Skip to content

16 (μη πολιτικά) στιγμιότυπα διακοπών.

Αύγουστος 14, 2012
 1. Σπήλαιο Διρού. Στην κάτω άκρη του μεσαίου ποδιού της Πελοποννήσου κρύβεται ένα σπηλαιολογικό μεγαλείο, από τα πιο ενδιαφέροντα στον κόσμο. Δεν έβαλα φωτογραφία από λιμανάκια, και νησάκια, και βαρκούλες, και βουνά, και ποτάμια, γιατί από αυτά είδατε χιλιάδες. Και δε νομίζω πως υπάρχει κανείς που ισχυρίζεται πως η Ελλάδα έχει έλλειψη από  φυσικούς πόρους.

             Αλλού είναι το πρόβλημα…

Σπήλαιο Διρού.

 1. Πύλη των Λεόντων, Μυκήνες. Η Ιστορία της αρχαίας Ολυμπίας συγκλονιστικά μακρά. Ο ίδιος ο αρχαιολογικός χώρος εκτεταμένος, με προσωπικό που επιβλέπει μπας και πειράξει τις πέτρες κάποιος βέβηλος τουρίστας. Φυσικά, το κακό μπορεί να έρθει απροσδόκητα, και από πάνω, αφού όπως μας είπε μια χαριτωμένη κοπελίτσα, τις πυρκαγιές του 2007, τις έβαλλαν με τους δορυφόρους (….). Το αίσθημα στον χώρο ήταν κυρίως … η αφόρητη ζέστη. Το ίδιο και στις Μυκήνες. Όταν μπήκα στα δυο μουσεία όμως, βοηθούσης της ευνοϊκής επίδρασης του κλιματισμού, σχεδόν σηκώθηκε η τρίχα μου. Και, ναι, παρά το γεγονός πως θέλω να πιστεύω ότι ο εθνικισμός και τα παρελκόμενα του είναι ξένα με την κουλτούρα μου, ε, ένοιωσα περήφανος για όσα είδα.           

Λιονταράκια.

3. Εστιάτορας στην Πύλο. Μακριά από τις μεγάλες πόλεις δύσκολα βλέπεις την κρίση. Δύσκολα βλέπεις τη δυστυχία που επικρατεί στη χώρα. Όλοι όμως έχουν να πουν μια ιστορία, για το πόσο έφταιξαν εκείνοι και οι άλλοι, και οι γότθοι, και οι σάξονες, και οι εβραίοι, και πόσο χωρίς αυτούς και αυτά, θα πήγαιναν όλα καλά. Μόνη εξαίρεση ένας διπλόραχος ιδιοκτήτης καταστήματος εξαρτημάτων αυτοκινήτων που χρειαστήκαμε, και μας εξυπηρέτησε και μας κέρασε και το λάδι του και κυρίως: έκανε αυτοκριτική.

Πυλιώτης.

4. Ουδέν σχόλιο – η ανάρτηση δεν είναι πολιτική.

5. Τυχερός αυτόχθων κάτοικος Τέρρας.

Σαύρα.

6. Κάτοικος Τέρρας που ατύχησε. Αποπειράθηκε να εισέλθει στο σπίτι από το παράθυρο, κρίθηκε πως ήταν «κακός», ο άνδρας της οικογένειας επιστρατεύτηκε και με το πρώτο κτύπημα τον είχε ήδη αποτελειώσει. Το πτώμα αναγνωρίστηκε όμως, ως Δρόπης.

Δρόπης.

7. Ο θάνατος μπορεί να επήλθε ακαριαία, αλλά χρειάστηκε πάνω από μισή ώρα για να σταματήσουν οι μυϊκοί σπασμοί. «Ωραίο αιματάκι» φώναξε η σκληρή κόρη, και μετά παρακολούθησε με τα άλλα παιδάκια τη βασανιστική διαδικασία της λύσης του κόμπου και της τελικής ακινητοποίησης του δρόπεως.

«Ωραίο αιματάκι!»

8. Πυροσωρείτης, Χοιροκοιτία. Η φύση σχεδόν πάντα βρίσκει τις λύσεις. Η έντονη θέρμανση του σημείου της πυρκαγιάς δημιουργεί ισχυρά ανοδικά ρεύματα, πολλή υγρασία ανέρχεται ψηλά στην ατμόσφαιρα, και αν οι ευρύτερες συνθήκες το επιτρέπουν, δημιουργείται πραγματικό σύννεφο. Εκεί ψηλά αυτό το σύννεφο, λειτούργησε ως καταιγιδοφόρο, και μπορεί να έδωσε και μερικές σταγόνες βροχής, που μάλλον δεν έφτασαν ποτέ στη Γή.

Πυροσωρείτης 1.

9. Μια πιο ευρεία εικόνα.

Πυροσωρείτης 2.

10. Όρκα, δυο μάτια παρακολουθούν αυτούς που νομίζουν πως πάμε στο βορρά για τα καζίνα.

Μάτια στην Ορκα.

11. Ξανά  Όρκα, κάποιο θέλει να δαγκώσει αυτός.

Ράμφος στην Ορκα.

12. Δύση, (όχι ΔΗΣΥ), από την Αργάκα. Η λάμπα που βλέπετε είναι ο ήλιος. Ο οποίος όταν ανατέλλει ή όταν δύει, εντός διαυγούς ατμόσφαιρας με διαφορετική όμως θερμοκρασία και πυκνότητα στα κοντινά με τον ορίζοντα επίπεδα, είναι δυνατόν να φανεί πως λειώνει, και να μετατρέπεται στην πιο  δυνατή λάμπα.

Μεγάλη λάμπα 1.

13. Άλλη μια της λάμπας.

Μεγάλη λάμπα 2.

14. Το «πλατάνιν». Δεν είχα δυστυχώς (νομίζω δηλαδή, άνκαι πριν πάρα πολλά χρόνια ένα βράδυ του Αυγούστου που έπαιρνα ένα φίλο πίσω στην μονάδα που υπηρετούσε κάτι περίεργο είχε συμβεί…), μια τέτοια εμπειρία, αλλά επειδή το περίεργο αυτό στοιχείο της Κυπριακής παράδοσης ταυτίζεται και με τις Περσείδες- που καθηκόντως μπαίνουν πρωτοσέλιδα- το θυμάμαι κάθε χρόνο, και αξίζει τον κόπο να διαβάσετε για αυτό.

15. Καλό φαΐ – στο σπίτι είναι πιο καλό και πιο φτηνό.

Φαΐ.

16. Ατέλειωτες ώρες και εμπειρίες με τα μωρά. Και ας χρειαζόμαστε διακοπές μετά τις διακοπές.

Με τα μωρά.

 

Advertisements
8 Σχόλια leave one →
 1. Αύγουστος 14, 2012 19:47

  Reblogged this on ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ.

  Μου αρέσει!

 2. Αύγουστος 15, 2012 22:48

  Από την αναφορά σου και μόνο σε «μη πολιτικά στιγμιότυπα» πολιτικολογείς !!! 🙂

  Μου αρέσει!

 3. Αύγουστος 16, 2012 04:17

  Οι κουφάες κάμνουν τα πιο καλά πορτοφόλια…

  Μου αρέσει!

 4. ιων σκεπτικός permalink
  Αύγουστος 16, 2012 13:23

  ΄Εγραψα κάμποσα τζιαι για τον δρόπην, που τον λυπήθηκα γιατί είναι χρήσιμος στο οικοσύστημα, τζιαι για τες φωτογραφίες, αλλά στο τέλος τα έσβυσα κατά λάθος. τέλος πάντων. Κοντός ψαλμός αλληλούια.

  Πολλά ωραίες φωτογραφίες, καλή ξεκούραση μετά τες διακοπές.

  Μου αρέσει!

 5. Χριστόδουλος καλλίνος permalink
  Αύγουστος 19, 2012 20:00

  εξαιρετικές οι φωτογραφίες σου γιάννο.. ξεχώρισα δύο που είναι κορυφαίες!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: