Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το δημοψήφισμα του 2004 – από τα αρχεία μου 6: Τα θετικά σημεία.

25 Απριλίου, 2012

 

Η Δημοκρατία στην Κύπρο καταλύεται με την παραπλάνηση, τις επεμβάσεις και τον έλεγχο στην ροή των πληροφοριών και των εικόνων από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τη φίμωση ανθρώπων και συνειδήσεων. Τώρα λοιπόν αγωνιζόμαστε για το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου που είναι η δημοκρατικότητα του πολιτεύματος που οι Έλληνες και το Ελληνικό πνεύμα χάρισαν στον κόσμο.

 

Αφού το δειλό και ανέντιμο όχι μας στερεί το ανθρώπινο δικαίωμα της πληροφόρησης την ώρα που κορυφώνεται ο αγώνας για απελευθέρωση της πατρίδας μας, τώρα είναι η ώρα να μιλήσουμε για το ΝΑΙ, φίλος με φίλο, γείτονας με γείτονα, συνάδελφος με συνάδελφο, αριστερός με αριστερό, δεξιός με δεξιό (και μεταξύ τους), σύζυγος με σύζυγο, γονείς με παιδία, νέοι με νέους, στο σπίτι, στην γειτονιά, στους δρόμους, στην δουλειά, στο τηλέφωνο, στους υπολογιστές και ότι άλλο δικό μας δημοκρατικό μέσο επικοινωνίας για να γεμίσουμε το ΝΑΙ σε όλη την Κύπρο, για να δείξουμε σε όλους τους ανθρώπους της γης ότι στην Κύπρο οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι, έχουν θάρρος και εμπιστοσύνη.

 

Αγωνιστείτε για την πατρίδα μας και τα παιδιά μας αφιερώνοντας όλες τις υπόλοιπες ώρες στην απελευθέρωση της μιλώντας ήρεμα και πολιτισμένα με τους συμπατριώτες μας για την αλήθεια του ΝΑΙ.

 

 

 

 

 

 

 

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ! – ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΥΠΡΟ

 

20 ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ

 

 

1.   Ελευθερία διακίνησης από την πρώτη μέρα χωρίς διαβατήρια. Όλα τα σημεία ελέγχου καταργούνται μετά από 42 μήνες.

 

2.   Όλοι οι Ελληνοκύπριοι από την πρώτη μέρα έχουν το δικαίωμα για δεύτερη κατοικία οπουδήποτε στο νησί και στην Τουρκοκυπριακή συνιστώσα Πολιτεία. Μπορούν να διαμένουν εκεί για όσο επιθυμούν χωρίς κανένα περιορισμό.

 

3.   120,000 Ελληνοκύπριοι επιστρέφουν σε 57 πόλεις και χωριά υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση εντός 3-42 μηνών (Το Βαρώσι Θα παραδοθεί Τον Αύγουστο) και επανακτούν πλήρως τις περιουσίες τους. 9% Του εδάφους της Κύπρου επιστρέφεται και νομικά αποτελεί μέρος της Ελληνοκυπριακής συνιστώσας Πολιτείας από την Πρώτη μέρα. Η μετακίνηση των 50,000 σημερινών Τούρκων κατοίκων Θα γίνει με τη βοήθεια των διεθνών δωρητών.

 

4.   Σχεδόν όλοι οι άλλοι πρόσφυγες και οι απόγονοι τους, καθώς και οποιοιδήποτε άλλοι Ελληνοκύπριοι ιδιοκτήτες περιουσίας, μπορούν να πάρουν πίσω τα ίδια τα σπίτια τους ή άλλο σπίτι στο δήμο ή η κοινότητά τους. Επίσης Θα πάρουν μέχρι το 1/3 της γης τους στην Τουρκοκυπριακή συνιστώσα Πολιτεία εντός 3 – 5 χρόνων. Στα 4 χωριά της χερσονήσου της Καρπασίας επιστρέφουν χωρίς κανένα περιορισμό, επανακτούν όλη τη γη τους και απολαμβάνουν ευρεία πολιτική αυτονομία. Κάθε ιδιοκτήτης Θα αποζημιωθεί πλήρως για την ιδιοκτησία που δεν παίρνει πίσω με εγγυημένα χρεόγραφα (22% του συνόλου της περιουσίας του) και μερίδια αμοιβαίου κεφαλαίου ακίνητης περιουσίας (44% του συνόλου της περιουσίας του). Και τα δύο Θα είναι εμπορεύσιμα από την αρχή.

 

5.   Μόνιμη κατοικία με εσωτερική ιθαγένεια και πλήρη πολιτικά δικαιώματα:

Μετά από 2 χρόνια οι Ελληνοκύπριοι άνω των 65 ετών μαζί με τις συζύγους τους, καθώς και ο πληθυσμός της Καρπασίας μπορούν να εγκατασταθούν μόνιμα χωρίς περιορισμούς στην Τουρκοκυπριακή συνιστώσα πολιτεία. Μέσα σε ένα χρονοδιάγραμμα 14 χρόνων Θα επιτραπεί σε 40,000 Ελληνοκύπριους να εγκατασταθούν μόνιμα εντός τη Τουρκοκυπριακής συνιστώσας πολιτείας με πλήρη πολιτικά δικαιώματα. Επιπρόσθετα ένας αριθμός Ε/κ που στο σύνολό του, μαζί με τους προηγουμένους, Θα φτάσει στις 100,000 Θα μπορεί να εγκατασταθεί μόνιμα εντός της Τουρκοκυπριακής συνιστώσας πολιτείας, μετά από 18 χρόνια ή όταν η Τουρκία καταστεί μέλος της ΕΕ, όποιο από τα δύο επιτευχθεί πρώτο.

 

6.   Όλοι οι Κύπριοι θα μπορούν να αγοράζουν χωρίς κανένα απολύτως περιορισμό γη οπουδήποτε στην Κύπρο μετά από 15 χρόνια. Μέχρι τότε οι Ελληνοκύπριοι που δεν ζουν στην Τουρκοκυπριακή συνιστώσα πολιτεία Θα έχουν απολύτως τα ίδια δικαιώματα με Ευρωπαίους πολίτες που δεν κατοικούν στην Τουρκοκυπριακή συνιστώσα Πολιτεία στην αγορά ιδιοκτησίας εκεί.

 

7.   Το σχέδιο δεν αφαιρεί το δικαίωμα σε οποιοδήποτε Κύπριο να καταφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αν δεν μένει ικανοποιημένος με τον τρόπο που χειρίζεται ένα αίτημα του.

8.   0 αριθμός των εποίκων που Θα πάρουν κυπριακή ιθαγένεια είναι 45,000, συμπεριλαμβανομένων συζύγων και τέκνων. Περίπου άλλοι 15,000 μπορούν να εξασφαλίσουν δικαίωμα μόνιμης εγκατάστασης εάν πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια. Πέραν αυτών οι υπόλοιποι έποικοι, που είναι πέραν των 50 χιλιάδων, θα φύγουν.

 

9.   Η Κύπρος προστατεύεται πλήρως από μελλοντικό εποικισμό. Η εισροή Τούρκων από την Τουρκία περιορίζεται αυστηρά με τρόπο που διασφαλίζεται η σημερινή δημογραφική σύνθεση (αναλογία Ελλήνων/Τούρκων). Τέσσερις νέες ασφαλιστικές δικλείδες (ο ομοσπονδιακοί νόμοι αλλοδαπών και μετανάστευσης. Ανώτατο Δικαστήριο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή) εξασφαλίζουν πλήρως αυτό το Θέμα

 

10. Το σχέδιο βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Το κράτος έχει μία κυριαρχία και μία διεθνή προσωπικότητα. Η απόσχιση και η διχοτόμηση απαγορεύονται πλήρως, με εγγύηση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

 

11. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα αντιπροσωπεύει την Κύπρο διεθνώς και     στην ΕΕ, και θα είναι σε θέση να εκτελεί πλήρως τα καθήκοντά της. Θα έχει επίσης την ευθύνη πάνω σε ζητήματα που απαιτούν κοινές κυβερνητικές ενέργειες για όλο το νησί (αεροπλοοία, ναυτικό δίκαιο, επικοινωνίες, αρχαιότητες, κεντρική τράπεζα, ομοσπονδιακά οικονομικά κτλ.). Η ομοσπονδιακή αστυνομία θα έχει την ευθύνη για όλα τα ευαίσθητα ζητήματα ασφάλειας, όπως ο έλεγχος των συνόρων, η λαθρομετανάστευση, η αντί-τρομοκρατία, η δίωξη και καταπολέμηση των ναρκωτικών, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, το οργανωμένο έγκλημα κτλ.

 

12. Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα αντικατοπτρίζει την σύνθεση του πληθυσμού. Η Γερουσία θα αντικατοπτρίζει την πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων. Σε αντίθεση με το 1960, δεν υπάρχει το δικαίωμα αρνησικυρίας ( βέτο) ή ξεχωριστών πλειοψηφιών για τη λήψη αποφάσεων.

 

13. Το Ανώτατο Δικαστήριο θα είναι ένας αποτελεσματικός μηχανισμός επίλυσης τυχόν αδιεξόδων και Θα διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του Κράτους Θα έχει ίσο αριθμό Ε/κ και Τ/κ δικαστών και τρεις μη Κύπριους (Ευρωπαίους) δικαστές, όσο οι Κύπριοι επιθυμούν την παρουσία τους.

 

 1. Η Ελληνοκυπριακή συνιστώσα πολιτεία θα χειρίζεται τα δικά της θέματα και θα είναι υπεύθυνη για σχεδόν όλα τα θέματα που σχετίζονται με την καθημερινή ζωή των ανθρώπων (Υγεία, Παιδεία, Πολιτισμός, συγκοινωνίες, αστικό και ποινικό δίκαιο κλπ.). Θα χειρίζεται ελεύθερα τα Θέματα που σχετίζονται με την εθνική ταυτότητα και ιδιαιτερότητα των Ε/κ.

 

15. Η Οικονομική βιωσιμότητα της λύσης είναι διασφαλισμένη και αυτό έχει πιστοποιηθεί από ξένους εμπειρογνώμονες και σώματα, συμπεριλαμβανομένων της Διεθνούς Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η σύνοδος ξένων δωρητών έχει ήδη αποφασίσει σημαντικά κονδύλια για τα πρώτα χρόνια.

 

 

 

16. Πέραν του 80% των τουρκικών στρατευμάτων θα αποχωρήσουν από την Κύπρο με βάση αυστηρά χρονοδιαγράμματα εντός 29 μηνών, οπόταν Θα παραμείνουν 6000 ελληνικά και τουρκικά στρατεύματα. Ο αριθμός των στρατευμάτων Θα μειωθεί στις 3000 το 2011 και μέχρι το 2018 ή όταν η Τουρκία καταστεί μέλος ης ΕΕ ( όποιο συμβεί πρώτο) Θα μειωθεί σε αυτά που προνοούνται από η συνθήκη της Ζυρίχης (950 Έλληνες, 650 Τούρκοι). Στη συνέχεια Ελλάδα και Τουρκία Θα επανεξετάζουν κάθε τρία χρόνια το ζήτημα με στόχο την πλήρη αποχώρηση των στρατευμάτων.

 

17. Οι εγγυήτριες δυνάμεις θα εγγυηθούν τη νέα τάξη πραγμάτων μέσα σε εντελώς διαφορετικό πλαίσιο από αυτό του 1960, πολύ πιο ευνοϊκό λόγω της ένταξης της Ενωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ, του ενισχυμένου ρόλου του ΟΗΕ για την ασφάλεια και την εφαρμογή του σχεδίου, των πιο αποτελεσματικών μηχανισμών επίλυσης αδιεξόδων και τέλος της νέας σχέσης που δημιουργείται μεταξύ Κύπρου — Ελλάδας Τουρκίας – ΕΕ.

 

18. Η ευθύνη των Ηνωμένων Εθνών επεκτείνεται σε ύλη την Κύπρο και ο ρόλος τους διευρύνεται και ενισχύεται θα επιβλέπουν και ελέγχουν την αποχώρηση των στρατευμάτων και την επιστροφή εδαφών υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση, αναλαμβάνοντας απευθείας την εδαφική ευθύνη 3-10 μήνες πριν την παράδοση τους, αναλόγως της φάσεως του σχεδίου.

 

19. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ Θα εγκρίνει την συμφωνία και θα επιβλέπει την αυστηρή της εφαρμογή. Θα υπάρχει επίσης μία Εποπτική Επιτροπή που θα μπορεί να κάνει δεσμευτικές συστάσεις προς όλα τα μέρη, συμπεριλαμβανομένων και των εγγυητριών δυνάμεων.

 

 1. Το κυριότερο απ’ όλα είναι ότι η λύση αυτή θα εφαρμοστεί με την Κύπρο ως μέλος Της ΕΕ. Η ένταξη στην ΕΕ παρέχει ένα ασφαλές πλαίσιο για μια επανενωμένη Κύπρο, καθώς και επιπρόσθετες διασφαλίσεις προς τους Ε/κ και Τ/κ σχετικά με την εφαρμογή. Η εφαρμογή Της λύσης θα επηρεάζεται καθημερινά από η διαμόρφωση νέου κεκτημένου, νέων πολιτικών και δράσεων της ΕΕ και αναπόφευκτα Θα ενισχύει τη λειτουργικότητα και η σύγκλιση συμφερόντων των δύο κοινοτήτων στο κοινό ευρωπαϊκό τους μέλλον

 

 

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΛΕΜΕ

ΝΑΙ

ΣΤΗΝ ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΥΠΡΟ

 

 

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΥΠΡΟΣ

 

enomeurokypros@hotmail.com

Advertisement
3 Σχόλια leave one →
 1. ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
  25 Απριλίου, 2012 22:43

  Με την υφαλοκρηπίδα τί έλεγε το σχέδιο???

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   26 Απριλίου, 2012 00:10

   Πάντως να είσαι σίγουρος πως δεν έδινε *κανένα* επιπρόσθετο δικαίωμα στους εγγλέζους – σε σχέση με ό,τι είχαν ήδη από το 1960.
   Όλα αυτά που λένε για την ΑΟΖ είναι μαλακίες αδαών ή εγκληματιών.

   Μου αρέσει!

Trackbacks

 1. Αναμνήσεις από τον Απρίλη του 2004. | Στροβολιώτης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: