Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γαλαζοπράσινο ροζ.

7 Οκτωβρίου, 2011

Όχι, δεν πρόκειται για αντιγραφή από το περιπετειώδες ιστολόγιο του φίλου OSR.

Προκειται για αυτοκριτική.

Ήταν η εκδήλωση για την επανένωση. Όπως είπε κάποιος γηραιός φίλος, ζυμωμένος με την αριστερα: Α, χαίρομαι που σε βλέπω *πάλι* στην *ετήσια* εκδήλωση για τη λύση (=δεν έγινε τίποτα άλλο στο μεσοδιάστημα).

Για ένα δευτερόλεπτο διερωτήθηκα, αλλά μετά σκέφτηκα πως με τον κύριο Τάκη είχαμε να βρεθούμε 13 και κάτι μήνες, από την προηγούμενη τέτοια εκδήλωση στην τάφρο.

Ο κόσμος αρκετός, αλλά φυσικά λίγος. Ποτέ δεν θα είναι αρκετά τα νούμερα για τέτοιες εκδηλώσεις. 70-30 μας έσκισαν οι ΤΚ, αρκετοί ΑΚΕΛικοί και ΠΕΟκικοί, και πολλοί της πέραν του ΑΚΕΛ ασυγχρόνιστης αριστεράς.

Αν ήταν εκδήλωση για την (ξανά) ανακήρυξη του Χριστόφια ως του μόνου ηγέτη, και την δήλωση πως θα αντιταχθούν στο ιδεολογικό πραξικόπημα των αντιΑΚΕΛικων καρτούν, είμαι σίγουρος πως θα είχαμε πολύ περισσότερο κόσμο.

Α, η φιλελεύθερη δεξιά απουσίασε ως συνήθως εντελώς. (Και καλά έκαναν δηλαδή, ρώτησα ένα κουμπάρο, στέλεχος της ΠΕΟ: ρε κουμπάρε, θα έδινες το παρόν σου σε μια εκδήλωση του ΕΚ και του ΤΚ ΚΕΒΕ για τη λύση; Γιατί, μου λέει, τι κοινό έχω εγώ με αυτούς; Exactly my point, του απαντώ.)

Ούτε καν τον Ταπακούδη συνάντησα.

Μίλησα με πολύ κόσμο. Τα δεδομένα είναι εκεί, και είναι μοιραία τα δεδομένα. Εδώ και καιρό δεν είμαι συνδρομητής σε καμιά ιδεολογία. Χάρηκα που μίλησα με ανθρώπους της μη συντηρητικής αριστεράς του ΑΚΕΛ, οι οποίοι και κριτική κάνουν στον πρόεδρο, και την απελπισία για την πορεία του Κυπριακού μοιράζονται, και αντιλαμβάνονται πως αν δεν γίνει κάτι σύντομα, δεν θα γίνει τίποτα.

Άνθρωποι με τους οποίους συμφωνώ.

Ένας μάλιστα είπε πως το ρολόι κτυπά, και κτυπά προς τα πίσω, και πως ο πρόεδρος δεν έχει άλλη επιλογή παρά να τολμήσει.

Τη λύση.

Το αυτονόητο.

Όπως φυσικά αυτονόητες ήταν οι ευθύνες για το μπαμ. Οι οποίες τελικά δεν ήταν και  τόσο αυτονόητες.

Άρα;

(Εύχομαι ολόψυχα να έχει δίκιο.)

Ένοιωσα όμορφα ευρισκόμενος με ανθρώπους των οποίων η *ιδεολογία* για τη λύση ταυτίζεται με τη δική μου απόλυτα πρακτική *άποψη*. Έστω και αν εκείνη τη στιγμή ένοιωσα λίγο ροζ. Που ανατράπηκε πλήρως όταν άρχισαν οι ομιλίες για τις δολοπλοκίες του καπιταλισμού και τις επιβολές του ιμπεριαλισμού, και σκέφτηκα πως μοιραία σε αυτά τα ζητήματα είμαι λίγο (πολύ είπε κάποιος άλλος φίλος) γαλάζιος.

Έπρεπε να αναχωρήσω για την αστική μου οικία, όπου η σύζυγος και δυο άλλες φίλες ετοίμαζαν μια επιλογή από θαλασσινά. Ήταν ένα μάλλον ανεπαρκές δείπνο, αλλά πάντως υγιεινό δείπνο.

Ήταν η δεύτερη φορά σε μια νύχτα που έκανα το καθήκον μου.

Α, ξέχασα το πράσινο. Ο φίλος μου ο Ασιμ, που αναρριχήθηκε πολύ ψηλά στο κόμμα του, και που έκανε την πλεον επαναστατική κίνηση στην Κύπρο από τον καιρό του  ΝΑΙ του ΔΗΣΥ στο δημοψήφισμα, αντιτάχτηκε δηλαδή στην συμφωνία Τουρκίας – Βορρά για οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, ήταν εκεί με τα δυο του παιδάκια. Ο Ντενίζ (=θάλασσα, όνομα που μπορεί να πάρει κορίτσι ή αγόρι) είναι πολύ ενεργός με το περιβάλλον και την προστασία των ζώων.

Α, του λέω, και εγώ ετσι είχα αρχίσει. Ελπίζω να εισαι πιο τυχερός εσύ.

81 Σχόλια leave one →
  1. 8 Οκτωβρίου, 2011 09:16

    Φίλε ήρτα, αλλά μόνος μου τελικά, η γυναίκα μου έκαμεν μου την με το ιατρείον τζιαι απλά άλλαξεν με στο baby sitting για να’ρτω μόνος μου. Αν είδες έναν μαλλιάν με μαύρην φανέλλαν που ελάλεν πάνω «Mpakallica Kill the Mall» εγώ ήμουν.
    Έδωσα θκιο-τρεις γυρούς αλλά ούτε εγώ είδα κάποιον (με μπλε) που να με παραπέμπει στην εικόνα που έχω σχηματίσει. Άλλη φορά να συντονιστούμεν νάκκον (το email μου είναι youfis@hotmail.com, μπορούμεν να ανταλλάξουμεν στοιχεία τζιαμέ).
    Κοίτα, τα παιθκιά που την «Βασιλιτζιά» εχορέψαν ωραία, ο Κούλλης τζιαι η γλυτζιά τουρκού ετραγουδίσαν όμορφα (έμεινα ως τη «Τσιμινιέραν»), εσυγκίνησεν με μάλιστα η κορού διότι ετραγούδησεν μεταφράσεις ελληνικών τραγουθκιών (η μάνα σού είναι τρελλή) αλλά τζιαι στα ελληνικά. Αλλά εν ήβρα γνωστούς, εκτός που έναν συγγενήν εξ αγχιστείας με την οικογένειαν του που το πρώτον πράμαν που με ερώτησεν ήταν «μα νάμπου κάμνεις δαμέ;» (ξέρει ότι το ΤαπακουδέΪκον εν κατά βάσιν της ενωτικής παράταξης». Είπα του ότι είμαι της επανένωσης τζιαι έσουσεν την κκελλέν του :).

    «Ένοιωσα όμορφα ευρισκόμενος με ανθρώπους των οποίων η *ιδεολογία* για τη λύση ταυτίζεται με τη δική μου απόλυτα πρακτική *άποψη*. Έστω και αν εκείνη τη στιγμή ένοιωσα λίγο ροζ. Που ανατράπηκε πλήρως όταν άρχισαν οι ομιλίες για τις δολοπλοκίες του καπιταλισμού και τις επιβολές του ιμπεριαλισμού, και σκέφτηκα πως μοιραία σε αυτά τα ζητήματα είμαι λίγο (πολύ είπε κάποιος άλλος φίλος) γαλάζιος.»

    My sentiments exactly….

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      9 Οκτωβρίου, 2011 18:04

      Μιχάλη μου δεν σε εσσιάστηκα, αλλά βλέποντας πως είχαμε εκεί τον Ανεφ, τον Γρηγόρη, τον Νέο Ελληνοκύπριο, την Δεισδαιμόνα, τον Δαίμονα, τον Χριστόδουλο Καλλίνο, και δεν ξέρω ποιους άλλους, ήταν κρίμα που δεν οργανωθήκαμε να συναντηθούμε, να ξέρουμε ποιος μας ξητιμάζει ρε κουμπάρε δηλαδή 🙂

      Προσωπικά βρέθηκα με τον Ανεφ, τον ψηλέα τον Νέο, τον Γρηγόρη και τον Καλλίνο.

      Κάποιες από τις αναφορές της ανάρτησης βγαίνουν από πραγματικούς διαλόγους.

      Ο κουμπάρος μου στην ΠΕΟ είναι απόλυτα υπαρκτό πρόσωπο.

      Μου αρέσει!

  2. 8 Οκτωβρίου, 2011 09:47

    Φίλε Strovolioti,

    Να ξεκινήσω εγώ τον “χορό” των σχολίων με μερικές τηλεγραφικές παρατηρήσεις, που τελικά εξελίχτηκαν σε δεκαλογο:

    1. Δεν υπάρχει πλέον και δεν κυκλοφορεί στην πιάτσα καμιά «φιλελεύθερη δεξιά». «Τούτη» έχει μ’ άλλα ν’ ασχοληθεί τώρα, συνοδοιπορώντας μ’ άλλους.
    2. Αλλά αφού «καλά έκαναν» [που οι φιλελυθεροι της Δεξιάς απουσίαζαν απ’ εκεί] διερωτούμαι ΕΣΥ κακά [όχι “κακκά”] έκαμνες, που πήγες εκεί;
    3. Ακόμα μια φορά υποκλίνομαι στη διαλεκτική [σου], με την οποία δικαιολογείς την πιο πάνω τοποθέτηση σου: «ρώτησα ένα κουμπάρο, στέλεχος της ΠΕΟ: ρε κουμπάρε, θα έδινες το παρόν σου σε μια εκδήλωση του ΕΚ και του τουρκοκυπριακού ΚΕΒΕ για τη λύση. Γιατί, μου λέει, τι κοινό έχω εγώ με αυτούς; Exactly my point, του απαντώ» — Έκαμε το ΚΕΒΕ εκδήλωση; Ή κάμεις πολιτική συζήτηση με υποθετικά [πλην φαντασιακα[ σενάρια; Αλήθεια γιατί δεν κάμνετε ΟΙ φιλελεύθεροι της Δεξιάς μιαν εκδήλωση;
    4. Λαλείς: «Εδώ και καιρό δεν είμαι συνδρομητής σε καμιά ιδεολογία» — Μα δουλευκεις ρε παρέα; Ένας τυπικός εκφραστής το (νεο)φιλελευθερισμού είσαι. Οι απόψεις που εκφράζεις εν τζι’ εν ουρανοκατέβατες; Οξά νομίζεις πως ανακάλυψες τζι’ ΕΣΥ την ταshινόπιτταν! Διατυπώθηκαν εδώ και δεκαετίες από αστούς πολιτικούς και οικονομολόγους και αποτελούν επανάληψη αραχνιασμένων αστικών στερεότυπων και ιδεολογημάτων.
    5. Η προκατάληψη σου [σε βάρος του κόσμου της Αριστεράς] βγαίνει και μέσα από τοποθετήσεις σου του τύπου «Χάρηκα που μίλησα με ανθρώπους της μη συντηρητικής αριστεράς του ΑΚΕΛ οι οποίοι και κριτική κάνουν στον πρόεδρο, και την απελπισία για την πορεία του Κυπριακού μοιράζονται, και αντιλαμβάνονται πως αν δεν γίνει κάτι σύντομα, δεν θα γίνει τίποτα». Και τι μ’ αυτό ρε παρέα; Κι εγώ κάμνω κριτική στον Πρόεδρο [για διάφορα και κυρίως γιατί εμπιστεύτηκες τον διεφθαρμένο κρατικό μηχανισμό αυτού του αστικού κράτους και τα διάφορα άλλα δεξιά κατεστημένα του – βλέπε Πολυβίου, ΔΗΚΟ]… Όμως εσύ επικεντρώνεσαι [σκόπιμα(;), ή/και για να φκάλεις την προκατάληψη σου;] σε κάποιες κουβέντες που ίσως να σου σού είπαν μεταξύ πολλών άλλων προβληματιζόμενοι κάποιοι ΑΚΕΛικοί! Κι εγώ μπορώ να σου πω δκιακόshιες διαφορετικές κουβέντες που μου είπαν φίλοι «της πέραν του ΑΚΕΛ ασυγχρόνιστης αριστεράς» [όπως την λαλείς] που σήμερα στέκονται με τον άλφα ή ωμέγα τρόπο δίπλα από την ΑΚΕΛική Αριστερά. Αλλού λοιπόν αυτά κουμπάρε!!!
    6. «Όπως φυσικά αυτονόητες ήταν οι ευθύνες για το μπαμ. Οι οποίες τελικά δεν ήταν και τόσο αυτονόητες.» – Εν τζιαι μπορεί να ποιητής μνα ΜΑΣ πει τι εννοεί; Έτσι για να μην κάμνω εικασίες [ίσως και λανθασμένες από μόνος μου]
    7. «σκέφτηκα πως μοιραία σε αυτά τα ζητήματα είμαι λίγο (πολύ είπε κάποιος άλλος φίλος) γαλάζιος» — αυτό μάλλον ειπώθηκε πριν τες ομιλίες!!!
    8. Εμείς περάσαμε με τα σουβλάκια!
    9. Παρέα, εν κατακλείδι [και για να μην παρεξηγούμαστε, καθώς μπορεί να ακούγομαι αυστηρός ή/και ισοπεδωτικός] θεωρώ την παρουσία του οποιουδήποτε εκεί στη εκδήλωση [και φυσικά και τη δική ΣΟΥ] ως θετική πρόσφορα στις προσπάθειες για Επανένωση! Όμως εγώ δεν πήγα εκεί ως μονάδα απλά γιατί μου το υπαγόρευε η συνείδηση μου και τώρα είμαι ευχαριστημένος; Με τον Εαυτό μου. Μπορεί να ισχύει κι αυτό… Όμως με γνώμονα τη συλλογική κοινωνική δράση που προσπαθούμε να πετύχουμε εμείς της Αριστεράς είχα μιλήσει και με καμιά 10ρια άλλα άτομα και είπάμε να βρεθούμε εκεί. Κάποιοι τα καταφέραμε και κάποιοι όχι! Κι εδώ έγκειται και ίσως μια από τες βασικές διάφορες μας. Εμείς πιστεύουμε στην οργανωμένη πάλη κι όχι στις όποιες αυθόρμητες κινήσεις και πρωτοβουλίες μεμονωμένων ατόμων.
    10. Τέλος [αφού κατα βάθος αναγνωρίζεις ότι είναι η Αριστερά που είναι η κύρια δύναμη που θα υλοποιήσει τον στόχο της Επανένωσης!], ειλικρινά διερωτούμαι γιατί είσαι τόσο μηδενιστικός μαζί της! Σου το υποβάλλει κοινωνικο-οικονομική σου θέση και η ταξική σου συνείδηση; Το πιο πιθανόν! [Την ιστορία με τον σκορπιό και την χελώνα που θα περνούσαν το ποτάμι υποθέτω το ξέρεις]…

    Μου αρέσει!

    • bananistanos permalink
      8 Οκτωβρίου, 2011 11:27

      Εγω θα ασχοληθώ μόνο με το πρωτο, τζε νομίζω εκάταλαβα το πρόβλημα σας:

      Το προβλημα σας, εσάς τους Ακελικούς, είναι ότι τουτη τη φορά θα συνειδηπορήσει η δεξιά με τους «άλλους» αντί το Ακελ.

      Μου αρέσει!

    • Othellos permalink
      8 Οκτωβρίου, 2011 12:23

      «Τέλος [αφού κατα βάθος αναγνωρίζεις ότι είναι η Αριστερά που είναι η κύρια δύναμη που θα υλοποιήσει τον στόχο της Επανένωσης…..»

      Κανεί με τούτο το παραμύθι, διότι το «αριστερό» ΑΚΕΛ και την «ελίτ» που το κουμαντάρει το είδαμε στην πράξη: «ψηφίζουμε με ένα χλιαρό ΟΧΙ για να τσιμεντώσουμε το ‘ναι’. Τελικά το μόνο που ετσιμέντωσαν εν η διχοτόμηση.

      Μια και η κουβέντα γύρισε στους «δεξιούς και τους «αριστερούς» η δική μου απορία είναι γιατί δεν σκέφτηκαν (;) ποτέ στο ΑΚΕΛ να μας βάλουν κάποιον πιο ικανό για πρόεδρο; Με τον Χριστόφια χειρότερα δεν γινότανε ενώ μέσα στο 30% του πλήθυσμού σίγουρα υπάρχουν πολύ ικανότερα άτομα.

      Μου αρέσει!

      • 8 Οκτωβρίου, 2011 18:54

        Bananistanε,

        Με το «άλλους» εγώ εννοώ την ακροδεξιά [όπως ας πούμεν το ΕΛΑΜ] … Εν τούτους που εννοείς τζι’ ΕΣΥ;

        *****************
        Othellε,

        Αδημονώ [και μάλιστα με μεγάλη αγωνία] να με καλέσετε [εσείς της φιλελεύθερης Δεξιάς] για να παραστώ σε μια επανενωτική/επαναπροσεγγιστική σύναξη που θα διοργανώσετε! Τότε ίσως επανεξετάσω και την τοποθέτηση μου «… ότι είναι η Αριστερά που είναι η κύρια δύναμη που θα υλοποιήσει τον στόχο της Επανένωσης…..» Μέχρι τότε θα ακούω βερεσέ τα αναμασήματα για το 2004!
        Πέραν τούτου θαυμάζω τον τρόπο που σκέφτεσαι αναφορικά με τις εκλογικές διαδικασίες μες σε μια αστική δημοκρατία. Παραθέτω ένα παράδειγμα από το λόγο που δείχνει ότι ποτέ ΔΕΝ δεχτήκατε την εκλογή Χριστόφια στην Προεδρία της Δημοκρατίας: «…η δική μου απορία είναι γιατί δεν σκέφτηκαν (;) ποτέ στο ΑΚΕΛ να μας βάλουν κάποιον πιο ικανό για πρόεδρο…» — Ο Χριστόφιας ΕΚΛΕΓΗΚΕ Πρόεδρος, εν τον «έβαλε» ΚΑΝΕΝΑΣ!

        Μου αρέσει!

        • Othellos permalink
          8 Οκτωβρίου, 2011 21:18

          Μα αν δεν τον έβαζε το ΑΚΕΛ για υποψήφιο, ο Χριστόφιας δεν θα εκλέγετο ποτέ. Συνεπώς το ερώτημα μου παραμένει: ο Δημήτρης Χριστόφιας ήταν τελικά ότι καλύτερο εμπορούσε να προσφέρει το ΑΚΕΛ και ή «αριστερά» σε αυτό τον τόπο;

          Κατά τα άλλα όμως και εγώ αδημονώ να δω πως θα λύσει το Κυπριακόν ο νυν πρόεδρος που το 2004 σας είπε να ψηφίσετε «χλιαρά» βάζοντας τοι κόμμα του πάνω από όλα και εσείς δυστυχώς τον ακούσατε. Δεν αναφέρομαι καν στα υπόλοιπα προβλήματα τα περισσότερα εκ των οποίων κατάφεραν και δημιούργησαν ή επιδείνωσαν οι νύν κυβερνώντες μέσα σε μόλις 3 1/2 χρόνια.

          Πάντως για να είμαι απόλυτα δίκαιος, ευθύνη για το σημερινό μας Κατάντημα έχουν και το ΔΗΚΟ, και η ΕΔΕΚ αλλά και το κόμμα του Περδίκη αφού και αυτοί έβαλαν το λιθαράκι τους ψηφίζοντας Χριστόφια.

          Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      9 Οκτωβρίου, 2011 18:13

      Ανεφ,

      3. Αν δεν έκανε εκδηλώσεις για την επανένωση το ΚΕΒΕ, κακώς έκανε. Η λογική όμως του ότι «πηγαίνω σε εκδηλώσεις, όχι επειδή είναι για την επανένωση, αλλά επειδή τις κάνει το κόμμα ή ο χώρος μου» είναι … αντιπαραγωγική.

      4. Αν βρέχει ανοίγω ομπρέλα, αν περπατώ, μένω στην άκρη του δρόμου, αν αρρωστήσω πάω στον γιατρό. Κατ’ αναλογία αν πάει για πάττισμα η οικονομία λόγω υπερβολικών εξόδων, κόβω τα έξοδα. Όλα αυτά είναι κοινή λογική και δεν χρειάζεται καμιά ιδεολογία για να γίνουν πράξη. Αν με κατηγορείς πως η ιδεολογία μου είναι η κοινή λογική, τότε, ναι, παραδίνομαι!

      10. Έχει ήδη αναφέρει κάποιος άλλος πως για τη λύση χρειαζόμαστε 51%, και η αριστερά είναι πολύ πιο κάτω.

      Μου αρέσει!

  3. 8 Οκτωβρίου, 2011 11:08

    Εσύ ρε Άνεφ γιατί είσαι τόσο μηδενιστικός με την Δεξιά; Γιατί τόση αυτοδικαίωση της αριστεράς; Κανεί πκιον με τα ασπρόμαυρα!

    Μου αρέσει!

    • 8 Οκτωβρίου, 2011 19:00

      Παύλε,

      Τα «ασπρόμαυρα» τα βλέπουμε καθημερινώς μέσα από τις υπερβολές του ακροδεξιού κινήματος(;) των λεγόμενων “Αγανακτισμένων” [οι οποίοι έχουν τη στήριξη ή/και την ανοχή τω κομμάτων της Δεξιάς] …
      Όπως είπα και πιο πάνω στον Othello:
      Αδημονώ [και μάλιστα με μεγάλη αγωνία] να με καλέσετε [εσείς της φιλελεύθερης Δεξιάς] για να παραστώ σε μια επανενωτική/επαναπροσεγγιστική σύναξη που θα διοργανώσετε! Τότε ίσως πάψω να ‘μαι «τόσο μηδενιστικός με την Δεξιά»

      Μου αρέσει!

      • Othellos permalink
        8 Οκτωβρίου, 2011 21:19

        Ρε Anef, αν δεν το εκατάλαβες, εσείς εκαταφέρετε και εμηδενιστήκετε μόνοι σας.

        Μου αρέσει!

  4. 8 Οκτωβρίου, 2011 12:01

    παύλο ή οποιος άλλος θέλει μπορείς να μου εξηγήσεις με πολιτικούς όρους τι είναι «αριστερά» και τι η «δεξιά»

    και να προσθέσω και το εξής για να επιταχύνω και λίον τα πράγματα: δηλαδή υπάρχει και η καλή «δεξιά»

    και από την άλλη υπάρχει δηλαδή και η κακή «αριστερά»;

    τι ακριβώς είναι δηλαδη τούντα πράματα «δεξιά» «αριστερά»

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      9 Οκτωβρίου, 2011 18:16

      Καλή δεξιά είναι ο Συλιανίδης. Κακή δεξιά είναι ο Συλλούρης. Κακή αριστερά είναι ο Χριστόφιας. Καλή αριστερά είναι ο Ανδρέας Χρίστου.

      Μου αρέσει!

      • 10 Οκτωβρίου, 2011 12:59

        δηλαδή τι είναι η «δεξιά»; τι αντιπροσωπεύει;

        Μου αρέσει!

        • 11 Οκτωβρίου, 2011 19:33

          μιλάτε για δεξιά και αριστερά και διαχωρίζεστε μεταξύ σας ούλλοι σας ανεξαιρέτως τζαι κανένας δεν διευκρινήζει τι περιεχόμενο έχουν τούτες οι λέξεις

          Μου αρέσει!

        • 11 Οκτωβρίου, 2011 23:39

          Εννοείς ιστορικά; Ήταν οι πλευρές μια αίθουσας:

          «……………….., ο όρος «Αριστερά» προέκυψε στην γαλλική επανάσταση. Στην εθνοσυνέλευση, στο αριστερό τμήμα της αίθουσας βρίσκονταν πάντα οι πιο ριζοσπάστες αντιπρόσωποι και ονομάστηκαν «αριστεροί» ή «αριστερά». Έκτοτε επικράτησε ο όρος «Αριστερά» να εκφράζει και να εννοιολογεί το ριζοσπαστικότερο τμήμα του πολιτικού εποικοδομήματος.»

          Εγώ πάντως σε κάποια πράματα είμαι «αριστερός» (π.χ. θέλω κατάργηση της θρησκείας) τζιαι σε κάποια «δεξιός» (π.χ. γουστάρω να μπορώ να έχω να θκιαλέξω ανάμεσα σε Lada Niva τζιαι Porsche Cayenne αντί να έσιει μόνο Lada Niva η αγορά).

          Μου αρέσει!

  5. ΔemΩΝ permalink
    8 Οκτωβρίου, 2011 12:09

    Πώς καταφέρνετε πάντως ένα ποστ για ένα φεστιβάλ της επανένωσης να το μετατρέψετε σε ριγκ της διαίρεσης, είναι άξιο απορίας! 🙂

    (Ήμουν κι εγώ εκεί με δυο τρεις καλαμαράδες μετανάστες, είδα πολλές ασχημόφατσες αλλά τη δική σου πουθενά Στροβολιώτη…)

    ΔemΩΝ

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      9 Οκτωβρίου, 2011 18:17

      Επρεπε να με έβλεπες, λόγω ύψους και φαλάκρας, όχι μόνο λόγω ασχημόφατσας 🙂

      Μου αρέσει!

    • 12 Οκτωβρίου, 2011 08:15

      ποιος αποφασίζει πόσα αυτοκίνητα θα παραχθούν; ποιος θα τα παράγει σε ποιες συνθήκες και ποιος θα καρπώνεται τον πλούτο το κέρδος από την παραγωγή αυτή;

      και κάτι πρακτικό: αυτό που έγραψες φανερώνει ακριβώς την ψευδαίσθηση που έχει ο μέσος άνθρωπος δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία που ΟΥΔΕΠΟΤΕ θα έχει την οικονομική ευχέρεια να αποκτήσει ένα πορσε καγιενσ

      αλλά όμως σου έχουν περάσει την προπαγάνδα την οποία καταπίνεις αμάσητη ότι και καλά έχεις επιλογές ανάμεσα σε νιβα και καγιενς

      «SOCIALISM NEVER TOOK ROOT IN AMERICA BECAUSE THE POOR SEE THEMSELVES NOT AS AN EXPLOITED PROLETARIAT BUT AS TEMPORARILY EMBARRASSED MILLIONAIRES»
      -Τζων Στάινμπεκ (συγγραφέας του «Τα σταφύλια της οργής

      Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        12 Οκτωβρίου, 2011 15:02

        Ρε osr, ελάλουν σου το εγώ: οι στρεβλώσεις στην σκέψη σου ξεκινούν από το γεγονός πως έχεις στο μυαλό σου μια ουτοπία, όπου όλοι αναμένεται να βρίσκονται στο τελειότερο τους σημείο ανάπτυξης, όπως ας πούμε να κατέχουν από ένα Καγιέν.

        Ποιος το ορίζει αυτό, και γιατί θα πρέπει να φτάνει ο κόσμος στην τελειότητα για να υπάρχει ισορροπία;

        Μου αρέσει!

        • 12 Οκτωβρίου, 2011 15:31

          ποιος μιλησε για τελειο΄τητα και μαλακίες;

          στρέβλωση στο μυαλό έχουν όλοι αυτοί που απλά δέχονται ότι κάποιοι πρέπει να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης επειδή το σύστημα χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού τα δίνει όλα στις τράπεζες

          50 εκατομύρια αμερικανοί στις ΗΠΑ σύμφωνα με στοιχεία του κράτους ζουν με κουπονια σίτισης σε συνθήκες εξαθλίωσης

          80 εκατομύρια στην ΕΕ ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης σύμφωνα με την eurostat

          ο κόσμος πλέον δύσκολα τα βγάζει πέρα με τον μισθό πείνας που παίρνει ενώ την ίδια στιγμή τα κράτη ταίζουν τις τράπεζες

          είσαστεν σοβαροί ρεεε

          Μου αρέσει!

    • 12 Οκτωβρίου, 2011 12:16

      Φίλε δύσκολα καταπίνω αμάσητον κάτι εκτός τζιαι αν ένει κανένα γλυξιόν.

      Για την πρώτη σου ερώτηση εννά σου απαντήσω όπως παλιά: google it! (παρεμπιπτόντως, πολλά πιο ενδιαφέρον case study που τα αυτοκίνητα – το google εννοώ).

      Η πρακτική σου θεώρηση τωρά (οι παραπάνω εν θα πιάσουν ποττέ Cayenne) έν έσιει σχέση με τζείνον που είπα. Εγώ υπονοούσα ότι σε αντίθεσην με την κατάστασην π.χ. στην ΕΣΣΔ που ούλλοι, ελέω αναγκαίας «ισότητας/ ισοπέδωσης» είχαν Lada θέλαν εν εθέλαν, ή στην Κούβαν που ούλλοι γυρίζουν ακόμα με σαράβαλλα της δεκαετίας του ’50 (αν τζιαι τα συγκεκριμένα εν κούκλες τζιαι θα ήθελα τζιαι γω έναν) προτιμώ τον καπιταλισμόν πού τουλάχιστον ευνοεί την παραγωγή ολόκληρης γκάμας αυτοκινήτων (με κάποια κορυφαία τζιαι «ονειρικά» μοντέλα για «εκλεκτούς»). Ακόμα τζιαι η δυνατότητα να ονειρεύκουμαι αξίζει, έστω τζιαι αν ποττέ εν θα αποκτήσω κάτι.

      Όσον για την «εκμετάλλευση του προλεταριάτου», εν βλέπω γιατί να είμαι μονίμως επικριτικός για κάτι (εκμετάλλευση του ενός αθρώπου που τον άλλον για ίδιον όφελος – εκτός τζιαι αν γίνεται με καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων του αθρώπου) το οποίον εμμέσως πλην σαφώς κάμνω τζιαι εγώ καθημερινώς. Είτε που την μιαν πλευράν του δωματίου έρκουμαι είτε που την άλλην.

      Μου αρέσει!

  6. 8 Οκτωβρίου, 2011 13:59

    Τελικά είμασταν όλοι εκεί…εγώ λυπάμαι που δεν είδα και δεν μίλησα σε κανένα από τους σχολιαστές, μπορεί το λάιφ να ήταν και χρήσιμο αν λάβουμε υπόψιν την παραισθησιογόνο επίδραση των μέσων συμπεριλαμβανομένων των μπογκς, στην επικοινωνία

    κάποιες παρατηρήσεις για το διάλογο.

    1. η δεξιά κατάφερε μέσα από ένα πολύ σκληρό και οχυρωμένο κομματικό περιβάλλον, να διαμορφώσει μια μερίδα νουσιμων επανενωτικών. αυτό έγινε με κόπο υποθέτω, αν σκεφτώ πόσο δύσκολο ειναι να πολεμήσει κάποιος τις εθνικιστικές εμμονές. Είναι ευλογο ότι η δεξιά που αντιπροσωπεύει αυτό το κομμάτι αισθάνεται περήφανη για τον εαυτό της. Δικαίως αισθάνεται. Προκειται για ένα ιστορικό κεκτημένο μεγάλης πολιτικής αξίας.

    2. για όσο καιρό υφίστατο αυτό που λέμε «επανένωση μπλογκ» θυμάμαι πως χωρίς να γνωρίζω ποιός ήταν αριστερός ή δεξιός έβρισκα να συμφωνώ εντελώς με κάποιους που τώρα ανακαλύπτω πως εν της δεξιάς. Ενας από αυτούς ήταν ο Παυλος. Εχω την αίσθηση πως το νέο «επανένωση μπλογκ» μεταξύ δησυ-δηκο δεν θα έχει κανένα από τα χαρακτηριστικά συνεννόησης του δικού μας μπλογκ. Ο λόγος είναι πως οι δηκοίκοί θεωρώ εν θα σας ικανοποιήσουν ως προς το οραμα ή ως προς την θεωρία – αυτά που μας κατηγορείται εμάς πως έχουμε ως ελαττώματα μπάι δε γουέι.

    3. θα απευθυνθώ λοιπόν στον Παύλο, για να πω, πως δεν μηδενίζουμε. δεν καλεστήκαμε ποτέ σε μια διοργάνωση της δεξιάς δικοινοτικού χαρακτήρα. σε μια ανοιχτή δημόσια γιορτή επανένωσης. εμείς θα ερχόμασταν.
    και θα ήταν οφέλημο να δούμε πως θα ήταν στημένη. θα υπήρχαν ας πούμε σταντς με φωτογραφίες κοινων αγώνων; ή θα υπήρχαν περίπτερα επιχειρήσεων όπως την κρατική εκθεση;

    θέλω να πω, πως η διαθεση για επανένωση έχει μια ιστορία. και πως δεν μπορείτε να μετατρέπεται το επιθυμητό σας σε πραγματικό μόνο πάνω στις κόλλες και στα μπλοκς.

    κάμετε πράξεις. Μπορείτε; Αν μπορείτε, τολμάτε; (έστω μια φορά το χρόνο Στροβολιώτη, όι μόνο καλεσμένοι πολυτελείας που κριτικάρουν), αποδείξετε ότι έχετε τους μηχανισμούς στήριξης του δικοινοτικού κινήματος. εμείς θα είμαστε εκεί.

    υ.γ – 1.ελπίζω να μη επιλεγούν τα σούσι ως λαϊκό έδεσμα. 2. πως δεν θα φτιάξει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ο Μαρίνος Κλεάνθους 3. πως δεν θα γίνει στο λεμον παρκ

    Μου αρέσει!

    • Othellos permalink
      8 Οκτωβρίου, 2011 14:32

      «κάμετε πράξεις. Μπορείτε; Αν μπορείτε, τολμάτε;»

      Χαχαχα!!! Ατού ο Γαβρίηλης!

      Πάντως σε ότι αφορά το ΔΗΚΟ don’t worry! Την κατάλληλη ώρα το Κόμμα θα προσφέρει «Γην και Ύδωρ» στον Αρμένη, έστω και με πενιχρά ανταλλάγματα.

      Μου αρέσει!

    • 8 Οκτωβρίου, 2011 16:53

      Γειά σου Δισδαιμόνα.
      -Το γεγονός ότι πιστεύεις πως θα μπούμε τώρα σε επανενωτικό μπλογκ με το ΔΗΚΟ προδίδει αυτό που κριτικάρω στην αριστερά. Δεν μπήκα στο επανένωση επειδή μου είπε ο Συναγερμός και ούτε θεωρώ το ΔΗΚΟ σύμμαχο, ελπίζω το ίδιο να ίσχυσε και για τους αριστερούς της παρέας!
      -Αυτό που μηδενίζετε είναι τις προθέσεις της δεξιάς ή του όποιουδήποτε προσδιορίζεται ως δεξιός. Διαβάζοντας τα γραπτά σας νιώθω αποξενωμένος, βγαίνει μια «περιρρέουσα» που λέει ότι ο Πάυλος που δεν είναι μαρξιστής και που δεν πιστεύει στον πόλεμο των τάξεων και δεν έκλαψε όταν ο Χριστόφιας έγινε πρόεδρος, πρέπει να βουτήξει από μόνος του στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Ο Παύλος έκλαψε όμως με πολλούς ΑΚΕΛικούς στα συλλαλητήρια του 2004.
      -Έχετε δίκαιο ότι η δεξιά δεν έχει οργανώσει δικοινωτικές εκδηλώσεις. Ντροπή της.
      -Αυτό που ήθελα να θίξω με τα σχόλια μου είναι ο κομματικός/ιδεολογικός φανατισμός. Το τι είναι δεξιά και τι είναι αριστερά δεν χρειάζονται επεξήγηση για μένα (ΟΣΡ). Γιατί είναι τόσο πολύ αδιανόητο ο Πολυβίου να είναι ένας έντιμος άνθρωπος που έφτασε σε ένα συμπέρασμα με έντιμο τρόπο; Γιατί είναι αδιανόητο να φταίει ο πρόεδρος; Γιατί η κριτική της αντιπολίτευσης να εξυπακούει αντικομμουνισμό και όχι την πιο απλή εξήγηση των κανιβαλιστικών τάσεων των πολιτικών όλου του κόσμου;
      -Αντιλαμβάνομαι πολύ καλά ότι πολιτικοί που στηρίζω μπορεί να κάνουν λάθη, μπορεί και να με προδώσουν με το χειρότερο τρόπο και αυτό δεν θα έχει να κάνει με το χρώμα των πανώ τους. Εσύ μπορείς να το αντιληφθείς;
      -Δεν δικαιούμαι να βρίσκω των Χριστόφια κατώτερο των περιστάσεων και να συνεχίζω να ζητώ την επανένωση της χώρας μου;
      -Στην εκδήλωση που λες θα ήθελα να υπήρχαν σταντ με οστά αγνοουμένων.

      Μου αρέσει!

      • 9 Οκτωβρίου, 2011 14:11

        Δικαιούσαι να έχει όποια άποψη θέλεις για τον Χριστόφια.

        Η δική μου στάση, αφορά το κυβερνητικό εργο και τη διάθεση της κυβερνητικής γραμμής για λύση του κυπριακού. ο Χριστόφιας είναι «υπάλληλος/όργανο» της δημοκρατίας. Το δικό μου γαίμαν εν σηκώνει προσωποποιήσεις. Ούτε θετικές ούτε αρνητικές. Πιστέφκω ούτε εσένα.

        Πολλούς της επανένωσης-όπως προείπα τους αντιμέτωπισα ως ξεχωριστές προσωπικότητες, όχι ως αρνιά/μέρος μιας κατηγορίας – δεξιάς – με αρνητικό προσδιορισμό.

        Εφκαλεν η γλώσσα μας μαλλιά, κυρίως όσων είμαστε εκτός ακελ, να διεκδικούμε τον σεβασμό. Το τελευταίο τρίμηνο στα μπλογκς αυτοί που στήριξαν τον Χριστόφια είμαστε στην πλειοψηφία μας εντελώς εκτός των κομματικών μηχανισμών. Πολλές φορές τζαι εναντίον του.

        Προσωπικά έχω να περάσω πόξω που τα γραφεία του ΑΚΕΛ εδω τζαι μιαν
        εικοσαετία.
        Το ζήτημα της ιδεολογίας δεν εν εξαρτώμενο που την κομματική γραμμή. Είμαι αριστερή λόγω ιδεολογίας. Αλλά δεν είμαι ουτοπικά τοποθετημένησ την ιδεολογία μου. Αναγνωρίζω ότι το ακελ εν ο μόνος αριστερός πολιτικός σχηματισμός.

        Τέλος, εν πιστεφκω ότι υπάρχει άλλη πολιτική δύναμη ως κόμμα ή ως βάση η οποία μπορεί να διαπραγματευτεί το κυπριακό.

        και το δηκο και το δησυ είναι κατα πλειοψηφία τόσο στις ηγεσίες όσο και στη βάση αντι-ομοσπονδιακά.

        Με τη δεξιά δε, έχω ιδεολογικό πρόβλημα για τα ζητήματα της παιδείας, των κοινωνικών σχέσεων, των αξιών ζωής και της οικονομικής εκμεταλλευσης.
        Βασικά είναι ένας χώρος ο οποίος δεν μου προκαλεί τον σεβασμό ως περιεχόμενο για τον άνθρωπο. Δεν μου προκαλεί τον σεβασμό για την έννοια της εσωτερικής τζαι εξωτερικής ελευθερίας που θεωρώ ότι μας αξίζει.

        Αυτά. Τζαι η εκτίμηση παραμένει εκεί όπου εκτίστηκεν.

        Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      9 Οκτωβρίου, 2011 18:20

      Δις, εγώ πάντως δεν προέρχομαι από τη δεξιά.

      Και επίσης μόνο ως ειρωνεία βλέπω την αναφορά σε επανενωτικό μπλοκ ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ. Όπως φυσικά ειρωνεία ήταν και όταν το ΑΚΕΛ ήταν μαζί τους, αλλά φυσικά ήταν άλλου παπά ευαγγέλιο τότε.

      Ο καλεσμένος πολυτελείας σας!

      Μου αρέσει!

    • 12 Οκτωβρίου, 2011 13:26

      τι εννοείς google it;

      ποιος αποφασίζει σήμερα πόσα αυτοκίνητα θα παραχθούν; και με ποια κριτήρια;
      απάντα μου τι νομίζεις τζαι άειστα γκουκλ

      δηλαδή η μια επιλογή που έχουμε είναι αυτό που νομίζεις ότι ισχυε στην ΕΣΣΔ και το άλλο αυτό που έχουμε σήμερα;

      «Όσον για την “εκμετάλλευση του προλεταριάτου”, εν βλέπω γιατί να είμαι μονίμως επικριτικός για κάτι (εκμετάλλευση του ενός αθρώπου που τον άλλον για ίδιον όφελος – εκτός τζιαι αν γίνεται με καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων του αθρώπου) το οποίον εμμέσως πλην σαφώς κάμνω τζιαι εγώ καθημερινώς»

      ποια εν τούτα τα βασικά δικαιώματα του ανθρώπου;
      μπορείς να μου τα απαριθμήσεις;

      αν θέλεις να γίνεται ουσιαστικός διάλογος πρέπει να απαντάς χωρίς υπεκφυγές τζαι καθαρά με επιχείρηματα

      Μου αρέσει!

  7. Χαμάλης permalink
    8 Οκτωβρίου, 2011 14:44

    «1. η δεξιά κατάφερε μέσα από ένα πολύ σκληρό και οχυρωμένο κομματικό περιβάλλον, να διαμορφώσει μια μερίδα νουσιμων επανενωτικών. αυτό έγινε με κόπο υποθέτω, αν σκεφτώ πόσο δύσκολο ειναι να πολεμήσει κάποιος τις εθνικιστικές εμμονές. Είναι ευλογο ότι η δεξιά που αντιπροσωπεύει αυτό το κομμάτι αισθάνεται περήφανη για τον εαυτό της. Δικαίως αισθάνεται. Προκειται για ένα ιστορικό κεκτημένο μεγάλης πολιτικής αξίας.»

    Συμφωνώ απόλυτα πάνω σε τούτον της Δισδαιμόνας.

    Δεν έχω καμιάν δυσκολίαν να αποτυπώσω την γνώμην μου ότι τούτος ο απίστευτος άθλος μέσα στην δεξιάν, είναι έργον ενός τζιαί μόνον αθρώπου. Του Γλαύκου Κληρίδη. Του οποίου τα όποιαδήποτε άλλα λάθη (για μέναν) διαγράφονται πρώτον διότι «λάθη δεν κάμνει, όποιος δεν κάμνει τίποτε», τζιαί δεύτερον αλλά σημαντικότερον, τζιείνη η μαγιά των επανενωτικών επιβιώνει μέχρι σήμερα τζιαί δίνει το δικαίωμαν ακόμα στην ελπίδαν.

    Μου αρέσει!

  8. 8 Οκτωβρίου, 2011 15:43

    ο χώρος της δεξιάς, σύντροφε Χαμάλη, είναι ένας πολλά ενδιαφέρον χώρος, αν θέλουμε να μην συναισθηματιζόμαστε τζαι να το δούμε «κοινωνιολογικά».

    όταν πρεσβεύεις το «λαϊκό» ως στάση ζωής, μπορείς χωρίς ενοχές να κοιτάξεις μέσα στην ψυχοσύνθεση, τη σκέψη και τις ανάγκες των ανθρώπων αυτής της παράταξης, εφόσον δεν έσιεις να κάμεις με τους φούληδες τζαι τες θεοχάρενες αλλά με τον απλό ανθρωπο.

    τωρά που πλήττεται η εικόνα της Ελλάδας ιδιαίτερα, πολλοί δικοί μου φίλοι, που φλερτάρουν μέχρι και με το ελαμ, αντιληφθήκαν την έννοια του «λαϊκού» του «έλληνα» όπως την αντιλαμβάνεται ένας αριστερός. Είναι μια μεγάλη ιστορία το πως έχει διαμορφωθεί στο χρόνο και το πόσα στρώματα έχει αυτή η παράταξη.

    Μου αρέσει!

  9. 8 Οκτωβρίου, 2011 16:55

    Τζιαι κάτι άλλον. Σταματάτε να αναλύετε τους ανθρώπους παντές τζι’εσείς είσαστεν έξω που την γυάλλαν!

    Μου αρέσει!

  10. 8 Οκτωβρίου, 2011 16:56

    Εν είμαι κοινωνιολογικό φαινόμενο. Καλλίττερα κόπιασε να με γνωρίσεις.

    Μου αρέσει!

    • 9 Οκτωβρίου, 2011 14:28

      Ρε Παυλε, ούλλοι είμαστε μέρος της κοινωνίας τζαι της εποχής που μας εδιαμόρφωσεν.
      Πόση καχυποψία έλεος!

      Εν μέρος μιας ανθρωπινης αντιμετώπισης να βλέπεις τον εαυτό σου τζαι τους άλλους σαν μέρος μιας κοινωνίας των τάσεων της των κύκλων της των ιστορικών της διαμορφώσενωκ.λ.π

      Μόνο που την αυτοκριτική ξεκινά τουτο. Οι ανθρώποι που δεν κάμνουν αυτοκριτική, γίνονται μαξιμαλιστές τζαι εμμονικοί τζαι με τους άλλους ανθρώπους.

      Σόρυ που δεν είμαστε πεφωτισμένες μοναδικότητες αλλά μέρος μιας κοινωνικής πραγματικότητας τζαι παιδείας. Επροσπάθησα να πω, πως εν λάθος η δαιμονοποίηση της δεξιάς ως παράταξης. ότι εν ενα πολύμορφο φαινόμενο που αξίζει μιας πιο σοβαρής σκεψης που εν κατατάσσει τους άλλους ως μαζα/αρνιά όπως τόσον ευκολα ακούμε που εσας για μας!

      Μου αρέσει!

      • 9 Οκτωβρίου, 2011 14:34

        Να γίνω τέλεια ξεκάθαρη.

        Δεν εμπιστέφκουμαι ΠΟΣΩΣ τες ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ.

        Εχω πολλές «πύλες» επικοινωνίας τζαι προσπάθειας συνεννοησης όμως με τους ανθρώπους που λαλούν πως εν δεξιοί ή εν δημοκράτες.

        Εν άλλη η εικόνα της πολιτικής που το επίπεδο των ηγεσιών τζαι άλλη που το επίπεδο των ανθρωπων. Αυτό είπα!!!

        Μου αρέσει!

        • 9 Οκτωβρίου, 2011 15:44

          Τωρά εξηγούμαστε!
          Εγώ δεν εμπιστεύκουμαι ποσώς τες ηγεσίες.

          Μου αρέσει!

  11. 8 Οκτωβρίου, 2011 17:50

    Γεια σας τζιαι που μένα…
    Δυστυχώς δεν εβρεθήκαμε –ξανά- Dis, ούτε τον φίλο τον Ταπακούδην είχα την τύχη. Ελπίζω να συνεννοηθούμεν την επόμενη φορά.

    Με τον Strov είπαμεν τα τζιαι διά ζώσης, για λλίον, εξέφρασε μου την απαισιοδοξία του, εξέφρασα του τους λόγους που ελπίζω… τζιαι που θεωρώ ότι το ρολόϊ άρκεψε να κτυπά ανάποδα.

    Εν ξέρω που άκουσες τζιείνα που άκουσες φίλε γιατί έφυες πριν την πρώτη ομιλία… μάλλον υπολόγισες… τζιαι σίγουρα εν έππεσες έξω!

    Οκ, αν εκατάλαβα καλά *κατηγορείται* η αριστερά γιατί εν κάμνει συχνές εκδηλώσεις για την λύση-επαναπροσέγγιση;

    Έσιει ενδιαφέρον τούτον, αν το ακούεις που αριστερούς… που δεξιούς… εν θα το σχολιάσω…

    Όπως και να έχει…φέτος είμαστε μαζί με τους συντρόφους Τ/Κ τζιαι την πρώτη του Μάη ενώ εκάμαμε τζιαι άλλες δύο μαζώξεις στη Λήδρας… Να αναφέρω τζιαι τη συνεχόμενη διεργασία με στη πλατφόρμα των εκπαιδευτικών… ετοιμάζουμε επίσης κάτι –στα μέτρα μας- το επόμενο διάστημα.

    Στροβολιώτη και φίλοι, κάθε εκδήλωση της αριστεράς έχει στοιχεία λύσης-επανένωσης…
    Από εκεί και πέρα, εν φανερό πως μόνο η αριστερά μπορεί να ανοίξει δρόμους τζιαι να στηρίξει την λύση ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ (ή ακόμα κι αν δεν έρθει ποτέ, θα είναι πάντα το κανάλι συνεννόησης και κοινής δράσης) γιατί ακριβώς εν φτιαγμένη που τούτο το υλικό που δεν είναι φτιαγμένη η δεξιά.

    Το θέμα της επανένωσης σίγουρα από τη φύση του *αριστερίζει*, εν η συνέχεια των κοινών αγώνων Τ/Κ και Ε/Κ αλλά με τίποτε εν θέλει κανένας να το μονοπωλήσει.
    Χρειαζόμαστε τους *νούσιμους* φιλελεύθερους δίπλα μας, τούτους δηλαδή που για τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είτε γιατί το νιώθουν, είτε γιατί το θεωρούν ανάγκη ή απαραίτητη προϋπόθεση για ανάπτυξη κ.ο.κ…

    Σίγουρα εν θα τα έβρουμε στα μεγάλα ιδεολογικά-πολιτικά-οικονομικά-εργασιακά θέματα αλλά μπορούμε πιστεύω να τα παραμερίσουμε αν πιστεύουμε πως το παράθυρο για λύση εν ακόμα ανοιχτό.

    Για να κάμουμε ειρήνη, πρέπει να κάμουμε πρώτα ανακωχή.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      9 Οκτωβρίου, 2011 18:26

      Νέε, χάρηκα που σε γνώρισα. Ελπίζω να έχει βάση η αισιοδοξία σου – και ελπίζω να έχεις σταματήσει να ψηλώνεις :).

      Είναι το μόνο που μας μένει άλλωστε.

      Εγώ πάντως θα κάνω ανακωχή: η επόμενη ανάρτηση θα σφυροκοπά τον Γιαννάκη και τον Νίκαρο.

      (Για τον Χριστόφια, που Δευτέρας, είμαι σίγουρος πως δεν θα μας αφήσει χωρίς υλικό 🙂 )

      Μου αρέσει!

      • 9 Οκτωβρίου, 2011 22:48

        Ψηλώνω κατά πλάτος τωρά τελευταία…
        Αντικειμενικά υπάρχουν λόγοι να κρατήσουμε τις ανάσες μας για μια τελευταία βουτιά…
        Ο Χριστόφιας έννεν στο απυρόβλητο, δεν είναι τον Χριστόφια που υπερασπιζόμαστε… αλλά αυτόν που στοχοποιούν οι εθνικιστές και οι λαϊκιστές του κυπριακού.

        Μου αρέσει!

  12. 8 Οκτωβρίου, 2011 19:18

    Παρετάτε γαμώ το. Κάθε φορά που εδιχαστήκαμεν εκάμαμεν τα μαύρα τζιαι γέρημα. Εν γίνεται να διαφωνούμεν τζιαι να μεινίσκουμεν στην ορθολογιστικην διάστασην του φαινομένου; Γιατί δηλαδή να πρέπει να νεκατώννουμεν τζιαι την ερωτικήν διάστασην μέσα;

    Στροβολιώτη το ειρωνικόν υφάκιν συμβάλλει πάρα πολλά στον διχασμόν (έτσι για feeback), Παραπάνω που μιαν έντιμην τζιαι αννοιχτήν αμφισβήτησην.

    Παύλο, είσαι τσιάκκος, όποιος τζιαι να είσαι, ότι τζιαι να πιστεύκεις, ανεξάρτητα αν συμφωνώ ή αν διαφωνώ μαζίν σου.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      9 Οκτωβρίου, 2011 18:31

      Φίλε Aceras,

      Το (όποιο) υφάκι το έχω, όπως το έχεις και εσύ – κάποτε γίνεσαι πολύ δασκαλίστικος. (Και πολλάκις γράφεις εξαιρετικές ιστορίες.)

      Κατ’ ακρίβειαν ο καθένας έχει το δικό του (ΟΚ, νομίζω για άλλο το είχαν πει αυτό οι εγγλέζοι :))

      Να μείνουμεν στην ορθολογιστικήν διάστασην του φαινομένου, αλλά πώς να τα καταφέρουμε όταν με την πρώτην ευκαιρία, διάφοροι επανενωτικοί σύντροφοι, μπήκαν στα χαρακώματα και ύψωσαν την παντιέρα του ταξικού αγώνα;

      Μου αρέσει!

  13. 8 Οκτωβρίου, 2011 19:20

    Κάποτε γύρω στο 2007 υπήρχεν έναν «παραδεισιακόν» ιντερναυτικόν περιβάλλον όπου στα μπλόγκς το κύριον κίνητρον να μιλήσεις του άλλου τζιαι να τον βάλεις σαν λίνκ στον προσωπικόν σου χώρον ήταν το τί ελάλεν τζιαι όχι η ταπέλλα που του έβαλεν το Κυπριακόν κατεστημένον. Εξέραμεν αν ο άλλος ήταν αριστερός ή δεξιός αλλά δεν είχεν τζιαι πολλήν σημμασίαν. Εσεβούμαστιν το. Ακούαμεν τον.

    Τωρά…

    Μου αρέσει!

  14. 8 Οκτωβρίου, 2011 20:35

    …τωρά υπάρχει πόλωση…
    εν έντονα τα χαρακτηριστικά της ιδεολογικής-ταξικής αντιπαράθεσης.

    Παρ όλα αυτά, για χάρη της λύσης αξίζει να κάμουμε ανακωχή.
    Όταν ππέφτει τούτη η ανάγκη στο τραπέζι, οι φίλοι της δεξιάς υποστηρίζουν πως έτσι κι αλλιώς εχάθηκε τζιαι η τελευταία ευκαιρία, οπότε…

    Ελπίζουμε το πάρε-δώσε να πάει καλά, να έσιει ευχάριστα να πει ο Μπάνκης σε τρεις εβδομάδες τζιαι έτσι να μπορέσουμε να βασιστούμε σε απτά πράματα τζιαι να συνεχίσουμε που τζιαμαί που το αφήκαμε…

    Μου αρέσει!

  15. Χαμάλης permalink
    9 Οκτωβρίου, 2011 11:17

    Μιαν ερώτησιν καθαρήν τζιαί σταράτην:

    Δεχούμαστεν ο πρόεδρος της ΚΔ, να βάλει την υπογραφήν του για λύσιν του Κυπριακού χωρίς δημοψήφισμα;

    Απαντώ εγιώ πρώτος: Ναι δέχομαι.

    Μου αρέσει!

    • 9 Οκτωβρίου, 2011 14:29

      Τζιαι γω.

      Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      9 Οκτωβρίου, 2011 18:34

      Τζιαι εγώ.

      Άλλωστε το «κόλπο» του δημοψηφίσματος είχε εισαχτεί στη διαδικασία για να παρακαμφθεί ο Ντενκτάς, αφού εθεωρείτο τότε, πως με την υποστήριξη Ερντογάν, οι ΤΚ θα ψήφιζαν ΝΑΙ – ανεξαρτήτως των θέσεων του τότε ηγέτη τους.

      Α, και εθεωρείτο επίσης πως οι ΕΚ θα εψήφιζαν εν πάση περιπτώσει ΝΑΙ.

      Είχαν ξεχάσει ποιον είχε βάλει τότε πρόεδρο το ΑΚΕΛ.

      Μου αρέσει!

      • Χαμάλης permalink
        9 Οκτωβρίου, 2011 18:42

        «Είχαν ξεχάσει ποιον είχε βάλει τότε πρόεδρο το ΑΚΕΛ.»

        Νάεν καεί η ώρα τζι’ η σταλαμή!

        Αλλά τζι’ ο ΔΗΣΥ με θκυό υποψήφιους έν τα κατάφερεν να πάει ως τον δεύτερον γύρον τουλάχιστον. Ήταν μια πλήρης αποτυχία του Κυπριακού Λαού, με την πιό πολλήν ευθύνην να ππέφτει πάνω μας αλλά εκ των υστέρων. Επρόδωσεν ο Τάσσος την εμπιστοσύνην μας. Όπως τωρά ο Πολυβίου. Το θέμαν είναι αν εβάλαμεν μυαλόν. Ούλλοι μας.

        Μου αρέσει!

        • 9 Οκτωβρίου, 2011 22:15

          Αν το σκεφτείς καλά, τζιείνη η ματσαράγκα οδήγησε ουσιαστικά στην αυτόνομη υποψηφιότητα Χριστόφια. Αν ήταν ΟΚ ο Τάσσος (ή αν ήταν πιο ικανός ο Κληρίδης μέσα σε δέκα ολόκληρα χρόνια) εν θα χρειάζετουν ποτέ να μπούμε σε τούντη διαδικασία, να κυβερνήσουμε δηλαδή against all odds για να λύσουμε και το κυπριακό μαζί με χρόνια άλλα προβλήματα…

          Μου αρέσει!

  16. 9 Οκτωβρίου, 2011 14:34

    Στρόβ η προηγούμενη σου ανάρτηση ήταν σήμερα στον ΠΟΛΙΤΗ τζιαι βλέποντας τη φωτογραφία σου, είμαι σίουρος ότι σε είδα τελικά προχτές, μάλιστα εδιασταυρωθήκαν τα βλέμματα μας μια-θκιό φορές. Εγώ εκάθουμουν μόνος μου κάτω που ένα δέντρο στο πίσω μέρος των καθισμάτων για τη συναυλία σε έναν παγκάκιν πράσινον που τζείνα του κήπου τζιαι έπιννα πυρούαν (ήταν ωραίες τσακρίν by the way) με συνοδευτικόν τσιγαράκιν. Αν σου λαλεί κάτι.
    Πάντως next time ας κάμουμεν μιαν συνεννόησιν οι «επανενωτικοί» να βρεθούμεν τζιαι in the flesh. Δεν ειν’ κακό…

    Μου αρέσει!

  17. Χαμάλης permalink
    9 Οκτωβρίου, 2011 15:49

    @Yiannis Kafka

    Στο σχόλιον σου στην προηγούμενην ανάρτησιν τούτου του μπλοκ, εκτύπησες κέντρον.

    Ψάξε τζιαί λλίον το θέμαν σε σχέσιν με την αντιπαράθεσιν Τουρκίας-Διεθνούς κοινότητας, πιστεύω ότι τζιαί τζιαμέ έσιει άλλην αλήθκειαν, βλέπε πυρηνικός σταθμός.

    Μου αρέσει!

  18. 10 Οκτωβρίου, 2011 12:58

    γεια σου ρε νεε ελληνοκύπριε μεγάλε!!!!! αστυνομία αγάπηη μου!!!! μεν καρφώνεσαι τοοοοσον πολλά ρε
    βάστα τζαι λλίον τζαι τρέχουν σου τα σάλια με την ομμονοιάκκασυλλάκακαιδενειμαι καλά!!!
    φανατίλαα οπαδικήηηη και δεν είμαι καλήη

    Μου αρέσει!

  19. 10 Οκτωβρίου, 2011 18:41

    Καλησπερίζω. Σιέρουμαι για τες «καταλήξεις». Πολλά που τούτα βασανίζουμεν τες τελευταίες ημέρες τζιαι είδα κάτι που μπορεί να αναιρέσει το τέλμαν.

    Ααα τζιαι κοπέλια, στην εκδήλωσην του προγράμματος της Αλληλεξάρτησης που εν τα δκυο εμπορικά επιμελητήρια που την οργανώσαν (που διαχειρίζουνται τζιαι το πρόγραμμαν) εν είδα κανέναν σας! 🙂 (έννεν παρατήρηση γιατί εν είμαι δασκάλα!) – Διευκρινηστικά το Αλληλεξάρτηση εν τζιείνο ή μάλλον για λοαρκασμόν του που έγινεν το βιτεούϊν με τες ειδήσεις στην Κύπρο του 2030.

    Σιερετώ! 🙂

    Μου αρέσει!

  20. 12 Οκτωβρίου, 2011 14:07

    Ήρτα που κάτω να θκιαβάζουνται τα σχόλια.

    Ρε κουμπάρε σιού να με «ρυμουλκήσεις» στην προηγούμενην σου ερώτηση (ποιοι εν οι κανόνες του συστήματος). Μα αφού έσιεις απάντηση τζιαι προφανώς εν τζιαι non-negotiable («εν έσιει κανόνες»).
    Τζείνη η συζήτηση μας νομίζω είσιεν κλείσει με το δικό μου σχόλιον (ακόμα τζιαι το «μηδέν κανόνες» εν κανόνας κάποιου είδους).

    Η πρώτη σου ερώτηση ήταν για τους δεξιούς τζιαι τους αριστερούς. Απάντησα σου. Μετά ερώτησες κάτι άλλον. Απάντησα το τζιαι τζείνον. Πόθθεν ως πόθθεν «απαντώ με υπεκφυγές» τζιαι «χωρίς επιχειρήματα». Εγώ υποβάλλω σου ότι εσύ αντί να συζητήσεις κάμνεις νέες ερωτήσεις. Βασικά εκατάλαβα ότι θέλεις να φέρεις την κουβέντα τζιαμέ που θα σου δώσει πλάτσαν να εξαπολύσεις ιδεολογικήν «επίθεσην».

    Με το google it εννοώ ότι ερωτήσεις τύπου «ποιος αποφασίζει σήμερα πόσα αυτοκίνητα θα παραχθούν; και με ποια κριτήρια» ή «ποια εν τούτα τα βασικά δικαιώματα του ανθρώπου;» εν πιο καλόν να τες εύρεις στο internet παρά να με βάλλεις να σου απαντήσω εγώ.
    Αλλά άτε να σου κάμω τη χάρη. Πάτα δαμέ:

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AC#.CE.A0.CF.81.CE.BF.CF.83.CF.86.CE.BF.CF.81.CE.AC_.CE.BA.CE.B1.CE.B9_.CE.96.CE.AE.CF.84.CE.B7.CF.83.CE.B7

    (κάμε scroll down στο προσφορά/ ζήτηση)

    Τζιαι δαμέ:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Human_rights

    Όσο για το «νομίζεις ότι ισχυε στην ΕΣΣΔ» να σου βάλω τζιαι εγώ ένα ..κουίζ: Πε μου 10 μάρκες Ι.Χ. αυτοκινήτων της πρώην ΕΣΣΔ.

    Μου αρέσει!

  21. 12 Οκτωβρίου, 2011 14:16

    ρε κουμπάρε μεν μου βάλεις συνδέσμους γουικι κλπ
    κάποιος που πιάνει 600 ευρώ μισθό το μήνα στην κύπρο πληρούνται για αυτόν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα;

    όσον για την προσφορά τζαι την ζήτηση ρε κουμπάρε ταπακουδη πάλε φάσκεις τζαι αντιφάσκεις
    ή αποδέχεσαι ότι τουντο γαμημένο το σύστημα εν εσιει κανόνες ή έσιει προσφορά τζαι ζήτηση μισιμου
    αποφάσισε τι ισχύει

    Μου αρέσει!

  22. 12 Οκτωβρίου, 2011 14:19

    Α, τζιαι σε κάτι άλλον που είμαι «δεξιός». Αν θεωρήσουμεν ότι η αριστερή ιδεολογία ήβρεν έκφραση στα κομμουνιστικά καθεστώτα, τζιαι αν θεωρήσουμεν ότι τζείνα ήταν οι «ευλογημένοι» εκφραστές της για δεκαετίες (κάποια «επιζούν» τζιαι τυγχάνουν θαυμασμού ακόμα), διαφωνώ κάθετα με την κοσμοθεωρίαν μιας «πάνσοφης ηγεσίας» που ξέρει εκ των προτέρων το τι εν καλό για μένα πριν που μένα. Όπως είπεν τζιαι ο Hitchens, ο κομμουνισμός έφερεν πολλά όμορφα πράματα στον κόσμον αλλά παράλληλα εσήμαινεν πως έπρεπε να θυσιάσεις «λλίον παραπάνω ελευθερία που τζείνην που πρέπει». Κάτι σαν την θρησκοληψίαν ένα πράμα (απλά τζιαμέ αντί κόμμαν έσιεις τον θεούλλην τζιαι τους εκπροσώπους του επί γης.).

    Μου αρέσει!

  23. 12 Οκτωβρίου, 2011 14:24

    α τζαι όσον αφορά το ερώτημα σου, καταρχήν να σου ξεκαθαρίσω ότι στην ΕΣΣΔ δεν υπήρχε κομουνισμός αλλά κρατικός καπιταλισμός, δηλαδή τον έλεγχο των μέσων παραγωγής τον έλεγχε μια γραφειοκρατική κάστα ανθρώπων που έλεγχαν το κράτος
    ενώ στον κομουνισμό δηλαδή την κοινοκτημοσύνη τον πλούτο που παράγεται τον καρπώνονται αυτοί που τον παράγουν και κανένας δεν εκμεταλλεύται την εργατική τους δύναμη όπως γίνεται σήμερα

    το θέμα ρε κουμπάρε ταπακούδη δεν είναι πόσες μάρκες εσιει επειδή εσύ είσαι το απόλυτο παράδειγμα θύμα ακριβώς τούτον που περιέγραψε ο στάινμπεργκ δηλαδή ότι ονειρεύκεσαι τάχα να πιάεις καγιένς δηλαδή απλά να ικανοποιήσεις την ματαιοδοξία που σου φούσκωσαν οι τιβανθρωποι

    το θέμα είναι όλοι οι άνθρωποι να έχουν αξιοπρεπή διαβίωση δηλαδή να έχουν φαγητό στέγη ελευθερία

    και αυτό σημαίνει όλοι οι άνθρωποι να έχουν αυτό που έχουν ανάγκη
    δηλαδή εγώ που ασχολούμαι με ποδηλασία πχ να έχω ένα καλό ποδηλατο
    ή καλή μοτόρα
    αυτό μπορώ να σου το αναλύσω πως θεωρώ ότι μπορεί να γινει σε συνθήκες ελευθεριακού κομουνισού

    δεν σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι θα έχουν όλοι τα ίδια πράγματα
    η ουσία ειναι οι άνθρωποι να έχουν αυτό που έχουν ανάγκη

    Μου αρέσει!

  24. 12 Οκτωβρίου, 2011 14:27

    Εσύ λaλείς ότι εν έσιει κανόνες. Εγώ είπα ότι ακόμα τζιαι να το δεχτώ τούτον, πάλε κανόνας είναι (only one rule, no rules).
    Πάλε η ερώτηση σου περί μισθού εν θα οδηγήσει πουθενά. Ο τζιύρης μου το ’77 έπιαννεν 100 λίρες το μήνα τζιαι επηένναν ούλλα στη δόση του σπιθκιού. Εζιούσαμεν με τον μισθόν της μάνας μου (άλλες 100-120 λίρες). Οι αθρώποι εμεγαλώσαν τρία κοπελλούθκια τζιαι εξοφλήσαν τζιαι το σπίτιν. Τζιαι ευχαριστούσαν το θεόν που τους εδίαν υγείαν, διότι ενομίζαν ότι είσιεν θεόν τζιαι μάλιστα ασχολείτουν μαζίν τους.

    Άλλην ερώτησην; Σιγά σιγά εννά πάμεν τζιαι στο big bang αλλά τζιαι τζιαμέ εν νομίζω να σε ικανοποιήσω, νομίζω εν υπαρξιακόν το θέμαν μας, αν ήταν πρακτικόν ήταν να σε ικανοποιήσουν έστω τζιαι λλίον τα wikiπαιδικά.

    Μου αρέσει!

  25. 12 Οκτωβρίου, 2011 14:33

    Φίλε εν φκαίννουμεν που μέσα. Για να γίνει καλή μοτόρα΄πρέπει πρώτα να ορίσεις το «καλή μοτόρα» τζιαι μετά να εύρεις αφενός κάποιον να την δημιουργήσει τζιαι κάποιον να την θέλει. Η φύση του αθρώπου εν τέθκοια που ως σήμερα ικανοποιείται καλλίττερα με τον καπιταλισμόν. Εν τούτον που σου έλεεν τζιαι ο Στροβ αλλά απόπαιρνες τον.
    Ο καπιταλισμός έσιει χάλια στοιχεία διότι ενίοτε, στες ακραίες εκφάνσεις του, ανέχεται να πεθανίσκει ένα μωρό που την πείναν ενώ λλία χιλιόμετρα πάρακάτω κάποιος πετάσσει το φαί στα σκουπίθκια. Αλλά όπως τζιαι στη φύση, έτσι τζιαι στον πολιτισμόν, επιζεί το πιο προσαρμόσιμον τζιαι όϊ το πιο «καλόν».
    Προφανώς για να πάμεν τζιαμέ που θα ήθελες (τζιαι γω τζιαι ούλλοι μας|) πρέπει να «εξελιχτούμεν» πολιτισμικά σαν είδος. Κάτι που προφανώς έννεν ούτε εύκολον ούτε ελεγχόμενον.

    Μου αρέσει!

    • 12 Οκτωβρίου, 2011 14:38

      ανθρώπινη φύση η μεγαλύτερη μπαρούφα που ειπώθηκε

      τζαι εξυπηρετεί τους πάντες που βολεύκονται πάνω σε αυτόν

      δηλαδή η φύση του ανθρώπου ενει να πεθανίσκουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώποι στην κίνα για να μας κάμνουν ναικ;

      πε μου να δούμε

      Μου αρέσει!

  26. 12 Οκτωβρίου, 2011 14:37

    το ότι εσύυ ευχαριστούσες τον θεό επειδή είχες τάχα τζαι τούτα κλπ κλπ τι ακριβώς σημαίνει;
    να έχουμεν υγείαν τζαι μαλακίες
    τούτα τα φαιδρά επιχειρήματα αγνοούν παντελώς την πραγαμικότητα
    έστω τζαι αν εσύ επειδή είσαι βολεμένος μεσοαστός τζαι επειδή έτυχε να τα έχεις τούτα ούλλα τι στον θκιαολο σημαίνει δηλαδή

    άνθρωποι που πιάνουν 600 ευρώ το μήνα ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης αλλά κατεσένα πρέπει να εν χαρούμενοι γιατί έχουν την υγεία τους

    τζαι άτε εσπασεν ο θκιάολος το πόδι τους τζαι έν εχουν την υγεία τους τζαι πρέπει να έβρουν χιλιάδες ευρώ για γιατρούς

    τι γίνεται τότε

    τέσπα επανέρχομαι

    Μου αρέσει!

  27. 12 Οκτωβρίου, 2011 14:48

    Το τελευταίο σου σχόλιο ήταν ολίγον τι «σκιαμαχία», επαρερμήνευσες με τζιαι αντίκορυσες την παρερμηνεία σου.
    Κατ’ αρχήν εγώ είμαι άθεος οπότε η αναφορά στες ευχαριστίες πορς το θεό αφορούν στους γονιούς μου, οι οποίοι τζιαι σήμερα εν πολλά θεοσεβείς. Αλλά προς τιμήν τους, ανώ αντλούσαν δύναμην πουτην πίστην τους, εν εκάθουνταν να προσεύχουνται να τους βοηθήσει ο θεός, εσιύψαν την κάρα τους τζιαι εδουλέψαν σιυλλήσιμα τζιαι εκαταφέραν πολλά.
    Ανέφερες έναν ποσό (€600), ανέφερα ένα ποσό (100 λίρες). Το point μου ήταν ότι έναν ποσόν εν λέει τίποτε, άλλοι με €600 ευρώ εν άρχοντες τζιαι άλλοι πεθανίσκουν λόγω «έλλειψης νοσηλείας».

    Εννά συνοψίσω που συμφωνούμεν:

    «Κάθε άθρωπος εν διαφορετικός αλλά είμαστεν ούλλοι ίσοι»
    «Με βάσην τούτην την ισότηταν, ούλλοι ανεξαιρέτως θα έπρεπεν να έχουν κάποια βασικά αγαθά: τροφή, καταφύγιο, μόρφωση, περίθαλψη κ.α.)»
    «Πέραν τούτου, το «σύστημα» θα έπρεπε να είναι΄»προοδευτικό», «προσαρμόσιμο» στην κάθε εποχή τζιαι πάνω που ούλλα «ανθρώπινο».

    Το τι πρέπει να κάμουμεν ο καθένας για να το πετύχουμεν τούτον, σηκώννει μεγάλην κουβένταν. Προσωπικά αρκέφκω που το προσωπικό/ ατόμικόν επίπεδον (προσπαθώ να είμαι «καλός» άθρωπος τζιαι πολίτης) τζιαι πάω πάρακάτω (π.χ. κάμνω υπαρξιακές συζητήσεις με τον osr στο blog του Στροβολιώτη). Ώσπου να μας βαρεθεί…

    Μου αρέσει!

    • 12 Οκτωβρίου, 2011 15:41

      το ποσό έχει απόλυτη σχέση και δεν είναι κάτι σχετικό

      οι 100 λίρες του 77 δεν έχουν απολύτως καμιά σχέση με τις 100 λίρες του σήμερα

      τα δάνεια που έκαμναν τότε οι γονείς μας εξοφλούνταν άνετα γιατί ήταν πολλά μιτσιά
      και αυτό λόγω του ότι μέχρι το 2001 υπήρχε ο νόμος περί το΄κου που όριζε ότι

      το αρχικό κεφάλαιο δεν μπορεί να διπλασιαστεί

      δηλαδή αν έκανες δάνειο 5 χιλιάδες λίρες τζαι 100 χρόνια να περνουσαν το μάξιμουμ που θα μπορούσε να πάρει με αγωγή η τράπεζα ήταν 10 χιλιάδες λίρες

      το δάνειο του παπά σου ήταν πολλά χαμηλό γιαυτο τζαι το εξόφλησεν

      σήμερα ελέω του νόμου περί φιλελευθεροποιήσεως των επιτοκίων του 1999 που τέθηκε σε εφαρμογή το 2001 και κατάργησε τον νόμο περί τόκου

      και άρα μπορούν να σου βάλλουν τόκους ώσπου ζεις και το αρχικό κεφαλαιο να εκατονταπλασιαστεί

      και έτσι ελέω καπιτλασιμού και ασυδοσίας με την φούσκα των δανείων που έσκασε το 2008 στις ΗΠΑ ένα νέο ζευγάρι που πιάνουν μαζί τζαι οι δυο στην καλύτερη περίπτωση 2000 ευρώ πρέπει να διουν 1000 ευρώ για 40 χρόνια για να γοράζουν έναν δυάρι τρύπα

      και όμως οι γαμημένες οι τράπεζες ταίζονται με τρισεκατομύρια ευρώ ακόμα και η proton αγοράστηκε από το ελληνικο΄κράτος την ίδια στιγμή πυ ζητούν από τον απλό άνθρωπο να θυσιάσει τα 500 ευρώ μισθό που πιάνει

      ρε ξέρες ότι ορίστηκε ως πρώτος μισθός για τους εκπαιδευτικούς στην ελλάδα τα 660 ευρώ;;;

      ξερεις πόσα πιάνει ένας λοχαγός καλαμαράς 35 χρονών;

      1000 ευρώ

      εσύ δέχεσα ερ βολεμένε ανθρωπάκο να πιάνεις 1000 ευρώ;

      τι παραπάνω έχεις από τον μόνιμο τον καλαμαρά που έφκαλεν τζαι ευελπίδων;

      απλά επειδή εμείς στην κωλοκυπρο έτυχε να ξεπλένουμε δισεκατομυρια βρώμικα κεφάλαια από την ρωσιά τζαι βολευκούμαστεν ούλλοι σημαίνει ότι πρέπει να γράφουμε στ @@ μας τον υπόλοιπο κόσμο

      ακο΄μα τζαι στις ΗΠΑ του μέγιστου προπαγανδιστικού μηχανισμού ο κόσμος κατά εκατοντάδες χιλιάδες εξύπνησαν occupy wallstreet τζαι εσείς ακομα τζοιμάστε

      Μου αρέσει!

  28. 12 Οκτωβρίου, 2011 16:07

    http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=317379
    Βρετανία: επιπλέον 600.000 παιδιά θα ρίξουν στη φτώχεια τα νέα μέτρα λιτότητας
    Της ΛΗΔΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
    Δραματικές επιπτώσεις στις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών της Βρετανίας αναμένεται να έχουν τα μέτρα λιτότητας και η επακόλουθη μείωση του μέσου εισοδήματος, προειδοποιεί το έγκριτο Ινστιτούτο Δημοσιονομικών Μελετών (IFS) που προβλέπει ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια τα παιδιά που ζουν σε συνθήκες φτώχειας θα αυξηθούν κατά 600.000.
    Σε μια μια μάλλον ζοφερή εκτίμηση των αλλαγών που θα φέρει το νέο πρόγραμμα λιτότητας της βρετανικής κυβέρνησης -με βασικούς άξονες τη φορολογική μεταρρύθμιση και τον περιορισμό των κοινωνικών επιδομάτων- το IFS προβλέπει ότι το μέσο εισόδημα θα μειωθεί κατά περίπου 7% σε πραγματικούς όρους, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 35 ετών: «Θα είναι η μεγαλύτερη τριετής πτώση του μέσου εισοδήματος μετά την περίοδο 1974-77», δηλαδή μετά την περίοδο που ακολούθησε την πετρελαϊκή κρίση της δεκαετίας του ’70. Ως αποτέλεσμα της μείωσης αυτής τα παιδιά που ζουν στη φτώχεια θα αυξηθούν κατά πάνω από μισό εκατομμύριο, φτάνοντας το 2013 τα 3,1 εκατομμύρια. Παράλληλα σε συνθήκες φτώχειας θα ζουν 2,5 εκατ. γονείς και 4 εκατ. ενήλικοι (ενεργός πληθυσμός) χωρίς παιδιά. Μετά το 2013 και την προγραμματισμένη εισαγωγή του νέου συστήματος κοινωνικής πρόνοιας, ο αριθμός των φτωχών παιδιών αναμένεται να μειωθεί το 2014 και το 2015 στα 3 εκατ. Στη μελέτη του IFS, ένα παιδί θεωρείται ότι ζει σε συνθήκες φτώχειας όταν το πραγματικό εισόδημα της οικογένειάς του είναι κατώτερο του 60% του μέσου οικογενειακού εισοδήματος της χώρας. Τα στοιχεία του ανεξάρτητου ερευνητικού Ινστιτούτου δείχνουν ότι, με τις σημερινές τάσεις, η κυβέρνηση θα χάσει το στόχο της μείωσης της παιδικής φτώχειας στο 5% (για την απόλυτη φτώχεια) και στο 10% (για τη σχετική φτώχεια) μέχρι το 2020. Γιατί μέχρι τότε τα ποσοστά αυτά θα ανέρχονται σε 23% και 24% αντιστοίχως.

    Σε μια πρώτη αντίδραση, εκπρόσωπος της κυβέρνησης Κάμερον δήλωσε ότι η μελέτη του IFS δεν λαμβάνει υπόψη άλλες μεταρρυθμίσεις οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει «προκειμένου να ενθαρρυνθεί η επιστροφή στην εργασία οικογενειών που ζουν σήμερα με επιδόματα» και αναμένεται να μειώσουν το συνολικό επίπεδο της φτώχειας.

    (Πηγές: http://www.guardian.co.uk.-bbc.co.uk-www.lemonde.fr)

    δέκτου εσυ ρε ταπακούδη τζαι στροβολιώτη να μειωθεί η αξιοπρεπής διαβίωση των κοπελλουθκιών σου να δούμε

    Μου αρέσει!

  29. 12 Οκτωβρίου, 2011 17:11

    Άτε ρε Στροβ, τέρμαν η οικογενειακή ζωή, πιασ’τα πλακάτ τζιαι πάμεν έξω που το κοινοβούλιον της Αγγλίας μπας τζιαι σώσουμεν κανέναν κοπελλούϊν (των εγγλέζων) που την φτώσιαν, ή κόμα καλλίττερα, πόξω που τη Wall street. Να αφήκουμεν τζιαι τες μάλλες τζιαι τα μούσια τζιαι να τραγουδούμεν το «no woman no cry». Τζιαι μετά να κατεβούμεν Σομαλίαν που έσιει λιμόν να κατακεραυνώσουμεν τον καπιταλισμόν.
    Βέβαια ποιος εννά «υπηρετήσει τον καπιταλισμόν» για να μεν πεινάσουν (όντως) τα δικά μας κοπελλούθκια, ρώτα τον φίλο μας τον osr. Ίσως το κράτος προνοίας που έχουμεν (πε αλλόναν).

    «ξερεις πόσα πιάνει ένας λοχαγός καλαμαράς 35 χρονών; 1000 ευρώ
    εσύ δέχεσα ερ βολεμένε ανθρωπάκο να πιάνεις 1000 ευρώ;
    τι παραπάνω έχεις από τον μόνιμο τον καλαμαρά που έφκαλεν τζαι ευελπίδων;»
    Τζιαι που ξέρεις ρε φίλε πόσα πιάννω εγώ; Ή πόσα θα εδέχουμουν να πιάννω; Ή αν είμαι «βολεμένος»; Οξά έκαμες τζιαι μόνιμος, οξά έφκαλες την ευελπίδων τζιαι εν ανάξιος ο μισθός τους. Ούλλους ανεξαιρέτως. όπως τζιαι τους δασκάλους που εννά πεινάσουν με 660 βασικόν. Ούλλοι ανεξαιρέτως. Η βιετναμέζα που στέλλει τζι’έσσω της με 300 νάμπου να πει η γέρημη;

    Έσιεις λάθος τζιαι για το δάνειον των γονιών μου. Ήταν πολλά δύσκολον να το πιάσουν τζιαι εν ελπίζαν να το ξοφλήσουν διότι οι μισθοί ήταν άθλιοι. Διότι τότε εν είσιεν λεφτά να δοθούν σε μιαν ανακάμπτουσαν οικονομίας τζιαι οι τράπεζες εθέλαν σιήλιες εγγυήσεις (όπως τωρά που ήρταν πάλε οι ισχνές αγελάδες). Εχρειάστηκεν ο καπιτάλας της οικογένειας (αλουμινιτζιής) να τους εγγυηθεί για να πιάσουν όσα επιάσαν, τα οποία εκάμαν τζιαι τζείνοι 20 χρόνια να τα ξοφλήσουν (οξά εν λλία;). Αλλά αν σου πει κανένας ότι επειδή κάποιες «δαιμονικές» τράπεζες εδεχτήκαν να δανείσουν/ επενδύσουν στην Κύπρο εμπόρεσεν΄να ανεβεί τζιαι ο μισθός του κόσμου εννά σταθείς πάλε στα «κακά» τους τζιαι στο πόσον ωραία έπρεπεν να εν ούλλα. Μαζί σου φίλε, αλλά έχουμεν τζιαι «ξύπνιον» εκτός που «‘ονειρα» να υπηρετήσουμεν. Σόρρυ για το βόλεμαν.

    Μου αρέσει!

    • 12 Οκτωβρίου, 2011 19:10

      Η βιετναμέζα που στέλλει τζι’έσσω της με 300 νάμπου να πει η γέρημη;»

      ναι άσιλα πε μου να δούμε τι να πει;

      πε μου που τα αλήθκεια όμως

      Μου αρέσει!

  30. 12 Οκτωβρίου, 2011 17:26

    Εν ηξέρω αν θα σου το ανοίξει (μπορεί να θέλει διαδικασία login) αλλά αν θέλεις να καταλάβεις την «δεξιοφροσύνην» μου, τουλάχιστον σε θέματα οικονομίας/ κοινωνίας, θκιάβασε νάμπου λαλεί τούτος ο επάρατος (νεο)φιλελεύθερος σήμερα στον ΠΟΛΙΤΗ, εκφράζει με σχεδόν 100%:

    Click to access 1318404029-30613.pdf

    Όϊ επειδή μου αρέσκει, όϊ επειδή εν τέλειον,(είπα σου εξάλλου τες πεποιθήσεις μου πιο πάνω στη σύνοψην της κουβέντας αλλά αγνόησες τες) αλλά επειδή τούτον έσιει επικρατήσει για την ώραν, τζιαι ακόμα τζιαι να θέλεις να το «ανατρέψεις» (thanks, but no thanks) πρέπει πρώτα να το «παίξεις καλά» (μεν μπεις πάλε σε τζείνον το λούκκιν να χαρείς). Αλλιώς τρώει σε αμάσητον…

    Μου αρέσει!

  31. 12 Οκτωβρίου, 2011 19:31

    τρώει σε αμάσητον έτσι τζι αλλοιώς παλληκάρι μου
    εν τούτον που εν καταλαβεις

    εσύ εγώ ο στροβολιώτης κλπ εν που καθαρήν τύχη που έχουμεν οσα έχουμεν

    τζαι εν αγνόησα τίποτα τουντο πράμαν επικράτησεν επειδή απλά οι άνθρωποι ανέχονται το
    απλά πράματα

    τζαι η δουλεία κάποτε ήταν ο κανόνας στις κοινωνίες
    για αιώνες

    ε και; τι στον θκιάολο σημαίνει τουτον;

    εννοείς
    τζείνον το κείμενον με τίτλο «ή μαθαίνεις ή παθαίνεις;»

    καπιταλιστική κύπρο και καπιταλιστική αμερική

    πόσο άσχετος μπορεί να είσαι για εξαπολύεις τέτοιες ΜΑΛΑΚΙΕΣ
    αληθινά πραγματικά είναι απίστευτο πως πανάσχετοι άνθρωποι γράφουν σε εφημερίδες έχουν εξουσία

    είναι τρομακτικό αληθινά

    καπιταλιστική σουηδία καπιταλιστική ινδία καπιταλιστική τουρκία καπιταλιστικό αζερμπαιζάν
    καπιταλιστική κίνα καπιταλιστική ινδονησία κλπ κλπ

    πόσο άσχετος μπορείς να είσαι από πολλές απόψεις οικονομικές κοινωνιολογικές κλπ για να λες τέτοιες μαλακίες επαναλαμβάνω

    ειδικά αυτό είναι άξιον ….εμετού
    «Η ιστορία έδειξε ότι μη δημοκρατικά καθεστώτα μπορεί υπό κάποιες προυποθέσεις να φέρουν καλύτερο αποτέλεσμα πχ αρχαία Ρώμη)

    δηλαδή ο τύπος είναι γάμησετα αλλού για αλλού κούκου

    ένα απλό πρώτο ερώτημα πχ
    «καλύτερο αποτέλεσμα»

    τι εννοεί; σε τι αναφέρεται;

    σε ποιους αναφέρεται;

    σε ποια περίοδο αναφέρεται από τους αιώνες της ρωαμικής αυτοκρατορίας;

    γάμησε δηλαδή

    ειδικά αυτό είναι όλα τα λεφτά

    Η απάντηση λίγο πολύ ειναι Στιβ Τζομπς. Ότι στις ΗΠΑ λιγο πολύ φτωχός (σε αυτό το βαθμό) είναι αυτός που επιλέγει να είναι φτωχός. Άρα κάποιος που είναι φτωχός δεν έχει δικαιώμα να διαμαρτυρηθεί»

    τέλεία και παύλα, φιρμάνι τελεσίδικο
    αυτός που είναι φτωχός σε τέτοιο επίπεδο είναι επειδή επιδιώκει να είναι φτωχός

    50 εκατομύρια άνθρωποι που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης επιλέγουν να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης

    έχω πολλά επιθετα αναβράζοντα μέσα τόσο για τον τυπάκο που κάμνει τον δημοσιογράφο όσο και για σένα που λαλείς ότι συμφωνείς σχεδόν 100%

    φίλε μου να σου πω την αληθεια;

    θεωρώ ότι έχεις πάρα πολύ χαμηλό επίπεδο κατανοήσης του κόσμου στον οποιο ζεις

    είσαι απίστευτα αμαθής και ημιμαθής

    και το πιο τραγικό είναι ότι πιστεύεις ότι ξέρεις πολλά

    κανένας δεν κατέχει την αλήθεια αλλά παλληκάρι μου
    οκ τόση αφέλεια σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο αγγίζει τα όρια της βλακείας

    η οποία φυσικά οφείλεται στο βόλεμα

    δηλαδή κάποιος που περνά καλά γιατί να κάτσει να καταλάβει γιατί 80 εκατομυρια ευρωπαίοι ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης

    το πιο εύκολο είναι απλά να πεις την σουπερ μαλακία που ειπε ο πανηλίθιος γεωργιαδης ότι αυτοί φταίνε που είναι τεμπέληδες

    Μου αρέσει!

    • 12 Οκτωβρίου, 2011 20:40

      «τρώει σε αμάσητον έτσι τζι αλλοιώς παλληκάρι μου εν τούτον που εν καταλαβεις».

      Μπορεί. Ειδικά αφού εν το καταλάβω. Πε μου εν όπως το αναισθητικόν στον οδοντίατρο; Οξά εν επειδή είμαι εγώ μονίμως αναίσθητος;

      «εσύ εγώ ο στροβολιώτης κλπ εν που καθαρήν τύχη που έχουμεν οσα έχουμεν».

      Φίλε μίλα για τον εαυτό σου τζιαι τον στροβολιώτην (αν τον ξέρεις δηλαδή) διότι εμέναν ΕΝ με ξέρεις.

      Καλά για το Γεωργιάδη αραθκιάζεις ένα σωρόν επίθετα αλλά απλά ρωτάς ερωτήσεις αντί να αναπτύξεις επιχειρήματα (πάλε). Λάμνε ρώτα στο κάτω κάτω για ποιαν περίοδον της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας αναφέρεται ή για το πόσον «άσιημα» εζούσαν οι σκλάβοι τους τζιαιρούς της ακμής της (σε σχέσην με τους προλετάριους των σοβιέτ του υπαρκτού σοσιαλισμού με τες πάνσοφες ηγεσίες ας πούμεν).

      Ο άθρωπος γράφει καθημερινά στη 2η σε κυκλοφορίαν εφημερίδαν της Κύπρου αλλά επειδή ιδεολογικά εν γουστάρεις αρκέφκεις τα ad hominem. Όπως κάμνεις τζιαι για μένα σε ολόκληρον το υπόλοιπο σου σχόλιον. Εξανάπα σου το, εν τζιαι εν εμένα που εννά πείσεις έτσι, αλλά όσους (αν) μας παρακολουθούν. Τζιαι το militant ύφος χάννει σου πόντους. Αν δεν σε κόφτει no problem φίλε μου.

      Όσον για την κοπελλίτσαν με το σπαραξικάρδιον ύφος που εννά αυτοκτονήσει επειδή εν άνεργη 10 μήνες (!) έναν έχω να της πω. Τζιαι μη σιερόττερα. Έσιει αθρώπους που εν καθηλωμένοι σε έναν κρεβάτιν εκ γενετής. Εμπορούσεν να μεν είσιεν γεννηθεί τζιαι καθόλου. Όπως το τραγουδάκιν του Πανούση (μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά κλπ.)

      Στην Ελλάδαν ήμουν τζιαι εγώ 6 μήνες άνεργος πτυχιουχος τζιαι επήα 10 μήνες σερβιτόρος τζιαι λατζιέρης ώσπου να έβρω κάποιον εργοδότην που να μεν ασχολήτουν αν ήμουν κυπραίος ή όϊ. Εμπορούσα να κάτσω τζιαι έξω που την αμερικανικήν πρεσβείαν με πινακίδα «κάτω ο ιμπεριαλισμός/ καπιταλισμός» αλλά ή γλήορα εννά έπρεπεν να φάω έννεν;

      «και το πιο τραγικό είναι ότι πιστεύεις ότι ξέρεις πολλά». Ουουουουφ, προκαλώ σε να μου έβρεις ΕΝΑ σχόλιον μου που ισχυρίστηκα έτσι πράμαν.

      Όσον για την αμάθειαν τζιαι την ημιμάθιαν, εγώ προσπαθώ το πρώτον να το λλιάνω τζιαι το δεύτερον να το αποφύγω, ομολογουμένως όϊ πάντα επιτυχώς . Σε τούτον το πλαίσιον αποφεύγω να χαρακτηρίσω αναλόγως άλλους. Προτείνω σου να το δοκιμάσεις. Αλλά εν τζιαι θέμαν χαρακτήρα βεβαίως-βεβαίως. Εν ήμουν ποττέ του καφκά γεννικώς.

      Α, ναι η βιετναμέζα:

      «ναι άσιλα πε μου να δούμε τι να πει; πε μου που τα αλήθκεια όμως»

      Μπορεί να πει «ρε κοπέλια εγώ με 300 ευρώ το μήνα σε 4 χρόνια εννά χτίσω τζιαι καλύφην, εσείς εν μπορείτε ούτε να ζιήσετε με τα διπλάσια; Μα πόση μάσα σιόρ;»

      Κοινώς, ΄»πενία τέχνας κατεργάζεται». Αλλά γμτ, εξήασα, εν ημιμάθια τούτη. Σόρρυ φίλε…

      Μου αρέσει!

      • 13 Οκτωβρίου, 2011 16:14

        εγώ βάλλω σου επιχειρήματα λέγοντας σου ότι στην μήτρα τουντου συστήματος υπήρχαν το 2009 40 εκατομύρια άνθρωποι σε συνθήκες εξαθλίωσης και σίγουρα σήμερα είναι πολύ περισσότεροι

        Σύμφωνα με το γραφείο απογραφής των ΗΠΑ οι άνθρωποι που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας φτάνουν τα 40.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/540319/ArticleNewsWorld.aspx

        σύμφωνα με την eurostat το 2008 το 17% της ΕΕ δηλαδή 80 εκατομύρια άνθρωποι ζουσαν κάτω από το όριο της φτώχειας και εννοείται ότι σήμερα είναι πολύ περισσότερο το ποσοστό

        Click to access 3-18012010-AP-EN.PDF

        βάλλω σου επιχειρημα ότι στην αγγλία την μαμμή τουντου συστήματος τα πάφτωχα παιδιά θα αυξηθούν κατά 600 χιλιάδες
        http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=317379
        Βρετανία: επιπλέον 600.000 παιδιά θα ρίξουν στη φτώχεια τα νέα μέτρα λιτότητας

        τζαι εσύ απαντας μου με μαλακίες του υψίστου επιπέδου με κειμένακια του γεωργιάδη που μιλά για καπιταλιστικες ηπα και που η απάντηση του σε όλα αυτά ειναι:

        «Η απάντηση λίγο πολύ ειναι Στιβ Τζομπς. Ότι στις ΗΠΑ λιγο πολύ φτωχός (σε αυτό το βαθμό) είναι αυτός που επιλέγει να είναι φτωχός. Άρα κάποιος που είναι φτωχός δεν έχει δικαιώμα να διαμαρτυρηθεί”

        πολλά καλό επιχείρημα με το οποιο συμφωνείς σχεδόν 100%
        πε μας ρε ταπακούδη γιατί στην μήτρα του γαμημένου του καπιταλισμού τις ηπα έχει παραπάνω που 50 εκατομύρια άνθρωπους που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης; επειδή εν τεμπέληες;

        πες μας να δούμε

        βάλλω σου επιχείρημα ότι 660 ευρώ με τούντο πανήψυλο κόστος ζωής είναι επί της ουσίας καταδίκη στην φτώχεια τζαι στην εξαθλίωση την ίδια στιγμή που ούλλα τα κράτη ταίζουν με τρισεκατομύρια τις τραπεζες τζαι εσύ απαντάς μου ως εξής:

        «Εζιούσαμεν με τον μισθόν της μάνας μου (άλλες 100-120 λίρες). Οι αθρώποι εμεγαλώσαν τρία κοπελλούθκια τζιαι εξοφλήσαν τζιαι το σπίτιν. Τζιαι ευχαριστούσαν το θεόν που τους εδίαν υγείαν»

        αλλά το κορυφαίο για την βιετναμέζα που φέρνεις ως παράδειγμα ότι ζιουν οι άνθρωποι με λλία τζαι εν κάθεσαι ούτε κλάσμα του δευτερολέπτου να σκεφτείες τι ακριβώς είπες είναι το εξής:

        «Μπορεί να πει “ρε κοπέλια εγώ με 300 ευρώ το μήνα σε 4 χρόνια εννά χτίσω τζιαι καλύφην, εσείς εν μπορείτε ούτε να ζιήσετε με τα διπλάσια; Μα πόση μάσα σιόρ;»

        ρε μα είσαι σοβαρός οξά λαλείς αστειουθκια ρε;

        καταρχήν ρε ταπακούδη που ως φτωχός που λαλείς ότι είσαι άρα και ως άνθρωπος εκτός πραγματικότητας που εννοείται ότι είναι κάποιος φτωχός που έχει όνειρα ότι εννα πιάει τάχα καγιένς!!! πολ΄λα ωραίον ονειρο ρε συγχαρητήρια

        καταρχήν για ποιον λόγο κόφκει τζαι έρχεται η βιετναμέζα στην γαμημένη την κυπρούλα για να σου ξεσκατίζει τα μωρά σου ή τους γονείς σου τους ηλικιωμένους ρε;
        Σκέφτου το;
        Τουτον εν το όνειρο κάθε βιετναμέζας δηλαδή;
        Να έρκεται στην κύπρο με τον κάθε τττοπππουζοκυπρέο που βαστά δκυο λιρες που καθαρήν τύχη τζαι να του ξισκατίζει τα κοπελλουθκια του;

        Ως φαντάζομαι θα είδες στις ταινείες με τον ραμπο τζαι τον τσακ νορις οι κωλοαμερικάνοι εκάμαν εισβολήν στο βιετνάμ
        Τζαι αν τζαι εν σου το λαλούν στις ταινείες τους οι κωλοαμερικάνοι εφάσιν τα μούτρα τους μεν
        Αλλά εδιαλύσαν το βιετνάμ που είχεν 3 εκατομύρια νεκρούς και όλη του η υποδομή καταστράφηκε
        Το βιετνάμ την δεκαετεία του 50 ήταν μια αναδυόμενη οικονομία που δεν βασιζόταν στο κωλοσύστημα του καπιταλισμού τζαι γιαυτον οι κωλοαμερικάνοι επήαν τζαι εδιαλύσαν τους για να μεν καταστούν μοντέλο για άλλες χώρες που εν εθέλαν τον καπιταλισμό
        Έτσι το βιετνάμ έδκιωξεν μεν τους αμερικάνους που είχαν 55 χιλιάδες νεκρούς αλλά ήταν ήδη διαλυμένη τζαι πλέον ως χώρα με πάρα πολύ φτωχούς ανθρώπους έχει νέα κατοχή άλλου είδους με εργοστάσια της ναικ αντιντας κλπ να στρατοπεδεύουν τζαμέ για να έχουμεν εμείς παπουτσούθκια κλπ
        Τζαι επίσης να κόφκουν να έρκουνται που του θκιαολου τη μάνα σε τούντον κωλότοπο με ανθρώπους άσχετους παντελώς που τα πάντα για να τους ξεσκατίζουν τα μωρά
        300 ευρώ ρε άσχετε ταπακούδη εν σε κανούν για πισσες ρε
        Ζήσε εσύ με 600 ευρώ αφού είσαι αρτσιάκκης
        Άτε ολαν τζαι κανεί
        Βάλλω σου το κείμενο με την κοπέλα που επί 10 μήνες εν άνεργη τζαι έχασεν τα πάντα τζαι εσύ ως αλαζόνας κομπλεξικός τάχα απαντάς μου ότι ήσουν τζαι εσύ άνεργος τζαι παπαριές
        Αμφισβητώ καταρχήν ότι ήσουν 6 μήνες άνεργος γιατί εν θα είχες έτσι μαλακισμένη συμπεριφορά προς έναν άνθρωπο που σπαράζει κυριολεκτικά γιατί έφτασε σε μιαν κατάσταση που δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο και που δοκίμασε τα πάντα
        Τζαι δηλαδή τι στον γαμόshiστο σημαίνει πενία τέχνας κατεργάζεται;
        Άκου ρε κουμπαρε δηλαδή ρεε
        Γιατί να υπάρχουν φτωχοί ρε;;;;σκέφτου το; Γιατί πρέπει να υπάρχουν φτωχοί που δεν έχουν να φάνε ενώ άλλοι έχουν κυριολεκτικά τα πάντα ρε
        Αν είσαι εσύ μαλάκας μοιρολάτρης τζαι τάχα εφκαλες τα πέρα με επιμονή τζαι μαλακίες που νομίζεις ότι έκαμες εν σημαίνει απολύτως τίποτε
        Σκέφτου να χάσεις την δουλειά σου ρε
        Τζαι να μεν εσεις να ταίσεις τα κοπελλουθκια σου ρε
        Να μεν εχεις να τους πληρώσεις για την στέγη
        Τι εννα κάμεις τότε ρε
        Εννα κατεργαστείς τέχνες τάχα

        Μου αρέσει!

  32. 12 Οκτωβρίου, 2011 19:57

    διάβασε εδώ και πες μου αν αυτή η γυναίκα είναι φτωχή γιατί το επιλέγει

    http://typosnyxterinos.blogspot.com/2011/10/blog-post.html

    Ξημέρωσε νύχτα.

    Είμαι στα 37 μου.

    Δουλεύω απ’ τα 16 μου.

    Στην Αθήνα ζω απ’ τα 24 μου.

    Δε θυμάμαι εποχή που να ‘χω μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα άνεργη. Θυμάμαι πολλές εποχές που βρέθηκα να κάνω δυο δουλειές ταυτόχρονα. Τα τελευταία οκτώ χρόνια για παράδειγμα. Θυμάμαι εποχές που τα πράγματα ήταν καλά, κι άλλες που ήταν δύσκολα και στριμωγμένα. Ποτέ μου όμως, ούτε στις πιο άγριες «πείνες» των φοιτητικών μου χρόνων, δε βρέθηκα στην κατάσταση που είμαι τώρα.

    Δεκατρία χρόνια σ’ αυτή την πόλη, δούλεψα, μόχθησα, στάθηκα στα πόδια μου, αλλά τώρα πια παράδωσα τα όπλα.

    Είμαι δέκα μήνες άνεργη. Γνωρίζοντας από νωρίτερα πως θα χάσω τη δουλειά μου, άρχισα να ψάχνω από πέρισυ το Πάσχα. Έστειλα 120 περίπου βιογραφικά σ’ αυτό το διάστημα, σε διάφορες δουλειές, και καμιά 35αριά σε εκδοτικούς οίκους για μετάφραση.

    Πήρα δύο απαντήσεις από εκδοτικούς οίκους, οι οποίοι με ενημέρωναν πως δεν χρειάζονται συνεργάτες.

    Οι υπόλοιποι 153 προφανώς λυπήθηκαν το χρόνο που χρειάζεται να στείλεις ένα απορριπτικό email.

    Για πρώτη φορά στη ζωή μου αντιμετωπίζω μια έξωση στο τέλος του τρέχοντος μήνα. Η σπιτονοικοκυρά έχει αφρίσει και πλέον θα μιλάμε με τους δικηγόρους της. Έχει δίκιο φυσικά. Τα λεφτά της θέλει, δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Τα 8 χρόνια που μένω στο σπίτι της και το ότι ποτέ δεν της καθυστέρησα ή έφαγα νοίκια, δεν παίζουν κανένα ρόλο. Ούτε οι εργασίες που έκανα στο σπίτι με δικά μου έξοδα και κόπο. Άλλωστε όπως είπε κι η ίδια, «δεν έχω πια αξιοπρέπεια», κι όπως υπερθεμάτισε η κόρη της «είμαι απατεώνας που ζω εις βάρος τρίτων».

    Οι μεταφορείς που ήρθαν για να μου δώσουν τιμή για μετακόμιση και αποθήκευση μου ζήτησαν 150 ευρώ μηνιαίως για αποθήκευση σε κοντέινερ τους και 600-750 για τη μετακόμιση μέχρι την αποθήκη. Για μετακόμιση ως το πατρικό μου στο Βόλο μου ζητούν περίπου 1200 ευρώ.

    Δεν έχω τα χρήματα ούτε για το ένα, ούτε για το άλλο. Ακόμη κι αν έβρισκα τα χρήματα για τη μετακόμιση ως το Βόλο, η μητέρα μου ζει σ’ ένα μικρό διαμέρισμα των 40 τετραγωνικών όπου μετά βίας να χωρέσω εγώ κι ο υπολογιστής μου, ίσως και κάποια από τα ρούχα μου.

    Όλα τα υπόλοιπά μου πράγματα, το νοικοκυριό 10 και βάλε χρόνων, θα πάει πιθανόν για βρούβες.

    Η εφορία μου ζητά τα 300 ευρώ του φόρου επιτηδεύματος κι ο τόκος τρέχει 3% το μήνα. Η ΔΕΗ σε λίγο θα μου στείλει το τελευταίο μπουγιουρντί ενώ υπολόγισα πως ο φόρος που θα μπει ενσωματωμένος θα είναι περίπου 420 ευρώ.

    Το τελευταίο δίμηνο του ΤΕΒΕ το πλήρωσα με αίμα και κυριολεκτικά τελευταία στιγμή.

    Η επόμενη πληρωμή στο τέλος του Νοέμβρη δε θα γίνει. Η τρέχουσα εισφορά μου είναι 640 ευρώ, αλλά εγώ είμαι χωρίς μετάφραση.

    Η εταιρεία με την οποία συνεργάζομαι μου δήλωσε πως δεν ξέρουν αν και πότε θα μου ξαναδώσουν δουλειά και πως δεν μπορούν να μου εγγυηθούν πως θα έχω σταθερή συνεργασία μαζί τους. Σε περίπτωση που είχα, αυτή η σταθερή συνεργασία θα μου απέφερε το αστρονομικό ποσό των 420 ευρώ το μήνα. Για την ώρα όμως, δεν υπάρχει ούτε αυτό το δεδομένο.

    Η πόλη στην οποία έζησα δεκατρία χρόνια τώρα, με φτύνει στο περιθώριο σαν σκουπίδι.

    Είμαι δειλή για να δώσω μια και να πηδήξω απ’ το μπαλκόνι, και ζει ακόμα η μάνα μου, δεν της αξίζουν τέτοιες καράφλες στα ογδόντα της.

    Δεν ξέρω ούτε πού θα πάω, ούτε πού θα σταθώ. Για πρώτη φορά στη ζωή μου νιώθω κυριολεκτικά επί ξύλου κρεμάμενη, χωρίς τόπο να πατήσω και να κρατηθώ.

    Κι εντάξει, εγώ πάω στο διάολο, κι όλα έφτασαν στο τέλος.

    Όμως δεν αντέχω λεπτό στη σκέψη πως δεν μπορώ να βολέψω κάπου τα ζωντανά μου. Η Λούνα, ο Κανέλλος κι ο Τσίκος δε φταίνε σε τίποτα. Τα μεγάλωσα όλα από μια σταλιά, η Λούνα πλησιάζει τα δέκα χρόνια της και δεν έχει ζήσει στο δρόμο ούτε μια μέρα απ’ τη ζωή της. Πού θα πάνε αυτά τα ζώα; Τι θ’ απογίνουν;

    Πώς να τα γλιτώσω και πώς να τα εξασφαλίσω; Πόσα θα προλάβω να κάνω μέχρι το τέλος του μήνα;

    Έχω απελπιστεί κι έχω βυθιστεί στην απόγνωση. Όσες καβάτζες υπομονής και κουράγιου είχα έχουν εξανεμιστεί.

    Και φως δε βλέπω πουθενά.

    Ξημέρωσε κι είναι νύχτα.

    Το κείμενο αυτό καταχωρήθηκε την Δευτέρα, Οκτώβριος 10, 2011 και ώρα 4:35 μμ.
    « πίσω
    82 Σχόλια
    6:04 μμ

    Μου αρέσει!

  33. 13 Οκτωβρίου, 2011 19:38

    «σύμφωνα με την eurostat το 2008 το 17% της ΕΕ δηλαδή 80 εκατομύρια άνθρωποι ζουσαν κάτω από το όριο της φτώχειας και εννοείται ότι σήμερα είναι πολύ περισσότερο το ποσοστό»

    Πε μας τζιαι ποιες χώρες «ρίχνουν» τον μέσον όρο να δούμεν. Εν τζείνες του «καπιταλισμού» άραγες σου; Οξά τζείνες του «πρώην» υπαρκτού σοσιαλισμού.

    Τον Γεωργιάδην εν προφανές ότι παρεξηγείς τον, όπως τζιαι μέναν εξάλλου. Επί της ουσίας εξακολουθείς να μεν αντιτείνεις τίποτε εκτός που ερωτήσεις που ούτε ο ίδιος εν έσιεις σκεφτεί πρακτικά αλλά ουτοπικά.

    «πε μας ρε ταπακούδη γιατί στην μήτρα του γαμημένου του καπιταλισμού τις ηπα έχει παραπάνω που 50 εκατομύρια άνθρωπους που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης; επειδή εν τεμπέληες;». Σκιαμαχίες τζιαι πάλε σκιαμαχίες. Ούτε καν ο Γεωργιάδης έννε τούτον που λαλεί. Φίλε μου κάτσε ερμήνευσε τον μόνος σου, εν έχω λόγον ούτε προφανώς όφελος πέραν που τα αμέτρητα «ρε» σου να σου το κάμω εγώ.

    «Να έρκεται στην κύπρο με τον κάθε τττοπππουζοκυπρέο που βαστά δκυο λιρες που καθαρήν τύχη τζαι να του ξισκατίζει τα κοπελλουθκια του;» σκιαμαχία τζαι πάλε σκιαμαχία τζιαι abusive attitude. Κατ’ακρίβειαν έχω βιετναμέζαν τζιαι κάμνει ωραία πράματα για μέναν τζιαι την οικογένεια μου αλλά εν θα σου δώκω τζιαι λοαρκασμόν. Όσο για τό τι ήρτεν να κάμει, εν ενήλικας, υγιής τζιαι πιάννει τριπλάσια από ότι στη χώραν της.

    «300 ευρώ ρε άσχετε ταπακούδη εν σε κανούν για πισσες ρε. Ζήσε εσύ με 600 ευρώ αφού είσαι αρτσιάκκης.» Κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Μπορεί ΕΣΥ να αγοράζις μόνον πίσσες. Άλλοι μπορεί να κλάμουν θαύματα. Όσο για την αρτιακκοσύνην, έννεν το πόσα πιάννω ή με πόσα ζω που το δείχνει. Έχουμεν προφανώς κρίτήρια τζιαι για τούτον.

    «Γιατί πρέπει να υπάρχουν φτωχοί που δεν έχουν να φάνε ενώ άλλοι έχουν κυριολεκτικά τα πάντα ρε». Γιατί πρέπει να πεθανίσκουμεν, γιατί εν είμαστεν τέλειοι, γιατί εν υπάρχει το ιπτάμενον τέρας που σπαγέττι για να τρώμεν όσον θέλουμεν;

    «Αμφισβητώ καταρχήν ότι ήσουν 6 μήνες άνεργος γιατί εν θα είχες έτσι μαλακισμένη συμπεριφορά προς έναν άνθρωπο που σπαράζει κυριολεκτικά γιατί έφτασε σε μιαν κατάσταση που δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο και που δοκίμασε τα πάντα».
    Μάλιστα, είμαστεν τζιαι ψεύτες κατά τον osr. Μάσιαλλα ρε παιδί μουεν πολλή η «ενδοσκόπηση» που πρέπει να κάμουμεν. Μετά που τα σχετικά μάλλον εννάακολουθήσει τζιαι πιστοποιητικόν «ελεύθερου κομμονισμού». Βοήθεια μας.
    Ώστε εδοκίμασεν τα πάντα, τζιαι δεν μπορεί να κάμει τίποτε άλλον ο καημένος ο άθρωπος, έστειλεν 120 βιογραφικά (!!) σε δέκα μήνες. Δηλαδή λλιόττερον που 1/3 την ημέραν. Τζιαι θέλει να αυτοκτονήσει η καημένη. Μάνα μου ρεεεεεε.
    Α, τζιαι εγώ είμαι 37, τζιαι εγώ δουλεύκω που τα 14 μου, αν θέλεις ρε κουμπάρε osr να σου φέρω τζιαι την κατάστασην των κοινωνικών ασφαλίσεων μου, που τον τζιαιρόν που εζύμωννα κόλλα τους μαστόρους να κολλούν μάρμαρα στο City Plaza. Ή μάλλον ποιος ο λόγος; Ζαττίν έσιει νόημαν; Με έτσι συζητήσεις, τα δαχτύλια σου χαλάς τζιαι τίποτε άλλον.
    Άτε τζιαι κανεί που λαλείς τζιαι συ! Cheers (που λαλούν οι καπιταλομήτρες).

    Μου αρέσει!

  34. 13 Οκτωβρίου, 2011 19:47

    ναι ενώ για τις ΗΠΑ εν φκάλλεις κιχ ταπακουδη μου; 50 εκατομύρια άνθρωποι να τους πετάξουμεν;

    ναι εν τζείνες του υπαρκτού που εκαταγάμησεν τες ο καπιταλισμός που εμπήκε με το ΔΝΤ του στην ουγγαρία τζαη την ρουμανία πχ τζαι έσυρεν τους μισθούς για να έρκουνται δαμέ να δουλεύκουν στον κάθε ττοπουζοκυπρέο

    τεσπα

    ό,τι ήταν να ειπωθεί ειπώθηκε

    πάντως τουτον που έχω να σου πω τζαι αν θέλεις ακου το είναι να ανοίξεις τζαι λλίον το μυαλό σου να μεν πιστεύκεις όσα σου λαλούν οι δημοσιοκάφροι των κερδοσκοπικών εταιρειών που τους ταίζουν οι τράπεζες που έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στις διαφημίσεις

    τζαι κάτσε τζαι δκιάβασε τζαι κανέναν βιβλίο «σατανικό» τζαι ίσως ξεφύγεις που τα στερεότυπα σου

    έτα δαμέ τα βιβλία να τα κατεβάσεις

    ΒΙΒΛΙΑ για «κατέβασμα»

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      13 Οκτωβρίου, 2011 22:59

      Υπάρχει κάτι που μας επιβάλλει πως δεν πρέπει να υπάρχουν φτωχοί; (Δεν είναι κάτι που μου αρέσει, όπως δεν μου είχε αρέσει όταν πέθανε η μάνα μου από καρκίνο στα 56.)

      Η ουτοπία πάντα θα σε ακολουθεί!

      Μου αρέσει!

      • 14 Οκτωβρίου, 2011 07:42

        υπάρχει κάτι που μας επιβάλει να μην συνεχίσουν οι άνθρωποι τις ιατρικές έρευνες για να καταπολέμηση του καρκίνου ώστε να μην πεθαίνουν οι άνθρωποι από αυτόν;

        το απολίτικο βόλεμα θα σας ακολουθεί πάντα
        ανθρωπάκοι χωρίς επιχειρήματα

        Μου αρέσει!

  35. 14 Οκτωβρίου, 2011 07:58

    Καλημέρα σας κύριοι.

    Ευχαριστώ θερμά τον osr για τα βιβλία, ειδικά η αναρχία ενδιαφέρει με σαν θέμαν τζιαι θα αξιοποιήσω πλήρως την ευγενικήν χορηγίαν.

    Είπα να το κλείσω το θέμαν αλλά λαλείς ρε φίλε θκιό κουβέντες που εν μπορώ να μεν τες απαντήσω.
    Πρώτον:
    «ναι ενώ για τις ΗΠΑ εν φκάλλεις κιχ ταπακουδη μου; 50 εκατομύρια άνθρωποι να τους πετάξουμεν;»

    Άμα λαλείς τούτην την κουβένταν σημαίνει εν επικοινωνούμεν. Διότι ανέφερα σου τι πιστεύκω:
    “Κάθε άθρωπος εν διαφορετικός αλλά είμαστεν ούλλοι ίσοι”
    “Με βάσην τούτην την ισότηταν, ούλλοι ανεξαιρέτως θα έπρεπεν να έχουν κάποια βασικά αγαθά: τροφή, καταφύγιο, μόρφωση, περίθαλψη κ.α.)”
    “Πέραν τούτου, το “σύστημα” θα έπρεπε να είναι΄”προοδευτικό”, “προσαρμόσιμο” στην κάθε εποχή τζιαι πάνω που ούλλα “ανθρώπινο”.

    Δες τζιαι τα στατιστικά τα ¨αποστομωτικά» κατ’ εσέναν για τες ΗΠΑ:

    «Income, Poverty and Health Insurance in the United States: 2010 – Highlights
    The data presented here are from the Current Population Survey (CPS), 2011 Annual Social and Economic Supplement (ASEC), the source of official poverty estimates. The CPS ASEC is a sample survey of approximately 100,000 household nationwide. These data reflect conditions in calendar year 2010.

    •The official poverty rate in 2010 was 15.1 percent — up from 14.3 percent in 2009. This was the third consecutive annual increase in the poverty rate. Since 2007, the poverty rate has increased by 2.6 percentage points, from 12.5 percent to 15.1 percent.
    •In 2010, 46.2 million people were in poverty, up from 43.6 million in 2009—the fourth consecutive annual increase in the number of people in poverty.
    •Between 2009 and 2010, the poverty rate increased for non-Hispanic Whites (from 9.4 percent to 9.9 percent), for Blacks (from 25.8 percent to 27.4 percent), and for Hispanics (from 25.3 percent to 26.6 percent). For Asians, the 2010 poverty rate (12.1 percent) was not statistically different from the 2009 poverty rate.1
    •The poverty rate in 2010 (15.1 percent) was the highest poverty rate since 1993 but was 7.3 percentage points lower than the poverty rate in 1959, the first year for which poverty estimates are available.
    •The number of people in poverty in 2010 (46.2 million) is the largest number in the 52 years for which poverty estimates have been published.
    •Between 2009 and 2010, the poverty rate increased for children under age 18 (from 20.7 percent to 22.0 percent) and people aged 18 to 64 (from 12.9 percent to 13.7 percent), but was not statistically different for people aged 65 and older (9.0 percent)»

    Εσύ σαν πολέμιος του καπιταλισμού επικεντρώννεσαι στο «46,2 million». Αν έμπαινα στη διαδικασία να σου υπερασπίστώ το σύστημαν (που έννεν τούτος ο σκοπός μου αλλά τελως πάντων) έσυρνα σου την τούτην την γραμμήν τζιαι ετέλειωννεν το debate εις βάρος σου:
    «•The poverty rate in 2010 (15.1 percent) was the highest poverty rate since 1993 but was 7.3 percentage points lower than the poverty rate in 1959, the first year for which poverty estimates are available.»

    Το σύστημαν εν 50% πιο κάτω σε φτώσιαν παρά πριν 50 χρόνια, ακόμα τζιαι τωρά που εν σε κρίσην.
    Δε τζιαι ποιοι εν οι πραγματικοί φτωσιοί (λατίνοι, μαύροι 25%, λευκοί 9,9%) τζιαι η εικόνα ολοκληρώνεται. Πε μου φίλε τωρά, πόσους μαύρους τζιαι λατίνους έσιει στην νεοτσαρικήν Ρωσσίαν ή σε άλλες χώρες του πρώην «υπαρκτού σοσιαλισμού» τζιαι μετά έλα πε μου ξανά αν εν ο θκιάολος ο καπιταλισμός ή τζείνον που θεωρείς μπαρούφαν, ήτοι «η αθρώπινη φύση».

    Μου αρέσει!

  36. 14 Οκτωβρίου, 2011 08:06

    Το δεύτερον που σύρνεις τζιαι απαιτεί απάντησιν εν τούτον:
    «τζαι κάτσε τζαι δκιάβασε τζαι κανέναν βιβλίο “σατανικό” τζαι ίσως ξεφύγεις που τα στερεότυπα σου».

    Δαμέ βέβαια έσεις με σε μειονετικήν θέσην διότι εν ξέρω πόθεν έρκεσαι εσύ τζιαι που πάεις ιδεολογικά/ κοσμοθεωρητικά αλλά εγώ στα 12 μου εγονάτιζα πάνω στο κρεβάτιν τζιαι ελάλουν το βασιλεύ ουράνιε παράκλητε τζιαι στα 20 μου εφώναζα για το ποιος εν ο ένας ο τούρκος τζιαι για το πόσον ζει ο Γρίβας τζιαι οδηγεί μας. Σήμερα είμαι άθεος τζιαι διεθνιστής τζιαι κυπραίος 100% τζιαι θκιαβάζω μονίμως κάτι, που εκλαϊκευμένην επιστήμην τζιαι φιλοσοφίας ως άρθρα «δημοσιοκάφρων που τους πιερώννουν οι τράπεζες», είτε με ενοχλούν τζείνα που λαλούν είτε οϊ. Μεν μου μιλάς εμέναν για «στερεότυπα» με λλία λόγια, ειδικά αν που τες κουβέντες σου κουβαλάς τζιαι συ τα δικά σου (άκου εν μπαρούφες η φύση του αθρώπου).

    Μου αρέσει!

  37. 14 Οκτωβρίου, 2011 09:02

    Υποψιάζουμαι εννά σου αρέσ(κ)ει τούτον το κομμάτιν osr:

    Ειδικά οι στίχοι…

    Μου αρέσει!

  38. 14 Οκτωβρίου, 2011 09:26

    εγώ αφιερώνω σας το τούτον το τραγούδιν τους σε σένα τζαι στον στροβολιώτη που νομίζετε οτι εσείς τζαι τα κοπελλούθκια σας εναν μείνουν αλώβητα για παντα

    λες τζαι η βιετναμέζα ο βούλγαρος ο κινέζος κλπ εν εσιει κοπελλούθκια τζαι οικογένεια

    If You Tolerate This, Your Children Will Be Next

    Μου αρέσει!

  39. 14 Οκτωβρίου, 2011 13:13

    Είχα το δει τζιαι πιο παλιά το βίντεο σου, εν είχα καταλάβει ότ εν δικό σου τόσες μέρες που συζητούμεν, πράβο σου φίλε.
    Κατ’ εμέναν έτσι κλιπς πρέπει να τα εντάξουν στο εκπαιδευτικό μας σύστημαν, αννοίουν μάθκια τζιαι φκάλλουν παρωπίδες.
    Που την άλλη φίλε πρέπει να σου επαναλάβω ότι είσαι too militant για τα γούστα μου. Τζιαι εγώ σημείωσε (μάλλον) είμαι ο δεύτερος δεξιός/ ενωτικός/ εθνικιστής που «είδεν το φως». Τζιαι πάλε ξενίζουν με οι «ιδεολογικές επιθέσεις» τζιαι το ύφος σου. Η αποδοχή τζιαι η αλλαγή εν καθαρά προσωπική πορεία, εν επιβάλλεται που άλλους.
    Φαντάσου ήνταλως εννά «ταμπουρωθεί» κατ’ αντιστοιχίαν ο πρώτος που περιγράφεις στο φιλμάκιν (τζ’ ο αριστερός τζι’ ο δεξιός). Τζιαι όπως θωρείς τζιαι με τους φίλους μας τους αριστερούς τωρά που τα έκαμεν σιόνιν ο Χριστόφιας, άμα ταμπουρωθεί ο άλλος, έχασες τον, ακόμα τζιαι το πιο σωστόν πράμαν να λαλείς.
    Θυμίζεις μου τον Papzee στους Cyprus Freethinkers (αν έσιεις υπόψη). Μπαίννει κανένας γέρημος θεϊστής μες στο μπλογκ να πει μιαν άποψην, να κάμει μιαν ερώτησην τζιαι κάμνει τους ένα μάτσο ρεπανόφυλλα, «ηλίθιους» τους ανεβάζει, «καθυστερημένους» τους κατεβάζει. Ε, σηκώννουνται τζιαι φεύκουν τζιαι έχουν τζιαι επιχείρημαν μετά ότι εν είμαστεν freethinkers εμείς οι άθεοι. Έσιει άδικον;
    Για τον καπιταλισμόν, έσιεις διαμορφώσει μιαν έντονην άποψην. Fair enough. Θέλεις να μας πείσεις ότι εν άδικος τζιαι καταστροφικός για τον άθρωπον. Fair enough. Λέμε σου την άποψη μας, ωραία τζιαι πολιτισμένα, πε μας τζιαι σού τη δική σου, τζιαι στο κάτω-κάτω ας φτάσουμεν στο ελάχιστον, ότι δηλαδή συμφωνούμεν σε μιαν διαφωνίαν. Ξαπόλα τες «ιερές οργές», εν βοηθούν σε τίποτε. Μίλα όπως μες στο φιλμάκι, τζείνον το ύφος εν πόμπα.
    Τέλειον το τραγουδάκιν που έβαλες, τέλειοι οι MSP αλλά είπα σου: μεν κηρύττεις, εν ηξέρουμεν απαραίτητα λλιόττερα που σέναν νάμπου θέλει ο ένας τζι’ ο άλλος που την ζωήν του (καλή ώρα ο βούλγαρος ή η βιετναμέζα). Ούτε εν θέμαν βολέματος μια άποψη, κυρίως εν θέμαν γνώσης τζιαι βιωμάτων. Τζιαι άμα έσιεις τζιαι κοπελλούθκια, προσέχεις θκιό φορές ήντα λαφαζανιές λαλείς.
    Κοινώς, αν λυπάσαι πραγματικά τούτους τους αθρώπους, γιατί είσαι μπροστά που έναν εργαλείον του καπιταλισμού (internet, προσωπικός υπολογιστής) τζιαι όϊ στη Σομαλία ή τες ζούγκλες του Βιετνάμ; Ή γιατί νομίζεις ότι επειδή εν είμαστεν εμείς τζιαμέ έχουμεν λλιόττερην εμπάθεια (που την καλήν ένοιαν) για τούτους τους αθρώπους τζιαι γεννικά το κακόν στον κόσμον;
    Γιατί (για να μπαμεν τζιαι στην αρχικήν κουβένταν της ανάρτησης) ενώ είμαστεν δεξιών καταβολών επήαμεν σε μιαν συγκέντρωσην της αριστεράς για την επανένωσην; Οξά εν αμελητέα τα «μικρά βήματα» τζιαι πρέπει να πηέννουμεν με ππήδους;

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.