Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βουλευτικές Εκλογές 2011: Συμμετέχω.

1 Μαΐου, 2011

Προτείνω και ψηφίζω Χρήστο Στυλιανίδη.

Η συμμετοχή μου δεν αφορά μόνο την απόφαση μου να δώσω κάπου τη ψήφο μου, αντί να διαλέξω τον συνδυασμό «Πάω εκδρομή με τα μωρά», μια επιλογή που για πολύ καιρό κυριαρχούσε στο μυαλό μου. Όσοι με γνωρίζουν ως άνθρωπο που ασχολείται με τα πολιτικά, άνθρωπο που ήμουν ο ίδιος υποψήφιος, έβλεπαν την οργή και την απογοήτευση που με οδηγούσε προς εκείνη την κατεύθυνση.

Έχω γράψει πολλές φορές τις απόψεις μου: θεωρώ τα ούτω καλούμενα κόμματα του κέντρου ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ  ως διαφορετικές εκφράσεις της ακροδεξιάς – της αντικειμενικά πλεον επικίνδυνης πολιτικής παράταξης. Στην ακροδεξιά ανήκει φυσικά και το ΕΥΡΩΚΟ, και δυστυχώς οι παλιοί σύντροφοι οι Οικολόγοι, στο βαθμό που συνεχίζουν να κουβαλούν τις απίθανες τους θέσεις για το Κυπριακό.

Το ΑΚΕΛ είναι μια επιλογή;

Το ΑΚΕΛ *είναι* μια επιλογή. Θα έδινα την ψήφο μου στο κόμμα αυτό μόνο αν είχε νόημα σχετικά με τη λύση του Κυπριακού. Αυτό δυστυχώς φαίνεται πλεον αδύνατο, αφού ο τρόπος που χειρίστηκε ο Πρόεδρος Χριστόφιας το θέμα, δείχνει πως στην χειρότερη των περιπτώσεων δεν ήθελε, ή πιθανότερο δεν μπορούσε να το λύσει (στο βαθμό που περνούσε από το χέρι του) από τη μια, αλλά από την άλλη ούτε έδειξε να έχει την αγωνιστικότητα, και την εξυπνάδα, να γωνιάσει την ΤΚ πλευρά και την Τουρκία, που ακόμα θεωρούνται πως κατέχουν το τεκμήριο της επιθυμίας για λύση.

Πέραν του Κυπριακού, ο πρόεδρος και το ΑΚΕΛ είναι τόσο εκνευριστικά αποστασιοποιημένοι από την πραγματικότητα που αφορά τον τρόπο λειτουργίας της οικονομίας, που αφορά τους μηχανισμούς και τις διαδικασίες που μας οδηγούν στο πάττισμα, που θα μας οδηγήσουν ακριβώς σε αυτό: στο πάττισμα. Μπορεί να μας γλυτώσει προσωρινά μια πιθανή ανάκαμψη του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας πέραν του αναμενομένου, αλλά ειλικρινά μόνο τυφλοί δεν μπορούν να δουν που πάμε. Και η παρούσα κυβέρνηση θα είναι διπλά ανεύθυνη αν δεν κάνει κάτι τώρα, και επιλέξει συμφεροντολογικά και κοντόφθαλμα να παραπέμψει τα προβλήματα στην επόμενη προεδρία.

Μένει ο ΔΗΣΥ.

Μένουν οι διάφοροι ΔΗΣΥ. Έχουμε πρώτα τον λαϊκίστικο και εκνευριστικά πελατειακό ΔΗΣΥ του Λευτέρη του Χριστοφόρου του Κυριάκου του Χατζηγιάννη και άλλων υποδεέστερων δειγμάτων. Οι άνθρωποι αυτοί ακούνε τι τους λέει ο κουμπάρος στον καφενέ, ακούνε τα παράπονα και τα κλάματα τους ενός και του άλλου, δεν κάνουν τον παραμικρό κόπο να το ψάξουν, να το κοστολογήσουν, να το ορθολογήσουν, και πετάσσουνται το άλλο πρωί στα ράδια, και αναφέρονται στο τέλος του κόσμου που επέρχεται αν δεν διορθωθεί ο δρόμος προς την φάρμα του Πανίκκου που το Φρέναρος, ο οποίος φυσικά δικαιούται και μια καλή αποζημίωση από το κράτος γιατί φθάρηκαν συντομότερα τα λάστιχα του διπλοκάμπινου του.

Αυτό τον λαϊκιστή ΔΗΣΥ δεν τον θέλω.

Έχουμε και τον κακό ΔΗΣΥ. Αναφορικά με το Κυπριακό. Εκείνο τον ΔΗΣΥ που πάει πίσω στην ψυχή της δεξιάς, εθνικόφρονος παράταξης, εκείνον τον ΔΗΣΥ που είχε παραμεριστεί από τα προοδευτικά ανοίγματα του Γλαύκου Κληρίδη και Νίκου Αναστασιάδη πριν καμιά δεκαριά χρόνια, ανοίγματα που έβαλαν το μεγάλο κόμμα της δεξιάς στους δρόμους τους νούσιμους. Ε, αυτός ο κακός ΔΗΣΥ φαίνεται να επανέρχεται. Το εκλογικό μπουφέ που μας προσφέρει το κόμμα αυτό περιέχει δείγματα των εξτρεμιστών περί του Κυπριακού, αλλά το χειρότερο, το πολύ χειρότερο είναι ο φόβος πως η ίδια η παράταξη *αφέθηκε* να το ζήτησει αυτό…

Αυτό τον ΔΗΣΥ τον φοβάμαι.

Έχουμε και τον ΔΗΣΥ του Αβέρωφ. Τον ΔΗΣΥ που υιοθετεί τον παλιό καλό αντιακελισμό, σίγουρο εργαλείο για να γίνει κάποιος αρεστός στους ψηφοφόρους του. Ο Αβέρωφ ο οποίος μπορεί να έχει καλές θέσεις για την οικονομία με τις οποίες συμφωνώ, αλλά δεν συμφωνώ με την ένταση και την επιθετικότητα με την οποία τις προβάλλει.   Μια ένταση η οποία τον παρασύρει και σε φτηνούς εκνευριστικούς λαϊκισμούς όπως η πρόσφατη περίπτωση με την πεζίνα του Βόλβο του.  

Αυτό τον ΔΗΣΥ δεν τον κάμνω χάζιν.

Έχουμε και ένα άλλο ΔΗΣΥ. Τον ΔΗΣΥ των νουσίμων κεντροδεξιών, με καλές και εποικοδομητικές θέσεις για το Κυπριακό και την οικονομία. Εκείνο τον ΔΗΣΥ που θα μπορούσε να πάρει και πολιτικό κόστος για να λύσει το Κυπριακό, και πρωτοβουλίες για να λύσει τα προβλήματα της οικονομίας.  Έχω γράψει ξανά για άτομα αυτής της πτέρυγας. Και ειλικρινά πιστεύω πως αυτή η Κληρίδο –  εμπνευσμένη και στηριζόμενη από τον Νίκο Αναστασιάδη πτέρυγα  είναι ό,τι προοδευτικό αν όχι επαναστατικό έχει σήμερα η Κυπριακή πολιτική σκηνή. Μια σκηνή στην οποία κυριαρχούν οι ανεπαρκείς λυσοφοβικοί πολιτικοί, που κρύβουν την άγνοια τους για τα σοβαρά μας οικονομικά προβλήματα πίσω από την ξύλινη ρητορεία για το Κυπριακό.

Σε αυτή την πτέρυγα ανήκει και ο φίλος από παλιά Χρήστος Στυλιανίδης. Και θα έχω την πολύ μεγάλη τιμή να είμαι ένα από τα δυο άτομα που θα προτείνουν επίσημα τον Χρήστο την Τρίτη κατά τη διάρκεια της υποβολής των υποψηφιοτήτων. Όχι μόνο θα τον προτείνω, αλλά θα προσπαθήσω όσο μπορώ να εκλεγεί με μεγάλο αριθμό ψήφων. Γιατί έχει σημασία: έχει σημασία να φανεί προς τα πού μπορεί και πρέπει  να κατευθυνθεί το μεγάλο κόμμα της Δεξιάς: στον νούσιμο φιλελευθερισμό, ή στις απηρχαιωμένες εθνικόφρονες του ρίζες.

Φυσικά μπορεί κάποιος να πει ότι ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος επιλέγει να τονίσει αυτές τις ρίζες, στην προσπάθεια του να συσπειρώσει ένα δυνατό κόμμα, να πάρει  ένα μεγάλο αποτέλεσμα που θα είναι η αφετηρία για μια επιτυχημένη πορεία στις προεδρικές του 2013.

Σωστά.

Μάλλον έτσι είναι. Και αν δουλέψει αυτό το σενάριο, και αν δεν πάνε τα μηνύματα πως υπάρχει κόσμος που θέλει ένα άλλο, ένα συγκεκριμένο είδος νούσιμου Δημοκρατικού Συναγερμού, ο Νίκος Αναστασιάδης θα προχωρήσει στον ίδιο δρόμο μέχρι τέλους.

Έχει τα κότσια να το κάνει.

Γι’ αυτό λοιπόν *δεν* πρέπει να δουλέψει αυτό το σενάριο. Το σενάριο του μπουφέ. Όσοι μπορούν πρέπει να δώσουν τα σωστά μηνύματα και να επιλέξουν τα σωστά πλάσματα. Να δείξουν προς τα πού μπορεί και που πρέπει να κατευθυνθεί ο ΔΗΣΥ του Νίκου Αναστασιάδη.

Οφείλω όμως να αναφέρω και αυτό: Είχα γνωρίσει τον Νίκο Αναστασιάδη την περίοδο του δημοψηφίσματος, και αυτός ο άνθρωπος πιστεύω πως τελικά θα σταθεί σωστά αν έχουμε ξανά την ευκαιρία για λύση. Είναι φυσικά πολιτικός, και παίζει τα ανάλογα παιγνίδια. θεωρώ όμως πως η πίστη του για τη λύση είναι κάτι βαθιά ριζωμένο και στη ψυχή του, αλλά και στον ορθολογισμό του.

Αν δεν το πίστευα, δε θα έγραφα αυτό το κείμενο.

Ο Χρήστος γνωρίζει καλά τα θέματα του: και το Κυπριακό, και τα περί την οικονομία. Γνωρίζει όμως και το κόμμα του. Θα έχει λοιπόν  ρόλο να παίξει, είτε πάνε έτσι τα πράγματα, είτε πάνε αλλιώς. 

Πάντα με τη νούσιμη, χαμηλών τόνων, εποικοδομητική παρουσία του. 

Συγκέντρωση Χρήστου Στυλιανίδη.


97 Σχόλια leave one →
  1. Ανώνυμος permalink
    1 Μαΐου, 2011 21:56

    Ισχύει η οριζόντια ψηφοφορία;

    Μου αρέσει!

  2. bananistanos permalink
    1 Μαΐου, 2011 22:09

    Η επιλογή των οπαδών της λύσης, της ελεύθερης οικονομίας και του σεβασμού των μειονοτήτων (αυτούς θεωρώ φιλελεύθερους) είναι η «αριστερή» πτέρυγα του Δήσυ.

    (Άκου τον Ανδρέα που έρκεται, βαρ’ το κράνος σου)

    Μου αρέσει!

  3. swingvoter permalink
    1 Μαΐου, 2011 22:23

    Αγαπητέ Στροβολιότη,
    Ευχαριστώ για αυτό το άρθρο για 2 λόγους:
    -Η ανάλυση σου του ΔΗΣΥ είναι ακριβέστατη και πασιφανής, ειδικά εάν βρεθείς σε συγκέντρωση που υπάρχουν πάνω από 4 υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος όπως σε ένα γάμο που ήμουνα χτές το βράδυ. Κάθε γωνία και ένα άλλο κόμμα 🙂
    – Σε μια σύγχρονη, Ευρωπαϊκή Κύπρο, ο Χρήστος Στυλιανίδης θα έπρεπε να είναι λαοφιλής Πρόεδρος και όχι (δυστυχώς) εξαίρεση σε ένα κόμμα που ακροβατεί ανάμεσα σε τόσες κακοτοπιές…όχι η μοναδικἠ εξαίρεση αλλά σίγουρα η πιο φωτεινή.

    Να προσθέσω επίσης ότι λόγω και των ας πούμε σοσιαλιστικών καταβολών του, ο Χρήστος αποτέλεσε και μια από τις βασικές και πανέξυπνες κινήσεις του Κλήριδη για να προσεγγίσει τον Νούσιμο Κεντρώο χώρο τότε που τον ανέδειξε ως κυβερνητικό εκπρόσωπο.

    Στυλιανίδης δαγκωτό λοιπόν 🙂

    Σουίγκβότερ

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      1 Μαΐου, 2011 22:42

      Σωστός! Μοιραία λειτουργεί και εδώ το μη χείρον βέβαια…

      Σε ποιόν γάμον ήσουν 🙂

      Μου αρέσει!

  4. Andreas permalink
    1 Μαΐου, 2011 22:32

    Εγω καταλαμβαίνω τον πανικό σου να αμβλύνεις τις τύψεις σου και εβαλες και τον αναστασιάδη μες τους προοδευτικους.ΧΑΧΑΧΑ
    Ενα κομμα μη κομμα.Αχταρμας.
    Αφου εν σε κοφτει που εν σε καφτει η λύση , γιατι εν ψηφίζεις ελαμ που εν τζιαι οι οριτζιναλ φασιστες?
    Περαστικα και λύση με αναστασιαδηδες και λοιπους ερμαφροδιτους εν ερκεται.
    Καλωσορισες στην ψηφο τις διχοτομησης.

    Y.Γ. Αν πραγματικα πιστευκεις τουτα που λαλεις εβρε μου 5 ατομα που το κομμα του αχταρμα που πιστευκουν στην λύση.Εγω εννοειται εννα γελάσω !!!

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      1 Μαΐου, 2011 22:35

      Επρόλαβες με πάντως, εσχολίαζα σε στον Θεοδωράκη! Ναι, εμείς οι διχοτομικοί έχουμεν πολλές τύψεις. Για εφτά χρόνια τωρά…

      Μου αρέσει!

      • Andreas permalink
        1 Μαΐου, 2011 22:49

        Ναι διοτι ξερω οτι τρωεσε για την περιφημη ¨διευθετηση¨ του κυπριακου.
        Τζιαι ξερεις επισης οτι με ερμαφροδιτους , λύση εν έρκεται.
        Γι αυτο τρώεσαι.Τουτη εν η διαφορά :).
        Ειλικρινα σου μιλω ψηφισε ελαμ

        Υ.Γ. Μια πενταδα καρτερω.

        Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        1 Μαΐου, 2011 22:53

        Ενώ οι άλλοι, σκοτώννουνται μέραν νύχταν για την «λύσην», σωστά;

        Για το ΕΛΑΜ γυρεύτου αλλού.

        Μου αρέσει!

      • Andreas permalink
        1 Μαΐου, 2011 23:09

        Λυση ναι διευθέτησην οι.
        Αλλωστε ποττε εν εκαμες σχολια τι καμνει λαθος ο Πρόεδρος.

        Την Πενταδα παρακαλω.3 φορες που σου το είπα.

        Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        1 Μαΐου, 2011 23:23

        Ρε Αντρέα, σκέφτουμαι την πιο κατάλληλην πεντάδαν για την περίπτωσην, αλλά προτιμώ να κρατήσω κόσμιαν την ανάρτησην.

        Μου αρέσει!

      • Andreas permalink
        1 Μαΐου, 2011 23:37

        Τοσον αμαρτωλοί εν ουλλοι τους α?
        Εννα σε παρουσιν και στο λαιμο τους.
        Εμπειραζει πε τους γιατι θελω να γελασω 🙂

        Μου αρέσει!

      • Ανώνυμος permalink
        2 Μαΐου, 2011 20:05

        🙂 !!!

        Μου αρέσει!

  5. 1 Μαΐου, 2011 22:33

    Τόοοσοοο τζιοιλιοπόνημα!!!
    Πάντως φίλε Strovolioti ΜΕ εξέπληξες! Οφείλω να ομολογήσω πως όπως ΣΕ ψυχολογούσα ήμουν σίγουρος ότι θα ψήφιζες … ΔΗΣΥ!!! Η τελική ΣΟΥ απόφαση είναι πραγματικά έκπληξη!!! [Τζιαι ξέρεις η μεγάλη πλάκα είναι να μεν εκλέγει στο τέλος ο Στυλιανίδης] …

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      1 Μαΐου, 2011 22:37

      Anef, και όμως…

      Δώσε όμως μια βοήθεια: αν γνωρίζεις Λευκωσιάτες που δεν είναι του ΑΚΕΛ, τι πιο καλό από τον Χρήστο;

      (Μην ξεχνάς πως στηρίζω την πόλωση!)

      Μου αρέσει!

      • bananistanos permalink
        1 Μαΐου, 2011 22:49

        Είπα τους τα τζε γώ (http://bananistanikachronika.blogspot.com/2011/02/blog-post_25.html ) ότι συμφέρει τζε του ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι μετριόφρονες στο Δήσυ αλλά τούτοι (Ανδρέας, Ανευ.. ) εν τόσος ο φανατισμός τους που προτιμούν να δυναμώσουν Ευρωκό τζε ΕΛΑΜ για να ππέσουν τα ποσοστά του Συναγερμού

        Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        1 Μαΐου, 2011 22:54

        Δεν θα έβαλλα τον Ανεφ τζιαι τον Αντρέαν στην ίδιαν κατηγορίαν…

        Μου αρέσει!

      • 1 Μαΐου, 2011 23:11

        Strovoliotis,

        Οι γενικότερες κατηγοριοποιήσεις σε στυλ Bananistanoύ, συνήθως χαρακτηρίζουν όσους δεν έχουν επιχειρήματα και οι οποίοι λειτουργούν στη βάση του “όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας”

        Μου αρέσει!

      • 1 Μαΐου, 2011 23:16

        Strovoliotis,

        Συνεχίζεις να ΜΕ εκπλήσσεις. Λαλείς ΜΟΥ: «Δώσε όμως μια βοήθεια: αν γνωρίζεις Λευκωσιάτες που δεν είναι του ΑΚΕΛ, τι πιο καλό από τον Χρήστο;» — Μα καλά θεωρείς [ακόμα κι ΕΣΥ] ότι οι ψηφοφόροι είναι δεδομένοι; Δεν μπορεί ένας Συναγερμικός να ψηφίσει έναν ΑΚΕΛικό υποψήφιο;

        Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        1 Μαΐου, 2011 23:19

        Ναι, πιστεύω πως δεν κατηγοριοποιείσαι με τον Ανδρέα, και εισαι σαφώς πιο ενημερωμένος και διαλεκτικός.

        Είδα όμως και το σχόλιο που άφησες στον Μπανανιστάνο: Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του; Δηλαδή όσοι δεν ψηφίσουν το κόμμα το εκλεκτό είναι στα σοβαρά «κατεργάρηδες»;

        Και δεν βλέπεις ποιοτική διαφορά σε κάποιον που ψηφίζει ΔΗΚΟ ή μη κακόν ΕΥΡΩΚΟ, με κάποιον που ψηφίζει ΔΗΣΥ;

        Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        1 Μαΐου, 2011 23:21

        Γιατί όχι; Το αντίθετο ισχύει; Ένας ΑΚΕΛικός μπορεί να ψηφίσει ένα του ΔΗΣΥ; Και οι λοιποί ψηφοφόροι; Να μην τους δείξουμε τον δρόμο της αρετής;

        Μου αρέσει!

  6. Χρίστος ευθυμίου permalink
    1 Μαΐου, 2011 22:41

    Αυτές οι εκλογές ειναι οτι χειρότερο εχει συμβεί στο Κυπριακό απο το 2004. Οι κομματάρχες ακολουθούν πολιτική καμένης γής. Το τραίνο της Λύσης θα περάσει τον ερχόμενο Ιούνιο. Αν έχει επιβάτες θα κάνει στάση. Αν δεν έχει θα περάσει σαν ταχεία αμαξοστοιχία. Το θεωρώ χάσιμο χρόνου να ασχολείται κάποιος με τις εκλογές. Οι εκλογές μπορεί να έχουν σημασία για το 2013, αλλά το 2013 δεν θα συζητείται λύση του κυπριακού οπως την ξερουμε σήμερα. Η Κύπρος σε λίγους μήνες θα ειναι μια άλλη χώρα. Παρ’ ολα αυτά το τραινο θα περάσει τον Ιούνιο.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      1 Μαΐου, 2011 22:45

      Χρίστο, γνωρίζω την άποψή σου. Το τραίνο *ίσως* να περάσει μετά τον Ιούνη. εγω τουλάχιστον προσπαθώ να είναι γεμάτο επιβάτες…

      Μου αρέσει!

  7. swingvoter permalink
    1 Μαΐου, 2011 23:18

    Φίλε Στροβολιώτη,
    θα πω στον Χρήστο να μας συστήσει την Πέμπτη και θα σου πω για το γάμο και για το νεαρό υποψήφιο Αμμοχώστου που εμοίραζε καρτούες δημιουργώντας και μια αποπνικτική ατμόσφαιρα ρετρίλας (όχι με την καλή έννοια). Σουϊγκβότερ

    Μου αρέσει!

  8. 2 Μαΐου, 2011 00:33

    Να ζήσετε :))

    Μου αρέσει!

  9. ιων σκεπτικός permalink
    2 Μαΐου, 2011 09:32

    Εννα δυσκολευτώ πολλά να έβρω ακόμα τέσσερις του ΔΗΣΥ νούσιμους, οπότε…….
    πάω αλλού . Ο ανώνυμος που ρώτησε εγώ ήμουν

    Περιμένω τα σχόλιά σου για τις χθεσινές δηλώσεις του αρχιεπισκόπου ( ο λαός περιμένει από την εκκλησία να πάρει στα χέρια της το Κυπριακό, κάτι τέτοιο ).

    Μου αρέσει!

  10. disdaimona permalink
    2 Μαΐου, 2011 11:11

    Αν θέλουμε να είμαστε ορθολογιστές, είναι σημαντικό σε αυτό το στάδιο να διατηρηθούν στις τάξεις της δεξιάς οι κεντρώες και πλησιέστερες προς την αριστερά φωνές.

    Η δεξιά έχει να δώσει τους δικούς της «εσωτερικούς αγώνες» επικράτησης και εγώ θεωρώ ευτυχες το γεγονός ότι υπάρχει μάχιμη διάθεση να σωθεί η παράταξή σας από την παράνοια που παραδοσιακά εκκολάπτεται στα χωράφκια σας.

    Μακάρι να φτάναμε στο σημείο, ως αριστεροί, να είχαμε απέναντι μας μόνο Στυλιανίδηδες.
    Θεωρώ πως θα είχαμε μια πιο τίμια αντιπαράθεση! 🙂

    Σίγουρα όμως είναι ψέμα, πως μετά το ΄11 πρόκειται να δούμε λύση. Δε χρειάζεται κανένας αυτού του είδους το ψέμα για να εκλεγεί.

    Είναι αρκετό να πούμε, πως όσοι στάθηκαν με επιμονή υπέρ της λύσης του κυπριακού στο χώρο της δεξιάς, πρέπει να μείνουν στο προσκήνιο και μετά την πιθανή διχοτόμηση, γιατί κουβαλούν πλέον μια άλλη κουλτούρα και ως άνθρωποι και ως πολτικοί.

    Καλή τύχη εύχομαι.

    Μου αρέσει!

  11. 2 Μαΐου, 2011 15:16

    Strovoliotis,

    Λαμβανόμενης υπ’ όψη της προαλειφόμενης [εδώ και καιρό] απόφασης ΣΟΥ να ψηφίσεις ΔΗΣΥ, προτείνοντας και στηρίζοντας τον Χρήστο Στυλιανίδη, [όπως ΜΑΣ τα εξέθεσες στην παρούσα ανάρτηση ΣΟΥ] καθώς και τα όσα ΜΑΣ είπες στην προ-προηγούμενη ανάρτηση ΣΟΥ περί Ανάστασης και άλλων θρησκευτικών ζητημάτων [στο post ΣΟΥ υπό τον τίτλο “Αναστήθηκεν;”], αναμένω με αγωνία τι θα ΜΑΣ πεις για τη χλιαρή στάση του Νίκαρου [του ηγέτη της “φιλελεύθερης” παράταξης] απέναντι στον ακατονόμαστο Αρχιεπίσκοπο και τις τελευταίες απαράδεχτες δηλώσεις του!

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      2 Μαΐου, 2011 16:38

      Anef, και Ίων,

      Αν αναμένετε από έμενα να απαντήσω εκ μέρους του ΔΗΣΥ χάσατε, αφού δεν ανήκω στο κόμμα αυτό. Αν ο Νίκος Αναστασιάδης ήταν χλιαρός, ετσι έκρινε, ετσι έκανε. Στην κυρίως ανάρτηση, δεν είδατε και κριτική για τον Νίκο Αναστασιάδη;

      Εμένα με εκφράζουν περισσότερο οι πρωινές δηλώσεις του Πουργουρίδη στο Τρίτο που δεν ήταν καθόλου χλιαρές. Για να δείξει μάλιστα τον μέγιστο παραλογισμό των σχετικών δηλώσεων, ανέφερε πως ενώ ο Ττόμης Βου κατηγορεί συλλήβδην τους πολιτικούς, η μισή Κύπρος χάθηκε όταν πρόεδρος ήταν ένας παπάς…

      Πέραν τούτου όμως, ο Ττόμης είπε και αλήθειες: πως πολλοί δεν επιθυμούν την λύση, προτιμούν δηλαδή να χάσουν παρά να μοιραστούν. Είπε επίσης πως το επόμενο σχέδιο δεν θα είναι καλύτερο από το Ανάν – κάποιοι το προείπαν αυτό. Δικαίωσε επίσης όσους ισχυρίζονταν ανέκαθεν πως ο Τάσσος ήταν μια εγκληματική επιλογή, αφού παραδέχτηκε πως πάντα από εκείνον ενημερωνόταν, όποιος και να ήταν ο πρόεδρος. Κάποιοι ανέμεναν αφελώς πως θα άλλαζε ο άνθρωπος…

      Εδώ ισχύει το πέ μου τους φίλους σου, να σου πω ποιος είσαι.

      Τέλος: εκτός και αν το κάνετε για λόγους άσκησης μας στην γραφή και την ανάγνωση, γνωρίζετε πάρα πολύ καλά τις θέσεις του ιστολόγου αυτού. Και αν δεν, λυπάμαι, αφού είστε τακτικοί αναγνώστες.

      Αντιλαμβάνεστε όμως πως το ιστολογείν είναι ένα χόμπι, μια όμορφη ενασχόληση. Δεν εκπροσωπώ όμως οποιονδήποτε άλλον για να απαντώ ή να σχολιάζω εφ όλης της ύλης! Μακάρι να μπορούσα.

      Ξανά τέλος: αυτή η αναφορά της Δεισδαιμόνας «ως αριστεροί…», που είναι ηπιότερος τρόπος από άλλες παρόμοιες, λιγότερο λακωνικές τοποθετήσεις με προβλημάτισε. Δηλαδή οι αριστεροί κατέχουν ταυτότητα, γραμμένη στην πέτρα; Αν η πολιτική δύναμη που τους εκπροσωπεί έχει εκπνεύσει ή αποδεικνύεται ανεπαρκής, παραμένουν αριστεροί ντε και καλά; Δεν είναι λίγο μαζοχιστικό αυτό;

      Μου αρέσει!

      • 2 Μαΐου, 2011 17:44

        «Εδώ ισχύει το πέ μου τους φίλους σου, να σου πω ποιος είσαι.» — Α, ρε παρέα τζι’ εν να ΜΑΣ πελλάνεις!!! Εν για τζιείνους που εν μαζί με τον Στυλιανίδη μες στον ΔΗΣΥ τζιαι πα’ στα ψηφοδέλτια που λαλείς;

        Μου αρέσει!

      • 2 Μαΐου, 2011 17:50

        Α, τζιαι για το ερώτημα ΣΟΥ «αν η πολιτική δύναμη που τους [ΜΑΣ] εκπροσωπεί έχει εκπνεύσει ή αποδεικνύεται ανεπαρκής, παραμένουν αριστεροί ντε και καλά» , η απάντηση [η δική ΜΟΥ τουλάχιστον] είναι ΝΑΙ! Γιατί αν δεν ΜΑΣ εκφράζει ή που θα την αλλάξουμε ή που θα φτιαξουμε άλλη!!!

        Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        2 Μαΐου, 2011 17:57

        Ανεφ, άκουσα στον ΑΣΤΡΑ και τις σχετικές εξόχως χλιαρές δηλώσεις του Κάρογιαν! Κανένα σχόλιο επ’ αυτού, αφού θυμίσω πως ο κύριος είναι ο αρχηγός του συνεταίρου στην κυβέρνηση; (Αφού αλληλοσχολιάζουμε δηλαδή :)).

        Επειδή εμένα με ενοχλούν και δεν με εκφράζουν οι χλιαρές δηλώσεις οποθενδήποτε και αν προέρχονται!

        Ο Άντρος έκανε επίσης ωραίες δηλώσεις: κακώς μίλησε ο Ττόμης λέει, αλλά έπρεπε να ξεχώριζε εκείνους που πρόδωσαν πολύ, εκείνους που πρόδωσαν λίγο, και εκείνους που προειδοποιούσαν!

        Αγγια ολάν! Ελισεν τον!

        Δεν ξεχνώ με ποιους κατεβαίνει ο Χρήστος. Σε κάθε κόμμα (ή μήπως αυτό αφορά μόνο τον ΔΗΣΥ;) υπάρχουν και καλοί και κακοί ανάλογα με τα γούστα μας. Αν δεν είχα του γούστου μου, δεν θα ψήφιζα εκείνο τον συνδυασμό.

        Εσύ δεν θα βάλεις σταυρούς προτίμησης; Δεν προτιμάς άλλους περισσότερο από κάποιους άλλους;

        Η περίπτωση του Τάσσου όμως, που ευγενώς αποφεύγεις να σχολιάσεις ήταν κάτι πολύ διαφορετικό: ήταν ένα;!

        Μου αρέσει!

      • disdaimona permalink
        2 Μαΐου, 2011 20:48

        Αγαπητέ μου Στροβολιώτη, είπα «εμείς οι αριστεροί» δεν είπα «εμείς οι αριστεροί που πάντα ψηφίζουμεν το ίδιο κόμμα».

        Είναι λάθος να χρεώνεις στον όποιοδήποτε άνθρωπο που εν αριστερός τη ρετσινιά ότι εν κομματικά κολλημένος. Τζαι εφόσον είσαι ένας βαθκιά δημοκράτης άνθρωπος, θα έπρεπε να ενοχλείσαι πιο λλίον που τους αριστερούς παρά που την πλειοψηφική ατμόσφαιρα μέσα στο συναγερμό που εν σου ταιρκάζει τζαι καθόλου.

        Πιστέφκω τζαι εγώ στην προσωπική προσπάθεια αλλά σίουρα θεωρώ το τζαι λλίον σαν μιαν προχειρότητα να νομίζουμεν πως ένα χελιδόνι φέρνει την άνοιξη.

        Νομίζω πως ευχήθηκα ανοιχτόκαρδα τζαι ανοιχτόμυαλα καλήν επιτυχία, όπως το εννοούσα.

        Το ίδιο θα έπρεπε να κάμεις τζαι εσύ για πολλούς αξιόλογους ανθρώπους (αφού πιστέφκεις στην ατομική προσπάθεια) που κατεβαίνουν ως υποψήφιοι με το ακελ, τζαι να μεν παρομοιάζεις τες αρχές μας τζαι το ήθος μας με τζείνον μιας «απελέτζιτης» πέτρας.

        Μου αρέσει!

      • disdaimona permalink
        2 Μαΐου, 2011 21:09

        Τζαι επίσης φίλε συνεπανενωσίτη Στροβολιώτη, εν τζαι εν εγώ που διαφημίζω την πόλωση, εν έσυ! 🙂

        Μου αρέσει!

  12. 2 Μαΐου, 2011 16:28

    Αγαπητέ Στροβολιώτη, διάβασα την ανάρτησή σου αλλά ακόμα δεν με έχεις πείσει επαρκώς για το κατά πόσον πρέπει κατ’ αρχήν να ψηφίσω, και εάν ναι, ΔΗΣΥ. Είμαι ακόμη πολύ προβληματισμένος και μπερδεμένος, όχι από την πολυφωνία του κόμματος αυτού, αλλά κατά πόσον η όποια ψήφος προς τους υποψηφίους ή τον υποψήφιο καλύτερα που προτείνεις, θα έχει αποτέλεσμα να αλλάξει κάτι σε αυτό το κόμμα. Τον Χρήστο τον ψήφισα το 2004 στις ευρωεκλογές μαζί με την Πραξούλα (αν δεν κάνω λάθος ήσουν και συ υποψήφιος δεν είναι; συγνώμη αλλά τότε δεν σε ήξερα) και δεν το μετάνιωσα και θα τους ξαναψήφιζα με χαρά αν κατέβαιναν ή θα σας ψήφιζα καλύτερα αν κατεβαίνατε με έναν ανάλογο συνδυασμό. Δυστυχώς όμως, δεν θα ξεχάσω τα λόγια τουτ Χρήστου όταν τον συνάντησα μια φορά το 2005 και μου έλεγε πως ο εθνικιστής ΔΗΣΥ μετά την αποχώρηση των Συλλούρη Προδρόμου, Βραχίμη, Ρίκκου και των μελών της ίδια συνομοταξίας ήταν αντικείμενο του παρελθόντος. Βλέπω τον Πρόδρομο ξανά στο ψηφοδέλτιό τους όπως κα ιτον Χρήστο Κληρίδη και τον Κρις Σοφρωνίου και διερωτώμαι εάν και πόσο δίκαιο είχε τελικά.
    Από την άλλη, τη στιγμή που συμμερίζομαι τους προβληματισμούς σου για το ΑΚΕΛ, βλέπω την Πραξούλα ή τον Σταύρο Μαλά που δέχτηκαν τόση λάσπη από αυτό το 2006 να φιγουράρουν στο ψηφοδέλτιό του.
    Δεν μπορώ να ξεχάσω πως το ΑΚΕΛ είπε όχι στην επανένωση της Κύπρου το 2004 και ταυτόχρονα δεν μπορώ να πιστέψω πως ο υπό εκκόλαψη ΔΗΣΥ θα μπορέσει να αρθρώσει συλλογικά ναι εάν του ξαναδοθεί η ευκαιρία.
    Γιατί άραγε παρακολουθώ την προεκλογική με ανυπομονησία;

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      2 Μαΐου, 2011 18:12

      Αντιπολιτευόμενε,

      Γενικά υιοθετώ την λογική του Μπανανιστάνου.

      Δεν υπάρχει εγγύηση. Υπάρχει ευκαιρία.

      Μου αρέσει!

    • Xwrikos permalink
      2 Μαΐου, 2011 22:56

      Η πραξουλλα τζαι ο μαλας επιαν στο ψηφοδελτιο του ακελ.

      Ο κληριδης τζαι ο προδρομου στο ψηφοδελτιο του δησυ.

      Το ακελ εψηφησεν οχι. (την δεδμενη στιγμην επηρεν θεση εναντια στη λυσην*. εννα πετακτουν διαφοροι να πουν ηταν διαλυση αλλα δεν με ενδιαφερει η αναλυση τους αλλα η αναλυση του ιδιου του ακελ το 2004 για τα υπερ και κατα του σχεδιου)

      Ο δησυ εψηφησεν ναι. (την δεδομενη στιγμη επηρεν θεση υπερ της λυσης)

      Πιστεφκεις οτι ο δησυ αλλαξεν τζαι ενν εναντιων της λυσης?

      Αν το πιστεφκεις τουτον απλα δεν ψηφηζεις δησυ.

      Αν δεν πιστεφκεις οτι ο δησυ αλλαξεν τοτε ο δησυ εν επιλογη τζαι το «προβλημαν» εν του κληριδη τζαι του προδρομου που εν υποψηφιοι με τον δησυ.

      Πιστεφκεις οτι το ακελ αλλαξεν τζαι εν υπερ της λυσης τωρα?

      Αν το πιστεφκεις τουτον το ακελ εν επιλογη.

      Αν δεν πιστεφκεις οτι το ακελ αλλαξεν τοτε απλα δεν ψηφηζεις ακελ τζαι το «προβλημαν» εν της πραξουλλας τζαι του μαλα που εν υποψηφιοι με το ακελ.

      Αν πιστεφκεις οτι ισχυουν τα θκυο που καμνουν επιλογη το δησυ τζαι το ακελ τοτε συρτην οπου τραβα η καρκια σου ή οπου νομιζεις οτι εν οι πιο ικανοι να κυβερνησουν. Aν τερκαζουν τζαι τα θκυο ακομα καλυττερα.

      Εγιω του δησυ εννα την βαλω εσιει να περνει ο Νικαρος. Εννα ψηφησω οσους εν κατω που 40. Χαρης, ξενια, σασμαντζόγλου. Τον πιτσιλλιδην δεν θα τον ψηφησω διοτι εγιω πλασμαν που μιλα παραπανω που λοου μου δεν το ψηφιζω. Ακελ εψηφησα το 2008 οταν μας εταξαν λυση.

      Για να απαντησω το αν αλαξεν καποιο κομμαν παρατηρω τες δηλωσεις της ηγεσιας των κομματων τζαι τες πραξεις τους. Δεν με απασχολουν τζαι τοσον η δηλωσεις του καθε ενος. ακελ τζαι δησυ με το 1/3 των ψηφοφορων το καθε ενα, εχουν τζαι πελλους να ικανοποιησουν τζαι τουτοντο θεωρω ανεκτο μεσα στο πολιτικο παιχνιδι. Τουτες εν δικες μου γραμμες, αλλος εν δεχετε τιποτε θελει τα ουλλα μονογνωτα, αλλος δεχετε τζαι πελλαρες που την ηγεσιαν.

      Το καθε πλασμαν με τον νουν του.

      Α τζαι ο πελλος τζαι ο γραφικος για καποιους [ηντα καποιους θα μου πεις τζαι εννα εσιεις τζαι δικαιον] ειμε εγιω.

      Αντιλαμβανεσε οτι με τον νουν που κολιαντιριζω θεωρω οτι το ακελ δεν αλλαξεν τζαι εν εναντιων της λυσης ακοαμ τζαι οτι βαλει λιους που θελουν λυσην για να μας τραβα εμας τους πελλους που θελουμεν λυση. Που την αλλην θεωρω οτι ουτε ο δησυ αλλαξεν τζαι εν υπερ της λυσης ακομα τζαι βαλει λιους που δεν θελουν λυση για να τραβουν τους πελλους που δεν θελουν λυση.

      *Λυση εν ουλλα. Σε τουτον το κειμενο με το λυση εννοω λυση δδο.

      Μου αρέσει!

  13. bananistanos permalink
    2 Μαΐου, 2011 16:50

    Το αποτέλεσμα των βουλευτικών είτε θα «διορθώσει» τη πορεία του δήσυ είτε θα τη σπρώξει δεξιότερα, και όσοι σκέφτονταν να ψηφίσουν δησυ αλλά μετάνιωσαν λόγω Χρ. Κληρίδη, να το ξανασκεφτούν γιατί η μη ψήφος τους θα σπρώξει το δήσυ ακόμα δεξιότερα

    Μου αρέσει!

    • 3 Μαΐου, 2011 23:18

      Ο δησύ είναι τόσον δεξιός όσον είναι. Δεν είναι οι ψηφοφόροι του που τον κάμνουν δεξιόν η αριστερόν εν η πολιτική του.

      Μου αρέσει!

  14. ιων σκεπτικός permalink
    2 Μαΐου, 2011 16:52

    Στροβολιώτη χαίρε. Δεν σου ζήτησα να απαντήσεις εκ μέρους του Δησυ. (αυτό το ζήτησε ο ανεφ ορίων). Επειδή πάντα διαβάζω με ενδιαφέρον τις απόψεις σου, σου ζήτησα αν ήθελες να σχολιάσεις τις δηλώσεις του αρχιεπισκόπου. Διότι όλα τάχει η Μαριορή, ο φερετζές της έλειπε …. Αυτό είναι το δικό μου σχόλιο. :-)))

    Μου αρέσει!

  15. 2 Μαΐου, 2011 17:35

    Να συγχαρώ τζιαι γω με τη σειρά μου τον Στροβολιώτη, επειδή θα πάει να ψηφίσει τζιαι εν θα πάει γυρούς με τα μωρά! Η αποχή εν ταιρκάζει σε ανθρώπους με άποψη τζιαι δημοκρατική ευθύνη. Η αποχή εν απαξίωση των όποιων κατακτήσεων. Το λευκό ή η ψήφος διαμαρτυρίας εν πιο σοβαρή πράξη.

    Εψήφησα τζιαι γω τον συνδυασμό που εσυμμετείχε ο Στυλιανίδης το 2004, για να τιμήσω όσους μας εσυντροφεύσαν την μαύρη άνοιξη του δημοψηφίσματος τζιαι να διαμαρτυρηθώ στο ΑΚΕΛ.

    Τωρά όμως, πως γίνεται ένας που ως εχτές επαίζετουν αν θα πάει να ψηφίσει, να βρεθεί ναν «ένας εκ των δύο» που προτείνουν έναν υποψήφιο…σαν που τζι εν γωνιάζει…

    Δηλαδή τζιαμέ που είσιεν να πιάσεις τα όρη…εννά καταλήξεις να κάμνεις προεκλογικήν του συναγερμού ένα μήνα πριν κουμπάρε Στροβολιώτη;
    Τζιαι τούτος ο Στυλιανίδης, ίσια έναν «μισοδότζιειν» που ως εχτές ήταν της αποχής, ήβρεν να βάλει «κουμπάρον»;

    Για που μας επιάσετε στον μεζέ, για που εν σε πολλά απελπιστική κατάσταση η «αριστερά» του συναγερμού…

    Άτε, καλή δύναμην τζιαι ούλλα να παν δεξιά!

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      2 Μαΐου, 2011 18:07

      Νέε, και Αντιπολιτευόμενε,

      Ευχαριστώ που το 2004 ψηφίσατε τον συνδυασμό με τον οποίο ήμουν όντως υποψήφιος για τις ευρωεκλογές.

      Για τα δυνάμενα υπονοούμενα του Νέου ένα έχω να πω: μιλώ, συζητώ, διαλογίζομαι με φίλους και εχθρούς.

      Υιοθετώ επίσης και την παροιμία που λέει: «Μόνο οι ηλίθιοι δεν αλλάζουν ποτέ γνώμη.»

      Πάντως ειλικρινά αφού απεχθάνεστε τόσο την τυχόν ενίσχυση θετικών φωνών μέσα στο ΔΗΣΥ, δεν θα έπρεπε να νοιώθετε απείρως πιο έντονα για τα άλλα κόμματα, με τα οποία το ΑΚΕΛ κατά καιρούς συμμαχεί, και στα οποία οι θετικές φωνές είναι τόσο συχνές όσο το χιόνι τον Αύγουστο στη Λευκωσία;

      Μου αρέσει!

  16. 2 Μαΐου, 2011 19:06

    Ποιος είπε ότι απεχθανόμαστε την ενίσχυση των θετικών στον ΔΗΣΥ, θα ήταν ευχής έργον αν εκλεγόταν ο Στυλιανίδης σε σχέση με την τραγικότητα των περισσοτέρων εκεί μέσα!

    Στροβολιώτη, εννοείται πως μπορείς να αλλάζεις γνώμη. Αλλά που την πρόθεση για αποχή στο να υπογράψεις μιαν υποψηφιότητα εν που την γη ως τον ουρανό!

    Όπως και να έχει εγώ χαίρομαι γιατί όπως σου είπα θεωρώ την αποχή αμάρτημα του δημοκράτη τζιαι κακή διαπαιδαγώγηση για τα κοπελλούθκια.

    (έβαλα σταυρό του νεο κύπριου και νεο σαλαμιναίου Θουκή τότε αγαπητέ φίλε, σε συγχαίρω και για τότε, σε συγχαίρω και για τώρα γιατί δεν κρύβεσαι -πλέον- πίσω από το μικρό σου δακτυλάκι)

    Μου αρέσει!

  17. Andreas permalink
    2 Μαΐου, 2011 19:29

    Στροβολιώτη που το κομμα της ανατροπης κτλ που εσιει ενα καρο υποψηφιους ενναν πανευκολο να μου πεις 5 «προοδευτικους υποψηφιους».Καρτερω κομα.
    Εννα καρτερω πολλα?
    Ή που θα γελασουμε η που θα μας … πιαεεις στον υπνο και να μας γνωρισεις τζαινουρκους αδρωπους που εν τους εξεραμεν.
    Χατε.Καμνω σου την χαρη ο ενας που τους 5 ναν ο στυλιανιδης.Καρτερω αλλο 4.
    Ευκολακι για το … κομμα της ανατροπης.

    Μου αρέσει!

  18. Steph permalink
    2 Μαΐου, 2011 19:53

    Για μισό ρε συντρόφοι του ΑΚΕΛ. Δηλαδή εσείς που παρακολουθείται τα γραψίμια του Στροβολιώτη τόσο καιρό εκαταλάβετε κάτι άλλο από το ότι αν θα ψήφιζε κάτι, αυτό θα ήταν τους προοδευτικούς του ΔΗΣΥ; Γιατί για μένα τούτο δεν ήταν καθόλου έκπληξη. Εκτός και αν είχατε μια κρυφή ελπίδα ότι θα εψήφιζε ΑΚΕΛ.

    Εγώ προσωπικά είμαι ευτυχής όταν ο κόσμος, γενικά λέμε τώρα, ψηφίζει οτιδήποτε άλλο εκτός που ΕΛΑΜ, ΕΥΡΟΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΚΟ και Οικολόγους. Πόσο μάλλον όταν κάποιος όπως ο Στροβολιώτης καλή ώρα, που και τα καλά του ΑΚΕΛ αναγνωρίζει και τα σάπια του ΔΗΣΥ. Δηλαδή, όποιος δεν ψηφίσει ΑΚΕΛ, ιδιαίτερα σε τούτες τις εκλογές πρέπει να στέλνετε στο πυρ το εξώτερον;

    Μου αρέσει!

  19. 2 Μαΐου, 2011 20:20

    Κύριε ελέϊσον ρε αδελφέ! Ποιος είπε ότι όποιος εν ψηφίζει ΑΚΕΛ πάει στο πυρ το εξώτερον!
    Μπορεί ένας που θεωρεί ότι τούτη η κυβέρνηση εννά παττήσει την Κύπρο να ψηφίσει ΑΚΕΛ:
    Ένας που συμφωνεί με τον Αβέρωφ αλλά διαφωνεί με τον τρόπο που τα λαλεί…;

    Είπα κάποτε του φίλου του Στροβολιώτη ότι εν υπερσυντηρητικός -με τον νου μου κάμνω μπαϊράμι, να εξηγούμαστε- οπότε εν τον εσπίασα ποττέ μου για να φήφιζεν ΑΚΕΛ.

    Ο φίλος ο Στροβολιώτης, όπως εκφράζεται διαχρονικά, είναι ακριβώς στο κλίμα «Στυλιανίδη» τζιαι του πάει γάντι, έννεν έκπληξη η εξέλιξη τζιαι όπως είπα τζιαι πριν, τον συγχαίρω που μιλά με ανοιχτά χαρτιά, επιτέλους.

    Μου αρέσει!

  20. Andreas permalink
    2 Μαΐου, 2011 20:57

    @ Steph
    Εννα σου μιλήσω μια φορα σοβαρα και ελπίζω να καταλαβεις.
    Γιατι τις αλλες φορες σπαζω χάζι με την αντιφατικοτητα του.

    O στοβολιώτης αγαπητη μου θα εψήφιζε ουτως η αλλως δυση.
    Δυστηχως το κομμα τουτο εφορισε που νωρις τες ακροδεξιες φουστανελλες, εν εσεβαστηκε καν οτι το 2004 εψηφισε το ανναν και αρα οφειλε να στηρίξει οσο εν παει τον νυν προεδρο για λύση , και να εναντιωθει , φυσιολογικα , ΜΟΝΟ εαν οι εδιαπραγματευετουν σχεδιο χειροττερο που το ανναν.Αντι της υπεθυνοτητας επρο τιμησε τις εκλογες του 2013 και την καρεκλα.
    Εγω ελαλουν του το σε αλλο ιστολογιο αλλα εν εθελε να το καταλαβει.

    Οταν λοιπον εφανην ξεκαθαρα που το επιεννεν ο δυση, αρκεψε , υποκριτικα βεβαια , το εννα να βρωμει το αλλο να του ξινιζει στον νυν Προεδρο ΧΩΡΙΣ ομως να λαλει τι εν τουτο.Μονον αρνητικα (ή σχεδόν τουλαχιστον δλδ οσο τον επαιρνε..).
    Και τουτα ουλλα για να μεν τον φαν οι τυψεις που εθελε να ψηφίσει ενα κομμα , πλεον , αχταρμά.
    Που ουλλο δε τον δυση , εκαταφερε να εβρει ΕΝΑ ανθρωπο που εν οντως προοδευτκος.
    ΕΝΑΝ.Και τουτο ,ταχα, για να πει οτι εννα ψηφίσει δυση!!!!!!!!!

    Γι αυτο και καμνω χαζι και ζητω του πενταδα.

    Κορυφαια του δεαντιφαση του ηταν «Ν ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ» που σε τουντη περιπτωση εγελασαν τζιοι πετρες.Εν τουτο που λαλουμεν ελειψαν του τα επιχειρηματα.

    Γι αυτο σπαζω χαζι με την αντιφατικοτητα του
    Αυτα 🙂

    Υ.Γ.
    Στοβολιώτη θέλωωωωωωω πεεεεεεεντεεεεεεεεεεεεεεεεεε.
    Καρτερω την πενταδα κομα!!!

    Μου αρέσει!

    • 2 Μαΐου, 2011 22:07

      Αντρέα, ο Στυλιανίδης ήταν πρώτος σε σταυρούς το 2006, άφησε πίσω του πολλούς τζιαι ειδικά μετά που ένα δημοψήφισμα.
      Ο Στυλιανίδης κάμνει 5!
      Έννεν λλίος λόγος να ψηφίσεις ΔΗΣΥ.
      Το θέμαν έννεν τούτο.
      Ο Στροβολιώτης τζιαι ο Μπανανιστανός λαλούν ότι εν υπάρχει κόμμα, υπάρχουν φράξιες τζιαι καπετανάτα, τζιαι ότι αν επικρατήσουν οι ακροδεξιοί -που τους φοβάτε όπως λέει- το κόμμα θα πάρει τούτον τον δρόμο!
      Ψηφίζει δηλαδή ένα κόμμα που εν μέρει το φοβάται! Ας μείνουν μαύρα!

      Επιπλέον μας λαλεί πως αν το κόμμα τραβήξει ακροδεξιά, αναγκαστικά ο Νίκαρος θα πιάσει τον παλμό τζιαι θα συμπεριφερθεί ανάλογα!

      Δηλαδή πιστεύκει έναν άνθρωπο, που εκ των προτέρων ξέρει ότι θα ενεργήσει ΞΕΚΑΘΑΡΑ τομαριστικά (με την πολιτική έννοια) προκειμένου να γινεί πρόεδρος!

      Εν η αλήθκεια, βάλλει πολλύ νερό στο κρασί του ο φίλος ο Στροβολιώτης.

      Μου αρέσει!

      • Andreas permalink
        2 Μαΐου, 2011 23:09

        Ε καλα λαλω οτι τουτο εννεν κομμα ,
        Εν οτι ναναι.
        Κουτσος στραβος στον αγιο παντελεημωνα.
        Και να σου πω φιλε νεε κατι(παραφραζοντας τον νταβουτογλου)?
        Αν μεν υπηρχεν ο στυλιανιδης, επρεπε να τον εφευρει(οι ο ανανστασιαδης).
        Ο στροβολιωτης…

        Μου αρέσει!

      • Xwrikos permalink
        2 Μαΐου, 2011 23:12

        «Επιπλέον μας λαλεί πως αν το κόμμα τραβήξει ακροδεξιά, αναγκαστικά ο Νίκαρος θα πιάσει τον παλμό τζιαι θα συμπεριφερθεί ανάλογα!

        Δηλαδή πιστεύκει έναν άνθρωπο, που εκ των προτέρων ξέρει ότι θα ενεργήσει ΞΕΚΑΘΑΡΑ τομαριστικά (με την πολιτική έννοια) προκειμένου να γινεί πρόεδρος!»

        Ε/Κ Ο Νικαρος εδειξεν αν λειτουργει τομαριστικα το 2004 τζαι πολλα καλα καμνεις που τους υποδικνεις το σφαλμαν που καμνουν λεγαντας οτι ο Νικαρος θα συμπεριφερθει με αυτον τον τροπον.

        αρεσεν μου πολλα πως εκαμες χρησην της ειρωνειας στο κειμενο σου για να τους υποδειξεις το λαθος στην λογικην τους. Oξα εν ηταν ειρωνια?

        Μου αρέσει!

  21. matilta permalink
    2 Μαΐου, 2011 22:14

    «και να εναντιωθει , φυσιολογικα , ΜΟΝΟ εαν οι εδιαπραγματευετουν σχεδιο χειροττερο που το ανναν.» ?????

    Μου αρέσει!

    • Andreas permalink
      2 Μαΐου, 2011 23:05

      Ναι π.χ. να μεν τον κοφτουν αν θα χουμε εγγυησεις η οι(που εν το μεαλλυττερο αγκαθι γιατι η Τουρκια θελει στην σιηροττερη περιπτωση εμμεσο ελεγχο του νησιου

      Μου αρέσει!

  22. 2 Μαΐου, 2011 23:17

    Strovoliotis,

    Ίσως να γίνομαι φορτικός, αλλά ανοίγονται νέα θέματα και νοιώθω ότι οφείλω κάποιες απαντήσεις μια και μπήκα στον χορό …

    Κατ’ αρχάς μην βιάζεσαι να [ΜΕ] κρίνεις επειδή ΣΕ έκρινα εγώ – και μην παίρνεις αμυντική θέση… όταν έγραφα το σχόλιο ΜΟΥ για τον Αναστασιάδη [για την χλιαρή, την “εγώ εν τζιαι… ” στάση του απέναντι στον Αθυρόστομο Αρχιεπίσκοπο] δεν είχα ακούσει [ακόμα] τις [μη] δηλώσεις του Κάρογιαν. Τώρα που τις άκουσα λαλώ “πάσ’ τον έναν [τον Αναστασιάδη] τζιαι φάκκα τον άλλο [τον Κάρογιαν]”. Στην ουσία φοούνται τζι’ οι θκυο να τα βάλουν με τον Αρχιεπίσκοπο και γενικά με την Εκκλησία!
    Τον Άντρο τον Κυπριανού [ως συνήθως] τον αδικείς, αλλά τούτο το θεωρώ “φυσιολογικό” μια [τζι’ όπως λαλεί τζι’ ο Νέος Ελληνοκύπριος] θεωρείς ότι «… τούτη η κυβέρνηση εννά παττήσει την Κύπρο …» τζιαι ότι «…συμφωνείς με τον Αβέρωφ αλλά διαφωνείς με τον τρόπο που τα λαλεί…». Το βασικό που βγαίνει μέσα από τις δηλώσεις τού Άντρου Κυπριανού είναι ότι οι τοποθετήσεις του Ττόμη Ββου [στη συνέντευξη του στον “Σκάι” με τις οποίες κατηγόρησε συλλήβδην ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς ότι έχουν αφήσει την Κύπρο μισή] ήταν ισοπεδωτικές. Δεν πιστεύω να αμφισβητείς ότι υπάρχει ιεράρχηση ευθυνών. Ατυχέστατη η τοποθέτηση σου «Ο Άντρος έκανε επίσης ωραίες δηλώσεις: κακώς μίλησε ο Ττόμης λέει, αλλά έπρεπε να ξεχώριζε εκείνους που πρόδωσαν πολύ, εκείνους που πρόδωσαν λίγο, και εκείνους που προειδοποιούσαν!», για ‘ΜΑΣ που ζήσαμε εκείνη την περίοδο. Και να σημειώσω ότι ο Πουργουρίδης στον οποίο αναφέρθηκες] είναι από τους τελευταίους που νομιμοποιείται να κρίνει την περίοδο προ του 1974 και να ΜΑΣ δίνει και μαθήματα συμπεριφοράς…

    Κατά τ’ αλλά εν πολλά τζιείνα που θέλω να γράψω τζιαι να πω [τζιαι για τους σταυρούς προτίμησης τους δικούς μου, αν και προσωπικά δεν εστιάζω στο ατομικό, και για τες εκτιμήσεις μου για το εκλογικό αποτέλεσμα, και για τους ποιους θα προτιμούσα να εκλεγούν από την ΕΔΕΚ, ή να μην εκλεγούν από τον ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ και άλλα τινά], αλλά ο χρόνος μου είναι πιεσμένος και περιορισμένος αυτές τις μέρες. Όμως θα προσπαθήσω να το (δια)πράξω με σύντομες και κατά ριπάς αναρτήσεις μου στο Blog μου τις προσεχείς μέρες.
    Αναφορικά με το ερώτημα του σχολιογράφου να υποδείξεις έστω και μια πεντάδα από τους υποψήφιους του ΔΗΣΥ που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως φιλελεύθεροι [τζι’ όι κολλημένοι], να του απαντήσω ότι εγώ εντοπίζω 4-5 …

    Μου αρέσει!

  23. 3 Μαΐου, 2011 07:25

    Λαλεί μας ο Xwrikos [fan κι αυτός της “αριστερής” πτέρυγας του “Συναγερμού”]:
    «Εγιω του δησυ εννα την βαλω εσιει να περνει ο Νικαρος» — Εφάαν τον [τον Xwriko] οι τύψεις τζι’ οι ενοχές που τότες [που το 2008] που «έφαεν την Κύπρον παθκιάν παθκιαν για να πείσει χιλιάδες κόσμου να ψηφίσουν τον Γριστόφκιαν για Πρόεδρον» ! Έshει που τότε που “αντιλήφτηκεν” ότι ο Γριστόφκιας [τζιαι το ΑΚΕΛ] εστήσαν του την ya εκάτσαν του την, που μάshεται να ξορκίσει το μέγα αμάρτημα του, παρεμβαίνοντας μιαν την άλλη εναντίον του Προέδρου [τζιαι του ΑΚΕΛ] τζιαι υπέρ του ΔΗΣΥ τζιαι του Νίκαρου!
    Τζιαι μεταξύ των άλλων τροπαρίων που κατ’ επανάληψη [τζιαι υπό διάφορες παραλλαγές] επαναλαμβάνει [για το Σχεδιο Ανάν] εν τζιαι τούτο: «… εννα πετακτουν διαφοροι να πουν ηταν διαλυση αλλα δεν με ενδιαφερει η αναλυση τους αλλα η αναλυση του ιδιου του ακελ το 2004 για τα υπερ και κατα του σχεδιου …» — Απορία ΕΜΟΥ του αδαούς τζι’ αχάπαρου: Μα καλά είπεν ο Γριστόφκιας ότι το Σχέδιο Ανάν είχε τζιαι αρνητικά;

    Πάντως οι σχολιο-παρεμβάσεις του Xwrikoύ αποτελούν αριστουργήματα διαλεκτικής. Ιδού ακόμα ένα: «Που την αλλην θεωρω οτι ουτε ο δησυ αλλαξεν τζαι εν υπερ της λυσης ακομα τζαι βαλει λιους που δεν θελουν λυση για να τραβουν τους πελλους που δεν θελουν λυση». — Παρεμπιπτόντως εν τζιαι ξέρει κανένας να ΜΑΣ πει πιο ήταν το ποσοστό των “Συναγερμικών” που ακολούθησαν την απόφαση του Κόμματος τους και ψήφισαν ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα;

    Μου αρέσει!

  24. strovoliotis permalink*
    3 Μαΐου, 2011 07:33

    Καλημέρα σε όλους,

    Δηλαδή κάθε Κυπραίος που θα δώσει την ψήφο του κάπου οφείλει να δώσει αναλυτικές εξηγήσεις γιατί το κάνει και γιατί συμφωνεί ή διαφωνεί με κάθε πτυχή της πολιτικής και των υποψηφίων του συνδυασμού που επιλέγει;

    Νέε: δεν ξέρω σε ποιά εκλογική αναμέτρηση αναφέρεσαι όταν ψήφισες τον Θουκή. Στις Ευρωεκλογές του 2004, εκτός από εμένα ήταν υποψήφιοι στον συνδυασμό μας, ο Χρήστος Στυλιανίδης, η Ανδρούλα Βασιλείου, η Πραξούλλα Αντωνιάδου, ο Σταύρος Τομπάζος και ο Κυριάκος Χαραλάμπους.

    Όσον αφορά το πάττισμα να σου πω μόνο αυτό: ελπίζω να έχεις δίκιο εσύ!

    Γράφεις και για τους φόβους μου για το κόμμα που θα ψηφίσω. Ναι, όντως έχω φόβους, εσύ δεν έχεις για το κόμμα που *εσύ* θα ψηφίσεις; Ειλικρινά θα ήθελα να ακούσω ποιο είναι το τέλειο, το διαχρονικά αλάνθαστο κόμμα…

    Ρε Ανδρέα, είπα σου πως θέλω να κρατήσω κόσμια την ανάρτηση, και δεν θα σου δείξω την πεντάδα. Έτσι που πάεις όμως, αξίζει σου δεκάδα…

    Πάντως τα σενάρια που γράφεις για λλόου μου είναι πολύ ενδιαφέροντα και εξόχως αληθοφανή. Πάντως επειδή τα γραπτά μένουν, ρίξε μια ματιά στα κείμενα που γράφονται σε αυτό το ιστολόγιο για 26 μήνες τώρα, και μετά πε μου αν έχει νόημα έστω και μια πρόταση από εκείνες που αραδιάζεις. Δε χρειάζεσαι άλλη απάντηση…

    Steph, προφανώς δεν είναι ποτέ έτσι τα πράγματα! Πάντα υπάρχει κάτι άλλο, μια μικρή συνομωσιούλα πίσω από κάθε απόφαση ☺

    Δεισδαιμόνα, είδα τη θετική αντιμετώπιση από την πλευρά σου και σε ευχαριστώ. Εννοείται πως εύχομαι και από τα άλλα κόμματα να εκλεγούν θετικοί άνθρωποι, όπου είναι αυτό δυνατόν δηλαδή! Αυτό όμως για το χελιδόνι και την άνοιξη τι το ήθελες; Στο κόμμα που ψηφίζεις εσύ δεν ισχύουν ανάλογα; Ίσως με διαφορετικά ποσοστά, αλλά ανάλογα…

    Και ναι, συνεχίζω να πιστεύω πως αν είναι να αλλάξει κάτι στο πολιτικό μας σκηνικό είναι αν ενισχυθούν όσο γίνεται ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ!

    Χωρικέ, πάντως όπως έγραψα και στην κυρίως ανάρτηση, και παρ’ όλες τις δυσκολοχώνευτες πολιτικάντικες κινήσεις, εγώ εμπιστεύομαι τον Νίκο τον Αναστασιάδη: αν έχουμε ξανά ευκαιρία για λύση θα είναι εκεί. Ο άνθρωπος έχει τα κότσια. Με αυτή τη λογική συμφωνώ με την ανάλυση σου, πως τελικά ο Χρ. Κληρίδης και ο Πρόδρομος είναι εκείνοι που έχουν το πρόβλημα.

    Ανεφ, σωστός για το φόβο των «δεξιών» κομμάτων να τα βάλουν με τους παπάδες…

    Ο Αντρος έχασε την ουσία: δηλαδή αν ο Ττόμης λέει κάτι που περιστασιακά μας αρέσει, είναι θεμιτό; Δεν είναι αυτό το ζήτημα. Η δουλειά των παπάδων είναι άλλη. Αντίθετα με εκείνον, ο Κατσουρίδης χθες το πρωί στο Τρίτο, έπιασε πάρα πολύ σωστά το νόημα.

    Και ναι , Πουργουρίδης έχει σκοτεινό παρελθόν, αλλά η διαφορά του με άλλους είναι πως δεν έμεινε εκεί. Και εκ των πραγμάτων έχει δίκιο: Η Κύπρος μοιράστηκε, όταν στην εξουσία είχαμε ένα παπά!

    Μου αρέσει!

  25. Andreas permalink
    3 Μαΐου, 2011 14:26

    Χατε .
    Εννα σου καμω τη χαρη.
    ΔΩΣΤΗ ΔΕΚΑΔΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.
    (2 τουλαχιστον μπορεις να μου εβρεις????????????????????)
    Δωστα και εν σε παρεξηγω 😀

    Μου αρέσει!

  26. 3 Μαΐου, 2011 16:40

    Συγχαρητήρια Στροβολιώτη. Η πολιτική σου κρίση είναι εντυπωσιακή. Θεωρώ, σε αντίθεση με διάφορα προηγούμενα σχόλια, ότι η επιλογή σου αυτή είναι απολύτως συνεπής με τις θέσεις που καταθέτεις τόσο καιρό σε αυτό το blog. Ευελπιστώ ότι θα δοθούν τα σωστά μηνύματα. Θα τα πούμε την Πέμπτη.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      3 Μαΐου, 2011 19:44

      Ευχαριστώ αβέβαιε. Βλέπω πάντως πολλή βεβαιότητα στο σχόλιό σου 🙂

      Δυστυχώς την Πέμπτη δε θα τα πούμε γιατί θα βρίσκομαι εκτός νήσου για επαγγελματική υποχρέωση.

      Μου αρέσει!

  27. milaz permalink
    3 Μαΐου, 2011 18:26

    Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Κώστας Κυριάκου, γνωστός ως ΟΥΤΟΠΟΣ, υπέβαλε σήμερα την υποψηφιότητά του στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας, λέγοντας ότι «ελπίζει σε ένα θαύμα».

    Σε δηλώσεις μετά την υποβολή της υποψηφιότητάς του και ερωτηθείς γιατί υπέβαλε στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας αφού κατάγεται από την Πάφο, ο κ. Κυριάκου ανέφερε ότι επιθυμεί «να τα βάλει με τους μεγάλους», όπως είπε.

    Είπε ακόμα ότι σε προηγούμενες βουλευτικές υπέβαλε υποψηφιότητα στην Πάφο και ότι τον τίμησαν οι πολίτες της πόλης, υποστηρίζοντας ότι «έγινε τότε καλπονοθεία».

    «Τώρα δεν έχω πολλές ελπίδες ότι θα την γλυτώσω, αλλά τουλάχιστον βάζοντας υποψηφιότητα έχω κάποια ελπίδα. Ελπίζω να κάνουν το λάθος, ελπίζω κάποιοι να ενδιαφερθούν ώστε να τους αποτρέψουν, ώστε να τους εμποδίσουν, ελπίζω έστω σε ένα θαύμα», κατέληξε.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      3 Μαΐου, 2011 19:45

      milaz,

      Σαφές το μήνυμα! Υπάρχουν και χειρότερα 🙂

      Μου αρέσει!

      • milaz permalink
        4 Μαΐου, 2011 20:12

        Κατακρίβεια ενεν αστείο – εν η τρίτη μου επιλογή.
        1. Αποχή,
        2. Λευκό,
        3. Ούτοπος,
        4. ΔΗΣΥ: Χ. Στυλιανίδης,
        5. ΑΚΕΛ: Πραξούλλα,
        6. ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ – Στυλιανίδης και Πραξούλλα, δηλ. Άκυρο.
        Δεν βρίσκω άλλους στα ψηφοδέλτια ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ που να με πείθουν – ίσως ο Χ.Γεωργιάδης (ΔΗΣΥ) και ο Λουκαϊδης (ΑΚΕΛ).

        Μου αρέσει!

  28. Andreas permalink
    3 Μαΐου, 2011 20:09

    Στροβ.
    Την δεκαδα σιορ.
    Τι θα γινει.
    Τον εντεκατο βαλλω τον εγιω 🙂

    Μου αρέσει!

  29. κυπραιος αντιφασιστας permalink
    3 Μαΐου, 2011 23:00

    ο στροβολιωτης απεδειξε οτι ειναι ανθρωπος του συμφεροντος.παει οπου εχει χρημα.απο οικολογος εφυγε γιατι δηθεν ο περδικης εν εθνικιστης.νε ρε εν τον ειδες με την σβαστικα να μιλα με περηφανεια για τον χιτλερ?μετα μιλουσε και ετρεχαν τα σαλια του για την δικτατορια χριστοφια,τωρα εγινε και αυτος εθνικιστης .εγινε δησυ .ρε μα το δησυ εν ε διχοτομικο συμφωνα με το ακελ σου?ατε ρετσογλανια.πινετε το αιμα του φτωχου.αυριο που θα ξανακατεβουν τα τανκς εσας θα γυρευουν

    Μου αρέσει!

  30. strovoliotis permalink*
    3 Μαΐου, 2011 23:59

    Αντιφασίστα,

    Ειλικρινά εσύ μας έλειπες!

    Αν με επισκεφθεί κανένα ΑΜΧ-30, να ξέρω ποιος το έστειλε!

    Μου αρέσει!

  31. 4 Μαΐου, 2011 00:00

    Τελικά έχουν πλάκαν τα μπλόγκς. Επαρακολούθησα ενελλειπώς όλην την επιθετικότηταν του Στροβολιώτη τζιαι του xwrikos εναντίον του Ακέλ τζιαι δεν έβρισκα λογικήν εξήγησην για το πάθος που έχει μέσα. Το άλλον ενδιαφέρον που επαρατήρουν τζιαι επροσπάθουν να εξηγήσω ήταν τούτη η ευτελής υποτίμηση προς τους αριστερούς τζιαι ιδίως προς τον Χριστόφκιαν. Πρώτα πρώτα πάνω σε μικρά συμβολικά πράματα. Κάτι μαλακιούες του στύλ «ο χώρκατος», «ο βλάκας», «ο αναγγλομαθής», «λαλεί βλακείες εκτός κειμένου», «ούλλον γκάφες κάμνει», «να του γράφουν τες ομιλίες», τζιαι κάτι πιο σοβαρά όπως, «εν να παττήσει τον τόπον», «δεν έχει ιδέαν από οικονομίαν», «δεν θέλει λύση», «εν άτολμος». Άσε τα πιο βαρετά.

    Τελικά τωρά ήβρα την εξήγησην. Όταν βάλεις πάνω στην ελεύθερην σου σκέψην μιαν τάτσαν όπως την μαύρην όψην του συναγερμού, χρειάζεσαι εξηλέωσην. Αλλά τι φταίν οι αριστεροί να τους θεωρείτε κολότζια ρε αδελφοί. Μπορείται να πείτε απλά ότι δεν συμφωνάτε. Όι να υποτιμάτε τον άθρωπον διότι δεν μιλά εγγλέζικα του Χάρβαρντ. Τελικά τούτη η υποτίμηση είναι τζιαι τούτη ταξική, όπως ταξική είναι τζιαι η στάση του κάθε φιλελεύθερου (στα οικονομικά) να είναι συνεπής με την ιδιολογίαν του. Τζιαι μην μου πείτε ότι οι ιδεολογίες δεν υπάρχουν πκιον, διότι αυτά τζιαι αν είναι ιδεολογία.

    Τελικά τείνω να το κάμω θεώρημαν ότι όποιος έχει ενοχες που πάει με την δεξιάν (για τον όποιον καλόν λόγον που έχει να το κάμνει), γίνεται πιο αντιακελικός που τους ίδιους τους δεξιούς. Τζιαι αυτόν δεν είναι σημερινόν. Είναι που το 1940 που επαληθεύεται.

    Τωρά που μιλάτε με αννοιχτά χαρτιά κοπέλια (που λαλεί τζιαι ο φίλος μου ο νέος), καρτερώ που λλέου σας την ίδιαν συνέπειαν στην κριτικήν όπως την εκάμναται σαν πρώην καλοπροέρετοι φίλοι της αριστεράς που δεν είχεν συνέπειαν στες πράξεις της. Άσε που μια σωστή καλοπροαίρετη κριτική προς αυτούς που υποστηρίζετε, ιδίως αυτήν την εποχήν που σας έχουν πολλά ανάγκην, θα είναι τζιαι αποτελεσματική. Αν όχι, μην καρτεράτε που λλόου μου να πάρω στα σοβαρά την όποιαν κριτικήν εκάματε τους τελευταίους 6 μήνες. Τζιαι θα λυπηθώ τζιαι πολλά που την έπιαννα στα σοβαρά τζιαι εκάθουμουν να γυρεύκω ορθολογισμούς τζιαι να σας γράφω σχόλια.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      4 Μαΐου, 2011 00:06

      Είναι δηλαδή στατιστικά αδύνατον να ήταν δικαιολογημένη η κριτική που εγώ ας πούμε έκανα;

      Και αντίστροφα, είναι στατιστικά δυνατόν να κάμει ένας πρόεδρος τόσα λάθη όσα του καταλογίζω;

      Αφού όντως με εθκιάβαζες, τζιαι όμως γράφεις τα πιο πάνω, θα έλεγα πως τούντες μέρες πράγματι ππέφτουν οι μάσκες…

      Μου αρέσει!

      • 4 Μαΐου, 2011 00:53

        Άλλον τα λάθη τζιαι άλλον το «βλάκας», «αμόρφωτος», «κατώτερος των περιστάσεων», ανίδεος…

        Εγώ φίλε μου δεν θέλω μάσκαν. Τζιείνον που έχω να σου πώ θα σου το πώ τζιαι όταν θα σε λυπεί. Τζιαι πάλε φίλοι. Αν δεν συμφωνείς με την υπόθεσην που έκαμα ότι η έντονη επιθετικότητα έχει να κάμει με την εξηλέωσην ενοχών μπορείς να μου πεις ότι διαφωνείς. Αν το λαλείς ειλικρινά εγώ θα σε πιστέψω. Όι να μου λαλείς ππέφτουν οι μάσκες. Εγώ προσπαθώ να καταλάβω.

        Τζιαι πραγματικά. Αν είσαι τόσον συνεπής στο να καρτεράς την τελειότηταν από αυτούς που θα ψηφίσεις όσον ήσουν με τον Χριστόφκια, θα σου φκάλω ξανά το καπέλο :))

        Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        4 Μαΐου, 2011 07:21

        «Εφκάλαμεν μιαν φοράν ορίτζιναλ αριστερόν πρόεδρον, εννά έχουμεν τον κάθε κκεραττάν δεξιόν να μας τον κατηγορά που το πρωίν ως την νύχταν;»

        Έτσι εκτιμώ πως περιγράφεται και αφορμάται η αντίδρασή σου, και άλλων.

        Αποφεύγετε την ουσία, η οποία είναι κατά πόσον ο πρόεδρος φέρνει αποτελέσματα ή όχι, και μετά γυρέυκετε θεωρίες και συνομωσίες πίσω που κάθε κίνηση κριτικής!

        Ειλικρινά σου λέω, αποφάσισα τι θα κάνω στις εκλογές το τελευταίο δεκαήμερο. Αν πιστεύεις πως το υποσυνείδητο μου με καθοδηγούσε στην κριτική μου για τον Χριστόφια, εδώ και τόσο καιρό που του κάμνω κριτική, ε, ψηλώνω τα χέρια!

        Δεν χρησιμοποίησα ποτέ τα επίθετα «βλάκας», «αμόρφωτος» και «ανίδεος».

        «Κατώτερος των περιστάσεων» ναι, και δεν είναι χαρακτηρισμός, είναι περιγραφή.

        «Αυτοί που θα ψηφίσω», δηλαδή ο ΔΗΣΥ, δέχονταν κριτική για τα δικά τους στραβά, πριν ακόμα αρχίσω να κάνω κριτική στον Χριστόφια – τον οποίον στήριξα χωρίς αναστολές στην αρχή! Μπορείς να δεις κείμενα μου σε αυτό εδώ το ιστολόγιο!

        Ειλικρινά, έχεις κοντή μνήμη!

        Οφείλω όμως να πω το εξής: όταν κάποιος είναι πρόεδρος, εκ των πραγμάτων – και νομίζω δεν χρειάζεται να δώσω εξήγηση – έχει περισσότερα σημεία για τα οποία υπόκειται σε κριτική.

        Μου αρέσει!

  32. 4 Μαΐου, 2011 08:10

    Ανθρωπόμορφε, δεν θυμάμαι να τον αποκάλεσε ο Στροβολιώτης τον Χριστόφια αυτά που λες. Πράγματι όμως, εγώ τον έχω αποκαλέσει αστοιχείωτο, ανίδεο και κατώτερο των περιστάσεων, όχι όμως βλάκα, και το έχω τεκμηριώσει. Απέφυγες όμως να μου απαντήσεις τότε επί της ουσίας. θυμάσαι;

    Μου αρέσει!

  33. 4 Μαΐου, 2011 11:31

    Φίλοι μου μπορεί. Δεν θα πάω να γυρέψω τα προηγούμενα γραφτά σας για να σας το αποδείξω αν τον είπατε επι λέξη βλάκα. Αφού το λαλείτε εντάξει. Αλλά η υποτιμιτική στάση προς τον πρόεδρον (τζιαι γεννικά προς όλους τους αριστερούς υπουργούς) είναι μέρος της όλης γεννικής ταξικής υποτίμησης που είναι διάχειτη μέσα στον πολιτικόν λόγον της δεξιάς τους τελευταίους μήνες τζιαι που ξεκινά που τους πολιτικούς, πάει στον τύπο, περνά τζιαι που τους μπλόγκερς τζιαι φτάννει μέχρι τον τελευταίο θαμώνα του καφενέ. Για την γλωσσομάθειαν του Χριστόφια εσυζητήσαμεν εδώ τζιαι η αφ υψηλού στάση προς τον «άσχετον», «η κακή εικόνα της Κύπρου» (σιγά τα λάχανα), τα «ντρέπομαι» διαφόρων (ίσως όχι εσένα προσωπικά Στροβολιώτη), τζιαι ξέρω γώ τί με εκνεύρισεν αρκετά. Η στάση όμως η δική σας (αντιπολιτευόμενος, xwrikos, Στροβολιώτης) αποτελεί μέρος αυτής της ορχήστρας. Εγω πιστεύω ότι το στύλ τούτο βλάφτει τες πολιτικές ιδέες που θέλετε να υποστηρίξετε τζιαι δεν ταιρκάζει με το στυλ του αθρώπου που προβάλλετε έξω που τα πολιτικά. (άποψη μου).

    Αντιπολιτευόμενε ευχαριστώ που κάμνεις σαφές το πως συμμετέχεις επακριβώς στην ορχήστρα.

    Επιμένω, ότι θεωρώ αυτήν τη στάση ταξική. Τζιαι βρίσκω κάκιστον πολιτικό λόγο (ή αντίλογο) αντίς να πεις δεν θέλω το κράτος να διά κοινωνικές παροχές, δεν θέλω να πληρώνω φόρους τζιαι να αναδιανύμεται το χρήμα μου, δεν θέλω το κράτος να έχει ρόλο στην οικονομία, να απαξιώνεις τζιαι να λες «είναι άσχετος ο Χριστόφκιας» ή ο Σταυράκης (πον τζιαι δικός σας – δηλαδή της πολλά ελεύθερης αγοράς).

    Ο Χριστόφκιας κάμνει επιλογές μέσα σε ένα σύνθετον περιβάλλον που μιαν πολλά ιδιόμορφην θέσην που πρέπει να συνθέσει με εχθρικές πολιτικές δυνάμεις τες οποίες έχει ανάγκην για να κυβερνήσει τζιαι έχει ΚΡΙΤΗΡΙΑ που δεν είναι τα δικά σας. Τα κριτήρια τα δικά του (που πολλά σσυφφωνούν με τα δικά μου) είναι ταγμένα με τα σσυφφέροντα μιας τάξης, τα κριτήρια αυτών που συμπαθείτε εσείς εν ταγμένα με αυτά μιας άλλης. Τζιαι μεν μου πείτε ότι δεν έχει πκιον τάξεις ή ταξικόν αγώναν. Το 50% του εθνικού πλούτου στην Κύπρον τρώει το κάτω που το 8% των αθρώπων που δουλεύκουν (η δεν δουλεύκουν). Κάθε κίνηση που κάμνει ο Χριστόφκιας για μιαν πιο δίκαιην ανακατανομήν, κτυπιέται στην ρίζαν, ακόμα τζιαι που την σοσιαλδημοκρατίαν. Αυτόν είναι που θεωρώ ταξικόν. (δες την μάχη που εδώθηκε τζιαι εχάθηκεν που την κυβέρνησην τον περασμένο αύγουστον για φορολόγησην μισον % των κεφαλαιουχικών κερδών για δύο μόνον χρόνια τζιαι της μεγάλης ακίνητης περιουσίας). Τζιαι αυτόν που θεωρώ αισχρόν είναι ότι αντί να λέγεται «δεν θέλω να πααίννει το χρήμαν προς το άλλον 50% του κόσμου», λέγεται ότι δεν μιλά εγγλέζικα καλά ο χωρκάτης που το Δίκωμον τζιαι ντρέπομαι που τον έχω για πρόεδρον». Σιγά ρε μάει φρρρρέντ με το μπι ες σύ σου στα μποίζζυνες οικκονόμικς του Νειου Γυόρρρκ Ττέκκνικαλ Γιουνιβέρρσιττυ (ιδιωτικός οργανισμός διοχιλιοστός τεσσαρακοστός έβδομος στην διεθνή κατάταξη των πανεπιστημίων που σου χρεώννει 20-000 δολάρια τον χρόνο για να σου δώκει μπι ες σι) – για τον γόνο της κυπριακής οικονομικής σκέψης είναι η σπόντα όι για σας κοπέλια.

    Επι της ουσίας, σέβομαι την πολιτικήν επιλογήν σου φίλε μου Στροβολιώτη. Ίσως η στάση σου να εν η πιο αποτελεσματική πράξη που θα μπορούσες να κάμεις σαν πολιτική δράση για να στηρίξεις τες ιδέες που πρεσβέυεις. Αλλά μεν καρτεράς να σου πω τζιαι πράο για την συμμετοχήν σου στην ορχήστραν απαξίωσης του Χριστόφκια. Έχει άλλα μέσα να περάσεις την άποψην σου, πιο πολιτικά.

    Διαφωνούμεν επίσεις πάνω σε κάτι πολλά βασικόν στη ζωή: τα κριτήρια πάνω στα οποία θεωρούμεν κάτι σωστόν επι του οικονομικού τζιαι κατ΄επέκτασην του οικολογικού. Για αυτόν εσύ θα τραβάς προς τα δεξιά τζιαι εγώ προς τα αριστερά 🙂 😉 🙂 Για το κυπριακόν έχω σου εμπιστοσύνην ότι πάντα μαζί 😉

    Καλά επινίκια τζιαι σε σέναν 🙂

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      4 Μαΐου, 2011 13:44

      Aceras,

      Είδες πως η μνήμη σου είναι κοντή; Δεν έχω γράψει *ποτέ* κάτι αρνητικό για την Σωτηρούλλα, που εκτιμώ πάρα πολύ, έστω και αν διαφωνώ με πολλές τις πολιτικές. Αντίθετα έχω γράψει τουλάχιστον 2 φορές *θετικά* κείμενα για τον Νεοκλή, τα οποία προφανώς δεν πρόσεξες. Και δηλώνω εδώ πως τους θεωρώ τους πλεον σοβαρούς υπουργούς…

      Aceras, συνεχίζεις να επιτίθεσαι σε λάθος στόχο: που έγραψα πως δεν θέλω παροχές, που έγραψα πως δε θέλω να πληρώνω φόρους, πότε έγραψα πως είμαι εναντίον της αναδιανομής;

      Απαντάς σε κανέναν άλλον;

      Όλα τα πιο πάνω είναι απαραίτητα εργαλεία του συστήματος, ούτε ταξικά είναι ούτε εξωγήινα είναι. Για να γίνουν σωστά όμως, χρειάζεται σωστή διαχείριση των χρημάτων που κυκλοφορούν στο σύστημα. Αυτό με ενοχλεί και αυτό θα κριτικάρω όποιος και να είναι πρόεδρος. Ας ελέγξουν πρώτα τις δαπάνες, που θα ξεφύγουν (όχι λόγω δικής τους ευθύνης), γιατί όσους φόρους τζιαι να πιάσουν απλώς δεν θα φτάννουν! Δηλαδή ώρες ώρες διερωτώμαι: μήπως θέλετε όντως να παττίσει το κράτος; Να αποτύχει ο καπιταλισμόςγια να δικαιωθείτε; Έλεος πκιόν!

      Για το Κυπριακόν, νομίζω πως όντως είμαστεν και θα είμαστεν μαζίν.

      Αν το λύσουμεν θα είναι δυνατόν να δούμεν πως διορθώνεται ή πως αποδομείται το παρόν σύστημα, αφού η επίκληση του μεγάλου άλλοθι δεν έδωσε αυτή την ευκαιρία για δυο γενιές…

      Μου αρέσει!

    • 4 Μαΐου, 2011 18:32

      Ανθρωπόμορφε, υπό κανονικες συνθήκες θα σου έκαμνα μήνυση για τη συκοφαντική δυσφήμιση που μου κάμνεις εμένα του Λεμεσιανού πως μίσιι μου είμαι στην ίδια ορχήστρα με ένα στροβολιώτην κια έναν χωρκάτην (εκτός φυσικά αν ο τελευταίος είναι πολεμιθκιώτης ή γερμασοΐτης, όπως δηλαδή ο πατέρας μου, οπότε θα άλλαζε το πράμα…) 😉 😉 😉

      Στα σοβαρά όμως, δεν μπορώ να κατανοήσω τι ακριβώς θέλεις να πεις. Δεν έχω εγώ ή ο οποιοσδήποτε το δικαίωμα να ασκώ κριτική σε μια κυβέρνηση και ειδικά όταν αισθάνομαι πως μου προσφέρει πολλές αφορμές με τις πολιτικές της; Και όποιος δηλαδή ασκεί κριτική, με τον τρόπο του, γίνεται μέλος μιας ενορχηστρωμένης προσπάθειας να πλήξει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ή μια ομάδα προσώπων, δηλαδή μιας συνωμοσίας;
      Έχω κάθε δικαίωμα να κρίνω την πολιτική του Χριστόφια όπως και κάθε πολιτικού, το κάνω και την κριτική μου την τεκμηριώνω. Όπως την έκανα τον καιρό του Κληρίδη και του Τάσου και θα κάνω και στο μέλλον ανάλογα με το τι δεν μου αρέσει.
      Τώρα αν από την κριτική που ασκώ συμπεραίνεις πως αυτή με κατατάσσει στην δεξιά και δεν ξέρω σε ποια συγκεκριμένη τάξη, όπως αφήνεις να εννοηθεί, που είναι αντίπαλη της εργατικής που εκπροσωπεί ο Χριστόφιας, αυτό δεν με ενδιαφέρει τόσο πολύ μια και αυτές τις ταμπέλες τις έχω ξεπεράσει. Δεν εκφράζουν τίποτα άλλο παρά αντιπαραγωγικά στερεότυπα. Ποιος σου είπε πως δεν έχω εγώ προσωπικές συμπάθειες με την εργατική τάξη για παράδειγμα και δεν θέλω να βλέπω τους εργάτες να ευημερούν;
      Το ζητούμενο σε μια κοινωνία είναι για μένα προσωπικά η ευημερία του καθενός της μέλους. Για να επιτευχθεί αυτό υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι τους οποίους ανέλυσα σε άλλες περιπτώσεις. Και ενόσω διαπιστώνω πως με την πολιτική της μια κυβέρνηση, όπως καλή ώρα σήμερα του Χριστόφια, στερεί από ομάδες αυτό το δικαίωμα, θεωρώ πως η κριτική είναι επιβεβλημένη. Και ενόσω μάλιστα βλέπω ανάλογες πολιτικές στο εξωτερικό, δηλαδή της διόγκωσης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων που διαβρώνουν την ανταγωνιστικότητα, να αποτυγχάνουν και τον Χριστόφια και την κυβέρνησή του να μην θέλουν να διδαχθούν από αυτές τις περιπτώσεις, τότε αναγκαστικά καταλήγω στο συμπέρασμα πως ο Χριστόφιας έχει κάποιο πρόβλημα που τον εμποδίζει να πράξει με τον απαιτούμενο τρόπο.
      Το πρόβλημά του είναι κατά τη δική μου διάγνωση πως είναι πεπεισμένος πως η οικονομία της αγοράς είναι κάτι το κακό, το σοσιαλιστικό οικονομικό σύστημα όπως το βίωσε στη Σοβιετική Ένωση είναι κάτι το καλό, και ότι τα πάντα θα τα διορθώσει ο μαρξισμός. Ε συγνώμη, αλλά με αυτά τα μυαλά μόνο από το κακό στο χειρότερο θα μας οδηγήσει και αυτό το βλέπουμε καθημερινά. Στο κάτω κάτω, με τόσες κοινωνικές παροχές που έχει δώσει θα έπρεπε να είχε κάνει την κοινωνία δίκαιη όπως λες και συ, και αυτό θα το ένιωθε ο καθένας. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική γιατι ο μέσος πολιτης βλέπει την Κύπρο να πηγαίνει κατά διαόλου. Και για αυτό δεν φταίνε ούτε οι δημοσιγράφοι ούτε κι η αντιπολίτευση ή η κεντρική τράπεζα όπως άλλωστε μας είπε στη συνέντευξή του πριν ένα μήνα (Σημείωση: άλλες ορχήστρες κι εκεί, ε;).
      Και αυτό μας φέρνεις ξανά στο παράδειγμα που ανέφερες νωρίτερα, δηλαδή για την αναιδανομή του εθνικού εισοδήματος. Αν και σου απάντησα το πρωί επί τροχάδην θα ήθελα να προσθέσω ακόμη κάτι: προσωπικά έιμαι υπέρ της αναδιανομής ενός μέρους του εθνικού προϊόντος. Για μένα το ακραίο είναι το να απαιτείς να περιορίζεται η κρατική δαπάνη στη συντήρηση στρατού και αστυνομίας και τα υπόλοιπα, υγεια, εκπαίδευση κλπ να είναι ιδιωτικές υποθέσεις όπως και το να έχει το κράτος τον αποκλειστικό ρόλο στο κάθε τι.
      Ανάμεσά τους υπάρχει αρκετός χώρος για κοινωνική πολιτική και αυτό απαιτώ από την κυβέρνησή μου. Είναι όμως επιλήψιμο το να απαιτώ από αυτήν όπως κάνει ορθή χρήση αυτών των πόρων που διαχειρίζεται όπως και να της ασκώ κριτική για την κακοδιαχείριση που κάνει, όπως στην περίπτωση των Κυπριακών Αερογραμμών, της Γιουροσύπριας, του ΡΙΚ, της ΑΗΚ, και σε άλλες περιπτώσεις που αφορούν τις κοινωνικές παροχές; Είναι κακό να απαιτώ όπως βοηθούνται όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη της κρατικής βοήθειας και μέριμνας; Είναι κακό να θέλω να υπάρχει ένα κοινωνικό δίχτυ που να πιάνει όσους πέφτουν και να τους βοηθά να σταθούν στα πόδια τους και να μην καθιστά τους λήπτες δημοσίου βοηθήματος ες αεί εξαρτώμενους του; Ποιο είναι το πρόλβημα όταν ασκώ κριτική στον Χριστόφια για το ότι ενώ υλοποιεί τον τρίτο ελλειμματικό προϋπολογισμό του να μην κάνει τον χουβαρντά στους δημόσιους υπαλλήλους δίνοντάς τους μισθολογικές αυξήσεις;
      Ήδη μακρηγορώ και δεν θέλω να σε κουράσω. Καταλήγω σημειώνοντας πως αν ο Χριστόφιας θέλει να κάνει την κοινωνία πιο δίκαιη, μπορεί να μάθει να αξιοποιεί τους φόρους που πληρώνουμε πιο συνετά, να βοηθά με την πολιτική του στο να υπάρχει οικονομική ανάπτυξη ώστε να εισπράττει περισσότερους φόρους και να μην υποθηκεύει το μέλλον της κοινωνίας φορτώνοντάς της τεράστια χρέη που θα δυσκολευτεί να αποπληρώσει.

      Μου αρέσει!

      • 4 Μαΐου, 2011 19:32

        «υτό δεν με ενδιαφέρει τόσο πολύ μια και αυτές τις ταμπέλες τις έχω ξεπεράσει. Δεν εκφράζουν τίποτα άλλο παρά αντιπαραγωγικά στερεότυπα.» Στερεότυπα στερεότυπα αλλά όλον το κείμενον που ακολουθεί είναι το στερεότυπον της οικονομικής πολιτικής του Λαϊκού κόμματος τζιαι της δεξιάς πρέρυγας της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπην.

        Αν δεν θέλεις να είσαι στερεότυπος φίλε μου, δες ότι πέραν που την οικονομίαν της ασύδωτης αγοράς δεν είναι το ξοφλημένον μοντέλλον του υπαρκτού σοσιαλισμού. Η ιδεολογία της ανάπτυξης έφαεν τα ψουμιά της διότι ότι είχεν να φάει έφαεν το για να μπαλλώσει τες αντιθέσεις που φέρνει η αδικία του το να τρώει το 8% των ανρθώπων το 50% που παράγει ένας τόπος . Δεν έχει πλέον ανάπτυξην τζιαι οι αντιθέσεις που εμετριαστήκαν με το να δωθεί μια αξιοπρεπής ζωή προς τους εργαζόμενους θα μεγαλώννουν. Δεν θα έχει να τους διούν άλλα όπως νομίζεις. Η ανάπτυξη έφτασεν στα όρια της διότι τα ressources που ρουφά είναι παραπάνω που ότι μπορεί να παράγει η υφήλιος (τζιαι η Κύπρος στην δικήν της κλίμακαν) τζιαι να τα ανανεώννει (δες στράντζισμαν των αποθεμάτων πετρελαίου). Τα απόβλητα δεν μπορεί η υφήλιος πκιον να τα αφομοιώννει (δες κλιματικές αλλαγές) τζιαι η ανθρώπινη κοινωνία πρέπει να έβρει άλλον μοντέλλον για να είναι ευτυχής πέρα που το να τρώει ενώ δεν πεινά, να πετάσσει για το χάζιν τζιαι να διακινείται για την πλάκαν, απλά για να αναπτύσσεται τζιαι να λειτουργεί η οικονομία.

        Δεν περιμένω που την οικονομίαν της αγοράς έτσι όπως είναι σήμμερα να λύσει το πρόβλημαν που εδημιούργησεν, τζιαι τες αντιθέσεις που της εστοιχήσαν τον κομμουνισμόν στες χώρες της Ευρώπης (τζιαι που εμπάλλωσεν με την ανάπτυξην) ούτε περιμένω, ούτε τζιαι θέλω να συνεχίσει να τες μπαλλώννει με παραπάνω ανάπτυξην όπως προτείνεις εσύ. Τζιαι οι πράσινοι που μπλαμπλατίζουν για πράσινην ανάπτυξην είναι εκτός ισοζυγίων. Κανέναν οικονομικόν μοντέλλον που τζιείνα που επρουπήρξαν δεν είναι συμβατόν με τον δεύτερον νόμον της θερμοδυναμικής τζιαι ότι είναι παρα φύσιν, η φύση το καταστρέφει. Όλα όσα γράφει τζιειαμαί δεν μου φαίνονται in. Δεν ετέλειωσα το ίδιον κολλέγιον με τον Φούλλη που θα του αρέσει να τα ακούει, τζιαι θα θεωρώ τόσον ξεπερασμένα όσον τζιαι τον υπαρκτόν σοσιαλισμόν.

        Τωρά θα μου πείς τί σημασίαν έχει τούτον με τον Χριστόφκιαν τζιαι την κουβένταν που είχαμεν πριν;

        1. συνεχίζεις την απαξίωσην που κατακρίνω θέτοντας τον εαυτόν σου πάνω που «τες ξεπερασμένες ιδεοληψίες» του Χριστόφκια

        2. η «ιδεολογία» του Χριστόφκια τζιαι ιδίως τα ΚΡΙΤΗΡΙΑ του (που είναι η χαρά του αθρώπου πάνω από το χρήμαν) εν πιό κοντά σε τζιείνον πον να φέρουν τον άνθρωπον σε μιαν steady state economy που σέβεται τα ισοζύγια της φύσης χωρίς κοινωνικές εκρήξεις. Αυτόν τουλάχιστον ελπίζω. Θέλει όμως δουλειάν τζιαι παραπάνω μόρφωσην που πλευράς των αριστερών. Έχουν όμως το βασικόν που είναι το κινήτρον της ζωής (για αυτούς δεν είναι το «παραπάνω χρήμαν»). Τζιαι θωρώ ότι προχωρούν πολλά καλά τζιαι οδηγούνται προς τζιεί που θέλει η φύση, διότι τζιαι ο άνθρωπος φύση είναι, σε αντίθεσην με το χρήμαν τζιαι τη συσσώρευση του που είναι μηχανή για την εξουσίαν.

        Είμαστιν πολλά μακρυά ο ένας που τον άλλον φίλε.

        Εξεφύγαμεν όμως που το θέμαν του Στροβολιώτη τζιαι θέλω να το κόψω εγώ δαμαί.

        Μου αρέσει!

  34. 4 Μαΐου, 2011 11:58

    Ανθρωπόμορφε, εν συντομία μια και πρέπει να φύγω σε λίγο:

    Από πότε το να ασκείς κριτική σε έναν πολιτικό σε κατατάσσει σε μια ορχήστρα; Ειδικά ότνα αποφεύγεις την ουσία, η κριτική σου αυτή δεν μπορεί να σταθεί.
    Το αν θέλω το κράτος να ασκεί κοινωνική πολιτική είναι κάτι που δεν συζητήσαμε. και ναι, θέλω. και υπάρχουν πολύ καλά μοντέλα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής που ο Χριστόφιας θα μπορούσε να αντιγράψει αν ήθελε, ας ρίξει μια ματιά στη σκανδιναβία, στην κεντρική ευρώπη και θα βρει. Δεν το πράττει όμως. Και μη μου πεις πως με το να χαραμίζει τα χρήματα των φορολογουμένων γεμλίζοντας τον πίθο των Δαναΐδων των Κυπριακών Αερογραμμών πως κάνει κοινωνική πολιτική.

    Τώρα ως προς το εθνικό θέμα, τι να σου πω. Κοντός ψαλμός αλληλούια. Όλα κρίθηκαν το 2004-2009. Από δω και πέρα, τη διχοτόμηση μόνο με θαύμα θα την αποφύγουμε στο οποίο έχω πάψει να ελπίζω. Ελπίζω μόνο να μην εκτιναχθεί η ανεργία στο 10%, ελπίζω να μην μας αναλάβει το ΔΝΤ, ελπίζω να μη ανεβεί η δύναμη του ΕΛΑΜ. Αυτά είναι τα θέματα των σημερινών εκλογών

    Μου αρέσει!

  35. 4 Μαΐου, 2011 20:29

    Ανθρωπόμορφε, αν το λαϊκό κομμα και η δεξιά πτέρυγα της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη αυτά πιστεύουν είναι δικό τους ζήτημα. Σε ό,τι αφορά εμένα, μια και έχω σπουδάσει οικονομικές επιστήμες, το μόνο που μπορω να σου πω είναι πως οικονομία, οπως και η φύση, έχει νόμους που τιμωρούν όσους νομίζουν πως μπορούν να τους αψηφούν. Αυτόν τον κανόνα όλοι τον μαθαίνουν αργά ή γρήγορα, είτε με τον εύκολο είτε με τον δύσκολο τρόπο. Κι αν ξέρεις εσύ κάποιο άλλο οικονομικό μοντέλο που ίσως να αγνοώ και να επιτρέπει σε όλα τα μέλη μιας κοινωνίας να ευημερούν σε αντίθεση με το τι γίνεται στο συμβατικό της οικονομίας της αγοράς, σε παρακαλώ να μου το υποδείξεις (όπως και το ποιος είναι ο δεύτεροςνόμος της θερμοδυναμικής γιατί από φυσική εγώ δεν πολυσκαμπάζω).
    Σε ό,τι αφορά τον Χριστόφια, θα του ασκώ κριτική και στο μέλλον. Στο παρελθόν του ασκούσα κριτική για τις μεθόδους της οικονομικής του πολιτικής και τις πρακτικές του στο κυπριακό (θυμάμαι τότε με κατέκρινες διότι δεν ‘έβλεπα’ όπως έλεγες τι πήγαινε να γίνει με την αλλαγή των βιβλίων της ιστορίας κλπ που όπως παραδέχτηκες και συ δεν έγινε τίποτα) οι οποίες οδήγησαν τα πράγματα εκεί που φοβόμουν. Την Κύπρο στα πρόθυρα της πτώχευσης και στο παρα πέντε της διχοτόμησης. Συνεπώς, τώρα έχω κάθε δικαίωμα να τον κρίνω όχι μόνο από το αποτέλεσμα αλλά και από την εμμονή του στις ίδιες μεθόδους και πρακτικές, και αντιλήψεις. Μόνο εξήγα μου πόσο σέβεται η πολιτική του Χριστόφια, τον οποίο αισθάνεσαι τόση ανάγκη να υπερασπιστείς, τα ισοζύγια της φύσης όταν προωθεί την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς ή τη διαπλάτυνση του αυτοκινητδρόμου από την Αγιά Βαρβάρα στη Λευκωσία απλώς για να ανφέρω δυο παραδείγματα; Και εξήγα μου πόσο στέντι στέιτ ικονομι είναι το να καταχρεώνει ολόκληρη την κοινωνία της οποίας το εισόδημα συρρικνώνεται για δίνει αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους και ταυτόχρονα να μην υπάρχουν κοινωνικές εκρήξεις; Και αν το παραπάνω χρήμα δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να επιδιώκουν οι αριστεροί, τότε γιατί μπαίνουν στη λογική του ταξικού αγώνα για να το εξασφαλίσουν;

    Κοίτα, αν ο Χριστόφιας θέλει να εισαγάγει άλλο κοινονικοοικονομικό σύστημα, ας το πει ξεκάθαρα. Προεκλογικά πάντως απέρριπτε ισχυρισμούς πως είχε τέτοια πρόθεση πάντως. Αν πράγματι όμως θέλει να διαχειριστεί αυτόν το αδιέξοδο, ξωφλημένο απάνθρωπο καπιταλιστικό σύστημα, ας μάθει τουλάχιστον τους κανόνες του τώρα με τον εύκολο τρόπο, παρά αργότερα με τον δύσκολο. Εκτός αν η έγνοια του είναι να δείξει στον κόσμο πόσο απάνθρωπο μπορεί να είναι…

    Μου αρέσει!

    • 4 Μαΐου, 2011 21:26

      «ας μάθει τουλάχιστον τους κανόνες του τώρα με τον εύκολο τρόπο, παρά αργότερα με τον δύσκολο». Αφού δεν ξέρει να του πω να σου φωνάξει να του εξηγήσεις.

      Δεν σου είπα ότι η πολιτική της τώρα κυβέρνησης είναι συμβατή με την steady state economy. Είπα σου ότι τα κριτήρια του σαν ανθρωπιστής τζιαι σαν μή λάτρης του χρήματος, ή καλλύττερα της εξουσίας μέσον του χρήματος, είναι πιο συμβατά με αυτά μιας σύγχρονης αντίληψης της οικονομίας που σέβεται την υλικήν της βάσην.

      Άσε, είμαστιν αλλού. Πάω πάσο.

      Για τες οικονομικες ιδέες που αναφέρτηκα, την σήμερον ημέραν βάλλεις την λέξην πας το γκουγκολ τζιαι ενημερώνεσαι. Το ίδιον τζιαι για τον δεύτερον νόμον της θερμοδυναμικής. Αν βάλεις δε biophysical economics, thermodynamics and economic law ίσως έβρεις συνδέσμους τζιαι ανοίξεις πόρταν σε νέους κόσμους. Η οικονομία δεν είναι κάτι που λειτουργεί χωρίς υλικήν βάση. Τζιαι με το να λαλείς ότι που φυσικήν δε ησκαμπάζεις είναι σαν να μου λαλείς ότι θέλεις να γινείς γιατρός της ψυσής για αθρώπους χωρίς σώμαν.

      Άτε, είπα σου πάω πάσο. Σου αφήνω τον τελευταίο λόγο. Είμαστιν τζιαι σε μπλόγκια ξένα.

      Μου αρέσει!

  36. 5 Μαΐου, 2011 14:32

    Για να πω την αλήθκειαν δκιεβάζοντας την ανάρτηση του Στροβολιώτη, αλλά και τα σχόλια που ακολουθήσαν, αντί να παρατηρήσω την «σφοδρήν επίθεση» εναντίον του Χριστόφια, όπως την είδες εσύ (τζιαι μετά έγινε τζιαι «ενορχηστρωμένη»), επαρατήρησα την επίθεση που εδέχτηκεν ο ιδιοκτήτης του blog, που απλώς εξέθεσεν τα επιχειρήματά του τζιαι την άποψήν του.

    Πέρα που τούτο: Η δήθεν ταξική διάσταση του θέματος, ο δήθεν μεγαλύτερος ανθρωπισμός της ιδεολογίας του ΑΚΕΛ (όχι της αριστερής ή κομμουνιστικής ιδεολογίας γενικά) και η δήθεν αντίληψη περί της χαρά της ζωής πιο πάνω που την λατρεία για το χρήμα (κάπως έτσι το είπεν ο ασέρας) είναι μια τεράστια καλοστημένη απάτη, που στην Κύπρο έχει δημιουργήσει απλώς έναν πανίσχυρο και τεράστιο κομματικό μηχανισμό με απίστευτα πολλά πλοκάμια, που εκτρέφει μυαλά μισαλλόδοξα και φανατισμένα (ως επί το πλείστον) με το κομματικό συμφέρον στην πρώτη κλίμακα των προτεραιοτήτων.

    Μου αρέσει!

    • 5 Μαΐου, 2011 17:30

      Αβέβαιε, το μόνο βέβαιο είναι πως αυτό που λες με το ΑΚΕΛ συμβαίνει όπως και σε κάποιο βαθμό με άλλα κόμματα. Ο καθένας ζωγραφίζει μια ταμπέλα και την κολλά στο κορμί του και δηλώνει ό,τι γράφει η ταμπέλα του.
      Και το πιο ωραίο είναι όταν τους προκαλείς σε συζήτηση επί της ουσίας την αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι και πριν εξαφανιστούν σου αμολάνε κανένα δυο θερμοδυναμικά συνθήματα…

      Μου αρέσει!

  37. Ε_Λ_Ε_Ο_Σ permalink
    5 Μαΐου, 2011 22:35

    ΡΕ ΕΙΣΑΙ ΣΚΑΤΑΣ! ΠΗΑΙΝΕ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ! ΛΊΓΟ ΕΛΕΟΣ ΔΕΝ ΒΛΑΦΤΕΙ!

    Μου αρέσει!

  38. strovoliotis permalink*
    6 Μαΐου, 2011 18:37

    Αυτό το σχόλιο ήρθε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αφού η σχετική ανάρτηση δημοσιεύτηκε σήμερα στον Πολίτη.

    «Θερμότατα συγχαρητήρια για το σημερινό (Παρασκευή 06/05/2011) άρθρο σας στον «Πολίτη» και την υποστήριξη σας στον φίλτατο Χρήστο Στυλιανίδη. Ομολογουμένως προηγούμενη θέση σας, να πάτε εκδρομή με τα μωρά, μας απογοήτευσε λίγο.
    Την υποχρέωση να στηρίξουμε εκείνες τις δυνάμεις που απέδειξαν τη θέληση τους για λύση και που θα μπορούσαν να αναπτερώσουν αυτή την ελπίδα, εκφράζουμε και εμείς(….). «

    Μου αρέσει!

    • 6 Μαΐου, 2011 20:56

      Στροβολιώτη,
      τελικά αυτό είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε τη δεδομένη στιγμή: να εκφράσουμε, όπως γράφει και το πιο πάνω σχόλιο από το ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο, «Την υποχρέωση να στηρίξουμε εκείνες τις δυνάμεις που απέδειξαν τη θέληση τους για λύση και που θα μπορούσαν να αναπτερώσουν αυτή την ελπίδα».

      Ο φιλελεύθερος ΔΗΣΥ διαθέτει μία πολύ καλή ομάδα γύρω από το Νίκο Αναστασιάδη που θα μπορούσαν να φέρουν την αλλαγή, ειδικά στο κυπριακό, αλλά και σε ευρωπαϊκά θέματα, φτάνει να τους δοθεί η ευκαιρία.

      Κι αυτό το καταγράφει μία Κεντρώα που ως αποδημητικό πουλί δεν ψήφισε ποτέ και ούτε της επιτρέπεται πλέον να ψηφίζει στην Κύπρο…

      Μου αρέσει!

  39. strovoliotis permalink*
    6 Μαΐου, 2011 22:52

    Αυτό, από την Ελενα Νεοπτολέμου Καραγιώργη, πρώην πρόεδρο της νεολαίας των ΕΔΗ.

    Αγαπητοί φίλοι και φίλες

    Μετά από πολύ και έντονο προβληματισμό και «συζήτηση πάνω στη συζήτηση» με συγγενείς και φίλους κατέληξα στο να στηρίξω με την ψήφο μου τρεις υποψήφιους του ΔΗΣΥ.
    Την Ξένια Κωνσταντίνου, τον Μιχάλη Σοφοκλέους και φυσικά, τον Χρίστο Στυλιανίδη.
    Ναι, ξέρω… ήδη κάποιοι άρχισαν να μου λεν το παραμύθι για τους Φασίστες –Δεξιούς και ότι εμείς είμαστε αριστεροί και προδίδουμε αυτά που πιστεύαμε αλλά …να το εξετάσουμε λίγο.

    Η επίσημη Αριστερά εκφράζεται μέσα από το ΑΚΕΛ και την ΕΔΕΚ. Η μεν ΕΔΕΚ αδυνατεί να διαφοροποιηθεί από τον ξύλινο ψυχροπολεμικό λόγο του Λυσσαρίδη . Συν τοις άλλοις πολεμούν με τόση μανία την προοπτική λύσης του Κυπριακού που μάλλον θα ανησυχούν περισσότερο μπας και χάσουν ψήφους από το ΕΛΑΜ αντί να προσπαθήσουν να πείσουν έναν προβληματισμένο ψηφοφόρο της αριστεράς.
    Το δε ΑΚΕΛ κατάφερε να διαλύσει και να ποδοπατήσει με ευκολία ό,τι κατάφερε να χτίσει η αριστερά μετά το 1974.Κατάφερε να καταργήσει το κίνημα της Επαναπροσέγγισης με δύο κινήσεις: Να εκλέξει τον Παπαδόπουλο και στηρίξει το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα το 2004. Την στιγμή που η ιστορία τους κτυπούσε την πόρτα αυτοί απουσίαζαν. Εξακολουθούν δυστυχώς να πιππιλούν το πραξικόπημα και την ΕΟΚΑ Β’ .Το ΑΚΕΛ, όπως και η ΕΔΕΚ έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στο παρελθόν καταδικάζοντας το μέλλον. Το μέλλον ΜΑΣ….

    Για χρόνια αγωνίστηκα μέσα από διάφορους ανεξάρτητους σχηματισμούς είτε ως απλό μέλος είτε ως αξιωματούχος είτε ως υποψήφια βουλευτής. Είχα πάντα την συνείδηση μου ήσυχη. Είχα πάντα μια διέξοδο «καθαρή» και τίμια .Μετά την απόφαση των ΕΔΗ να στηρίξουν Χριστόφια για τις Προεδρικές δεν δίστασα να αποχωρήσω.

    Το πρόβλημα τώρα, είναι το εξής:
    – Τι ψηφίζεις όταν δεν υπάρχει πολιτικός σχηματισμός που να σε καλύπτει 100%;
    Με δεδομένο το ότι η Αριστερά έχασε προ πολλού το παιχνίδι της προόδου και με δεδομένο ότι ΔΕΝ ρίχνω λευκό, μου έμεινε μόνη επιλογή ο ΔΗΣΥ. Πιστεύω ότι μας έμεινε ως μόνη επιλογή η ανατροπή να γίνει …εκ δεξιών!

    Τόσο η Ξένια όσο και ο Μιχάλης αλλά κυρίως ο Στυλιανίδης στήριξαν το ΝΑΙ όταν έπρεπε ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ! Κατέρχονται στις εκλογές με καθαρό λόγο και προτείνουν λύσεις. Σε αντίθεση με τους «Πρόδρομους», τους «Λευτέρηδες» ( Σόρρυ σύζυγε, ευτυχώς είναι απλή συνωνυμία) και κάποια άλλα άτομα τα οποία κα-κοσμούν το ψηφοδέλτιο. Τα πράγματα γίνονται πιο καθαρά αν κάποιος σκεφτεί αυτές ακριβώς τις περιπτώσεις.
    Γίνεται ,δηλαδή, ακόμα πιο επιτακτικό να στηριχθούν «νούσιμες» υποψηφιότητες ( Γιάννο ,δανείζομαι από εσένα την έκφραση) ακριβώς για να ενισχύσουμε αυτές τις φωνές. Ακριβώς για να δώσουμε το μήνυμα ότι ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΗΤΑ ΠΛΕΟΝ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ και ότι το να μπαίνει αριστίνδην ο όποιος Χρίστος Κληρίδης αποτελεί μάλλον ξεπεσμό πρώτα για ένα κόμμα και μετά για μια κοινωνία που θέλει να πάει μπροστά, να ενώσει τον τόπο της και να ζήσει επιτέλους χωρίς τα λάθη του παρελθόντος να μπλέκονται συνεχώς στα πόδια της.

    Φαίνεται ότι αυτή την φορά η στήριξη που θα έχουν υποψήφιοι όπως τους τρεις θα είναι καθοριστική όχι μόνο για το μέλλον της προοδευτικής δεξιάς αλλά για όλη την Κύπρο… Ας το σκεφτούμε….

    Έλενα Καραγιώργη Νεοπτολέμου

    Μου αρέσει!

    • 7 Μαΐου, 2011 12:55

      Φίλε Strovoliotis,

      Μας έχεις ήδη επεξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ε4νώ ΔΕΝ(;) θα ψηφίσεις “Συναγερμό”, έχεις επιλέξει να ψηφίσεις τον Χρήστο Στυλιανίδη [και ίσως και κάποιους άλλους] από τη “συναγερμική” λίστα για την Επαρχία Λευκωσίας. Απόλυτα σεβαστή η επιλογή ΣΟΥ, αν και προσωπικά εντοπίζω πολύ σοβαρές και ουσιαστικές αντιφάσεις στην προσπάθεια ΣΟΥ να δικαιολογήσεις την τελική ΣΟΥ απόφαση. Ίσως μάλιστα αυτήν την αντιφατικότητα στον λόγο ΣΟΥ να την αντιλαμβάνεσαι και ο ίδιος, γι’ αυτό και ΜΑΣ μετέφερες εδώ [ως ενισχυτικό της δικής ΣΟΥ απόφασης] τη δήλωση της κας Έλενας Νεοπτολέμου Καραγιώργη με την οποία ΜΑΣ λέει για ποιους λόγους η ίδια «… κατέληξε στο να στηρίξει με την ψήφο της τρεις υποψήφιους του ΔΗΣΥ». Τόσο η δική ΣΟΥ τοποθέτηση όσο και της πρώην Προέδρου της Νεολαίας των ΕΔΗ [υπήρχε και τέτοια οργάνωση στους ΕΔΗ;], είναι πολιτικές αποφάσεις και πρέπει να κρίνονται πολιτικά και στη βάση των όσων λέτε [κι όχι συναισθηματικά]. Δεν έχω χρόνο να καταπιαστώ τώρα και περαιτέρω με το θέμα, αλλά σε παω στοίχημα ότι τις επόμενες μέρες θα δούμε δήλωση ή άρθρο κάποιου άλλου από τους [πρώην ή και εναπομείναντες] ΕΔΗ, όπου θα ΜΑΣ αναλύει γιατί συντάσσεται με το ΑΚΕΛ και γιατί θα ψηφίσει τον συνδυασμό αυτό… Έτσι συμβαίνει συνήθως με τα μέλη και τους οπαδούς αυτών των [μικρών] πολιτικών/κομματικών σχηματισμών που δεν έχουν δυνατή συνεκτική βάση.

      Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        7 Μαΐου, 2011 15:08

        Αγαπητέ Ανεφ, έχω πλήρη συνείδηση πως δίνοντας την ψήφο μου στον Χρήστο και 2-3 άλλους, ψηφίζω ΔΗΣΥ. Και από την στιγμή που το αποφάσισα αυτό, ούτε αναστολές έχω ούτε αναστεναγμούς, ούτε αντιφάσεις νοιώθω.

        Είναι όμως λογικό να προβάλω και άλλες απόψεις που συμφωνούν μαζί μου, για να φανεί πως είναι δυνατόν με σωστή πολιτική και επιλογές, ο ΔΗΣΥ να ελκύσει νούσιμο κόσμο πέραν του κόμματος.

        Η διαφορά μας είναι πως εγώ θα ευχόμουν να έκανε και κάτι ανάλογο το ΑΚΕΛ, γιατί όπως έχω γράψει επανειλημμένα, είμαι υπέρ της πόλωσης. Θέλω ένα ΔΗΣΥ και ένα ΑΚΕΛ με άθροισμα πάνω από 80% των ψήφων, μπας και τολμήσουν να κάνουν τις τολμηρές κινήσεις που χρειαζόμαστε σε όλα τα μέτωπα. Δυστυχώς όμως ακόμα και οι «ξένοι» υποψήφιοι του ΑΚΕΛ, λειτουργούν ως κλωνοποιημένα ρομπότ. Δεν προκαλούν ούτε καν την υποψία πως θα πουν ή θα κάνουν κάτι τσας διαφορετικό από την επίσημη πολιτική του κόμματος. Αντιλαμβάνεσαι πως αυτό κάνει το όλο πείραμα των «νέων δυνάμεων», ένα μεγάλο αστείο. Θα ελκύσουν μόνο συγγενείς και φίλους, ούτε ένα που γυρεύει κάτι καινούργιο, κάτι ελπιδοφόρο από τον χώρο του ΑΚΕΛ.

        Αν το χαρακτηριστικό του ΔΗΣΥ είναι το «κόμμα μπουφέ», το ΑΚΕΛ χαρακτηρίζεται από ανιαρή μονοτονία απόψεων. Έχουν και τα δυο και τα υπέρ και τα κατά τους…

        Και τέλος, ειλικρινά δεν με πείθεις πως σέβεσαι τις επιλογές μου…. Μάλλον φαίνεται μια λογική του στυλ, «εν καλόν πλάσμαν ο Στροβολιώτης, αλλά το κόμμα μας δεν το επιλέγει, τζιαι τούτον αποτελεί θανάσιμον αμάρτημα. Να του πούμεν κανέναν καλόν λόον ως πάρα τζιει…»

        Μου αρέσει!

    • 7 Μαΐου, 2011 17:11

      Αγαπητέ Στροβολιώτη,
      όταν οι πολίτες επιλέγουν ποιο κόμμα θα ψηφίσουν συνήθως απευθύνουν ένα ή δύο ερωτήματα στον εαυτό αυτό τους. «Τι έπραξε πρόσφατα το τάδε κόμμα για μένα» ή «τι έπραξε πρόσφατα το τάδε κόμμα για την κοινωνία». Υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία ψηφοφόρων, τη συμπεριφορά των οποίων καθορίζει η παράδοση μέσα στην οποία γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, η οποία είναι εν ολίγοις κληρονομική.
      Η τελευταία κατηγορία, απαρτίζουν αυτοί οι ψηφορόφοι που είναι δοσμένοι σε ένα κόμμα. Αυτοί παραδοσιακά ψηφίζουν το κόμμα του πατέρα τους, το οποίο ψήφιζε ο παππούς τους, είναι ταυτισμένοι με το τι πρεσβεύει και ουδέποτε το αμφισβητούν, ακόμη κι όταν θα ανέμενε κανείς πως οι πολιτικές του ενδεχομένως να ξένιζαν την εκλογική του βάση.
      Την πρώτη ομάδα, αυτών δηλαδή που απασχολεί τι έπραξε ένα συγκεκριμένο κόμμα για τους εαυτούς τους πριν αποφασίσουν αν θα το (ξανα)ψηφίσουν, είναι άτομα που συχνά μπορεί να ικανοποιήσει μια συγκεκριμένη πολιτική που λύνει ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ή ένας διορισμός στο δημόσιο, η απονομή χάρης σε ένα φυλακισμένο συγγενικό πρόσωπο κλπ. Αυτή η κατηγορία ψηφοφόρων αποτελεί μια ομάδα στόχου για τα πλείστα κόμματα μια προς αυτήν απευθύνονται κυρίως οι υποσχέσεις και οι πολιτικές τους και οι μετακινήσεις τους από το ένα κόμμα στο άλλο καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την έκβαση των εκλογικών αναμετρήσεων.
      Τέλος, εκείνη η κατηγορία ψηφοφόρων που σταθμίζουν το τι θα ψηφίσουν στην εθνική, ή καλύτερα, κοινωνική προσφορά ενός κόμματος, είναι ίσως η πιο ιδιότροπη κατηγορία. Έτυχε μάλιστα να γνωρίσω ανθρώπους που έθεσαν το εθνικό συμφέρον πάνω από το προσωπικό που δέχτηκαν να θυσιάσουν πολλά, διοτι τις πράξεις τους καθορίζαν και καθορίζουν διαφορετικές αξίες απ ό,τι στην περίπτωση των άλλων δύο κατηγοριών.

      Τέτοιους ανθρώπους γνώρισα και θαύμασα όταν έγινα πριν κάποια χρόνια μέλος των ΕΔΗ. Και αυτή η επιλογή μου μου έδωσε την ευκαιρία να βιώσω τη σφοδρότητα και το μένος όχι μόνο της υπόγειας αλλά και της φανερής πολεμικής που έτυχαν από το ΑΚΕΛ. Δεν θα ξεχάσω π.χ. το γκεμπελικό «Ψηφίζοντας ΕΔΗ, ψηφίζετε Ταλάτ» του Νίκου Κατσουρίδη σε μια ραδιοφωνική εκπομπή με τον Μιχάλη Παπαπέτρου, ή τις συναθροίσεις μας υπό τα βλέμματα «επαγρυπνούντων συντρόφων».

      Έχοντας αυτά κατά νου, δεν με εκπλήττει το ύφος και το ήθος της επίθεσης που δέχτηκες μια και φιλοξένησες μια άποψη ενός πρώην μέλους των ΕΔΗ σε σχέση με την επιλογή σου (η οποία ειρήσθω εν παρόδω σε κατατάσσει στην ομάδα των «κοινωνικοτροπικών» ψηφοφόρων).
      Ούτε με εκπλήττει το ότι ακόμα και τώρα που ένα μέρος των ΕΔΗ υπάχθηκε στο ΑΚΕΛ, γίνονται ακόμη ως πρώην κόμμα αντικείμενο χλευασμού.

