Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ριάλια και άλλα: καλά νέα/κακά νέα.

23 Ιουνίου, 2011

 

Καλά νέα είναι η διαφαινόμενη συμφωνία με τις συντεχνίες και τις κερδοφόρες επιχειρήσεις (όχι τον πλούτο, όπως βλακωδώς υποβάλλει η Χαραυγή), που θα οδηγήσουν σε αύξηση των εσόδων της κυβέρνησης. Ακόμα καλύτερο νέο είναι η σχετική ευκολία με την οποία φαίνεται πως επιτεύχθηκαν οι συμφωνίες – ίσως όλοι οι οργανωμένοι παίχτες κατανόησαν πως η νομοτελειακή διαδρομή για πάττισμα, δεν σηκώνει αστεία.

 

Κατ’ αναλογία όμως αυτά τα καλά νέα, είναι ταυτόχρονα και κακά. Αν ήταν τόσο εύκολο να συμφωνήσουν, γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ η κυβέρνηση, γιατί δεν τόλμησε να θέσει το θέμα ένα χρόνο, έξι μήνες πιο πριν, για να περιορίσουμε ίσως τις απανωτές υποβαθμίσεις;

 

Τα χειρότερα νέα όμως είναι το γεγονός πως τα όποια αυξημένα έσοδα *δεν* μας σώζουν. Η κυβέρνηση υπολογίζει πως θα εισπράξει συνολικά 270 εκ. ευρω για δυο χρόνια. Ε, αυτό θα καλύψει μεν πλήρως τα 50-80 εκ που αφορούν δεδομένες ετήσιες αυξήσεις μισθών της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά πολύ λίγο θα μείνει για να μειωθεί το έλλειμμα, ή για να διατεθούν κονδύλια για έργα, τα οποία όπως φαίνεται έχουν πατώσει.

 

Επιπροσθέτως, η αξιοπιστία της Κύπρου ως δανειζομένου βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό στο ναδίρ: κυρίως λόγω της έκθεσης των Κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, αλλά στην ουσία λόγω της αβεβαιότητας των αγορών κατά πόσον μπορούμε ως χώρα να αντέξουμε ένα πιθανό πάττισμα της Ελλάδας. Αν χρειαστεί να δανειστούμε λόγω ενός τέτοιου ενδεχομένου, ή πιο απλά όταν πάμε στις αγορές για να δανειστούμε για τις ανάγκες ρουτίνας της Κύπρου, και αντιμετωπίσουμε επιτόκια πολύ πέραν του 7%, τότε αυτόματα, ψηλώνουμε τα χέρια και μπαίνουμε σε μηχανισμό στήριξης. Μόνος τρόπος να αποτραπεί αυτό, είναι να πεισθούν οι αγορές πως βάζουμε το μαχαίρι στο κόκαλο (λέμε τώρα). Και τα συμφωνηθέντα μέτρα, δεν το επιτυχαίνουν αυτό: ούτε τις δαπάνες επηρεάζουν σημαντικά, ούτε την κατά γενική παραδοχή ωρολογιακή βόμβα που ονομάζεται συνταξιοδοτικό, αντιμετωπίζουν.

 

Καλό νέο ήταν και η παραίτηση Μολέσκη. Γιατί όμως; Επειδή ανακάλυψε η ίδια η κυβέρνηση πως κάποιος λειτουργός δεν δουλεύει σωστά, ή γιατί μια εφημερίδα τα έβγαλε πρωτοσέλιδα;

 

Και αν κάποιος θυμηθεί τις περιπτώσεις Άκη Παπασάββα, Κωστάκη Χριστοφόρου, Βάσου Γεωργίου, τότε μοιραία βγάζει το συμπεράσματα: είναι τόσο κακή η κυβέρνηση που έχουμε; Τόσο άσχετη; Τόσο ανίκανη;

 

Γιατί δεν πιστεύω πως όλα αυτά τα κακά οφείλονται στους πολλούς εχθρούς που έχει, και οι οποίοι καρφώνουν ό,τι τους βολεύει στον Πολίτη.

 

Και το χειρότερο ενδεχόμενο: πόσοι άραγε λειτουργούν όπως τους προαναφερθέντες, αλλά είναι αρκετά πονηροί για να μην πιάνονται;

 

 

 

 

 

28 Σχόλια leave one →
  1. 23 Ιουνίου, 2011 07:49

    Στροβολιώτη μου σε χαιρετώ.

    Μακάρι να βγω ψεύτης. Αλλά αυτή η συμφωνία για τα 200 εκατομμύρια δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα. Έστω κι αν δώσει μια βραχυπρόθεσμη ανάσα στα δημοσιονομικά, θα στερήσει 200 εκατομμύρια ευρώ για επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα.

    Διαρθρωτικά προβλήματα δεν λύνονται με μέτρα μη διαρθρωτικής φύσης. Τελεία.

    Και μακάρι να βγω ψεύτης αλλά γνωρίζοντας πως ο μέγας σύντροφος θα διεκδικήσει επανεκλογή το 2013 αμφιβάλλω αν θα καταφέρει να αντισταθεί στον πειρασμό να δώσει προεκλογικά δώρα.

    Διαφωνώ όμως στον τρόπο που που θέτεις το ερώτημα, για το κατά πόσον η κυβέρνηση είναι ικανή ή άσχετη.
    Το ερώτημα είναι κατά την άποψή μου αν είναι ικανή και έχει τη θέληση να καταπολεμήσει τη διαφθορά.
    Αν θέλει να την καταπολεμήσει και δεν μπορεί είναι ανίκανη.
    Αν μπορεί να την καταπολεμήσει και δεν θέλει είναι διεφθαρμένη.
    Αν θέλει να την καταπολεμήσει και μπορεί να την καταπολεμήσει, τότε δεν θα υπήρχε η διαφθορά.
    Αν δεν μπορεί να την καταπολεμήσει και δεν θέλει, το ερώτημα είναι γιατί είναι κυβέρνηση…

    Μου αρέσει!

    • Othellos permalink
      23 Ιουνίου, 2011 12:50

      Συμφωνώ με τον φίλο Αντιπολιτευόμενο ότι μακροπρόθεσμα, τα 200 εκατομμύρια δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα και ότι απλά εξαγοράζεται κάποιος χρόνος. Αυτό σημαίνει ότι η επόμενη κυβέρνηση η οποία πιθανότατα να μην είναι η ίδια με την σημερινή θα κληθεί να λύσει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα.

      Δυστυχώς ο πρόεδρος άργησε να στείλει τον Μολέσκη στο σπίτι του. Αυτό έπρεπε να γίνει από την πρώτη μέρα που γνωστοποιήθηκε το φιάσκο με την πρόσληψη του συγκάτοικου της κόρης του. Το δε γεγονός ότι ο κ. Μολέσκης ήταν προσωπική του επιλογή (δηλ. όπως τον Παπασάββα και τους υπόλοιπους που αναφέρει ο Στροβολιώτης) δίνει ακόμα ένα επιχείρημα σε όλους όσους αμφισβητούν την κρίση του Δ. Χριστόφια.

      Μου αρέσει!

      • 23 Ιουνίου, 2011 13:51

        Δικαίωμα αμφισβήτησης της κρίσης του Χριστόφια έδωσε ο ίδιος τότε με την επιλογή Δευκαλίωνα, αργότερα με τη φαρυγγίτιδα, ύστερα με την απονομή χάριτος στη δικηγόρο που παραβίαζε τον νόμο οδηγώντας αυτοκίνητο αφότου της είχε αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης και τους διορισμούς που αναφέρεις.
        Και ύστερα τσαντίζονται μερικοί όταν τον λέω αχάπαρον τον άνθρωπο. Στην πραγματικότητα αυτό είναι το ελαφρυντικό που του βρίσκω!

        Μου αρέσει!

  2. takeiteasy permalink
    23 Ιουνίου, 2011 11:50

    @ Strovoliotis – Έξη μήνες πριν ήμασταν πριν την προεκλογική και παράλληλα δεν είχε πραγματικά πειστεί το σύνολο για την αναγκαιότητα. Δεν θα το δεχόντουσαν. Είχαν γίνει προτάσεις και όλοι έλεγαν ναί, αλλά συστηματικά, μεθοδικά και μελετημένα δεν τα βρήκαν στις (μη ουσιώδεις) λεπτομέρειες.

    @ Αντιπολιτευόμενος – Ανίκανη η Κυβέρνηση ή μήπως ανήμπορη στην καταπολέμηση της διαφθοράς;;;; Δεν υπηρετεί επαρκής και με τα κατάλληλα προσόντα βάση αριστερών ψηφοφόρων ή οπαδών στις Κυβερνητικές υπηρεσίες ώστε να συμβάλει, αν αυτός είναι ο σκοπός, στην καταπολέμηση της διαφθοράς.

    Μου αρέσει!

  3. ιων σκεπτικός permalink
    23 Ιουνίου, 2011 14:09

    Στροβολιώτη χαίρεται. Συμφωνώ μαζί σου για το πόσο εύκολα ήταν να συμφωνήσουν για τα μέτρα και εγκληματικά δεν το έπρατταν λόγω εκλογών. ΄Οπως εγκληματικά πράττουν πολλοί για πολλά σε βάρος τουτης της κοινωνίας νομιζόμενοι ότι κάμνουν αντιπολίτευση ή ότι σώζουν …. τον τόπο…..

    Την Λερναία Υδρα που ανάγιωναν τόσες κυβερνήσεις περιμένουμεν να την κόψει, να την κάψει και να την εξαφανίσει τούτη η κυβέρνηση μόνη της; Και όταν λέω μόνη της εννοώ τον Πρόεδρο και τους Υπουργούς. Αφού η κρατική μηχανή που τζειαμαι τζιαι κάτω εν πάντα ή ίδια με τους Γενικούς διευθυντές και τους τμηματάρχες άμα θέλουν να θάφκουν τους υπουργούς τους τζιαι να παρεμβάλλουν εμπόδια στην ομαλή λειτουργία ή και στην εκτέλεση αποφάσεων. ΄Οσοι κατέχουν λίγη ή πολλη εξουσία, ξέρουμε ολοι πολύ καλά πως την χρησιμοποιούν.

    Η διαφθορά και η κλεψιά είναι υπόθεση όλων, όχι μόνο της εκάστοτε κυβέρνησης. Γιατί όλοι κυβερνησαν τούτον τον τόπον και πάντοτε τα σκάνδαλα, οι κλεψιές και οι διαπλοκές υπήρχαν και υπάρχουν. Φαίνεται ότι κάποιοι τα καταφέρονυν λίγότερο ή περισσότερο να χώνουν τα σκάνδαλά τους. ΄Αμα δημοσιοποιηθούν γυρεύκουν ούλλοι δικαιολογίες. Ούλλοι κλέφτουν τζιαι ούλλοι έχουμεν ευθύνη γιατί τους αφήνονουμεν με την απάθειά μας, ή κάποτε και με την εν μέρει συνέργειά μας.

    ΚΛΕΦΤΟΥΝ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

    ΅Εκείνοι οι δημόσιοι υπαλλήλοι που δεν εργάζονται κανονικά και παραγωγικά, που λείπουν από την εργασία τους για ψεύτικους λόγους, που υπογράφουν το πρωί και φεύγουν από τα γραφεία τους για ώρες, που τους κτυπούν κάρτες άλλοι συνάδελφοι τους, κλπ κλπ

    Οι πολίτες που προσπαθούν με χίλιους τρόπους να ξεγελάσουν το κράτος, να μην πληρώσουν φόρους, να μην καταβάλουν ΦΠΑ, κλπ κλπ

    Οι εργοδότες που εργοδοτούν παράνομους εργάτες στους οποίους καταβάλλουν μισθούς πείνας από την μια και από την άλλη δεν καταβάλλουν τα ανάλογα ποσά στις κοινωνικές ασφαλίσεις

    Ολοι εκείνοι που προσπαθούν με κομματικά και άλλα μέσα να πάρουν θέσεις εργασίας κυρίως σε κρατικές και ημικρατικές΄υπηρεσίες χωρίς να έχουν τα απαραίτητα προσόντα, με αποτέλεσμα να γεμίζουν τα γραφεία με ανίκανους, και μετά θέλουν και άλλο προσωπικό για να βγεί η δουλειά

    κοκ ….

    Μου αρέσει!

  4. Χαμάλης permalink
    23 Ιουνίου, 2011 14:12

    @Αντιπολιτευόμενος
    Αν θέλει να την καταπολεμήσει και δεν μπορεί είναι ανίκανη.

