Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το «Τέλος της ανωμαλίας», και μια δουλειά του .

5 Δεκεμβρίου, 2011

Μια ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας Σοσιαλιστών» δημοσιεύω σήμερα.  Με αφορμή τη συνάντηση Χριστόφια – Αναστασιάδη, και τη δρομολόγηση σωτηρίων μέτρων για την οικονομία, η Πρωτοβουλία κάνει μια προέκταση στο μέλλον, αναφέρεται στην τοξική εξάρτηση των μεγάλων κομμάτων από τον τον εθνικιστικό, ούτω καλούμενο «ενδιάμεσο χώρο», και προσβλέπει στη μέρα που ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ χωρίς λυσοφοβικά βαρίδια θα προχωρήσουν στη λύση.

 

Κουφό;

Ευσεβής πόθος;

Κατά πάσα πιθανότητα το μόνο ρεαλιστικό σενάριο.

 

Με την ευκαιρία, και αφού γεμίζω το ιστολόγιο με δουλειά άλλων, επισκεφθείτε όλοι αυτή την δουλειά που έγινε από το  PRIO, με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Internal Displacement in Cyprus.

 

Πρόκειται για μια εξαιρετική δουλειά, που φορά την εξέλιξη των πληθυσμών σε όλα τα χωριά της Κύπρου.

Η ιστορία μας αναδύεται από τους αριθμούς…. 

 

Και η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας: 

Συνεννόηση – το τέλος της ανωμαλίας;

Η Πρωτοβουλία Σοσιαλιστών στηρίζει, κάθε προσπάθεια συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων της συναίνεσης και προσβλέπει σε ένα τερματισμό της υποταγής τους στη θέληση της μειοψηφίας.

Από την ίδρυση της Κυπριακης Δημοκρατίας και ιδιαίτερα μετα το θάνατο του Μακάριου η πολιτική σκηνή στην Κύπρο δυναστεύεται από τον «ενδιάμεσο χώρο».  Η πολιτική των μεγάλων κομμάτων, οι αρχές τους θυσιάζονταν στο βωμό των εκλογικών συνεργασιών και το μέλλον της Κύπρου έμπαινε στο περιθώριο.

Ο «ενδιάμεσος χώρος» εξελίχτηκε σε ακραία σωβινιστικη δύναμη που επανειλημμένα αποτέλεσε τροχοπέδη στην πορεία των προσπαθειων για λύση.  Ο Κληρίδης εγκατέλειψε τη στήριξη προς τον Βασιλείου τορπιλλίζοντας τις προσπάθειες για λύση, το Ακελ στήριξε τον Παπαδόπουλο όταν το σχέδιο Αναν βρισκόταν στα τελικα στάδια της διαπραγμάτευσης.  Ετσι ενω τα κόμματα που αντιπροσώπευαν τα δύο τρίτα του Κυπριακου λαου υποστήριζαν λύση, ο σωβινισμος επικρατούσε τελικα με τον «ενδιάμεσο χώρο» να επιβάλλει τη τυχοδιωκτικη πολιτικη-του.

Ακολουθώντας την πεπατημένη, ο Νίκος Αναστασιάδης εγκατάλειψε τη στήριξη του Χριστόφια στην προσπάθεια για λύση του Κυπριακου προσβλέποντας σε συνεργασία με τον «ενδιάμεσο χώρο» για τις προεδρικες του 2013.  Είναι λοιπον αχτίδα ελπίδας η συνάντηση της ηγεσίας του Δησυ με τον Πρόεδρο και η εικόνα συνεννόησης που φάνηκε στη συνάντηση.  Αν αυτο σημαίνει πως επιτέλους τα δυο κόμματα θα απεξαρτηθούν από την καταδυνάστευση του «ενδιάμεσου χώρου», είναι ένα βήμα προς τη σωστη κατεύθυνση.

Ωστόσο δεν είναι αρκετό να περιοριστεί η συνεννόηση μόνο για τα μέτρα λιτότητας.  Είναι πολυ πιο σημαντικο να υπάρξει συνεννόηση για την επιδίωξη λύσης του Κυπριακου.  Μόνο με τη λύση του Κυπριακού θα μπορέσει η οικονομία να ελπίζει σε ανάκαμψη.  Και η λύση μπορεί να γίνει πραγματικότητα αν τόσο το Ακελ όσο και ο Δησυ εγκαταλείψουν την υποταγη στα σωβινιστικα κόμματα του «ενδιάμεσου χώρου» και αγωνιστουν πραγματικα για τη λύση.

 

30.11.2011

62 Σχόλια leave one →
  1. 6 Δεκεμβρίου, 2011 00:41

    Μια τρελή ιδέα που στριφογυρίζει στο μυαλό μου τελευταία…

    Κοινός υποψήφιος πρόεδρος των δύο μεγάλων παρατάξεων με στόχο τη λύση.
    (Για ευνόητους λόγους δε θα καταγράφω πιθανά ονόματα.)

    Συμφωνώ, σε γενικές γραμμές, με το μήνυμα της ανακοίνωσης.

    Διαφωνώ όμως με διατυπώσεις όπως «σωβινιστικά» για τα κόμματα του «ενδιάμεσου χώρου».

    Η παγίδα της δημιουργίας περιρρέουσας είναι αμφίδρομη.

    Γνωρίζω αρκετά άτομα του λεγόμενου απορριπτικού χώρου, τα οποία στηρίζουν εκ πεποιθήσεως τις ανέφικτες, κατ’ εμένα, θέσεις τους περί ενιαίου κράτους (ένα άτομο, μία ψήφος) και μακροχρόνιου αγώνα…

    Πιστεύω, ότι τα επιχειρήματα υπέρ της ΔΔΟ αρκούν και με το παραπάνω για να πείσουν, χωρίς να τσουβαλιάζονται και να στιγματίζονται όσοι διαφωνούν ή είναι επιφυλακτικοί με την υπό συζήτηση βάση της λύσης.

    Εξάλλου τα δύο μεγάλα κόμματα δεν είναι άμοιρα ευθυνών για τις εκάστοτε συνεργασίες τους με τον «ενδιάμεσο χώρο»…

    Θα έπρεπε φυσικά να περάσουν μέσα από μια εσωτερική κάθαρση ώστε να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν αλλήλους εχθρικά και με συνέπειες αρνητικότατες μέσα στην ίδια την κοινωνία, ώστε να μπορέσουν μια μέρα να θέσουν προτεραιότητα και στο κυπριακό, όπως έκαναν τώρα ως διά μαγείας για την οικονομία…

    Και για να μην αδικήσω κανέναν, η παράταξη που δείχνει συχνότατα σημάδια συναίνεσης, οφείλω να υπενθυμίσω, ότι είναι η ηγεσία ΔΗΣΥ.

    Για χρόνια πίστευα ότι ίσως οι ΕΔΗ θα αποτελούσαν το συνδετικό κρίκο για μια οριστική συνεννόηση ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα (εξυπακούεται πάντα όσον αφορά το κυπριακό), όμως από τότε που έγιναν αυτοκόλλητο μέρος αυτής της προεδρίας και ιδιαίτερα μετά τη συμπερίληψή τους στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ, έχασα κάθε ψευδαίσθηση για μια τέτοια προοπτική του θετικού ιστορικού ρόλου που θα μπορούσαν να είχαν αναλάβει…

    Στροβολιώτη, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο σε νοιώθω, όταν καταγράφεις τα ακόλουθα για μια έμπρακτη συνεργασία ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ χωρίς λυσοφοβικά βαρίδια:

    «Κουφό;

    Ευσεβής πόθος;

    Κατά πάσα πιθανότητα το μόνο ρεαλιστικό σενάριο.»

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      6 Δεκεμβρίου, 2011 07:26

      Λεμέσια, ελπίζω να κοιμήθηκες καλά, και να ξεπέρασες εκείνο το όραμα που χαρακτηρίζεις «τρελή ιδέα». Γιατί μόνο όραμα θα μείνει!

      Αν φτάσουμε σε λύση, μπορεί υπό προϋποθέσεις να γίνει κάτι.

      Μεγάλο όμως το Αν!

      Μου αρέσει!

  2. 6 Δεκεμβρίου, 2011 08:05

    Τέτοια ώρα τέτοια λόγια… Έχουμε μπει στον προθάλαμο του μηχανισμού και της διχοτόμησης και μόνο με κοσμογονικές ανατροπές μπορούν να αποφευχθούν.
    Προς το παρόν η συμβουλή μου προς όλους είναι:

    1. Κάνετε οικονομία και σε χρήμα και σε ελπίδα.
    2. Επενδύστε αποκλειστικά σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αποτελεσματικές πολιτικές ενέργειες.
    3. Αποφύγετε την έκθεσή σας σε πολιτικές βασισμένες σε εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και παραγωγής πολιτκού μεθανίου.

    Μου αρέσει!

    • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
      7 Δεκεμβρίου, 2011 23:35

      Μέχρι να φθάσουμε στον προθάλαμο του μηχανισμού, αν φθάσουμε, η Ευρώπη ΄θα ψάχνεται και ο μηχανισμός θα έχει χαλάσει.Κατα συνέπεια ξεχάστε το . Οι Κινέζοι ήδη προσφέρονται να μας δανείσουν μετά απο τους Ρώσσους και κατα συνέπεια ξεχάστε το μηχανισμό. Φαίνεται ότι εσκεμμένα κάποιοι στο εσωτερικό μέτωπο προωθούν κάποια σχέδια και φαίνεται ακόμη για αυτό έχουν αποφασίσει τα μεγάλα κόμματα. Φαίνεται ότι οι κινέζικοι οίκοι αξιολόγησης μας έχουν στα ψηλ΄’α καθώς και οι Ρωσσικοί οίκοι αξιολόγησης.όπως θέλετε ονομάστε αυτούς τους οίκους δεν έχει σημασία.Σημασία έχει ότι ζύγυσαν τα πράγματα και φαίνεται ότι είμαστε αξιόπιστοι.Άρα αγαπητοί προς αυτούς πρέπει να κινηθούμε και ας περιμένει η Ευρώπη να μας βάλει στο μηχανισμό. όταν διαθέτεις πλούτο σε τρέχουν Μήν φοβάστε. Και το Κυπριακό θα λυθεί με ανώδυνο τρόπο και μάλιστα ήρεμα και ειρηνικά.Σταματώ έως εδώ.

      Μου αρέσει!

      • 8 Δεκεμβρίου, 2011 03:03

        Φίλε Αποφασιστικέ πως πληροφορήθηκες πως οι Κινέζοι θέλουν να δανείσουν την Κύπρο; Μήπως έμαθες και με τι αντάλλαγμα;

        Μένω ως εδώ.

        Μου αρέσει!

        • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
          8 Δεκεμβρίου, 2011 16:20

          Φίλε Αντιπολιτευόμενε. Το παραλθόν και η ιστορία γενικά πρέπει να μας διδάσκουν Για αυτό λέω ΝΑΙ να ακολουθήσουμε τους μεγάλους διότι οι μεγάλοι ,όπως εμείς δηλαδή πρέπει να είμαστε .ολοι μαζί μια παρέα.Αναφορικά με τα ανταλλάγματα που μιλάς αυτά είναι μέσα στους όρους του παιχνιδιού αγαπητέ και εξαρτάται απο εμάς .Όποιος και να έρθει κάτι θα πάρει και για τον ευατό του.Είναι δηλαδή ΠΑΡΕ ΔΩΣΕ .Αυτά έχουν οι συμφωνίες.Δόξασι ο θεός μας έδωσε αρκετά οικόπεδα και έπονται και άλλα ακόμη .Μήν ανησυχείτε.

          Μου αρέσει!

  3. Anef_Oriwn permalink
    6 Δεκεμβρίου, 2011 10:13

    Οοοπππααα!!! Οι Στάνταρς and Πουρς επροειδοποιήσαν [βλ. απέλυσαν] ότι θα υποβαθμίσουν ΟΛΕΣ τες χώρες της Ευρωζώνης συμπεριλαμβανομένης και της κραταιάς Γερμανίας, όπως τζιαι της Γαλλίας.
    Αντιγράφω από διαδικτυακή σελίδα [link: http://news247.gr/oikonomia/oikonomika/apeilh_ypovathmishs_gia_olh_thn_eyrwzwnh.1525257.html%5D, κάτι που μετάδωσε σήμερα το πρωί και το Ράδιο Πρώτο:
    «Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να θέσει σε αρνητική προοπτική τις έξι χώρες της ευρωζώνης που σήμερα βαθμολογούνται με τριπλό Α, δηλαδή βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή βαθμίδα, αλλά και άλλες εννέα ευρωπαϊκές χώρες
    Ο οίκος σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι έθεσε «υπό αρνητική επιτήρηση» το αξιόχρεο 15 χωρών της ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Φινλανδίας, της Γαλλίας, του Λουξεμβούργου και της Ολλανδίας, δηλαδή των έξι χωρών που βαθμολογούνται με τριπλό Α.
    Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Financial Times, ο οίκος αξιολόγησης έχει προειδοποιήσει τις έξι χώρες για την πιθανή υποβάθμισή τους που υποστηρίζει ότι είναι δικαιολογημένη λόγω της επιδείνωσης της οικονομικής και πολιτικής κρίσης στην ευρωζώνη.
    Όσον αφορά τη Γερμανία, ο Standard and Poor’s ανησυχεί για τις «πιθανές επιπτώσεις» που θα έχει «η επιδείνωση των νομισματικών, οικονομικών και πολιτικών προβλημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
    Η απόφαση του οίκου αξιολόγησης, σημαίνει πως υπάρχουν 50% πιθανότητες να υποβαθμιστεί το αξιόχρεό των χωρών αυτών εντός 90 ημερών.»

    Πάω στοίshημαν ότι τζιαι για τούτον θα φταίει ο Γριστόφκιας!

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      6 Δεκεμβρίου, 2011 13:17

      Λόγω πίεσης χρόνου θα σου το θέσω αλληγορικά και λακωνικά μαζί.

      Όλοι μπορεί να προσβληθούν από καρκίνο.

      Έχει μεγάλη σημασία πότε θα τον διαγνώσεις, τι ενέργειες θα κάνεις, πότε θα τις κάνεις , αλλά ακόμα και αν τα κάνεις όλα βάσει πρωτοκόλλου μπορεί και να μην τη γλυτώσεις.

      Ο Χριστόφιας ελέγχεται στο «τι ενέργειες θα κάνεις», και «πότε θα τις κάνεις.»

      Μου αρέσει!

  4. 6 Δεκεμβρίου, 2011 14:29

    Βασικά το στοίσιημαν είναι να έρτουν δημοψηφίσματα. Τζιαμέ ο συναγερμός νομίζω εν θα έσιει επιλογήν παρά να ψηφίσει ναι. Τζιαι τωρά, σε αντίθεσην με το 2004, εννά ακολουθήσει η βάση κατά μεγάλην πλειοψηφίαν, έτσι δείχνουν οι τελευταίες βουλευτικές, έτσι νομίζω εννά δείξουν τζιαι οι δημοτικές. Ενοχλούν με φυσικά οι «γιωρκατζισμοί» τζιαι το χαϊδεμαν/ ανοχή κάποιων απορριπτικών/ συντηρητικών εντός τζιαι εκτός κόμματος, αλλά χωρίς να το δέχουμαι, κατανοώ το. Όπως κατανοώ αλλά εν δέχουμαι τα «κολλήματα» τόυ ΑΚΕΛ με τον Γρίβαν τζιαι το πραξικόπημαν.
    Το θέμαν δεν είναι μόνον τι θα λύσει η λύση στην Κύπρον αλλά επίσης τι θα προσφέρει σε Τουρκίαν, Αμερικήν, Αγγλίαν, ακόμα τζιαι Ελλάδαν (που ως γνωστόν επηρεάζει πολλούς δακάτω στο είδος τζιαι το εύρος των «αερισμών» τους). Για να μεν αναφέρω Ισραήλ τζιαι Ρωσσίαν που ενεκατωθήκαν τζιαι τζιείνοι εξόχως, οϊ πως ήταν «ανεκάτωτοι» πριν.
    Έχω την εντύπωσην ότι έσιει ψουμούϊν για ούλλους στη λύσην τζιαι περισσεύκει τζιαι για λλόου μας. Αλλά είμαι πολλά του «ευσεβοποθισμού» εγώ.
    Θα ήθελα πολλά μιαν αντικειμενικήν ανάλυσην κόστους-οφέλους για ούλλους τούτους ως προς το «λύση έναντι διαιώνισης ανεπίλυτου» σε συνδυασμόν με χρονοδιαγράμματα. Εν κουρουφέξαλα νομίζω ότι καταρρέει η λύση ομοσπονδίας ή ότι εννά παραιτήσουν τα ηνωμένα έθνη μετά που ναυάγιον, αλλά το να χάσουμεν άλλα 6-7 χρόνια εν το πιο εγκληματικόν κατ’ εμέναν. Για να καταλήξουμεν νομοτελειακά σε ακόμα σιειρόττερα.
    Αν κρίνω που τα πρόσφατα αρθρίδια Μαύρου, Σέρτη, Ιγνατίου τζιαι άλλων κουστωδών του «μακροχρόνιου» πάντως, πάμεν καλά… Φόρτσα σύντροφε! Φταίεις εν φταίεις για τα υπόλοιπα (άμπα τζιαι είσαι πρόεδρος;)!

    Μου αρέσει!

  5. 6 Δεκεμβρίου, 2011 15:40

    Μιχάλη κατά την άποψή μου το πιο πιθανό σενάριο ως άμεση εξέλιξη είναι το απευθείας εμπόριο και οι πτήσεις, μια και έχει πολλούς ελληνοκύπριους πολιτικούς που θα ήταν διατεθειμένοι να παραχωρήσουν σε αντάλλαγμα τη μη λύση. Αυτό φυσικά θα μας φέρει ακόμα λίγο πιο κοντά στη διχοτόμηση, από την οποία απέχουμε μονάχα μια ανάσα… Φυσικά απεύχομαι αυτό το σενάριο, το οποίο δεν ξέρω πως μπορεί να αποφευχθεί

    Μου αρέσει!

    • 6 Δεκεμβρίου, 2011 16:19

      Φίλε εν δύσκολον να αναλύσω την αισιοδοξίαν μου, εν πιο πολλά διαισθητική αλλά θα κάμω μιαν προσπάθειαν:

      – Η οικονομική πτυχή εν πολλά κρίσιμη στον καθορισμόν στρατηγικής, άρα τζιαι πολιτικής. Ποιον συφφέρει, οικονομικά μιλώντας, το ανεπίλυτον στην συγκεκριμένη συγκυρίαν; Νομίζω κανέναν ή ίσως τους ρώσσους. Που τες αντιδράσεις γεννικώς (των ιδίων αλλά τζιαι των δικών μας), εν βλέπω να έχουν αντίρρησην να λυθεί, με ικανοποίησην φαντάζουμαι κάποιων συμφερόντων τους (κάποια που τα οικόπεδα στην Gazprom?). Παράλληλα θέλουν να προστατέψουν (είμαι λλίον άσχετος δαμέ) τη διακίνησην κεφαλαίων που τους προσφέρουμεν ως κράτος μέλος.
      – Οι τούρτζιοι έχουν πολλά προβλήματα εντός (κούρδοι) τζιαι εκτός (θέλουν να το παίξουν σε πολλά ταμπλώ ως περιφερειακοί αρτσιάκκηες αλλά εν τους πολλοφκαίννει). Η λύση φαίνεται να τους αννοίει προοπτικές στο μέτωπον Ε.Ε. αλλά τζιαι για επίλυσην των προβλημάτων με Ελλάδαν, ενώ κάμνει τους παίκτες στο θέμαν ενεργειακής τροφοδοσίας της Ευρώπης, όπου ότι τζιαι να κάμουν τωρά εν έχουν υπόθεσην (δαμέ νομίζω η κυβέρνηση επήεν καλά που όσον καταλάβω).
      – Οι αμερικανοί έχουν τη Noble τζιαι το Ισραήλ να σκεφτούν, ενώ με επίλυσιν του κυπριακού θκιό μέλη του νατο λύουν την πιο σημαντικήν διαφοράν τους, ενώ εννά προσεταιριστούν τζιαι την Κύπρον, εναίαν πλέον τζιαι χωρίς τα βέτο της Τουρκίας. Ότι χάσουν που πωλήσεις όπλων εννά τα αντισταθμίσουν με άλλους τρόπους.
      – Οι ισραηλινοί αποκτούν πρόσβαση σε χερσαία διάβαση προς την Ευρώπην για τους ενεργειακούς τους πόρους. Αν δε τα εύρουν Κύπρος-Τουρκία- Ελλάδα, γιατί να μεν τα εύρουν τζιαι τζιείνοι με την Τουρκίαν τζιαι να γίνει κουαρτέττον;

      Μπορεί να λαλώ τζιαι μ..κίες στον κύβον (προτιμώ να θκιαβάζω έτσι αναλύσεις που αθρώπους που εμβαθύνουν) αλλά στο κυπριακόν έχουμεν τζιαι έναν ορόσημον: το τελευταίον 10ήμερον του Γεννάρη που θα πάσιν τα κοπέλια για την τριμερήν. Εγώ οσμίζουμαι ότι εν την εγλυτώννουν την παραπομπήν σε διεθνήν. Θα τους κάτσουν κάτω ώσπυ να τα εύρουν. Σε κανέναν εν συφφέρει το αδιέξοδον ενώ ως την προεδρίαν εννά έσιει αρκετούς μήνες για ετοιμασίαν της κοινής γνώμης, δημοψηφίσματα τζιαι ανάληψην της που την επανενωμένην Κύπρον.
      Τωρά εννά μου πεις, ούτε για μας ούτε για τους τούρκους είμαστεν σίουροι ότι εννά ερτει το ναι αλλά πάλε σημείωσε τα εξής:

      – ο πρόεδρος τούτην την φορά εννά ζητήσει το ναι
      – ο συναγερμός δεν έσιει λόγον να το απορρίψει, κάτι που φαίνεται τζιαι που τες αντιδράσεις της ηγεσίας του (ήπια έως μηδενική κριτική για το κυπριακό).

      Ακόμα τζιαι με τον κόσμον απροετοίμαστον σήμερα, με έναν ναι που τους θκιό «μεγάλους», ακόμα τζιαι με χαμηλή συσπείρωσην (70%) περνά το 50%. Τα μαύρα, ο υπόλοιπος κόσμος (ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ) εν τζιαι είναι ούλλοι απόρριψη, μιαν καλήν εκστρατείαν ενημέρωσης τζιαι καλόν διάλογον (εντός τζιαι εκτός διαδικτύου) τζιαι εννά τσιμπήσει το ναι τζιαι που τζείνους.
      Νομίζω τζιαι οι τουρκοκύπριοι εν έχουν λόγον ακόμα να αλλάξουν σε οϊ αν τζιαι τζιαμέ εν έχω τρόπν να το κρίνω με την ίδιαν σιουρκάν.
      Άρα επαναλαμβάνω: το στοίσιημαν είναι να έρτουν δημοψηφίσματα.

      Μου αρέσει!

      • 6 Δεκεμβρίου, 2011 18:15

        Μιχάλη, σε γενικές γραμμές είναι ο συλλογισμός σου έχει βάση έστω κι αν έχω τις επιφυλάξεις μου. Αυτές βασίζονται στην εμπειρία που θέλει όταν μια συγκυρία είναι τέλεια, όπως έγινε το 2004, και όλα με βάση τη λογική οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη λύση, να προκύπτουν τα περιχαρακωμένα συμφέροντα, οι ανεπάρκειες των ηγετών, φαρυγγίτιδες που ορθώνουν ανυπέρβλητα εμπόδια στη διαδικασία που εκτροχιάζουν την διαδικασία.

        Εν πάση περιπτώσει πρέπει να παρατηρήσω, και αυτό δεν αλλάζει το τι είπα πιο πάνω, πως η Γκάζπρομ δεν ενδιαφέρεται τόσο πολύ να εξορύξει αέριο εδώ αλλά περισσότερο να μετακινήσει χρονικά την έναρξη εξαγωγών από την Κύπρο (και άρα κατά πάσαν πιθανότητα και Ισραήλ) σε όσο μακρύτερο δυνατό βάθος χρόνου. Οι άνθρωποι θα αποκτήσουν σε μια τέτοια περίπτωση πρόσθετο ανταγωνισμό στην Ευρωπαϊκή αγορά ο οποίος θα είναι πιο φθηνός από αυτούς. Ήδη πουλούν στις ανώτατες επιτρεπόμενες τιμές το αέριο τους με βάση τα συμβόλαια προμήθειας που έχουν με τους δυτικοευρωπαίους και ως εκ τούτου χάνουν μερίδια αγοράς τα τελευταία χρόνια. Το πιο πιθανόν είναι αν τους βάλει ο Χριστόφιας στην κοινοπραξία για το τερματικό υγροποίησης -η απόφαση για το οποίο καθυστερεί και φοβάμαι πως θα ληφθεί μετά την ολοκλήρωση του δευτέρου γύρου- και τους δώσει μεγάλο μερίδιο, η Κύπρος θα κάνει δεκαετίες να εξαγάγει φυσικό αέριο, αν βρει φυσικά.
        Και κάτι τελευταίο, με την Ελλάδα παττισμένη, δεν νομίζω οι Αμερικάνοι να προσδοκούν σε πωλήσεις όπλων μεσοπρόθεσμα, όσο κι αν μείνουν άλυτα τα ελληνοτουρκικά και κυπριακό.

        Μου αρέσει!

  6. 6 Δεκεμβρίου, 2011 20:24

    Το σενάριον σου Λεμέσια δεν είναι φανταστικό. Έχει βάσην. Ο Χριστόφκιας αυτήν την στιγμήν είναι μες τα θκυό στενά. Ομπρός γρεμμός τζιαι πίσω ρέμαν. Αν δεν λύσει το Κυπριακόν σε 6 μήνες θα πρέπει να παραδεχτεί ότι ο κύριος στόχος της εκλογής του δεν επετεύχθην. Αν έβρει υποστήριξην που το Δησύ ότι θα τον ηστηρίξει τζιαι που τα ηνωμένα έθνη ότι δεν θα πάμεν που Ανάν τζιαι πίσω, ίσως να τολμήσει να πάει σε πάρε δώσε. Το Ανάν εμισοδέχτην το μιαν φοράν. Αν δεν θα τον πολεμίσει η πλειοψηφία της δεξιάς τζιαι αν η Τουρκία δώκει διαβεβαιώσεις ότι θα δεχτεί τουλάχιστον ότι ήδη εδέχτην, ίσως να τολμήσει.

    Την δεξιά βολεύει την να εν ο Χριστόφκιας που θα το υπογράψει. Κανένας που τούτους δεν θα τολμήσει να παρακούσει ή να πάει κόντρα του αρχιεπισκόπου. Εδώ ο Κληρίδης τζιαι πριν να πεθάνει η κακομάζαλη η Λίλα τζι εβάφτησεν την για να είναι conform. Μόνον αριστερός τον χέζει τζιαι δεν τον φοάται. Το να πάει δεξιός κόντρα στην εκκλησίαν είναι το ίδιον σαν να ένας δεξιός gay υπουργός η βουλευτής κάμει δημόσιον comming out. Φοούνται ούλλοι την εκκλησίαν όσον φοούνται την θρησκόληπτην μάναν τους.

    Το σενάριον σου παίζει όχι για υποψήφιον πρόεδρον της μισής Κύπρου, αλλά για κυβέρνησην εθνικής ενότητας για υλοποίησην της λύσης σε μιαν ενωμένην Κύπρον. Υπουργός ο Κασουλίδης τζιαι ο Αβέρωφ (για να μεν πω ο Στυλιανίδης τζιαι να με πάρετε για ουτοπιστήν) που το Δησύ, η Σωτηρούλλα τζιαι ο Κατσουρίδης που το Ακέλ, ο Κυπριανού που το μισόν δήκο. Ο Χριστόφκιας συν-πρόεδρος με τον Έρογλου, ο Αναστασιάδης συν-πρόεδρος της κοινής βουλής με τον Τταλάτ. Σε έτσι σενάριο θα δεις ότι θα σφαχτούν Κάρογιαν – Ομήρου ποιός εν να πιάσει την συνπροεδρίαν της Γερουσίας τζιαι ποιός εν να το παίξει πιο ένθερμος υποστηριχτής της λύσης. Με ηξηχάννεις ότι πριν να κόψει ο Μακαρίτης λόον τζιαι να δίξει η παλάντζα που εν η κατεύθυνση της εξουσίας, ο Ομήρου ήταν υπέρ της λύσης.

    Η λύση εν η μόνη ευκαιρία επανεκλογής του Χριστόφκια τζιαι του Έρογλου. (αρκέφκει να κοντέφκει τζιαι τζιείνου η δύση του). Τζιαι φκάλλει τζιαι που την δεξιάν έναν πονοτζιέφαλον ποιός εν να πάει να σφαχτεί με τον Αρχιεπίσκοπον τζιαι να πειράξει το Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια.

    Έτσι τζιαι αλλιώς, όπως παν τα πράματα, κανένας δεν ημπόρει πκιον να κυβερνήσει μόνος του. Στην Ελβετίαν έσιει 80 χρόνια που κυβερνούν ούλοι μαζίν γιατί κανένας δεν σώννει την ενότηταν του κράτους μόνος του. Το μοτέλλον Κυβέρνηση αντιπολίτευση εν ποσπασμένον. Εδώ η Δημοκρατία της πλειοψηφίας τζιαι ψυχομασιεί στες μισές χώρες της Ευρώπης. Εκόρτωσεν νούρουν ήδη σε δύο όπου κυβερνά η χούντα που επέβαλεν η αγορά.

    Σκέφτου το καλά Λεμέσια τζιαι δεν εν ουτοπίαν που είπες. Αν μιαν αναγκαιότηταν. Ελπίζω να την δουν ως που παίζει η Τουρκία ομοσπονδίαν. Τί θα κάμουν όμως τζιαι να μεν την δούν όταν θα τα μαζεύει ο ΟΗΕ τζιαι να φεύγει;

    Μου αρέσει!

  7. 6 Δεκεμβρίου, 2011 20:30

    Aceras,
    Εν μας λαλείς τζιαι πως εν να φτάσουμε στη λύση;

    Μου αρέσει!

    • Aceras permalink
      7 Δεκεμβρίου, 2011 23:47

      Εν να μας αναγκάσουν άλλοι. Τζιαι καλά κάμνουν. Θα μας βάλουν δηλαδή μπροστά που την πραγματικότηταν τζιαι θα μας που : τωρά ήρτεν η ώρα να πείτε το θέλετε.

      Μου αρέσει!

      • 8 Δεκεμβρίου, 2011 02:53

        Δηλαδή να πιστέψω πως ο Χριστόφιας θα πετύχει τον υπέρτατο στόχο της πολιτικής του, όπως τουλάχιστον τον έχει διακηρύξει, απλώς και μόνο επειδή ‘θα τον αναγκάσουν άλλοι’;

        Αυτό μιλά τόμους….

        Μου αρέσει!

  8. 6 Δεκεμβρίου, 2011 21:39

    Με συμβιβασμούς θα φτάσουμε στη λύση, η χειρότερη λύση είναι καλύτερη από μια «χρυσή» διχοτόμηση.

    Εγώ σε κράτος Κλαίρης εν ξαναζιώ

    Μου αρέσει!

  9. Χαμάλης permalink
    6 Δεκεμβρίου, 2011 23:06

    Το Παπαδοπουλούιν έσιει τόσον τζιαιρόν που φωνάζει να πάρομεν μέτρα για να αποφύγομεν τον μηχανισμόν στήριξης γιατί τούτον σημαίνει πλήρη καταστροφήν. Ταυτόχρονα ο ίδιος είναι τζιαί φανατικός πολέμιος της όποιας λύσης μυρίζει Ανάν.
    Θέλω να τον δω να κλώθεται αύριον που θα έχομεν το δίλημμαν. Μή λύση τζιαί ένταξη στον μηχανισμόν στήριξης ή λύσιν που να μυρίζει Ανάν τζιαί αποφυγήν του μηχανισμού στήριξης λόγω οικονομικής στήριξης που διάφορες χώρες ως βοήθεια-δώρον για την εφαρμογήν της λύσης αλλά τζιαί άλλων διαδικασιών που θα σημαίνουν ανάπτυξιν.

    Εγώ το είπα πιο παλιά. Θα έρτει σίγουρα λύση τζιαί μάλιστα χωρίς δημοψηφίσματα, γιατί θα κινηθούν μεγαλύτεροι παίκτες από τους μικροσκοπικούς σε ισχύν Κυπραίους απορριπτικούς τύπου Αρχιεπίσκοπος, Νικολάκης, Λυσσαρίδης, Σαμψούθκια, Συλλουρούθκια, Περδικούθκια κλπ. Ακόμα τζιαί την υπογραφήν στην λύσιν μπορεί να μήν είναι το δίδυμον Χριστόφιας-Έρογλου που θα την βάλει. Το ίδιον τζιαί όσον αφορά την προεδρίαν της ΕΕ.

    Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος που φακκά γυρούς στην περιοχήν μας εν για τον σκοπόν της λύσης που το κάμνει τζιαί για την νέαν κατάστασιν που θα δημιουργηθεί σε ολόκληρην την περιοχήν.

    Μου αρέσει!

  10. 7 Δεκεμβρίου, 2011 07:38

    Η αντιφατικότητα του ΑΚΕΛ και των Ακελικών δεν μπορεί να συνοψιστεί καλύτερα στην προσπάθειά τους να παρουσιάσουν τον Χριστόφια ως καταξιωμένο ηγέτη τη στιγμή που παραδέχονται πως ακόμα και για να πάρει αποφάσεις προς την κατεύθυνση των πρωταρχικών διακηρυγμένων πολιτικών του στόχων θέλει τη συγκατάθεση της αντιπολίτευσης…

    Και μετά περιμένουν και θαύμα…

    Μου αρέσει!

    • Aceras permalink
      7 Δεκεμβρίου, 2011 23:53

      E κουμπάρε είσαι τίποτε υπάλληλος του συναγερμού; Η φρασεολογία σου έτσι δεήχνει.

      Γίνεται να κυβερνήσει κάποιος χωρίς έναν μίνιμουμ συναίνεση ; Ακόμα πιο σοβαρά, σώννουν οι νόμοι κανενού την λύσην
      Μόνος του;

      Μου αρέσει!

      • 8 Δεκεμβρίου, 2011 02:46

        Πρώτα πρώτα για να κυβερνήσει κάποιος χρειάζεται καθαρό μυαλό. Απόδειξέ μου πως το έχει ο Χριστόφιας τουλάχιστον στο Κυπριακό. γιατί εγώ θυμάμαι πως μέχρι τις 3 Αυγούστου 2011, ο σύντροφος έκανε το παν να κρατήσει το ΔΗΚΟ στην κυβέρνηση. Αυτό συμπεριλάμβανε και παραχωρήσεις στους χειρισμούς στο Κυπριακό.

        Για χάριν της συζήτησης, μιας και απορείς για την επαγγελματική μου ιδιότητα, σου λέω ούτε υπάλληλος είμαι του ΔΗΣΥ ούτε μέλος ούτε αυτό που θα αποκαλούσες παραδοσιακός του ψηφοφόρος. Δικαίωμα να ασκούν κριτική στην ανεπάρκεια του Χριστόφια δεν έχουν όμως αποκλειστικά τα μέλη του ΔΗΣΥ. Και δεν είναι όποιος ασκεί κριτική στον Χριστόφια ή το ΑΚΕΛ κατ’ ανάγκην Συναγερμικός, δεν είναι;

        Μου αρέσει!

        • 8 Δεκεμβρίου, 2011 14:57

          Τι γυρέφκεις τζι’ εσού ρε παρέα Aceras! Δαμέ ο «κουμπάρος» [σου], ο Αντιπιλιτευόμενος που έχει και μια ειδίκευση στα οικονομικά, ψάχνει ‘κόμα να έβρει να μας πει πως θα υπάρξει ανάπτυξη στην Κύπρο όταν σ’ όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει οικονομική κρίση και ύφεση, τζι’ εσύ διερωτάσαι για τη φρασεολογία του;

          Μου αρέσει!

        • 8 Δεκεμβρίου, 2011 15:18

          [Ά][ν][ε][υ] [Ο][ρ][ί][ω][ν] [Μ][Ο][Υ], [π][ο][υ] [χ][ά][θ][η][κ][ε][ς];

          Μου αρέσει!

        • 8 Δεκεμβρίου, 2011 16:33

          Αντιπολιτευόμενε [ΜΟΥ],

          Αναμένω την απάντηση σου στο ερώτημα μου και είπα να πιω κάνα καφεδάκι μέχρι να μελετήσεις το θέμα!

          Μου αρέσει!

        • 8 Δεκεμβρίου, 2011 16:52

          Άνευ [ΜΟΥ], είπαμε, αρκεί [μόνο] το καθαρό μυαλό.

          Μου αρέσει!

        • 8 Δεκεμβρίου, 2011 17:41

          Αντιπολιτευόμενε [ΜΟΥ],

          Μου αρέσει!

        • 8 Δεκεμβρίου, 2011 17:42

          Και δεν το έχεις;

          Μου αρέσει!

  11. Χαμάλης permalink
    7 Δεκεμβρίου, 2011 13:47

    Το βκιολίν του τούτος! Πάλε φταίει ο Χριστόφιας πον άσσιημος, να αναλάβει ο Αναστασιάδης πον πούππος ολάν. Ρε έν γίνεται να μεν κλάσετε τζιαί μιαν φοράν;

    Και μετά περιμένουν και θαύμα…

    Τζιαί μετά φταίει ο Χαμάλης που ξημαρίζει το μπλοκ του Στροβολιώτη!

    Μου αρέσει!

  12. Χαμάλης permalink
    7 Δεκεμβρίου, 2011 22:20

    Οι αγανακτισμένοι πολίτες εξαπολύσαν το προεδρικόν τζι’ εμουντάραν μεσ’ το πανεπιστήμιον Λευκωσίας προχτές. Πρωταγωνιστής ένας αμπάλατος μονιμάς πάλε.

    Μου αρέσει!

  13. Χαμάλης permalink
    7 Δεκεμβρίου, 2011 23:32

    Ανδρέας . . . . . . . Πιππιλίδης:
    Ορθοδοξία και Ορθολειχία! Κάθε Δευτέρα στις 1100μμ. σε εκλεκτούς προσκεκλημένους.

    Μου αρέσει!

  14. 25 Δεκεμβρίου, 2011 22:24

    Ο ΔΗΣΑΚΕΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΝΙΚΗΤΗΣ.ΟΙ ΠΕΜΤΟΦΑΛΑΓΚΙΤΕΣ ΤΩΝ ΗΓΕΣΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΔΔΟ. Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΙΣΕΙ. ΟΙ ΝΕΝΕΚΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

    Μου αρέσει!

  15. 27 Δεκεμβρίου, 2011 19:31

    Οποτε θελεις οταν ελθεις στις ελευθερες περιοχες.Η συναντηση μας να ειναι στο εδαφος της ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που την κρατησε ορθια το 76% των Ελληνων της Κυπρου.Επισης η συναντηση να μην ειναι στα γραφεια του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ ουτε και στα γραφεια του ΠΡΙΟ.Εαν οι εχθροι του Ελληνισμου της Κυπρου και οι εντος των τοιχων και οι εκτος των τοιχων καταφερναν να περασουν τα υπουλα των σχεδια του ντευβιτ χανι και του ντε σοτο δεν θα ειχαμε σημερα κρατος που σε λιγους μηνες θα προεδρευει της ΕΕ ουτε θα καναμε γεωτρησεις ως ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.Εσεις ολοι που θελετε τη ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ λυση ΔΔΟ εισαστε οι σημαιοφοροι των τουρκικων θεσεων που η λυση αυτη δεν διαφερει απο το TAKSIM που ηταν ο στοχος των τουρκων απο το 1957 με το σχεδιο του NIHAT ERIM.Μαθετε οτι η επανενωση που επιδιωκει το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ με λυση ΔΔΟ ειναι ψευτικη και δολωμα για τους αφελεις .

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      27 Δεκεμβρίου, 2011 20:00

      Α, μάλιστα, έχουμε σοβαρή περίπτωση.

      Λοιπόν, να μπούμε σε διάλογο, άνκαι θα εκτιμούσα να πρόσεχες λίγο την ορθογραφία και τον τονισμό.

      Πέραν των κακόηχων ιδεολογικών, χαλούν και την αισθητική του κειμένου.

      1. Λοιπόν, στο έδαφος του νησιού μας υπάρχουν οι περιοχές υπό τον έλεγχο της Κυπριακής δημοκρατίας, οι περιοχές εκτός ελέγχου της Κυπριακής Δημοκρατίας, και οι βρετανικές βάσεις.
      2. Το 76% των ελληνοκυπρίων πήρε μια απόφαση το 2004. Εκ του αποτελέσματος ούτε άλλη λύση έφερε, ούτε τις συνθήκες βελτίωσε εκείνη η απόφαση. Συνεπώς δεν βλέπω τι κρατήθηκε όρθιο.
      3. Δεν ανήκω στο ΑΚΕΛ ή τον ΔΗΣΥ και δεν συνεργάζομαι με το PRIO.
      4. Αντίθετα λόγω των νούσιμων πολιτικών που υιοθετούσαν την ΔΔΟ και κατάφεραν παρά τις δυσκολίες και τις τρικλοποδιές του Μεγάλου Μακαρίτη να μας βάλουν στην ΕΕ, θα έχουμε προσεχώς και τη δυνατότητα να προεδρεύσουμε.
      5. Κάνουμε γεωτρησεις λόγω του 4, και το 4 συνέβηκε λόγω των νούσιμων πολιτικών…
      6. Η ΔΔΟ είναι η λύση που προκρίνεται από όλο τον κόσμο. Δεν έχει σημασία αν κάποιοι επιμένουν να την ονομάζουν ρατσιστική. Κάποιοι ονομάζουν ρατσιστικό το γεγονός πως το Λουξεμβούργο των μερικών χιλιάδων κατοίκων έχει το ίδιο μερίδιο εξουσίας με τη Γερμανία των πολλών εκατομμυρίων μέσα στην ΕΕ. Ποιος τους χέζει όμως;
      7. Τα σχεδια του Νιχάτ Ερίμ τα έκαναν πραγματικότητα κατά πολύ μεγάλο βαθμό οι πράξεις των ελληνοκυπρίων. Συνεπώς τι φταίει ο άνθρωπος;
      8. Αν η ΔΔΟ είναι ψεύτικη, η διχοτόμηση που επιδιώκετε εσείς είναι πάρα πολύ πραγματική. Την φτιάξατε και ζείτε μαζί της σχεδόν 50 χρόνια.

      Μου αρέσει!

  16. 27 Δεκεμβρίου, 2011 22:03

    τη ΔΔΟ την υποστηριζουν το ΑΚΕΛ ο ΔΗΣΥ και ο ερογλου.Εφοσον δεν εισαι ουτε με το ΑΚΕΛ ουτε και με τον ΔΗΣΥ να υποθεσω οτι εισαι με τον ερογλου.ο λαος το 2004 απεριψε την ΔΔΟ του σχεδιου αναν.να μαθετε να σεβεσθε τη πλειοψηφια.Σε ποια ομοσπονδη χωρα ανα το παγκοσμιο μοιαζει αυτη η λυση της ΔΔΟ που μας προσφερουν η οποια λυση παραβιαζει καταφωρα τα ανθρωπινα δικαιωματα των Ελληνων της Κυπρου.Αυτος που αποποιειται τα ανθρωπινα του δικαιωματα δεν διαφερει απο ενα ζωον.Τους νουσιμους πολιτικους ηγετες που αγωνιζωντε για την καταπτιστη ΔΔΟ να τους χερεσθε και να κορνιζαρετε τη φωτογραφια τους που ποζαρουν με τον ερτογαν.Την καλητερη ποζα την πηρε η πραξουλα.ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΕΡΕΣΘΕ.Ο Ελληνισμος της Κυπρου θα ειναι και παλιν νικητης

    Μου αρέσει!

    • 27 Δεκεμβρίου, 2011 23:33

      Σαββάκη μου, αυτά που γράφεις είναι ασυνάρτητες μπούρδες. Κι αν υποθέσω πως ξεμέθυσες από προχτές και λες πως ο Έρογλου υποστηρίζει τη ΔΔΟ θα πει πως εκτός από αστοιχείωτος και αγράμματος, πρέπει να είσαι και χαζός…

      Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      28 Δεκεμβρίου, 2011 07:50

      Σάββα,

      Ο Έρογλου ήταν με το όχι, άρα μάλλον εσύ βρίσκεσαι στο ίδιο στρατόπεδο με εκείνον.

      Το 2004, ο λαός απέρριψε ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο.

      Υπέρ της ΔΔΟ είναι όλοι οι πολιτικοί μας, όλα τα κόμματα, πλην ΕΥΡΩΚΟ και Οικολόγων που δεν έχουν ιδέα τι θέλουν. Εκτός και αν κάποιοι μας κοροϊδεύουν, αλλά είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο;

      Έχεις κάθε δικαίωμα να ανήκεις στο περιθώριο των απόψεων σου.

      Η όποια λύση πρέπει να δει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπριών, κάποια από τα οποία καταπατώνται από το 1964. δεν αποποιούμαι τα δικά μου, αλλά ούτε επιθυμώ τν καταπάτηση δικαιωμάτων συμπατριωτών μου, όπως κάνεις εσύ.

      Θα χαιρόμουν πάρα πολύ να πόζαραν και άλλοι πολιτικοί με τον Ερντογαν. Θα μπορούσαμε να είμαστε οι καλύτεροι σύμμαχοι στη μετά τη λύση εποχή.

      Δε νομίζεις;;;

      Μου αρέσει!

  17. 28 Δεκεμβρίου, 2011 20:45

    Τουρκος αναλυτης των στρατηγικων μελετων κοδικοποιησε ολες τα ειδη ΔΔΟ που κυκλοφορουν.Η ΔΔΟ οπως την επιδιωκουν οι Τουρκοι με ισχυρα ιδρυτικα κρατη και αδυναμη κεντρικη κυβερνηση και να μην παραβιαζωντε οι κοκινες γραμμες της Τουρκιας.Την αποριπτουν ολα τα ε/κ κοματα.Η δευτερη εκδοχη ειναι αυτη που υποστηριζετε απο ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ που ειναι η αλλαγη μερικων προνειων του αποριφθεντως σχεδιου Αναν για να μπορει να περασειαπο μελοντικο δημοψηφισμα απο τους ε/κ.Αυτος ο τυπος ΔΔΟ ειναι συζητησιμος απο την τουρκικη πλευρα απο τον ΟΗΕ και απο αλλους ενδιαφερομενους.Η τριτη εκδοχη που υποστηριζετε απο ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ ΕΥΡΟΚΟ και τους οικολογους και ενω λενε οτι ζητουν ΔΔΟ απο τη αλλη προσθετουν τη φραση που την εθετε και ο Τασσος Παπαδοπουλος που ανατρεπε ολη τη φιλισοφια και δομη της ΔΔΟ.Αυτη η φραση που την εθετε ο Τασσος Παπαδοπουλος και την θετουν τα κοματα του κεντρου Η φραση αυτη ηταν και ειναι ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΩΝΤΕ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΗΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ Ε/Κ ΚΑΙ Τ/Κ.Οπως αναφερει ο τουρκος αναλυτης η τουρκικη πλευρα αποριπτη αυτη τη μορφη λυσης.Αυτη την αναλυση την εκαμα για να αποδειξω οτι τη ΔΔΟ με τη μορφη που την αποδεχωντε οι ηγεσιες του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ.Οταν αναφερωμε σε ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ αναφερωμε μονο στοις ηγεσιες των δυο κοματων.Οι μαζες των ακελικων και συναγερμικων δεν ταυτιζωντε με τοις ηγεσιες των κοματων τους οπως επραξαν στοις 24 απριλιου 2004.Το σχεδιο που απεριψε ο λαος το 2004 ειναι το ιδιο που ειναι στο τραπεζι και σημερα.Το αθρο αυτο οπως και πολα αλλα για να διαφωτιστειτε θα τα βρειτε στο google Σαββας Πετρου τχης εα.

    Μου αρέσει!

    • 28 Δεκεμβρίου, 2011 22:44

      Σαββάκη μου, μπορείς να μου πεις που ακριβώς στη συμφωνία Παπαδοπούλου-Ταλάτ της 8ης Ιουλίου 2006 (την πρώτη που αναφέρει ρητά πως η επανένωση της Κύπρου θα είναι στα πλαίσια της ΔΔΟ και υπέγραψε εκπρόσωπος της ΕΚ κοινότητας), γίνεται αναφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα; Νομίζω πως εντοπίζω μια ανακρίβεια αν όχι αντίφαση.
      http://www.moi.gov.cy/moi/pio/pio.nsf/All/8F74F04E076BCC7EC22571A50062E2A7?OpenDocument
      Διαβάζω το κείμενο και το ξαναδιαβάζω αλλά δεν μπορώ να επιβεβαιώσω αυτά που λες.

      Μια άλλη αντίφαση ανακαλύπτω στις αναφορές σου για τις μάζες του ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ. Μπορεί να μην ψήφισαν υπέρ του ναι (παρεμπιπτόντως ας μην ξεχνάμε πως το δημοψήφισμα δεν διεξήχθη με σεβασμό βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως αυτών της ελευθερίας της έκφρασης και πληροφόρησης) αλλά εν τέλει απέρριψαν την πολιτική του Τάσου. Γιατί άραγε;

      Υ.Γ. Δεν ξέρω που έμαθες να μιλάς και να γράφεις ελληνικά. Πιστεύω πως οι δάσκαλοί σου σε ξεγέλασαν.

      Υ.Γ.2 Σαββας Πετρου τχης εα πβ;

      Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      29 Δεκεμβρίου, 2011 08:15

      Αγαπητέ Σάββα, όταν καταφέρεις να μου φτιάξεις μια ΔΔΟ που να αρέσει στο ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και όλους τους άλλους αχάπαρους υποκριτές της ακροδεξιάς, οι οποίοι ονομάζονται μίσιημου κόμματα του κέντρου, να μου φτύσεις!!!

      Μου αρέσει!

  18. 29 Δεκεμβρίου, 2011 21:00

    Ο τυπος της ΔΔΟ που ζητω εγω οπως και το 76% των Ελληνων της Κυπρου που εχουν αξιοπρεπεια και σεβωντε τον εαυτον τους και εχουν εθνικη συνειδιση ειναι ομοσπονδια που εχουν ολα τα ομοσπονδα κρατη του κοσμου.Αυτη τη ομοσπονδια που μας υποχρεωνουν να αποδεχτουμε ειναι ενα εκτρωμα μια ρατσιστικη και φυλετικη ομοσπονδια που δεν υπαρχει ανα το παγκοσμιο.Σε ποια ομοσπονδιακη χωρα παραβιαζωντε ανθρωπινα δικαιωματα.σε καμια και σας ερωτω να μου πειτε μιαν παρομια ομοσπονδια με αυτο το εκτρωμα που υποστηριζετε.Ολοι αυτοι που υποστηριζουν αυτη τη ΔΔΟ τυπου ΑΝΑΝ ειναι φορεις της νεοθωμανικης εθελοδουλειας και του γιουσουφακισμου.Ευτυχως ειναι λιγοι και δεν θα καταφερουν να μολυνουν τον Ελληνισμο της Κυπρου που αντεχει για 3000 χρονια.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      30 Δεκεμβρίου, 2011 07:53

      Ωραία απάντηση, πλην όμως δεν δίνει καμιά απάντηση στο βασικό ερώτημα, δηλαδή τον τύπο της ΔΔΟ που θα δεχόσουν. Για να σε βοηθήσω σου λέω το εξής: υπάρχουν πολλοί τρόποι να ανέβεις στο Τρόοδος, αλλά όλοι περιλαμβάνουν ανηφόρα.

      Με πιάνεις;

      Και κάτι άλλο: η έγνοια μου είναι για το σύνολο του πληθυσμού της Κύπρου. Και αυτός, ντε φάκτο, αλλά και βάσει συντάγματος, περιλαμβάνει και άλλους, πλην των Ελληνοκυπρίων.

      Αυτό προφανώς δεν είσαι σε θέση να το πιάσεις…

      Μου αρέσει!

  19. 30 Δεκεμβρίου, 2011 21:13

    Φιλε στρουθοκαμιλιζεις.Σε ερωτησα να μου αναφερεις μια παρομοια ομοσπονδιακη χωρα ανα το παγκοσμιο που ειναι ομοια με αυτη τη ρατσιστικη ΔΔΟ που μας προσφερουν.Αντι αυτου υπεκφευγεις και μου λες καμηλα κλανει στο Πεντακομο.Την ανηφορα την επιλεγουν οι αετοι την κατηφορα την επιλεγουν τα σκουληκια και τα σαλιγκαρια.Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΤΟΝ ΑΝΗΦΟΡΙΚΟΝ ΓΟΛΓΟΘΑ.Αφου εχεις εγνοια για ολους τους Κυπριους προτιστως πρεπει να νοιζωμαστε τοις 200000 Ε/Κ ΠΡΟΣΦΥΓΕςΣ και την αποκατασταση των ανθρωπινων δικαιωματων των που για 37 χρονια ειναι στη προσφυγια και οι αδελφοι σας τ/κ λιμαινωντε παρανομα τοις περιουσιες τους μαζι με τους εποικους.ΟΙ αδελφοι σας τ/κ το 1963 κατοπιν σχεδιου [βλεπε αρχειο του τ/κ υπουργου γεωργιας ΟΣΜΑΝ ΟΡΕΚ και την επισημη παραδοχη του τουρκου υποστρατηγου εα για προβοκατορικες ενεργειες του τμηματος ειδεικου πολεμου ΓΙΡΜΙΠΕΣΟΓΛΟΥ και της εγκληματικης ΤΜΤ] ΕΣΤΑΣΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΧΙΣΤΗΚΑΝ εφαρμοζωντας το σχεδιο του νιχατ εριμ και των ΑΓΓΛΩΝ.Φυσικα αυτα δεν σας τα λενε στα επαναπροσεγκιστηκα σεμιναρια.Παρατηρησα οτι αγωνιατε αν θα παρουν οι αδελφοι σας τ/κ και οι παρανομοι εποικοι τα μισα κερδη απο τα αερια.Αν αυτα τα κοιτασματα τα βρησκανε μεταξη καταχωμενης Κερυνειας και Τουρκιας αραγε θα μας προσφεραν εμας.Οποιος εχει εντυπωση οτι θα μας προσφεραν τα μισα ειναι αφελης και βλακας.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      31 Δεκεμβρίου, 2011 18:04

      Σάββα, οι ομοσπονδίες έχουν δυο βασικά χαρακτηριστικά: δυο ή περισσότερες εδαφικές περιοχές, δυο ή περισσότερες πληθυσμιακές ομάδες.

      Τέλος της συζήτησης.

      Οι Εκ πρόσφυγες είναι πολύ λιγότεροι των 200000, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Υπάρχουν όμως και τκ πρόσφυγες του 1974 αλλά και εκ και τκ πρόσφυγες από το 1964. Η λύση θα πρέπει να απευθύνεται σε όλους.

      Είτε στασίασαν, είτε τους διώξαμε, οι Τκ αποτελούν ακόμα επίσημα συνεταιρικό μέρος του συντάγματος της ΚΔ. Αυτού δηλαδή που από την 1η Μαΐου του 2004 έγινε και «ευρωπαϊκό κεκτημένο», και άρα δεν αλλάζει.

      Πρέπει να βρούμε τρόπο να επανέλθουν στο σύνταγμα, για να ομαλοποιηθεί η ανώμαλη κατάσταση.

      Δεν έχω πάει ποτέ σε σεμινάριο επαναπροσέγγισης. Εσύ πήγες σε σεμινάριο εθνικισμού;
      Τα γκάζια όπως σωστά είπε ο πρόεδρος (στον οποίο αν κάνεις λίγο τον κόπο να διαβάσεις κάνω εντονότατη κριτική για ένα σωρό θέματα), ανήκουν στην ΚΔ, και ΚΔ είναι και Τουρκοκύπριοι.

      Τέλος της συζήτησης.

      Αν έβρισκαν γκάζι βορείως της Κερύνειας και δεν είχαν την ίδια αυτή στάση οι Τκ θα παρανομούσαν.

      Μου αρέσει!

  20. 1 Ιανουαρίου, 2012 09:16

    Σε ολες τες ομοσπονδιακες χωρες υπαρχουν δυο και περισοτερες εδαφικες περιοχες οπως δυο και περισσοτερες πλυθισμιακες ομαδες αλλα δεν απαγορευτε απο το συνταγμα καμιας ομοσπονδης χωρας το δικαιωμα της ελευθερης εγκαταστασης οπουδηποτε,το δικαιωμα της εκπεδευσης της θρησκειας της εργασιας και να οριζετε με νομοθεσια η πλυθισμιακη αναλογια και η καθε ομοσπονδη περιφερεια να εχει περισσοτερες εξουσιες απο το κεντρικο κρατος.ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ 1963 η Κ/Δ δεν υποχρεωσε κανενα τ/κ να προσφυγοποιηθει.Απλως οι τ/κ αυτοβουλως κατεφυγαν σε θηλακες υλοποιωντας τα σχεδια της Τουρκιας.ΟΙ δολοφονοι της ΤΜΤ το 1963 εδολοφονησαν τ/κ που δεν ηθελαν να εγκαταλειψουν τα σπιτια τους.Απο το 1960 μεχρι το 1963 οι τ/κ εξοπλιζωνταν απο τη Τουρκια παρανομα.ΟΣΟ για το 1974 οι τ/κ δεν προσφυγοποιηθηκαν κατω απο τοις ιδιες συνθηκες που προσφυγοποιηθηκαν οι ε/κ προσφυγες.Κανε τον κοπο να μαθεις τι εγινε στη Κυθρεα και στη Ασσια και αλλου.Συμφωνω να επανελθουμε στο συνταγμα του 1960 αλλα διχως να παραβιαζει οτ/κ την περιουσια του ε/κ ουτε ο ε/κ τη περιουσια του τ/κ.Συμφωνω οτι η Τουρκια οφιλει να σεβαστει το ευρωπαικο κεκτημενο.Οσο για τα κοιτασματα εαν οι τοι τ/κ παυσουν να λιμενωντε τοις περιουσιες των ε/κ τοτε ναι να οφελειθουν.Οχι να εποφελειθουν οπως θελει η Πραξουλα ,ο Ρολανδης και οι υπολοιποι κραχτες της νεοθομανικης εθελοδουλειας.ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      2 Ιανουαρίου, 2012 14:41

      Αγαπητέ Σάββα, το μέτρο σύγκρισης μια λύσης δεν είναι το πιθανό ιδεατό καθεστώς για το οποίο εκτονώνεστε με τον Λάζαρο κάθε μέρα, έστω και αν ξέρουμε πολύ καλά πως χεστήκατε, για το ιδεατό και κίνητρο σας είναι ο ανώτερος, γνήσιος και τέλειος ελληνικός εθνικισμός.
      Μέτρο σύγκρισης είναι η παρούσα κατάσταση στην οποία μας οδήγησαν οι παλιοί ομοϊδεάτες σου, η εξέλιξη αυτής, και τι μπορεί να γίνει για να ανακοπεί. Εκ της φύσεως του, ένας συμβιβασμός δεν μπορεί να μας ικανοποιεί πλήρως, γιατί πρέπει να ικανοποιήσει και τους άλλους. Η μαγκιά είναι να βάλουμε ένα τέλος στο σημερινό καθεστώς που δεν είναι τίποτα λιγότερο από καρκίνος, και για τους εκς, αλλά και για τους τκς, και μετά, ελπίζω και εύχομαι, απαλλαγμένοι από ξεροκέφαλους σαν εσένα, να δούμε πως διορθώνουμε τα τυχόν αρνητικά στοιχεία.

      Είτε έφυγαν είτε τους διώξαμε, η τκ κοινότητα αποτελεί ακόμη μέρος του συντάγματος της ΚΔ, με το οποίο ενταχθήκαμε στην ΕΕ. Έχουμε υποχρέωση να βρούμε μια λύση που τους επαναφέρει, ρώτα και τον Λάζαρο να δεις.

      Δεν έχω κανένα λόγο να βάλω στη ζυγαριά τα εγκλήματα που έγιναν και από τις δυο κοινότητες έναντι της άλλης, γιατί δεν δικάζουμε εδώ, συμβιβασμό γυρεύουμε. Επίσης δεν έχει σημασία πως έγινε κάποιος πρόσφυγας. Αν θεωρεί ότι είναι, τότε πρέπει να βρεθεί μια λύση για εκείνον.

      Το γεγονός πως οι τκ λυμαίνονται τις εκς περιουσίες, και οι εκ το κράτος που ονομάζεται ΚΔ είναι συνέπειες του επί πενήντα σχεδόν χρόνια άλυτου κυπριακού προβλήματος. Αν δεν λυθεί, θα συνεχίσει και το ένα και το άλλο.

      Μου αρέσει!

  21. 1 Ιανουαρίου, 2012 23:48

    Σάββας Πέτρου τχης εα πβ!!! Τακτικός σχολιαστής [βλέπε υβριστής – π.χ. «κραχτες της νεοθομανικης εθελοδουλειας»] στην καθημερινή πρωινή εκπομπή του Λάζαρου Μαύρου και επαΐοντας επί παντός “εθνικού” θέματος. Ιδανικό απτό παράδειγμα για το κείμενο του Blogοδεσπότη Strovolioti Δικαιοσύνη, ή εκδίκηση;
    Εν έχει όμως κανένα ρε παιθκιά να του κάμει λλία μαθήματα ελληνικής γραμματικής κοτζάμ [ελληναρά] ταγματάρχη ε.α. για να μάθει να ξεχωρίζει πότε τα ρήματα γράφονται με έψιλον και πότε με άλφα ιώτα; [Ας πούμεν πότε γράφουμε «ορίζετε» και πότε «ορίζεται» και ότι το τρίτο πληθυντικό πάντοτε ο γράφουμε με άλφα ιώτα – λ.χ. «λυμαίνονται τις περιουσίες» κι όχι «λιμενωντε τοις περιουσιες»
    Επί της ουσίας [για την ομοσπονδία], απλώς ΒΑΡΚΟΥΜΑΙ!!!

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      2 Ιανουαρίου, 2012 14:25

      Α, μάλιστα! Ευχαριστώ για την ενημέρωση Ανεφ!!!

      Τον αγαπημένο μου εθνικιστή δημοσιογράφο έχω πάψει να τον ακούω εδώ και καιρό, από τότε που έκοψα γενικώς τις ουσίες 🙂

      Όμως αγαπητέ Σάββα, άμα ψάξεις το ιστολόγιο, θα βρεις ένα διάλογο που είχαμε κάποτε με τον Λάζαρο…

      Εν πάση όμως περιπτώσει, χαίρομαι που ο Σάββας αποτελεί εξέχων μέλος της εθνικιστικής ελίτ.

      Κάθε φορά που τον αποστομώνω θα νοιώθω πολύ καλύτερα!!!

      Μου αρέσει!

  22. 2 Ιανουαρίου, 2012 07:59

    Με τη σκοπιμη ανορθογραφια μου καταφερα να εμπεδοσω στα ηττημενα επαναπροσεγκιστηκα μιαλα σου οτι οι τουρκοι ειναι παρανομοι κατακτητες και ΛΙΜΕΝΩΝΤΕ παρανομα για 37 χρονια τη κατεχομενη πατριδα μας.Με τη σκοπιμη ανορθογραφια το πετυχα.Οπως βλεπεις δεν φοβαμε να γραφω το πληρες ονομα μου και δεν κριβωμε πισω απο γυναικεια ονοματα.

    Μου αρέσει!

  23. 2 Ιανουαρίου, 2012 12:44

    Κυρ-Ταγματάρχα,
    [Με τα αήττητα διχοτομικά μυαλά],
    Που το παναΰριν τζι’ ύστερα χωρκάτης αλλαμένος!!! Αμα σου επισημάναμε τα σοβαρά ορθογραφικά σου ατοπήματα [πράμα σχιζοφρενικό για έναν ελληναρά] είπες να τα ονομάσεις «σκοπιμη ανορθογραφια»! Μα τι μας λες τώρα, ΡΕ!

    Μου αρέσει!

  24. 2 Ιανουαρίου, 2012 13:50

    Σχιζοφρενικο ειναι οτι υπαρχουν Ελληνες Κυπριοι τουρκολαγνοι επαναπροσεγκιστες που προαγαγουν τη τουρκικη προπαγανδα και απον ημπορει να δερει τον γαρον δερνει το σαμα.Επι της ουσιας δεν εχετε επιχειρηματα και χρειαζεστε σεμιναρια απο τα αφεντικα σας.

    Μου αρέσει!

  25. 2 Ιανουαρίου, 2012 14:09

    Κυρ-Ταγματάρχα εα πβ ,

    Συζήτηση [και διάλογος] σημαίνει να αναγνωρίζεις το δικαίωμα της διαφορετικής άποψης στον συνομιλητή σου, την οποία άποψη του να προσπαθείς να αντικρούσεις τεκμηριωμένα και με επιχείρημα κι όχι με συνθήματα κι αφορισμούς όπως εσυνήθισες να πράττεις ΕΣΥ [στους μονολόγους ΣΟΥ με τον Λάζαρο Μαύρο]… Γι’ αυτό ά(φ)ης τες ασυναρτησιολογίες τζι’ αοριστολογίες σου ότι «… υπαρχουν Ελληνες Κυπριοι τουρκολαγνοι επαναπροσεγκιστες που προαγαγουν τη τουρκικη προπαγανδα» και απόδειξε το τούτα που λαλείς με στοιχεία! Διαφορετικά πράγματι «απον ημπορει να δερει τον γαρον δερνει το σαμα»</b

    Μου αρέσει!

  26. 2 Ιανουαρίου, 2012 15:43

    Την αποψη μου την εγραψα ποιο πανω στη απαντηση μου στο στροβολιωτη και στον αντιπολιτευομενο και δεν απαντησαν.ΟΙ θεσεις σας για ΔΔΟ ειναι πολυ κοντα με αυτες των τουρκων.Δεν βλεπω πουθενα στο λεξιλογιο σας την κατοχη ,το ψευδοκρατος,επικοι,κατοχικη τουρκια παρα μονον εξισωνετε τες συνθηκες που προσφυγοποιηθηκαν 200000 ε/κ με αυτες των τ/κ που μετακινηθηκαν κατοπιν σχεδιου σε αντιθεση με αυτες των ε/κ που με βιασμους και ομαδικες εκτελεσεις υποχρεωθηκαν να εγκαταλειψουν τα σπιτια τους.Για εσας οποιος ζητα αποκατασταση ανθρωπινων δικαιωματων ειναι εθνικιστης.Εθνικιστης ειναι αυτος που δεν ταυτιζωντε οι αποψεις του με αυτες των εχθρων του.Εθνικιστης ειναι αυτος που αγωνιζετε για απελευθερωση και οχι αυτος που αγωνιζετε για να μετατρεψει τη Κυπρο σε τουρκικο προτεκτορατο.Τοτε ειμαι ενας περιφανος εθνικιστης.Ναι οι τ/κ ειναι ισοτιμοι πολιτες της ΚΔ εφοσον δωσουν πισω τα κλεψιμια.Ειναι αδιανοητον να κατεχει παρανομα το σπιτι μου και να τον πληρωνω και απο πανω.Σημ.Ο στροβολιωτης θα με αποστομωσει οταν απαντησει σε αυτα που του εγραψα και οχι με απαντηση καμηλα κλανη στο Πεντακομο.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      2 Ιανουαρίου, 2012 16:01

      Σάββα, είδες που συμφωνούμε;
      «Δεν βλεπω πουθενα στο λεξιλογιο σας την κατοχη ,το ψευδοκρατος,επικοι,κατοχικη τουρκια»
      Συμφωνούμε πλήρως πως όλα αυτά είναι μέρος του Κυπριακού προβλήματος. Υπάρχουν όμως άλλα τόσα που θέτουν οι άλλοι. Και το πρόβλημα θα λυθεί μόνο όταν ασχοληθούμε με το σύνολο των παραμέτρων που αφορούν το Κυπριακό πρόβλημα.

      «Ναι οι τ/κ ειναι ισοτιμοι πολιτες της ΚΔ εφοσον δωσουν πισω τα κλεψιμια»
      Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους Εκς. Πλην όμως αυτό που «έκλεψαν» αυτοί είναι το ίδιο το κράτος!

      Τσίλλα, αν θέλεις την ετικέτα «Κυπριακό» στη δεξιά στήλη του ιστολογίου. Έχεις πολλά να μάθεις.

      Μου αρέσει!

  27. 2 Ιανουαρίου, 2012 20:41

    Βλεπω οτι επεσες θυμα της τουρκικης προπαγανδας οτι το 1963 κλεψαμε τη ΚΔ Η αληθεια ειναι οτι εστασιασαν και προσχεδιασμενα εφαρμοσαν το σχεδιο του ΝΙΧΑΤ ΕΡΙΜ και των ΑΓΓΛΩΝ.Ισως η φιλοτουρκικη σου σταση να οφειλετε και στις 50000 εβρο που πηρες υπο μορφη βραβειου.Αυτα τα φενομενα τα εχουμε δει και το 2004 οταν επερναν χρηματα για τη διασωση του κυπριακου γαιδαρου.Φαινετε οτι τα βραβεια αρχησαν να γινωντε συνηθεια.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      2 Ιανουαρίου, 2012 20:56

      Σάββα, βλέπω πως είσαι ενημερωμένος για τις προδοτικές δραστηριότητες του ιδιοκτήτη του ιστολογίου.
      Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα εδώ:

      Μικρός επικήδειος για τα δολάρια (που δεν πήρα!)

      Α, τιμή μου που πήρα το βραβείο του Στέλιου Χατζηιωάννου.
      Λοιπόν, αναφορικά με το 1963, δεν αντιλαμβάνεται το έξυπνο σου μυαλουδάκι πως ακόμα και αν ό,τι γράφεις είναι σωστό, ακόμα και αν οι τκ έφυγαν μόνοι τους, είτε ακόμα και μετά από υποκίνηση, η θέση τους στο σύνταγμα παραμένει και είναι κατοχυρωμένη;. Και αφού με αυτό το σύνταγμα μπήκαμε στην Ευρώπη, έχουμε υποχρέωση να βρούμε τρόπο επαναφοράς στη νομιμότητα.

      Σου λέω, ρώτα και τον Λάζαρο!

      Μου αρέσει!

  28. 2 Ιανουαρίου, 2012 21:38

    Διχοτομιστή Κυρ-Σάββα Πέτρου [Κυρ-Ταγματάρχα εα πβ] ,

    Μα πόση πώρωση έχει κατακλύσει τέλος πάντων τα μυαλά σας; Με πόση ευκολία αποκαλείτε όποιον έχει διαφορετική άποψη από τη δική σας ως «θυμα της τουρκικης προπαγανδας» ή/και ότι χαρακτηρίζεται από η «φιλοτουρκικη σταση»; Σιγά ρε baş-πατριωτες, πόσο να μονοπωλήσετε τον πατριωτισμό σ’ αυτόν τον τόπο. Αλλό λλίον εν να φκάλλετε τζιαι πιστοποιητικά HACCP για τον πατριωτισμό!
    Αλλά, εν μου λαλείς γιατί ομαδοποιείς όσους διαφωνούν με τις απόψεις εσάς των εθνικιστών ελληναράδων και λες «ΟΙ θεσεις σας για ΔΔΟ ειναι πολυ κοντα με αυτες των τουρκων»; Ποιος σου είπε ότι εγώ, λόγου χάριν, συμφωνώ με τον Αντιπολιτευόμενο; Ή ποιες είναι τέλος πάντων οι θέσεις οι δικές μου που «ειναι πολυ κοντα με αυτες των τουρκων»; Για ακόμα μια φορά αφορίζεις, αυθαιρετείς και ασυναρτισιολογείς Κυρ-Ταγματάρχα εα πβ! Διάβασες κείμενα μου και διαπίστωσες ότι σ’ αυτά δεν υπάρχουν οι λέξεις «κατοχη, ψευδοκρατος, επικοι, κατοχικη τουρκια»; Μπορείς να τεκμηριώσεις ότι η «ΔΔΟ … [που] … υποστηριζουν το ΑΚΕΛ ο ΔΗΣΥ και ο ερογλου …» είναι η ίδια, έχει το ίδιο περιεχόμενο; Στην απάντηση σου προς τον Strovolioti και τον Αντιπολιτευόμενο [που κατάθεσες πιο πάνω] δεν κάμνεις καμία σύγκριση ή αντιπαραβολή μεταξύ των τουρκικών θέσεων και των θέσεων [ας πούμεν] του ΑΚΕΛ… Όπως ξανάπα αφορίζει και συνθηματολογείς χρησιμοποιώντας ένα λόγο έμπλεο υβριστικών επιθετικών προσδιορισμών όπως «Ελληνες Κυπριοι τουρκολαγνοι επαναπροσεγκιστες που προαγαγουν τη τουρκικη προπαγανδα», «ηττημενα επαναπροσεγκιστηκα μιαλα», «κραχτες της νεοθομανικης εθελοδουλειας», «Ολοι αυτοι που υποστηριζουν αυτη τη ΔΔΟ τυπου ΑΝΑΝ ειναι φορεις της νεοθωμανικης εθελοδουλειας και του γιουσουφακισμου»… Μα ποιος είσαι ΕΣΟΥ σιόρ που εν να ορίσεις πως εν να σκεφτούμαστε τζιαι να μας ι-βρίζεις τόσο σκαιωδώς αν δεν συμφωνήσουμε μαζί σου; Τζιαι εν είδα πουθενά να προτείνεις πως θα φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο και πως θα επανενωθεί ο τόπος μας! [Ε για τούτο που εγιώ λαλώ ΣΕ «διχοτομιστή»] Yoksa ως Ταγματάρχης εα πβ εισηγείσαι να κάμουμε πόλεμο; Επολλύναν τα φυσικά αέρια φαίνεσται μου!!!

    Μου αρέσει!

  29. 6 Ιανουαρίου, 2012 19:22

    Να μαθετε να σεβεσθε το 76%.Δεν μπορει το 24% να επιβαλει τη ρατσιστικη ΔΔΟ με το ετσι θελω στο 76% που την απεριψε.Οσο για το yoksa βλεπω οτι εμπρακτως ετοιμαζεστε για υλοποιηση της ΔΔΟ.Το αν θελω πολεμο σου λεγω οτι για να εχουμε ειρηνη πρεπει να ετοιμαζωμαστε για πολεμο.Οσο για τα φυσικα αερια οφειλωντε στους ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ που ενδιδουν και παραδειδωντε αμαχητι στον εχθρο με ΔΔΟ.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      9 Ιανουαρίου, 2012 07:20

      Σάββα, ναι, δεν μπορεί το 24% να επιβληθεί στο 76%, άλλωστε είδατε πως δεν κρεμάσαμε ακόμα κανένα από σας στην πλατεία Ελευθερίας ως υπεύθυνους για τη διαιώνιση της διχοτόμησης.

      Γιατί βλέπεις η απόρριψη του σχεδίου από το 76% είχε στη συνέχεια δυο δυνατότητες: την έμπρακτη και ρεαλιστική αναζήτηση μιας καλύτερης λύσης, ή την επανάπαυση στη βολική διχοτόμηση.

      Τα δεδομένα βοούν, πως η επιλογή σας ήταν δυστυχώς το δεύτερο.

      Και πολύ ωραίο το παραμυθάκι για την ειρήνη και τον πόλεμο. Κάνει τα παιδάκια να κοιμούνται πιο εύκολα.

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.