      Εγώ όμως στέκομαι σε αυτά που πίστευαν εκείνοι που ήταν μέλη του ΑΚΕΛ μέχρι το 1990 και αποφάσισαν να μην επιστρέψουν σε αυτό όταν οι ΕΔΗ αποφάσισαν να συνταχθούν με τον Χριστόφια. Νιώθω περήφανος για αυτούς τους ανθρώπους που διαχώρησαν τη θέση τους από το ΑΚΕΛ λόγω των επιλογών του. Νιώθω περήφανος για εκείνους τους ανθρώπους που δεν είπαν ναι την Μεγάλη Παρασκευή για να πουνε όχι το Μεγάλο Σάββατο. Και δεν θα πάψω ποτέ να θαυμάζω εκείνους τους πρώην ΑΚΕΛικούς που αποκήρυξαν τη σταλινολαγνεία του ΑΚΕΛ, τους πολιτικαντισμούς του, κια προπαντός τις αλλεπάλληλε μεταμορφώσεις του από επαναπροσεγγιστικό κόμμα σε απορριπτικό και αντίστροφα, θυσιάζοντας καριέρες, αξιώματα, συντάξεις.

      Η άποψη της Έλενας για μένα μετρά. Κρίμα που η ίδια δεν είναι υποψήφια. Η χώρα μας χρειάζεται ανθρώπους σαν κι αυτή.

      Μου αρέσει!

  40. 8 Μαΐου, 2011 01:44

    Αγαπητέ Strovoliotis,

    Συνεχίζω τον χορό μια και βγήκαμε στην πίστα. Και όπως βλέπω υπάρχει και κάποιος άλλου που προσπαθεί να ΜΑΣ ακολουθήσει [αλλά το κάμνει άχαρα τζι’ άτσαλα!]…

    Οι ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις του ΑΚΕΛ για να επιβιώνουν μέχρι σήμερα σημαίνει ότι το Κόμμα αυτό παραμένει βαθιά ριζωμένο στις συνειδήσεις του κόσμου. Παράλληλα η πολιτική και η ιδεολογία, αλλά και οι τακτικές, η δομή και ο τρόπος λειτουργίας του, τυγχάνουν της έγκρισης ή/και της αποδοχής των μελών και οπαδών του Κόμματος, όπως επίσης κι άλλων πολιτικών καταστάσεων και προσωπικοτήτων. Γι’ αυτό και οι τελευταίοι συνεργάζονται με το ΑΚΕΛ, ή/και αποδέχονται ή επιδιώκουν να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του. Και πρέπει να γίνει κατανοητό και σεβαστό [από τρίτους] ότι όλοι αυτοί [τα μέλη και οι οπαδοί του ΑΚΕΛ, αλλά και οι συνεργαζόμενοι] είναι ένα τέτοιο Κόμμα που θέλουν για να τους αντιπροσωπεύει. Κι αν θ’ αλλάξει κάτι [αν το Κόμμα θα κινηθεί δεξιότερα, ας πούμεν προς την δεξιά σοσιαλδημοκρατία], είναι τα μέλη του που θα το αποφασίσουν να το πράξουν κι όχι οι οποιοιδήποτε [εκ των έξω] τρίτοι. Αν αυτούς τους τρίτους δεν τους εκφράζει το ΑΚΕΛ ας φτιάξουν δικό τους κόμμα, κι ας μην κλαψουρίζουν για να προσαρμοστεί ο ΑΚΕΛ στα δικά γούστα κάποιων μεμονωμένων μονάδων!
    Όμως θα ‘θελα να χρησιμοποιήσω τη δική ΣΟΥ λογική για να προβληματιστούμε για κάποια πράγματα: Λες [ή υποβάλλεις] ότι ψηφίζει Χρήστο Στυλιανίδη για να ενισχυθεί η φιλελεύθερη πτέρυγα του ΔΗΣΥ. Αυτό όμως το επιχείρημα δεν θα μπορούσε να ισχύει κι από την ανάποδη; Ας πούμεν κάποιος να ψηφίσει τους Χρίστο Κληρίδη και Πρόδρομο Προδρόμου για να ενισχυθεί η αντιομοσπονδιακή τάση μέσα στον “Συναγερμό”; Ή να περιχαρακώνεται μέσα σ’ ένα κόμμα [ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ] και να επιλέγει συγκεκριμένους υποψήφιους απ’ αυτό το Κόμμα με σκοπό να ενισχύσει κάποιες πολιτικές μέσα σ’ αυτό, αντί να κάμνει άλλες κομματικές επιλογές; Αυτό το τελευταίο δεν θα συνέτεινε πιο δραστικά και ριζοσπαστικά σε ουσιαστική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού;

    ***********************
    Πριν αποχωρήσω όμως θα ‘θελα να πω τζιαι δκυο-τρία φωνήεντα για τα όσα λέει ο σχολιογράφος ονόματι “Αντιπολιτευόμενος” [στην τελευταία του παρέμβαση] καθώς «τούτος» εμμέσως πλην σαφώς αναφέρεται σ’ ΕΜΕΝΑ [διερωτούμαι γιατί δειλιάζει και δεν ΜΟΥ μιλάει στα ίσια]!
    Ο “Αντιπολιτευόμενος” ένοιωσε τη ανάγκη [και δικαίωμα του] να υπερασπιστεί τον Blogοδεσπότη Strovolioti από «… το ύφος και το ήθος της επίθεσης που δέχτηκε μια και φιλοξένησε μια άποψη ενός πρώην μέλους των ΕΔΗ σε σχέση με την επιλογή του …». Και προσωπικά στέκομαι σ’ αυτήν την αναφορά του συμπαθέστατου κατά τ’ άλλα “Αντιπολιτευόμενου” γιατί ο μοναδικός που εξέφρασε [σ’ αυτό το Blog] άποψη [έστω και γενικά] για το συγκεκριμένο κείμενο [της κας Έλενας Νεοπτόλεμου – Καραγιώργη] ήμουν εγώ! Όμως ο κος “Αντιπολιτευόμενος” αντί να ΜΕ κοιτάξει στα μάτια και να ΜΟΥ πει στα ίσια και με τόλμη και μαγκιά τις απόψεις του για το τι έγραψα στο προηγούμενο σχόλιο μου, επέλεξε να μιλήσει έμμεσα και με αιχμές [σε στυλ “για σένα τα λεω πεθερά για να τ’ ακού’ η νύφη”] για «… το ύφος και το ήθος της επίθεσης που δέχτηκε …» [ο Strovoliotis – από ποιους;]! Και μάλιστα σ’ ένα κείμενο [ΤΟΥ] 550 τόσων λέξεων!
    “Αντιπολιτευόμενε” ΕΙΣΑΙ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΣ!!!
    Και δεν είναι η πρώτη φορά που ακολουθείς αυτή την τακτική, τουλάχιστον απέναντι ΜΟΥ. Σε προγενέστερη πρόσφατη συζήτηση ΜΑΣ [σε προηγούμενο post του Strovoliotis] που αφορούσε το ζήτημα της μείωσης των μισθών των δημόσιων υπαλλήλων που έθεσες ΕΣΥ, αντί να απαντήσεις [ως δαήμων που επαίρεσαι ότι είσαι] στις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις διαφωνίες μου κατέφυγες σε χαρακτηρισμούς, αλλά και πάλι δεν τόλμησες να απευθυνθείς και πάλι στα ίσια σ’ ΕΜΕΝΑ!!!
    “Αντιπολιτευόμενε”, γιατί μιλάς με χαμηλωμένα τα μάτια;! Και γιατί θεωρείς ότι η δική ΣΟΥ άποψη αποτελεί θέσφατο; Τούτη η στάση [ΣΟΥ] δεν συνιστά δογματισμό;

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      8 Μαΐου, 2011 08:32

      Anef,

      Όντως, δεν πέφτει λόγος σε τρίτους αν τα άτομα εντός του ΑΚΕΛ σκέφτονται ετσι:

      «Και πρέπει να γίνει κατανοητό και σεβαστό [από τρίτους] ότι όλοι αυτοί [τα μέλη και οι οπαδοί του ΑΚΕΛ, αλλά και οι συνεργαζόμενοι] είναι ένα τέτοιο Κόμμα που θέλουν για να τους αντιπροσωπεύει.»

      Κριτική όμως δικαιούμαι να κάνω. Και θεωρώ πως η ταυτότητα που έχει σήμερα το ΑΚΕΛ είναι ένας συνδυασμός της μακράς του ιστορίας, του μεγάλου άλλοθι Κυπριακού, και του γεγονότος πως ακριβώς λόγω αυτού του άλλοθι, δεν υπάρχει κανείς να πάρει την πρωτοβουλία να διορθώσει την δεδομένη πολιτική ανωμαλία που αποτελεί το κόμμα αυτό (έχω εξηγήσει ξανά τι εννοώ: ήπιο κομμουνιστικό κόμμα, με ατζέντα διαχείρισης του καπιταλισμού, μέγεθος ασύγκριτα μεγάλο σε σχέση με άλλα παρόμοια κόμματα με τα οποία ταυτίζεται και συνοδοιπορεί στην Ευρώπη.)

      Τα κλαψούρισμα μου για αυτό τον βολικό εγκλωβισμό του ΑΚΕΛ στο 30-33% δεν έχει να κάνει με την έγνοια μου για το μέλλον του κόμματος: έχει να κάνει με τον μέλλον του τόπου, και έχω επίσης εξηγήσει τι εννοώ: με κολοβό σύνταγμα, οι συμμαχίες με τους μικρούς και εξτρεμιστές είναι απαραίτητες, άρα οι συνθήκες για λύση θα είναι πάντα εξαρτώμενες από αυτές τις συμμαχίες.

      Το τελευταίο που γράφεις για μένα, δεν το έπιασα…

      Μου αρέσει!

  41. 8 Μαΐου, 2011 14:41

    Strovoliotis,

    Λαλείς ΜΟΥ: «… δεν υπάρχει κανείς να πάρει την πρωτοβουλία να διορθώσει την δεδομένη πολιτική ανωμαλία που αποτελεί το κόμμα αυτό …» [το ΑΚΕΛ] … Τζιαι θέλεις να πιστέψω πως ΕΣΥ θα μπορούσες να ψηφίσεις καμιά βολά ΑΚΕΛ!!! Ο Στυλιανίδης ΣΟΥ ‘δωσε πάντως το τέλειο άλλοθι!

    Μου αρέσει!

  42. strovoliotis permalink*
    8 Μαΐου, 2011 15:17

    Δικαιούσαι να νευριάζεις. Για να έχεις και δίκιο όμως καλό θα είναι να εξηγείς και γιατί.

    Τι από τα πιο κάτω ΔΕΝ είναι πραγματικότητα;

    «Κριτική όμως δικαιούμαι να κάνω. Και θεωρώ πως η ταυτότητα που έχει σήμερα το ΑΚΕΛ είναι ένας συνδυασμός της μακράς του ιστορίας, του μεγάλου άλλοθι Κυπριακού, και του γεγονότος πως ακριβώς λόγω αυτού του άλλοθι, δεν υπάρχει κανείς να πάρει την πρωτοβουλία να διορθώσει την δεδομένη πολιτική ανωμαλία που αποτελεί το κόμμα αυτό (έχω εξηγήσει ξανά τι εννοώ: ήπιο κομμουνιστικό κόμμα, με ατζέντα διαχείρισης του καπιταλισμού, μέγεθος ασύγκριτα μεγάλο σε σχέση με άλλα παρόμοια κόμματα με τα οποία ταυτίζεται και συνοδοιπορεί στην Ευρώπη.)»

    Μου αρέσει!

    • 8 Μαΐου, 2011 16:57

      Αν μου επιτρέπεις να παραλληλήσω Στρροβολιώτη την ‘ηπιότητα’ με την οποία προβάλλει τον εαυτό του το ΑΚΕΛ ως κόμμα «κομμουνιστικό αλλά με ατζέντα διαχείρισης του καπιταλισμού», με ένα άνδρα που ενώ δηλώνει ομοφυλόφιλος, ταυτόχρονα ισχυρίζεται πως στην ερωτική του ζωή είναι στρέιτ, τη στιγμή που απορρίπτει κάθετα το ετεροφυλοφιλικό σεξ, ισχυριζόμενος την ίδια ώρα πως μπορεί να ικανοποιήσει μια γυναίκα στο κρεβάτι πολύ καλύτερα απ’ ό,τι οποιοσδήποτε ετεροφυλόφιλος άνδρας…

      Θέλω να ξεκαθαρίζω πως, δεν έχω τίποτα εναντίον ομοφυλόφιλων και το πιο πάνω παράδειγμα το παραθέτω απλώς για να τονίσω την αντιφατικοτητα των θέσεων και πράξεων του ΑΚΕΛ.

      Μου αρέσει!

  43. 8 Μαΐου, 2011 18:21

    Strovoliotis,

    Ουδέποτε σ’ επέκρινα γιατί κάμνεις κριτική! Είναι τις θέσεις και τον τρόπο που κάμνεις την κριτική ΣΟΥ που κρίνω. Γενικά πιστεύω πως από τη στιγμή που οι όποιες τοποθετήσεις μας γίνονται δημόσια, τότε κι ΕΜΕΙΣ είμαστε συνεχώς υπό κρίση και επίκριση !

    Αναφορικά με την άποψη ΣΟΥ «…θεωρώ πως η ταυτότητα που έχει σήμερα το ΑΚΕΛ είναι ένας συνδυασμός της μακράς του ιστορίας, του μεγάλου άλλοθι Κυπριακού, και του γεγονότος πως ακριβώς λόγω αυτού του άλλοθι, δεν υπάρχει κανείς να πάρει την πρωτοβουλία να διορθώσει την δεδομένη πολιτική ανωμαλία που αποτελεί το κόμμα αυτό (έχω εξηγήσει ξανά τι εννοώ: ήπιο κομμουνιστικό κόμμα, με ατζέντα διαχείρισης του καπιταλισμού, μέγεθος ασύγκριτα μεγάλο σε σχέση με άλλα παρόμοια κόμματα με τα οποία ταυτίζεται και συνοδοιπορεί στην Ευρώπη)», να πω κατ’ αρχάς ότι τη θεωρώ αφοριστική. Όταν λοιπόν τοποθετηθείς πιο αναλυτικά [για το πως θα ‘θελες να ‘ναι το ΑΚΕΛ] τότε θα μπορούσαμε να μπούμε και σε ουσιαστική συζήτηση! Για την ώρα δεν το θεωρώ παραγωγικό να απαντώ στις τηλεγραφικές και γενικόλογες τοποθετήσεις ΣΟΥ, όπως αυτές περί «πολιτικής ανωμαλίας» και «διαχείρισης του καπιταλισμού». Πέραν τούτου είναι εξόφθαλμο πλέον ότι σε ενοχλεί τα μάλα το «ασύγκριτα μεγάλο μέγεθος» του ΑΚΕΛ. Ίσως γιατί αποτελεί με το μέγεθος» του σημαντική τροχοπέδη στην επέλαση του νεοφιλελευθερισμού.
    Όμως ΜΟΥ προκαλεί εντύπωση που δεν αποκαλείς και την όλη πολιτική συμπεριφορά του ΔΗΣΥ ως «πολιτική ανωμαλία μια και χαρακτηρίζεται από συνεχείς μεταλλάξεις και παλινδρομήσεις. Φυσικά εδώ θα μπορούσε κάποιος [ειδικός επί της γενετικής και ερωτικής ορολογίας – και φαίνεται ότι διαθέτει τέτοιους το Blog ΣΟΥ] να χαρακτηρίσει αυτήν την πολιτική κι ως ερμαφρόδιτη…

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      8 Μαΐου, 2011 19:01

      Θέλεις ανάλυση;

      Να αρχίσω με τον ΔΗΣΥ. Αυτό το κόμμα δεν λειτουργεί και πολύ διαφορετικά από άλλα αντίστοιχα κεντροδεξιά στην Ευρώπη που κινούνται μεταξύ διαφόρων πολιτικών σε εθνικά ή οικονομικά ζητήματα, αναλόγως του αν είναι στην κυβέρνηση ή όχι. Καλώς η κακώς αυτό είναι απόλυτα διακριτό χαρακτηριστικό αστικών κομμάτων. Πάντα όμως μέσα στο πλαίσιο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και της ελεύθερης οικονομίας, έννοιες τις οποίες ασπάζονται πλήρως.

      Η ανωμαλία του ΑΚΕΛ έγκειται στα τρία ζητήματα που ανέφερα: μεγάλο μέγεθος, μοναδικό παράδειγμα στην Ευρώπη, διαχείριση και όχι αντιπάλεμα με τον καπιταλισμό, και ήπιος πολιτικός λόγος, (σε σύγκριση με το ΚΚΕ, και άλλα ανάλογα παραδείγματα).

      Ε, κατά την άποψη μου, αυτά είναι χαρακτηριστικά που θα περιέγραφαν περισσότερο ένα νούσιμο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα! Αντι αυτού όμως, μέσα στην ιδεολογία του ΑΚΕΛ είναι το … ξήλωμα του καπιταλισμού και του υφιστάμενου συστήματος, έννοιες οι οποίες δεν ταυτίζονται με την «επίσημη» ιδεολογία του!

      Ε, δεν γίνεται να έχεις τον σκύλο χορτάτο και το ψωμί σωστό!

      Αν επιμένεις πως τα πιο πάνω *γεγονότα* είναι αφορισμοί, ε, τότε καλύτερα να το αφήσουμε ως εδώ!

      Μου αρέσει!

Trackbacks

  1. Εκλογαί δήμαρχων. Έλαβον: « Στροβολιώτης
  2. Ναι, ψηφίζω: Χρήστο και Ρένα. | Στροβολιώτης

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.