Skip to content

Χριστόφιας: «Κυπριακή συνταγή» για την κρίση (Και μια παρέμβαση του φίλου Ολάντ, για την επερχόμενη καταβαράθρωση).

Ιουνίου 14, 2012

 Ο άνθρωπος δεν μας επιτρέπει καν να αγιάσουμε! Είναι άσχετος με το θέμα, το φωνάζει πως είναι άσχετος με το θέμα, και παρ’ όλα ταύτα επιμένει να ανοίγει το στόμα του εντός και εκτός κειμένου, και κυριολεκτικά να διαλαλεί την ασχετοσύνη του.

 

Ο «απλός άνθρωπος» πρόεδρε Χριστόφια υποφέρει εδώ και πολύ καιρό από την κρίση, ο «απλός άνθρωπος» έχει χάσει τη δουλειά του, έχει δει σημαντική μείωση στο μισθό του, έχει δει την επιχείρηση του να κλείνει, έχει δει τους ενοικιαστές του να φεύγουν, έχει δει τις δουλειές του να αποδεκατίζονται, έχει δει τους χρεώστες του να παττίζουν, έχει δει τις τράπεζες να τον πατούν μες τον λαιμό, έχει δει τα μισά μαγαζιά στους κυρίους δρόμους να κλείνουν, έχει δει τους λογαριασμούς υπηρεσιών να ανεβαίνουν στα ύψη, έχει δει τη ζωή του να ανατρέπεται.

 

Μια ανατροπή που ο  πρόεδρος δεν έχει καν την δυνατότητα να δει, μέσα στην ιδεολογική του τύφλα, και την ανικανότητα του να αναγνωρίσει πως η κοινωνία δεν αποτελείται μόνο από δημόσιους (ή πιο σωστά κατοχυρωμένους) υπαλλήλους.

 

Γιατί, στο μυαλό του πρόεδρου ο «απλός άνθρωπος» είναι ο δημόσιος υπάλληλος, που  έχει μπει κάτω από ένα προστατευτικό δίχτυ και δεν πρέπει να φορτωθεί μίσσιη μου τα βάρη της κρίσης, γιατί είναι «εργαζόμενος». Καλά ρε, (και το «ρε» λέγεται με πλήρη απαξίωση και πλήρη απώλεια σεβασμού), οι υπόλοιποι τι είμαστε; Οι μαλάκες της παρέας που θα συνεχίζουμε να ζούμε στην κρίση μας για να μην αγγίξεις τα κεκτημένα, και τα συντεχνιασμένα, και τα κρατικώς προστατευόμενα συμφέροντα, γιατί δεν μπορείς να καταλάβεις πως άλλο η ιδεολογία και άλλο η πραγματικότητα;

 

Η «κρυάδα» έχει παγώσει όλο το νησί, η οικονομία παραπαίει, οι επενδύσεις γίνονται μόνο από όσους δεν έχουν σώας τας φρένας, και ο άνθρωπος επιμένει να προκαλεί και να μας ζητά να …μοιραστούμε το πάπλωμα!

 

Ναι, το ανωτέρω είναι ένα θυμωμένο αντιΑΚΕΛικό κείμενο,  (εμπνευσμένο από τις δηλώσεις που μπορείτε να διαβάσετε πιο κάτω) αφού για όσους συμφωνούν με τον πρόεδρο δεν είναι δυνατόν να ειδωθεί διαφορετικά.

 

Ο θυμός όμως γίνεται εντονότερος αφού ο Χριστόφιας θα μπορούσε να ήταν κάτι άλλο. Θα μπορούσε να ήταν ένας νούσιμος και πραγματιστής αριστερός και να συμπεριφέρεται όπως τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

 

Διαβάστε αυτό:

 

«Πρέπει, όμως, να τους προειδοποιήσω διότι είναι καθήκον μου, διότι είμαι φίλος της Ελλάδας: Εάν έχει δοθεί η εντύπωση ότι οι Έλληνες θέλουν να απομακρυνθούν από τις συμφωνηθείσες δεσμεύσεις και να εγκαταλείψουν κάθε προοπτική ανάκαμψης τότε, θα υπάρξουν χώρες εντός της Ευρωζώνης που θα προτιμήσουν να τερματίσουν την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Προτιμώ λοιπόν να το πω διότι αυτή είναι η γλώσσα της αλήθειας. Εγώ δεν στηρίζω αυτήν την τοποθέτηση. Θέλω να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη αλλά, οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό προϋποθέτει μια σχέση εμπιστοσύνης», τόνισε ο Ολάντ.»

 

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως ο Σοσιαλιστής Γάλλος, λέει στους Έλληνες να παραιτήσουν τις πελλάρες και τα πειράματα, και να ψηφίσουν κόμματα (δηλαδή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), που στηρίζουν τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα. Ο Ολάντ βρίσκεται πολιτικά αριστερά του κέντρου, αλλά δεν διστάζει να κάνει δηλώσεις που ορίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού και που βγάζουν εκτός παιγνιδιού Τσίπρα, Παπαρήγα, Καμμένο και άλλες ανεύθυνες πολιτικές δυνάμεις.

 

Δεν νοιώθω καθόλου καλά που ταυτίζομε με μια τέτοια τοποθέτηση, όχι μόνο γιατί δεν συμπάθησα ποτέ τον Σαμαρά, όχι μόνο γιατί γνωρίζω παρά πολύ καλά πως τα δυο αυτά κόμματα είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για την βαθιά κρίση, αλλά γιατί προτιμώ μια δύσκολη (και ομολογουμένως αμφίβολη) ανάρρωση με την αξιοποίηση φίλων, όπως τον κ. Ολάντ, παρά μια βουτιά στο κενό.

 

Όλη η ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Φρανσουά Ολάντ εδώ.

 

Επίσης αναρωτιέμαι: ο Χριστόφιας συμφωνεί με τον Ολάντ, ή αυτούς που επικρίνει ο Ολάντ; Είναι σε θέση να αντιληφθεί γιατί έχει αυτή τη στάση ο Ολάντ;

 

Και το κυριότερο: τον νοιάζει;

 

 

 Όλες οι δηλώσεις Χριστόφια εδώ:

«Η Κύπρος προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κρίση διαφορετικά από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, διαφορετικά από τη ‘μόδα’ που έχει επικρατήσει να φορτώνονται τα βάρη της κρίσης στον απλό άνθρωπο και μέσα από τη λιτότητα και μάλιστα απάνθρωπη λιτότητα», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Μιλώντας σε τελετή στο προεδρικό μέγαρο, ο πρόεδρος είπε ότι «εμείς παίρνουμε μέτρα, τα οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση μερικές φορές έχει χαιρετίσει». 

«Όταν λέμε τώρα ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση πρέπει να αφουγκραστεί, να αποδεχθεί και να υλοποιήσει τις κατευθυντήριες γραμμές που δίνει η Ένωση στα σχόλια της, θα πρέπει κανείς που πραγματικά θέλει να μελετήσει καλόβολα και τα σχόλια και της ΕΕ και το τι κάνουμε, να δει ότι είμαστε στα πλαίσια της υλοποίησης ακριβώς των κατευθύνσεων που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση και του δημοσιονομικού ελλείμματος και του δημόσιου χρέους και ευρύτερα των προβλημάτων της χώρας μας». 

Θα εξαγγελθούν κάποια μέτρα και θέλω να επαναλάβω κατηγορηματικά ότι δεν θα φορτώσουμε στους ώμους των απλών ανθρώπων το βάρος των μέτρων που χρειάζεται να ληφθούν για να αντιμετωπίσουμε όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά τα προβλήματα που δημιουργεί η κρίση. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος και κατηγορηματικός». 

Μιλώντας στην τελετή επίδοσης κρατικών χορηγιών για το 2012 σε εθελοντικές οργανώσεις και σε Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης που λειτουργούν προγράμματα κοινωνικής φροντίδας, που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε εκτός κειμένου αναφορές του είπε ότι «την οικονομική κρίση δεν την προκάλεσε ο Χριστόφιας, δεν την προκάλεσε η Κυβέρνηση. Η κρίση είναι κρίση του συστήματος, είναι παγκόσμια, είναι βαθιά», προσθέτοντας ότι πρόκειται για «κρίση θεσμών, αξιών και οικονομίας. Είναι πρωτοφανής σίγουρα διότι η δίψα για κέρδος δυστυχώς είναι ακόρεστη. 

Ο Μαχάτμα Γκάντι έλεγε ότι ο κόσμος μπορεί να παραγάγει εμπορεύματα για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των κατοίκων του πλανήτη, αλλά δεν μπορεί να καλύψει την απληστία. 

Προσπαθούμε στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας να μην αγγίξουμε την κοινωνική πολιτική του κράτους την οποίαν έχουμε καθιερώσει και διευρύνει. Για αυτό και δεν μειώνεται το κονδύλι των χορηγιών. Το πρόβλημά μας είναι ότι δεν αυξάνεται. Καλώ σε εγρήγορση και επιστράτευση της υπομονής μας. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή στον εθελοντισμό και σε αυτά που προσφέρουμε. 

Η δική μου επιμονή παρά τις προτάσεις που γίνονται από διάφορες κατευθύνσεις είναι ότι δεν θα μειώσουμε τα κονδύλια. Πρέπει να δούμε την ‘κρυάδα’ και να ‘μοιραστούμε το πάπλωμα’. Όμως», διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας «όσο είμαι Πρόεδρος η κοινωνική πολιτική του κράτους δεν πρόκειται να αναθεωρηθεί. Να μην ανησυχούν ούτε οι γέροντες ούτε οι νέοι ούτε οι αναξιοπαθούντες. Θα συνεχίσουμε με γινάτι, αυτά τα θεμέλια που έχουμε θέσει να μην τα αγγίξουμε και, αν είναι δυνατόν, να τα στερεώσουμε ακόμη περισσότερο.

 

Πηγή.

Advertisements
17 Σχόλια leave one →
 1. Ιουνίου 14, 2012 07:44

  ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διαχειρίστικαν και την κρίση τα τελευταία χρόνια μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Τα αποτελέσματα ήταν απόλυτα αρνητικά. Η Ελληνική οικονομία είναι διασωληνωμένη με μηδενική ελπίδα, ή τεκμήριο ελπίδας αν προτιμάς, για ανάκαμψη. Τα συστημικά προβλήματα δεν έχουν λυθεί. Ούτε διαφάνεια υπάρχει, ούτε επαγγέλματα άνοιξαν, ούτε νομοθετήθηκε κάτι που να βάζει σε θέση ευθύνης τους πολιτικούς, ούτε η δικαιωσύνη εξυγιάνθηκε ούτε η αστυνομία που δέρνει. Αν αυτοί είναι οι υπεύθυνοι θα πάρω τον ανεύθυνο Τσίπρα.

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Ιουνίου 14, 2012 07:48

   Καλώς. Και το ηλιακό σύστημα ξεκίνησε κάποτε από το χάος.

   Μου αρέσει!

  • Πουπουξιος permalink
   Ιουνίου 14, 2012 12:46

   Στην Κυπρο, απο την αρχη της κρισης, απο τη μερα που γεννηθηκε η κριση την διαχειριζεται το κυβερνο-Ακελ. Ακομα τη ‘διαχειριζεται’ και τα αποτελεσματα δεν ειναι μονο αρνητικα αλλα πολυ χειροτερα.

   Μου αρέσει!

 2. Ιουνίου 14, 2012 08:33

  Ακριβώς. Δυστυχώς ή ευτυχώς εδώ που βρισκόμαστε το χάος προσφέρει περισσότερη ελπίδα από την υφιστάμενη τάξη.

  Μου αρέσει!

 3. strovoliotis permalink*
  Ιουνίου 14, 2012 14:14

  Greek bank stocks surge on pro-bailout optimism ahead of vote

  ROME | Thu Jun 14, 2012 11:24am BST
  (Reuters) – Greek banking stocks surged on Thursday, rising over 20 percent amid market talk that secret opinion polls were showing that a government favourable to the international bailout agreement was likely to emerge after the June 17 election.

  «The market sees that a pro-European government which will push ahead with reforms will be formed on Sunday,» Panagiotis Kladis, an analyst at NBG Securities told Reuters.

  Another broker said the market was trading the scenario that the radical leftist SYRIZA party, which opposes the European Union and International Monetary Fund-led bailout deal, would not gain enough support to form a government.

  Μου αρέσει!

  • Πουπουξιος permalink
   Ιουνίου 14, 2012 16:14

   Greeks Withdraw $1 Billion a Day Ahead of Vote

   Bankers said up to 800 million euros ($1 billion) were leaving major banks daily and retailers said some of the money was being used to buy pasta and canned goods, as fears of returning to the drachma were fanned by rumors that a radical leftist leader may win the election.

   New Democracy has been telling voters they must choose between the euro or the drachma, while Syriza promises to end the austerity measures imposed by Greece’s international lenders, such as salary and pension cuts, that have driven many Greeks into abject poverty.

   http://www.cnbc.com/id/47793980

   Μου αρέσει!

 4. Ιουνίου 14, 2012 14:38

  Μου αρέσει!

 5. strovoliotis permalink*
  Ιουνίου 14, 2012 14:59

  «Καταστροφικές» θα ήταν οι οικονομικές επιπτώσεις ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος σε άρθρο του στην γερμανική οικονομική εφημερίδα «Der Handelsblatt», κάνει λόγο και για σοβαρές κοινωνικές συνέπειες, ενώ παράλληλα επιμένει ότι η εξυγίανση της οικονομίας πρέπει να γίνει εντός και όχι έκτος ευρώ.

  Διερωτώμενος εάν «υπάρχει για την Ελλάδα εναλλακτική οδός από αυτή τη σκληρή πορεία εξυγίανσης των δημοσιονομικών της και την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας εντός της Ευρωζώνης», εξηγεί ότι θεωρητικά η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα θα έδινε στη χώρα μεγάλη ευελιξία στον τομέα της οικονομίας, αναφέρεται ωστόσο στους κινδύνους από μια τέτοια εξέλιξη.

  «Στην πράξη, θα ισοδυναμούσε με διακοπή στην εξυπηρέτηση του χρέους και αυτό θα είχε πολύ αρνητικές συνέπειες, όπως επιτάχυνση του πληθωρισμού, κατάρρευση του πραγματικού εισοδήματος, αποκλεισμό των ελληνικών τραπεζών από τις αγορές κεφαλαίου και υπέρμετρες δυσκολίες όσον αφορά τη διαδικασία εξυγίανσης του προϋπολογισμού», αναφέρει χαρακτηριστικά.

  http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/l-papadimos-katastrofikes-oi-epiptoseis-mias-eksodoy-apo-eyro

  Μου αρέσει!

 6. ΤΟΧΟΤΗΣ permalink
  Ιουνίου 14, 2012 22:36

  Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Μόσχα, η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα, έχει εγκρίνει διακρατικό δάνειο προς την Κύπρο, ύψους πέντε δις! Άγνωστοι μέχρι στιγμής οι όροι. Μπορεί όμως κανείς να φανταστεί ότι το επιτόκιο θα είναι μικρότερο από το ΅3% που πήρε η Ισπανία από τον ευρωπαικό μηχανισμό; Πέντε δις τώρα και δύομιση που πήραμε πέρσι, σύνολο 7.5 δις. Αν αυτό δεν είναι υποθήκευση στη Μόσχα τότε τι είναι; Θα μου πείτε ότι αν μπαίναμε στον μηχανισμό αυτό θα σήμαινε υποθήκευση στην ΕΕ. Ας το δεχτώ χάριν συζήτησης. Εσείς ποιους προτιμάτε από τους δύο;

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Ιουνίου 14, 2012 22:42

   «Το ξανθό γένος». Έτσι μένουν ευχαριστημένοι και κομμουνιστές και εθνικιστές!

   Μου αρέσει!

  • Ιουνίου 15, 2012 02:13

   Οι όροι είναι γνωστοί:

   »Η Κυπριακή Δημοκρατία επιλέγει την απομόνωση εντός της ΕΕ προκειμένου να υπερασπιστεί τη Ρωσία, ακόμα και σε θέματα που για την ίδια τη Μόσχα δεν κρίνονται ως ιδιαίτερης σημασίας.

   Ο «Π» αποκαλύπτει σήμερα δύο σημειώματα των μονίμων αντιπροσωπειών της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης (ΣτΕ) και στον ΟΑΣΕ, που καταδεικνύουν πως η Λευκωσία δεν διστάζει να απομονωθεί από τους 26 εταίρους της στην ΕΕ προκειμένου να στηρίξει τη Μόσχα, και μάλιστα σε ένα θέμα που έχει να κάνει με καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Κυπριακή Δημοκρατία μπλόκαρε την προσπάθεια επίτευξης κοινής στάσης της ΕΕ σε σχέση με την καταδίκη ενός νόμου που ψηφίστηκε στην περιφέρεια της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία και αφορούσε την ποινικοποίηση της «προπαγάνδας υπέρ των ΛΟΑΤ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφισεξουαλικοί, Τρανσέξουαλ) και της παιδεραστίας». Ο συγκεκριμένος νόμος χαρακτηρίστηκε ως ομοφοβικός, αφού ποινικοποιεί κάθε δικαίωμα έκφρασης των ΛΟΑΤ.

   Πρώτα η Ρωσία….
   Σε εμπιστευτικό σημείωμα ημερομηνίας 19/3/2012 της μόνιμης αντιπροσώπου μας στο ΣτΕ αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι αν και στηρίξαμε τη Ρωσία συγκρουόμενοι με τους 26 εταίρους μας, «κεφαλαιοποίηση θέσης μας έναντι Ρωσίας δεν αναμένεται σε σχέση με τη στάση που θα τηρήσει η τελευταία επί ζητημάτων μας στην 4η Διακρατική, λόγω αντιστρόφως ανάλογων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ρωσία σε ατομικές προσφυγές κατά αυτής». Δηλαδή προσφέραμε στήριξη χωρίς αντάλλαγμα και με σημαντικό κόστος, καθώς στο ίδιο σημείωμα αναφέρεται πως η στάση μας επηρέασε πολύ αρνητικά Βαλτικά κράτη, Γαλλία, Γερμανία και Ρουμανία και η μόνιμη αντιπρόσωπός μας σημειώνει: «Στις πιο πάνω ομάδες/ γεωγραφικές συσπειρώσεις Κρατών Μελών στοχεύσαμε κατά προηγούμενες επαφές μας, ώστε να εξασφαλίσουμε αλλαγή στάσης στο περιουσιακό και στήριξη στα υπόλοιπα θέματα της 4ης Διακρατικής. Εκτιμούμε πως με συλλογικές προσπάθειές μας κατέστη δυνατή η μερική μεταστροφή στάσης Σουηδίας, Δανίας και κυρίως η διάσπαση κοινής στάσης Βαλτικών χωρών με τη σημαντική αλλαγή θέσης Λετονίας και την παράλληλη στάση σιγής υπολοίπων». Είναι προφανές ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποφάσισε να θυσιάσει τα δικά της συμφέροντα για να μην επικριθεί η Ρωσία. Ωστόσο οι υπόλοιποι 26 προχώρησαν σε δήλωση καταδίκης του νόμου της Αγίας Πετρούπολης, επικρίνοντας παράλληλα έντονα τη στάση της Λευκωσίας, την οποία χαρακτήρισαν ακατανόητη.

   Στην υπηρεσία του Κρεμλίνου!
   Ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία έδινε μάχη για να υπερασπιστεί τη Ρωσία, ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στο ΣτΕ είχε πληροφορήσει την κυπριακή αντιπροσωπεία ότι η χώρα του δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ζήτημα. Ωστόσο, μετά την «περήφανη» στάση μας, και όπως αναφέρεται στο εμπιστευτικό σημείωμα, προσέγγισε τη μόνιμη αντιπρόσωπο της Κύπρου «για να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες Ρωσίας για στάση Κυπριακής Δημοκρατίας τoνίζοντας παράλληλα (Cyprus should economize efforts) γιατί η Ρωσία θα χρειαστεί τη βοήθεια Κυπριακής Δημοκρατίας σε πιο σημαντικά γι’ αυτήν θέματα».

   Μηδαμινή εκτίμηση
   Εμπιστευτικό σημείωμα της μόνιμης αντιπροσωπείας μας στον ΟΑΣΕ αναφέρει πως λόγω της στάσης μας «η Κύπρος βρίσκεται σε επίπεδο μηδαμινής εκτίμησης από τους εταίρους της και απόλυτα απομονωμένη από αυτούς τις παραμονές της προεδρίας (ακόμα και σε διαπροσωπικό επίπεδο οι συνάδελφοι τηρούν αποστάσεις από μας). Το αποτέλεσμα της στάσης της ΚΔ ήταν να δοθεί η εντύπωση ότι η ΕΕ αποτελείται από 36 κράτη μέλη».

   Η μόνιμη αντιπροσωπεία της Κύπρου στον ΟΑΣΕ υποστηρίζει, επίσης, ότι κάναμε μία τρύπα στο νερό, αφού «αν η λογική της στάσης μας ήταν να μην γίνει επικριτική δήλωση της ΕΕ εναντίον της Ρωσίας, είναι σαφές ότι η στάση μας -ενώ θα έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες- εντούτοις δεν ωφέλησε κανέναν», αφού η δήλωση τελικά έγινε από τους 26 και συνεπώς ασκήθηκε κριτική στη Ρωσία. Την ίδια στιγμή, όμως, «η ΕΕ δεν κατάφερε να μιλήσει με μία φωνή πάνω σε θέμα προτεραιότητάς της, και σύμφωνα με πολιτικές της, και φάνηκε διαιρεμένη στην εξωτερική της πολιτική».

   Για λόγους αρχής!
   Το υπ. Εξωτερικών σε γραπτή δήλωσή του αναφορικά προς το θέμα που δημιουργήθηκε με την διαφοροποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας από τους 26 εταίρους της υποστηρίζει πως «προσπάθεια του υπ. Εξωτερικών είναι πάντοτε να αναδεικνύει τις θέσεις αρχών ανεξαρτήτως περίπτωσης, αλλά και να αγωνίζεται καθημερινά για τον περιορισμό μεθόδων και πολιτικών ’δύο μέτρων και δύο σταθμών’, ιδιαίτερα όσον αφορά την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Σημειώνει πως τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να τυγχάνουν σεβασμού σε παγκόσμια κλίμακα και όχι επιλεκτικά. Φέρνει ως παράδειγμα την περίπτωση της Τουρκίας, η οποία αντιμετωπίζεται στη βάση της πολιτικής των δύο μέτρων και των δύο σταθμών.

   Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, το υπ. Εξωτερικών αναφέρει πως ο ενδοιασμός της Κύπρου «ήταν ότι το λεκτικό το οποίο επιλέχτηκε για να χρησιμοποιηθεί ως κείμενο της δήλωσης ήταν τόσο επικριτικό που όχι μόνο δεν θα εξυπηρετούσε το στόχο της ΕΕ, αλλά με το ύφος του θα επέφερε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα». Αναφέρεται ακόμα ότι η Κύπρος δεν συναίνεσε, αφού απέτυχαν οι προσπάθειες για αλλαγή του λεκτικού.

   «Η θέση που τηρήσαμε στη συγκεκριμένη περίπτωση», αναφέρει η ανακοίνωση του υπ. Εξωτερικών «ήταν θέση αρχής και θέση ότι δεν μπορούμε να δεχθούμε την απροκάλυπτη πολιτική των ’δύο μέτρων και δύο σταθμών’».
   Στη συνέχεια σημειώνεται πως «η θέση της Κύπρου όσον αφορά την προστασία και προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ξεκάθαρη και δεν χωρεί αμφισβήτησης, γιατί η πτυχή της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελεί την καρδιά του κυπριακού προβλήματος». Το υπ. Εξωτερικών σημειώνει πως «αγωνιζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια της κατοχής μέρους της πατρίδας μας, για να αναδείξουμε όλες τις πτυχές της μαζικής παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκ μέρους της Τουρκίας». Τέλος, καταγράφονται οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία στα θέματα των αγνοουμένων, των ε/κ περιουσιών, της καταστροφής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, κατά παράβαση ακόμα και αποφάσεων του ΕΔΑΔ.»

   Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»
   ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
   07/04/2012 – 10:04
   Πηγή: http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=217884&-V=articles

   Μου αρέσει!

 7. strovoliotis permalink*
  Ιουνίου 15, 2012 07:20

  «Άλλο η Ισπανία, άλλο η Κύπρος δηλώνει ο Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Ολι Ρεν, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμμιά σύγκριση μεταξύ των οικονομιών των δύο χωρών.

  Επανέλαβε επίσης ότι η Λευκωσία δεν έχει υποβάλει αίτηση για χρηματοδοτική στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Ο εκπρόσωπος του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Αμαντέο Αλταφάζ, σχολιάζοντας το γεγονός ότι η κυπριακή Κυβέρνηση αναζητεί στήριξη από τρίτες χώρες, όπως η Ρωσία και η Κίνα, είπε ότι δεν θα το χαρακτήριζε σχέδιο διάσωσης.

  Είμαστε, τόνισε, σε μια ελεύθερη αγορά και οι κυπριακές αρχές μπορούν να έχουν αυτού του είδους τις διμερείς επαφές με κάθε εταίρο τους στον κόσμο.

  Υπενθύμισε πρόσφατη δήλωση του Ολι Ρεν στο Ευρωκοινοβούλιο, ότι η Κύπρος αντιμετωπίζει πολύ σημαντικές ανισορροπίες και ότι αυτό σημειώνεται και στις συστάσεις της Κομισιόν που δόθηκαν στη δημοσιότητα το Μάιο.

  Ανισορροπίες, τις οποίες όπως επεσήμανε ο Αμαντέο Αλταφάζ, δεν αφορούν μόνο το χρηματοπιστωτικό τομέα, ο οποίος όπως επεσήμανε είναι εκτεθειμένος στην ελληνική οικονομία, αλλά και τους τομείς των δημοσίων οικονομικών, της αγοράς εργασίας και της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας.

  Για να καταλήξει ότι πρόκειται για μια πολύπλοκη κατάσταση, αλλά στο παρόν στάδιο δεν υπήρξε οποιοδήποτε αίτημα για στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση.»

  Δηλαδή δεν είναι μόνο οι τράπεζες το πρόβλημα μας; Τι μαθαίνει κανείς που τούτους τους Ευρωπαίους!!!

  Μου αρέσει!

 8. Ιουνίου 15, 2012 14:59

  Κολοκύθια με αβγά (http://greekcook.gr/syntages/kolokythia_me_abga)

  Υλικά (για 4 άτομα) :
  2-3 κολοκύθια μεγάλα (όπως εκείνα μου βάζουμε στο μουσακά)

  5-6 αβγά

  πατάτες κομένες όπως για ομελέτα

  ντομάτες

  Εκτέλεση:
  Κόβουμε ροδέλες τα κολοκύθια και τα βάζουμε σε αρκετά μεγάλο τηγάνι να αρχίσουν να μαραίνονται.

  Εντωμεταξύ τηγανίζουμε σε άλλο σκεύος τις πατάτες , όπως όταν κάνουμε ομελέτα (όχι πολύ τραγανές).

  Όταν τα κολοκύθια αρχίζουν να είναι μαλακά, ρίχνουμε την ντομάτα τριμένη, χωρίς σπόρους και φλούδες. Όχι πριν, γιατί μετά δεν ψήνονται τα κολοκύθια.

  Όταν ψηθεί λίγο η ντομάτα (ανακατεύουμε προσεχτικά μη λiώσουμε τα κολοκύθια), μετά από κάνα δεκάλεπτο, ρίχνουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε να ποτίσουν από την ντομάτα.

  Σε λίγο χτυπάμε και τα αβγά και τα ρίχνουμε. Τα αφήνουμε να ψηθούν λίγο… και καλή όρεξη!!!

  Μου αρέσει!

  • Ελενα permalink
   Ιουνίου 16, 2012 11:08

   Χα! Είδες Στροβολιώτη? Αυτά που λαλεί ο Αγρινός, καταλάβει ο Πρόεδρος! Εδώκαν τζιαι οι πυράες…πού να δουλέψει ο νους του για οικονομία! Στο Κυπρακό εδίπλωσεν τα που την ημέρα που …ανέλαβεν! Εν να ασχοληθεί με τα οικονομικά….εν τζια στα εγγλέζικα οι παραπάνω όροι και πληροφορίες.ΘΕΛΟΥΜΕΝ τον ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ???? θα μας κλείσει πριν να πούμεν ….ΑΚΕΛ!

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: