Skip to content

Ρεσιτάλ ατιμίας από τον Μάριο Κάρογιαν.

Φεβρουαρίου 7, 2012

Χωρίς ετικέτες, χωρίς σχόλια, ο άνθρωπος είναι ανέντιμος, αχάπαρος και άτιμος. 

Και πιστεύω πως αν διαβάσει αυτό, και ενοχληθεί, και  με οδηγήσει στο δικαστηριο, μπορώ να στηρίξω την υπόθεσή μου. 

Χωρίς δικηγόρο. 

Μάριος Κάρογιαν : Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι σημαίνει Διζωνική Δικοινοτική

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ. Μάριος Κάρογιαν παρευρέθηκε χθες βράδυ (4.2.2012) συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, στην ετήσια χοροεσπερίδα του ΔΗΚΟ Αγγλίας στο βόρειο Λονδίνο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο ΄Υπ. Αρμοστής της Κύπρου στο Λονδίνο κ. Αλέξανδρος Ζήνων με την σύζυγό του, και άλλοι αξιωματούχοι της Υπ. Αρμοστείας, ο Θεοφιλέστατος Τροπαίου Αθανάσιος, οι  Βρετανοί ευρωβουλευτές Μαρίνα Γιαννακουδάκη και Τσιάρλς Τάννοκ, η Δήμαρχος Μπάρνετ Λίζα Ράττερ (ελληνοκυπριακής καταγωγής), ο  Μπράιν Κόλεμαν, Δημοτικός Σύμβουλος Μπάρνετ και μέλος της Κοινοτικής Συνέλευσης Λονδίνου, ένας από τους καλύτερους φίλους της Κύπρου εκπρόσωποι παραρτημάτων κυπριακών κομμάτων στην Αγγλία και οργανώσεων και άλλοι συμπατριώτες και συμπατριώτισσες μας.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Αγγλίας κ. Μιχάλης Έλληνας αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και ευχαρίστησε τους Βρετανούς πολιτικούς για την βοήθεια που προσφέρουν στην Κύπρο, κυρίως ο ευρωβουλευτής Τσάρλς Τάννοκ για τη προσφορά του εντός της Ε.Ε,  στην αντιμετώπιση της τουρκικής προπαγάνδας, ανέφερε ότι το Φόρειν ΄Οφις δεν έχει κανένα ηθικό και νομικό δικαίωμα να εισηγείται την διάλυση της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο, εκβιάζοντας με αυτό το τρόπο τους Ελληνοκύπριους να δεχθούν για πολυμερή  διάσκεψη για την Κύπρο, δίχως να έχουν επιλυθεί πρώτα όλες οι εσωτερικές πτυχές του προβλήματος. Και ότι η εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαικής ΄Ενωσης δεν είναι και δεν μπορεί να είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, όπως η Τουρκία και το Φόρειν ΄Οφις μηχανορραφούν. 

Ο κύριος Μάριος Κάρογιαν ως ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης, ξεκίνησε την ομιλία του εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για τους δύσκολους αγώνες της ομογένειας για απελευθέρωση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε μία χώρα που δεν έχει  θετική προσέγγιση προς τον αγώνα του κυπριακού Ελληνισμού. Η πολιτική της Μ. Βρετανίας είπε, δεν συνάδει με τις πανανθρώπινες αρχές και αξίες, και ως πρόσφατο παράδειγμα έφερε το τι έγινε στο Σ. Ασφαλείας των Η. Εθνών όπου «είδαμε (είπε) μια Μ. Βρετανία να πρωτοστατεί στο να ενισχύσει την τουρκική πολιτική και την απαίτηση της για την σύγκλιση διεθνούς διάσκεψης… Αν  κάποιος αναλύσει την βρετανική πολιτική την τελευταία περίοδο θα βρεί ότι πράγματι η Μ. Βρετανία ακολουθεί μια πολιτική που συνδυάζεται  και προσαρμόζεται  στις τουρκικές επιδιώξεις», είπε.

Αναφέρθηκε στην επιμονή του Προέδρου Χριστόφια να αγνοήσει τις συστάσεις που του έγιναν στο Εθνικό Συμβούλιο να ζητήσει αναβολή και να μην πάει στο Γκρίντρι. Του είπαν να μην δεχθεί, οδικό χάρτη, επιδιαιτησία, χρονοδιαγράμματα, διεθνή διάσκεψη, και τελικά τα δέχθηκε όλα, ενώ η Τουρκία επιμένει σε πολιτικές που εκ των πραγμάτων θέλουν  την Κύπρο να είναι υποχείριό της. Αν κάποιοι ακόμα έχουν αμφιβολία, συνέχισε,  για τις επιδιώξεις της Τουρκίας ας διαβάσουν το βιβλίο του αρχιτέκτονα της τουρκικής πολιτικής του κ. Νταβούτογλου ο οποίος λέγει « εμείς ως Τουρκία που θέλουμε να είμαστε όχι μόνο μια μικρή περιφερειακή δύναμη αλλά μια ισχυρή περιφερειακή δύναμη στην ευρύτερη περιοχή για να μπορέσουμε να το πετύχουμε χρειαζόμαστε τον έλεγχο της Κύπρου».

Και το χειρότερο, είπε, στην δεύτερη συνάντηση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας πήγε προτού η Τουρκία υλοποιήσει αυτά για τα οποία υποσχέθηκε. ΄Οτι δηλαδή θα έδιδε στοιχεία και πληροφορίες σε ότι αφορά στο περιουσιακό, το εδαφικό, στους εποίκους. Πήγε είπε, χωρίς προετοιμασία, ενώ ήταν γνωστό ότι θα πήγαινε εκεί και τα αποτέλεσμα θα ήταν προσχεδιασμένα, ένα τμήμα της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών, Ντάουνερ και Πάσκο θα καθόριζαν το παιχνίδι

Διζωνική – Δεν ξέρουμε τι θέλουμε

Η Τουρκία ξέρει τι θέλει, είπε, το μεγάλο ερώτημα είναι εμείς, ξέρουμε ακριβώς τι θέλουμε; Κατά την άποψη μου, ΟΧΙ.

«Ένα από τα γενικά και αόριστα που λέμε συνήθως, λειτουργική βιώσιμη λύση, διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με πολιτική ισότητα όπως καθορίζεται από τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, αν με ρωτήσετε, και το είπα στο Εθνικό Συμβούλιο πολλές φορές, ο κάθε ένας από μας να πεί ποια είναι η λύση που φαντάζεται, τους είπα είμαστε περίπου 20 άτομα, 20 διαφορετικές προτάσεις θα καταθέσουμε.

Γι΄αυτο λοιπόν μετά από πολλές συζητήσεις, έχουμε καταλήξει ότι θα υπάρξει  διήμερη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ίσως και περισσότερη αν χρειαστεί, όπου τελικά θα καταλήξουμε ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ. Τι επιδιώκουμε, σε τι στοχεύουμε… και να ξεκαθαρίσουν μια και έξω οι όροι, τι σημαίνει Διζωνικότητα, τι σημαίνει Δικοινοτικότητα, τι σημαίνει πολιτική ισότητα, τι σημαίνουν οι διάφοροι όροι που μας ταλανίζουν όλη αυτή τη περίοδο, και σημειώστε: αυτό θα γίνει μετά από δύο χρόνια που ήταν εισήγηση του δικού μας κόμματος, πριν δύο χρόνια στο Εθνικό Συμβούλιο, να πάμε και να ξεκαθαρίσουμε επιτέλους, και να πούμε που συμφωνούμε και που διαφωνούμε και που θέλουμε να πάμε…»

Στην συνέχεια ο κ. Κάρογιαν διερωτήθηκε αν πράγματι είμαστε έτοιμοι για μια διεκδικητική στρατηγική και τακτική. Πώς ξεκινήσαμε το 1974, είπε και που καταλήξαμε να συζητάμε όρους, πλαίσιο που ήταν αδιανόητο πριν κάποια χρόνια με την Τουρκία να μην έχει διαφοροποιήσει ποσώς τις θέσεις της.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη της σοφίας των πολλών και όχι του ενός, την ανάγκη να μιλήσουμε στους ξένους καθαρά και όχι πως θα τους είμαστε αρεστοί και τα καλά παιδιά.

Για το φυσικό αέριο τόνισε ότι χρειάζεται σωστή αξιοποίηση για να μην μετατραπεί ο πλούτος αυτός σε κατάρα, για διεύρυνση συμμαχιών, για γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό άξονα για καλύτερη βοήθεια και στήριξη.

Η οικονομική κατάσταση είναι ανησυχητική είπε, και χρειαζόμαστε ένα ισχυρό οικονομικό υπόβαθρο για τη λύση του Κυπριακού. Αναφέρθηκε στις υποβαθμίσεις και σε ετεροχρονισμένη προσπάθεια λήψης μέτρων, και τις προσπάθειες που χρειάζονται για να ανατραπεί η ένταξη της Κύπρου στο μηχανισμό γιατί θα είναι ότι το χειρότερο εφόσον τότε θα εξασκηθούν πιέσεις πάνω μας από εκείνους που θα ανοίξουν τους αγωγούς και που θα επιβάλουν τους άξονες αλλά και τις πολιτικές για τη λύση του Κυπριακού. Γιατί θεωρούν την Τουρκία πολύ σημαντική για τις εμπορικές τους συναλλαγές αλλά και για τους γεωστρατηγικούς των σχεδιασμούς

«Θα κλάψουμε επι ερειπίων», είπε αν δεν αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα αυτά, είναι η ώρα να μιλήσουμε την γλώσσα της αλήθειας, «πολιτικοί ηγέτες είπε, που αγαπούν το τόπο είναι αυτοί που τολμούν να πουν τα πράγματα με τ΄ονομα τους και ας πληρώσουν τίμημα, πολιτικό, κομματικό, προσωπικό. Είναι η ώρα λοιπόν ναι, που να υπάρξουν ρήξεις με κατεστημένα, ρήξεις με νοοτροπίες, και νομικές που έχουν το τόπο πληγώσει και τραυματίσει. Είναι η ώρα λοιπόν, ναι, αν θέλουμε να προσβλέπουμε σε καλύτερες μέρες να πάρουμε μέτρα έστω και αν υπάρξουν τμήματα του Κυπριακού Ελληνισμού που θα μας επικρίνουν γι΄αυτό. Καλύτερα, και το λέω εμφαντικά, καλύτερα να μας επικρίνουν σήμερα παρά να μας καταριούνται αύριο οι μελλοντικές γενιές. Αν δεν λάβουμε μέτρα, θα είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων, θα είμαστε υπόλογοι στη συλλογική συνείδηση ότι την ώρα που έπρεπε να δουλέψουμε σκληρά και να πάρουμε αποφάσεις λιγοψυχίσαμε, γονατίσαμε, μετρήσαμε άλλου είδους κέρδος όχι το συλλογικό κέρδος..»

΄Οταν ο τόπος μας αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης… την ώρα που ο πολίτης στην Κύπρο αμφιβάλει για την ποιότητα των θεσμών που επιμένει για την ανασυγκρότηση  του κράτους μετά αυτά που συνέβησαν στο Μαρί, όταν ο πολίτης απαξιώνει την πολιτική και μας τους πολιτικούς… αρχίσαμε τις συζητήσεις για τις προεδρικές εκλογές; 13 μήνες πριν, τόνισε.

Ο κ. Κάρογιαν είπε ότι το ξεκαθαρίζει, ότι μπροστά στο συλλογικό καλό, για το ΔΗΚΟ δεν μετρά ούτε το προσωπικό ούτε το κομματικό όφελος. Υπέβαλε, είπε πριν λίγες μέρες μια πρόταση, προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις και θα επιμείνει μέχρι τέλους ότι πρέπει να μαζευτούν όλοι γύρω από ένα τραπέζι αφήνοντας πίσω τους ψεύτικούς καυγάδες, τις αντιπαραθέσεις τις ανώφελες και τις συγκρούσεις για τάχατες μεγάλες ιδεολογικές συγκρούσεις και διαφορές και να συμφωνήσουν τουλάχιστον στα βασικά θέματα. Το ΔΗΚΟ δεν εξετάζει, είπε, δική του υποψηφιότητα.

Πηγή:

http://agora-dialogue.com/?p=35764

Advertisements
20 Σχόλια leave one →
 1. Φεβρουαρίου 7, 2012 20:51

  Τι να πει κανείς, επιάσαμε πάτο. Ανήθικος εν μόνος τούτος φίλε οξά τζιαι όσοι εκάμαν προχτές τη προβοκάτσια εναντίων της λύσης στη βουλή με τον Ντάουνερ;
  Τζιαι όσοι προγραμματίζουν να βάλουν νομοσχέδιο που να επαναφέρει τον κασίνη στη θέση του διαπραγματευτή;

  Τζιαι όσοι εθέλαν τζιαι θέλουν α αλλάξουν τον διαπραγματευτή στο Κυπριακό;

  Όταν λαλούμεν για πολιτικά πραξικοπηματα…

  Α ρε να γινεί καμια στραβή τζιαι να πάμε σε κλείσιμο, ξέρεις ποιου.

  Εν η μόνη μας λύση να γλιτώσουμεν τζιαι μεις τζιαι τα παιθκιά μας που τούτους τους ανήθικους.

  Να συγκρουστούμε τζι ας χάσουμε ρε. Να παραδεχτούμεν ήττα τελειωτική.

  Αλλά εν χάννουμεν.

  Μόνο να γινεί η στραβή. Κάτι ψήννει ο Σιουλτς τζιαι κοντοσυνάεται ο Χριστόφιας, τώρα να δούμεν.

  Μου αρέσει!

 2. Χαμάλης permalink
  Φεβρουαρίου 7, 2012 22:23

  Όι ρε Στροβ;
  Καλά του τα είπες, τζι’ αν του κακοφανεί στον κώλον του ρεπάνιν, τζι’ ας με πάρει τζιαί μέναν δικαστήριον. Αλλά έσιει δίκαιον τζιαί ο Νέος που λαλεί έσιει πολλούς σαν τον Κάρραγιαν. Εγεμώσαμεν ππεζεβέγκηες που έν είμαι σίουρος αν εν ξατιμασιές που τους ταιρκάζουν ή αν εν πατσαρκές ή καυλιές. Όι πιστολιές, όι! Είπαμεν! Παν μέτρον άριστον!

  Μου αρέσει!

 3. Φεβρουαρίου 8, 2012 06:52

  Μα ο πιο σύχρονος πολιτικός άρκεψε να κάμνει δαιμονοποίηση του περιγράμματος λύσης οξά εν η ιδέα μου; Εχτές στην κενεβέζενα, όσο άντεξα να τον δω δηλαδή γιατί ήρταν μου τάσεις εμετού.
  Τζιαμαί να δεις ανηθικότητα…

  Μου αρέσει!

 4. Φεβρουαρίου 8, 2012 08:15

  Ο Γaroyian είναι ένας μουσαμάς και μέλος ενός κόμματος που υπάρχει μόνο για να παρεμποδίζει, με επιτυχία, κάθε προσπάθεια λύσης του Κυπριακού. Ο σκοπός για αυτούς αγιάζει τα μέσα, στην περίπτωσή του Γaroyian όμως, λόγω των διανοητικών του ικανοτήτων και του μορφωτικού του επιπέδου, οι επιλογές του περιορίζονται στα πιο ευτελή, όπως:

  «Γι΄αυτο λοιπόν μετά από πολλές συζητήσεις, έχουμε καταλήξει ότι θα υπάρξει διήμερη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ίσως και περισσότερη αν χρειαστεί, όπου τελικά θα καταλήξουμε ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ. Τι επιδιώκουμε, σε τι στοχεύουμε… και να ξεκαθαρίσουν μια και έξω οι όροι, τι σημαίνει Διζωνικότητα, τι σημαίνει Δικοινοτικότητα, τι σημαίνει πολιτική ισότητα, τι σημαίνουν οι διάφοροι όροι που μας ταλανίζουν όλη αυτή τη περίοδο, και σημειώστε: αυτό θα γίνει μετά από δύο χρόνια που ήταν εισήγηση του δικού μας κόμματος, πριν δύο χρόνια στο Εθνικό Συμβούλιο, να πάμε και να ξεκαθαρίσουμε επιτέλους, και να πούμε που συμφωνούμε και που διαφωνούμε και που θέλουμε να πάμε»

  Τον άκουγα χτες στο ραδιόφωνο να τα λέει και παρ’ ολίγο να κάνω εμετό…

  Μου αρέσει!

 5. Anef_Oriwn permalink
  Φεβρουαρίου 8, 2012 09:49

  Ο μακαρίτης ο χωρκάνος μου, ο Γιωρκής ο Καράκαττος [ελαφρύ να ’ναι το χώμα που τον σκεπάζει], εσυνήθιζε να λαλεί [άμα εθώρε τες ππουshκιές των πολιτικών της Δεξιάς], «Ειδές δεξιόν, τζι’ άδρωπον»;

  Μου αρέσει!

 6. Χαμάλης permalink
  Φεβρουαρίου 8, 2012 15:09

  Πάντως εγιώ τον Κάραγιαν εν για τες πορκιές του στην βουλήν εναντίον του Γριστόφκια για το Μαρί που τον έχω στ’ αμμάτιν. Οι οποίες εγινήκαν για να πάρει μιαν ανάσαν που τες πιέσεις του ανεπίσημου ΔΗΚΟ, αλλά άνοιξεν προβλήματα για λλόου του με τον κόσμον του ΑΚΕΛ τζιαί της λυσοφιλικής δεξιάς. Ανατίναξεν το γιοφύριν που εστέκετουν πάνω ο ηλίθιος.
  Στο Κυπριακόν παρουσιάζεται να έσιει τουν’ τες θέσεις γιατί τραβούν τον οι δικοί του οι απορριπτικοί που την μούττην με το ζόριν. Η θέση του αδυνάτισεν μετά τζιαί την περιπέτειαν που μπήκεν ο Μάρκος Κυπριανού για τζιείν’ το γέριμον το Μαρί. Το οποίον ήταν προσχεδιασμένον παιθκιά, για τούτον μεν έσιετε καμιάν αμφιβολίαν. Τούτον θα αποδεικνυόταν στα δικαστήρια αλλά οι δίκες αρκούν τόσον πολλά, που αν καταφέρουν τα τζιηνούρκα γεγονότα που σχεδιάζουν, είτε οι δίκες δεν θα γίνουν, είτε θα μετατραπούν σε παρωδίες. Ο Κάρραγιαν πιέζεται να πουλήσει τζιαί τον Μάρκον τζιαί ούλον το «Κυπριανικόν» ΔΗΚΟ τζιαί να το παραδώσει στα κουφούθκ . . . . . εμ . . . . . στα κοπελλούθκια της Φωτεινής τζιαί την εκκλησιάν. Οπότε αν τα καταφέρουν ξιχάστε την Κληριδικήν δεξιάν, τον Νίκαρον τζιαί την λύσιν του Κυπριακού, τζιαί ετοιμαστείτε να ζήσομεν σε μιαν Μεσογειακήν Σαουδικήν Αραβίαν. Οι προσχεδιασμένες τζιαί συμφωνημένες αψιμαχίες με τους φανατικούς των κατεχομένων θα εξαφανίσουν την όποιαν φωνήν συμφιλίωσης τζιαί λύσης του Κυπριακού. Ο φανατισμός θα φτάσει σε τέθκοιον παροξυσμόν που τα όποια έσοδα που τους υδρογονάνθρακες, θα σπαταληθούν για την απόκτησιν όπλων τζιαί για την εξαγοράν έστω κάποιων φωνών διεθνούς τάχα συμπάθειας για τα δίκαια του λαού μας και και και . . . . . . σκατά να φάσιν, ξέρετε τους, εν να σας τους μάθω εγιώ τωρά;

  Τωρά έν έχω ώραν. Πόψε αν έβρω ώραν θα σας ενημερώσω για την δύσκολην θέσιν που βρίσκεται αυτήν την στιγμήν ο Νίκαρος σας, τζιαί πόσην πονηρκάν τζιαί μαεστρίαν θα χρειαστεί να δείξει, τζιαί πόσην ανάγκην για αόρατην συμπαράστασιν που τες λυσοφιλικές δυνάμεις έσιει, για να σταθεί στον λόον του για λύσιν του Κυπριακού.

  Τούτες τες μέρες, τωρά, γίνεται πιό σοβαρός πόλεμος απ’ ότι το 72-74 στα εσωτερικά μας, τζιαί γράφεται ιστορία. Η ιστορία μας.

  Μου αρέσει!

 7. Φεβρουαρίου 8, 2012 16:25

  Όλα σωστά χαμάλη,
  ο Αναστασιάδης όμως καθαρά έχει στο μυαλό του μιαν καθαρά αμερικάνικη λύση τόσο στο κυπριακό, όσο τζιαι στο φυσικό αέριο.
  Τάσσει στη πλουτοκρατία να τους φέρει τες συμφωνίες κοντά τους, τζιαι τους διχοτομικούς να τους εξασφαλίσει το ελληνοκυπριακό κράτος τους.
  Τάσσει στους αμερικάνους, τάσσει τζιαι του έρογλου.

  Τζιαι λαλεί μας ο στροβ για τον πεγμένον τον Κάρογιαν.

  Σαν ταν τζιαι ο Αναστασιάδης εν δύσκολο να αλλάξει τη γραμμή που σχεδιάζει που το 09-10. Μόνο ραγδαίες εξελίξεις θα κάμουν μια διαφορά. Έπιαεν το κατήφορο τζιαι πάει.

  Αλλά πε μου, δαμαί εν σε λειτουργία που το καλοτζιαίρι ένα νέον 74 τζιαι κάποιοι δικοί μας ήβραν την ώρα να κάμουν τα ωραία τους. Ο Αναστασιάδης εννά μείνει στοχοπροσηλωμένος που εν τζιαι επανενωτικός γιαλαντζί;

  Μου αρέσει!

  • Φεβρουαρίου 8, 2012 20:09

   Νέε, ου φόβου. Ουδεμία εξέλιξη μέλλεται πλέον εν τω Κυπριακώ πλην της διχοτομήσεως. Είθε οι αιώνιοι και αθάνατοι θεοί φυλάξοσιν τον μέγαν ημών ηγέτη Δημήτριον Χριστόφιον, και τας επιλογάς αυτού, του Δευκαλίωνος συμπεριλαμβανομένου…

   Υ.Γ. Λαμπρόν να τον κάψει

   Μου αρέσει!

 8. αντιστασιακος 1974 permalink
  Φεβρουαρίου 8, 2012 17:57

  ενω ονταουνερ δεν αανγνωριζει κυπριακη δημοκρατια το ακελ οχι μονο δεν εκανε κατι εναντια του αλλα συνταχθηκε μαζι του.ετσι οπως και η μανα τουρκια το ακελ δεν αναγνωριζει ανεξαρτησια της κυπρου εξου και η προσπαθεια διαλυσης της κυπριακης δημοκρατιας!!!!που πηγαν οι παλιες ξιτιμασιες κατα του νταουνερ ακελικε στροβολιωτη?

  Μου αρέσει!

 9. Φεβρουαρίου 8, 2012 20:25

  Τουρκοποίηση της Κύπρου! Ά ρε Νίκαρε…

  Στάθμιση τζιαι 4 ελευθερίες, δύο θέματα που υπαναχωρεί ο Έρογλου, τανά που δίπλα τζιαι ο Νίκος μας ο σύγχρονος!

  Ο θεός πιον, πε τίποτε Στροβολιώτη.

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Φεβρουαρίου 9, 2012 07:16

   Ρε φίλε, να πω τι, και γιατί;

   Το ιστολόγιο δε δέχεται παραγγελίες ούτε έχει ατζέντα. Νομίζω κριτική δέχονται όλοι οι κατά καιρούς «κακοί». Δεν φταίω αν κάποιοι είναι πιο κακοί από άλλους 🙂

   Για τον Αναστασιαδη και τη δήλωση του για τους Τούρκους πολίτες λίγα κατάφερα να ακούσω (δεν βλέπω τηλεόραση), σε μια δύσκολη βδομάδα.

   Οφείλω να πω όμως πως δεν πιστεύω πως ο Χριστόφιας, έστω και αν οι ικανότητες του είναι αποδεδειγμένα πολύ περιορισμένες, θα μπορούσε να συμφωνήσει σε ελεύθερη διακίνηση του … συνόλου των Τούρκων πολιτών μετά τη λύση, μια παλαιά, παράλογη τουρκική απαίτηση.

   Άρα δέχομαι τις εξηγήσεις που διστακτικά δόθηκαν από την κυβέρνηση, και έτσι η σχετική αναφορά καταχωρείται στα πολλά προεκλογικά πειράματα του Νίκου.

   Όμως πρόσεξε, ενώ δεν διστάζω να κάνω την κριτική μου στον Νίκο, και σε αυτό το σχόλιο, αλλά και σε ξεχωριστές αναρτήσεις, στο τέλος κρίνουμε εκ του αποτελέσματος: ο Αναστασιάδης στάθηκε σωστός στη σημαντική ώρα του 2004. Ο Χριστόφιας απέτυχε. Και ό,τι ζούμε τώρα , είναι δυστυχώς συνέπεια του 2004…

   Επίσης, ο Χριστόφιας απέτυχε από το 2008 να κουντήσει τα πράγματα, στο βαθμό που μπορούσε, ή έστω να καταφέρει να εκθέσει την άλλη πλευρά.

   Το αποτέλεσμα που έφερε 4 χρόνια αργότερα είναι η στασιμότητα, η απαισιοδοξία και η πλήρης απώλεια της όρεξης να δουλέψουμε για τη λύση.

   Το υπονοούμενο πως κάτι ψήνεται στην Ευρώπη, με τον Σουλτς, και τις ενταξιακές της Τουρκίας, το είδα και το έγραψα και εγώ, γράφει και κάτι σήμερα ο Πολίτης… μακάρι, άνκαι ειλικρινά *τώρα πια* δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει…

   Για να φανταστείς δεν κατάφερα καν να μελετήσω ούτε το περίγραμμα των προτάσεων μας ακόμη.

   Ψες, κάπου που ήμουν, με ρώτησε φίλος: «μα είναι το περίγραμμα προτάσεων της δικής μας πλευράς, ή της Τουρκικής;»

   Αυτό δείχνει και το κλίμα που υπάρχει μέσα στον κόσμο, αλλά και το κενό ενημέρωσης και προσπάθειας δημιουργίας θετικού κλίματος, κάτι που κατά την άποψη μου αποτελεί την κορυφαία – με διαφορά αποτυχία του Χριστόφια.

   Μου αρέσει!

   • Φεβρουαρίου 9, 2012 08:24

    Στέκομαι στο τελευταίο σημείο Στρόβο. Ένα θετικό κλίμα θα μπορούσε να είχε δημιουργηθεί με μια επίθεση φιλίας προς τους Τουρκοκύπριους μετά το 2008. Ο Ταλάτ ήρθε στον νότο για παγωτό και περίπατο, ο δικός μας ούτε στο γάμο του παιδιού του δεν πήγε. Το στοίχημα ήταν τότε να επουλωθούν οι πληγές του δημοψηφίσματος και της διακυβέρνησης του Μεγάλου Μακαρίτη. Με τη συμπεριφορά του ο Χριστόφιας όχι μόνο δεν κατάφερε να επανακτήσει για λογαριασμό της ελληνοκυπριακής πλευράς την εμπιστοσύνη των ΤΚ, αλλά κατάφερε να κάνει με τους χειρισμούς του τους ΕΚ ακόμη πιο διστακτικούς να δεχτούν λύση του Κυπριακού. Μόνο και μόνο η προθυμία του να μην τερματίσει άμεσα την ομηρεία του στα χέρια των Γaroyian και Κακομοίρου, έδωσε το φιλί της ζωής στο απορριπτικό μέτωπο που ηττήθηκε κατά κράτος στις εκλογές του 2008.
    Ξέρεις, αν είχα εκλεγεί εγώ πρόεδρος στη θέση του, θα ενεθάρρυνα την άμεση συζήτηση ΕΚ-ΤΚ σε επίπεδο πολιτών διοργανώνοντας δημόσιες συζητήσεις σε κάθε πόλη και χωριό της Κύπρου, προσκαλώντας πολιτικούς κάθε απόχρωσης και από τις δύο κοινότητες, και προτείνοντας το ίδιο και στα κατεχόμενα. Μόνο έτσι θα μπορέσει να θρυμματιστεί η εικόνα του εχθρού στην άλλη πλευρά και να ξεπεραστούν οι φοβίες και να γίνουν κατανοητές οι ανησυχίες έκαστης πλευράς ή πολίτη, κι όχι μέσα από το προπαγανδιστικό φιλτράρισμα του ΒΙΖ/ΕΜΕΙΣ…
    Δυστυχώς, και σε ό,τι αφορά τα οράματα, ο σύντροφος πιάνει απροβίβαστο…

    Μου αρέσει!

 10. ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
  Φεβρουαρίου 8, 2012 22:29

  Δυστυχώς δεν έχουμε σήμερα πολιτικούς που να εμπνέουν το λαό στις δύσκολες ώρες. Δεν υπάρχει άνθρωπος που θα μπορουσε να καθησυχάσει αυτό το λαό. Διότι όλοι τα έχουν ξεγράψει και αγωνίζονται για την καρέκλα.΄Φυσικά αγαπητοί φίλοι είναι και θέμα νοοτροπίας του ιδίου του λαού που απέκτησε και μάλιστα εδραιώθηκε όλα αυτά τα χρόνια. Είναι η πελατιακή σχέση που δημιουργήθηκε μεταξύ κομμάτων και λαού.Είναι αμοιβαία η σχέση και αμφίδρομη με αποτέλεσμα όλα αυτά να οδηγήσουν στη λήθη στον εφησυχασμό που είναι και το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί και εξακολουθεί να συμβαίνει. Αυτός που υποδεικνύει τις αρχές του νόμου και της ταξης είναι υπο καταδίωξη διότι τόλμησε να ορθώσει το ανάστημα και να πεί την αλήθεια.Αυτός που θα αρνηθεί να εκτελέσει κάτι που είναι αντίθετο με τα ήθη και την χρηστή διοίκηση ευρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Η παιδεία μας ευρίσκεται στο πλέον αρνητικό σημείο που βρισκόμαστε ως κυπριακή δημοκρατία , οι νέοι έχουν περεκλείνει απο την ορθή πορεία λόγω ελλειπούς και σταθερής καθοδήγησης, ο κόσμος έχει κατακυριευθεί απο τις υλιστικές απολαύσεις με απώτερο σκοπό το χρήμα και την καταδολίευση. Η αμφισβήτηση του εμνός προς τον άλλον έχει κυριεύσει την κυπριακή κοινωνία και η επέιδειξη ευρίσκεται στο Ζενιθ. Τί να πώ άλλο. Όλοι μαζί σε ένα καζάνι βράζουν πολιτικοί και λαός ξεπεσμένοι στο χάος της αμβιβολίας και της αβεβαιότητας και κατευθύνονται με ταχύτητα στην αυτοκαταστροφή . Έχουν σχεδόν όλοι θαμπωθεί , διακατέχονται απο μία ανεξήγητη μέθη η οποία αγαπητοί φίλοι τους οδηγεί στην αβεβαιότητα και στην καταστροφή. Βλέπουν τα σημάδια , βλέπουν τους δείκτες της ορθής πορείας αλλά τίποτα αμέριμνοι κατευθύνονται στο άγνωστο. Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση σήμερα που χαρακτηρίζει την κυπριακή κοινωνία και πρέπει πάση θυσία να σταματήσουμε το τρελλό λεωφορείο πρέπει πάση θυσία να συνέλθουμε . Αυτές όλες οι συζητήσεις μεταξύ των πολιτικών αυτές τις δύσκολες στιγμές μόνο κακό θα φέρουν. Δυστυχώς βρισκόμαστε στην εποχή του Διογένη όπου ο βγήκε μέρα μεσημέρι με το φανάρι αναμμένο και λέει. Γυρεύω άνθρωπον. όντως γυρεύω ΑΝΘΡΩΠΟΝ.

  Μου αρέσει!

 11. Ανώνυμος permalink
  Φεβρουαρίου 9, 2012 13:52

  Να το λετε Καρεκλογιαν παει του καλυτερα!!!!

  Μου αρέσει!

 12. Φεβρουαρίου 10, 2012 08:55

  τα αέρια τα μοιρασαν ακελ – δησυ

  οποιος δώσει το Καρεκλογιαν τα πιο πολλά – ή οσα οι δικοι του θελουν – θα ειναι ο επομενος προεδρος

  τα υπολοιπα ειναι για …γεμωσιά!

  μην ασχολειστε, αδικος κόπος

  ζήτω οι μιζες
  και τα αεροδόλλαρααααα

  Μου αρέσει!

 13. ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
  Φεβρουαρίου 10, 2012 15:20

  Ολοι για το χρήμα και στο τέλος θα τους μείνει η μούζη διότι εάν συνεχίσουν με αυτή την τακτική αντιπολίτευση και βουλή και κυβέρνηση στο τέλος δεν θα μείνει τίποτε για να μοιράσουν.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: