Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετρούν μέρες. Ο ένας για να αναλάβει, ο άλλος για να καταστρέψει. Αλλού ψήνεται όμως η προδοσία.

4 Ιουνίου, 2012

 

«ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

Είναι επιβεβαιωμένο. Το Ισραήλ διεμήνυσε ότι οι συμφωνίες κλείστηκαν με την Κυπριακή Δημοκρατία και δεν επιθυμεί εκπλήξεις του στυλ «συνεταιρισμό με την Τουρκία» μέσω της λύσης του Κυπριακού…»

Το ανωτέρω υστερόγραφο προέρχεται από άρθρο του γνωστού δημοσιογράφου κ. Μιχάλη Ιγνατίου, από τον Φιλελεύθερο της Κυριακής  3 Ιουνίου 2012.

Ο κύριος Ιγνατίου αναφέρεται σε διάφορα για τον υποψήφιο του δήθεν ενδιάμεσου χώρου, στον οποίο προφανώς ο ίδιος ανήκει, και τελειώνει με αυτό το υστερόγραφο, εκ πρώτης όψεως άσχετο με την ουσία του κειμένου του.

Το λέω ευθέως: αν κάποιος πολιτικός ή υποψήφιος πρόεδρος του λυσοφοβικού χώρου σκέπτεται τοιουτοτρόπως, βάζει τα γκάζια και τυχόν συμφωνίες (;) με το Ισραήλ υπεράνω της λύσης,  τότε αυτό δεν είναι τίποτα λιγότερο από προδοσία.  Ο κ. Ιγνατίου δεν κάνει καν τον κόπο να αναφερθεί σε «κακή» ή «άδικη» λύση. Για εκείνον και τους ομοϊδεάτες του δεν υπάρχει καλή λύση, γιατί προϋποθέτει συνεταιρισμό και μοιρασιά.

Κάτι που όλοι αυτοί δε θέλουν.

Σέβομαι το Ισραήλ, θα χαρώ αν γίνουν πιο στενές οι σχέσεις μας. Αλλά όπως και το Ισραήλ, και εμείς θα πρέπει να βάζουμε υπεράνω όλων το εθνικό μας συμφέρον. Και αυτό προϋποθέτει τη ΛΥΣΗ. Αυτό προϋποθέτει την επανένταξη των Τουρκοκυπρίων στη συνταγματική λειτουργία της Κυπριακής Δημοκρατίας, και άρση, ή κάποια συμφωνία για όλες τις πτυχές  και συνέπειες των 50 χρόνων του Κυπριακού.  Το κόσκινο μου είναι απόλυτο και λέει πως αυτό είναι το υπέρτατο συμφέρον της Κύπρου, και είμαι σίγουρος πως ακόμα και το Ισραήλ το αντιλαμβάνεται.

 

Όχι όμως ο κ. Ιγνατίου.

Θα πάω και ένα βήμα πιο μπροστά: στην μετά τη λύση Κύπρο, η συμφερότερη επιλογή της Κύπρου θα είναι η στενότατη και εφ όλης της ύλης συμμαχία και συνεργασία, όχι με την Ελλάδα, όχι με το Ισραήλ, αλλά με την Τουρκία.

Και δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί όποτε το αναφέρω αυτό μένουν κάποιοι με ανοικτό το στόμα.

 

Τέλος: αυτοί, με τους οποίους συμφωνεί ο κ. Ιγνατίου είναι τα κόμματα και γενικότερα ο χώρος που θέλει να προσεταιριστεί με δεδηλωμένη την υποψηφιότητα του ο κ. Αναστασιάδης, , και – ακόμα χειρότερα –  θέλει να φτιάξει συνεργασίες το ΑΚΕΛ.

Είναι τόσο δύσκολο να –ξαναδείτε- που πάτε; 

41 Σχόλια leave one →
  1. 4 Ιουνίου, 2012 19:34

    Ο Ιγνατίου είναι γνωστός για τις παραχαράξεις δηλώσεων που πραγματοποιεί για να προβάλλει ότι «οι κακοί ξένοι» είναι εναντίον της Κύπρου. Για τούτο και όποτε παρουσιάζει δηλώσεις άλλων ποτέ δεν δείχνει την αυθεντική δήλωση ή ολόκληρο το βίντεο με τις δηλώσεις. Άμα δεν έχει λινκ ή βίντεο μεν πιστεύκεις.

    Μου αρέσει!

  2. Ομφαλοσκόπος permalink
    4 Ιουνίου, 2012 19:52

    Ο κος Ιγνατίου είναι γέννημα-θρέμμα της παρανοϊκής κομμουνιστικής αριστεράς. Γαλουχήθηκε με τα εδονικά ιδεώδη, τα νάτο-σία-προδοσία και τα εοκ-νάτο-το ίδιο συνδικάτο. Είναι ένας παρανοϊκός που παντού βλέπει συνωμοσίες κατά της Κύπρου. Ότι χειρότερο έχει να δείξει αυτός ο τόπος. Να τον χαίρονται αυτοί που τον εξέθρεψαν.

    Μου αρέσει!

    • 5 Ιουνίου, 2012 01:06

      Aκόμα τζιαι για την ύπαρξην λέρων τύπου Ιγνατίου φταίν οι κομμουνιστες. Που είσαι, φταιν τζιαι για τον Σαμσών. Εν το ακούσατε ότι ο Σαμσών στα νοιάτα του εμίλαν για δίκαιην κοινωνίαν τζιαι ήταν φιλοαριστερός; Όποιος μιλά για δίκαιην κοινωνιαν να τον φοάσται. Καταλήγει στον Φιλελεύθερον (Κατσαμπάς), στην Σημερινήν (Κωνσταντινίδης) ή στην Μάχην.

      Έ ρε γελοίοι που εκαταντήσατε…

      Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      5 Ιουνίου, 2012 07:09

      Δεν ξέρω τι έκανε στα νιάτα του ο Ιγνατίου. Από τον καιρό όμως που τον διαβάζω, είναι απόλυτος εκπρόσωπος της εξτρεμιστικής «πατριωτικής» φράξιας. Αποκορύφωμα το 2004…

      Μου αρέσει!

  3. 4 Ιουνίου, 2012 21:35

    Όσον οι ηγεσίες ΔΗΣΥ- ΑΚΕΛ άγουνται τζιαι φέρουνται που τον «ενδιάμεσον χώρον», κοπέλια όπως ο Ιγνατίου θα κάμνουν πάρτι με ανυπόστατες θεωρίες συνομωσίας τζιαι τζιυνήϊν μαγισσών εναντίον κάθε νηφάλιας τζιαι μετριοπαθούς φωνής σε τούτον τον γέρημον τόπον.
    Να «αγιάσει» το σιέριν σου περί Τουρκίας φίλε. Μια μαθκιά στο χάρτην εν αρκετή για να δείξει ποιος εν ο «ζωτικός» μας χώρος. Τζιαι η Ελλάδα εν μέσα, τζιαι το Ισραήλ (τζιαι οι άλλοι γείτονες) αλλά χωρίς λύση του κυπριακού έσιει αγγούριν σε ούλλα τα επίπεδα.

    Μου αρέσει!

  4. Ανώνυμος permalink
    4 Ιουνίου, 2012 22:14

    prodotes osoi 8eloun symmaxies me tourkous.
    bromismenoi!

    Μου αρέσει!

  5. ιων σκεπτικος permalink
    4 Ιουνίου, 2012 22:25

    Ανωνυμε 22,14 εκλασες τζιαι εβρωμισες μας.

    Μου αρέσει!

  6. ΤΟΧΟΤΗΣ permalink
    4 Ιουνίου, 2012 22:50

    Αφού εν έτσι οι Εβραίοι να τους πούμε ότι δεν πρέπει να λύσουν το Παλαιστινιακό διότι εμείς εν θέλουμε αράπηες μες τα πόθκια μας. Μόνο μαζί τους μιλούμε…

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      5 Ιουνίου, 2012 07:11

      Ναι, καλά! Όμως είναι λογικό να βάζει τέτοια πολύ σημαντική είδηση σε ένα υστερόγραφο, που ελάχιστοι θα δουν; Η είναι εντελώς ανόητος, ή κάτι άλλο παίζει.

      Μου αρέσει!

  7. Ντροπή σου Στροβολιώτη permalink
    5 Ιουνίου, 2012 00:08

    Γλοιώδες κείμενο από ένα βρώμικο γυμνοσάλιαγκα που πορεύεται επί περιττωμάτων.
    Ντροπή σου και πάλι.

    Μου αρέσει!

  8. 5 Ιουνίου, 2012 01:42

    Φανταστείτε όταν θα φκούν τα γκάζια να έχει ήδη λυθεί τζιαι το Κυπριακόν. Αντίς 2000 χιλιόμετρα καλώδιον προς την Ελλάδαν με όλα τα ρίσκα τεχνικής τζιαι οικονομικής βιωσιμότητας, αντίς κέντρον υγροποίησης του γκαζιού που θα μας κουστίζει 20 με 30% πιο ακριβά, να κάμουμεν εργοστάσιον παραγωγής ενέργειας στην Κύπρον. Θα ανοίξουν θέσεις εργασίας ενχώριες τζιαι όπως η εταιρία ηλεκτρισμού θα κύρια με μετοχές της εκκλησίας, των δήμων, των κοινοτήτων τζιαι του κράτους (πάνω που 50% όπως γίνεται στην Ελβετίαν τζιαι η κοινωνία ελέγχει την παραγωγήν ηλεκτρισμού) δεν θα υπάρχει κίνδυνος οι μέτοχοι να φκάλλουν τα κέρδη έξω που τον τόπον όπως κάμνουν τωρά οι καλαμαράες που εφοηθήκαν την κρίσην. Θα πουλούμεν ακριβά το ρέυμαν που είναι μεταποιημένον γκάζιν. Όπως η τουρκία θα είναι μέλος της ΕΕ, θα εν επίσης αναγκασμένη να αγοράζει ρεύμαν με 20% περιεκτικότηταν ανανεώσιμων πηγών ενεργείας στην πραγματικήν του τιμήν. Η Κύπρος θα έχει γεμώσει ανεμογεννήτριες που θα έχουν γίνει τζιαι θέαμαν όπως οι μύλοι του Παραλιμιού. Όλοι δε οι ξερόλοφοι του νότου που τους Τρούλλους ως τα Λύμπια εγεμώσαν με ηλιακά πάρκα. Η Κύπρος εγίνην ενεργειακόν κέντρος της Ευρώπης τζιαι το πανεπιστήμιον Κύπρου κέντρον εκπαίδευσης των ενεργειακών μηχανικών της Μεσογείου. Με 60 χιλιόμετρα καλώδιον το ρεύμαν φτάνει στην Τουρκίαν τζαι όπως ελευθεροποιήθηκεν η διακίνηση του ηλεκτρισμού στες χώρες της Ευρώπης το κύκλωμαν ενοποιήθηκεν. Όσον ρεύμαν παράξουμεν καταλήγει στο Ευρωπαϊκόν κύκλωμαν τζιαι ακριβοπουλούμεν το σαν γνήσιοι Μεσογειακοί εμπόροι. Που την Τουρκίαν δε γοράζουμεν φτηνόν νερόν μέσω του αγωγού τζιαι εκλείσαν τζιαι τα ρυπογόνα εργοστάσια αφαλάτωσης. Στην ουσίαν το μερίδιον που πιάννει το Τουρκοκυπριακόν κρατίδιον της ομοσπονδίας που την εκμετάλλευσην των πόρων δεν κουστίζει στους ελληνοκύπριους τίποτε σε σχέσην με το αν το εκμεταλλεύκουνταν μόνοι τους. Τριάντα τοις εκατόν που θα κουστίζει λλιόττερον, συν το κέρδος της μεταποίησης, το καθαρόν κέρδος εν θετικόν. Η δε Τουρκία τρίφει τα σιαίρκα της διότι αντις να στέλλει δισεκατομύρια να ταϊζει τους ΤΚ, αυτοσυντηρούνται που το εμπόριον.

    Το δε εμπόριον μεταξύ Κύπρου – Τουρκίας είναι θετικός προς ώφελος της Κύπρου λόγω διαφοράς μεγέθους των αγορών τζιαι λόγω του ότι τα Κυπριακά προϊόντα, παρόλον που εν υποδιαίστερα των ευρωπαϊκών, παρόλον που εν δύσκολον τα διειδύσουν στην Ευρωπαϊκήν αγοράν, λόγω χαμηλότερου κόστους μεταφορών προτιμούνται που την Τουρκικήν αγοράν.

    Οι δε Ισραηλήτες, σαν γνήσιοι ππαραόπιστοι, εκαταλάβαν ότι μια πολιτική σταθερότητα στην περιοχήν εν προς ώφελος τους. Προτιμούν δε το δικόν τους γκάζιν να μεταποιείται στην Κύπρον τζιαι να εξάγεται στην Ευρώπην μέσω του καλωδίου σε φόρμαν ηλεκτρισμού, διότι τζεπώνουν την διαφοράν του κόστους που θα επληρώναν για την υγροποίησην τζιαι την μεταφοράν. Το χρήμαν δεν έχει πίστην τζιαι δεν έχουν κανέναν πρόβλημαν να εξάγουν ρεύμαν ακόμα τζιαι στην Συρίαν μέσω Κύπρου/Τουρκίας.

    Μετά εξύπνησα τζιαι εγώ τζιαι ο Στροβολιώτης τζιαι αντικρύσαμεν τον νεοφασισμόν που αλωνίζει είτε μπότες τζια μασιέρκα πατώντας πάνω στο πτώμαν της Ευρώπης που επέθανεν στην πατρίδαν της την Ελλάδαν όπως εδώ
    http://antiparakmi.blogspot.ch/2012/06/blog-post_04.html

    είτε με τακκουνάκιν επαρχίας (Λεμεσού) τζιαι δασκαλίστικην τσεντούαν όπως εδώ

    είτε με τακούνιν βελονάκιν όπως στην κοσμοπολίτισσαν πεθαμμένην Ευρώπην που εσκότωσεν το χρηματιστηριακόν κεφάλαιον, η Αγγλική τζιαι Σαξώνικη ασυδοσία τζιαι ο ανταγωνισμός μεταξύ δολλαρίου τζιαι Ευρώ όπως εδώ
    http://www.letemps.ch/Page/Uuid/2c19e488-961a-11e1-a206-35179571d977/Lextrême_droite_en_talons_aiguilles

    Μου αρέσει!

    • 5 Ιουνίου, 2012 01:47

      Α!! να σας ηζήσουν ούλλους σας εσάς που συχνάζεται δαμαί. Εν ο πρωτόγονος αντιακελισμός σας που τους ταΐζει. Όταν θα σας τρών τζιαι σάς, δεν θα έσιει κανέναν να σας συμπαρασταθει διότι τους κομμουνιστές θα τους έχουν ήδη φάει πριν.

      Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        5 Ιουνίου, 2012 07:17

        Τωρά εχάλασες μας τα… Το σενάριο που αναφέρεις έχει γίνει ξανά. Μπορεί να το ξαναδούμεν. Για την ώρα όμως νοιώθω να «απειλούμαι» πιο πολλά που όσους συμφωνούν με τα πιο πάνω οράματα (μας), αλλά δεν τα μοιράζουνται γιατί εγώ δεν ξεκινώ την μέρα μου τσιτάροντας ένα κομμάτι από τον Μαρξ.

        Μου αρέσει!

        • 5 Ιουνίου, 2012 08:32

          Το “Οι δε Ισραηλήτες, σαν γνήσιοι ππαραόπιστοι» δεν νομίζω να το είπε ο Μαρξ.
          Πιο πιθανόν είναι να το βρίσκουμε στο Mein Kampf…
          Ο Μαρξ ήταν άλλωστε Εβραίος…

          Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      5 Ιουνίου, 2012 07:14

      Καλημέρα Aceras! Πάλε καλά που κάποια πράματα ακόμα μας ενώνουν…

      Μου αρέσει!

    • 5 Ιουνίου, 2012 08:08

      Aceras μου, ο «αντισυναγερμισμός» του ΑΚΕΛ πάει πολλά πιο πίσω που τον «πρωτόγονον» αντιακελισμόν οποιουδήποτε. Ξεκολλάτε εσείς τζιαι εμείς δαμέ είμαστεν…

      Μου αρέσει!

  9. mike permalink
    5 Ιουνίου, 2012 01:54

    I Tourkia einai i dinati xora pou thelei ton elegxo olokliris tis kyprou kai de tha stamatisei ospou na to petixei xoris na sevastei kanena simvivasmo oses peoleixies kai na tous pernete. Giati en gineste oulloi mousoulmanoi me tourkiki i Othomaniki sineidisi na teleionei kouventa me tous tourkous para na fantasioneste vlakeies?

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      5 Ιουνίου, 2012 07:18

      Ας πούμε πως είναι έτσι. Τι να κάνουμε τότε;

      Μου αρέσει!

    • 5 Ιουνίου, 2012 08:07

      Ναι mike πε μας τι να κάμουμεν, πέραν φυσικά της πολεμικής σύρραξης που προφανώς εν θα προτείνεις (εκτός τζιαι αν είσαι παράφρονας). Κάτι επίσης εκτός που συνομιλίες, διότι τζιείνον ήδη γίνεται έσιει πέντε δεκαετίες. Εσύ που προφανώς θεωρείς πιο «εύκολην/ αυτονόητην» την στερεότυπην συνέχισην της εχθρότητας με τη «δυνατή χώρα» στο διήνεκες. Αλλά ξέρεις, έννεν εύκολον να συζητάς πρακτικά το τι σε συμφέρει τζιαι πως θα το πετύχεις (διάσπαση της ντε φάκτο διχοτόμησης με επίλυση του κυπριακού, επίλυση διαφορών με την Τουρκία τζιαι ούλλους τους γείτονες, πραγματική βοήθεια προς τη «μαμμάν πατρίδαν» διότι τζιαι τζιείνη θα απεγκλωβιστεί που το δικό σου πρόβλημαν μπας τζιαι λύσει τα δικά της), ειδικά αν πατά στους «εθνικιστικούς κάλλους» κάποιοων (στον εγκέφαλον). Εν παρασάγγας πιο εύκολον να λοιδωρείς τζιείνους που νηφάλια σπάζουν τα στερεότυπα σου, χωρίς να λαλείς εν τέλει τζιαι τίποτε. Α, mike;

      Μου αρέσει!

  10. 5 Ιουνίου, 2012 08:01

    …και φώναξε του ο διεθνιστής πολέμιος του φασισμού, του φυλετικού και εθνοτικού μίσους, της μισαλλοδοξίας και εθνικισμού στον ύπνο του «Οι δε Ισραηλήτες, σαν γνήσιοι ππαραόπιστοι, εκαταλάβαν ότι μια πολιτική σταθερότητα στην περιοχήν εν προς ώφελος τους» και ευχήθηκε όλα όσα ονειρεύτηκε να γίνουν αληθινά στον ξύπνιο του, αφού θυμόταν πως πριν πάει για ύπνο, τη χώρα πουν ονειρευόταν ανέλαβε να την κυβερνά εκείνος ο άξιος που που κοιμόταν όρθιος όταν νεκρανάστενε το φάντασμα του εθνικισμού και φανατισμού και βροντοφώναξε μαζί του όχι για να τσιμεντώσει το ναι…

    Μου αρέσει!

    • 5 Ιουνίου, 2012 09:25

      Ππαραόπιστοι είναι πρώτοι πρώτοι οι Κυπραίοι (αν θκιαβάσεις μιαν φράσην πιο πάνω που τζιείνην που απομόνωσες λαλεί ότι σαν γνησιοι μεγογειακοί εμπόροι), πωλητές θα έλεγα καλλύττερα, τζιαι το ότι εσύ εμετάφρασες το έτσι δείχνει το perverse σκατένιο σου μυαλό. Αλλά φκάλλεις τα ποθυμένα σου που την κουβένταν που σου είπα την άλλην φοράν τζιαι μάλλον θα σε έκαψεν. Αλλά αν σε καύκει άλλαξε στύλ λόγου διότι ο άλλος που σε ακούει δεν καταλάβει τι θέλεις να πεις. Ππαραόπιστη εν τζιαι η ιδεολογία σου εσέναν προσωπικά αν κρίνω τζιαι που τα γραφτά που δημοσιεύκεις τζιαι δαμαί τζιαι στο μπλόγκ σου. Τζιαι όχι μόνον ππαραόπιστη, αλλά τζιαι σκατένια, γεμάτη μίσος τζιαι πιρκατνερίαν για τους ακελικούς ότι τζιαι να σου εκάμαν τζιαι κρατάς τους κατζίαν.

      Μου αρέσει!

      • 5 Ιουνίου, 2012 09:29

        Ο χαραχτηρισμός ππαραόπιστος με βάσην την ιδεολογίαν ενός φιλελεύθερου καπιταλιστή δεν είναι βρισιά, είναι qualité. Βρισιά είναι με βάσην τες αξίες ενός αριστερού, οπόταν δεν βλέπω γιατί το εθεώρησες έτσι. Οπότε μεν θιχτείς που το λαλώ είτε για τους κυπραίους είτε για σέναν.

        Μου αρέσει!

        • 5 Ιουνίου, 2012 12:13

          Άρα παραδέχεσαι πως είσαι ένας υβριστής. Αυτό είναι καλό για αρχή, αλλά τα υπόλοιπα χαλούν τα υπόλοιπά σου επιχειρήματα επιπέδου δημόσιας τουαλέτας…

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          5 Ιουνίου, 2012 13:26

          Εγώ νομίζω έσιετε τζιαι οι θκυο το στυλ σας. Κάποια που λέει ο Aceras με στενοχωρούν (και άλλους), κάποια που λέει ο αντιπολιτευόμενος ενοχλούν τον Aceras (και άλλους). Αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί, οι καιροί όμως έχουν πολλή ένταση. Και το χειρότερο είναι πως μέσα σε αυτή την ένταση ξεχάνουμε εκείνα που μας ενώνουν.

          Μου αρέσει!

    • Ντροπή σου Στροβολιώτη permalink
      5 Ιουνίου, 2012 10:13

      Ντροπή σου και για το φίλο σου τον «Αντιπολιτευόμενο», που αναλαμβάνει να εκφράσει τις προστυχιές του μυαλού σου που εσύ δεν τολμάς Στροβολιώτη. Με γλοιώδη σχόλια από ένα βρώμικο γυμνοσάλιαγκα που πορεύεται επί περιττωμάτων όπως ακριβώς εσύ. Ντροπή σας και τους δυό.

      Μου αρέσει!

  11. 5 Ιουνίου, 2012 14:46

    Στρόβο, για χάρη της συζήτησης αποδέχομαι ή καλύτερα είμαι πεπεισμένος πως ο Ακέρας πράγματι θέλει να δει την Κύπρο επανενωμένη και να ευημερεί. Όπως ακριβώς κι εγώ.

    Από την άλλη όμως όταν βλέπουμε την πολιτική του Χριστόφια που οδηγεί την Κύπρο την τελευταία δεκαετία στη διχοτόμηση και την οικονομία την τελευταία τετραετία στην πλήρη κατάρρευση, έχω κάθε δικαίωμα και καθήκον να εκφράσω την άποψή μου και την αντίθεσή μου όπως και τη διαπίστωσή μου πως ο άνθρωπος αυτός είναι πλήρως ανίκανος και επικίνδυνος.

    Το ότι ενοχλεί το ΑΚΕΛ η άποψή μου αυτή, που ενδεχομένως να ενστερνίζονται κι άλλοι, δεν με εκπλήττει.

    Με εκπλήττει όμως η αντιφατικότητα, να μην πω υποκρισία, που εκφράζει η αντίδραση αυτή.

    Που επιβεβαιώνει πως ο τρόπος με τον οποίο οι ΑΚΕΛικοί αντικρίζουν τους άλλους είναι πως «αν δεν είναι υπέρ τους, είναι εναντίον τους», άρα αντιΑΚΕΛικοί.

    Ενόσω το ΑΚΕΛ πράττει έτσι, σκέφτεται έτσι, και διαχωρίζει έτσι, ναι θα είμαι αντιΑΚΕΛικός. Δεν μπορώ π.χ. να αποδεχτώ πως το 2004 τσιμεντώθηκε το Ναι διά του Όχι, ή πως με τον τρόπο που διαχειρίστηκε ο Χριστόφιας τα δημοσιονομικά εκτινάσσοντας το χρέος μεσούσης κρίσης χρέους από το 48% στο 71%, αποφύγαμε το χειρότερο ή δεν ξέρω τι άλλο μας είπε και προχτές την Παρασκευή. Κι αυτό μάλιστα που θα θεωρώ τον εαυτό μου εν δυνάμει ψηφοφόρο ενός διαφορετικού, προσγειωμένου ΑΚΕΛ.

    Και όταν άνθρωποι που μεταχειρίζονται στερεότυπα που έτυχαν ευρείας χρήσης την περίοδο του τρίτου ράιχ συγκρίνοντάς με με Χρυσαυγήτες, έχω κάθε δικαίωμα να απαντήσω, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως θα ακολουθήσω κανέναν στον κατήφορο της περιττωματικής έκφρασης, όσο κι αν προσπαθήσει να με συμπαρασύρει.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      5 Ιουνίου, 2012 22:12

      Αντιπολιτευόμενε, για χάρη συζήτησης λέω πως έχεις δίκιο σε όλα. Άλλο όμως το ΑΚΕΛ, και άλλο ο Ασέρας, ή ο Ανεφ, ή η Δισδαιμόνα. Δεν μου αρέσει η ισοπέδωση, ακόμα και αν ο άλλος φαίνεται ισοπεδωμένος.

      Μου αρέσει!

      • 6 Ιουνίου, 2012 00:04

        Τι να πω Στρόβο; Μακάρι να έχεις δίκιο, αλλά εδώ δεν κρίνω τόσο από τον τρόπο που μου συμπεριφέρεται κάποιος, αλλά κυρίως από τη γενικότερη επίδραση που μπορεί να έχει η χρήση στερεοτύπων.

        Μου αρέσει!

      • Ομφαλοσκόπος permalink
        6 Ιουνίου, 2012 21:22

        Πώς ακριβώς διαφέρουν όλοι αυτοί από το ΑΚΕΛ;

        Μου αρέσει!

  12. matilda permalink
    5 Ιουνίου, 2012 18:16

    Το πρόβλημα αγαπητέ Στροβολιώτη & Αντιπολιτευόμενε εν ότι αλόπως θαμπώνεις σας ένας αντιΑΚΕΛισμός. Γιατί εν μπορώ να δεχτώ ότι είσαστεν αφελείς τζαι εν θωρείτε ινταμπου γίνετε μπροστά σας. Εν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά την συνεισφορά σας στην μανία που προωθείτε που τα χειραγωγημένα μέσα να εστιάσουν στον κακό χριστόφκια ούτως ώστε να σιεπαστούν οι τεράστιες ευθύνες της δικηγορικοτραπεζικοπολιτικής ελιτ που ελεηλατήσαν την οικονομία μέσω του χρηματοπιστοποιητικού συστήματος –με σκοπό να μεταφέρουν την ζημιά πας τον απλό τον κόσμο

    Με θλίβει πραγματικά να θωρώ τον φίλο μου να βάλει την ράσιη του για να προστατευτεί τούτο το κύκλωμα που στην ουσίαν ελέγχετε που μιαν χούφτα ζάμπλουτες οικογένειες αντί να εκφράζει την αντίσταση του κόσμου.

    Ό λινός έγραψεν το τζαι παλιά: εν μπορεί να χωθεί ένας ελέφαντας κάτω που ένα χαλούι – απόδειξη τούτου εν το τι έγινεν τζαι με τον Ορφανίδη.

    Μου αρέσει!

    • ανωνυμος permalink
      5 Ιουνίου, 2012 18:40

      Δεν ειναι κακος ο Χριστοφιας, ειναι ανικανος και εντελως αχρηστος. Και αν υπαρχουν καποιοι που λεηλατησαν ολοκληρη τη κυπρο σε ολα τα επιπεδα ειναι αυτοι που κυβερνουν τα τελευταια 4.5 χρονια. Τη ζημια που το Μαρι δεν την μεταφερε η κυβερνηση στον απλο τον κοσμο; Δεν ειναι η κυβερνηση που ετρεξε να στηριξει τη Λαϊκη; Οπως φαινεται και εσυ και πολλοι αλλοι τα εχετε τοσο συγχυσμενα που πιστευετε πραγματικα οτι το Ακελ ενδιαφερεται για τον απλο πολιτη. Αυτο το κυκλωμα που δεν εχεις ιδεα πως δουλευει το προστατευκει και η αριστερα και ο καλος ο Χριστοφιας και εσυ που τους υποστηριζεις.

      Μου αρέσει!

    • 5 Ιουνίου, 2012 19:39

      Ματίλδα, το μόνο πράγμα που με θαμπώνει είναι η ανεπάρκεια του Χριστόφια. Έχει τρία χρόνια που γράφω πως η διάγνωσή μου για αυτόν είναι πως είναι αχάπαρος, και εμμένω σε αυτό όταν κρίνω εκ του αποτελέσματος τις πράξεις και παραλήψεις του, λαμβάνοντας υπόψιν και τις επιλογές που ήταν όταν έπαιρνε αποφάσεις στη διάθεσή του.
      Χωρίς να διαφωνώ μαζί σου στο σημειο πως μια ελίτ τραπεζιτών και δικηγόρων έχει ευθύνες για την κατάσταση που έχουν περιέλθει οι τράπεζες ή, αν υποθέσω πως αυτό υπανίσσεσαι, το σκάνδαλο του ΧΑΚ πιν μια δεκαετία και βάλε, δεν θεωρώ πως και το ΑΚΕΛ του Χριστόφια δεν συνέπραξε μαζί τους. Και επίσης δεν θεωρώ πως για όλα τα σημερινά δεινά της οικονομίας ευθύνονται οι τράπεζες και οι δικηγόροι, υπάρχουν κι άλλες στρεβλώσεις που προκαλεί η προκλητικά ευνοιοκρατική μεταχείριση της κάστας των δημοσίων υπαλλήλων.

      Μου αρέσει!

      • matilda permalink
        5 Ιουνίου, 2012 21:23

        «υπάρχουν κι άλλες στρεβλώσεις που προκαλεί η προκλητικά ευνοιοκρατική μεταχείριση της κάστας των δημοσίων υπαλλήλων.»

        Αν αλλάξεις το κάστας με το «ΜΙΑΣ ΜΕΡΙΔΑΣ» συμφωνούμε τζαι με τούτο αγαπητέ αντιπολιτευόμενε.

        Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      5 Ιουνίου, 2012 22:22

      Ματίλτα, ακόμα και αν μου βάλεις το πιο αποκρουστικό κόμμα, το ΕΥΡΩΚΟ, θα σου πω ότι ο εκπρόσωπος τύπου ο Γιωργάλλας (;) μου φαίνεται έξυπνος και ικανός τύπος.

      Με ποσοτικά κριτήρια είμαι πολύ περισσότερο αντιευρωκόκος, παρά αντιακελικός – με τον τρόπο που ορίζεις εσύ τα πράγματα.

      Στην πραγματικότητα όμως ούτε το ένα συμβαίνει ούτε το άλλο: κρίνονται βάσει των συμπεριφορών, των ικανοτήτων, του κατά πόσον κυβερνούν ή αντιπολιτεύονται, των προσώπων, των αποτελεσμάτων, και φυσικά των ιδεών τους.

      Ο αντιακελισμός είναι μια εύκολη δικαιολογία να υπερβούν κάποιοι την κριτική που τους αξίζει, και φυσικά να εκτρέψουν τη συζήτηση μακριά από επιχειρήματα.

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.