Skip to content

Εκ μητρογονίας: ζητούνται πολιτικοί με κότσια.

Μαΐου 3, 2011

Γιατί είναι μεν θετικές οι κινήσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την υπέρβαση του αποσπασματικού παραλογισμού γιός = πρόσφυγας,  κόρη = κανονική.

Από την άλλη, δεν υπάρχει η παραμικρή υποψία πως η αριστερή και προοδευτική μας κυβέρνηση έχει στο μυαλό οποιοδήποτε σχέδιο για τον τερματισμό του ευρύτερου παραλογισμού: του τερματισμού της παραγωγής νέων προσφύγων!

Δεν αντιλαμβάνονται τουλάχιστον πως όταν δίνουν την ιδιότητα του πρόσφυγα σε αγόρι ή κορίτσι τρίτης γενεάς Κερυνειωτών, που εδρεύουν για 37 χρόνια στην Πάφο, εκχυδαΐζουν την έννοια πρόσφυγας, και μας κάμνουν διεθνώς ρεζίλι;

Βλέποντας τις εκ των υστέρων ικανοποιημένες αντιδράσεις των πρωταθλητών του λαϊκισμού, Λευτέρη Χριστοφόρου (ΔΗΣΥ) και Γεώργιου Βαρνάβα (ΕΔΕΚ), καθώς και του … ΕΥΡΩΚΟ(!), δεν αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση πως για πολλοστή φορά τα έκανε σαλάτα;

(Και δε με ενδιαφέρει καν αν η κίνηση αυτή είναι προεκλογική!)

Και κάτι τελευταίο: ο αγώνας της κυρίας Τσιάκκα, περιορίζεται στην έκδοση ταυτοτήτων; Γιατί νομίζω δίνει περισσότερη σημασία σε αυτό, παρά την μεγάλη εικόνα, της λύσης του γέρημου του προβλήματος. 

Κόστος €11 εκ. για εκ μητρογονίας.

Τέσσερις αποφάσεις που αφορούν στην ικανοποίηση μέρους των αιτημάτων των εκ μητρογονίας προσφύγων, το συνολικό κόστος των οποίων ανέρχεται περίπου στα €11 εκ. ανακοίνωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου. 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Στεφάνου παρατήρησε ότι είναι η πρώτη φορά που αρχίζει η επίλυση προβλημάτων που αφορούν τους εκ μητρογονίας πρόσφυγες. 

Σημείωσε, ότι η κυβέρνηση αποφάσισε την παραχώρηση οικιστικής μονάδας σε οικισμό στέγασης εκτοπισθέντων στους εκ μητρογονίας πρόσφυγες, την παραχώρηση κρατικού οικοπέδου αυτοστέγασης, τη συμπερίληψή τους στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου φοιτητών και την ισότιμη συμμετοχή τους σε όλα τα προγράμματα του Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών. Όπως είπε, το συνολικό κόστος για την υλοποίηση των μέτρων κυμαίνεται στα €10,6 εκ. 

Εξαγγελία μετά από τη συνάντηση 

Η εξαγγελία των μέτρων έγινε μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με μέλη της Κίνησης Προσφύγων και Εκτοπισμένων Μανάδων στο Προεδρικό Μέγαρο. Επρόκειτο για τη δεύτερη συνάντηση των δύο πλευρών, ως συνέχεια της πρώτης που πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαρτίου, οπότε και είχε γίνει ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τα αιτήματα της Κίνησης. 

Αναφορικά με την παραχώρηση οικιστικής μονάδας σε οικισμό στέγασης εκτοπισθέντων, ο κ. Στεφάνου είπε ότι, μέχρι τώρα, δικαιούχοι ήταν οι οικογένειες στις οποίες ο ένας τουλάχιστον σύζυγος ήταν κάτοχος προσφυγικής ταυτότητας ή μονήρες πρόσωπο που ήταν κάτοχος προσφυγικής ταυτότητας και είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου. Το ετήσιο εισόδημα των δικαιούχων δεν πρέπει να υπερβαίνει τις €20.500 με έκπτωση €1.280 για κάθε εξαρτώμενο. Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι ο μέσος όρος των αναμενόμενων εγκρίσεων για το πρόγραμμα είναι 115-120 άτομα τον χρόνο. 

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι οι εκ μητρογονίας πρόσφυγες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα παραχώρησης κρατικού οικοπέδου αυτοστέγασης. Το πρόγραμμα, συμπλήρωσε, περιλαμβάνει και χορηγία, η οποία κυμαίνεται στις €22.000 – €31.600, ανάλογα με το μέγεθος της οικογένειας. Είπε επίσης ότι η επιπρόσθετη δαπάνη που θα απαιτηθεί για το μέτρο αυτό ανέρχεται στα €8,8 εκ., ενώ ο μέσος όρος των αναμενόμενων εγκρίσεων ανέρχεται στα 352 άτομα το χρόνο. 

Ποιοι είναι δικαιούχοι 

Δικαιούχοι στο πρόγραμμα είναι όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα €23.360 – €32.100, αναλόγως του αριθμού των μελών της οικογένειας. Πρόσθεσε ότι για τον υπολογισμό του ακαθάριστου ετήσιου εισοδήματος της οικογένειας αιτητή λαμβάνεται υπόψη ολόκληρο το εισόδημα οποιουδήποτε από το ζεύγος έχει το υψηλότερο εισόδημα, συμπεριλαμβανομένου του 1/4 του εισοδήματος του έτερου μέρους. Σε περίπτωση μονογονέα είπε ότι υπολογίζονται τα 2/3 του ετήσιου εισοδήματος του. 

Για την επιδότηση ενοικίου φοιτητών, ο κ. Στεφάνου είπε ότι αυτή κυμαίνεται σε €68 – €127 το μήνα, ανάλογα με τα κριτήρια και πρόσθεσε ότι η συνολική δαπάνη για το μέτρο υπολογίζεται στις €300 χιλ. περίπου. 

Αναφορικά με τα προγράμματα του Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών, ο κ. Στεφάνου είπε ότι μέχρι σήμερα οι εκ μητρογονίας πρόσφυγες συμμετείχαν σε κάποια από αυτά, ενώ υπήρχε και περιορισμός στην επιχορήγηση που ελάμβαναν. Ανέφερε ότι πλέον, για στεγαστικά δάνεια, οι εκ μητρογονίας θα μπορούν να λαμβάνουν χαμηλότοκο δάνειο μέχρι €130 χιλ., αντί των €85 χιλ. που ίσχυε μέχρι σήμερα. Για επαγγελματικά δάνεια είπε ότι θα λαμβάνουν δάνειο έως €105 χιλ. αντί των €85 χιλ. που ίσχυε μέχρι τώρα. Η δαπάνη για το μέτρο αυτό υπολογίζεται στο €1,5 εκ. το χρόνο, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Ερωτηθείς ο κ. Στεφάνου αν υπάρχει δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας για έκδοση προσφυγικής ταυτότητας στους εκ μητρογονίας πρόσφυγες, ο κ. Στεφάνου είπε ότι δεν υπάρχει τέτοια δέσμευση και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση με την Κίνηση Προσφύγων και Εκτοπισμένων Μανάδων, μέσα στα πλαίσια του διαλόγου που έχει αρχίσει. 

Αγώνας για την ταυτότητα 

Μετά τη συνάντηση, η Πρόεδρος της Κίνησης Προσφύγων και Εκτοπισμένων Μανάδων, Μαρκέλλα Ησαΐα-Τσιάκκα είπε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι ο ρόλος και ο λόγος της ίδρυσης της Κίνησης είναι η αναγνώριση των εκ μητρογονίας προσφύγων και η απόδοση προσφυγικής ταυτότητας». Πρόσθεσε ότι μέχρι να τους δοθεί η ταυτότητα, η Κίνηση, μαζί με τη νεολαία, θα συνεχίσει τον αγώνα της. 

Η κα. Τσιάκκα, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας είναι ο μόνος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας που δέχθηκε να έχει συνάντηση με την Κίνηση, να ακούσει τα μέλη της και να ενημερωθεί από αυτά. «Θεωρούμε δεδομένο ότι πολύ σύντομα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα εξαγγείλει την απόδοση της προσφυγικής ταυτότητας στα παιδιά μας», κατέληξε.

http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=news_view&ann_id=133821

Έχω γράψει πολλές φορές για αυτό το κορυφαία παράλογο ζήτημα:

Περί προσφύγων – από πατέρα, από μητέρα, από παντού!

 

Ο παραλογισμός του εκ μητρογονίας ζητήματος.

 

Εκ μητρογονίας: για τ’ όνομα του Θεού, ξανασκεφτείτε το!(*)

 

Εκ μητρογονίας παραλογισμός: νέα επεισόδια.

 

Advertisements
25 Σχόλια leave one →
 1. Ανώνυμος permalink
  Μαΐου 4, 2011 02:43

  Και μετά κατηγορούν τους άλλους για λαϊκισμό…Πόσο χαμηλά θα φτάσει το ΑΚΕΛ για την ψηφοθηρία;

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Μαΐου 4, 2011 06:59

   Και όμως, δε με ενοχλεί το ζήτημα της ψηφοθηρίας. Ολοι το ίδιο θα έκαναν.

   Με ενοχλεί το ζήτημα της αποφυγής της ενασχόλησης με την ουσία.

   Μου αρέσει!

 2. Μαΐου 4, 2011 09:45

  40 χρόνια τούρτζιηκα (κυριολεκτικά τζαι μεταφορικά) τζαι η μηχανή που παράγει πρόσφυγες δουλεύκει με αμείωτο ρυθμό. Βέβαια στη συγκεκριμένη περίπτωση, η συγκεκριμένη μηχανή, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή παράγει τζαι ψήφους…

  Μου αρέσει!

 3. Μαΐου 4, 2011 11:39

  H Κυβέρνηση τζιαι το ΑΚΕΛ εδώκαν την μάχην να μεν περάσει ο νόμος στην βουλήν πέρσυ τζιαι την έχασεν μόνοι εναντίον όλων. Δεν μπορείς να την βάλλεις στο ίδιον τσουβάλλιν με αυτούς που επροωθήσαν την ιδέαν τζιαι την επεράσαν. Πληρώστε τζιαι βρίξετε. Ή κάμετε κριτικήν εκεί που πρέπει.

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Μαΐου 4, 2011 13:19

   Ναι, το ΑΚΕΛ πράγματι ήταν εναντίον της πρότασης των άλλων. Τώρα έρχεται με μισά μέτρα λίγο πριν τις εκλογές…

   Ετσι πέφτει ο πήχης.

   Δεν αντιλαμβάνεσαι πως με τούτα τα μέτρα διαιωνίζει ακόμα πιο πολύ τον παραλογισμό, της παραγωγής νέων προσφύγων, που είναι η ουσία του ζητήματος; Γιατί να το δω τώρα διαφορετικά απ ότι το έβλεπα πριν δυο χρόνια που έκαμνα κριτική σε όλους τους άλλους, *εκτός* του ΑΚΕΛ; Δηλαδή η κριτική στο ΑΚΕΛ κάνει αμέσως τα κείμενα μου μη αποδεκτά;

   Βλέπεις τι εννοώ για τις μάσκες…

   Μου αρέσει!

 4. Μαΐου 4, 2011 12:35

  Aceras,

  Μα τι ΜΑΣ ζητάς [«…κάμετε κριτικήν εκεί που πρέπει», ιμίshι μου] … Μα ο Λεφτεράκης που έκαμε πανκιέραν του, τούς «εκ μητρογονίας» εν νεν στο ίδιο ψηφοδέλτιο [στο συναγερμικό γενικώς] με τον Στυλιανίδη;

  Μου αρέσει!

 5. strovoliotis permalink*
  Μαΐου 4, 2011 13:24

  Και επειδή υποστηρίζω και ψηφίζω κάποιους του ΔΗΣΥ, σημαίνει πως δεν μπορώ να κάνω κριτική στους υπόλοιπους; Οταν ανήκω κάπου σημαίνει πρέπει να δέχομαι αδιαμαρτύρητα τα πάντα, ή να νοιώθω την ανάγκη να υποστηρίζω τα πάντα, όσο παλαβά και να είναι;

  Αν δεν έκανα κριτική, τι θάλεγες δηλαδή; Οτι έφκαλα φάουσα για να μην πειράξω το κόμμα;

  Δεν είναι η κριτική, στοιχειώδης δημοκρατική λειτουργία;

  Μου αρέσει!

 6. disdaimona permalink
  Μαΐου 4, 2011 14:51

  Η κριτική είναι στοιχειώδης δημοκρατική λειτουργία Στροβολιώτη. Η ανθρωπότητα θα πεθάνει την ημέρα που θα σταματήσει να έχει δικαίωμα σε αυτήν.

  Αλλά η κριτική εσιει τζαι κάποια κριτήρια η ίδια. Ενα από τα βασικά της κριτήρια είναι να εμπεριέχει μιαν ιστορικότητα.

  Αφού άνοιξες το θέμα τζαι το ετοποθέτησες μέσα στα πλαίσια της προεκλογικής του χροιάς,
  θα έπρεπε να μας πεις τζαι για την προεκλογική εκμετάλλευση από το ΔΗΣΥ για το ίδιο θέμα παραθέτοντας το ιστορικό του από μόνος σου.

  Είναι κατανοητό πως οι αναρτήσεις θα έχουν φιλο-δησυκή επικοινωνιακή τακτική εφόσον
  προωθείς την υποψηφιότητα Στυλιανίδη.

  Αλλά στα πλαίσια της κριτικής είναι δίκαιη και η κριτική από Ασέρα τζαι Ανευ για το ότι μας εμισοδιηγήθηκες σήμερα το ιστορικό.
  Είσαι έξυπνος, τζαι εν με καρτεράς εμένα να σου το πω.

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Μαΐου 4, 2011 18:05

   Δεισδαιμόνα, τα κείμενα στα οποία παραπέμπω μιλούν από μόνα τους…

   Η «επικοινωνιακή τακτική» του ιστολογίου δεν πρόκειται να αλλάξει. Ίσως να γίνουν περισσότερες σχετικές αναρτήσεις λόγω εκλογών, αλλά δεν θα γίνει κάτι ανάλογο με του Μαρίνου ας πούμε…

   Νομίζω έχω αρκετά που δεν είπα ακόμα για άλλα ζητήματα…

   Μου αρέσει!

 7. Μαΐου 4, 2011 23:56

  Είμαστε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα!
  Ο συναγερμός κάμνει κριτική στη κυβέρνηση ότι επήρε κολοβά μέτρα, τζιαι ο φίλος ο Στροβολιώτης, που εννά ψηφίσει τζιαι εργάζεται για την εκλογική επιτυχία του Συναγερμού, κάμνει κριτική γιατί επαρθήκαν μέτρα!
  Αλλά εξέχασα, εν ψηφίζει Συναγερμόν, ψηφίζει Στυλιανίδη!

  Ας δούμεν όντως την ουσία: Ποιο εν το πρόβλημα να βοηθούνται τα νεαρά ζευγάρια με χαμηλά εισοδήματα, με κάθε αφορμή τζιαι αιτία, ιδίως με ένα κομμάτι γης που εν πανάκριβη;

  Από εκεί και πέρα και ειδικά με άλυτο το Κυπριακό, πρέπει όντως να δούμε που σταματά η βαλίτσα.

  Τζιαι έναν άσχετο (περίπου): Είδα ποτζιεί ποδά να γράφεται ότι η κυβέρνηση επέλεξε να μεταθέσει στην επόμενη τες «τομές» στην λειτουργία του κράτους, αποφεύγοντας τις κακοτοπιές, ειδικά με τη ΠΑΣΥΔΗ κλπ.
  Τζιαι ποια ακριβώς εν τα εχέγγυα ότι το ΑΚΕΛ και οι συνοδοιπόροι του ΔΕΝ θα είναι στο τιμόνι την επόμενη πενταετία, είτε σε μια επανενωμένη Κύπρο, είτε στο παρόν στάτους;

  Σα να τζιαι εβιαστήκαν να σούσουν τα πόθκια τους κάποιοι τζιαι να συνταχθούν με τον «επόμενο πρόεδρο» τζιαι την «παράταξή» του;

  Η συγκεκριμένη παράταξη, ότι καλό είχε να δώσει στον λαό, το έδωκε με «πολιτικές μεταγραφές» από τους εκσυγχρονιστές (συμμετοχή ΕΔΗ στη διακυβέρνηση, Στυλιανίδης). Ποτέ αυτόφωτα.

  Εν μεγάλη κοροϊδία να προσπαθεί κάποιος να μας πείσει ότι ο Συναγερμός εν υπεύθυνη δύναμη με ορθολογισμό που εννά προστατέψει τζιαι την οικονομία τζιαι τον λαό.

  Η τιμιότητα, ο ορθολογισμός τζιαι η υπευθυνότητα σε τούντο κόμμα σπανίζουν, εν την αρνούμαι στον Στυλιανίδη αλλά δυσκολεύκουμαι να την έβρω τζιαι αλλού.

  Μου αρέσει!

 8. ef[_2 permalink
  Μαΐου 5, 2011 01:35

  stamata na grafeis.

  Μου αρέσει!

 9. Μαΐου 5, 2011 08:28

  Τούτα εν ασημαντότητες, ο Ούτοπος κατεβαίνει Λευκωσία αντί Πάφο…

  ΟΥΤΟΠΟΣ

  Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ

  ΨΗΦΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

  Μου αρέσει!

 10. Othellos permalink
  Μαΐου 5, 2011 08:52

  Επί Γλαύκου Κληρίδη η τότε κυβέρνηση δοκίμασε να δώσει τίτλους ιδιοκτησίας για τα σπιτάκια στους συνοικισμούς αλλά το όλο εγχείρημα προσέκρουσε στην επίμονη άρνηση της αντιπολίτευσης. Όταν όμως έγιναν κυβέρνηση το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ έσπευσαν να δώσουν οι ίδιοι τους τίτλους, ο δε ΔΗΣΥ, προς τιμήν του δεν αντέδρασε στην απόφαση. Συμπέρασμα: για κάποιους οι αποφάσεις μιας κυβέρνησης είναι «καλές» ή «κακές» ανάλογα με το χρώμα της κυβέρνησης και όχι ανάλογα με το περιεχόμενο τους.

  Πάντως ειδικά το ΑΚΕΛ (διότι από το ΔΗΚΟ δεν περίμενα κάτι άλλο) έσασε όλους τους πρόσφυγες μια και έξω το 2004, όταν για χάριν της καρέκλας εκλώτσησε την μια και μοναδική ευκαιρία που είχαν αρκετές χιλιάδες εξ αυτών να επιστρέψουν στους τόπους τους. Να’ στε καλά, σύντροφοι!

  Για τους εκ μητρογονίας, η όλη συζήτηση γίνεται σε λανθασμένη βάση. Το να παίρνουν βοήθεια κάποια παιδιά από προσφυγικές οικογένειες για να φτιάξουν ένα σπίτι δεν είναι λάθος, εφ΄όσον υπάρχει αποδεδειγμένα η οικονομική ανάγκη. Το αν είναι ο πατέρας ή η μητέρα πρόσφυγας δεν έπρεπε να αποτελεί καν κριτήριο. Εδώ οι πατατάρηδες παίρνουν αποζημίωση όταν καταστρέφεται η καλλιέργεια τους απο μια χαλαζοθύελλα, και κανένας δεν ρωτά για το φύλο τους.

  Κάποιοι από εσάς νομίζουν λανθασμένα ότι οι πρόσφυγες έτυχαν πραγματικής στήριξης από το κυπριακό κράτος μετά το 1974. Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική. Και φυσικά δεν υπήρξε ποτέ ίση κατανομή των βαρών που προκάλεσε η τουκρική εισβολή.

  Μου αρέσει!

  • Andreas permalink
   Μαΐου 5, 2011 13:37

   Αχαχα.
   Οθελλε εππεσες πας την περιπτωση.
   Ο κληριδης εθελεν να δωκει τιτλους σε ημετερους σε περιοδο προεκλογικης , και ανακοψαν τον τα κομμα.
   Εν τα ξερεις καλα.
   Το ιδιο εγινε και με τες αφαλατωσεις και εμειναν στα συρτάρκα.
   Θελεις να μαθεις γιατι?

   Αμαν λειτουργας με υπουλια ….ΤΙ να καμουμε.Κληρίδης ηταν τουτος.

   Μου αρέσει!

   • Othellos permalink
    Μαΐου 6, 2011 06:11

    Αντρέα μου, ότι και όσο μπορεί να καταλάβει ο καθένας.

    Παρεμπιπτόντως, στην προηγούμενη μου ανάρτηση έκανα ένα λάθος. Κάποιους πρόσφυγες το ΑΚΕΛ τους είχε «φροντίσει» από τον Νοέμβριο του 1978. Ήταν τότε που η «μαμά – Ρωσία» αποφάσισε ότι το Δυτικής προέλευσης σχέδιο το οποίο προνοούσε επιστροφή της Αμμοχώστου με «αντάλλαγμα» την έναρξη συνομιλιών για την λύση του Κυπριακού, έπρεπε όπωσδήποτε να απορριφθεί, όπως και έγινε.

    Μου αρέσει!

   • Andreas permalink
    Μαΐου 7, 2011 01:53

    Οι οσο μπορει να καταλαβει.
    Οσο εμπορεσε να τους βολεψει.

    Αμαν εν θελει καποιος να δει την πραγματικοτητα μπορουμε να παμε και στο 1821.
    Αλλα καταλαβεις οτι αφαιρειται του το πλεονεκτημα του διαλογου και μεινισκει εκτεθημενος.

    Μου αρέσει!

 11. Μαΐου 5, 2011 16:39

  Γιατί πρέπει να χωρίζουμε τους ανθρώπους σε πρόσφυγες και μη και όχι σε αυτούς που έχουν ανάγκη για βοήθεια και σε αυτούς που δεν έχουν ανάγκη?

  Μου αρέσει!

 12. Andreas permalink
  Μαΐου 5, 2011 18:37

  @Ζακος.

  Μεν μιλας με την μεση λογική.
  Κινδυνευεις να περιθωριοποιηθεις :).
  (συν το οτι θα εβρεις μπροστα σου και τον Λευτερη ακα ρομπεν των προσφύγων)

  Μου αρέσει!

 13. Μαΐου 8, 2011 19:37

  Οθέλλο,

  Το να λαλείς ότι μπορείς να προβλέψεις το μέλλον τζιαι ότι εάν υπογραφόταν το σχέδιο Ανάν τότε σίουρα – ΣΙΟΥΡΑ! – ήταν να γίνουν ούλλα όπως επροέβλεπε το σχέδιο εν γελοίο.

  Το να το χρησιμοποιείς τζιαι σαν επιχείρημα σε συζήτηση ενεν γελοίο όμως αλλά τραγικό.

  Μου αρέσει!

  • Othellos permalink
   Μαΐου 8, 2011 20:30

   Γελοίο είναι να σου φέρνει η διεθνής κοινότητα 30 χρόνια μετά την εισβολή ένα σχέδιο λύσης το οποίο μεταξύ άλλων προνοεί την επιστροφή των περισσότερων προσφύγων και την αποχώρηση σχεδόν όλου του τουρκικού στρατού από την Κύπρο και κάποιοι να σου λένε να ψηφίσεις ένα «χλιαρό» όχι για να «τσιμεντώσεις» το ναι.

   Τραγικό είναι να νομίζεις ότι οι συνθήκες για την εφαρμογή μιας λύσης θα είναι καλύτερες όταν θα έρθει το επόμενο σχέδιο, αν έρθει ποτέ βέβαια.

   Μου αρέσει!

 14. Μαΐου 8, 2011 19:46

  Πάντως έτσι γενικά κάμνουν μου εντύπωση κάποια σχόλια που γράφονται δαμαί για το ιστολόγιο τζιαι που σχετίζονται με θέματα αντικειμενικότητας στην παρουσίαση των θεμάτων – θα επερίμενα ότι με τόσες αναρτήσεις που εγραφτήκαν δαμέσα όσοι παρακολουθούν το ιστολόγιο πλέον πρέπει να το εχωνέψαν ότι λειτουργεί σαν προπαγάνδα για το ΔΗΣΥ, κάποτε λιγότερο απροκάλυπτα και κάποτε περισσότερο κάποιες φορές αγγίζοντας τα όρια της κωμωδίας όπως ένα ποστ που εγράφτηκε πριν κάτι μήνες που έλεε ότι η διακυβέρνηση Χριστόφια εννά γραφτεί ως η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του τόπου.

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Μαΐου 8, 2011 22:08

   Πριν 20 και βαλε χρόνια είχαμε φτιάξει τους «φίλους του Ακάμα», και επειδή είχα από τότε το σκουλούτζι του γραψίματος, είχα γίνει ο πλεον πολυγραφότατος για το θέμα. Βασική θέση, η προστασία της περιοχής από την τουριστική ανάπτυξη, και ανακήρυξη της σε εθνικό πάρκο. Οι διάφοροι μικροί και μεγάλοι ιδιοκτήτες, δεν άντεξαν την αμφισβήτηση του αυτονοήτου, και με (μας) στιγμάτισαν: είστε πράκτορες των εγγλέζων λέει. Θέλετε να μείνει άκτιστη η περιοχή για να συνεχίσουν να κάνουν τα γυμνάσια τους.

   Σιγά που θέλετε την προστασία του περιβάλλοντος, μας έλεγαν!

   Το 2004, είναι γνωστό, πως όσοι αμφισβήτησαν του τότε αυτονόητου, δηλαδή τη συνέχιση του διαχωρισμού, δεν το έκαναν φυσικά γιατί είχαν ελπίδες, ήταν αισιόδοξοι, έβλεπαν το ποτήρι μισογεμάτο.

   Σιγά που είστε ιδεολόγοι, και πατριώτες, μας έλεγαν! Το θέμα ήταν απλό: παίρναμε τσιεκκούθκια που τους αμερικάνους.

   Τώρα αμφισβητώ κάτι πολύ λιγότερο αυτονόητο, όπως την σοφία της κυβέρνησης σε μια σειρά από θέματα. Αποκλείεται να το κάνω για καλό! Αποκλείεται να το πιστεύω! Και αποκλείεται φυσικά και να έχω δίκιο! Προπαγάνδα κάνω για τον ΔΗΣΥ!

   Κάποιοι είναι τόσο εθισμένοι στην άρνηση και την μιζέρια, που δεν είναι καν σε θέση να αναγνωρίσουν την αμφισβήτηση όταν την δουν.

   Μου αρέσει!

Trackbacks

 1. Όπου ο Καζαμίας διαβάζει Στροβολιώτη. « Στροβολιώτης
 2. Μητρογονία | Στροβολιώτης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: