Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νίκο Αναστασιάδη, δεν είναι *τόσο* αχάπαρος ο πρόεδρος Χριστόφιας.

10 Φεβρουαρίου, 2012

Ούτε εγώ εμπιστεύομαι την διαπραγματευτική δεινότητα του προέδρου Χριστόφια.

Ούτε το θάρρος του, ούτε την φαντασία του.

Αλλά, κύριε Αναστασιάδη, να ισχυριστεί κάποιος πως ο πρόεδρος Χριστόφιας  έδωσε (χωρίς να δικαιούται) από την πίσω πόρτα δικαίωμα ευρωπαίου στο σύνολο του πληθυσμού της Τουρκίας, πάει πολύ μακριά!

Ξεπερνά τις κόκκινες γραμμές της λογικής, και ξεπερνά και το χαμηλότερο επίπεδο όπου μπορούμε να αποδεχτούμε να τοποθετήσουμε τον δικό σου πήχη, δεδομένης της διύλισης των θέσεων σου εν όψει της προεκλογικής περιόδου.

Οι εξηγήσεις που έδωσε σήμερα ο πρόεδρος είναι αρκούντως ικανοποιητικές και λογικότατες.

Βρίσκονται πιο κάτω, όπου θα φτάσουμε αφού κάνω κάποια άλλα σχόλια.

«Απαράδεκτες θεωρεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας τις επικρίσεις που δέχεται από την αντιπολίτευση για τους χειρισμούς του στο Κυπριακό και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το θέμα των τεσσάρων ελευθεριών για τους Τούρκους υπηκόους, ενώ στις αναφορές ΔΗΣΥ και ΕΔΕΚ ότι έχει καταστήσει το Εθνικό Συμβούλιο ανενεργό, δηλώνει ότι ”οι φιλοδοξίες για να ανέβουν στην καρέκλα ορισμένοι, έχουν τεθεί πάνω από το εθνικό συμφέρον”.

Σε δηλώσεις του από τη Λεμεσό, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι ”οι επικρίσεις είναι και δεοντολογικά και επί της ουσίας, να μου επιτρέψετε να πω, απαράδεκτες, δείχνουν ασέβεια μεταξύ μας και έχουν υπερβεί όλα τα όρια”, και πρόσθεσε ότι ”δεν επιτρέπεται την ημέρα που παίρνουν έγγραφα τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, να δίνονται στη δημοσιότητα”.

Είπε επίσης ότι κάποιοι δεν περίμεναν να πάρουν το έγγραφο της ε/κ πλευράς και έδωσαν στη δημοσιότητα ”έγγραφο στρεβλωμένο και το οποίο διαμορφώθηκε από πλευράς της τ/κ ηγεσίας” και υπέδειξε ότι ”αυτά τα πράγματα μόνο ζημιά μπορούν να προκαλούν”.»

Το ανωτέρω σχόλιο είναι πολύ βαρύ. Θα ήταν χρήσιμο και ο πρόεδρος και ο Νίκος Αναστασιάδης να μας έδιναν κάποιες εξηγήσεις για το περίφημο «εναλλακτικό» έγγραφο.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι το έγγραφο για τις τέσσερεις ελευθερίες αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία της ε/κ πλευράς και εξήγησε πως ”δεν αφορά τους Τούρκους υπηκόους, όπως το ερμηνεύουν ορισμένοι, αφορά τους Κύπριους υπηκόους”.

Εδώ θα συμφωνήσω και θα δηλώσω ευθέως πως η θέση του πρόεδρου είναι και  σωστή και λογική.

 ”Οι Τούρκοι υπήκοοι θα μπορούν να γίνουν πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας μόνο μέσα από τους ευρωπαϊκούς όρους. Οι ελευθερίες αφορούν τις ελευθερίες που αφορούν την ΕΕ για τους Τούρκους υπηκόους και δεν μπορεί να παραβιάζεται ποτέ, και κατά το έγγραφο αυτό, η αναλογία 4 προς 1. Άρα αν θα γίνουν πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας τέσσερεις Έλληνες πολίτες, θα μπορεί να γίνει ένας Τούρκος πολίτης”, συμπλήρωσε.»

Εντάξει, οι αναλογίες κάποτε σε βολεύουν κάποτε όχι, και πάντα μπορεί να γίνουν και μπούμερανκ, ως επίσης και να αποτελέσουν εμπόδιο στην ομαλή κοινωνική εξέλιξη ενός κράτους.

Αλλά κοντά σε όλα που θα έχουμε ας το δεχτούμε και αυτό.

«Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Χριστόφια, ”η ουσία είναι ότι όλοι οι Κύπριοι πολίτες θα μπορούν στο πλαίσιο της ομοσπονδίας, μετά από μια μικρή μεταβατική περίοδο, να επιλέγουν πού να ζήσουν ελεύθερα, να ασκήσουν οικονομική δραστηριότητα ελεύθερα, να ασκήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα, να ασκήσουν επάγγελμα, να αγοράσουν και να πωλήσουν, με τη διαφορά ότι, επειδή υπογράψαμε διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, κάποιοι από αυτούς θα έχουν τον περιορισμό να μην μπορούν να ασκήσουν τα πολιτικά τους δικαιώματα σε εκείνη την πολιτεία”

Δεν υπογράψαμε ακόμα, και με τα μυαλά που έχουμε δεν ξέρω…

Αυτό το απόσπασμα όμως είναι σημαντικό, να τονιστεί, αφού αποτελεί ένα άγνωστο παράγοντα για πολύ κόσμο. Δεν αντιλαμβάνονται μερικοί κάτι πολύ απλό: μετά τη λύση δεν θα υπάρχουν έποικοι. Θα υπάρχουν Κύπριοι πολίτες που θα ζουν στα συνιστώντα κράτη, θα είναι ευρωπαίοι πολίτες με ίδια δικαιώματα όπως όλους. Τυχόν παράνομοι μετανάστες θα αντιμετωπίζονται όπως γίνεται ή πρέπει να γίνεται και τώρα. Η αντιμετώπιση αυτή θα γίνεται από τις αρμόδιες αρχές του ομόσπονδου κράτους και θα αφορά όλους τους πολίτες τρίτων χωρών που έχουν περιορισμούς εισόδου στην ΕΕ.  

Δεν νομίζω ότι είναι αυτό που ζητούν οι Ε/κ. Εκείνο που ζητούν οι Ε/κ είναι να μπορούν να διακινούνται ελεύθερα, να εγκαθίστανται οπουδήποτε, σε όλες τις γωνιές της Δημοκρατίας ελεύθερα και να ασκούν όλες τις δραστηριότητες, όλες τις ελευθερίες και αυτό έχουμε πετύχει”, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας και έθεσε το ερώτημα αν ο Τ/κ ηγέτης, που ”αρνείται πεισματικά να δεχθεί αυτήν τη σύγκλιση και την απορρίπτει”, το κάνει τυχαία ή το κάνει από ελληνοκυπριακό πατριωτισμό.»

Η πρώτη πρόταση του ανωτέρω, υποθέτω οφείλεται στην ευγλωττία του προέδρου.

Κατά τα άλλα, καλά και αυτά, αλλά με ενοχλεί η αντιπαραβολή με το γεγονός πως οι τούρκοι απορρίπτουν αυτές τις θέσεις.

Καλά, πιστεύουμε ή όχι στις δικές μας θέσεις;

Αποκτούν υπόσταση αν και όταν τις απορρίψουν οι τούρκοι;

Πολύ ηττοπαθές μου ακούγεται αυτό.

«Αναφερόμενος και στο θέμα της σταθμισμένης και διασταυρούμενης ψήφου, είπε ότι ”είναι κάτι καινούργιο το οποίο εξαφανίζει, αν θέλετε, τη διχαστική πρόνοια του συντάγματος του 1960 για εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου ξεχωριστά, από τις δύο κοινότητες”, και πως ”εδώ θα έχει λόγο ο κάθε Κύπριος ποιός θα είναι ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος”

Και εδώ συμφωνώ με τον πρόεδρο.

«”Είναι τυχαία που ο κ. Έρογλου τα απορρίπτει αυτά τα ζητήματα; Καθόλου τυχαία, όπως το ίδιο δεν είναι τυχαίο που απορρίπτει και τη σύγκλιση ή τη σχεδόν σύγκλιση για τον εναέριο χώρο και για διάφορα άλλα ζητήματα”, συμπλήρωσε.»

Πάλε τα ίδια, ο Έρογλου, τζιαι ο Έρογλου!

«Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε πως θα ήταν ευχής έργον αν οι συγκλίσεις με τον τέως Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ να οδηγούσαν περαιτέρω σε συνομιλίες για πλήρη επίλυση του Κυπριακού και πρόσθεσε ότι ”ο κ. Έρογλου τορπιλίζει την προσπάθεια για λύση στο Κυπριακό”

Α ναι; Εκείνες τις συγκλίσεις που δεν είχες δεχτεί να καταγράψετε και να κλειδώσετε πρόεδρε;

«Σε όσους μιλούν για τουρκοποίηση της Κύπρου από τις ενέργειες του Προέδρου στο Κυπριακό, απάντησε ότι ”τουρκοποίηση γίνεται αυτήν τη στιγμή και όσο περνά ο καιρός χωρίς λύση στο Κυπριακό, η τουρκοποίηση στις περιοχές μας εδραιώνεται και, αν δεν θέλουμε τουρκοποίηση, πρέπει να την αναχαιτίσουμε και να αναστρέψουμε την κατάσταση με μια λύση βιώσιμη, λειτουργική, μια λύση η οποία να στηρίζεται σε αρχές”

Μπλα, μπλα μπλα, … αλλά ναι…

«Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές ΔΗΣΥ και ΕΔΕΚ ότι ο ίδιος κατέστησε ανενεργό το Εθνικό Συμβούλιο, δήλωσε πως ”όλες οι ανακοινώσεις του Εθνικού Συμβουλίου καταγράφουν πλήρη και ενδελεχή ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δημιουργική συζήτηση”

Ε, ας μεν υπερβάλλουμεν!

«”Από ένα σημείο και μετά αποφάσισαν να δημιουργήσουν μιαν κατάσταση πλήρους σύγκρουσης, και οι λόγοι είναι κατανοητοί στον απλό Κύπριο”, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι ”οι φιλοδοξίες για να ανέβουν στην καρέκλα ορισμένοι έχουν τεθεί πάνω από το εθνικό συμφέρον και ας μην το παίζουν εθνοπατέρες, έχουν τεθεί πάνω από το εθνικό συμφέρον και τα θυσιάζουν όλα χάριν της καρέκλας”.»

Ή να μην κατέβουν από την καρέκλα.

Οι λόγοι που κατανοούν οι πολίτες, είναι οι ίδιοι για όλους, πρόεδρε, έτσι; 

52 Σχόλια leave one →
  1. 10 Φεβρουαρίου, 2012 19:15

    Strovoliotis,

    Γράφεις στο κλείσιμο του κειμένου σου, αναφερόμενος σ’ όλους τους πολιτικούς»:
    «Ή να μην κατέβουν από την καρέκλα.
    Οι λόγοι που κατανοούν οι πολίτες, είναι οι ίδιοι για όλους, πρόεδρε, έτσι;»
    — Εμ, τώρα που ΣΕ απογοήτευσε και ο Νίκαρος [μια κι αποφάσισε να ξανα-ενδυθεί ην φουστανέλλα], είπες να τους βάλεις ΟΥΛΛΟΥΣ σ’ έναν σατσσιήν!!!

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      10 Φεβρουαρίου, 2012 23:29

      Ναι ρε κουμπάρε! Εγώ κάνω κριτική και σε αριστερό και σε δεξιό, όταν περάσουν τα όρια μου. Εσύ, αν και άνευ αυτών, περιορίζεις την κριτική σου στην μη – αριστερά, και επικεντρώνεις τα χουμίσια σου *μόνο* στην αριστερά!
      Χαίρομαι που επισημαίνεις την αρκούντως ορθολογιστική μου θέση και στο δικό σου ιστολόγιο!

      Μου αρέσει!

  2. 10 Φεβρουαρίου, 2012 20:31

    Ε,κάτι εν τζιαι τούτον Άνευ.
    Ένας βασικόςλόγος που θα έθελα να έρτει δημοψήφισμα, είναι για να μπουν τα πράματα στη θέση τους τζιαι να πάρει ο καθ ένας ευθύνη.
    Ο καθ ένας μας ξεχωριστά.

    Ο Αναστασιάδης έννεν τωρά που έβαλε τη φουστανέλλα. Εν που την εκλογή Έρογλου τζιαι λλίον πιο πριν. Το ότι τωρά το θωρεί ο Στροβ γιατί εν τω μεταξύ επείσθηκε για την ανικανότητα και την αχαπαροσύνη του Χριστόφια, εν μια άλλη ιστορία.

    Να έρτει δημοψήφισμα να χωριστούν τα αρνιά που τα ρίφκια. Το «λύση ή διχοτόμηση» εν το ερώτημα που χωρίζει τες δύο μεγάλες παρατάξεις του τόπου, τη δημοκρατική τζιαι την εθνικιστική.

    Η συμπόρευση με τους διχοτομικούς του ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Οικολόγων, Ευρωκό αποδείκτηκε διαχρονικά τροχοπέδη για την ειρήνη στη Κύπρο. Τωρά την κάμνει ο Συναγερμός, πριν την έκαμνε η αριστερά.

    Το ζητούμενο είναι φυσικά να τους έχεις κοντά παρά απέναντι, πέρκι τους αποδείξεις τον τρόπο, αλλά όπως έδειξε και μέσα στον ΔΗΣΥ το 2003-04, όσο και τώρα, ο νούρος του σιήλλου εν ισιώννει.

    Το μέα (τζιαι μέγκα) κούλπα του Χρισόφια για το «άλλαξεν ο άθρωπος», πότε θα λεχθεί;

    Έννεν τούτο που μας εστράωσεν; Έννε τούτα που τραβούμε; Φυσικά τι λαλώ, εν τα παραπούλλια, τζιαι το θετό τζιαι το ορίτζιηναλ, τζιαμαί τζιαι θωρούμεν τα.

    Εγώ καλωσορίζω τον Στροβολιώτη στη λίστα των ιστολογίων μου.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      10 Φεβρουαρίου, 2012 23:37

      Νέε, σε αυτό νομίζω συμφωνούμε υπογείως, έστω και αν προκαλούμε την οργίλη μήνιν της Δεισδαιμόνας. Ο μόνος πραγματικός αγώνας στο νησί μας είναι μεταξύ των λυσοφοβικών (δική μου πατέντα στη λέξη), και λυσοφιλικών (χρησιμοποιούσα «προλυσικών», αλλά αυτή η λεξιπλασία του Χαμάλη μου αρέσει).
      Σε ευχαριστώ που με έβαλες στη λίστα των ιστολογίων σου, αλλά πρόσεξε αυτό: το γεγονός πως κάνω κριτική στον Αναστασιάδη (κάτι αυτονόητο για μένα), δεν «αθωώνει τον Χριστόφια για τις ανεπάρκειες, την δειλία και την αχαπαροσύνη του.
      Απλώς εντείνει την μοναξιά μου.

      Μου αρέσει!

      • 11 Φεβρουαρίου, 2012 00:08

        Τελοσπάντων! Στη κριτική σου για τη παρούσα διακυβέρνηση έχεις λάθος,όπως είχες λάθος να χρυσώννεις τους λαϊκισμούς και τα κόλπα Νίκαρου.
        Όπως και να έχει, να πλησιάσουμε με το καλό σε πιο άμεσες εξελίξεις, τζιαι είμαι σίγουρος ότι θα πάρουν σχήμα τα δύο στρατόπεδα.

        Μου αρέσει!

  3. αντιστασιακος 1974 permalink
    10 Φεβρουαρίου, 2012 21:50

    κυριε στυλιανου της γνωμης θα μας εξηγησεις πως εκει στο ακελικο συμπαν αποφασισατε να βαφτισετε τον κυπριακο λαο διχοτομικο?δεν πατε να γαμηθειτε τουρκοσποροι?εκοντεψε ο τζαιρος σας.να δειτε που εν να πηξει το γιεμα σας στον δρομο.κομμουνια πραξικοπηματιες.που επεμπετε δεκα δεκα τα συγχαρητηρια στον νικο σαμψων τζε εθελετε νεκρον τον μακαριον.να ξιλιφτειτε ουλλοι σας

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      10 Φεβρουαρίου, 2012 23:39

      Φίλε, η απώλεια φαρμακευτικής αγωγής είναι δυνατόν να δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα.

      Μου αρέσει!

      • 10 Φεβρουαρίου, 2012 23:52

        Απίστευτο το πως κατάφερε ο αντιστασιακος1974 να βάλει μέσα σε λίγες πρότασες τόσες πολλές ταπέλλες. Έχουμε και λέμε:
        1. Στυλιανού (;)
        2. ακελικός
        3. τουρκόσπορος
        4. κομμούνια
        5. πραξικοπηματίες
        6. fan του νίκου σαμψων
        7. Έχθροι του Μακαρίου

        Μου αρέσει!

  4. Ελενα permalink
    11 Φεβρουαρίου, 2012 10:15

    Στροβολιώτη νιώθω ότι είσαι μια στο καρφί και μια στο πέταλο σήμερα.Σαφώς ο Νίκαρος «επήεν να πει τζιαι είπεν», σαφώς δεν το εγκρίνουμεν ούτε και η λογική μας το δέχεται.
    Όμως…έχω την εντύπωση πως ο εγωισμός του Χριστόφια και οι εμμονές του, βαρούν πιο πολλά στην ζυγαριά των λαθών ( με βάση την ανάλυσή σου). Η κουβέντα για την καρέκλα σηκώνει απάντηση του τύπου , «κρίνει εξ ιδίων τ’ αλλότρια» ο Πρόεδρος.
    Λέμε ότι «αυτή τη φορά, είναι η τελευταία ευκαιρία»,ότι» οι λυσοφοβικοί και λυσοφιλικοί θα αναμετρηθουν στο δημοψήφισμα και θα χωριστούν τα αρνιά που τα ρίφκια». Το πρόβλημα όμως είναι πως αυτές τις διαπραγματεύσεις τις έκανε ένας ανεπαρκής γιναξιής. Που όσο θετικά προσκείμενοι και να είμαστε στην Λύση ,ειλικρινά μας προκαλεί ανησυχία το γεγονός αυτό.
    Δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσω ΟΧΙ, αυτό το ξεκαθαρίζω.
    Όμως, κάτσε τωρά να πείσεις έναν που «σούζεται» ότι ο Αχαπαρόφιας έκαμεν σωστά την δουλειάν του….
    Όσον αφορά τον Αναστασιάδη και τες φουστανέλλες( πατέντα του Βασιλείου, η φράση) θέλω να πιστεύω πως θα τες αποβάλει, αν εκλεγεί πρόεδρος…ή άμαν κοντέψει η Λύση.

    Μου αρέσει!

    • Andreas permalink
      12 Φεβρουαρίου, 2012 14:37

      ΓΙα να μεν εχουμε παλε τα ιδια ακα τες παλιες νοοτροπιες ,
      μπορω να σου προτεινω την πιο σίουρη λύση.
      ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ ΝΑ ΜΕΝ ΦΚΕΙ.
      Τοσον απλο.

      Αν τον ψηφισεις με τες ακροδεξιες του φουστενελλες δεν εσειει κανενα λογο να τες ηφκαλει.
      Μετα με πεις οτι εν ηφταιεις.
      Μεχρι το 2004 ακροδεξιος ηταν ο λογος του και η δαμε ποσοι συναγερμικοι τον εψηφισαν…

      Μου αρέσει!

  5. 11 Φεβρουαρίου, 2012 13:06

    Οι ταπέλλες συνεχίζουν…

    Εγωϊστής
    Εμμονικός
    ανεπαρκής
    γιναξιής
    Αχαπαρόφιας

    Προσέξετε τα εγκεφαλικά ρε παιθκιά, τζιαι μεν καταπίννετε το σάλιο σας.

    Μου αρέσει!

  6. 11 Φεβρουαρίου, 2012 15:47

    Νέε,
    Δες για λίγο τη λογική(;) της Ελενίτσας [Την λεω «Ελενίτσα» γιατί ο τρόπος που διαλογίζεται είναι επιπέδου Δημοτικού!!!]:

    Λαλεί μας, ας πούμεν:
    1. «Το πρόβλημα όμως είναι πως αυτές τις διαπραγματεύσεις τις έκανε ένας ανεπαρκής γιναξιής». — Η πιο πάνω τοποθέτηση είναι καθ’ όλα αφοριστική!
    Κόρη Ελενίτσα, εν τζιαι μπορείς να μας κάμεις σε eurocents τι θέλεις να πεις; Και για να σε βοηθήσω πες μας, πού και πώς ήταν «γιναξιής» και «ανεπαρκής» ο Πρόεδρος [ή ο «Αχαπαρόφιας», όπως απαξιωτικά τον αποκαλείς!]. Και pliz συγκεκριμένα πράματα, κι όχι αοριστολογίες!!!

    2. Το άλλον αμίμητο που [ΜΑΣ] λαλεί η Ελενίτσα είναι η ψευδαίσθηση της [έτσι «θέλει να πιστεύει», λέει] ότι ο Αναστασιάδης «θα […] αποβάλει, [τες φουστανέλλες] αν εκλεγεί πρόεδρος…ή άμαν κοντέψει η Λύση».
    — Τζιαι πες μας αλλόνα κόρη Ελενίτσα! Έτσι έκαμε τζι’ ο Κληρίδης [ο πνευματικός ποτέρας του Νίκαρου] το 1993 όταν εκλέγηκε Πρόεδρος και έθαψε τες Ιδέες Γκάλι και ξεκίνησε την «ηφαιστειολογία»!!!

    Μου αρέσει!

    • Έλενα permalink
      13 Φεβρουαρίου, 2012 16:27

      Ενώ εσύ να πούμεν, διαλογίζεσαι άνευ ορίων;
      Μπορείς δηλαδή να ξεχωρίσεις το γεγονός ( Ο Χριστόφιας έχει κόμπλεξ κατωτερότητος και όποιος του ασκήσει κριτική ….εν κακός!) από την υποκειμένική άποψη( Ο Χριστόφιας εν ο Πρόεδρος που εξέλεξεν το κόμμα και ό,τι πει εν σωστό!)
      Μα δουλεύκεις μας ρε φίλε;!
      Αμαν σας πουν καμμιάν αλήθκειαν πικκάρεστε και επιτειθεστε προσωπικά στον άλλο διότι ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΝΤΟΣ ΘΕΟΚΛΕΙΣΤΩΝ ΟΡΙΩΝ! Τουλάχιστον να μάθεις την έννοια των λέξεων που χρησιμοποιείς και μετά να έρτεις να πουλάς ….σταλινικά κολπούθκια!

      Αριστερά σημαίνει σύγκρουση με το κατεστημένο απο όποια ΠΛΕΥΡΑ και αν προέρχεται! Ανεξαρτήτως χρώματος ,διότι το κατεστημένο εν πάντα μαύρο ! Πππά να σας κάμει ο Χριστόφιας σιωπάτε σαν τα καλά μαθητούδια του Χριστιανικού κατηχητικού σχολείου!
      Επαναστάτες της πολυθρόνας!

      Μια επίσκεψη στο μπλογκ σου ήταν αρκετή για να καταλάβω ότι είσαι χειρότερα κολλημμένος από κάποιον άλλον που συχνά πυκνά συμμετέχει στο μπλογκ του Στροβολιώτη… ΑΝ ήταν όμως μια δεξιόστροφη κυβέρνηση( με την εθνικιστική έννοια) θα επιάννετε πουλιά στον αέρα , συντρόφοι! Εκολλήσετε στο 1993. Πόσα χρόνια επεράσαν που τότε βρε αρνί; Ή μήπως το ΑΝΕΥ στα όριά σου κάμνει by pass τα 20 σχεδον χρόνια που εμεσολαβήσαν που τότε!

      Διερωτήθηκες τι θα ελάλεν ο μακαρίτης ο Καρακαττής άμαν εθώρεν τες μ…ς του Αχαπαρώφ;( Παπασάββας, Μολέσκης, Βάσος Γεωργίου, Μαρί-που έν έξερεν πού έππεφτεν,ο αγεωγράφητος-,ο Χάρης Θράσου στην προεδρία του Δ.Σ της ΑΗΚ εξού τζιαι η ΑΗΚ έφκαλεν τον σκασμό άμμαν εξηφορτώσαν έξω στην αυλή της τα κοντέινερς, θάψιμο της Λύσης το 2004 , περιφρόνηση της στήριξης της Δεξιάς όταν έφκηκεν πρόεδρος, εργολαβική προσπάθεια φθοράς του Ταλάτ για να αποτύχουν οι συνομιλίες, αγωγές εναντίον πολιτών γιατί ..είπαν » άτακτες λέξεις για τον Πρόεδρο!» κλπ)

      Ευτυχώς που δεν ζει ο άθρωπος γιατί το έμφραγμα δεν θα το εγλίτωνεν…αρνίν, έ! αρνίν!

      Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        13 Φεβρουαρίου, 2012 22:41

        Ελενα, φαντάσου να εθύμωννες τζι’ όλας!!!

        Ποιος εν ο Καρακαττής;;;;

        Μου αρέσει!

        • Ελενα permalink
          14 Φεβρουαρίου, 2012 16:10

          Ο χωρκανός του ΑΝΕΥ….αναφέρει τον πιο κάτω. Θεός μακαρίσει τον άθρωπον.
          Δυστυχώς ,κάποιους τραβά τα ο οργανισμός τους Στροβολιώτη. Εϊπαμεν να κρατήσουμεν έναν ήπιο ύφος,ατού!Τζιαμαί! Να ξεσπούν πάνω στον άλλο διότι λεέι την άποψην του…τζιαι μετά περιμένει τζιαι ο Πρύτανης, να έβρει το δίκαιον του….

          Μου αρέσει!

  7. 11 Φεβρουαρίου, 2012 16:15

    Στρόβο, στην πολιτική, θα πρέπει ένα δημόσιο πρόσωπο και ιδιαίτερα ένας αρχηγός κράτους ιδίως όταν έχει ξεκινήσει η προεκλογική κούρσα, να το πάρει απόφαση πως θα ακούει κριτική από την αντιπολίτευση και από τους ανθυποψήφιούς του που κάποτε θα ευσταθεί και κάποτε όχι. Δεν αποκλείω, ή καλύτερα τείνω να συμφωνήσω μαζί σου, πως ο Αναστασιάδης ήταν υπερβολικός στην κριτική του προς τον Χριστόφια στο σημείο αυτό.
    Σε γενικές γραμμές πιστεύω πως ο Αναστασιάδης με δεδομένες τις επιδόσεις του Χριστόφια όχι μόνο στο Κυπριακό, αλλά και στην οικονομία, στη διπλωματία και άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομενης και της διαχείρισης των εκρηκτικών του Μοντσεγκορσκ, δεν θα έχει ένα δύσκολο έργο να αποδομήσει τον Χριστόφια. Τα γεγονότα αρκούν για να στείλουν τον Χριστόφια λόγω της ασυλίας του στο Κελλάκι αντί στο κελλί όπως θα του άξιζε.

    Ο συμπαθέστατός μας πρόεδρος άλλωστε ούτως ή άλλως θα έχει πολύ δύσκολο έργο να υπερασπιστεί το έργο του όσο κι αν πασχίζουν οι άνευ ορίων προπαγανδιστές της σταλινικής ηθικολογίας και μοραλιστές της αλπινιστικής επιστημονικής φαντασίας…

    Παρόλα ταύτα είμαι πεποισμένος πως ως κοινωνία χρειαζόμαστε έναν καλύτερο ανθυποψήφιο κατά του Χριστόφια απ’ ό,τι είναι ο Αναστασιάδης…

    Μου αρέσει!

    • 11 Φεβρουαρίου, 2012 16:43

      «… οι άνευ ορίων προπαγανδιστές της σταλινικής ηθικολογίας και μοραλιστές της αλπινιστικής επιστημονικής φαντασίας…» — Ζήτω ο σύγχρονος διαλεκτικός λόγος των απολογητών του συστήματος που έχει οδηγήσει στην χρεοκοπία και στην καταστροφή, αλλά και στην φτώχεια και τη μιζέρια εκατομμύρια ανθρώπους. Όταν δεν έχουν τι να πουν πετάνε μέσα κι ένα «σταλινισμό» γα να δέσει το γλυκό!!!

      Μου αρέσει!

      • 11 Φεβρουαρίου, 2012 17:05

        Ξέρω πως δεν σου αρέσει η κριτική στον σταλινισμό αλλά πρέπει να κάνεις υπομονή μέχρι να τραβήξουμε το καζανάκι της ιστορίας…

        Μου αρέσει!

        • 11 Φεβρουαρίου, 2012 19:56

          Όταν κάποιος διακόψει τους νεοφιλελεύθερους μονoλόγους σας και σας ζητήσει να επιχειρηματολογήσετε το ρίχνετε γενικά κι αόριστα στις (αντι)σταλινικές κορώνες!!! Μόνιμη σας επωδός ο σταλινισμός των άλλων και δεν βλέπετε τον δικό σας σταλινισμό που ξεπηδά μέσα από τον δήθεν αντισταλινισμό σας!!!
          Παρεμπιπτόντως το «καζανάκι της ιστορίας» [του καπιταλισμού] θα το τραβήξουν αργά ή γρήγορα τα εκατομμύρια των πεινασμένων ανά τον κόσμο… Κι αλίμονο σ’ όποιο σταθεί μπροστά τους!!!

          Μου αρέσει!

        • 11 Φεβρουαρίου, 2012 20:21

          Μπα, για ανθρώπους σαν κι εσένα δεν περιορίζομαι μόνο στον σταλινισμό. Η κριτική μου δυστυχώς δεν περιορίζεται μόνο σ’ αυτήν την πτυχή.

          Φυσικά, παρά το γεγονός πως ο σταλινισμός ως ιδεολογία κατέληξε στην αποχέτευση της ιστορίας, λόγω του ότι έμειναν ορισμένα υπολείμματα στη λεκάνη της Μεσογείου, την Κούβα, τη Λευκορωσία και τη Βόρεια Κορέα δεν θα πει πως τέλειωσαν τα απολυμαντικά…

          Μου αρέσει!

        • 12 Φεβρουαρίου, 2012 01:18

          Όταν προσπαθείς να κάμεις συζήτηση μ’ ένα ηλίθιο καταντάς στο τέλος να μην ξεχωρίζεις από τον ηλίθιο. Γι’ αυτό κι εγώ αποσύρομαι!!! Μείνε με την ηλιθιότητα και τα κολλήματα σου!!!

          Μου αρέσει!

        • 12 Φεβρουαρίου, 2012 02:03

          Στο καλό να πας ξεφτέρι ακαδημαϊκέ μου…

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          12 Φεβρουαρίου, 2012 08:07

          Σας υπόσχομαι να κάνω ειδική ανάρτηση για τον Στάλιν!!!

          Μου αρέσει!

  8. 11 Φεβρουαρίου, 2012 16:38

    Strovoliotis,

    Είναι προφανές ότι οι κριτικές μας προσεγγίσεις [προς την Δεξιά και την Αριστερά – γιατί τυγχάνει να υπάρχει κι αυτό από μέρους μου] έχουν διαφορετικές αφετηρίες και στόχους και σκοπούς. Θα σημειώσω όμως ότι υπάρχει και μια σημαντική ομοιότητα: Ότι προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε μέσα από τον λόγο και της πράξεις μας εκείνες τις πολιτικές καταστάσεις [ή/και παρατάξεις] κι εκείνα τα συμφέροντα [οικονομικά, πολιτικά κι άλλα] που μας βολεύουν πιο πολύ. Κι όταν ΕΣΥ επαινείς(;) κάτι που προέρχεται εξ αριστερών(;) είναι γιατί ικανοποιεί τη γενικότερη κοσμοθεωρία και συλλογιστική σου. Αυτό το «κάτι» όμως για ΕΜΕΝΑ μπορεί να μην είναι αριστερό. Πέραν τούτου εγώ προσωπικά έχω πάψει προ πολλού να θεωρώ ότι μπορεί να προέλθει κάτι το προοδευτικό και ριζοσπαστικό εκ δεξιών. Ο αστικός [κοινωνικός] φιλελευθερισμός έχει εξαντλήσει [και δη για την Κύπρο] την προοδευτικότητα του. [Κι ελπίζω να μην διαφωνεί και μ’ αυτό ο φίλος μου ο Νέος]. Οι αστοί φιλελεύθεροι έχουν εγκλωβιστεί πλέον για καλά στον ΔΗΣΥ και γίνονται απολογητές των εθνικιστικών κι άλλων μεταλλάξεων του Νίκαρου του Αναστασιάδη! [Απτό παράδειγμα η Ελενίτσα πιο πάνω]… Γι’ αυτό κι «…εγώ επικεντρώνω την [Anef_Oriwn] κριτική σου στην μη – αριστερά …». Γιατί, όπως είπα και σε σύντομο σχόλιο μου στην προηγούμενη ανάρτηση σου, τζι’ όπως ελάλεν τζι’ ο μακαρίτης ο χωρκανός μου ο Γιωρκής ο Καρακαττής άμα εθωρεν τες ππουshκες των δεξιών πολιτικών [ελαφρύ να ‘ναι το χώμα που τον σκεπάζει], «είδες δεξιόν τζι’ άδρωπον»;

    Αλλά, τζι’ ο καπιταλισμός, ο Θεός κάθε Δεξιού έφαεν τα ψουμιά του [που λαλεί τζι’ η συντρόφισσα η Disdaimona]!!! Μόνο στραβοί, εθελοτυφλούντες, στρουθοκαμηλίζοντες τζι’ όσοι εν τους συμφέρει οικονομικά [και πολιτικά] η ανατροπή τούτου του σαθρού συστήματος, εν θωρούν ότι τούτο μόνο κακά φέρνει πλέον στην ανθρωπότητα! Κόπιασε πάντως [αν θέλεις κι έχεις χρόνο] την επόμενη Τετάρτη [15 του μηνός] στο Πανεπιστήμιο Κύπρου γι’ να ακούσουμε τον Μπογιόπουλο να μας επεξηγεί γιατί “Είναι ο Καπιταλισμός, Ηλίθιε!” – link: http://antzieloshiasmenimagissareal.blogspot.com/2012/02/blog-post_10.html

    Μου αρέσει!

    • 12 Φεβρουαρίου, 2012 07:18

      Το μόνο που θα μπορούσαμε να περιμένουμε από τη «μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη» είναι να έμενε σταθερή στη κληριδική αντίληψη περί κυπριακού και να έκανε λίγο κράτει μπροστά σε συνομιλίες και σε κρίσιμες περιόδους, όπως η ίδια τις χαρακτηρίζει.

      Το 2003 ο Κληρίδης έθελε να συνεχίσει για 16 μήνες για να το λύσει, τωρά ο κ. νίκος εν περιμένει τρεις μήνες να εξαγγείλει υποψηφιότητα.

      Το τι περιμένουμε πλέον το είπε ξεκάθαρα εχτές ο Αναστασιάδης, λιγότερο κράτος, λύση=να φύουν τα στρατεύματα, ΝΑΤΟ.

      Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      12 Φεβρουαρίου, 2012 08:19

      Ανεφ, εγώ πιστεύω πως η μεγάλη μας διαφορά είναι άλλη. Εσύ κρίνεις βάσει του φίλτρου της ιδεολογίας. Αν είναι κοντά στη δική σου, είναι καλό, αν όχι, τότε είναι κακό. Ναι, είναι δυνατόν να ταυτιστεί η κριτική μας ακόμα και με αυτά τα φίλτρα που βάζεις.

      Το ερώτημα όμως είναι άλλο: είναι ορθά τα φίλτρα σου;

      Το δικό μου κριτήριο, είναι ο ορθολογισμός, και το αποτέλεσμα. Αν δουλεύει κάτι είναι καλό.

      Αν ο Χριστόφιας φέρει τη λύση είναι καλό.

      Αν τη φέρει ο Αναστασιάδης πάλι είναι καλό.

      Αναφέρομαι σε δυο ενδεχόμενα για τα οποία ίσως να έχουμε διαφορετικές αφετηρίες, αλλά συμφωνούμε (πιστεύω) στο αποτέλεσμα.

      Η φίλη η Δις ας πούμε, υιοθετεί πολύ πιο ακραία θέση, όταν απορρίπτει τη λύση του Αναστασιάδη, γιατί λέει, θα είναι ντε φάκτο σε βάρος των εργαζομένων.
      Το μέγεθος, τελικά μετρά – των φίλτρων. Και η ένταση τους.

      Εγώ προσπαθώ να μην τα χρησιμοποιώ – χωρίς να τα καταφέρνω απόλυτα.

      Μου αρέσει!

  9. anonymos permalink
    11 Φεβρουαρίου, 2012 17:19

    Ο ΔΗΣΑΚΕΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.ΟΙ ΛΙΝΟΠΑΜΠΑΚΟΙ ΜΙΣΟΚΕΡΤΗΔΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΑΣ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΝ.

    Μου αρέσει!

  10. 11 Φεβρουαρίου, 2012 18:07

    Να αθθυμίσω ότι το «αριστερά» τζιαι «δεξιά» εν οι μερκές μιας αίθουσας.
    Άρα Άνεφ το «αριστερός» τζιαι «δεξιός» τζιαι το αν μπορεί ή όϊ να φέρουν «καλά πράματα» πίννει πολλύν νερόν. Έσιει «συντηρητικούς» αριστερούς τζιαι «προοδευτικούς» δεξιούς. Έσιει «ανθρωπιστές» παπάδες τζιαι «φασίστες» άθεους. Κλπ,κλπ.
    Ο Αναστασιάδης ΕΝ μπορεί να κριθεί ακόμα, γιατί ΕΝ έπραξεν κόμα. Άμα ΠΡΑΞΕΙ (τζιαι οϊ άμα μιλήσει απλώς), τότε εννά πρέπει να κριθεί τζιόλις.
    Ακούστε τζιαι Στόκαν, που τραγουδά ωραία πράματα. Δώστε έμφασην στο ρεφραίν….

    Μου αρέσει!

    • 11 Φεβρουαρίου, 2012 18:29

      Μιχάλη μπορεί ο Αναστασιάδης να μην έχει μητρώο ως πρόεδρος αλλά δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να κριθεί για τις μέχρι τώρα πράξεις, θέσεις, παραλήψεις ή λάθη του ως πρόεδρος του κόμματός του η βουλευτής. Το τι κρατώ υπέρ του είναι φυσικά η αξιοπρεπεής και θαρραλαία στάση του στο δημοψήφισμα, ιδίως όταν την κρίνω με αυτήν του Χριστόφια, οι θέσεις και προτάσεις του για την οικονομία, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να ξεχάσω πως και αυτός ήταν ένας από εκείνους τους Χρυσάνθου που συμμετείχαν στο κόλπο του ΧΑΚ πριν 13 χρόνια. Ούτε φυσικά μπορώ να παραγνωρίσω το γεγονός πως συνέβαλε στην αποκάλυψη του σκανδάλου με την πλωτή μονάδα φυσικού αερίου πριν πέντε χρόνια αλλά και πάλιν δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου την εντύπωση που μου δημιούργησε ο τρόπος με τον οποίο επωφελήθηκε ο δίδυμός του αδελφός που πήρε προεδρική χάρη αφού καταδικάστηκε για το σκάνδαλο με τις ροζ βίζες.
      Φυσικά, το γεγονός πως οι επιδόσεις του Χριστόφια σε ό,τι αφορά τον σεβασμό προς το κράτος δικαίου είναι ασυγκρίτως πιο απογοητευτικές σε σχέση με αυτές του Αναστασιάδη (βλέπε Μαρί, Παπασάββα, κηπουρός-γκέιτ, Μιλτής-γκέιτ, Οσεν Τάνκερς), δεν καθιστούν τον τελευταίο ιδανικό υποψήφιο.

      Η κριτική πρέπει να ασκείται σε όλους κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενους, άσχετα κι αν ο πρόεδρός μας θέλει να τυγχάνει απαλλαγής…

      Μου αρέσει!

      • 11 Φεβρουαρίου, 2012 18:46

        Συμφωνώ πλήρως,εγώ έχω τα χώσει του συγκεκριμμένου πολλά παραπάνω που τον πρόεδρο (π.χ. όταν επήεν να πιάει γλύψιμον του Καυλία, of all people!!). Αλλά εγώ εννοώ ΜΟΝΟ το κυπριακόν για την εν λόγω κουβέντα. Ο Αναστασιάδης εν έκαμεν ακόμα την επιλογήν του,απλά παρλάρει. Εν αντιπολίτευση τα γέρημα, τζιαι χώννουν του τα πιο πολλά που ούλλους μέσα τζι’έξω, οι μεν διότι εν by far ο πιο ήπιος στην στάσην του (δε ήνταλως επορδήζαν ορισμένοι για τον Θεμιστοκλέους στο δείπνον με τον Έρογλου)», οι δε διότι εν «υπεράνω της καρέκλας» τζιαι κόπτωνται για το χρόνον που περνά τζιαι «τουρκοποιεί»την Κύπρον (αλλά λαλείς τους χρονοδιάγραμμαν τζιαι θωρούν αγγλοαμερικάνους).

        Μου αρέσει!

        • 11 Φεβρουαρίου, 2012 19:03

          Καλά, στο Κυπριακό, το πουλλίν επέτασεν εδώ και χρόνια. Ό,τι θέλει ας πει. Ακόμα και εκπρόσωπος Τύπου της Αδούλωτης Κερύνειας να γίνει. δεν έχει πλέον καμιά βαρύτητα δεδομένης της κατάστασης στην οποία έχουν οδηγηθεί τα πράγματα από τον μέγα σύντροφο και τον μακαρίτη σύντροφό του, Δευκαλίωνα.

          Μου αρέσει!

    • 11 Φεβρουαρίου, 2012 19:59

      Μιχάλη Ταπακούδη,

      Ο Αριστερός και ο Δεξιός έχουν και εκφράζουν συγκεκριμένες κοσμοθεωρίες!!! Τα επιμέρους εν παρεκκλίσεις!!!

      Μου αρέσει!

  11. ΤΟΞΟΤΗΣ permalink
    11 Φεβρουαρίου, 2012 22:34

    Στροβολιώτη ίσως θα ήταν χρήσιμο να αναρτούσες ολόκληρο το κείμενο Χριστόφια για να διαμορφώσουμε κρίση. Το σύνολο του κειμένου, ΔΕΝ δικαιώνει τον Χριστόφια και σε πολύ μεγάλο βαθμό δικαιώνει τους επικριτές του. Αυτά που λέει για 4/1 ισχύει μόνο για την πολιτογράφηση. Τα υπόλοιπα παραχωρούνται. Επίσης το 4/1 αποτελεί δική μας πρόταση που δεν έχει γίνει αποδεκτή. Αυτό δεν έχει γίνει αποδεκτό από τον Έρογλου που δεν δέχεται αυτή την αναλογία. Συμφωνώ όμως ότι τα περί τουρκοποίησης είναι υπερβολικά καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε συμφωνία δεν θα υπάρξει…

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      11 Φεβρουαρίου, 2012 23:08

      Τοξότη, να το αναρτήσω και να ανακαλέσω.

      Που το βρίσκω το κείμενο;

      Μου αρέσει!

    • ΤΟΞΟΤΗΣ permalink
      12 Φεβρουαρίου, 2012 16:43

      Στροβολιώτη το έχω. Όποτε θέλεις να σου το δώσω αν και σήμερα το έχει σχεδόν όλο ο ΠΟλίτης

      Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        12 Φεβρουαρίου, 2012 22:41

        Τοξότη,

        Διάβασα διάφορα. Και προβληματίστηκα. Γιατί η υπόθεση όντως πίννει νερόν.

        Αλλά ακόμα δεν είμαι σίγουρος.

        Θεωρώ πως σε όλα υπάρχουν πλαίσια. Ακόμα και στο κυπριακό.

        Δεν γίνεται ο πρόεδρος να «δίνει» στους Τούρκους κάτι που *δεν μπορεί* να δώσει. Δηλαδή δεν μπορώ να καταλάβω ακόμη πως είναι δυνατόν να σκέφτηκε καν να δώσει στους Τούρκους περισσότερα δικαιώματα από αυτά που έχουν τώρα στην Ευρώπη…

        *Αν* τα έδωσε, γιατί επαναλαμβάνω, δεν είμαι σίγουρος. ..

        Γενικώς όμως, χαιρετίσματα…

        Μου αρέσει!

  12. 11 Φεβρουαρίου, 2012 23:20

    Άκουσα το πόψε, άρεσεν μου τζιαι επισυνάπτω το:

    «“Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.”
    George Bernard Shaw.

    Στη θέσην του Άνεφ, ήταν να σου το σύρνω Στροβ όποτε του λαλείς για τον καπιταλισμόν τζιαι τους κανόνες της μάππας στο μπάσκετ…

    Μου αρέσει!

    • 12 Φεβρουαρίου, 2012 02:23

      Μιχάλη αν υποθέσουμε πως ο Shaw έχει δίκαιο όπως και ο Δαρβίνος που είχε πει «it is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is the most adaptable to change,» τότε αυτοί που προσαρμόζουν τον κόσμο στο γούστο τους, δεν αποκλείεται να είναι είτε πιο δυνατοί είτε πιο έξυπνοι από εκείνους που δεν κάθονται στα αβγά τους, οι οποίοι πιο δυνατοί και ευφυέστεροι εν συνεχεία δεν επιβιώνουν λόγω της αδυναμίας προσαρμογής τους, γίνονται δηλαδή θύματα της ηρωϊκής προσπάθειάς τους να αλλάξουν τον κόσμο, τον οποίο μετέπειτα κληρονομούν οι λιγότερο ευφυείς και λιγότερο δυνατοί αλλά περισσότερο ευπροσάρμοστοι, συμπέρασμα που μπορεί να τεκμηριώσει την αντι-εξελικτική θεωρία…
      Συμφωνείς;

      Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      12 Φεβρουαρίου, 2012 08:06

      Μιχάλη συμφωνώ με τον Shaw. Η λέξη κλειδί όμως, είναι «κόσμος». Ο Ανεφ προσπαθεί απλώς να τον ανατρέψει.

      Μου αρέσει!

  13. 12 Φεβρουαρίου, 2012 10:55

    Επειδή εδώ έγινε κουβέντα για την πάρτη μου [από τον Μιχάλη Ταπακούδη και τον Strovolioti] και τώρα το είδα επιτρέψτε μου μια κουβέντα στα σύντομα:

    Strovoliotis,

    Ανατρέποντας ένα φαύλο και σαθρό κοινωνικο-οικονομικό σύστημα [όπως είναι ο καπιταλισμός] δεν αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα των «Unreasonable people [to] attempt to adapt the world to themselves», για να βελτιώσουν τον κόσμο; Αν με το «Unreasonable people» εννοούμε τους μη ορθολογιστές, δεν είναι απ’ αυτούς τους ανθρώπους που ήρθε η όποια πρόοδος [γενικώς] στην ανθρωπότητα; Και δεν αποτελεί συντηρητισμό ο φόβος ή έστω οι επιφυλάξεις και οι ενδοιασμοί για το νέο και το άγνωστο; Πως γίνεται κάποιοι άνθρωποι από τη μια να υποστηρίζουν ως λύση για το κυπριακό τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, ένα πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης που πουθενά αλλού στον «κόσμο»«λέξη κλειδί» κατα τον Strovolioti] δεν έχει δοκιμαστεί, κι από τη άλλη να φοβούνται ριζοσπαστικές κοινωνικο-οικονομικές αλλαγές;

    Μου αρέσει!

  14. Andreas permalink
    12 Φεβρουαρίου, 2012 14:33

    Strovoliotiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    Esi pou tahates thelis lisi enna psifisis ton foustanella?
    Ides tes foustanelles?
    Ides tes
    Men mou pis oi.
    Ti tha kamis oeo???????????????????????????????????????????

    Μου αρέσει!

  15. anonymos permalink
    12 Φεβρουαρίου, 2012 16:04

    Τι χριστοφιας τι αναστασιαδης ο ενας το τσιμεντοσε το ρατσιστικο σχεδιο αναν και ο αλλος το θεμελειωσε. και οι δυο ειναι της αγγλικης πρεσβειας που ως γνωστο οι αγγλοι θελουν τη τριχοτομιση της κυπρου. και εσεις ογλανια του ΔΗΣΑΚΕΛΙΣΜΟΥ αγωνιατε αδικα.Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Μου αρέσει!

    • Andreas permalink
      12 Φεβρουαρίου, 2012 16:13

      Μαθε ελληνικα κουμπαρε λαλω σου.
      Μα εν σε τουρτζικο σχολειο που επηες τζιαι χελεις να μας το παιξεις τζι ελληνάρας?
      Τι εν τουτη ορθογραφια σιορ?

      Μου αρέσει!

  16. anonymos permalink
    12 Φεβρουαρίου, 2012 17:03

    PARA TOYRKOFILOS AGGLOFILOS ANANISTHS MOYNISTHS DISAKELISTHS KALITERA ANORTHOGRAFOS EAN EINAI TOYTO POY SE ENOXLISE.TA ANORTHOGRAFA TA THIMASE KALITERA.PANE PIO MESA

    Μου αρέσει!

    • Andreas permalink
      12 Φεβρουαρίου, 2012 17:43

      Ε δυστηχως εισαι και που τα 2.Και τουρκοφιλος και ανορθογραφος!!!
      Καημενε ανθρωπε…
      Υπομονή.Παλεψε το.

      Τον τουρκο δασκαλο σου πως τον ελαλουσα είπαμεν?

      Μου αρέσει!

    • Andreas permalink
      12 Φεβρουαρίου, 2012 17:45

      Παρεπιπτοντως αρεσε μου που το γυρισες στο γκρικλισ.
      Και τουρκοφιλος και αγγλοφιλος.
      Πεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε.
      Και πως να γιατρευτεις τωρα…

      Μου αρέσει!

  17. xwrikos permalink
    12 Φεβρουαρίου, 2012 17:47

    Και ομως ειναι.

    Xwrikos

    Μου αρέσει!

  18. 12 Φεβρουαρίου, 2012 19:11

    Ξέρετε το ανέκδοτο του γαΐδαρου που είπε στον πετεινό «κεφάλα» και ο πετεινός του απάντησε «κοκορόμυαλε»;

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.