Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όταν μίλησε ο Πόλυς.

3 Οκτωβρίου, 2011

«Αγαπητοί, νωρίτερα σήμερα το πρωί παρέδωσα το πόρισμά μου στον πρόεδρο. Παρέδωσα και αντίγραφα στον Πρόεδρο της Βουλής και Γενικό Εισαγγελέα. Στο πλαίσιο του νέου νόμου που προνοεί ότι η ερευνητική επιτροπή προχωρεί η ίδια στην δημοσιοποίηση του πορίσματος. Είναι στο πλαίσιο αυτής της επιταγής της δημοσιοποιήσης που κάλεσα την συνέντευξη για να δημοσιοποιήσω τα συμπεράσματά μου.

 Θα ήθελα να προβώ σε δύο σχόλια. Το πρώτο είναι ότι είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που ορίστηκε Επιτροπή ανεξάρτητη η οποία θα διερευνήσει θέματα που αφορούν την επάρκεια της Κυβέρνησης. Συμπεριλαμβανομένου του προέδρου. Ο πρόεδρος εμφανίστηκε ενώπιόν μου και εξετάστηκε από εμένα. Αυτή ήταν μια γεναία απόφαση και ένα σημαντικό βήμα προς την διαφάνειά μου. Θέλω επίσης να αποφευχθούν οι εξάρσεις και οι ακρότητες.

Πρωτογενή συμπεράσματα:

1. Η έκρηξη δεν προκλήθηκε από δολιοφθορά αλλά από αυτοανάφλεξη και οφείλεται στον τρόπο φύλαξης του φορτίου.

2. Ο τρόπος φύλαξης ήταν αντελώς ανεύθυνος.

3. Τα εμπορευματοκιβώτια είχαν απλώς τοποθετηθεί στη ναυτική βαση στο Μαρί. Εκτός κάθε συστήματος επιθεώρησης. Δεν υποβλήθηκαν σε χημικές αναλύσεις. Ούτε λήφθηκε μέτρο ασφάλειας σε σχέση με την παραμονή τους στη ναυτική βάση.

4. Η αρχική τοποθέτηση οφειλόταν στην πεπείθηση ότι ήταν ο πιο κατάλληλος χώρος για να αποφευχθεί δολιοφθορά.

5. Η απόφαση για κατακράτηση και εκφόρτωση λήφθηκε από τονΠρόεδρο της Δημοκρατίας. Η διατήρηση του στην Κύπρου οφείλεται σε αποφάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας. Έστω κι εάν ο Πρόεδρος δεν υπέγραψε έγγραφο με το οποίο επιλέχθηκε το Μαρί αποδίδεται στον Πρόεδρο.

6. Η κατάσχεση του φορτίου έγινε σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Όμως ο χειρισμός μετά την εκφόρτωση και κατάσχεση συνιστά μια θλιβερή ιστορία αμέλειας, ανευθυνότητας. Το φορτίο αποτελούσε από την αρχή μια ενδυνάμει ορολογιακή βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε έναν ακατάλληλο χώρο. Αυτά έπρεπε να ήταν γνωστά όχι μόνο στους Υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών αλλά και στον Πρόεδρο.

7. Η επικινδυνότητα ήταν γνωστή και στους Υπουργούς Αμυνας και Εξωτερικών όσο και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η αλλοίωση κατέστησαν γνωστοί στον Πρόεδρο τον Σεπτέμβριο του 2010. Ο Πρόεδρος γνώριζε επαρκως από τον Γενάρη του 2009. Αλλά έμαθε το αργότερο τους κινδύνους τον Σεπτέμβριο.

8. Από τον Φεβρουάριο του 2011 ήταν γνωστοί οι κίνδυνοι της έκρηξης. Η Κύπρος δεν συνεργάστηκε για την καταστροφή τους με την Επιτροπή Κυρώσεων. Υπήρχαν προσφορές για καταστροφή τους από τρίτες χώρες αλλά δεν έτυχαν εκμετάλλευσης.

9. Ο ΥΠΕΞ επικαλέστηκε κατ’ επανάληψη πολιτικούς λόγους για την μη καταστροφή τους. Και το ΥΠΑΜ τους εξέλαβε ως οδηγία.

10. Ο Πρόεδρος έδωσε διαβεβαιώσεις στον Πρόεδρο της Συρίας ότι θα παραμείνουν στην Κύπρο. Ο πρόεδρος μου έδωσε την σαφή τοποθέτηση ότι επρόκειτο για διπλωματικό χειρισμό. Δέχομαι ότι ο Πρόεδρος δεν είχε σκοπό να επιστρέψει στην Συρία το φορτίο, αλλά το ότι θα έμενε στην Κύπρο ήταν ανάληψη ευθύνης έναντι στην Συρία. Αυτό συνέτεινε στην μακρά παραμονή στην Κύπρο.

11. Ο πολιτικός χειρισμός του θεματος ανήκει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τόσο λόγω της παραμονής του στην Κύπρο όσο και θεσμικά. Ουδεμία απόφαση λήφθηκε από το Υπουργικό. Δεν μπορεί να διαμβισβητηθεί αυτό.

12. Οι υπεύθυνοι αξιωματικοί στο ΜΑρί δεν ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο. Τους ανατέθηκε μόνο η φρούρηση. Ούτε οι ναύτες, ούτε κανένας γνώριζαν πώς έπρεπε να αντιμετωπιστεί κάποιο πρόβλημα όπως πχ. η ανάφλεξη. Δεν έχουν ευθύνες οι υπεύθυνοι της Ναυτικής Βασης. Ακόμα και όταν έγινε η σύσκεψε λίγες μέρες πριν την έκρηξη οι υπεύθυνοι της Ναυτικής Βάσης είχαν αποκλειστοί. Δεν είχαν επαρκή γνώση. Ο πλοίαρχος, ο Λάμπρου, οι πυροσβέστες, τους χαρακτηρίζει ο αυθόρμητος ηρωισμός.

13. Τον Φεβρουάριο του 2011 έπρεπε να ληφθούν αποφάσεις. Αντί να δοθεί σαφής οδηγία για καταστροφή του στην σύσκεψη των δύο Υπουργών και πολλοί άλλοι λήφθηκε απόφαση να γίνει χημική ανάλυση πυρίτιδας. Μέχρι τον Ιούλιο δεν έγινε όμως τίποτα. Η ανάλυση μπορούσε να γίνει στην Κύπρο αλλά δεν έγινε. Όταν στις 4/7/2011 εντοπίστηκε η πρώτη έκρηξη στο ένα εμπορευματοκιβώτιο έπρεπε να δοθεί εντολή για εκκένωση περιοχής. Δεν έγινε.

14. Η πυροσβεστική δεν ενημερώθηκε πριν τις 6/7/2011. Αλλά όταν επιθεωρήθηκε από ομάδα που περιλάμβανε δύο ανώτερους πυροσβέστες στην σύσκεψη πέντε μέρες πριν την έκρηξη η Πυροσβεστική αμέλησε να λάβει μέτρα. Υπήρχε χρόνος για να αποφευθεί το μοιραίο. Να έρθουν εμπειρογνώμονες. Να γίνει κάτι.

15. Υπήρξε μια άδικη και αχρείαστη θυσία 13 ανθρώπων.

Ασύγγνωστη αμελεια

Τα τελικά μου συμεπράσματα προκύπτουν δυστυχώς εύκολα.

Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι η πολιτεία επέδειξε ολιγωρία, αμέλεια, ανεπάρκεια στον χειρισμό του θέματος. Αφίχθηκε στην Κύπρο ένα εκ φύσεως επικίνδυνο φορτίο. Καλώς ή κακώς αφίχθηκε στην Κύπρο. 98 τεράστια εμπορευματοκιβώτια που γνωρίζαμε ότι είχαν πυρίτιδα ή ήταν εκρηκτικά. Έπρεπε να γίνει επιστημονική μελέτη του περιεχομένου τους. Αυτό είναι στοιχειώδες. Δεν έγινε. Έγινε σε πολύ μικρό βαθμό κι οχι πλήρως. Με την άφιξή του στην Κύπρο το φορτίο έπρεπε να τοποθετηθεί σε ασφαλή χώρο. Αυτό δεν έγινε. Το πήραν στο Μαρί γιατί πίστευαν ότι μπορούσε να αποτραπεί ενδεχόμενο δολιοφθοράς. Ακόμα και με αυτό το σκεπτικό το Μαρί είναι απόλυτα λανθασμε΄νη επιλογή. Γιατί είναι δίπλα από το στρατόπεδο και δίπλα από ΑΗΚ. Έστω και εάν δεν υπήρχαν ανθρώπινα θύματα σε μια ενδεχόμενη έκρηξη θα υπήρχε καταστροφή του σταθμού.

Ο ΠΡόεδρος Χριστόφιας έδωσε διαβεβαιώσεις 31/8/2009 στον Άσαντ ότι θα φυλαχθεί εδώ μέχρι να γίνει δυνατή η επιστροφή του φορτίου στο Ιράν ή στη Συρία. Δέχομαι ότι δεν είχε διάθεση για να επιστραφεί κι ότι το έκανε αυτό στο πλαίσιο διπλωματικών ισορροπιών. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει θέμα ισορροπιών. Δεν έπρεπε να λογοδοτήσουμε ούτε στον Ασαντ ούτε σε κανένα. Κακώς δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις διότι εγκλωβιζόταν το κράτος σε μια πολιτική που συνεπαγόταν την παραμονή του φορτίου εδώ και δεν καταστρεφόταν. παρότι αποδέχομαι την παραδοχή προέδρου ότι δεν θα το επέστρεψε το φορτίο εντούτοις παγιδεύτηκε η χώρα από αυτές τις διαβεβαιώσεις.   

Το φορτίο παρέμεινε στον ίδιο χώρο και στην ίδια κατάσταση μάξιμουμ επικινδυνότητας. Γνωριζαν ο Πρόεδρος και οι Υπουργοί; Η απάντηση είναι καταφατική. Γνώριζαν για την αυξανόμενη επικινδυνότητα με την πάροδο του χρόνου; Η απάντηση χωρίς αμφιβολία είναι καταφατική. Αυτό μιλά από μόνο του: Είναι αδισώπητη θεσμική ευθύνη τόσο για τον ΥΠΕΞ όσο και για τον ΥΠΑΜ όσο και για τον Πρόεδρο.

Η ασίγνωση αμέλεια να μην λαμβάνεται μετρο για την φύλαξη του φορτίου. Γιατί για δυόμισι χρόνια δεν λαμβάνονταν μέτρα; Δεν μιλάμε για ένα φορτιο της Εθνικής Φρουράς. Μιλούμε για το φορτίο του πλοίου που αποτέλεσε διεθνές γεγονός.

Η απάντηση δεν ενημερώθηκα και δεν γνωρίζω δεν είναι αρκετή σε ένα ζήτημα μάξιμουμ σημασίας και επικινδυνότητας.
Τέθηκε μια ωρολογιακή βόμβα σε ένα στρατόπεδο και εμεινε εκεί μέχρι να εκτιναχθεί.

Ο Μάρκος Κυπριανού, Υπουργός Εξωτερικών, αδράνησε. Υπό την αίρεση τελικών αποφάσεων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κρίνω ότι ο ΥΠΕΞ αδράνησε και δεν προώθησε το θέμα με τον αναγκαίο ζήλο ενόψει των ολοκάθαρων κινδύνων που παραμόνευαν. Αντίθετα ο ΥΠΕΞ και οι λειτουργοί του στάθηκαν ως εμπόδιο για να έρθει επιτροπή εμπειρογνωμόνων της Επιτροπής Κυρώσεων που ήθελε να έρθει στην Κύπρο. Αυτό αποτελεί ένα ιδιαίτερο μελανό σημείο. Τον Ιανουάριο του 2011 η Επ. Κυρώσεων ζήτησε να στείλει εμπειρογνώμονες για να κρίνουν την πραγματική κατάσταση. Ο ΥΠΕΞ απάντησε ότι η ουσία «είναι να καθυστερήσουμε όσο μπορούμε».

 (Καθημερινή.)

Και για να μη ξεχνούμε (αναρτήσεις, αλλά και σχόλια):

http://goo.gl/sa2uj

http://goo.gl/CL3iv

http://goo.gl/1JwbC

http://goo.gl/ShBlF

http://goo.gl/56IK8

http://goo.gl/ypSxf

Για πολύ αθκειασερούς, όλο το πόρισμα εδώ:

http://www.moi.gov.cy/moi/pio/pio.nsf/All/8DFBC5EB0404F039C225791E0034D827/$file/ΠΟΡΙΣΜΑ.pdf?OpenElement

14 Σχόλια leave one →
  1. 3 Οκτωβρίου, 2011 13:52

    Πολύβιου for president

    Μου αρέσει!

  2. Χαρίτων permalink
    3 Οκτωβρίου, 2011 13:52

    Ορίστε κ. Πρόεδρε, κύριοι υπουργοί και λοιποί αξιωματούχοι και αξιωματικοί. Βγήκε το πόρισμα και είναι ανελεήμον και αμείλικτό και αδίστακτο. . Σας έμεινε έστω και μια τσίππα αξιοπρέπειας; Κάναμε υπομονή όπως μας ζητήσατε για τις νόμιμες διαδικασίες. Τέλειωσαν. Και τώρα; Τώρα που το πόρισμα επαναλαμβάνει όσα φωνάζαμε από την πρώτη μέρα έξω από το προεδρικό; Τι θα κάνετε τώρα;

    Μου αρέσει!

  3. 3 Οκτωβρίου, 2011 14:12

    Άραγε αυτό το πόρισμα πού κατατάσει τον Πολυβίου; Στους φασίστες ή στους φασίζοντες;

    (Αν στο κατενάτσιο που έπαιξε το ΑΚΕΛ δεν είχε προσπαθήσει με τόση μανία να κάνει το άσπρο μαύρο και αν ο Πρόεδρος δεν είχε τόσο πεισματικά αρνηθεί να πράξει το ελάχιστο μιας συγνώμης, αυτό το πόρισμα – κι αυτή η πρωτοφανής διαδικασία – θα πιστώνονταν στα θετικότερα της διακυβέρνησης Χριστόφια. Δυστυχώς έκαψαν μόνοι τους το πιο δυνατό χαρτί τους. Και είναι αυτό πραγματικά λυπηρό, γιατί είναι κρίμα που όλοι αυτοί οι θανατερά λανθασμένοι χειρισμοί θα μειώσουν μια τόσο σοβαρή, και μοναδική στο είδος της για τα δικά μας δεοδομένα, απόφαση διαφάνειας για την οποία θα έπρεπε να καμαρώνει όχι μόνο ο Πρόεδρος (ο οποίος φυσικά πρέπει να πιστωθεί τα μέγιστα για αυτό), αλλά σύσσωμο το πολιτικό σύστημα της χώρας. Πραγματικά κρίμα…)

    Μου αρέσει!

  4. 3 Οκτωβρίου, 2011 14:18

    Ππρρρρρρρρρρρρ http://hlithioagrino.blogspot.com/2011/10/blog-post.html

    Μου αρέσει!

    • A-traitor permalink
      3 Οκτωβρίου, 2011 14:44

      Πιο συχνά μιλά ο κώλος σου από το στόμα σου…

      Αφού το βλέπεις πως σε πειράζει τι το τρως;

      Μου αρέσει!

  5. 3 Οκτωβρίου, 2011 14:59

    Το πρέπον θα ήταν να αναμέναμε και την αντίδραση του ίδιου του Προέδρου.

    Ας είναι.

    Ας τοποθετηθώ εκ των σεσημασμένων προβάτων πρώτη εγώ.

    Να συγχαρούμε καταρχήν τον Πόλυ όπως σύσσωμη θέλει η αντιπολίτευση; Ασχέτως ότι αρχικά ήθελεν να τον φαει ζωντανό, ως περίπου βαλτόν για να τα σιεπάσει.

    Η προσωπική μου στάση είναι γνωστή στους λοιπούς μπλοκκερς, οπόταν να πω μόνο πως δεν μετάνοιωνω ούτε ίντζα για την στάση και την επιλογή μου να στηρίξω τον Χριστόφια και την αριστερά στη συγκεκριμένη φάση και στιγμή. Η ερευνα έγινε, το πόρισμα έγινε και περιμένω τις αντιδράσεις και της κυβέρνησης με την ιδια ψυχραιμία και χωρίς ανάγκη για υστερικές σάλτσες. Ο καφκάς ειπαμεν από την αρχη δεν ήταν για κανένα μας ο Χριστόφιας.

    Ο καφκάς ήταν άλλος…και εκείνος ο καφκάς υφίσταται ακόμα. Η ατζέντα της αριστεράς για το κυπριακό και την οικονομία δεν αλλάζει επίσης ίντζα. ούτε η αντίσταση στον εκφασισμό της κοινωνίας ακόμη κι αν ο εκφασισμός χρησιμοποιεί και τις νομιμα δημοκρατικές δυνάμεις ως σύμμαχες.

    Βέβαια για το κυπριακό δεν μπορώ πλεον να είμαι αισιόδοξη με τους εραστες της καρέκλας που βλέπω. Δεν ξέρω ακόμα που να αποδώσω σε σχέση με το κυπριακό μιαν ευφορία που αισθάνομαι σήμερα στο εδώ μπλογκ και μια δικαίωση(;)

    προχωρούμεν…η ιστορία δεν συγχωρεί κανένα που μένει στα μισά του δρόμου.

    Μου αρέσει!

  6. 3 Οκτωβρίου, 2011 18:21

    Απόψε συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο. Που θα συνεδριάσει είναι άγνωστο. Στο προεδρικό μέγαρο, την οικία προέδρου, το Κελλάκι, την οικία ενός υπουργού, σε ένα υπόγειο μιας πολυκατικίας; Ποιος ξέρει;

    Μου αρέσει!

  7. 3 Οκτωβρίου, 2011 19:11

    Πάντως δεν θα γίνει σπίτι του Ιωαννίδη υιού ούτε στην Τροία.

    Μου αρέσει!

  8. 3 Οκτωβρίου, 2011 20:34

    προεδρική οικία στην έγκωμη

    Μου αρέσει!

  9. 3 Οκτωβρίου, 2011 20:54

    …κάπου στην «νοτιοανατολική ελλάδα» θα γίνει όπως και να χει φίλε…

    Δικαιούμαστε να χαρακτηρίσουμε ατεκμηρίωτες τες ευθύνες που αποδίδει το πόρισμα;
    Δικαιούμαστε να επιμένουμε σε ευθύνες του ίδιου του στρατού;

    Δικαιούμαστε να βλέπουμε πίσω από το πόρισμα μια αγωνιώδη προσπάθεια να τεθεί στο απυρόβλητο η ΕΦ και γενικά;

    Πως μπορεί να στηριχθεί η άποψη ότι οι πολιτειακοί αξιωματούχοι ΗΞΕΡΑΝ αλλά οι άμεσα υπέυθυνοι και ειδικοί δεν ήξεραν για την επικινδυνότητα;

    Αν δικαιούμαστε φυσικά…

    Προσβάλλεται η λογική μας δαμαί, υπάρχουν «απαγορευμένα» ερωτήματα τζιαι συγκάλυψη εγγληματικών δομών που εν παράσιτα πας τη ράσιη του καθενός μας.

    Θα μας αντέξετε ακόμα 16 μήνες κοπέλια, μεν βιάζεστε.

    Μου αρέσει!

    • ΤΟΞΟΤΗΣ permalink
      3 Οκτωβρίου, 2011 22:24

      Α ρε ταλαίπωρε! Κάμνεις μπαν. Διάβασες μόνο τις αντιδράσεις του Προέδρου και δεν είδες καν το πόρισμα. Αν το έβλεπες θα είχες τις απαντήσεις στα ερωτήματα που βάζεις

      Μου αρέσει!

  10. 3 Οκτωβρίου, 2011 22:33

    🙂 έλα ρε δικέ μου, άμπας τζιαι εν μπαν κι μουν που κάμνω;
    Έλα στο μπλογκ να δεις αν το διάβασα ή όχι…
    Νομίζω εν εσύ που εκόλλησες στις επικεφαλίδες…

    Μου αρέσει!

  11. 4 Οκτωβρίου, 2011 07:21

    Σοκ στο ακελικό στρατόπεδο της ομονοιας !!!! ο κόσμος και το σύμπαν φλέγεται!!!!!

    Πριν καταθέσει ο Χριστόφιας στην…. Επιτροπή(!!!) Πολυβίου η ομόνοιακελ διαμηνούσε παντού “περιμένετε να καταθέσει ο χριστόφκιας τζαι εννα δείτε”

    κατέθεσε …..

    μετά έλεγαν “περιμένετε να βγει το πόρισμα, σεβαστείτε τους θεσμούς”

    και βγήκε το πόρισμα που κρούζει την ομάδα τους αλλά και την ομάδα του αποελδηκο αφού ο μαρκος κυπριανού εν του δήκο ρεεε κοπρόσιυλοι δηκοικοί που αφρίζουν οι νικολάκηδες

    εν ολλίγοις έκατσε τους την η επιτροπή/πολυς μας….

    Πόση νομιμοποίηση όμως έχει ένας και μόνον άνθρωπος να εκδίδει τέτοια πορίσματα που οδηγούν το κράτος και την κοινωνία σε πολιτική κρίση και αναβρασμό;;;;;;;;

    (ειδικά τώρα μετά και την απόφαση του ακελ να μην παραιτηθεί ο χριστόφιας το οποίο θεωρουσα προσωπικά δεδομένο θα ξεσαλλώσουν τα ακροδεξιά στοιχεία και οι λεγόμενοι αγανακτισμένοι με επικίνδυνες συνέπειες που ακόμα νομίζω κανένας δεν είναι σε θέση να μπορεί να προβλέψει έστω κατελάχιστον…. )

    δηλαδή ο πολυβίου τι ακριβώς είναι πέραν του ότι ει΄ναι άνθρωπος και δικηγόρος;

    Από που αντλεί καταρχήν τέτοια εξουσία;

    α ναι από το υπουργικο΄συμβούλιο……..

    και ποια είναι ακριβώς τα προσόντα του είπαμε;

    είναι δικηγόρος…………. ε και; χαίρω πολύ

    ε ναι αλλά τον διόρισε το υπουργικό συμβούλιο

    φάτε τα τωρά με τους θεσμούς σας

    ούτε καν μια τριμελής επιτροπή έστω τρία άτομα να αποφασίσουν για ένα τέτοιο κορυφαίο ζητημα

    βασικά αυτό που υπάρχει τώρα είναι η αυθαιρεσία στο αποκορύφωμα της

    είναι ακριβώς όπως την αυθαιρεσία που ενδύδονται οι δικαστές

    δηλαδή ένας άνθρωπος απλά αποφασίζει αν κάποιος θα πάει φυλακή ή όχι

    και μετά τουλάχιστον από κάθε δίκη ποινική πολιτική διοικητική κλπ έχεις το ανώτατο με τρεις ή πέντε ανθρώπους ή 13 αν είναι ολομέλεια

    αλλά και πάλι αυτοί είναι απλά άνθρωποι και τίποτα περαν τούτου

    δηλαδή πέντε άνθρωποι πχ μπορούν να εκφράσουν μια ολόκληρη κοινωνία;

    τέσπα ξεφεύγω….

    πόσω μάλλον ένας και μόνον άνθρωπος ο οποίος αυτή την στιγμή ενδύθηκε αυτή την τεράστια εξουσία που του έδωσαν αυθαίρετα ποιοι; το υπουργικό συμβούλιο που διορίστηκε βασικά από έναν και μόνο άνθρωπο

    τον πρόεδρο που απλά κάθε πέντε χρόνια εκλέγουμε ως αυτοκράτορα

    δηλαδή ένας άνθρωπος έδωσε εξουσία σε έναν άλλο άνθρωπο

    και ο λαος που ακριβώς συμμετέχει σε αυτή την διαδικασία ειπαμε;

    α ναι ρε αφού είπαμε ειναι αντιπροσωπευτική είπαμε

    ένας άνθρωπος και μόνο μας αντιπροσωπεύει όλους για πέντε χρόνια

    και λαμβάνει αποφάσεις που αφορούν όλους μας με πολιτικά παιχνιδάκια εξουσιάς με τα άλλα κομματάκια

    ξεφεύγω και πάλι αλλά σίκκιμε

    λίγο μετά τον διορισμό της επιτροπής/πόλυ βρσικόμουν σε ένα βιβλιοπωλείο και έπεσε το μάτι μου σε ενα βιβλίο με μια φωτογραφία του μακάριιου

    http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=166834

    οππππππ λέω!!

    εδώ είμαστεεε

    και τότε ξεκαθάρισαν όλα

    ο κύριος πολυβίου πάει για πολιτική καριέρα!!!!!!!!

    η άποψη μου για την έκρηξη στο μαρί ειναι εδώ

    http://osr55.wordpress.com/2011/09/09/

    «Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα ζητάν θυσίες .Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θα΄ρθουν» Ευθύνες για την έκρηξη στο Μαρί -Πρέπει να παραιτηθεί;

    την οποία θα παραθέσω αυτούσια πιο κάτω

    κατά τη γνώμη μου την αυθαίρετη προφανώς γιατι΄μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω με όλα όσα γνωρίζουμε ότι συμβαίνουν στην χώρα της κουμπαροκρατίας και της εξουσιολαγνίας με τα πολιτικά παζάρια εξουσίας

    ο κύριος πολυβίου φλερτάρει με την εξουσία και εφόσον θεώρησε ότι το ακελ είναι καμένο χαρτί προτίμησε προφανώς το άλλο στρατόπεδο

    φυσικά μπορεί κάοπιος να πει ότι ο πολυβίου απλά έπραξε σύμφωνα με την συνείδηση του χωρίς υστεροβουλίες στεκόμενος στο ύψος των περιστάσεων κλπ κλπ

    προσωπικά δεν μπορώ να τεκμηριώσω ούτε ότι ισχύει το ένα ούτε το άλλο

    το (κοντινό) μέλλον θα δείξει

    προς το παρόν αυτά και επιφυλασσόμεθα ως μονομελής επιτροπή του blog να επανέλθουμε αναλυτικότερα

    in and out

    και εδώ τα όσα εγραφα για την έκρηξη στο Μαρί

    «Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα ζητάν θυσίες .Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θα΄ρθουν» Ευθύνες για την έκρηξη στο Μαρί -Πρέπει να παραιτηθεί;

    Μου αρέσει!

  12. ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
    4 Οκτωβρίου, 2011 22:08

    Ένα είναι το μεγάλο ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί. Στα διάφορα πρακτικά που είδαν το φώς της δημοσιότητας ή και σε αυτά που δεν ήρθαν στην δημοσιότητα αναφαίρεται απο τους στρατιωτικούς ή και άλλους χειριστές του θέματος ότι δεν μπορούν να χειριστούν το θέμα και ότι άμεσα η πολιτική ηγεσία θα πρέπει να λάβει αποφάσεις?? Τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει μέχρι σήμερα τουλάχιστο . Πιθανό κάποιοι να ευλογούσαν τα γένια κάποιων και να τους παραπαλανούσαν μή έχοντας την τόλμη να πούν ξεκάθαρα τα αυτονόητα αναμένοντας να ανταμιφθούν με προαγωγές,

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.