Skip to content

Δικαιοσύνη, ή εκδίκηση;

Δεκέμβριος 22, 2011

 

Τα πιο κάτω κείμενα τα ψάρεψα στο φατσοβιβλίο. Γράφτηκαν με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση «Ήλιος», αλλά φυσικά όπως βλέπετε και από τη σχετική υπογραφή, γίνεται προσπάθεια να συνδεθεί η υπόθεση του αεροπορικού δυστυχήματος, με την έκρηξη στο Μαρί.

 

 

 

«Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, η σκευωρία του βαθέως κράτους της σταλινικής συγκεκαλυμένης δικατατορίας Χριστόφια, πάει πολύ βαθειά!. Κατ’αρχήν έχουν κλειδωμένο στα συρτάρια το ανεξάρτητο πόρισμα του κ. Καλλή. 
Η σημασία της σημερινής αθωωτικής απόφασης της ΗΛΙΟΣ έχει πιό σκοτεινές ρίζες από αυτές που αφήνεται να νοηθεί.
Ο πραγματικός στόχος είναι ο εκβιασμός των οικογενειών των θυμάτων/ηρώων αδικοχαμένων της φονικής έκρηξης στο Μαρί στις 11 Ιουλίου. Στόχος τους είναι ο εκφοβισμός των οικογενειών ώστε να σταματήσουν τις όποιες ενέργειες εναντίον του έκπτωτου Προέδρου και των συνενόχων του διαφορετικά…….αντιλαμβάνεστε το συνειρμό, υποθέτω. 
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΝΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟΝ ΤΟΝ ΕΚΠΤΩΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΩΣ ΝΟΟΥΜΕΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΣΥΝΕΝΟΧΩΝ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΛΩΣ ΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ.

ΜΑΖΙΚΑ ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011, ΩΡΑ 1:00μ.μ. ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.

ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ – ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (Ο.Ε.Α.Α.Π.)

Παρακαλώ προωθήστε.»

 

 

 

«Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΛΗΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΡΙΑ ΑΣΘΕΝΟΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΝΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. 
ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΛΥΤΡΩΣΗ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ. ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ ΩΣΤΕ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΒΑΘΕΟΥ ΓΗΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΥΨΕΙΣ. Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΕΝΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΡΙΘΕΙ ΕΝΟΧΟΙ Η ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ.
ΚΥΡΙΕ ΓΕΝΙΚΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΚΥΡΙΕ ΒΟΗΘΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΕΚΠΤΩΤΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ, ΚΥΡΙΕ ΛΕΩΝΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ, ΚΥΡΙΕ ΜΑΡΚΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ, ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ, ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΟΓΙΑΝ: ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ Η ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ ΚΑΙ ΕΠ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΑΜΗΝ!»

 

Για την ουσία της υπόθεσης «Ήλιος» θέλω μόνο να αναφέρω πως κάθε μέρα γίνονται δυστυχήματα. Κάθε μέρα σκοτώνονται άνθρωποι. Ένας ένας, ή πολλοί μαζί. Δεν αποκαλούνται όμως τα δυστυχήματα «στυγνές δολοφονίες», όπως συστηματικά περιγράφει τους θανάτους ο παλιός μου συμμαθητής, ο Νικόλας ο Γιασουμής.

 

Γιατί άλλο η δολοφονία, άλλο το δυστύχημα. Το συγκεκριμένο δυστύχημα οφείλεται μάλλον στην ανεπάρκεια των πιλότων, μπορεί ακόμα να οφείλεται σε τεχνική λεπτομέρεια του αεροπλάνου – την οποία και πάλι έπρεπε να είχαν προσέξει οι πιλότοι.

 

Αν είναι ένα εξ αυτών, τότε η οργή των συγγενών μένει χωρίς αντικείμενο, φαίνεται να μένει ανεκπλήρωτη. Η στρατευμένη προσπάθεια να εξευρεθούν ένοχοι, πέραν των εκ πρώτης όψεως υπευθύνων, η επαναλαμβανομένη αναφορά σε δολοφονίες αντί θανάτους από δυστύχημα, τότε δείχνει κάτι άλλο: δείχνει πως εκείνο που ζητείται είναι κάτι πιο ζωώδες, κάτι κοντύτερο στα βασικά ένστικτα: ζητείται εκδίκηση, όχι δικαιοσύνη.

 

Και η κουλτούρα μας είναι γεμάτη από τέτοια παραδείγματα, για να μην πω ότι τα ευνοεί. Θυμάμαι λίγες μέρες πριν τις εκλογές άκουγα ένα εκ των υποψηφίων για το δήμο Κερύνειας να λέει πως μόνη λύση είναι η επιστροφή στην πόλη που γεννήθηκε, αφού θα *προηγηθεί* εκκένωση της από όσους μένουν εκεί τώρα. Δηλαδή πλάσματα που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε ένα μέρος χωρίς να έχουν επιλέξει οι ίδιοι, πρέπει να μετακινηθούν για να υπάρξει «δικαίωση» κάποιων.

 

Ε, και εδώ, δεν μιλάμε για δικαίωση, μιλάμε για εκδίκηση.

 

Τέλος, το αίσθημα αυτό της εκδίκησης, κατευθύνει γενικότερα πολλούς ελληνοκυπρίους όταν ασχολούνται με το Κυπριακό. Βλέπουν μονοσήμαντα το ζήτημα από την πλευρά του θύματος, και στο μυαλό τους δεν προέχει ο συμβιβασμός, η συναίνεση και η συμφιλίωση.

 

Πρώτη θέση έχει η αορίστων παραμέτρων «δικαίωση», η οποία με ελάχιστη ανάλυση αποδεικνύεται πως είναι στην πραγματικότητα εκδίκηση. Το είχα νοιώσει πάρα πολύ έντονα στις μέρες που είχαν προηγηθεί του δημοψηφίσματος του 2004.

 

Και όταν ένα εκ των δεσποζόντων συναισθημάτων είναι η εκδίκηση, η  κοινωνία που τα εκτρέφει δεν μπορεί να πάει πολύ μπροστά.

 

Όχι μονό δεν πάει μπροστά. Θεωρεί και τα κείμενα που αντιγράφω εδώ φυσιολογικά και θεμιτά.

 

 

Advertisements
34 Σχόλια leave one →
 1. Δεκέμβριος 22, 2011 08:17

  Στο ντοκυμαντέρ «Sharing an Island» εκατάλαβα ότι για το κυπριακόν τουλάχιστον οι γεννηθέντες μετά το ’74 μάλλον χρειάζουνται απλά ενημέρωσην/ μόρφωσην τζιαι επαφήν με δείγματα του «εχθρού» για να αντιληφθούν πόσον προσιτή εν η πραγματική ειρήνη στην Κύπρον τζιαι ότι απλά εν την θέλουμεν, εκατέρωθεν. Επίσης ο μέσος όρος των υπολοίπων είτε θέλει μιαν λύσην που να τον «συμφέρει» (ποικιλοτρόπως) είτε απλά πιππιλλά κουβέντες γιατί εβολεύτηκεν. Έσιει τζιαι έναν 10-15% (νομίζω/ ελπίζω οϊ παραπάνω) που εν όπως περιγράφεις (θέλουν «το γαίμαν τους πίσω»).

  Μου αρέσει!

 2. Δεκέμβριος 22, 2011 10:09

  Nai… Otan o Vasilias Solomontas (shlomo gia mas tous stenous tou) elalen «ofthalmon anti ofthalmou» klp, en tziai anakalifken tin tashinopitta tziai ekaman ton finitzian, apla eperiegrafen thn fysh tou plasmatou..
  Tziai egw eixa paromoies skepseis me sena gia to Hlios.

  Μου αρέσει!

 3. Δεκέμβριος 22, 2011 11:08

  Αυτό που κατάφερε η δημοκρατία μας όμως δεν ήταν ούτε το ένα ούτε το άλλο. Κάποιοι αμέλησαν και οι αμέλειές τους κόστισαν 121 ζωές. Τελικά είτε δεν κατηγορήθηκαν ειτε κατηγορήθηκαν ελλειπώς από την εισαγγελια και δεν θα πληρώσει κανένας τίποτα.

  Εγώ θα τολμήσω να ζητήσω εκδίκηση από το κράτος που αποτυγχάνει συστηματικά να αποδώσει δικαιωσύνη στους πολίτες τους την ίδια στιγμή που καθημερινά μας βομβαρδίζουν με τα φαιδρά περί «δικαίωσης» και όλα αυτά που αναφέρεις.

  Μου αρέσει!

  • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
   Δεκέμβριος 22, 2011 19:07

   Η κυπριακή πολιτεία έχει τρείς εξουσίες .Την Εκτελεστική ,την Νομοθετική και την Δικαστική οι οποίες λειτουργούν ανεξάρτητα η μία απο την άλλη. Το βασικό που θα πρέπει να μας απασχολήσει είναι ότι ο τόπος πάει απο το κακό στο χειρότερο λόγω έλλειψης πειθαρχίας σε όλους τους τομείς . Ναί σε όλους τους τομείς με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται με την πάροδο του χρόνου μία εντελώς άνευ προηγουμένου κατάσταση σε πολύ χειρότερη μορφή απο την προηγούμενη.Αυτό το ονομάζω γενική χαλάρωση των θεσμών και αξιών στον τόπο μας , μία κατάσταση η οποία μας έχει εγκλωβίσει διότι είμαστε καλοπερασάκηδες.Τα θέλουμε όλα για μάς . Για τους άλλους που θα ακολουθήσουν δεν μας νοιάζει. Ενώ για μάς κάποιοι άλλοι αγωνίστηκαν για να είμαστε σε καλύτερη μοίρα εμείς βάλαμε στόχο να τα φάμε όλα. Κακώς φυσικά και για αυτό το λόγο οι καιροί μας δείχνουν τα κακά σημάδια αλλά δεν λέμε να σοβαρευτούμε.Επιβάλλεται να επανέλθουμε και να ξαναθυμηθούμε τις ρίζες μας διαφορετικά χαθήκαμε. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους τους ,ούτε ο θεσμός της οικογένειας έμεινε , ούτε η παιδεία , ούτε η οικονομία. Ας προβληματιστούμε και ο καθένας να βάλει το λιθαράκι του. Η γνωστή κουβέντα που ακούεται απο πολλούς , μα εγώ θα σώσω τον κόσμο??? Αν όλοι το πούμε αυτό τότε χαθήκαμε.

   Μου αρέσει!

