Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προεδρικές 2013 – τρίτη ανάρτηση: το μεγάλο πλεονέκτημα του Σταύρου Μαλά.

19 Ιουνίου, 2012

Στην πρώτη ανάρτηση αυτής της σειράς, έγραφα: «….το επόμενο βήμα θα ήταν η επιλογή ενός ανθρώπου όπως τον Γιώργο Βασιλείου. Ένας άνθρωπος που θα έχει σαφή πιστοποιητικά αναφορικά με το κυπριακό, θα έχει νούσιμες απόψεις για την οικονομία, και θα είναι σε θέση να πείσει τους ψηφοφόρους πως η πενταετία του Χριστόφια ήταν  μια αρνητική παρένθεση, η οποία και με τη συμφωνία του ιδίου του κόμματος, θα πρέπει να μπει στη λήθη.»

Ο Σταύρος Μαλάς πολιτεύθηκε με τους ΕΔΗ και προσωπικά με τον Γιώργο Βασιλείου. Ο πατέρας του Σταύρου Μαλά ήταν από τους έμπιστους του εθνάρχη Μακαρίου. Ο Σταύρος Μαλάς τάχθηκε με το ΝΑΙ το 2004, και είχε λοιπόν βρεθεί στο αντίπαλο στρατόπεδο από εκείνο στο οποίο είχε ατυχώς προσχωρήσει το ΑΚΕΛ.

Ο Σταύρος Μαλάς είναι ένας  σοβαρός και καλός επιστήμονας, ενώ το έργο του στο υπουργείο υγείας κρίνεται γενικά ως θετικό.

Τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει κανείς από έναν υποψήφιο της αριστεράς;

Χμμμ, λίγο περισσότερη πολιτική πείρα, και ίσως πιο πολλή αναγνωρισιμότητα που συνήθως προσφέρει η κατάκτηση υψηλών αξιωμάτων στα κόμματα.  Εδώ κάποιος καθαρόαιμος ΑΚΕΛικός θα μπορούσε να προσθέσει πως ο Μαλάς δεν έχει την ιδεολογική καθαρότητα, εκείνη που θα του έδινε την ευκαιρία να έχει άποψη και θέση ακόμα και για θέματα για τα οποία δεν καταλαβαίνει.

Όπως δηλαδή κάνει ο πρόεδρος Χριστόφιας.

Ε, αυτό είναι νομίζω το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Σταύρου Μαλά. Η μικρή του πολιτική πείρα, η απόσταση που εκ των πραγμάτων έχει από την ΑΚΕΛική κομματική σχολή και την αλλοπρόσαλλη πολιτική πρακτική του κόμματος, θα μπορούσαν να του δώσουν ένα ευφυέστατο πλεονέκτημα γιατί δεν θα είναι υποχρεωμένος να υποστηρίζει τις αστοχίες και τις γκάφες Χριστόφια κατά τα πέντε αυτά τραγικά χρόνια.

Αν ο Σταύρος Μαλάς κινηθεί μέσα σε αυτά τα πλαίσια, δηλώνω ευθέως πως θα μπορούσε να αποτελέσει επιλογή. Αν ο Σταυρός Μαλάς κατέβει με ένα ορθολογιστικό οικονομικό πρόγραμμα, που θα είναι πάρα πολύ βολικό να απέχει από τα οικονομικά που γνωρίζει ο πρόεδρος Χριστόφιας, τότε η υποψηφιότητα Μαλά θα μπορούσε να λειτουργήσει και σε ένα επιπρόσθετο πεδίο: εκείνο του εκσυγχρονισμού και αναμόρφωσης του ΑΚΕΛ σε ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό χώρο.

Φυσικά, τα πράγματα δεν είναι ποτέ ιδανικά. Αν ο Μαλάς περάσει στο δεύτερο γύρο, κάτι που του το εύχομαι, κυρίως για να αποκλειστεί νωρίς νωρίς ο κίνδυνος να έχουμε πρόεδρο κάποιο του λυσοφοβικού χώρου, τον Λιλλήκκα ή κάποιο άλλο εκλεκτό, τότε θα πρέπει να διαπραγματευτεί με τα κόμματα εκείνου του θλιβερού χώρου. Και αν έχω τις αμφιβολίες και τις ανησυχίες μου κατά πόσον ο  Αναστασιάδης θα σταθεί στον πούντο του και δεν θα ξεπουλήσει το προφίλ που έκτισε την τελευταία δεκαετία για το Κυπριακό, πόσο μάλλον ο  Μαλάς, χωρίς πολιτική πείρα, χωρίς δικό του κόμμα.  Η λογική της πλειοδοσίας προς τον λυσοφοβικό χώρο μπορεί να τον κάνει πολύ ευάλωτο και αγνώριστο, 5 μέρες πριν τη δεύτερη Κυριακή. Παρ όλα ταύτα όμως , και στο βαθμό που θα παίξει το Κυπριακό, στο βαθμό που θα περνά από το χέρι του Σταύρου Μαλά, πιστεύω πως θα κρατήσει θετικές θέσεις.

Βεβαίως, εκ των πραγμάτων, το Κυπριακό περνά σε δεύτερη μοίρα, κυρίως,  λόγω των επιλογών και επιδόσεων του Δημήτρη Χριστόφια κατά την τελευταία δεκαετία. Οι ψηφοφόροι ανησυχούν τώρα περισσότερο για την οικονομία και την διαχείριση της, κάτι στο οποίο επίσης απέτυχε οικτρά ο κ. Χριστόφιας. Άρα είναι λογικό να θεωρήσει κάποιος πως η δυνατότητα του κ. Μαλά να προτάξει ένα αξιόπιστο και προοδευτικό προφίλ που μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, θα εξαρτηθεί από τις θέσεις του στα ζητήματα της οικονομίας, ή πιο σωστά στα ζητήματα διαχείρισης της ελεύθερης αγοράς σε ένα αστικό κράτος. Οι λέξεις χρησιμοποιούνται  επίτηδες για να καταλάβουν εκείνοι που πρέπει να καταλάβουν.

Και ένα τελευταίο στοιχείο: την ίδια μέρα που αποφασίζουν τα όργανα του ΑΚΕΛ για Μαλά, έρχεται η συνέντευξη Χριστόφια στη Μιλλιέτ, στην οποία μας απειλεί πως είναι δυνατόν να θέσει ξανά υποψηφιότητα, αν λέει, υπάρξει πρόοδος στο Κυπριακό! Δεν πιστεύω φυσικά να το σχεδίασε, αλλά η σύμπτωση ήταν μάλλον άκομψη!

Και επί της ουσίας: ο άνθρωπος που έκανε πρόεδρο τον εθνικιστή Τάσσο Παπαδόπουλο, ο άνθρωπος που με την ατολμία και την αναβλητικότητα του έκαψε και την τελευταία πιθανότητα λύσης, έρχεται τώρα που έχουν όλα σκορπίσει να μιλά για … πρόοδο! Αυτό δεν είναι πολιτική δήλωση: είναι απύθμενο θράσος!

118 Σχόλια leave one →
  1. 19 Ιουνίου, 2012 07:49

    Στα υπέρ του Σταύρου Μαλά είναι ότι όταν κινείται αυτόνομα μπορεί να ζητά συμβουλές και να αξιοποιεί τη γνώση άλλων: http://www.mfcsplatis.com/research/12.pdf

    Δυστυχώς όμως πούλησε την ψυχή του στον Χριστόφια. Αφενός θα είναι πολύ δύσκολο να αποστασιοποιηθεί από την πολιτική Χριστόφια, ενώ θα είναι ακόμη δυσκολότερο να εκλεγεί χωρίς να την αποκηρύξει. Μάλλον είναι ο ιδανικός υποψήφιος μίας χρήσης που θα διαφυλάξει το ΑΚΕΛ από τη φθορά της πολιτικής Χριστόφια.

    Μου αρέσει!

    • Ανώνυμος permalink
      19 Ιουνίου, 2012 09:12

      ο Μαλλας ενna καμει καζινο? ενna καμει αιτηση για το συνετερισμο για την ειρηνη? εννα παρει τα μετρα που εισηγητε η φωνουλλα του βασιλειου? τζαι αν θα τα καμει τουτα με τις ψηφους ποιους θα τα περασει στη βουλη? του ακελ?

      xwrikos

      Μου αρέσει!

      • Xe xe xe xe xe xe permalink
        19 Ιουνίου, 2012 14:35

        Αυτό σε μάρανε; Ποιός θα τα ψηφίσει; Θα τα ψηφίσουνε οι άλλοι βρε ανόητε που γράφεις για να γράφεις. Τί ηλίθιος θεέ μου.

        Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        19 Ιουνίου, 2012 20:51

        Χωρικέ, βάσιμες οι απορίες σου.

        Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      19 Ιουνίου, 2012 20:50

      Αντιπολιτευόμενε, δεν έχω πολλά επιχειρήματα να αντικρούσω το σχόλιο σου ή τη σημερινή σου ανάρτηση. Λέω όμως πως αφού το ΑΚΕΛ θα έχει που θα έχει υποψήφιο, ας είναι κάποιος που μπορεί να αποτελέσει επιλογή. Το αν θα *είναι* τελικά επιλογή, θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από εκείνον.

      Μου αρέσει!

      • 19 Ιουνίου, 2012 21:00

        Στροβολιώτη, όπως έγραψα απαντώντας στην Έλενα, η υποψηφιότητα Μαλά είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα μπρος. Όπως όμως λέγει κι ίδια ο Μαλάς συντάχθηκε με τον Χριστόφια και τον υπερασπίστηκε για το Μαρί. Τον Καζαμία τον σέβομαι, και είχα μάλιστα πει πριν μερικές μέρες σε μια άλλη σου ανάρτηση, πως θα τον ψήφιζα, όχι μόνο επειδή επιχείρησε να προσφέρει στην Κύπρο αναλαμβάνοντας πολιτικό κόστος, κάτι που έπραττε κι ο Μαλάς πριν το 2007, αλλά κι επειδή αποστασιοποιήθηκε από τις πολιτικές του Χριστόφια και είπε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Θάθελα νάβλεπα τον Μαλά που μου είναι πολύ συμπαθής, να κάνει κάτι ανάλογο. Φοβάμαι όμως πως είναι μια Ιφιγένεια εν Αυλίδι.

        Μου αρέσει!

  2. Ανώνυμος permalink
    19 Ιουνίου, 2012 09:45

    Μετά από μια μαραθώνια συνεδρία, το πολιτικό γραφείο του κόμματος ομόφωνα κατέληξε στον Σταύρο Μαλά, ο οποίος ήταν και το μοναδικό όνομα που υπήρχε στο τραπέζι.

    http://www.sigmalive.com/news/politics/499490

    Εξαιρετικά τιμητική χαρακτήρισε την πρόταση του ΑΚΕΛ, να κατέλθει ως υποψήφιος στις Προεδρικές Εκλογές του 2013, ο Σταύρος Μαλάς.

    Ο κ. Μαλάς δήλωσε στο Sigmalive ότι σε περίπτωση που του γίνει και επίσημα η πρόταση από το έκτακτο συνέδριο του ΑΚΕΛ στις 21 Ιουλίου, τότε, θα προβληματιστεί, όπως είπε.

    http://www.sigmalive.com/news/politics/499632

    ————————————————————————————————————–

    το πολιτικο γραφειο ειχε ΜΟΝΟ ΕΝΑ ονομα στο τραπεζι και εκατεληξεν ΟΜΟΦΩΝΑ!!!!!! τζαι ο Μαλας δηλωνει οτι αν τις 21 ιουλιου οταν ολοκληρωθουν η διεργασιες του ακελ και τον επιλεξουν τοτε θα προβληματιστει τζαι θα τους πει αν καλιλα. δηλαδη το πολιτικον γραφειον του ακελ καμνει παναυρην με τον νουν του και θα παει μια προταση στο συνεδριο θα περασει και μετα ο μαλλας εννα σκεφτει τζαι μπορει να τους πει τζαι οχι?

    .αχαχαχαχαχαχα

    Μου αρέσει!

    • Ανώνυμος permalink
      19 Ιουνίου, 2012 14:21

      Ερωτηθείς αν είναι θετικός σε αυτό που προτείνετε, ο κ. Μαλά είπε ότι έχει θέσει το όνομα του στη διάθεση των συζητήσεων που γίνονται εντός του ΑΚΕΛ για μία πιθανή υποψηφιότητα.

      «Ομως, όπως έχω πει, ο δρόμος είναι μακρύς και δεν έχουμε καταλήξει σε οτιδήποτε», πρόσθεσε.

      Σε ερώτηση αν παραμένει στο πηδάλιο του Υπουργείου Υγείας, ο κ. Μαλάς είπε ότι οπωσδήποτε παραμένει στο Υπουργείο Υγείας. «Δεν έχει αλλάξει οτιδήποτε», ανέφερε.

      http://www.sigmalive.com/news/politics/499694

      Ποτε το εθεσεν στην διαθεσην του ακελ? πριν να δηλωσει εκπληκτος για αυτα που ακουεν την περασμενη εβδομαδα οτι εν εκλεκτος του ακελ τζαι ελαλεν οτι τα μαθενει απο τις εφημεριδες ξα μετα?

      ξα μετα ποu ειπεν σημερα το πρωιν οτι θα αποφασισει 21 ιουλιου?

      θα ευθημησουμεν πολυ και σε αυτην την προεκλογικην

      xwrikos

      Μου αρέσει!

      • Xe xe xe xe xe xe permalink
        19 Ιουνίου, 2012 14:31

        Εσύ δε χρειάζεσαι προεκλογική για να ευθυμήσεις. Γελάς και μόνος σου.

        Μου αρέσει!

      • 19 Ιουνίου, 2012 17:26

        Xwrikε,

        Συνειδητά [παλιά σου τέχνη κόσκινο] λες ψέματα!!! Που και πότε, ο Σταύρος Μαλάς είχε «… δηλωσει εκπληκτος για αυτα που ακουεν την περασμενη εβδομαδα οτι εν εκλεκτος του ακελ τζαι ελαλεν οτι τα μαθενει απο τις εφημεριδες…»; Αντίθετα σε δηλώσεις του στο “Πρωινό Δρομολόγιο” στο Τρίτο του ΡΙΚ την περασμένη εβδομάδα [στην Ελένη Βρετού] μάλλον αμήχανος ήταν που αποκαλύφτηκε αυτή η πρόθεση του ΑΚΕΛ, ενώ τις σχετικές πληροφορίες ούτε τις διέψευσε ούτε και τις επιβεβαίωσε!
        Γκεμπελίσκο, ούτε ένα ψέμα δεν τα καταφέρνεις να επεξεργαστείς και να διαδόσεις!

        Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        19 Ιουνίου, 2012 20:55

        Πάντως είναι αλήθεια πως στη συγκεκριμένη εκπομπή του Τρίτου, ο Μαλάς έδειξε πράγματι ενοχλημένος που διέρρευσε το θέμα, αλλά δεν αρνήθηκε την ουσία. Όμως, Χωρικέ, σωστά λες πως δεν μας τα λεν καλά. Δεν γίνεται να ξεκινά διαδικασία το ΑΚΕΛ, και ο Σταύρος θα απαντήσει μετά που θα καταλήξουν! Δηλαδή μπορεί να τους πει *τότε* όχι; (Ανεφ, είδες που μπορώ να συμφωνήσω μαζί σου όταν αναφέρεσαι στην πραγματικότητα; )

        Μου αρέσει!

  3. Παντελής Σοφοκλέους permalink
    19 Ιουνίου, 2012 10:24

    καλημέρα σας φίλες και φίλοι…
    Ο κύριος Μαλάς είναι μετα ΜΑΡΙ υπουργός του Δημήτρη Χρσιτόφια, οόποίος θα έπρεπε να έδινε την παραίτηση του λόγω πολιτικής ευθιξίας… Επομένως κάποια/ος όπως εγώ ήταν 57 μέρες έξω από το προεδρικό και απαιτούσε την παραίτηση του Χριστόφια και εκδημοκρατισμό της Κυπριακής κοινωνίας… σίγουρα δεν θα στήριζε έναν τέτοιο ΚΕΡΟΣΚΟΠΟ…

    Μου αρέσει!

    • Xe xe xe xe xe xe permalink
      19 Ιουνίου, 2012 14:29

      Ωωωωχχχχχχχ και συ τέκνον Βρούτε;

      Μου αρέσει!

    • 19 Ιουνίου, 2012 17:07

      «ΚΕΡΟΣΚΟΠΟΣ» – σύνθετη λέξη από τις λέξεις «κερί» και «σκοπός»… Δηλ. όταν έχουμε βάλει κάποιο σκοπό πρέπει να ανάβουμε και κανένα κερί πέρκιμον τζιαι καταφέρουμε να τον πετύχουμε… Ας πούμεν, ο πιο πάνω σχολιογραφος, Παντελής Σοφοκλέους, που «… ήταν 57 μέρες έξω από το προεδρικό και απαιτούσε την παραίτηση του Χριστόφια…», προφανώς είχε ανάψει τζιαι καμπόσα τζιερκά [κεριά] για να επιτευχθεί ο σκοπός του!!!

      Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      19 Ιουνίου, 2012 20:56

      Παντελή, θεωρώ πως το κριτήριό σου απέχει πολύ από την ουσία…

      Μου αρέσει!

  4. 19 Ιουνίου, 2012 11:44

    Μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση, αν τζιαι εν μου αρέσκει η χρήση χαρακτηρισμών:

    http://antipolitevomai.blogspot.com/2012/06/timeo-danaos-et-dona-ferentes_18.html

    Επίσης, για μέναν έννεν ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ ο «οχτρός» (αν τζιαι δαμέ που εφτάσαμεν ούλλοι εν οχτροί τζιαι ούλλοι εν φιλούθκια).

    «Αν ο Μαλάς περάσει στο δεύτερο γύρο, κάτι που του το εύχομαι»: τζιαι γω.
    «Και αν έχω τις αμφιβολίες και τις ανησυχίες μου κατά πόσον ο Αναστασιάδης θα σταθεί στον πούντο του»: τζιαι γω.

    Αλλά προτιμώ να έχουμεν ένα γύρον, εξοικονόμηση χρόνου τζιαι αποφυγή θκιό εφτομάων «πόλωσης» έναντι μιας.

    Μου αρέσει!

  5. 19 Ιουνίου, 2012 12:56

    Το πρωί διάβασαν την ανάρτηση αυτή στο ραδιόφωνο του πολίτη και χαρακτήρισαν το ιστολογιο ως ένα από τα πιο αξιόλογα που έχουμε.

    Μου αρέσει!

  6. Ομφαλοσκόπος permalink
    19 Ιουνίου, 2012 13:28

    Ψάχνουμε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όχι για διευθυντή μπακάλικου. Πολύ καλός επιστήμονας ο κύριος Μαλάς, μα τι ξέρει από Κυπριακό; Διεθνή διπλωματία; Οικονομία; Καλά το ΑΚΕΛ καταλαβαίνω ότι τον έβαλε για να αποφύγει τις εσωκομματικές διαμάχες (και γιατί έτσι είπεν ο Χρουστώφ). Ο ίδιος γιατί δέκτηκε; Η αποδοχή από μέρους του προδίδει έλλειψη σοβαρότητας και υπερδιογκωμένο εγώ.

    Μου αρέσει!

  7. Xe xe xe xe xe xe permalink
    19 Ιουνίου, 2012 14:25

    Α είναι κι’ αυτός αχάπαρος και ανίκανος. Έτσι σιγά σιγά να συνηθίζουμε.

    Μου αρέσει!

  8. Ελενα permalink
    19 Ιουνίου, 2012 15:41

    @ χε χε χε χε :Αντρέα ήβρες άλλον τρόπο να μας τρώεις την ώρα μας; Εκαταλαβαμεν σε…το θέμα με τον Μαλά το έθεσε πολύ σωστά ο ομφαλοσκόπος.Τελεία! Τσιράκι του ΑΚΕΛ θα είναι και αυτός αν εκλεγεί.Ο Σταύρος δεν αντέδρασε σε τίποτε απ όσα έχει κάνει η κυβέρνηση της γκάφας.Με πιο πολιτικό κριτήριο θα αντιδρά;… και κάτι να γελάσουμε: Εφανταστήκετε να τον διαγράψει η Πραξούλα που τους ΕΔΗ επειδή θα τον κατεβάσει το ΑΚΕΛ;!

    Μου αρέσει!

    • 19 Ιουνίου, 2012 18:02

      Έλενα, έχεις δίκιο για την κριτική σου στον Μαλά, αλλά η υποψηφιότητα του είναι ένα πολύ σοβαρό βήμα για το ΑΚΕΛ. Αποτελεί θεαματική βελτίωση συγκρινόμενος με τον ΑΚΕΛικό υποψήφιο του 2008. Φυσικά, όσο και να έψαχναν έναν χειρότερο από τον νυν πρόεδρο αμφιβάλλω να έβρισκαν.

      Φυσικά αυτό που δεν θα με εκπλήξει είναι να αλλάξει γνώμη το ΑΚΕΛ για αυτόν όταν μάθουν οτι συμβουλευόταν έναν νεοφιλελεύθερο οικονομολόγο (ο Πλατής το καυχιέται πως είναι νεοφιλελεύθερος μάλιστα) το 2006, όπως έκανε και με τον Ιωαννίδη το 1997.

      Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      19 Ιουνίου, 2012 21:00

      Ελενα, ναι, κάτι μου θυμίζει ο χάχας…

      Μου αρέσει!

  9. 19 Ιουνίου, 2012 17:16

    Πολλή εκ προοιμίου κι από κεκτημένη συνήθεια αντιΑΚΕΛική εμπάθεια έχει προκύψει [Ανώνυμοι, Xwrikos, Παντελής Σοφοκλέους, Αντιπολιτευόμενος, Ομφαλοσκόπος, Ελενα], κάτι σύνηθες για το Blog!

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      19 Ιουνίου, 2012 21:03

      Ναι, ο «αντιΑΚΕΛισμός» είναι βασικό χαρακτηριστικό σε αυτό το μπλοκ. Όπως είναι ο φιλοΑΚΕΛισμός αλλού.

      Στην κοινωνία των «απλών ανθρώπων» όμως, αυτό ονομάζεται συζήτηση, αντιπαράθεση ιδεών, κριτική – η αριστερά το ονομάζει «διαλεκτική».

      Δηλαδή, Ανεφ, στο μπλοκ σου κάνεις αντιΔΗΣΥσμό;

      Μου αρέσει!

    • Ομφαλοσκόπος permalink
      19 Ιουνίου, 2012 21:42

      Κλασική αντι-δημοκρατική νοοτροπία: όποιος διαφωνεί μαζί μας είναι αντι-ΕΜΕΙΣ, άρα ότι λέει απορρίπτεται άνευ συζητήσεως. Στο Λουπούμπα τα έμαθες αυτάς;

      Μου αρέσει!

    • Xe xe xe xe xe xe permalink
      19 Ιουνίου, 2012 21:43

      Άσε τα παιδιά να παίξουν με τα κουβαδάκια τους. Να κάνουν και τα κακάκια τους σιγά σιγά, μη τα κρατάνε.

      Μου αρέσει!

  10. Ελενα permalink
    19 Ιουνίου, 2012 19:23

    Δηλαδή, η κριτική στο πρόσωπο του Μαλά ότι δεν έχει το πολιτικό εκτόπισμα να διαφοροποιηθεί που τον Χριστόφια είναι κεκτημένη συνήθεια αντιΑΚΕΛικής εμπάθειας; Ε τζιαι χέυ! ρε αμερόληπτε Άνεφ Ορίων εμπάθειας για ότι αντι ΑΚΕΛικόν ακουστεί! Που εξακολουθείς να υπερασπίζεσαι τον πλέον αποτυχημένο πρόεδρο που είσεν ποτέ η Κύπρος , μονον και μόνον επειδή «έτσι είπεν το κόμμα!». Πείσε μας ρε κουμπαρε , ότι θα ήταν χειρότερα για την Κύπρο τα πράματα αν δεν ήταν ο Χριστόφιας πρόεδρος! Πείσε και τον ΚΙΚΗ ΚΑΖΑΜΙΑ ότι τα πράματα θα ήταν χειρότερα για την Κύπρο αν δεν ήταν ο α-Χριστόφιας πρόεδρος!

    Μου αρέσει!

    • 19 Ιουνίου, 2012 20:59

      Ελενίτσα,
      Αν ΕΣΥ νομίζεις ότι ασκείς κριτική [του Προέδρου και του ΑΚΕΛ] με το ύφος, το ήθος και το περιεχόμενο του λόγου ΣΟΥ, τότε ΕΓΙΩ είμαι Αστροναύτης. Άγιαν ολάν… Επαθαμεν της παροιμίας που λαλεί “Ο κώλος ο αναβράκωτος είεν το βρατζιήν τζι’ εshέστην”!

      Μου αρέσει!

      • Ελενα permalink
        20 Ιουνίου, 2012 18:45

        Ανεφ….τσ!τσ!τσ! Τυπική απάντηση καρα ΑΚΕΛικού κομματόσκυλλου που όταν δεν έχει επιχειρήματα επιτίθεται και βρίζει.Ούτε νούσιμα μπορείς να συζητήσεις, ούτε ψύχραιμα να δεις ότι τούτος ο άνθρωπος εδιάλυσεν την Κύπρο.Ρώτα και τον Σιαρλή που μετά που τον τρόπο που εμίλησεν ,μάλλον εν τον Αχαπαρώφ που επροσπάθαν να πείσει τζιαι όχι τους δημοσιογράφους.ΠΕ ΜΑΣ ΡΕ ΚΟΥΜΠΑΡΕ, ΤΙ ΚΑΛΟΝ ,ΤΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΝ διένοιξεν ο Χριστόφιας για την Κύπρο! Εν μας κάμεις τζιαι μάθημαν για το ήθος μας! ΑΝ ( Αν λέω) είχεν ήθος ένας που εσάς θα εστέλλετε αρον αρον τον Χριστόφια σπίτι του! Επαγρυπνήτες! που η δουλειά σας είναι το γλυψ γλυψ του κόμματος και το σκυψ σκυψ στις προσταγές του κάθε αχάπαρου…με αυτά τα δεδομένα ΣΙΓΟΥΡΑ δεν κρίνουμε το ήθος με τον ίδιο τρόπο!
        Οι δε επόμενες αναρτήσεις σου «ξεκαθαρίζουν » αρκετά το τοπίο όσον αφορά επίπεδο και το ήθος ΣΟΥ σε μια συζήτηση.
        ΠΑΤΟΣ! όπως στο Κυπριακό.
        ΠΑΤΟΣ! όπως στην οικονομία.(ΤΡΕΙΣ υπουργοι οικ εν εκαταφέραν να πείσουν τον πρόεδρο ότι πρέπει να λάβουμε μέτρα!))
        ΠΑΤΟΣ! όπως την αντιμετώπιση της διαφθοράς.(να χαρείς μεν με κάμεις να ξαναγράψω τον παπασάββα, Μολέσκη κλπ!)
        ΠΑΤΟΣ! Όπως την αξιοπιστία διαχείρησης μεγάλων έργων( Κατάρ…οέο;)

        Όσον αφορά τον …διαστημικό περίπατο,μάλλον έχεις δίκαιο.Είσαι πολλά εκτός για τα δεδομένα της γήινης κυπριακής πραγματικότητας…

        Για την δε επιλογή της παροιμίας, παίρνεις ένα μπράβο και αστεράκι για την σωστή φωνητική απόδοση.Είσαι σίουρος όμως ότι εν εμέναν που περιγράφει τζιαι όι το ΑΚΕΛ που ήβρεν υποψήφιο;
        Τζιαι πέ μας…..Εν να χοντρύνει τζιαι η φωνή του Βασιλείου τωρά, δηλαδή;

        Μου αρέσει!

        • 20 Ιουνίου, 2012 23:01

          Ελενίτσα,
          Κορούα μου, ηρέμησε τζιαι κάτσε τζιαι νάκκον την μάππα χαμε! Δαμέσα δα που μπαίνεις ο Αντιπολιτευόμενος που κάμνει τον από καθέδρας δάσκαλο, δεν αποτελεί καθόλου καλό παράδειγμα παιδαγωγού. Ήδη τούτο φαίνεται και στην όλη συμπεριφορά σου. Πάντως έτσι ενημερωτικά, ΣΟΥ εισηγούμαι, για να μάθεις και κάτι [καθώς φαίνεται ότι είσαι τζιαι ροκώλα!], όταν θες πραγματικά να κάμεις μια συζήτηση τζι’ έναν διάλογο, πρέπει πρώτα και κύρια να ΣΕΒΕΣΑΙ τον συνομιλητή σου και τες απόψεις του! Συζητήσεις ΔΕΝ γίνονται με ατάκες [και δη χλευαστικές], ή/και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, όπως ας πούμεν «καραΑΚΕΛικό κομματόσκυλλο» [αν εγώ είμαι «κομματόσκυλλο», ΕΣΥ είσαι αδεσποτη shύλλα], “Αχαπαρώφ” [κοριτσάκι, αντιλαμβάνεσαι τον ρατσισμό της έκφρασης σου;]… Μόνο τα φασιστούθκια τα κάνουν αυτά!
          Όμως υπάρχουν βάσιμες πιθανότητες σε τέτοια περίπτωση [επαναλαμβανόμενης εξύβρισης] ο συνομιλητής σου να μην σκεφτεί καν ότι είσαι έναν άβγαλτο κοράσιο και να τα πάρει στο κρανίο! Κι τότε να δεις πως το Strovoliotikό τσαρδί γίνεται της εκδιδόμενης γυναικός το κιγκλίδωμα! [Ο μακαρίτης ο παππούς μου – ελαφρύ να ‘ναι το χώμα που το σκεπάζει – ελάλεν “κατά που σου κάμνουν, κάμνε τζιαι κατζιήαν με κρατείς”! Εξ ου και η αναφορά μου σε ύφος και ήθος!]…
          Γι’ αυτό μικρή σταλινίσκη [όπως λέμε παιδίσκη], be heavy [behave], που λαλεί τζι’ η Αντζιελοσσιασμένη, πριν σε πάρει κάνας δκιάολος και σε σηκώσει!!!

          Α, κι αν θες να κάμεις συζήτηση [μαζί ΜΟΥ] προσπάθησε να γράψεις [σε μια πρώτη προσπάθεια σου] ένα κείμενο 150-200 λέξεων όπου να μας πεις με δικά σου απλά λόγια για ποιους λόγους νομίζεις/πιστεύεις ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας είναι «αχάπαρος»; Ας πούμεν, τι έπρεπε να κάμει και δεν έκαμε για το κυπριακό, την οικονομία, το Μαρί… Όχι αοριστολογίες, αφορισμούς και συνθήματα, αλλά συγκεκριμένα πράματα με απλά λόγια, ας είναι και την κυπριακή διάλεκτο, δεν με ενοχλεί. Κι αν δυσκολεύεσαι ζωγράφισε τα και στείλε μου τα με email! Αναμένω …

          Μου αρέσει!

        • 20 Ιουνίου, 2012 23:09

          Στο αδεσποτη shύλλα υπάρχει ερωτηματικό… Δηλ. αν εγώ είμαι «κομματόσκυλλο», ΕΣΥ είσαι αδεσποτη shύλλα;

          Μου αρέσει!

    • 19 Ιουνίου, 2012 21:04

      Έλενα, νομίζω είσαι πολύ σκληρή.

      Το ΑΚΕΛ εργοδοτεί τριών ειδών ιδεολογικούς συνηγόρους:
      Το πρώτο είδος περιλαμβάνει εκείνους που τα οικονομούν αδρά για τη δουλειά που κάνουν.
      Στο δεύτερο είδος περιλαμβάνονται αυτοί που κάνουν ό,τι κάνουν για μια τυρόπιτα και μια κόκα κόλα.
      Συνεπώς δεν θα άξιζε λίγη παραπάνω κατανόηση ο φίλος μας που το κάνει αφιλοκερδώς;

      Μου αρέσει!

      • 19 Ιουνίου, 2012 22:10

        Λάσπη-λάσπη-λάσπη
        ρίξε όση λάσπη μπορείς, κάτι θα κολλήσει έτσι;

        Έπιασες ένα κιμπορτ τζιαι νομίζεις δικαιούσαι να σπιλώννεις;

        Με ποιο δικαίωμα ρε; Τι εν τούτα τα «αδρά» τζιαι οι τυρόπιττες;

        Τι εν τούτο το βρωμόστομα ρε;

        Το ακέλ εν το κόμμα το βρωμισμένο τζιαι που στηρίζεται σε πληρωμένους τζιαι βλάκες, τζιαι τα άλλα κόμματα εν τα καθαρά;

        Στροβολιώτη, όμοιος ομοίω αεί πελάζει, αν δεν εταιριάζετε,εν θα συμπεθθερκάζετε.

        Πόση χολή ρε.

        Είπαν σας τα πολλοί, είσαστεν απαράδεκτοι.
        Μιλήστε με επιχειρήματα επιτέλους, όι με βρισιές τζιαι απαξίωση τζιαι λάσπη.

        Λλίην ευγένεια ρε, λλίη διαλεχτική τα μαύρα, κανεί αφορισμούς τζιαι ξιτιμασιές.

        Μα εν αντρέπεστε σιόρ; Εγώ θα αντρέπουμουν αν έγραφα έτσι πράματα.

        Μου αρέσει!

        • 20 Ιουνίου, 2012 00:03

          Νεαρέ, από απολογητές των σφαγών του Άσαντ δεν δέχομαι υποδείξεις.

          Από περιέργεια όμως, εσένα τι σε κέρασαν και το κάνεις;

          Μου αρέσει!

        • 20 Ιουνίου, 2012 00:12

          ΕΣΕΝΑ, πόσες πότσες ξυν σου τζιερνούν για τούτα που γράφεις; Εν απ’ ευθείας που τη CIA που ‘ρκουνται; [Διερωτούμαι στη βάση της δικιάς σου λογικής]…

          Μου αρέσει!

        • 20 Ιουνίου, 2012 07:44

          Έσιες τζιαι περιέργεια ρα κατίνα βρωμόστομη, αχρείε.

          Πιερώννω τζιαι που πάνω ρε για να υπηρετώ το κίνημα ρε τιποτένιε.
          Που εν δεχεσαι υποδείξεις μίσιημου κκομπλεξάρα.

          Πήεννε γιε μου να σε γιάνουν, ψατζιεμένε, που σου κάμαν τον εγκέφαλο σου πουρκούρι τα κανάλια τζιαι η προπαγάνδα της πλουτοκρατίας,

          Άρρωστε, μανιοκαταθλιπτικέ.

          Ουπς, εξέφυγα που τη διαλεκτική… μιλώ με χαρακτηρισμούς, αλλά εν πρέπει να σε πειράζει εσένα (τζιαι σας δαμέσα) αφού εν η καθημερινή σας πρακτική.

          Να μιλούμε με χαρακτηρισμούς τζιαι να αφήννουμε υπόνοιες τζιαι λάσπη!

          Πόσα παίρνεις;

          Τι σου τάξαν;

          Πόσο βλάκας είσαι;

          Μου αρέσει!

        • 20 Ιουνίου, 2012 09:10

          Φιλαράκο, είναι ο Χριστόφιας που είπε πως ήθελε έναν έντιμο ΑΚΕΛικό ως γενικό γραμματέα του κόμματος πριν 4 χρόνια ή κάνω λάθος; Κι αν ενοχλείσαι που είπα πως ο φίλος σου το κάνει αφιλοκερδώς, τι να σου πω; Τους χαρακτηρισμούς σου τους επιστρέφω 😉

          Μου αρέσει!

        • neos permalink
          20 Ιουνίου, 2012 12:04

          Παίξε μας το τζιαι κκουλ τωρά ρε ποθκιάντραπε λασπολόγε.

          Μου αρέσει!

        • 20 Ιουνίου, 2012 13:20

          Όπως είπαμε: τους χαρακτηρισμούς σου τους επιστρέφω

          Μου αρέσει!

        • 20 Ιουνίου, 2012 15:53

          Τους επιστρεμμένους ρε συκοφάντη της κακιάς ώρας;
          Πρακτοράκο – γερμανοτσολιά.

          Ότι έδωσες θα το πάρεις με τόκους, βρωμόστομα-βρωμόστομα, αφού έτσι σ’ αρέσκει ρε ψυχοπαθή. Ως που να πεις ήμαρτον.

          Πουλάς τζιαι πνεύμα εν σε κανεί η κατάσταση σου, ανεγκέφαλε, μαστραππά.

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          20 Ιουνίου, 2012 15:57

          Παρακαλώ να αφήσουμεν την αντιπαράθεσην μέχρις εδώ!

          Μου αρέσει!

        • 20 Ιουνίου, 2012 18:03

          Strovolioti,
          Ο ομοϊδεάτης σου ο Αντιπολιτευόμενος, είναι ένας θρασύδειλος λασπολόγος που ίνδαλμα του έχει το χρήμα, γι’ αυτό και αδυνατεί να αντιληφτεί πως υπάρχουν κι ΑΝΘΡΩΠΟΙ που προσφέρουν «αφιλοκερδώς»! Κι εγώ πολύ του χαρίστηκα!

          Μου αρέσει!

      • 20 Ιουνίου, 2012 17:30

        Στρόβο εγώ συνέχεια ούτε έδωσα κι ούτε δίνω. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα κάνω κριτική στο ΑΚΕΛ ή όποιου άλλου θεωρώ πως την αξίζει επειδή με βρίζει ένας τραμπούκος

        Μου αρέσει!

        • 20 Ιουνίου, 2012 17:48

          Τόλμα ρε συκοφάντη να ξαναφήκεις υπονοούμενα επί προσωπικού τζιαι είμαι καλός για λλόου σου, ταγματασφαλίτη, αρτέμη μάτσα.

          Να κάμνεις όση κριτική θέλεις, τζιαι ανάλογα με το βάθος τζιαι την επιχειρηματολογία σου, ανάλογα με το επίπεδο, θα παίρνεις τζιαι τες ανάλογες απαντήσεις.
          Ευγενικά, ευγενικά, ξιτιμασιές-ξιτιμασιές.

          Ότι ζητήσεις θα το πάρεις.Κρετίνε.

          Μου αρέσει!

      • 20 Ιουνίου, 2012 17:40

        Μα τωρά που έβρασα;
        Κάθε ανήθικη τζιαι απρόκλητη επίθεση θα πληρωθεί με το ίδιο νόμισμα στροβολιώτη.

        Μου αρέσει!

    • Xe xe xe xe xe xe permalink
      19 Ιουνίου, 2012 21:32

      Ναι κρίμα που ο Α-Χριστόφιας δε φάνηκε πιο φιλελληνιστής και να κάνει ότι και η μητέρα πατρίς. Ο Αχάπαρος μας άφησε μακριά από τη ζητιανιά και τη ξεφτίλα.

      Μου αρέσει!

  11. bananistanos permalink
    19 Ιουνίου, 2012 21:31

    Στροβ, θέλω να σε δω να υποστηριζεις Μαλά αντι Αναστασιάδη μονο τζε μόνο για να δω την αντίδραση των Ανευ, Ασέρα Νέου….

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      19 Ιουνίου, 2012 21:33

      Εξαρτάται που τον Μαλά 🙂

      Μου αρέσει!

      • Xe xe xe xe xe xe permalink
        19 Ιουνίου, 2012 21:40

        . . . . . . . . που σύντομα θα αποδεικτεί αχάπαρος κι’ αυτός ε; Σε πάω και στοίχημα αμα θες.

        Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          19 Ιουνίου, 2012 21:41

          Χάχα, προφανώς γνωρίζεις καλύτερα τις διαδικασίες του χώρου.

          Μου αρέσει!

      • 19 Ιουνίου, 2012 21:50

        Μμμ, παίξε το τζιαι αντικειμενικός τωρά!
        Όπως την άλλη φορά που εν θα επήεννες να ψηφίσεις ιμισh, τζιαι εβρέθηκες να μπένεις «κουμπάρος» σε υποψήφιο του Συναγερμού!

        Μα ποιους μάσιεσαι να περιπαίξεις πάλε;

        Τάχα, ζυάζω τους…τζιαι ω του θαύματος! Εκατάληξα στον Αναστασιάδη!

        Έγραψα σου εδώ και καιρό (όταν είσασταν σίγουροι πως το ΑΚΕΛ είτε θα ξανακατεβεί με Χριστόφια ή θα γλύψει τον Κάρογιαν) πως τον υποψήφιο της αριστεράς ακόμα τζιαι συ θα σκεφτείς να τον πετάξεις που την πρώτη.

        Τζιαι αποφάσισες να τον τρώεις σιγά-σιγά. Με τη παρέα σου φυσικά.

        Ίντα που έγινεν; Θέλουμε εκλογές πρώτου γύρου τωρά; Το δήκο τωρά τζιαι η εδέκ εν βρωμούν α; Μυρίζουν!

        Ούτε στον πρώτο θα φκει ο κ. Νίκος, ούτε στον δεύτερο.

        Σύρτε λάσπη πολλή να πιάννει τόπο!

        Οι κυράτσες με τες μαϊρισσες εκαταντήσετε.

        Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          19 Ιουνίου, 2012 22:00

          Το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ βρωμούν είτε πηαίννουν με τον Αναστασιάδη, είτε με τον Μαλά (αν μείνει ο Μαλάς.).

          Εσύ όμως, βλέπεις επανενωτικούς στο ΔΗΚΟ!

          Τζιαι τούτοι, θα μείνουν βρωμισμένοι, όποιον τζιαι να ψηφίσω εγώ.

          Εσύ τολμάς να το πεις τούτον, ή η «διαλεκτική» σου λέει πως αν πάνε με το ΑΚΕΛ θα είναι «ταξικά» σωστοί, και άρα όλα συγχωρκούνται;

          Λάσπη; Που την είδες την λάσπη; Είναι η ίδια όπως τζιείνη μου απέδωσες τις προάλλες όταν έλεγα πως το ΑΚΕΛ και η κυβέρνηση δεν ήθελαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ γιατί ήθελαν να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, και να μην δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα;

          Νόμιζα πως μαθαίνεις από τα λάθη σου.

          Μου αρέσει!

        • 19 Ιουνίου, 2012 23:01

          ΕΣΥ μαθαίνεις Strovolioti; Να σου θυμίσω μερικές απο τις γκάφες ΣΟΥ;

          Μου αρέσει!

      • 19 Ιουνίου, 2012 22:13

        Αχεμ! Νομίζω ότι μόνον εγώ εσυνάφερα «έναν γύρο».
        Δηλαδή Στέλιο εσύ προτιμάς «θκιό γυρούς» για να γίνουμεν ούλλοι ρεζίλιν με το γλύψιμον του «ενδιάμεσου»; Τουλάχιστον εγώ τζιαι ο Στροβ είπαμεν πολλάκις ότι αν τεθεί δίλημμαν σε β γύρον «αριστερού» υποψηφίου εναντίον απόρριψης εμείς εννά ψηφίσουμεν τον αριστερόν. Εσύ εννά ρίξεις λευκόν…
        Άς μας εμάς να «φάμεν τες μυρωθκιές» τουλάχιστον, ο Νίκαρος έσιει μήνες που μας τες ταϊζει. Οϊ όπως τους δικούς σας τους «αδιάφθορους» (που ¨γλύφουν ακόμα «με το γάντι»)…

        Μου αρέσει!

        • 19 Ιουνίου, 2012 22:22

          Μάικ, για να φκεις που τον πρώτο γύρο σημαίνει έχεις ήδη υποκύψει τζιαι γλύψει, οπότε ας τ αυτά…

          Η γραμμή του ΑΚΕΛ στο κυπριακό, τζιαι του Μαλά κατ επέκταση, θα είναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ. Εμείς θέλουμε να συνεχίσει το στρίμωγμα του Έρογλου που ΜΟΝΟ ΣΤΗ Ε/Κ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΛΠΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ, για να βγει από τη γωνιά.

          Υπάρχει, ναι, Στροβολιώτη, μια μερίδα (η μεγαλύτερη) στο ΔΗΚΟ που δεν απεμπολούν τη διζωνική, και όταν καλεστούν να αποφασίσουν μεταξύ λύσης ή οριστικής διχοτόμησης, θα επιλέξουν το πρώτο.

          Εν τούτη η μεριδα που θεωρείται τζιαι που τον ΔΗΣΥ ως «εύκολη» στη προσέγγιση. Οπότε ποια η απορία σου;

          Η Εδέκ εν χαμένη περίπτωση εντελώς, στο επίπεδο του πολιτικού προσωπικού.

          Στον Β΄γύρο ο Μαλάς θα απευθυνθεί στο κόσμο του Δήκο και της Εδέκ, σίγουρα, με σύνθημα λύσης τζιαι κοινωνικής συνοχής.

          Αλλά τα κακκάθκια του κέντρου τα έχετε φορτωθεί ήδη φίλοι, εμείναν σας, είτε στον πρώτο, είτε στον δεύτερο γύρο.

          Εμείς θα πάρουμε ότι καθαρό έμεινε σ’ αυτό το χώρο και θα το κουβαλούμε μαζί μας χάσουμε κερδίσουμε.

          Μου αρέσει!

        • 20 Ιουνίου, 2012 00:35

          Μα για ποι στρίμωγμα του Έρογλου μιλάς καλέ μου Νεαρέ;
          Ο άνθρωπος θέλει διχοτόμηση και τίποτα καλύτερο δεν μπορεί να την παγιώσει από τις διαπραγματεύσεις κυπριακής ιδιοκτησίας χωρίς χρονοδιαγράμματα και επιδιαιτησίες που εφαρμόζει τέσσερα χρόνια ο Χριστόφιας με τα αποτελέσματα που ξέρουμε;

          Μα είναι δυνατόν ένας ΤΚ εθνικιστής που δεν θέλει την επανένωση της Κύπρου να μη βολεύεται με αυτή τη διαδικασία που το μόνο που διασφαλίζει είναι τη διαιώνιση του στάτους κβο;

          Νομίζω πως λες απλώς ό,τι σου κατεβεί ή ό,τι τουλάχιστον αντιστοιχεί στον ευσεβοποθισμό σου.

          Δεν λέω, μακάρι να πείσει ο Μαλάς το «καθαρό» κομμάτι όπως το περιγράφεις του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ. Αλλά δεν μας λες πως θα το καταφέρει, όταν θα είναι ταυτισμένος με το ΑΚΕΛ του Χριστόφια σε όλα τα θέματα της εσωτερικής διακυβέρνησης, για τα οποία ο Χριστόφιας έχει δεχτεί πολλή κριτική από τους πρώην εταίρους του, ενώ η στάση του στο Κυπριακό ήταν πιο ειλικρινής από αυτήν του Χριστόφια και δεν ψήφισε Όχι για χάρη του Ναι, αλλά ευθύς εξ αρχής Ναι;

          Μου αρέσει!

        • 20 Ιουνίου, 2012 07:50

          Φυσικά τζιαι δεν βολεύεται από τη διαδικασία πανέξυπνε ψατζιεμένε ο Έρογλου.Αν εβολεύκετουν, εν θα έθελε εγκατάληψή της.
          Αν εβολεύκετουν, εν θα περίμενε που τον Αναστασιάδη να του κάμνει τη διπλωματική του δουλειά πέρκι αλλάξει η διαδικασία!

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          20 Ιουνίου, 2012 08:05

          Υπάρχει εδώ δυσανάλογη φραστική βία κύριοι!

          Όμως Νέε, επί της διαδικασίας: εγώ καταλαβαίνω πως η πάροδος του χρόνου βοηθά την άλλη πλευρά. Αφού το αποτέλεσμα της προσπάθειας Χριστόφια οδήγησε ακριβώς στην πάροδο του χρόνου, χωρίς αποτέλεσμα, και χωρίς ξεμπρόστιασμα των άλλων , ε τότε μάλλον κέρδισαν. Και είναι δευτερεύον ζήτημα αν στο δρόμο υπαναχώρησαν ή σκλήρυναν τις θέσεις τους. Η τακτική Χριστόφια δυστυχώς τους βόλεψε…

          Μου αρέσει!

        • 20 Ιουνίου, 2012 08:24

          Στροβολιώτη, εν το πρώτο σχόλιο που κάμεις με επιχειρήματα εδώ και καιρό. Μέχρι τώρα σου αρκούσε ένας χαρακτηρισμός τζιαι εκαθάρησες.

          Διαφωνούμε φυσικά, στην ΕΕ τζιαι στον ΟΗΕ επήεν το μήνυμα για το ποιος ευθύνεται τζιαι υπάρχουν προτάσεις για την άλλη πλευρά να δείξει ότι θέλει λύση.

          Η διεθνής διάσκεψη εν ζητούμενο για τη Τουρκία. Εσύ λαλείς πως θα αποκαλυφθεί τζιαμέ, συμφωνούμε.

          Θα αποκαλυφθεί ότι θέλει λύση, περίπου όπως είμαστε, take it or leave it.

          Ο Αναστασιάδης φυσικά εν έτοιμος να το πάρει. Αυτό δυναμώννει τον Έρογλου τζιαι τον προκαλεί να αντέξει αλλό λλίους μήνες τες πιέσεις.

          Εν θα τη χαρακτηρίσω τούτη τη πρακτική του Συναγερμού. Εν φως φανάρι.

          Μου αρέσει!

    • Xe xe xe xe xe xe permalink
      19 Ιουνίου, 2012 21:38

      Α μη του βάζεις δύσκολα. Ο σκύλος εκεί που τρώει γαυγίζει. Πού να ψάχνει τώρα νέους αφέντες;

      Μου αρέσει!

      • 19 Ιουνίου, 2012 22:13

        Εγώ είδα δήλωση του Άντρου για νίκη της αριστεράς, εσύ τι είδες; Α, το φέισμπουκ της Χαραλαμπίδου, πάσο.

        Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          19 Ιουνίου, 2012 22:19

          Ρε Νέε, πάεις πάσο, γιατί δεν έχεις τι να πεις.

          Για το σχετικό θέμα, πέραν της Ειρήνης που είναι βουλευτίνα του ΑΚΕΛ, σε παρέπεμψα και σε δηλώσεις του Στέφανου στην Βρετού στο Τρίτο, και του Σιαρλή στην βουλή. Ε, ακόμα και αν ο Σιαρλή δεν είναι του ΑΚΕΛ, ο Στέφανος είναι και ΑΚΕΛ και κυβέρνηση, και επιθυμούσε αποτέλεσμα που να άφηνε την Ελλάδα στο Ευρώ.

          Ε, τι στο καλό σημαίνει τούτον;

          Ψήφο στην Παπαρήγα, ή τον Αλέξη;

          Ξέρεις, έρχονται στιγμές που ακόμα και η αποδεκτή, αναμενόμενη υποκρισία, – που φυσικά έχουν όλοι, όχι μόνο το «αγνό» ΑΚΕΛ, ξεπερνά τα άρια.

          Μου αρέσει!

        • 19 Ιουνίου, 2012 22:37

          Τζιαι γιατί έπρεπε το ΑΚΕΛ να δκιαλέξει; Άκου ρε!
          Ο Συναγερμός τι εθκιάλεξε δηλαδή;
          Η ΕΔΕΚ;

          Που μιαν επίσημη κυβέρνηση που εψήφισε τα μνημόνια τι περιμένεις να ακούσεις;

          Τζιαι γιατί το ΑΚΕΛ έπρεπε να διαλέξει; Τζιαι μάλιστα επίσημα; Είπεν πως θέλει κυβέρνηση, να μεν συνεχιστεί η αβεβαιότητα. Ουσιαστικά έδειχνε Σύριζα αν με ρωτάς.

          Ο σύριζα εν κόπυ-πέιστ του ΑΚΕΛ, εν φανερό τούτο, η κυπριακή αριστερά έχει άλλες τακτικές που το ΚΚΕ, τι να κάμουμε. Αλλά τζιαι πάλε οι συνθήκες σε κάθε χώρα, πρέπει να αναγνωριστεί, εν πολλά διαφορετικές.

          Αλλά γιατί ρε κουμπάρε το ΑΚΕΛ, τζιαι μόνο το ΑΚΕΛ, έπρεπε να πει καθαρά τι θα προτιμούσε, ενώ τούτη η απαίτηση εν υπάρχει για τα άλλα κόμματα;

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          19 Ιουνίου, 2012 22:46

          Μάλιστα! Τουλάχιστον συμφωνούμε πως η πολιτική σοβαρότητα επέβαλλε την εναντίωση σε αντιμνημονιακή κυβέρνηση στην Ελλάδα αφού ο Χριστόφιας ψήφισε το μνημόνιο (άλλη υπόθεση αν δεν έλαβε υπόψιν τις συνέπειες, και άλλη μια υπόθεση αν μπορούσε να κάνει κάτι).

          Χαίρομαι επίσης που συμφωνούμε πως ΑΚΕΛ και ΚΚΕ είναι διαφορετικά πράματα (ευτυχώς!!!).

          Όμως η διαφωνία παραμένει: το ΑΚΕΛ δεν είναι αυτό που θα μπορούσε να ήταν. Δεν είναι θέμα αν είναι τώρα κυβέρνηση ή όχι. Το μέγεθος του, η επιρροή του στον κόσμο, η συμμετοχή του στη διακυβέρνηση του τόπου δεν συνάδουν με τις αστοχίες της ιδεολογίας του. Ο ρόλος του θα μπορούσε να είναι ανάλογος των σοσιαλιστών του Ολάντ αν, αν, αν…
          (Εννοείται πως σε κάθε περίπτωση έχουν σημασία και ικανότητες του όποιου αρχηγού, ΓΓ, πρόεδρου κλπ…)

          Μου αρέσει!

        • 20 Ιουνίου, 2012 08:06

          Στροβολιώτη, θα σου το ξαναπώ, μεν έσιεις έγνοιαν για το ΑΚΕΛ τζιαι τη φόρμα που θα πάρει, εν θα σε αφορά όπως τζιαι να εξελιχθούν τα πράματα. Έχουμε άλλες επιδιώξεις.

          Αντιφάσεις επί αντιφάσεων: Μπορεί μια χώρα να πάρει άλλη στάση στην ευρώπη, αντίθετη που των μεγάλων; Ξέρετε πως όχι, οπότε εν ξεκάθαρος λαϊκισμός τζιαι ΛΑΣΠΗ μεγατόνων, να κατηγορείτε τη κυβέρνηση ότι εμπόρεν να κάμει κάτι τζιαι δεν έκαμε. Ακόμα τζιαι να είχε αντιρήσεις, η γνωστή κατάσταση στην ΕΕ δεν επιτρέπει αποκλίσεις την ώρα της απόφασης.

          Άσε που τζιαι λόγω κυπριακού είμαστε εγλωβισμένοι.

          Προχτές έκαμνεν κριτική ο ψατζιεμένος φίλος σου (όι πως πάεις πίσω) για το θέμα του ψηφίσματος για ένα περιφεριακό ζήτημα που αφορούσε τους ΛΟΑΤ στη Ρωσία, που η Κύπρος εν έθελε να πάει κόντρα με τη Ρωσία.

          Απομονώθηκε η Κύπρος ήταν οι τίτλοι των εφημερίδων τότε.

          Την επόμενη μέρα η Ρωσία έφκαλε ανακοίνωση για τες ε/κ περιουσίες στα κατεχόμενα τζιαι ο Αναστασιάδης επήε στη Ρώσικη πρεσβεία για να ευχαριστήσει.

          Μόκο φυσικά τα παπαγαλάκια. Ως μη γενόμενο.

          Από εκεί και πέρα, ΑΚΕΛ και ΚΚΕ ακολουθούν (λόγω της φόρμας των συνθηκών σε κάθε χώρα) άλλο δρόμο. Θα κριθούν από την ιστορία.
          Εμείς πιστεύουμε ότι η δική μας μέθοδος εν πιο αποτελεσματική.

          Αν η αριστερά στην Ελλάδα έβαζε πρόγραμμα ανάληψης της αστικής εξουσίας στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση και μετά, ίσως να μην έφτανε η Ελλάδα στα μνημόνια. Ίσως.

          Ο κόσμος της αριστεράς στην ελλάδα, έδειξε στο ΚΚΕ την ανάγκη του για μια τέτοια παρουσία, τόσο με το ΠΑΣΟΚ πριν, όσο και τώρα με τον Σύριζα.

          Εμένα η απορία μου είναι γιατί δεν αλλάζετε τον ΔΗΣΥ σε σοσιαλδημοκρατικό, ή έστω την Εδέκ και το Δήκο που υποτίθεται έχουν και τις προδιαγραφές, τζιαι θέλετε να αλλάξετε το ΑΚΕΛ;

          Τι εν τουτο το κόλλημα ρε αδελφέ;

          Αν θέλετε κόμμα κάμετε το σιόρ.

          Η

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          20 Ιουνίου, 2012 08:16

          Να σου πω: ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, υπάρχουν παντού. Έστω και αν οι δυο τελευταίοι δεν ταιριάζουν με τα ανάλογα κόμματα στην Ευρώπη λόγω του εθνικισμού τους.

          ΑΚΕΛ όμως με τα χαρακτηριστικά που αναφέρω πιο πάνω, και πάντα, *δεν υπάρχει* πουθενά αλλού.

          Γι’ αυτό την αλλαγή την χρειάζεται και η ίδια η Κύπρος, όχι μόνο το ΑΚΕΛ, αφού κεντροαριστερά δεν υπάρχει εδώ.

          Μου αρέσει που βάζεις το «ίσως» για την Ελλάδα. Το χρησιμοποιώ και εγώ. Και το χρησιμοποίησα σε όλες τις περιπτώσεις που αναφέρθηκα στο γεγονός πως ο Χριστόφιας δέχτηκε το κούρεμα χωρίς να συζητήσει. «Ίσως» έλεγα να μπορούσε να γίνει κάτι. Δεν είπα ποτέ πως ήταν σίγουρο. Επίσης παραδέχτηκα πως και εγώ και η αντιπολίτευση πήραν μυρωδιά για το ζήτημα *μετά* που το δημοσιοποίησε ο Ορφανίδης, μετά δηλαδή που το πουλλίν επέτασεν.

          Μου αρέσει!

        • 20 Ιουνίου, 2012 08:38

          Στροβ, εμείς θέλουμε να πάρουμε το ΑΚΕΛ ακόμα πιο αριστερά, όσο γίνεται πιο αριστερά.
          Πιο κοντά στους εργαζόμενους, πιο αμεσοδημοκρατικό, πιο επιστημονικό, πιο διεκδικητικό.

          Δε θεωρούμε ότι ο καπιταλισμός έχει μέλλον. Βλέπουμε πολέμους, φασισμό, χούντες.

          Δεν θέλουμε να διακόψουμε ή να γκρεμίσουμε τους δεσμούς της κυπριακής αριστεράς με το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα. Πιστεύουμε στον σοσιαλισμό.

          Το ότι το ΑΚΕΛ εν στόχος της Χρυσής Αυγής-ΕΛΑΜ, όπως είναι και το ΚΚΕ, και ο Σύριζα, δείχνει πως ο χώρος τούτος, ουσιαστικά εν ενωμένος.

          Ο χώρος του ΕΑΜ αν θέλεις, στον οποίο ανήκει και η κυπριακή αριστερά κατά κάποιο τρόπο.

          Όσους συμβιβασμούς τζιαι να κάμουμε, όσες αβαρίες προκειμένου να μείνει ο λαός μας ενωμένος τζιαι να απομονωθεί ο φασισμός τζιαι να αντιμετωπιστεί εκμετάλλευση που το κεφάλαιο, όσα «μέτωπα» δηλαδή τζιαι να κάμουμε (υποχωρόντας ιδεολογικά), θα ανήκουμε για πάντα στο δημοκρατικό κίνημα, το αντιφασιστικό, το αντικαπιταλιστικό, το διεθνιστικό.

          Τούτο εν το μέταλλο μας, τζιαι δεν αλλάζει.

          Όπως εν αλλάζει το μέταλλο του Συναγερμού, των λυσσαριδικών, των Γιωρκάτζιων κλπ

          Μου αρέσει!

  12. 19 Ιουνίου, 2012 21:40

    Ρε τον Μαλά_ _

    Μου αρέσει!

  13. 20 Ιουνίου, 2012 01:20

    Ω τι χαρά. Πέφτει ο Χριστόφιας.

    Μου αρέσει!

  14. Xe xe xe xe xe xe permalink
    20 Ιουνίου, 2012 11:24

    Βρήκες το στοιχείο σου εσύ ε;

    Μου αρέσει!

  15. Rufus permalink
    20 Ιουνίου, 2012 12:41

    Φταιει ο καπιταλισμος για οτι γινεται στη Κυπρο, για ολα. The end.

    Μου αρέσει!

  16. 20 Ιουνίου, 2012 19:18

    Νέε μην νομίζεις πως επειδή χρησιμοποιείς υβρεολόγιο πως φοβάμαι να σου απαντήσω.
    Κι αφού ζητάς επιχειρήματα για το ότι το ΑΚΕΛ είναι κόμμα διαφθοράς, και πως η ηγεσία του είναι βυθισμένη σε έναν βόθρο, να λοιπόν ορισμένα παραδείγματα:

    Πες μου π.χ. αν δεν ήταν τα προνόμια που προσφέρει η παραμονή στην εξουσία που ώθησε το ΑΚΕΛ να πει Οχι για να τσιμεντώσει δήθεν το Ναι 2004;
    Πες μου πως κατάφερε π.χ. ο Μιλτής να μη χάνει προσφορά από το 2008 και μετά;
    Πες μου μια άλλη λογική εξήγηση για το ίμεηλ της γραμματέας του Άνδρου που να αποκλείει το ρουσφέτι.
    Πες μου γιατί φαγόθηκε το ΑΚΕΛ να αρπάξει την εποπτεία των τραπεζών από τον Αθανάσιο Ορφανίδη όταν ήταν διοικητής οργανώνοντας πραξικόπημα στο ΔΣ της Κεντρικής;
    Πες μου γιατί είναι το ΑΚΕΛ το κόμμα που αντιτίθεται στην υιοθέτηση των κανονισμών διαφάνειας στη χρηματοδότηση των κομμάτων της επιτροπής GRECO;
    Πες μου αν δεν είναι διαφθορά το να διοχετεύει η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ συνεχώς χρήματα των φορολογουμένων στις Κυπριακές Αερογραμμές ή να επιβάλλει χαράτσι στους καταναλωτές ηλεκτρισμού για να μη θιχτουν τα κατεστημένα των συντεχνιών;

    Όλα τα πιο πάνω που μου έργχονται έτσι πρόχειρα στο μυαλό έχουν για κάποιους κάποια μεγάλη αξία χρηματική μια και εποφελούνται άνομα από αυτές τις πολτικές. Και για αυτό είναι πρόθυμοι να τις υπερασπίσουν με «ιδεολογικά επιχειρήματα», μια φρασεολογία που στερείται σοβαρότητας δηλαδή. Έχει φυσικά κι άλλους που το κάνουν για πιο λίγα κι άλλους που το κάνουν μούχτιν. Όλοι αυτοί είναι ορκισμένοι υπερασπιστές ενός κόμματος, ιδεολογικοί σταυροφόροι στην ουσία, και εντελώς άκριτα κάνουν λάστιχο την όποια φιλοσοφία απλώς για να υπερασπιστούν το κόμμα τους, την ιδεολογία τους, και τους ηγέτες τους, όσο ανίκανοι, όσο επιβλαβείς, όσο διεφθαρμένοι όσο απαξιωμένοι στα μάτια της κοινωνίας κι αν είναι.

    Τον φίλο σου τον Άνευ, τον κατέταξα στην τελευταία κατηγορία των εθελοντών ιδεολογικών σταυροφόρων. Το κάνουν για το σπορ. Όχι για την πληρωμή. Αυτό θες να πεις πως τον θίγει;

    Αν ναι, ας μας πει σε ποια κατηγορία ανήκει. Κι αν έχεις και την καλοσύνη, πες μας κι εσύ για πάρτη σου.

    Μου αρέσει!

    • Πάτερ Ονούφριος permalink
      20 Ιουνίου, 2012 19:27

      Μη σου κακοφαίνεται φίλε τα μακρά κοντά γινήκανε. Ο Αναστασιάδης θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία να μας παραδώσει στην Τουρκία. Να ησυχάσουμε όλοι.

      Μου αρέσει!

      • Ελενα permalink
        20 Ιουνίου, 2012 20:45

        Ευλογείτε Πάτερ!Με τον Παπά Τριαντάφυλλο μάλλον θα κάνετε πολλή παρέα. Αυτός που χάρισε την μισή Κύπρο στους Τούρκους είναι η ΕΟΚΑ Β’ το 1974.Αυτός που τους επέτρεψε να την τσιμεντώσουν ( ξενοδοχεία , βίρααααα….) είναι ο Χριστόφιας το 2004.

        Μου αρέσει!

        • 20 Ιουνίου, 2012 20:54

          Την ΕΟΚΑ Β΄ ποιος την στέγασε πολιτικά; Ποιοι πάνε στα μνημόσυνα του Γρίβα και του Σαμψού και καταθέτουν τζιαι στεφάνια; Αν το βρεις κερδίζεις έναν αγαλματάκι με το “αγγελούδιν”…

          Μου αρέσει!

        • Μαμμουθ permalink
          20 Ιουνίου, 2012 21:20

          Ακομα εχει ατομα που χρησιμοποιουν το χαρτι του ‘στεγασε πολιτικα’. Ελεος. Τους δολοφονους του Μαρι ποιος στους στεγαζει πολιικα τωρα;

          Μου αρέσει!

        • 20 Ιουνίου, 2012 21:36

          (Παχύδερμο) Μαμμουθ,
          Το ξέρω ότι ενοχλείστε όταν ΣΑΣ λέμε ότι στεγάσατε τους πραξικοπηματίες, αλλά αυτή είναι η πικρή [για ΣΑΣ] αλήθεια.
          Α, και «τους δολοφονους του Μαρι» να τους αναζητήσετε ανάμεσα στουw στρατιωτικούς!!!

          Μου αρέσει!

        • Σωζος permalink
          20 Ιουνίου, 2012 21:41

          Αν το επαναλαβεις ακομα μια φορα μπορει να το πιστεψεις και εσυ. Δεν ειμαι του Δησυ αλλα αν σε κανει να νιωθεις πιο ανετα να με αποκαλεις δεξιο, συνεχισε.

          Μου αρέσει!

    • 20 Ιουνίου, 2012 20:37

      Θολούρες εν τω κρανίω σου και εξυπνακισμοί εμπαθέστατε Αντιπολιτευόμενε! Τίποτε δεν λες, απλώς μηρυκάζεις δίκην συνομοσιολογίων και αφορισμών γνωστά στερεότυπα! Πως τεκμηριώνεις, ας πούμεν, τις ασυναρτησίες σου ότι «φαγόθηκε το ΑΚΕΛ να αρπάξει την εποπτεία των τραπεζών από τον Αθανάσιο Ορφανίδη» ή ότι «ήταν τα προνόμια που προσφέρει η παραμονή στην εξουσία που ώθησε το ΑΚΕΛ να πει Οχι για να τσιμεντώσει δήθεν το Ναι 2004»; Είναι αυτά πολιτικά επιχειρήματα; Κάμε χάζιν να πιστέφκεις ότι με τέτοιες αερολογίες κάμνεις πολιτική συζήτηση! Καλά σε είπε ο Νέος, «κατίνα βρωμόστομη»!
      Α, τζι’ αναφορικά με την κατηγορία που με κατατάσσεις σ’ ευχαριστώ τα μέγιστα για το ενδιαφέρον σου, αλλά σκασίλα μου!!! Αλλά έτσι για ενημέρωση σου, σε πληροφορώ εγώ ανήκω στην κατηγόρια “Μύγας” και πιο συγκεκριμένα της “Αλογόμυγας”!!!

      Μου αρέσει!

    • 20 Ιουνίου, 2012 20:40

      Τζιαι ποιος είαι εσύ ΡΕ, για να σου δώκει λοαρκασμόν ο καθ ένας γιατί κάμνει τζιείνο που κάμνει;
      Εσένα ερωτήσαμεν σε ΡΕ, γιατί τζιαι πως εγίνηκες όπως εγίνηκες; Μα θώρε θράσος α; Ανακριτής της ΕΣΑ ο τύπος.

      Γιατί να μεν υποθέσουμε πχ ότι είσαι πράκτορας της CIA πχ, τζιαι ότι εν κατ επάγγελμα που εξασκείς την συκοφαντία;

      Όπως τζιαι οι Αναστασιάδης-Αβέρωφ σύμφωνα με τα wikileaks;

      Όσα αναφέρεις, που δεν έχεις και τίποτα απτό να καταθέσεις, είναι ψέγματα μπροστά σ’ αυτά που έκαμε ο συναγερμός στη δεκαετία του. Ψέγματα.

      Αν είναι δυνατόν να συγκριθεί ο οποιοδήποτε με τον Κούρο ας πούμε, ή οποιονδήποτε σκάνδαλο με το χρηματιστήριο, την easyjet, τους πυραύλους, την κομματοκρατία του ΔΗΣΥ, την revolution κλπ κλπ

      Είσαι όπως τη κολοβή την αλεπού ρε, που επειδή εκόπην ο νούρος της, έχασε δηλαδή κάθε τσίππα τζιαι κάθε ιδεολογία, θέλει να τους κάμει ούλλους ίσα κι όμοια.

      Βόθρος είσαι τζιαι φαίνεσαι, εσύ τζιαι το κόμμα σου.
      Διεφθαρμένο εν το πολιτικό σύστημα που υποστηρίζεις τζιαι τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

      Ογλάνι της δεξιάς.

      Μου αρέσει!

      • 20 Ιουνίου, 2012 21:26

        Ε, λοιπόν υβριστή θα σου πω γιατί με νοιάζει.

        Με νοιάζει γιατί δεν μου αρέσει να με κυβερνούν άνθρωποι που τους υπερασπίζονται τραμπούκοι της τυρόπιτας.

        Με νοιάζει επίσης γιατί οι άνθρωποι που υπερασπίζεσαι είναι άνθρωποι που δεν έχουν την ικανότητα να διακρίνουν το σωστό από το λάθος, το δίκαιο από το άδικο.

        Κάτι που απέδειξε π.χ. η υπέρασπιση του φίλου του του Άκη για τα οδοντικά του εμφυτεύματα ώστε να μπορεί κι αυτός να τρώει με εκατόν μασέλες.

        Με νοιάζει γιατί ενόσω κυβερνούν αυτοί οι άνθρωποι θα παραβιάζονται όχι μόνο τα δικά μου δικαιώματα αλλά κι αυτά της κοινωνίας και του γενικότερου συνόλου.

        Κοίταξε εκείνους τους φουκαράδες που πλήρωσαν ή και ακόμα πληρώνουν το τίμημα της διαχείρισης των φορτίων του Μόντσεγκορσκ και Τσάριοτ με τη ζωή τους.

        Επίσης με νοιάζει γιατί έχουμε ένα άνθρωπο ως ηγέτη που είτε δεν καταλάβει ή κάνει πως δεν καταλάβει τι σημαίνει να τηρεί απόχή στην ψηφοφορία στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ για ένα ψήφισμα που αφορά το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων της Γεωργίας στα σπίτια του.

        Με νοιάζει τέλος γιατί αυτός ο παρέας σου, του οποίου έγινες ιδεολογικός συνήγορος επιπέδου χαμαιτυπείου, όπως και συ και ο ηγέτης σου, είστε υπερασπιστές ενός οργανωμένου εγκληματικού συστήματος διακυβέρνησης που οδήγησε τους λαούς της ανατολικής Ευρώπης στερώντας τους όλα τα ανθρώπινά τους δικαιώματα, όχι μόνο τα πολιτικά, και τους οδήγησε στην εξαθλίωση.

        Για αυτό λοιπόν με νοιάζει, δικηγόρε του σταλινισμού. Και βρίσε όσο θες.

        Υ.Γ. Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι φαιδρά. Δεν είμαι και ούτε αισθάνομαι δικηγόρος του ΔΗΣΥ ή όποιου άλλου κόμματος, όπως συμβαίνει με σένα, συνήγορε του ΑΚΕΛ.

        Μου αρέσει!

        • 20 Ιουνίου, 2012 21:39

          Ωστέ εν γι αυτό που σε νοιάζει πρακτοράκο α; Για να ξέρεις πόσες τυρόπιττες τρώμεν για να αντιστεκούμαστε δέκα πλάσματα σε πέντε κανάλια τζιαι δέκα εφημερίδες.

          Εν σπανάσιη του ππόπαυ που μας διούν ΡΕ γκεμπελίσκο της δεκάρας.

          Μου αρέσει!

        • 20 Ιουνίου, 2012 21:45

          Βρίζεις δηλαδή για μια σπανακόπιτα;
          Και εις ανώτερα!

          Μου αρέσει!

        • 20 Ιουνίου, 2012 21:55

          Ουστ ρε βόθρε που εννά μας πεις τζιαι εις ανώτερα, εμμονικέ.

          Μου αρέσει!

        • 20 Ιουνίου, 2012 22:12

          Κομπλεξικέ και εμμονοκαταθλιπτικέ υβριστή, που νομίζεις ότι κρατάς τον Θεό που τ’ αρτζιήθκια [πρόσεξε όμως μη σου φύγει ο Θεός!] τζιαι που [ΜΑΣ] κάμνεις τον από καθέδρας δάσκαλο υπερασπιζόμενος ένα σαθρό και εγκληματικό σύστημα που είναι συνώνυμο της φτώχειας, της εκμετάλλευσης και της αδικίας, αντιλαμβάνεσαι ότι λειτουργείς “σταλινικά”; Επιπέδου χαμαιτυπείου» είναι η δικιά σου η συμπεριφορά! ΔΕΝ μπορείς να δεχτείς την άλλη άποψη και νομίζεις ως νέος Μέγας Ναπολέων ότι είσαι πάνσοφος, παντογνώστης και κατέχεις το αλάθητο του παπά!!! Κρίνεις μέσα από χαρακτηρισμούς και βρισιές ότι έχει σχέση με την Αριστερά! Η όλη απαξιωτική σου συμπεριφορά προς όσους διαφωνείς, είναι εξ ορισμού φασιστική! Συντάσσεσαι μ’ όσους εξυπηρετούν τους σκοπούς και την φασιστική σου ιδεολογία! Είσαι ένας νεοφιλελεύθερος φασίστας με επιλεκτική μνήμη!!! Γι’ αυτό και ξέχασες όσους ακόμα πληρώνουν τίμημα για τους S300 και το έγκλημα του Χρηματιστηρίου. Και είναι τόσος ο ρατσισμός σου που απαξιώνεις κι αυτούς που τρων μια <τυρόπιτα» για πρωινό κολατσιό. Αλλά είπαμε ότι το ιδεώδες για σένα είναι το χρήμα, γι’ αυτό χρησιμοποιείς κάθε μέσο για να το αποκτήσεις!!! Αλήθεια εσύ πόσα παίρνεις από τη CIA γι’ αυτά που κανεις; Και «με νοιάζει [αυτό] γιατί δεν μου αρέσει…» να νοιώθω ότι υπάρχουν ακόμα και σήμερα πληρωμένοι φασιστές [όπως το 1971-74] που υπερασπίζονται με τόσο φανατισμό κι αναλγησία τα πολιτικά εγκλήματα του παρελθόντος. Ξεχνάς [προφανώς σκόπιμα] πως όσοι λειτουργούν όπως ΕΣΥ, παρέδωσαν πριν περίπου 40 χρόνια, τη μισή Κύπρο στους Τούρκους!!!! Το βασικό κοινό σας χαρακτηριστικό είναι η φασιστική νοοτροπία και ο αρρωστημένος αντικομουνισμός; Η μεγάλη πλάκα είναι πως προσπαθείς να μας πείσεις πως σε νοιάζουν οι πληθυσμοί του πρώην ανατολικού μπλοκ!
          Γιατί όμως θες τόσο πολύ να μάθεις για ‘μας; Για να ΜΑΣ φακελώσεις, ρε πρακτορίσκο; Αλήθεια τι δουλειά κάμνεις; Είσαι σε καμιά ΜΚΟ;

          Ο «παρέας» [όπως λαλείς] του Νέου

          Μου αρέσει!

      • Σωζος permalink
        20 Ιουνίου, 2012 21:34

        Νεος, αν εισαι εσυ που εχεις το μπλογκ, τοτε εχεις διχασμενη προσωπικοτητα ρε παρεα. Σχολια οπως τα δικα σου πιο πανω θα τα εσβηνες χωρις δευτερη σκεψη και δευτερη αναγνωση, αλλα εδω τα σχολια μενουν, δυστυχως για σενα. Να τα χαιρεσαι, μονο αηδια προκαλεις πλεον.

        Μ’αρεσει που οι συνηθεις κοκκινοσκροφιτσες αφριζουν πανω στο πληκτρολογιο επειδη αναγνωριστηκε το μπλογκ. Συνεχιστε, πιανει παραπανω δημοσιοτητα ετσι.

        Μου αρέσει!

        • 20 Ιουνίου, 2012 21:48

          🙂 Ρε παρέα, εγώ εν θα άφηννα να αποκαλούν τους σχολιαστές ως πληρωμένους. Που τη στιγμή που τα αφήννει ο μπλόγκερ με την ευρεία αναγνώριση στες αμερικανοκινούμενες εφημερίδες, είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε με το ίδιο νόμισμα.

          Στο σχόλιο σου περί κοκκινοσκροφίτσες ας πούμε, τι να απαντήσουμε για να πάμε ίσια-ίσια; Γαλανοτραβέστες;

          Θα απαντιούνται όλα και στο ίδιο ύφος. Οι ευγένειες ετελειώσαν.

          Μου αρέσει!

  17. strovoliotis permalink*
    20 Ιουνίου, 2012 21:47

    Κοπέλια με έχετε στεναχωρήσει.

    Προσπαθώ να χωνέψω το καλύτερο λαχματζιούν της βόρειας Λευκωσίας, φτιαγμένο από ορίτζιναλ Αδανέζο, παρέα με κάμποσες μπύρες Efes.

    Και ενώ περίμενα τους άλλους να με θάψουν, διαβάζω αυτά.

    Μου αρέσει!

    • 20 Ιουνίου, 2012 21:52

      Στροβολιώτη, τον δρόμο τούτο εσύ τον εκαλιέργησες, τον δρόμο της βρισιάς τζιαι της λάσπης. Όπως έστρωσες, τζιαι με όσους έστρωσες, να τζιοιμηθείς τωρά.

      Μου αρέσει!

  18. 21 Ιουνίου, 2012 00:12

    Στροβ έχασες τον έλεγχον φίλε. The road to hell is paved with good intentions. Έπρεπεν να δώσεις τέλος με κάποιον τρόπον, είσαι ο blogoδεσπότης (που λαλεί τζιαι ο Ανευ). Το χαρτίν της επανένωσης εν too late τζιαι καμένον που σιέριν όταν έρτει η περιχαράκωση. Το τραγικόν είναι ότι αν δεν κάμνω λάθος, οι φίλτατοι Αντιπολιτευόμενος τζιαι Έλενα εν «αριστερών καταβολών». Φαντάσου να είχαμεν «ζαβροδέξιαν» κατάστασην δηλαδή που ήταν να παν τα πράματα.
    Έσιει που τον τζιαιρόν που εμαζοχίζουμουν μεσ’την offsite να δω τόσα ad hominem (εκατέρωθεν) σε μιαν συζήτησην. Τζιαι τζιαμέ οι παραπάνω ήταν ανεγκέφαλοι όπως το φίλο μας το χάχαν (ή Andreas), ο οποίος αφού έκαμεν ποτζιεί (στην Offsite) έναν φεγγάριν εστράφηκεν ποδά with a vengeance. Τωρά πρέπει να πανηγυρίζει. Διότι προφανώς έννεν θέμαν παρουσίας ή οϊ εγκεφάλου η εκτράχυνση.
    Αδικούνται ούλλοι οι σχολιαsστές. Έννεν τούτον το τεκμήριον τους. Μιλά ο θυμός έσιει ώρες. Ας μιλήσει λλίον η νηφαλιότητα τζιαι η λογική φίλοι. Χωρίς blame game. Please!

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      21 Ιουνίου, 2012 07:11

      Μιχάλη, ναι έχασα πλήρως τον έλεγχο. Και συμφωνώ και με τις παρατηρήσεις στο σχόλιο σου.

      Χθες ακούγοντας στις ειδήσεις τη συμφωνία Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, σχεδόν συγκινήθηκα. Επιτέλους, είπα, έβαλαν τις διαφορές τους στην άκρη, και θα δουν τι θα κάνουν για να σώσουν τη χώρα (αν σωζεται).

      Εμείς προφανώς έχουμε ακόμη την πολυτέλεια να «επιχειρηματολογούμε» με τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα σχόλια.

      Και ναι, κάποιοι χαίρονται. Γιατί τα «ζητήματα» που σχολιάστηκαν δεν πρόκειται να λυθούν ποτέ. Πως θα πάμε όμως στην επανένωση (λέμε τώρα), αν όλοι εμείς που υποτίθεται ανήκουμε στην ίδια πλευρά βγάζουμε (και εγώ μέσα), τέτοια εικόνα;

      Μου αρέσει!

    • 21 Ιουνίου, 2012 08:49

      Στροβολιώτη, το μόνο πράγμα που μπορώ να πω είναι πως λυπάμαι για αυτήν την πορεία της συζήτησης την οποία δεν επιδίωξα κι αυτό είναι εμφανές από το περιεχόμενο των διαλόγων. Φαίνεται εν όψει προεκλογικής εκστρατείας έχουν αποφασίσει να κινητοποιήσουν στο ΑΚΕΛ οργανωμένα κάθε μέσο στη διάθεσή τους για να κάνουν όσους ασκούν κριτική στο ΑΚΕΛ να σιωπήσουν.

      Ως προς το ζήτημα της επανένωσης, κάτι που έχει καταντήσει, είναι πλέον ξεπερασμένο. Δεν είναι θέμα στο δημόσιο διάλογο, έχει κουραστεί ο κόσμος, δεν υπάρχει καλλιέργεια επιθυμίας για συμβιβασμό και συμφιλίωση, άρα έχουν τεθεί τα θεμέλια της οριστικής διχοτόμησης.

      Φυσικά η καλλιέργεια μύθων συνεχίζεται όπως βλέπουμε στις φολκλορικού πλέον τύπου στην εκπομπή ΕΜΕΙΣ/ΒΙΖ…

      Μου αρέσει!

    • Ελενα permalink
      21 Ιουνίου, 2012 16:38

      Ταπακούδη έχεις δίκαιο για τις αριστερές καταβολές.Δυστυχώς όμως βλέπω τους λόγους που με οδήγησαν ( τότε) εκτός ΑΚΕΛ να υφίστανται.Απτό παράδειγμα ο Ανεφ, που νομίζει ότι με το να κουνήσει το δάκτυλο στα μούτρα τού άλλου άμαν διαφωνήσουμε με τον Αχαπαρώφ, υπερασπίζεται την τιμή της Αριστεράς…κούνια που τον κούναγε…Δεν συμμερίζομαι το σχόλιο σου ότι ξέφυγε ο έλεγχος από τον Στροβολιώτη. Είναι καλά να αφήνει αυτά τα σχόλια να φαίνονται. Είναι καλά να μας θυμίζουν οι » Ανευ» με ποια νοοτροπία κυβερνά το ΑΚΕΛ, την Κύπρο.Και είναι επίσης καλά να μένουν τα σχόλια διότι δεν βρίσκουν και τίποτε οι άλλοι να απαντήσουν….
      π.χ
      ΠΑΤΟΣ! όπως στο Κυπριακό.
      ΠΑΤΟΣ! όπως στην οικονομία.(ΤΡΕΙΣ υπουργοι οικ εν εκαταφέραν να πείσουν τον πρόεδρο ότι πρέπει να λάβουμε μέτρα!))
      ΠΑΤΟΣ! όπως την αντιμετώπιση της διαφθοράς.(να χαρείς μεν με κάμεις να ξαναγράψω τον παπασάββα, Μολέσκη κλπ!)
      ΠΑΤΟΣ! Όπως την αξιοπιστία διαχείρησης μεγάλων έργων( Κατάρ…οέο;)

      Κατά τα άλλα ο Αενευ, θέλει επιχειρήματα…τι να πω! Όταν ο άλλος εθελοτυφλεί τζιαι μες τον νου να του τα φυτέψεις πάλε δεν θα τα θωρεί.

      Όσον αφορά τον Σταύρο Μαλά, περιμένω την διαφοροποίησή του από τον Αχριστόφια.Αν τον υπερασπιστεί , έχασε.

      Μου αρέσει!

      • 21 Ιουνίου, 2012 21:12

        Έλενα, ξεχάσαμε τις εισφορές στην Ομόνοια (και ποιος ξέρει που αλλού) από τον «νεροκουβαλητή». Να γινόταν κάτι τέτοιο σε ένα κράτος δικαίου και θα σου έλεγα τι θα γινόταν. Αλλά τι να περιμένεις από μια εισαγγελία της οποίας οι μασέλες επιχορηγούνταν; Αλλά θα μου πεις, ο τύπος πήρε στο λαιμό του 13 ανθρώπους και δεν του έκαναν τίποτα, θα του κάνουν ντα επειδή παράγγειλε σε έναν καρχαρία των ωκεανών να του μεταφέρει μερικά εκατομμύρια στην κασέλα της Ομόνοιας και του ΑΚΕΛ επ’ αμοιβή 40 εκ;

        Μου αρέσει!

        • 21 Ιουνίου, 2012 21:47

          Αισχρέ λασπολόγε,
          Χυδαίε βοθρολόγε,
          Κατίνα του διαδικτύου,

          Συνεχίζεις απτόητος απ’ ότι θωρώ τζιαι ξιφουρνίζεις ότι εμετικό σου κατεβεί στον κολλημένο εγκέφαλο σου!!! Κατίνα, ρε Κατίνα!!!

          Μου αρέσει!

        • bananistanos permalink
          21 Ιουνίου, 2012 22:13

          νομίζω οι πρώην φίλοι ακελικοι εχάσαν εντελώς την ψυχραιμία τους, ή επάθαν Μαλάκυνση….

          Μου αρέσει!

        • 21 Ιουνίου, 2012 23:12

          Bananistanε,

          Σαν να ανήκεις κι ΕΣΥ στους διυλίζοντες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες!

          Μου αρέσει!

      • 21 Ιουνίου, 2012 23:11

        Δεν είχα πρόθεση να επανέλθω, αλλά με αναγκάζουν τα νέα απαξιωτικά λογύδρια της πιο πάνω Ελενίτσας, αλλά και του πνευματικού της πατερά, του συνομωσιολόγου Αντιπολιτευόμενου… [Τα γραφόμενα του τελευταίου τα σχολίασα εν συντομία πιο κάτω, όμως θα πάρω λίγο περισσότερο χώρο και χρόνο για να καταπιαστώ και μ’ αυτά που γράφει η νεαρά κυρία]…

        Η νεαρά λοιπόν, θαμώνας του Blog [και με «αριστερές (μάλιστα) καταβολές» – όπως λέει], εξακολουθεί να αδυνατεί να αντιληφτεί ότι μια σωστή, παραγωγική και δημιουργική συζήτηση ΔΕΝ μπορεί να διεξαχθεί και να προχωρήσει όταν εξ αρχής εμπεριέχει απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς του τύπου “Αχαπαρώφ”, ή «Αχριστόφιας». Εκτός κι αν από μόνη σου συμπαθέστατο κοράσιον, προσπαθείς να εκφυλίσεις τη συζήτηση! Εγώ πάντως δηλώνω αδυναμία να σε βοηθήσω να ξεπεράσεις τα όποια απωθημένα σου! Τούτη είναι δουλειά ειδικών!
        Εγώ απλώς έχω επισημάνει [με αυστηρούς τόνους μεν, αλλά με καλές προθέσεις δε] το πρόβλημα [ΣΟΥ], ΕΣΥ όμως επιμένεις [σαν μικρό παιδάκι] να συνεχίζεις στο ίδιο μοτίβο. Μιλάς με συνθήματα κι αφορισμούς και νομίζεις ότι αυτά αποτελούν επιχειρήματα. Τι, τέλος πάντων, πάει να πει «ΠΑΤΟΣ!» [ας πούμεν, στο κυπριακό, στην οικονομία, στην αντιμετώπιση της διαφθοράς]; Σε μια συζήτηση παρουσιάζεις θέσεις και κάμνεις αναφορά ποια ήταν η κατάσταση προηγουμένως, τι (δεν) έχει γίνει μέχρι σήμερα, τι έπρεπε να γίνει και δεν έγινε, ποιοι οι λόγοι που δεν έγινε, ποιες είναι οι υπαλλακτικές προτάσεις κι είναι εφικτό να υλοποιηθούν και πως…

        Πέραν τούτου, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι ή δεν γίνεται Αριστερός κληρονομικώ δικαίω, ή γιατί οι καταβολές του είναι αριστερές. Και φυσικά Αριστεροί δεν είναι ΜΟΝΟ όσοι είναι στο ΑΚΕΛ ή πρόσκεινται σ’ αυτό! Κι ένας λόγος έμπλεος προσβλητικών και υβριστικών χαρακτηρισμών [σε προσωπικό μάλιστα επίπεδο] όπως ο δικός σου, αναδεικνύει,
        – πρώτο, την αδυναμία σου να επιχειρηματολογήσεις,
        – δεύτερο, την εμπάθεια σου, και
        – τρίτο, ότι τούτος ΚΑΜΙΑ σχέση έχει με την Αριστερά και τις προσεγγίσεις της…
        Δεν φτάνει απλώς να βάζεις τίτλους όπως «ΠΑΤΟΣ! όπως στο Κυπριακό», ή «ΠΑΤΟΣ! όπως στην οικονομία», αλλά να τεκμηριώνεις αυτά που γράφεις και λαλείς… Διαφορετικά παραμένουν αφορισμοί και συνθηματολογίες …

        Τέλος, το δικό μου αυστηρά επικριτικό στυλ αποτελεί την αντίδραση μου στη δική σου απαξιωτική συμπεριφορά! Γιατί όταν ο άλλος [ή η άλλη] με θίγει και με προσβάλλει, είτε άμεσα είτε έμμεσα, τότε και το δάκτυλο μου θα σηκώσω και τη φωνή μου θα υψώσω και το χέρι μου στο τραπέζι θα κτυπήσω! Η όλη συμπεριφορά και το λεκτικό σου όζουν πέρα για πέρα φασισμού κι αποτελούν προσπάθεια εξάσκησης πνευματικής τρομοκρατίας [όπως κατά κόρον κάμνει τζι’ ο Αντιπολιτευόμενος]. Να σου αναφέρω μάλιστα [έτσι πληροφοριακά για να ξέρεις] ότι δεν είμαι καθόλου οπαδός της χριστιανικής ρήσης «ει τις σε ραπίσει εις την παρειάν, στρέψον αυτώ και την άλλην».

        Μου αρέσει!

  19. 21 Ιουνίου, 2012 13:03

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      21 Ιουνίου, 2012 14:48

      Καλά μας έκαμες.

      Μου αρέσει!

      • 21 Ιουνίου, 2012 17:02

        Political World.

        We live in a political world
        Love don’t have any place
        We’re living in times where men commit crimes
        And crime don’t have a face

        We live in a political world
        Icicles hanging down
        Wedding bells ring and angels sing
        Clouds cover up the ground

        We live in a political world
        Wisdom is thrown into jail
        It rots in a cell, is misguided as hell
        Leaving no one to pick up a trail

        We live in a political world
        Where mercy walks the plank
        Life is in mirrors, death disappears
        Up the steps into the nearest bank

        We live in a political world
        Where courage is a thing of the past
        Houses are haunted, children are unwanted
        The next day could be your last

        We live in a political world
        The one we can see and can feel
        But there’s no one to check, it’s all a stacked deck
        We all know for sure that it’s real

        We live in a political world
        In the cities of lonesome fear
        Little by little you turn in the middle
        But you’re never sure why you’re here

        We live in a political world
        Under the microscope
        You can travel anywhere and hang yourself there
        You always got more than enough rope

        We live in a political world
        Turning and a-thrashing about
        As soon as you’re awake, you’re trained to take
        What looks like the easy way out

        We live in a political world
        Where peace is not welcome at all
        It’s turned away from the door to wander some more
        Or put up against the wall

        We live in a political world
        Everything is hers or his
        Climb into the frame and shout God’s name
        But you’re never sure what it is

        Bob Dylan.

        Μου αρέσει!

  20. 30 Απριλίου, 2013 07:20

    This is a biological fact that no biologist would argue against.
    It also adds lustre and a glow to your hair
    which makes it look more attractive and healthy. Almond oil is an essential oil that
    is harvested from a few main species of almond
    trees across the world.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.