Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο ΔΗΣΥ των επετείων, και των κωλόπαιδων του ΑΠΟΕΛ.

30 Μαρτίου, 2011

 

Αν μιλήσει, όπου και αν μιλήσει αυτές τις μέρες ο Νίκος Αναστασιάδης, υποθέτω πως θα πει τα γνωστά, τα τετριμμένα, τα ανώδυνα. Δεν αναμένω πως θα δείξει εκείνο το επαναστατικό πνεύμα που τον παρέσυρε τα πρώτα χρόνια της περασμένης δεκαετίας, όταν είχε γίνει ο άλλος εαυτός του μεγάλου Γλαύκου Κληρίδη στην προσπάθεια για λύση του αγαπημένου μας προβλήματος.

 

Δύσκολα θα ξαναδούμε εκείνο τον Νίκο Αναστασιάδη που είχε καταφέρει το αδιανόητο: έβαλε μαζί στην πλατφόρμα του ΝΑΙ, το 2004, στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΣΥ κόσμο από την άκρα αριστερα μέχρι την δεξιά. Ως παραστρατημένο στέλεχος των Οικολόγων είχα λάβει μέρος σε εκείνες τις συνάξεις, και είχα γνωρίσει ένα άνθρωπο γεμάτο δύναμη, γεμάτο πίστη για τον αγώνα τον ορθό, έτοιμο να μοιραστεί τα πάντα, να πάρει το πολιτικό κόστος με στόχο τον τερματισμό του διαχρονικού μας προβλήματος.

 

Και κόστος πολιτικό πήρε πολύ, και είδε το κόμμα του μοιρασμένο. Είδε όμως και κάτι άλλο: είδε πραγματική εκτίμηση και θαυμασμό από όλα τα κλιμάκια της πολιτικής σκηνής της Κύπρου. Εκτίμηση και θαυμασμό που μπορεί να απολάμβανε κάποτε και ο Μακάριος, αλλά ήταν άλλες οι εποχές, μετα – αποικιακές, ανώριμες. Ο Νίκος Αναστασιάδης του 2004 ήταν το κοντινότερο πράγμα που είχαμε ποτέ στην ουσία της λέξης ΗΓΕΤΗΣ.

 

Από τότε ο χρόνος κύλησε. Η εγκληματική επιλογή του ΑΚΕΛ καθήλωσε κάθε ελπίδα για πέντε χρόνια. Όταν το κόμμα εκείνο αποφάσισε να αλλάξει τα δεδομένα, ήταν ήδη αργά.

 

Ίσως τελεσίδικα αργά.

 

Και ο Νίκος Αναστασιάδης συνέχισε στο δικό του δρόμο. Τον πρώτο καιρό ήταν ο συνδυασμός της επούλωσης των πληγών, και η δήλωση πίστης στην μεγάλη του υπέρβαση. Μετά έγινε πιο πρακτικός: αφού κατάφερα να περάσω από τη Σκύλλα και την Χάρυβδη, γιατί να μην το αξιοποιήσω αυτό το ταλέντο;

 

Και μετά έγινε ο Νίκος Αναστασιάδης ο υποψήφιος. Πιστεύω πως στην απίθανη περίπτωση που ξαναβρεθούμε μπροστά σε σενάριο λύσης, ο Νίκος Αναστασιάδης θα σταθεί και πάλι σωστά. Δεν έχει όμως αυτό σημασία. Σημασία έχει πως αν μας τύχει ποτέ ξανά αυτό, θα είναι συγκυρία, εκτός του δικού μας ελέγχου. Γιατί ο ΔΗΣΥ του 2011 είναι το κόμμα που κυνηγά την εξουσία 10 χρόνια αργότερα. Δεν είναι το κόμμα της έμπνευσης και της ελπίδας.

 

Αν το καταλαβαίνω αυτό; Πράγματι, ως κυνικό πολιτικό ζώο ναι, ως ενεργός πολίτης που γυρεύει ελπίδα, όχι.

 

Γι’ αυτό ήμουν σίγουρος πως αν ο Νίκος Αναστασιάδης μιλούσε στον ΑΠΟΕΛ θα έλεγε μάλλον πράγματα που βολεύουν τον μέσο οπαδό της ομάδας, και προσφέρουν μηδέν έμπνευση σε εκείνους εκτός κόμματος που γυρεύουν ματαίως κάποια έμπνευση.

 

Προφανώς όμως ούτε και αυτή η συμπεριφορά δεν είναι ανεκτή για κάποιους της διαχρονικά κρετινικής γραμμής. Ο Πανελλήνιος (μίσιι μου) Σύνδεσμος Φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ, έβγαλε μια απανταχούσα που ακυρώνει και διαγράφει τον Νίκο Αναστασιάδη! Μια απανταχούσα που αξίζει να διαβάσετε και να φυλάξετε: ένα κείμενο μαρτυρία για την εγκληματική νοοτροπία που πρόδωσε την κυπριακή Δημοκρατία, που μοίρασε το νησί, τη νοοτροπία που θα το οδηγήσει στην καταστροφή.

 

Τα λίγα κωλόπαιδα του ΠΑΝΣΥΦΙ ΑΠΟΕΛ κάνουν πολιτική, και  κουβαλούν μέσα τους μίσος και εμπάθεια για τον Νίκο Αναστασιάδη, για όλους τους «νενέκηδες». Αρθρώνουν και μεγάλο πολιτικό λόγο:

 

«Ο κόσμος του Θρύλου και ιδιαίτερα οι οργανωμένοι του οπαδοί δεν θα γίνουν αυτό που θέλετε. Το ΑΠΟΕΛ πρέσβευε ανέκαθεν τα εθνικά ιδεώδη και αποτελούσε πυρήνα αντίστασης κατά των εχθρών. Ξένων και ιθαγενών…Το ίδιο θα κάνει και τώρα, είτε το θέλετε, είτε όχι.»

 

Η λακωνική απάντηση είναι το λακωνικό και αντεθνικό, ασσιχτίρ!

 

Φυσικά, το πρόβλημα ίσως να ήταν μικρότερο αν η απίστευτης ηλιθιότητας ανακοίνωση του ΠΑΝΣΥΦΙ έπεφτε στο κενό. Αν το σωματείο, η εταιρεία και ο Νίκος Αναστασιάδης αγνοούσαν τους πελλούς και προχωρούσαν στην εκδήλωση – στην εκδήλωση που σίγουρα δεν θα με ενδιέφερε, πιθανότατα να με νευρίαζε. Η ακύρωση όμως της εκδήλωσης, είναι επίσης ακύρωση του ιδίου του επίσημου ΑΠΟΕΛ, είναι ακύρωση του ΔΗΣΥ, είναι ακύρωση του Νίκου Αναστασιάδη. Είναι ουσιαστικά ομολογία ανικανότητας έναντι της έρπουσας ακροδεξιάς, την οποία νοιώθει πως πρέπει να θωπεύσει έστω και δια της απουσίας του από μια εκδήλωση ο Νίκος Αναστασιάδης.

 

Τα «εκ φύσεως ανώτερα» κωλόπαιδα του ΑΠΟΕΛ, μπορεί να νοιώθουν πως έκαναν μια νίκη. Οι νίκες όμως των περιθωριακών σε ένα σωστό δημοκρατικό κράτος, κανονικά δεν θα έπρεπε να είχαν ενδιαφέρον για οποιονδήποτε νούσιμο πολίτη. Δυστυχώς όμως η νίκη αυτή καταγράφηκε σε βάρος του χώρου που εκ της θέσεως του θα έπρεπε να κατέχει την πρωτοπορία στον δεξιά του κέντρου χώρο. Καταγράφηκε σε βάρος του χώρου που στιγμιαία έστω έδειξε ψήγματα προοδευτισμού που ποτέ δεν είδαμε από την original αριστερά.

 

Τα εκ φύσεως ηλίθια κωλόπαιδα του ΑΠΟΕΛ έδειξαν πως η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο παλεύει ένα άνισο αγώνα.

 

Το μνημείο του κρετινισμού που κατασκεύασε ο «ΠΑΝΣΥΦΙ ΑΠΟΕΛ» παρατίθεται αυτούσιο πιο κάτω.

 

Πέραν των δυο εθνικών επετείων, ίσως να θυμόμαστε αυτές τις μέρες και για άλλο λόγο: για να μνημονεύσουμε την αποδημήσασα  λογική.

 

«Παν.Συ.Φι. ΑΠΟΕΛ – Ανακοίνωση
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως την Τετάρτη θα είναι προσκεκλημένος στο οίκημα του ιστορικού μας σωματείου ο εκ Λεμεσού ορμώμενος πολιτικός και αρχηγός της «δεξιάς» παράταξης, κύριος Νίκος Αναστασιάδης, γνωστός για τις του θέσεις στο Κυπριακό.
Ως ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ ΑΠΟΕΛ εναντιωνόμαστε κάθετα σε κάτι τέτοιο, όπως και σε οποιαδήποτε ενέργεια προώθησης κομματικών συμφερόντων μέσω του σωματείου μας ή προσπάθεια σύνδεσης του ΑΠΟΕΛ μας με κόμματα και ψηφοθηρικά παιχνίδια.

Θυμίζουμε πως ο κύριος Αναστασιάδης, που καλείται ως ομιλητής στο οίκημα του σωματείου μας για την επέτειο της έναρξης του Ενωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ, διατράνωσε το ΝΑΙ το 2004 στο σχέδιο Ανάν και συναίνεσε στο να τουρκοποιηθεί η πατρίδα μας και να καταστεί προτεκτοράτο ξένων συμφερόντων. Ο ίδιος πολιτικός ήταν έτοιμος στις προεδρικές εκλογές να κάνει την «υπέρβαση» και να στηρίξει την εκλογή Χριστόφια. Στο τι έχει πράξει ο τελευταίος τόσο στις παράνομες διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, όσο και στην εσωτερική πολιτική είναι περιττό να αναφερθούμε.

To 2005 μάλιστα, ο κύριος Αναστασιάδης, έγινε ο πρώτος Κύπριος πολιτικός που επισκεπτόταν την Άγκυρα μετά το Μακάριο και δε δίστασε να κάνει δηλώσεις με φόντο το σύνθημα του ισλαμικού κόμματος «Όλα για την Τουρκία!». Κατά την επίσκεψή του τότε, έκανε προκλητικότατες δηλώσεις λέγοντας ότι «πρέπει να ξεχάσουμε το παρελθόν μας», δίνοντας μάλιστα και άφεση αμαρτιών στους Τούρκους για τα πογκρόμ σε βάρος των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης δηλώνοντας «αντί της σωφρόνου συμπεριφοράς, επιλέγαμε ως πατριωτικήν πράξιν τα συνθήματα» σπιλώνοντας τη μνήμη των Αγωνιστών της ΕΟΚΑ και των νεκρών Κωνσταντινουπολιτών συμπατριωτών μας. Τις πατριωτικές κορώνες όμως, τις θυμάται μόνο όταν πλησιάζουν εκλογές, ενώ τον υπόλοιπο καιρό το παίζει δήθεν προοδευτικός και στα μνημόσυνα των Ηρώων σχεδόν ποτέ δεν παρίσταται.

Την ίδια απέχθεια που μας προκαλεί η πρόσκληση του κυρίου Αναστασιάδη στο σωματείο, μας προκαλούν και οι διαφημίσεις του κυρίου Χρίστου Στυλιανίδη με το έμβλημα του σωματείου μας και οι λοιπές διαφημίσεις-σποτάκια που καπηλεύονται προκλητικά το όνομα και το έμβλημα του ΑΠΟΕΛ μας για να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα, όπως και οι ανακοινώσεις σωματείου και εταιρίας ποδοσφαίρου το 2008, όπου καλούσαν τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ να ψηφίσει υπέρ του Ιωάννη Κασουλίδη. Η ανακοίνωση αυτή είναι μήνυμα και για τους διοικούντες, τόσο του σωματείου όσο και τις εταιρίας, ώστε να κατανοήσουν ότι το ΑΠΟΕΛ δεν είναι μαγαζί κανενός.

Ο κόσμος του Θρύλου και ιδιαίτερα οι οργανωμένοι του οπαδοί δεν θα γίνουν αυτό που θέλετε. Το ΑΠΟΕΛ πρέσβευε ανέκαθεν τα εθνικά ιδεώδη και αποτελούσε πυρήνα αντίστασης κατά των εχθρών. Ξένων και ιθαγενών…Το ίδιο θα κάνει και τώρα, είτε το θέλετε, είτε όχι.

Ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος ΕΛΛΗΝΩΝ Λευκωσίας, δεν μπορεί να έχει καμία σύνδεση με πολιτικούς όπως τον κύριο Αναστασίαδη, αλλά ούτε και με κανένα άλλο κόμμα που θέλει να καπηλεύεται το όνομα του ιστορικού μας σωματείου για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών και αντιεθνικών συμφερόντων.

Πολλάκις μάλιστα στο παρελθόν μετά από παρεμβάσεις του κυρίου Αναστασίαδη η ομάδα μας βγήκε ζημιωμένη στα αγωνιστικά δρώμενα υπέρ άλλων εθνικοφρόνων σωματείων, όπως έγινε και φέτος στους αγώνες κυπέλλου με τον Απόλλωνα, όπου δεχθήκαμε μετά από σφαγιαστική διαιτησία τον αποκλεισμό. Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι ο προπονητής της λεμεσιανής ομάδας, Ανδρέας Μιχαηλίδης είναι υποψήφιος με το κόμμα του Αναστασιάδη στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Και ο νοών, νοείτο…

Οι ΑΠΟΕΛίστες Ήρωες που θυσιάστηκαν για την Ελλάδα δεν έχουν καμία σχέση με τον κύριο Αναστασιάδη και τα πεπραγμένα του. Το ΑΠΟΕΛ το ίδιο ως Ιδέα δεν έχει καμία σχέση με τέτοιους ανθρώπους. Όσοι θέλουν να καπελώσουν το φορέα των ιδεών του Ελληνισμού στην Κύπρο που ονομάζεται ΑΠΟΕΛ, θα μας βρουν μπροστά τους.

Στο ΑΠΟΕΛ λοιπόν, κύριε Νίκο Αναστασίαδη είσαι ανεπιθύμητος!

Αν κάποιοι σε κάλεσαν νομίζοντας ότι έτσι πράττουν σωστά, εμείς σου απαγορεύουμε να περάσεις την πόρτα του οικήματος του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Ομίλου ΕΛΛΗΝΩΝ Λευκωσίας.

Όπως και σε κάθε πολιτικό από όπου κι αν προέρχεται…εμείς σαν ΑΠΟΕΛίστες δεν είμαστε αρνιά, ούτε θα γίνουμε ποτέ… Αυτά που χλευάζουμε δεν τα θέλουμε στο σπίτι μας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΡΥΛΟ
ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ ΤΟ ΑΠΟΕΛ!
Παν.Συ.Φι ΑΠΟΕΛ
ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΑΝΩΤΕΡΟΙ»

 

 

52 Σχόλια leave one →
  1. 30 Μαρτίου, 2011 22:33

    Στροβολιώτη, περίμενα πως θα έγραφες μια ανάρτηση για λουκουμάδες και γράφεις τελικά για το αποκορύφωμα της ανθρώπινης ηλιθειότητας. 😉 😉 😉 😉

    Στο δια ταύτα: το μίσος αυτών των ανθρώπων προς τον Αναστασιάδη παραμένει εφτά χρόνια μετά το δημοψήφισμα φουντωμένο. Ας μην ξεχνάμε πως η κατοικία του ιδίου υπήρξε και στόχος επίθεσης με χειροβομβίδα μερικές εβδομάδες μετά το δημοψήφισμα. Η ειρωνεία είναι πως αυτό το είδος φραστικής και πολιτικής βίας από την ακροδεξιά αναβίωσε μόνο χάριν στο φιλί της ζωής που του προσέφερε ο Χριστόφιας το 2002. Το κατά πόσον όμως αυτό υπήρξε ένα ‘εργατικό ατύχημα’ της πολιτικής ή όχι, δεν έχει σημασία πλέον. Σημασία έχει πως ο οπορτουνισμός του Αναστασιάδη και του Χριστόφια θα τους αναγκάσουν να ξαναγλείψουν εκεί που έφτυσαν και να ξαναφιλήσουν το χέρι που δάγκωσαν. Μόνο μεταξύ τους δεν θα τα βρουν και αυτό κυρίως εξ υπαιτιώτητας του δευτέρου, και χαμένοι δεν θάναι κανείς άλλος παρά όσοι οραματίστηκαν την Κύπρο επανενωμένη.

    Μου αρέσει!

  2. milaz permalink
    30 Μαρτίου, 2011 22:35

    Ζούμε σε μια χώρα που στέλεχη κομμάτων παν και μιλούν σε ποδοσφαιρικές ομάδες. Εκεί είναι το πρόβλημα. Και παρόλο που θέλω να πιστεύω ότι είμαστε γενικότερα πιο νούσιμοι, κατα βάθος πίσω από κάθε «Με ποιάν ομάδα είσαι;» κρύβονται πάντα περισσότερα. Συνγκόφκουν σε…

    Πού εν η Λιβυή και ο Καντάφι; Είμαστε τσααας πιο πάνω…

    Μου αρέσει!

  3. Noor permalink
    30 Μαρτίου, 2011 23:24

    ‘αν ο Νίκος Αναστασιάδης μιλούσε στον ΑΠΟΕΛ θα έλεγε μάλλον πράγματα που βολεύουν τον μέσο οπαδό της ομάδας’ Ακριβώς. Κι εγώ τον σέβομαι αφάνταστα για το θάρρος που έδειξε με τη στάση του το 2004, αλλά όσο κάνει τον υποψήφιο για όλα τα γούστα και είναι πρόθυμος να συνομιλεί με τους κρετίνους οπαδούς μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, χάνω πάσα ιδέα και για τον ίδιο και για το πολιτικό σύστημα γενικότερα, που μετά από τόσα χρόνια και τόσα παθήματα ακόμα ενθαρρύνει αυτή τη σύνδεση μεταξύ κομμάτων και ομάδων. Αηδία.

    Μου αρέσει!

  4. Othellos permalink
    31 Μαρτίου, 2011 07:53

    Ο Αναστασιάδης κρίνεται από την στάση που τήρησε στα δύσκολα (π.χ 2004) και όχι από μια ομιλία που δεν έκανε σε ένα σωματείο εξ αιτίας ορισμένων πελλών. Και φυσικά ούτε κρίνεται από το απόλυτα φυσικό γεγονός ότι θέλει το κόμμα του να κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές.

    @ milaz: είσαι σίγουρος/η ότι είμαστε πιο πάνω από την Λιβύη;

    Μου αρέσει!

  5. 31 Μαρτίου, 2011 09:38

    Φανταστείτε να επήαιννεν ένας ηγέτης του ΑΚΕΛ να μιλήσει στην Ομόνοια τι θα εγίνετουν. Αντί να του σφυράτε που κάμνει την πολιτική κουρέλι φουμίζετε τον για το τί έκαμεν το 2004. Ο άνθρωπος κρίνεται που την συνολικήν του πολιτικήν δράση που τη στιγμή που δεν έχει ο ίδιος απορρίψει έναν μέρος του εαυτού του. Έτο ο Αναστασιάδης εν ένας εθνικόφρονας τζιαι επήεν να συνάξει ψήφους που τους εθνικόφρονες. Επήεν να έβρει τους όμοιους του της ίδιας ιδεολογίας, της ίδιας στάσης προς τη ζωή, της ίδιας στάσης προς την οικονομία. Το ότι ένα μέρος της εθνικοφροσύνης εγύρισεν το στον ορθολογισμό δεν αλλάσσει τζιαι πολλά που το γεννικόν τοπίον. Καλά να του κάμουν. Έσιει πάνω που 35 χρόνια που τους νιώννουν μες τες τάξεις τους. Δεν μπορείς να νιώννεις βόρτον χουηλλήν τζιαι ύστερα να παραπονιέσαι ότι κλωτσά τζιόλας. Σάιν μεν τον θκιαλέξεις. Φυσικά δεν είναι ο Αναστασιάδης που εθκιάλεξεν να βάλει τους πραξικοπηματίες να φουλιάσουν μες τον ΔΗΣΥ, εν ο εθνικός ήρωας Κληρίδης. Κανένας καλαμαράς δεν θα εδιανοήτουν να βάλει μες την Νέαν Δημοκρατίαν το 74 τους πραξικοπηματίες τζιαι τους φασίστες. Ο Κληρίδης έπιασεν τους που την στιγμήν που ο κόσμος έφτυννεν τους μες τον δρόμο. Ας τους λουστουν τωρά, τζιαι τζιείνους τζιαι τους απογόνους τους.

    Έτο μιαν μάτσα σκατά δεξιάν έχουμεν. Ο Μακάριος, τόσους αθρώπους, επήεν τζιαι εξητρύπωσεν έναν ξοφλημένον Χίτην, φασίσταν με περικεφαλέαν για να βάλει στην στρατιωτικήν ηγεσίαν της ΕΟΚΑ τζιαι έφερεν τούτα ούλλα τα κακά, ο Κληρίδης εσύναξεν τα παραπούλια του τζιαι βρίσκει τα τωρά μες τα πόθκια του ο επικοινωνιολόγος του Αναστασιάδη.

    Μόνον το ΕΛΑΜ μπορεί να σώσει τον ΔΗΣΥ. Αλλιώς κανένας δεν έχει κκότσια να καθαρίσει τζιείνον τον σταύλον. Μόνον αν φύουν οι φτείρες μόνες τους.

    Εν πολιτική τούτη; Μια κακόγουστη κομωδία είναι που παράγει ακόμα τζιαι νεκρούς. Ουφ. Τι ανακούφηση να είσαι έξω να μεν τους θωρείς κάθε μέρα καρτζίν σου…

    Μου αρέσει!

    • 31 Μαρτίου, 2011 10:20

      Αν την ευθύνη για τη σημερινή πολιτική κατάσταση στην Κύπρο φέρει η ακροδεξιά, την κρίσιμη στιγμή ο Αναστασιάδης ύψωσε το ανάστημά του το αντέταξε σε αυτή. Άλλοι που παρουσιάζουν εαυτούς ως επαγγελματίες αντιφασίστες έπαθαν φαρυγγίτιδες. Αυτή είναι η διαφορά του μεν από τον δε. Σημειώνω πως ο ‘δε’ και η παράταξή του ουδέποτε δίστασαν να ακολουθήσουν τη δεξιά στις επιλογές της από τη δεκαετία του 60.

      Για χάριν της αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας, πρέπει να λεχθεί πως ο Κληρίδης ίδρυσε τον ΔΗΣΥ για να δημιουργήσει μια πολιτική οργάνωση που θα αντιπολιτευόταν τον Μακάριο. Αυτός και η φασιστική του πολιτική είναι για μένα η κύρια αιτία του Κυπριακού προβλήματος, μια και συνεργάστηκε με ανθρώπους σαν τον Γρίβα, τον Γιωρκάτζη, τον Λυσσαρίδη η δράση των οποίων ήταν πηγή πολιτικής αστάθειας για πολλά χρόνια. Τορπίλισε το σύνταγμα της Ζυρίχης, απέρριπτε τη συνεννόηση και τον συμβιβασμό με την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους πριν το 1974, πράγμα που αναπόφευκτα οδήγησε στην εισβολή. Αν δεν ήταν το εγκληματικό πραξικόπημα, την αφορμή θα την έδινε κάτι άλλο ενόσω ο Μακάριος με την υποστήριξη όλων των κομμάτων και πολιτικών πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και ο Κληρίδης, συνέχιζε την πολιτική αποκλεισμού της ΤΚ κοινότητας από τη συμμετοχή στο κράτος. Τώρα, το ότι υπήρξαν ακροδεξιοί που εντάχθηκαν στον ΔΗΣΥ τότε, αυτό είναι γεγονός όπως είναι γεγονός πως υπήρξαν ακροδεξιοί και υπάρχουν και στο ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ, με τους οποίους το ΑΚΕΛ δεν είχε και δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνεργαστεί.

      Το πρόβλημα είναι όμως πως σθεναρά αντιστέκεται σε εκείνους που ορθώνουν το ανάστημά τους τη σωστή στιγμή…

      Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      31 Μαρτίου, 2011 16:53

      Aceras, γιατί κάποτε νοιώθω πως διαφωνείς γιατί *πρέπει* να διαφωνείς; (Και φυσικά *δεν* εννοώ πως παίρνεις γραμμή, από μέσα σου βγαίνει!).

      Δεν κρίνω εδώ την εθνικοφροσύνη, δεν κρίνω συνολικά τον ΔΗΣΥ, ούτε τον Μακάριο ούτε τον Κληρίδη. Κρίνω συγκεκριμένα πράματα: την ανακοίνωση των πελλών, σε σχέση νε τη συμπεριφορά του Αναστασιάδη για συγκεκριμένα γεγονότα, σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο.

      Δεν χρειάζεται να κάμνουμε εφ όλης της ύλης συζήτηση κάθε φοράν…

      Μου αρέσει!

    • Toxotis permalink
      1 Απριλίου, 2011 17:09

      Μ’ολις την προηγούμενη εβδομαδα μίλησε ο Αντρος Κυπριανου σε εκδηλωση της Ομονοιας στην Παφο. Σόρρι α…

      Μου αρέσει!

  6. Ανώνυμος permalink
    31 Μαρτίου, 2011 13:22

    Δεν έχει καμιά δουλειά ο Αναστασιάδης στο ΑΠΟΕΛ, όπως δεν έχει καμιά δουλειά το ΑΚΕΛ στην Ομόνοια. Όπως έστρωσε θα κοιμηθεί. Καλά να του κάμουν, καλά να πάθουν επειδή έγινε κουραστικό το παραμύθι με την πλήρη κομματικοποίηση όλης της κοινωνικής ζωής της Κύπρου. Υπάρχει ζωή και μετά τα κόμματα.

    Με το να το παίζεις προοδευτικός αλλά να μην μπορείς καν να πείσεις τους οπαδούς σου για αυτά που πιστεύεις, (ίσως επειδή κατά βάθος δεν τα πιστεύει και τόσο πολύ;) δεν είναι κάτι ιδιαίτερα σπουδαίο. Και το ΑΚΕΛ το παίζει σοσιαλιστικό κόμμα αλλά κάθε άλλο, και ο Χριστόφιας το παίζει Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά προφανώς δεν θέλει να αποφασίσει και δεν θέλει να σηκώσει το βάρος της ευθύνης.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      31 Μαρτίου, 2011 16:55

      Νομίζω συμφωνούμε. Σε ένα διαφορετικό επίπεδο γεγονότων από αυτό που περιγράφω στην ανάρτηση μου.

      Μου αρέσει!

  7. 31 Μαρτίου, 2011 13:35

    Είπα να μεν συντύχω, αλλά έλα που “ο δικιάολος [τρόπος του λέγειν] εν μου διά νεπαμόν”!!!
    Είναι φυσιολογικό όταν ένας άνθρωπος [άντρας ή γυναικά] κυκλοφορά συνεχώς ατημέλητος και παρουσιαστεί μια φορά σουλουπωμένος και διαφορετικός [όπως ο Αναστασιάδης το 2004 με τη στάση του για το Σχέδιο Ανάν] να εντυπωσιάζει τους αδαείς!!! Εν τζιαι θέλετε να ΣΑΣ παρουσιάσουμε καμιά ομιλία του Αναστασιάδη όταν ήταν Πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ [της Οργάνωσης Νεολαίας του “Συναγερμού”] ή να ΣΑΣ θυμίσουμε τον διαχρονικό αντιφατικό [πλην εθνικόφρονα λόγο τόσο του ιδίου, όσο και του πολιτικού του μέντορα του “Μέγα” και “ρεαλιστή” Γλαύκου Κληρίδη; Εν τζιαι είσαστε βαρήκοοι [τζιαι εν τους ακούτε], τζιαι χρειάζεστε παραπομπή σε ωτορινολαρυγγολόγο [για ευκολία «ωρυλά»] για τα σχετικά; Μόλις το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Αναστασιάδης τέλεσε σε χωριό της Επαρχίας Λεμεσού τα αποκαλυπτήρια προτομής στρατιώτη που σκοτώθηκε [στις 15 του Ιούλη του 1974] συμμετέχοντας στην επίθεση κατα του Προεδρικού επιτιθέμενος στο Προεδρικού!!! Οξά εν θωρείτε που ανέκρουσε πρύμναν για διάφορες προτάσεις του Προέδρου που αφορούν τη λύση της Δικοινοτικής Διζωνικής Ομοσπονδίας [όπως η εκ περιτροπής Προεδρία], ενώ πιο πριν δεν έλεγε τίποτα!!! Προφανώς τ’ άλλαξε [εν όψει εκλογών – και βουλευτικών και προεδρικών] για να γαργαλίσει τ’ αυτιά των ακραίων που κινούνται εντός, εκτός και επί τα αυτά του Κόμματος του! Δείτε πάντως και το χτεσινό άρθρο του Κωστάκη Αντωνίου στη “Σημερινή” [με τίτλο “Είμαι βαρήκοος! Θέλω να ακούσω τη θέση ΔΗΣΥ για τη διζωνική], το οποίο αφορά την εξαφάνιση του όρου «Διζωνική» από το πολιτικό λεξιλόγιο του Αναστασιάδη, αλλά και του Συναγερμού γενικότερα – link: http://www.sigmalive.com/simerini/columns/stigma/368477

    Φυσικά μια ζωή έτσι έπραττε τζι’ ο πνευματικός του πατέρας [Κληρίδης] ο οποίος παλινδρομούσε και προσπαθούσε να ισορροπήσει μεταξύ ορθολογισμού και εθνικοφροσύνης [για να ικανοποιήσει προεκλογικές σκοπιμότητες]!!! Ξεχνούν κάποιοι φαίνεται [εγώ πάντως δεν θα τους παραπέμψω σε γεροντολόγο] το περιβόητο «την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω», ή τον ενταφιασμό των Ιδεών Γκάλι [για να τρέχει μετά να κάμνει υποχωρήσει για το Σχέδιο Ανάν], την «ηφαιστειολογία» και την παραφιλολογία για τους S300, η τους διορισμούς της Κλαίρης και του Ουράνιου ως Υπουργών Παιδείας με τες ευλογίες της Εκκλησίας [βλέπε Αρχιεπισκόπου] … Κάθε χωριό και μνημείο [για την ΕΟΚΑ] είχαμε τότες!!! [Προφανώς για να ξορκιστεί το μίασμα της ΕΟΚΑ Β΄] … Όλ’ αυτά, συμπαθέστατε κατά τ’ άλλα Αντιπολιτευόμενε, δηλ.«… αυτό το είδος φραστικής και πολιτικής βίας από την ακροδεξιά αναβίωσε μόνο χάριν στο φιλί της ζωής που του προσέφερε ο Χριστόφιας το 2002…», έτσι ξαφνικά και ουρανοκατέβατα; Δεν προϋπήρχε το έδαφος;
    Άσε που στο “αντιπολιτευτικό” ΣΟΥ μένος προχωρείς σε απλουστεύσεις του τύπου «Αν δεν ήταν το εγκληματικό πραξικόπημα, την αφορμή θα την έδινε κάτι άλλο …» δίνοντας έτσι άλλοθι σ’ αυτούς που έμπρακτα [κι όχι θεωρητικά] συνέβαλαν [με τα έργα και τις πράξεις τους] στην προδοσία του 1974!!! Εκτός κι αν νομίζεις πως με το να αποκαλέσουμε το πραξικόπημα «εγκληματικό» ξεμπερδεύουμε!!! Χορτάσαμε από τα «εγώ, εν τζιαι …»
    Κι αν είναι να ψάξουμε ποιους οι κατοικίες, οι σύλλογοι κι ακόμα και τα γήπεδα, υπήρξαν «στόχος επίθεσης» [από το 1960 και εντεύθεν] ρίξε και μια ματιά στην 17η ανάρτηση μου του 2008 [link: http://aneforiwn.blogspot.com/2008/07/17.html ]. Γιατί χαρκούμαι [έχω την εντύπωση] πως κάποιοι όλως αιφνιδίως ανακαλύψαν τα πουρέκια της αναρής; [Την ταshινόπιτταν ανακάλυψε την η Ξένια Κωνσταντίνου!] …

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      31 Μαρτίου, 2011 13:45

      Φίλε Ανεφ, για την ώρα λακωνικά: όταν κάνω κριτική στη δεξιά είναι ΟΚ, όταν μιλώ για τις καλές της στιγμές είναι κακό;

      Μου αρέσει!

      • 31 Μαρτίου, 2011 17:55

        Στροβολιώτη, μερικές αναρτήσεις και μερικά σχόλια μπορούν να γίνουν αφορμή για παραγωγική συζήτηση. Κάποιες άλλες γίνονται αφορμή για να λεχθούν κάποια πράγματα που πρέπει να λεχθούν.

        Όπως για παράδειγμα, πως τον Κληρίδη τον παραδέχομαι για το μέα κουλπα του που έκανε κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Παύλου Δίγκλη τον Νοέμβριο του 2005, ο οποίος είπε επί λέξη (αν θυμάμαι καλά): «Το βιβλίο είχα την ευκαιρία να διαβάσω δύο φορές και τα συμπεράσματά του είναι σωστά». Σε αυτό το βιβλίο ο Δίγκλης, αποδίδει τα του καίσαρος τω καισαρι και τα του Κληρίδου τω Κληρίδει… Και για τα ενεργά ηφαίστεια, και τις Ιδέες Γκάλι και τους S300 (εδώ σημειώνω παρενθετικά ότι ενώ το ΑΚΕΛ ωρυόταν τότε πως το Κυπριακό δεν ήταν θέμα πυραύλων ορισμένα στελέχη του που μεσολάβησαν για την εμπορική πράξη χόρτασαν μέχρι του σκασμού από τις μίζες που πήραν…). Ανάληψη ευθυνών από τον Χριστόφια δεν είδαμε, κι ούτε τον είδαμε να υψώνει ποτέ το ανάστημά του (ισχύει εδώ πως όταν το έχεις το υψώνεις) και φοβάμαι πως δεν θα δούμε ποτέ. Αντίθετα, βλέπουμε πως επιτρέπει καθημερινά σε αυτούς με τους οποίους συνεργάζεται να τον εξευτελίζουν και να τον ταπεινώνουν με τη συνεχή και εντεινόμενη αμφισβήτηση της πολιτικής του γραμμής στο Κυπριακό. Και εδώ πρέπει να επισημάνω πως ακόμα θυμάμαι τον Αναστασιάδη μέχρι τα μέσα με τέλη του 2009 πως υποστήριζε τον Χριστόφια στην πολιτική του στο Κυπριακό και συχνά τον υπερασπίστηκε από τις επιθέσεις των σκληροπυρηνικών συμμάχων του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ. Και υπάρχουν ακόμα άτομα με μια απέραντη αφέλεια να ισχυρίζονται πως μια τέτοια στάση ήταν στιγμιαία. Λοιπόν, τον Αναστασιάδη τον παραδέχομαι για το 2004, το 2005, το 2006, το 2007, το 2008 και το 2009. Για το 2010, άστα να πάνε, το πουλί επέτασεν…

        Και σε ό,τι αφορά τον Χριστόφια. Ο Δεκέμβρης του 2009 ήταν μια ακόμη ευκαιρία που θα μπορούσε ο Χριστόφιας να αξιοποιήσει αν πράγματι ήθελε να λύσει το Κυπριακό και να συνεργαστεί με τον Αναστασιάδη. Και αντιλαμβανόμενος πως αυτό που επισημάνεις ισχύει, πως το κλειδί είναι να τα βρουν ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ πρέπει και γω να διαπιστώσω πως στο ΑΚΕΛ δεν υπάρχει η ελάχιστη διάθεση για μια τέτοια συνεργασία λόγω του ότι έχουν ορκιστεί πως θα κρατάν μανιάτικο του ΔΗΣΥ μέχρι το τέλος του κόσμου.

        Όμως του Χριστόφια θα του αναγνωρίσω κάτι. Αν έχει διακριθεί σε κάτι είναι στο ότι στερούμενος ηγετικά προσόντα είναι σε θέση να αξιοποιεί με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα τα τσοπανοσκυλικά του χαρίσματα, όχι μόνο μαντρώνοντας το κάθε πρόβατο στο μαντρί αλλά και στο προπαντός στο να συντονίζει το βέλασμά του κοπαδιού του περί ταξικού αγώνα σαν μαέστρος ορχήστρας, για να παραμείνει στην εξουσία εκμεταλλευόμενος την απεραντοσύνη της ανθρώπινης ηλιθιότητας…

        Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      31 Μαρτίου, 2011 17:00

      Εντάξει απευθυνόσουν αλλού, αλλά με πιάνει τζιαι μέναν, τζιαι νομίζω πως ισχύει η απάντηση που έδωσα στον Ασέρας.

      Δηλαδή αν πάμε με τη λογική σου (σας), δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσουμε σε λύση με το κόμμα της δεξιάς, πόσο μάλλον με τους Τούρκους.

      Νομίζω δεν το εννοείς έτσι, νομίζω το ξανακουβεντιάσαμε, αλλά η αδυναμία να δούμε και τα θετικά του άλλου, έστω και στιγμιαία, είναι μεγάλο μειονέκτημα…

      Μου αρέσει!

      • 31 Μαρτίου, 2011 19:29

        Strovoliotis,

        Η «εφ όλης της ύλης συζήτηση κάθε φοράν» [όπως λες στον Aceras] προκύπτει αναπόφευκτα γιατί έχουμε ουσιώδης διαφορές στις προσεγγίσεις ΜΑΣ!!! Και μια τέτοια προσέγγιση είναι και η αναφορά ΣΟΥ στα «στιγμιαία […] θετικά του άλλου …» που αδυνατούμε να δούμε… Όπως λέει και τ’ όνομα που τους προσέδωσες τούτα τα «θετικά» είναι της στιγμής, δηλ. ΔΕΝ έχουν διάρκεια!!! Κι αυτό κάμνει τους πολιτικούς φορείς που τα εκφράζουν αναξιόπιστους, άσε που εξ αρχής υπονομεύονταν κι εκ των έσω! Εν τζιαι θέλεις να ψάξω να βρω δηλώσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου που έρχονταν σε αντιδιαστολή με τα όσα δήλωνε ο Αναστασιάδης; Ο ίδιος ο “Συναγερμός” δεν έχει ενιαία πολιτική και καρτερούμε να γίνει πιστευτός ο Αναστασιάδης. Το αυτό φυσικά ισχύει και με το ΔΗΚΟ, αλλά αυτό είναι άλλο ανέκδοτο, που έχει να κάμει με την ποιότητα του πολιτικού λόγου και ήθους [στην Κύπρο].

        Μου αρέσει!

      • Toxotis permalink
        1 Απριλίου, 2011 17:15

        Μα γιατί να κολλούμε το δημοψήφισμα όταν κρινουμε πολιτικούς; Ας πάρουμε τις θέσεις τους για την ΕΕ. Αν σκεφτούμε τι ελεγαν για την αίτηση ένταξης. Ας θυμηθούμε πως αντιμετ’ωπισα το Ευρώ, πως βλέπουν τον υπόλοιπο κόσμο, τι λένε ακομη και σήμερα για τον υπαρκτό σοσιαλισμο. Ένας ηγέτης δεν είναι μόνο μία απόφαση που παίρνει στην ζωη΄τυο.

        Μου αρέσει!

  8. george permalink
    31 Μαρτίου, 2011 15:08

    pe mas je to onomatouin sou re strovoliotiko

    Μου αρέσει!

  9. 31 Μαρτίου, 2011 15:09

    Φίλε Strovoliotis,

    Όταν [εγώ] μιλώ για τη Δεξιά [και την κρίνω], αναφέρομαι στο συνολικό της “έργο” [και δεν κάμνω συμψηφισμό μεταξύ των πολλών αρνητικών της με τις τυχόν «καλές της στιγμές»] … Να διευκρινίσω όμως ότι το προηγούμενο σχόλιο μου ΔΕΝ γράφτηκε εξ αφορμής του δικού ΣΟΥ κειμένου [αυτού της ανάρτηση], αλλά κυρίως λόγω των σχολίων του συν-σχολιογράφου “Αντιπολιτευόμενου”.

    Μου αρέσει!

  10. 31 Μαρτίου, 2011 15:30

    Σε πονάει Στροβολιώτη (και άλλους «συντρόφους» σου νεοφιλελεύθερους ψευτοκουλτουριάρηδες της επανένωσης) που οι οργανωμένοι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, που είναι πολλοί, εναντιώνονται στο ξεπούλημα του λαού και στον κομματικό έλεγχο της ομάδας.
    Ο φασισμός σου φαίνεται από τη στιγμή που αποκαλείς τους αποελίστες «εκ φύσεως κωλόπαιδα».. Δηλαδή όποιος δεν ήταν του ΝΑΙ στο αμερικανικό φασιστικό σχέδιο αναν είναι κωλόπαιδο, και όποιος μιλάει ενάντια στους σπουδαίους πολιτικούς ΣΑΣ είναι μαλάκας και κωλόπαιδο.
    Κατανοήστε πλέον, κύριε Στροβολιώτη, ότι ο λαός δεν αντέχει πλέον μαλάκες και ξεπουλημένους, και αντιστέκεται…

    Το ποτάμι θα γίνει χείμαρρος…
    Στ αρχίδια μας και το ΑΚΕΛ στ αρχίδια μας και το ΔΗΣΥ εμείς μονάχα θέλουμε με την Ελλάδα Ένωση….Τζι ας γίνει το γαίμαν ΣΑΣ αυλάτζιν…

    Μου αρέσει!

    • 31 Μαρτίου, 2011 15:36

      Ρε gamoto, κάποιος έκλασεν!!!

      Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      31 Μαρτίου, 2011 17:09

      Η βλακώδης έκφραση «εκ φύσεως κωλόπαιδα» βγαίνει από την εξ ίσου βλακώδη έκφραση στον επίλογο του ΠΑΝΣΥΦΙ: ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΑΝΩΤΕΡΟΙ.

      Αν ήταν χιούμορ που δεν έπιασα, απολογούμαι!

      Για τα λοιπά που λες, προτιμώ να τα ξαναπούμε αν και όταν ξυπνήσεις!

      Όσον αφορά τον λαό, ειλικρινά νομίζω πως σας άντεξε πολύ περισσότερο απ’ ότι έπρεπε!

      Μου αρέσει!

      • 31 Μαρτίου, 2011 17:18

        Είμαι εδώ και αρκετό καιρό ξύπνιος. Άλλοι κοιμούνται βαθιά. Όσο για το αν «μας» άντεξε ο λαός δεν μπορώ να καταλάβω προς ποιούς αναφέρεσαι, το σίγουρο όμως είναι ότι δεν θα αντέξει άλλο τους πράκτορες των Τούρκων και των Αμερικανών…
        Φαίνεται λοιπόν ότι δεν θα συζητήσουμε ποτέ τίποτα αφού αποτελείς ένα ακόμα ανάχωμα στην παρασιτική πολιτική του ΔΗΣΑΚΕΛ στην Κύπρο…
        Η Ιστορία αποδεικνύει ποιος από τους δυό μας κοιμάται…
        Ο Νίκος Ανανστασιάδης, αν αποτελεί ΗΓΕΤΗ για σένα, τότε λυπούμαι αν υπάρχουν άνθρωποι σαν εσένα. Όσο για την πλατφόρμα του ΝΑΙ, το ότι πήρε άνθρωπους από την άκρα αριστερά μέχρι τη δεξιά αποδεικνύει πόσο πολύ θέλατε να διαλύσετε την Κύπρο και να τη διχοτομήσετε μια και καλή…
        Τα εκ φύσεως «κωλόπαιδα» θα μείνουν. Εσείς απλώς θα αυτομολήσετε στην Άγκυρα, στο Λονδίνο, στη Νιού Γιορκ μόλις γίνει η ένωση με τη μάνα μας. Μόλις δικαιωθεί επιτέλους ο λαός.

        Καλό ύπνο.. βαθύ Στροβολιώτη.

        Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        31 Μαρτίου, 2011 17:27

        Αντίσταση τώρα (σε τι άραγε;),

        Άλλο να ισχυρίζεσαι πως κάποιοι ήθελαν να κάνουν κάτι κακό – πράγμα που φυσικά δεν αποδεικνύεται, και άλλο να εκπροσωπείς εκείνους που *αποδεδειγμένα* και *ιστορικά* κατέστρεψαν αυτό το νησί.

        Μου αρέσει!

      • 31 Μαρτίου, 2011 17:42

        Αντίσταση τώρα σε οποιονδήποτε είναι ενάντια στα εθνικά και κοινωνικά δικαιώματα του λαού μας στον ελληνισμό (π.χ. Νίκος Ανανστασιάδης, τσιράκια του ΔΗΣΑΚΕΛ κ.λ.π.)…

        Αν προσπαθήσεις να με ονομάσεις εοκαβητατζή δεν θα σου βγει σε καλό γιατί ιστορικά δεν θα μπορούσα να εκπροσωπήσω τη χούντα, την ΕΟΚΑ Β’ και ότι άλλο συνηθίζεις να χρεώνεις σε όποιον μιλά εθνικά…

        Ο φασίστας είναι αυτός που κατακεραυνώνει την ΕΟΚΑ του ’55, είναι αυτός που το 2004, δρούσε μέσα στις πλατφόρμες του ΝΑΙ (στο ξεπούλημα του λαού) και είναι αυτός που λέει κωλόπαιδα, παιδιά 20 χρονών που τόλμησαν να εναντιωθούν στον κομματικοποίηση του ΑΠΟΕΛ.

        Οπότε αποδεδειγμένα και ιστορικά καταστρέφετε το νησί εδώ και χρόνια. Δεν έχω την ανάγκη να πείσω κανέναν (αυτό σημαίνει αντίσταση τώρα). Έχω την ανάγκη να εναντιωθώ σε οτιδήποτε απειλεί την εθνική μου επιβίωση. Ένα είναι το κρατούμενο: Η Ένωσις θα γίνει αυτή είναι η μόνη λύση.

        Μου αρέσει!

  11. 31 Μαρτίου, 2011 15:47

    Ωραίο σχόλιο ρε AnefOriwn…Υποθέτω ότι ελληνικά δεν ξέρεις, μόνο αγγλικά με την αμερικανική διάλεκτο (και λίγα τούρκικα για να μεν απομωνόνονται οι Τ/Κ)…
    Και φυσικά τα όρια σου φτάνουν το πολύ μέχρι το οδόφραγμα της Λήδρας ε;

    Τέλος πάντων. Άτε πηγαίνετε μπείτε όλοι στο ελαμ γιατί τα ίδια σκατά είστε.

    Και μάθε να μιλάς με πολιτικούς και ανθρώπινους όρους γιατί δεν αρκεί το «είμαστε όλοι τουρκοκύπριοι»…

    Άντε καλό τριήμερο..λογικά στην Κερύνεια θα είσαι πλάι στους Τούρκους στρατιώτες ειρηνιστές ή θα πεταχτείς για ψώνια στο Oxford Street…Για να μιλήσω με δικούς σου όρους.

    Καλό διάβασμα. (Και εδώ λογικά τα όριά σου ξεκινούν και τελειώνουν στον Μακάριο Δρουσιώτη)

    Μου αρέσει!

    • 31 Μαρτίου, 2011 19:10

      Ρε ούτω καλούμενε “Αντίσταση Τώρα”, ΣΟΥ δίνω τα θερμά μου συγχαρητήρια!!! Τα πέτυχες ΟΛΑ για την πάρτη ΜΟΥ!!! Ψυχολόγε ΜΑΣ ΕΣΥ!!!

      Μου αρέσει!

    • 31 Μαρτίου, 2011 19:43

      Μπορεί να με θεωρήσεις εθνικιστή, ρατσιστή, φασίστα αν μιλάω μόνο ελληνικά ρε «Άνευ ορίων»…. Γι’ αυτό είπα να πετάσσω και καμιά ξένη πρόταση.

      Τούρκικα δυστυχώ εν ξέρω….Α ναι συγνώμη ξέρω το:
      Butun bir nesil kopekler
      ΟΥΛΛΟΙ ΟΙ ΣΣΙΥΛΛΟΙ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ…

      Μου αρέσει!

  12. Ντάμπτυ-Χάμπτυ permalink
    31 Μαρτίου, 2011 15:50

    Μόνο στην Κύπρο ξοδεύουν τόσο σάλιο για να γλύψουν τα αφεντικά τους… Έτσι εξηγείται η μόνιμη λειψυδρία, τόσο στο οικολογικό περιβάλλον, όσο και στο πολιτικό σκηνικό της νήσου…

    Κομφορμιστές…

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      31 Μαρτίου, 2011 17:12

      Αγαπητέ μη κομφορμιστή, θα μπορούσες να αναφέρεις ποιοι σαλιαρίζουν, και ποια είναι τα αφεντικά στόχος των σαλιών;

      Επειδή εδώ μέσα *δεν* συμβαίνει κάτι τέτοιο.

      Μου αρέσει!

  13. george permalink
    31 Μαρτίου, 2011 16:01

    anef orion…GAMW THN EPAGRIPNISI

    Μου αρέσει!

  14. 31 Μαρτίου, 2011 18:09

    Ρε αντίσταση τώρα, νομίζω πως πήρες πολύ ψηλά τον αμανέ με το κήρυγμα σου περί πατριωτισμού. Υποθέτω πως έχεις κατηχηθεί επαρκώς από τον φιλόλογό σου, τον θεολόγο του σχολείου, έκανες και φροντιστήρια στους ούλτρας του ΑΠΟΕΛ και δεν χάνεις έκδοση του ποντικιού για να μας αραδιάζεις τέτοιες ανοησίες.

    Εν πάση περιπτώσει, ό,τι κι αν λες πως είσαι ή δεν είσαι, να ξέρεις πως η Κύπρος πάει να χαθεί μια και άνθρωποι με τις δικές σου αντιλήψεις είτε την κυβέρνησαν είτε στήριξαν εκείνους που κυβερνούσαν.

    Μου αρέσει!

    • 31 Μαρτίου, 2011 18:39

      Αντιπολιτευόμενε (μάλλον που «πολιτεύεσαι» στις αστικές τάξεις) δεν κάνω κήρυγμα περί πατριωτισμού. Δεν έχω κατηχηθεί από το φιλόλογο ή τον θεολόγο μου. Δεν έχω αγοράσει ποτέ το ποντίκι (δεν έχει να μου πει κάτι)… Δεν με ξέρεις δεν σε ξέρω.

      Απλώς θεωρώ τις πολιτικές μας ηγεσίες, δεξιές, αριστερές, κεντρώες και οτιδήποτε ανίκανες να κυβερνήσουν με βάση τα συμφέροντα του λαού. Άτομα με τις δικές μου αντιλήψεις δεν έχουν κυβερνήσει ΠΟΤΕ σ’αυτό τον τόπο. (ψάξε να το δεις ιστορικά).
      Ούτως ή άλλως εφόσον δεν με γνωρίζεις, δεν μπορείς να μου χρεώσεις οτιδήποτε.

      Τον αμανέ άλλοι τον έχουν πάρει ψηλά κι αν δεν κατανοήσουν ότι χανόμαστε εθνικά, κοινωνικά και γενικά ότι η αντίσταση πρέπει να γίνει ενάντια στους ισχυρούς ελληνόφωνους, τούρκους, αμερικάνους, εγγλέζους δεν πρόκειται να μας βγει σε καλό.

      Και μου έρχεται εμετός όταν διαβάζω για πλατφόρμες του ΝΑΙ και ότι ο Ανανστασιάδης είναι πιο κοντινά στη λέξη ΗΓΕΤΗΣ. Έλεος ρε…

      Μου αρέσει!

  15. Γόρδιος permalink
    31 Μαρτίου, 2011 18:43

    Μετά που διάβασα την τοποθέτηση του Άνεφ, συμφωνώ με τον Πανελλήνιο Συ. Φι. του ΑΠΟΕΛ για το ότι δεν δέχθηκαν να δουν αυτόν το πολιτικό χαμολιό που φέρει το όνομα Νίκος Αναστασιάδης.

    Πολύ αποελίστικα τα σχόλιά σου Στροβολιώτη!!! Στο τέλος της ημέρας το ΑΠΟΕΛ είναι η μόνη ομάδα που δεν δέχθηκε πολιτικό, δεν είναι και αυτό κάτι θετικό στην προσπάθεια για απεξάρτηση του ποδοσφαίρου από τα κόμματα;

    Μου αρέσει!

    • 31 Μαρτίου, 2011 19:05

      Γόρδιε,

      Εν ΜΑΣ λαλείς τζιαι ποιες ομάδες εδεχτήκαν πολιτικούς μια και [και όπως λες] «… το ΑΠΟΕΛ είναι η μόνη ομάδα που δεν δέχθηκε πολιτικό»; Και δεν είναι ανάγκη να πας και πολύ πίσω [ας αρκεστούμε στα τελευταία χρόνια] γιατί διαφορετικά θα φτάσουμε μέχρι το πραξικόπημα και δεν συμφέρει!

      Μου αρέσει!

  16. 31 Μαρτίου, 2011 18:46

    Και επίσης αν είναι δυνατόν να θεωρείς ότι ο Αναστασιάδης αντέταξε το ανάστημα του (μη χέσω) στην ακροδεξιά που κατέστρεψε την Κύπρο. Ποιάν ακροδεξιά ρε; Οι Αμερικάνοι, οι συναγωνιστές του Νίκου σας, κατέστρεψαν την Κύπρο σε συνεργασία με τη χουντούλα (πάλι έχει πολλά κοινά με το ΔΗΣΑΚΕΛ)… Ο ίδιος ο Ανανστασιάδης αποτελεί την τουρκική εθνικιστική ακροδεξιά…. Αυτό μόνο.

    Δηλαδή όταν υποστηρίζεις τον Ανανστασιάδη από το 2004-2009 και δεν θεωρείσαι πρόβατο (ενώ οι ακελικοί είναι) τότε τι να σου πω; Επειδή υποστήριξε τη διάλυση της Κύπρου και την παράδοση στους Τούρκους και για 5 χρόνια έβριζε τον Τάσσο για αδιαλλαξία; Ενώ αυτός άλλο που δείπνα στα ψευδοπροεδρικά δεν έκανε… Έλεος…Άλλαξε όνομα…

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      31 Μαρτίου, 2011 20:29

      Πολύ θυμό βγάζεις αντιστασιακέ μου. Και χάνεις την ουσία. Ε λοιπόν μάθε πως η Κύπρος είναι ενωμένη με την Ελλάδα, και την Εσθονία, και την Βουλγαρία και τον Μπερλουσκόνι εδώ και κάποια χρόνια. Και αυτό το πέτυχαν κατεξοχήν νενέκηδες πολιτικοί, και αυτό επίσης δεν μπορεί να τύχει αμφισβήτησης. Όσοι υιοθετούν τις απόψεις σου έπιασαν στην καλύτερη των περιπτώσεων ένα μεγάλο κουλλούρι. ( Κάποιοι, πήγαν και πιο πέρα, και δεν χρειάζεται να δηλώνεις ΕΟΚΑ Β για να ανήκεις σε εκείνους).

      Αν φυσικά έχεις στο μυαλό σου *οποιουδήποτε* άλλου είδους ένωση το 2011, τότε εκτός από θυμωμένος, πρέπει να έχεις και κάποιο προβληματάκι με τας φρένας σου…

      Μου αρέσει!

      • 31 Μαρτίου, 2011 20:41

        Με το ίδιο σκεπτικό Στροβολιώτη δεν μπορείς εσύ εν έτη 2011 να θεωρείς την πλατφόρμα του ΝΑΙ κάτι σπουδαίο και αγωνιστικό. Ούτε τον ΑΝΑΝστασιάδη ΗΓΕΤΗ.

        Έχω πλήρως σώας τα φρένα, γι’αυτό θεωρώ ότι η Κύπρος πρέπει να ενωθεί με την υπόλοιπη Ελλάδα, σύντομα, πριν μας καταστρέψουν και να μας αφελληνίσουν εντελώς.

        Δεν είμαι θυμωμένος. Απογοητευμένος είμαι μ’ αυτά που διαβάζω.

        Υ.Γ. Οι νενέκηδες πολτικοί μόνο με την Τουρκία μπορούν να μας ενώσουν.

        Μου αρέσει!

  17. Κατάμουτρας permalink
    1 Απριλίου, 2011 11:54

    «. . . . . . . . η Κύπρος πρέπει να ενωθεί με την υπόλοιπη Ελλάδα, σύντομα, πριν μας καταστρέψουν και να μας αφελληνίσουν εντελώς.»

    Εσιάσιαρεν τούτος! Γιάλι αλι ρε τζιαί σου. Εσιώνωσες τζιαί τες τασιηνόπιττες τζιαί τες τυροπιττούες. Έν αφηκες τίποτε, γαμώ το φελέκκιν μου γαμώ.
    . . . . . . . . .
    Χάτε βούρα τωρά!
    Ε ε ε ε ε π ! ! ! Πού πάεις;
    Όι ποτζιεί! . . . . . . . Ποδά! . . . . . . . Κάποιος πρέπει να δκιώξει τους Τούρκους! Εξίχασες τους;
    . . . . . . . . .
    Ππππεεεε . . . . . . έδωκεν χαμαί α σσσκοτωθεί!

    Μου αρέσει!

  18. milaz permalink
    1 Απριλίου, 2011 12:12

    Τι φοβερή συζητηση. Που την μιαν κάποιοι αριστεροί ιδεολόγοι απορρίπτουν το ένα σίγουρα καλό στην ιστορία του πελλού Νίκου. Συμφωνώ ότι το 2004 έδειξε το πιο πολύ θάρρος, όπως και συμφωνώ ότι μεταλλάσεται για να είναι οι θέσεις του πιο αρεστές σε πιο πολλούς πελλούς. Και τα δυο εν γεγονότα – τι ακριβώς συζητάτε; Όπως και το ΑΚΕΛ είναι σοβαρό σε πολλά θέματα αλλά γελοίο σε άλλα.

    Και μετά ξαφνικά εκεί που λαλώ έτο πρόβλημα μας σε τουντην την χώρα – οι συζητήσεις πάντα κινούνται σε έτσι πλαίσια, εμφανίζεται και ο «αντισασιακός» να μας πει ότι πρέπει επείγον αν γίνει ένωση με την μαμά πατρίδα για να σωθούμε!!! Αν είσαι κάτω που 80 χρονών και ζεις στον πλανήτη γη έχεις σοβαρότατο πρόβλημα….

    Μου αρέσει!

  19. Ακροπολίτης permalink
    1 Απριλίου, 2011 12:47

    εμείς που είμαστε ¨νούσιμοι¨θα κάμουμε δδο με τους τουρκους και επειδη είμαστε φρόνιμα παιδιά οι τούρκοι θα μας δείξουν έλεος.. και θα πουν μάνα μου ρε ίντα καλοί που εν οι ε/κ..είναι ο νούσιμος και ρεαλιστής στροβολιωτης και τόσοι άλλοι εκεί..αγαπούν και τους τ/και θέλουν λύση το ταχύτερο δυνατό! ασ τους αφήσουμε στην ησυχία τους, δεν έχουμε άλλες επιδιώξεις στην Κύπρο και δν θα μας απασχολεί το ειρηνικό,διζωνικό νησάκι της Κύπρου..

    Μου αρέσει!

  20. Κατάμουτρας permalink
    1 Απριλίου, 2011 13:45

    milaz:
    Αν είσαι κάτω που 80 χρονών και ζεις στον πλανήτη γη έχεις σοβαρότατο πρόβλημα….

    Ναι ναι! Ειδικά αν εζιείς στην Κύπρον τζι’ έσιεις όμορφην τζιαί νέα γεναίκαν.

    Μου αρέσει!

  21. Έλενα permalink
    1 Απριλίου, 2011 15:59

    Φίλε Στροβολιώτη ,μπράβο!
    Πρώτα πρώτα για τον τίτλο. Τόσο ο διαχωρισμός σε «ΔΗΣΥ των επετείων» που παραπέμπει στα πολλά προσωπεία που βαζει και βγάζει ο ΔΗΣΥ τον τελευταίο καιρό αλλά και στα «κωλόπαιδα του ΑΠΟΕΛ» που νομίζουν ότι με το να «τυλίουνται» την Ελληνική σημαία, να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο ….και να δέρνουν όποιον δεν συμφωνεί μαζί τους τους κάμνει πιο έλληνες από εμάς τους υπόλοιπους.

    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για την περιγραφή της πολιτικής πορείας Αναστασιάδη από το 2004 μέχρι τώρα. Λυπούμαι που κάποιοι στενόμυαλοι αδυνατούν να αντιληφθούν ότι ένας πραγματικός ΗΓΕΤΗΣ λέει την αλήθεια και δεν μυξοκλαίει μπροστά στην τηλεόραση για να πείσει για την ορθότητα των λόγων του. Δυστυχώς εκτός από τους στρατευμένους ανεγκέφαλους ΕΛΑΜίτες που φαίνεται να απολαμβάνουν την ανωνυμία του Μπλογκ, ακόμα και ο ίδιος ο Αναστασιάδης δεν φαίνεται διατεθημένος να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων…μπορεί να του ελείψαν οι πόντοι….δεν ξέρω…

    Όσον αφορά τον ΑΠΟΕΛ τί να πώ; Πότε επιτέλους θα διαλύσει η διοίκηση εκείνο το έκτρωμα , το φυτώριο φασισμού που εκτρέφει με το ψευδώνυμο ΠΑΝΣΥΦΙ ΑΠΟΕΛ; Ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους…Άμάν πλέον σε τούτον τον τόπο…

    Μου αρέσει!

  22. Andreas permalink
    2 Απριλίου, 2011 15:01

    Ειπα σου οτι απολαμβάνω το?
    Ειπα σου το .
    Οτι σου πε ο ασερας ετσι ακριβως εχουν το πραματα.
    Κι ας παραποιεις κατ επαναληψη την πραγματικοτητα οτι για μια δεκαετια ο αναστασιαδης εστρωνε το χαλι για την επανενωση.Θελεις να σου αραδιασω 500 παραδειγματα περι αντιθετου?
    Τι νοημαν εσιει?Εσυ ζεις στο μυθο σου.
    Κι εγω?
    ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ ΤΟ.
    Ο φασιστας οπως εστρωσε ας τζιμοιθεί.
    (τζιας ηβρίσκει σπαταλες του προεδρου σε τεθωρακισμενα…Δαμε χωρεί γελιο.Καμποσο.)

    Μου αρέσει!

  23. κυπραιος αντιφασιστας permalink
    2 Απριλίου, 2011 15:11

    σας εβαλε γυαλια αγγλοδουλοι το αποελ.κατιο γραβατωμενοι οπως ο ανθελληνας στροβολιωτης και ο μιχαλακης του πολιτη μας οδηγησαν στην καταστροφη

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      2 Απριλίου, 2011 15:17

      Αγαπημένε Κυπραίε αντιφασίστα, σου έχω αναφέρει επανειλημμένως πως πρέπει να ακολουθείς πιστά την φαρμακευτική σου αγωγή. Αν δεν, τότε μπορεί να συμβούν απρόοπτα.

      Ανθέλληνας μάλλον δεν είμαι, αλλά ελληνικά γνωρίζω καλύτερα από σένα, και αυτό με αρκεί.

      Μου αρέσει!

  24. Σπαρτιάτης permalink
    30 Σεπτεμβρίου, 2015 18:31

    Διάβασα πολλές αντεθνικές μαλακίες, αλλά το μόνο που θα ήθελα να ρωτήσω τον αρθρογράφο γιατί το έγραψε τούτο… «Ο Πανελλήνιος (μίσιι μου)»;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      30 Σεπτεμβρίου, 2015 18:42

      Φίλε μου, αν διάβασες «αντεθνικές μαλακίες», τότε το μισιημου είναι το μικρότερο των προβλημάτων σου. Ασ’ το εκεί.

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.