Skip to content

Οι έντεκα υποψήφιοι είναι τρεις. Ο εξής ένας:

Ιανουαρίου 18, 2013

 

Ναι, αναφέρομαι φυσικά στους έντεκα άνδρες και γυναίκες που εκδήλωσαν σήμερα επίσημο ενδιαφέρον για να μας κυβερνήσουν.

 

Δεν αναφέρομαι όμως στον Νίκο Αναστασιάδη που θα πάρει την ψήφο μου.

 

Αναφέρομαι σε εκείνο το πρόσωπο που είναι μεν υποψήφιος για την προεδρία, αλλά έχει ήδη ανεβάσει αρκετά υψηλά τον πήχη για να κερδίσει και  τον τίτλο του πλέον επικίνδυνου και λαϊκιστή πολιτικού που είχαμε ποτέ σε αυτό το επίπεδο.

 

Έχω πρόσφατα εμπλακεί σε διάφορες συζητήσεις δια ζώσης και ηλεκτρονικά με οπαδούς του κυρίου Γιώργου Λιλλήκκα, και έχω πάθει την πλάκα μου.

 

Ναι, απεχθάνομαι το όργιο της αφελούς  αριστερής προπαγάνδας που έχει ξεσηκωθεί στα αριστερά μπλοκ και στις αριστερές εφημερίδες, με στόχο να διασωθεί ότι μπορεί να διασωθεί από την τραγική προεδρία Χριστόφια, με ένα αξιοπρεπές ποσοστό για τον Σταύρο, που πιστεύω θα το πάρει τελικά.

 

Ναι, απεχθάνομαι τις τράμπες και το «πλάτιασμα» των πολιτικών θέσεων του Νίκου Αναστασιαδη για να πάρει μαζί του όσους περισσότερους αντιδραστικούς και εθνικιστές δεξιούς μπορεί. Τους περισσότερους εκ των οποίων θα έπαιρνε σε κάθε περίπτωση – χωρίς εκπτώσεις. 

 

Κατανοώ όμως γιατί το κάνουν αυτό και οι μεν και οι δε. Γυρίζουν πίσω σε κλασσικές παραταξιακές τακτικές για να συσπειρώσουν τον ευρύτερο χώρο που καλύπτουν τα δυο μεγάλα κόμματα. Αν υπάρχει και κάτι καλό σε αυτή τη διαδικασία είναι πως εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης έχει μείνει πίσω η γλωσσοδιάρροια για το Κυπριακό, και οι συγκρούσεις επιχειρημάτων (λέμε τώρα) που ακούμε, είναι πιο φυσιολογικές, πιο ευρωπαϊκές. Έχουν να κάνουν με την οικονομία, την κοινωνία και τη διαχείριση του συστήματος (φυσικά, εδώ είναι και η αχίλλειος πτέρνα του Σταύρου, αφού πολλοί από τους υποστηρικτές του δεν αντιλαμβάνονται τη διαφορά της ορθολογιστικής διαχείρισης από την ανατροπή).

 

Δεν χαίρομαι που έμεινε πίσω το άλυτο Κυπριακό, το οποίο για δέκα χρόνια έθαψαν και κράτησαν σαν ανοικτή και μολυσμένη πληγή, οι τραγικές επιλογές του ΑΚΕΛ, με τον εθνικισμό του Τάσσου και την ανικανότητα του Χριστόφια. Αντίθετα, αυτή τη φορά βρίσκονται στο προσκήνιο ζητήματα εκσυγχρονισμού, επιδιόρθωσης στρεβλώσεων, επανεξέτασης του ρόλου του κράτους και διάφορα άλλα σημαντικά ζητήματα, τα οποία λόγω του μεγάλου άλλοθι που άκουγε στο όνομα Κυπριακό, έμεναν πάντα πίσω.

 

Σε κάθε περίπτωση, η προεκλογική περίοδος μυρίζει τουλάχιστον διαφορετικά αυτή τη φορά, και τα επιτελεία Αναστασιάδη – Μαλά παίζουν κυρίως στο πλαίσιο του προσφάτως διαμορφωμένου περιβάλλοντος.

 

Αλλά, ο Λιλλήκκας!!!

 

Υποστηρίζεται υποτίθεται από το ακροδεξιό (και επονομαζόμενο σοσιαλιστικό) κόμμα της ΕΔΕΚ,  αλλά παίρνει υπερδιπλάσια ποσοστά από αυτή!  Χρησιμοποιεί μια πιασάρικη λαϊκίστικη αντιμνημονιακή πολιτική (έστω και αν το κόμμα που τον στηρίζει ψήφισε όλα τα σχετικά νομοσχέδια), αναμιγνύει κάποιες καλές ιδέες με αφελή ή ακόμα και συνειδητά ψευδή επιχειρήματα που αφορούν την οικονομία, την τρόικα, και βεβαίως το μεγάλο ψάρι, το φυσικό αέριο. Επιχειρήματα και ιδέες που δεν στέκουν καν σε επίπεδο πρωτοετούς φοιτητή των οικονομικών, και βρίσκει αρκετό κόσμο να τον στηρίζει!

 

Οι θέσεις του κ. Λιλλήκκα είναι τόσο εξωφρενικές, που δεν θα εκπλαγώ αν σε κάποια φάση μας εμφανιστεί και υπέρμαχος εκείνης της γελοίας ιστορίας με τα λεφτά των υποτιθέμενων ομογενών που βαστούν 650 δισεκατομμύρια δολάρια, και τα διαθέτουν προς όφελος Ελλάδας και Κύπρου! Οι περίεργοι αυτοί τύποι που για λόγους που δεν αντιλαμβάνομαι πλασάρουν αυτή την κωμική ιστορία, δεν τα κατάφεραν πολύ στην Κύπρο, αλλά στην Ελλάδα έχει δημιουργηθεί ολόκληρη κουλτούρα για αυτά τα μυστήρια δισεκατομμύρια!  Ε, ο Λιλλήκκας και οι ευφάνταστες οικονομικές του θεωρίες είναι το κατάλληλο άτομο να μας σώσει σε συνεργασία με αυτούς από την τρόικα!

 

Πέραν αυτών οι αξιολύπητοι  υποστηρικτές του κ. Λιλλήκκα τον λατρεύουν και για το μεγάλο του ΟΧΙ. Αν είναι δυνατόν τόσα χρόνια αργότερα βγάζουν και πανό και αφίσες με τονισμένο το ΟΧΙ – για να δώσουν ταυτότητα, και όταν αρχίσεις να μιλάς μαζί τους σε πιάνουν τα κλάματα!

 

Θα μας σώσουν από το σχέδιο Ανάν! Ποιο σχέδιο Ανάν ρε ηλίθιοι, που αν υπάρξει ποτέ άλλη ευκαιρία, θα παρακαλούμε να μας το ξαναφέρουν αλλά θα είναι πουλάκι που έκανε τσίου και πέταξε!

 

Επιχειρηματολογούν για τους άλλους δυο, τους βρίζουν (νομίζουν) ως Ανανιστές, και δεν κάνουν τον κόπο να δουν τον καθρέφτη: να δουν πως  μέσα σε αυτά τα δέκα χρόνια από τότε, είναι πιο γκρίζοι, πιο κουρασμένοι, και κυρίως λιγότεροι. Δεν βάζουν το χαμηλό έστω αι κιου τους να δουλέψει, και να τους πει ότι το Κυπριακό βρίσκεται σε απείρως χειρότερη μοίρα από τότε, η διχοτόμηση ανθίζει και μονιμοποιείται, και αυτοί οι κρετίνοι μιλούν για λύση που θα ξεκινήσει από τις μέγιστες θέσεις των πιο τολμηρών ονειρώξεων της πατριωτικής παράταξης!

 

Και βρίσκονται άνθρωποι που στηρίζουν Λιλλήκκα!!!

 

Απ’ όλη την ιστορία το πλέον τραγικό σημείο είναι οι επιλογές κάποιων ΑΚΕΛικών ψηφοφόρων, που ναι μεν νοιώθουν απογοητευμένοι για την προεδρία που τελειώνει, αλλά βρίσκουν καταφυγή στον πλέον επικίνδυνο και λαϊκιστή υποψήφιο, αφού η διαχρονική κομματική πλύση εγκεφάλου δεν τους επιτρέπει να αναγνωρίσουν τον κίνδυνο. Δεν τους παει να ψηφίσουν Αναστασιάδη, αλλά τους παει μια χαρά να ψηφίσουν Λιλλήκκα!

 

Ευτυχώς οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το  αστέρι του κ. Λιλλήκκα θα έχει ανώμαλη προσγείωση, αλλά ειλικρινά εύχομαι οι δυο άλλοι υποψήφιοι να καταφέρουν να τραβήξουν κοντά τους όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο, γιατί, ο άνθρωπος αυτός δεν πρέπει απλώς να ηττηθεί: πρέπει να γελοιοποιηθεί μπας και καταφέρουμε να ζήσουμε μέσα στην επόμενη δύσκολη περίοδο χωρίς λαϊκισμό, δημαγωγία και Λιλληκκικές αερολογίες. 

 

 

Εμπάθεια; Ναι, το κείμενο βγάζει εμπάθεια, και θυμό. Τόσο που με αναγκάζει να αρθρογραφήσω έντονα και πολιτικά μετά από καιρό. Γιατί δεν έχουμε περιθώριο για άλλα, τόσο μεγάλα λάθη.

 

Και θα γίνω και πιο σαφής, έστω και αν θα αναφερθώ σε μάλλον απίθανο σενάριο: αν ετίθετο θέμα επιλογής μου μεταξύ Λιλλήκκα – Μαλά, θα ψήφιζα τον Μαλά. Όσο και αν ο Σταύρος δεν δείχνει δυστυχώς να έχει τα κότσια να αποκηρύξει την ανικανότητα και τα  λάθη του Χριστόφια, πιστεύω δεν θα μπορούσε να τα επαναλάβει κιόλας.

 

Τυχόν επιλογή Λιλλήκκα θα ήταν απείρως πιο επικίνδυνη.

 

Αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Advertisements
35 Σχόλια leave one →
 1. palios4 u permalink
  Ιανουαρίου 18, 2013 19:17

  Πραγματικά τι αξιοπιστία μπορεί να έχει κάποιος που υποστήριξε Χριστόφια και τώρα έρχεται μετά από μια καταστροφική πενταετία με λιγοστές επιτυχίες να ανακυρήξει θριαμβευτικά τους άλλους ηλίθιους, ο αφελής, επειδή δεν υπακούν σε διεφθαρμένες και καρεκλολάνγες μικροπολιτικές σκοπιμότητες που βαφτίζονται συμμαχίες που θα σώσουν τη Κύπρο, είναι απορίας άξιον.

  Μου αρέσει!

 2. palios4 u permalink
  Ιανουαρίου 18, 2013 19:23

  Κάποιοι ισχυρίζονται ότι το ελαμ έχει χιτλεροφασιτική απόχρωση, αλλά αυτός που έχει ένα σημαντικό κοινό στοιχείο με τον Αδόλφο Χίτλερ, είναι ο νυν πρόεδρος του Δησυ: Αν δεν ήταν η οικονομική κρίση, τα τρομερά λάθη της κυβέρνησης Χριστόφια, και μαζική προπαγάνδα των μεγάλων μμε, θα βρισκόταν ακόμα στη απομόνωση της πολιτικής ζωής, στη καταβόθρα της ιστορίας. Πραγματικά, ο ηγέτης θέλει την Κρίση!

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Ιανουαρίου 19, 2013 08:48

   Η ιστορία απλώς προχωρεί. Και όλοι κρίνονται στη βάση της απόδοσης τους. Το 50+ κάτι τοις εκατόν που θα εκλέξει τον Αναστασιάδη θα είναι το ίδιο σωστό με το ανάλογο 50+ κάτι που έβγαλε τον Χριστόφια και εκείνο που έβγαλε τον Τάσσο. Τα συνθήματα άφησε τα μέχρι να δούμε έργο.

   Μου αρέσει!

   • palios4 u permalink
    Ιανουαρίου 19, 2013 21:03

    Άλλοι είναι που σκαρφίστηκαν το σύνθημα περί ηγέτη και κρίσης. Και άλλοι είναι που βιάζονται να δώσουν πιστοποιητικά ακαταλληλότητας, μέχρι και ηλιθιότητας στους άλλους.

    Βλέπεις φίλε μου, ποτέ ξανά υποψήφιος δεν βρέθηκε τόσο κοντά σε εκλογή αφού ήρθε αντιμέτωπος επί σειρά ετών με την συντριπτική πλειοψηφεία του λαού και των κομμάτων, εκμεταλλευόμενος χυδάια την οικονομική κρίση και το κλίμα υστερίας των μμε, πλασάροντας ψεύτικες υποσχέσεις περί διασυνδέσεων και μελιστάλακτων σχέσεων με ευρωπαίους κ.λ.π., πουλώντας ψεύτικες ελπίδες σε ένα λαό που είναι σχεδόν ολοκληροτηκά απογοητευμένος και που ψάχνει εναγωνίως κάπου να πιαστεί, οδηγώντας τον ποιός ξέρει που… (ή μάλλον ξέρει αλλά κλείνει τα μάτια).

    Μου αρέσει!

    • Ιανουαρίου 20, 2013 17:10

     Νομίζω φιλαράκο πως τα παραλές. Ο Αναστασιάδης με όλα τα ελαττώματα που έχει, για ένα πράγμα δεν μπορεί να κατηγορηθεί, πως εκμεταλλεύεται την κρίση και το κλίμα. Αν ήταν έτσι όπως τα λες, ούτε θα συναινούσε στη λήψη μέτρων, ούτε θα τασσόταν υπέρ της σύναψης δανειακής σύμβασης με την τρόικα, ούτε θα επιδίωκε να αξιοποιήσει δεσμούς με άλλα χριστιανοδημοκρατικά κόμματα αφού θα ήταν σε κίνδυνο είτε να υποπέσει σε αντιφάσεις ή να συγκρουστεί μαζί τους. Ανάλογη στάση τήρησε και στο δημοψήφισμα παίζοντας κορώνα γράμματα την ενότητα του κόμματός του και το πολιτικό του μέλλον. Ας μην ξεχνάμε πόσο δυσμενές ήταν τότε το κλίμα για όποιον άνοιγε το στόμα του να συνηγορήσει υπέρ του Ναι… Μακάρι νάχε και η αριστερά έναν ηγέτη με τέτοια συνέπεια…

     Μου αρέσει!

    • palios4 u permalink
     Ιανουαρίου 20, 2013 19:11

     Το κλίμα υστερίας που διαμόρφωσαν τα μμε με την υπογραφή μνημονίου ευνοούσε τους μνημονιακούς και όχι τους αντιμνημονιακούς. Τα μμε, κόμματα και οικονομικοί τεχνοκράτες της δεξιάς, τραπεζίτες και επιχειρηματίες έστησαν ένα σκηνικό εδώ και πολλούς μήνες με κύριο στόχο την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη και άνευ όρων υπογραφή του μνημονίου. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο του ήταν πιο εύκολο να κινηθεί και να αποσπάσει τα χειροκροτήματα των μέσων ενημέρωσης και όχι μόνο, εμφανιζόμενος έτοιμος να υπογράψει το μνημόνιο εδώ και τώρα (χωρίς να το έχει καν δει). Ένα απλό παράδειγμα γι΄αυτό που λέω είναι η πολεμική που δέχεται ο Γιώργος λιλλήκας και ο πρόεδρος της δημοκρατίας (δίκαια ή άδικα) σχετικά με τις θέσεις τους για το μνημόνιο και τις ιδιωτικοποιήσεις. Σχετικά με αυτό το θέμα, είναι ενδεικτικό της πολιτικής απατεωνιάς του κυρίου αναστασιάδη που αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι να πεί αυτά που εδώ και καιρό έχει σχεδιάσει με το επερχόμενο ξεπούλημα των ημικρατικών οργανισμών και των νέων περικοπών που είναι βέβαιο ότι θα επιβάλει όταν δεν θα βγαίνουν τα κουκκιά. Έτσι παίρνει τη μερίδα του λέοντος από τις δοξολογίες των μμε και των μεγαλοεπιχειρηματιών για τη στάση του, χωρίς να λέει καθαρά και ξάστερα στους μελλοντικούς επηρεαζόμενους το τι πρόκειτε να πάθουν…

     Όσο αφορά το δημοψήφισμα, συμφωνώ εν μέρη μαζί σου, ο αναστασιάδης έπαιξε τότε με καθαρά χαρτιά, όχι όπως ο Χριστόφιας και το ακελ που υπαναχώρησαν για χάρη του κόμματος, και αυτό το πλήρωνε για χρόνια. Και εδώ ήρθε η δική μου τοποθέτηση περι απομόνωσης του τότε και για το την οικονομική κρίση συνακολουθούμενη με τα άλλα και τους άλλους που προανέφερα, να τον σπρώξει στην εξουσία που με άλλα δεδομένα δεν θα έβλεπε ποτέ του.

     Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
     Ιανουαρίου 20, 2013 21:03

     Παλιέ, ο χρόνος υπογραφής του μνημονίου θα έπρεπε να καθοριζόταν από το μέγεθος των προβλημάτων της Κύπρου, την πιθανή πορεία που θα είχαν, με ή χωρίς μνημόνιο, αλλά και τις γεωπολιτικές συγκυρίες.
     Κρίνε εσύ αν βγήκε προς το συμφέρον μας η καθυστέρηση.
     Οι ιδιωτικοποιήσεις έχουν ήδη συμφωνηθεί. Και σε αυτό εγώ νομίζω μας κοροϊδεύουν οι πλείστοι πολιτικοί: βλέπεις το ζητούμενο θα έπρεπε να ήταν η παροχή άριστης υπηρεσίας σε ανταγωνιστικές τιμές, όχι κατά πόσον θα πρέπει ντε και καλά να είναι «κερδοφόροι» οι οργανισμοί.

     Μου αρέσει!

    • Ιανουαρίου 20, 2013 21:19

     Παλιέ, το μνημόνιο και οι μεταρρυθμίσεις που συνεπάγεται είναι μονόδρομος. Η μόνη εναλλακτική είναι μια ακόμη βιαιότερη κατάρρευση της οικονομίας απ’ ό,τι βιώνουμε σήμερα. Κάθε λεπτό καθυστέρησης στην υπογραφή του στοιχίζει θέσεις εργασίας. Το πιο εύκολο για έναν πολιτικό υποψήφιο σε εκλογές είναι να το αναθεματίσει, αλλά μετά τις εκλογές θα μπορεί να κάνει τέτοιες μαγκιές αν κερδίσει;

     Μου αρέσει!

 3. Ιανουαρίου 18, 2013 19:40

  «(φυσικά, εδώ είναι και η αχίλλειος πτέρνα του Σταύρου, αφού πολλοί από τους υποστηρικτές του δεν αντιλαμβάνονται τη διαφορά της ορθολογιστικής διαχείρισης από την ανατροπή).»

  o μαλάς θέλει ανατροπή του συστήματος;;;; μα είσαι σοβαρός ρε γμτ

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Ιανουαρίου 19, 2013 08:51

   Ακριβώς το αντίθετο. Ο Μαλάς πιστεύω θα ήθελε να κάνει κατά το δυνατόν ορθολογιστική διαχείριση – έστω και αν δεν το κατέχει το πράμα. Πολλοί από τους φανατικότερους των υποστηρικτών του όμως, νομίζουν πως θα ανατρέψει το σύστημα. Και νοιώθουν ευτυχισμένοι στην πλάνη τους!

   Μου αρέσει!

   • Ιανουαρίου 19, 2013 13:16

    αν σοβαρά πιστεύκεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που υποστηρίζουν τον χαζούλη απολιτικ μαλατέτοιο γιατί τάχα θα ανατρέψει το ….σύστημα.. (χαχαχαχα φιρμόοοςςς)

    τότε φιλούδιν μου είσαι παντελώς ανίκανος για ουσιαστική κριτική σκέψη και κατανόηση της πραγματικότητας

    οι φανατικότεροι των υποστηρικτών του μαλατέτοιου βλακουδιου θα βρίσκονται σήμερα στις επάλξεις της μητέρας των μαχών στους πρόποδες του γσπ πανέτοιμοι να κατατροπώσουν τον προαίωνιο εχθρό

    αυτή βασικά είναι και η κυριότερη έγνοια των ….φανατικότερων υποστηρικτών του χαζούλη μαλα…..

    δεν πιστεύω ότι είσαι τόσο πολύ ανίκανος για πολιτική σκέψη θεωρώ ότι απλά κάμνεις προπαγανδούλα
    επιπέδου προβρεφονηπιακού

    κιπ απ δε σκατά τζαμπ μαι ντιαρ στροβολιώτη

    φιλάκια

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
     Ιανουαρίου 19, 2013 14:40

     Έχεις δίκιο. Έκανα λάθος.

     Μου αρέσει!

    • Ιανουαρίου 20, 2013 09:29

     χαίρομαι για το χαρμόσυνο αυτό γεγονός! ελπίζω και σε πιο ουσιαστική αυτοκριτική
     😉 φατσούα γλυκούλικη

     Μου αρέσει!

 4. Ιανουαρίου 18, 2013 19:44

  Στροβολιώτη, σε χαιρετώ. Δυστυχώς ή ευτυχώς με πολιτικούς σαν τον Λιλλήκα θα πρέπει να ζούμε όπως, όπως ήδη ζούμε με τον Χριστόφια ή πρέπει να ζει π.χ. και η Ιταλία με τύπους σαν τον Μπερλουσκόνη ή την Τσιτσολίνα. Το τι έχει σημασία είναι να κατανοήσουν εκείνοι που κρατούν απόστάσεις από ανθρώπους αυτής της ποιότητας, είτε είναι απλοί πολίτες ή πολιτικοί, ότι το κατά πόσον η χώρα τους κυβερνηθεί από λαϊκιστές του κερατά, είναι εν τέλει στο χέρι τους, εξαρτάται από την ψήφο τους, τον πολιτικό τους λόγο και την αξιοπιστία τους.

  Ένα-δυο πράγματα μόνο να σημειώσω: Με μεγάλη ευχαρίστηση έχω σημειώσει πως στο επιτελείο Μαλά κάνουν κουμάντο οι Χατζηγεωργίου και Καζαμίας, τα μοναδικά στελέχη του ΑΚΕΛ που χαίρουν της εκτίμησής μου, επειδή όταν χρειάστηκε να αποστασιοποιηθούν από τις επιλογές της σταλινικής ηγεσίας του κόμματος το έπραξαν. Αυτό μου δίνει ελπίδα πως ίσως μετά τις εκλογές να δρομολογηθεί μια αλλαγή στο κόμμα, και να παραμεριστούν οι οπορτουνιστές της κλίκας του Χριστόφια, Άνδρου και Κατσουρίδη. Ενόσω αυτό δεν έχει γίνει θα πρέπει κατά την άποψή μου να μείνει μακριά το ΑΚΕΛ από την εξουσία.
  Το άλλο είναι πως έχω διαπιστώσει από τις διάφορες δηδλώσεις του ΜΑλά όπως και μερικών στελεχών της κυβέρνησης και του ΑΚΕΛ μια στάση έναντι του μνημονίου που θυμίζει σχέδιο Ανάν. Με άλλα λόγια, τάσσονται φραστικά υπέρ της αποδοχής του αλλά την ίδια ώρα τάσσονται εναντίον της εφαρμογής του (π.χ. ιδιωτικοποιήσεις).

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Ιανουαρίου 19, 2013 08:55

   Φίλε και εγώ πιστεύω πως το ΑΚΕΛ δε θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο: η ανικανότητα του Χριστόφια από τη μια, και η εκ των πραγμάτων αδυναμία του κόμματος να παρουσιάσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο διαχείρισης της κρίσης, από την άλλη, οδήγησε στα χάλια που έχουμε. Είναι στο χέρι τους να κινηθούν προς τη σοσιαλδημοκρατία ή να κρυφτούν περισσότερο στην ξύλινη ή και λαϊκίστικη αριστερά (στην αντιπολίτευση δε θα εκπλαγώ αν το δούμε και αυτό.)

   Μου αρέσει!

 5. Superman permalink
  Ιανουαρίου 18, 2013 22:31

  Ξερω 5-6 ατομα που τασσονται υπερ Λιλλήκα. Ειναι μεταξύ ελάμ και Ευρωκό. Ο ενας για να καταλαβεται ποσο ακρα δεξια είναι, ηρτεν μια μερα το πρωι στην δουλειά και ελάλαλε ότι έπρεπε να βρεθούν άτομα να κάνει μια ομάδα και να ξεκινήσουν για τα κατεχόμενα!!!!!
  Ο άλλος έδερνε μετανάστες στις πορείες του Ελάμ. Οι άλλοι δύο είναι παρέες μου και όταν ήταν φοιτητές συμετέχαν στις πορείες της χρυσης αυγής όταν είχε 0,5%. Ο ένας μόλις δήλωσε το ελάμ ότι θα βάλει υποψηφιότητα μου είπε ότι θα ψηφίσει ελάμ. Αν νομίζεται ότι λέω αερολογίες πάρτε παράδειγμα τον Ανδρέα Αποστόλου που είναι γενικός Συντονιστής της Πρωτοβουλίας Νέων του Λιλλήκα και είναι πάντα δίπλα του στις εκδηλώσεις . ΄Ηταν πρόεδρος της φοιτιτικής παράταξης Δράσις- Κες. Στο σενάριο Λιλλήκας – Αναστασιάδης (αδύνατο ως τώρα βάση δημοσκοπήσεων) θέλω πολλά να δω τι θα επιλέξουν τα εδονόπουλα, να είναι δίπλα δίπλα με τέτεια άτομα για στήριξη μιας υποψηφιότητας, ο Αποστόλου π.χ. μαζί τους Προοδευτηκάριους.!!! Καθόλου παράξενο, ήδη το έκαναν μια φορά με το να στηρίξουν Παπαδόπουλο και τις ακραίες του θέσεις το Ακέλ και ο Χριστόφιας τις έκαναν εθνική πολιτική. Ξέρω ακόμα ένα που μάλλον θα ψηφίσει Λιλλήκα. Είναι κεντροαριστερός και σιχαίνεται τις πιό πάνω ακροδεξιές φάλαγγες. Το 2008 ψήφισε Χριστόφια αλλά είναι πολλά απογοητευμένος μαζί του και του μένουν οι άλλοι 2. Θεωρεί τον Αναστασιάδη «Εοκαβιτατζί» και όλες τες άλλες πελλάρες που κατα καιρόν του καταλογίζουν οι αριστεροί και ότι και να γίνει ποτέ δεν θα τον ψήφιζε και του μένει ο Λιλλήκας! Μαλλον είμαι και εγώ «Εοκαβιτατζής» αφού θα ψηφίσω Αναστασιάδη και γενικά μου αρέσει η προοδευτική ρεαλιστική στάση κάποιον στο Δυσή όπως Αναστασιάδης, Πουργουρίδης, Στυλιανίδης, Ξένια Κωνστανίνου ……

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Ιανουαρίου 19, 2013 09:00

   Οι αντιλήψεις μας είναι πολύ κοντά σούπερμαν!

   Μου αρέσει!

  • Ιανουαρίου 20, 2013 16:39

   Είναι στη μοίρα του ΑΚΕΛ ο οπορτουνισμός του και οι ιδεολογικές του αγκυλώσεις να το παγιδεύουν σε επιλογές τις οποίες κατά βάθος δεν θέλει. Έτσι έχεις τις αντιφάσεις από το 1963/4 που τάχθηκε ακόμα με τη γραμμή του Μακαρίου για την Ένωση, όταν η παραδοσιακή γραμμή του ήταν η συνεννόηση με τους ΤΚ. Πιο πρόσφατα ήρθε το ΌΧΙ επί Παπαδόπουλου κ.ο.κ. Δηλαδή όταν το καλοσκέφτεσαι, ενώ ο εθνικιστικός φανατισμός της δεκαετίας του 70 είχε κοπάσει τις τελευταίες δεκαετίες, το φιλί της ζωής του το προσέφερε το ΑΚΕΛ πριν 10 χρόνια, επειδή δέχτηκε να λειτουργήσει ως δεκανίκι της ακροδεξιάς στο δημοψήφισμα. Ο Παπαϊωάννου πιστεύω, έχοντας πάρει το μάθημά του από τον Σπύρο, δεν θα προέβαινε στις ίδιες επιλογές με τον Χριστόφια, αλλά ως γνωστόν η ικανότητα του τελευταίου να να αξιολογήσει μια κατάσταση και να πάρει αποφάσεις είναι ανάλογη με τις πτητικές ικανότητες των ελεφάντων…

   Μου αρέσει!

   • Ιανουαρίου 20, 2013 17:54

    Απλώς μια απορία:
    Πως μπορεί κάποιος [άτομο ή συλλογικότητα] να χαρακτηρίζεται την ίδια ώρα κι από «οπορτουνισμό» κι από «ιδεολογικές αγκυλώσεις»; Μα ό,τι ΣΑΣ κατεβεί λαλείτε;

    Μου αρέσει!

 6. provlimatismenos permalink
  Ιανουαρίου 19, 2013 10:42

  Το ακελ δεν θα αλλαξει σε βαθμο ουσιαστικο για τα επομενα εικοσι χρονια. Γιατι η γενια των πενηνταριδων που υπαρχει στο κομμα εχει την ιδια νοοτροπια με τον χριστοφια που βασιζεται στις εμμονες, το συνδρομο καταδιωξης και την αναγκη αυτοδικαι ωσης.
  Ψαχνουν συνεχεια αλλοθι, χρησιμοποιουν την μιση αληθεια και διακατεχονται απο τα θυμομενα μυαλα του » εργατη » που μισει τον αφεντη του και αποφασισε οτι καλυτερα στη μιζερια παρα στην ευθυνη και την πρωτοβουλια.
  Στροβολιωτη, ο Μαλας φανταζει φωτεινη εξαιρεση που ουδεποτε θα του εδιναν ηγετικο και καθοριστικο ποστο στο κομμα εκτος εαν συμβιβαστει με τες εμμονες και τη μιζερια που θα καθοδηγουν τα επομενα εικοσι χρονια το ακελ.
  Δυστυχως δοθηκε μια χρυση ευκαιρια στο ακελ τα τελευταια πεντε χρονια την οποια ροκανισε σαν μια κοτζιακαρη γεροντοκορη που ονειρευετουν εξηντα χρονια τον πριγκηπα της διπλανης πορτας αλλα η ιδια θεωρει ακομα το σεξ ως αντισυνταγματικο και καπιταλιστικο !!

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Ιανουαρίου 19, 2013 14:37

   Η αλήθεια είναι πως ο Σταύρος δεν έδειξε να *θέλει* να είναι η εξαίρεση που λες – δυστυχώς.

   Μου αρέσει!

 7. bananistanos permalink
  Ιανουαρίου 19, 2013 10:52

  Μεγαλή απώλεια ο Πουργουρίδης. Δυστυχώς οι Λεμεσιανοι επιλέξαν τους λαϊκιστές

  Μου αρέσει!

  • Ιανουαρίου 19, 2013 13:32

   πράγματι ο πουργουρίδης δεν είναι λαικιστής…ας πούμε εκείνη η δήλωση που έκανε ως πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου της βουλής για το χρηματιστήριο ότι θα παραιτηθεί αν δεν καταφέρει να βάλει τους υπαίτιους για το χρηματιστήριο φυλακή

   ήταν το άκρον άωτον της πολιτικής δήλωσης ουσίας

   κανένας δεν μπήκε φυλακή και ο κυρ πουργουρίδης παρέμεινε περιχαρής στην θέση του

   γεια σου ρε μπανάνα μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο και κεφάλι της μπλοκοσφαιραςςς

   Μου αρέσει!

  • Ιανουαρίου 20, 2013 16:29

   Μπανανιστανέ, κι ο Πουργουρίδης είναι λαϊκιστής ντυμένος μεν με τον μανδύα της σοβαροφάνειας αλλά το ύφασμά του είναι διάφανο τα μαυρογέριμα …
   Επειδή σε αυτό συμφωνώ με τον ΟΣΡ, θα πάω αύριο Δευτέρα πρωί πρωί στον γιατρό 😉

   Μου αρέσει!

 8. Ανώνυμος permalink
  Ιανουαρίου 19, 2013 12:18

  Εξαιρετικό άρθρο, σωστοί οι συλλογισμοί στη βάση της λογικής και της συνέπειας μεταξύ της πράξης και του αποτελέσματος. Μπράβο

  Μου αρέσει!

 9. Αρχιεπίσκοπος permalink
  Ιανουαρίου 19, 2013 15:00

  ο ένας εν φτανός
  ο άλλος εν μέθυσος
  ο άλλος εν ανεμογ-μης

  έσιετε πολλήν πλάκαν ούλλοι σας.
  ελάτε ούλλοι σας πόψε στο θέατρο ανεμώνα να δείτε την επόμενη προεδρίνα σας.

  ΥΓ. για τους μη Λεμεσιανούς απλά αναφέρω ότι ο κος Πληγουρίδης ίσως να΄είναι ο μοναδικός πολιτικός που διατηρούσε γραφείο ρουσφετιού ως πριν μια 10ετία.

  Μου αρέσει!

 10. ματσικόριον permalink
  Ιανουαρίου 20, 2013 21:16

  Νομίζω ότι το Ακελ θέλει να είναι ο Αναστασιάδης στην προεδρία την επόμενη πενταετία. Το Ακέλ θέλει να είναι καθαρά αντιπολίτευση. Μόνο έτσι θα κρατήσει τα ποσοστά του και θα διατηρήσει τη δύναμη του σαν κόμμα. Ούτε με Μαλά θέλει να είναι στην εξουσία, ούτε με Λιλλήκκα. Χρειάζεται χρόνον τζιαι αέραν να ανασυνταχθεί.

  Ματσικόριον

  Μου αρέσει!

 11. Ιανουαρίου 20, 2013 21:26

  ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZαααάάάααααχχχχχχχχχχχχοοοοοοοοοοοοςςςςςςςςς!!!

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Ιανουαρίου 20, 2013 21:41

   Μα αφού δεν…. Που τους άλλους έχουμεν προτίμησην;

   Εξαιρετική η διατριβή για τες ζώνες (και η μουσική) στο μπλοκ σου. Ακούγονται σαν να γράφουν όλοι διαφορετικές νεκρολογίες για το ίδιο άτομο, αναλόγως των πιστεύω τους….

   Μου αρέσει!

 12. ΑΕΤΟΣ permalink
  Ιανουαρίου 20, 2013 21:27

  Εκαταλάβετε ότι μας κυβερνούν άμαπάλατοι και άσχετοι ; Ελάχιστες είναι οι εξαιρέσεις. Η κομματοκρατία ειναι σαν την λερναία ύδρα. Τα εκάστοτε κόμματα που είναι στην εξουσία βολεύουν τα κομματόσκυλλα τους σε υπουργεία, Διοικητικά συμβούλια, βουλευτικές έδρες και μετά όλοι μαζί βολεύουν τα κοπάδια τους. Πόσες φορές είδετε σοβαρούς ανθρώπους, μορφωμένους, αποτελεσματικούς, που ΔΕΝ ανήκουν σε κόμμα να τους δίνουν νευραλγικές θέσεις; Αν δεν ανήκεις σε κόμμα και αν δεν σε προωθήσει το κόμμα σου ούτε στον σύνδεσμο Γονέων του χωρκού σου δεν βκαίννεις. Υπερβολή; Δεν νομίζω.

  Μου αρέσει!

 13. Ανώνυμος permalink
  Ιανουαρίου 20, 2013 21:49

  Κάποιοι σούζουν τα πόδια τους προτού καβαλλικέψουν. Κάμετε κι’ ένα πάρτυ ρε παιδιά για τον θρίαμβο Αναστασιάδη. Τί περιμένετε;

  Μου αρέσει!

  • Ιανουαρίου 22, 2013 18:20

   Δεν θα βγει κανένας τους γιατί θα κερδίει …. ο ΖΑΧΟΣ ΔΟΓΚΑΝΟΣ!

   Κερνάω όλο το μαγαζί!

   [Γκαρσόν… σουμάδες, έτσι;]

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: