Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θκυό κκιούγκια κανούν για να το λύσετε;

9 Ιανουαρίου, 2012

 

«Με δηλώσεις μισαλλοδοξίας από Τούρκο Υπουργό προχωρεί συμφωνία του ψευδοκράτους με την Τουρκία για μεταφορά νερού, το οποίο μάλιστα ονόμασε νερό ειρήνης.

Την ευχή όπως το 2012 είναι έτος σταθερότητας, ειρήνης και ηρεμίας οι «Ε/κ να λογικευτούν», εξέφρασε ο Τούρκος Υπουργός Δασών και Υδάτων, Βεϊσέλ Έρογλου.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Έρογλου ευχήθηκε επίσης όπως το νερό που θα μεταφέρεται με αγωγούς από την Τουρκία στα κατεχόμενα είναι νερό ειρήνης.

Υπενθύμισε ότι ο θεμέλιος λίθος των έργων για την μεταφορά νερού τέθηκε στις 7-3-2011 και ανακοίνωσε ότι τα εγκαίνια θα γίνουν στις 7-3-2014 η ώρα μια το μεσημέρι.

Η Τουρκία, συνέχισε, είναι μια δύναμη με παγκόσμια εμβέλεια και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν οι Ε/κ και να μην προκαλούν. Υποστήριξε δε ότι η τουρκική πλευρά επιθυμεί την ειρήνη αλλά η ε/κ παρεμβάλει εμπόδια. Οι Τ/κ, είπε, να είναι βέβαιοι ότι χωρίς την παρουσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων οι Ε/κ θα τους εξοντώσουν.»

Πηγή: http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/32682

Άλλος Έρογλου τούτος, προφανώς.

Εντάξει, έχει ππόιντ όταν λέγει πως πρέπει να λογικευτούν οι Ε/Κ. Για να γίνει αυτό όμως, θα βοηθούσε αν αφαιρούσε λίγη έπαρση όταν περιγράφει τη χώρα του. Ακόμα και να είναι «δύναμη με παγκόσμια εμβέλεια», δεν ωφελεί, όταν το χουμίζεται.

Ας έχει την εμβέλεια με την συμπεριφορά της η Τουρκία, όχι με τις δηλώσεις της.

Προφανώς τα έργα για το κκιούγκιν του νερού έχουν ξεκινήσει απ’ ότι κατάλαβα;;;

Πως και δεν προβλήθηκε αυτό το ζήτημα;

Πρόκειται περί ουσιαστικής ένωσης της Κύπρου με την Τουρκία!

Όμως δείτε το και θετικά, οι ελάχιστοι που μπορείτε ακόμα: ένα κκιούγκιν να φέρνει το νερόν της ειρήνης, και ένα άλλο παράλληλο να στέλνει το γκάζι της συνεργασίας!!!

Δηλαδή, τίποτα λιγότερο από το γεωγραφικά και ορθολογιστικά αυτονόητο.

Ούτε Κυπριακό, ούτε συνομιλίες, με ή χωρίς χρονοδιαγράμματα (που σύμφωνα με τον Χριστόφια φαίνεται είναι χειρότερα και από χολέρα, και σαφώς χειρότερα από το ίδιο το Κυπριακό πρόβλημα), ούτε ανεπαρκείς πολιτικοί που μη έχοντας γνώσεις για να κάνουν οτιδήποτε άλλο, κρατούν πεισματικά το Κυπριακό άλυτο (ψάξετε απλώς τις σημερινές δηλώσεις Ομήρου, Κάρογιαν, Συλλούρη, Ιωάννας – ο ΔΗΣΥ εξαιρείται, και συγχωρείται  λόγω προεκλογικής εκστρατείας.)

Α, και κάτι άλλο: το πιο εντελώς αυτονόητο: η τεράστια Τουρκία με τη διεθνή εμβέλεια ο καλύτερος σύμμαχος με τη μικρή αλλά γκαζωμένη Κύπρο, μέλος μάλιστα της ΕΕ.

 

Πάντως ο γιος μου, πιστεύει ακόμα πως στο τέλος του ουράνιου τόξου, βρίσκεται πάντα ένας θησαυρός.

Θκυό κκιούγκια στο τέλος του τόξου.

 

16 Σχόλια leave one →
  1. 9 Ιανουαρίου, 2012 21:21

    Στο τέλος του ουράνιου τόξου βρίσκεται μια καρέκλα, μεν αφήννεις τον μιτσήν να σε επηρεάζει.

    Μου αρέσει!

  2. ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
    9 Ιανουαρίου, 2012 22:16

    «Εντάξει, έχει ππόιντ όταν λέγει πως πρέπει να λογικευτούν οι Ε/Κ.» Με όλο το σεβασμό νομίζω θα πρέπει να δοθεί τεκμειρίωση για αυτή τη φραση. Ποιό είναι δηλαδή το πποιντ ???ότι έχει ποιντ ο εισβολέας??? Αυτό είναι το συμπέρασμα??? Η ότι τα τετελεσμένα πρέπει να τα δεχθούμε??? ΄Δεν νομίζεται ότι οι Τούρκοι καβαλλίκεψαν το καλάμι??? Μα για ποιά Τουρκία με διεθνή εμβέλεια μιλάς αγαπητέ Στροβολιώτη??? Η Τουρκία με την πολιτική που ακολουθεί βαίνει με μαθηματική ακρίβεια σε διάλυση. Φαίνεται ότι κτίζει αλλά στην ουσία διαλύει συμμαχίες και χωρίς τους παραδοσιακούς συμμάχους είναι ένα τίποτα. Η τουρκία ακολουθεί τα αχνάρια του Σαντάμ Χουσείν του Ιράκ. Αυτοί που του έκτισαν το φούρνο του αυτοί του τον χάλασαν.Και τώρα στα δικά μας. Η Τουρκία ας κάνει τη δουλειά της και εμείς την δουλειά μας . έχουμε πετρέλαια έχουμε υγραέρια έχουμε έχουμε μάλιστα κύριοι .Φτάνει ορθά και προσγειωμένα να εργαστούμε με μεθοδικότητα και ειδικά τώρα στην ώρα της οικονομικής κρίσης είναι η ώρα να κάνουμε το μεγάλο βήμα με τους συμμάχους μας .Ναί με τους συμμάχους μας . Αν χρειαστεί ναί να τους προικίσουμε βεβαίως , τα αποθέματα είναι τεράστια και μάλιστα είναι πολύ πολύ περισσότερα απο ότι μας ανακοίνωσαν .Θα τολμήσω να πώ ότι η Κύπρος θα καταστεί το κέντρο των διεθνών εξελίξεων . Σε αυτή την ώρα πρέπει όλοι να μονοιάσουμε διότι έχει φαεί για όλους αλλά πρώτα απο όλα οι εκπλήρωση των εθνικών στόχων και επιδειώξεων.Και μή με παρεξηγήσετε με αυτά που γράφω . Οι εθνική στόχοι είναι η δικαίωση και η συμβίωση με το σύνοικο στοιχείο σε συνθήκες αξιοπρέπειας και όχι όπως τώρα επιδιώκει η Τουρκία.Επειδή καβάλλισε το καλάμι. Οι καιροί αλλάζουν και οι εξελίξεις θα είναι ραγδέες αν όχι κοσμογονικές αγαπητοί φίλοι.Θα τρίβετε τα μάτια σας.Προυπόθεση όμως είναι η εθνική ομοψυχία.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      10 Ιανουαρίου, 2012 07:38

      Αποφασιστικέ μου,

      Στις συνομιλίες δεν υπάρχει «εισβολέας». Υπάρχουν δυο πλευρές με τις θέσεις τους, ο ΟΗΕ δεν αξιολογεί αυτές τις θέσεις πέραν του αν συνάδουν με το «ευρύτερο» πλαίσιο των συνομιλιών, και σε καμιά περίπτωση δεν τίθεται θέμα να θεωρηθεί από την αρχή «καλή» η μια πλευρά και «κακή» η άλλη.

      Για αυτά που λες για την Τουρκία, οφείλω να πω ότι με εκπλήττεις, γιατί είχα διακρίνει στοιχειά νουσιμότητας στις παρεμβάσεις σου, ενώ αυτά που γράφεις τώρα είναι αγιορείτικές ανοησίες.

      Και γίνεται χειρότερο όταν λες πως θα γίνουμε κέντρο διεθνών εξελίξεων με μηδέν/τόσο της εκατόν των παγκοσμίων αποθεμάτων!

      Φίλε, σύνελθε!

      Μου αρέσει!

      • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
        10 Ιανουαρίου, 2012 15:53

        Σέβομαι τις απόψεις σου και τις θέσεις σου αγαπητέ Στροβολιώτη αλλά απο την άλλη οφείλω να σε ενημερώσω οτι οι παρεμβάσεις μου έχουν βάσει συγκεκριμένα δεδομένα και εκτιμήσεις δικές μου, λαμβάνοντας υπόψη ιστορικά δεδομένα και την τρέχουσα επικαιρότητα η οποία διαμορφώνεται καθημερινά. Αναφορικά με το τίθεωρεί ο ΟΗΕ ως ευρύτερο πλαίσιο είναι θέμα που εμείς οι ίδιοι αποδεκτήκαμε διαχρονικά και κατα συνέπεια θα κριθούμε απο την ιστορία. Η ιστορία πρέπει να μας οδηγεί και να μας καθοδηγεί για τις μελλοντικές μας αποφάσεις τις οποίες επιβάλλεται να λαμβάνουμε προσαρμόζοντας τα δεδομένα στη σημερινή πραγματικότητα ώστε οι αποφάσεις να είναι επίκαιρες.
        Η πρόσφατη ιστορία μας απέδειξε τί απέγειναν οι αλάζονες ηγέτες και πού καταλήγουν και εύλογα μπορεί κανείς να εξάξει τα δικά του συμπεράσματα όσν αφορά την κατάληξη των τουρκικών προκλήσεων. Δεν το λέω ούτε απο κακία μα ούτε και απο μίσος.Θα ήταν ευχής έργον εάν μπορέσουμε να καταλήξουμε σε κάτι θετικό με την Τουρκία και να έχουμε άριστες σχέσεις γειτονίας. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει αποδείξει η Τουρκία την καλή της θέληση ή και βούληση για θετική κατάληξη στην υπόθεση μας . Φυσικά δεν είμαι εξ εκείνων που λέν ότι για όλα φταίν οι Τούρκοι.Ασφαλώς όχι. Η ιστορία τουλάχιστο δακτυλοδείχνει και την δική μας πλευρά σε κάποια θέματα.Επι εποχής του Πρωθυπουργού Τουρκούτ Οζάλ φαίνεται ότι κάτι πήγαινε να γίνει αλλά το κατεστημένο στην Τουρκία φαίνεται να τα ναυάγησε όλα.Αυτά για του λόγου το αληθές .Αναφορικά με τις Αγιωρίτικες αναφορές σου προτιμώ να μήν σχολιάσω τίποτε για αυτό το θέμα αλλά παράλληλα σέβομαι και τις απόψεις των ανθρώπων που υποστηρίζουν τις συγκεκριμένες θέσεις.
        Αναφορικά με την θέση της Κύπρου ως επικείμενου κέντρου διεθνών εξελίξεων αυτό να το θεωρείς δεδομένο αγαπητέ Στροβολιώτη. Επίσης να θεωρείς δεδομένο και το γεγονός πλέον ότι τα αποθέματα είναι τεράστια και μάλιστα φθάνουν στο σημείο που αρκούν σε τέτοιο βαθμό ώστε να τροφοδοτείταιο η ανθρωπότητα για τους επόμενους αιώνες. Οι εκτιμήσεις αυτές προκύπτουν απο έγκυρες πηγές οι οποίες δίδουν την δυνατότητα διαμόρφωσης μίας ασφαλούς βάσης δεδομένων πλέον.

        Μου αρέσει!

        • 10 Ιανουαρίου, 2012 17:57

          «Η πρόσφατη ιστορία μας απέδειξε τί απέγειναν οι αλάζονες ηγέτες και πού καταλήγουν».
          Δώσε ένα παράδειγμα ρε μεγάλε, και πες μας που κολλά…

          Μου αρέσει!

  3. Χαμάλης permalink
    9 Ιανουαρίου, 2012 22:31

    Α, και κάτι άλλο: το πιο εντελώς αυτονόητο: η τεράστια Τουρκία με τη διεθνή εμβέλεια ο καλύτερος σύμμαχος με τη μικρή αλλά γκαζωμένη Κύπρο, μέλος μάλιστα της ΕΕ.

    Ορίστεεεεεε; Θκιάολε εν να μου φύει το καφάσιν!
    Ρε, άμπα τζι’ είσαι Τουρκοκύπριος; Όι όι έν σε πειράζω. Εννοώ το! Είσαι;

    Μου αρέσει!

  4. 10 Ιανουαρίου, 2012 00:50

    «Οι Τ/κ, είπε, να είναι βέβαιοι ότι χωρίς την παρουσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων οι Ε/κ θα τους εξοντώσουν». Εν ψέματα; Τουλάχιστον ως «στόχος»μας; Εν τζιαι εννοώ με τες κουνιές (οϊ πως εν έχουμεν τζιαι τέθκοια φιντάνια αναμεταξύν μας) αλλά πολιτιστικά, οικονομικά, κοινωνικά. Η εκδίκηση εξάλλου σερβίρεται κρύα.

    Τα περί «αδικίας» εν κουρουφέξαλλα τζιαι ξέρουμεν το. Ή μάλλον, εν το ξέρουμεν, στραβάρα μας. Έσιει δίκαιον τζιαι άδικον σιόρ σε τούτον τον κόσμον; Αντικειμενικα;

    Σύντροφε κοντεύκουν οι μέρες. Φέρ’ τα μίλια σου…

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      10 Ιανουαρίου, 2012 07:48

      Ναι, πολλοί «δικοί» μας έχουν στόχο την εξόντωση των ΤΚ – άλλωστε γι’ αυτό κάνουμε συνομιλίες, για να λύσουμε αυτά τα ζητήματα.

      Όμως μια χώρα που διεκδικεί χαρακτηριστικά «παγκόσμιας εμβέλειας», μπορεί να κάνει τη δουλειά της, προστατεύοντας εκείνους που χρειάζονται προστασία, χωρίς δηλώσεις που προκαλούν.

      Εν όψει πάντως των «ημερών που φτάνουν» όπως γράφεις και στο μπλοκ σου, ο σύντροφος είναι πεισματικά «αλλού», και πραγματικά διερωτούμαι τι σενάριο έχει στο μυαλό του.

      Γιατί όπως ήρθαν τα πράματα, ό,τι και να γίνει μέχρι τέλος του μήνα πάλι χάνουμε.

      Εκτός φυσικά και αν η ευφυΐα μου δεν είναι σε θέση να κατανοήσει κάποια πράγματα.

      Μου αρέσει!

      • 10 Ιανουαρίου, 2012 17:56

        Στρόβο, χωρίς να θέλω να καυχιέμαι, νομίζω πως έχω αρχίσει να καταλαβαίνω τον σύντροφο. Η τακτική του είναι να κάνει πάντα αυτό που του λέει το ένστικτό του. Αν του κάτσει καλώς. Αν δεν του κάτσει, έχει πάντα σχέδιο Β έτοιμο. Να ρίξει το φταίξιμο στους άλλους. Αυτή η τακτική τουλάχιστον, πάντα του κάθεται…

        Μου αρέσει!

  5. 10 Ιανουαρίου, 2012 17:49

    Στρόβο, κατ’ αρχήν συμφωνώ απόλυτα με τον γιόκα σου.

    Δεν ξέρω φυσικά αν ο θησαυρός είναι ένα μπαούλο με χρυσά νομίσματα και διαμάντια ή μια παμπούλα φυσικού αερίου κάτω από τη θάλασσα. Ξέρω μόνο πως παραδοσιακά οι Κύπριοι δεν αποδείχτηκαν ιδιαίτερα επιδέξιοι όταν διαχειρίζονται θησαυρούς, όπως έγινε με τη διαχείριση π.χ. της ίδιάς τους της πατρίδας. Κλασικά θύματα του συνδρόμου του Αντι-Μίδα. Ό,τι αγγίζουν το κάνουν… Επίτρεψέ μου μην πω τη λέξη. Εν ολίγοις, παίρνουν τα μυαλά τους αέρα, σήμερα μάλιστα φυσικό αέριο, και οι ίδιοι την κάτω βόλτα.

    Και πολύ φοβάμαι πως ακριβώς αυτό θα συμβεί και με το φυσικό αέριο. Πως δηλαδή μπορεί να αποδειχτεί πολιτικό μπούμερανγκ ενόσω συνεχίζεται η κατοχή. Δεν ξέρω ποιος θα είναι πρόεδρος της δημοκρατίας όταν θα αρχίσει η Κυπρος να πουλά φυσικό αέριο αλλά φοβάμαι πως αυτός θα έχει ενδεχομένως δύσκολο έργο στο να αποτρέψει να εξαναγκαστεί να συγχρηματοδοτεί την κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία, της οποίας τελικά θα της έρθει όχι μόνο πολιτικά αλλά και οικονομικά τζάμπα.

    Καλώς ή κακώς, καλώς κατά την άποψή μου, ο Χριστόφιας δεσμεύτηκε πως και οι ΤΚ θα επωφεληθούν από τα έσοδα ανεξαρτήτως του αν θα υπάρχει λύση μέχρι τότε. Είναι όμως σε θέση να διαχειριστεί το ζήτημα μέχρι τέλους; Αμφιβάλλω. Ο άνθρωπος νομίζω πως κατά βάθος δεν θέλει λύση (αν την ήθελε δεν θα συμμαχούσε ποτέ με αυτούς που δεν την θέλουν) και ουτε είναι σε θέση να διαχειριστεί με λογικό τρόπο δύσκολες καταστάσεις.

    Μου αρέσει!

  6. Χαμάλης permalink
    10 Ιανουαρίου, 2012 20:53

    Χαμάλης: Ρε, άμπα τζι’ είσαι Τουρκοκύπριος; Όι όι έν σε πειράζω. Εννοώ το! Είσαι;

    Στροβολιώτης: Εσύ τι νομίζεις;

    Εγώ νομίζω ναι, είσαι!

    Η συμμαχία της Κύπρου με την Τουρκίαν εν καθαρά Τουρκοκυπριακή εθνικιστική θέση. Τζιαί φυσικά η αποδοχή της θέσης για συμμαχία της Κύπρου με την Τουρκίαν από έναν Τουρκοκύπριον μπορεί να γενεί κατανοητή. Αλλά αποδοχή τζιαί από Ελληνοκύπριον; Ας μιλήσουν οι υπόλοιποι σχολιογράφοι στο μπλοκ σου.

    Σε καμίαν περίπτωσιν δεν πρέπει να περάσει ο αγωγός του Κυπριακού φυσικού αερίου από την Τουρκίαν. Σε μιαν χώραν που κρατά ακατοίκητον το Βαρώσιν απλά τζιαί μόνον για να μας εκβιάζει, εμείς εν να πάμεν να της δώσουμεν τζιαί τον αγωγόν του φυσικού μας αερίου; Τολμάς να προτείνεις τούν’ το πράμαν; Μάσσιαλλα σου ρεεεε! Ας μιλήσουν τζι’ οι άλλοι δαμέ κουμπάρε!
    Γι’ αυτόν τζιαί κατηγορείς τον Γριστόφκιαν συνέχεια ότι τάχα έν έκαμεν τα βήματα που πρέπει για να λύσει το Κυπριακόν! Μάσσιαλλα σου ρεεεεε!

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      10 Ιανουαρίου, 2012 21:17

      Χαμάλη, όπως συνήθως πάντα βουράς τζιαί φκάλλεις συμπεράσματα που μόνον εσύ βλέπεις.
      Δες λυμένο το Κυπριακό.
      Κοίταξε τον χάρτη.
      Λοάρκασε προσφορά και ζήτηση.
      Από πού πρέπει να περάσει το κκιούγκιν;
      Α, τζιαί ενόμιζα πως εθνικισμός είναι να βλέπεις πάντα με αρνητισμό άλλες εθνικές ομάδες, όχι να εισηγείσαι ορθολογιστικά τη συμμαχία μαζί τους.

      Μου αρέσει!

    • 10 Ιανουαρίου, 2012 21:28

      ΑΚΕΛ Φασιστερά.
      Αιώνιες δυνάμεις.

      Μου αρέσει!

  7. Χαμάλης permalink
    10 Ιανουαρίου, 2012 21:51

    Ας μιλήσουν τζι’ οι άλλοι.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.