 4. Ανώνυμος permalink
  Δεκέμβριος 22, 2011 13:45

  srovolioti thkievazo se se sixna, an tziai en afika potte sxolio os tora. to simerino sou keimeno dia mou tin efkeria na se sigxaro gia ton orthologistiko tropo pou sxoliazis tin epikerotita xoris na epireazese pou sinesthimatismous tziai kommatikes ideologies. sinexise

  Μου αρέσει!

 5. ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
  Δεκέμβριος 22, 2011 17:11

  Αγαπητοί φίλοι ,νομίζω πρέπει να δούμε τα πράγματα με ηρεμία και νηφαλιότητα. Είναι αντιληπτός ο πόνος που νιώθουν οι συγγενείς και πρέπει να τους καταλάβουμε .Απο την άλλη όμως αυτοί που ηγούνται πρέπει να είναι πιο ήρεμοι διαφορετικά αν δεν μπορούν να μήν αναλαμβάνουν τέτοια πόστα. Δεν λέω ότι η κυπριακή δικαιοσύνη δεν κάνει λάθη .Προς θεού .Απο την άλλη όμως τίποτε ακόμη δεν χάθηκε και υπάρχει η δευτεροβάθμια διαδικασία..Δεν μπορεί όμως σε μιά δημοκρατία και σε μιά ευρωπαική χώρα να λαμβάνουν χώρα αυτά που βλέπουμε.Το επαναλαμβάνω αντιληπτός ο πόνος για να μήν παρεξηγηθώ.Νομίζω όμως ότι κάποιοι άλλοι επενδύουν ή μάλλον προσπαθούν να επενδύσουν πάνω στον πόνο των άλλων . Μάλιστα φώναζαν ότι δεν δημοσιοποιήθηκε το πόρισμα Καλλή και ότι δεν βοηθήθηκαν οι δικηγόροι των συγγενών των αδικοχαμένων. Εάν δημοσιοποιείτο το πόρισμα τότε είναι που θα ήσαν όλα χαμένα απο την αρχή. όπως χαμένη θα είναι και οποιαδήποτε προσπάθεια να προσαφθούν οποιεσδήποτε κατηγορίες για το Μαρί. Οι λόγοι είναι πασιφανείς και ευνόητοι. Η δημοσιοποίηση του πορίσματος Πολυβίου και οι εκδηλώσεις που ακολούθησαν κατα συρροήν πιθανό να θεωρηθούν ότι στήθηκαν λαικά δικαστήρια και τότε πήγαν όλα χαμένα. Για αυτό ηρεμία ψυχραιμία και νηφαλιότητα.Προσωπικά πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατο να αποδειχθεί οτιδήποτε .Λυπηρό μεν αλλά απο την άλλη δεν πρέπει να ζούμε με ψευδαισθήσεις. Αιωνία η μνήμη των αδικοχαμένων και ας βρούν το κουράγιο και την πίστη οι συγγενείς να πορευτούν στον αγώνα της ζωής η οποία για αυτούς φυσικά θα είναι δύο φορές πιο δύσκολη. Οι διαμαρτυρίες έξω απο την Γενική Εισαγγελία σε τίποτε δεν ωφελούν.

  Μου αρέσει!

 6. ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
  Δεκέμβριος 22, 2011 17:16

  Κάτι που παρέλειψα να αναφέρω πιο πάνω είναι ότι συμφωνώ με την αντιμετώπιση του όλου θέματος απο τον Στροβολιώτη και ότι και άν ακολουθήσει θα πρέπει να μιλάμε για δικαίωση .Είναι πολύ βασικό.

  Μου αρέσει!

 7. Δεκέμβριος 22, 2011 18:25

  «Το συγκεκριμένο δυστύχημα οφείλεται μάλλον στην ανεπάρκεια των πιλότων, μπορεί ακόμα να οφείλεται σε τεχνική λεπτομέρεια του αεροπλάνου – την οποία και πάλι έπρεπε να είχαν προσέξει οι πιλότοι.»
  Όπου «πιλότοι» διαβάζετε και «στρατιωτικοί»!

  Μου αρέσει!

  • bananistanos permalink
   Δεκέμβριος 22, 2011 18:47

   …τζε ο πελλός τζει που πονεί.

   Οι πιλότοι είχαν πολλές επιλογές για να σώσουν την κατάσταση(να γυρίσουν το κουμπί, να στρέψουν το αεροπλάνο πίσω…). Οι στρατιωτικοί ειχαν μόνο το ξιχόρτισμα αφού οι πουπάνω εδείσαν τους τα σιέρκα. (εκτος αν (αποδειχθεί ότι ) τζε των πιλότων τα σιέρκα ήταν δεμένα).

   Μου αρέσει!

   • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
    Δεκέμβριος 22, 2011 18:52

    Με όλο το σεβασμό θα ερωτήσω . Και αυτό το απλό το ξηχόρτισμα, δηλαδή ,έγινε???

    Μου αρέσει!

   • Δεκέμβριος 22, 2011 21:12

    Bananistanε,

    Να πελλανεις τζιαι να γυρίζεις τα όρη! 

    Μου αρέσει!

   • Δεκέμβριος 22, 2011 22:38

    Σύντροφε Μπανανιστανέ, υπάρχουν άνθρωποι, το ήθος των οποίων τους επιβάλλει τη δημιουργία εχθρών εκεί που δεν υπάρχουν για να δικαιολογήσουν την άσκοπη τους ύπαρξη.

    Ανάλογα, όπως ο Δον Κιχώτης, ο οποίος χάρις στην ύπαρξη ανεμομύλων, τους ο οποίους εξέλαβε ως εχθρικούς γίγαντες, κατάφερε επάξια να διεκδικήσει μέσα από την πένα του Θερβάντες μια θέση στο πάνθεον της διεθνούς λογοτεχνίας, έτσι κι η εγκεφαλική μπουγάδα της ΕΔΟΝ πασχίζει να επιβάλει στην κοινωνία αυτό που η λογική δεν μπορεί να αποδεχτεί, κρυμμένη πίσω από το φύλο συκής του μιλιταρισμού…

    Μου αρέσει!

   • Χαμάλης permalink
    Δεκέμβριος 23, 2011 13:03

    Ο διοικητής της ναυτικής βάσης έννε μπορούσεν να πει τούτον το απλόν; Στα καταφύγια τώρα. Αλλά φαίνεται ήταν διοικητής μόνον για τον μισθόν.

    Μιαν τζι’ έφερεν το η κουβέντα όμως! Υπάρχουν καταφύγια στην βάσιν, ή αμέλησεν ο Χριστόφιας να τους πει να κατασκευάσουν τζιαί επομένως φταίει, τζιαί επομένως πρέπει να διωχθεί, τζιαί επομένως να καταδικαστεί επί εσχάτη προδοσία διότι αν δεν γνώριζε όφειλεν να γνωρίζει πρ πρ πρ πρ πρ πρ πρ πρ πρ . . . . . . . . .

    Μου αρέσει!

 8. Έλενα permalink
  Δεκέμβριος 22, 2011 19:22

  Στροβολιώτη
  αν η πληροφορία ότι ο δοντΑΚΗΣ Παπασάββας ετοίμασε το κατηγορητήριο εκ μέρους της εισαγγελίας , είναι σωστή μήπως λέω μήπως να έχουν κάποια βάση οι αμφιβολίες των συγγενών για την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου;
  Προσωπικά,δεν θεωρώ απίθανο το να τους΄»ξέφυγε» (τους πιλότους) η λεπτομέρεια με το auto και το manual όμως….δεν σας φαίνεται κι εσάς κάπως λειψή η απόφαση;

  Μου αρέσει!

 9. Έλενα permalink
  Δεκέμβριος 22, 2011 19:24

  Πολύ καλή η ανάλυση για την εκδίκηση και την δικαιοσύνη. 🙂

  Μου αρέσει!

 10. strovoliotis permalink*
  Δεκέμβριος 22, 2011 19:39

  Το πόρισμα Καλλή εδώ:

  http://pdf.kathimerini.com.cy/PorismaKalli.pdf

  Μου αρέσει!

  • Δεκέμβριος 22, 2011 21:11

   Εν τζιαι ακούσετε τι λέει το Πόρισμα Καλλή για το αεροπορικό δυστύχημα της “Ήλιος”; Τι λέει για τις ευθύνες της εκτελεστικής εξουσίας και για τις αστικές ευθύνες;

   Μου αρέσει!

   • strovoliotis permalink*
    Δεκέμβριος 23, 2011 08:01

    Ρε Άνευ,

    Τι θέλεις να αποδείξεις;

    Πως είναι το ίδιο πράγμα σώβρακα και γραβάτες;

    Οι πιλότοι σε κάθε πτήση έχουν την *πλήρη και τελική ευθύνη* για τον αν θα ανάψει καν η μηχανή, αν θα κινηθεί ή όχι ένα αεροπλάνο. Είναι δυνατόν να αρνηθούν να πετάξουν, αν ένας επιβάτης είχε φάει βαριά φασολάδα και μόλυνε την καμπίνα με αέρια.

    Είναι το ίδιο πράγμα με την εγκατάλειψη μιας πόμπας εν αναμονή, που δεν ήταν επίσημα χρεωμένη και κοτσιανιασμένη σε κανένα μες τα χωράφκια για τόσους μήνες;

    Για την οποία η πολιτική ευθύνη αφορούσε πλάσματα και θεσμούς χιλιόμετρα μακριά από τη θέση όπου βρισκόταν;

    Και ναι, το πόρισμα Καλλή μιλά και για θεσμικές ευθύνες: από τον Λεόντιο Ιεροδιακόνου, στον Αβέρωφ Νεοφύτου, στον Κίκη Καζαμία και τον Θράσου.

    Λοιπόν;;;;

    Μου αρέσει!

    • Ανώνυμος permalink
     Δεκέμβριος 23, 2011 08:59

     Καλά τα λες Strovolioti, «θεσμικές» ευθύνες κι όχι προσωπικες!!!

     Anef_Oriwn

     Μου αρέσει!

    • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
     Δεκέμβριος 23, 2011 19:43

     Στροβολιώτη υπάρχουν θεσμικές ευθύνες και στις δύο περιπτώσεις και δεν μπορεί να αμφισβητούνται ανεξαρτήτως των ατόμων. Αναφορικά με την εγκατάληψη πόμπων που γίνεται αναφορά απο μέρους σου ότι υπάρχουν πολλές πόμπες θα αναφέρω απλά ότι υπάρχουν πάντού πολλές «πόμπες» σκορπισμένες και ανάλογα με τους απο μέρους μας χειρισμούς ακολουθούν οι ανάλογου μεγέθους εκρήξεις. Τώρα για την περίπτωση που αναφέρεσαι δεν είναι γνωστό κατα πόσο η πόμπα ήταν σε αναμονή ή αν «κάποιοι την περίμεναν».Θα δούμε . Δεν πρέπει να βιαζόμαστε για συμπεράσματα διότι υπάρχουν και εκπλήξεις

     Μου αρέσει!

 11. Δεκέμβριος 22, 2011 20:20

  Συφφωνώ με το Στροβολιώτη. Αν ακούσουμεν τους σχολιαστές του Πολίτη τζιαι διάφορους μπλόγκερ αγανακτισμένους, εν να πρέπει στήσουμεν στην Κύπρον charia τύπου δικαστήρια τζιαι μετά να έρκεται ο όχλος να σύρνει πέτρες πας την κκελλέ του κάθε αθρώπου που το «λαϊκό συναίσθημα» ανακύρηξε ένοχο (ύποπτος σημαίνει τζιαι ένοχος για τον όχλο).

  Άσε δε που δεν πιστεύω ότι έχει λαϊκόν αίσθημαν χωρίς συφφέροντα που πίσω. Ο συγγενής του ανασφάλιστου νεκρού από δυστύχημαν σε άλλες χώρες εισπράττει μόνον το πένθος του χαμού, στην Κύπρον αν τον ανακυρήξεις ήρωαν το κράτος ή η κοινωνία συντηρεί όλην την οικογένειαν τρεις γενιές.

  Το ότι η οδύνη του πλασμάτου που χάννει δικόν του είναι μεγάλη δεν σημαίνει τζιόλας πως ότι σκεφτεί εν σωστόν. Οι δε άλλοι, τρέμουν να πούν τι σκέφτουνται άμπα τζιαι ππέσει πάνω τους η συναισθηματική τρομοκρατία του όχλου ή του πονεμένου.

  Στροβολιώτη συχαριτήρια για την τόλμη σου να προβάλλεις ότι σου λαλεί ο ορθολογισμός σου χωρίς να φοάσαι. Εν τζιαι είδα άλλον να το κάμει, τζιαι γω εβαρκούμουν να κάτσω να γράψω. Merci που το έκαμες.

  (δέτε τζιαι τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, την ώραν που οι συγγενείς θωρούν τες αποζημιώσεις να κάμνουν φτερά, οι εφημερίδες θα πουλήσουν πάλε τες διαφημίσεις τους περιτυλιγμένες μες σε αλλόν έναν τεύχος δακρύβρεχτης αθλιότητας που ονομάζουν δημοσιογραφίαν. Η δε κυρία που ετάισεν τα κανάλλια τότες με υστερίαν κάθε φοράν που το όρνεον το πόνου εδιέδιδεν ψέματα ότι έρκουνται οι λίστες για να κινηματογραφεί, ουδέποτε επαραπονέθηκεν για μη σεβασμόν της προσωπικής της σφαίρας)

  Μου αρέσει!

 12. Ανώνυμος permalink
  Δεκέμβριος 22, 2011 22:24

  Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect. ~Mark Twain

  Μου αρέσει!

 13. Δεκέμβριος 22, 2011 22:57

  Στρόβο, πολύ λογική η επιχειρηματολογία σου, δεδομένης όμως του κακού τρόπου που αποδίδεται η δικαιοσύνη στην Κύπρο (θα ήθελα να δω μια μελέτη για το ποσοστό των ανθρώπων με εισόδημα άνω των 100.000 ετησίως καταδικάζονται από κυπριακά δικαστήρια σε σχέση με άλλες χώρες) η δυσπιστία των συγγενών μπορεί να είναι και δικαιολογημένη. Στο κάτω κάτω δεν έχουμε κράτος δικαίου, έστω κι αν δεν έχουμε κατρακυλήσει στα επίπεδα της Ρωσίας. Θέλω μόνο να συμπληρώσω με μερικά σημεία:

  Το γεγονός ότι η εταιρεία και οι διευθυντές της απαλλάχθηκαν των κατηγοριών δεν σημαίνει πως δεν φέρουν ευθύνες για άλλα αδικήματα ενδεχομένως διέπραξαν, δίδοντας τουλάχιστον πίστη στα δημοσιεύματα του Τύπου πριν μερικά χρόνια, έστω κι αν αυτά δεν οδήγησαν κατ’ ανάγκη στη συντριβή του αεροσκάφους.

  Επίσης, πολιτικά πρόσωπα και κρατικοί λειτουργοί που επέτρεψαν εν γνώση τους να συνεχίσει να δυσλειτουργεί η πολιτική αεροπορία επί σειρά ετών, έστω κι αν είναι άμοιρα ευθυνών για το ατύχημα, θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τον κακό τρόπο που άσκησαν τα καθήκοντά τους μια και έθεταν εν γνώση τους ανθρώπινες ζωές σε κινδυνο.

  Τρίτο, υπάρχουν επίσης σημαντικές ενδείξεις για πελατειακές σχέσεις της εταιρείας Ήλιος με έναν υπουργό της κυβέρνησης του Τάσου. Φτάνει να ανατρέξει κανείς σε έντυπα του πρώτου 8μήνου του 2005 για να διαπιστώσει ποιο διαφημιστικό γραφείο είχε αναλάβει τη διαφημιστική εκστρατεία της εταιρείας.

  Τέταρτο και τελευταίο, η προσπάθεια των τότε κυβερνώντων και των συμμάχων τους να ρίξουν λάσπη σε όσους ασκούσαν κριτική για χειρισμούς και πρακτικές που έθεταν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές ήταν κατάπτυστη και ως εκ τούτου οι άνθρωποι που είχαν διοργανώσει αυτή τη λασπολογία πρέπει να απομακρυνθούν από τη δημόσια ζωή, έστω και τώρα.

  Μου αρέσει!

  • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
   Δεκέμβριος 23, 2011 19:51

   Υπάρχουν και κάποιοι που ήσαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ήλιος και άρον άρον το έβαλαν στα πόδια σιωπηλά. Κάποιοι μεγάλοι παρείχαν και υπηρεσίες στην εταιρεία Ήλιος. Ποιοί είναι άραγε αυτοί??? Θα εκπλαγούν πολλοί. Και κάτι άλλο που επιβάλλεται να λεχθεί και ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.Το αεροπλάνο δεν έπεσε απο μηχανική βλάβη αλλά απο έλλειψη καυσίμων για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε. Και δεύτερο επιβάτες του μοιραίου αεροσκάφους πέθαναν απο έλλειψη οξυγόνου λόγω της μή ενεργοποίησης της ειδικής στρόφιγγας .Τα υπόλοιπα είναι γνωστά .

   Μου αρέσει!

 14. strovoliotis permalink*
  Δεκέμβριος 23, 2011 07:50

  Το νόημα της ανάρτησης παραμένει, ότι δηλαδή η απέραντη πίκρα μετά από ένα τέτοιο δυστύχημα, αλλά και η ανθρώπινη φύση, είναι δυνατόν να θαμπώσουν την γραμμή που χωρίζει την απόδοση δικαιοσύνης από τον λιθοβολισμό που προκρίνει η εκδίκηση.

  Κάνοντας όμως μια βόλτα στο πόρισμα Καλλή (ο οποίος απ’ ότι γνωρίζω ήταν δικαστής), βλέπω ότι η ανάλυση και το πόρισμα του πλησιάζουν περισσότερο σε αυτό που θα λέγαμε «δημόσιο αίσθημα δικαίου».

  Όμως πρέπει να πούμε ότι ο κ. Καλλής δεν «δίκασε». Έκανε μια έρευνα, έψαξε το θέμα, δεν διαχειρίστηκε δικαστική διαδικασία, δεν αντιμετώπισε δικηγόρους των δυο πλευρών σε αντίθεση με το δικαστήριο που αποφάσισε την εκ πρώτης όψεως αθώωση.

  Πάντως το κλειδί της ιστορίας (όπως επεσήμανε και ο ΟΣΡ σε άλλη ανάρτηση), είναι το θέμα της ανεπάρκειας των πιλότων. Τυπικά φαίνεται να ήταν εντάξει, άρα τίθεται θέμα (νομίζω όχι ποινικό), αν εκείνοι που τους είχαν κρίνει ως «εντάξει» είχαν κάνει καλά τη δουλειά τους.

  Από την άλλη, φαίνεται να επιβεβαιώνεται *και* από τον Καλλή, πως το ενεργό αίτιο για το ίδιο το δυστύχημα ήταν οι παραλείψεις των πιλότων την μοιραία μέρα της πτήσης.

  Με αυτό ως δεδομένο το μέγιστο που μπορεί να επιτευχθεί είναι απόδοση τυχόν «θεσμικών» ευθυνών στα όργανα που είχαν κάποιου είδους ευθύνη για τον τομέα της πολιτικής αεροπορίας.

  Μου αρέσει!

  • Δεκέμβριος 23, 2011 09:37

   Και ακριβώς αυτό δεν πρόκειται να γίνει Στρόβο σε μια χώρα όπου η μετριοκρατία είναι ριζωμένη όσο ίσως πουθενά αλλού τόσο βαθιά. Η παράδοση μη ανάληψης θεσμικών ευθυνών θα παραμείνει κι αυτή ριζωμένη γιατί κανένας δεν θέλει να αλλάξει ένα σύστημα που ευεργετεί αυτόν που τον διαχειρίζεται οικονομικά, κάνοντας τα στραβά μάτια στις παραλείψεις των λειτουργών του, τους οποίους αμείβει πλουσιοπάροχα για να κάνουν κι εκείνοι τα στραβά μάτια.

   Μου αρέσει!

   • Δεκέμβριος 23, 2011 14:53

    Καλάν, πως στοιχειοθετείται η σύνδεση της παράλειψης, του ανθρώπινου λάθους, με την ποινικήν ενοχήν των αθρώπων που επροσλάβαν τζιείνους που εκάμαν το λάθος; Ακόμα παραπάνω, το ότι βρίσκεται το επίπεδον ανάπτυξης του τόπου τζιειαμαί που είναι, γιατί είναι ευθύνη των υπουργών τζιαι όχι γεννικά της κοινωνίας; Ένας υπουργός παραλαμβάννει μιαν κατάστασην τζιαι προσπαθεί να κάμει ότι μπόρει να την αναβαθμίσει μες τα πλαίσια που του επιτρέπει το αθρώπινον δυναμικόν που έχει στην διάθεσην του, η νοοτροπία αυτού του ανθρωπίνου δυναμικού, το διαθέσιμον κοντύλιν που του διά η Βουλή, οι υπάρχουσες τεχνικες λύσεις τζιαι η εξυπνάδα τζιαι διοικητική του ικανότητα. Γιατί για ούλλα τα κακά που έχει η Κύπρος πρέπει να παραιτούνται ή να κάμνουν χαρακίρι οι υπουργοί; Επειδή βάλλουν την ράσιην τους πουκάτω να πάρουν τον τόπον πιο ομπρός; Όποιοι τζιαι να ήταν, Αβέρωφ, Ιεροδιακόνου, Θράσου, κάμνουν ότι μπόρουν, αλλά δεν εν μόνον με την σκέψην τους που αλλάσσουν τα πράματα. Ιδίως που η σκέψη τους είναι διαμορφωμένη από την κοινωνίαν, τες αρχές, τες πρακτικές που τους περιβάλλουν. Επειδή ο κάθε πικραμένος έκαμεν την υπόθεσην ότι έχει σχέσην αιτίας-αποτελέσματος η πρακτική ενός υπουργού πρέπει να κάτσουν φυλακήν τον κατηγορούμενον; Η δικαιωσύνη έκρινεν ότι δεν έχει σχέσην αιτίας-αιτιατού, που εν τα επιχειρήματα ότι έχει τζιαι γιατί η δικαιωσύνη να εν άδικη επειδή εν συμφωνεί με τον πικραμένον αλλά με τον κατηγορούμενον;

    Αν έκαμνεν ο κάθε γάρος που ζητά επι πινάκει την κεφαλήν όποιου του δόξει το ίδιον με τον εαυτόν του, ίσως η κύπρος τζιαι το σύστημαν να επήαιννεν μπροστά. Ευτυχώς που παρόλα τούτα οι θεσμοί στέκουν (εμέναν με καθυσηχάζει μόνον το ότι είμαστιν μέλη της ΕΕ) αλλιώς η Κύπρος θα ήταν σιειρόττερη που το Ιράν τζιαι την Σαουδικήν Αραβίαν, όπως τότε που αρκούσεν να υποψιαστεί ένας αγωνιστής ότι κάποιος ήταν προδότης τζιαι ήταν αρκετή απόδειξη για να τον καταδικάσει τζιαι να πάει να τον παίξει τζιόλας.

    Εκαταντήσετε μας να μεν θέλουμεν να ξέρουμεν τι συμβαίννει τζιεικάτω πκιον. Τζιαι νομίζω ότι αυτά που θωρούμεν τωρά είναι λλία μπροστά σε τζιείνα που θα δούμεν. Οι πολιτικές τζιαι νομικές υποθέσεις αλλό λλίον θα κανονίζουνται με τον ίδιον τρόπον που κανονίζουνται στην Αίγυπτον, στην Λυβίην ή στην Συρίαν. Ως πολλάτε που προς το παρόν είναι μόνον στα λόγια. Τα λόγια όμως πολλές φορές προμυνείουν την πράξη. Ο θεός να σας ηγλέπει.

    Μου αρέσει!

   • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
    Δεκέμβριος 23, 2011 19:59

    Ένα πράγμα θα πώ αγαπητοί.Για την μή ορθή στελέχωση ενός τμήματος κυβερνητικού δεν φταίν οι εργαζόμενοι οι εκάστοτε κυβερνώντες που συνήθως επικαλούνται οικονομικά προβλήματα.Για να διαπιστωθεί αυτό θα πρέπει να τρέξουν στις αποφάσεις της ΜΕΠ (Μικτής Επιτροπής Προσωπικού )της εποχής εκείνης και ακόμα δύο τρία χρόνια πρίν για να δούμε απο πότε εκκρεμεί θέμα στελέχωσης του Τμήματος Πολιτικ’ής Αεροπορίας και ποιοί ήσαν αυτοί που έλεγαν όχι και απο ποιούς έπεαιρναν τέτοια εντολή.Τέτοιο έλεγχος έχω την άποψη δεν έγινε ποτέ.Θα πρέπει να γίνει για να διαφανεί τί έγινε.

    Μου αρέσει!

  • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
   Δεκέμβριος 26, 2011 22:14

   Όμως πρέπει να πούμε ότι ο κ. Καλλής δεν «δίκασε». Τί έγινε όμως με την υπόθεση στο Μαρί και με το πόρισμα Πολυβίου??? Και συγκεκριμένα ερωτώ. Ο κος Πολυβίου συμπεριφέρθηκε με τον ίδιο τρόπο??? Η απάντηση ας δοθεί απο τον καθένα μας και ας κρίνει ο καθένας ανάλογα με το τί διάβασε στα δύο πορίσματα.

   Μου αρέσει!

 15. Δεκέμβριος 23, 2011 16:26

  Για μένα το πρόβλημα δεν είναι πως πως οι υπουργοί που κατονόμασες δεν έκαναν ό,τι μπορούσαν αλλά ακριβώς αυτό, το ότι έκαναν ό,τι μπορούσαν. Και προφανώς δεν μπορούσαν να κάνουν πολλά. Αυτό φυσικά έχει κόστος και μόνο από τύχη το κόστος αυτό δεν έγινε ακόμη πιο βαρύ δεδομένης της συνεχιζόμενης κατάστασης στην πολιτική αεροπορία.

  Και αν η πλειοψηφία, έστω για χάριν της συζήτησης, αποδέχεται η κοινωνία τη μετριότητα, δεν έχω εγώ προσωπικά δικαίωμα να απαιτώ από αυτούς τους ανθρώπους που αναλαμβάνουν δημόσια αξιώματα και μάλιστα επί δικαία αμοιβή να κάνουν κάτι παραπάνω απ’ ό,τι θα έκανε μια μετριότητα;

  Δεν έχω συνεπώς δικαίωμα να απαιτώ ανάληψη τουλάχιστον πολιτικών ευθυνών από εκείνους που εκ των πραγμάτων φάνηκαν ανεπαρκείς όταν βρέθηκαν στο πηδάλιο του υπουργείου συγκοινωνιών και έργων μετά την πτώση του αεροσκάφους μαι και δεν μερίμνησαν να διορθώσουν κακώς έχοντα που τους υποδείχθηκαν σε ένα πόρισμα που μόνο αυτοί και οι συνάδεφλοί τους στην ουσία γνώριζαν;

  Και δεν κατάλαβα δηλαδή, απλώς και μόνο επειδή δεν τυγχάνω να ζω στη Σαουδική Αραβία θα πρέπει να δοξάζω την τύχη μου και να μην επιδιώκω κάτι παραπάνω;

  Μου αρέσει!

  • Χαμάλης permalink
   Δεκέμβριος 24, 2011 14:31

   Καλάν για τα άλλα ούλλα αεροπλάνα που πετούσιν μια χαρά τζιαί έννε ππέφτουσιν, δεν υπάρχουν κακώς έχοντα; Μόνον για τζιείν το αεροπλάνον υπήρχαν κακώς έχοντα;
   Έναν κομπίν ήταν ρε το γαμημένον. Έναν κουμπίν!
   Τζιαί όταν έχεις τον ίδιον συναγερμόν για διαφορετικά προβλήματα, τσιακκάρεις πρώτα το πιο επικίνδυνον σημείον, όπως όταν ππέσει ένας άδρωπος χαμέ πρώτα τσιακκάρεις την αναπνοήν του, τζι’ ύστερα ούλλα τα άλλα. Οι πιλόττοι έπρεπεν να εξασφαλίσουν πρώτα την αναπνοήν τους τζι’ ύστερα να κάμουν ότιδήποτε άλλον. Τζιαί στες εξετάσεις για να πιάσουν τα διπλώματα τους μπορεί να ήταν άριστοι τζι’ οι θκυό. Τζιαμέ την ώραν της κρίσης όμως, ενεργήσαν σαν ανίδεοι εντελώς τζι’ επήραν τόσον κόσμον στον λαιμόν τους.

   Αλλά πρέπει να γενεί τζιαί μια άλλη μνεία δαμέ. Οι γνωστοί πρόστυχοι δημοσιογράφοι τζιαί πολιτικοί, ετολμήσαν να κατονομάσουν την τραγωδία στο Μαρί, ως την μεγαλύτερην τραγωδίαν που έπληξεν την Κύπρον μετά τον όλεθρον της Τουρκικής εισβολής. Σκατά! Αξίζουν παραπάνω οι 13 νεκροί του Μαρί πους τους 121 της Ήλιος; Αλλά για τους 121 βλέπετε, δεν υπάρχει τρόπος να φορτωθεί η ευθύνη στον Χριστόφια!
   Σσίιιιικτήρ! Εν φανερόν ότι στην Κύπρον εξαπολυθήκαν πολλοί κανίβαλοι τζιαί βρυκόλακες έτοιμοι να λεηλατήσουν ότι απόμεινεν όρθιον, τζιαί να κασαπέψουν ότι αντιστέκεται ακόμα. Θέλουν να τιμωρήσουν τουν’ τον λαόν που ετόλμησεν να αναδείξει αριστερόν πολιτικόν στην προεδρίαν του κράτους.

   Μου αρέσει!

   • Δεκέμβριος 26, 2011 08:00

    Οι τραγωδίες δεν είναι ζήτημα αριθμών αλλά λαθών. Στην περίπτωση της Ήλιος, των χειρισμών των πιλότων του αεροσκάφους, στην περίπτωση του Μαρίου αυτών του Χριστόφια.

    Οι μεν δεν έκαναν ό,τι έπρεπε για να αποφευχθεί η τραγωδία, στην περίπτωση του Μαρίου ο Χριστόφιας όχι μόνο δεν έκανε ό,τι έπρεπε, αλλά έκανε και ό,τι δεν έπρεπε για να αποφευχθεί η τραγωδία. Κι αυτή είναι το έγκλημά του.

    Μου αρέσει!

    • Χαμάλης permalink
     Δεκέμβριος 26, 2011 23:30

     Του Μαρίου; Χα χα χα χα χα όι εν του Φανουρίου ρε.

     Αμμά πούζαν έσιετε για τον Γριστόφκιαν α α α !

     Μου αρέσει!

 16. Χαμάλης permalink
  Δεκέμβριος 24, 2011 14:41

  Ανάμεσα στους συγγενείς των 121 θυμάτων που εμουντάραν τον Γενικόν Εισαγγελέαν, ήταν τζιαί τρείς άλλοι που δεν είχαν καμιάν σχέσιν με την υπόθεσιν. Επήαν απλώς για να προκαλέσουν. Εν τζιείνοι οι τρεις που φωνάζασιν στον Γενικόν Εισαγγελέαν «να πάθουσιν το ίδιον τζιαί τα παιθκιά σου», να σκοτωθούσιν δηλαδή! Αλλά αν κάμεις πως εν να τους συλλάβεις, θα πετακτούσιν πάλε πάνω οι κίναιδοι τζιαί να λαλούσιν «σήμερα εκαταργήθηκεν η Δημοκρατία». Λες τζιαί στην Δημοκρατίαν δικαιούσαι να ξατιμάζεις τζιαί να καταρκέσαι ελεύθερα χωρίς συνέπειες.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: