Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξαιρετικά νέα! Έρχεται καλός χειμώνας!

8 Νοεμβρίου, 2011

Τουλάχιστον για 10 μέρες! 

 

Δεν έχω χρόνο για εξηγήσεις. Βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει, και θα πέσετε μέσα! 

 

Η εικόνα του χειμώνα.

 

Α, και αλίμονο σου αν αλλάξεις! 

19 Σχόλια leave one →
  1. 8 Νοεμβρίου, 2011 14:00

    Αυτό;

    http://www.westwind.ch/?link=gfsm,http://www.wetterzentrale.de/pics/Rtavn,.png,064,124,184,244,304,364,424,484,544,604,664,724,784,844,904,964,1024,1084,1144,1204,1264

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      8 Νοεμβρίου, 2011 15:01

      Αυτό δείχνει την πρόβλεψη υετού (βροχή, χιόνι κλπ) του πλέον διαδεδομένου αμερικάνικου μοντέλου, GFS κάθε 6 ώρες. Φαίνεται καθαρά η σταδιακή καλυτέρευση του καιρού, και «διαβάζεται» η δημιουργία και βάθυνση του χαμηλού.

      Στο μετεώγραμμα που ανέβασα στην ανάρτηση, φαίνεται και η ψυχρή εισβολή, η πτώση της θερμοκρασίας και διατήρηση της σε χαμηλά επίπεδα για αρκετές μέρες.

      Μου αρέσει!

      • 8 Νοεμβρίου, 2011 16:06

        Όταν βρέχει το απολαμβάνω, ειδικά όταν συνοδεύεται από κρύο. Φορώ τα μάλλινα μου, μένω σπίτι και παρακολουθώ τη βροχή. Αν αστράφτει μετρώ τα δευτερόλεπτα μέχρι να ακούσω τη βροντή και καμιά φορά βγαίνω κι έξω απλώς και μόνο για να βραχώ. Θυμάμαι παλιά που έμενα στη Λεμεσό από τα τέλη της δεκαετίας του 60 μέχρι το 83 που πλημμύριζε η γειτονιά και τις φορές που έμπαινε το νερό στο σπίτι μας, που για να μπεις μέσα έπρεπε να ανέβεις πέντε σκαλιά. Κολλούσα το πρόσωπό μου στο τζάμι της βιτρίνας του μαγαζιού που είχε η μάνα μου στο σαλόνι μας ώσπου να θαμπώσει. Έβλεπα τους Εγγλέζους να πηγαινοέρχονται για ψώνια στη ΝΑΑΦΙ με τα κοντομάνικα έστω κι αν έβρεχε.

        Εμπρός λοιπόν σταγόνες της βροχής, γίνετε καταρράκτης και κατακλύστε μας!

        Μου αρέσει!

  2. 8 Νοεμβρίου, 2011 19:59

    μα τι ωραίο σχόλιο

    Μου αρέσει!

  3. 8 Νοεμβρίου, 2011 20:35

    Από νερό φαόνεταο πως θα πάμε καλά αλλά… ελπίζω να μην παρατηρήσουμε κάποια φαινόμενα που ήδη χτύπησαν στην Ευρώπη.

    Το κωλόκρυο εν καλό;

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      8 Νοεμβρίου, 2011 22:34

      Χμμ, ναι, φαίνεται πως και νερό θα έχουμε και κρύο θα έχουμε. Είναι γεγονός πως τέτοια συστήματα είναι δυνατόν να φέρουν φαινόμενα τύπου Γένοβας και στην Κύπρο.

      Μακρυά από μας, αλλά αν έρθουν, θα έχει ενδιαφέρον 🙂

      Το κρύο θα ρίξει την μέση θερμοκρασία του μήνα, που θα είναι νομίζω ο τέταρτος στη σειρά με θερμοκρασία κάτω της κλιματικής τιμής.

      Η υπερθέρμανση του πλανήτη φαίνεται πως αργεί ακόμη!

      Το πολύ κρύο κάνει και ζημιές, αλλά όχι στα μέσα του Νιόβρη. Είναι πιθανόν να έχουμε πάρα πολύ πρώιμο χιόνι. Επίσης, όλα τα φυτά θα χαρούν ιδιαιτέρως, αφού το κρύο είναι κάτι που αναμένουν να πάθουν και χρειάζονται, και στα δυο τελευταία χρόνια, κρύο δε νοιώσαμε. Αυτό, λογικά, και αν είναι φυσιολογικός και ο υπόλοιπος χειμώνας, θα οδηγήσει σε μια εκρηκτική άνοιξη.

      Μου αρέσει!

  4. 9 Νοεμβρίου, 2011 01:01

    ου άτε, εν καταλάβω τίποτε αλλά για την νήσον μας ο καλός σιειμώνας εν μόνον ο βροσιερός. σόου δέαρ γιου χάβ ιτ.

    Μου αρέσει!

  5. Aurora permalink
    9 Νοεμβρίου, 2011 08:53

    η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα ανέβει κι άλλο;;

    Μου αρέσει!

    • 9 Νοεμβρίου, 2011 09:34

      Μάλλον ναι…

      Oil Gains a Sixth Day in New York on Iran Nuclear Risk, Europe

      By Ben Sharples
      Nov. 9 (Bloomberg) — Oil rose a sixth day in New York on
      speculation Iran’s nuclear plans threaten Middle East stability
      and an offer to resign by Italy’s Prime Minister Silvio
      Berlusconi brings Europe closer to solving its debt crisis.
      Futures advanced as much as 0.5 percent, matching the
      longest run of gains since the period ended Nov. 8, 2010. The
      U.S. may pursue additional sanctions against Iran following the
      release of a United Nations report that concludes the Islamic
      Republic was working to develop a nuclear weapon, according to
      two U.S. officials. Fuel stockpiles fell last week, the American
      Petroleum Institute said yesterday.

      Μου αρέσει!

      • 9 Νοεμβρίου, 2011 18:04

        όσον αφορά τα παραμύθκια με το πετρέλαιο ότι τάχα φοούνται ότι εννα γίνει πολεμος με το ιραν και λοιπες μαλακιουλες
        το πετρέλαιο ειναι ΄να μονοπωλιακό προιόν την τιμή του οποίου την ανεβάζουν και την κατεβάζουν αυθαίρετα αυτοί που το ελέγχουν

        ο μόνος λόγος που η τιμή του πετρελαίου δεν εκτοξεύεται είναι γιατί αν το κάουν απλά κανε΄νας δεν θα μπορούσε να το αγοράζει

        εδώ μια καλή ανάλυση από τον φίλο κυριάκο

        http://eshie3i3i.blogspot.com/search?updated-max=2011-10-22T14%3A07%3A00-07%3A00&max-results=1

        όλλερ-κόστερ πετρελαίου

        Προσφάτως μειώθηκε λέει η τιμή της βενζίνης.. μετά σιγά ξανανέβηκε και μετά ξανακατέβηκε.. Γιατί άραγε; Αν η προσφορά και η ζήτηση καθορίζει τη τιμή γιατί αυτή η ραγδαία πτώση και άνοδος ξαφνικά στη τιμή του πετρελαίου σε μια περίοδο εξάλλου συνεχούς πολέμου; Οταν η τιμή ανεβαίνει συνήθως υπάρχει η δικαιολογία έτοιμη για να καλύψει την απόγνωση και τις απορίες μας: το ιράκ ο πόλεμος κτλ κτλ. Οταν όμως η τιμή πέφτει όλοι κάνουν τις πάπιες.
        Η απάντηση είναι φυσικά το χρηματιστήριο και οι επενδύσεις των τραπεζών. γύρω στα 40 με 50 σέντ στη τιμή του πετρελαίου είναι πάντα λόγω του εμπορίου του πετρελαίου ως μετοχή. Πέφτει η τιμή του πετρελαίου στο χρηματιστήριο πέφτει και η τιμή του στην αγορά. Τι γίνεται όμως όταν η τιμή κατευθύνεται, με σκοπό τη κερδοσκοπία μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Ασφαλέστατα. Οταν η τιμή του πετρελαίου είναι χαμηλή η τράπεζα μεταφέρει τα κεφάλαια της σταδιακά στις μετοχές πετρελαίου, ακολούθως δίνεται εντολή στους «επενδυτές» να συμβουλεύουν τους πελάτες τους πως είναι καλή ιδέα να επενδύσεις τα λεφτά σου στο πετρέλαιο.. Φυσικά αυτό που δεν σου λένε είναι πως η «συμβουλή» θα φτάσει στα αφτιά σου αναλόγως του οικονομικού σου εκτοπίσματος, οι μεγάλοι παίχτες ενημερώνονται πρώτοι και τα μικρά ψάρια τελευταίοι, οι τράπεζες παρεμπιπτόντως βγάζουν και έξτρα χρήματα μέσω της προμήθειας από τα κέρδη σου λόγω της «συμβουλής» τους. Αυτός είναι ο λεγόμενος χρηματιστηριακός κύκλος της μετοχής.

        Και έτσι η τιμή του πετρελαίου ανεβαίνει σταδιακά και παράλληλα οι πολιτικές αναταραχές βοηθάνε στη σκηνοθεσία του φοβικού κλίματος που βολεύει τα μεγάλα κεφάλια.
        Ακολούθως μετά τη δημιουργία κέρδους από την άνοδο, και την εμπορία της μετοχής οι τράπεζες έχουν την ευχέρεια να ξαναβγάλουν κέρδος και στη πτώση. Η συνταγή είναι παρόμοια. Η τράπεζα αποσύρει σταδιακά τα μεγάλα κεφάλαια της από τη μετοχή του πετρελαίου και ακολούθως δίνει/πουλάει «συμβουλή» με προμήθεια στους μεγάλους μετόχους να ρευστοποιήσουν και εν τέλει με μία «τυπική» ανακοίνωση οι λεγόμενοι «speculators» προβλέπουν προφασιζόμενοι ένα πολιτικό γεγονός ή μία φυσική καταστροφή πως οι τιμές του πετρελαίου θα πέσουν, δημιουργώντας έτσι «πανικό στην αγορά». Προσφάτως φερ ειπείν η Γκολντμαν σαξ (επενδυτική τράπεζα) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «προφήτευε» την πτώση του πετρελαίου λόγω της «εξόντωσης» Μπιν Λάντεν.

        Οπερ και εγένετο.

        Μου αρέσει!

        • 10 Νοεμβρίου, 2011 07:13

          Ως μόνη απάντηση αγαπητέ ΟΣΡ που μπορώ να προσφέρω στους προβληματισμούς σου είναι την ενθάρρυνση της εξοικονόμησης ενέργειας μέσω της αποφυγής κατανάλωσης και βελτίωσης της αποδοτικότητας στη χρήση της καθώς και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και δημοσίων μεταφορικών μέσων.
          Κάθε μείωση στην κατανάλωση πετρελαίου και άλλων συναφών πρωτογενών πηγών ενέργειας έχει όχι μόνο ευεργετικές επιδράσεις στο περιβάλλον αλλά επίσης επιφέρει ισχυρό πλήγμα σε όσους τις ελέγχουν. Επιπλέον, κάτι τέτοιο θα συμβάλει και στον περιορισμό του ελλείμματος στο εμπορικό ισοζύγιο της Κύπρου, γεγονός που με τη σειρά του θα μειώσει τη ζήτηση χρήματος για την αγορά ενεργειακών εμπορευμάτων, γεγονός που μειώσει την εξάρτηση της οικονομίας από τον δανεισμό από τράπεζες. Οι απώλειες σε δημοσιονομικά έσοδα από την μείωση της κατανάλωσης καυσίμων αυτόματα αντισταθμίζεται με εξοικονομήσεις σε δαπάνες για οδικά έργα που επιβαρύνουν το περιβάλλον, αστυνόμευση οδικού δικτύου, περίθαλψης θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων, ενώ ταυτόχρονα θα μειωθεί η ηχορύπανση, θα μπορούν χώροι στάθμευσης να δενδροφυτευτούν και να μετατραπούν σε κήπους

          Μου αρέσει!

  6. Ανώνυμος permalink
    9 Νοεμβρίου, 2011 17:47

    Καλά όλα αυτά αλλά…πότε θα βρέξει και πότε θα κρυώσουμε;

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      9 Νοεμβρίου, 2011 17:56

      Από βδομάδας και τα δυο, και προς το παρόν φαίνονται καλές ποσότητες και για τα δυο.

      Μου αρέσει!

    • 10 Νοεμβρίου, 2011 08:08

      αντιπολιτευόμενε συμφωνούμε απόλυτα!! ειδικά με τις νέες τεχνολογίες φωτοβολταικά αλλά και καθρέφτες που πολλαπλασιάζουν το ηλιακό φως αιολική ενέργεια ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα αυτά είναι και σήμερα απολύτως εφικτά

      φυσικά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η εξεύρεση γης

      Μου αρέσει!

      • 10 Νοεμβρίου, 2011 15:24

        Χρειάζονται περισσότερες στέγες και λιγότερη γη που είναι άλλωστε προορισμένη για την άγρια βλάστηση και την παραγωγή τροφίμων.

        Κι αυτό γιατί οι νόμοι της αγοράς θα εξακολουθήσουν να ισχύουν και συνεπώς η ανάπτυξη των ΑΠΕ δεν πρέπει να γίνει εις βάρος της αειφορίας γιατί αυτό με τη σειρά του θα δημιουργήσει άλλες συγκεντρώσεις που αν αντιλαμβάνομαι ορθά, δεν επιθυμείς.

        Μου αρέσει!

  7. 10 Νοεμβρίου, 2011 15:41

    τα πράγματα είναι απλά:

    εφόσον έχεις γη και μπορείς οικονιομικά, κτίζεις ένα λειτουργικό σπίτι με όσο περισσότερη ενεργειακή αυτάρκεια μπορείς

    =>φωτοβολταικά καθρέφτες για πολλαπλασιασμό του ηλιακού φωτός, αιολική ενέργεια κλπ
    => ηλεκτροκίνητα οχήματα τα οποία ήδη υπάρχουν τα οποία αν καταφέρεις να φορτίζεις με την ενέργεια που παράγεις όπως είπαμε πιο πάνω

    άρα σε πρώτη φάση αν μπορέσεις να παράξεις ενέργεια αρκετή
    δεν χρειάζεσαι την ηλεκτρική ούτε και τις εταιρείες πετρελαίου

    αυτό είναι απολύτως εφικτό

    άρα πετάς στον κάλαθο των αχρήστων την ανάγκη σου για το κράτος και τις εταιρείες πετρελαιοειδών όσον αφορά την ενέργεια για παραγωγή ηλεκτρισμού και τις μετακινήσεις σου

    από κει και πέρα μπορείς αν έχεις και αυλή να καλλιεργείς λαχανικά ντομάτες αγγούρια λάχανα ή ό,τι άλλο θέλεις και δεν είναι καθόλου τόσο δύσκολο

    τρως και βιολογικά προιόντα και δεν ξοδεύεις και λεφτά στα να τα αγοράσεις

    δεν χρειάζεται να τα κάνεις όλα μονομιάς φυσικά και δεν σημαίνει ότι θα αποκοπείς από την γαμημένη την κωλοκοινωνία που νομίζεις και εσύ και ο στροβολιώτης ότι αυτή είναι και δεν αλλάζει και παπαριές κλπ

    αν αυτό πετύχει εννοείται ότι το παράδειγμα αυτό θα το ακολουθήσουν κι αλλοι

    δεν είναι καμιά επαναστατική ιδεά, είναι μια σχετικά απλή ιδέα στην εφαρμογή της με τεράστιες όμως προοπτικές στην εξέλιξη της αν πετύχει

    από κει και πέρα λες:

    «Χρειάζονται περισσότερες στέγες και λιγότερη γη που είναι άλλωστε προορισμένη για την άγρια βλάστηση και την παραγωγή τροφίμων.
    Κι αυτό γιατί οι νόμοι της αγοράς θα εξακολουθήσουν να ισχύουν και συνεπώς η ανάπτυξη των ΑΠΕ δεν πρέπει να γίνει εις βάρος της αειφορίας γιατί αυτό με τη σειρά του θα δημιουργήσει άλλες συγκεντρώσεις που αν αντιλαμβάνομαι ορθά, δεν επιθυμείς.»

    καταρχήν εξήγησε τι εννοείς με τον όρο «αειφορίας»

    κατά δεύτερον τι εννοείς με τον όρο «συγκεντρώσεις»

    και βλέπουμε

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.