    Μα εν να μας παντρέψεις με άδρωπον ρε φίλε;
    Ο Γρίβας εκατάφερεν να δκιώξει τους Εγγλέζους; Όι!
    Άρα ήταν ανίκανος! Πέ το να τ’ ακούσω: Ήταν ανίκανος!

    Ο Μακάριος εκατάφερεν να ενώσει την Κύπρον με την Ελλάδαν; Όϊ!
    Άρα ήταν ανίκανος! Πέ το να τ’ ακούσω: Ήταν ανίκανος!

    Ο Κυπριανού εκατάφερεν να να λύσει το Κυπριακόν; Όι!
    Άρα ήταν ανίκανος! Πέ το να τ’ ακούσω: Ήταν ανίκανος!

    Ο Κληρίδης εκατάφερεν να απαλλάξει την Κύπρον που την κατοχήν; Όι!
    Άρα ήταν ανίκανος! Πέ το να τ’ ακούσω: Ήταν ανίκανος!

    Ο Τάσσος εκατάφερεν να απαλλάξει την Κύπρον που την κατοχήν;Όϊ!
    Άρα ήταν ανίκανος! Πέ το να τ’ ακούσω: Ήταν ανίκανος!

    Εσύ εκατάφερες να με πείσεις με τα επιχειρήματα σου; Όι!
    Άρα είσαι ανίκανος! Πέ το να τ’ ακούσω: Είμαι ανίκανος!

    Άτε πάμεν ούλλοι μαζίν: Ο ανίκανος, του ανίκανου, τον ανίκανον, μπππππρρρρρρρ ρε ανίκανε (κλητική, όι για σέναν, μεν με παρεξηγείς αστειεύκω), οι ανίκανοι, των ανίκανων, μπππππρρρρρρρ ρε ανίκανοι!

    Βρε άμα η ΔΗΣΥΔΗΚΟϊκή ληστοσυμμορία, που λέγεται τζιαί Δημόσια Υπηρεσία, δεν συνεργάζεται με την κυβέρνησιν για το καλόν του τόπου αλλά με το φάε να φάμεν προσπαθεί να την υποσκάψει, ίνταμ πον να σου κάμει ρε ο πρόεδρος; Άμα αρκέψει τες απολύσεις έν θα σιήσετε τες . . . . εφημερίδες σας (χα χα χα) . . . . που την φωνήν;

    Μου αρέσει!

  5. Χαμάλης permalink
    23 Ιουνίου, 2011 14:28

    Α! Τζιαί τζιείνοι που νομίζουν ότι η κυβέρνηση εν η ανώτατη εξουσία στην Κύπρον, κάμνουν λάθος. Είναι όπως ένας ακροβάτης πάνω στο σσιηνίν. Χα τωρά εν να ππέσει, χα αλλό λλίον!

    Ανώτατη εξουσία εν η Εκκλησιά τζιαί η Κρατική Υπηρεσία. Λόγω μονιμότητας, δεν μπορεί να τους τα κνίσει κανένας. Τζιαί άμα βρεθούν σε δύσκλην θέσιν, καλύφκουν ο ένας τον άλλον τζιαί γλυτώνουν την.
    Η κυβέρνηση εν σημερινή τζι’ αυριανή. Το ίδιον τζιαί η βουλή. Για να κρατήσουν την θέσιν τους θωρείς τους τζιαί βουρούν τζιαί έν συφταίνουν. Ενώ οι παπάες τζιαί οι κρατικοί; Δουλεύκουν από το λλιόττερον που μπορούν, έως καθόλου.

    Μου αρέσει!

  6. strovoliotis permalink*
    23 Ιουνίου, 2011 15:21

    @όλοι: όσο ακούω δηλώσεις από το πρωί, τείνω να θεωρήσω πως αυτό το μέτρο των €1000 δεν είναι μόνο άδικο, είναι και ένδειξη δειλίας από την κυβέρνηση (που δεν τολμά να προχωρήσει σε οποιοδήποτε εκ των μέτρων που θα μας επιβάλει στο πιο άσχημο το ΔΝΤ), αλλά και έξοδος διαφυγής, ουφ, φτηνά τη γλυτώσαμε για την ΟΕΒ κλπ.

    Φυσικά δεδομένης της έλλειψης οποιουδήποτε άλλου τολμηρού μέτρου, ας είναι και αυτό, μήπως και μας ευνοήσουν κάποιες συνθήκες, αλλά συμφωνώ με τον αντιπολιτευόμενο πως διαρθρωτικά προβλήματα θέλουν διαρθρωτικές λύσεις, όχι ππατσιαρίσματα.

    Και βεβαίως παραμένει ο μονόδρομος του παττίσματος.

    @takeiteasy, ναι, ήταν εκλογές, αλλά αν θυμάμαι καλά η αντιπολίτευση δήλωνε έτοιμη να υποστεί ακόμα και πολιτικό κόστος…

    @Οθέλλο, το πρόβλημα δεν ήταν πως γύρεψε δουλειά ο γκόμενος της μιτσιάς (που είχε κάθε δικαίωμα), και οφείλω να πω ότι με ενόχλησε όταν έφερε το θέμα στην επιφάνεια ο Πολίτης. Πρόβλημα υπήρξε όταν φάνηκε πως η διαδικασία των προσφορών ήταν στημένη…

    @Ίων, να σου πω: μεν μου ψάλλεις για Λερναίες Υδρες τζιαι κλέφτες! Αυτά ήταν γνωστά, και σε σένα, και σε μένα και στον Χριστόφια! Και για αυτά ζήτησε και πήρε τη ψήφο του κόσμου ο πρόεδρος για να τα λύσει.

    Και απέτυχε.

    Τελεία και παύλα!

    @χαμάλη, ξεφεύγεις! Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις πως μπορώ να κάνω κριτική και στον Γρίβα, και στον Μακάριο, και στον κ Κυπριανού, και στον Κληρίδη και στον Τάσσο, (που κάμνω!!!) αλλά *και* στον Χριστόφια;

    Αν ο Γρίβας ήταν ένας παρανοϊκός, ο Μακάριος ένας ξεροκέφαλος παπάς, ο Κυπριανού ένας μισόπελλος, ο Κληρίδης ένας μάστρος της πολιτικής όπου φυσά ο άνεμος, ο Τάσσος ένας εθνικιστής, ε, ο Χριστόφια είναι ένας ανίκανος!

    Που είναι το κακόν δηλαδή; Μήπως δεν φκάλλει ανίκανους η αριστερά;

    Αν όσα λες για τη δημόσια υπηρεσία είναι σωστά, σε παραπέμπω στην απάντηση προς τον Ίωνα.

    Και προσθέτω λέγοντας πως αυτή ακριβώς η δήλωση σου, δεν αποδεικνύει την μόνο ανικανότητα του προέδρου, αλλά την διαβάζω και σαν κραυγή, να παραιτηθεί να πάει σπίτι του!

    Μου αρέσει!

  7. 23 Ιουνίου, 2011 16:21

    Επίκουρος, περίπου το 300 π.Χ. (όϊ παραδείγματος χάρην, προ Χριστού εννοώ, ναι τζείνου του χίππη που εσταυρώθηκεν για λλόου μας, πολλά καλόν πλάσμαν) περί του ..ασυμβίβαστου ενός πανάγαθου, παντοδύναμου, πάνσοφου θεού και της ύπαρξης του κακού:

    «Αν ο θεός θέλει αλλά δεν μπορεί να εξαλείψει το κακό δεν είναι παντοδύναμος
    Αν ο θεός μπορεί αλλά δεν θέλει να εξαλείψει το κακό, είναι μοχθηρός
    Αν ο θεός μπορεί και θέλει να εξαλείψει το κακό, τότε γιατί υπάρχει κακό;
    Αν ο θεός δεν μπορεί και δεν θέλει να εξαλείψει το κακό, γιατί να τον λέμε θεό;»

    Μου άρεσε η παράφραση του Αντιπολιτευόμενου και η ειρωνική απάντηση του Χαμάλη (που δεν ξέφυγε κατ’ εμένα, απλά ήταν δηκτικός) αλλά παραλείπουν και οι δύο κάτι: τις αρχικές παραδοχές. Δήλωσε ποτέ η παρούσα, (ή οι προηγούμενες) πάνσοφη, πανάγαθη και παντοδύναμη; Αν ναι, τότε άρον, άρον στα σπίτια τους αυτούς.
    Η κυβέρνηση δεν νομίζω να υποσχέθηκε να «εξαλείψει» τη διαφθορά, αν όντως το έκανε θα γελούσαμε όλοι. Ίσως υποσχέθηκε να την «πολεμήσει», να τη «μειώσει» κ.λ.π. Διότι αν μιλούμε γενικότερα για τη διαφθορά, τότε μόνον ο θεός, που δεν υπάρχει, θα μπορούσε να την εξαλείψει. Το κακό μας συντροφεύει από τη μέρα που γεννιόμαστε μέχρι τη μέρα που τα τινάζουμε και είναι συστατικό μέρος αυτού του υπέροχου κόσμου, αλλιώς δεν θα ήταν τόσο υπέροχος.
    Συμφωνώ ότι είναι ημίμετρα η συγκεκριμένη ιστορία με την εισφορά των κερδοφόρων. Είναι καλή η αύξηση εσόδων αλλά χίλιες φορές καλύτερη η μείωση εξόδων. Το ξανάπαμε, μην ξοθκιάζετε ρε κοπέλια παραπάνω που όσα βκάλλετε, μεν΄γίνεστε έρμαια της πιστωτικής. Εν τόσο απλό. Πόσον τζιαιρόν να εξάγουμεν πατάτες τζιαι σεξ ον δε μπιτς τζιαι να φέρνουμεν Εμ κλάς; Κάπου εν κοστερκάζει.
    Άρα ας μην κλαίμε τη μοίρα μας, αυτό που δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς. Είναι και αυτή μια μπόρα και θα περάσει. Λίγα cayenne, λίγα τετραγωνικά, λίγα ταξιδάκια για μπουζούκια στην Αθήνα λιγότερα. Και, λαού επιτρέποντος (είπαμε, ο αθεϊσμός!!!) μια αφορμή να λύσουμε το ρημάδι το κυπριακό. Νομίζετε οι εν Αλλάχ αδερφοί στα βόρεια περνούν καλά με τούτα ούλλα;

    Stay cool and keep rocking!!

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      23 Ιουνίου, 2011 20:32

      Ταπακούδη, μια παρατήρηση μόνο: ναι, δεν υποσχέθηκε εξάλειψη της διαφθοράς η παρούσα κυβέρνηση.

      Αλλά όταν αποδεικνύεται πως ούτε να την περιορίσουν μπόρεσαν, ε, δεν γίνεται να ψηλώνουν απλώς τα χέρια!

      Ή, αν τα ψηλώνουν, να πάνε και στο σπίτι τους!

      Μου αρέσει!

  8. 23 Ιουνίου, 2011 16:47

    @Ταπακκούδη:

    Είδαμε τι ηλεκτρονικά μηνύματα έστελνε η γραμματέας του Άνδρου Κυπριανού και τι μηνύματα πήρε η νεολαία από το Μολέσιη.

    Επί του θέματος ο Χριστόφιας υποσχέθηκε: «Χρηστή διοίκηση και αξιοκρατία θα είναι απαραίτητο συστατικό της κυβερνητικής πολιτικής. Με αυτόν το τρόπο θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ορθολογική ανάπτυξη της κοινωνίας την καταπολέμηση φαινομένων σήψης και διαφθοράς και θα δοθούν σωστά μηνύματα στη νεολαία».

    Προγρόαμματα διακυβέρνησης σελ. 23. Διάβασε και πάρακάτω για να δεις τι υποσχέθηκε και τι έπραξε.
    http://www.presidency.gov.cy/Presidency/Presidency.nsf/All/01FF36E7EAFE414CC225749E0036860C/$file/PROGAMMA%20DIAKIVERNISIS.pdf?OpenElement

    @ Χαμάλη:

    Αν εκείνοι που θέλουν την εξουσία αναγνωρίζουν πως λόγω της ύπαρξης της Εκκλησίας δεν μπορούν να την ασκήσουν όταν τους ανατεθεί είναι καλό να μας το πουν για να δούμε τι θα κάνουμε. Εν πάση περιπτώσει η επιχειρηματολογία σου επιβεβαιώνει πως κρίνοντας την κυβέρνηση εκ του αποτέλεσματος καταλήγουμε πως την εξίσωση καθορίζουν δύο παράμετροι. Αυτές είναι η θέληση και η ικανότητα.

    Μου αρέσει!

  9. Χαμάλης permalink
    23 Ιουνίου, 2011 19:29

    Στροβολιώτη άδικα εκίστησες! Έν επρόσεξες ότι απευθύνουμουν στον «αντιπολιτευόμενος»; Τζιαί να εξηγούμαστεν για να μεν παρεξηγούμαστεν. Αν δεν θέλεις να ακούεις την άλλην άποψιν, όπως την εκφράζει με τον τρόπον του ο Χαμάλης, πε μου το καθαρά να σε σβήσω που τα favorites μου. Αλλά μεν μου λαλείς ότι ξεφεύγω. Από πού ξεφεύγω; Εσύ έννε ξεφεύγεις άμα χαρακτηρίζεις τον πρόεδρον ανίκανον, ξέροντας ότι σε δκιεβάζουν τζιαί αριστεροί; Τζιαί ο καθένας γράφει με τον τρόπον του. Δεν γίνεται ούλοι να γράφομεν στο ίδιον στυλ. Θέλει τζιαί λλίον άλας η δουλειά. Τα «μέ (ούτε) αρμυρά μέ ανάλατα εμέναν έν μου αρέσκουσιν. Τζιαί παρακολουθώ το μπλοκ σου διότι συμφωνώ μαζί σου στην επιθυμία για λύσιν του Κυπριακού τζιαί για την . . . αντιπαπαδοσύνην. Θέλεις να σου γράφω μόνον για τούτα που συμφωνούμεν; Εν να βαρυθώ στο τέλος. Ή έτσι όπως γράφω ή καθόλου.

    Μου αρέσει!

  10. Χαμάλης permalink
    23 Ιουνίου, 2011 19:43

    @ Αντιπολιτευόμενος
    «Αν εκείνοι που θέλουν την εξουσία αναγνωρίζουν πως λόγω της ύπαρξης της Εκκλησίας δεν μπορούν να την ασκήσουν όταν τους ανατεθεί είναι καλό να μας το πουν για να δούμε τι θα κάνουμε.»

    Τζιαί τί θα κάμετε δηλαδή; Χα χα χα άτε να δούμεν! Εν θα τους . . . ξαναψηφίσεις; Μέν μάσιεσαι ! ! !

    Αλλά καρτερώ απάντησιν για τζιείν τους ανίκανους ούλλους που έν εκαταφέραν να κάμουν πράξιν τες υποσχέσεις τους. Ήταν πράγματι ανίκανοι; Συμφωνείς; Πε το να τ’ ακούσω. Ειδικά για τον Γρίβαν τζιαί για τον Τάσσον.

    Μου αρέσει!

  11. Χαμάλης permalink
    23 Ιουνίου, 2011 20:00

    @Στροβολιώτης
    (Για τον Χριστόφια) . . . . . να παραιτηθεί να πάει σπίτι του!

    Ντάξει μάστρε!
    Να φύει ο Γριστόφκιας πον άσσιημος, νά ‘ρτει ο Αναστασιάδης πον πούππος! Που εν να τα βάλει τζιαί με την εκκλησιάν τζιαί με την κρατικήν (του) υπηρεσίαν! Αν τζιαί . . . με την εκκλησιάν έβαλεν τα ήδη!
    Ναι! Τον νούρον του στ’ ασσιέλια του!

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      23 Ιουνίου, 2011 20:27

      Χαμάλη, ου περί κιστήματος ο αγών.

      Όταν χαρακτηρίζω τον Κληρίδη ως μάστρον της πολιτικής του όπου φυσά ο άνεμος σημαίνει πως διώχνω τους Κληριδικούς, ή μήπως αναφέρομαι σε ένα γεγονός – ανεξαρτήτως της συνολικής προσφοράς του ανδρός;

      Αν θεωρώ τον Χριστόφια ανίκανο, και τον ονομάζω τοιουτοτρόπως, ξέρω πως θα στενοχωρήσω κάποιους, ακόμα και αναγνώστες του ιστολογίου. «Αριστερούς» όπως τους ονομάζεις. Όπως με στενοχωρούν και εκείνοι με πράματα που γράφουν δαμέσα τζιαι αλλού.

      Δεν με ενοχλεί τούτον.

      Γιατί η κριτική μου γίνεται βάσει του αποτελέσματος, όχι βάσει ιδεολογίας.

      Αλλά νομίζω κάποιοι «αριστεροί» απαντούν πρώτα με την ιδεολογία, και μετά με την ουσία. Στην πραγματικότητα αγνοούν την ουσία, και τα ρίχνουν όλα στον αντιΑΚΕΛισμό…

      Και αυτό ειλικρινά αποτελεί μια μικρή έκπληξη για μένα…

      Όσον αφορά εσέναν τζιαι μέναν, ναι προφανώς συμφωνούμεν στην λύσην τζιαι στην «αντιπαπαδοσύνην», αλλά γιατί δεν ακούω επιχειρήματα όταν κατακρίνω τον πρόεδρον;

      Αν χρειαστεί να ψηφίσω Αναστασιάδη, δεν θα το κάμω επειδή είναι πούππος.

      Και θα τον κρίνω όπως κρίνω τον Χριστόφια.

      Και σε ρωτάω ξανά: πόσο δύσκολο σου φαίνεται τούτον;

      Μου αρέσει!

  12. 23 Ιουνίου, 2011 20:59

    @Χαμάλης
    Εγώ λαλώ το : ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΟΥΛΛΟΙ.
    «Ανίκανοι» όμως είναι επιεικέστατη κριτική. Υπονοεί ότι εθέλαν αλλά εν εμπορούσαν.
    Έχω τζιαι μιαν ένσταση με την άποψη σου για την δημόσιαν υπηρεσία. Πως εν ούλλοι του ΔΗΣΥ/ΔΗΚΟ; Έσιεις τίποτε στατιστικές; Το ΑΚΕΛ εσυμμετείχεν σε παραπάνω κυβερνήσεις που τον ΔΗΣΥ τζιαι επήεννεν τα καλά με τον Μακάριον όταν οι Συναγερμικοί ήταν ακόμα ΕΟΚΑ Β (έννεν;). Πόσοι διευθυντές υπουργείων κλπ εν ΑΚΕΛικοί ή ΕΔΕΚιτες;
    Ανίκανοι… Μακάρι.
    ΑΙΣΧΡΟΙ/ΠΡΟΔΟΤΕΣ/ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ/ΑΣΠΟΝΔΥΛΟΙ/ΓΛΕΙΦΤΕΣ/ΡΟΥΦΚΙΑΝΟΙ.
    Άμαν η (μισή) ΚΔ παττίσει θα φταίσιν ούλλοι τούτοι τζιαι όσοι που μας εγλύψαν τον κ…ον τους για να «σαστούμεν».

    Μου αρέσει!

  13. Χριστοφιας,Μολεσκης & ΣΙΑ permalink
    23 Ιουνίου, 2011 21:32

    «Αλλά νομίζω κάποιοι «αριστεροί» απαντούν πρώτα με την ιδεολογία, και μετά με την ουσία.» Λαθος.Δεν απαντουν βαση της ιδελογιας, αλλα βαση της κομματικης ταυτοτητας.Γιατι, εαν απαντουσαν βαση της ιδεολογιας, δεν θα ψηφιζαν ποτε ΑΚΕΛ.Παρε για παραδειγμα τον λαλιστατο Χαμαλη.Ο οποιος διαμαρτυρεται συνεχως για την παποκρατια,αλλα δεν δερωταται γιατι απο ιδρυσεως της Κυπριακης Δημοκρατιας, το «μαρξιστικο,επαναστατικο» ΑΚΕΛ(οπως διατεινεται πως ειναι), δεν καταφερε να απαλλαξει την Κυπριακη κοινωνια απο αυτο το καρκινωμα.

    Μου αρέσει!

  14. Χαμάλης permalink
    23 Ιουνίου, 2011 22:37

    Χα χα άκου πράματα! Φταίει το ΑΚΕΛ που έν εγιάτρεψεν το καρκίνωμαν της εκκλησιάς. Ο ΔΗΣΥ όϊ, το ΔΗΚΟ όϊ, η ΕΔΕΚ όϊ. Σάννα τζιαί το ΑΚΕΛ εν υπόχρεον να έσιει υπερφυσικές δυνάμεις για να σας αρέσκει. Ατυχήσετε φίλοι μου. Δεν υπάρχει Άη Βασίλης. Προ πάντων μεσ’ το ΑΚΕΛ. Η δεξιά τόσες δεκαετίες έδωσεν τέθκοια προνόμια στην εκκλησιάν, που δεν υπάρχει τρόπος να αφαιρεθούν νόμιμα από μιαν δημοκρατικήν διακυβέρνησιν, μειοψηφούσαν στην βουλήν. Θέλει πολλύν νουν τούτον το πράμαν να το καταλάβετε;
    Αθθυμίζετε μου τζιείν τους πραξικοπηματίες, που όταν ετέλειωσεν η Τουρκική εισβολή τζι’ εκάμαν μας τζιείνα που μας εκάμασιν, εκατηγορούσαν την Σοβιετικήν Ένωσιν που έν μας εβοήθησεν.
    Δηλαδή φταίει ο μαύρος; Ξύλον ο μαύρος!
    Φταίει ο αφέντης; Πάλε ξύλον ο μαύρος!
    Ο αφέντης (δεξιά) πάντα εν πούππα άπαννη.

    @Στροβολιώτης.
    «Γιατί η κριτική μου γίνεται βάσει του αποτελέσματος, όχι βάσει ιδεολογίας.»
    Βάσει αποτελέσματος; Σώωωπα καλέ! Βάσει αποτελέσματος λαλεί! Όχι βάσει ιδεολογίας!
    Μα ποιόν αποτέλεσμαν ρε κουμπάρε που βρίζεις τον άλλον ότι εν ανίκανος να κάμει τζιείνον τζιαί τούτον, σαν εν μεσ’ την μέσην της δουλειάς; Άφησ’ τον να τελειώσει πρώτα, τζι’ ύστερα λάλε του ότι θέλεις.
    Τζιαί . . . . μεν τον εξαναψηφίσεις ψιτ ψιτ ψιτ.

    Βιάζεστε τζι’ αδημονείτε να δείτε κακόν αποτέλεσμαν. Εγιώ τούτον θωρώ. Βιάζεστε να δείτε την οικονομίαν του κράτους να καταρρέει! Χα! Σάννα τζιαί διενεργείτε νεκροτομήν σε ζωντανόν άδρωπον; Αφήστε τες χαρούες! Η οικονομία της Κύπρου για να καταστραφεί, πρέπει να καταστραφούν πρώτα οι οικονομίες της μισής Ευρώπης. Ε μεσ’ τους πολλούς, τζι’ ο θάνατος εν γλυτζιής!

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      23 Ιουνίου, 2011 22:55

      Χαμάλη,

      Μακάρι να έσιεις δίκαιον για την οικονομία.

      Η Κύπρος όμως πάει για μηχανισμό στήριξης πριν το τέλος του χρόνου – και ανεξάρτητα της πορείας της Ελλάδας.

      Τζιαι αν κάμω λάθος, θα το παραδεχτώ, θα απολογηθώ τζιαι τζιερνώ κλέφτικον στου Κυριάκου – γιατί θα είμαι πολλά χαρούμενος!

      Ωστε είμαστε στην μέση της δουλειάς τζιαι προφανώς πρέπει να κάμουμεν υπομονήν;

      Ισχύει το πιο πάνω, και ανασκευάζω: ο πρόεδρος αποδείχτηκε ανίκανος μόνο στα 3/5 της θητείας του.

      (Η ανικανότητα δεν είναι ύβρις, είναι χαρακτηριστικό.)

      Μου αρέσει!

  15. Χαμάλης permalink
    23 Ιουνίου, 2011 23:22

    (Η ανικανότητα δεν είναι ύβρις, είναι χαρακτηριστικό.)

    Πάεις γυρεύοντας α; Χα χα χα . . . .
    Αν σε χαρακτήριζα τζι’ εγιώ ανίκανον; Που έν μπορείς να ξεχωρίσεις τες τιτάνιες προσπάθειες του προέδρου να λύσει τζιαί το Κυπριακόν τζιαί άλλα προβλήματα; ‘Ινταμ πού ταν να πείς; Έν τζι’ ήταν να σου κακοφανεί έννεν; Αφού έν τζι’ εν ύβρις τσ τσ τσ τσ τσ!
    Πε μου; Τα αυκά αλωνεύκουντα; Άτε! Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστεν.
    Εμείς οι αριστεροί, έν εκατηγορήσαμεν βαρετά τον Αναστασιάδης που το 2004 τζιαί μετά, εκτός λλίον πριν τες κλογές. Μπορεί κάποιοι προβοκάτορες να το εκάμασιν. Όι εμείς. Ε λοιπόν προσέχετε τζιαί σείς, αν πράγματι θέλετε κάποιαν συνεργασίαν πάνω στο Κυπριακόν. Μπορεί η ώρα να είναι εγγύς.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      24 Ιουνίου, 2011 07:45

      Χαμάλη μου, αν είμαι ανίκανος ή όχι, κρίνομαι από τις πράξεις μου. Και για τις πράξεις μου μπορείς να μου κάνεις όση κριτική θέλεις.

      Δεν είναι απού πει!

      Δεν ξέρω ποιοι είμαστε «εμείς» στους οποίους αναφέρεσαι, αλλά εγώ δηλώνω πως οποιοδήποτε σχέδιο λύσης φέρει ο πρόεδρος Χριστόφιας, θα το στηρίξω. Ούτως ή άλλως οι δικές του κόκκινες γραμμές, είναι πιο αυστηρές, άρα, αν τα καταφέρει, θα τον υποστηρίξω με τα είκοσι μου νύσια!

      Ακούεται καλόν;

      Μου αρέσει!

  16. Χριστοφιας,Μολεσκης & ΣΙΑ permalink
    24 Ιουνίου, 2011 00:42

    «Η δεξιά τόσες δεκαετίες έδωσεν τέθκοια προνόμια στην εκκλησιάν, που δεν υπάρχει τρόπος να αφαιρεθούν νόμιμα από μιαν δημοκρατικήν διακυβέρνησιν, μειοψηφούσαν στην βουλήν. Θέλει πολλύν νουν τούτον το πράμαν να το καταλάβετε;»Η «αριστερα» τι εκαμε αγαπητε Χαμαλη;Εν ηταν τζιαι τουτη πουκατω που τα ρασα του ΜΑΚΑΡΙΟΥ;Εν ενι η «αριστερα» που προσφατα ανακατωθηκε στις αρχιεπισκοπικες εκλογες;Ιντα που κλανεις καλο τζιαι φορτωνεις τα ουλλα της δεξιας;Ποσο νου θελει για να καταλαβεις, οτι το ΑΚΕΛ επιασε στο μαιτταπι τζιαι οτι εν τζιαι τζινο ενα κομματι τουτου του συστηματος, που στηθηκε που το 1960 τζιαι ακομα ζει τζιαι βασιλευει;Ποσο νου θελει για να καταλαβεις , οτι εαν οι παπαες ανακατωνοταν υπερ του ΑΚΕΛ,ηταν να βκαλει το χρυσοφωρο σκασμο, τζιαι ηταν να γραψει τζαι σενα τζιαι την αριστερα στα παλια του τα παπουτσια;Δαμε με το ΕΥΡΩΚΟ ηθελε να καμει συμμαχια ο Χριστοφκιας για να φκει προεδρος την εκκλησια ηταν να σκεφτει;

    Μου αρέσει!

  17. Χαμάλης permalink
    24 Ιουνίου, 2011 04:01

    Η πραγματικότητα μιλά
    Η αριστερά εν η μόνη παράταξη ως τωρά, που εκέρδισεν την προεδρίαν της Δημοκρατίας με την εκκλησιάν εναντίον της. Τζιαί εν για τούτον που ο Ροτής που την Τάλαν ελαώθηκεν. Έσιει ξύδιν!
    Μακάρι η δεξιά να κάμει το ίδιον άμα έρτει η ώρα της. Διότι θα έρτει σίουρα. Εν τροχός τζιαί γυρίζει είπαμεν. Εγιώ θα το ευχαριστηθώ διότι εδήλωσα το σιήλιες φορές. Ένας είναι ο εχθρός τζιαί της Κύπρου, τζιαί της Ελλάδας. Η εκκλησιά.

    Μου αρέσει!

  18. 24 Ιουνίου, 2011 07:37

    Είναι τόσο τραγική η κατάσταση. Ιδιωκτήτες κυπριακών ομολόγων ξεκίνησαν από τον Οκτώβρη να τα πουλούν φοβούμενοι μήπως δεν αποπληρωθούν. Οι άνθρωποι αυτοί που μας εδάνεισαν και που καταλάβουν κάτι τις παραπάνω από οικονομικά άρχισαν να φοβούνται πως δεν θα τους πληρώσουμε. Και ακόμα έχουμε την ανάγκη τους διότι ξοδεύουμε ως κράτος και ως οικονομία παραπάνω απ’ ό,τι βγάζουμε. Και αντί η κυβέρνηση να κοιτάξει να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα με διαρθρωτικές αλλαγές και δημοσιονομική περισυλλογή εξαπολύει φορολογικές λαίλαπες κατά των επιχειρήσεων. Και νομίζουμε πως όχι μόνο οι Moody’s, οι S&P και οι Fitch αλλά και οι διαχειριστές ταμείων που θα τους ζητήσουμε να αγοράσουν τα ομόλογά μας τρων κόνναρα και θα τους εντυπωσιάσουν σπασμωδικά ημίμετρα που υπέδειξαν στον Χριστόφια οι συντεχνίες. Τα οποία ούτε τα δημοσιονομικά βελτιώνουν αλλά ούτε και την ανάπτυξη ενισχύουν.
    Χρειάζεται πολλή έπαρση για ένα αχάπαρο κομμουνιστή ηγέτη για να πιστεύει πως μπορεί να τους ξεγελάσει. Ο δικός μας την έχει.

    Μου αρέσει!

  19. Χαμάλης permalink
    24 Ιουνίου, 2011 12:32

    Εγιώ είμαι ευχαριστημένος που τζιείν τον κομμουνιστήν ηγέτην. Πολλά ευχαριστημένος.
    Σ’ όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δε θα μπορέσουμε.

    Μου αρέσει!

  20. ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
    25 Ιουνίου, 2011 19:58

    Εκπλήσσομαι πραγματικά αγαπητοί φίλοι που ο ένας προσπαθεί να στηρίξει την μία πλευρά ή την άλλη ανάλογα με το τί πρεσβεύει.Η πραγματικότητα είναι μία και εάν δεν συνέλθουμε έγκαιρα θα πάθουμε χειρότερα απο την Ελλάδα. Το τί προτείνεται τώρα με τα μέτρα απο πλευράς Χαρίλαου Σταυράκη να μου επιτρέψεται να σας πώ ότι πρόκειται για μπακκαλλοδουλιές. Μα είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα κύριοι;Διάλεξαν δυστυχώς τα πιο εύκολα και απλά .Μα είναι δυνατό να πιστεύει κανείς ότι θα λυθεί το οικονομικό πρόβλημα με αυτό τον τρόπο; Να με θυμηθείται. Στο τέλος οι μόνοι που θα συνησφέρουν στα σύγουρα είναι οι ΄κρατικοί υπάλληλοι με μιά απλή αλλαγή στο σύστημα του κρατικού λογιστηρίου και τους υπόλοιπους θα το δείτε .ΌΧΙ μόνο δεν θα πληρώσουν τα χίλια ευρώ οι 13000 και τόσες κερδοφόρες επιχειρήσεις αλλά στο τέλος δεν θα πληρώσουν και το φόρο που πλήρωναν τα προηγούμενα χρόνια και στο τέλος θα μας βγούνε και με έλλειμα.Απλά θα κάνουν τις λογιστικές αλχημίες στα μέτρα τους και άστους κυβερνώντες να υπολογίζουν ότι θα εισπράξουν.Λυπούμε πραγματικά μα αυτά δεν είναι μέτρα απο μία φιλολαική κυβέρνηση.Φαίνεται τελικά ότι οι σύμβουλοι του προέδρου δεν τον συμβουλεύουν σωστά και ότι τον παραπλανούν.Αυτό φυσικά αποδεικνύεται τόσο με τα πρόσφατα όσο και με προηγούμενα γεγονότα για αυτό ο πρόεδρος θα πρέπι να προβληματιστεί. Αναφορικά με τον τρόπο που θα εισπράξουν τα 70 εκατομύρια απο τους κρατικούς υπαλλήλους πραγματικά και πάλι εκπλήσσομαι. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΠΩΣ ΦΥΣΙΚΑ ΕΠΡΑΤΤΑΝ ΠΑΝΤΑ.ΥΠΕΝΘΜΙΖΩ ΤΟ 2004.ΓΙΑΤΙ ΟΜΩς ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΙΣΘΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ; Έχω την άποψη ότι η διάκριση αυτή προσκρούει σε δύο βασικές συνταγματικές πρόνοιες και καλούνται όλοι να το ξανασκευτούν.Πρώτο τίθεται θέμα ίσης προστασίας και μεταχείρησης των πολιτών της Δημοκρατίας διότι με αυτό τον τρόπο διαχωρίζονται σε κρατικούς υπαλλήλους και μή. Και δεύτερον σύμφωνα με το σύνταγμα ο καθένας προσφέρει ανάλογα με τα βάρη που μπορεί να σηκώσει.Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι δίκαιο ο υπάλληλος του ιδιωτικού τομέα που παίρνει 5000 ευρώ το μήνα να μήν έχει την αναφερόμενη επιβάρυνση και ο κρατικός υπάλληλος που παίρνει 5000 ευρώ το μήνα να τυγχάνει της σχετικής επιβάρυνσης απο το κράτος.
    Στο σημείο αυτό θα προσθέσω ότι η επιβολή του 5% ΦΠΑ σε ΟΛΑ τα τρόφιμα και φάρμακα είναι αντισυνταγματική διότι πρόκειται περί απαραίτητων αγαθών που διατηρούν στη ζωή τον άνθρωπο.Πολλοί συνάνθρωποι μας δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος αυτής της φορολογίας με αποτέλεσμα το ίδιο το κράτος να τους στερεί σταδικά το δικαίωμα ζωής.Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα αγαπητοί φίλοι και φαίνεται ότι σήμερα τα κράτη συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης έχουν χάσει δυστυχώς το μέτρο της ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ.Το ότι δεν μπορούν να λύσουν με ανθρώπινο τρόπο το λύουν αμέσως με την εφαρμογή νομοθεσίας.ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΗΞΗΓΗΣΕΙ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΕΣ ΑΤΡΑΠΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.ΛΥΠΟΥΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΛΑ ΝΑ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

    Μου αρέσει!

  21. ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
    25 Ιουνίου, 2011 21:54

    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΡΙΑΛΙΑ.
    Οι τρείς μεγαλύτερες κυπριακές τράπεζες φαίνεται να έχουν επενδύσει στα ελληνικά ομόλογα ποσό της τάξης των εξη δυσεκατομυρίων ευρώ. Οι Γαλλικές τράπεζες ένα ποσό της τάξης των 15,4 δυσεκατομυρίων , οι Αγγλικές γύρω στα 2,3 οι γερμανικές γύρω στα 2,4 κ.λ.π. Για τις επιλογές τους αυτές οι δημόσιοι υπάλληλοι γιατί καλούνται να πληρώσουν για τις λανθασμένες επιλογές των επιχειρηματιών;Το κράτος σε τί φταίει;Εάν δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν μέσα στα πλαίσια του ευρωπαικού γίγνεσθαι ας τα κλείσουν.Σημειώνεται ότι το 1999 ήσαν μόνοι τους και καθόριζαν τους όρους του παιγνιδιού. Μιλαμε για υγιές τραπεζικό σύστημα.Φαίνεται ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι αγαπητοί φίλοι.Ούτε στις επιχειρήσεις τις εκκλησίας είναι έτσι τα πράγματα. Φαίνεται ότι όλοι μετά το 2004 όπου η κύπρος εισήλθε στην ευρωπαική ένωση , δυσκολεύονται να προσαρμοστούν με τα νέα δεδομένα.Μήπως οι δημόσιοι υπάλληλοι και ο υπόλοιπος κόσμος καλούνται σήμερα να πληρώσουν τα σπασμένα για τις λανθασμένες επιλογές των τραπεζών;Εάν τα έξη δύς τα είχαν σήμερα οι τράπεζες μας δεν θα είχαμε καμία απολύτως κρίση. Αλήθεια με ποιού την εγκριση εβγαλαν αυτά τα τεράστια ποσά οι τράπεζες;Μήπως χρήζει έρευνας το θέμα;Ποιά η θέση της κεντρικής τράπεζας;
    Αυτά προς το παρόν και θα επανέλθω.Ακόμη δεν είδαμε τίποτα.Αλίμονο στο φτωχό κοσμάκη.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.