Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κόκκινη λιβελούλη, μαύρη λιβελούλη, κόκκινη γραμμή.

29 Ιουλίου, 2012

Αυτό το κείμενο έχει δυο σκοπούς.

 

Α. Να τσακίσει τον Aceras Anthropophorum και τον  Bananistanos. Αναφέρθηκαν πρόσφατα σε αυτό το έντομο,  και παρουσίασαν ευτελές φωτογραφικό υλικό.

Νομίζω οι δικές μου φωτογραφίες, μια εντός και μια εκτός Κύπρου τους αφήνουν μακρινούς δεύτερους και τρίτους.

 

Μαύρη.

 

Κόκκινη.

 

Β. Α, ο έτερος σκοπός έχει να κάμει με τις προεδρικές εκλογές. Η Καθημερινή αναφέρει σήμερα πως το φλερτ Αναστασιάδη ΔΗΚΟ προχωρεί. Αν και το ΔΗΚΟ βασικά έκοψε μέσα και δεν έχει επιλογές, ο Αναστασιάδης είναι, λέει η καλή εφημερίδα, διατεθειμένος να του προσφέρει τη θέση του διαπραγματευτή για το Κυπριακό.

 

Μετά από 10 χρόνια ΑΚΕΛικών επιλογών δεν έμεινε και πολύ ψωμί στο Κυπριακό, ο Μεγάλος Μακαρίτης με τον εθνικισμό του και ο μεγάλος μπετονιέρης με την ασχετοσύνη του, έθαψαν το ζήτημα. Άρα, λίγες θα είναι οι προοπτικές ενός διαπραγματευτή, όποιος και να είναι αυτός.

 

Παρ όλα ταύτα, και αν θέλετε στο ευτελές επίπεδο του συμβολισμού και μόνο αυτού, αν ο Νίκος Αναστασιάδης προσφέρει τη θέση του διαπραγματευτή στο Κυπριακό σε άνθρωπο του ΔΗΚΟ, *δεν* θα έχει τη ψήφο μου. 

90 Σχόλια leave one →
  1. 29 Ιουλίου, 2012 17:35

    Τελικά το σχόλιό μου μετατράπηκε σε ολόκληρη ανάρτηση…Αν αληθεύει, δεν υπάρχει καμία ελπίδα πλέον, ούτε καν να αραχνοϋφαντη…

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      29 Ιουλίου, 2012 23:00

      Έχουμε φυσικά πολύ δρόμο ακόμα, αλλά φαίνεται πως ο Αναστασιάδης θέλει μόνο να προσθέτει στη σούμα. Δεν τον νοιάζει πως χάνει κιόλας…

      Μου αρέσει!

      • Δάνειο ξένη . . . . διατριβή; permalink
        30 Ιουλίου, 2012 23:36

        «Παρ όλα ταύτα, και αν θέλετε στο ευτελές επίπεδο του συμβολισμού και μόνο αυτού . . . . . .»

        Τί θέλει να πει ο ποιητής;

        Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          31 Ιουλίου, 2012 07:18

          Συμβολισμός, επειδή οι επιλογές των δυο τελευταίων προέδρων από το ΑΚΕΛ, έχουν κάνει πλέον το Κυπριακό «συμβολικό» θέμα.

          Μου αρέσει!

  2. 29 Ιουλίου, 2012 18:49

    Γιατί εκπλήσσεσαι Στροβ; Θυμάσαι πριν απο ενα εξάμηνο που σου είπα πως με την στάση σας να στηρίζετε τον Αβέρωφ παρέα με τον Νικολάκη, εσεις της επανενωτικής δεξιάς υπογράφατε την αυτοκτονία σας;

    Δεν ενδιαφερετε για τη δική σου ψήφο ο Νίκος. Οι εθνικιστές στο συναγερμό ειναι πολύ περισσότεροι από εσένα και τους 50 άντε 100 που μπορεί να επηρεάσεις με τις αναρτήσεις σου.

    Είναι εξυπνη η κίνηση του Νίκου. Μαγκιά του. Άρχισα να σκέφτομαι πως μια καλή λύση θα ήταν να παντρέψουμε την εγγονή/εγγονό του Νικου με κανένα παιδί του Πρίγκιπα…έτσι θα απαλλαγούμε κι από τις πολιτικές «διαφορές» και την κύπρο θα την διοικεί δια της κληρονομικής οδου Μόνο Μια Οικογένεια η ΑναστασιαδοΠαπαδοπουλοι…να γλυτώσουμε και την ταλαιπωρία στον αιώνα τον άπαντα να ευχαριστηθούν και όσοι δεν θέλουν την «κομματοκρατία»….

    Και τώρα πως θα ζήσουμε χωρίς παιχνιδάκια; Πως θα ζήσουμε χωρίς ένα έστω κίνημα; Τί θα δίνει πολιτικό νόημα στη ζωή μας; Αγνωστο…

    Φυσικά γι αυτή την εξέλιξη, δεν πρέπει να παραλειψουμε να πούμε πως φταίει το ακελ….

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      29 Ιουλίου, 2012 23:03

      Δις, τι σχέση έχει η τυχόν ταύτιση μου με Αβέρωφ – Νικόλα για τα οικονομικά; Αυτή έγινε γιατί οδηγηθήκαμε σε μια οικονομική κρίση, την οποία έστω και αν δεν μπορούσε να αποφύγει η κυβέρνηση, την βάθυνα με την ατολμία και την ασχετοσύνη της.

      «Και τώρα πως θα ζήσουμε χωρίς παιχνιδάκια; Πως θα ζήσουμε χωρίς ένα έστω κίνημα; Τί θα δίνει πολιτικό νόημα στη ζωή μας; Αγνωστο…»
      Έχω βρεθεί έξω από κινήματα και κουνήματα εδώ και πολύ καιρό. Η κατάσταση είναι μπουφές: βλέπω και παίρνω ότι μου αρέσει. Αναγκαστικό μενού δεν τρώω.

      Μου αρέσει!

  3. 29 Ιουλίου, 2012 19:36

    μην πληγώνεσαι…σκεψου κάτι θετικό…τώρα με την Τρόικα – που ήρθε να μας σώσει και να επιβάλει τα μέτρα που δεν επεβαλε η αχαπαρη κυβέρνηση – τα χαράτσια για τα ακίνητα θα πάνε με το τετραγωνικό…κήπους, λιβελούλες κ.λ.π άρχισε να τα μετράς σε cash…:))

    Μου αρέσει!

  4. bananistanos permalink
    29 Ιουλίου, 2012 20:56

    Μάλλον μπλέ μου φαινετε η πρώτη λιβελούλλη, εν αλήθκεια θέλω λλίον πρακτις με τη φωτογραφική μου.

    αν και πλέον δεν βλέπω άλλη λύση στο κυπριακό εκτός της διχοτόμησης, αν κάμει έτσι πράμαν ο Νίκος θα είναι μεγάλη μαλακία

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      29 Ιουλίου, 2012 23:08

      Σταθερό χέρι, και μέτρια φωτογραφική μπορούν να κάνουν θαύματα! Ναι είναι μάλλον μαυρομπλέ.

      Μου αρέσει!

  5. ΤΟΞΟΤΗΣ permalink
    29 Ιουλίου, 2012 21:21

    Φιλε είναι έγκυρο αυτό που λέει η καθημερινή για τον διαπραγματευτή από το ΔΗΚΟ και με ενοχλεί και μένα εξ ίσου. Ωστόσο δεν λέω ο΄τι δεν θα ψηφίσω τον Αναστασιάδη γι αυτό διο΄τι απλούστατα…η μία από τις άλλες επιλογές ειναι ο Λιλήκας. ΕΥχαριστώ δεν θα πάρω. Η επόμενη είναι ο Μαλάς του ΑΚΕΛ. Το οποίο ΑΚΕΛ είχε επίσης ορίσει μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας από το ΔΗΚΟ. Να σου θυμίσω τον Αιμιλίου και τον ΑΝτρέα Μαυρομμάτη; Ναι είχε και τον Τουμάζο…αλλά τον είδες πουθενά τα τελευταία δύο χρόνια;

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      29 Ιουλίου, 2012 23:10

      Ωχ! Κρίμα, πραγματικά κρίμα! Και δεν συγκρίνονται οι δυο περιπτώσεις. Τότε θεωρούσαμε πως ο Χριστόφιας ήθελε λύση και αναγκάστηκε να βάλει βαρίδια με το ζόρι. Ε, τώρα βάλλουμε βαρίδι συνειδητά, και από πολύ νωρίς…

      Μου αρέσει!

  6. 29 Ιουλίου, 2012 21:42

    Γράμμα από το μέτωπο

    Συναγωνιστή Στροβολιώτη, έχεις πολλούς άλλους λόγους να ψηφίσεις τον κύριο Νίκο μας! Μην τα βάζεις κάτω…

    Έτσι κι αλλιώς το κυπριακό είναι στον αναπνευστήρα, σιγά μη λυθεί…

    Προέχουν άλλα, η σωτηρία της κυπριακής οικονομίας! Που την βάλλεις τούτη;

    Υπάρχουν και χειρότερα, σκέψου να έβαζε διαπραγματευτή από το ευρωκό;

    Το σημαντικό είναι που θα μπουν επιτέλους τα δημοσιονομικά μας σε τάξη. Αφού είπεν το ο μεγάλος, θ αφήσει τη σφραγίδα του!

    Έλα, ξεπέραστο.Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις. Τέρμα οι ιδεοληψίες.Το σημαντικό άλλωστε είναι να ξεκουμπηστεί η ανωμαλία που ακούει στο όνομα ΑΚΕΛ.

    Στο κάτω-κάτω μπορεί να μπει ο Μάρκος διαπραγματευτής (σιγά μεν δεχτεί ο Νικολάκης αλλά λέμε τώρα)

    Χαλάρωσε, μια ψυχή που ναι να βγει…

    Σκέψου…σκέψου μόνο τη νύχτα της μεγάλης νίκης…
    που θα αμοληθούν στους δρόμους τα περήφανα νιάτα της κύπρου, οι ελπίδες μας, οι πορτοκκαλιοί, οι απολλωνίστες, οι μαχητές! Γεμάτοι ιδανικά για μια κύπρο ελεύθερη (από κουμμουνισταί!)

    Σκέψου την ώρα που θα σηκώσουν τα μανίκια οι υπουργοί και υφυπουργοί της κυβερνήσεως εθνικής σωτηρίας… για να ανασύρουν τη Κύπρο από τον πάτο που την έριξε ο άσχετος, ο αχάπαρος, ο ανίκανος, ο ανώμαλος! (μαζί με το κόμμα του)

    Ο συναγωνιστής σου
    Ανδρέας Πιτσιλλίδης

    Μου αρέσει!

    • bananistanos permalink
      29 Ιουλίου, 2012 21:57

      Ε νεε, έχασες τέλια τη ψυχραιμία σου. Σπάζεις που το κακό σου που εμείς έχουμεν ανοιχτά τα μμάθκια μας τζε θωρούμε τες μαλακίες του «παίχτη μας», τζε έχουμε και το θάρρος να το λαλούμε δημόσια. Ενώ εσεις ότι σκατά τζε να κάμει ο δικός σας τρωτε τα για λουκουμάδες τζε απολαμβάνετέ τα.

      Μου αρέσει!

      • 29 Ιουλίου, 2012 22:33

        Τη ψυχραιμία σας, εν εσείς που την εχάσετε φίλε, εδώ και πολύ καιρό.

        Εν χιουμορίστας ο στροβολιώτης, εν νομίζω να έχει πρόβλημα.

        Ούτε και η πολιτική είναι ζήτημα προσωπικοτήτων ή επί μέρους λαθών, ατοπημάτων κ.ο.κ.

        Είμαστε σαν αριστεροί και σαν επανενωτικοί παράλληλα, πιστεύω δηλαδή, οι πιο ψύχραιμοι και συνειδησιακά (με τη πολιτική έννοια αλλά και ευρυτερα) ήσυχοι για την πολιτική επιλογή του μη γλυψήματος των λεγόμενων κεντρώων, με την έννοια ότι δεν υποχώρησε το λαϊκό κίνημα στες απαιτήσεις για «επανατοποθέτηση», «αλλαγή πορείας» στο Κυπριακό κ.ο.κ.

        Ακόμα και τώρα, στις διάφορες φωνές που βάζουν θέματα «μηδενισμού» της διαδικασίας που ξεκίνησε από το 77′, μόνο το ΑΚΕΛ και η κυβέρνηση δείχνουν να ενοχλούνται.

        Ξέρεις πολλά καλά πως για μια καλή πολιτική κουβέντα είμαι πάντα μέσα…

        Μου αρέσει!

        • Ρεζίλη η η η η η η η permalink
          29 Ιουλίου, 2012 22:49

          Άντε strov, δεν απάντησες την τελευταία ερώτηση του osr. Κάποιοι θέλουμε να σας παίρνουμε στα σοβαρά ξέρεις. Το ανέμενα βέβαια ότι θα σε έκανε κυμά, και το επαλήθευσες αφού το έβαλες στα πόδια και άλλαξες κουβέντα (ανάρτηση επί του προκειμένου).

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          29 Ιουλίου, 2012 23:24

          Νέε, αντίθετα, η πολιτική είναι και θέμα ατόμων ικανοτήτων, επιλογών κλπ, έστω και αν αυτό δεν ταιριάζει με την μαρξιστική ανάλυση.

