Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η πίκρα σήμερα.

13 Οκτωβρίου, 2011

 

Στίχοι: Νίκος Γκάτσος
Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις
Πρώτη εκτέλεση: Δήμητρα Γαλάνη

Άλλες ερμηνείες:
Γιώργος Μαρίνος

Η πίκρα σήμερα
δεν έχει σύνορα
κι εσύ δεν έπρεπε να μ’ αρνηθείς.
Κάποτε αλίμονο
στο μεσοχείμωνο
τον ήλιο σου ‘φερα να ζεσταθεί

Κοίτα πώς κλαίει ο ουρανός
δεν είναι πια γιορτή.
Έγινε τ’ όνειρο καπνός
πες μου γιατί, γιατί.
Κοίτα πώς κλαίει ο ουρανός
μα εσύ καρδιά μην κλαις,
κι όταν χτυπάει ο κεραυνός,
τραγούδι εσύ να λες.

Νύχτωσε, βράδιασε,
ο κόσμος άδειασε,
κρύβω το δάκρυ μου και καρτερώ.
Μα εσύ δεν έρχεσαι,
βρέχει και βρέχεσαι,
ποτήρι μου ‘δωσες, φαρμακερό.

http://www.stixoi.info/

 

 

«ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Πολύ πικραμένος δήλωσε ότι είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, από τις αντιδράσεις απέναντι στον ίδιο, και έστειλε το μήνυμα πως συνεχίσει να υπερασπίζεται το Σύνταγμα και τις βασικές αρχές.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του 7ου Φόρουμ του Συμβουλίου της Ευρώπης που πραγματοποιείται στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος Χριστόφιας υπογράμμισε τη βαρύτητα των τοποθετήσεων του ΓΓ του ΣτΕ Thorbjorn Jagland, καθώς και του Υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας Kostyantyn Gryshchenko, με τους οποίους είχε νωρίτερα κατ’ ιδίαν συνάντηση.
»Έξω πάμε πολύ καλά. Είναι μέσα που δεν βρίσκουμε κοινή γλώσσα και συνεννόηση, είναι μέσα που τίποτε καλό δεν κάνει ο Πρόεδρος», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε »έξω όλοι λένε ότι κάνει πολλά καλά ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ως Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία εκπροσωπεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στο ΣτΕ και στο διεθνή οργανισμό και παντού».
»Βλέπετε τη στάση που τηρούν χώρες μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, μη Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, χώρες μέλη της Ευρώπης και της ΕΕ, του ΣτΕ, σε ό,τι αφορά ακριβώς τις προσπάθειες μας για ανεύρεση φυσικού αερίου, ως προσπάθεια υλοποίησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ακόμα και για τούτο μπορεί να έχουμε κριτική», συμπλήρωσε.
Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ακούγεται πολύ πικραμένος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε: »Είμαι πολύ πικραμένος, γιατί να μην είμαι. Έχουμε ένα Πρόεδρο που είναι ευαίσθητος, αλλά έχουμε και ένα Πρόεδρο ο οποίος υπερασπίζεται το Σύνταγμα και βασικές αρχές και αυτό το μήνυμα θέλω να το δώσω με σαφήνεια».
Είπε ακόμη πως ο κ. Jagland, ως ΓΓ του ΣτΕ, τοποθετήθηκε με σαφήνεια και στη διάρκεια της προσφώνησης του προς το Συνέδριο και σημείωσε πως »κάποιοι, δυστυχώς, μόνο από έξω εκτιμούν τις προσπάθειες μας και τη συνέπεια μας και τον αγώνα μας για εξεύρεση λύσης του κυπριακού προβλήματος και θέλω να ευχαριστήσω τον ΓΓ του ΣτΕ».
»Εμείς», συνέχισε, »συμβάλλουμε στον ανασχηματισμό του Συμβουλίου και γίνεται μια τέτοια προσπάθεια για περαιτέρω αλλαγές στις διαδικασίες και στον τρόπο λειτουργίας του ΣτΕ και (ο κ. Jagland) μου εξέφρασε τη μεγάλη του εκτίμηση διότι η Κυπριακή Δημοκρατία στηρίζει υποστηρίζει και διαδραματίζει θετικό ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια».
Ερωτηθείς για τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι »ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας προεδρεύει του Συμβουλίου των Υπουργών και υπό αυτήν την ιδιότητα του, αλλά και υπό την ιδιότητα μιας φίλης χώρας την οποίαν ο Πρόεδρος έχει επισκεφθεί πρόσφατα, έχουν ληφθεί συγκεκριμένες αποφάσεις για την παραπέρα ανάπτυξη των παραδοσιακά φιλικών σχέσεων μεταξύ Ουκρανίας και Κύπρου».
»Είχαμε τη συνάντηση, ανασκοπήσαμε τις διμερείς σχέσεις και βεβαίως και παρουσία της Υπουργού Εξωτερικών κ. Κοζάκου Μαρκουλλή, με την οποία θα αναλάβουν την παραπέρα προώθηση στην πράξη, συμφωνιών, στις οποίες έχουμε καταλήξει με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μου».
Σε ερώτηση πότε θα μεταβεί στην πλατφόρμα της Noble Energy, από όπου γίνονται οι γεωργήσεις για ανεύρεση φυσικού αερίου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι »αν θα πάω στην πλατφόρμα, θα πάτε πρώτοι και θα με περιμένετε», ενώ για το πότε θα αρχίσουν οι διαδικασίες για το δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων, απάντησε »όταν τα επίσημα χείλη θα προφέρουν το πότε, θα το ακούσετε».»

50 Σχόλια leave one →
 1. 13 Οκτωβρίου, 2011 15:41

  Μετάφερα το άσχετο σχόλιό μου στο προηγούμενο ποστ εδώ που είναι και απολύτως σχετικό:)

  “Έχουμε ένα Πρόεδρο που είναι ευαίσθητος, αλλά έχουμε και ένα Πρόεδρο, ο οποίος υπερασπίζεται το σύνταγμα και τις βασικές αρχές”.

  Εδώ και καιρό προσπαθούσα να καταλάβω τί μου κεντρίζει το ενδιαφέρον στις δηλώσεις του και τι είναι αυτό που γαργαλάει κάθε φορά τη μνήμη μου να βγει στην επιφάνεια. Σήμερα λοιπόν συνειδητοποίησα πως μιλά συνεχώς για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο, όπως κάνει ο Ιούλιος Καίσαρ στις καταπληκτικές ιστορίες του Αστερίξ!

  Μήπως να του το επισημάνει κάποιος; Ή μήπως μόνο εγώ το βρίσκω ενοχλητικό;

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   13 Οκτωβρίου, 2011 16:00

   Είπα να κάνω μια ανάρτηση για να δώσω υπόσταση στο σχόλιο σου 🙂

   Ε, πάντως ο πρόεδρος έχει ανάλογες επιτυχίες με εκείνες του Καίσαρα στον Αστερίξ 🙂

   Μου αρέσει!

  • 13 Οκτωβρίου, 2011 18:25

   Αν εμίλαν για τον εαυτό του σε πρώτο πρόσωπο θα *υπήρχε πρόβλημα* γιατί…μπλα μπλα μπλα…
   Αν μιλά σε τρίτο πάλι υπάρχει πρόβλημα…

   Πάντως να σημειώσω πως «Καίσαρα» αποκαλεί τον Χριστόφια ΚΑΙ ο Περδίκης στη τελευταία του ανάρτηση…
   http://georgeperdikis.blogspot.com/2011/10/blog-post_12.html

   Να ζήσετε!

   Μου αρέσει!

   • 14 Οκτωβρίου, 2011 09:53

    Νέε, ούτε καν γνωρίζω ποιος είναι ο Περδίκης κατ’ αρχάς. Δηλαδή ξέρω πως είναι ένας ακόμα φαιδρός πολιτικός (ένας ακόμα από τους τόσους πολλούς)
    του «απορριπτικού μετώπου», αλλά τίποτε περισσότερο – δεν τον παρακολουθώ πώς να στο πω. Οπότε δεν με ενδιαφέρει τι λέει. Και είναι πολύ φτηνό το κόλπο σου να συνδέεις το δικό μου σχόλιο με ότι λαλεί ο Κοτσύφης, ο Περδίκης, ή ο Κότας για να υποβάλεις πως είμαστε είτε στην ίδια πλευρά, είτε (ακόμα χειρότερα) στο ίδιο επίπεδο εγώ, ο Στροβολιώτης κι ο Κατσίκης.

    Κατά δεύτερον, εγώ δεν τον αποκάλεσα Καίσαρα. Επισήμανα μια εμμονή του στον δημόσιο λόγο του που προσωπικά με ενοχλεί – και δεν θέλησα (και δεν θέλω) καν να μπω σε συζήτηση για την άποψη της ψυχολογίας περί της προσωπικότητας κάποιου που εμμονικά επιμένει να μιλά για τον εαυτό του στο τρίτο πρόσωπο, ειδικά όταν το κάνει με τέτοιο τρόπο που ταυτίζει το εγώ του με τον θεσμό του Προέδρου. Δηλαδή όχι «εγώ ο Πρόεδρος» αλλά «ο Πρόεδρος, άρα εγώ».

    Και τέλος πάντων βρε παιδάκι μου, για να ξεκαθαρίσω λιγάκι τα πράγματα, η προσωπική μου άποψη, την οποία ποικιλοτρόπως έχω εκφράσει, είναι πως ο Χριστόφιας είναι ένας αρκετά πετυχημένος Πρόεδρος (με πολλά λάθη φυσικά, αλλά αλίμονο ποιος είναι ή υπήρξε ποτέ αλάθητος;) συγκρινόμενος τόσο με τον Τάσσο που τον πρόλαβα ως πρόεδρο στην Κύπρο, όσο και με Πρωθυπουργούς της Ελλάδας, ο οποίος διαχειρίζεται με εξαιρετική δεξιοτεχνία το καπιταλιστικό σύστημα που θέλησε να διαχειριστεί – και μάλιστα σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική και πολιτική συγκυρία – και ο οποίος έχει ένα τραγικό (και πολλές φορές συμπαθητικό για μένα) τεράστιο μειονέκτημα: την επικοινωνιακή του στρατηγική και μία (ενοχλητική για μένα) εγωτική προσωπικότητα που εκφράζεται μέσα από την αδιανόητα συχνή ταύτισή του με τους θεσμούς.

    Αυτά, και νά ‘σαι καλά για την ευχή σου…

    Μου αρέσει!

    • 14 Οκτωβρίου, 2011 14:44

     🙂
     και συ καλύτερα…
     απλά σημείωσα την ομοιότητα στους χαρακτηρισμούς…

     Μου αρέσει!

   • ΤΟΞΟΤΗΣ permalink
    14 Οκτωβρίου, 2011 18:39

    E άρα σωστά κατάλαβες ότι δεν πρέπει να μιλά διότι όποτε μιλά βουρά τον ένα κόμμα ολόκληρο ποπίσω να τα σάσει

    Μου αρέσει!

    • 14 Οκτωβρίου, 2011 18:42

     μα τι γλυκά παιδιά που είστε βρεεεε

     βάρτε αλλο καμιά φατσούλα βρεε
     😉 🙂 😉 :-p μα είστε γλύκες βρε

     πρώτα λαλείτε τις κλανιές επειδή έτσι επιτάσσει το καθήκον τζαι μετά φατσούλες γλυκουλικεςς
     αχχχ καλέε
     😉

     Μου αρέσει!

 2. 13 Οκτωβρίου, 2011 16:45

  Α είναι η μέρα των δίσκων της αγάπης;

  Θέλω να αφιερώσω ένα τραγούδακι στο Νίκο.

  Μου αρέσει!

 3. 13 Οκτωβρίου, 2011 19:40

  ευτυχώς δηλαδή που δεν είσαστεν με το ακελ
  σκεφτου να είσαστεν με το ακελ δηλαδή νταμπου εισιεν να γινεί

  γεια σας ρε «»»»»συντροφοι»»»»» (όσο πιο έντονα μπορώ τα εισαγωγικά 😉

  εμπρός γερά με τσαμπουκά

  το κόμμα σας χρειάζεται και σας ευχαριστεί εκ βάθων καρδίας δια την προσφοράν σας
  εις το δύσκολον αυτόν έργον της επιθέσεως που δεχόμεθα απο το αποε…εμμμ που την επάρατην δεξιάν

  όλοι μαζί ας αναφωνάξουμεν ζητΏ το κόμμα (τζαι ας ελπίσουμεν να μας κάτσει ο καρογιαννάκης πέρκει μείνουμεν στην εξουσία τζαι μετά το 2013

  να δούμεν τζαι πως εννα πάει το καζίνον ολάν

  αμενεν τίποτις άλλον)

  ΖητΏ το ακελ μας ζητΩ η ομονοιακκκκαα σιυλλάκα και δεν είμαι καλά ολανννν

  ζητΏΩΩΩΩ
  😉

  Μου αρέσει!

 4. 13 Οκτωβρίου, 2011 20:36

  άψογα και η πίκρα και η αλεπού!

  🙂

  Μου αρέσει!

 5. 13 Οκτωβρίου, 2011 23:49

  osr,

  μα εκατάλαβες πως είσαι εμμονικος μάναμου; ή μήπως είναι αυτό που σου είπε ο ανάφεντος, πως πρέπει σωνει και καλά να πληρώσει οποιοσδήποτε άλλος αριστερός τις ενοχές σου για τη συναισθηματικά σου βιώματα ως πρώην δεξιός τα οποία ωραιοποιείς με μεταφυσικές μυθοπλασίες για μας που είμαστεν αρνιά!

  τι ακριβώς σου έκαμαμε τζαι εσιεις αυτή την εμμονη να αποδείξεις πως εισαι ο ορίτζιναλ αριστερός; εν εκατάλαβες πως κανένας αριστερός στην ιστορία δεν ήταν τόσον χτιτζιάρης με τους ανθρώπους; γιατί μας κυνηγάς όπου πάμε φίλε μου; εν μέθοδος λογοκρισίας τούτη;

  γράψε τη γνωμη σου για το ποστ, για τα ιδανικά σου για ότι θέλεις.

  πε μας οσρ, επειδή είσαι και δικηγόρος και έχεις αίσθηση της ευθύνης του λόγου, αν είμαστε ακελικοί γιατί το κρύφκουμεν; πε μας άτε.

  διαφώτησε εσύ τον κόσμο, κάμε το στα ίσια, παρά να κάμνεις μια ζωή λασπολογία τζαι μετά να εσιεις τζαι παράπονο που εν σε παίρνει κανένας που μας στα σοβαρά.

  τζαι πε μου τζαι εμένα προσωπικά, ήνταλως στα ανάθεμα γίνεται να είσαι αριστερός τζαι τόσο λεκτικά τραμπούκκος ταυτόχρονα.

  Μου αρέσει!

  • 14 Οκτωβρίου, 2011 08:43

   μα γιατί να απαντήσω βρα «»»»»συντρόφισα»»»»» μα χώρε ηντα ωραία που τα λαλείς εσύ για μένα αφού εκατάλαβες τα ούλλα για μένα 😉

   το ακελ είναι ο νεκροθάφτης της ταξικής συνείδησης γιατί ταίζει στους οπαδούς του το παραμύθι ότι όποος εν με το ακελ ή έστω με την ομόνοια εν «κομουνιστής» με την ταπέλα τζαι την πατέντα
   χωρίς να υπάρχει απολύτως καμια θεωρητική υποδομή τζαι επεξήγηση για τον τρόπο που λειτουργεί το καπιταλιστικό σύστημα δηλαδή για το πως ελάχιστοι άνθρωποι εκμεταλλεύονται την εργατική δύναμη της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανθρώπων ώστε να ζουν μέσα στην χλιδή χωρίς να δουλεύουν και απλά να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν οι άλλοι για αυτούς

   το ρόλο του κράτους που εν καθαρόαιμο παιδί του καπιταλισμού που όλες του οι λειτουργίες είναι στην υπηρεσία των καπιταλιστών όπως είδαμε και στην κυπρούλα μας
   που το 2008 ο χριστόφκιας πήρε 3 δισεκατομύρια ευρώ από τις τσέπες όλων μας και τα υποθήκευσε στην ΕΚΤ για να πάρουν πάμφθηνο χρήμα
   όπως τα 104 εκατομύρια ευρώ που έδωσε το 2009 και 2010 άνευ όρων στους ξενοδόχους κλπ
   στα δικαστήρια πχ οι πλείστες υποθέσεις είναι απλά για να εξαναγκάζουν τους ανθρώπους να πληρώνουν τα δάνεια αέρα που τους έκαναν οι τοκογλύφοι τραπεζίτες

   τον ρόλο των θρησκευτικών αυταπατών που περιπαίζουν τους ανθρώπους να μεν αγωνίζονται για τούντον κόσμο αλλά να τα περιμένουν ούλλα στην αιώνια ζωή τζαι μαλακίες
   http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRyshBDJSDI4CG5M9y1URX6Ncd-s82H2-J-A2cABlysFD3VbquD1Hk-IC6E

   τούτα ούλλα δηλαδή που διαιωνίζουν το σύστημα αυτό που εξαθλιώνει τους ανθρώπους

   οι πλείστοι ακελικοί ειναι ευνουχισμένοι ιδεολογικά ανθρωποι που δεν έχουν ιδέα ούτε τι είναι ο καπιταλισμός και πως αυτός λειτουργεί ούτε ποιες είναι οι βασικές αρχές αυτών πυο λένε ότι πιστεύουν
   απλά λένε ότι είναι ακελικοί και τελείωσε αυτή είναι η ιδεολογια τους

   το ακελ λειτουργεί ακριβώς όπως λειτουργουν και τα υπόλοιπα κόμματα
   καιροσκοπικά δηλαδή συμμάχησε με το δηκοεδεκ το 2003 έκατσεν τους την ο τασσος το 2008 τζαι μέσα στην δεύτερη εφτομάν πριν τον δεύτερο γύρο πάλε φιλούθκια με το δήκο τζαι την εδεκ τζαι ούλλοι χάππι
   τζαι πάλε τωρά αρχίζουν τζαι μιλούν για τις δημοτικές
   η μεγάλη ξεφτίλα σας θα είναι στις προεδρικές αλλη μια φορά όταν θα γλύφετε ξανά τζείνους που σας έφτυσαν τζαι φτύσατε για να φκείτε εξουσία

   το ακελ λειτουργεί με όρουος πολιτικάντικους, κακή ώρα όπως τωρά που ο χριστόφκιας μας ως μέσι έκαμεν τους ντρίμπλα τους υπολοιπους για το καζίνο
   πονηρή αλεπού πάντως να του το αναγνωρίσουμε αφού λαλεί σου, να τους πετάξω το καζίνο να το ψηφίσουν ώστε μετά να μεν μπορούν να επικαλούνται πάγωμα προυπολογισμών κλπ αφού εχάσαν το τουντο χαρτί του ν αμην ψηφίζουν τίποτε

   ωραίος!! αλλά που ακριβώς μεσα σε τούτες ούλλες τις πολιτικάντηκες μικροαστικές κομματικές πρακτικές υπάρχει η αριστερά, ο κομουνισμός; η ταξική πάλη;

   μέσα στο ίδιο το καταστικό του ακελ γράφουν ότι το όραμα τους το τελικό είναι απλά η λειτουργία ενός αστικού κράτους στα πλαίσια του καπιταλισμού και τίποτα παραπάνω

   όσον αφορά για τον ρόλο που παίζετε εσείς δαμέσαδα οι εξωεσωακελικοί΄εφόσον έκαμες τζαι αναφορά στην ιδιότητα μου θα σου πω έναν όρο που ταιρκάζει σας γάντι
   εσάς τους εξωεσωακελικούς

   Res ipsa loquitur
   το πράγμα μιλά αφεαυτού

   όταν καποιος διαβάζει τα όσα γράφετε που είναι απλά κειμενάκια που ουδεμία σχέση έχουν με ιδεες και πολιτική παρά είναι μόνο κειμενα στήριξης αυτού του κομματος ως οπαδοί και μόνο

   δεν υπάρχει ούτε και μια κριτική στο ακελ στα γραφόμενα σας αλλά λειτουργείτε αποκλειστικά και μόνο ως οπαδοί

   αυτόν τον ρόλο σας είναι που θέλω να ξεμπροστιάζω πάντα με επιχειρήματα όπως κάνω και τώρα σε αντίθεση με σενα που ως υστερική φανατική απλά πετάσσεις κουβεντούες χωρίς ούτε και ένα τοσο δα επιχειρηματάκι

   πάντα ένοιωθα αηδία για τους ανθρωπάκους που κουβαλούν νερό στο μύλο της εξουσίας που λένε ότι πολεμούν ακριβώς όπως κάμνετε τζαι εσείς ούλλοι οι εξωεσωακελικοί με διάφορες ιδεολογικοκοινωνικοομονοιατικες λεκτικες ακροβασίες με πασπαλίματα θεωρητικής παπαρας περί επίθεσης που δέχεται η αριστερά τάχα τζαι άρα ουλλοι πρέπει να συσπειρωθούμεν με το ακελ που εν η μόνη αριστερά έστω τζαι τουτη τζαι μπλαμπλα
   παπαριές

   εγώ θα συνεχίσω να σας γελοιοποιώ τζαι εσένα τζαι τον ν.ε. τζαι να σας ξεμπροστιάζω όταν απλά φωνάζετε ως υστερικοί οπαδοί χωρίς επιχειρήματα

   γιαυτό έλα φκάρτο που μεσα σου
   μίλα φώναξε μην κρατιέσαι άλλο
   ΖητΏ το ακελ μας ζητΩ η ομονοιακκκκαα σιυλλάκα και δεν είμαι καλά ολανννν

   ζητΏΩΩΩΩ 😉

   «κομουνιστής» απλά ως μια λέξη χωρίς περιεχόμενο όπως πχ χρησιμοποιείται η λέξη δεξιός που ούλλους δαμέσα δα χωρίς να του διά περιεχόμενο
   εν ολλίγοιι το ακελ σήμερα είναι άλλο ένα

   Μου αρέσει!

   • 14 Οκτωβρίου, 2011 11:06

    Οσρ,

    δυστυχώς δεν θα κάμουμε ούτε αυτή τη φορά διάλογο.

    διότι πάνω από τις ταπέλλες του τι είναι ο καθένας, υπάρχει το πως λειτουργεί ο καθένας. εσύ για μένα είσαι και στην αντίληψη και στη συμπεριφορά και στο δημόσιο λόγο, τραμπούκος. Όχι επαναστάτης, τραμπούκκος. Για να μην πω, ενα πενταχρονο που του επιάσαν το παιχνιδούιν του.

    Για τα ζητήματα της αριστεράς έχω πολλούς σπουδαίους ανθρώπους να συζητώ και να μορφώνουμαι και να αγωνίζομαι.

    Είναι η τελευταία φορά που σου απευθύνω το λόγο. Την επόμενη φορά που θα ασχοληθείς μαζί μου, η δική μου αντίδραση θα είναι να ζητώ να διαγραφούν τα σχόλια μου ή απλουστατα δεν θα ξανασχολιαζω στο συγκεκριμένο μπλογκ.

    Όπως εσύ, λειτουργείς τρομοκρατικά απέναντι στο δικό μου δικαίωμα να μην κάθεσαι πάνω στο σβέρκο μου, γιατί σε θεωρώ ανώφελο άνθρωπο και όχι γιατί διαφωνούμε, έτσι κι εγώ, θα σε αντιμετωπίσω, με την αποχή μου.

    Να είσαι επίσημα αυτό που είσαι.

    Σε χαιρετώ.

    Μου αρέσει!

 6. 14 Οκτωβρίου, 2011 00:13

  και σε παρακαλώ Στροβολιώτη να διαγράψεις το πρώτο μου σχόλιο.

  και αφού διαβάσει ο οσρ την απάντηση μου να την διαγράψεις και αυτή.

  εντάξει οσρ; όλα καλά τωρά;

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   14 Οκτωβρίου, 2011 06:56

   Δις, δηλαδή να σβήσω εκείνο το σχόλιο που λέει πως όλοι οι μη αριστεροί πρέπει να νοιώθουν ενοχές;

   Μου αρέσει!

   • 14 Οκτωβρίου, 2011 11:22

    Τι λεεις Στροβολιώτη; Αναφερόμουν σε διάλογο του Οσρ με τον Ανάφεντο όπου ο Οσρ και πάλι έκαμνεν τα ίδια που κάμνει πάντα. Και ο Ανάφεντος απάντησε του όπως του άξιζε.

    Μιλούμε ότι ο άνθρωπος άνοιξε μπλογκ και στην τρίτη ανάρτηση, ο Οσρ επήεν να τον κάμει ποξιλλικκιν! Εν σαν να τζαι εν βαλτός ο άνθρωπος να κυνηγά όποιος μιλήσει. Με ποιό δικαίωμα να μιλά ο Ανάφεντος!!

    Στο τρίτο ποστ μιλούμεν!!!

    Μου αρέσει!

 7. 14 Οκτωβρίου, 2011 00:21

  Ο δήθεν ο κομμουνιστής, άρα τζιαι αντιιμπεριαλιστής πρόεδρος της Κύπρου, γίνεται αρεστός στους ιμπεριαλιστές τζιαι αντί να προσπαθεί να δικαιολογήσει τούντο παράδοξον, προβάλλει το σαν κατόρθωμαν! Ίντα τζιαιρούς εφτάσαμεν!

  Αν εν ποττέ δυνατόν πρόεδρος μιας χώρας που πλήττεται τόσο βάναυσα που τον ιμπεριαλισμόν, χώρας που εν μισή κατεχόμενη, χώρας που υποχρεωτικά φιλοξενεί βρεττανικές βάσεις, χώρας που αμφισβητούνται τόσον έντονα τα κυριαρχικά της δικαιώματα, να φκαίννει τζιαι να κάμνει τούντες δηλώσεις.

  Προσαπίζεται επίσης το βασικόν νόμον του κράτους, που θεμελιώνει νομικά το καπιταλιστικό σύστημαν τζιαι την εκμετάλλευση αθρώπου που άθρωπον, σύνταγμαν το οποίον όι απλά εν εσυντάχθηκεν που τον κυπριακό λαόν, αλλά εδώθηκεν του έτοιμον που τους Βρεττανούς, σύνταγμαν που τον τζιαιρόν που το ΑΚΕΛ ήταν όντως το κόμμαν της εργατικής τάξης, απαιτούσεν να μεν υπογραφτεί!

  Μου αρέσει!

 8. 14 Οκτωβρίου, 2011 01:20

  Και για να εξηγηθώ πιο καθαρά σύντροφε Μαρόζοφ, ΔΕΝ υπάρχει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ περίπτωση προσωπικά να αποδεχτώ από ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ την Αριστερή Νομιμοποίηση τους Εθνοσοσιαλισμού ή καλύτερα Εθνοφασισμού τύπου Ιντυμίντια Κύπρου ή οποιουδήποτε άλλου τύπου. Κυκλοφορεί σε παραλλαγές.

  Μου αρέσει!

 9. 14 Οκτωβρίου, 2011 11:11

  Ειπα σου ξανά Οσρ, τζαι ο Φτωχόπουλος έτσι εξεκίνησε…

  Τζαι ο Ευδόκας. Τζαι το κάθε φασισταριό! Ως όψιμοι επαναστάτες που το μόνο που εκάμναν ηταν να κτυπούν την εξωακελική αριστερά.

  Μου αρέσει!

 10. Χαμάλης permalink
  14 Οκτωβρίου, 2011 16:31

  @Οσρ

  Δηλαδή ίνταλοης ήθελες εσύ να είναι το ΑΚΕΛ για να σου αρέσκει;

  @ Σάββα Μοροζοφ

  Τζι’ εσύ ίνταμ που ήθελες να κάμει ο Χριστόφιας για να σου αρέσκει;

  Μου αρέσει!

  • 14 Οκτωβρίου, 2011 18:50

   να αξιοποιήσει τον κομματικό του μηχανισμό για να εμπεδωθεί στους ανθρώπους όλους και όχι μόνο στους οπαδούς του η ταξική συνείδηση

   δεν υπάρχουν άνθρωποι δεξιοί αριστεροί εκ γενετής
   ο «δεξιός» εργαζόμενος είναι απλά ο παραπλανημένος πατριωτάκος μισθωτός σκλάβος που καταπιε την προπαγάνδα που του πουλάν οι καπιταλιστές και τα τσιράκια τους

   να γίνονται σεμινάρια για τον τρόπο που λειτουργεί ο καπιταλισμός ώστε να γίνει αντιληπτή η κυριολεκτική κλεψιά των καπιταλιστών του πλούτου από όλους τους εργαζομένους μέσω της εκμετάλλευσης της εργατικής δυναμης, της υπεραξίας

   να δίδονται στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο ο πλουτος συσσωρεύεται σε ελάχιστους ανθρώπους μέσω του αστικού κρατούς και των θεσμών του που υπάρχουν αποκλειστιικά και μόνο για αυτό τον λόγο

   εν ολλίγοις να γίνει πράξη η πιο σημαντική προυπόθεση που έθεσε ο μαρξ για να μπορέσει να ξεκινήσει η μετεξέλιξη της κοινωνίας
   η ταξική συνείδηση

   αν θες λαλώ σου τζιαλλα

   Μου αρέσει!

   • 14 Οκτωβρίου, 2011 18:52

    «να αξιοποιήσει τον κομματικό του μηχανισμό για να εμπεδωθεί στους ανθρώπους όλους και όχι μόνο στους οπαδούς του η ταξική συνείδηση»

    εννοείται ότι ΄σημερα ούτε καν στους οπαδούς του εν το κάμνει τούτο
    αφού οι πλείστοι ακελικοί ειναι ευνουχισμένοι ιδεολογικά όπως έγραψα τζαι πριν

    Μου αρέσει!

   • 14 Οκτωβρίου, 2011 21:59

    Osr, εν μπορώ να καταλάβω γιατί σου προκαλούμεν -όσοι υπερασπιζόμαστε το ΑΚΕΛ τούντη δεδομένη στιγμή- τούτην τη μήνη, την ειρωνία κλπ…
    Γράφεις σε ένα νεοφιλελεύθερο μπλογκ τζιαι σαν *αριστερός* εν έσιεις την ίδια τάση απέναντι σε αθρώπους που θεωρούν τον Μαρξ για πέταμα τζιαι την ταξική πάλη τελειωμένη…
    Αλλά φκάλλεις τόσο μίσος τζιαι χολή για αθρώπους που πιστεύκουν στην σοσιαλιστική οικοδόμηση.

    Κάμνεις όπως έναν τύπο που κάμνει κριτική του ΑΚΕΛ για τον δεξιόστροφό του ρεφορμισμό… στον Φιλελεύθερο!

    Κούλαρε ρε αγόρι μου, αν έβαλες -τζιαι συ- βασικό σου στόχο να μας «αποκαλύψεις»… το μόνο που καταφέρνεις είναι να «ενώνεις δυνάμεις» με όσους υποτίθεται βρίσκεσαι απέναντι.

    Τζιαι δεν είσαι φυσικά ο μόνος που το κάμνει τούντο πράμα, το καταφύγιο του αντιακελικού αριστερού εν διαχρονικά η «ζεστή» αγκαλιά της αντίδρασης.

    Κυπραίος αριστερός που δεν έσιει να πει κουβέντα για την λύση τζιαι την επανένωση έννεν αριστερός, γνώμη μου φυσικά.

    Η πρώτη αριστερή πάλη εν η πάλη για να φύει κατοχή τζιαι να επανέλθει σταδιακά η δημογραφία τζιαι η γεωγραφία του τόπου στα ίσια της.

    Την ταξική συνειδητοποίηση που αναφέρεις την συζητώ. Εν γεγονός ότι το ΑΚΕΛ, ειδικά μετά το 74′ την έβαλε σε δεύτερη μοίρα, υπάρχουν όμως τα κοινωνιολογικά ελαφρυντικά πιστεύκω.

    Γενικά μετά το 1935 τα δυτικά ΚΚ επήραν τούτη τη μορφή, εν αφορά μόνο το ΑΚΕΛ τούτος ο ρεφορμισμός, έκαμα τις μελέτες μου για το θέμα τζιαι αν θέλεις -που όπως φαίνεται δεν θέλεις- το συζητούμε…ξανά…

    Παρέτα τες πίκκες… πίσω που ένα πληκτρολόγιο να σιήζεσαι τζιαι να φακκολοάς…

    Ο κομμουνισμός εν η πολιτική *θρησκεία* της αγάπης, εν πείθεις κανένα -μάλλον κάμνεις το αντίθετο τζιαι δυσφημίζεις την αριστερά- χρησιμοποιώντας τούτες τες τακτικές.

    Μου αρέσει!

 11. 14 Οκτωβρίου, 2011 19:36

  @ Dis

  Νομίζω ότι ατυχώς προσπαθείς να ταυτίσεις γεγονότα τζιαι καταστάσεις για να μεν χρειαστεί να απαντήσεις σε συγκεκριμμένην τοποθέτησην. Ούτε εθνικοσοσιαλιστές είμαστεν, ούτε κάτι άλλον. Κουμμουνιστές δηλώνουμεν.

  Αν θέλεις να απαντήσεις κάτι στην ουσίαν τούτου που λαλούμεν, με χαράν εννα το συζητήσουμεν, δαμέ ή οπουδήποτε αλλού.

  (Πάω να θκιαβάσω τούτα που μου επρότεινες)

  @ Χαμάλης

  Το θέμαν εν ένει αν μας αρέσκει ο Χριστόφκιας. Με τον άθρωπον εν έχουμεν καμία διαφορά. Θεωρούμεν ότι η συμμετοχή του ΑΚΕΛ σε μιαν κεντροαριστερήν κυβέρνησην, που διαχειρίζεται τον καπιταλισμόν, ήταν εσφαλμένη. Το ΑΚΕΛ εδιακύρηττεν ότι ο καπιταλισμός εν γίνεται ανθρώπινος, τωρά προσπαθεί, ανεπιτυχώς, να τετραγωνίσει τον κύκλον. Εν υπάρχει λλίη εκμετάλλευση, εν υπάρχει λλίος ιμπεριαλισμός.

  Εμείς θεωρούμεν ότι τούντη στιγμήν το ΑΚΕΛ παίζει το παιχνίδιν του κεφαλαίου. Εν καρτερούμεν πλέον τίποτε θετικόν που το ΑΚΕΛ, όπως τζιαι που τα υπόλοιπα κόμματα της αστικής τάξης.

  Η ίδια η εργατική τάξη πρέπει να το καταλάβει τούντο πράμαν τζιαι να οργανωθεί σε έναν κόμμα δικόν της, όπως ήταν κάποτε το ΑΚΕΛ.

  Μου αρέσει!

  • 14 Οκτωβρίου, 2011 21:30

   …τζιαι μέχρι τότε…σφάξε με αγά μου πλουτοκράτη ν’ αγιάσω…

   Μου αρέσει!

   • 14 Οκτωβρίου, 2011 22:05

    Τούτην τη στιγμήν ο διαχειριστής της εξουσίας της πλουτοκρατίας εν το ΑΚΕΛ, που εναγκαλίζεται με τους ιμπεριαλιστές τζιαι περνά τα πιο αντιδραστικά μέτρα των τελευταίων χρόνων.

    Άρα εδιεκδίκησεν την εξουσία για να μεν μας σφάξουν οι πλουτοκράτες τζιαι σφάζει μας τζιείνον εκ μέρους των πλουτοκρατών!

    Μου αρέσει!

    • 14 Οκτωβρίου, 2011 23:46

     Η εξουσία εν πολυεπίπεδη, τζιαι έχεις στα χέρια σου ήδη ένα μέρος της. Είναι κατάκτηση, υπερασπίστου την.

     Μου αρέσει!

    • 15 Οκτωβρίου, 2011 00:25

     Και για να μην μείνουμε στα συνθήματα αγαπητέ φίλε,
     πιστεύκω ότι η εικόνα με την αντιπολίτευση να βυσσοδομει τζιαι να ζητά επίμονα, με ακρότητες τζιαι στημένα παιχνίθκια διάφορα, να περάσει όσο το δυνατό πιο άγρια μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους….
     απέναντι που μια κυβέρνηση που επεδίωξε από πέρσι να περάσει λογικά μέτρα απέναντι ΚΑΙ στον πλούτο, έννεν μαγική.
     Η αντίσταση του ΑΚΕΛ σ’ αυτά που έχουν ήδη περάσει και η αντίσταση σ’ αυτά που έρχονται είναι εμφανέστατη για κάθε αντικειμενικό πολιτικ ον.

     Εγώ βλέπω μια υποχώρηση η οποία θα είναι σίγουρα μεγαλύτερη (και θα ήταν ήδη) αν αυτό το συγκεκριμένο κόμμα δεν συμμετέχει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε τούτο το πολυεπίπεδο σύστημα.

     Το ΑΚΕΛ τζιαι ο κόσμος του λαϊκού κινήματος (ναι, τούτου) νιώθουν πως κάμνουν το καθήκον τους φίλε μου, ότι κάμνουν ότι μπορούν, τζιαι μπορούν να κάμουν ακόμα παραπάνω, αν οι συνθήκες το επιτρέπουν.

     Τούτα σε ότι αφορά την αστική δημοκρατία που μας επιτρέπεται να συμμετέχουμε.

     Ο κόσμος που στηρίζει το ΑΚΕΛ εν περήφανος για την πολιτική τζιαι κοινωνική του στάση τούτα όλα τα χρόνια, και για να λέμε του στραβού το δίκιο, σε τούτες τες συνθήκες που αναπτύχθηκαν μεταπολεμικά στην Κύπρο, το ΑΚΕΛ-Λαϊκό Κίνημα ήταν -και είναι- χειροπιαστά η πιο υπεύθυνη πολιτική δομή σε τούτο τον τόπο, παρά τις επιμέρους αδυναμίες τζιαι περιορισμούς.

     Μου αρέσει!

  • 15 Οκτωβρίου, 2011 12:05

   Ναι ευχαρίστως να μιλήσουμε, αλλά όχι στο μπλογκ του Στροβολιώτη. Να σεβαστούμε ότι ο άνθρωπος εν δεξιός, έχουμε δικούς μας χώρους για τα δικά μας ιδεολογικά ζητήματα.

   Η αναγκαιότητα δημιουργίας κομμουνιστικού κόμματος πρέπει να ειδωθεί στα πλαίσια της παγκόσμιας κατάστασης και των συγκυριών. ίσως παρόμοια αναγκαιότητα να υφίσταται και σε πολλές άλλες χώρες. Δεν είναι τοπικό το ερώτημα. Ούτε μπορούμε μηχανιστικά να λέμε «όπως άλλοτε υπήρξε το ΚΚΚ». Στις ΗΠΑ σήμερα ξεσηκώνονται ενώ κάμνουν μεσάνυχτα οργανωτικά. Ξερεις εσύ κανένα Κ.Κ των ΉΠΑ που διενεργεί επανάσταση; Ή τόσων άλλων χωρών.

   Τ ο ακελ είναι ένα εξαρτώμενο κόμμα από τις ισορροπίες του παγκόσμιου κεφαλαίου όπως και καθε άλλο, κομμουνιστικό ή μη. Είναι άρα γενικότερο το θέμα το οποίο πρέπει να αναλυθεί, αλλά όχι μέσα από τον φετιχισμό της «δράσης» ούτε μέσα από τον φετιχισμό του «τόπου» – πχ το ακελ φταίει που εν έχουμε ΚΚΚ – τούτη η σκέψη εν καθαρά αντιδιαλεκτική.

   Οι τρόποι οργάνωσης των κοινωνικών τάξεων – όλων των ΄ταξεων – ξέρουμε ως μαρξιστές πως διαμορφώνονται ιστορικά.

   Σε παρέπεμψα στο κείμενο για να δεις πως ο αντικαπιταλιστικος λόγος δεν αφορά σήμερα μόνο την αριστερά. Αφορά μάλλον και τους εχθρούς της αριστεράς.

   Οπότε ούτε εσύ, ούτε εγώ, ούτε ο οσρ, μπορούν στη βάση του αντικαπιταλιστικού λόγου να δικαιολογήσουν την ιδεολογική διαγραφή του ακελ από αριστερά.

   Χρειάζεται πολλή αναλυση σε θεωρητικό επίπεδο για τους τρόπους δράσης της εργατικής τάξης όπως αυτοί επιβάλλονται σε συνθήκες κρίσης του καπιταλισμού. Επιπλέον η εργατική τάξη δεν προσδιορίζεται μόνο από τη θέση της στην παραγωγή. Μπορεί ένας γριβικός στην ουσία να εν προλετάριος αλλά αυτό δεν διαμορφώνει τη θέση του ως ιστορικό υποκείμενο όταν κάφκει τες κομμουνιστικές σημαίες ή όταν ο ίδιος οργανώνεται σε φασιστικές οργανώσεις. Αρα η συνειδητοποίηση εν ένα πολυπλοκο ζήτημα και δεν μπορεί να ταυτίζεται με κανενός είδους επιφοίτηση. Είναι μια σκάλα το ιστορικό προτσές.

   Περαιτέρω – πολλές πολλές κουβέντες – αλλού

   Μου αρέσει!

   • strovoliotis permalink*
    15 Οκτωβρίου, 2011 17:17

    Χμμ…, είμαι δεξιός;

    Εγώ νόμιζα πως είμαι γαλαζοπράσινος ροζ.

    Αλλά είναι πιο δύσκολη λέξη ε;

    Και προφανώς ό,τι και να είμαι *πέραν* του αριστερού, με κάνει άχρηστο, ανεπίδεκτο, και ανίκανο να συμμετάσχω.

    Ξέρω, εγώ γράφω τα επίθετα δεν τα είπες εσύ, αλλά προσπαθώ να διευκολύνω τους φίλους μου…

    Μου αρέσει!

 12. Χαμάλης permalink
  15 Οκτωβρίου, 2011 02:18

  @Savva Morozov

  «Το ΑΚΕΛ εδιακύρηττεν ότι ο καπιταλισμός εν γίνεται ανθρώπινος, . . . .»

  Τα ίδια λαλεί τζιαί τωρά, τα ίδια θα λαλεί τζιαί πάντα. Το θέμαν είναι «τί μπορεί να κάμει;».
  Νομίζεις ότι το ΑΚΕΛ μπορεί με μαγικόν τρόπον να εξαφανίσει τον καπιταλισμόν που την Κύπρον; Εν να μοιάσομεν της παροιμίας που λαλεί «Έκαμε η μύγα κώλο κι’ έχεσε τον κόσμο όλο»; Ρε φίλε αν νομίζεις ότι τα πράματα εν τόσον εύκολα πλανάσαι πλάνην οικτράν. Ο καπιταλισμός της Κύπρου είναι συγκοινωνούν δοχείον τζιαί προστατευμένον παιδίν του παντοδύναμου στες μέρες μας διεθνούς καπιταλισμού. Δεν υπάρχει τρόπος να ππέσει αυτήν την στιγμήν. Μάλιστα προελαύνει, τζιαί μεις οι όπου γης αριστεροί, είμαστεν σε άμυναν να περισώσουμεν ότι μπορούμεν από τα εργατικά κεκτημένα. Άνοιξε τα μάθκια σου να δεις τον κόσμον τζιαί πάψε να νομίζεις ότι είσαι ο σούπερ μαν. Η στάση σου θυμίζει τζι’ άλλην παροιμίαν: «Άλλοι ψυχομαχούν τζι’ άλλοι καυλομαχούν».

  «Εν καρτερούμεν πλέον τίποτε θετικόν που το ΑΚΕΛ . . . . . . .»

  Περίεργο, τα ίδια λαλούν τζιαί οι του ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ, ΟΙΚΟΛΟ, Ρασοφόροι κλπ. Δεν σε προβληματίζει τούτον; Αν εσύ ο κομμουνιστής είσιες δίκαιον για όσα λαλείς για το ΑΚΕΛ, τότε τούτοι ούλλοι έπρεπεν να είναι ευχαριστημένοι με το ΑΚΕΛ. Κάτι δεν φαθκιάζει έννεν;

  Μου αρέσει!

  • 15 Οκτωβρίου, 2011 10:51

   «“Εν καρτερούμεν πλέον τίποτε θετικόν που το ΑΚΕΛ . . . . . . .”

   Περίεργο, τα ίδια λαλούν τζιαί οι του ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ, ΟΙΚΟΛΟ, Ρασοφόροι κλπ. Δεν σε προβληματίζει τούτον;»

   Άκου τώρα αγαπητέ Χαμάλη: οι του ΔΗΚΟ,ΕΔΕΚ,ΕΥΡΩΚΟ,ΟΙΚΟΛΟρασοφόροι και ΑΚΕΛ, λένε τα ίδια για τον ΔΗΣΥ. Οι του ΔΗΣΥ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ, ΟΙΚΟΛΟΡΑΣΟΦΟΡΟΙ, ΑΚΕΛ, λένε τα ίδια για το ΔΗΚΟ. Οι του ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΥΡΩΚΟ, ΚΟΙΛΟΡΑΣΟΦΟΡΟΙ, λένε τα ίδια για την ΕΔΕΚ – και πάει λέγοντας.

   Εσένα δηλαδή πόσο σε προβληματίζει το γεγονός πως όλα τα αστικά κόμματα (συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του ΑΚΕΛ που δεν είναι παρά ένα ακόμα αστικό κόμμα) λένε ακριβώς τα ίδια για τα υπόλοιπα κόμματα; Δηλαδή ότι δεν περιμένουν τίποτα θετικό παρά μόνο «από τον ίδιο τους τον εαυτό;» Είναι τώρα αυτό «μαρξιστικό ερώτημα» που θέτεις εσύ ο μαρξιστής, ή άλλη μια σοφιστική μπουρμπουλήθρα;

   Και μια γενικότερη ερώτηση που έχει να κάνει με το «καθήκον» των εν Κύπρω αριστερών να στηρίζουν βρέξει χιονίσει, ντε και καλά το ΑΚΕΛ: Οι μπολσεβίκοι έπρεπε να υποστηρίζουν πάση θυσία τους μενσεβίκους επειδή α) ήταν ένα μεγάλο (και πάντως μεγαλύτερο από αυτούς) αριστερό κόμμα και β) χτυπιόταν βίαια από την αστική τάξη;

   Μου αρέσει!

   • Χαμάλης permalink
    15 Οκτωβρίου, 2011 14:40

    @Δαίμων,

    μιλώ με αριστερόν ή δεξιόν; Αφού εν γνωστόν ότι δεν είσαι αριστερός. Είσαι δεξιός. Τότε τί να συζητήσω μαζί σου περί κομμουνιστικού κινήματος κλπ; Ας εκαμώνεσουν τουλάχιστον πως είσαι τάχα αντιρρησίας αριστερός, για να έσιει η συζήτηση μιαν φαινομενικά κοινήν βάσιν τζιαί να μιλούμεν μιαν γλώσσαν αντιληπτήν τζιαί που τους θκυό. Ορίστε οι αριστεροί μπορούμεν τζιαί συζητούμεν μεταξύν μας, διαφωνώντας τζι’ όλας σε αρκετά θέματα πράμαν που φανερώνει ελευθερίαν λόγου τζιαί σκέψης ενώ εσείς ζώντες στες ψευδαισθήσεις σας νομίζετε ότι εμείς οι αριστεροί φορούμεν παρωπίδες τζιαί είμαστεν αρνιά. Το μάθημαν που παίρνεις που δαμέ, νομίζεις έννεν χρήσιμον τζιαί για σέναν;

    Μου αρέσει!

    • 15 Οκτωβρίου, 2011 16:29

     Το «Πιστοποιητικό Κοινωνικών Φρονημάτων» θέλεις να το παραδώσω προσωπικά σε σένα αγαπητέ Χαμάλη, ή στην Ασφάλεια;

     Μου αρέσει!

  • 15 Οκτωβρίου, 2011 11:08

   Χαμάλη θα σε παραπεμψουμε στο ίδιον το καταστατικόν του ΑΚΕΛ το οποίον μιλά για μικτήν οικονομίαν.

   Δε ζούμεν σε κάποιον περίεργο σημείο του πλανήτη όπου κατοικεί ο superman.

   Οπωσδήποτε ο συχετισμός των δυνάμεων, τόσον ο εσωτερικός, όσον τζιαι ο εξωτερικός πρέπει να λαμβάνεται υπόψην όταν έναν κομμουνιστικόν κόμμαν καθορίζει την ταχτικήν του.

   Ο στρατηγικός του στόχος όμως καθορίζεται με βάσην τις αντικειμενικές συνθήκες. Δηλαδή την οικονομίαν. Στην Κύπρον υπάρχουν οι αντικειμενικές συνθήκες για το πέρασμα στο σοσιαλισμόν. Η εργατική τάξη εν πολυπληθης τζιαι τα μέσα παραγωγής εν συγκεντρωμένα σε λλία μονοπώλια.

   Προφανώς τζιαι το σύνθημαν εν μπορεί να ένει επανάσταση αύριον το πρωίν, πρώτα που ούλλα γιατί η εργατική τάξη εν έσιει αυτοσυνείδησην τζιαι δεύτερον για τούντη στιγμήν βρίσκεσαι σε έναν πολλά εχθρικόν περιβάλλον.

   Το σύνθημαν ένει οργάνωση της εργατικής τάξης σε νέα, ταξικά συνδικάτα που εννα αντισταθούν στα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η αστική τάξη τζιαι λαϊκήν αντεπίθεσην. Στους αγώνες να συναντηθούμεν με τους αδερφούς μας τουρκοκύπριους εργαζόμενους τζιαι να πετύχουμεν στην πράξην την επαναπροσέγγισην, μέσα που τα κοινά μας συμφέροντα.

   Τα πράματα εν διαλεκτικά. Αν ο κυπριακός λαός σηκώσει το μπόιν του, εν μάλλον απίθανον να κάτσουν στα αυκά τους οι λαοί των γειτονικών χωρών.

   Έσιεις δίκαιον ότι όταν σε παινεύκουν οι εχθροί σου πρέπει να αγχώνεσαι. Τζιαι εξήγα μας γιατί ο πρόεδρος εν δικαιολογεί το γεγονός ότι οι ιμπεριαλιστές χουμίζουν τον;

   Στη δική μας, εν ατυχέστατον τούτον που λαλείς. Στην Ελλάδα η ΝΔ κάμνει κριτικήν στο ΠΑΣΟΚ για το μνημόνιον. Τούτον τι σημαίνει; Ότι το ΠΑΣΟΚ καλά κάμνει τζιαι ψηφίζει μνημόνια; Ότι το ΚΚΕ έσιει λάθος που αντιστέκεται τζιαι πως το σωστόν εννα ήταν να υποκύψει στες πιέσεις του κεφαλαίου; Όπως τζιαι στην Ελλάδαν, τζιαι σε ούλλον τον κόσμον, τα αστικά κόμματα κάμνουν κριτικήν το ένα στο άλλον, αλλά όι στην ουσίαν. Όταν εψηφίζαν τα μέτρα για την οικονομίαν, εψηφίζαν τα ούλλοι μαζίν τζιαι εννα τα εφαρμόσει η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ.

   Το να μας λαλούν αν δεν ήταν το ΑΚΕΛ ήταν να εν σιειρόττερα εν σαν να μας λαλούν βρίξεται, δεχτείτε τα μέτρα για να μεν σας κάμουμεν σιειρόττερα τζιαι σε θκυό μήνες να μας κάμνουν πάλε σιειρόττερα με την ίδιαν πρόφασην.

   Μου αρέσει!

   • Χαμάλης permalink
    15 Οκτωβρίου, 2011 13:23

    «Στην Κύπρον υπάρχουν οι αντικειμενικές συνθήκες για το πέρασμα στο σοσιαλισμόν.»

    Πε μου βήμαν προς βήμαν πως μπορεί να γενεί τούτον.

    «Έσιεις δίκαιον ότι όταν σε παινεύκουν οι εχθροί σου πρέπει να αγχώνεσαι. Τζιαι εξήγα μας γιατί ο πρόεδρος εν δικαιολογεί το γεγονός ότι οι ιμπεριαλιστές χουμίζουν τον;»

    Χουμίζουν τον για τες θέσεις του στο Κυπριακόν. Αλλά μεν γιελιέσαι. Ο Τσαουσέσκου ετιμήθηκεν επίσημα στον λευκόν οίκον μιαν εφτομάδαν πριν να αρκέψουν οι διαδηλώσεις εναντίον του. Μα ξέρεις τους καλά ή ζεις μέσα στα όνειρα ρε σύντροφε; Εφ’ όσον τζιείνοι εν πονηροί, πρέπει να είμαστεν τζιαί μεις πονηροί. Ο μόνος αγώνας που πρέπει να γίνεται τωρά είναι η άμυνα εναντίον της επίθεσης τους. Τζιαί εν αμφίβολον αν αντέξουμεν. Αν θέλεις να κάμεις επανάστασιν είμαι μαζίν σου. Αλλά δεν θα πετύχουμεν τίποτε πλην της ήττας τζιαί της οπισθοδρόμησης τής απήχησης του κινήματος 200 χρόνια τζιαί βάλε. Εγώ είμαι έτοιμος να πεθάνω μεσ’ την πλατείαν. Μια ψυσιή πουν να φκεί ας εφκεί. Όποτε θέλεις ξεκινούμεν.

    Μου αρέσει!

 13. Χαμάλης permalink
  15 Οκτωβρίου, 2011 02:55

  @Οσρ

  Δηλαδή εσύ θεωρείς ότι το ΑΚΕΛ απέτυχεν να δημιουργήσει ταξικήν συνείδησιν μέσα τες πλαθκιές μάζες του πληθυσμού. Τούτον εν αλήθκεια. Αλλά φταίει; Εν μόνοι μας που παίζομεν μάππαν μεσ’ το γήπεδον; Έν έχομεν αντιπάλους; Εγώ σου λέω ότι η ταξική συνείδηση έννεν ξεπαρθένεμαν που όταν συμβεί δεν έσιει επιστροφήν. Η συνείδηση του ανθρώπου τζιαί μεταβάλλεται τζιαί πουλιέται ανάλογα με το συμφέρον του. Εν άδικον να κατηγορείται έναν κόμμαν που μέσα σε τόσον αντίξοες συνθήκες εκατάφερεν να προτιμείται που το 33% ενός ευημερούντος λαού. Διότι όταν υπάρχει ευημερία ή τζιαί πλούτος η ταξική συνείδηση συνήθως πάει περίπατον. Τζι’ αν θέλεις να σου αποκαλύψω τζιαί τες πιο βαθκιές μου πεποιθήσεις, έννεν ταξικήν συνείδησιν που πρέπει να προσπαθούμεν να πετύχομεν, διότι τούτον εν δίκοπον μασιέριν. Άλλη η ταξική συνείδηση του εργάζόμενου χαμηλόμισθου τζι’ άλλη η ταξική συνείδηση του υψιλόμισθου εργαζόμενου. Τούτοι οι θκυό πιστεύω ότι ποτέ δεν θα είναι πραγματικοί σύντροφοι. Επίσης δημιουργώντας ταξικήν συνείδησιν στον εργαζόμενον, δημιουργείς τζιαί την αντίθετην ταξικήν συνείδησιν στον μάστρον του που μπορεί απλά να εν ένας περιπτεράς. Γι’ αυτόν αντί της ταξικής συνείδησης πιστεύω θα ήταν καλλύττερα να επιδιώκομεν να δημιουργήσομεν συνείδησιν εναντίον του προσωπικού συμφέροντος, διότι το προσωπικόν συμφέρον βλάφτει γενικά την ανθρωπότηταν τζιαί το περιβάλλον που χρειάζεται για να μείνει ζωντανή. Εσύ νομίζεις ότι οι αριστεροί εν αρνιά σε έναν κοπάδιν, τζιαί δεν σκέφτουνται τζιαί δεν προβληματίζουνται ο καθένας ξεχωριστά καθόλου. Νομίζεις για τον εαυτόν σου, οτι είσαι κάτι το πολλά ξεχωριστόν τζιαί αυτόφωτον που τραβάς γραμμήν μόνος σου τζιαί πάεις. Δεν είναι έτσι τα πράματα. Ούλλοι μας έχομεν τες πεποιθήσεις μας. Αλλά δεν εξυπηρετεί σε τίποτε να σηκώνομεν ο καθένας το μπαϋράκκιν του τζιαί να ακολουθά ο καθένας τον δρόμον του μακριά που το κόμμαν. Έτσι θα διαλυθούμεν τέλεια τζιαί οι «άλλοι» δίχως αντίπαλον δέος θα κάμνουν πάρτυ με τες σάρκες μας.

  Μου αρέσει!

 14. 15 Οκτωβρίου, 2011 07:53

  Μα εν δαμαί το πάπλωμα Χαμάλη μου, να διαλυθεί το κίνημα… να κάμνουν οι εχθοί των εργαζόμενων τζιαι οι εθνικιστές πάρτυ…

  Μου αρέσει!

  • Χαμάλης permalink
   15 Οκτωβρίου, 2011 10:16

   Μάχουνται να φκάλουν τα μμάθκια τους μόνοι τους. Αν τα καταφέρουν να διαλύσουν το εντός του νόμου τζιαί της ηθικής κίνημαν, τότε θα δημιουργηθούν αμέτρητα παράνομα κινήματα τζιαί παράνομες ομάδες, που θα τζιηνηούν τους διαφόρων λογιών εκμεταλλευτές τζιαί θα τους παίζουν όπως τους σσιήλλους μεσ’ τες στράτες. Πάει ο τζιαιρός που ένας ή μερικοί αδρώποι μόνον δεν μπορούσαν να δράσουν τζιαί να κτυπήσουν μόνοι τους. Τωρά υπάρχουν όπλα τζιαί τρόποι που ένας μόνον κακοφανισμένος άδρωπος, μπορεί να καταστρέψει μια πόλην ολόσωστην. Τζιαί δεν είναι ανάγκη ναν τζιαί τόσον κακοφανισμένος για να αναλάβει δράσιν. Ακόμα τζιαί μιαν μεσαίου βαθμού ζήλειαν να δημιουργήσεις του άλλου, έσιει πλέον τον τρόπον τζιαί την δύναμην να σε καθαρίσει είτε κρυφά είτε φανερά. Τζιείνοι που νομίζουν ότι θέλει πολλήν φιλοσοφίαν για να αποφασίσεις ότι τούτος ο κόσμος κινείται μέσα στις ύβρεις, εχάθησαν μεσ’ τες σκέψεις τους τζιαί δεν βλέπουν τα τέλεια απλά. Το τέλεια απλόν είναι ο κίνδυνος που έσιει να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα από έναν και μόνον κακοφανισμένον άδρωπον τζιαί αν δεν έβρει τρόπον να εξαλείψει τούτον τον κίνδυνον θα εξαλειφθεί η ίδια. Πρέπει η ανθρωπότητα να έβρει τρόπον να εξαλείψει τες ανισότητες μεταξύ όλων των ανθρώπων αλλιώς θα υπάρχουν πάντα κακοφανισμένοι. Ο κόσμος είναι μια πίττα κομμένη σε ίσα κομμάθκια που ο καθένας μας πρέπει να δικαιούται το έναν δικόν του. Αν ένας πιάσει το κομμάτιν σου με το εσσιέκκιπη εν να μείνεις χάσκοντας σαν τον μαλάκαν; Τότε όχι μόνον δικαιούσαι αλλά υποχρεούσαι τζι’ όλας να τον τιμωρήσεις, αλλιώς παύεις να είσαι αξιοπρεπής άδρωπος τζιαί με την ανοχήν σου επιβραβεύεις τον κλέφτην εκμεταλλευτήν, άρα δημιουργείς εν δυνάμει κίνδυνον για όλους. Πολλές φορές πράγματι καταφέρνουν τα να αφαιρούν την αξιοπρέπειαν που τον άλλον τζιαί να πιάνουν το κομμάτιν του. Πιθανόν να είναι αρκετός στόχος η δράση ενός κινήματος, έστω τζιαί μόνον η αφύπνιση τούτης της αξιοπρέπειας. Για όσους καταφέρει να τους την αφυπνίσει δικαιούται να νιώθει περήφανον. Για όσους δεν τα καταφέρει, δεν έσιει καμιάν ευθύνην. Αν ο άλλος δεν θέλει να είναι αξιοπρεπής ας μέν ένει, στον κώλον του ρεπάνιν. Είναι όμως τζιαί τζιείνος εχθρός του κινήματος άρα της ανθρωπότητας διότι χρησιμοποιείται με την θέλησιν του σαν εξάρτημαν της μηχανής του πονηρού εκμεταλλευτή. Είναι σαν να προωθεί τον εκμεταλλευτήν να συνεχίσει την ύβριν του τζιαί πάνω στον επόμενον, ο οποίος μπορεί ναν πιο σικκημετζιής τζιαί να μεν το χωνέψει αλλά να εκδικηθεί.

   Μου αρέσει!

 15. Χαμάλης permalink
  15 Οκτωβρίου, 2011 15:02

  @Savva Morozov,

  «Χαμάλη θα σε παραπεμψουμε στο ίδιον το καταστατικόν του ΑΚΕΛ το οποίον μιλά για μικτήν οικονομίαν.»

  Μα ποιοί είσαστεν ρε παιθκιά που εν να με παραπέψετε στο καταστατικόν του ΑΚΕΛ; Είσαστεν πολλοί;

  Εγιώ δαμέ ΔΕΝ καταγράφω απόψεις ή θέσεις του ΑΚΕΛ αλλά του Χαμάλη προσωπικά. Είναι δυνατόν να συζητήσω εγώ εδάφια του καταστατικού του ΑΚΕΛ; Δαμέ στο μπλοκ του Στροβολιώτη; Δεν θα είσιεν καμιάν αξίαν φίλε μου. Μπορεί τζιαί να έσιει θέματα στα οποία διαφωνώ τζιαί εγώ. Αλλά τί είναι τζιείνον που θα με πείσει ότι η διαφωνία μου εν σωστή αν δεν την συζητήσω με το ΑΚΕΛ τζιαί τα επίσημα όργανα του στον τόπον που πρέπει;

  Το ότι αν δεν ήταν το ΑΚΕΛ τωρά κυβέρνηση θα είχαμεν πάθει πολλά σιειρόττερα μην έχεις καμιάν αμφιβολίαν. Τζιαί το ΑΚΕΛ δεν εν μόνον τωρά που επροστάτευσεν κατά δύναμιν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Από πάντα τα επροστάτευεν γιατί αυτόν είναι το κόμμαν που τα εδιεκδίκησεν τζιαί τα κατάκτησεν. Αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης του. Βέβαια αναγκάζεται κάποτε να βάλλει ομπροστινές τζιαί πισινές για να ξιβουλλά που τες λασπολακκούβες. Μπράβο του που τα κατάφερεν. Γι’ αυτόν είναι το μόνον αριστερόν κόμμαν στον κόσμον του καπιταλισμού με τόσον ψηλόν ποσοστόν επί του πληθυσμού.

  Μου αρέσει!

  • 15 Οκτωβρίου, 2011 17:18

   Να απολογηθούμεν τζιαι στον Strov για τες κόλλες που εγεμώσαμεν δαμέ…
   αλλά η πρόκληση του osr τζιαι η πρόκληση του Morozov καθώς τζιαι οι λοιπές παρεμβάσεις ήταν ακαταμάχητες:-)

   Πάντα με χαμόγελο τζιαι φατσούες φίλοι,ασσέν τζιαι ειρωνικές, να περνά η ζωή γλυτζιά…

   Η αριστερά εν μια ιστορία τάσεων, υποχωρήσεων τζιαι κατακτήσεων. Στο δρόμο βρίσκουμε τη συνταγή, ως τότε ας μεν χαλούμε όσα εκτίσαμεν με τόσον κόπο.

   Η κρίση άρκησεν τρία χρόνια να μας έβρει ενώ οι δουλειές εσταματήσαν που τότε.

   Φέτος ήταν η καλύτερη χρονιά στον τουρισμό εδώ και δεκαετείες να τολμήσω να πω.

   Τούτην επίσης τη τριετία οι μέσοι όροι των επιτοκίων των δανεισμών που έγιναν ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί σε σχέση με τα περασμένα τρία χρόνια.

   Ανέβηκαν οι συντάξεις κατά πολύ και κάπως ο βασικός μισθός.
   Μειώνεται το σπάταλο κράτος, για πρώτη φορά διαγράφονται θέσεις, μπαίνει τόσο μαχαίρι στα έξοδα.

   Ποιος άλλος έκαμε τι;

   Έγινε άλμα με τις συγκοινωνίες, απορροφήθηκαν σχεδόν όλα τα κονδύλια από την ΕΕ.

   Η ανάπτυξη δεν πάει άσχημα. Δεν έγινε επίθεση στους εργαζόμενους μέχρι πρόσφατα, και δεν θα γινόταν ούτε όση έγινε το τελευταίο διάστημα αν οι πλουτοκράτες δεν έστηναν τούτο το σκηνικό, αν τα κόμματα της δεξιάς εσυνενούσαν σε μια πιο ορθολογιστική κατάσταση.

   Αντισταθήκαμεν τρία χρόνια στον εθνικισμό, μέσα που τον ίδιο τον προεδρικό θεσμό, αφήνουμε ζωντανή τη διαδικασία λύσης που οι μεν θέλουν να «ποσπάσουν συνοπτικά» τζιαι οι δε θέλουν να σκοτώσουν πριν φκάλει καρπούς. Εστήσαμεν αντρόσιη στον «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη», επροσέξαμε να μεν τα κάμουμε πίλιες με τη κατάσταση στην ανατολική μεσόγειο που εν εξελίξει που τον Γενάρη του 11 τζιαι πιο πριν.

   Το Μαρί ήταν πισωγύρισμα, απέδειξέ μας το κόστος της διαχείρησης τούτου του σάπιου συστήματος, έχουμεν ευθύνη αλλά ούτε ολόκληρη, ούτε τζιαι την κύρια.

   Οι ζωές εχαθήκαν που στρατιωτικήν αμέλεια, όσον τζι αν θέλουν κάποιοι να χώννουνται πίσω που το δάκτυλό τους για να κάμουν το παιχνίδι τους.

   Την όποιαν υλική ζημιά τούτη η κεβέρνηση την επιστρέφει ήδη με τις ευρύτερες της κινήσεις (δάνειο, φυσικό αέριο, τουρισμός) στο πολλαπλάσιο. Όπως τζιαι θα επιστρέψει τη ζημιά στους εργαζόμενους που τούτην την υποχώρηση.

   Έτσι τζι αλλιώς, ότι κατακτήσεις υπήρξαν εν με το ΑΚΕΛ μπροστάρη που εκερδηθήκαν, ποιος μπορεί να το αμφισβητήσει τούτο;

   Να απολογηθώ τζιαι πάλι στον οικοδεσπότη, καλό Σαββατοκυρίακο.

   Μου αρέσει!

   • 15 Οκτωβρίου, 2011 22:36

    @ Χαμάλης, είμαστεν μια ομάδα ατόμων που μέσα που αρκετή τζιαι μακροχρόνια συζήτησην, αποφασίσαμεν να δημιουργήσουμεν το ιστολόγιον Κυπριακή Ίσκρα. Χρησιμοποιούμεν το ψευδώνυμο Savva Morozov για τα συλλογικά μας σχόλια.

    Επαραπέμψαμε σε στο καταστατικόν του ΑΚΕΛ για τούντο λόγον:

    «“Το ΑΚΕΛ εδιακύρηττεν ότι ο καπιταλισμός εν γίνεται ανθρώπινος, . . . .”

    Τα ίδια λαλεί τζιαί τωρά, τα ίδια θα λαλεί τζιαί πάντα»

    Μάλλον εξίχασες πως το είπες.

    Έννεν ο χώρος να περιγράψουμεν τη διαδικασίαν περάσματος στο σοσιαλίσμόν, απλά εθέλαμεν να πούμεν ότι οι αντικειμενικές συνθήκες υπάρχουν.

    Προφανώς τζιαι μπορείς να συζητάς για το καταστατικόν του ΑΚΕΛ χωρίς να εν παρόντες εκπρόσωποι του, όπως συζητάς για την κυβερνητικήν πολιτικήν, χωρίς να είσαι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    @ Dis

    Συμφωνούμεν με αρκετά που τούτα που λαλείς. Εν ανήκουμεν εμείς πάντως σε τούντην κατηγορίαν.

    Όποτε θέλεις κόπιασε που το ιστολόγιον μας να συζητήσουμεν ότι θέλεις. Μπορείς να μας προτείνεις τζιόλας να γράψουμε για κάποιον θέμαν έτσι ώστε να υπάρχει αφορμή για συζήτησην, ή να μας τη δώκεις εσύ στο δικό σου ιστολόγιον.

    Εμείς ούτε θέλουμεν ούτε μπορούμεν να διαγράψουμεν το παρελθόν του ΑΚΕΛ, δυστυχώς όμως η ηγεσία του ΑΚΕΛ με τη σημερινή της στάση, αμαυρώνει τους αγώνες της εργατικής τάξης, τους αγώνες στους οποίους το ΚΚΚ τζιαι το ΑΚΕΛ ηγηθήκαν.

    Να απολογηθούμε τζιαι στο Στροβολιώτην αν του εχαλάσαμεν τη συζήτησην.

    Μου αρέσει!

Trackbacks

 1. Ο ρόλος των εξωεσωακελικών στην blogοσφαιρα….Res ipsa loquitur -το πράγμα μιλά αφεαυτού….γιατί πρέπει να ξεμπροστιάζονται αυτοί οι τύποι | -osr- τ
 2. Ο ρόλος των εξωεσωακελικών στην blogοσφαιρα….Res ipsa loquitur -το πράγμα μιλά αφεαυτού….γιατί πρέπει να ξεμπροστιάζονται αυτοί οι τύποι | -osr- τ
 3. Ο ρόλος των εξωεσωακελικών στην blogοσφαιρα….Res ipsa loquitur -το πράγμα μιλά αφεαυτού….γιατί πρέπει να ξεμπροστιάζονται αυτοί οι τύποι | -osr- τ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: