Skip to content

Η ευτυχία του να είσαι εκτός κομμάτων. (Πολύτεκνος, or not!)

Δεκέμβριος 8, 2011

 

«Μπορεί να είναι τόσο ανεύθυνοι;», σκεφτόμουν, ακούγοντας στις ειδήσεις τον πολυσύλλαβο Ομήρου και μετά, την απεικόνιση της υπευθυνότητας, τον Αβέρωφ Νεοφύτου να αναφέρονται στα ζητήματα των πολυτέκνων, και να λυγίζουν κάτω από την πολυπρόσωπη και πολύψηφη επιχειρηματολογία.

Άκουσα και τον Νικόλα, τον Παπαδόπουλο, που για τα πολιτικά ζητήματα ανήκει διαχρονικά στο τοπ 3 των πολιτικών που απεχθάνομαι περισσότερο. Όταν όμως άρχισε να μιλά για οικονομικά πριν από λίγα χρόνια, άρχισα να τον ψιλοσυμπαθώ. Και σήμερα είπε μια κουβέντα: «αν είναι να στοχεύσουμε τα επιδόματα, να τα στοχεύσουμε όλα.»

Κάτω από τις περιστάσεις, αυτή θα μπορούσε να  ήταν η λιγότερο ανεύθυνη και εποικοδομητική κουβέντα. Γιατί σίγουρα αν το κράτος κρίνει πως πρέπει να βοηθήσει κάποιες τάξεις συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη, ο πιο σωστός τρόπος είναι να πάει η βοήθεια εκεί όπου θα είναι και πιο αποτελεσματική. Οι περιστάσεις όμως είναι στην πράξη τέτοιες, που δεν μπορούν καν να πιστώσουν τον Νικόλα με υπευθυνότητα.   

Γιατί η συμφωνία του προεδρικού έγινε πάρα πολύ αργά, δεν είναι καν σίγουρο αν μας σώζει, και λαϊκίστικες μαλακιούλες του Ομήρου, και του Αβέρωφ, ακόμα και πιο έξυπνες εκτροπές του Νικόλα, δεν παρπατούν!

Δεν δικαιολογούνται αλλαγές, έστω και αν υπάρχει κάπου έκδηλη αδικία. Κανείς δεν θα πεινάσει εξ αιτίας των μέτρων, και αν υπάρχει αδικία μπορεί να διορθωθεί αργότερα.

Δεν μπορούμε όμως να θεωρούμε ως δεδομένη μια πολύ σημαντική συμφωνία, και μετά να στρίβουμε, επειδή ο πρόεδρος των πολυτέκνων (και πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΔΗΣΥ) κ. Σαμάρας απειλεί να καταλάβει τη βουλή!

Μέσα σε όλο αυτό τον ορυμαγδό δειλίας και λαϊκισμού, η υπεύθυνη ομιλία του Κίκη Καζαμία περί προϋπολογισμού στη βουλή, ξεχώρισε για άλλη μια φορά, όχι μόνο για τη δική της αξία, αλλά και γιατί προέρχεται από ένα χώρο με τραγική συνεισφορά στην προσπάθεια περιορισμού της κρίσης, για να μην πω και με ουσιαστική αδυναμία κατανόησης των παραμέτρων της κρίσης, πολύ ψηλά στην ιεραρχία…

Τα μέτρα πρέπει να περάσουν όπως συμφωνήθηκαν, εκτός και αν πρόκειται να ενισχύσουν περισσότερο την δημοσιονομική πειθαρχία. Πρέπει να κλείσει το κεφάλαιο, να αλλάξουμε τη ψυχολογία, να δούμε μπροστά. Κανένας παίχτης του παζαρκού, κανένας οίκος αξιολόγησης δεν πρόκειται να ηρεμήσει, ώσπου η πολιτική μας χαράζεται από ανυπόστατες θεωρίες, ή από δειλούς λαϊκιστές βολευτές.

Και κάτι για τον κ. Σαμάρα και τους πολύτεκνους: με ποιο σκεπτικό θεωρούν ακόμα πως τα πολλά κοπελλούθκια είναι πλεονέκτημα για τον τόπο; Ακόμα και αν το κράτος κάποτε είχε πάρει μια τέτοια απόφαση, πιστεύω πως τώρα είναι καιρός να επανεξεταστεί.

 Όχι μόνο από οικολογικής πλευράς, και διαθεσιμότητας πόρων.

Δεν είναι δουλειά του κράτους τι κάνει ο άλλος στην κρεβατοκάμαρα του, και με πόσους κλώνους της δικής του εξυπνάδας θέλει να προικίσει τον κόσμο. Αν, παρόλα ταύτα θέλει να κάμει κάποιος 9 κοπελλούθκια, να τα κάνει. Και αν δεν μπορεί να τα μεγαλώσει με ένα κοινωνικά αποδεκτό τρόπο, τότε ναι, να επέμβει το κράτος. Δεν θα πρέπει όμως το κράτος να «σπονσάρει» τα 9 κοπελλούθκια. Και γράφω εννιά, γιατί κάποιος στην διαδήλωση δήλωσε πατέρας εννιά, και πως του τηλεφώνησε η κόρη του, από την Αθήνα να της στείλει λέει, 20 ευρώ. Χμμ, αν έχει κόρη, ή πολλές κόρες που σπουδάζουν και δεν έχει να στείλει €20, τότε μάλλον δεν θα επηρεαστεί από την εισοδηματική στόχευση, άρα γιατί φωνάζει ο κύριος;

 

Στις δηλώσεις του ο κ. Σαμάρας έβγαλε και ένα ρατσιστικό στοιχείο: μας τα κόβουν εμάς για να τα δώσουν σε ξένους, λέει (προφανώς αναφερόταν σε πολιτικούς πρόσφυγες, και σε εκείνη τη παραφιλολογία για τα ψηλά επιδόματα).

Α, μάλιστα! Είμαστε λοιπόν σε αντιπαράθεση; Να κάνουμε πολλούς Κυπραίους (διαισθάνομαι πως εννοεί μόνο μπλε Κυπραίους), για να φάμε τους ξένους, ή να τους εκτοπίσουμε;

Ιδιαιτέρως προοδευτική φιλολογία από τον χώρο που θεωρώ ως τον πιο προοδευτικό στην Κυπριακή πολιτική σκηνή, σωστά κύριε Αναστασιάδη;

 

 

Advertisements
24 Σχόλια leave one →
 1. κυπραία του κόσμου permalink
  Δεκέμβριος 8, 2011 23:02

  Αντίστοιχο του Σαμαρά εν οι Αβέρωφ & Νικόλας. Που δυστυχώς εβρεθήκαν να ελέγχουν την επιτροπή οικονομικών τζαι εκάμαν ίσως παραπάνω κακό στην οικονομία, που την λανθασμένη εκτίμηση της κυβέρνησης ότι η κρίση θα μας έπιανε ξώπετσα τζαι την καθυστερημένη λήψη στοχευμένων μέτρων.

  Εν τόσο εξόφθαλμο ότι έννεν πρώτο στην έννοια τους η οικονομική ορθοποδηση της κοινωνίας τζαι του κράτους…..για την δε προστασία του πλούτου εσταματήσαν να κρατούν τζαι τα προσχήματα. Νομίζουν ότι τις πελλάρες τζαι τες ψευκιές που λαλούν εν τες καταλάβει ο κόσμος τζαι εν θωρεί τες αντιφάσεις μεταξύ του λόγου τζαι των πράξεων τους, της χλιδής συμπεριλαμβανομένης.

  ‘Ολα εδώ πληρώνουνται? – ενιξέρω αμά πάρατζει θωρώ τους έλληνες πολιτικούς που εν ημπόρουν πκιό να παν να φαν σε εστιατόριο που τον φόο των αντιδράσεων του κόσμου. Τούτοι εν τους θωρούν…?

  Μου αρέσει!

  • κυπραία του κόσμου permalink
   Δεκέμβριος 9, 2011 08:18

   το «Σαμαράς» αναφέρετε στον της Νέας Δημοκρατίας όι των πολυτέκνων

   Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Δεκέμβριος 9, 2011 21:49

   Εγώ νομίζω πως Αβέρωφ – Νικόλας την έπαθαν από τη στιγμή που βρέθηκε ένας νούσιμος ΑΚΕΛικός στο Οικονομικών και δέχτηκε την μπλόφα τους.

   Ο Χριστόφιας θα μπορούσε να πάρει ανάλογα μαθήματα και στο Κυπριακό…

   Μου αρέσει!

 2. Δεκέμβριος 9, 2011 08:19

  Δεν παρακολούθησα το τι έγινε χτες στη βουλή με τους πολύτεκνους και το ρεπορτάζ σου Στροβολιώτη ήταν πολύ κατατοπιστικό και μου έδωσε μια πολύ χαριτωμένη εικόνα. Τη δειλή προσπάθεια για δημοσιονομική εξυγίανση ενδέχεται να την κατασπαράξουν τα περιχαρακωμένα συμφέροντα, έρμαιο του λαϊκισμού. Δεν θα ξεχάσω μια κουβέντα που είχε πει ο Αλέξης Γαλανός πριν καμιά δεκαετία ή και παραπάνω. «Τα αιτήματα όποιου παίξει πουρού έξω από τη βουλή ικανοποιούνται». Όταν κάποιοι θέλουν λεφτά από το κράτος καταφέρνουν να βαφτίζουν ακόμα και τα πιο εξωφρενικά αιτήματα δίκαια και όπως κατόπιν μεταδίδονται άκρια οι ειδήσεις από τα μέσα ενημέρωσης, η μαστουρωμένη κοινωνία δεν παίρνει χαπάρι ούτε ποιος την χάνει ούτε ποιος πλουτίζει πάνω στην πλάτη της. Και σε αυτά είναι πρωταθλητές πολλοί βουλευτές και εντός του ΔΗΣΥ και εκτός που αντλούν δύναμη από συγκεκριμένες κατηγορίες ψηφοφόρων τους οποίους θέλουν ‘ούκ ελάττω’ να διατηρήσουν. Είναι δυνατή η δημοσιονομική εξυγίανση μηδενικού κομματικού κόστους; Αμφιβάλλω. Η σύγκρουση με δημισιόσιτους θα δυσαρεστεί λίγους σε μεγάλο βαθμό και ενώ θα ικανοποιεί τους πλείστος σε αντιστρόφως ανάλογο βαθμό.

  Στο δια ταύτα όμως, θεωρώ πως επειδή ο χρόνος δεν μας παίρνει για αλλαγές, θα πρέπει να περάσει το νομοσχέδιο για τη στόχευση του επιδόματος τέκνου ως έχει μια η ανάκτηση της αξιοπιστίας της κυβέρνησης στις διεθνείς αγορές επείγει. Αν υπάρχουν περιθώρια για βελτιώσεις αυτές μπορούν να γίνουν καθιστώντας τα κριτήρια ακόμη πιο αυστηρά μια και δεν μπορώ να θεωρήσω π.χ. αναγκαίο να παίρνει μια οικογένεια με δύο παιδιά και εισόδημα 88 χιλιάδες ευρώ το χρόνο έστω κι ένα ευρώ επίδομα. Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να εξεταστεί αύξηση των επιδομάτων σε ειδικές περιπτώσεις, όπως π.χ. πολυδύμων, γιατί άλλες είναι οι ανάγκες μιας τρίτεκνης οικογένειας και άλλες μιας οικογένειας με τρίδυμα που δεν επιτρέπει την ‘ανακύκλωση’.

  Από την άλλη, εδώ νομίζω διαφωνούμε κάπως, πιστεύω είναι ανάγκη όχι κατά ανάγκη να ενθαρρυνθεί η τεκνοποίηση, αλλά τουλάχιστον να τερματιστεί η τιμωρία των γυναικών που γεννούν και μεγαλώνουν παιδιά. Η διατήρηση ενός διατηρήσιμου ρυθμού αναπλήρωσης του πληθυσμού που να μην οδηγεί σε υπερπληθυσμό από τη μια και να αντιμετωπίζει την υπογεννητικότητα που έχει αρνητικές επιπτώσεις στο κόστος του κοινωνικού κράτους, είναι αναγκαία. Μια τέτοια συζήτηση θα πρέπει να διεξαχθεί τώρα και να ενταχθεί στα πλαίσια της συζήτησης για την μακροπρόθεσμη αναδιάρθρωση του συνταξιοδοτικού ζητήματος. Θα πρέπει το σύστημα να πάψει να τιμωρεί τις γυναίκες που αφιέρωσαν τη ζωή τους να αναθρέψουν παιδιά και για τούτο έμειναν μεγάλο μέρος της ζωής τους μακριά από την αγορά εργασίας, καταβάλλοντας σε αυτές συντάξεις πείνας απλώς και μόνο επειδή δεν συνεισέφεραν στο ΤΚΑ…

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Δεκέμβριος 9, 2011 09:19

   Η κουβέντα με την πουρούν ήταν του Παπαπέτρου.

   Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Δεκέμβριος 9, 2011 21:57

   Άρεσεν μου πολλά το «δημισιόσιτους», ή μήπως είναι «δημοσιόσιτους»;

   Γιατί θεωρείς πως τιμωρούνται οι γυναίκες που με τη θέληση τους γέννησαν ένα, ή εννιά παιδιά; Οι πατέρες τιμωρούνται καθόλου;

   Και γιατί να θεωρείται αυτό επιδίωξη: «Η διατήρηση ενός διατηρήσιμου ρυθμού αναπλήρωσης του πληθυσμού που να μην οδηγεί σε υπερπληθυσμό από τη μια και να αντιμετωπίζει την υπογεννητικότητα που έχει αρνητικές επιπτώσεις στο κόστος του κοινωνικού κράτους.»

   Οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς μπορούν να δώσουν λύση όπου υπάρχει έλλειμμα μιας σημαντικής παραμέτρου, όπως ας πούμε εργατικού δυναμικού…

   Μου αρέσει!

   • Δεκέμβριος 10, 2011 02:27

    Στροβολιώτη, το κράτος ήδη «τιμωρεί» την επιβίωση ενός ανθρώπου στην Κύπρο με φορολογία στα τρόφιμα, την ένδυση, κατοικία κ.ο.κ. από τη στιγμή που θα γεννηθεί. Συνεπώς ρυθμίζοντας το κόστος της ζωής μπορεί να καταστήσει λιγότερο απαγορευτική την τεκνοποίηση. Στο κάτω κάτω, παρά το άνοιγμα της αγοράς εργασίας σε κοινοτικούς το 2004 και την εισροή μεταναστών που ήδη προηγήθηκε, θα υπάρξει σημαντική αύξηση των κρατικών δαπανών για συντάξεις και φροντίδα των ηλικιωμένων στα επόμενα χρόνια. Αν δεν κάνω λάθος, οι δαπάνες για συντάξεις θα αυξηθούν από 9% τώρα σε 19% του ΑΕΠ σε τρεις ή τέσσερις δεκαετίες. Φυσικά με μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό μπορείς να αμβλύνεις το πρόβλημα αλλά κι αυτό σε κάποιο βαθμό μονάχα.

    Σε ό,τι αφορά την τιμωρία των γυναικών, πάρε ως παράδειγμα ένα ζευγάρι με τον άνδρα να δουλεύει 40 χρόνια και τη γυναίκα να δουλεύει τα μισά χρόνια και τα υπόλοιπα να τα αφιερώνει στο μεγάλωμα των παιδιών τους. Και κατόπιν χωρίζουν. Η σύνταξη που θα πάρει η γυναίκα θα είναι σαφώς χαμηλότερη από αυτήν του άνδρα και αυτό αποτελεί μια σημαντική ανισορροπία που χρειάζεται ρύθμιση.

    Το κοπιράιτ για τους διμισιόσιτους στο χαρίζω αφού σου αρέσε. Εννοούσα δημοσιόσιτους 😉

    Μου αρέσει!

  • ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ permalink
   Δεκέμβριος 10, 2011 15:37

   Διερωτούμε πραγματικά που τρέχουμε εμείς οι Κύπριοι και τι προσπαθούμε να προλάβουμε. Σε ποιές διεθνείς αγορές αναφέρεσαι Αντιπολιτευόμενε και ποιούς πρέπει να πείσουμε??? Αφού τόσο η Αμερική όσο και η Ευρώπη στους οποίους είμεθα προσανατολισμένοι , έχουν χρεωκοπήσει και τα δεινα των είναι ακόμη πίσω.Θα προσπαθήσουμε να πείσουμε δηλαδή αυτούς που έχουν τον κόμπο στο λαιμό και όπου νάναι θα πνιγούν??? Αυτοί που χρηματοδοτούν σήμερα την διεθνή αγορά είναι πεπεισμένοι για την πιστοληπτική μας ικανότητα ως κράτος και μας δανείζουν και μάλιστα χωρίς κανένα πρόβλημα.Δυστυχώς αντί οι πολιτικοί μας να κάνουν πολιτική ασχολούνται με ότι με άλλα άσχετα θέματα. Γιατί δηλαδή πρέπει να υποκληθώ στο διεθνές νομισματικό ταμείο ή στην ευρωπαική τράπεζα να με δανείσει με 12% και να μήν τους γυρίσω την πλάτη και μάλιστα να τους πώ ότι έχω προοπτική τεράστια και άλλους που με δανείζουν με 4,5%. Με αυτή την προοπτική θα επιβιώσουμε μέχρι το Δεκέμβριο του 2012 όπου το πετρέλαιο θα ρέει άφθονο απο το οικόπεδο 12 και μάλιστα αυτοί που μας αξιολογούν σήμερα θα μας γλύφουν αγαπητοί.Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι δεν έχουμε τολμηρούς πολιτικούς σήμερα που να κρατάνε ραβδή στην εξωτερική πολιτική και να τρέχουν. Δεν υπάρχουν σημερα φαίνεται πολιτικοί με προοπτική και όραμα.Διότι κακά είναι τα ψέματα στην πολιτική πρέπει να δημιουργείς και ψυχολογία που φαίνεται ότι κανείς απο τους σημερινούς πολιτικούς δεν διαθέτει.

   Μου αρέσει!

   • Δεκέμβριος 10, 2011 17:12

    Θα σου απαντήσω όταν το πετρέλαιο ρέει άφθονο, Αποφασιστικέ. Μέχρι τότε καλό κουράγιο.

    Μου αρέσει!

    • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
     Δεκέμβριος 11, 2011 20:07

     Προσωπικά έχω και κουράγιο και όραμα. Ευρισκόμαστε αγαπητοί στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας μας και έχουμε υποχρέωση να συμπεριφερθούμε με σύνεση , αποφασιστικότητα με γνώμονα το συμφέρον αυτού του τόπου για το σύνολο του λαού.Να είστε βέβαιοι ότι το πετρέλαιο θα ρέει άκοπο φτάνει να συμπεριφερθούμε ορθά.

     Μου αρέσει!

 3. λινοπαμπακος permalink
  Δεκέμβριος 9, 2011 09:21

  «την απεικόνιση της υπευθυνότητας, τον Αβέρωφ Νεοφύτου..»
  Υποθετω, εν ειρωνικο εν ενι;
  Οσες διαφωνιες τζαι αν εχουμε για τον ρολο του δημοσιου αγαπητε στροβολιωτη, τουτος ο τυπος ο αβερωφ εν τεκμηριο του φυσανεμη – για να μεν το πω με πιο δυσκολα..ετον δαμαι: πριν αλεκτωρ λαλησει που λαλουν τζαι οι χριστιανοι…οφειλω να πω οτι ηταν τζαι νακκον ευχαριστη [εισιεν χαζιν] η αποκαλυψη του ανεκδοτου: να θωρω τον αβερωφ να μασιεται να μας λαλει/μασα διαφορα για να δικαιολογησει ξαφνικα οτι το «σπαταλο» κρατος, επρεπε να προφυλαξει μερικες σπαταλες για καποιους που τον απειλησαν με «ψηφους»..
  «υπευθυνοτητα»..:)..τζαι προπαντως συνεπεια…
  ενεν η ιδια ιστορια με την αλλαγη ρητορικης του αβερωφ αμα αλλαξε καρεκλα: εκαμνε αβερτα ρουσφετι σαν υπουργος τζαι τωρα λαλει να κοπουν πραματα που εγκριθηκαν αμα ηταν υπουργος…
  Οσο για τον συμπεθερο του, τον ν. παπαδοπουλο… σαν δικηγορος μερικων γυρευκει να δει ινταλως εν να κοψει που τους πιο φτωχους [ η καποιους αλλους] για να επωφεληθουν οι πιο πλουσιοι [ η οσοι θα μπορουσαν να νοηθουν σαν πελατες ας πουμε..]..
  αλλη ιστορια τουτος..αλλην φορα..
  τζαι φυσικα αμα κοψει μεσα εν να πει τζαι τουτος ειτε για δικαιοσυνη ειτε για σπαταλη κλπ..επιχορηγοντας την για τους μερικους..
  τζαι ουτε ενα φορο, ακομα, για εκατομυριουχους..ο πιο ωραιος, δαμαι, ηταν ο συλουρης που μας ειπεν οτι εν εσιει πλουσιους..επειδη ειμαστεν στην συγκριση: αμεσως μετα τες βουλευτικες οταν εγυρευκεν θεμα να αρθρωσει λογο ειπεν μας τζαι οτι το κομμα του ηταν να εν εναντια στο νεοφιλελευθερισμο..
  ετσι για να κωδικοποιηται ποσο ασημαντες εν οι λεξεις των πολιτικων μερικες φορες..

  οποτε το λογικο συμπερασμα εν οτι η σεκ τζαι η πασυδυ που εχουν μια σαφη πλειοψηφια μελων ψηφοφορων του δησυ τζαι του δηκο εν καλα να αρκεψουν να οργανωνονται μεσα στα κομματα τους..τζαι να απειλουν επισης με μη-ψηφο, η τζαι επιλεκτικη ψηφο, σε εκλογες..για να δουμε ποσα αππιθκια σωνει ο σακκος..:)..ειχα ακουσει οτι υπηρχε θυμος στις βουλευτικες ομαδες του δησυ τζαι του δηκο με το διδυμο στο τελος του αουστου..διοτι τζαι συνειδητα να μεν γινει που τες συντεχνιες, εν να προκυψει σαν μερος αντιδρασης που τα κατω..

  τωρα για τον αναστασιαδη..ηταν απογοητευτικος για εμενα τουτο το χρονο..εκτος που τωρα τελευταια..οποτε να δουμε αν εσιεις δικαιο..για την ευθυνη…για τωρα..

  για τους πολυτεκνους..δυσκολευκομαι επισης να καταλαβω γιατι να επιχορειγειται η μη-χρηση προφυλακτικου αμα εν συνειδητη..αλλα αν οντως εν πλασματα που εχουν αναγκη..η σαν κοινωνια επιχορηγησιμο μερος του ολου – παλε οκ για εμενα..
  ακομα, δηλαδη, τζαι αν καποιοι θελουν να επιχοτηγουν την συνειδητη μη-χρηση..να το δουμε..αλλα θωρεις η ξαφνικη εστιαση σε τουτους [να περιοριστει που οσους εχουν καποιο εισοδημα με το να πληρωσουν τζαι οσοι εχουν πραγματικα αναγκη] μοιαζει που μονη της επιλεκτικη..τι σημαινει «σπαταλη»;
  λαλει η βρετου στο ρικ σημερα του ομηρου [που τα εμασαν αμηχανα] «καλα γιατι τουτους να τους ακουσετε τζαι οϊ την πασυδυ;»..εν την αφηνε να ολοκληρωσει την φραση αλλα..ηταν τζιαμαι η εικονα..οπως τζαι στο ντροπαλο αλλα δισπιρκασμενο σχολιο της οτι ηταν αδικη η οριζοντια αποκοπη αφου θα εκοφκεν που οσους το εχουν αναγκη για να δωσει σε οσους θα εμπορουσαν να περασουν χωρις δυσκολες απωλειες..διοτι ο γιαννακης εμασετουν να τα πει με σατλσα «κοινωνικης δικαιοσυνης»…αδικουνται οι πολυτεκνοι..ε καλα λαλει του [οσον την αφηκε]..να κοψουμε δηλαδη που τους αναπηρους για να δωσουμε παραπανω σε καποιον με 100, 000;.

  εν να δειξει…

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Δεκέμβριος 9, 2011 22:08

   Λινέ, αν οι δεξιοί της ΣΕΚ και της ΠΑΣΥΔΥ έχουν όντως την πλειοψηφία στη δημόσια υπηρεσία, θα μπορούσε η κυβέρνηση να δεχόταν πριν 2 χρόνια τις προτάσεις του Αβέρωφ: θα έσωζε τη χώρα και θα υπονόμευε και τον ΔΗΣΥ!

   Άκουγα και εγώ και θαύμασα ξανά την Ελένη Βρεττού το πρωί στο Τρίτο! Πως την ανέχονται στο ΡΙΚ;

   Μου αρέσει!

   • ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ permalink
    Δεκέμβριος 10, 2011 16:53

    Κάνει πολύ καλά τη δουλειά της και ας μήν αρέσει σε κάποιους.

    Μου αρέσει!

  • Δεκέμβριος 10, 2011 02:56

   Ναι σήμερα (χτες δηλαδή) η Βρετού δεν χαρίστηκε σε κανένα. Το πρόβλημα των λαϊκιστών γίνεται υπαρξιακό όταν το πεπρωμένο τους προβλέπει δημοσιονομική εξυγίανση. Ειδικά με τους πολύτεκνους που είναι και η κοινωνική ομάδα με τις αναλογικά μεγαλύτερες εν δυνάμει ψήφους ο πειρασμός γίνεται όλο και πιο μεγάλος. Ο Αβέρωφ έχει μεγάλες επιδόσεις στο πεδίο αυτό και τον θυμάμαι από τον καιρό που ήταν υπουργός Ευημερίας της Αργάκας.

   Φυσικά την ώρα που άρθρωναν οι Αβέρωφ και Κακομοίρου αυτές τις ανοησίες στα ερτζιανά, ο Χριστόφιας συναποφάσιζε μαζί με Μερκοζύ, Μόντι και τους άλλους συνευρωμένους αυστηρότερους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας. Θέλω να δω τώρα που θα μπουν τα πόδια όλων σε ένα παπούτσι και θα πρέπει εκ των πραγμάτων να γίνεται μια νούσιμη διαχείριση των δημόσιων πόρων τι θα έρθουν να μας πουν. Φταίει η Ευρώπη;

   Μου αρέσει!

   • ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ permalink
    Δεκέμβριος 10, 2011 15:47

    Μα γιατί Αντιπολιτευόμενε επικαλείσαι την Ευρώπη??? Η Ευρώπη έχει χρεωκοπήσει καιδεν υπάρχει επιστροφή προς τα πίσω παρα μόνο στο καθεστώς μίας εκάστης χώρας ξεχωριστά. Η Ευρώπη βεβαίως φταίει διότι με τις τεράστιες και αχρείαστες υπερβολές που υπέβαλε οδήγησε τα ίδια τα κράτη σε χρεωκοπία. Η δήθεν εναρμόνηση που ήταν και είναι τουλαχιστο για τα κυπριακά δεδομένα αχρείστη προκάλεσε τεράστια οικονομική ζημιά στο κράτος μας. Εμείς όπως γνωρίζετε μπήκαμε στην Ευρώπη για το κυπριακό και τελικά τί πετύχαμε ???Τίποτε.Επίσης πρέπει να γνωρίζουν οι πάντες ότι στο σπίτι μας επιβάλλεται να κάνουμε διαχείρηση απο μόνοι μας και όχι να μπαίνουν άλλοι μέσα στο ίδιο μας το σπίτι για να διαχειριστούν τα του οίκου μας.

    Μου αρέσει!

 4. κυπραία του κόσμου permalink
  Δεκέμβριος 9, 2011 09:45

  Δέτε τζαι στα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΥΣΗ, την προσπάθεια του νούσιμου νέου βουλευτή να προτείνει ο Συναγερμός ολοκληρωμένο σχέδιο για ορθολογιστική φορολογία της ακίνητης περιουσίας.

  Τζαι την άμεση καρατόμηση της πρωτοβουλίας που τον Αβέρωφ….

  Μου αρέσει!

 5. Δεκέμβριος 9, 2011 09:48

  κάμνεις μωρά γιατί τα θέλεις, γιατί μπορείς να τα μεγαλώσεις τζαι όϊ γιατί θα πιάνεις επίδομα. άκουσα αρκετούς να περνούν από το δεύτερο στο τρίτο ακριβώς για αυτό το λόγο. τώρα διαμαρτύρονται. ενδεχομένως τα μέτρα να είναι άδικα. αλλά μέτρα πρέπει να παρθούν τζαι κανεί να τα πληρώνουν όλα οι ιδιωτικοί υπάλληλοι
  το άλλο που θέλω να πω είναι ότι οι πολιτικοί μας σσέζουν πάνω τους με την παραμικρή απειλή. δεν υπάρχουν πολιτικοί με κότσια που να σταθούν να πουν αυτό πρέπει να γίνει με οποιοδήποτε κόστος.

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Δεκέμβριος 9, 2011 22:15

   Μάνα, ίσως να γνωρίζεις πως είμαστε ευτυχέστατοι γονείς δυο λαμπρών υιοθετημένων παιδιών. Έχω καταγράψει τις εμπειρίες σε αυτό το ιστολόγιο.
   Τότε, και παρά το γεγονός πως θεωρητικά βρισκόμασταν σε χειρότερη θέση χωρίς κοπελλούθκια, σε σχέση με γονείς που είχαν ήδη ένα ή δυο, δεν σκεφτήκαμε ποτέ να ζητήσουμε «επιχορήγηση» ή κρατική βοήθεια: ήταν δική μας επιλογή, δικά μάς και τα έξοδα. (Εντάξει ήμασταν τυχεροί και «ευλογημένοι» αφού τα καταφέραμε εύκολα!)
   Άρα αντιλαμβάνεσαι πως νοιώθω για αυτά που γράφεις…

   Μου αρέσει!

 6. Δεκέμβριος 9, 2011 11:06

  Επιάν με τα υπαρξιακά μου πάλε.

  Σε μιαν κοινωνίαν σχεδόν θεοκρατικήν, που ασπάζεται το άκρως αντι-οικολογικόν «αυξάνεσθαι τζιαι πληθύνεσθαι τζιαι κατακυριεύσατε τη γην» (είσιες τζιαι άρθρο αν θθυμούμαι καλά Στροβ), το να πεις κάποιου «γιατί να επιχορηγώ το γεννοβόλημαν σου τον τζιαιρόν του ελέγχου γεννήσεων» είναι μέγιστη ύβρις τζιαι κοινωνική αδικία. Δαμέ σαν παρένθεσην βεβαίως να πω ότι εν μ..κία να βάλλεις απλά εισοδηματικά κριτήρια για να κόψεις παροχές, όταν έναν νοικοκυριόν έσιει π.χ. 5 κοπελλούθκια τζιαι φκάλλει €100.000 τζιαι έναν άλλον φκάλλει €40000 αλλά εν άτεκνον. Δαμέ μόνον μπορώ να πω ότι έσιει έναν πόΪντ η διαμαρτυρία. Μόνον δηλαδή στα κριτήρια. Πουθενά αλλού. Τζιαι επειδή τάξαν τους τα τζιαι μετά κόφκουν τους τα. Άσιημον πράμαν το τάξιμον εξάλλου, ειδικά άμα βασιστείς πάνω του.
  Να σημειώσω ότι έχω δίδυμους γιους τεσσάρων χρονών τζιαι νιώθω ότι ήταν αρκετά ανεύθυνη η στάση μου να τους κάμω διότι «τούτος εν ο προορισμός του αθρώπου» ημίσιη μου. Τόσον τζιοιμησμένος ήμουν λαλούμεν. Ευτυχώ είμαι τυχερός τζιαι εν είμαι πολλά χάλια τζύρης νομίζω. Αλλά εκατάλαβα ότι ούτε προορισμός του αθρώπου ένει ούτε «κοινωνική επιταγή». Τζιαι έσιει κόσμον που ΔΕΝ κάμνει για γονιός τζιαι καλά κάμνει να μείνει μακριά που το σπορ, ότι τζιαι να τσαμπουνά η επίδοξη γιαγιά.Κάμνεις κοπελλούθκια γιατί εννά τα αγαπάς τζιαι θα τα φροντίσεις σχεδόν όπως τον εαυτούλλη σου. Με ή χωρίς επιδόματα τζιαι σίουρα ΌΪ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΘΝΟ-ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΣ ΕΝΝΑ ΣΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙ. Εθθά μπω καν εις στα «γονιδιακά» της «ελληνικής φύλής» τζιαι της «ξένης νόθευσης» αυτής γιατί νευριάζω μόνον που τα πληκτρολογώ.
  Ο Richard Dawkins είσιεν πει κάποιαν στιγμήν ότι αν συνεχίσουμεν σαν είδος να γεννοβολούμεν με τους σημερινούς ρυθμούς, σε 100-200 χρόνια θα έχουμεν καλύψει τη γην παθκιάν-παθκιάν τζιαι θα πρέπει να είμαστεν κυριολεκτικά καβαλλούριν ο ένας πάνω στον άλλον για να χωρούμεν πάνω στες ηπείρους. Φυσικά, συμπληρώνει, ότι έτσι πράμαν έθθα γίνει ποττέ, γιατί όπως ούλλα τα άλλα πάνω σε τούτον τον γέρημον τον πλανήτην, η φύση διορθώννει τα αναλόγως. Για τα χορτοφάγα εν τα σαρκοφάγα, για λλόου μας (την κορυφήν της τροφικής αλυσίδας-νομίζουμεν) εν οι ιοί, η πείνα τζιαι οι πολέμοι. Τζιαι τότε τα επιδόματα «γεννοβολήματος» φαίνουνται πολλά-πολλά μεγάλον ανέκδοτον, όπως εξάλλου εν ήδη που τα τωρά σε χώρες όπως η Σομαλία, με τα βρέφη με τες τουμπανιασμένες τζοιλιούες που την πείναν…

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: