Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όνειρο χειμερινής νυχτός.

10 Φεβρουαρίου, 2013

 

Η δορυφορική φωτογραφία που βλέπετε πιο κάτω απεικονίζει μια σκονοκαταιγίδα που έπληξε την ανατολική μεσόγειο πριν από 7 χρόνια, περίπου τέτοιες μέρες. Το φαινόμενο είχε επηρεάσει όλη την περιοχή μέχρι και τη Ρόδο και προερχόταν από την περιοχή της Αιγύπτου.

Πολλή σκόνη.

Πολλή σκόνη.

Ένα ενδιαφέρον «τεχνικό» χαρακτηριστικό της φωτογραφίας αυτής είναι πως η σκόνη ταξίδευε σε ύψη πολύ χαμηλότερα των 2000 μέτρων, αφού όπως βλέπετε τα βουνά του Τροόδους ξεχωρίζουν σε μεγάλη έκταση πάνω από τη σκόνη, άσε που διακρίνεται και λίγο χιόνι.

 

Αυτό σημαίνει πως όσοι βρίσκονταν ας πούμε στον Πρόδρομο, ανέπνεαν το φρέσκο αεράκι του βουνού, ενώ εμείς στον Στρόβολο ασφυκτιούσαμε κάτω από το παχύ στρώμα της σκόνης.

Αυτό το μετεωρολογικό φαινόμενο είναι ταυτόχρονα και ένα καλό παράδειγμα του πως λειτουργεί η γεωπολιτική.  Πολλά ζητήματα είναι υπέρ-τοπικά, αφορούν ένα ευρύτατο σύνολο τόπων και ανθρώπων, ενώ σε κάθε περίπτωση είναι δυνατό να αντιμετωπίσεις και εκπλήξεις – θετικές ή αρνητικές.

Σε μερικές μέρες ο Νίκος Αναστασιάδης θα αναλάβει το παλλούκι που ονομάζεται προεδρεία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δύσκολα μπορεί κάποιος να φανταστεί χειρότερη συγκυρία για αυτή την αποστολή.

Έχω ξοδέψει πολλές ώρες κάνοντας κριτική στον απερχόμενο πρόεδρο και τα δεδομένα που αφήνει πίσω του.

Τώρα πια αποτελεί ιστορία. Περισσότερη σημασία έχει το αύριο, το μέλλον.

Και ο Νίκος Αναστασιάδης πρέπει να αξιοποιήσει το πρώτο και κάθε ένα από τα 2 628 000 λεπτά που θα έχει κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Θα προσπαθήσω να γίνω πιο συγκεκριμένος, και θα ομαδοποιήσω τα ζητήματα που αναμένουν χειρισμό:

  1. Κυπριακό.
  2. Οικονομικό.
  3. Γκάζια.

Αυτά μπορεί να φαίνονται βουνό, ενώ η 50χρονη περήφανη πορεία του πρώτου ζητήματος, εγγυάται μια πολύ δύσκολη διαδικασία απεμπλοκής.

Το δεύτερο είναι κάτι σχετικά νέο. Δύσκολα τα έβγαζαν πέρα και οι παπάδες, και οι παππούδες  μας, δύσκολα τα έβγαζαν πέρα όλοι μετά το 1974. Η παρούσα κρίση όμως, σε μια σχεδόν πλήρως αστικοποιημένη Κύπρο, χωρίς άλλοθι, είναι ιδιαιτέρως οδυνηρή. Δεν έχει πλέον ιδιαίτερη σημασία ποιος και γιατί φταίει, αν η κρίση είναι δημιούργημα του παγκόσμιου καπιταλισμού, της ανεπάρκειας της κυβέρνησης, ή του πλημμελούς ελέγχου του πρώην κεντρικού τραπεζίτη. Εκείνο για το οποίο είμαι σχεδόν σίγουρος είναι πως τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα, ίσως πολύ χειρότερα πριν γίνουν καλύτερα. Πιστεύω πως ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να έχει τους δικούς του ανθρώπους στο υπουργείο οικονομικών από την πρώτη στιγμή της εκλογής του, και φοβάμαι πως εκείνα τα οποία θα ανακαλύψει θα είναι πολύ χειρότερα από ότι νομίζουμε. Εκτιμώ τον κ. Σιαρλή, ο οποίος κάτω από αντίξοες συνθήκες κατάφερε να τα βγάλει πέρα μέχρι τώρα, κατάφερε να εκλογικεύσει τον πρόεδρο σε μια – δυο οριακές περιπτώσεις – κάτι που αποτελεί άθλο. Αλλά επειδή δεν πιστεύω στη μαγεία, δεν μπορώ να χωνέψω πως κατάφερε να κλείνει επιτυχώς τα λογιστικά του βιβλία μήνα μετά από μήνα.  Στο παζάρι εκτός από τις τράπεζες υπάρχουν και οι τοκογλύφοι, και πολύ φοβάμαι πως το γεγονός ότι τη βγάλαμε μέχρι εδώ χωρίς κήρυξη πτώχευσης έγινε με πολύ μεγάλο κόστος, κάτι  που θα φανεί σε λίγες μέρες.

