Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το κουκκούφημαν.

9 Μαΐου, 2011

Δεν θα επιτρέψωμεν!

Θα απαγορεύσωμεν!

Δεν αναγνωρίζωμεν!

Δεν δίνουμε το δικαίωμα!

Δεν θα συνθλιβώμεν!

Διαδικασία εξπρές; Ούτε να το σκεφτείτε!

Δεν θα διολισθήσωμεν!

Μιλά! Αν είναι δυνατόν!

Δεν μιλά! Να τα πει!

Να του επιβληθεί να μιλά/μην μιλά!

Δεν πιεζόμεθα!

Να κάνει τη δουλειά του μόνο όπως του λέμε εμείς!

Και όλο αυτό το κουκκούφημα, γιατί ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ εξασκώντας τις καλές του υπηρεσίες μεταξύ των δυο πλευρών, όπως εντέλλεται, είπε το εγκληματικό: «οι δυο πλευρές να δείξουν ελαστικότητα και διαλλακτικότητα.»

Μόνο ο Μάρκος Κυπριανού και ο Σταύρος Ευαγόρου υπέδειξαν δειλά το αυτονόητο: πως ο ΟΗΕ ούτε παίρνει ούτε αναμένεται να πάρει θέση στο πλευρό κανενός. Έχει μπροστά του ένα γόρδιο δεσμό, και θέλει να βοηθήσει να λυθεί. Τίποτα περισσότερο! Οσον αφορά το Κυπριακό, ούτε δικαστήριο είναι ο ΟΗΕ, ούτε κατήγορος ο Μπαν Κι Μουν.

Οι άλλοι όμως οργίασαν! Επιδεικνύοντας για πολλοστή φορά την άπειρη τους ανευθυνότητα και την αδυναμία στοιχειώδους κατανόησης της διεθνούς πολιτικής, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ και Οικολόγοι άνοιξαν τα στόματα τους σε ένα ανταγωνισμό κρετινικών δηλώσεων, μπας και σκοράρουν πόντους στο παζάρι των λαϊκιστών και των εξτρεμιστών. ( Ο ΔΗΣΥ δεν έκανε δηλώσεις. Είπαμε, δεν έχει Κυπριακό στην προεκλογική εκστρατεία.)

Ο Μάριος Κάρογιαν είπε: «Ο Μπαν Κι Μουν να αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.» Συλλογιστήκαμε ποτέ πως *αυτό ακριβώς* κάνει ο ΓΓ του ΟΗΕ;

ΥΓ. Δεν είμαι σίγουρος για τις αρχαιοπρεπείς λέξεις που χρησιμοποίησα. Λίγα αρχαία έμαθα, και λίγο τα θυμάμαι.

24 Σχόλια leave one →
  1. strovoliotis permalink*
    9 Μαΐου, 2011 20:06

    Τελικά κάποτε έχει και για τον ΔΗΣΥ Κυπριακό. Εβγαλε σχετική ανακοίνωση. Οφείλω να αναφέρω όμως (αφού είναι γνωστό πως προπαγανδίζω υπέρ του), τσας πιο νούσιμη από τους άλλους.

    Μου αρέσει!

  2. 9 Μαΐου, 2011 20:08

    Ευστοχότατη η περιγραφή σου για «την άπειρη ανευθυνότητα και την αδυναμία στοιχειώδους κατανόησης της διεθνούς πολιτικής» όσων έσπευσαν να εξεγερθούν εναντίον των «εγκληματικών» δηλώσεων Μπαν Κι-μουν για την ελαστικότητα και τη διαλλακτικότητα που οφείλουν να δείξουν οι δύο πλευρές.

    Όμως, δυστυχώς, αν διαβάσουμε τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, διακρίνουμε, ότι δεν πολυδιαφέρουν στο σκεπτικό με των πιο πάνω, ότι «όλοι είναι εναντίον μας»:

    «Εκπρόσωπος: Σοβαροί κίνδυνοι πίσω από αλλαγή διαδικασίας

    Η διαδικασία που ακολουθείται στο κυπριακό, δεν είναι ζήτημα του ΓΓ του ΟΗΕ και των συνεργατών του, αλλά του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο διαχειρίζεται συλλογικά το θέμα. Αυτό δήλωσε το πρωί στο ΡΙΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος σχολίαζε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία, εάν δεν σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, ενδεχομένως να ζητηθεί αλλαγή της διαδικασίας.

    Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι η κυβέρνηση εργάζεται προληπτικά και ακολουθεί πιστά τη διαδικασία, η οποία στηρίζεται από αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών. Ταυτότοχρονα πρόσθεσε, καταβάλλουμε προσπάθειες για επίτευξη προόδου, επιδεικνύοντας καλή θέληση και ευελιξία.

    Ο εκπρόσωπος είπε ότι σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί πρόοδος, μπορεί να τεθεί τέρμα στις διαπραγματεύσεις. Αυτό όμως πρόσθεσε, δεν σημαίνει ότι θα αλλάξουμε τη διαδικασία και θα πάμε σε κάτι άλλο που εμπεριέχει τον κίνδυνο να επαναληφθούν σενάρια του 2004.

    Πίσω από την αλλαγή της διαδικασίας, ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι, τόνισε ο κ. Στεφάνου, για αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσκεκτικοί.»
    από το ikypros.com

    Σε ποια σενάρια του 2004 αναφέρεται ο Στεφάνου;

    Δηλαδή για την αποτυχία του 2004 έφταιγαν ο Γ. Γ. και ο ΟΗΕ;

    Οι δικοί μας ηγέτες δε φέρουν καμία ευθύνη για τότε;

    Επίσης ανεξήγητη για μένα, η εμμονή υπεράσπισης μιας διαδικασίας που μέχρι στιγμής, δεν αποδίδει, κατά παραδοχή των ίδιων των υπευθύνων και η οποία μπορεί να οδηγήσει τις διαπραγματεύσεις σε τέρμα, όπως αναφέρει πιο πάνω, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Υ.Σ. κουκκούφημαν; 🙂

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      9 Μαΐου, 2011 21:10

      Λεμέσιά μου, γιατί το ερωτηματικό στο «κουκκούφημαν»;

      Σοβαρομιλάς; 🙂

      Ο Γιαγκουλλής πάντως ξεκινά ορίζοντας την «κουκκούφα» ως φλοιό ροδιού, καρπός του οποίου το εσωτερικό φαγώθηκε από τα πτηνά. Επίσης: κρανίο, ατιμασμένη(!) κοπέλα.

      Το κουκκουφώ λοιπόν ερμηνεύεται συνήθως ως ράμφισμα, και μεταφορικά ως πρόκληση ενόχλησης και στενοχώριας.

      Στα http://wikipriaka.com/ βρίσκουμε και τα εξής για το κουκκουφώ:

      Επιμένω.

      Όπως η κότα τρώει τους κόκκους από σιτάρι ή κριθάρι με επαναληπτικές και επίμονες ‘δαγκωματιές’ (πιο ορθό το ράμφισμα του Γιαγκουλλή, αν θυμάμαι καλά που τες όρνιθες που είχαμε!)

      Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      9 Μαΐου, 2011 21:15

      Οι δηλώσεις του Στέφανου, αυστηρά μιλώντας, αφορούν άλλο ζήτημα, γι’ αυτό δεν τις συνέδεσα. Εκτός αυτού, να κρατούμε και λίγο τα προσχήματα, αφού όπως γνωρίζεις κοιμάμαι και ξυπνώ ψάχνοντας τρόπους να πλήξω το ΑΚΕΛ!

      (Οι παρατηρήσεις σου είναι ορθές πάντως.)

      Μου αρέσει!

      • 9 Μαΐου, 2011 21:58

        Στροβολιώτη,
        ευχαριστώ για τις εξηγήσεις.:)
        Το είχα στη μνήμη μου περίπου ως συνώνυμο της «παρενόχλησης» και προσπαθούσα να κατανοήσω με ποια έννοια το χρησιμοποίησες στην ανάρτηση.

        Βάσει της απάντησής σου (ειδικά του δεύτερου σχολίου), ίσως αποκτά τώρα διπλή σημασία. Κουκκούφημαν εκ μέρους των κομμάτων εναντίον του Μπαν Κι-μουν και κουκκούφημαν εναντίον του ΑΚΕΛ. 🙂

        Κάτι έγραφα τελευταία για την υποτιμημένη αδιόρατη παγίδα της αυτολογοκρισίας…

        Μέχρι να αποδείξει στην ΠΡΑΞΗ η σημερινή κυβέρνηση, ότι διαφέρει από τους απορριπτικούς, δε θα σταματήσω να επισημαίνω τις ομοιότητές τους, τόσο στις κινήσεις, όσο και στη φρασεολογία τους.

        Ο ΔΗΣΥ θα κριθεί, όταν και αν έρθει στην εξουσία. Δε θα κυβερνούν τις τύχες μας και να απαιτούν ταυτόχρονα, ότι εμείς θα γράφουμε για την αντιπολίτευση για να αποκτήσουμε δήθεν αξιοπιστία στα μάτια τους. Αυτό συνιστά καθαρή προσπάθεια αποπροσανατολισμού εκ μέρους των κυβερνώντων.

        Όταν το ΑΚΕΛ θέσει την τύχη του κόμματός του σε δεύτερη μοίρα, όπως το έκανε ο ΔΗΣΥ το 2004 για το συμφέρον της χώρας ή όταν/ΕΑΝ κάνει ποτέ ανοίγματα για χάρη μιας συνεκτικής ενότητας, τότε θα νομιμοποιείται να δακτυλοδείχνει άλλους για θέματα συνέπειας στο κυπριακό.

        Περιττό να αναφέρω, ότι αν στο μέλλον ο Αναστασιάδης π.χ. από τη θέση του προέδρου, ακολουθήσει την ίδια αναβλητική/αδιέξοδη πολιτική όπως σήμερα ο Χριστόφιας, δε νομίζω, ότι θα αντέξω πολύ για να εκφράσω στον ίδιο τόνο, την απογοήτευση και τη διαμαρτυρία μου, ανεξάρτητα από το γεγονός, ότι τώρα εκφράζω τη γνώμη, ότι ο ΔΗΣΥ αξίζει μία ευκαιρία για τη μέχρι τώρα στάση του.

        Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        9 Μαΐου, 2011 22:18

        Μα, Λεμέσιά μου, κάτι ανάλογο αυτού που περιγράφεις: «Περιττό να αναφέρω, ότι αν στο μέλλον ο Αναστασιάδης π.χ. από τη θέση του προέδρου, ακολουθήσει την ίδια αναβλητική/αδιέξοδη πολιτική όπως σήμερα ο Χριστόφιας, δε νομίζω, ότι θα αντέξω πολύ για να εκφράσω στον ίδιο τόνο, την απογοήτευση και τη διαμαρτυρία μου, ανεξάρτητα από το γεγονός, ότι τώρα εκφράζω τη γνώμη, ότι ο ΔΗΣΥ αξίζει μία ευκαιρία για τη μέχρι τώρα στάση του.»

        (που με εκφράζει απόλυτα, και έχω και «περγαμηνές»και στοιχεία για να το αποδείξω) … είναι φαίνεται αδιανόητο για κάποιους που υποστηρίζουν τον πρόεδρο Χριστόφια!

        Κρίμα, ειλικρινά σου λέω, κρίμα.

        Μου αρέσει!

  3. 9 Μαΐου, 2011 20:48

    Στροβολιώτη, δυστυχώς ή ευτυχώς, ο μακαρίτης ο Τάσος και ο τότε συνεργός του Χριστόφιας φρόντισαν να οδηγηθεί το Κυπριακο σε ένα σημείο που κάθε ενασχόληση μαζί του είναι όχι μόνο άδικος κόπος αλλά και μια ψυχοφθόρα διαδικασία. Ως εκ τούτου και λόγω του ότι οι βουλευτικές δεν επηρεάζουν άμεσα την πολιτική στο εθνικό, το Κυπριακό δεν αποτελεί διακύβευμα σε αυτές. Δύο άλλα πράγματα φαίνεται να διακυβεύονται κατά την άποψή μου:
    α. το κατά πόσον και η Κύπρος θα υπαχθεί στο ΔΝΤ και
    β. το κατά πόσον η κυπριακή κοινωνία θα καταστεί ξενοφοβικότερη.

    Για την αποφυγή του πρώτου ενδεχομένου, οι ψηφοφόροι μπορούν να αναζητήσουν προτάσεις ρεαλιστικές που μπορούν να οδηγήσουν την οικονομία στην ανάπτυξη και σε δημοσιονομική εξυγίανση, τις οποίες δεν προσφέρει κυρίως το ΑΚΕΛ μια και εμμένει σε ρομαντικά συνθήματα, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα που επίσης προσπαθούν σε κάποιο βαθμό να χαϊδέψουν τα αφτιά των ψηφοφόρων.

    Για να αποφευθχεί το να γίνει η κοινωνία πιο ξενοφοβική, μπορούν και πρέπει να τιμωρηθούν κόμματα που καθιστούν υπεύθυνους τους μετανάστες για την οικονομική κρίση και την ανεργία ή θέλουν να τους μετατρέψουν σε εξιλαστήρια θύματα. Πρόκειται για το ΕΛΑΜ, σε ηπιότερο βαθμό ΕΥΡΩΚΟ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Οικολόγους όπως και ορισμένους από τους υποψήφιους του ΔΗΣΥ της συνωμοταξίας των Χρήστου Κληρίδη, Ανδρέα Θεμιστοκλέους ή Σωτήρη Σαμψών που τους διακρίνει η φουστανέλα αλλά και το ΑΚΕΛ που παρά το γεγονός ότι η ρητορική του είνα διαφορετική, η πολιτική του έχει ως αποτέλεσμα την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλοδαπών στην Κύπρο.

    Αυτός είναι ο συλλογισμός μου που με κάνει να εμμένω ακόμη στο λευκό ή την αποχή.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      9 Μαΐου, 2011 21:19

      Αντιπολιτευόμενε, όπως γνωρίζεις μέχρι πριν λίγες βδομάδες έπαιζα και εγώ με την αποχή. Τώρα έχω επιλογή. Κάποιους που εμπιστεύομαι πως θα μιλούν εντός του κόμματος τους όπως μιλούν και έξω από αυτό.

      Ανκαι δεν υπάρχουν εγγυήσεις, αν είναι ενδυναμωμένοι τόσο το καλύτερο, αν γίνει το αντίθετο, τα πράγματα απλώς θα γίνουν χειρότερα.

      Μου αρέσει!

  4. Andreas permalink
    9 Μαΐου, 2011 21:51

    Χαχαχα.
    Μα εν τουτοι οι ¨ΤΟΛΜΗΡΟΙ» που θελουν λύση και πας και ψηφίζεις τους???
    Εν τουτοι?
    Αχαχαχα.
    Και λαλεις του κυβερνωντες ατολμους.
    Δαμε ουτε στα λογια εν μπορουν ν αρθρωσουν λογο για τις εξελιξεις , που να ενεργήσουν κομα.Αχαχαχα.(αρεσκει μου που το προσπερνας ως φυσιολογικο).
    Περαστικα για πολλοστη φορα.
    Καλως εμπηκες στο κλαμπ των διχοτομικών.Αναμενε στο μελλον αναφορες και για τες δικες σου ευθύνες !!!

    Υ.Γ. Η παροτρυνση μου για ψηφος σου στο ελαμ τελικα εσιει βάση.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      9 Μαΐου, 2011 22:12

      Ανδρέα μου, οφείλω πάντως να παραδεχτώ πως τα σχόλια σου συντηρούν ένα αξιοζήλευτο επίπεδο εποικοδομητικής ασάφειας.

      Μου αρέσει!

  5. Andreas permalink
    10 Μαΐου, 2011 01:37

    Αφου ειπα σου οτι εννα μιλω μονο με τον λογο σου.
    Ειπα σου οτι η αντιφαση εν τζεινο που χαρακτηριζει την σκεψη σου.
    Παντως τοσο τρανταχτα παραδειγματα ουτε παρατζιελια να ηταν.
    Σαν να μιλα αλλος ανθρωπος.
    Φοβερο???

    Μου αρέσει!

  6. 10 Μαΐου, 2011 07:23

    Γιάννης κερνά, Γιάννης πίννει!!!

    Μου αρέσει!

  7. Toxotis permalink
    10 Μαΐου, 2011 10:59

    Μία μικρή εξήγηση: Νομίζω πως με τα δεδομένα των τελευταίων μηνών στις διαπραγματεύσεις, πράγματι δεν αποτελεί ισορροπημένη δήλωση τα όσα είπε ο Μπαν Κι Μουν. Από την άλλη όμως να έχουμε υπ όψιν τα εξής: Ο ΓΓ του ΟΗΕ έκανε την δήλωση στην Πόλη, εκεί που με πρωτοβουλία της Τουρκίας εξελίσσεται μία διάσκεψη που τον αφορά άμεσα. Στην ίδια δήλωση ο ΓΓ ευχαριστεί δημόσια την Τουρκία για το ρόλο της σοτν κόσμο. Όπως είπε «από τη βοήθεια προς τις φτωχότερες χώρες του κόσμου μέσω διαμεσολάβησης σε συγκρούσεις, μέχρι την υποστήριξη του διαπολιτισμικού διαλόγου».
    Με άλλα λόγια η Τουρκία ΚΕΡΔΙΣΕ την ανοχή με την παρουσία της στον κόσμο. Εμείς; Σκεφτείτε τη θέση μας στο θέμα της Λιβύης, όπου δεν στηρίζουμε ψηφίσματα του ΣΑ, σκεφτείτε ότι είμαστε οι μόνοι στην ΕΕ που κάναμε ότι μπορούσαμε για να μην επιβληθούν κυρώσεις στην Συρία και είμαστε οι μόνοι που δεν εκδόσαμε έστω και μία δήλωση για τον θάνατο του Μπιν Λάντεν. Τι περιμένετε;

    Μου αρέσει!

    • Othellos permalink
      10 Μαΐου, 2011 12:43

      Μπορεί αυτή η κυβέρνηση να υστερεί και σε θέματα σχεδιασμού εξωτερικής πολιτικής, αλλά τουλάχιστον κατάφερε και άνοιξε πρεσβεία στην Αβάνα! 😀

      Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      10 Μαΐου, 2011 13:20

      Τοξότη, ξεκινάς από μια αφετηρία που λέει πως όντως ήταν μη ισορροπημένες οι σχετικές δηλώσεις, αλλά εξηγείς γιατί περίπου αναγκάστηκε να τις κάνει.

      Δεν θα συμφωνήσω. Ακόμα και αν αντικειμενικά η κατάσταση στις συνομιλίες θα επέβαλλε μια άλλη περιγραφή, αυτό δεν είναι δουλειά του ΓΓ μεσούσης της διαδικασίας, και σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους! Ο ΓΓ κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες ετσι θα λειτουργούσε, γιατί ο ρόλος του φτάνει ως εκεί.

      Άρα θεωρώ πως το ντελίριο αντιδράσεων ήταν αδικαιολόγητο, αφού οι πολιτικοί μας θα έπρεπε να γνωρίζουν στοιχειωδώς πως λειτουργεί η… πολιτική.

      Θα μπορούσε φυσικά κάποιος να τους δικαιολογήσει λέγοντας πως η αγωνία για τις εκλογές σκοτείνιασε για λίγο τον ορθολογισμό τους. Η διαχρονική ιστορία των λυσοφοβικών δυνάμεων όμως, δηλώνει πως η σχετική συμπεριφορά δεν ήταν ένα στιγμιαίο παραπάτημα: ήταν μια φυσιολογική έκφραση της πολιτικής που είχαν πάντα…

      Φαίνεται όμως πως αυτές τις μέρες γίνονται πάρα πολλά, που ίσως θα τα μάθουμε σε 2-3 βδομάδες…

      Μου αρέσει!

      • TOXOTIS permalink
        10 Μαΐου, 2011 16:10

        Καταλαβαίνω τι λες, αλλά δεν εννοώ ότι του ξέφυγαν οι δηλώσεις. ΑΠλώς πρόσθεσα ότι πέρα από την οπτική του κυπριακού, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν ένα άνθρωπο -και δει τον ΓΓ- όταν κάνει δηλώσεις για το κυπριακό.
        Έστω αν δεν το είπα συμφωνώ απολύτως ότι οι αντιδράσεις είναι από ανόητες έως υστερικές.

        Μου αρέσει!

  8. Andreas permalink
    10 Μαΐου, 2011 20:41

    Στροβολιωτη εννα γιορτασεις κι εσύ στις 22 του μηνα, μετα παραινεσης του αρχηγου σου, την ανασταση του ελληνισμου, την ανασταση της πατριδας???
    Λογια ενοτητας.
    Αχαχαχαχαχα.Μπραβο.Συγχαρητηρια που μενα.

    Μου αρέσει!

  9. Ανώνυμος permalink
    10 Μαΐου, 2011 23:20

    ΄Αλλον το κουκκουφώ τζιαι άλλον το κουκκουπώ; Εγώ ξέρω ότι οι κότες κουκκουπούν τους σπόρους, αλλά τα πλάσματα κουκκουφούν.

    Υπάρχει και η παροιμία :
    – Μεν κλαίεις κουκκούφα ήντα έπαθες , κλάψε ήντα έννα πάθεις. Δηλαδή τα κακά μας εν πίσω ακόμα. Με έτσι νουν που κουλιαντηρίζουμεν, όντως τα κακά μας εν πίσω.

    Το σύμπαν συνομωτεί εναντίον μας, οι εξωγήινοι, οι γήινοι, ο ΓΓ του ΟΗΕ, η Ευρώπη, η Αμερική, η Ασία, οι φάλαινες, οι ουραγκοτάγοι…… Το ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕΝ ΝΟΥΝ ΜΕΣΤΗΝ ΤΖΙΕΦΑΛΗΝ ΜΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕΝ ΤΟ;;;;; Είμαστεν τόσον αππωμένοι οι Ελληνοκύπριοι που νομίζουμεν πως είμαστεν το αφφάλιν της γης, τζιαι ούλλοι πολεμούν μας, ζάβαλλι μου. Αμα αρκέψουμεν να κατανοούμεν ότι εν ο νους μας που δεν μας βοηθά, τότε εννα συνέλθουμεν τζιαι να δουμεν τα πράματα όπως είναι. Τωρά φορούμεν γυαλιά made by appoman tze ethnikismos. Ο καθένας μας άμα ΑΠΟΔΕΚΤΕΙ ότι σε τούτον του κουλουμόροτσον κατοικούσαν εδώ και αιώνες ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΎΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ, τζιαι άλλοι άνθρωποι οι Τουρκοκύπριοι, οι Λατίνοι, οι Αρμένηδες, τότε εννα λύσουμεν μεγάλο μέρος των προβλημάτων μας.

    Νομίζουμεν ότι είμαστεν η αρία φυλή των Ελληνοκυπρίων, η» καθαρή» τζιαι η » άμωμη» φυλή που διαφυλάχθηκεν δια μέσου των αιώνων, τζιαι ούλλοι οι άλλοι εν βάρβαροι, αράπηες ξιμαρισμένοι, τούρτζοι αμπάλατοι, κινέζοι τζιτρινιάρηες τζιαι πάέι λέγοντας. Πως ερέξαν που τον τόπον μας τζιαι αφήκαν ρίζες σιήλιες ράτσες ξέρουμεν το;

    Μου αρέσει!

  10. Andreas permalink
    11 Μαΐου, 2011 03:26

    Απαναια μου.
    Μεν λαλεις τεθκια.Αν τ ακουσουν οι συναγερμικοι πως εννα λαικισουν με το οτι το τυπωμα των δικων μας βιβλιων εννα απογαλακτισει την ¨αρια¨ φυλη των ελληναραδων κυπραιων που την μανα ελλαδα?Οποταν σιωπα σε παρακαλώ.Εσιει τζαι κομματα που πονταρουν πας την βλακεια γαι να πιαν καμποσους ψηφους .
    Σιωπα γιατι καποιοι πλασαρουν μας τους τζιαι ως «προχώ¨(γιο)

    Μου αρέσει!

  11. Χαμάλης permalink
    11 Μαΐου, 2011 12:15

    Στροβολιώτη μεν χώνεσαι!
    Γράφεις στο μπλοκ του Άνεφ Ορίων.

    «Και επειδή γράφεται όντως για την Ελλάδα, για λογαριασμό ενός κόμματος πολύ μικρότερης εμβέλειας και σοβαρότητας από το ΑΚΕλ . . . . .»
    Τζιαί εννοείς το ΚΚΕ. Τζιαί ότι έννεν σοβαρόν κόμμαν.

    Χ μ μ μ μ μ . . . . . .
    Ε ε ε μα φυσικά ! ! ! Πού να φτάσει την σοβαρότηταν του ΔΗΣΥ;
    Το ο ο σωστόν ! ! ! Σωστόν ! ! !

    Αλλά φίλε μου, έτσι πογυριστά πογυριστά, νομίζεις ότι εμείωσες το ΚΚΕ;
    Σίουρα εν το ΚΚΕ που εμείωσες;

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      11 Μαΐου, 2011 14:01

      Να χωστώ; Από ποιον και γιατί;

      Ε, ναι, το ΚΚΕ έχει όντως μικρότερη εμβέλεια από το ΑΚΕΛ (γεγονός), και ναι, *η γνώμη μου* είναι πως χαρακτηρίζεται από λιγότερη σοβαρότητα από το ΑΚΕΛ.

      Και επίσης κατά την *άποψη μου*, το ΚΚΕ δεν χρειάζεται κανένα να το μειώσει. Έχει πολιτικές θέσεις και κρίνεται από αυτές.

      Μου αρέσει!

      • Χαμάλης permalink
        11 Μαΐου, 2011 14:56

        Αν είναι έτσι βάλε κάτω πού διαφωνείς τζιαί γιατί έννεν σοβαρόν κόμμα. Αλλά τζιαί γιατί εσύ είσαι σοβαρός. Εν για τούτον που σου λαλώ «μεν χώνεσαι». Πυροβολείς χωρίς δικαιολογία-θέσεις. Αν είναι για τη γνώμη σου μόνον, μπορώ τζιαί εγώ να λαλώ ότι ο Στροβολιώτης κατά τη γνώμη μου έννεν σοβαρός. Αρέσκει σου έτσι;

        Μου αρέσει!

  12. Andreas permalink
    11 Μαΐου, 2011 17:51

    Χαμαλη μια συμβουλη εννα σου δωκω.
    Μεν παιρνεις στα σοβαρα τουντα κειμενα.
    Εξαναειπα το .Εν καμωματα που καμνει.
    Οποταν μεν αγχωνεσαι

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.