Skip to content

Γιαννάκης Ομήρου: Οι συνέπειες.

Ιουνίου 2, 2011

Έγραψα στο προηγούμενο μου κείμενο γιατί δεν συμφωνούσα με την στάση του ΔΗΣΥ, ο οποίος ουσιαστικά ανέβασε τον κ. Ομήρου στο δεύτερο πολιτειακό αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τώρα όλα έχουν τελειώσει. Ο κ. Ομήρου έχει εκλεγεί, και του εύχομαι να τα καταφέρει στην αποστολή του. Δεν μπορεί να είναι πολύ χειρότερος από τον Μάριο Κάρογιαν…

Όλος αυτός ο χαμός των ημερών άφησε πολλή σκόνη πίσω του.

 1. Μοιραία ΔΗΣΥ και ΕΔΕΚ θα πρέπει κάπως να συγκλίνουν τώρα. Ο πρώτος λόγος του κ. Ομήρου μετά την εκλογή του ήταν μεν στους αναμενόμενους πατριωτικούς ρυθμούς, αλλά δεν είχε πολλές κορώνες. Αν υπάρχει κάτι να κερδηθεί είναι να γίνει η ΕΔΕΚ πιο νούσιμη, αντί να πάει περισσότερο στα άκρα ο ΔΗΣΥ. Πάντα μιλάμε για το Κυπριακό. Για το 2013, εκ των πραγμάτων έχουμε καιρό. Πολλά μπορεί να συμβούν… 
 1. Τι θα κάνει τώρα το ΔΗΚΟ; Η διαγραφή του Κουλία, και ενδεχομένως Κολοκασίδη είναι καθαρό κέρδος, αφού αυτές οι σκληρές φωνές, δεν άφηναν ποτέ περιθώριο σε μια πιθανή λύση. Δυστυχώς όμως οι άλλοι που μένουν, δεν είναι οι «Καρογιανικοί» ή «Κυπριανικοί» όπως κάποιοι τους ονομάζουν αφελώς. Είναι η ομάδα των φαταούλων, που αν δουν πως τους κόβεται το φαί, μπορεί να κινηθούν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Οι δεσμεύσεις Κάρογιαν προς ΑΚΕΛ τώρα είναι λιγότερες, αφού δεν εξελέγη. Δεν θα είναι απίθανο λοιπόν, παρά τη διαγραφή κάποιων σκληρών στελεχών το ΔΗΚΟ να κινηθεί σε πιο εξτρεμιστικές θέσεις για να περιορίσει τις φυγόκεντρες κινήσεις.
 1. Τι γίνεται με τη συμμαχία ΑΚΕΛ – ΔΗΚΟ; Σίγουρα είναι σαφώς αποδυναμωμένη και θα είναι πρόβλημα η εξάσκηση πολιτικής μέσω της βουλής, αφού ελλείψει πλειοψηφίας, η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει προσεκτικά προς τα πού θα κινείται.  Είναι αυτονόητο πως για σοβαρά ζητήματα, η κυβέρνηση θα πρέπει να επιδιώκει και τη συναίνεση της αντιπολίτευσης, κάτι που ίσως αποδειχθεί θετικό. (Και να πω και ένα μυστικό στο ΑΚΕΛ και την κυβέρνηση: τώρα που δεν έχετε πλειοψηφία, και αναγκαστικά θα πρέπει να αποταθείτε στην αντιπολίτευση, πάρτε και εκείνα τα αγνοούμενα μέτρα για την οικονομία. Το κόστος θα είναι ντε φάκτο μοιρασμένο, και άρα διαχειρίσιμο…)
 1. Με αυτή τη λογική, όπως είπαν και διάφοροι, κυρίως του ΔΗΣΥ, ενδυναμώνεται «ο ελεγκτικός ρόλος της βουλής». Το θέμα είναι πως στην μη – κανονική κατάσταση που βιώνουμε από το 1964, βουλή και πρόεδρος δεν λειτουργούν σωστά. Ο έλεγχος του προέδρου θα γινόταν πρωτίστως από τον ΤΚ αντιπρόεδρο, ενώ κάτι ανάλογο θα ίσχυε και στην βουλή. Αυτά θα διορθωθούν τελεσίδικα μόνο μετά τη λύση…
 1. Τι Γίνεται με τη λύση; Λίγα αλλάζουν νομίζω, αφού ούτως ή άλλως δεν φαίνεται κάτι στον ορίζοντα. Αν φανεί κάτι, είναι δυνατόν η ΕΔΕΚ να είναι ελαφρώς λιγότερο παράλογη, ενώ το ΔΗΚΟ, εν μέρη αποδεσμευμένο από το ΑΚΕΛ, μπορεί να παίξει σκληρό ροκ.
 1. Ο Κουλίας; Ο «Ιούδας» Κουλίας θα μείνει ανεξάρτητος μέχρι να τον ξαναδεχθεί πίσω  το κόμμα του. Δεν βλέπω πιθανότητα να πάει αλλού. Γιατί στην ΕΔΕΚ υπάρχει άλλο αστέρι στην επαρχία Αμμοχώστου, ο λεβεντάνθρωπος κύριος Γιώργος Βαρνάβα, και δυο λεβέντες δεν χωρούν στην ιδία επαρχία, στο ίδιο κόμμα (χμμ, στο ίδιο ψηφοδέλτιο μάλλον…)
 1. Μου άρεσε ο Περδίκης! Δέκα μέρες τώρα φώναζε: «εμείς αποχή; Ποτέ! Ποτέ!»  Έπαιξε στην πρώτη και στη δεύτερη ψηφοφορία, και μετά, προφανώς κάποιος από την εξαμελή αντιπροσωπεία της πολιτικής επιτροπής των Οικολόγων, που παρακολουθούσε τη διαδικασία, του μιτσοκάμμισε αναλόγως, και τήρησε αποχή την τρίτη φορά! Αυτά αναφορικά με τη συνέπεια!!!

Λοιπόν αγαπητοί αναγνώστες. Μια καινούργια μέρα ξεκινά αύριο. Όπως κάθε μέρα. Καμιά αλλαγή.

Ετσι ακριβώς.

Advertisements
38 Σχόλια leave one →
 1. Ιουνίου 2, 2011 21:02

  «τώρα που δεν έχετε πλειοψηφία, και αναγκαστικά θα πρέπει να αποταθείτε στην αντιπολίτευση, πάρτε και εκείνα τα αγνοούμενα μέτρα για την οικονομία».

  Μα τι να αποταθούν; Εζητήσαν τους να βάλουν έναν ανεπαίσθητον 1% πάνω στα κέρδη τζιαι να φορολογήσουν τες υπερ-περιουσίες που προκλητικά φορολογούνται πάνω στην βάσην της αξίας τους προ δεκαετίας.

  Μιαν ανεπαίσθητην συμβολήν του πλούτου για να ζητήσουν τζιαι την σοβαρήν συμβολήν των εργαζομένων που εμειώσαν τες διεκδικήσεις τους για αυξήσεις. Εμείωσεν συμβολικά ο πρόεδρος τζιαι οι συνεργάτες του τους μισθούς τους ελπίζοντας να αναπτύξει μιαν κοινωνικήν συναίνεσην να αντιμετωπίσετε όλοι τες συνέπειες της κρίσης τζιαι να μοιραστούν οι συνέπειες σε όλους.

  Η υπευθυνότητα της δεξιάς ήταν να πεί ΟΧΙ τζιαι να τους τραβήσει το χαλίν κάτω που τα πόθκια.

  Την Κύπρον της εκατάστρεψεν η δεξιά.
  Την δημόσιαν υπηρεσίαν έτσι όπως είναι σήμερα την έστησεν η δεξιά

  ζητάτε που έναν αριστερόν να λύσει το κυπριακόν μόνος του τζιαι να έρτει σε κατάφατσα σύγκρουσην με τους δημοσίους υπαλλήλους για να διορθώσει τα κατωρθώματα 50 χρόνων δεξιού κατεστημένου.

  Με ησάφιν.

  Αυτή η αθλιότητα της δεξιάς ίσως να είναι τζιαι η ευκαιρία για την αριστερά να πάρει πάνω της τζιαι να πει τα σύκα σύκα.

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Ιουνίου 2, 2011 21:28

   Aceras, ειλικρινά νόμιζα πως μπορείς να κρίνεις σωστά κάποια πράγματα, ως επιστήμων που εισαι.

   Κουβέντες του στυλ η δεξιά φταίει για ούλλα, κανονικά κλείουν πόρτες τζιαι παράθυρα…, με φίλους τζιαι εχθρούς.

   Τα κέρδη σε περίοδο κρίσης είναι δραματικά μειωμένα – κοίταξε τις στατιστικές για τις εισπράξεις από αυτό τον φόρο. Το 1% επιπλέον φόρος εισοδήματος δεν θα έφερνε έξτρα εισόδημα, θα μείωνε ελαφρά την μείωση, θα ήταν δηλαδή ένα εντελώς αντιπαραγωγικό μέτρο.

   Η φορολογία για τις περιουσίες είναι πιο σωστή κίνηση, αλλά φάνηκε πως αν δεν υπάρχει καλή προετοιμασία, αν δεν μπουν κάποιες παράμετροι, για να ενθαρρύνουν – αποθαρρύνουν αναπτύξεις, τότε δεν γίνεται τίποτε. Και δεν έγινε τίποτε, γιατί καμιά μελέτη δεν έκαμαν, απλώς είπαν: τούτον ακούεται καλόν, ας το κάμουμε!

   Όποιος τζιαι να έστησεν την δημόσιαν υπηρεσία, ο πρόεδρος που έχουμεν *τωρά* πρέπει να λύσει το πρόβλημα. Και το πρόβλημα είναι σαφέστατα στην πλευρά των δαπανών. Ό,τι και να κάνουν, ό,τι και να πουν, είναι θέμα χρόνου να το αντιμετωπίσουν – το θέμα είναι απλό: το κράτος δεν έχει αρκετά εισοδήματα για να συνεχίσει να ξοδεύει όπως τώρα. Τελεία και παύλα. Αντί να συνεργαστούν τώρα με την αντιπολίτευση, να κάνουν τώρα κινήσεις για να προλάβουν το πάττισμα, περιμένουν να μας τα επιβάλουν που έξω όπως την Ελλάδα! Δεν θα πω εγώ ποιος καταστρέφει την Κύπρον ετσι, αλλά σίγουρα μόνον ένας τυφλός, και ανήμπορος θα λειτουργούσε όπως την κυβέρνηση.

   Α, μάλιστα, την δημόσιαν υπηρεσίαν έστησεν την η δεξιά, δεν μπορούμεν να κάμουμεν τίποτε, το Κυπριακό δεν μπορεί να το λύσει μόνος του, ε, τότε γιατί δεν παραιτείται να πάει έσσω του ο πρόεδρος;

   Η αριστερά να πάρει τα πάνω της, να πει τα σύκα σύκα, αλλά δεν θα το κάμει: δεν έσιει τα κκότσια.

   Μου αρέσει!

   • Ιουνίου 3, 2011 02:12

    Στροβολιώτη η θέση ότι το πρόβλημα ότι το πρόβλημα είναι μεριά εξόδων είναι διαχρονικά δεξιά θέση. Τζιαι μην μου λαλείς ότι δεν έχει δεξιά τζιαι αριστεράν. Το να υποστηρίζει ΠΑΝΤΑ τους εχούμενους μια πολιτική παράταξη τι είναι; Δεξιά το λένε στην κοινήν γλώσσα. Δεν είναι βρισιά. Το να μην είναι το χρήμα θεός, στόχος ή ζωοδότης αριστερά το λέμε. Το κοινωνικό συμφέρο πάνω από το ατομικό αριστερά το λέμε τζιαι το αντίθετο δεξιά. Μα εν να σου κάμω τζιαι αλφαβητισμό της γλώσσας μας τωρά :))) Εγώ είμαι αριστερός τζιαι δεν ντρέπομαι να το πενευτώ.

    Στη Γαλλία το VAT είναι 20% τζιαι στην Νορβηγία 25 (εμάς 15). Ο φόρος για τες εταιρίες εν που 15 ως 40% τζιαι ο φόρος εισοδήματος που 25 μέχρι 50% (60% στην Σουηδία). Άρα Να μή λέμε ότι το πρόβλημα είναι στα έξοδα. Το πρόβλημα είναι κυρίως στα ΕΣΟΔΑ. Δεν μπορεί να έχεις τα έσοδα στο επίπεδο της Ταγκανίκα (ή της Ελλάδας) τζιαι τες κοινωνικές παροχές τζιαι δημόσιες επενδύσεις στα επίπεδα της Σουηδίας.

    Δεν τζιαι στον πολίτη προχτές τες στατιστικές. Η τιμή της Πεζίνας στην Κύπρο είναι η φθινότερη της Ευρώπης, τζιαι ξέρουμεν πολλά καλά ότι 10% άνοδος της τιμής της πεζίνας είναι 3% μείωση της κατανάλωσης τζιαι των ρύπων.

    Το οικονομικό πρόβλημα της Κύπρου είναι παρόμιο με της Ελλάδας: Πλούσιοι πολίτες σε φτωχό κράτος. Είναι νοοτροπία για όλα. Παλάθκια με μάρμαρα με πεζοδρόμια ερήπια. Καθαρές αυλάδες με τα ποσκούπιδα πετάμενα στο διπλανόν οικόπεδο ή στο πεζοδρόμιο να τα συνάξει ο δήμος. 6 € ο εξπρέσο, 0€ για τους φόρους.

    Ο Χριστόφκιας εζήτησεν μιαν ανεπαίσθητην συμβολικήν συμβολήν του πλούτου στην αντιμετώπισην της κρίσης (που ο πλούτος εδημιούργησεν με την κακήν διαχείρησην του τραπεζιτικού τομέα) για να κρατηθεί η κοινωνική συνοχή με το αίσθημαν ότι συμβάλλουν όλοι. Το ότι η δεξιά (τζιαι το δήκο τζιαι η εδέκ τζιαι οι οικολόγοι δεξιά είναι) είπεν όχι. Η ευθύνη δεν είναι της κυβέρνησης που δεν περνούν τα μέτρα διότι τα μέτρα θέλουν 50% που την βουλή.

    Φίλε μου Στροβολιώτη γιατί εν τόσον κακόν να πείς του άλλου πως εν δεξιός τζιαι πους ηφταίει; Η δεξιά φταίει για τα κακά του τόπου που τον τζιαιρόν που έβαλεν ομπρός για την ένωσην. Τζιαι η αριστερά φταίει όσες φορές την ακολούθησεν από φόβον ότι θα αποξενωθεί που τον λαόν, ο οποίος λαός εστράφην προς τα δεξιά. Τζιαι το 40, τζιαι 50, τζιαι το 70, τζιαι το 2004, ο λαός εστράφην προς την δεξιά τζιαι η αριστερά μαζίν του. Το 2001 ο λαός στρέφεται δεξιά (βλέπε ξενοφοβία, οικονομία) όμως η αριστερά στέκει καλά τζιαι για αυτόν την εκτιμώ. Όποτε πάει δεξιά δεν την εκτιμώ γιατί νοιώθω κακά που έρκουνται.

    Μου αρέσει!

   • strovoliotis permalink*
    Ιουνίου 3, 2011 07:28

    Aceras, αντί να ταπελλώννω τα προβλήματα, προτιμώ να τα λύω. Η Κύπρος ούτε βιομηχανία έχει ούτε πρώτες ύλες, η οικονομία μας είναι ρηχή, βασίζεται στις υπηρεσίες που διούμεν στους ξένους, και αύξηση του φόρου εισοδήματος στο 25, 40, ή 60 τοις εκατόν θα σημαίνει αυτοκτονία. Εξ άλλου γνωρίζεις πως κανένας δεν εισηγείται κάτι τέτοιο. Τα έσοδα είναι δυνατόν να αυξηθούν μόνο λόγω μεγάλης αύξησης της ανάπτυξης, κάτι που δεν είναι και εφικτό (ούτε και επιθυμητό, για όσους νοιάζονται και για το περιβάλλον). Άρα, επαναλαμβάνω, ό,τι και να γίνει το πρόβλημα εστιάζεται στις δαπάνες.

    Κοίταξε τον πίνακα:

    http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=news_view&ann_id=134614

    Πιστεύεις είναι δυνατόν να μπορεί το κράτος να αυξάνει τα έσοδά του με τέτοιο ρυθμό για να καλύπτει τέτοιες αυξήσεις στις δαπάνες; Εγώ με τα οικονομικά που ξέρω, κρίνω πως αυτό είναι παντελώς αδύνατον!

    Για την πολιτικήν διάστασην της δεξιάς μπορεί να συμφωνούμεν παραπάνω. Αλλά με ξενίζει το γεγονός πως θεωρείς την αριστερά υπεράνω, αλλά έτο, κάποτε παρασύρεται ή κωλώνει – όπως το 2004 – τζιαι κάμνει ό,τι τζιαι η δεξιά.

    Αν είναι να μιλήσουμε σε ποσοστό ευθύνης, ακόμα τζιαι μέσα που την ανάλυση σου πιστεύω πως φταίουν τζιαι οι μεν τζιαι οι δε…

    Μου αρέσει!

  • Othellos permalink
   Ιουνίου 2, 2011 21:43

   «Μα τι να αποταθούν; Εζητήσαν τους να βάλουν έναν ανεπαίσθητον 1% πάνω στα κέρδη τζιαι να φορολογήσουν τες υπερ-περιουσίες που προκλητικά φορολογούνται πάνω στην βάσην της αξίας τους προ δεκαετίας.»

   Το 1% θα έμπαινε στην φορολογία των εταιριών και κάποιοι οι οποίοι πιθανόν να καταλαβαίνουν 5 πράγματα περισσότερα από τους «φωστήρες» που χειρίζοντα την οικονομία μας αυτή τη στιγμή που οι υποβαθμίζεις διαδέχονται η μια την άλλη, είπαν ότι το 1% ήταν υπέρ-αρκετό για να διώξει τις ξένες εταιρείες από την Κύπρο. Προσπαθήστε να καταλάβετε ότι ΔΕΝ είμαστε ο ομφαλός της Γης.

   «Εμείωσεν συμβολικά ο πρόεδρος τζιαι οι συνεργάτες του τους μισθούς τους….»

   Αν θυμάμαι καλά, τότε που εσυζητήθηκε το θέμα ο ΠΟΛΙΤΗΣ είχε επισημάνει ότι πριν από την συμβολική μείωση του μισθού του προέδρου προηγήθηκε και μια πολύ ουσιαστική αύξηση.

   «Η υπευθυνότητα της δεξιάς ήταν να πεί ΟΧΙ τζιαι να τους τραβήσει το χαλίν κάτω που τα πόθκια.»

   ΟΧΙ (χλιαρά όμως) λέει και το «κομμουνιστικό» κόμμα της Κύπρου, άμα λάχει.

   «Την δημόσιαν υπηρεσίαν έτσι όπως είναι σήμερα την έστησεν η δεξιά.»

   Ναι! Ειδικά τα τελευταία 7 χρόνια, οι ευθύνες της Δεξιάς είναι τεράστιες! Και οι ευθύνες της κυβέρνησης Χριστόφια είναι απλά ανύπαρκτες:
   http://sophocleous.info/2011/04/27/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BB%CE%AD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD/

   «ζητάτε που έναν αριστερόν να λύσει το κυπριακόν μόνος του τζιαι να έρτει σε κατάφατσα σύγκρουσην με τους δημοσίους υπαλλήλους για να διορθώσει τα κατωρθώματα 50 χρόνων δεξιού κατεστημένου.»

   Τον καημένο! Λες και τον εκάμαν πρόεδρο με το ζόρι;

   Μου αρέσει!

  • Ιουνίου 3, 2011 19:13

   Έλα τώρα που κανένας δεν προτείνει άυξησην του εταιρικού φόρου. Η ΕΕ όχι μόνον δεν προτείνει, αλλά θα επιβάλει μίνιμουμ 17% εταιρικόν φόρον για να συχρονιστούμεν με την υπόλοιπην ένωσην. Άτε-άτε μετά που σκληρόν παζάρι να το ρίξουν στο 15%. Ειρωνία της τύχης. Ο κομουνιστής πρόεδρος που επροσπάθησεν να βάλει για δύο χρόνια 1% παροδικήν αύξησην θα πρέπει να πάει να διαπραγματευτεί 7% μόνιμην αύξησην που θα τους επιβάλει η ΕΕ που συνέχεια επικαλείται η Ευρώφιλη δεξιά…

   ΟΙ προστάτες του κεφαλαίου, είτε δεξιούς θέλεις να τους πεις είτες αριστερούς, είναι απαράδεκτοι. 1% άυξησην εζήτησεν τζιαι τζιείνην για δύο χρόνια μόνον.

   Αν ηφκεί ο Δησύ στην εξουσίαν θα δούμεν πως θα τα φέρει να τα ζυάσει. Πον να σσιίσουν οι σσιλιάες που εδιόρισεν να τον φάσιν πον να έρτει (που δεν θα έρτει) σε αντιπαράθεσην μαζίν τους μόλις τους ιντζίσει το πουντζίν. Άμαν χάσει την Οελμεκ πού θα πάει να σταθεί; Εν δέκα κάσιες εθνικόφρονες ψήφοι, συν γυναιξοί (συζύγοις αντιστοίχως) τζιαι τέκνοις, φκάλλει τουλάχιστον τριάντα κάσιες.

   Μου αρέσει!

 2. Ιουνίου 2, 2011 21:59

  Μα τι περίεργα πράγματα συμβαίνουν βρε παιδιά? Συνεργάστηκε ο ΔΗΣΥ, που ήταν το μόνο κόμμα που επισήμως υποστήριξε το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του 2004, με την ΕΔΕΚ που ήταν και είναι ο πιο μεγάλος πολέμιος του σχεδίου ΑΝΑΝ? Εδώ η ΕΔΕΚ έφυγε από την κυβέρνηση κατηγορώντας το ΑΚΕΛ ότι θα επαναφέρει το σχέδιο ΑΝΑΝ. Με το ΔΗΣΥ τι κοινό έδαφος βρήκε (πέραν της καρέκλας φυσικά), για να συνεργαστεί? Μπορεί να μου λύσει κάποιος την απορία?

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Ιουνίου 2, 2011 22:04

   Μερόπη, επρόσεξες τις ετικέτες (tags), στα τελευταία πολιτικά μου κείμενα;

   Η μάλλον *την* ετικέτταν;

   Μου αρέσει!

 3. Andreas permalink
  Ιουνίου 2, 2011 22:01

  Οθελλε
  Αμαν εν θελεις μανα μου να χορευκεςι στο ρυθμο του αννανστασιαδη , εν τζιαι αναγκη να πεφτεις τοσο χαμηλα τζαι ν αναπαραγεις τες χαζομαρες του φασίστα.
  Δε τη φολολογια των αλλων χωρων τζαι μετα μιλα για φωστηρες.
  Τζιαι ν αικει την δικαιη κοινωνια ο δυση για αλλους.Το προβλημα ειναι οτι υπαρχουν ανθρωποι που τους πιστευκουν.

  Αcera ποσες φορες να το πω.Τουτο πραμα ΔΕΝ ΕΝΕΙ ΔΕΞΙΑ.Ο δυση ειναι ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΜΜΑ.Η δεξια εσιει τζι ελεος.Τζιαι πολυ μαλιστα.Τζιαι καμια φορα εν τζι αναγκαία.
  Τζιαι τωρα το αγαπημενο μου!!!!.

  Στροβολιωτηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη
  Συγχαρητηρια.
  Εδωκες με την ψηφο σου ρητη εντολη στον αννανστασιάδη να πραξει αναλογα.
  ΣΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΙΑ Ο ΟΜΗΡΟΥ.
  ΣΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΚΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Μου αρέσει!

  • Othellos permalink
   Ιουνίου 3, 2011 12:25

   Αντρέα μου, οι λύσεις στα προβλήματα της οικονομίας δεν θα προκύψουν ούτε με τις απανωτές φορολογίες που προσπαθεί να μπήξει στον λαό αυτή η κυβέρνηση εν μέσω οικονομικής κρίσης, ούτε με την συντήρηση και επέκταση ενός σπάταλου κράτους το οποίο κατάντησε να αποτελεί πραγματική τροχοπέδη στην ανάπτυξη του τόπου. Φυσικά δεν αναμένω από τους Αχάπαρους που μας κυβερνούν και οι οποίοι μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο πάττισμα τα κατανοήσουν όλα αυτά. Αναγκαστικά λοιπόν, θα πρέπει να κάνουμε υπομονή ακόμα δύο χρόνια με την ελπίδα ότι η ζημιά που θα έχει γίνει μέχρι τότε δεν θα είναι μη αναστρέψιμη.

   Όσο για την «Δίκαιη Κοινωνία» την οποία κάποιοι έχουν ακόμα το θράσος να επικαλούνται, αυτή έχει ήδη εξευτελιστεί προ πολλού με τα αεροπλανούθκια του Χριστόφια, με τις μασέλλες του Παπασάββα, με τους VIP υπουργούς της κυβέρνησης κ.ο.κ.

   Μου αρέσει!

 4. Andreas permalink
  Ιουνίου 2, 2011 22:03

  Κ. Μερόπη μου να σου το πω με 2 λογια?
  Εν τζαιρος να δεις τζιαι συ την πραγματικοτητα τζιαι οι τζινει που θα θελες να είναι.
  Για τον δυση εχουν ειπωθει παμπολλα που δικαιολογουν την συγκεκριμενη ενεργεια.

  Τζιαι μεινισκω ως δαμε 🙂

  Μου αρέσει!

 5. Ιουνίου 2, 2011 22:03

  Strov!
  ok, οι αναλύσεις μας διαφέρουν αλλά εν θαν η πρώτη φορά!
  Εννά περιμένουμε μάλλον να δούμεν. Μαθηματικά, εν φκέννει τούτο που υποστηρίζεις, ότι δηλαδή το ΔΗΚΟ εννά πάει ακόμα πιο δεξιά. Για ποιον λόγο; Για να προσομοιάσει με τον αποστάτη του τζιαι με την ΕΔΕΚ;
  Θα δούμεν…

  Έκαμες μιαν αναφορά για κάποιους αφελείς που πιστεύκουν πως υπάρχουν «κυπριανικοί» τζιαι επειδή εχρησιμοποίησα αρκετές φορές τούντον όρο (πάντα σε εισαγωγικά) για να περιγράψω το «επίσημο ΔΗΚΟ» (τζιαι σε αντιπαράθεση με τους «παπαδοπουλλικούς»), να πω μόνο πως ούτε εγώ πιστεύκω ότι υπάρχουν έτσι καθαρές διαφοροποιήσεις. Εν περιγραφικά που το χρησιμοποιώ εγώ τουλάχιστον, όι ουσιαστικά τζι αυτολεξεί.

  Συνεχίζεις όμως τζιαι λες ότι εν «φαταούλες» οι τύποι, δηλαδή αθρώποι που εν στην πολιτική για να αποκομίσουν οφέλη. Να διαφωνήσω; Πάω πάσο, γιατί αν το δεχτώ τούτον το πράμα για ούλλον το ΔΗΚΟ, γιατί να μεν το δεχτώ τζιαι για ούλλον τον ΔΗΣΥ, την ΕΔΕΚ κ.ο.κ;

  Δηλαδή ούλλοι οι «φαταούλες» εβρεθήκαν μες το ΔΗΚΟ καλέ μου; Εν έμεινε κανένας να πάει σε άλλον κόμμα;

  Αν έσιει κάποιους που πρέπει να μισούν το ΔΗΚΟ –πίστεψε με- εν οι αριστεροί. Το μίσος το δικό σας εν το πολλοκαταλάβω, λες τζιαι έσιει καμιά διαφορά το ΔΗΚΟ είτε που τον ΔΗΣΥ, είτε που την ΕΔΕΚ!
  Που το ίδιο υλικό εν φτιαγμένη όλη η κυπριακή δεξιά, τζι ο δεξιός που την φτύννει, φτύννει στα μούτρα του.

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Ιουνίου 2, 2011 22:20

   Νέε, ντρέπεσαι να αναφέρεις και τα κοινά μας; Ή είναι αμαρτία να ταυτιστείς με ένα «δεξιόν που φτύνει στα μούτρα του»; (Ειλικρινά, νοιώθεις καλά άμαν χρησιμοποιείς τέθκιες φράσεις;)

   Γιατί συμφωνούμεν στο καθαρόν κέρδος της απομάκρυνσης Κουλία – (και ενδεχομένως) Κολοκασίδη.

   Μετά όμως τι θα κάνει ο Κάρογιαν; Χωρίς καρέκλα (και άρα με λιγότερη ανάγκη συμπόρευσης με το ΑΚΕΛ), πρέπει να κρατήσει τις δυνάμεις του. Σε καιρούς κρίσης τι θα κάνει; Το φαίν είναι λλίον, η εύκολη και καλά γνωστή συνταγή για το ΔΗΚΟ είναι ο εξτρεμισμός.

   Θα δούμε όμως…

   Συμφωνούμεν επίσης σε τούτον: «Ψάχνεις ψύλλους στ’ άχερα»…θα μου πουν οι φίλοι, γυρεύοντας πολιτική ευθιξία, δημοκρατικά ήθη και δεοντολογία στη κυπριακή πολιτική σκηνή…

   Και τέλος, ναι, επιμένω πως το ΔΗΚΟ είναι ό,τι χειρότερο διαθέτει η Κύπρος (το έχω γράψει πολλές φορές), και διαφέρει από τους άλλους. Όσο και να διαφωνήσω με ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, δεν τους βάζω στην ίδια κατηγορία. Ε, η ΕΔΕΚ πάντα προσπαθούσε, αλλά ήταν μικρή…

   Μου αρέσει!

   • Ιουνίου 3, 2011 01:42

    Εγώ πιστέυω πως ότι χειρότερο έχουμε είναι η εδέκ (το λέω απο τον καιρόν της τριμερούς). Μπορεί όμως να είναι λόγω αυξημένων προσδοκιών διότι έχω κάποια συμπάθεια για τους σοσιαλιστές εδώ που ζιώ.

    Μου αρέσει!

 6. Ιουνίου 2, 2011 23:09

  Το ΔΗΚΟ εν μια διαφόρα ό,τι χειρότεο έχει να ε-πηδήξει η κυπριακή πολιτική – και ο τρόπος που πολιτεύεται, και οι «σκληρές» θέσεις που πουλά στο κυπριακό για να πιστέφκει ο κόσμος, και ο «ρυθμιστικός» του ρόλος αλλά και τα αστέρκα που έχει ή είχε κατα καιρούς: Κουλίας, Ματσάκης, Πιττοκοπίτης, Αντιγόνη το κανόνι, Νικολάκης.

  Εγώ θελώ να σταθώ στην πρόταση που ακούστηκε ότι έγινε για εκ περιτροπής προεδρία της βουλής Δη.συ. (όχι δυση ρε Andrea – εκτός αν εν σκόπιμα, αλλά εν σε πιστώνω με τόσην εξυπνάδα) και Ακελ – πότε επιτέλους εννά αφήσουν κατα μέρος τις μαλακίες για να λυθεί το κυπριακό και να πάμε μπροστά; Η θέση τούτη ακούγεται μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση από διάφορους (άκουσα την και μετά της προεδρικές και μετά πουτούτες τις εκλογές τζαι είπεν το τζαι ο Χάσικος πριν 1-2 χρόνια)…. Τα περί αντιθέτων ιδεολογιών εν καιρός να χωνέψουν ούλοι ότι εν παραμύθκια τζαι να σκέφτονται το κάθε πράγμα σε μια πιο ας πούμε «τεχνοκρατική» βάση αντι να προ-αποφασίζουμε το κάθετι επειδή έτσι λαλεί η «ιδεολογία/θρησκεία/είδωλο/πρόεδρος» μας….

  Μου αρέσει!

 7. disdaimona permalink
  Ιουνίου 3, 2011 02:32

  …μα έγινεν της πόπης στροβολιώτη μου μέσα σε ούλλα τα κόμματα για να κατεβεί ο Κάρογιαν που την καρέκλα τζαι για σένα…όλα συνεχίζουν από εκεί που εμειναν…καμιά αλλαγή;

  δηλαδή, καμιά αλλαγή που η ΕΔΕΚ εν με το ΕΥΡΩΚΟ τζαι το ΕΥΡΩΚΟ εν με το ΔΗΣΥ τζαι το ΔΗΣΥ εν με τον Κουλία τζαι ο Κουλίας βουρά τους μετανάστεςπουπίσω, τζι ο αρχιεπίσκοπος βουρά το ΕΛΑΜ να τανίσει του Κουλία, τζ ι ο Βαρνάβας έσιει πιο κοντινό σιέρι στον πρόεδρο της βουλής παρά ο Στυλιανίδης;

  εν πολλά καλή τουτη η ήρεμη μετάβαση στην επόμενη μερα. να ππέσω πναστή.

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Ιουνίου 3, 2011 07:33

   Dis, ναι όσο τζιαι αν δεν το πιστέφκεις, θεωρώ πως η αλλαγή έχει άθροισμα 0 (μηδέν).

   Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν ξέρω.

   Εκτός και αν έχεις την πρωτοφανή άποψη πως ο Κάρογιαν ήταν καλός επειδή εξελέγη από το ΑΚΕΛ, και ο Ομήρου καλός επειδή εξελέγη από τον ΔΗΣΥ.

   Μου αρέσει!

   • disdaimona permalink
    Ιουνίου 3, 2011 08:28

    ε, στροβολιώτη όι, έτσι πρωτοφανείς απόψεις εν έιχα ποττέ μου εγώ.

    εν εσύ που αρκεψες τζαι γίνεσαι πολλά πρωτοτυπος τελευταίως.

    Μου αρέσει!

   • strovoliotis permalink*
    Ιουνίου 3, 2011 09:00

    Dis,

    Μπορεί και να σε αδικώ, αφού δεν κατάλαβα εντελώς το προηγούμενο σου σχόλιο, αλλά ειλικρινά έχω απογοητευτεί από πολλούς που εμφανίζονται ανοικτόμυαλοι και διαλλακτικοί, αλλά τελικά έχουν στο μυαλό τους ξεκάθαρη και προαποφασισμένη εικόνα: ΑΚΕΛ = καλό, ΔΗΣΥ = κακό. Εννοείται πως για άλλους ισχύει ακριβώς το αντίθετο.

    Με τούτα τα μυαλά πως θα έβρουμεν λύσην;

    Εγώ στις εκλογές ψήφισα ΔΗΣΥ, αλλά ήμουν εναντίον της επιλογής Γιαννάκη Ομήρου. Όπως ήμουν και εναντίον του Κάρογιαν – όποιος και να τον ψήφιζεν.

    Για σαφείς πολιτικούς λόγους που εξήγησα επανειλημμένα.

    Ε, νοιώθω λίγο ούφο προσπαθώντας να απαντήσω σε επιχειρήματα που δείχνουν πως τέτοια στάση δεν γίνεται εύκολα κατανοητή, πόσο μάλλον αποδεκτή…

    Μου αρέσει!

 8. Ιουνίου 3, 2011 06:23

  Strov, αν σε ενόχλησε η έκφραση την αποσύρω. Κράτα το νόημα της.

  Υπάρχει μεγαλύτερο δείγμα τούτου του νοήματος που τους Συλλούρη-Ερωτοκρίτου-Προδρόμου, Ντίνος Μιχαηλίδη, Γαλανό, Ματσάκη, Σαμψών, Θεμιστοκλέους, Χριστοφόρου, Χατζιηγιάννη, Φούλλη κ.ο.κ;

  Ποιος που τούτους ούλλους θα κατηγορήσει ποιον για αποστασίες, έλλειψη δημοκρατικού ήθους τζιαι συνέπειας, λαϊκισμό τζια καιροσκοπισμό;

  Μου αρέσει!

 9. Toxotis permalink
  Ιουνίου 3, 2011 10:03

  Όσους υποστηρίζουν ότι η συνεργασία ΑΚΕΛ ΔΗΚΟ σημαίνει και στήριξη της πολιτικής της λύσης τους παραπέμπω στις θέσεις του ΔΗΚΟ. ΚΑΝΕΝΑΣ στο ΔΗΚΟ. Επαναλαμβάνω: ΚΑΝΕΝΑΣ στο ΔΗΚΟ δεν συμφωνεί με την προοπτική της λύσης. ¨Ολοι λένε τα ίδια και για εποίκους και για διζωνική και για ανάν και για τα πάντα. Απλώς η μία ομάδα λέει ότι πρέπει να φύγουν επειδή διαφωνούν και η άλλη λέει ότι πρέπει να μείνουν για να αλλάξουν την πολιτική Χριστόφια. Αληθεια ποιος μπορεί να μου πει ποιος είναι λιγότερο επικίνδυνος; Εγώ δεν μπορώ να αποφασίσω. Τώρα για την ΕΔΕΚ. Η ΕΔΕΚ ήταν είναι και θα παραμείνει η ΕΔΕΚ . Είτε με τον ΔΗΣΥ εκλεγόταν ο Ομήρου είτε από τον Κατσουρίδη τα ίδια θα έλεγαν. Αν μου επιτρέπεται να πω ότι γνωρίζω θα το πω: Δεν υπήρξε καμία συνεννόηση μεταξύ ΕΔΕΚ και ΔΗΣΥ για την στήριξη Ομήρου. Αυτό σημαίνει ότι δεν περιμένω να αλλάξει κάτι και την στάση της ΕΔΕΚ. Αυτό που ΕΛΠΙΖει ΑΠΛΏς ο ΔΗΣΥ είναι στο δίλημμα ενός επόμενου δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών να βρει καλύτερο κλίμα στην ΕΔΕΚ. Άρα τα περί αλλαγών στο κυπρίακό δεν τα βλέπω καθόλου. Συμφωνώ με τον Στροβολιώτη ότι έτσι θα έπρεπε να ήταν αλλά δεν είναι.
  Στο ΔΗΚΟ να περιμένετε σκλήρυνση της στάσης της στο κυπριακό συνολικά. Κάπως θα πρέπει ο Καρογιάν να καλύψει το κενό του Προεδρίας. Δεν αποκλείεται να τεθεί ξανά το θέμα αποχώρησης από την κυβέρνηση. Όχι όμως άμεσα. να γίνει πρώτα κάτι στο κυπριακό. Μόνο έτσι θεωρουν πολλοί ότι θα αποκατασταθεί η ενότητα στο ΔΗΚΟ και ο Μάριος να διατηρήσει την προεδρία του κόμματος. Προσοχή: Μιλώ για σενάρια στα οποία αναφέρονται στελέχη του ΔΗΚΟ κι ο΄χι κοψίματα του νου μου.

  Μου αρέσει!

 10. Andreas permalink
  Ιουνίου 3, 2011 10:31

  Ενω ο δυση και η εδεκ θελουν.
  Αχαχαχα.
  Ειπαμεν επιαντο μυνημα ο δυση και επραξε αναλογα.
  Σε καλη μερκα!!!!!!!!!!!!.

  Στοβολιωτηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη
  ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Μου αρέσει!

 11. chris permalink
  Ιουνίου 3, 2011 13:26

  για να καταλαβουμε την ψυχοπαθεια των απανταχου κοκκινοτουρκων.ναι αυτων που λενε οτι δεν εγινε εισβολη και οτι οι τουρκοι ειναι αδελφοι τους.κυβερνουν εδω και τρια χρονια!τρια χρονια σκλαβιας και κυβερνητικων επιθεσεων απεναντι στον λαο.πνευματικη τρομοκρατια συμφωνα με τα του μεγαλου σταλιν.φοροι φοροι ακριβεια,επιχορηγηση του πλουτου!εισαγωγη μεγαλων μαζων μεταναστων με στοχο την ψηφο και τον παραμερισμο του κυπριου εργατη.υποθαλψη της cia.αριστεροι ειπατε?πολεμος εναντια στον παλαιστινιακο λαo!αχ.ποτε εκανε το ακελδιαδηλωσεις εξω απο την πρεσβεια του ισραηλ?τωρα δηλωνουν διεθνιστες αλλα μισουν το ιδιο τους το εθνος!μισουν λενε την αμερικη!μας την φιλοξενουν!ο κοσμος περιμενε απο αυτους εργα για την φτωχολογια αλλα αυτοι πλουτισαν και αλλο την μεγαλη ταξη.εταζαν χρημα στον λαο αλλα τα εδωσαν στο τουρκικο λαο.απαγορευουν τιν εθνικο μας υμνο!καινε τις σημαιες μας.βριζουν την εοκα.δινουν ετσι συνεχεια οπλα στην τουρκια.με καθε τους ευκαιρεια αποκαλουν τον προσφυγα και γενικα τον λαο διχοτομικο.ποιοι?οι συνεργατες του αττιλα?οι μη προσφυγες!αν ειναι δυνατον.να λες τον προσφυγα διχοτομικο επειδη θελει να παει σπιτι του και θελει τα δικαιωματα του!εφαρμοσαν ηδη τον κομμουνισμο αλλα δημοσια το παιζουν δημοκρατες.ειναι και παρανοικοι.πρωτη φορα στα χρονικα κρατους γινεται να μην κανει κατι η κυβερνηση.η αντιπολιτευση να κανει την δουλεια της και η κυβερνηση να λεει μα γιατι εν τα εκαμετε εσεις?εσυ ρε κοκκινο σκουπιδι που κυβερνας γιατι δεν τα καμνεις?να σου πουν και μπραβο.απλα δεν τα κανεις γιατι οταν πεσεις στην αντιπολιτευση θα εχεις κατι για να βριζεις.επισης μας απαγορευουν να μιλαμε.ο χριστοφιας φαινεται ειναι καποιος και δε πρεπει να τον κατηγορουμε.αυτοι ειναι που θα λυσουν το κυπριακο?αυτοι πουβοηθουν τον αττιλα να παραμεινει στο νησι διαλυοντας την αμυνα μας?αυτοι που απαγορευουν στον στρατο μας να μιλησει κατα του εχθρου?αυτη δεν ειναι κυβερνηση αλλα δοσιλογοι ταγματασφαλιτες.εχουν το θρασος να λενε οτι το ελαμ ειναι φασιστες.εσεις τι ειστε?τα σφυροδρεπανα τι ειναι?τι συμβολιζουν?αγαπη?ποιοι εφτιαξαν το ελαμ?εσεις το φτιαξατε.δεν εχετε τιποτα αντιθετο με αυτους.φασιστες ολοι σας

  Μου αρέσει!

  • Andreas permalink
   Ιουνίου 3, 2011 18:07

   Εσιει 200 λογιων αντιπολιτευσεις.
   Ποια που ουλλες καμνει σωστα τη δουλεια της.
   Για να δουμε και το παρελθον της δλδ οι τπτ αλλο.

   Μου αρέσει!

  • Andreas permalink
   Ιουνίου 3, 2011 18:09

   Παρεπιπτοντως το ελαμ υπερασπιζεται ολα οσα εσύ αναφερες.
   Σε καλη μερια λοιπον και σύυυυυυυυυντομα βουλή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Μου αρέσει!

 12. Χαμάλης permalink
  Ιουνίου 3, 2011 18:24

  Ο πρώτος που είπεν «οι Τουρκοκύπριοι είναι αδελφοί μας» εν ο Λυσσαρίδης το ’74 σε μιαν πο τζιείνες τες πορτοομιλίες του στην Πάφο στο σινεμά ΤΙΤΑΝΙΑ! Πήαινε ρώτα τον ρε γάρε να δεις. Αλλά τότε ο «γιατρός» έπαιζεν το αριστερός προοδευτικός. Έτα χαΐρκα του. Ο θετός γιος του, γιατί ο ίδιος εν «ατροφαρκά» εψηφίστηκεν για πρόεδρος της βουλής που τον γιόν το οκταήμερου πραξικοπηματία προέδρου τον Σαμψών, τζιαί που έναν νέον εφιάλτην τον Κουλίαν. Τωρά τζιαί να πάει, άμα θθωρούμεν άσσιημον όρομαν, έν θα λαλούμεν είχα εφιάλτην εψές! Θα λαλούμεν είχα Κουλίαν!

  Μου αρέσει!

 13. Χαμάλης permalink
  Ιουνίου 3, 2011 18:26

  Απευθύνουμουν στον Chris.

  Μου αρέσει!

 14. Χαμάλης permalink
  Ιουνίου 3, 2011 18:36

  Ο ΔΗΣΥ έταξεν του Ομήρου υποστήριξιν για την προεδρίαν της βουλής υπό έναν όρον: Θα σε κάμομεν πρόεδρον της βουλής αλλά τζιείνον τον σσιηλλομπάσταρτον τον Σιζόπουλον, που επέμενεν να κυκλοφορήσει πόρισμαν με τον φάκελλον της Κύπρου, θέλομεν να τον πετάξεις έξω που την βουλήν.
  Τζι’ επέταξεν τον!
  Καλά να πάθεις Σιζόπουλε. Όταν η ΕΔΕΚ ήταν ακόμα λλίον αριστερή, εσύ ετράβας την δεξία! Να την σιέρεσαι τωρά!
  Τζιαί σύ κακόμηρε ΕΔΕΚκίτη επιμένεις να τραγουδάς «να ρίξω τα μαλιά μου πίσω»!
  Με αρχηγόν τον Ομήρου, που απολαμβάνει μεγαλεία με τες ψήφους των αδρόπων που εσκοτώσαν τον Δώρον Λοΐζου! Τραγούδα θεατρίνε . . . . . . . . .

  Μου αρέσει!

  • Toxotis permalink
   Ιουνίου 3, 2011 19:47

   Καλά ρε φίλε…γιατί ο ΔΗΣΥ επέταξεν έξω έναν δικό του -τον Σιζόπουλο- κι έβαλε έναν αποδεδειγμένα υποστηρικτή της συνεργασίας με το ΑΚΕΛ; Κάπου μπάζει η ανάλυση σου…
   Και το άλλο: Τα πιστοποιητικά της αριστεροσύνης εκδίδονται με βάση τις συνεργασίες με το ΑΚΕΛ; Αν είναι έτσι ο Ιακώβου θα πρέπει να αλλάξει το ονομα του και να λέγεται Γεωρκίεφ

   Μου αρέσει!

 15. Andreas permalink
  Ιουνίου 3, 2011 20:02

  Και ποιος σου ειπε οτι εν υποστηριχτης της συνεργασιας με Ακελ.
  Καπου μπαζει η αναλυση σου ….

  Μου αρέσει!

  • Χαμάλης permalink
   Ιουνίου 4, 2011 02:01

   Toxotis, δεν είναι ανάλυση δική μου. Εν αποκαλύψεις του Σιζόπουλου.

   «Και το άλλο: Τα πιστοποιητικά της αριστεροσύνης εκδίδονται με βάση τις συνεργασίες με το ΑΚΕΛ; »
   Δηλαδή εννοείς ότι η ΕΔΕΚ εν αριστερόν κόμμαν; Ότι πεις φίλε μου, ότι πεις! Εδώ ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος έν αντρέπεται τζιαί δηλώνει χριστιανός, τζιαί εν να κολλήσομεν σε σέναν που υπονοείς με την ερώτησιν σου ότι η ΕΔΕΚ εν αριστερόν κόμμαν;
   Εξάλλου εν γνωστόν! Στην Κύπρον ότι δηλώσεις είσαι!

   Μου αρέσει!

 16. air permalink
  Ιουνίου 4, 2011 18:28

  Απορία¨Αν ο Συλλούρης και ο Κουτσού για λόγους εθνικού συμφέροντος πανε στον Δυση και ο Περδίκης στην Εδεκ δεν θα υπἀρχουν στην βουλή τα δυο κόμματα??
  Δηλαδἠ τισ επόμενες εκλογες μια μικρή ελεγχόμενη διαρροη ψήφων απο το Δηκο και το Ακελ μπορεί να βγάλει 3 ελεγχόμενους βουλευτές οι οποίοι να ακούσουν την φωνή της ψυχής τους και να μετακομίσουν …..χμμμμμμμ….. Δεν θα υπάρχουν στην βουλη το εθρωκο και οι οικολόγοι…. food for thought ……παίρνεις λιγοτερους ψήφους αρχικά και ησυχάζεις απο τον μπελά μετά. Και περισσότερους βουλευτές θα εχεις και ασε τους αλλους να φωνάζουν …θα εχουμε μια δημοκρατική κωμμωδία ..αλλά για σκεφτείτε το σενάριο!!!!…για να δώ τους πατριώτες οχι τίποτε αλλο……..χεχεχε..

  Μου αρέσει!

Trackbacks

 1. Ο Γιαννάκης και ο Νίκαρος κάνουν αταξίες στην αυλή. « Στροβολιώτης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: