Skip to content

Πόλυς Πολυβίου: ο νούσιμος.

Οκτώβριος 6, 2011

Είναι πάρα πολύ το υλικό που εύκολα παρουσιάζει μια ερευα στο διαδίκτυο για τον κ. Πόλυ Πολυβίου. Φυσικά, αυτό δεν είναι παράξενο αν σκεφτεί κανείς πως είναι επί κεφαλής ενός από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία της Κύπρου, το οποίο ιδρύθηκε πριν από 108 χρόνια, ενώ τώρα στην ομάδα του έχει μερικές δεκάδες δικηγόρους.

Το πελατολόγιο τους είναι εντυπωσιακό, περιλαμβάνει την Τράπεζα Κύπρου και την τράπεζα Άλφα, αλλά και τις Κυπριακές αερογραμμές. Από τις υποθέσεις που έχουν χειριστεί ξεχωρίζει η πετυχημένη προσβολή της απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που είχε επιβάλει πρόστιμο στις εταιρείες πετρελαιοειδών για πρακτικές που αντίβαιναν στον ελεύθερο ανταγωνισμό.

Άλλες υποθέσεις έχουν να κάνουν με εκατοντάδες εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια σε προσωπικές διαφορές ή περιπτώσεις εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Μαζί με άλλους αμφισβήτησε, και κέρδισε πρόσφατα την ακύρωση της απόφασης διαγραφής του Γιώργου Κολοκασίδη από το ΔΗΚΟ.

Το δικηγορικό γραφείο Χρυσαφίνης και Πολυβίου είχε εμπλακεί το 2006 και σε μια υπόθεση διαφάνειας που είχε ανοίξει η Κεντρική τράπεζα της Κύπρου σε βάρος της Τράπεζας Κύπρου. Δεν γνωρίζω τι απέγινε η υπόθεση αυτή.

Και ερχόμαστε στο 2011. Γίνεται το μεγάλο μπαμ, τα υπόλοιπα είναι γνωστά, και προκύπτει η ανάγκη ανεξάρτητης έρευνας. Για λόγους που δεν έχω αντιληφθεί, ο πρόεδρος Χριστόφιας διόρισε στη θεση αυτή τον κ. Πολυβίου. Ο οποίος στην αρχή αμφισβητήθηκε πάρα πολύ, κυρίως λόγω της αναμενόμενης ενστικτώδους αντίδρασης κάποιων για ό,τι κάνει η κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό το κείμενο από μια εθνικιστική ιστοσελίδα.

Εννοείται βεβαίως πως λίγες βδομάδες αργότερα σύσσωμη η αντιπολίτευση ανήγαγε τον κ. Πολυβίου σε ήρωα, ενώ η στραπατσαρισμένη κυβέρνηση γυρεύει τόπους να κρυφτεί…

Μπορεί να είχα ακούσει παλιά πως ο κ. Πολυβίου είχε κατά καιρούς λάβει μέρος και στις συνομιλίες ως νομικός σύμβουλος, αλλά το είχα ξεχάσει. Πριν κανένα χρόνο όμως είχα διαβάσει πως είχε εκδώσει ένα πολύ ενδιαφέρον και σύντομο βιβλίο για την πολιτική, με σαφέστατο πολιτικό μήνυμα: Διζωνική τώρα, γιατί χανόμαστε! Με τα λίγα που ήξερα για τον άνθρωπο αυτή η κίνηση μου φάνηκε κάτι πολύ ριζοσπαστικό, αφού τον ταύτιζα με το «πατριωτικό» κατεστημένο της Κύπρου.

Δεν διάβασα το σχετικό βιβλίο, αλλά γνωρίζω πως χαιρετίστηκε από πολιτικά νούσιμους ανθρώπους και της δεξιάς και της αριστεράς. Ψάχνοντας λίγο το θέμα ανακάλυψα πως ο κύριος Πολυβίου έχει γράψει και άλλα πολιτικά βιβλία:

«Μακάριος: Τα τρία λάθη» ( 2009), «Η διπλωματία της Εισβολής: Η Διάσκεψη της Γενεύης για την Κύπρο τον Αύγουστο του 1974» (2010), «Κυπριανού και Κυπριακό: Η Συνάντηση Κορυφής της Νέας Υόρκης το 1985» (2010). 

Το βιβλίο στο οποίο αναφέρομαι έχει τον τίτλο «Το Κυπριακό Πρόβλημα: Παραλογισμοί και Προβληματισμοί» και εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2010. Αλίευσα λεπτομέρειες για το βιβλίο από εδώ αλλά δημοσιεύω και στο ιστολόγιό μου το εκτεταμένο σχετικό απόσπασμα, γιατί πρέπει να διαβαστεί.

Και να ξαναδιαβαστεί!

 Το θεωρώ από τις πιο νούσιμες και εμφανώς ενημερωμένες αναλύσεις που έχω διαβάσει ποτέ για το Κυπριακό, και πραγματικά θα ήταν ευχής έργον αν οι πολιτικοί μας υιοθετούσαν μια τέτοια ξεκάθαρη, πραγματιστική και με προοπτική πολιτική.

 

Αντί αυτού δεξιοί και αριστεροί ταλαντεύονται μεταξύ του κράματος αφέλειας, ρηχής σκέψης, άγνοιας, και άλλων, συνολικά 16 παραλογισμών που επισημαίνει ο κ. Πολυβίου για τις πολιτικές μας επιδόσεις.

Δεν αναιρώ όση κριτική είχα κάνει στον κ. Πολυβίου στο προηγούμενο μου κείμενο, αφού οι λόγοι της κριτικής συνεχίζουν να υπάρχουν,  αλλά ειλικρινά του βγάζω το καπέλο για την κρυστάλλινη και σαφέστατη πολιτική του σκέψη.

 

«Το τέταρτο βιβλίο, το οποίο κυκλοφόρησε μέσα Αυγούστου από τις εκδόσεις «Παπαζήση», τιτλοφορείται «Το Κυπριακό Πρόβλημα: Παραλογισμοί και Προβληματισμοί». Πρόκειται για βιβλίο ιδιαίτερα επίκαιρο λόγω και της χρονικής συγκυρίας, καθώς βρίσκονται σε λεπτή φάση οι διαπραγματεύσεις Χριστόφια-Έρογλου και συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Βασικό συμπέρασμα του συγγραφέα στο βιβλίο αυτό είναι ότι «η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία ήταν απαράδεκτη πριν το 1974,το 1977 θεωρήθηκε οδυνηρός συμβιβασμός, τώρα δυστυχώς έχει καταστεί η μόνη προσφερόμενη λύση». 

Πρόκειται για ένα πολιτικό δοκίμιο με αντικείμενο, κατά πρώτο λόγο, τους «παραλογισμούς», με τους οποίους κατά τον συγγραφέα μεγάλο μέρος της ελληνοκυπριακής πολιτικής ηγεσίας αντιμετωπίζει το Κυπριακό, και, κατά δεύτερο λόγο, ένα διαλεκτικό προβληματισμό αναφορικά με την παρούσα φάση του Κυπριακού, τους κινδύνους που ενυπάρχουν στην παράταση της κρίσης, καθώς και τις προσφερόμενες επιλογές για μια συνολική λύση. 

Αφού, εισαγωγικά, θέτει επί τάπητος την ανάγκη για «καθαρή σκέψη» στο επίπεδο της πολιτικής ηγεσίας, «χωρίς παρωπίδες, ευσεβοποθισμό, και πλαδαρές γενικότητες», και αφού διαπιστώνει στο μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής ηγεσίας «ένα κράμα αφέλειας, ρηχής σκέψης, άγνοιας, παραγνώρισης των πραγματικών διαστάσεων του προβλήματος, και εσκεμμένης παραπλάνησης», απαριθμεί 16 συνολικά «παραλογισμούς», σε λαϊκό όσο κυρίως σε ηγετικό επίπεδο, τους οποίους αναπτύσσει και αναλύει. 

Κατά τον Π. Πολυβίου αυτοί οι «παραλογισμοί» συνίστανται στο ότι οι Ελληνοκύπριοι έχουν «απόλυτο δίκαιο» και υποφέρουν, «γιατί οι μεγάλοι συνωμοτούν εναντίον τους», τις «ψευδαισθήσεις» αναφορικά με τις δυνατότητες ολικής ανατροπής των κατοχικών τετελεσμένων, τη στατική αντίληψη για την Τουρκία και την εξωτερική της πολιτική, τη φραστική υποστήριξη στις Συμφωνίες Κορυφής 1977 και 1979 και την ερμηνεία τους με τρόπο, που εξουδετερώνει το περιεχόμενό τους, την αυτόματη απόρριψη μεθοδολογιών, πρωτοβουλιών, και ιδεών όπως η διεύρυνση της διαπραγματευτικής διαδικασίας με συμμετοχή Τουρκίας και ΕΕ, τέλος τη σύγχυση όσον αφορά τον «παράγοντα χρόνο», σχετικά με την οποία ο συγγραφέας υπενθυμίζει την απόφασή του ΕΔΑΔ στην υπόθεση «Δημόπουλος». 

«Εκφράζονται διαμετρικά αντίθετες απόψεις από τα μέλη της πολιτικής ηγεσίας, πολλές φορές εντός της ίδιας πολιτικής παράταξης, και είναι διάχυτη η εντύπωση ότι επικρατεί τεράστια σύγχυση όσον αφορά το τι έχουμε αποδεχτεί (ως ελληνοκυπριακή πλευρά) και το πώς θα πρέπει να προχωρήσουμε στο μέλλον (και πολύ σύντομα μάλιστα)», σημειώνει. 

Ο κ. Πολυβίου αναλύει τη Συμφωνία Μακαρίου-Ντενκτάς του 1977 για λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και εξηγεί τι προβλέπει η αποδοχή της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. 

Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι «η κλασσική ανάλυση της ομοσπονδίας δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με το τι έγινε αποδεκτό στην Κύπρο». Επίσης, μετά από ανάλυση εκτιμά ότι «η κεντρική έννοια στην νέα τάξη πραγμάτων στην Κύπρο δεν θα είναι η ομοσπονδία, αλλά η ενισχυμένη δικοινοτικότητα, που θα εκφράζεται όχι μόνο με τη συμμετοχή στα κυβερνητικά πράγματα, αλλά και με τον έλεγχο και τη διοίκηση γεωγραφικών εδαφών». 

Οι απόψεις και απαντήσεις -προκαταρκτικές έστω- του Πολύβιου Πολυβίου είναι συνοπτικά οι ακόλουθες: 

«1. Θα πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια εξεύρεσης συμφωνημένης λύσης στο Κυπριακό, στο πλαίσιο των υφιστάμενων παραμέτρων (διότι απλούστατα δεν υπάρχει ούτε προσφέρεται άλλο πλαίσιο), αναγνωρίζοντας ότι η λύση δεν θα είναι εύκολη, συνεπαγόμενη σοβαρούς κινδύνους και σημαντικές αποκλίσεις από τα ατομικά ανθρώπινα δικαιώματα, όπως αναγνωρίζονταν και εφαρμόζονταν πριν από το 1974. 

2. Η προσπάθεια θα πρέπει να ενταθεί, με μεγαλύτερη εμπλοκή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν η φράση «η λύση ανήκει στους Κυπρίους» σημαίνει ότι εισηγήσεις και προτάσεις τρίτων δεν επιτρέπονται και ότι όσοι τις προωθούν θα κατακεραυνώνονται, και αν η φράση «όχι ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα» σημαίνει ότι έχουμε την ευχέρεια να συνομιλούμε (με την άλλη πλευρά, αλλά και μεταξύ μας) επ’ άπειρον -ως εάν ο χρόνος ήταν υπέρ μας- τότε τα συνθήματα και οι φράσεις αυτές δημιουργούν αυταπάτες και προξενούν ζημιά. 

3. Η κύρια διαδικασία που προσφέρεται για να δώσει την αναγκαία ώθηση στις διαπραγματεύσεις είναι η προσφυγή – στο κατάλληλο στάδιο, το οποίο είναι κοντά- σε Τετραμερή ή κάποια άλλη διευρυμένη Διάσκεψη (στην οποία θα συμμετέχουν η Τουρκία, καθώς και η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη). Όπως ήδη έχω εξηγήσει, αυτός είναι ο μόνος τρόπος να υπάρξει κατευθείαν διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνοκυπριακής πλευράς και της τουρκικής κυβέρνησης. Εάν μας ενδιαφέρει η λύση του Κυπριακού, και αν έχουμε δίκαιο ότι το κλειδί βρίσκεται στην Άγκυρα, θα πρέπει να επιδιώκουμε τη σύγκληση Τετραμερούς ή άλλης Διευρυμένης Διάσκεψης (με τη συμμέτοχη των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και όχι να τη θεωρούμε ως: «παγίδα» η οποία ενδεχομένως να οδηγήσει στην αποαναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας – κάτι που δεν θα προκύψει από αυτή. 

4. Με βάση όλα τα δεδομένα (υφιστάμενα και προβλέψιμα) ενώπιον μας η λύση δικοινοτικής ομοσπονδίας, παρά τις σοβαρές αδυναμίες και τα προβλήματα που αναπόφευκτα εμπεριέχει, είναι προτιμότερη από τη συνέχιση της υφιστάμενης κατάστασης και κατά πολύ προτιμότερη από τη διχοτόμηση (δηλαδή την ντε γιούρε δημιουργία δύο κρατών στην Κύπρο). Ποιο είναι το σκεπτικό αυτής της προτίμησης; Διότι σε περίπτωση που η λύση αυτή δεν καταρρεύσει αλλά, αντίθετα, επιτύχει, υπάρχει η ελπίδα πραγματικής επανένωσης σε βάθος χρόνου. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να αναγνωρίσω ότι η λύση δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας δεν θα ήταν αποδεκτή εάν δεν υπήρχε ο παράγουν «Ευρωπαϊκή Ένωση». Κατά την άποψη μου, ο κύριος λόγος για τον οποίο η λύση δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας μπορεί να γίνει αποδεκτή, παρά τα σοβαρά μειονεκτήματα και στρεβλώσεις που συνεπάγεται, είναι το ότι θα λειτουργήσει στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα όργανα και οι θεσμοί της οποίας θα αποτελούν τον καταλύτη στην περίπτωση που εγείρονται διαφορές και κρίσεις κατά την εξέλιξη των πραγμάτων. 

5. Έχω ήδη εξηγήσει ότι, κατά την άποψή μου, ιδιαίτερα όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, το εδαφικό είναι από τα πιο σημαντικά θέματα στη διαπραγμάτευση. Δεν υπάρχει φυσικά αμφιβολία ότι, σε περίπτωση λύσης, θα πρέπει να αποχωρήσουν τα ξένα στρατεύματα και ότι θα πρέπει να εγκαθιδρυθεί βιώσιμη ομοσπονδιακή κυβέρνηση, με περιορισμένες εξουσίες και απλοποιημένες διαδικασίες. Το κλειδί όμως είναι το εδαφικό, για διάφορους λόγους. Η απόδοση εδαφών, πρώτιστα, θα επιτρέψει την επιστροφή σημαντικού αριθμού προσφύγων, υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση και με διασφαλισμένα δικαιώματα, αλλά επίσης θα δώσει σημαντική ώθηση στην οικονομία της νήσου και θα αποκαταστήσει, σε κάποιο βαθμό τουλάχιστον, το αίσθημα δικαιοσύνης των Ελληνοκυπρίων. 

6. Σε περίπτωση που η προσπάθεια για συναινετική διευθέτηση του Κυπριακού, στη βάση ενός κράτους, δεν τελεσφορήσει, θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια για ενδιάμεση λύση, επί τη βάσει εδαφικών αναπροσαρμογών έναντι ανταλλαγμάτων και με την προσδοκία (με την ενεργό συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης) μετεξέλιξης της ενδιάμεσης λύσης σε ολική διευθέτηση του προβλήματος στο πλαίσιο ενός ενωμένου και κυρίαρχου κράτους, μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

7. Σε περίπτωση που οι προσπάθειες για οποιαδήποτε λύση, συνολική ή μερική, δεν επιτύχουν, συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης που η προσφερόμενη λύση είναι απαράδεκτη είτε διότι είναι σαφώς χειρότερη από την υφισταμένη κατάσταση πραγμάτων είτε διότι δεν ικανοποιούνται βασικά προαπαιτούμενα, όπως η κατοχύρωση της ανεξαρτησίας, ακεραιότητας, κυριαρχίας και διεθνούς προσωπικότητας του ομοσπονδιακού κράτους, τότε η υφιστάμενη κατάσταση -όχι συνειδητά αλλά εξ ανάγκης- θα συνεχιστεί. 

8. Θα πρέπει να αποκλεισθούν «λύσεις» διπλής ένωσης, διχοτόμησης, συνομοσπονδίας και συνειδητής συνέχισης του αδιεξόδου. Οι μόνες επιλογές κατ’ ουσίαν είναι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, από τη μια, ή η συνέχιση της υφιστάμενης κατάστασης, από την άλλη, απλούστατα διότι δεν προσφέρεται οποιαδήποτε άλλη αποδεκτή λύση. Όπως ήδη έχω αναφέρει, έχω την πεποίθηση ότι θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια να συνομολογηθεί είτε συνολική λύση (παρά τα προβλήματα που θα συνεπάγεται) είτε τουλάχιστον μια ενδιάμεση ή μερική λύση»

Καταληκτικά ο Π. Πολυβίου τονίζει ότι η λογική, η ψύχραιμη αντιμετώπιση των πραγμάτων, η σοβαρή μελέτη των δεδομένων και η «φιλοσοφία της επιλογής» οδηγούν προς την άποψη ότι «η οριστική διχοτόμηση της Κύπρου και η επισώρευση μεγαλύτερων δεινών για τους Ελληνοκυπρίους μπορούν να αποφευχθούν μόνο με την προοπτική που προσφέρει η συνέχιση και η ευόδωση των διαπραγματεύσεων, στο πλαίσιο και υπό την αιγίδα της Ενωμένης Ευρώπης».»

Advertisements
47 Σχόλια leave one →
 1. Οκτώβριος 6, 2011 20:31

  Κατά τα άλλα κάποιοι λένε τώρα ότι πιθανόν να είναι ο εκλεκτός του αρχιεπισκόπου…

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Οκτώβριος 6, 2011 21:23

   Ναι, το λένε, και δείχνει το βάθος του προβληματισμού τους. Δείχνει πόσο σκέφτονται πριν να μιλήσουν…

   Ο Χριστόφιας θα μπορούσε να συναντηθεί πιο εύκολα με τον Ττόμη Βου, παρά ένας άνθρωπος που έχει τόσο βαθύ προβληματισμό και γνώση για το αγαπημένο μας πρόβλημα…

   Μου αρέσει!

 2. Οκτώβριος 6, 2011 20:43

  Επιτέλους, βρέθηκε ένας άνθρωπος να το υποδείξει

  Μου αρέσει!

 3. Έλενα permalink
  Οκτώβριος 6, 2011 21:45

  Χα! Στροβολιώτη! Κάποιοι εν να χάσουν τον ύπνο τους πόψε! Θα αρχίισει τους εξορκισμούς ο Αρχιεπίσκοπος!

  Μου αρέσει!

 4. Όγρακος permalink
  Οκτώβριος 6, 2011 21:54

  Για ανάγνωση και τα δικά σας συμπεράσματα:

  http://www.ekeo.gr/2011/10/πόρισμα-πολυβίου-διχασμός-υποκρισία/

  Μου αρέσει!

 5. Οκτώβριος 6, 2011 22:57

  Α τι ωραία!

  Επιτέλους βρέθηκε κάποιος «ναιναίκος» με πλάτες από τον αρχιεπίσκοπο, τον γιαννάκη, τον νικολάκη και τον κολοκασίδη,μέχρι την επανενωτική δεξιά που μπορεί να μας χρησιμεύσει για πρόεδρος!

  τι γινεται δαμέ; πάμε για συγκυβέρνηση δηκο-δησυ; πετε μας το, ακούσαμεν διάφορα, εν θα μας πειράξει εμας της επανένωσης Στροβολιώτη μου.

  εν σαφές τωρά το πλαίσιο. ο Πολυβίου ήταν αυστηρός με τον Χριστόφια επειδή θέλει λύση!!!! άρα αν βάλουμε ισόβια τον Χριστόφια, εν οκ με τες τύψεις μας για το κυπριακό!

  άδε πρόεδρο λύσης ευρείας αποδοχής!!!

  εγώ να δεις τεκίλες που θέλω Νικόλα μου!

  Μου αρέσει!

 6. Οκτώβριος 6, 2011 23:03

  α, τζαι ελπίζω, επειδή είσαι και οργανωτικός τύπος Στροβολιώτη, να βρεις εγκαίρως τις αναρτήσεις – δεκάδες – που εκφράζεσαι για το δηκο ως κόμμα.

  για κάποιο λόγο, αισθάνομαι μιαν ευφορία με τις εξελιξεις. αν μη τι άλλο θα είναι διασκεδαστική η επόμενη περίοδος.

  Μου αρέσει!

 7. Οκτώβριος 6, 2011 23:05

  Αααα… που τον φίλο μας τον Στροβολιώτη θα διαβάζουμε πλέον τα νέα trends;

  Άρα κάμνει τους ούλλους!

  Εβρέθηκεν ο ενωτικός υποψήφιος της δεξιάς;

  Άτε, με γεια! Τζιαι καλά στέφανα! Πότε με το καλό;

  Μου αρέσει!

 8. Οκτώβριος 6, 2011 23:20

  Ναι σύντροφε/πρόβατο.

  ήντα έχουμε το όνομα των σταλινικών της κα κε μπε; έτσι μούχτιν; να το αξιοποιούμεν τζιόλας.

  εννε στροβ; εδώ τα καλά επικοινωνιακά ορεκτικά για να σας ανοίξει η όρεξη…

  έρε γλέντια η ελευθερία που έσιει η άτιμη! όι σαν τα πρόβατα.

  άτε, με το καλό τζαι η πρώτη δικοοινοτική με τον νικολάκη :))

  Μου αρέσει!

 9. Οκτώβριος 6, 2011 23:25

  Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων απορρίπτει το πόρισμα Πολυβίου …… Αντιεπιστημονικό και μη σοβαρό λένε…. αυτό δείχνει πόσο πολιτικά κακόπιστοι αλλά και αφελείς είναι αυτοί που τον διόρισαν…κακόπιστοι γιατί και αυτοί ήθελαν να γίνει αυτό που έγινε..από την ανάποδη όμως

  Υποκριτές κοκκινοροζμπλε

  Αν ο Πολυβίου απάλλασσε τον Χριστόφια τότε θα ζούσαμε σήμερα ένα παράλληλο κόσμο όπου τα κόκκινα αρνιά θα έλεγαν ότι πρέπει να σεβαστούμε τους θεσμούς και τα μπλε αμνοερίφια ότι είναι στημένο

  Αυτοί που διόρισαν τον Πολυβίου πολιτικά είναι ο ηλίθιος και πανηλήθιος μαζί

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Οκτώβριος 7, 2011 06:46

   Από υποκρισία ξεχειλίζουμε, αλλά να αναφέρω πως άλλη η δουλειά του ΕΚΕΟ, άλλη η δουλειά του Πολυβίου…

   Μου αρέσει!

   • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
    Οκτώβριος 8, 2011 19:12

    Πολύ σωστά αλλά πώς καταλογίζεις ευθύνες οποιεσδήποτε και εάν είναι χωρίς να γνωρίζης την αιτία που προκάλεσε το μεγάλο κακό??? Διότι το θέμα αφορά την έκρηξη.Εάν δεν γινόταν δεν θα συζητούσα όλοι τα θέματα αυτά. Κατα συνέπεια ερωτώ. Υπαρχει επιστημονική εξήγηση στο πόρισμα Πολυβίου που να αποδεικνύει πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας την αιτία που προκάλεσε την έκρηξη??? Όλα αρχίζουν απο εδώ.
    Εξάλλου οφείλω να πώ ότι κακώς το Υπουργικό Συμβούλιο ώρισε μονομελή ερευνητική επιτροπή διότι οι συνθήκες για την συγκεκριμένη περίπτωση δεν το επέτρεπαν. Τέτοιες επιτροπές ασχολούνται με γενικα θέματα και σε καμία περίπτωση δεν βγάζουν πορίσματα για άτομα.Βλέπετε ήδη κάποιοι με βάση δημοσίευμα εφημερίδας έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη .

    Μου αρέσει!

  • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
   Οκτώβριος 8, 2011 21:20

   Και το αντίθετο. Αυτοί που φώναζαν πρίν την δημοσίευση του πορίσματος ότι δεν τον εμπιστεύονται σήμερα πίνουν κρασί στο όνομα του .Τί πολιτικούς έχουμε ρε παιδί μου.. Τί υποκρισία να βλέπεις κάποιους στην τηλεόραση και να μιλούν ποιοί???? αγαπητοί για ΝΤΡΟΠΗ.Ο λαός τους πήρε πρέφα.Θα το δείτε.

   Μου αρέσει!

 10. Οκτώβριος 6, 2011 23:32

  Τζιαι με τον Πορδίκη των εχθρό των ζηλωτών…
  Τζιαι με τον Κουταλιανό!

  Να σμίξουν τα παλιά συντρόφια:-)

  Όντως θα σπάσουμε μεγάλες πλάκες… τι γλέντια που έχει όντως η «ελευθερία» συντρόφισσα/ πρόβατο.

  Μου αρέσει!

 11. Οκτώβριος 7, 2011 00:33

  Εξαιρετικά ενδιαφέροντες κάποιοι σχολιασμοί, που ενω έγιναν, είναι ταυτόχρονα σαφές ως δεν προηγήθηκε ανάγνωση του κειμένου παρά μόνο μια βιαστική ματιά μόνο και μόνο για να διαπιστωθεί πως «δεν λέει αυτά που θέλουμε».

  Σε ευχαριστώ Στροβολιότη , έμαθα πράγματα από εδώ σήμερα, από αυτά που έγραψες.

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Οκτώβριος 7, 2011 06:53

   Γιώργο και εγώ τα έγραψα, προσπαθώντας να μάθω. Για κάποιους όμως, δυστυχώς ισχύει αυτό:

   «Όσο λιγότερα ξέρουμε, τόσο περισσότερα υποψιαζόμαστε.»

   Μου αρέσει!

  • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
   Οκτώβριος 8, 2011 19:27

   “Η Επιτροπή δεν έχει δικαίωμα νααμφισβητήσει είτε το Νόμο είτε το Διάταγμα διορισμού της. Εάν υπάρχ ει κενό στη νομοθεσία, αυτό είναι θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει τα αρμόδια όργανα του κράτους (όπως και τα απασχολεί). Όσο αφορά τους συγκεκριμένους όρους εντολής, η άποψη μου είναι ότι αυτοί χαρακτηρίζονται από ευρύτητα τόσο σε
   σχέση με τα υπό διερεύνηση πραγματικά ζητήματα όσο και σε σχέση με τη διαπίστωση και καταλογισμό των οποιωνδήποτε ευθυνών που ενδεχόμενα προκύπτουν.”

   Τα πιο πάνω και πάλι καταγράφονται στο πόρισμα.

   Τί λεέι όμως το άρθρο 30.1 του συντάγματος.Λαμβάνεται υπόψη??? Η επιτροπή έχει δικαίωμα να αμφισβητήσει ότι αντίκειται στο σύνταγμα.

   Τί σημαίνει τον καταλογισμό οποιονδήποτε ευθυνών??? Η επιτροπή έχει δικαίωμα να εξετάζει γενικά θέματα.Μήπως πολλά γραφόμενα έρχονται σε αντίθεση??? Απλά για προβληματισμό.

   Μου αρέσει!

 12. Χαμάλης permalink
  Οκτώβριος 7, 2011 02:46

  «Κατά τα άλλα κάποιοι λένε τώρα ότι πιθανόν να είναι ο εκλεκτός του αρχιεπισκόπου…»

  Γιατί αποκλείεται; Πού διαφωνά με τον Ττόμην τζι’ έν το θωρώ; Η δικοινοτική ομοσπονδία για τούτους ούλλους, εν το γλυφιντζούριν για να μεν χαρακτηρίζουνται αρνητικοί τζιαί απορριπτικοί. Άμα έρτει η ώρα όμως, χέζουν την διότι έν έσιει σωστόν περιεχόμενον. Εξιχάσετε τον Τάσσον; Μόνον ο Κουτσού ετοποθετήθηκεν εναντίον της ΔΟ καθαρά. Οι άλλοι απορριπτικοί εμασούσαν τα τζιαί μασούν τα ακόμα. Βαστούν τες πισινές τους.

  Μου αρέσει!

 13. Οκτώβριος 7, 2011 05:14

  Το αν είναι νούσιμος ή πισκοπο-υποψήφιος δεν έχουν καμιά σχέση με την ποιότητα του πορίσματος του.

  Προσέξτε όμως… η κατάληξη του για ευθύνες σε σχέση με «ανθρωποκτονία ή πρόκληση θανάτου εξ αμελείας»… ουσιαστικά τοποθετεί τον Πρόεδρο εκτός των προνοιών του Αρ. 45, παράγραφος 2 περί «ατιμωτικού αδικήματος»… και επομένως…. με βάση την παράγραφο 5 … ο Πρόεδρος ΔΕΝ θα διωχθεί.

  Να δούμε ποιοι θα επικροτήσουν και ποιοι θα διαολοστείλουν τούτη τη φορά.

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Οκτώβριος 7, 2011 07:06

   Αγρινέ, έχεις απόλυτο δίκιο στην πρώτη σου επισήμανση. Δεν συνδέω εγώ τα δυο, και επαναλαμβάνω πως όση κριτική είχα κάνει προχθές στον Πολυβίου ισχύει. Και μάλιστα γίνεται και πιο πολύπλοκη τώρα γιατί στο δικό μου απλοϊκό μυαλό, ένας νούσιμος άνθρωπος δεν κάνει τα λάθη που είχαν γίνει την Δευτέρα. Η ένταση και επανάληψη της απόδοσης των αυτονόητων ευθυνών στον Χριστόφια, αλλά και η ηρωοποίηση των θυμάτων της τραγωδίας, τώρα ταιριάζουν ακόμα λιγότερο στον άνθρωπο Πολυβίου.

   Να αναφέρω όμως πως είναι ενδιαφέρουσα και η δική σου αναζήτηση των ορίων της ποινικής ευθύνης του προέδρου, κάτι που νομίζω ξεκαθαρίζει σήμερα, μετά από δηλώσεις του Γενικού εισαγγελέα.

   Πλην όμως είναι αποσπασματική. Ειλικρινά δεν πιστεύω πως μπορεί να αποδειχτεί ποινική ευθύνη σε βάρος του Χριστόφια. Όμως αυτό δεν τον αθωώνει. Οι πολιτικές και προσωπικές ευθύνες παραμένουν, όπως επίσης και η συνολική αμυντική και απορριπτική στάση του προέδρου και του χώρου του…

   Μου αρέσει!

 14. strovoliotis permalink*
  Οκτώβριος 7, 2011 06:43

  Αγαπητοί μου αριστεροί φίλοι, αγαπητή Δις, αγαπητέ Νέε, αγαπητέ Χαμάλη,

  Ποιον είναι το πρόβλημα σας, ο Χριστόφιας, ή η λύση; Γιατί δεν καταλαβαίνω όλο αυτό τον πανικό.

  Η μήπως ο πανικός προκύπτει από το γεγονός πως καταρρέει το βασικό επιχείρημα σας, πως η όλη «συντονισμένη» επίθεση σε βάρος του Χριστόφια έχει στόχο μίσσιη μου, τη λύση του Κυπριακού;

  Είναι φανερό πως τα δύο ζητήματα είναι εντελώς άσχετα, και συνδέθηκαν από εσάς γιατί ακριβώς δεν υπάρχουν άλλα επιχειρήματα για να καλύψουν όχι τις ευθύνες, αλλά την συνολική επίδειξη ανικανότητας του προέδρου.

  Ανκαι μιλάμε για υποθετικά σενάρια, δεν είναι σοβαρός ο οποιοσδήποτε παντρεύει τις *ξεκάθαρες* θέσεις του Πολυβίου για λύση, θέσεις με βαθύτατο και ευρύτατο πολιτικό και θεωρητικό υπόβαθρο, με τις ανοησίες που διαδίδει ο αρχιεπίσκοπος, αλλά και τις ρηχές και τυχοδιωκτικές δηλώσεις που κάνουν κατά καιρούς τα απορριπτικά κόμματα, αλλά και ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, αναλόγως των κομματικών (τους) συγκυριών.

  Και επειδή είστε τόσο (πολιτικά) αφελείς, δεν αντιλαμβάνεστε πως για τον επίσημο ΔΗΣΥ τουλάχιστον, οι ορθότατες πολιτικές θέσεις του Πολυβίου, αποτελούν πρόβλημα; Γιατί ακριβώς σε περίπτωση εκλογικής αναμέτρησης στην οποία θα λάμβαναν μέρος και ο Νίκαρος και ο Πόλυς, θα στόχευαν στην *ίδια* δεξαμενή ψήφων;

  Και αναφέρομαι στον ΔΗΣΥ, γιατί αποκλείω 1000% να εμφανιστεί ο Πολυβίου ως υποψήφιος του ούτω καλούμενου κέντρου.

  Ακόμα κάτι: όταν έγραψα πιο πάνω πως είναι πιθανότερο να βρεθεί ο Χριστόφιας στο ίδιο χαράκωμα με τον Ττόμη Βου, παρά ο Πολυβίου, δεν αστειευόμουν. Και για να αντιληφθείτε πιο εύκολα τι εννοώ, σας λέω πως στο ίδιο αυτό χαράκωμα είναι πιθανόν να βρεθεί *και* ο Νίκαρος. Λιγότερο πιθανόν από τον Χριστόφια μεν, αλλά πιθανό, γιατί οι πολιτικοί μας αυτοί επέδειξαν ό,τι αν τα προσωπικά ή κομματικά οφέλη είναι τέτοια, τότε ας πάνε στο διάολο αρχές και διαχρονικά πιστεύω.

  Τον πρόεδρο που συνέτριψε το όνειρο της λύσης, θυμάστε ποιος τον εξέλεξε, οπότε λίγο φρένο στις εκφράσεις σας θα ήταν ευπρόσδεκτο.

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Οκτώβριος 7, 2011 07:08

   Και κάτι άλλο: διαβάσατε τις θέσεις του ανθρώπου για το Κυπριακό; Έχετε κάτι να πείτε για αυτές;

   Μου αρέσει!

 15. Οκτώβριος 7, 2011 07:45

  ως τζαι τούτοι που τωρά κάμνετε τους σημαία σας τόσο ευκαιριακά τζαι φκάλλετε τους στα ράδια σας εκαταλαβάν σας ούλλους ρε κοκκινομπλεροζ αμνοερίφια υποκριτές

  “Οι κυβερνώντες συνεχίσουν να κωφεύουν στις επιπλήξεις του Κέντρου Ελέγχου Όπλων για την μέχρι σήμερα αδιαφορία τους περί ενός αμιγώς επιστημονικού πορίσματος από ομάδα ειδικών επιστημόνων και επένδυσαν τα πάντα σε ένα δικηγόρο με την τραγική κατάληξη για αυτούς. Στη συνέχεια προσπαθούν να διαλύσουν το «μονομελές κάστρο» που έχτισαν αντιλαμβανόμενοι ότι πλέον δεν τους συμφέρει.
  Από την άλλη μεριά, η αντιπολίτευση μέχρι την ημέρα που κατατέθηκε το πόρισμα αμφισβητούσε το «μονομελές κάστρο» του Προέδρου Χριστόφια και το θεωρούσε αναξιόπιστο. Μόλις έλαβε το απρόσμενο(;) πόρισμα άρχισε να θαυμάζει και να χειροκροτεί και να στηρίζει το «μονομελές κάστρο» που προσπαθούσε να γκρεμίσει.”

  “(που με τόσο αφελή τρόπο ανέθεσαν σε ένα και μοναδικό άνθρωπο οι κυβερνώντες)”

  τούντο γεγονός επίσης που επικαλούνται για να δείξουν την ανεξαρτησίαν τους;

  Θα τελειώσουμε αυτήν την παρέμβαση του ιδρύματος μας με την υπενθύμιση ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος υποστήριζε την έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων» !!!!!!!!!!!!!!!!!

  ο αντίστοιχος καλαμαράς ττόμης ο βους υποστήριζε αυτό το κέντρο αλλά τούτον κάμνετε το γαργάρα

  πέστε μας αγαπητοί ακελομονοιάτες τι έχετε να πείτε για τούτο οξά σικκιμέ ολαν πιάνουμε ότι μας βολεύκει σύμφωνα με τις «πολιτικές» μικρομαγαζοκομματικές συγκυρίες

  άτε ολάν τζαι κανεί ρεεε

  Μου αρέσει!

 16. Οκτώβριος 7, 2011 08:51

  Σιαίρουμαι ιδιαιτέρως όταν σε «debates» (ελπίζω τούτον κάμνουμεν δαμέσα τζιαι σε άλλα «ιστολόγια» τζιαι τίποτε παραπάνω) έρκεται η ώρα τζιαι η στιγμή που υπάρχει «σύμπλευσις» με συν-σχολιαστές οι οποίοι εβρεθήκαν για άλλα θέματα στην αντίπερα όχθην.
  Ομιλώ βεβαίως για τον osr με τον οποίον είχαμεν κοντρούες στο κοινωνικο-οικονομικόν αλλά δαμέ ταυτιζούμαστεν στην απογοήτευσην (εγώ) τζιαι το θυμόν (ο osr) για το φαινόμενον να ορίζει την κρίση μας (ούλλους) η ιδεολογία τζιαι όϊ η ψυχρή λογική (αν τζιαι δαμέ είχαμεν πάλε μιαν ενδιαφέρουσαν ανταλλαγήν με τον 1234 εχτές – έννεν τζιαι τόσον ξεκάθαρη ούτε τζιείνη).
  Πάντως Στροβολιώτη «έσουσεν» με λλίον η ανάρτηση σου τούτη διότι είχα πει κατηγορηματικά ότι τζιαι «παπικόν» να ήταν το πόρισμαν (εκ του αλάθητου), αν ο «πολλύς» Πόλυς (που λαλεί τζιαι ο Άνεφ – μα που γυρίζει τούντες μέρες;) κατεβεί για υποψήφιος, εγώ θα απαξίωννα πλήρως την αντικειμενικότηταν του. Αν όντως έσιει τα χαρακτηριστικά που προδιαγράφει η παράθεση στοιχείων που έκαμες, αλλάσσει το πράμαν. Διότι για λύσην του κυπριακού σύντομα, εγώ πουλώ τζιαι τη πσιυσιήν μου στον θκιάολον (μάλλον ασφαλής δήλωση αφού ο θκιάολος εν υπάρχει).
  Όσο για τους φίλους μας της αριστεράς, που ήβραν άλλην μιαν αφορμήν για περιχαράκωσην, έναν έχω να τους πω:

  STAY COOL AND KEEP ROCKING!

  Υ.Γ. Σήμερα, άνευ σοβαρού απροόπτου, θα πάω στον Δημόσιον Κήπο στις 18.00 για την εκδήλωσην της επανένωσης συν γυναιξί και τέκνοις. See you there!

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Οκτώβριος 7, 2011 13:16

   Μιχάλη, αν όλα πάνε καλά θα είμαι και εγώ εκεί. Ντυμένος στα γαλάζια, όπως αρμόζει 🙂

   Αν δεν έχεις πάει ξανά σε τέτοιες εκδηλώσεις όμως, να προετοιμαστείς για κάμποσο σφυροκόπημα του καπιταλισμού, του ιμπεριαλισμού και άλλων κακών δαιμονίων!

   (Κατά τις 18.00, μάλλον Πλατεία Ελευθερίας θα πρέπει να πας.)

   Μου αρέσει!

 17. ΔemΩΝ permalink
  Οκτώβριος 7, 2011 11:03

  Αγαπητέ Στροβολιώτη,

  Σιγά μην έχανα πολύτιμες ώρες από τη ζωή μου να διαβάσω το “πόρισμα Πολυβίου”. Ούτε τη συνοπτική παρουσίαση δεν διάβασα. Ο λόγος είναι ότι από την πρώτη στιγμή θεώρησα μνημειώδη βλακεία τη σύσταση μονομελούς (!) επιτροπής διερεύνησης του ατυχήματος. Από μόνη της ήταν το στιγμιότυπο μιας προαναγγελθείσας αποτυχίας. Το μόνο που άξιζε να παιχτεί στα στοιχήματα, ήταν ποια πλευρά θα θεοποιούσε και ποια θα αναθεμάτιζε το “πόρισμα”. Η μόνη επιτυχία σε αυτό το κακογραμμένο σενάριο φαρσοκωμωδίας ήταν πως τέλειωσε με μια μικρή ανατροπή χολυγουντιανού τύπου όπου έχασε αυτός που είχε πάνω του τα περισσότερα στοιχήματα.

  Από κει και πέρα, η αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης μπορ εί μόνο να χαρακτηριστεί γελοία και τερατώδης – όπως γελοία μπορεί να χαρακτηριστεί και η αντίδραση της συμπολίτευσης (βλέπε ΑΚΕΛ) με μόνο “ελαφρυντικό” αυτό της πανικόβλητης άμυνας απέναντι σε μια υστερική επίθεση. Με λίγα λόγια η υστερία (να παραιτηθεί ο Πρόεδρος τώρα!) αντιμετωπίζεται με μια άλλη υστερία (πολιτικό πραξικόπημα!).

  Δεν ξέρω ποιος είναι ο κύριος Πολυβίου και ούτε με ενδιαφέρει. Το σίγουρο είναι πως και ο Θεός να ήταν από κάποιους θα αμφισβητείτο. (Σίγουρα από τον Μιχάλη Τοπακούδη που έχει δηλώσει άθεος). Και αυτό μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο συμπέρασμα πως η επιλογή του Προέδρου για τη σύσταση της μονομελούς επιτροπής, ήταν άλλη μια γκάφα ολκής.

  Μέσα σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, για να ολοκληρώσω το σχόλιό μου η μοναδική “νούσιμη” και ορθολογική στάση ενός “νούσιμου” πολίτη, είναι η εναντίωση στην υστερία της αντιπολίτευσης και η στήριξη του νόμιμου Προέδρου της χώρας – με την παράκληση προς τους συντρόφους του ΑΚΕΛ να αφήσουν την υστερία στην αντίπαλη ομάδα και να αντιμετωπίσουν με νηφαλιότητα την ανόητη και βλακώδη και κυρίως εθνικά επικίνδυνη επίθεση των ανεγκέφαλων της πολιτικής μας σκηνής.

  Μου αρέσει!

  • Οκτώβριος 7, 2011 11:57

   Φίλε ΔΕΝ θέλω να παραιτηθεί ο πρόεδρος (ασχέτως τι θα έκαμνα πιθανώς εγώ αν ήμουν στη θέση του) αλλά πρέπει να προσέχουμεν τζιαι λλίον. Μπορεί να είναι συμφέροντα, μπορεί να γίνεται «πραξικοπηματικά», αλλά πως μπορεί να είναι υστερία όλων των «αντιπολιτευόμενων»;
   Εξάλλου, ο Χριστοφίδης του ΑΚΕΛ είσιεν αναφέρει επί λέξη ότι το ΑΚΕΛ επί Κληρίδη για τους Σ300 είσιεν δηλώσει «Αν ήμαστεν σε άλλη χώρα ο πρόεδρος θα είχε παραιτηθεί». Το ίδιον το ΑΚΕΛ που σήμερα θεωρεί παρόμοιες «δηλώσεις» (στο κάτω-κάτω) «πολιτικόν πραξικόπημαν».
   Οι νουθεσίες σου λοιπόν σαν «νούσιμος» πολίτης οφείλουν να είναι λλίον ισοβαρείς (κλίνεις σαφώς που την μιαν πλευράν τζιαι συ). Ειδικά αφού αποδεδειγμένα ο πρόεδρος τζιαι η κυβέρνηση αρκέψαν με τρικομματική συμπολίτευση τζιαι θετικά διακείμενην αντιπολίτευση (στο κυπριακόν) τζιαι εκαταλήξαν στο σήμερα. Φταιν ούλλοι οι άλλοι πάλε εκτός που τζείνους, τζιαι εν ούλλοι υστερικού τζιαι «λυσσιασμένοι» (που λαλεί τζιαι ο Άνεφ) εκτός που τζείνους;
   Εξάλλου, ποιος΄(που τα κόμματα) εμίλησεν για οτιδήποτε άλλον εκτός που τον πρόεδρον τζιαι την κυβέρνηση; Γιατί εν η αριστερά τζιαι το ΑΚΕΛ ο στόχος δηλαδή; Με «επαγωγικήν» οξά με «κοινήν» λογικήν; (για να αναφερτώ τζιαι λλίον στην κουβέντα μας εχτές με τον 1234).

   Μου αρέσει!

   • ΔemΩΝ permalink
    Οκτώβριος 7, 2011 12:29

    Ο άμεσος στόχος αγαπητέ είναι η καρέκλα, η μάσα, η εξουσία. Τυχαία όλα αυτά τα κατέχει σήμερα το ΑΚΕΛ οπότε μοιραία στοχοποιείται. Αν πας πιο βαθιά θα βρεις και άλλους λόγους ίσως πιο σημαντικούς ακόμα, όπως το πάγωμα των συνομιλιών και η υπονόμευση της λύσης για κάποιους άλλους, ή και την «ορθή διαχείριση του συστήματος» (βλέπε μονεταριστική επίθεση) για κάποιους – και φυσικά το κερασάκι στην τούρτα, ο στείρος και κανιβαλικός αντικομμουνισμός που δεν λείπει κι αυτό από τη σκηνή.

    Το μόνο ανισοβαρές στο σχόλιό μου (μάλλον πρέπει να το διαβάσεις λίγο πιο προσεκτικά) είναι η δεδηλωμένη του: πώς το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι η στήριξη στο πρόσωπο του νόμιμου, εκλεγμένου Προέδρου για τους λόγους που παραθέτω στο παρακείμενο συμπληρωματικό σχόλιό μου…

    Μου αρέσει!

    • Οκτώβριος 7, 2011 13:44

     Το «υστερία» που αρχίζει από την αντιπολίτευση τζιαι πρέπει να τους την αφήσουν (λες τζιαι η αντιπολίτευση εν έσιει σωτηρία, που λλόου της) «οι σύντροφοι του ΑΚΕΛ» εν ισοβαρές; Νομίζω καλά εθκιάβασα…:)

     Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Οκτώβριος 7, 2011 13:29

   Και μιλώντας για δαιμόνια, νάσου ο ορίτζιναλ 🙂

   Αγαπητέ φίλε, κατ’ αρχάς, το σχόλιο σου άργησε μια ανάρτηση.

   Σε αυτό το κείμενο δεν ασχολούμαι με αυτά που λες.

   Ένα σχόλιο θα το κάμω όμως, αναφορικά κυρίως με την παραίτηση ή όχι του προέδρου. Όπως γνωρίζεις εγώ ήμουν εναντίον σε αυτό, για πρακτικούς λόγους: μια αναπληρωματική εκλογή είναι μόνο για το υπόλοιπο της θητείας, και κυρίως γιατί τα σοβαρότατα θέματα τρέχουν, και δεν υπάρχει ούτε μέρα για χάσιμο. Ένα τέτοιο σκεπτικό όμως έχει και την άλλη του πλευρά: πως θα μπορέσει ο πρόεδρος να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα ζητήματα απομονωμένος και ευρισκόμενος σε πλήρη αντιπαράθεση με όλους για όλα;

   Αν οι πρακτικοί λόγοι με έκαναν να μην υιοθετώ τις φωνές για παραίτηση του πριν δυο μήνες, τώρα με κάνουν να νοιώθω απελπισία για την αυριανή μέρα, και λέω πως ίσως να είναι καλύτερα να φύγει.

   Φυσικά βλέποντας και τους άλλους, και την αδυναμία τους να αρθρώσουν μια ρεαλιστική και λειτουργική εισήγηση (γιατί φυσικά δεν θέλουν να αναλωθούν σε μια προεκλογική εκστρατεία για μια θεση προσωρινότητας ενός χρόνου), ε, η απελπισία μου εντείνεται ακόμη περισσότερο…

   (Και όμως, οι θέσεις Πολυβίου για το Κυπριακό είναι αξιολογότατες, και είναι χρήσιμο να διαβαστούν, αν όχι για τίποτα άλλο, για ενδυνάμωση της αποφασιστικότητας μας για λύση 😦 )

   Μου αρέσει!

 18. ΔemΩΝ permalink
  Οκτώβριος 7, 2011 12:13

  Να συμπληρώσω: Εθνικά επικίνδυνη γιατί σε αυτή τη χρονική στιγμή, με το κυπριακό να εισέρχεται στην πιο κρίσιμη φάση του, με την Τουρκία να χαράσσει τη δική της στρατηγική στη Μεσόγειο με έναυσμα (και πρόσχημα) τις γεωτρήσεις – μια στρατηγική που παίζει επικίνδυνα με τη φωτιά – με την Ελλάδα στριμωγμένη στη γωνία και με απολύτως ανίκανη πολιτική ηγεσία και με την οικονομία να παραπαίει, το μόνο που δεν χρειάζεται το νησί είναι έναν πρόεδρο «εθνικής ενότητας» (!) που δεν θα έχει τη δυνατότητα να αποφασίζει από μόνος του ούτε αν θα βγει το συνεργείο να μαζέψει τα αποτσίγαρα στην αυλή του προεδρικού…

  Περιηγηθείτε λιγάκι στα στιγμιότυπα της κυβέρνησης «εθνικής ενότητας», την περιβόητη «οικουμενική» στην Ελλάδα της δεκαετίας του ’90 και τα αποτελέσματά της και θα καταλάβετε πως μια τέτοια κυβέρνηση στη συγκεκριμένη συγκυρία μόνο επικίνδυνα αυτοκτονικοί ψυχωτικοί μπορούν να την προτείνουν ως λύση…

  Μου αρέσει!

 19. ΔemΩΝ permalink
  Οκτώβριος 7, 2011 13:44

  Στροβολιώτη, επίτηδες επανέρχομαι σε αυτή σου την ανάρτηση με το θέμα των ημερών (την παραίτηση Χριστόφια). Γιατί πιστεύω πως το ζητούμενο των ημερών δεν είναι οι θέσεις Πολυβίου για το κυπριακό που αίφνης ανακαλύφθηκαν χαμένες στη σκόνη της αφάνειας από όπου τις έβγαλε (ποιος ξέρει και τι άλλο θα βγάλει) η μεγάλη δημοσιότητα που τύλιξε το συγκεκριμένο πρόσωπο. Γιατί πολύ πιο σημαντικό από τις «θέσεις Πολυβίου» είναι το κυπριακό καθεαυτό. Και απορώ που δεν καταλαβαίνεις πως η πρώτη «παράπλευρη» (;) απώλεια σε όλη αυτή την ιστορία είναι οι συνομιλίες και η επιθυμητή λύση του.

  Καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου φυσικά σχετικά με τον αποδυναμωμένο Πρόεδρο κλπ, αλλά ειλικρινά πιστεύεις πως η εναλλακτική που προτείνει η αντιπολίτευση είναι η ενδεδειγμένη; Πάνω σε ποιο κοινό πρόγραμμα θα συμφωνήσουν ο ΔΗΣΥ, η ΕΔΕΚ και το ΔΗΚΟ σε ότι αφορά π.χ. το κυπριακό ώστε να στηρίξουν έναν «δυναμωμένο Πρόεδρο» που θα διαπραγματευθεί με την άλλη πλευρά;

  Εδώ κάνουμε debate όπως αρέσκεται να λέει ο Μιχάλης, δεν ήξερα πως λέμε και ανέκδοτα;)

  Μου αρέσει!

 20. Χαμάλης permalink
  Οκτώβριος 7, 2011 14:26

  Ταπακούδης
  » . . . . το ΑΚΕΛ επί Κληρίδη για τους Σ300 είσιεν δηλώσει “Αν ήμαστεν σε άλλη χώρα ο πρόεδρος θα είχε παραιτηθεί”. Το ίδιον το ΑΚΕΛ που σήμερα θεωρεί παρόμοιες “δηλώσεις” (στο κάτω-κάτω) “πολιτικόν πραξικόπημαν”.»

  Λάθος! Έννεν τες δηλώσεις που θεωρεί πολιτικόν πραξικόπημαν. Εν τες ενέργειες που προγραμματίζουν να κάμουν όπως πχ την μη ψήφισιν των προϋπολογισμών που θεωρούν πολιτικόν πραξικόπημαν. Τζιαί έτσι θα είναι. Θα είναι κάτι ανάλογον με το ’63 από πλευράς Τουρκοκυπρίων.

  Όμως.

  Επειδή είμαι σίουρος ότι τα σχόλια μας θκιεβάζουνται ποτζιεί ποδά προς αξιοποίησιν ιδεών αναλόγως, θα ήθελα να προειδοποιήσω κάποιους ανεγκέφαλους αρρωστημένους με την προεδρικήν καρέκλαν έτοιμους να τινάξουν το κράτος στον αέραν με την ευθείαν σύγκρουσιν πολιτειακών εξουσιών του συντάγματος, με σκοπόν να εξαναγκάσουν τον πρόεδρον σε παραίτησιν, να το ξανασκεφτούν διπλά τζιαί τρίδιπλα.
  Να μεν ανακαλύψουν άξιππα ότι φεύκοντας ο Χριστόφιας κακήν κακώς κυνηγημένος που το προεδρικόν μέγαρον λόγω απουσίας εγκριμένων προϋπολογισμών, ή ξέρω γιω τί άλλον θα κόψει ο νους τους, ότι εκτός από προϋπολογισμός πλέον δεν υπάρχει ούτε Κυπριακόν πρόβλημαν. Ότι έχει ήδη υπογραφεί η λύση του από τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, και πλέον υπάρχει έναν νέον κράτος κλπ κλπ με την εγγύησιν κλπ κλπ ενταγμένον στην ΕΕ κλπ κλπ στο οποίον ήδη επίκειται μεταβίβαση εξουσίας κλπ κλπ!

  Ακούεις Δημήτρη αλλά προ πάντων οι γάροι; Αν οι άλλοι είναι έτοιμοι να παίξουν τα ρέστα τους, παίξε τα τζι’ εσύ. Αν οι γάροι σε φτάσουν στο σημείον να μην έσιεις πιον τίποτε να χάσεις, καλά να πάθουσιν!
  Άλλον πραξικόπημαν ας μεν ανεκτούμεν με ΤΙΠΟΤΕ!

  Μου αρέσει!

  • Οκτώβριος 7, 2011 15:33

   «Λάθος! Έννεν τες δηλώσεις που θεωρεί πολιτικόν πραξικόπημαν. Εν τες ενέργειες που προγραμματίζουν να κάμουν όπως πχ την μη ψήφισιν των προϋπολογισμών που θεωρούν πολιτικόν πραξικόπημαν. Τζιαί έτσι θα είναι. Θα είναι κάτι ανάλογον με το ’63 από πλευράς Τουρκοκυπρίων.»

   Σώωωωωπα ρε φίλε! Ώστε εν προφήτης δεινών (τζιαι γεννικώς φαντάζουμαι) το ΑΚΕΛ τζιαι η ηγεσία του. Προβλέπουν που τα τωρά νά’μπου να γίνει. Πολλά ενδιαφέρον. Ας μας πουν τζιαι για πιο ουσιώδη πράματα καλό νάμπου να γίνει να μεν αγχωνούμαστεν σιόρ. Ας πούμεν, αν θα δέρει η ανόρθωση το αποέλ, τζείνη η σοβαρή έννοια μου. Ας παίξουν τζιαι στοίσιημαν. στο κάτω κάτω.

   Ώστε εκτός που «πραξικοπηματίες» οι «δεξιοί» τωρά εννά παρομοιαστούν τζιαι με την «τουρκανταρσίαν» (προσοχή στα εισαγωγικά δαμέ εντάξει;). Ασσιοϊλέ, η πρωτοτυπία ποττέ εν έλειψεν που τούτον τον τόπον, αριστερώς ή δεξιώς.

   Να σου θθυμίσω αγαπητέ ότι εκτός που «πολιτικά πραξικοπήματα» σε «δηλώσεις»,το ΑΚΕΛ, παρέαν με το ΔΗΚΟ (που κανένας ΣΑΣ, μπλεροζκότσιηνους που λαλeί τζιαι ο osr εν κατηγορεί ποττέ του) εκάμναν τζιαι τούτον που επρόβλεψεν ήδη το ΑΚΕΛ για τωρά: εν επερνούσαν διάφορα που τη βουλή διότι ήταν μόνος του ο συναγερμός τζιαι εζορίσαν φοβερά τον Κληρίδην (αν αθθυμάσαι). Τότε ήταν «άγια» τα «πραξικοπήματα» επειδή ήταν «κεντρωαριστερά» έννεν Χαμάλη; Οξά άμπα τζιαι απλά έπρεπε (τζιαι πρέπει) τα νομοσχέδια να γίνουν αποδεκτά επί της ουσίας πρώτα τζιαι μετά να περνούν; Τζιαι όϊ να βολεύκουν μόνον την (οριακήν) πλειοψηφίαν με αντίστοιχα «πάρε-δώσε»;

   Άτε ρε κοπέλια φκείτε που το χαράκωμαν τζιαι κανεί ρε, εν έμεινεν κλατσόν για κλατσόν με που τα αριστερά με που τα δεξιά.

   Μου αρέσει!

 21. Χαμάλης permalink
  Οκτώβριος 7, 2011 14:50

  «Οι πολιτικές και προσωπικές ευθύνες παραμένουν».

  Μπρε μπρε μπρε καλώς τον Στροβολιώτην πριν να νιφτεί τζιαί να . . .μακιγιαριστεί!

  Προσωπικές ευθύνες υπάρχουν μόνον σε χειρισμούς προσωπικών υποθέσεων φίλε μου.
  Οι μαγγανίες τζιαί τα μουσκουρούθκια του Πολυβίου δεν περνούσιν! Ήδη ο Γενικός Εισαγγελέας εκαύλιαεν τον αν δεν το κατάλαβες. Πάει τζιαί τζιείνος για πρόεδρος χα χα χα χα χα . . . . . . . . . Κόρακας κοράκου . . . . . . . .
  Λαλεί του Πολυβίου ο Κληρίδης. Σιγά τζι’ εννα σσιηστείς! Έμοιασες την παροιμίαν που λαλεί «είπαν του να σιέσει τζιαί τζιείνος εξικωλόθηκεν» χα χα χα χα χα . . . . . . . .
  Άκου ποινικές ευθύνες χα χα χα χα χα . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

  Μου αρέσει!

  • Οκτώβριος 7, 2011 21:35

   Εγώ πάντως βλέπω ένα σχεδόν αισχρό αντισυναγερμισμό στις τοποθετήσεις σου Χαμάλη. Κάποιοι δεν μπορούν να ανεχτούν την ύπαρξη του ΔΗΣΥ από το 1976, τι σας εκάμαν δηλαδή; Με το ΔΗΚΟ εσυνεργαστήκετε τόσες φορές, εκρατούσετε τους στην εξουσία τζιαι τωρά μιλάς μας για τα μμάθκια των κοράκων…

   Μου αρέσει!

 22. Έλενα Νεοπτολέμου permalink
  Οκτώβριος 7, 2011 21:32

  Χαμάλη εδικαίωσες πέρα για πέρα το όνομά σου, με τον τρόπο που γράφεις. Έχεις κάτι ουσιαστικό να πεις εκτός από το να πορδίζεις διαδικτυακά; Ο Στροβολιώτης έγραψε ένα άρθρο με βάση αυτά που βρήκε , για τον Πόλυ Πολυβίου. Αντί να επιχειρηματολογείς για τα λεγόμενα Πολυβίου υπερασπίζεσαι τον πιο ακατάλληλο πρόεδρο που είχε ποτέ ο τόπος μας!

  Χαμάλη του ….ποιού ,αλήθεια!Του ΑΚΕΛ; Του Προεδρικού; πόσα σε πκιερώνουν για να γράφεις τούτα που γράφεις….Πόσα σου διούν για να μπαίνεις μέσα στα μπόλκς τζιαι να αποσπάς την προσοχή των άλλων στρέφοντας πάντα την συζήτηση στην «καταδιωγμένη» Αριστερά και στο Πραξικόπημα! Έκλεισα τα 37 και ακόμα πληρώνω για το πραξικόπημα του οποίου τις συνέπειες, το δικό σου κόμμα επροτίμισε το 2004 να τις διαιωνίσει αντί να τις κλείσει!

  ΕΛΕΟΣ! Πότε επιτέλους θα πάρετε είδηση ότι το κόμμα σου είναι ένα διανοητικό ,σταλινικό αποστέωμα που ΔΥΣΤΥΧΩΣ κρατά τις ζωές μας στα χέρια του;
  Πότε επιτέλους θα δεχτείτε ότι άλλο η Αριστερά και άλλο το ΑΚΕΛ;
  Εκαταντήσετε Τασσικότεροι του Τάσσου! Που εμουγιάζετουν και περιχαρακωνόταν όταν κάποιος του έλεγε …άλλο από αυτό που έθελε να ακούσει!

  Αν έχεις τόσο πάθος με το ΑΚΕΛ τουλάχιστον ΣΕΒΑΣΤΟΥ το τζιαι παραιτάτε τον Χριστόφια! Εκάηκεν! ΔΕΝ ξαναφκαίνει! Δεν καταλάβει! Δεν σας τιμά!

  Πόσο κόμπλεξ ρε παιδί μου;Δεν καταλαβαίνετε ότι με τις εμμονές σας δείχνετε ότι: 1.Δεν έχετε λύσεις να προτείνετε και
  2. Εγκλωβίσατε τον λόγο ύπαρξης της Αριστεράς στο μονοδιάστατο πλαίσιο του πραξικοπήματος! Όποιος διαφωνεί μαζί σας στην οικονομία …εν φασίστας!
  Κανεί σιορ!

  Μου αρέσει!

 23. ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
  Οκτώβριος 7, 2011 23:37

  Η έκρηξη οφείλετο σε αυτανάφλεξη 98 εμπορευματοκιβωτίων που είχαν μεταφερθεί στη Ναυτική Βάση, το Φεβρουάριο του 2009. Αυτό καταγράφεται στην σελίδα 251 της έκθεσης του Πόλυ Πολυβίου υπο τον τίτλο Βασικά Γεγονότα. Ειναι όντως βασικό γεγονός η έκρηξη αλλά η αυτοανάφλεξη δεν είναι αποδεδειγμένο γεγονός για αυτό το λόγο θα έπερεπε να ήταν πιο συγκεκριμένος και μάλιστα θα μπορούσε να καταγράψει ότι οφείλεται σε πιθανή αυτοανάφλεξη.
  Τα πιο πάνω γεγονότα δεν μπορούν να αμφισβητηθούν (υπό την έννοια της ύπαρξης τους). » Τα γεγονότα συμβαίνουν κύριε Πολυβίου και δεν υπάρχουν διότι δεν είναι κάτι σταθερό . Δεν μπορούν ναί να αμφισβητηθούν αλλά μπορεί να αμφισβητηθεί η αυτοανάφλεξη διότι ο κος Πολυβίου θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η αιτία του συμβάντος δεν έχει αποδειχθεί πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας. Τώρα εάν είναι να κάνει υποθέσεις χωρίς τεκμειρίωση επιστημονική τότε ευχαριστούμε τέτοια έρευνα δεν τη χρειαζ’ομαστε. Επιτέλους σε αυτ’ο τον τόπο θα πρέπει να μάθουμε να μήν συγχίζουμε καταστάσεις και πράγματα. Δεν αμφισβητείται η επιστημονική γνώση καθώς επίσης το κύρος του ατόμου που έκανε την έρευνα. Φαίνεται όμως ότι έχει εμπλακεί σε χωράφια που δεν εμπίπτουν στην δική του αρμοδιότητα καθηκόντως και μάλιστα έχει εμπλακεί σε απόδοση ευθυνών σε άτομα που δεν θα έπρεπε να ασχοληθεί κατα την εξέταση της υπόθεσης έστω και έαν του ανατέθηκε απο το Υπουργικό Συμβούλιο. Έχει ουσιαστικά εμπλακεί σε μία διαδικασία που δεν θα έπρεπε αλλά ούτε είχε αρμοδιότητα. Όφειλε να προβεί στην ανάλυση των γενικών θεμάτων καταλήγοντας σε γενικά συμπεράσματα . Η εξέταση προσωπικών ευθυνών ανήκει στην αστυνομία και στην Γενική εισαγγελία. Τί πέτυχε η αναφορά και η εμπλοκή ατόμων .Πέτυχε ακριβώς αυτό που απαγορεύει το άρθρο 30.1. Το στ’ησιμο λαικών δικαστηρίων με τα γνωστά γεγονότα. Το χειρότερο όμως ήταν η συγχωρδία των κομμάτων της αντιπολίτευσης.Καλά κύριοι είναι δυνατό να πιστευεται ότι είναι δυνατό σε τέτοιες καταστάσεις ότι απαιτείται η εμπλοκή των «κυττάρων της δημοκρατίας». Τα κύτταρα της δημοκρατίας απαιτούν την συνταγματική εκτροπή?Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν έγιναν λάθη. Δεν μπορούν όμως τα κόμματ να δρούν και να ενεργούν με αυτό τον τρόπο .
  Στην σελίδα 260 της έρευνας του ο Πόλυς Πολυβίου επεξηγεί την ερμηνεία της λέξης ευθύνη και συγκεκριμένα καταγράφει .» Τέλος, στο Ελληνικό Λεξικό Τερόπουλος – Φυτράκης, σελ. , ο σχετικόςόρος ερμηνεύεται ως ακολούθως:«ευθύνη (η) ους. {/< αρχ. εύθυνα < ευθύνω} υποχρέωση για λογοδοσία/ η νομική θέση του ατόμου που παραβίασε υποχρέωση και
  προκάλεσε βλάβη: αστική – ποινική ευθύνη. Δηλαδή με την επεξήγηση αυτή ο κος Πολυβίου προδιαγράφει ,αν είναι δυνατό, στην έρευνα του αυτή την καταληξη του για απόδοση αστικών και ποινικών ευθυνών σε άτομα?? Και συνεχίζει καταγράφοντας.Με βάση την πιο πάνω γραμματική ερμηνεία, η έννοια της ευθύνης, όπως χρησιμοποιείται στους Όρους Εντολής μου, θα πρέπει να θεωρηθεί ότι περιλαμβάνει κάθε είδος ευθύνης, δηλαδή πολιτική, πολιτειακή, θεσμική, ποινική, αστική και πειθαρχική. Νομίζω έχει ξεφύγει απο τα όρια που ορίζει ο νόμος για τέτοια επιτροπή έστω και εάν τέτοια εξουσία έχει δοθεί απο το Υπουργικό Συμβούλιο. Γενικά αυτή η επιτροπή δεν διαφώτησε σε τίποτα αλλά αντίθετα προκάλεσε την διχονοια μεταξύ του λαού.Υπάρχει η δικαιοσ΄υνη η οποία θα επιληφθεί 'ολων των αστικών και ποινικών θεμάτων.

  Μου αρέσει!

 24. Χαμάλης permalink
  Οκτώβριος 8, 2011 01:44

  @Έλενα Νεοπτολέμου, που αγκρίστηκες με την αφεντιάν μου.
  Συγχώρα με κυρία μου, εγιώ από μιτσής αρφανός . . . . . έμεινα αγράμματος!
  Δείξε λλίην κατανόησιν!

  «Χαμάλη εδικαίωσες πέρα για πέρα το όνομά σου, με τον τρόπο που γράφεις.»

  Όι να σε χαρώ, δαμέ μιλάς ρατσιστικά. Θέλεις να πεις ότι ούλλοι οι χαμάληες γράφουν άσσιημα σαν εμέναν;
  Ο καλλύττερος φίλος τζιαί συνάδελφος μου χαμάλης εν ψάλτης στην εκκλησιάν τζιαί γράφει πολλά διαφορετικά. Καλάν, λαλεί μου το ότι κλέφκει τζιαί τζιείνος λλία που το παγκάριν όπως τον παπάν τζιαί τον καντηλαναύτην, αλλά άλλον το έναν τζι’ άλλον το άλλον. Πάντως γράφει καλλύττερα μου, τζιαί εν τζιαί βέρος δεξιός. Μεν μου τον προσβάλλεις μάνα μου τζι’ εν κρίμαν ο κακομάζαλος..

  «Έχεις κάτι ουσιαστικό να πεις εκτός από το να πορδίζεις διαδικτυακά;»

  Όι κυρία Έλενα μου, παρά να πω κάτι ουσιαστικόν, προτιμώ να πορδίζω. Να το . . . . κόψω; Εν να σπάσω κυρία Έλενα μου τζι’ είμαι κρίμαν τα γέριμα! Βάστα την μούττην σου λλίον να περάσεις ως πάρα τζιεί. Α! Τζι’ αν θέλεις να πορδίζεις τζι’ εσύ, σύρνε τους άφοα. Έν έσιει πρόβλημαν. Δαμέ ο Αναστασιάδης που το κλάσε κλάσε έσσιησεν τον κώλον του, τζι’ έν προσβάλλεται τζι’ εν να προσβαρτείς εσού που έν σε ξέρει κανένας;

  «Πόσα σε πκιερώνουν για να γράφεις τούτα που γράφεις….Πόσα σου διούν για να . . . . . .»

  Τίποτε κυρία Έλενα μου, τίποτε. Ε ίντα εν να με πιερώννουν για τους πόρτους, κατά που λαλείς τζι’ εσύ;

  Μου αρέσει!

 25. Έλενα Νεοπτολέμου permalink
  Οκτώβριος 8, 2011 08:58

  Με τον πρόεδρο που μας πασάρετε όλα είναι πιθανά! Είσαι τζιαι παραγωγικός ,τα ευλοημένα!

  Μου αρέσει!

 26. Οκτώβριος 8, 2011 10:07

  Οφείλω να διαχωρίσω τη θέση μου. Ο Χαμάλης φαίνεται τσιάκκος. Τζιαι οι «πορδές» του μπροστά σε κάποιων άλλων εν ροδόσταμμαν.

  Μου αρέσει!

 27. Χαμάλης permalink
  Οκτώβριος 8, 2011 14:13

  @Έλενα Νεοπτολέμου
  «Είσαι τζιαι παραγωγικός, τα ευλοημένα!»

  Παραγωγικός; Χμ. . . . Δαμέ συμφωνώ μαζί σου! Είμαι πράγματι!
  Αλλά . . . . στην Κύπρον έν έσιει πορδόμετρα!
  Ευτυχώς!
  Γιατί αν είσιεν, ήταν νά ‘μουν στην τρίτην κατηγορίαν πάλε!
  Εν να μου πεις την τύχην μου;

  Μου αρέσει!

 28. Yiannis Kafka permalink
  Οκτώβριος 8, 2011 15:29

  Κάποτε το πκιο δύσκολον πράμαν ενει να δεις τζείνον που εν μπροστά στα μάθκια σου.

  Στην αρκήν ενόμιζα ότι το αντι-Χριστοφικόν κίνημα ήταν βασισμένον στο Κυπριακό. αλλά δεν εταράσσεν ούτε φύλλον σε τούτην την σφαίραν. Ατε να λαικίσουν λλίον οι ΕΔΕΚ, Ευροκότες κλπ. αλλά δεν δικαιολογεί πολλύ πάθος.

  ΄υστερα εκέφτηκα πως εν η οικονομία πίσω που την ομοβροντίαν- η μεγάλη ευκαιρεία στο μεγάλο κεφάλαιο να βάλει σιάιριν εις την ΑΤΑ, στους μισθούς των εργαζομένων, κλπ. Αλλά αφού πάλε, πάνω κάτω έκαμνεν τους την δουλειάν τους η κυβέρνηση. Τι πιο ωραίον ναπάρει το βάρος αυστηρών δημοσιονομικών μια αριστερή κυβέρνηση τσαι αν αφήσει τίποτε πίσω, ρυθμίζεται σε μια δεύτερη φάση;

  Τίποτε δεν εγώνιαζεν. Ειδικά τούτη η απόλυτη απαίτηση να παραιτηθεί εδώ και τώρα. Αφού σύμφωνα με τους υπολογισμούς ούλλων, θα έχομεν νέον πρόεδρον το 2013. Άσε που οντως η πολιτική αστάθεια θα μας εκόστιζεν τουλάχιστον ακόμα μιαν ή δύο υποβαθμίσεις όϊ πως τες πεηντίζω αλλά θα κοστίσει αν μή τι άλλο στα στο κόστος δανεισμού.

  Τι θα γίνει που τα τωρά ώς τον Φεβ του 2013; αν μας αφήσουν, θα γίνουν τα πρώτα συμβόλαια για το φυσικόν αέριον. Τσαι εν τωρά που εν να παικτεί ο διακανονισμός σε σχέση με τον ρόλον του κράτους, και του κεφαλαίου, του στρατηγικού επενδυντή όπως λαλεί τσιο Φούλης, των κονσόρτια όπως θέλετε πέτε το. Εν λογικόν να περιμένω πως τα ένστικτα του Χριστόφια ενει να ευνοήσει το κράτος. Ενω ο Νίκαρος τσι’ ο Νικολάκης εν να τα δώσουν στους συνηθισμένους ύποπτους. (αντιλαμβάνομαι δαμε πως ο αδιάφθορος Πόλυς ανήκει σέ έναν που τα πιο βαθειά τζάκια του κυπριακου καπιταλισμού παρεπιπτόντως).

  Εν μιλούμε για μαρίνες τσι’ αεροδρόμια. Εν για λεφτα για τα οποία υπερδυνάμεις κάμνουν πόλεμους – ρωτάτε του Ιρακινούς του Λύβιους ‘οποιους θέλετε. Εννα ανήσυχίσει ο ΔΗΣΥ γιατί συμπεριφέρεται σαν το Tea Party στην Αμερική; Σιγά. Εναν λαικιστικόν πόρισμαν πάνω ένα κάτω; μην χεστήκαμε. Οτι γίνει τωρά δύσκολα εννα αλλάξει. Να θυμίσω τσαι κάποιες κόντρες για την ΑΗΚ, κάτι για εταιρείες φυσικού αεριόυ. Να θυμίσω επίσης την ήπιαν αντιπολίτευση του ΔΗΣυ τσαι την ξαφνικήν απόλυτην μετατόπιση που όυλλους, με πρόφασην το Κυπριακόν. Πολλά πριν το Μαρι. Κάπου τσαμαί που έγινεν καθαρόν ότι η κυβέρνηση ήταν έτοιμη να ξεκινήσει με τες γεωτρήσεις. έσεις έν το επιστέφκατε, θκιεβάστε τα μπλόγκα σας. Αλλά τούτοι ηξέραν το. Τσαι έν έσιει σχεσην πότε ενναν εκμεταλλέυσιμον οικονομικά το αέριον. Αλλα το τί θα συμφωνηθεί. Τσαι τούτον εν να γινεί τωρά, με τον Χριστόφκιαν πρόεδρον αν τον αφήσουν.

  Φίλες + φίλοι αποφασίστε που στέκεστε.

  Τσαι για να μεν έχω ταπέλες εψήφισα στην ζωή μου τον Κυπριανού, τον Βασιλείου, τον Κληρίδη και τον Χριστόφκιαν με αυτή την σειρά.

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Οκτώβριος 9, 2011 17:59

   Αγαπητέ φίλε,

   Μια σύντομη επισήμανση: ο ΔΗΣΥ δεν μετατοπίστηκε ξαφνικά, ούτε σε σύντομο χρονικό διάστημα: είχε δώσει υπεραρκετό χρόνο στον Χριστόφια, και στο Κυπριακό να δείξει αποτέλεσμα, και να δείξει και εκτίμηση στον ΔΗΣΥ.

   Ούτε το ένα έκανε ούτε το άλλο.

   Μου αρέσει!

Trackbacks

 1. ΟΙ «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ» ΤΟΥ 1% | ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΤΟ BLOG

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: