Skip to content

Παραδίνομαι!

Ιουλίου 20, 2011

 

Ήταν η καταστροφή στο Μαρί.

 

Είναι και η τελεσίδικα επερχόμενη οικονομική καταστροφή. 

 

Ήταν η κορύφωση της ανικανότητας.

 

Ήταν η αγανάκτηση από τους πιο πολλούς.

 

Ήταν η εκμετάλλευση της αγανάκτησης από τους λίγους.

 

Ήταν και ο αρχαίος φανατισμός που απειλητικά άρχισε να βολτάρει.

 

Ήταν η τυφλή αδυναμία των άλλων να καταλάβουν τη διαφορά του θυμού από την κομματική ταυτότητα.

 

Ήταν και ο άλλος ο φανατισμός, της μόνης αλήθειας, της μόνης τάξης, της μόνης επιλογής, της μοναξιασμένης επιλογής.

 

Ήταν και η μεγάλη εποχιακή γιορτή για αυτή τη μοναξιά.

 

Που προσυπέγραψαν βολικότατα οι άλλοι.

 

 

 

 

Ε, μέσα σε όλα αυτά πως θα συμπεριφερόμουν αν ήμουν ο Ερντογάν;

 

Ακριβώς όπως συμπεριφέρθηκε.

 

Χρόνια πολλά στους Ηλίες.

Advertisements
23 Σχόλια leave one →
 1. Κυπραία του κόσμου permalink
  Ιουλίου 20, 2011 13:57

  Η μάνα μου που εν ξαπολά την αγωνία της επανένωσης τζαι ότι τζαι να γίνει βρίσκει πάντα μιαν χαραμάδα αισιοδοξίας (μαντές τζαι υπόγραψε της το ο θεός ότι εννά τα καταφέρει να θάψει την μάνα της στο χωρκό), έκλαψεν εψές που τον άκουσε. Τζαι τα παιδκιά της ενώσαμε το να πέφτει πάνω μας σαν το μολύβι βαρετό.

  Το πλάνο άλλαξε στην τηλεόραση – που τον Ερτογκαν στην αλαλάζων κερκίδα του ΑΠΟΕΛ στο round about του Προεδρικού. Εμίλαν μόνη της… «εν που την κκελέ τους ρωμιούς που ετούρτσιεψε η Κύπρο, τζαι πάμε τζαι μεις θύμα»

  Μου αρέσει!

 2. Ιουλίου 20, 2011 14:06

  Στροβολιώτη, κάνε κουράγιο και κράτα ψηλά το κεφάλι. Έρχονται και χειρότερα, όπως ακριβότερο ρεύμα, κόστος ανοικοδόμησης, μηχανισμός στήριξης, διχοτόμηση, διχόνοια, εμφύλιος και ό,τι άλλο τραβά η όρεξή μας…

  Μου αρέσει!

 3. Ιουλίου 20, 2011 14:27

  @Στροβολιώτη
  Η παράδοση σου δεν γίνεται αποδεκτή. Κράτα το «ξίφος» σου…

  @Κυπραία του κόσμου
  Την (αισιοδοξίαν της) μάνα(ς) σου τζιαι τα μάθκια σου. Επίσης, ΔΕΝ υπάρχει θεός για να υπογράψει οτιδήποτε, εν εμείς που πρέπει να κανονίσουμεν. Κανονίστε…

  @Αντιπολιτευόμενος
  Του χρόνου στα δημοψηφίσματα ψήφισε «ναι» τζι’ας εν ο Χριστόφιας που εννά τα φέρει. Τζιαι κάμε τζι’ άλλους να πουν το ίδιον. Είναι απλόν το θέμαν..(50%+1).

  Μου αρέσει!

  • Ιουλίου 20, 2011 15:14

   Μιχάλη, ψήφισα ναι το 2004 με όλη μου την καρδιά και με κόστος. Και πάλι επανένωση θα ψηφίσω. Αν και δεν ξέρω τι λύση θα φέρει ο Χριστόφιας, αν είναι αυτό μέχρι τότε πρόεδρος (πολύ φοβάμαι τώρα που πάμε για μηχανισμό στήριξης να τη σκαπουλάρει), αλλά σε μια τέτοια περίπτωση θα του συγχωρέσω το όχι του 2004 όπως και όλες τις ανοησίες που έκανε όταν έγινε πρόεδρος, συμπεριλαμβανομένου και του Βασιλικού, εφόσον φυσικά η Κύπρος επανενωθεί.

   Μου αρέσει!

 4. Ιουλίου 20, 2011 14:41

  Α, ναι….ο Ερτογάν.
  Μα καλάν, είδετε ακόμα τζιαι τον πιο μετριοπαθήν πολιτικόν ήνταλως αλλάσσει ύφος άμα μιλά σε εθνεγερτήριες επετείους και εκδηλώσεις; Εννά διαμορφώνουμεν άποψην με βάση διαγγέλματα προς γκρίζους λύκους; Ο συγκεκριμένος εν πά’ στον άππαρον τωρά, νομίζει κρατά τον Αλλάχ που τα αχαμνά προφανώς. Ή παίζει το έτσι, βλάκας εν ένει.

  Εννά δούμεν ως τον Οκτώβρην ήνταλως εννά παίζει το αππάριν του τζιαι τούτος.
  Α, ο «σημαδεμένος» Ντάουνερ πάντως είπεν ωραίες κουβέντες. Τζιαι ο σύντροφος εμίλησεν με μετριοπάθεια για τες δηλώσεις του τουρκαλά, μπράβο του.

  Η απαισιοδοξία εν Κύπρω αδερφοί είναι το σιηρόττερον πράμαν εν όψει οποιασδήποτε προσπάθειας, βάλτε την σε μιαν γωνιάν, έρκουνται κρίσιμες εβδομάδες/ μήνες, ψηλά η κκελλέ. Άμα οι πραγματικά προοδευτικοί αθρώποι μαζεύκουνται, το χώρο γεμώνουν φουσκώνοντας (με πορδές) οι σκοταδιστές…

  Μου αρέσει!

 5. Ιουλίου 20, 2011 17:39

  ΟΧΙ στην δικτατορία των αισιόδοξων, συμπαράσταση στον σύντροφο Στροβολιώτη!

  Με αισιοδοξίες έχει τωρά με απαισιοδοξίες, μόνον η πελλάρα μας απόμεινε.

  Μου αρέσει!

 6. Χαμάλης permalink
  Ιουλίου 20, 2011 19:41

  Η εψεσινή εκδήλωση του ΑΚΕΛ στο προεδρικόν (άκουσα και μίλησα και αμαρτίαν ουκ έχω-έτσι την είπεν ο Αναστασιάδης τζιαί κάποιοι άλλοι-κομματικήν εκδήλωσιν) επιβεβαίωσεν μιαν γνωστήν παροιμίαν του λαού μας. Έσιει μιαλλύττερον κτηνόν που την καμήλαν.

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Ιουλίου 20, 2011 22:21

   Α! Οχι μόνον χαμάλης, αλλά και ζωολόγος!

   Ρε φίλε, εν το έπιασα. Εξηγάς μας τι εννοείς;

   Μου αρέσει!

 7. Χαμάλης permalink
  Ιουλίου 20, 2011 23:35

  Ο κόσμος της αριστεράς εν το μιάλον κτηνόν. Τωρά εκατάλαβες;

  Μου αρέσει!

 8. Χαμάλης permalink
  Ιουλίου 20, 2011 23:43

  Αλλά να σου το πω τζιαί άλλοσπως. Τούτοι οι μουτσιοαγανακτίστας, ενομίσαν ότι έχουν δύναμην. Πάει τους η παροιμία «Απόν είδεν τον βί . .ν του άλλου θαρκέται τζι’ ο δικός του εν βολίτζιην.»

  Μου αρέσει!

 9. Χαμάλης permalink
  Ιουλίου 20, 2011 23:51

  Η αριστερά ήταν μιαν ζωήν μέσ’ τες διαδηλώσεις τζιαί στες πορείες, κυνηγημένη που την εξουσίαν. Τούτην την επαναστατικότηταν εζηλέψαν την τούτοι οι μούτσιοι τωρά τζιαί καμώνουνται τάχα ότι εν τζιαί τούτοι κυνηγημένοι τζιαί ξέρω γιώ τζιαί ξέρω γιώ. Τζιαί ενομίσαν ότι οι διαδηλώσεις, οι συγκεντρώσεις τζιαί οι πορείες εν έτσι για την πλάκαν που γίνουνται, όπως καλή ώρα εσύ που επήες καμιά θκιο φορές. Πάει σας η παροιμία «Έμαθεν τζιαί ξιουρίζει τον βί . . .ν του, τζια εποθαμμάστειν πως εγίνηκεν παρπέρης.»

  Μου αρέσει!

 10. Χαμάλης permalink
  Ιουλίου 21, 2011 00:14

  Τα βουτυρόπεδα του αποέλ κάμνουν αγώναν. Έννεν λαστιχάρηες πιον. Εν αγανακτίστας τωρά τζιαί α πάει! Αθθυμούμαι τότε που εκαβαλλιτζιέψαν πασ’ τες μοτόρες να πάσιν να ελευθερώουν τα κατεχόμενα μίσσιημου. Αντάν τζιαί δείκτησαν τους οι λύτζιοι που ποτζιεί απου φύει φύει. Άμαν τζι’ επιάστηκεν ο Ισαάκ πασ’ τα ττέλια έν εστάθηκεν κανένας να τον βοηθήσει. Ννννα τους επήεν. Ούλους!
  Τωρά λαλούν σου ίντα να πάμεν ποτζιέι ολάν, πον επικίνδυνα; Πάμεν στο προεδρικόν που έν φοούμαστεν τίποτε. Οι αστυνομικοί έν τζιαί σκοτώνουν. Οι αγανακτίστας ! ! !

  Μου αρέσει!

 11. Παραλιμνίτης permalink
  Ιουλίου 21, 2011 00:53

  «Ο κόσμος της αριστεράς εν το μιάλον κτηνόν. Τωρά εκατάλαβες;» Ρε Χαμαλοσαβούρη,δκυο μήνες εσhει που περάσαν οι βουλευτικές εκλογές.Εξήασες;

  Μου αρέσει!

 12. τα σύκα σύκα permalink
  Ιουλίου 21, 2011 05:18

  meta tin xthesini ekdilwsi strovolioti, se katalambainw…. i monaxia einai wraio pragma, aman eshi pollous monaxiasmenous. na anisixeis aman meta tin epsesini fiesta enoiwthes kala. egw pale, oti thelw lalw en nen?

  gia na tragoudiseis dinata!

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Ιουλίου 21, 2011 07:28

   Πάντως κάποιοι στίχοι ταιριάζουν με τις χμμμ… σεξυ αναφορές του Χαμάλη.

   Δεν ξέρω αν έσιει πολλούς μοναξιασμένους. Ξέρω μόνον πως ό,τι γίνεται με σπρώχνει πιο πολλά στην εγωιστικήν ύπαρξην. Εμένα, τους ανθρώπους που νοιάζομαι τζιαι αγαπώ, τζιαι στ’ ανάθθεμαν τα λοιπά.

   Εντάξει, όι τόσον ακραία, αλλά πιάννεις το νόημαν…

   Μου αρέσει!

   • Ιουλίου 21, 2011 14:16

    Εν τούτο που εξηγώ στα αριστεροτίμονα βρε Στροβ. τζιαι δεν καταλάβουν.

    Συλλογικότητα εκεί όπου υπάρχει συναίνεση. Άμα δεν… έχει δικαίωμα ο άδρωπος να υπαναχωρήσει στον ατομικισμό του.

    Μου αρέσει!

 13. Χαμάλης permalink
  Ιουλίου 21, 2011 14:21

  Η επίσκεψη Ερτογάν στα κατεχόμενα επέτυχεν 100%. Δυστυχώς. Οι αντιδρούντες Τουρκοκύπριοι αβοήθητοι εκαθηλώθησαν σε περιορισμένους χώρους τζιαί η φωνή τους εύκολα εκαταπνίγηκεν διά της βίας.
  Αν όσοι δικοί μας εμαζεύτησαν τζιαί μέσα στο προεδρικόν τζιαί πόξω που το προεδρικόν επορεύονταν να ενωθούν με τους Τουρκοκύπριους, τζιαί να φωνάζουν ούλοι μαζίν «ΕΞΩ Ο ΕΡΤΟΓΑΝ-Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥς ΚΥΠΡΙΟΥΣ», ο Ερτογάν ήταν να φύει άρον άρον με ελικόπτερον. Τζι΄ας εσκοτωνούμαστεν 200, 1000, 10 000. Ο Τουρκικός στρατός όμως κάτω από την διεθνη κατακραυγήν ήταν να αποχωρήσει. Αλλά έστω τζιαί δέν αποχωρούσεν. Οι Κύπριοι θα είχαμεν δώσει επιτέλους την πρώτην αποφασιστικήν μάχην για απελευθέρωσιν της πατρίδας μας. Μιαν απελευθέρωσιν που σίουρα θα επετυγχέναμεν κάτω από την απειλήν μιας δεύτερης ακόμα πιο αποφασιστικής μάχης.
  Αλλά θέλει παπάρια. Όι μουσκουροαγανακτίστας που εν να πα να κάμουν το παναϋρούιν τους να περάσει ώρα, τζιαί μετά δισκοθήκην.

  Μου αρέσει!

 14. τα σύκα σύκα permalink
  Ιουλίου 21, 2011 17:43

  Strovolioti, auto isws na min einai asximo.zise to ligo, aksizei!ta zwa tzie tin fusi prosexe omws, o.i mono tous anthrwpous pou agapas..
  oi tourkoi len c’anim sikkulti (i kati paromoio)toutestin ebarethiken tous i psishi mou…

  Μου αρέσει!

 15. τα σύκα σύκα permalink
  Ιουλίου 22, 2011 04:13

  Xamali giati den pige i edon? afou oi tourkokyprioi (mono oi aristeroi panta) einai aderfia tis.nomizw aman den eshi reuma,kai aman anatinaktike enas topos ston aera, en nakkon diskolo na kamnei antikatoxiki poreia o kosmos. symfwna me ton proedro ‘o laos itan mesa stous kypous toy proedrikou’ -oi eksw en garoi, en nen laos-. kai san na kai o proedros eipe oti oi koubentes tou erdogan itan epeidi eparasirtike oksa kamnw lathos.
  oso gia tis diadilwseis, en polla wraia poy oneireueusai ton mai tou 68, alla mporw na sou pw oti o strovoliotis itan se kathe diadilwsi poy thimoumai. tzie men mou peis kamia paroimia gia ta pramata tou athrwpou giati i grafikotita exei kai oria.
  ps i ekdilwsi tou akel,san na eprepe na itan i ekdilwsi tis katadikis tis eisbolis? (leme twra..)

  Μου αρέσει!

 16. ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
  Ιουλίου 22, 2011 23:10

  Τα κακά που μας βρ’ηκαν και θα μας βρούν ακόμη πολύ χειρότερα εάν συνεχίζουμε να μήν συνηδητοποιούμε το ποιοί είμαστε ποιές δυνατότητες έχουμε , αλλά και το κυριώτερο ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΣΕ ΑΥΤΌ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. Όσον αφορά για αυτά που έγιναν ήσαν αναμενόμενα λόγω της γενικής χαλάρωσης σε όλους τους τομείς της χώρας μας την τελευταία δεκαπενταετία. Τα τελευταία χρόνια μας βοήθησε η τύχη αλλά και οι διεθνείς συγκυρίες να γίνουμε αυτό που είμαστε αλλά το κυριώτερο και το πιο δυστυχές μεθύσαμε μέσα σε πελάγοι ευτυχίας και ξεχάσαμε ποιοί είμαστε. Δυστυχώς δεν μας δόθηκε μία ελαφριά προειδοποίηση για ένα τελοσπάντων μικρότερο κακό για να συνέλθουμε.Μας βρήκε αυτή η τεράστια δυστυχία που είναι κατα την κρίση μου προιόν όλων των καταχρήσεων των τελευταίων χρόνων , της ασυδοσίας της κυπριακής κοινωνίας της χαλαρότητας που επεκράτησε σε όλους τους τομείς με αποτέλεσμα να μας βρή το μοιραίο. Δεν πρέπει να κλαίμε την μοίρα μας και να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο. Οι ένοχοι να τιμωρηθούν και να αφήσουμε το δημοκρατικό σύστημα να λειτουργήσει. Εάν κάποιοι όμως δεν φανούν αντάξιοι των περιστάσεων και της εμπιστοσύνης του λαού τότε αναμφισβήτητα θα πρέπει να λογοδοτήσουν. Τώρα είναι η ώρα για περισυλλογή να διδαχτούμε απο τα κακά του παρελθόντος να μαζέψουμε τις στάχτες και με το μέτωπο ψηλά να προχωρήσουμε.Μα το κυριώτερο να θυμώμαστε και να μήν χαλαρώνουμε. Δυστυχώς πάλι η ιστορία αποδεικνύει ότι μας πήραν και πάλι κοιμώμενους.Για δεύτερη φορά.Δύο τεράστιες συμφορές. Η τουρκική εισβολή και η τεράστια εκρηξη της χαλάρωσης στο Μαρί. Ας ξυπνήσουμε επιτέλους.

  Μου αρέσει!

 17. Ιουλίου 23, 2011 00:24

  Ζητείται κλαράκι στη γη του λίβα…

  (Εκπλήττομαι συχνά με τον εαυτό μου που ακόμη ψάχνει φωτορωγμές, όμως πρέπει Στροβολιώτη!…)

  Μου αρέσει!

 18. Χαμάλης permalink
  Ιουλίου 24, 2011 00:34

  Πολλή μελαγχολία έππεσεν δαμέσα δα. Άτε, πάμεν ούλλοι μαζί:

  Έεεελα πυροτεχνήματα! Όοολεεε!

  Να ευθυμίσομεν λλίον καλέ μου. Στο κάτω κάτω οι χαρούες εν τζιαί τελειώσαν τέλεια κόμα. Υπάρχει ακόμα λλίος τζιαιρός. Τζιαί στο προεδρικόν συνεχίζουν να παέννουν ακόμα καμιά πενηνταρκά, ασχέτως αν την εγιόλλαρες εσύ πονηρέ Στροβ.

  Έεεελα πυροτεχνήματα! Όοολεεε! ΑΠΟΕΛΛΑΡΑΑΑΑΑΑ! Θάνατος στο Χριστόοοφιαααα!

  Μου αρέσει!

 19. Χαμάλης permalink
  Ιουλίου 24, 2011 00:40

  Λαλείς να σταμάτησεν τζι’ ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας να παέννει στο προεδρικόν ως . . . . . . αγανακτισμένος; Πάντως ώσπου περνά ο τζιαιρός τζιαί βκαίνουν πράματα στη φφόραν, τζιείνος κάθε φοράν εν να γίνεται αγανακτισμενότερος. Γιαααα . . . . την άσσιημην οικονομίαν μας καλέ μου! Εεεεε έν τζιαιαιαιαιαι . . . . . .

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: