Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Επιεικώς απαράδεκτος», του Χρυσόστομου Περικλέους.

15 Φεβρουαρίου, 2012

Εννοείται, πως κάποιοι δε θέλουν να πιστέψουν, αλλά θα το αναφέρω. Πέραν της ριζικής διαφωνίας μου  με την κωμωδιακoτραγική αντίληψη του προέδρου για τον κοινωνικό και οικονομικό κόσμο μέσα στον οποίο ζει, νόμιζα πως  στο ζήτημα της Κύπρου, θα μπορούσα να τον εμπιστευτώ.

Πέραν, και ξεπερνώντας την εγκληματική του συμπεριφορά για την περίοδο 2002 – 2007, θα μπορούσε ο Δημήτρης Χριστόφιας να επαναπροσδιοριζόταν ως ένας αριστερός, προοδευτικός, και ριζοσπάστης ηγέτης. Αντί αυτού  είδαμε ένα ΚΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ ανθρωπάκι να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις, να δίνει πολύ περισσότερη έμφαση στην διατήρηση της προεδρίας παρά την ολοκλήρωση του κατ’ εξοχήν αριστερού ονείρου της λύσης,  και να λειτουργεί πάντα ως απολογητής των αχάπαρων και ανίκανων του πράξεων.

 

Δεν διέψευσε απλώς τις προσδοκίες. Απέδειξε, πως η ανικανότητα, το κόμπλεξ, η αχαπαροσύνη, η δειλία δεν έχει ιδεολογική αποκλειστικότητα.

Για το θέμα του πρύτανη, και την κομπλεξική (επαναλαμβάνω συνειδητά τον χαρακτηρισμό) αντίδραση ενός υποδεέστερου ανθρώπου, προσυπογράφω το κείμενο του Χρυσόστομου Περικλέους που με τιμή αναδημοσιεύω. 

«Με όλη την αγάπη και την προσήκουσα εκτίμηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν επιεικώς απαράδεκτος στην οργίλη εκτός κειμένου αντίδρασή του στην ομιλία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου κατά την τελετή αποφοίτησης των μεταπτυχιακών φοιτητών.

 

Η συγκεκριμένη αναφορά του Πρύτανη που εξόργισε τον Πρόεδρο: «Φρονώ πως ο λαός μας και οι επόμενες γενιές αξίζουν κάτι καλύτερο, αξίζουν περισσότερη δημοκρατία και περισσότερη λογοδοσία. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία, μέσα από τη θλίψη και τα γεγονότα του καλοκαιριού, να στήσουμε κάτι εντελώς καινούργιο, πιο υγιές και πιο σύγχρονο.»

 

Ναι, υπάρχει το στοιχείο της κριτικής στα λεχθέντα του Πρύτανη. Μιας ευπρεπούς κριτικής στον χώρο της ελευθερίας του πνεύματος. Στον οποίο χώρο ασέβησε ο Πρόεδρος με την αδυναμία που επέδειξε στην αποδοχή της κριτικής σκέψης.

 

Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα για τον Πρόεδρο σε μια συνολική ανάγνωση της ομιλίας του Πρύτανη. Ο οποίος, απευθυνόμενος σε αποφοίτους μεταπτυχιακών σπουδών, σε πολίτες που έχουν ασκηθεί στη δοκιμασία της αμφισβήτησης μέσα από την επιστημονική έρευνα, στάθηκε στη σημασία της γνώσης και της καινοτομίας υποδεικνύοντας πως οι δυο αυτές αρετές μιας σύγχρονης κοινωνίας κατακτώνται μέσα από τη δοκιμασία της κριτικής αμφισβήτησης. «Αμφισβητείστε τα κατεστημένα, αμφισβητείστε τις προηγούμενες γενιές, αμφισβητείστε τους δασκάλους σας. Μέσα από την αμφισβήτηση προχωρά μια κοινωνία. Αλλάξτε τον τόπο σας και γίνετε καταλύτης της αλλαγής.»

 

Όταν λοιπόν ο Πρύτανης καλεί τους αποφοίτους του Πανεπιστημίου να αμφισβητήσουν, μέσα από την κριτική σκέψη, και τους δασκάλους τους –άρα και τον ίδιο- θέτει το μέτρο της σύγχρονης ανοικτής δημοκρατίας σε μια κοινωνία διαρκούς αναζήτησης. Αυτή τη δημοκρατία έδειξε να αδυνατεί να αντιληφθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

Κι όταν, κλείνοντας την ομιλία του ο Πρύτανης, καλεί τους αποφοίτους «να αξιοποιή(σουν) την επιστημονική (τους) κατάρτιση και τα εφόδια κριτικής σκέψης και διαλόγου, με τα οποία (τους) έχει εξοπλίσει το Πανεπιστήμιο, ώστε η επανένωση της πατρίδας μας να γίνει σύντομα πραγματικότητα», στέλνει ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα προς τον στόχο στον οποίο, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, ομνύει και ο Πρόεδρος. Και θα μπορούσε το προσκλητήριο αυτό του Πρύτανη -το σημείο επαφής, θα ’λεγε κανείς- να δώσει και το ερέθισμα για μια συναινετική παρέμβαση στην εκτός κειμένου εισαγωγή του Προέδρου αντί της οργίλης αντίδρασης στην κριτική.

 

Κι ένα τελευταίο σχόλιο επί της ουσίας της κριτικής του Πρύτανη, η οποία συνίσταται στην έννοια της λογοδοσίας. Με την οποία ο Πρύτανης είχε προφανώς κατά νουν μια έννοια ευρύτερη από την τυπική λογοδοσία, που να περιλαμβάνει και την ανάληψη ευθύνης, αυτό που περιεκτικά νοείται με τον αγγλικό όρο accountability, ο οποίος δεν έχει αντίστοιχη μονολεκτική μεταφορά στην ελληνική. Ίσως επειδή η έννοια της ανάληψης ευθύνης είναι σπάνιο αν όχι άγνωστο φρούτο και στην ελλαδική και στην κυπριακή κοινωνία. Τα «γεγονότα του καλοκαιριού» έφεραν ξανά στο προσκήνιο το κενό αναφορικά με την ανάληψη ευθύνης, ένα κενό που αγγίζει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα κι ολόκληρη την κοινωνία.»      

 

 

82 Σχόλια leave one →
  1. strovoliotis permalink*
    15 Φεβρουαρίου, 2012 00:11

    «Μου δόθηκε η ευκαιρία να ξεκαθαρίσω ότι ο βιασμός της διαδικασίας είναι για εμάς απαράδεκτος και ότι αν δεν υλοποιηθούν οι όροι που θέτει το ίδιο το Συμβούλιο Ασφαλείας ως προϋποθέσεις για σύγκληση διεθνούς διάσκεψης, δεν υπάρχει περίπτωση εμείς να δεχθούμε να γίνει διεθνής διάσκεψη».

    Βιασμός;

    Βιασύνη;

    Αχαπαροσύνη;;;

    Μου αρέσει!

    • 15 Φεβρουαρίου, 2012 10:25

      Ρε την καημένην τη διαδικασίαν.

      Δέχτου σύντροφε μου, τζιαι κανεί.

      Μου αρέσει!

    • Ελενα permalink
      15 Φεβρουαρίου, 2012 18:36

      Δυστυχώς πάλι κάτι άλλο ήθελε να πει. Νομίζω ότι έψαχνε την λέξη παραβίαση και του βγήκε ο βιασμός….εν τζιαι η κουβέντα της Πραξούλλας στο υποσυνείδητό του ,φαίνεται….και αυτό το απόλυτο ύφος ,ρε παιδί μου….τι να πεις……

      Μου αρέσει!

      • Ελενα permalink
        15 Φεβρουαρίου, 2012 18:38

        Aν και τωρα που το ξαναδιαβάζω, μάλλον «επίσπευση» της διαδικασίας…ούφφου….άφησε τον Στέφανο να μιλά Πρόεδρε, τα γέρημα….

        Μου αρέσει!

  2. 15 Φεβρουαρίου, 2012 01:18

    Σύμφωνα με τον Μπαμπινιώτη, «τα εξ αμάξης» είναι υβριστικά λόγια που απευθύνονται επιθετικά σε κάποιον με έντονα επιτιμητικό τρόπο.

    Με άλλα λόγια, όταν κάποιοι ζητούν «περισσότερη δημοκρατία και περισσότερη λογοδοσία» κάνουν τον Χριστόφια, «το τιμώμενο πρόσωπο» να αισθάνεται πως τον βρίζεις.

    Τι να υποθέσω; Πως ο Πρύτανης κινδυνεύει να συρθεί στα δικαστήρια για εξύβριση του Προέδρου της Δημοκρατίας; Πως ο σταλινισμός είναι μια μορφή σχιζοφρένειας που μεταδίδεται με το πολιτικό κατηχητικό;

    Μου αρέσει!

  3. 15 Φεβρουαρίου, 2012 06:56

    Ανακοίνωση Τύπου για τη στάση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου

    Η στάση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Κωνσταντίνου Χριστοφίδη, δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη. Η Προοδευτική Κ.Φ. προειδοποίησε πολλές φορές στο παρελθόν για τον συγκεκριμένο ακαδημαϊκό, πως δεν καθοδηγείται από τα αγνά επιστημονικά κίνητρα και ήθος που πρέπει να χαρακτηρίζει ένα πανεπιστημιακό, αλλά καθαρά υπηρετεί κομματικές σκοπιμότητες και ατζέντες.

    Είναι ο άνθρωπος, που το 2008 πρότεινε μαζί με άλλους την υποψηφιότητα για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας του Ιωάννη Κασουλίδη. Είναι ο άνθρωπος, που πρότεινε τον Χριστόφορο Φωκαΐδη ως υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ το 2009. Είναι ο άνθρωπος, που στηρίχτηκε με μένος από τη ΦΠΚ Πρωτοπορία και τον ΔΗΣΥ για να εκλεγεί στη θέση του πρύτανη του μεγαλύτερου ακαδημαϊκού ιδρύματος της Κύπρου, του Πανεπιστημίου Κύπρου.

    Κατ’ εμάς, τίθεται ένα μεγάλο ζήτημα κατάχρησης του θεσμού του πρύτανη του Παν. Κύπρου προς όφελος κομματικών σκοπιμοτήτων του ΔΗΣΥ. Τίθεται σοβαρό ζήτημα, αφού εκτός των άλλων κάνει ανοιχτή συνεχή επίθεση κατά του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας, εδώ και ένα χρόνο. Όταν τοποθετείται ο πρύτανης ενός πανεπιστημίου, δεν είναι απλά μια άλλη άποψη στη δημοκρατία. Οφείλει να σέβεται ότι εκπροσωπεί ένα ολόκληρο θεσμό και να τοποθετείται στη βάση επιστημονικών κριτηρίων.

    Η Προοδευτική Κ.Φ., δηλώνει πως δε θα μείνουμε με δεμένα τα χέρια να παρακολουθούμε το συγκεκριμένο πρύτανη να εφαρμόζει τις πλέον αντιφοιτητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές εντός του Παν. Κύπρου, αλλά ούτε να παρεμβαίνει καταχρηστικά στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου εκτελώντας τις εντολές και τους σχεδιασμούς της Πινδάρου.

    Μου αρέσει!

    • 15 Φεβρουαρίου, 2012 07:53

      Δηλαδή Προοδευτική μου, το αίτημα για “περισσότερη δημοκρατία και περισσότερη λογοδοσία” είναι κομματική σκοπιμότητα προς όφελος του ΔΗΣΥ αλλά όχι του Χριστόφια και του κόμματός του;

      Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      16 Φεβρουαρίου, 2012 07:08

      Προοδευτική, σεβαστή η άποψη σας, άνκαι δεν πιστεύω πως η προτίμηση του Πρύτανη σε οποιαδήποτε πολιτική δύναμη, είναι κάτι μεμπτό.

      Μην ξεχνάτε επίσης πως έχετε να κάνετε με ένα δυνητικό σύμμαχο, αφού έφυγε από την ΕΔΕΚ μη αντέχοντας τον γελοίο εθνικισμό της.

      Όμως μια ερώτηση: τι εννοείτε, λέγοντας πως δε θα μείνετε με δεμένα τα χέρια; Θα τον ανατρέψετε;

      Μου αρέσει!

  4. Ανώνυμος permalink
    15 Φεβρουαρίου, 2012 08:39

    ένας τύπος που επαρομοίασεν τον Χριστόφια με τον Τσιαουσέσκο σε συνέντευξη του στην εφ Καθημερινή δεν μπορεί να διεκδικεί ούτε σοβαρότητα ούτε επιστημονικότητα. είναι απλά ένας φτηνός πολιτικάντης…που τζείνους που παίζει ο ττόμυς στα δάκτυλα του…

    Μου αρέσει!

  5. Ανώνυμος permalink
    15 Φεβρουαρίου, 2012 08:44

    ένας τύπος που επαρομοίασεν τον Χριστόφια με τον Τσιαουσέσκου σε συνέντευξη του στην Καθημερινή δεν μπορεί ούτε να δικεδικεί σοβαρότητα, ούτε επιστημονικότητα…είναι απλά ένας φτηνός πολιτικάντης….όπως είπεν τζιαι κάποιος άλλος…
    «οποιος ακαδημαικος η δηθεν ακαδημαικος μιλα για επιπεδο τζαι ηθικη, χωρις να αναφερει τον τομμυ αναδεικνευει το επιπεδο της δουλοπρεπειας του.
    Προφανως ζει ακομα πριν την αναγεννηση, Η εν εκαταλαβεν ιντα που σημαινει κοσμικη κοινωνια τζαι απειλες εναντιον της..»

    Μου αρέσει!

  6. 15 Φεβρουαρίου, 2012 10:32

    1)κωμωδιακoτραγική αντίληψη του προέδρου
    2)ΚΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ ανθρωπάκι
    3)εγκληματική συμπεριφορά την περίοδο 2002 – 2007
    4)απολογητής των αχάπαρων και ανίκανων του πράξεων
    5)ανικανότητα, κόμπλεξ, αχαπαροσύνη, δειλία
    6)υποδεέστερος άνθρωπος!

    Πως χώρεσαν όλα αυτά σε τρεις παραγράφους…

    Καλά, γράφουμε πολλοί ενάντια στον Αναστασιάδη πχ, τον αρχιεπίσκοπο, τον Ομήρου, τον Νικόλα Παπαδόπουλλο.

    Παρότι εν εμφανέστατα κάποια χαρακτηριστικά τους, εν εμπήκαμε ποττέ στη βάσανο να τους κρίνουμε ατομικά, σαν ανθρώπους δηλαδή, αλλά βάσει των πολιτικών τους τζιαι των συμφερόντων που εκπροσωπούν τζιαι εκφράζουν.

    Εν ξέρω πραγματικά που το αποθηκεύεις τόσο μίσος, μένος τζιαι υβρεολόγιον Στροβολιώτη. Εν κρίμα πραγματικά.

    Υποβιβάζεις τζιαι τον εαυτό σου τζιαι τα γραψήματά σου.

    Η δαιμονοποίηση του Χριστόφια έσιει συγκεκριμένα πολιτικά ζητούμενα, ένα που τα οποία είναι να τον ακυρώσει σαν φορέα λύσης.

    Έχεις το δικαίωμά σου φυσικά να εκφράζεσαι όπως θέλεις…αλλά αν σπάσει ο θκιάολος το πόιν του τζιαι έρτει λύση, εν αντιλαμβάνεσαι ότι τούτα ούλλα θα χρησιμοποιηθούν, όι ενάντια στον πρόεδρο ως τέτοιο, αλλά στο παραγόμενο πολιτικό του προϊόν;

    Η ποιότητα του λόγου σου δείχνει τζιαι την ποιότητα της ανάλυσής σου. Υπό το μηδέν δηλαδή.

    Να σου πω τζιαι κάτι τελευταίο: η «θεσμική» αριστερά που ξέρουμε (το ΑΚΕΛ δηλαδή μαζί με τες άλλες οργανώσεις του λαϊκού κινήματος), θεωρεί τα πλάσματα αναλώσιμα, ότι εξυπηρετούν δηλαδή τα συμφέροντα του κινήματος, τζιαι όι ανθρώπους με συγκεκριμένη προσωπικότητα τζιαι αήπια.

    Δεν υπάρχει προσωπική πολιτική από τον Χριστόφια, πάρτο επιτέλους χαπάριν. Υπάρχει η έκφραση της πολιτικής τζιαι των θέσεων του ΑΚΕΛ.

    Δεν υπάρχει Δημήτρης Χριστόφιας σαν πρόσωπο, υπάρχει πίσω κόμμα τζιαι οργάνωση, κόσμος τζιαι κοσμάκης.

    Ότι έγραψες να το ξαναγράψεις τζιαι αντί να λαλείς Χριστόφιας, να λαλείς ΑΚΕΛ, αν θέλεις να καμώνεσαι πως κάμνεις πολιτική ανάλυση.

    Τζιαι τότε θα έχουν κάποιαν αξία, τωρά εν απλά ένα υβρεολόγιο που δεν σε τιμά.

    Μου αρέσει!

    • Othellos permalink
      15 Φεβρουαρίου, 2012 13:00

      «Δεν υπάρχει προσωπική πολιτική από τον Χριστόφια, πάρτο επιτέλους χαπάριν. Υπάρχει η έκφραση της πολιτικής τζιαι των θέσεων του ΑΚΕΛ.»

      Στην ουσία αυτό που λες είναι ότι για το σημερινό κατάντημα και μπάχαλο ευθύνεται και το ΑΚΕΛ και όχι μόνο ο Χριστόφιας. Προσωπικά πιστεύω ότι έχεις απόλυτο δίκιο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν ευθύνη το ΔΗΚΟ, η ΕΔΕΚ και όλοι εκείνοι που στήριξαν την εκλογή του Δημήτρη Χριστόφια.

      Όπως και να έχει το πράγμα, η πενταετία ΑΚΕΛ – Χριστόφια (διότι τελικά έτσι θα την θυμόμαστε) θα μείνει στην ιστορία ως η πλέον αποτυχημένη διακυβέρνηση που πέρασε ποτέ από αυτό τον τόπο. Ακόμα και ο μακαρίτης ο Τάσσος μπορεί να τα έκαμε μαντάρα στο Κυπριακό αλλά τουλάχιστον δεν μας επάττισεν και ούτε μας ανατίναξεν.

      Όσο για την λύση που λες ότι μπορεί ακόμα να έρθει, εγώ σου λέω ότι εν έσιει τίποτε, γι’ αυτό χαλάρωσε. Η τελευταία ευκαιρία ήταν πριν από 8 περίπου χρόνια όταν εψηφίζατε χλιαρά ΟΧΙ για να «τσιμεντώσετε» το ΝΑΙ και από τότε δεν έγινε ούτε μισό βήμα μπροστά.

      Μου αρέσει!

    • 15 Φεβρουαρίου, 2012 14:31

      Νέε, οι πράξεις του Χριστόφια είναι αυτές που τον υποβιβάζουν και δικαιολογούν την κριτική που του ασκεί ο Στροβολιώτης, ο Περικλέους και άλλοι στους οποίους συγκαταλέγω και την αφεντιά μου. Ποτέ δεν κατάφερε να σταθεί αντάξιος του ύπατου πολιτειακού αξιώματος που κατέχει, της κληρονομιάς του ΑΚΕΛ σε ό,τι αφορά το ρόλο του στις όποιες προσπάθειες είχαν καταβληθεί πριν το Σχέδιο Ανάν για συνεννόηση με τους Τουρκοκύπριους. Ειδικά στο τελευταίο, τον χαρακτηρίζει πλέον μια ανακολουθία λόγων και πράξεων που τον εκθέτει και δεν αναφέρομαι και στο ιστορικό του ατόπημα το 2002 ή το 2004 αλλά και μετέπειτα επί προεδρίας του. Εκτεθειμένος μένει και λόγω της επίθεσής που εξαπέλυσε στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου για μια πολύ γενική ομιλία που είχε κάνει νωρίτερα. Αντιλαμβάνομαι πως ίσως να αισθάνεται άσχημα ακούγοντας τους όρους «δημοκρατία» και «λογοδοσία» τους οποίους προφανώς δεν είχε διδαχθεί όταν ήταν φοιτητής στη Μόσχα, αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να επικρίνει ανθρώπους που τα ζητούν.
      Υ.Γ. Διάβασα ένα άρθρο του Χαράλαμπου Προύντζου σήμερα στον Πολίτη. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ, ιδίως με την πρώτη και την τελευταία πρόταση:
      «Η συμπεριφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας στην πρόσφατη τελετή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτελεί ακόμη μια μαύρη σελίδα στη συμπεριφορά ενός ανθρώπου που απαιτεί συνέχει σεβασμό, ενώ κάνει ό,τι μπορεί για να μην τον δικαιούται.»
      Και: «Και αν ο Πρόεδρος θέλει σεβασμό, θα έπρεπε να μας είχε απαλλάξει από καιρό από την καταστροφική του ηγεσία.»

      Μου αρέσει!

    • ΤΟΞΟΤΗΣ permalink
      15 Φεβρουαρίου, 2012 16:42

      Όπως ακριβώς τα είπες συμφωνώ: Έτσι όπως τα έκαμεν ο Πρόεδρος μόνο αν σπάσει ο θκιάλοος το πόιν του θα έχουμε πιθανότητες να φέρει σενάριο λύσης. Και μόνο ένας που παρακολουθεί μόνο τις δηλώσεις του ¨Αντρου Κυπριανού θα πίστευε ο΄τι είναι ζωντανό το σενάριο λύσης με τον Χριστόφια. Στα περί κοπλεξικού…δεν έχω να πω κάτι. Απλώς ο άνθρωπος είναι και δεν κρύβεται.

      Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      15 Φεβρουαρίου, 2012 17:46

      Νέε, έχεις δίκιο. Η χρήση επιθετικών προσδιορισμών ήταν υπερβολική στην ανάρτηση αυτή, αλλά ήμουν θυμωμένος, πολύ θυμωμένος.

      Πρώτα με το ίδιο το γεγονός με τον πρύτανη, αλλά ήταν και κάτι άλλο χθες: βρέθηκε με τον Έρογλου, και βγήκε να μιλήσει στους δημοσιογράφους. Είπε εκείνο για τον … «βιασμό», και μετά με εκείνο το πικκαρισμένο ύφος, αντάλλασσε πάσες με τους απορριπτικούς δημοσιογράφους για να (ξανά) θάψει τη διάσκεψη, δείχνοντας εμφανή ικανοποίηση όταν όλοι συμφώνησαν με αυτό.
      Το σχόλιο σου έχει πολλή ουσία, και θα επανέλθω.

      Επειδή όμως βάζεις μέσα το δόλωμα «λύση» που πάντα τσιμπώ, θα σου αφιερώσω εσένα και στον πρόεδρο ένα τραγουδάκι, και θα τα πούμε αργότερα:

      Μου αρέσει!

      • 15 Φεβρουαρίου, 2012 18:15

        Κοίτα, αν είναι να χρησιμοποιούμε τη λύση ως δόλωμα, καλλύττερα να το κλείσουμε δαμαί το θέμα της λύσης.
        Εγώ μιλώ για το 1-2-3-4-5 άτε 10% πιθανότητες να κάμει κάποιες υποχωρήσεις ο Έρογλου, τουλάχιστον σε όσα συμφωνήθηκαν με Ταλάτ, τζιαι να «επιτρέψει» να πάει ο Χριστόφιας ένα βήμα πιο κάτω.

        Πιστεύκω ότι υπάρχουν κάποιες πιθανότητες, η Τουρκία θέλει συμβιβασμό, το θέμα είναι αν θα τον ρισκάρει φέτος ή αν θα το αφήκει για το 13-15.

        Αν πιστεύκουμε ότι εν έσιει τίποτε για φέτος -για τον α ή β λόγο- αρκέφκουμε τη προεκλογική που τα τωρά, κανένα πρόβλημα.

        Ούτε εσείς θα μας πείσετε ότι η Κύπρος εν μπάχαλο ή ξέρω γω τι, ούτε εμείς θα σας πείσουμε ότι με πιθανή διακυβέρνηση του ΔΗΣΥ θα ακκάννουμε το ένα μας τζιαι θα μας πονούν ούλλα.

        Αυτό που βάλλω δαμαί είναι πως
        1) Έννεν πολιτική θέση το να κατηγορείς άτομα τζιαι όι κόμματα-παρατάξεις
        2) Η δαιμονοποίηση Χριστόφια θα γυρίσει μπούμερανγκ σε άτομα σαν τζιαι σένα που αν έρτει η λύση θα την στηρίξουν τζιαι πριν τζιαι μετά το δημοψήφισμα.

        Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          16 Φεβρουαρίου, 2012 07:29

          Νέε, έχω ήδη παραδεχτεί πως ήμουν υπερβολικός στη χρήση χαρακτηρισμών, και εξήγησα και γιατί.
          Παρά τον θυμό μου όμως, η πολλαπλή χρήση χαρακτηρισμών αντί επιχειρημάτων, όντως αποδυναμώνει τις θέσεις μου.

          Ελπίζω όμως να δέχεσαι πως οι όποιες επιθέσεις του κάνω δεν στοχεύουν να τον δαιμονοποιήσουν ως φορέα λύσης, αφού τη λύση τη θέλω και εγώ (για τον πρόεδρο δεν είμαι πλέον σίγουρος).

          Δυστυχώς όμως, στην ιεράρχηση των αρχών που κάνω για ένα δημόσιο πρόσωπο, οι ικανότητες είναι πιο ψηλά από όλα, και σε αυτό ο πρόεδρος αποτυγχάνει συστηματικά.

          Απαντώ και στον Χαμάλη, συγκρίνοντας διαφορετικά πρόσωπα της αριστεράς, και ενώ αντιλαμβάνομαι την θέση σου περί «συγκεντρωτισμού» της αριστεράς, σου θυμίζω πως ο πρόεδρος δεν είναι πρόεδρος του ΑΚΕΛ, είναι πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, και κρίνεται ως τέτοιος.

          Αν έρτει λύση, κάτι που όσο περνά ο χρόνος γίνεται και πιο απίθανο, γνωρίζεις πως θα είμαστε μαζί. Αντιλαμβάνεσαι όμως τουλάχιστον πως αν έκανε λιγότερες κέλες θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα εκείνη την ώρα; Τότε, δεν θα έχει τόσο νόημα μια ανάρτηση ενός ιστολόγου, αλλά για πολύ κόσμο θα είναι σημαντική η συνολική συμπεριφορά του προέδρου. Και όλες αυτές οι ανοησίες (για τον Πρύτανη, το ΑΚΕΛ σαν να τζιαι διαχώρησεν την θέση του, ενώ για το θέμα των ύβρεων από πολίτες, οι υποθέσεις τώρα αποσύρονται!), θα είναι εκεί και θα χρησιμοποιούνται από όλους τους κακόπιστους που δεν τους νοιάζει ο Χριστόφιας, αλλά δεν θέλουν τη λύση.

          Το πρόβλημα λοιπόν δεν αφορά την κριτική που του κάνω εγώ, το πρόβλημα αφορά το γεγονός πως ο πρόεδρος δεν αντιλαμβάνεται πως με τις πράξεις του αποξενώνεται και απομονώνεται από κομμάτια της κοινωνίας που πιθανόν κάποτε να χρειαστεί…

          Μου αρέσει!

  7. Andreas permalink
    15 Φεβρουαρίου, 2012 13:58

    Στροβολιωτηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη

    Πως νοιώθεις που ο ΑΝΝΑΝστασιάδης σου, έφτυσε σε καταμουτρα εσενα και ουλλους του ναιννεδες ?
    Πως νοιώθεις που εφόρησε τες ακροδεξιες του φουστανέλλες και συ εθεωρουσες τον ακοκουμπι σου?
    ΠΩΣ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΠΟΥ ΣΕ ΕΞΕΘΕΣΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ?

    Στροβολιωτηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη
    ΠΩΣ ΝΟΙΩΘΕΙΣ?

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      16 Φεβρουαρίου, 2012 07:29

      «Αντρέα», νοιώθω μια χαρά. Είναι ένας καταπληκτικός χειμώνας φέτος.

      Μου αρέσει!

      • Χριστόδουλος καλλίνος permalink
        18 Φεβρουαρίου, 2012 15:09

        ρε αντρέα, μ’ όλην την εκτίμηση και την αγάπη, ο χριστόφιας δηλ. εν μας έφτυσε κατάμουτρα ούλλους, ή έστω τελοςπάντων αρκετούς από εμάς που τον εψηφίσαμεν τζαι υποστηρίξαμε τον με σθένος ξανά τζαι ξανά, με την προσδοκία ότι εν να μας έφερνεν την πολυπόθητη λύση τζαι μιαν καλύττερη τζαι πιο δίκαια κοινωνία? εν μας εξέθεσε ξανά τζαι ξανά ούλους εμάς τζαι κυρίως την ιδεολογία μας… που όπως λαλεί εν τζαι δική του? εγώ πάντως νοιώθω άθλια, δεν ξέρω εσύ φίλε, αλλά αν νοιωθείς ευτυχής με την όλην κατάσταση και αν ο πρόεδρος έχει εκπληρώσει τις προσδοκίες σου.. εγώ δεν έχω τίποτα να σου πω.. απλά θα συνεχίσω να ζω την ιδεολογική μου θλίψη και απογοήτευση…

        Μου αρέσει!

        • 18 Φεβρουαρίου, 2012 15:45

          Χριστόδουλε Καλλίνε,

          Γιατί δεν [ΜΑΣ] αναλύσεις την «ιδεολογική σου θλίψη» σ’ ενα post στο Blog σου. λόγου χάριν [αντί να μιλάς με γενικότητες κι αοριστολογίες], για να δούμε κι εμείς [ίσως οι κοιμούμενοι τον ύπνο τον βαθύ] πως «… ο χριστόφιας […] μας έφτυσε κατάμουτρα ούλλους, ή έστω τελος πάντων αρκετούς από εμάς που τον εψηφίσαμεν τζαι υποστηρίξαμε τον με σθένος ξανά τζαι ξανά, με την προσδοκία ότι εν να μας έφερνεν την πολυπόθητη λύση τζαι μιαν καλύττερη τζαι πιο δίκαια κοινωνία … [τζιαι πως] … μας εξέθεσε ξανά τζαι ξανά ούλους εμάς τζαι κυρίως την ιδεολογία μας»; [Τες δικές μου τες απόψεις τες έγραψα εν καιρώ στο δικό μου Blog]…

          Μου αρέσει!

        • Andreas permalink
          18 Φεβρουαρίου, 2012 17:04

          Χριστοδουλε εν σε καταλάβω.
          Αν δεν αναφερεις παραδείγματα δεν μπορω να κάμουμεν διάλογον.
          Εγω πάντως είμαι διατεθειμένος να διαλεχθω μαζι σου ΌΙ σε τουντο μπλοκ.
          Αν θελεις καμε αναρτηση στο δικο σου.
          Σε τουντο μπλοκ μιλω οπως εν τζιαι ο χαρακτήρας του δλδ για να κάμνεις χάζι.

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          18 Φεβρουαρίου, 2012 19:06

          Χριστόδουλε!!!

          Μα εξ αριστερών κριτική;;;;

          Αντιλαμβάνεσαι πως γίνεσαι όργανο στα χέρια των νεοφιλελεύθερων και της ακροδεξιάς;

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          18 Φεβρουαρίου, 2012 19:08

          Τι να γράψει ρε Ανεφ;

          Ο άνθρωπος κοιτάζει τον Χριστόφια και βλέπει ό,τι και εγώ: αποτυχία και απογοήτευση.

          Εκείνος από τα αριστερά, εγώ από τα δεξιά – ας πούμε.

          Μου αρέσει!

  8. 15 Φεβρουαρίου, 2012 15:39

    Στέλιο σόρρυ αλλά μπορεί εσύ να είσαι κόσμιος τζιαι μετριοπαθής αλλά στο blog σου επιτρέπεις πολλούς στες εκφράσεις τους για το συναγερμόν τζιαι τα στελέχη του να είναι κάτι πολλά παραπάνω που «προσωπικοί»΄(συχνά μέχρι αηδίας). Εν πολλά επιλεκτική η ευαισθησία σου. Επίσης, ενώ όντως εν υπερβολικός ο Στροβ χωρίς πιστεύκω να χρειάζεται (αφού εν θα έσιει τζιαι κανέναν αποτέλεσμαν έτσι τζι’αλλιώς), τουλάχιστον ασκεί κριτικήν σχετικά ομοιόμορφα, ΤΖΙΑΙ σε προσωπικόν επίπεδον σε ούλλους τους χώρους, συμπεριλαμβανομένου του συναγερμού. Θθύμισμου την τελευταίαν φοράν που το έπραξες εσύ για το ΑΚΕΛ, τη διακυβέρνηση τζιαι τον πρόεδρον, πέραν που κάποια regrets για την επιλογήν Παπαδόπουλλου.

    Μου αρέσει!

    • 15 Φεβρουαρίου, 2012 18:22

      Μιχάλη, σου γράφω τούτη την απάντηση μετά την έμμεση απολογία του Στροβ.
      Άλλον η ανάρτηση, τζι άλλον τα σχόλια τζιαι μάλιστα όχι που τον «μπλογκοδεσπότην» που λαλεί τζιαι ο άνευ.
      Η γνώμη μου για τον Αναστασιάδη εν χειρότερη από τη γνώμη του Στροβολιώτη ή των άλλων δαμαί για τον Χριστόφια. Το θέμα είναι να την τεκμηριώνουμε με πολιτικές απόψεις τζιαι διαλεκτικά τζιαι όι να την στηρίζουμε σε τούτες τες εκφράσεις αχαλίνωτης εμπάθειας τζιαι μίσους.

      Μου αρέσει!

      • bananistanos permalink
        15 Φεβρουαρίου, 2012 19:22

        «Χωρκόν που φαινεται κολαούζον δεν θέλει»

        Νομίζω αδικείς το Ακέλ να του φορτώνεις τες ματσαράγκες του Χριστόφια.

        Μου αρέσει!

        • 15 Φεβρουαρίου, 2012 20:18

          προφανώς κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια φίλε. Στο ΑΚΕΛ λειτουργεί ο συγκεντρωτισμός τζιαι κανένας έννεν πάνω που το κόμμα. Μιλούμεν κανένας.
          Αν θεωρείτε πως ο Χριστόφιας λειτουργεί «εκτός προγράμματος» στην ουσία της πολιτικής, απλά έχετε μεγάλο λάθος.

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          15 Φεβρουαρίου, 2012 20:32

          Για τα λοιπά, θα επανέλθω τελικά αύριο, αλλά μια σύντομη παρατήρηση: ο Δημήτρης Χριστόφιας είναι πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, όχι ΓΓ του ΑΚΕΛ.

          Εκ των πραγμάτων, ο τρόπος λειτουργίας του ενός, είναι διαφορετικός από το άλλο. (Εκτός και αν υπονοείς το φοβερό, πως σε κάθε του απόφαση, ο πρόεδρος παίρνει πρώτα το ναι ή το όχι από το ΑΚΕΛ :). Αν συμβαίνει αυτό, τότε αντιλαμβάνεσαι, δεν μπορεί να ισχυρίζεται πως είναι πρόεδρος όλων των Κυπρίων!)

          Μου αρέσει!

        • 15 Φεβρουαρίου, 2012 20:41

          Λόγω ακριβώς του συγκεντρωτισμού του ΑΚΕΛ, ο Χριστόφιας είναι το ΑΚΕΛ και το ΑΚΕΛ ο Χριστόφιας…

          Μου αρέσει!

  9. 15 Φεβρουαρίου, 2012 21:55

    Γιατί το ΑΚΕΛ δεν είναι κόμμα όλων των κυπρίων;

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      16 Φεβρουαρίου, 2012 06:56

      Νέε, αν σοβαρομιλάς, εδώ τίθεται πολύ σοβαρό θέμα: το ΑΚΕΛ μπορεί να είναι κόμμα όλων των Κυπρίων, αλλά δεν είναι όλοι οι Κύπριοι μέλη του ΑΚΕΛ.
      Το πόστο που κατέχει ο Δημήτρης Χριστόφιας αφορά το σύνολο του πληθυσμού, και ορίζεται από το σύνταγμα και τα θέσμια της αστικής δημοκρατίας. Τυχόν παρέκκλιση από αυτό, αποτελεί ασέβεια, για να μην πω τίποτα πιο βαρετό…

      Όλοι οι πρόεδροι λίγο πολύ ευνοούν και έχουν ιδιαίτερη σχέση με τον χώρο από τον οποίο προήλθαν, αλλά εσύ εισηγείσαι κάτι πολύ πιο δραστικό και επικίνδυνο…

      Μου αρέσει!

      • 16 Φεβρουαρίου, 2012 07:05

        Έλα, χαλάρωσε strov, ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ. Αλλά θέλεις να πιαστείς ποτζιεί, να αφήκεις ποδά μπας τζιαι αποδείξεις κάτι φοβερό.

        Ο Χριστόφιας κι αν εκπροσώπησε όλους τους κύπριους τούτα τα 4 χρόνια. Στη πράξη. Αν θέλεις να συζητούμε.

        Μου αρέσει!

  10. Χαμάλης permalink
    15 Φεβρουαρίου, 2012 21:57

    Στροβολιώτη ξαπόλα τα μουσκουρούθκια τζιαί τες αλαοσιές να μας φοητσιάσεις. Σιγά τζι’ εν να μας κάμεις να σιέσομεν πάνω μας ρε φίλε!
    Τούτη η αλαζονική ανάρτηση σου, εν τζιείνον που λαλούμεν «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση». Μόλις είδες τα κωλοτριψίματα του πολιτικού σου έρωτα πάσ’ τα εθνικιστικιά κοτσιροκόελλα της συναπαρτζιάς του αρχεπισκόπου, εποφάσισες να κάμεις μιαν υβριστικήν τζιαί πρόστυχην επίθεσην εναντίον του Γριστόφκια για να αποσοβήσεις το ξεμασκάρεμαν του δικού σου κόντρη. Τελικά επέτυχες το δικόν σου ξεμασκάρεμαν! Ένα ξεμασκάρεμαν που δείχνει ότι το πολιτικόν κέρδος του Νίκαρου σου, εν πιο σημαντικόν τζιαί που την λύσιν του Κυπριακού, τζιαί που τες πολιτικές θέσεις του κάθε πολιτικού.
    Όσον για τον Νίκαρον σου που συνέχεια χτενίζεται; Δαμέ τζι’ αν εύρεις κκομπλεξισμόν! Βρε άδρωπος 65 γρονών να βάφφει τα μαλλιά του σαν τον ππούσσστην εσέναν μυρίζει σου άδρωπος; Τζιαί έννεν τούτος κκομπλεξικός ρε τζιαί εν ο Γριστόφκιας ; ; ; Τζιαί άδρωπος που ξιπορτίστηκεν ότι τάχα με τες προτάσεις του για τες 4 ελευθερίες της (αγαπημένης σου) αγοράς ο Χριστόφιας θα Τουρκοποιήσει την Κύπρον, εσέναν μυρίζει σου άδρωπος ρε; Δηλαδή οι προτάσεις του Χριστόφια Τουρκοποιούν την Κύπρον αλλά η Τουρκία έν δέχεται; Με την υγειάν σου ρε φίλε τζι’ ο Νίκαρος σου τζι’ η λογική του! Που σου φάνηκεν ξιουράφιν!
    Μάαασσσιαααλλλααααα νουουουούν!

    Ελενίτσα ; ; ; ;
    Επρόσεξα το ότι, προκειμένου να μειώσεις τον Γριστόφκιαν έν έσιεις πρόβλημαν να φουμίσεις τον Στέφανον α; Χε χε χε! Εν τζιαί γελάς μου εμέναν! Μεν είσαι πελλή κόοορη! Ούλλοι Ακελικοί είμαστεν το ίδιον πράμαν κόοοορη!

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      16 Φεβρουαρίου, 2012 07:04

      Ρε Χαμάλη, η ανάρτηση αφορά τον Χριστόφια. Αν εσύ ηδονίζεσαι να κατηγοράς τον Αναστασιάδη, *και* εδώ, δικαίωμα σου!

      Ο Αναστασιαδης βάφει τα μαλλιά του;

      Μπράβο!

      Εξαιρετική πολιτική παρατήρηση, η οποία όντως παραπέμπει σε κομπλεξικό άτομο!

      (Λάβε υπόψιν σου πάντως πως ο πεθερός μου στα 82 του, έχει πιο μαύρα μαλλιά από τον Αναστασιαδη, και σε διαβεβαιώνω πως δεν τα έβαψε ποτέ!)

      Όσον αφορά τον Στέφανο, εγώ νομίζω πως η παρατήρηση της Έλενας είναι σωστή:

      Ο Στέφανος μιλά πιο καλά που τον Δημήτρη.
      Ο Κίκης κατέχει τα οικονομικά πιο καλά που τον Δημήτρη.
      Ο Νεοκλής είναι πιο έξυπνος που τον Δημήτρη.
      Ο Νέος Ελληνοκύπριος είναι πιο νούσιμος που τον Χαμάλην.

      Εγώ λέω, ευτυχώς που δεν είναι ίδιοι όλοι οι ΑΚΕΛικοί 🙂

      Μου αρέσει!

    • Ελενα permalink
      16 Φεβρουαρίου, 2012 18:51

      Καλά, ρε Χαμάλη.
      Άτε να δεχτούμεν ότι εγώ για να μειώσω τον Χριστόφια «φουμίζω» τον Στέφανο.
      Το ΔΗΣΥ; ( εν άκουσα ποτέ κανέναν να κατακρίνει τα ελληνικά του, τα επιχειρήματά του,ναι) Ο Αρχιεπίσκοπος;( ΠΟΤΕ δεν ασχολήθηκε με τα ελληνικά του Στέφανου) Η ΕΔΕΚ( βλ. Λυσσαρίδης) ; Το ΔΗΚΟ; Το ΕΥΡΩΚΟ; Ο Λάζαρος Μαύρος; ….οι «Πατάτες Αντιναχτές,λαλώ σου»; Na min anafethrw kai sta egglezika tou Mr President!
      Γενικα ομολούντες ,ο Στέφανος έχει έξελιχθεί σε ένα εξαιρετικό πολιτικό και πολύ σωστό άνθρωπο.Εμείς που τον θυμόμαστε ως γγ της ΕΔΟΝ, με το κοντοτσιάτταλο και το ειρωνικό ύφος να μην λείπει από τα χείλη του όποτε αναφερόταν στους γλείφτες του ΔΗΚΟ, δεν μπορούμε παρά να τον πιστώσουμε με αυτή την αλλαγή και τη σοβαρότητα στην στάση του.Και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, πιστεύουμε ότι υπάρχουν άτομα στο ΑΚΕΛ που μπορούν να κάνουν την διαφορά…αν τους αφήκουν οι σταλινιστές.

      Μου αρέσει!

      • 16 Φεβρουαρίου, 2012 22:27

        Καλά ρε Ελενίτσα, είπες να τα πεις τζι’ ΕΣΥ τζι’ είπες. Έβαλες τους ούλλους που έχουν εμπάθειες με το ΑΚΕΛ σ’ ένα σατσιήν σαμπου τζιαι μπορούν ΟΥΛΛΟΙ να θεωρηθούν ότι κάμνουν ουσιαστική πολιτική ή έστω νομιμοποιούνται να την κάμνουν: Τζιαι τον Αρχιεπίσκοπο, τζιαι τον Λυσσαρίδη, τζιαι το ΕΥΡΩΚΟ, τζι’ ο Λάζαρος Μαύρος! Μα ότι ΣΑΣ καπνίσει λαλείτε πιον;
        Α, εν τζιαι μπορείς να μας δώσεις τζι’ έναν ορισμό του chewing gum που ονομάζεται «σταλινισμός»;

        Μου αρέσει!

      • Andreas permalink
        17 Φεβρουαρίου, 2012 03:58

        Eiσαι εσυ η Ελενα του «ας ελπισουμε»???
        χιχιχ.
        Εν ετη 2012 και συμπεριφερεσαι σαν 3 χρονο.
        Ωριμασε.
        Αμαν θωρεις τον αλλο να φορει ακροδεξιες φουστανελλες και ψηφισεις τον θεωρεις το λογικο να τες ηφκαλει στην πορεία?
        Ωρίμασε …

        Μου αρέσει!

        • Έλενα permalink
          17 Φεβρουαρίου, 2012 16:47

          Απάντα μας εσύ!
          Τα μόνα αρνιά που εψηφίσαν ένα Τασσόλυκο γιατί είπεν τους κάποιος( …που τα ελληνικά του εν λλία…) ότι άλλαξεν ο άθρωπος, εισαστεν εσείς! Εγώ πού να ξέρω!

          Μου αρέσει!

        • 17 Φεβρουαρίου, 2012 22:42

          Ελενίτσα,
          ΕΣΥ [που ΔΕΝ είσαι «αρνί»] εν μας λαλείς τι εψήφισες το 2008 στις [τότε] Προεδρικές, στις βουλευτικές του περασμένου Μάη, ή προσφάτως στις δημοτικές;

          Μου αρέσει!

        • Andreas permalink
          17 Φεβρουαρίου, 2012 23:47

          Κορη μου φκάλλεις νοημα που τα λεγομενα σου?
          Εχουσιν λογική?
          Εισαι του 2013 οξα του 63?

          Εισαι ακομα για να λαλεις «ας ελπισουμε»?

          ΒΑΛΕ ΝΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

          Υ.Γ. Ποδα τζιαι δα θα σε λαλω η ελενη του ας ελπισουμεν!!!

          Μου αρέσει!

  11. 16 Φεβρουαρίου, 2012 07:25

    Ίδιους δε μας λες, ίδιους στόχους όμως τζιαι ίδιαν αντίληψη για τον ρόλο της δεξιάς τζιαι τα εργαλεία της, έχουμεν.

    Τζιαι αφού το εμολόησεν το κόζιν ο Χαμάλης,να πω ότι τζιαι γω συμφωνώ για το κίνητρο της συγκεκριμένης ανάρτησης που σχολιάζουμε. Αλλά ο Νίκαρος στροβολιώτη μου εν μπορεί να σαστεί με υβρεολόγιο απέναντι στον Χριστόφια. Που εννά σε πάρει τούτη η τακτική;

    Κάμετε λλίην υπομονή ώσπου να σφυρίξει τη λήξη ο Μπαν. Έχουμε πολλύ τζιαιρό για πόλεμο.

    Μου αρέσει!

  12. 16 Φεβρουαρίου, 2012 18:18

    Strovoliotis,

    Πολλές οι έννοιες σου τελευταία για το ΑΚΕΛ και την Αριστερά γενικότερα!
    Άργησα, [λόγω άλλων ενασχολήσεων] αλλά τελικά κατάφερα να διαβάσω κι αυτό σου το post, όπως και τη συζήτηση που ακολούθησε! Και δεν εξεπλάγην! Ακολουθείς κι ΕΣΥ την πορεία των ακραίων τοποθετήσεων [απέναντι στον Πρόεδρο] που επέλεξε ΟΛΗ η Δεξιά παράταξη να υιοθετήσει ίνα πετύχει τον στόχο της στις επόμενες Προεδρικές εκλογές!!! Δηλ. να φκάλει στην Προεδρία τον «διορατικό, σύγχρονο και ευρωπαϊστή Νίκαρο!
    Ξέφυγες αγαπητέ
    Strovolioti! Και ΔΕΝ αδικώ τον Χαμάλη γι’ αυτά που συχνά [με μπόλικο καυστικό χιούμορ] γράφει!
    Μια απορία όμως: Τι θες να πεις με την άκρως φιλοσοφημένη διαλεκτική τοποθέτηση σου: «Απέδειξε [σημ.: ο Πρόεδρος], πως η ανικανότητα, το κόμπλεξ, η αχαπαροσύνη, η δειλία δεν έχει ιδεολογική αποκλειστικότητα.»

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      16 Φεβρουαρίου, 2012 18:46

      Ανεφ,
      Θα μπορούσες να κάνεις τον κόπο να απαντήσεις σε αυτό το εντελώς θεωρητικό ερώτημα:
      Αν ο Χριστόφιας ήταν ικανότερος, νομίζεις θα δεχόταν την ίδια κριτική από όλη τη δεξιά, και τις παρυφές της;
      Ή πιστεύεις πως η ικανότητα του βρίσκεται στον υπερθετικό βαθμό, και άρα δε θα μπορούσε να γίνει καλύτερος;
      Η διαλεκτική μου τοποθέτηση έχει να κάνει με μια παλιά δοξασία την οποία υιοθετούσα, πως η ανικανότητα, το κόμπλεξ, η δειλία και η αχαπαροσύνη ανήκαν μόνο σε εκπροσώπους της εθνικιστικής παράταξης.
      Η δοξασία αυτή έχει θρυμματιστεί εδώ και καιρό.

      Μου αρέσει!

      • 16 Φεβρουαρίου, 2012 22:36

        Strovoliotis,

        Έχει στιγμές που με κάνεις να νομίζω ότι ya αφελής είσαι [και νομίζεις ότι ζούμε σ’ ένα αγγελικά πλασμένο καπιταλιστικό κόσμο], ya περιπαίζεις μας!!!
        ΝΑΙ! Πιστεύω πως «Αν ο Χριστόφιας ήταν ικανότερος …» [άποψη δικιά σου η όποια ανικανότητα του], «… θα δεχόταν την ίδια κριτική από όλη τη δεξιά, και τις παρυφές της»!!! Θέλεις να πεις πως υπήρχε περίπτωση ο Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ γενικότερα θα μπορούσαν να θεωρήσουν τον Χριστόφια ικανό(!) και να το δεχτούν ή έστω να τον ανεχτούν για ακόμα μια πενταετία στην Προεδρία; Μα δουλέφκεις μας;
        Παρεμπιπτόντως ποιες πολιτικές δυνάμεις αποτελούν τις «παρυφές της Δεξιάς»!!!

        Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          17 Φεβρουαρίου, 2012 07:01

          Ανεφ, αλλού σου νέφκω, αλλού πάεις, αφού προφανώς έτσι συμφέρει.

          Εννοείται, πως σε κάθε περίπτωση ή όποια αντιπολίτευση θα κάνει κριτική στον εκάστοτε πρόεδρο.

          Το θέμα ένια αν η όποια κριτική είναι τεκμηριωμένη από τα γεγονότα και το αποτέλεσμα, και αν περνά ένα στοιχειώδες κόσκινο αντικειμενικότητας.

          Φυσικά ούτε και εδώ θα συμφωνήσεις, αφού εσύ σίγουρα πιστεύεις πως δε ζούμε σε ένα αγγελικό καπιταλιστικό κόσμο, και άρα το *μόνο* που παίζει είναι δεξιά Vs αριστερά.

          Και όμως, το μοντέλο σου είναι παλιομοδίτικο και στενοκέφαλο. Υπάρχει πολύς κόσμος στις παρυφές και της δεξιάς και της αριστεράς που κρίνει βάσει άλλων κριτηρίων. Η ικανότητα και η ηγετική προσωπικότητα είναι σοβαρά κριτήρια, και σε αυτά ο πρόεδρος αποτυγχάνει τραγικά, και ειλικρινά μόνο τυφλοί δεν μπορούν να το δουν.

          Αποφεύγεις επίσης το ερώτημα: θα ήταν δυνατόν ο Χριστόφιας να είναι ικανότερος;

          Ή αυτό που βλέπουμε είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να δώσει ο οποιοσδήποτε ηγέτης της αριστεράς;

          Ή όταν κυβερνά η αριστερά σημασία έχει *αυτό* ακριβώς, και άρα χεστήκαμε για ικανότητες και παραγωγή αποτελέσματος;

          Και κάτι τελευταίο. Στην τελευταία σου ανάρτηση «διαφημίζεις» την παρούσα δική μου – για την οποία παραδέχτηκα ευθέως πως ήμουν ιδιαίτερα υπερβολικός – μια παραδοχή που είναι απόλυτα φυσιολογική στη δική μου κουλτούρα, όταν ξεπεραστούν κάποια όρια.

          Με ονομάζεις … «εν τη χαμένη επανενώσει “συντρόφου” Strovolioti». Μήπως αυτό απαντά στην ερώτηση σου γιατί ασχολούμαι τόσο πολύ με το ΑΚΕλ και την αριστερά;

          Νομιμοποιείται η απογοήτευση, η πίκρα και το αίσθημα της προδομένης ελπίδας να εκφραστεί έστω και με αδικαιολόγητα υπερβολικούς αρνητικούς χαρακτηρισμούς;

          (Ρητορικόν ερώτημα.)

          Μου αρέσει!

        • 17 Φεβρουαρίου, 2012 22:55

          Strovoliotis,

          Γράφεις και διερωτάσαι ρητορικά, αλλά εγώ θα το σχολιάσω:
          “Με ονομάζεις … «εν τη χαμένη επανενώσει “συντρόφου” Strovolioti». Μήπως αυτό απαντά στην ερώτηση σου γιατί ασχολούμαι τόσο πολύ με το ΑΚΕλ και την αριστερά;”
          Μα καλά αφού η Αριστερά εν τόσο απογοητευτική και σου έχει προσφέρει τόση πίκρα [τόσο ένθερμος οπαδός της ήσουν που σήμερα εκφράζεσαι με «αδικαιολόγητα υπερβολικούς αρνητικούς χαρακτηρισμούς»], γιατί δεν πρωτοστατείς στο
          να παίξει ο “Συναγερμός” αυτό τον ιστορικό ρόλο;

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          18 Φεβρουαρίου, 2012 07:46

          Anef,
          Επιμένεις να *μην* απαντάς το ερώτημα περί ικανοτήτων. Θα σε βοηθήσω χρησιμοποιώντας άλλο ένα παράδειγμα: το γεγονός πως ο Χρίστου έχει πολύ περισσότερη απήχηση από εκείνη που είχε ο Μωυσέως ας πούμε, έχει να κάνει με ιδεολογία, ή με ικανότητες, και παραγωγή έργου;

          Σε κάποιον που δεν ανήκει πλέον σε κομματικό χώρο είναι εύκολο να δηλώσει πως και η αριστερά, και η δεξιά προσέφεραν πολλές απογοητεύσεις, άρα στη ζυγαριά μπαίνουν άλλα κριτήρια. Και για την αριστερά η τάτσα του Τάσσου είναι προς το παρόν ανεξίτηλη, ενώ για τη δεξιά του Αναστασιάδη, η στάση του 2004, ακόμα βαραίνει πιότερο στη ζυγαριά.

          Μου αρέσει!

        • 18 Φεβρουαρίου, 2012 16:26

          Strovoliotis,

          Θα συνεχίσω ακόμα λίγο την κουβέντα μας [αν και αδιέξοδη]…
          Ειλικρινά ΔΕΝ αντιλαμβάνομαι γιατί είναι τόσο σημαντικό για ΣΕΝΑ «το ερώτημα περί ικανοτήτων». Είναι αυτονόητα και γενικά αποδεκτό ότι κάποιοι άνθρωποι είναι πιο ικανοί [ικανότεροι] από κάποιους άλλους [ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου]… Κι αν δεν κάμνω λάθος είσαι [ΚΙ] ΕΣΥ [ανάμεσα σε αρκετούς άλλους] που σε κάποια ανάρτηση σου συνέδεσες [ρατσιστικά και απαράδεκτα!] την ικανότητα του Χριστόφια [με τον πολιτικό κομματικό χώρο απ’ όπου προέρχεται]…
          Όμως είπα σου shίλιες φορές ότι εδώ κουβεντιάζουμε πολιτικά και εν πολιτικές βασικά που κρίνουμε, αλλά και τα άτομα [προσωπικότητες] που τις εκφράζουν και τις εφαρμόζουν. Όμως η όποια [ηγετική] προσωπικότητα [θετική ή αρνητική] δεν μας προκύπτει ουρανοκατέβατα, αλλά [εφόσον υπάρχει] αναδεικνύεται ιστορικά μέσα από συγκεκριμένες πολιτικοκοινωνικές συνθήκες. Ας πούμεν, ο CHE Guevara μεσουράνησε στο επαναστατικό κίνημα της Κούβας το οποίο είχε μια παλλαϊκότητα και μαζικότατα αλλά χάθηκε όταν πήγε να οργανώσει ένα παρόμοιο επαναστατικό κίνημα στη Βολιβία όπου προφανώς δεν υπήρχαν οι συνθήκες. Ο Λένιν αναδείχθηκε και καθιερώθηκε παγκόσμια μέσα από τη νικηφόρα Σοσιαλιστική Επανάσταση τω Μπολσεβίκων, ενώ από την άλλη ο ναζιστής Χίτλερ έγινε αποδεκτός και θεοποιήθηκε από τους συμπατριώτες τους γιατί ικανοποίησε [τότε] την ανάγκη τους για “εθνική” αξιοπρέπεια. Άρα έχει και μεγάλη σημασία τι στόχους και σκοπούς θέλει να εξυπηρετήσει ο καθένας. Δηλ. όσο μεγάλος ηγέτης κι αν ήταν ο Χίτλερ μια εποχή για τους Γερμανούς δεν μπορώ να τον εξισώσω με τον Λένιν [που ήταν όπως λέει και ο ποιητής «γέννημα και θρέμμα της ανάγκης, κι έρμο τέκνο της οργής»!]…
          Πέραν τούτου όμως, ΕΜΕΙΣ στην Αριστερά μάθαμε να λειτουργούμε συλλογικά και να δίνουμε πιο πολλή σημασία στις συλλογικές αποφάσεις παρά στην σοφία και στον μεσσιανισμό του ενός! Γι’ αυτό και δεν θα ακολουθήσω το άτυχες κι άγαρμπο παράδειγμα σου με τον Μωυσέως και τον Χρίστου. Κρίνεις ναι μεν ανθρώπους της ίδιας [Αριστερής] ιδεολογίας αλλά που λειτουργούν σε διαφορετικούς χώρους και υπό διαφορετικές συνθήκες, ενώ παραγνωρίζεις κατάφορα την πολιτική ιστορία και το πρόσφατο παρελθόν των δύο πόλεων ή ακόμα και τις πολιτικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες που ούτως ή άλλως υπάρχουν. [Εσκέφτηκες πόσο εξυπνακίστικη είναι η σύγκριση που κάμνεις μεταξύ των δύο; Θα μπορούσε ο Αντρέας Χρίστου να ήταν Δήμαρχος Λάρνακας; Κι αφού είναι ικανός – όπως το παραδέχεσαι κι εσύ – γιατί δεν έγινε αποδεκτός από τον Αναστασιάδη; Ή γιατί δεν γίνεται αποδεκτός για Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων, αλλά θα έχουμε σ’ αυτό το πόστο – και πάλι για κομματικές σκοπιμότητες – τον Γαλανό, δήμαρχο μιας ανενεργού – έστω και κατεχόμενης – πόλης; Αλλού οι εξυπνάδες “Κουμπάρε”!

          Αν «… για την αριστερά η τάτσα του Τάσσου είναι προς το παρόν ανεξίτηλη … [τι να πούμε] … για τη δεξιά του Αναστασιάδη…», για τη δεκαετία του ’90 με την πυραυλολογία, τα ενεργά ηφαίστεια και την εθνοκεντρική παιδεία με την Κλαίρη και τον Ουράνιο!!! Γιατί επικεντρώνεσαι [προφανώς γιατί σε βολεύει] «… στη στάση του 2004 [του ΑΚΕΛ]…», που στο κάτω – κάτω εγκρίθηκε και από μια [κομματική] συνδιάσκεψη. Σόρρυ που δεν σε ρωτήσαμε πιο πριν τι ΕΠΡΕΠΕ να ψηφίσουμε!!!

          Και κλείνω [γιατί μακρηγόρησα] με κάτι πολύ σημαντικό που λεει [με δικά τυ λόγια] ο φίλτατος Χαμάλης: Όταν αναλύουμε κάποια γεγονότα όπως η ομιλία του Πρύτανη δεν πρέπει να το κάμνουμε ξεκομμένα από τον περιβάλλοντα χωροχρόνο. Τα γεγονότα και οι εξελίξεις δεν αποτελούν μεμονωμένα συμβάντα… [Νομίζω ότι κάτι σκαμπάζεις που διαλεκτική]…

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          18 Φεβρουαρίου, 2012 19:30

          Anef, οι ικανότητες ή η έλλειψη αυτών είναι βασικότατη παράμετρος για τη συντριπτική πολιτεία των πολιτών. Μόνο κάποιοι ιδεολογικά φορτισμένοι το αγνοούν, και γυρεύουν δικαιολογίες.
          Και όπως έχω γράψει και πάρα πολλές φορές: ειλικρινά, *εγώ* χέστηκα για τις διαδικασίες στο ΑΚΕΛ (και οποιουδήποτε άλλου κόμματος).
          Τις σέβομαι όμως για όσους εμπνέονται από αυτές. Ο Χριστόφιας όμως δεν εξελέγη με αυτές τις διαδικασίες, και κρίνεται βάσει αυτών που αναμένεται να αποδώσει ένας πρόεδρος μια αστικής δημοκρατίας.
          Ειλικρινά, είναι τόσο δύσκολο να το αναληφθείς;
          Αν ήθελε να παίξει με άλλους κανόνες, ας έμενε στο ΑΚΕΛ!
          Στην ανάρτηση της 6ης Σεπτεμβρίου του 20111 που αναφέρεσαι έγραψα ακριβώς αυτά που λες και εσύ:
          Ότι ο Χριστόφιας αρνήθηκε προσωπική ευθύνη για το Μαρί, γιατί ακριβως στους κανόνες με τους οποίους παίζει, ε, δεν υπάρχει προσωπική ευθύνη!
          Όλα είναι συλλογικά!
          Γιατί διαφωνείς με τούτο δηλαδή;
          Οπότε συμφέρει είναι καλή η ιδεολογία, όποτε δεν, την πετάσσουμεν;
          Για τις πολιτικές προσωπικότητες, θα αποφύγω τις αναφορές στα κεφάλαια που βάζεις εσύ, και θα μείνω στους δικούς μας. Ναι συμφωνώ απολύτως πως καμιά πολιτική προσωπικότητα δεν πέφτει από τον ουρανό! Για αυτό ακριβως το λόγο δεν είναι όλοι οι ίδιοι ρε Ανεφ! Ε, είπες πολλές φορές είσαι ντίζελ, αλλά παρακάμνεις το!

          Ο Αναστασιάδης, τζιαί ο Αναστασιάδης πάλε! Ρε κουμπάρε, αν έχεις απορίες ρώτα τον! Εγώ τοποθετήθηκα σαφώς υπέρ του Χρίστου, και ευχαρίστως θα τον έβλεπα και πρόεδρο της ένωσης Δήμων! Ο Αναστασιάδης έχει ένα κόμμα (για τις διαδικασίες του οποίου νοιώθω όπως με εκείνες του ΑΚΕΛ) και μια αποστολή να ολοκληρώσει – όπως ακριβως όλοι οι άλλοι!

          Τον Πρύτανη των γνωρίζω από το τέλος της δεκαετίας του 90 που προσπαθούσε να με πείσει να ενταχτώ στην τότε «σύγχρονη» εκδοχή της ΕΔΕΚ που έφτιαχναν. Απέτυχε να με πείσει.
          Απέτυχε και το ΚΙΣΟΣ, και οι ΕΔΕΚ, και οι Οικολόγοι, και βρεθήκαμε κάπου ξανά μαζί το 2004, χωρίς κόμμα, και χωρίς ελπίδα…

          Μου αρέσει!

        • 18 Φεβρουαρίου, 2012 20:26

          Strovoliotis,

          Μόνο αυτό: Εγώ δεν κρίνω τις εξελίξεις με τα αστικοδημοκρατικά κριτήρια που βάζεις ΕΣΥ!!! Και τι θες να πεις και δεν το κατάλαβα εγώ το diesel!; Όποιος δεν υιοθετεί τους κανόνες τους δικούς σας [του αποτυχημένου, του διαχρονικά προβληματικού και σαθρού σας συστήματος] να κάτσει στ’ αυγά του;
          Ο κρατικός μηχανισμός της αστικής Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν μια ωρολογιακή βόμβα που την ετοίμασαν τόσοι και τόσοι άλλοι και που έτυχε και εκράγηκε [στο Μαρί] όταν Πρόεδρος ήταν ο Δημήτρης Χριστόφιας! Πολύ θα γούσταρες να επικρίνεται [χωρίς αντίλογο] μόνο ο Δημ. Χριστόφιας, και καθόλου ο Αναστασιάδης, αλλά δεν θα σου κάνω τέτοια χάρη. Ο κόσμος δεν θα σωθεί από Μεσσίες [τέτοιοι δεν υπάρχουν] αλλά από συλλογικές δράσεις! Κι ο Αναστασιάδης πέρασε το ΝΑΙ στο σχετικό Συνέδριο του Κόμματος του το 2004, αλλά πόσοι τον ακολούθησαν!
          Τώρα αν εσύ «χέστηκες για τις διαδικασίες στο ΑΚΕΛ (και οποιουδήποτε άλλου κόμματος)», καθόλου ΔΕΝ με ενδιαφέρει [θα σου ‘λεγα όμως να πάεις να πλυθείς!]. Τα κόμματα έχουν συγκεκριμένο τρόπο που λειτουργούν και μέχρι να ανακαλύψουμε [ως νέοι Κολόμβοι] ή/και να εφαρμόσουν άλλους τρόπους πολιτικής οργάνωσης τούτα θα υπάρχουν στη ζωή μας!!!

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          18 Φεβρουαρίου, 2012 23:14

          Ανεφ,
          Ειλικρινά τωρά ήρτες πόσσω σου! Τούτον, θα το αναφέρω κάθε φορά:

          «Τα κόμματα έχουν συγκεκριμένο τρόπο που λειτουργούν και μέχρι να ανακαλύψουμε [ως νέοι Κολόμβοι] ή/και να εφαρμόσουν άλλους τρόπους πολιτικής οργάνωσης τούτα θα υπάρχουν στη ζωή μας!!!»

          Ακριβώς το ίδιο, και ακόμα χειρότερα – αφού εσύ αναφέρεσαι για τον τρόπο οργάνωσης μόνο των κομματικών μελών, ενώ εγώ αναφέρομαι στο σύνολο των πολιτών, ισχύει και για την αστική δημοκρατία. Που έχει τους δικούς της όρους και κανόνες, και μέχρι να ανακαλύψουμε άλλους, τούτοι θα υπάρχουν στη ζωή μας!!!

          Αν όποιος είναι μέλος του ΑΚΕΛ, πρέπει λογικά και θεμιτά να ακολουθεί τους κανόνες που ισχύουν εκεί, τότε κατ’ αναλογία αν ένας είναι πρόεδρος του ευρύτερου συνόλου που ονομάζεται αστική Κυπριακή Δημοκρατία, θα πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες που ισχύουν εδώ.

          Αν παρεκκλίνει, είτε αποτυγχάνει, είτε πράττει κάτι πολύ χειρότερο!

          Μου αρέσει!

  13. ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
    16 Φεβρουαρίου, 2012 19:01

    «Φρονώ πως ο λαός μας και οι επόμενες γενιές αξίζουν κάτι καλύτερο, αξίζουν περισσότερη δημοκρατία και περισσότερη λογοδοσία. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία, μέσα από τη θλίψη και τα γεγονότα του καλοκαιριού, να στήσουμε κάτι εντελώς καινούργιο, πιο υγιές και πιο σύγχρονο.»
    Θα σταθώ απλά στην πιο πάνω αναφορά του πρύτανη αγαπητοί φίλοι και θα ερωτήσω ευθέως.
    Υπάρχει άνθρωπος στην Κύπρο που πιστεύει ή ακόμα αισθάνεται ότι δεν υπάρχει αρκετή ελευθερία στον τόπο μας ? Κρίνω προσωπικά ότι όπως πάμε και με το ρυθμό που πάμε η πολλή δημοκρατία άρχισε να μετατρέπεται σε οχλοκρατία. Κάποιοι έχουν παρεξηγήση τον όρο δημοκρατία και επειδή πουλάει ο όρος αυτός σερβίρεται. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και ειδικά οι άνθρωποι των γραμμάτων οι ακδημαικοί. Θα μου πείτε δεν ‘έχει το δικαίωμα να εκφράσει την άποψη του? Βεβαίως δικαιούται αλλά κρίνω ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση η αναφορά αυτή ήταν εκτός τόπου και χρόνου λαμβάνοντας υπόψη του τί απολαμβάνει απο πλευράς ελευθερίας ο λαός μας.
    Επίσης αγαπητοί φίλοι τί σχέση έχουν τα γεγονότα στο Μαρί με την ελευθερία που επικαλείται ο πρύτανης. Καμία απολύτως. Ο πρύτανης ως άνθρωπος των γραμμάτων εφόσον γνωρίζει ότι υπάρχουν αγωγές για το θέμα εκκρεμούν υποθέσεις στο δικαστήριο ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΜΑΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΜΟΧΛΕΥΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΞΘΕΙ.Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ.Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΒΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ. ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΠΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΗΣ.ΛΊΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.
    Τώρα εάν κάποιοι εννούν την δημοκρατία που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα και κάποιοι τρέχουν στις διαδηλώσεις καίνε περιουσίες και ούτε γάτα ούτε ζημιά τότε αυτό είναι παρεξηγημένη της δημοκρατίας.
    Τώρα εάν κάποιοι θέλουν να μετατρέψοθν τα πανεπιστήμια μας όπως στην Ελλάδα με την ασυλία που έχουν στον ίδιο τον χώρο του πανεπιστημίου το αφήνω στην δική σας κρίση λαμβάνοντας υπόψη το τίσυμβαίνει στην Ελλάδα.
    Ο Πρόεδρος οφειλε να υπερασπιστεί την ελευθερία που υπάρχει στην πολιτεία μας και ας αφήσουν κάποιοι τις κομματικές σκοπιμότητες .
    ΄Μα είναι δυνατό αγαπητοί φίλοι ο πρύτανης να αμφισβητεί την ελευθερία που υπάρχει στον τόπο μας στην παρουσία του Προέδρου και ο ίδιος ο Π΄ροεδρος να μήν απαντ΄ησει. Πρώτα π΄ρωτα ήταν ασέβεια στον θεσμό της Προεδρίας ΄του συστήματος μας γενικά απο μέρους του Πρύτανη ανεξαρτήτως του ποιός είναι ο Πρόεδρος.

    Μου αρέσει!

  14. ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
    16 Φεβρουαρίου, 2012 22:25

    «Όταν λοιπόν ο Πρύτανης καλεί τους αποφοίτους του Πανεπιστημίου να αμφισβητήσουν, μέσα από την κριτική σκέψη, και τους δασκάλους τους –άρα και τον ίδιο- θέτει το μέτρο της σύγχρονης ανοικτής δημοκρατίας σε μια κοινωνία διαρκούς αναζήτησης. »
    Να καταλάβω δηλαδή ότι υπάρχει και μή συγχρονη κλειστή δημοκρατία???Απο λόγια τελικά δεν μας πιάνει κανένας και αυτό αποδεικνύεται με μαθηματική ακρίβεια πέραν πάσης λογικής αμφοβολίας.
    Τελικά αγαπητοί φίλοι η δημοκρατία μία είναι και μοναδική .
    Ξέρετε απο την ιστορία και απο τα βάθη των αιώνων, καμία περίοδο που οι κοινωνίες δεν ήσαν σε διαρκή αναζήτηση??? Ασφαλως όχι. Ε τότε για τί πράγμα γίνεται συζήτηση.Απλά για να μιλάμε και να επιδεικνύουμε πνεύμα??? Για αυτό αγαπητοί φίλοι οι ξένοι μας πήρανε χαμπάρι διότι όλα αυτά που κάνουμε δεν τα αγοράζουν.Καιρός να συνετιστούμε και να βάλουμε μυαλό. Η κριτική σκέψη είναι καλή αλλά με μέτρο και να γίνεται με θετικό πνεύμα . Και να ξέρετε ακόμα κάτι. Αυτοί που επικαλούνται κάποιοι σε συνθήκες πλήρους δημοκρατίας την έλλειψη δημοκρατίας είναι αυτοί που δολοφωνούν την ίδια την δημοκρατία και καθίστανται μάλιστα επικύνδυνοι.Η ιστορία πρέπει να μας διδάσκει . Υπάρχουν συγκεκριμένα παραδείγματα στην ιστορία που έγινε κατάχρηση της δημοκρατίας και στο τέλος επήλθαν τα δεινά.Αυτό ακριβώς πρέπει να προσέξουμε σήμερα, ιδιαίτερα υπο τις παρούσες συνθήκες που όλοι καραδοκούν . Ας συνέλθουμε διότι φαίνεται η καλοπέραση μας έχει μεθύσει σε βαθμό που όλα να τυγχάνουν αμφισβήτησης.

    Μου αρέσει!

  15. ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
    17 Φεβρουαρίου, 2012 16:17

    Αγαπητέ Γιάννο έχω μία απορία. Ποιός είναι ο Χρυσόστομος Περικλέους στον οποίο αναφάιρεσαι πιο πάνω και γιατί ειδικά χρησιμοποίησες την δική του θέση για το θέμα αυτό??? Θα μπορούσες για παράδειγμα να τοποθετηθείς εσύ όπως και έκανες ή να αφήσης το θέμα ανοικτό για να τεθούν απόψεις θέσεις απο τους επισκέπτες αυτού του ιστοχώρου.
    Μια πρόταση για το επόμενο θέμα σου με απλή και ευθεία αναφορά θα ήταν, Τί κρύβεται πίσω απο όλη αυτή την εκστρατεία εξευτελισμού του Ελληνικού κράτους.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      17 Φεβρουαρίου, 2012 21:29

      Αποφασιστικέ,
      Ο Χρυσόστομος είναι τώρα συνταξιούχος δάσκαλος και συγγραφέας πολιτικών – ιστορικών βιβλίων. Τον είχα γνωρίσει πριν πολλά χρόνια, όταν ήμασταν και οι δυο στην ΕΔΕΚ…
      Με το συγκεκριμένο κείμενο συμφωνούσα, γι’ αυτό βγήκε αυτούσιο.

      Μου αρέσει!

      • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
        17 Φεβρουαρίου, 2012 22:57

        Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση αγαπητέ Στροβολιώτη. Σεβαστή η θέση του συγγραφέα αλλα και η δική σου αλλά να μου επιτρέψης εφόσον είμαι φιλοξενούμενος στον ιστοχώρο αυτό να διαφωνήσω για τους λόγους που επεξηγώ και αιτιολογώ πιο πάνω. Είμεθα πολύ μακριά απο την πραγματικότητα σε αυτό τον τόπο και δυστυχώς οι κύνδινοι που ελλοχεύουν την πατρίδα μας δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτοί απο την πλειοψηφία διότι έχουν πραγματικά προσβληθεί απο την ίδια φαίνεται μέθη των συντρόφων του Οδυσσέα . Τα πράγματα δεν είναι ρόδινα στον τόπο μας και φαίνεται ότι καθημερινά χειροτερεύουν και οφείλουμε άπαντες αν μή τι άλλο να επιδείξουμε τον ελάχιστο σεβασμό αν όχι στα πρόσωπα , τουλάχιστο στους θεσμούς και τις αξίες αυτού του τόπου. Αν κρίνω απο τις πιο πάνω τοποθετήσεις συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης του ιδίου του συγγραφέα κρίνω ότι η όλη τοποθέτησης δεν έγινε με βάση το δημόσιο συμφέρον αλλά καθαρά το κομματικό. Ειλικρινά το λέω επιβάλλεται να συνέλθουμε. Έχουμε δημοκρατία και μάλιστα με το παραπάνω. Κατα συνέπεια ο Πρύτανης έσφαλλέ με την τοποθέτηση του και ουσιαστικά καταχράστηκε την ίδια την θέση του . Σε τέτοιες στιγμές που περνά η πατρίδα μας δεν είναι η ώρα της αντιπαράθεσης των ακαδημαικών με την εξουσία. Και εάν ακόμη υποθέσουμε ότι ο Πρύτανης είχε δίκιο όφειλε να ζυγίσει τα πράγματα και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων που η θέσης του απαιτεί αλλά και οι ίδιες οι επικρατο’ύσες συνθήκες στον τόπο μας . Τελικά εκτιμώ ότι ο Πρύτανης φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων και εχει ενεργήσει ακριβώς όπως θα ενεργούσε ένας κομματικός ηγέτης .

        Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          18 Φεβρουαρίου, 2012 07:50

          Αποφασιστικέ, ακούγεσαι σαν παπάς που φκάλλει κήρυγμα κάποτε 🙂

          Πάντως να τονίσω πως εξ όσων γνωρίζω, ο Χρυσόστομος δεν ανήκει πλέον σε οποιοδήποτε κόμμα, όπως ούτε και εγώ.

          Και ειλικρινά, μια απλή ανάγνωση των δηλώσεων του πρύτανη, αλλά και των δηλώσεων του προέδρου δείχνει ξεκάθαρα ποιος φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων…

          Μου αρέσει!

        • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
          18 Φεβρουαρίου, 2012 12:05

          Στροβολιώτη με όλο το σεβασμό επιβάλλεται να υπάρχει σεβασμός στο πώς μιλά ο καθένας.Το μιλάς σαν το τάδε ή τον τάδε ή τον παπά όπως λές δεν αποτελεί τεκμειρίωση στη σημερινή αναβράζουσα κοινωνία. Είπαμε χρειάζεται τεμκμειρίωση λόγου και έργων για να πείση κάποιος. Και θα πώ ακόμα ακόμα κάτι. Πολύ σωστά επενέβηκε ο Πρόεδρος και ακόμα αν με ρωτάς λίγα είπε. Δεν μπορεί ο κάθε Πρύτανης ενός Πανεπιστημίου να αμφισβητεί θεσμούς και ειδικά ότι στη χώρα μας η Δημοκρατία δεν αρκεί. Έλεος. Τί προτείνει δηλαδή???Οχλοκρατία ?Πραξικόμημα.? Πρώτα πρώτα όταν εξ ιδίων δεν μπορείς να κρίνης τότε είσαι χαμένος. Εάν δεν υπήρχε δημοκρατία δεν θα εξελέγετο πρύτανης με την διαδικασία που υφίσταται.Κατα συνέπεια ο ίδιος όφειλε να σεβαστεί την δημοκρατία και τους θεσμούς όπως οι άλλοι δημοκρατικά αποδέκτηκαν την εκλογή του .Αυτό απαιτεί η δημοκρατία.Πόσοι όμως το καταλαβαίνουν???Για αυτό και ήρθε η ώρα η σημερινή ανθρωπότητα με την οικονομική κρίση να πληρώσει για τα λάθη της και να ξεκινήσει πάλι απο την αρχή.

          Μου αρέσει!

  16. Ανώνυμος permalink
    17 Φεβρουαρίου, 2012 19:40

    Έχω την εντύπωση,,,η μάλλον είναι έκδηλο το γεγονός ότι η πλειοψηφία των κυπριών δεν σέβονται καθόλου τον πρόεδρο Χριστόφια και αυτό δεν είανι καθόλου τυχαίο., Εαν ο πρύτανης έκανε την ομιλία του μπροστά στους προηγούμενους προέδρους ίσως να μην έκανε αυτή τη δήλωση. Ο σημερινός Πρόεδρος έχει χάσει το παιχνίδι…δεν θα ξεχάσω ποτέ μου όταν πριν απο τα γεγονότα στο Μαρί ήταν ομιλητής στην αποφοίτηση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου (εαν δεν κάνω λάθος) και αναγκάστηκε να σταματήσει την ομιλία του γιατί ο κόσμος δεν τον άκουγε και μιλούσε μεταξύ του…Αν δεν μπορείς να κάνεις τους πολίτες σου να σε σεβαστούν τότε βάλτου ρίγανη!!!!

    Μου αρέσει!

    • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
      17 Φεβρουαρίου, 2012 23:05

      Ανώνυμε το ότι μιλούσε ο κόσμος σε κάποια αποφοίτηση δεν είναι αποδειξη ότι ο ομιλητής δεν έκανε σωστά τη δουλειά του. Είναι θέμα επιπέδου των ανθρώπων που παρευρίσκοντο την συγκεκριμένη στιγμή σε ένα αμφιθέατρο των 400-500 ατόμων. Και κάτι ακόμη . Οι πολίτες οφείλουν και ίδιοι να αφουγκράζονται τις καταστάσεις και να είναι σε εγρήγορση διαφορετικά να μήν έχουν παράπονο για τις τυχόν καταστάσεις που θα προκύψουν.

      Μου αρέσει!

    • Andreas permalink
      18 Φεβρουαρίου, 2012 17:10

      Εχεις απλα λάθος εντυπωση και μονο και μονο που αναφερεις αυτο το παραδειγμα ως αποδειξη , ειναι αποδειξη οτι έχεις λάθος!!

      Μου αρέσει!

  17. Χαμάλης permalink
    18 Φεβρουαρίου, 2012 09:41

    Πάντως να τονίσω πως εξ όσων γνωρίζω, ο Χρυσόστομος δεν ανήκει πλέον σε οποιοδήποτε κόμμα, όπως ούτε και εγώ.

    Ε καλάν ολάν Στροβολιώτη! Τούτον εν γνωστόν! Δεν ανήκεις πλέον σε οποιοδήποτε κόμμαν! Έχεις δοθεί ψυχή τε και σώματι σε έναν πρόσωπον! Στον 65άρην πούππον που βάφφει τα μαλιά του τζιαί θαρκέται εν ρόκωλος! Χαλάλιν σου!

    Η ομιλία του πρύτανη φίλε μου αν αποκοπεί που την δράσιν του τζιαί θκιαβαστεί ως απομονωμένον κείμενον, πράγματι δεν αποτελεί κάτι το επιλήψιμον. Μπορεί κάποιος να πει ότι μιλά γενικά για ελευθερίαν, αμφισβήτησιν τζιαί δημοκρατίαν. Η προηγούμενη δράση του πρύτανη της μπακκίρας όμως, διότι τούτον είναι ο άδρωπος τούτος, έναν μορφωμένον κατουρέλλιν που εξυπηρετεί πρόστυχες κομματικές σκοπιμότητες, τζιαί που τον Ιούλην έξω που το προεδρικόν εφώναζεν όπως τον αλητάγκουραν «Χριστόφια δολοφόνε», δεν αφήνει κανέναν περιθώριον παρεξήγησης. Ήθελεν να πλήξει την προσωπικότηταν του προέδρου τζιαί να τον δυσφημίσει. Αθθυμού την παροιμίαν που λαλεί «ο αλουπός εχώνετουν τζι’ ο νούρος του εφαίνετουν». Τζιαί τί έκαμεν ο πρόεδρος δηλαδή τζιαί έν σας άρεσεν πάλε, όπως κάμνετε τζιαί κάθε φοράν πον να ανοίξει το στόμαν του; Τον εκάλεσεν σε συζήτησιν τζιαί αντιπαράθεσιν απόψεων. Δηλαδή ο πρόεδρος αμφισβήτησεν τον πρύτανην τζιαί τα λεγόμενα του, κάτι που ο ίδιος ο πρύτανης υποτίθεται ότι είχεν ζητήσει προ ολίγου από τους τους μαθητές του. Έν του άρεσεν τωρά η αμφισβήτηση που εγίνηκεν πράξη; Ήθελεν την να μείνει μόνο στα λόγια; ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ;
    Σσικτήρ κύριε πρύτανη.Γράφω σε στ’ αρχίδια μου κύριε πρύτανη. Που χρησιμοποιάς το βάρος της θέσης σου για να πλήξεις ιδεολογικούς σου αντιπάλους. Αν έσιεις αρτσιήθκια κατέβα σε εκλογές να δούμεν ίνταμ πον να πιάεις εσύ τζιαί τί θα πιάει ο Γριστόφκιας. Γάρε. Ενόμισες ότι τα πτυχεία κάμνουν σε άδρωπον ρε βρωμισμένε; Η παλιαδρωπιά σου πλήττει το σεβασμόν που πρέπει να έχουμεν σε αδρώπους που υπηρετούν την επιστήμην ρε χαρραμοφάη.

    Μου αρέσει!

  18. Ελενα permalink
    18 Φεβρουαρίου, 2012 10:09

    Στροβολιώτη καλημέρα! Ρίχνωντας μια ματιά στα σχόλια των αξιότιμων συνομιλητών, διαπιστώνουμε ότι:
    1.Εσκισες πάλι με το άρθρο! 🙂
    2.Δυστυχώς οι δύο τάσεις που χαρακτηρίζουν την κοινωνία δύσκολα θα συγκλίνουν. Είτε βλέπει κάποιος τι πραγματικά συμβαίνει και κάμνει την αυτοκριτική του (όπως εσύ με το προηγούμενο άρθρο και με την παραδοχή ότι «εξέφυγες κάπως» σε αυτό το άρθρο, να μεν πω για την αποχώρηση που τους οικολόγους) είτε διαστρεβλώνει τα πάντα εφαρμόζοντας κοπτοραπτικήν και φτιάχνοντας αυτό που «θέλουμε» να είναι.
    Όπως κάποιους αξιότιμους κυρίους που μόλις στράφηκε η κουβέντα στον Τάσσο άρχισαν να σκέφτονται σαν υπάλληλοι του Ληξιαρχείου ,προσπαθώντας να βρούν αν είμαι του 2013 ή του ’63. Εκάμαν γαργάρα το πόση στάχτη στα μμάθκια τους έσυρεν ο Χριστόφιας για να μπορέσει να αναρριχηθεί στην εξουσία.Εδιαγράψαν άπαξ και δια παντώς το ότι στες εκλογές του 1998 εκαταβάσαν τον μάστρε ΚΟΚΟΝ Ιακώβου υοψήφιον.ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΨΗΦΟΦΟΡΟ!!! Τί διάνοια, α! Και φυσικά εσβήσαν από το μέμορυ στικ το πόσον άλλαξεν ο άθρωπος -τάσσος, εξηχάσαν ότι το 2004 ο Αχαπαρώφ
    Ε Π Ο Υ Λ Η Σ Ε Ν την Κύπρο για να μεν χάσει την συνεργασία με το ΔΗΚΟ και την καρέκλαν. Ότι εχάθηκεν η ΕΔΟΝ που τους δρόμους για να δώσει φυλλάδια για το ΝΑΙ .Ότι πάνω στην εξέδρα του ΝΑΙ ήταν ο Αναστασιάδης που έβαλεν την πλάτη του κάτω για να στηρίξει την προσπάθεια της Λύσης.Και το έκαμνεν ακόμα και μετά την εκλογή του Χριστόφια .
    3…..»Κριτική σκέψη με ΜΕΤΡΟ;;;;;;;» Αποφασιστηκέ , μήπως κάτι άλλο ήθελες να πεις; ΚΡΙΤΙΚΗ με μέτρο; ΑΝ εννοείς όντως την κριτική σκέψη, τότε διεκδικείς πατέντα!Και πρωτού με πιάσει στο στόμα του ο Αντρέας, σόρρυ , ο Άνευ, ούπς, ο Χαμάλης …τούτος τέλος πάντων που νομίζει ότι εν εκαταλάβαμεν ότι εν έμμισθος του ΑΚΕΛ, να σου πω ότι το εννοώ κυριολεκτικά και χωρίς διάθεση ειρωνίας. Κριτική σκέψη είτε την έχεις είτε δεν την έχεις. …με μέτρο,δεν εξανάκουσα.

    Μου αρέσει!

    • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
      18 Φεβρουαρίου, 2012 12:02

      Η δημοκρατία έχει όρια . Το κάθε τί έχει όρια .Μήπως δεν το καταλαβαίνης αυτό το απλό πράγμα. Χωρίς όρια δεν υπάρχει εξέλιξη . Αυτή είναι η μαγεία της εξελικτικής κοινωνίας .Η σκέψη για κάτι ολοκληρώνεται λαμβάνοντας υπόψη κάποια όρια και δεδομένα και όταν ολοκληρωθεί κτίζης πάνω στο αποτέλεσμα πάλι μέσα σε κάποια όρια και επαναλαμβάνης την ίδια διαδικασία συνεχώς .Το να κτίζει να προγραμματίζει το κράτος κάτι για την νεολαία και να έρχεται ο Πρύτανης του οποιουδήποτε Πανεπιστημίου και να λέει αμφισβητήστε το και ζητήστε περισσότερη δημοκρατία με αυτό τον τρόπο σκέψης δεν θα υπάρχει εξέλιξη αλλά μόνο καταστροφή και στασιμότητα.Η αμφισβήτηση δεν κτίζει . Η συνεργασία και η κατανόηση όμως αποτελούν τον θεμελιώδη λίθο της επιτυχίας.

      Μου αρέσει!

    • 18 Φεβρουαρίου, 2012 15:35

      Ελενίτσα,

      Λαλείς μας: «Και πρωτού με πιάσει στο στόμα του ο Αντρέας, σόρρυ , ο Άνευ, ούπς, ο Χαμάλης …τούτος τέλος πάντων που νομίζει ότι εν εκαταλάβαμεν ότι εν έμμισθος του ΑΚΕΛ…» — Κόρη κορού, κυριολεκτικά πιάννεις πουλιά στον αέρα!!! Ενεναν τον Anef «…ούπς, τον Χαμάλη, σόρρυ τον Αντρέα …», αποστόμωσες ΜΕ!!! Για δες αν έρχομαι!!!

      Μου αρέσει!

    • Andreas permalink
      18 Φεβρουαρίου, 2012 17:09

      «Ελενα του ας ελπισουμε»

      Ποτε εννα βάλεις νου?
      Εν 2013 πον να χουμεν εκλογες εν τζιαι το 63.
      Ποτε εννα σταματήσεις να συμπεριφερεσαι σαν τριχρονο ?

      Μου αρέσει!

    • Andreas permalink
      18 Φεβρουαρίου, 2012 18:51

      Koρη «λεγκου του ας ελπισωμεν»
      τελειωνε
      καμε κανα σχόλιο.
      Ενα μας είπες.
      Πριν το 2004 τι εψηφίζες?
      Καλα να περιπαιζεις εμας . αλλα τζιαι τον εαυτο σου?

      Ας ελπισουμεν ημισιη μου εν ετη 2013

      Μου αρέσει!

      • ελενα permalink
        19 Φεβρουαρίου, 2012 11:35

        Εψήφιζα ΑΚΕΛ, ΑΔΗΣΟΚ και μετά ΕΔΗ. …Ξέρω σας πολλά καλά, Αντρέα. Τόσον καλά που εν υπάρχει περίπτωση να σας ξαναψηφίσω ώσπου προσκυνάται κάποιον που επήρεν απόφασην μετά την πανωλεθρία του ΑΚΕΛ το 1986 , να λαλεί τζιαι τζείνος ψέμματα ότι εν να παν όλοι οι πρόσφυγες στα σπίθκια τους!»…τζιαι θα πάω γονατιστός στο Δίκωμο!»…»Πάνω απ’όλα το κόμμα!»
        Άτε!

        Μου αρέσει!

        • 19 Φεβρουαρίου, 2012 13:12

          «Εψήφιζα ΑΚΕΛ, ΑΔΗΣΟΚ και μετά ΕΔΗ. …»
          Ε, και τι μ’ αυτό Ελενίτσα; Και η Πραξούλα Αντωνιάδου το ίδιο!

          Μου αρέσει!

  19. Χαμάλης permalink
    18 Φεβρουαρίου, 2012 10:38

    Έννε κατάλαβες Έλενα.
    Δεν είμαι έμμισθος του ΑΚΕΛ. Ούτε καν μέλος του ΑΚΕΛ. Είμαι μέλος του ΚΚΕ στο Κερατσίνι τζιαί η πιό μόνιμη διαμονή μου εν στην Ελλάδαν, στον Περαίαν άμα λάχει να ‘μ. Στην Κύπρον είμαι προσωρινά λόγω της κρίσης.

    Ντάξει τωρά, μεν νομίσεις ότι ο κιθαρίστας που πάνω είμαι εγιώ!
    Εγιώ είμαι χαμάλης.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      18 Φεβρουαρίου, 2012 19:02

      Ενδιαφέρουσα απόδοση 🙂

      Μου αρέσει!

      • ελενα permalink
        19 Φεβρουαρίου, 2012 11:19

        Πού σαι να το ακούσεις τζιαι στα τούρκικα! Και να επιμένουν ότι το τραγούδι είναι …ciao bella και όχι Bella ciao!

        Μου αρέσει!

  20. ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
    18 Φεβρουαρίου, 2012 11:49

    Στροβολιώτη με όλο το σεβασμό επιβάλλεται να υπάρχει σεβασμός στο πώς μιλά ο καθένας.Το μιλάς σαν το τάδε ή τον τάδε ή τον παπά όπως λές δεν αποτελεί τεκμειρίωση στη σημερινή αναβράζουσα κοινωνία. Είπαμε χρειάζεται τεμκμειρίωση λόγου και έργων για να πείση κάποιος. Και θα πώ ακόμα ακόμα κάτι. Πολύ σωστά επενέβηκε ο Πρόεδρος και ακόμα αν με ρωτάς λίγα είπε. Δεν μπορεί ο κάθε Πρύτανης ενός Πανεπιστημίου να αμφισβητεί θεσμούς και ειδικά ότι στη χώρα μας η Δημοκρατία δεν αρκεί. Έλεος. Τί προτείνει δηλαδή???Οχλοκρατία ?Πραξικόμημα.? Πρώτα πρώτα όταν εξ ιδίων δεν μπορείς να κρίνης τότε είσαι χαμένος. Εάν δεν υπήρχε δημοκρατία δεν θα εξελέγετο πρύτανης με την διαδικασία που υφίσταται.Κατα συνέπεια ο ίδιος όφειλε να σεβαστεί την δημοκρατία και τους θεσμούς όπως οι άλλοι δημοκρατικά αποδέκτηκαν την εκλογή του .Αυτό απαιτεί η δημοκρατία.Πόσοι όμως το καταλαβαίνουν???Για αυτό και ήρθε η ώρα η σημερινή ανθρωπότητα με την οικονομική κρίση να πληρώσει για τα λάθη της και να ξεκινήσει πάλι απο την αρχή.

    Μου αρέσει!

  21. anonymos permalink
    20 Φεβρουαρίου, 2012 17:35

    ΝΕΝΕΚΟΙ ΔΗΣΑΚΕΛΙΣΤΕΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΚΙΣΤΕΣ ΝΤΑΟΥΝΕΡΙΚΟΙ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΣΑΚΟΝΕΣΤΕ ΒΑΛΤΕ ΚΟΙΝΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΟΝ ΝΙΓΙΑΖΙ ΚΙΖΙΛΓΙΟΥΡΕΚ

    Μου αρέσει!

  22. Ελενα permalink
    20 Φεβρουαρίου, 2012 18:08

    Εν καλή η εισήγησή σου ανώνυμε!! ΠΙΟ μορφωμένος που τον Χριστόφια, ΠΙΟ θετικός για την λύση που τον Χριστόφια, ΠΙΟ καλά ελληνικά(!!!) που τον Χριστόφια,ΠΙΟ καλές γεωγραφικές γνώσεις που τον Χριστόφια….

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      20 Φεβρουαρίου, 2012 19:44

      Έλενα, λάθος τούτην την φοράν!

      Η κάψα του ανώνυμου έννεν με τον Χριστόφιαν. Είναι του στρατοπέδου του κυρίου Γεώργιου Σωτήρος Λιλλήκκα, της κύριας Ελένης η Ελλάδα ποτέ δε πεθαίνει Θεοχάρους, του Γιαννάκη πολυσύλλαβου Oμήρου, και του κυρίου Μάριου Ροντικιάν.

      Μου αρέσει!

    • 20 Φεβρουαρίου, 2012 23:13

      Όξος και χολή!!!

      Μου αρέσει!

  23. Ανώνυμος permalink
    24 Φεβρουαρίου, 2012 20:39

    Ναι, υπάρχει το στοιχείο της κριτικής στα λεχθέντα του Πρύτανη. Μιας ευπρεπούς κριτικής στον χώρο της ελευθερίας του πνεύματος. Στον οποίο χώρο ασέβησε ο Πρόεδρος με την αδυναμία που επέδειξε στην αποδοχή της κριτικής σκέψης.
    Telika inta pou eyinen me ton pritanin? Apolisan ton? irten i astynamia ta xaramata tzie essyllaven ton? En mes tous agnooumenous opos tzinous tou Pinoset?

    Μου αρέσει!

    • Ελενα permalink
      25 Φεβρουαρίου, 2012 16:54

      Συμφωνώ μαζί σου…αλλά κάτσε τωρά να κάμεις τον Αντρέα, τον Χαμάλη τζιαι τον «απεριόριστον» να καταλάβει ότι στο πλαίσιο της δημοκρατίας ΠΡΕΠΕΙ να γίνονται αυτές οι τοποθετήσεις. Που την στιγμή που η Κεντρική επιτροπή έδωσεν αυτήν την γραμμή, ετέλειωσεν! Οι «αριστεροί»( βλ. ΑΚΕΛικοι) αυτό πιστεύουν, ο Θεός να κατεβεί.

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.