          Είναι καλό πάντως που αναφέρεις πως δεν αλλάξατε πορεία και δεν γλύψατε τον μεσαίο χώρο. Μπορεί μεν να μην σας ήθελαν εκείνοι αυτή τη φορά, αλλά η αναφορά σου είναι και έμμεση πλην έντιμη παραδοχή πως το είχατε ξανακάνει, και μάλλον δεν σου είχε κάνει καλή εντύπωση.

          Ε, είναι καλή και η εκ των υστέρων παραδοχή, η εκ των υστέρων κριτική.

          Κάποιοι, αλλού, την κάνουν εκ των προτέρων.

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          29 Ιουλίου, 2012 23:25

          Ρεζίλη, με έκαμε κιμά ο οσρ; Μα περιπαίζεις μας; Ακόμα προσπαθώ να τον χωνέψω, αλλά είναι πολλά βαρύς ο ευλοημένος!

          Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        29 Ιουλίου, 2012 23:19

        Μπαν, like στο σχόλιο, άνκαι τούτην την φοράν ο Νέος αστειευόταν – το θέμα ήταν εντός των ορίων του χιούμορ του.

        Μου αρέσει!

        • 30 Ιουλίου, 2012 09:09

          Στροβολιώτη μου, προσωπικά και με αναρτήσεις έχω από καιρό αναλύσει το αδιέξοδο της συνεργασίας με τούντες διεφθαρμένες ηγεσίες και έχω κάνει τη δική μου κριτική για τις περασμένες συνεργασίες, υποστηρίζοντας μια επιλογή «τύπου βασιλείου». Πολύ πριν ακόμα εμφανιστεί στες πιθανότητες ο Μαλάς.

          Που τούντην άποψη, ναι, νιώθουμε δικαιωμένοι όσοι υποστηρίζαμε (η πολύ μεγάλη πλοιοψηφία στο χώρο μας) πως «φτάνει πια» με τούντες καταστάσεις, καμιά υποχώρηση στο Κυπριακό, καμιά συνδιαλλαγή για διαμοιρασμό εξουσίας. Ας μείνουμε στην αντιπολίτευση, παρά με τέτοιες αποτυχημένες συνταγές.

          Το ότι «δεν μας ήθελαν» οι ηγεσίες τούντων κομμάτων εν η μισή αλήθεια, ούτε κι εμείς τους εθέλαμε, και να μηνύματα ήταν έντονα από τη βάση.

          Η στρατηγική της αριστεράς πλέον είναι οι κοινωνικές συμαχίες, και όχι οι πολιτικές, δεδομένου ότι αυτές οι πολιτικές καταστάσεις δεν εμπνέουν καμιά εμπιστοσύνη.

          Υπάρχουν και στη βάση του ΔΗΚΟ, και της ΕΔΕΚ κάποιοι πηρύνες που να βλέπουν τη διαπλοκή και να μην νιώθουν άνετα με την άμεση ή έμμεση (μέσω Λιλλήκα) στήριξη Αναστασιάδη και Δεξιάς; Ή που δεν διαγράφουν τη ΔΔΟ;
          Ας κοπιάσουν.

          Ας κοπιάσουν και όσοι φιλελεύθεροι καταλάβουν πως ο κ. Νίκος δεν θα προσπαθήσει να εξυγιάνει τίποτα, κι ότι απλά θα διαχειριστεί μια διακομματική συμμορία που στόχο της έχει να περάσει στα χέρια της τα «σημαντικά», και όλοι ξέρουμε ποια είναι τα σημαντικά.

          Και όσοι καταλαβαίνουν πως θα έχουμε μια επανάληψη του 93 στο Κυπριακό.

          Ο Μαλάς βάζει κάτω μια κεντροαριστερή-επανενωτική πρόταση, και είναι ανοιχτός σε προτάσεις για διαμόρφωση προγράμματος με τις κοινωνικές ομάδες που νιώθουν ακάλυπτες από τα παραδοσιακά κόμματα ή τους παρόντες υποψηφίους και τις συμμαχίες τους.

          Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      29 Ιουλίου, 2012 23:14

      Ευχαριστώ τον Νέο που μεταφέρει τις απόψεις του συναγωνιστή Πιτσιλλίδη. Εμφανή τα κοινά τους, με αποκορύφωμα την κοινή και τυφλή πίστη: ο κάθε ένας στην ουτοπία του.

      Επί της ουσίας: ναι, ο Αναστασιάδης θα μπορέσει να χειριστεί καλύτερα την οικονομία, όχι μόνο γιατί είναι ικανότερος, αλλά και γιατί ο Χριστόφιας θα μεριμνήσει να μην γίνεται να γίνει χειρότερα.

      Μου αρέσει!

      • 30 Ιουλίου, 2012 03:32

        ο κάθε ένας στην ουτοπία του….ο Αναστασιάδης θα μπορέσει να χειριστεί καλύτερα την οικονομία,,,

        τούτη η πρόταση εν εσιει ουτε μιαν μη ουτοπική λέξη μέσα…

        Αναστασιάδης
        Μπορεσει
        Χειριστεί
        Καλύτερα
        Οικονομία

        Μιλάμε για σουπερ ντουπερ ρεαλισμό δαμε!!….:)))))

        η ζωή ξέρεις εσιει τζαι μιαν καλή πλευρα…μαλλον θα πρεπει να το ριξουμε στο μαύρο χιουμορ την επόμενη πενταετία…εκτός που τες μαυρες ψυχές δηλαδή που θα πρέπει τζαι να ανεχούμαστεν.

        Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          30 Ιουλίου, 2012 07:16

          Δις, δύσκολα γίνεται πιο μαύρο.

          Μου αρέσει!

        • ανωνυμος permalink
          30 Ιουλίου, 2012 15:05

          Το ερωτημα ειναι ‘μπορει οποιοσδηποτε αλλος να τα κανει χειροτερα απο το Χριστοφια;’

          Μου αρέσει!

        • 30 Ιουλίου, 2012 20:52

          Δυσδαιμόνα, την ανιδεότητα και ανικανότητα του Χριστόφια αναδεικνύει η σύγκριση της πολιτικής του και των καρπών της με τον ορισμό του μάνατζμεντ, που συνοψίζεται στο «doing the right things and doing things right».
          Η πολιτική του Χριστόφια ήταν «doing the wrong things and doing things wrong,» δηλαδή ακριβώς το αντίθετο. Το εξωφρενικό είναι πως εμμένει πως αυτή η πολιτική ήταν μάλιστα σωστή. Εγώ τον κρίνω εκ του αποτελέσματος.

          Αν και δεν μπορώ να διακρίνω ένα υποψήφιο που έχει διακηρύξει πως θα κάνει τα σωστά πράγματα, έχω εμπιστοσύνη πως ο Αναστασιάδης αυτά που θα κάνει θα τα κάνει τουλάχιστον σωστά…

          Μου αρέσει!

      • 30 Ιουλίου, 2012 09:31

        Στροβολιώτη, το μαύρο το δικό σου, για άλλους μπορεί ναν άσπρο και αντίστροφα.

        Το αν κάποιος επιχαίρει για παράδειγμα με πετσοκόμματα και μάλιστα οριζόντια στο κρατικό μισθολόγιο πχ, ή με το ξεπούλημα ακόμη και των κερδοφόρων ημ. οργανισμών (και άλλα πολλά), πιστεύοντας πως εκεί βρίσκεται η λύση του προβλήματος ή πως έτσι εξυπηρετούνται τα στενά του συμφέροντα… δε σημαίνει κι ότι καθορίζει τι είναι το μαύρο και τι είναι το άσπρο.

        Οι απαντήσεις σου δείχνουν πως το «γράμμα από το μέτωπο» ισχύει, πως στη τελική δηλαδή, αυτό που θα μετρήσει είναι ξεκάθαρα η ταξική και παραταξιακή νίκη, πέραν από τις επιμέρους διαφωνίες.

        Και η δική σου συμπαράταξη με τη δεξιά και τους διάφορους πιτσιλλίδιες (εν πολλοί, αμέτρητοι σχεδόν) -παρά τα φτασιδώματα και τις διάφορες δικαιολογίες (εν τόσο άχρηστο το ΑΚΕΛ που δεν έχουμε επιλογή), εν δεδομένη.

        Αυτό που ενοχλεί είναι πως κάνεις μια συνειδητή προσπάθεια, με πολλές «πονηρές» αναρτήσεις (όπως παρατηρούν πολλοί στα σχόλιά τους), να το παίξεις αναποφάσιστος, ή ακόμα και ως δυνητικός ψηφοφόρος του ΑΚΕΛ(!!!), δυσαρεστημένος με τις επιλογές Αναστασιάδη κ.ο.κ. ενώ ξέρεις και ξέρουμε όλοι πολύ καλά πως θα τα δώσεις όλα για να κερδίσει η δεξιά.

        Γιατί είσαι κάργα νεοφιλελεύθερος, με γεια σου με χαρά σου, μα μεν μας περιπαίζεις να χαρείς.

        Πως τάχα είσαι αμφιταλαντευόμενος, πως δεν έχεις διαλέξει ακόμα «το άτομο»… πως σε ενοχλούν οι κωλοτούμπες του κ. Νίκου στο κυπριακό…

        Εν σοβαρά πράματα τούτα μεγάλος άνθρωπος;

        Μου αρέσει!

        • Roller permalink
          30 Ιουλίου, 2012 19:29

          ‘Πως τάχα είσαι αμφιταλαντευόμενος, πως δεν έχεις διαλέξει ακόμα “το άτομο”… πως σε ενοχλούν οι κωλοτούμπες του κ. Νίκου στο κυπριακό…’

          Ρε παρεα μα εν εισαι εσυ που εψηφισες ΝΑΙ στο Αναν εναντια στο κομμα σου;;; Συνειδητοποιας οτι τα σχολια σου οπως ‘ αμφιταλαντευομενος και μεν μας περιπαιζεις’ δεν τα παιρνει κανενας στα σοβαρα με τη ιστορια που κουβαλας; Εισαι ο τελευταιος που μπορει να κατηγορησει καποιον αλλο για ‘πονηρες’ αναρτησεις νομιζω εγω. Και μην νευριαζεις τοσο πολυ, αυτοι που νευριαζουν σπανια εχουν δικιο.

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          30 Ιουλίου, 2012 21:18

          Νέε, και εγώ σε μια πρώιμη προεδρική ανάρτηση, είχα αναφέρει πως η επιλογή για το ΑΚΕΛ θα μπορούσε να ήταν μόνο μια: κάποιος στυλ Βασιλείου. Είχα όμως προσθέσει και άλλα, για την ιδεολογία του κόμματος και την ικανότητα του Χριστόφια. Έχουν τεσταριστεί και τα δύο και αν ο νέος «Βασιλείου» κλιθεί να τα υπερασπίσει, θα είναι ως πρόβατον για σφαγή. Ο ορίτζιναλ Βασιλείου είχε να ακολουθήσει την καταστροφική προεδρία Κυπριανού, ο σημερινός έχει να ακολουθήσει την καταστροφική προεδρία κάποιου που ήταν ο αρχηγός του χώρου που τον προτείνει τώρα. ..

          Οι κοινωνικές συμμαχίες είναι πολύ θεμιτό πράγμα. Ιδιαίτερα όταν ήταν σαφές πως ΑΚΕΛ – ΔΗΣΥ είχαν σαφή στάση σε σχέση με το Κυπριακό σε αντίθεση με τους άλλους. Αλλά είναι ξιμαρισιά η κοινωνική συμμαχία με τον ΔΗΣΥ…
          Κανένας δεν επιχαίρει όταν κάποιος άλλος χάνει από τα εισοδήματα του. Ούτε θα έπρεπε να επιχαίρει κάποιος αν το κράτος πάει για πάττισμα αφού δεν μπορεί πλέον να συντηρήσει τα τέρατα που έφτιαξαν δεκαετίες ανευθυνότητας. ..

          Η πρόβλεψη σου για τις εκλογές μπορεί και να αποδειχτεί ορθή. Η αδυναμία σου να καταλάβεις τη στάση μου όμως οφείλεται στην αποκλειστικότητα της σκέψης σου: Μαρξισμός! Θα σου είναι αδιανόητη προφανώς η στάση μου στις προηγούμενες εκλογές που έλεγε πως αν πάει ο Τάσσος δεύτερο γύρο, θα ψήφιζα τον οποιονδήποτε ή το οτιδήποτε ήταν απέναντι του.
          Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν πως με αυτό το σκεπτικό η ψήφος μου δε θα μπορούσε να πάει ποτέ στον Λιλλήκκα, ο Μαλάς αν δεν κάνει κάτι σε αυτοκριτική και εκσυγχρονισμό του ΑΚΕΛ δεν έχει υπόθεση, ε, ελπίζω να μην συνεχίσει να με απογοητεύει ο Αναστασιάδης, και με αναγκάσει να πάω εκδρομή με τα μωρά τη μέρα των εκλογών…
          Και ακόμα κάτι που επίσης είμαι σίγουρος πως δεν είσαι σε θέση να καταλάβεις: δεν νοιώθω καμιά υποχρέωση να ψηφίσω οποιονδήποτε.
          Αν θέλει, ας με κερδίσει.

          Μου αρέσει!

  7. ανωνυμος permalink
    30 Ιουλίου, 2012 14:14

    Έτοιμος να αναλάβει την όποια ευθύνη αναλογεί στην κυβέρνηση για τα προβλήματα στην οικονομία ο Προεδρος Χριστοφιας!!! ΑΑΑΑΑΑΑΑΑχαχαχαχαχαχα. Ευθυνη!!! ΑΑΑΑαχαχαχαχαχα!!!. Πε αλλο’να.

    Μου αρέσει!

  8. 30 Ιουλίου, 2012 16:18

    Ο Αναστασιάδης δικαιούται όπως τζιαι οι υπόλοιποι, μιαν ευκαιρίαν να τα κάμει αλλέ ππερέ (για να μεν χρησιμοποιήσω άλλες λέξεις). Η παρουσία τζιαι οι κουβέντες του Μαλά για το Μακάριο στα ετήσια μνημόσυνα του «εθνάρχη» (sic) εν με πείθουν ότι he is any different that the rest of them. Καλλίττερα τζιείνον που ξέρουμεν παρά το «άλλον μας εδείξαν, άλον μας εμπήξαν». Ο κ. Μαλάς θα πάρει την ψήφο μου (διότι το λευκόν εν ευθυνοφοβία) αν περάσει στο 2ο γύρο με το Λιλλήκκαν. Ως τζιαμέ. Stay cool!

    Μου αρέσει!

    • 30 Ιουλίου, 2012 16:48

      Μιχάλη, ο καθ ένας μας (εδω) έχει κάμει ήδη τις επιλογές του, αυτό λέω κι εγώ. Οπότε…μεταξύ κατεργαρέων τιμιότης!

      Μου αρέσει!

  9. 30 Ιουλίου, 2012 18:40

    Στρόβο, θυμάσαι που συζητούσαμε πέρσι πριν τις βουλευτικές για το κατά πόσον έπρεπε να ψηφίσουμε ΔΗΣΥ στις βουλευτικές εκλογές και είχα τις επιφυλάξεις μου σχετικά με τον ΔΗΣΥ;

    Ε, λοιπόν έκτοτε έχουν μεσολαβήσει ορισμένα γεγονότα που με έχουν πείσει πως είναι ανάγκη η χώρα να απαλλαγεί από αυτούς τους παρανοϊκούς που την κυβερνούν σήμερα.

    Ακούω για παράδειγμα τώρα αυτήν την αστοιχείωτη τη Σωτηρούλα να μιλά στο τρίτο του ΡΙΚ και να λέγει πως έχει διαφορετικές «προσεγγίσεις» η κυβέρνηση από την τρόικα! Η διαφορά τους δεν είναι στις προσεγγίσεις αλλά στο ότι αυτή η κυβέρνηση συλλογικά δεν έχει ιδέα για το τι συμβαίνει αυτήν τη στιγμή και το τι έπεται με την πολιτική που ακολουθεί.

    Για αυτόν το λόγο έχω αποφασίσει ήδη πως θα ψηφίσω τον Αναστασιάδη μια και παρά το γεγονός ότι οι εξαγγελίες του σε ό,τι αφορά την οικονομία είναι στην καλύτερη περίπτωση μη πειστικές, αλλά ξέρω πως αφού είναι ρεαλιστής -όπως απέδειξε πέρσι με τη στάση του κόμματός του στη βουλή κατά την ψηφοφορία των δύο πακέτων μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης όπως και το 2004 στο δημοψήφισμα- θα ακολουθήσει εν τέλει μια λογική οικονομική και δημοσιονομική πολιτική.

    Όσο για τη συμμετοχή του ΔΗΚΟ και τις επιπτώσεις στο Κυπριακό, αδιαφορώ. Έκανα το 2004 το καθήκον μου και μάλιστα με κόστος μια και αναγκάστηκα να υποβάλω παραίτηση εκεί που εργαζόμουν. Ας τα κλαιν οι πρόσφυγες από κει και πέρα. Και τον πιο φανατικό νενέκο να διορίσει ως διαπραγματευτή ο Αναστασιάδης αν εκλεγεί, αμφιβάλλω αν υπάρχει πλέον κάτι που μπορεί να γίνει για να επανενωθεί η Κύπρος. Και για αυτό ας είναι καλά ο σύντροφος και η φαρυγγίτιδα του.

    Η χώρα χρειάζεται στροφή 180 μοιρών από την πολιτική Χριστόφια το συντομότερο δυνατό. Αυτήν δεν μπορεί να την κάνει ούτε ο Λιλλήκας ούτε ο Μαλάς μπορούν ή θέλουν να κάνουν.

    Μου αρέσει!

    • Roller permalink
      30 Ιουλίου, 2012 19:19

      Η Σωτηρουλλα πηγε να κανει μαθημα οικονομικων και λογιστικης στο κλιμακιο της Τροικας! Ελεος. Γιατι την εχουμε σε λαθος υπουργειο; Εχει 4.5 χρονια που βαλει στοχους συνεχεια, καποιος να της πει οτι εν σημαδι που δεν εχει ιδεα.

      Μας φτασατε σε σημειο να ψηφισουμε Αναστασιαδη επειδη ξαφνικα μας φατσαρει επαγγελματιας σε σχεση μεσας. Ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι οι πραξεις σας εχουν παντα το αντιθετο αποτελεσμα. Μπουμερανγκ. Σκεφτειτε ζημιες που μας προκαλεσατε και στο εξωτερικο ακομα, ποσο πιο δυσκολη κανατε τη λυση του κυπριακου. Οδηγειστε προς εξαφανιση, απλως ειναι η αρχη του τελους ο Μαλας.

      Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      30 Ιουλίου, 2012 21:23

      Αντιπολιτευόμενε,

      Δύσκολα θα βρω κάτι για να διαφωνήσω. Νοιώθω όμως πως κατάλυσα τόσο πολύ πολιτικό κεφάλαιο πιστεύοντας στο όραμα της λύσης, που αν ο άνθρωπος που θεωρώ ως τον πιο ικανό, αφήσει την αρμοδιότητα στο ΔΗΚΟ, ε, θα είναι σχεδόν σαν προδοσία…

      Μου αρέσει!

      • 30 Ιουλίου, 2012 22:04

        Τώρα και να πάει να μιλάμε εμείς για προδοσίες, μετά από όλο αυτό το σκατό που εμείς φάγαμε κατάμουτρα;

        Φίλε, θέλω λύση, θέλω επανένωση κι αν ερχόταν ξανά το Σχέδιο Ανάν θα το ψήφιζα με δεκαπλάσιο ενθουσιασμό απ’ ό,τι 8 χρόνια πριν.
        Ο κόσμος όμως δεν το θέλει. Έστω κι αν φυσικά, κάτι παρόμοιο σαν το Αναν δεν πρόκειται να ξαναδεί ποτέ πια ο Ελληνοκύπριος, πόσο μάλιστα κάτι καλύτερο από αυτό που του έταξε ο Μέγας Σύντροφος.

        Αν θέλει να αναλάβει την ευθύνη για αυτό ο Αναστασιάδης, ας την αναλάβει. Την Κερύνεια, τη Μόρφου και το Βαρώσι τα διέγραψα τελειωτικά τον Δεκέμβρη του 2009. Τι σημασία έχει πια αν διαγράψω και τον Γερόλακκο του χρόνου;

        Ξέρω πως μπορεί να είναι πολύ απαισιόδοξα αυτά που λέω, αλλά από την άλλη πιστεύω πως θάταν δυνατό να μιλάμε για επανένωση της Κύπρου όταν η κοινωνία διαιρεθεί σε βολεμένους εργαζόμενους και πεινασμένους άνεργους…

        Μου αρέσει!

        • bananistanos permalink
          30 Ιουλίου, 2012 22:11

          Εγώ πάντως δεν θα ξαναψήφιζα ΝΑΙ. Το 2004 ψήφισα Ναι κυρίως για χάρη των προσφύγων (εγώ προσωπικά είχα να υποστώ μόνο τα αρνητικά του σχεδίου), που θα αποζημειώνονταν και κατάληξα να θεωρούμε προδότης από αυτούς τους πρόσφυγες. Σημερα πραγματικά δεν βλέπω κανένα λόγο γιατί να μην τελιώνουμε με διχοτόμηση.

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          31 Ιουλίου, 2012 07:11

          Αντιπολιτευόμενε,

          Ναι, η αναφορά σε προδοσία είναι ατυχής.

          Για το θέμα όμως συνεχίζω να νοιώθω πολύ έντονα: ας κάμει συνεργασία με το ΔΗΚΟ, ας κάνει και με το ΕΥΡΩΚΟ, όχι όμως να εκχωρήσει το Κυπριακό στο ΔΗΚΟ!

          Και αυτά τα λέω συμφωνώντας με την απαισιοδοξία σου για τις πραγματικές προοπτικές του Κυπριακού.

          Ίσως όμως στο βάθος του κυνισμού μου, παραμένει ακόμα μια δόση ρομαντισμού…

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          31 Ιουλίου, 2012 07:15

          Μπανανιστάνε, ξέρεις πως και σήμερα θα θεωρηθείς προδότης αν προτείνεις αυτή τη λύση. Γιατί εκείνοι που μας έφεραν στο σημείο αυτό, συνεχίζουν να φλομώνουν τον κόσμο με πατριωτικές παπαριές, αρνούμενοι να προτείνουν κάτι – έστω και αυτό που γράφεις εσύ.

          Πάντως εδώ που φτάσαμε είτε διχοτόμηση, είτε επανένωση (θυμάσαι το σύκο της προηγούμενης ανάρτησης;), το αποτέλεσμα θα είναι κάτι παρόμοιο. Το θέμα είναι πως πρέπει να λυθεί η εκκρεμότητα…

          Μου αρέσει!

      • 31 Ιουλίου, 2012 07:44

        Στροβολιώτη, έστω κι αν λέω τα πιο πάνω, μη νομίζεις πως κατά βάθος δεν καταλαβαίνω ή δεν νιώθω αυτά που λες κι εσύ. Το ίδιο ισχύει και με τον Μπανανιστανό. Αυτή δυστυχώς είναι όπως βλέπεις η φύση των διλημμάτων…

        Μου αρέσει!

  10. ανωνυμος permalink
    30 Ιουλίου, 2012 19:05

    Υποτίθεται ο ‘απλός’ ο κόσμος εμπιστευόταν αυτή τη κυβέρνηση. Ένιωθε ασφαλισμένος αφού μόνο μια ‘ξένη’ δύναμη μπορεί να αλλάξει το καθεστώς στη Κύπρο. Έχουμε πρόεδρο συνδικαλιστή άρα κανένας δεν μπορεί να μας αγγίξει και θα κανονίσει να μείνουν σταθερά τα πράγματα τουλάχιστον για μια πενταετία. Τελικά ο μπετονιερης τα κατάφερε και πάλι και κτυπά ανελέητα αυτούς που υποτίθεται υπερασπίζεται και δεσμεύει το μέλλον των παιδιών της Κύπρου σε ένα death spiral. Ο κόσμος έφτασε σε σημείο να παρακαλά να μην τον υπερασπίζεται άλλο ο Χριστόφιας! Τρέμουμε όταν σκεφτόμαστε τι μπορεί να σκαρφιστεί μετά.

    Και νομίζαμε αυτό το καλοκαίρι θα το περνούσαμε λίγο πιο ήσυχα που πέρσι μιας και έχουμε ρεύμα αυτή τη φορά! Μας πήρατε από το Μάρι στην Τρόικα. Λαμογια. Τώρα κι αν κατάλαβε ο κόσμος ότι δεν έχετε την παραμικρή ιδέα τι κάνετε και στο κυπριακό. Τώρα καταλάβαμε πόσο ανίδεοι, ανίκανοι και ερασιτέχνες είσαστε. Σας ευχαριστούμε που μας δείξατε, τώρα να κάτσετε στο πάγκο. Indefinitely.

    Μου αρέσει!

  11. Ο αλουπός εχώνετουν permalink
    30 Ιουλίου, 2012 23:32

    «Παρ όλα ταύτα, και αν θέλετε στο ευτελές επίπεδο του συμβολισμού και μόνο αυτού, αν ο Νίκος Αναστασιάδης προσφέρει τη θέση του διαπραγματευτή στο Κυπριακό σε άνθρωπο του ΔΗΚΟ, *δεν* θα έχει τη ψήφο μου.»

    Άτε ρε.

    Μου αρέσει!

  12. Nikaros for President permalink
    31 Ιουλίου, 2012 00:22

    Πολλή γλώσσα έφκαλε τελευταία ο Νέος Ελληνοκύπριος.Άδρωπος που κάποτε στο μπλόγκ του ασκούσε κριτική στο ΑΚΕΛ για τις επιλογές του το 2003-2004 τζιαι μάλιστα εδήλωνε« μη Ακελικός», άδρωπος που υπερψήφησε το σχέδιο Ανάν τζιαι σήμερα εν οπαδός της μη επιβολής των« ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων τζιαι της επιδιαιτησίας», αλλά τζιαι ένθερμος υποστηριχτής της «ισχυρής ομοσπονδίας», κατηγορά τον Στροβολιώτη για κωλοτούμπες! Πε μας κουμπάρε,εκτός που κανένα αρθρίδιο στη «Γνώμη» (ο Θεός να σας ελεήσει τζιμέσα) ετάξα σου τζιαι καμμιά θεσούα μες την Κεντρική Επιτροπή;Άγια ολάν που δαμέ.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      31 Ιουλίου, 2012 07:20

      Ο Νέος δικαιούται να επιχειρηματολογεί και να σχολιάζει όπως επιθυμεί. Δικαιούμαι και εγώ και οι υπόλοιποι να επισημαίνουμε αυτά που αναφέρεις.

      Η αλήθεια πάντως είναι πως νοιώθω και εγώ πως μετά από ένα σημείο «στρατεύτηκε».

      Μου αρέσει!

  13. Ανώνυμος permalink
    31 Ιουλίου, 2012 01:03

    Λόγω καλοκαιριού και μιας σχετικής νωθρότητας και χαλαρότητας που με έχει καταβάλει, αλλά και λόγω κάποιων άλλων καταστάσεων [διακοπών, “ερωτικής απογοήτευσης” και λοιπών δαιμονίων] φαίνεται ότι έχασα πολλά επεισόδια νεοφιλελεύθερης σοφίας που περιελάμβαναν κι αναφορές και αιχμές για το άτομο μου! Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες κι αναλύσεις τώρα, αλλά επιφυλάσσομαι να επανέλθω δημήτριος λίαν συντόμως. Μάλιστα έχω και … πικάντικα κείμενα για την τρόικα!

    Για την ώρα να σημειώσω [απευθυνόμενος κυρίως προς τα συντρόφια Νέος και DIS] ότι οι όποιες συζητήσεις με Strovoliotες κι Αντιπολιτευόμενους και λοιπούς τεθλιμμένους συγγενείς [του καπιταλισμού] είναι κι αντιπαραγωγικές και αδιέξοδες. Το ζήτημα [στην οικονομία κι όχι μόνο] είναι καθαρά ταξικό κάτι που λόγω συμφερόντων και ιδεολογίας οι πιο πάνω δεν μπορούν να αντιληφτούν ή θεωρούν τις δικές τοαπόψεις και τοποθετήσεις ως αξιώματα και θέσφατα. Φυσικά η κατάθεση της άλλης [της δικής ΜΑΣ] άποψης σε τέτοιους (ιστο)χώρους γίνεται για λόγους αρχής Και για αν μην νομίζουν [οι συγκεκριμένοι κύριοι και οι ομοϊδεάτες τους] ότι κάνουν παιχνίδι μόνοι τους …

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      31 Ιουλίου, 2012 07:31

      Ανεφ, χαιρετίζω την επανεμφάνιση σου δίκην ιδεολογικής αστυνομίας, και ελπίζω πραγματικά να ξεπεράσεις όλες τις αναποδιές που σου έτυχαν. Εδώ «εμείς» σχεδόν να τελειώνουμε με 10 ολόκληρα χρόνια τραγικών επιλογών του ΑΚΕΛ, «εσύ» μια ερωτική απογοήτευση θα την ξεπεράσεις σε χρόνο μηδέν!

      Α, μάλιστα. «Δικαιούμαστε» να λέμε την άποψη μας έστω και λανθασμένη, ε;

      Ενώ «εσείς» είστε κοινωνοί της απόλυτης σοφίας. Η οποία παρεμπιπτόντως ξέβηκε από το μυαλό ενός θνητού σκεπτικιστή, πιθανώς όχι ευφυέστερου από εσένα, εμένα ή άλλων σχολιαστών σε αυτό τον χώρο.

      Α, υπάρχει και κάτι άλλο: «εμείς» σχολιάζουμε και περιγράφουμε και επιχειρηματολογούμε για την πραγματικότητα που ζούμε. Μπορεί να κάνουμε λάθη, μπορεί να προβλέπουμε και να αξιολογούμε με ελλιπή κριτήρια, αλλά δεν φτάνουμε στην απελπισία της «άλλης» πλευράς: την παράθεση επιχειρημάτων για κάτι που *δεν* υπάρχει!

      Μου αρέσει!

      • 31 Ιουλίου, 2012 08:01

        Σήμερα που ξύπνησα κεφάτος (χτες είχα πάθει σοκ πρωί-πρωί από τις δηλώσεις Χριστόφια για τον Ερντογάν το οποίο επαναλήφθηκε το μεσημέρι όταν άκουσα και αποσπάσματα από τις δηλώσεις του στο LGR) αισθάνομαι πως πρέπει να επισημάνω πως παρά το γεγονός ότι προφανώς είμαστε λαός «με υπανάπτυκτη πολιτική κουλτούρα» έχουμε και τη δυνατότητα να επιτρέπουμε στην αντιπολίτευση να εκφράζεται με «καταστροφολογία» και με «μίσος». Αντίθετα, σε εκείνες τις κοινωνίες με ανεπτυγμένη πολιτική κουλτούρα, η αντιπολίτευση δεν εκφραζόταν ποτέ με τέτοιο τρόπο, μια και δεν είχε λόγο. Ποιος άλλωστε θα τους έδινε σημασία αν το έκαναν μέσα σε ένα γκούλαγκ της Σιβηρίας;

        Μου αρέσει!

  14. Anef_Oriwn permalink
    31 Ιουλίου, 2012 01:06

    Ο πιο πάνω Ανώνυμος είναι η Αφεντομουτσουνάρα μου, ο Anef_Oriwn!

    Μου αρέσει!

    • Anef_Oriwn permalink
      31 Ιουλίου, 2012 09:18

      Strovoliotis,

      Η μεγάλη πλάκα είναι που νομίζεις ότι ΕΣΥ [και κάποιοι νεοφιλελεύθεροι ομοϊδεάτες ΣΟΥ] νομίζεις/νομίζετε ότι δεν λειτουργείς/λειτουργείτε «δίκην ιδεολογικής αστυνομίας» ή ότι δεν είστε «“στρατευμένοι”»… Αυτά “κουμπάρε”, να τα πουλάς στους αδαείς, πέραν του ότι οι τοποθετήσεις σου είναι αντιφατικές! Ενώ από τη μια λες ότι «Ο Νέος δικαιούται να επιχειρηματολογεί και να σχολιάζει όπως επιθυμεί» και συνεχίζεις διαμαρτυρόμενος να ΜΑΣ πεις [για τον Εαυτό ΣΟΥ] ότι «Δικαιούμαι και εγώ και οι υπόλοιποι να επισημαίνουμε αυτά που αναφέρει», τότε γιατί να μην δικαιούμαι κι ΕΓΩ να (δια)πράττω το ίδιο, έστω και «λανθασμένα»;

      Α, κι όπως έχω προσέξει τελευταίως στην επιχειρηματολογία(;) ΣΑΣ, πέραν από την προσφιλή Γκουλαγκολογία και Σιβηριολογία ΣΑΣ [επιάσετε shερκές με τον Νικολάκη σ’ αυτού του είδους την «καταστροφολογία»], ΜΑΣ πετάσσετε [προφανώς ελλείψει ουσιαστικών επιχειρημάτων] ότι παραθέτουμε επιχειρήματα για κάτι που *δεν* υπάρχει», σάμπου τζι’ εν νεν ΕΜΕΙΣ που θωρούμε τζιαι επισημαίνουμε τις καταστροφικές συνέπειες της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης!

      Υστερόγραφον: Τα περί «“ερωτικής απογοήτευσης”» ήταν αλληγορικά!

      Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        31 Ιουλίου, 2012 09:34

        Είναι απλό: το να περιγράφεις και να ερμηνεύεις την κρίση όπως την βλέπεις είναι ένα πράγμα. Είδες ποτέ κείμενο μου που να αρνείται την ύπαρξη κρίσης; Είδες ποτέ κείμενο μου που να αρνείται πως η κρίση είναι καθαρό καπιταλιστικό προϊόν; Άσε που λέω πως καπιταλισμός χωρίς κρίσεις δεν υπάρχει!

        Λέω όμως πως καλώς η κακώς δεν έχουμε τίποτα άλλο να επιλέξουμε.

        Το να επικαλείσαι για σύγκριση δεδομένα για κάτι που δεν υπάρχει είναι άλλο!

        Μου αρέσει!

        • 31 Ιουλίου, 2012 10:03

          πάλε μιλάς με σοφίσματα τζαι γενικολογίες
          λες
          «καπιταλισμός χωρίς κρίσεις δεν υπάρχει!»

          γενικολογίες αόριστες

          ο καπιταλισμός δεν είναι κάτι χωρίς περιεχόμενο

          1. δώσε έναν ορισμό του «καπιταλισμού»

          τζαι οι κρίσεις οι καπιταλιστικές έχουν λόγο που προκαλούνται τζαι εν γιαυτό που δεν είναι συστημικές

          2.ποιοι εν τούτοι οι λόγοι;

          Μου αρέσει!

        • Anef_Oriwn permalink
          31 Ιουλίου, 2012 19:16

          Strovoliotis,

          Ως συνήθως, άμα τα βρεις σκούρα, υπεκφεύγεις, αοριστολογείς και τα λες μασημένα!
          Άστο μην μπαίνεις στον κόπο!

          Μου αρέσει!

  15. Ανώνυμος permalink
    31 Ιουλίου, 2012 09:47

    Αγαπητέ Στροβολιώτη, Σε συγχαίρω για τις φωτογραφίες. Έχεις χρησιμοποιήσει φακό macro;

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      31 Ιουλίου, 2012 13:27

      Ευχαριστώ. Όχι, μια απλή Canon S5IS με φακό 6.0-7.2μμ. Επίσης, σταθερό χέρι, και πολλή υπομονή 🙂

      Α, και σε ευχαριστώ που σχολίασες αυτό το μέρος της ανάρτησης 🙂

      Μου αρέσει!

  16. ανωνυμος permalink
    31 Ιουλίου, 2012 09:56

    Πισσαριδης
    «Το 2007 τα δημοσιονομικά της Κύπρου ήταν από τα καλύτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέχρι το 2011 είχαν καταντήσει να είναι από τα χειρότερα»

    «Το 2007 κατά μέσο όρο, οι προϋπολογισμοί του δημοσίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν περίπου ισορροπημένοι. Η Κύπρος είχε πλεόνασμα 3,5%. Απροσδόκητα, δεδομένου ότι η κρίση είχε αρχίσει, το πλεόνασμα συνέχισε μέσα στο 2008. Αλλά μέχρι το 2011, και ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της πήγε σε ένα έλλειμμα 4,5%, η Κύπρος πήγε στο πολύ πιο ψηλό έλλειμμα του 6,3%. Η επιδείνωση των δημόσιων οικονομικών κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες κατά τη διάρκεια της κρίσης είναι η χειρότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν εξαιρέσουμε τη διάσωση των τραπεζών – που η Κύπρος δεν είχε κάνει αυτή την περίοδο»

    «Φυσικά η Ελλάδα ήταν σε χειρότερη κατάσταση, αλλά τα λάθη συνέβησαν πριν από την κρίση. Σ την Κύπρο τα λάθη έγιναν μετά την κρίση και ιδίως κατά την περίοδο 2008-2011»

    «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ξοδεύουμε περισσότερα για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων από άλλες χώρες της Ευρώπης και στη συνέχεια να αναμένουμε αυτές οι χώρες να μας δώσουν τα χρήματα για τη χρηματοδότηση των επιπλέων δαπανών. Αν ήταν δικά μας τα χρήματα να το κάνουμε αν το θέλει ο λαός, αλλά εδώ πρόκειται για δανεισμένα χρήματα σε χαμηλά επιτόκια από εταίρους»

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      31 Ιουλίου, 2012 13:29

      Το σύνολο της αποκαλυπτικής συνέντευξης Πισσαρίδη, από την Stockwatch :

      Η τρόικα θα πρέπει να πιεστεί ώστε να στηρίξει έργα υποδομής που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας, υποστηρίζει ο νομπελίστας καθηγητής του LSE και του Πανεπιστημίου Κύπρου Χριστόφορος Πισσαρίδης.

      Μιλώντας στη StockWatch με αφορμή την κάθοδο της τρόικα, ο κ. Πισσαρίδης τονίζει ότι το πρόβλημα της Κύπρου δεν είναι μόνο τραπεζικό αλλά και δημοσιονομικό, και σημειώνει την ανάγκη εξορθολογισμού των δημοσίων δαπανών.

      Χρηματοδότηση έργων υποδομής

      Σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο κ. Πισσαρίδης αναφέρει ότι η Κύπρος θα πρέπει να διαπραγματευτεί τη χρηματοδότηση έργων υποδομής σε τομείς που είναι σημαντική για την ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας.

      «Τα έργα υποδομής, κυρίως στον τομέα του τουρισμού, της εκπαίδευσης και της υγείας, είναι απαραίτητα για μια οικονομία όπως της Κύπρου», αναφέρει.

      «Άλλοι «πράσινοι» τομείς που μπορούν να επωφεληθούν από την ανάπτυξη των υποδομών είναι η αιολική ενέργεια, ηλιακή ενέργεια και τα γεωργικά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας όπως το κρασί, ελαιόλαδο, τυροκομία και άλλα παρόμοια προϊόντα».

      «Η τρόικα θα πρέπει να πιεστεί να δώσει βοήθεια για τις επενδύσεις αυτές για να βοηθήσει την οικονομία να βγει από την κρίση πιο γρήγορα».

      Δεν φταίνε μόνο οι τράπεζες

      Σχολιάζοντας τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για την κάθοδο της τρόικα, ο κ. Πισσαρίδης ασκεί κριτική στη μονόπλευρη εξήγηση που φέρει τις τράπεζες να είναι η μόνη αιτία των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η οικονομία.

      «Διάβασα κάποια σχόλια στον κυπριακό τύπο ότι τα λάθη που μας ανάγκασαν να έρθει η τρόικα οφείλονται εξολοκλήρου στον τραπεζικό τομέα. Αυτό δεν είναι σωστό», αναφέρει.

      Τονίζει ότι αν και ο τραπεζικός κλάδος είναι πολύ μεγάλος, «η οικονομία μας εξαρτάται από ένα μεγάλο τραπεζικό τομέα για την εξυπηρέτηση του εξωτερικού τομέα, ο οποίος, μαζί με τον τουρισμό, είναι η σανίδα σωτηρίας μας».

      «Είναι σημαντικό οι τράπεζες να λάβουν όλη την υποστήριξη που χρειάζονται για να αποκατασταθεί η ικανότητά τους να εξυπηρετήσουν αποτελεσματικά και την οικονομία της Κύπρου και τον εξωτερικό επιχειρηματικό τομέα. Διαφορετικά, η ύφεση θα επιδεινωθεί και η ανεργία θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο», αναφέρει.

      Τα λάθη έγιναν μετά την κρίση

      Τονίζει παράλληλα ότι το πρόβλημα είναι επίσης δημοσιονομικό και ότι τα λάθη στην Κύπρο έγιναν μετά την κρίση.

      «Το 2007 τα δημοσιονομικά της Κύπρου ήταν από τα καλύτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέχρι το 2011 είχαν καταντήσει να είναι από τα χειρότερα», αναφέρει παραθέτοντας στοιχεία για το δημοσιονομικό έλλειμμα.

      «Το 2007 κατά μέσο όρο, οι προϋπολογισμοί του δημοσίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν περίπου ισορροπημένοι. Η Κύπρος είχε πλεόνασμα 3,5%. Απροσδόκητα, δεδομένου ότι η κρίση είχε αρχίσει, το πλεόνασμα συνέχισε μέσα στο 2008. Αλλά μέχρι το 2011, και ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της πήγε σε ένα έλλειμμα 4,5%, η Κύπρος πήγε στο πολύ πιο ψηλό έλλειμμα του 6,3%. Η επιδείνωση των δημόσιων οικονομικών κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες κατά τη διάρκεια της κρίσης είναι η χειρότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν εξαιρέσουμε τη διάσωση των τραπεζών – που η Κύπρος δεν είχε κάνει αυτή την περίοδο».

      «Φυσικά η Ελλάδα ήταν σε χειρότερη κατάσταση, αλλά τα λάθη συνέβησαν πριν από την κρίση. Σ την Κύπρο τα λάθη έγιναν μετά την κρίση και ιδίως κατά την περίοδο 2008-2011», αναφέρει.

      «Θα ήθελα να τονίσω ότι δεν συνηθίζω να ασκώ επικρίσεις σε πολιτικούς ή τραπεζίτες. Μιλώ μόνο σαν οικονομολόγος και δηλώνω ότι βλέπω στις επίσημες στατιστικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και βλέπω μεγάλη επιδείνωση που μας ανάγκασε να καλέσουμε την τρόικα την τριετία της κρίσης», συμπληρώνει.

      «Αν ήμουν η τρόικα και βρισκόμουν αντιμέτωπος με αυτή την κατάσταση θα έριχνα μια γερή ματιά στα δημόσια οικονομικά και θα ρωτούσα τον εαυτό μου, πώς προέκυψε αυτή η απότομη επιδείνωση; Η τρόικα οπωσδήποτε θα έχει πρόσβαση σε πληροφορίες που εμείς δεν έχουμε, αλλά η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημοσιεύει στοιχεία τα οποία μπορεί να μας βοηθήσουν να έχουμε μια γενική εικόνα της κατάστασης».

      «Κατά τη διάρκεια των ετών της κρίσης, τα κρατικά έσοδα κατά μέσο όρο παρέμειναν σταθερά στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο 45% του ΑΕΠ. Στην Κύπρο έπεσαν από 45% έως 41%. Οι δαπάνες της γενικής κυβέρνησης στην ΕΕ αυξήθηκαν κατά περίπου 3,5% του ΑΕΠ. Αλλά στην Κύπρο αυξήθηκαν κατά 6%. Η διαφορά στις αυξήσεις εξηγείται από τις δαπάνες της κεντρικής κυβέρνησης – όχι κοινωνικές ασφαλίσεις ή παροχές λόγω κρίσης».

      «Έτσι, αν ήμουν η τρόικα, και μου ζητήσουν να δανείσω χρήματα φθηνά για να στηρίξω τα δημόσια οικονομικά, θα απαιτούσα δύο πράγματα. Πρώτα να διευθετηθεί το θέμα των εσόδων και να απαντηθεί το ερώτημα γιατί έχουν πέσει τόσο πολύ. Η πρόσφατη αύξηση του ΦΠΑ θα πρέπει να αποκαταστήσει τα έσοδα κάπως, αλλά ο εταιρικός φόρος 10% δεν είναι ακόμα ασφαλής. Δεύτερον, θα ήθελα να απαιτήσω από την κυβέρνηση να ελέγξει τις δαπάνες της, ιδίως του μισθολογίου της δημόσιας υπηρεσίας».

      «Εδώ είναι όπου και η ΑΤΑ είναι πιθανό να μπει στο παιχνίδι, διότι συνεπάγεται την αυτόματη αύξηση των δαπανών. Αλλά αναστολή της ΑΤΑ δεν θα είναι αρκετή».

      «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για περισσότερη λιτότητα», τονίζει ο νομπελίστας κύπριος.

      «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ξοδεύουμε περισσότερα για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων από άλλες χώρες της Ευρώπης και στη συνέχεια να αναμένουμε αυτές οι χώρες να μας δώσουν τα χρήματα για τη χρηματοδότηση των επιπλέων δαπανών. Αν ήταν δικά μας τα χρήματα να το κάνουμε αν το θέλει ο λαός, αλλά εδώ πρόκειται για δανεισμένα χρήματα σε χαμηλά επιτόκια από εταίρους».

      Της Γεωργίας Χαννή

      Μου αρέσει!

  17. 31 Ιουλίου, 2012 10:04

    είναι τραγικό πάντως για σένα τούτη η προσπάθεια υπεκφυγής

    osr PERMALINK
    Ιουλίου 31, 2012 07:37
    φίλε μου μιλάς με γενικότητες σοφίσματα αοριστολογίες και χωρίς επιχειρήματα
    μιλάς γενικά για “καπιταλισμό” στον οποίον δεν δίνεις απολύτως περιεχόμενο
    μιλάς μετά για “κανόνες” μάλιστα του “καπιταλισμού” την ίδια στιγμή που αυτό το επιχείρημα καταρρίφθηκε επανειλημμένως
    τώρα υπεκφεύγοντας και πάλι μιλάς γενικόλογα και αόριστα για “καπιταλιστικά κριτήρια” χωρίς να εξηγείς τι εννοείς
    για μένα αυτό φανερώνει έναν άνθρωπο που δεν επιθυμεί αληθινά τον διάλογο
    το “κυπριακό” και οι προσωποπαγής γενικότητες με τις οποίες καταπνιάνεσαι με τους φίλους σου τους ακελικοδησυδηκοικούκλπ με τους οποίους αναλίσκεστεστε τάχα σε διάλογο είναι ίδιον χαρακτηριστικό του επιπέδου του πολιτικού λόγου στην Κύπρο
    απλά δεν υπάρχει
    και επειδή δεν θέλω απλά να υπεκφύγεις και πάλι θέλω να μου αν δεν είσαι πολιτικά δειλός
    τι εννοείς με τον όρο
    “καπιταλιστικά κριτήρια”

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      31 Ιουλίου, 2012 13:37

      Εσιεις αθκιάσην, α; Καπιταλισμός είναι αυτό που αντιμετωπίζεις με μίσος κάθε πρωί όταν ξυπνάς!

      Η αν θέλεις κάτι πιο λόγιο, κοίταξε εδώ:

      http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

      Δεν πρόκειται να μπω σε παιγνίδια με ορισμούς – κλασσική εκτροπή για όσους χάνουν στην επιχειρηματολογία. Γνωρίζω και γνωρίζεις πάρα πολύ καλά σε ποιο σύστημα ζούμε.

      Άλλωστε, για να είσαι τόσο πολύ εναντίον του, τότε πιθανότατα θα ξέρεις και τι είναι αυτό που μισείς.

      Για να αντιστρέψω την ερώτηση: δεν είναι στον καπιταλισμό που ζούμε;

      Μου αρέσει!

      • 31 Ιουλίου, 2012 14:19

        φίλε μου είσαι απλά ένας άνθρωπος χωρίς επιχειρήματα που μιλάς με συνθήματα του στυλ

        “καπιταλισμός χωρίς κρίσεις δεν υπάρχει!”
        γενικολογίες αόριστες

        βάζεις ένα λινκ που εννοείται ότι δεν το διάβασες γιατί απλά δεν σε κόφτει

        πάλι δεν απάντησες σε τίποτα ειδικά για τους «κανόνες» του και τα «καπιταλιστικά κριτήρια» που είναι προφανώς ένα δικο΄σου σόφισμα που δεν εξηγείς ποια εν τούτα κριτήρια αλλά

        οκ, ας πούμε ότι απάντησες στο τι είναι ο καπιταλισμός (που δεν απάντησες αλλά άτε σικκιμε)

        πως εξηγείς αυτό που είπες ότι

        «καπιταλισμός χωρίς κρίσεις δεν υπάρχει»

        ποιοι εν τούτοι οι λόγοι που προκαλούν τις κρίσεις που δεν μπορούν να αποφευχθουν ;

        Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          31 Ιουλίου, 2012 14:32

          Α, με έφερες εκεί που ήθελες, έτσι;

          Η απάντηση είναι απλούστατη: λόγω της ατελούς ανθρώπινης φύσης, είναι αδύνατο να έχεις ένα σύστημα χωρίς κρίσεις. Οι ουτοπίες ονομάστηκαν έτσι γιατί οι αρχαίοι μας πρόγονοι ήξεραν τι σημαίνουν και τα δυο συστατικά της λέξης.

          Για να μην παίζεις μονότερμα όμως, απάντα και εσύ σε αυτά:

          Μπορείς να αποδείξεις πως υπάρχει σύστημα χωρίς κρίσεις;

          Και από το προηγούμενο σχόλιο:

          «Για να αντιστρέψω την ερώτηση: δεν είναι στον καπιταλισμό που ζούμε;»

          Μου αρέσει!

        • 31 Ιουλίου, 2012 17:45

          ρεσιτάλ αοριστολογίας και γενικολογίας, άλλως απόν θέλει να πάει στον μύλο πέντε μέρες κοσσινήζει

          «Η απάντηση είναι απλούστατη: λόγω της ατελούς ανθρώπινης φύσης, είναι αδύνατο να έχεις ένα σύστημα χωρίς κρίσεις.»

          άρα με την συλλογιστική σου αυτή θα μπορούσε κάποιος να πει ότι και

          (κρατικός) κομμουνισμός χωρίς κρίσεις δεν υπάρχει
          ελευθεριακός κομμουνισμός (αναρχισμός) χωρίς κρίσεις δεν υπάρχει

          άρα κανένα σύστημα κοινωνικής οργάνωσης χωρίς κρίσεις δεν υπάρχει

          άρα γιατί δεν επιλέγουμε ένα σύστημα κοινωνικής οργάνωσης που να μην προκαλεί τόση φτώχεια και εξαθλίωσης στους ανθρώπους;

          α ναι ειναι ουτοπικό και συνεχίζοντας το ρεσιτάλ αοριστολογίας και γενικολογίας γράφεις και κάνοντας ένα μικρό αχάπαρο λαθάκι λες

          «Οι ουτοπίες ονομάστηκαν έτσι γιατί οι αρχαίοι μας πρόγονοι ήξεραν τι σημαίνουν και τα δυο συστατικά της λέξης.»

          η λέξη ουτοπία είναι πολύ μεταγενέστερη των αρχαίων προγόνων που λανθασμένα λες ότι χρησιμοποιούσαν μισσιμου

          αλλά γιατί δεν χρησιμοποιείς λινκ της βικιπαίδειας που θα το έβλεπες τζαι τούτον;
          http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CF%85%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%AF%CE%B1

          γράφει εκεί πέρα

          «Είναι όρος δανεισμένος από το ομότιτλο βιβλίο του Τόμας Μορ (Thomas More) που εκδόθηκε το 1518, »

          επίσης γράφει ότι
          «Είναι χαρακτηριστικό ότι ουτοπία θεωρούνταν για τους δούλους η ελεύθερη αγορά του καπιταλισμού, όπως σήμερα ο κομμουνισμός θεωρείται ουτοπία για τους ζώντες εν καπιταλισμώ. Αντίστοιχα, ουτοπία θεωρούνταν από τις γυναίκες η ψήφος και η ισότητα των δύο φύλων, κοινωνικά και πολιτικά.»

          άρα αν συμφωνείς με όσα γράφει η βικιπαίδεια όπως έκανες πριν τόσο ελαφρά τη καρδία για τον καπιταλισμό θα πρέπει να θεωρείς ότι ό,τι θεωρείτο ουτοπία παλιά πλέον αυτό είναι πραγματικότητα αφού πλέον οι γυναίκες ψηφίζουν

          αλλά επειδή εγώ προσωπικά δεν μιλώ με συνθήματα και γενικολογίες όπως κάνεις εσύ

          απλά θα πω ότι η αθηναική δημοκρατική πολιτεία του Σόλωνα του Κλεισθένη του Περικλή πριν την εγκαθίδρυση της απλά δεν υπήρχε και οι άνθρωποι την εφάρμοσαν στην πράξη σκεφτόμενοι και αναλογιζόμενοι πως θα εφαρμοστεί στην πράξη ένα σύστημα το οποίο ονομασαν δημοκρατία χωρίς να έχει σημασία η ταπέλα

          δηλαδή όπως σου έγραψα επανειλημμένως με την συλλογιστική σου οι άνθρωποι των σπηλαίων απλά θα έμεναν στα σπήλαια επειδή δεν υπήρχε κάτι που να το ακολουθήσουν

          όσον αφορά στα ερωτήματα σου να σου απαντήσω γιατί και σε αυτό διαφέρουμε πάρα πολύ αφού ποτέ δεν υπεκφεύγω αφού προσπαθώ να μαθαίνω και από αυτά που δεν ξέρε σε αντίθεση με σένα που δεν σε ενδιαφέρει να μαθεις τίποτα γιατι απλά είσαι βολεμένος ιδεολογικά πρώτα και κύρια αλλά και πρακτικά

          » Μπορείς να αποδείξεις πως υπάρχει σύστημα χωρίς κρίσεις;

          όχι δεν μπορώ και κανένας δεν μπορεί να αποδείξει κάτι που δεν υφίσταται

          αλλά να πω το εξής απλό, οι άνθρωποι ει΄ναι άνθρωποι και όχι άγγελοι
          και πάντα μιλώ για ανθρώπινες κοινωνίες που ναι είναι ατελής

          ο άνθρωπος όμως είναι ον κοινωνικά καθορισμένο

          όταν λέω ότι ο άνθρωπος είναι ον κοινωνικά καθορισμένο πάντα αναφέρω το παράδειγμα με το παιδί που γενιέται από μια 16χρονη μαύρη κοπελα εθισμένη στο κρακ που μεγάλωσε μέσα στην βία των γκέτο και των συμμοριών με τον 19χρονο πατέρα αρχηγό συμμοριας που πουλάει προστασία και ασκεί βία ως μπράβος

          όταν αυτό το παιδί γεννηθεί μέσα σε ένα περιβάλλον φτώχειας εξαθλίωσης και βίας ποιες οι πιθανότητες να ξεφύγει από την μοίρα που του έφτιαξαν άλλοι;

          αν το ίδιο μωρό της 16χρονης μαυρης κοπέλας εθισμένης στα κράκ και του πατέρα του 19χρονου αρχηγού συμμορίας

          το ίδιο αυτό μωρό την πρώτη μέρα της γέννησης του το υιοθετήσει μια οικογένεια που μένει σε ένα ωραίο σπίτι του παρέχει τα πάντα, φαγητό στέγη ελευθερία επιλογή και το πιο σημαντικό αγάπη

          αυτό το μωρό θα μεγαλώσει και θα διαμορφωθεί στον ίδιο άνθρωπο που θα γινόταν αν δεν το υιοθετούσε η οικογένεια που του πρόσφερε αγάπη;

          ο άνθρωπος διαμορφώνεται κοινωνικά

          οπότε αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δούμε πως μπορούμε και να αλλάξουμε είναι το κοινωνικό περιβάλλον που ζουν οι άνθρωποι ώστε να διαμορφωθούν κατάλληλα

          αυτο΄θα πετύχει σε απόλυτο βαθμό δηλαδη θα γίνει τέλειο;

          απαντώ άμεσα και χωρίς περιστροφές
          όχι
          αλλά δεν θα είναι ένας κόσμος πολύ καλύτερος από τον σημερινό της φτώχειας και της εξαθλίωσης;

          δηλαδή σήμερα οι γυναίκες στις δυτικές κοινωνίες ακόμα και στην κυπρο δεν ζούνε πολύ καλύτερα από όσο ζούσαν πριν 100 χρόνια;

          αν θέλεις να σου αναλύσω ποιο σύστημα θεωρώ ότι μπορεί να εφαρμοστεί

          πάμε και στο άλλο σου ερώτημα

          “Για να αντιστρέψω την ερώτηση: δεν είναι στον καπιταλισμό που ζούμε;”

          καταρχήν να μου διευκρινήσεις σε ποιους αναφέρεσαι με το «ζουμε»

          «ζούμε» ποιοι;

          εννοείς τον αφγανό, τον ιρακινό, τον αιθίοπα, τον κάτοικο του νταρφούρ, τον ταμιλ,
          εννοείς τον λίβυο που βομβαρδίστηκε από το νατο τζαι εδιέφυγε με σαπικάραβο στην Ιταλία

          για τον σύριο που βομβαρδίστηκε που τον ασατ ή τους αντικαθεστωικούς τζαι ήρτεν στην Κύπρο μες τα κρατητήρια επειδή απορρίφθηκε το άσυλο του

          τον κυπρέο μισθωτό που πιάνει 750 ευρώ

          τον σιακόλα τον νικολάκη παπαδόπουλο δικηγόρο της λαικής πυο φκάλει εκατομύρια

          σε ποιους αναφέρεσαι όταν λες «ζούμε»

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          31 Ιουλίου, 2012 18:28

          Αγαπητέ οσρ, για το θέμα της ουτοπίας έχεις δίκιο γι’ αυτό λοιπόν αποσύρω ανεπιφύλακτα τον ισχυρισμό μου.

          Συμφωνούμε πλήρως πως δεν αναμένεται να λείψουν οι κρίσεις από κανένα σύστημα κοινωνικής οργάνωσης, λόγω της ατελούς ανθρώπινης φύσης (μα συμφωνούμε πράγματι;)

          Ρωτάς γιατί δεν επιλέγουμε ένα σύστημα κοινωνικής οργάνωσης που να μην προκαλεί τόση φτώχια και εξαθλίωση στους ανθρώπους; Μήπως επειδή αυτό το σύστημα που έχουμε κρίνεται από αυτούς που επιλέγουν πως θα προκαλέσει την λιγότερη φτώχια και εξαθλίωση, ειδικά αν συγκριθεί με ανύπαρκτα συστήματα, ή συστήματα που απέτυχαν; Και είναι συνεπώς απόλυτα ορθολογιστική η απόφαση αυτών που επιλέγουν; Γιατί αν υπήρχε αποδεδειγμένα καλύτερο σύστημα, τότε μάλλον θα ήμασταν όλοι πολύ βλάκες να μην το επιλέγουμε.

          Και αν είμαστε βλάκες όχι γιατί δεν το επιλέγουμε, αλλά γιατί δεν το αντιλαμβανόμαστε, τότε είναι δουλειά σου να φωτίσεις τους αδαείς. Σου θυμίζω όμως αυτό που έρχεται και επανέρχεται ad nauseam: μέχρι τότε μην αναμένεις από το σύστημα να δουλεύει με κανόνες που εσύ θέλεις, αλλά με τους δικούς του, όσο ασαφής ή παράλογοι είναι αυτοί.

          Απόλυτα σωστό το παράδειγμα που έχεις επίσης χρησιμοποιήσει ad nauseam. Κατ’ αναλογία φυσικά, δυο αδέρφια που μεγαλώνουν κάτω από ακριβώς τις ίδιες τέλειες συνθήκες, δεν είναι εγγυημένο πως θα μεγαλώσουν και θα γίνουν και οι δυο επιτυχημένοι δικηγόροι, σωστά;

          Για την ερώτηση περί ποιων ζουν στον καπιταλισμό, ας περιοριστούμε σε εσένα, σε εμένα, στην οικογένεια και τους φίλους μας, την γειτονιά μας , τη χώρα μας. Όλοι αυτοί οι Κυπραίοι που αναφέρεις ζουν τον καπιταλισμό στην Κύπρο, και αν η συστηματική σου άρνηση να μην απαντήσεις δεν είναι υπεκφυγή, ε, τίποτα δεν είναι.

          Μου αρέσει!

        • Roller permalink
          31 Ιουλίου, 2012 18:55

          Μ’αρέσει που κατηγοράς άλλους για ‘ρεσιτάλ αοριστολογίας’!

          Μου αρέσει!

        • Anef_Oriwn permalink
          31 Ιουλίου, 2012 19:11

          Πολύ χαρακτηριστικό κι απτό παράδειγμα των όσων λέει ο OSR αποτελεί ο ιταλο-γκανέζος Μάριο Μπαλοτέλι!

          Μου αρέσει!

        • 1 Αυγούστου, 2012 13:49

          λες
          «Μήπως επειδή αυτό το σύστημα που έχουμε κρίνεται από αυτούς που επιλέγουν πως θα προκαλέσει την λιγότερη φτώχια και εξαθλίωση, ειδικά αν συγκριθεί με ανύπαρκτα συστήματα, ή συστήματα που απέτυχαν; Και είναι συνεπώς απόλυτα ορθολογιστική η απόφαση αυτών που επιλέγουν;»

          ναι είναι όπως τα λαλείς!!! ακριβώς όπως οι δούλοι τ επέλεξαν το σύστημα της δουλοκτητικής κοινωνίας για όσους αιώνες διάρκεσε αυτό το σύστημα έτσι ακριβώς το επιλέγουμε ούλλοι μας σήμερα, τζαι οι 1,5 εκατομύρια άνεργοι στην ελλάδα τζαι οι ρουμάνοι μετανάστες που τους εκμεταλλεύονται οι κυπρέοι δαμέσα δα

          το σύστημα τούτον αμφισβητείται συνέχεια τζαι συνέχεια, το 1886 στο Σικάγο με την αιματηρή εξέγερση των εργατών που είχε ως τεράστιο κέρδος την καθιέρωση του 8ωρου

          ούλλοι ανεξαιρέτως οι εργατικοί αγώνες κατά της εξαθλίωσης του νομίζεις ότι είνα;

          οι ανθρακωρύχοι στην Ισπανία που με αυτοσχέδιες ρουκέτες κυριολεκτικά πολεμούν το σύστημα τούτο τζαι τους υποτακτικούς του ρομποτ αστυνομικούς τζαι οι 300 χιλιάδες ισπανοί που διαδήλωσαν μαζί τους πριν λίγες μέρες τι άλλο είναι εκτός από αντίσταση στο σύστημα τούτο;

          οι χαλυβουργοί στην ελλάδα που για 272 μέρες απεργούσαν και συγκρούστηκαν με όλο το καπιταλιστικό κατεστημένο με πρώτο το κράτος υποτακτικό του τι ακριβώς είναι παρά αντίσταση στο σύστημα τούτο;

          οι άνθρωποι δεν επιλέγουν αυτό το σύστημα αλλά τους επιβάλλεται

          ο τσόμσκυ απαντά σε αυτά τα γελοιότατα επιχειρήματα που θέτεις στο πολύ χαρακτηριστικό βίντεο που απαντά ακριβώς σε αυτή την μαλακία που είπες

          λες

          «Κατ’ αναλογία φυσικά, δυο αδέρφια που μεγαλώνουν κάτω από ακριβώς τις ίδιες τέλειες συνθήκες, δεν είναι εγγυημένο πως θα μεγαλώσουν και θα γίνουν και οι δυο επιτυχημένοι δικηγόροι, σωστά;»

          δεν υπάρχουν σε καμιά περίπτωση οι ίδιες συνθήκες για κανένα άνθρωπο
          πρώτον γιατί πρακτικά αυτό ειναι αδύνατον αλλά και για τον πολύ απλό λόγο ότι κανένας άνθρωπος δεν έιναι ο ίδιος με τον άλλο αλλά είναι αυτόνομες προσωπικότητες
          και επίσης η αλληλεπίδραση και με άλλους ανθρώπους όπως οι γονείς τους δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ακριβώς η ίδια προς τα δύο αδέλφια

          επίσης η αλληλεπίδραση με τον κοινωνικό περίγυρο σίγουρα είναι διαφορετική αφού διαφορετικά γεγονότα θα συμβούν στην ζωή του ενός και διαφορετικά στην ζωή του άλλου

          άλλωστε το να γίνει ο ένας δικηγόρος μπορεί να είναι κάτι που το θέλει ο ίδιος και ο άλλος να μην το θέλει αλλά να γίνει ζωγράφος
          άρα γιατί να γίνουν και οι δύο δικηγόρο ή ζωγράφοι

          δεν μπορώ να αντιληφθώ την χρησιμότητα τουντου «επιχειρήματος» σου πάντως

          λες
          «Για την ερώτηση περί ποιων ζουν στον καπιταλισμό, ας περιοριστούμε σε εσένα, σε εμένα, στην οικογένεια και τους φίλους μας, την γειτονιά μας , τη χώρα μας. Όλοι αυτοί οι Κυπραίοι που αναφέρεις ζουν τον καπιταλισμό στην Κύπρο, και αν η συστηματική σου άρνηση να μην απαντήσεις δεν είναι υπεκφυγή, ε, τίποτα δεν είναι.»

          πόσο υποτιμητικό για σένα εν τούτο ρε γμτ
          επειδή υπεκφεύγεις συστηματικά να απαντήσεις τάχα θέλεις να μου φορτώσεις τζαι μένα κάτι που ξέρεις ότι δεν ισχύει ρε γμτ το κόμπλεξ των ανθρώπων γαμώ

          αν μου έβρεις έστω τζαι μια φορά που απέφυγα να απαντήσω σε οτίδηποτε να κάμω τεμενάες τζαι να λαλώ ζήτω ο καπιταλιστικογιαννήςγιαννή αλλά εν πρόκειται να έβρεις ενώ εγώ μπορώ να κάμω κοπυ πειστ 330202 φορές που εσύ απέφυγες και υπεξέφυγες να απαντήσεις με τελευταίο παράδειγμα αυτή την συζήτηση που ξεκινησε σε άλλο ποστ τζαι επειδή υπεξεύγες ήρτα δαμέ τζαι σε έκθεσα για αυτή σου την στάση

          που τζαμέ τζαι τζει εσύ που είσαι ένας βολεμένος κυπραίος με τις χιλιάδες σου τζαι τα σπιθκια σου τις επιχειρήσεις σου τα μπόνους σου κλπ δεν έχεις απολύτως καμιά σχέση με τους μισθωτούς εργάτες κυπραίους που δουλεύκουν στο Βασιλικοί τζαι πιάνουν μισθούς που εσύ τρώεις τους σε δκυο μέρες τζαι σήμερα μάλιστα εκάμαν απεργία

          όπως τζαι οι εργαζόμενο στο καφε λα μοτ που εκάμαν απεργία

          όπως τζαι τούτοι οι μη βολεμένοι άνθρωπου που ζουν στην κύπρο φτύνουν το σύστημα τζαι αγωνίζονται εναντίον του

          Μου αρέσει!

        • 1 Αυγούστου, 2012 14:21

          άνθρωποι που ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΑΝ τζαι φυσικά αποδέκτηκαν το σύστημα τζαι αγωνίστηκαν εναντίον του

          http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/08/blog-post_8235.html
          -Για τον ανένδοτο αγώνα τους που είναι φάρος αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς.

          -Για τους 11 νεκρούς εργάτες στο Πασαλιμάνι, όταν η χωροφυλακή χτυπάει άοπλη διαδήλωση τον Αύγουστο του 1923.
          -Για τον 1 νεκρό, τους 11 τραυματίες και 150 συλληφθέντες τον Απρίλη του 1924 σε Αθήνα και Πειραιά
          -Για τους 30 τραυματίες καπνεργάτες στα γεγονότα της Καβάλας το Νοέμβριο του 1924

          -Για τους 6 δολοφονημένους αγρότες στο Θεσσαλικό κάμπο το Γενάρη του 1925
          -Για τους 4 δολοφονημένους εργάτες το 1927 στο Αγρίνιο

          -Για τους 6 δολοφονημένους εργάτες το 1928 στην Ξάνθη

          -Για τον 1 δολοφονημένο εργάτη και τους 30 τραυματίες της Ελευσίνας το Μάρτη του 1929

          -Για τους 11.400 που συνελήφθησαν με το «ιδιώνυμο» που ψήφισε ο Βενιζέλος στις 25 Ιουλίου του 1929

          -Για τον 1 δολοφονημένο και τους πολλούς τραυματίες στα γεγονότα της Νιγρίτας το Φλεβάρη του 1932
          -Για τους χιλιάδες ναυτεργάτες που τον Ιούνη του 1932 ξεκινάνε από τον Πειραιά να ανεβαίνουν στην Αθήνα. Τους χτυπάει η αστυνομία στο Γκάζι όπου διαλύονται όπως είχαν προσυννενοηθεί και ξαναμαζεύονται στην Κλαυθμώνος όπου καταλαμβάνουν το υπουργείο Ναυτικών. Ο υπουργός πανικόβλητος αποδέχεται όλα τα αιτήματα.

          -Για τις 337 απεργίες που γίνανε από Γενάρη έως Οκτώβρη του 1933 από τις οποίες οι 221 λήξαν με νίκη των εργατών.

          -Για τους λιμενεργάτες που στις 8 Μαΐου 1934 στην Καλαμάτα ξεκινάνε απεργία για να μη γίνει μείωση της αμοιβής τους και να μη ξεκινήσει να δουλεύει ο νέος απορροφητήρας σταριού από τα πλοία. Στρατός περιπολεί από το πρωί στη πόλη και έχουν στήσει οπλοπολυβόλα στο λιμάνι για να διασφαλιστεί ότι ο απορροφητήρας θα λειτουργήσει. Από τις έξι το πρωί έχουν μαζευτεί οι εργάτες στο λιμάνι και στις οκτώ ξεκινάει η «απορρόφηση». Έντεκα εργάτες μπαίνουν σε μια βάρκα για να φτάσουν στο καράβι που ξεφορτώνει. Ο στρατός ανοίγει πυρ, σκοτώνει δύο και τραυματίζει άλλους δύο. Ξεκινάει σύγκρουση στην προκυμαία. Στο τέλος οι εργάτες κάνουν πορεία κουβαλώντας τους δύο νεκρούς. Όλη η Καλαμάτα βγαίνει στο δρόμο. Στην κεντρική πλατεία η χωροφυλακή σκοτώνει άλλους δύο και τραυματίζει δεκάδες με τα οπλοπολυβόλα. Η σύγκρουση γενικεύεται. Σπάνε τράπεζες, καταλαμβάνουν το σπίτι του ιδιοκτήτη των μύλων και το ισοπεδώνουν, τέλος ορμάνε στο απόσπασμα της χωροφυλακής και τους παίρνουν τα όπλα. Η πορεία μεγαλώνει κι άλλο. Ο στρατός σκοτώνει άλλους τρεις και διαλύει την πορεία. Στις 11 Μαΐου η κυβέρνηση συμβιβάζεται με τα αιτήματα των ναυτεργατών.

          -Για τους δολοφονημένους αγρότες σταφιδοπαραγωγούς της Πελοποννήσου όπου μετά το συνέδριο τους στις 28 Ιουλίου του 1935 περιμένουν την απάντηση του σταφιδικού οργανισμού. Στις 20 Αυγούστου απαντάει, οι αγρότες δεν δέχονται και συνεχίζουν με συλλαλητήρια ως τις 22 Αυγούστου.

          Στην Κυπαρισσία την Κυριακή 25 Αυγούστου διαδηλώνουν έφιπποι με καδρόνια και μαύρες σημαίες και κατευθύνονται προς το εργοστάσιο του σταφιδικού. Ο στρατός που περιμένει δεν υπακούει και ενώνεται με τους διαδηλωτές. Καταλαμβάνουν το εργοστάσιο και το τηλεγραφείο από όπου στέλνουν τελεσίγραφο στη κυβέρνηση. Τα ίδια ακριβώς γίνονται και στα Φιλιατρά, στο Μελιγαλά, στο Ληξούρι, τον Πύργο. Στη Πύλο οι χωροφύλακες σκοτώνουν δύο αγρότες. Μόλις μαθαίνεται, ξεσηκώνονται όλα τα χωριά της περιοχής. Αποφασίζουν να συγκεντρωθούν όλοι στο Μελιγαλά και να βαδίσουν προς την Καλαμάτα αφού θα έχουν καθαρίσει την περιοχή. Τους περιμένουν δύο μεραρχίες στρατού, με πολεμικά πλοία και χωροφύλακες με πολυβόλα. Ξεκινάνε το επόμενο πρωί οπλισμένοι από τα Φιλιατρά. Ο στρατός περιμένει έξω από την Πύλο. Καταλαμβάνουν την πόλη. Την άλλη μέρα κουβαλώντας τους νεκρούς της χτεσινής μάχης συνεχίζουν προς Καλαμάτα, οπού τελικά νικάει ο στρατός. Συλλαμβάνονται χιλιάδες.

          -Για τους σταφιδεργάτες και λιμενεργάτες που στις 4 Αυγούστου 1935 στο Ηράκλειο απεργούν. Διεκδικούν συλλογικές συμβάσεις, 8ωρο, αυξήσεις και συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες. Τους συμπαραστέκονται και οι υπόλοιποι εργάτες. Στις 4 το απόγευμα έχουν συγκέντρωση. Εμφανίζεται μεγάλη δύναμη της χωροφυλακής με διοικητή τον Παπαευσταθίου, τον δολοφόνο της Καλαμάτας. Φοβούνται ότι θα γίνουν τα ίδια για αυτό ορμάνε και αφοπλίζουν τους χωροφύλακες. Πάνε στη νομαρχία. Η χωροφυλακή είχε βάλει κρυφά πολυβόλα στη ταράτσα. Στις 9 αρχίζουν να πυροβολούν. Πολλοί νεκροί, οι χωροφύλακες ρίχνουν σε ότι κινείται και η συγκέντρωση διαλύεται. Η κυβέρνηση διατάζει δύο αντιτορπιλικά να πάνε στο λιμάνι του Ηρακλείου. Το βράδυ οι κάτοικοι λεηλατούν δυο οπλοπωλεία και οχυρώνονται στα προάστια. Δευτέρα πρωί νέα δύναμη χωροφυλακής τολμάει να μπει στην πόλη. Τους αφοπλίζουν και παίρνουν και δύο οπλοπολυβόλα. Φτάνει δύναμη στρατού από το Ρέθυμνο. Ο διοικητής μη μπορώντας να κάνει τίποτα υποχρεώνει τους εργοδότες να δεχτούν τα αιτήματα. Την επόμενη γίνεται συλλαλητήριο κηδεία των νεκρών. Κηρύσσεται στρατιωτικός νόμος. Μετά από καιρό αρχίζουν οι συλλήψεις και οι εξορίες.

          -Για τον αυτοκινητιστή Τάσο Τούση που οι χωροφύλακες χτύπησαν στο ψαχνό και ηταν ο πρώτος νεκρός απεργός του Μάη του ’36 στη Θεσσαλονίκη
          -Για τους νεκρούς που ακολούθησαν τον Τούση το Μάη του 36 στη Θεσσαλονίκη: Β. Σταύρου, Ιντο Σενόρ, Γ. Πανόπουλος, Αγλαμίδης, Σαλβατόρ Ματαράσο, Δημ. Λαϊλάνης, Σ. Διαμαντόπουλος, Γιάννης Πιτάρης, Ευθύμης Μάνος, Μανώλης Ζαχαρίου, Αναστασία Καρανικόλα.
          -Για τους εργάτες στην κατεχόμενη Ελλάδα (οι μόνοι στην Ευρώπη) που το 1942 ξεκινάνε απεργιακές κινητοποιήσεις, τέτοιας μορφής που η κυβέρνηση όχι μόνο δεν εφαρμόζει το νόμο περί εκτέλεσης των απεργών, αλλά υποχωρεί και δίνει 50% αυξήσεις.
          -Για αυτούς που το Φλεβάρη του ’43 διαδήλωναν κατά της πολιτικής επιστράτευσης. Σε μία από αυτές, μετά από αιματηρές συγκρούσεις εισβάλουν στο υπουργείο Εργασίας και το καίνε.
          Στις 3 Μαρτίου του 1943 μετά από μάχη με 12 νεκρούς ξαναμπαίνουν στο υπουργείο και το διαλύουν κυριολεκτικά αποτρέποντας την επιστράτευση.
          -Για τη δολοφονία του Μήτσου Παπαρήγα το Φλεβάρη του 1949 του κομμουνιστή εκλεγμένου Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ που το κράτος είχε συλλάβει από τον Ιούλη του 1947.
          -Για τη Σωτηρία Βασιλακοπούλου φοιτήτρια της Παντείου και μέλος της ΚΝΕ η οποία δολοφονήθηκε στην πύλη του Εργοστασίου της ΕΤΜΑ στις 28 Ιουλίου 1980 μοιράζοντας προκηρύξεις στους εργάτες του εργοστασίου καλώντας σε κινητοποιήσεις.
          -Για όλους όσους αναγκάζονται να δουλεύουν 4ωρα, 3ημερα κτλ
          -Για τους 500000 Ι.Υ. που οι πληρωμές τους καθυστερούσαν.
          -Για τον Δημήτρη Κοτζαρίδη γραμματέα του Παραρτήματος Συνδικάτου Οικοδόμων στο Βύρωνα, στον οποίο η αποπνικτική ατμόσφαιρα που προκάλεσε η ρίψη καπνογόνων και η χρήση πυροσβεστήρων από την αστυνομία και τους ασφαλίτες προβοκάτορες κατά των διαδηλωτών στις 20/10/2011, οδήγησαν στο θάνατο.

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          1 Αυγούστου, 2012 15:00

          Osr, όσο και να θέλει κανείς να «παίξει» -μεταφορικά πάντα – μαζί σου, το κάνεις αδύνατο.

          1. Ναι, υπάρχουν πλάσματα που πολεμούν το παρόν σύστημα, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία το αποδέχεται. Τελεία.
          2. Οσοι το πολεμούν, ας συνεχίσουν. Αν και όταν το αλλάξουν θα τους κρίνουμε κει εκείνους. Είμαι σίγουρος πως θα έχω και εγώ μια θεση σε εκείνο το σύστημα.
          3. Για το παράδειγμα με τα αδέλφια τι να σου πω; Στην κεκτημένη σου ταχύτητα να είσαι αρνητής των πάντων, υπονομεύεις και το αρχικό το δικό σου παράδειγμα. Βάλε όλα αυτά που γράφεις σε αντιπαράθεση με το δικό σου παράδειγμα και θα δεις.
          4. Έχεις και κάμποςο θράσος δηλαδή! Για δυο μέρες περιπαίζεις το ζήτημα που φορά το γεγονός πως εγώ και εσύ ζούμε σε ένα καπιταλιστικό σύστημα, και μετά μιλάς για υποτίμηση!
          5. Αν είμαι βολεμένος ή όχι άσε με εμένα να το κρίνω. Πάντως δουλεύω τόσο, που ό,τι και να είμαι δεν έχω τύψεις.
          6. Οι εργάτες έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν απεργία. Δεν υπάρχει πουθενά υποχρέωση να κάνουν όλοι απεργία, ή να είναι όλοι εργάτες. Και αν αύριο η εταιρεία τους κλείσει, θα είναι και αυτό κάτι το απόλυτα φυσικό στον καπιταλισμό. Δεν θα είναι όμορφο πάντως.
          7. Α, δεν θεωρώ πως εξ ορισμού όλες οι απεργίες είναι θεμιτές

          Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        1 Αυγούστου, 2012 15:03

        Μάλιστα, θα μπορούσες να παραθέσεις ακόμα 1 εκατομμύριο ιστορίες ανθρώπων που πολεμούν το σύστημα. Και εγώ 100 εκατομμύρια ιστορίες ανθρώπων που στηρίζουν το σύστημα.

        Ο,τι και να πεις, η ουσία είναι πως επί του παρόντος το σύστημα που έχουμε ισχύει.

        Πως; αλλιώς μπορεί να το δει κάποιος;

        Μου αρέσει!

        • 1 Αυγούστου, 2012 15:05

          βάλε μου ιστορίες ανθρώπων που στηρίζουν το σύστημα

          Μου αρέσει!

        • 1 Αυγούστου, 2012 15:17

          λες
          1. Ναι, υπάρχουν πλάσματα που πολεμούν το παρόν σύστημα, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία το αποδέχεται. Τελεία.»

          ε άμα λαλείς τελεία οκ!!

          πως το τεκμηριώνεις ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων το αποδέχεται; ή απλά εκφράζεις μια πίστη

          στηρίζεις το κάπου με στοιχεία να μας παραθέσεις;

          το παράδειγμα με τα αδέλφια τι να σου πω εγώ ρε κουμπάρε
          ο κάθε άνθρωπος εν διαφορετικός σε ούλλα τα θέματα
          υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν τα πάνε καλά στα φιλολογικά μαθήματα τζαι ανθρώποι που τα πάνε πάρα πολύ καλά με την χημεία τα μαθηματικά τζια την φυσική

          να τους κάμουμεν ούλλους δικηγόρους γιόκκα μου οξά λογιστές;

          το παράδειγμα με το μωρό που γενιέται τζαι ας πάρουμε τον μάριο τον γκανοιταλό που αναφέρει ο ανεφοριον το ανέφερα ότι όταν ο άνθρωπος έχει αξιοπρεπή διαβίωση δηλαδή φαγητό στέγη αγάπη ελευθερία επιλογής έχει σίγουρα πολύ καλύτερες πιθανότητες να κάνει πράξη αυτά που ονειρεύτεται

          αυτή είναι η ουσία, ται αυτό είναι που πρέπει κατά τη γνώμη μου να επιδιώκει κάθε σύστημα κοινωνικής οργάνωσης

          λες
          «4. Έχεις και κάμποςο θράσος δηλαδή! Για δυο μέρες περιπαίζεις το ζήτημα που φορά το γεγονός πως εγώ και εσύ ζούμε σε ένα καπιταλιστικό σύστημα, και μετά μιλάς για υποτίμηση!»

          περιπαίζω το γεγονός ότι ζούμε σε καπιταλιστικό σύστημα; μα είσαι με τα καλά σου; που το είδες τούτονννν???

          «5. Αν είμαι βολεμένος ή όχι άσε με εμένα να το κρίνω. Πάντως δουλεύω τόσο, που ό,τι και να είμαι δεν έχω τύψεις.»

          ξέρεις ποιον το πρόβλημα σου ρε;
          ότι δεν αντιλαμβάνεσαι ότι εσύ έχεις την επιλογή να δουλεύεις τόσο απλά για να εξαγοράζεις τις τύψεις σου χωρίς να είσαι αναγκασμένος να το κάνεις απλά για να επιβιώνεις
          ενώ άλλοι άνθρωποι δουλεύουν μες τα σκατά σε άθλιες συνθήκες για μισθούς πείνας χωρίς να έχουν την επιλογή που εσύ έχεις;
          έπιαστην διαφορά γιόκκα μου;;

          εσύ έχεις επιλογή αυτοί δεν έχουν

          στην χαλυβουργική η εταιρεία όταν είχε υπερκέρδη αύξησε ανάλογα τον μισθό των εργαζομένων τους; όχι φυσικά

          τωρά που δεν έχει τόσα κέρδη και όχι ζημιές γιατί να πρέπει να μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων της;

          πιάνεις το τούτο οξά ούτε καν τούτο εν το πιάνεις

          με αφορμή την καπιταλιστική κρίση ούλλα τούτα τα παράσιτα ήβραν ευκαιρία να μειώσουν μισθούς για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          1 Αυγούστου, 2012 16:04

          Φίλε μου αν ισχυρίζεσαι το αντίθετο, ότι δηλαδή οι περισσότεροι άνθρωποι επιθυμούν ανατροπή του παρόντος συστήματος και είσοδο σε κάτι άλλο, απόδειξε το *εσύ.

          Ναι έχω δουλειά, άρα σήμερα έχω όντως πλεονέκτημα. Δεν έχω όμως την παραμικρή εγγύηση πως θα την έχω και σε ένα χρόνο από σήμερα.

          Άρα αν με στενοχωρεί το γεγονός πως πολύς κόσμος δεν έχει δουλειά, με εξοργίζει επίσης το γεγονός πως άλλοι, με ή χωρίς όρεξη έχουν σίγουρη εργασία βρέξει χιονίζει.

          Είναι και το ένα άδικο, αλλά και το άλλο.

          Μου αρέσει!

    • 1 Αυγούστου, 2012 16:57

      ας δούμε ποιος ισχυρίστηκε τι:
      λες
      1. Ναι, υπάρχουν πλάσματα που πολεμούν το παρόν σύστημα, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία το αποδέχεται. Τελεία.”

      εσύ ισχυρίστηκες ότι η συντριπτική πλειοψηφία το αποδέχεται και μάλιστα με απόλυτο τρόπο του στυλ δεν επιδέχεται αμφισβήτηση γράφοντας «Τελεία»
      γιαυτό σου ζήτησα να μου το τεκμηριώσεις και να δώσεις στοιχεία για το που το βασίζεις αυτό

      αν δεν δώσεις στοιχεία απλά μένεις έκθετος και πάλι σε κάτι που είπες τόσο απόλυτα χωρίς να μπορείς να το στηρίξεις με επιχειρήματα στοιχεία και χωρίς τεκμηρίωση

      οπότε αναμένω να μου δώσεις στοιχεία αλλοιώς είσαι παντελώς έκθετος ως ένας πιστός θεολογικού τύπου που απλά πιστεύει κάτι

      όσον αφορά τι πιστεύω εγώ ούτως ώστε να μην είναι απλά πίστη αλλά κάτι τεκμηριωμένο πολλές φορές έγραψα στοιχεία να στα ξαναγράψω
      50 εκατομύρια άνθρωποι στις ηπα ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, 80 εκατομύρια ανθρώποι στην ΕΕ ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης κάτω από το όριο της φτώχειας,

      42,5 εκατομύρια πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο
      http://www.unhcr.gr/nea/artikel/e6d427d634cadd0040af754e0fecd8ed/ekthesi-tis-ypatis-a.html

      η φτώχεια καλπάζει σε ολόκληρο τον κόσμο και σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν γιγαντιαίες διαδηλώσεις πορείες με τα occupy movements που σύνθημα τους είναι ακριβώς ότι το 1% των ανθρώπων καρπώνεται το 80% του πλούτου λόγω τους συστήματος
      με εργατικές κινητοποιήσεις παντού με εξεγέρσεις τεράστιες όπως έγινε στην Αθήνα τον Δεκέμβρη του 2008 οπότε αυτό που μπορώ να πω είναι ότι εκατομύρια εκατομυρίων ανθρώπων αντιδρούν σε αυτό το σύστημα που τους εξαθλιώνει και ζητούν να το αλλάξουν
      μπορεί να μην ζητούν όλοι το ίδιο ή οι περισσότεροι να μην γνωρίζουν τι πρέπει να αλλάξει αλλά σίγουρα γνωρίζουν ότι αυτό το σύστημα δεν εξυπηρετεί την συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων αλλά μια πολύ μικρή μειονότητα που τυγχάνει να είανι τραπεζίτες εφοπλιστές βιομήχανιοι χρηματιστές και τέτοιου είδους παράσιτα

      εγώ σου έδωσα κάποια στοιχεία δώσε και συ τα δικά σου

      πάντως άφησες ασχολίαστο το απολύτως τεκμηριωμένο επιχείρημα που χρησιμοποίησε ο τσόσμκυ σχετικά με το το επιχείρημα ότι οι δουλοκτητικές κοινωνίες λειτουργούσαν για αιώνες δεν μπορεί να είναι στα σοβαρά επιχείρημα υπερ της δουλείας έτσι;

      συμφωνείς ή διαφωνείς; ή επειδή η δουλεία επιβλήθηκε για αιώνες αυτό είναι επιχείρημα ότι ήταν επιτυχημένο σύστημα;

      λες
      Ναι έχω δουλειά, άρα σήμερα έχω όντως πλεονέκτημα. Δεν έχω όμως την παραμικρή εγγύηση πως θα την έχω και σε ένα χρόνο από σήμερα.
      Άρα αν με στενοχωρεί το γεγονός πως πολύς κόσμος δεν έχει δουλειά, με εξοργίζει επίσης το γεγονός πως άλλοι, με ή χωρίς όρεξη έχουν σίγουρη εργασία βρέξει χιονίζει.

      πριν πάμε στο δεύτερο μέρος που είναι το τελικό οχυρό του νεοφιλελεύθερου όταν του τελειώσουν τα επιχειρήματα να επιτίθεται στους δημόσιους υπαλλήλους

      θέλω σε παρακαλώ να μου διευκρινήσεις για ποιο λόγο δεν έχεις την εγγύηση ότι θα έχεις δουλειά σε ένα χρόνο από σήμερα;

      Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        1 Αυγούστου, 2012 18:22

        Μάλιστα, τώρα που αναδημοσίευσες τη συζήτηση κέρδισα σίγουρα μια θέση στους κακούς της αντικαπιταλιστικής πάλης.

        Λοιπόν, να τις χαίρεσαι τις θέσεις σου φίλε μου, αλλά μην ξεπερνάς τη γραμμή: *δεν* είσαι πλειοψηφία, προς το παρόν.

        Μου αρέσει!

        • 1 Αυγούστου, 2012 18:25

          μπορείς να διαγράφεις τζείνα ούλλα τα ping γιατί εν θέλω να σου τα γεμώνω τα σχόλια

          πάλε πάεις να ξεφύγεις ρε γμτ

          απάντα ρε γμτ μιαν φορά στα ίσα
          «θέλω σε παρακαλώ να μου διευκρινήσεις για ποιο λόγο δεν έχεις την εγγύηση ότι θα έχεις δουλειά σε ένα χρόνο από σήμερα;»

          Μου αρέσει!

  18. ανωνυμος permalink
    31 Ιουλίου, 2012 12:14

    Ενα 4.4 % ειναι ‘πολυ ικανοποιημενο’ απο τους χειρισμους του Χριστοφια στην οικονομια. Κατι Ανεφ, Νεοι και Δις πρεπει να πεφτουν μεστο 4.4% που ακομα με νυχια και με δοντια υποστηριζουν αυτη την παρανοια, τρεχουν τα σαλια τους που τη συγχυση και τα νευρα, θολωμενοι του κομμουνισμου. Κατα τα αλλα οι φωτεινοι παντογνωστες. Οι υπολοιποι φυσικα κοιμουνται πανω τους! Φυσικα ο Χριστοφιας πιανει ετσι ‘ψηλα’ ποσοστα ΠΡΙΝ αρχισει η Τροικα δουλεια. Υπαρχουν περιθωρια πτωσης ακομα.

    Μου αρέσει!

    • 31 Ιουλίου, 2012 12:38

      Φίλε, από που είναι αυτή η δημοσκόπηση;

      Μου αρέσει!

    • Anef_Oriwn permalink
      31 Ιουλίου, 2012 19:14

      Ανώνυμε [ημερ. Ιουλίου 31, 2012 12:14],

      Γύρνα πλευρό και συνέχισε τον ύπνο του δικαίου του σφακτού, ή του κολαούζου [αναλόγως]!

      Μου αρέσει!

      • ανωνυμος permalink
        31 Ιουλίου, 2012 20:43

        Ευχαριστουμε που επιβεβαιωνεις οτι πραγματι βρισκεσαι μεστο γεριμο 4.4% που ακομα υποστηριζει την αιμοτοβαμμενη μαριονεττα παση θυσια. Να σου πω την αληθεια δεν θα ηθελα να ημουν στη θεση σου. Καλη τυχη και συνεχισε να προσπαθεις να δικαιολογεις τα αδικαιολογητα, τα πας περιφημα!

        Και μην νευριαζεις, ηταν απλως μια δημοσκοπηση. Ουπς, ξεχασα οτι εισαστε σε πολεμο και με τις δημοσκοπησεις. My bad.

        Μου αρέσει!

  19. Rufus permalink
    31 Ιουλίου, 2012 16:19

    Τελικα κατι ηξερε ο μπετονιερης και διαφημιζε το παραθυρο του Μακαριου στο προεδρικο. Θα το χρησιμοποιησει και αυτος να δραπετευσει!

    Μου αρέσει!

Trackbacks

  1. ΕΚΤΑΚΤΟ « ΛΕΜΕΣΙΑ ΠΙΡΟΓΑ
  2. Προεδρικές εκλογές 2013 – τέταρτη ανάρτηση: Ποια η χρησιμότητα του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη; « Στροβολιώτης

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.