:26

      ευχάριστω τζιαι γω για τη διευκρίνηση

      Μου αρέσει!

    • Othellos permalink
      24 Μαρτίου, 2011 22:15

      «Ενοχλείσαι που ο Πρόεδρος της Βουλής είναι Αρμενικής καταγωγής;»

      Καθόλου! Εμένα το μόνο που με ενδιαφέρει σε ένα πολιτικό είναι να είναι όσο πιο νούσιμος, έντιμος και ειλικρινής γίνεται (πάντα με τα δεδομένα της Κυπριακής πραγματικότητας). Αλλά μέχρι τώρα είχα την εύλογη απορία για το πως μπόρεσε ένας Αρμένιος να γίνει πρόεδρος της Βουλής. Η εξήγηση που έδωσες και για την οποία σε ευχαριστώ φαίνεται να είναι σωστή αφού κάπως έτσι τα λέει στο Σύνταγμα (άρθρο 2, παρ. 3). Εξακολουθώ βέβαια να έχω ορισμένες απορίες, όπως για παράδειγμα πως μπορούσε τόσα χρόνια κάποιος Αρμένιος ή Μαρωνίτης να μπορεί να εκλέγεται στην Ελληνική κοινότητα αλλά να μην υπηρετεί στην ΕΦ (τώρα έχει αλλάξει αυτό), αλλά OK, who cares anyway?

      Σε ότι αφορά ειδικά τον Κάρογιαν, το μόνο που με προβληματίζει είναι η έκδηλη «αγωνία» του να παραμείνει το ΔΗΚΟ κόμμα εξουσίας και αυτός στην καρέκλα παρ’ όλες τις διαφωνίες που υποτίθεται ότι έχουν με το ΑΚΕΛ και τον νυν πρόεδρο. Εκτός βέβαια και αν είναι απλά η εντύπωση μου. Λες;

      Μου αρέσει!

      • Othellos permalink
        24 Μαρτίου, 2011 22:17

        «….Οι Αρμένηδες, Μαρωνίτες και Λατίνοι επέλεξαν τους Εκς, ενώ οι Αθίγγανοι τους Τκς.»

        Νομίζω ότι τους αθίγγανους εδώσαμεν τους στους ΤΚ έτσι.

        Μου αρέσει!

      • 24 Μαρτίου, 2011 23:08

        Othellε,

        Μα αφού έξερες ίνταμ που λαλεί το Σύνταγμα [για τες θρησκευτικές ομάδες] και μάλιστα σε συγκεκριμένα άρθρα ίντα κάννεις τζιαι τες ερωτήσεις; Μάλλον τεστάρεις μας! «Εκτός βέβαια και αν είναι απλά η εντύπωση μου. Λες;»

        Και παρεμπιπτόντως στην Κύπρο είχαμε/έχουμε και μουσουλμάνους αθίγγανους [που είναι οι “κουρούπεττοι”] και χριστιανούς [που είναι οι “μάντηες”] …

        Μου αρέσει!

      • 25 Μαρτίου, 2011 03:29

        Οθέλλε,

        αν για χάριν της συζήτησης αποδεχτούμε πως η στρατιωτική θητεία πρέπει να είναι υποχρεωτική (έχω πολύ σοβαρές επιφυλάξεις επί τούτου), τότε δεν θα έπρεπε να αφορά πλην των ΕΚ, τους Αρμένιους, τους Μαρωνίτες και τους Λατίνους με βάση τη λογική πως αυτοί κατά την γενεσιουργία του Κυπριακού ήταν ουδέτεροι, δηλ. δεν τάχθηκαν ως θρησκευτικές ομάδες είτε υπέρ της Ένωσης είτε υπέρ της διχοτόμησης. Υποθέτω πως δεν είχαν λόγο να τους πέφτει λόγος, με άλλα λόγια.

        Τώρα φυσικά, και αυτοί εξαναγκάζονται από την πλειοψηφία των ΕΚ να επωμιστούν το κόστος των ατυχών επιλογών της Ελληνοκυπριακής πλευράς.

        Μοιραία, η τύχη τους βρίσκεται στα χέρια των ΕΚ, και σε κάποιο βαθμό συμμετέχουν ορισμένοι από αυτούς και στα κοινά. Και κρίνοντας από τον Γάρογιαν (υπογράφεται Garoyian με λατινικούς χαρακτήρες όχι Karoyian), φαίνεται πως υπάρχουν κάποιοι που εμφανίζονται ελληνοκυπριακότεροι των ελληνοκυπρίων. Και γι αυτό όμως, υπάρχει μια λογική εξήγηση…

        Αν ξαναδιαβάσεις το κείμενο του Στροβολιώτη πιθανότατα να την βρεις… 😉

        Μου αρέσει!

  7. 24 Μαρτίου, 2011 15:11

    Strovoliotis,

    Με πρόλαβες!!! 

    Μου αρέσει!

  8. 24 Μαρτίου, 2011 16:32

    Strovoliotis,

    Θα παραθέσω κι εδώ [στο χώρο των σχολίων] μια απάντηση μου προς τον σχολιογράφο Αντιπολιτευόμενο για ότι έγραψε στην τελευταία του παρέμβαση στο προηγούμενο ΣΟΥ post, όπου αναφερόταν σ’ ΕΜΕΝΑ … [Επειδή ΕΣΥ έχεις ήδη προχωρήσει σε νέα ανάρτηση ίσως να μην έχει δει την τελευταία δική μου παρέμβαση εκεί]:

    ***********************
    Αντιπολιτευόμενε,

    Δεν είχα πρόθεση να επανέλθω στη συζήτηση [εξαντλήθηκε και ως διαφάνηκε διαφωνούμε], αλλά η τελευταία παρέμβαση ΣΟΥ, με την οποία απευθυνόσουν στον Blogοδεσπότη Strovoliotis, και η οποία είναι Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Η, με αναγκάζουν να το πράξω!

    Ξεκινήσαμε και κάναμε μια κουβέντα [αναφορικά με τη μείωση των μισθών των δημοσίων – κυρίως – υπάλληλων και πως κάτι τέτοιο θα επιδράσει στην αγορά] παραθέτοντας ο καθένας μας κάποιες σκέψεις κι απόψεις του. Φάνηκε καθαρά [μέσα από τη συζήτηση μας] ότι η τοποθέτηση σου για μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων είναι και αντιφατική αλλά ούτε και μπορεί να δώσει ουσιαστικές λύσεις για το ξεπέρασμα της κρίσης. Αντίθετα τούτη η ενέργεια θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην κίνηση της αγοράς και στο εμπόριο. Οι τοποθετήσεις ΣΟΥ [αν και γενικόλογες κι ατεκμηρίωτες] σε εγκλώβισαν σε μια αδιέξοδη κατάσταση που σου προκαλούσε αδυναμία να στηρίξεις τη θέση ΣΟΥ. Γι’ αυτό και εν τέλει επέλεξες να καταφύγεις σε χαρακτηρισμούς κι απαξιωτισμούς και να υιοθετήσεις μια ad hominem τακτική!

    Παρενθετικά να πω ότι το ad hominem επιχείρημα [ή/και τακτική], γνωστό και ως argumentum ad hominem [στα λατινικά], ουσιαστικά αποτελεί επιχείρημα «ενάντια στο άτομο» και αποτελεί ανταπάντηση σε κάποιο επιχείρημα μέσω άμεσης προσβολής προς το πρόσωπο που το διετύπωσε. Το ad hominem επιχείρημα χρησιμοποιείται ως σαν αυτό να αποτελούσε έγκυρη βάση για την απόρριψη του [αρχικού] επιχειρήματος ως εσφαλμένου και δίχως ουσιαστική κατάδειξη των ελαττωμάτων του επιχειρήματος ή χωρίς τεκμηρίωση.

    Και οι τραγωδίες, Αντιπολιτευόμενε, προκαλούν και τραγικές καταστάσεις. Και η τραγική [οικονομική] κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα ο κόσμος είναι αποτέλεσμα της αντιφατικής και καθαρά κερδοσκοπικής [με οποιοδήποτε κόστος] φύσης του καπιταλιστικού συστήματος. Και είναι όντως τραγικό να εθελοτυφλείς και να μην ΤΟ βλέπεις αυτό, εκτός κι αν τα προσωπικά ΣΟΥ συμφέροντα, σού υπαγορεύουν να υποστηρίζεις κάτι άλλο …

    Μου αρέσει!

    • Othellos permalink
      24 Μαρτίου, 2011 22:20

      «….Και η τραγική [οικονομική] κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα ο κόσμος είναι αποτέλεσμα της αντιφατικής και καθαρά κερδοσκοπικής [με οποιοδήποτε κόστος] φύσης του καπιταλιστικού συστήματος. »

      Σωστά! Διότι αν μη τι άλλο, τουλάχιστον στην πρώην ΕΣΣΔ και στην Ανατολική Ευρώπη υπήρχε Ελευθερία, Δημοκρατία και Ευημερία! 😀

      Μου αρέσει!

      • 24 Μαρτίου, 2011 23:14

        Othellε,

        Τώρα με την τελευταία ΣΟΥ ατάκα για «… Ελευθερία, Δημοκρατία και Ευημερία […] στην πρώην
        ΕΣΣΔ και στην Ανατολική Ευρώπη …»
        , νομίζεις ότι απάντησες για το ζήτημα που έθεσα και αφορά τη «… τραγική [οικονομική] κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα ο κόσμος είναι αποτέλεσμα της αντιφατικής και καθαρά κερδοσκοπικής [με οποιοδήποτε κόστος] φύσης του καπιταλιστικού συστήματος»; Απορία ψάλτου, βηξ!!!

        Μου αρέσει!

  9. Othellos permalink
    24 Μαρτίου, 2011 23:38

    @ Άνευ: δεν σε δοκιμάζω. Απλά έψαξα για το συγκεκριμένο άρθρο μέσα στο Σύνταγμα αφού διάβασα την απάντηση σου.

    Δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλήθηκες όταν έγραψα ότι υπήρχε ελευθερία, δημοκρατία και ευημερία στην πρώην ΕΣΣΔ. Στο κάτω-κάτω για πολλά χρόνια αυτά μας έλεγαν κάποιοι 😀

    Μου αρέσει!

  10. 25 Μαρτίου, 2011 03:58

    Στροβολιώτη, μια παρατήρηση για το φυσικό αέριο. Έτυχε να μιλήσω πριν καμιά δεκαριά χρόνια με εμπειρογνώμονες στον τομέα της ενέργειας και των υδρογοναθράκων στα πλαίσια ενός σεμιναρίου, ήταν δηλαδή πριν καν υπογραφεί η πρώτη συμφωνία για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με την Αίγπτο και τότε η όλη συζήτηση για εκμετάλλευση υδρονανθρώκων στην κυπριακή ΑΟΖ ήταν θεωρητική.

    Φάνηκε πως οι απόψεις τους συνέκλιναν στο ότι σε μια περίπτωση που η Κύπρος προχωρούσε σε εκμετάλλευση τους πριν τη λύση του Κυπριακού, η ανταπόκριση που θα είχε ένα τέτοιο εγχείρημα θα ήταν περιορισμένη μια και οι πετρελαιοπολυεθνικές (ξέρω κάποιοι ανατριχιάζουν με το άκουσμα ή ανάγνωση της λέξης) αποφεύγουν να αναλαμβάνουν πολιτικούς κινδύνους σε περιοχές που υπάρχουν διεθνείς διενέξεις, πέραν δηλαδή των επιχειρηματικών.

    Αυτή η εκτίμηση επιβεβαιώθηκε φυσικά μετά τον πρώτο γύρο αδειοδότησης το 2007 που μας έφερε τη Νομπλ. Είναι πιθανόν, βασιζόμενος πάνω στην πιο πάνω εκτίμηση, την ίδια τη Νομπλ να την έφερε στην Κύπρο ο δεσμός της με την Ισραηλινή Ντελέκ, με την οποία εκμεταλλεύονται τα κοιτάσματα στην Ισραηλινή ΑΟΖ ή με άλλα λόγια ο πολιτικός κίνδυνος που ήδη ανέλαβε να δραστηριοποιηθεί Συνυφασμένος με την ύπαρξη του Ισραήλ και τη σχέση του με τις ΗΠΑ, έδρα της Νομπλ.

    Εν πάση περιπτώσει, το που θέλω να καταλήξω είναι πως το συμβόλαιο με την Νομπλ ήταν αποτέλεσμα της πενιχρής ανταπόκρισης που προκάλεσε ο πρώτος γύρος αδειοδότησης το 2007. Και αυτό προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, τα οποία ο Πασχαλίδης αφήνει αναπάντητα, για το κατά πόσον η συμφωνία με την εταιρεία αυτή ήταν η κατά το δυνατόν πιο συμφέρουσα για την Κύπρο.

    Συμφέρουσα είναι τουλάχιστον για τον Γαρογιάν και το ΔΗΚΟ, και όχι μόνον, που έστω κι αν έχουν ξεπουλήσει εθνικό πλούτο όσο-όσο, το εκμεταλλεύονται για να καλλιεργήσουν ψευδαισθήσεις. Και είπα όσον-όσον, γιατί η σιωπηλή στάση τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης στην ουσία του θέματος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο πολλοί τα έχουν πάρει χονδρά…

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      27 Μαρτίου, 2011 15:45

      Αντιπολιτευόμενε, ακόμα και κάτω από τις συνθήκες που περιγράφεις, θα το θεωρούς ορθό να προχωρούσαμε με την έρευνα, και ίσως αξιοποίηση των όποιων κοιτασμάτων. Σιγανά και ταπεινά όμως!

      Όχι να πετάσσσουμε βαρέλλες όπως τον Καρογιάν!

      Μου αρέσει!

  11. 25 Μαρτίου, 2011 10:22

    Αγαπητέ φίλε,

    Τα αποθέματα φυσικού αερίου είναι ένα ζήτημα πολύ σημαντικό που μπορεί όντως να αλλάξει κάποια δεδομένα.

    Δεν λέω πως το κυπριακό θα λυθεί μέσω των αποθεμάτων. Αλλά σίγουρα το φυσικό αέριο αναδεικνύει κάποιες πτυχές και προοπτικές που έχει η Κυπριακή Δημοκρατία στο ευαίσθητο ζήτημα της ενέργειας. Έχω την αίσθηση, επειδή άκουσα τις τελευταίες μέρες πολλές φορές τον Κάρογιαν να μιλά για το ζήτημα , πως παρά το πιο πάνω απόσπασμα που μας παρέθεσες, αυτή είναι και η θέση του ΔΗΚΟ.

    Έχεις δίκαιο για την εικόνα του ΔΗΚΟ περί ρουσφετιού.
    Επέτρεψέ μου όμως να σου πω το δικό μου προβληματισμό: το πρόβλημα της αναξιοκρατίας δεν αφορά ένα κόμμα και μόνον. Αφορά όλο το πολιτικό κατεστημένο του τόπου μας.

    ΑΚΕΛ – ΔΗΣΥ και όλα τα άλλα κόμματα , κατ επανάληψη έκαναν -και κάνουν- ρουσφέτι. Ούτε ένας δεν πλήρωσε τις συνέπειες, παρά το γεγονός ότι το ρουσφέτι είναι ποινικό αδίκημα. (Στα χαρτιά και μόνον…)

    Είναι λάθος να θεωρούμε , λοιπόν, πως το «βόλεμα» ειναι τακτική ενός μόνος χώρου.

    Χωρίς να επιδιώκω να κάνω προεκλογικο αγώνα μέσω του μπλογκ που μας φιλοξενείς, θα έλεγα πως η επιλογή των ψηφοφόρων σήμερα που θέλουν να πάρουν τα πράγματα μπροστά , είναι μέσα σε κάθε ψηφοδέλτιο να επιλέξουν άτομα χωρίς εξαρτήσεις από το σύστημα. Αυτοδημιούργητα και άφθαρτα, ώστε να δοκιμαστούν. Άτομα που δεν φοβούνται το κόστος. Που δεν μενουν στα συνθήματα. Ώστε να κάνουν τα λόγια πράξη.

    Η δική μου παρουσία στο ΔΗΚΟ , έχει αυτό το σκοπό. Και πιστεύω πως αυτό απαιτεί και η ίδια η κοινωνία.

    Μου αρέσει!

    • 25 Μαρτίου, 2011 10:57

      Μαρίνο, μια ερώτηση: Πως είναι δυνατόν να συμπεριλαμβάνεται ένα άτομο σε ένα ψηφοδέλτιο ενός κόμματος που προάγει την αναξιοκρατία και ζει και συντηρείται από ρουσφέτια χωρίς να εξαρτάται από το σύστημα; Δεν είναι κάπως δύσκολο;

      Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      27 Μαρτίου, 2011 15:58

      Μαρίνο,

      Χαίρομαι που πέρασες. Οφείλω να πω ότι δεν σε ανέμενα, άρα αρχίζουμε με πόντο υπέρ!

      Για το πιθανό αέριο απάντηση πριν από λίγο και στον Αντιπολιτευόμενο. Το θέμα είναι φυσικά και αν υπάρχει και πόσο υπάρχει, αλλά και το πώς συμπεριφερόμαστε. Με τα δικά μου κριτήρια οι σχετικές ανόητες δηλώσεις του Καρογιάν δεν έπρεπε να είχαν γίνει ποτέ.

      Τελεία.

      Ρουσφέτι: ναι όλοι κάνουν. Το ΔΗΚΟ όμως έχει μια ιδιαιτερότητα: όλο φωνάζει πως έχει δήθεν πατριωτική πολιτική, ο φίλος μου ο Γιώργος Κολοκασίδης προχώρησε μάλιστα προχθές και σε πολιτικά ανέντιμες δηλώσεις για την ουσία του Κυπριακού, και παρ’ όλα ταύτα είναι σχεδόν πάντα στην κυβέρνηση! Ε, αν οι πατριωτικές θέσεις είναι τόσο ισχυρές, αποτελούν το είναι του ΔΗΚΟ, πως κάνει χωριό με τον Χριστόφια που δεν χάνει ευκαιρία να τον ταπεινώσει για το Κυπριακό; Η πως θα κάνει το ΔΗΚΟ χωριό με τον ΔΗΣΥ αύριο, όταν το 2004 περίπου τους είχαν αποκαλέσει προδότες;

      Όταν το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ κάνουν τα ρουσφέτια τους τουλάχιστον δεν βρίσκονται σε πόλεμο με τον εαυτό τους. Το ΔΗΚΟ θέλει να είναι και κυβέρνηση, θέλει να είναι και αντιπολίτευση μαζί.

      Ε, δεν γίνεται ρε κουμπάρε!

      Η άποψη μου για το ΔΗΚΟ είναι γνωστή: θα προτιμούσα να μην υπάρχει.

      Αφού αυτό δεν γίνεται, παρά να έχουμε τον Νικόλα (με τον οποίο συμφωνώ επικίνδυνα σε ζητήματα οικονομικών 😦 ) , τον Κολοκασίδη, ή εκείνη τη διάνοια τον Ιερωνυμίδη, ας βγεις εσύ!

      Καλή επιτυχία (έστω και χωρίς την ψήφο μου)!

      Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        27 Μαρτίου, 2011 21:10

        Μαρίνο, διάβασα τώρα και την τελευταία σου ανάρτηση. Ε, ρε φίλε αν είναι να βγεις με αυτή τη φρασεολογία, άστα να πάνε…

        Μου αρέσει!

  12. Andreas permalink
    25 Μαρτίου, 2011 13:29

    @Αντιπολιτευόμενο
    Έσυ εν θα ψηφίσεις?
    Πως εν δυνατον να ψηφίσεις κομμα της αναξιοκρατιας και ρουσφετιου?
    Δεν είναι κάπως δύσκολο;

    (μεν απαντήσεις)

    Μου αρέσει!

  13. 25 Μαρτίου, 2011 13:50

    Ανδρέα, θα σου απαντήσω.

    Η αλήθεια είναι πως το σκέφτομαι. Ίσως να μην αξίζει τον κόπο να ταξιδέψω μέχρι τη Λεμεσό όπου ψηφίζω κι αυτό γιατί δεν βλέπω να έχω επιλογές. Σκεφτόμουν αρχικά να ψηφίσω τον Ζυγό, αλλά μια πιο προσεκτική ματιά στο πρόγραμμά τους δείχνει πως έχουν πολύ ακραίες θέσεις στο μεταναστευτικό και αυτό τους καθιστά επιλέξιμους. Τα υπόλοιπα κόμματα δεν μου εμπνέουν εμπιστοσύνη.

    Λογικά, θα έπρεπε να καταθέσω τη δικιά μου πρόταση κατεβαίνοντας υποψήφιος ανεξάρτητος αλλά κάτι μέσα μου μου λέει πως πρέπει να κάνω πίσω… Ίσως να μην πρέπει να ακούω του εαυτού μου… Δεν ξέρω…

    Μου αρέσει!

  14. Andreas permalink
    25 Μαρτίου, 2011 20:12

    Οκ.Εγω παντως εν θα ψηφισω κι ας ενει το εκλογικο κεντρο διπλα σχεδον που το σπιτι μου ,χωρις να σημαινει οτι εν θαμαι συνένοχος για τις οποιες καταστασεις δημιουργηθουν παλε στην βουλή.
    Τον ζυγό εν τον ηξέρω αλλα προτρεπω ουλλους να ψηφίσουν ανθρώπους που εδειξαν σοβαρο προφίλ επι μακρον.(πλατής ,παπαγεωργιου, τον μαυρη του δήκο κτλ.)

    Μου αρέσει!

    • 26 Μαρτίου, 2011 03:28

      Σοβαρό προφίλ ο Πλατής και Παπαγεωργίου; Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί;

      Τον Μαυρή δεν τον ξέρω.

      Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      27 Μαρτίου, 2011 16:04

      Ανδρέα ο Πλατής και ο Παπαγεωργίου είναι οικονομολόγοι. Δεν ξέρω τι σόι είναι ο Μαυρίδης του ΔΗΚΟ (Υπογράφει ως «Ακαδημαϊκός στην Κύπρο και την Ελλάδα»). Πολιτικά όμως είναι τόσο ακραίος και χμμμ, …βλάκας, που δεν με νοιάζει τι λέει για τα οικονομικά!

      Ο Πλατής είναι σωστός για τα οικονομικά αλλά κατεβαίνει Λεμεσό.

      Ο Πάμπος Παπαγεωργίου (Κερύνεια) ενώ ήταν μια αυθεντική και πειστική φωνή οικονομολόγου, από τον καιρό που φλέρταρε με το ΑΚΕΛ, τα γυρίζει λίγο. Παρ’ όλα ταύτα τον εμπιστεύομαι και εγώ, και θα ήταν πολύ καλό αν εκλεγόταν βουλευτής του ΑΚΕΛ ένας οικονομολόγος χωρίς τα κολλήματα του Ευαγόρου.

      Μου αρέσει!

  15. Andreas permalink
    26 Μαρτίου, 2011 17:43

    Σορρυ
    Μαυρίδης εν τελικα :).

    Λογος των 2.
    Ακριβως στο θεμα και ξεκαθαρες απαντησεις (στα οικονομικα που εν ο τομεας τους).
    Χωρις λαικισμους , χωρις εντασεις και χωρις την βλακεια του φουλη.

    Μου αρέσει!

  16. 27 Μαρτίου, 2011 16:48

    ΣΤροβολιώτη, Ανδρέα,

    Δεν ξέρω αν το ΔΗΚΟ έχει κάποιον Μαυρίδη, ξέρω όμως πως έχει ο ΔΗΣΥ, τον Μάριο Μαυρίδη που διδάσκει οικονομικά στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

    Όσο για τον Πάμπο Παπαγεωργίου, αυτός δεν είναι οικονομολόγος. Αν προσέξετε, όταν εμφανίζεται δημόσια παρουσιάζεται ως «οικονομικός αναλυτής».

    Μεταξύ μας, δεν νομίζω πως το ΑΚΕΛ θα επέτρεπε τη συμπερίληψη οικονομολόγων με την πραγματική έννοια της λέξης στο ψηφοδέλτιό του, ή αν θα καταδεχόταν ένας οικονομολόγος, με την πραγματική έννοια της λέξης και πάλι, να κατεβεί υποψήφιος του ΑΚΕΛ. Είναι σαν να συμπεριλαμβάνει ο Ερδογάν στο ψηφοδέλτιό του τον Βαρθολομαίο… 😉

    Εξαίρεση φυσικά είναι οι κατ’ ευφημισμόν οικονομολόγοι οι οποίοι στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο παρά σπαταλογόγοι.

    Εν πάση περιπτώσει, επειδή ψηφίζω Λεμεσό, και επειδή συμπεριλαμβάνεται κι ο Πλατής στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ, έχω ένα πρόσθετο λόγο να μη ψηφίσω 😀

    Στροβολιώτη,

    Περί των ερευνών θα έλεγα πως έστω και χωρίς τυμπανοκρουσίες θα ήταν λάθος να ξεκινήσει η έρευνα και εκμετάλλευσή τους στο παρόν στάδιο μια και αυτό μπορεί να προκαλέσει ένα ντόμινο ενδεχομένως ανεξέλεγκτων εξελίξεων. Ούτως ή άλλως με το Κυπριακό άλυτο το όφελος θα είναι μηδαμινό…

    Μου αρέσει!

  17. Andreas permalink
    27 Μαρτίου, 2011 22:01

    Αρα ο σταυρακης πρεπει να εσπουδασε στο χαρβαρντ ρωσσιας.

    Υ.Γ. Εν θεωρω πετυχαιμενους τους συνηρμους που καμνεις.
    Εσιει μαυριδη και το δηκο

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.