Από την άλλη όλοι αισιοδοξούν για τα γκάζια. Ο κ. Νεοκλής μερίμνησε να τα υπογράψει όλα πριν να φύγει, έφερε Total, Kogas και Eni και καλά έκανε, μερίμνησε να μας φορτώσει και τον κ. Κασίνη για το προβλεπτό μέλλον – δεν είμαι σίγουρος για αυτό, και όλοι τώρα περιμένουμε να ξεφυσήσει η μεσόγειος αέρια για να σωθούμε. Το καλό είναι πως για αυτό το ξεφύσημα ενδιαφέρονται όλοι οι γύρω μας.

Στην πραγματικότητα ενδιαφέρονται και πολλοί άλλοι, από το Βερολίνο μέχρι τη Μόσχα.

Αφού τα καταγράψαμε όλα αυτά, κοιτάξτε ξανά τη δορυφορική φωτογραφία. Αν ρωτούσες ένα εξωγήινο για το ποια χώρα βρίσκεται πιο κοντά στο νησί μας, θα απαντούσε φυσικά: η από πάνω. Η Τουρκία. Ανεξαρτήτως εθνικισμών, ανεξαρτήτως πολιτικής, η Τουρκία είναι η χώρα που βρίσκεται κοντύτερα της Κύπρου, αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Τυχαίνει επίσης να είναι η μεγαλύτερη χώρα της περιοχής, και σχεδόν η ισχυρότερη από οικονομικής και στρατιωτικής άποψης. Στο δικό μου μυαλό, πιστεύω πως μια χώρα με τέτοια χαρακτηριστικά μας συμφέρει να την έχουμε ως τον καλύτερο μας σύμμαχο, παρά τον διαχρονικό μας εχθρό.

Από την άλλη, κάτω δεξιά πνιγμένη στη σκόνη βρίσκεται άλλη μια χώρα με έντονα και δυνατά χαρακτηριστικά: το Ισραήλ. Έχουμε επίσης και το Λίβανο, την Παλαιστίνη, τη Συρία, την Αίγυπτο, λίγο μακρύτερα τη μαμά Ελλάδα.

Μόνο κοιτάζοντας  τη δορυφορική εικόνα νοιώθω πως αν όχι λόγω κοινής λογικής, αλλά κάτω από τις διαμορφούμενες ενεργειακές συνθήκες, συμφέρει σε όλους μας να τα βρούμε μεταξύ μας!

Σκεφτείτε αυτό: λυμένο το Κυπριακό ( με σχέδιο Ανάν +/- 10%, ή αυτό που επιθυμούν πλέον οι πλειοψηφίες ένθεν και ένθεν του συρματοπλέγματος: μια χαλαρή ομοσπονδία η οποία λίγο πολύ κατοχυρώνει την παρούσα  κατάσταση, κάτω από τη σκεπή του ενός κράτους που θα κρατεί την έδρα στην ΕΕ και τα ΗΕ.)

Αυτό σημαίνει αναθέρμανση των σχέσεων Τουρκίας ΕΕ, ή πιο σωστά εγκατάλειψη των όποιων άλλοθι προβάλλουν κάποιοι Ευρωπαίοι προς αυτή την κατεύθυνση, και που τώρα επικαλούνται *και* το κυπριακό. Αν γίνει αυτό, είναι δυνατόν να βελτιωθούν και οι σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά και εμφαντικά υπέρ μας, αφού σε ένα τέτοιο σενάριο το αυτονόητο κέντρο της ενεργειακής ανάπτυξης στην περιοχή δεν μπορεί παρά να είναι η Κύπρος. Που θα μαζεύει όλα τα γκάζια της λεκάνης, θα τα διαχειρίζεται ή θα τα διοχετεύει με τον πλέον αυτονόητο και λογικό τρόπο μέσω Τουρκίας προς την Ευρώπη, κτίζοντας ένα στέρεο εναλλακτικό ενεργειακό μέτωπο μπροστά στον δεσποτισμό και το μονοπώλιο της Ρωσίας, που ήδη προκαλεί ανατριχίλα στη δύση.

Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα, θεωρώ πως τα δημοσιονομικά και τραπεζικά προβλήματα του νησιού μας θα είναι ζήτημα αμελητέο μέσα στο όλο πλαίσιο που θα δημιουργηθεί.  Φυσικά υπάρχουν εδώ δυο δεδομένα που λειτουργούν εκ πρώτης όψεως προς εντελώς αντίθετη κατεύθυνση:  τα οικονομικά επείγουν! Πρέπει να βρεθεί λύση πρακτικά αμέσως, πρέπει να επανέλθει η από πολλού χαμένη εμπιστοσύνη και αξιοπιστία στο κράτος και το παζάρι. Είναι λοιπόν λογικό ο νέος πρόεδρος να ασχοληθεί περισσότερο με αυτό το ζήτημα. Είναι λοιπόν και πιθανό, αλλά και σχεδόν φυσιολογικό να παραπέμψει ο νέος πρόεδρος το Κυπριακό και κατά προέκταση την πιθανότητα τριπλής λύσης σε βάθος χρόνου.

Λαμβάνοντας υπόψιν και το πώς χειρίστηκε το Κυπριακό ο κ. Χριστόφιας, ο κατ’ εξοχήν πρόεδρος λύσης, ή πιο σωστά ο κατ’ ευφημισμόν πρόεδρος λύσης,  δε θα είναι έκπληξη να συμπεριφερθεί και ο κ. Αναστασιάδης με ανάλογο τρόπο.

 

Εκείνο που με κάνει να διατηρώ μια υποδόρια αισιοδοξία είναι πως ο κ. Αναστασιάδης είναι πολιτικός διαφορετικού βεληνεκούς από τον κ. Χριστόφια.

61 Σχόλια leave one →
  1. 10 Φεβρουαρίου, 2013 18:48

    Νοουμένου ότι αν δεν λυθεί με ένα αμοιβαία αποδεκτό τρόπο το κυπριακό τίποτα ουσιαστικό δεν θα προχωρήσει ως προς το γκάζι, τί είναι αυτό που σε κάνει να αποδέχεσαι την, για ακόμη μια φορά, τοποθέτηση του πρώτου στο ράφι;
    Κι ένα δεύτερο,
    Αν εσύ, που τόσο πολύ πιστεύεις στις ικανότητες και την εντιμότητα του Περαπεδιώτη, δεν παύεις συνέχεια να τον αμφισβητείς, γιατί εγώ ένας παλιός οπαδός του ανήμπορου συνταξιούχου (;) Δικωμίτη, θα πρέπει να τον εμπιστευθώ και να τον πιστέψω;

    Μου αρέσει!

  2. strovoliotis permalink*
    10 Φεβρουαρίου, 2013 19:12

    Αντώνη, τον αμφισβητώ, τον κρίνω, και τον ψηφίζω όμως, γιατί δεν πιστεύω σε μεσσίες και τέλειους αρχηγούς – και κυρίως γιατί δεν χρωστώ σε κανένα κομματικό χώρο.
    Αν βάλει το Κυπριακό στο ράφι – που σημαίνει μένει πίσω το παρόν «όνειρο», δε θα είμαι ευτυχής.
    Και θα το γράψω εδώ – για ό,τι, και όσο αξίζει.
    Αλλά, από την άλλη, ο Δικωμίτης δέκα χρόνια αργότερα έφερε τα πράγματα σε τέτοιο σημείο που δίνει ικανό άλλοθι όπου και να οδηγήσει τα πράγματα ο Αναστασιάδης.

    Μου αρέσει!

    • 10 Φεβρουαρίου, 2013 19:54

      Τώρα που τελειώνει η θητεία του «δικού μου», βγαίνω και εγώ και τον επικρίνω σφόδρα για το «άδειο πουκάμισο» που μας άφησε. Ακούει κανείς;;; Το 2008 είχα τις ίδιες επιφυλάξεις και αμφισβητήσεις, για τις αδυναμίες και τα ελαττώματα του δικού μου, όπως εσύ, για να μην πω πολύ περισσότερες!! Αυτή τη στιγμή είμαι εντελώς μαραζωμένος σε ένα τέτοιο ρόλο μαλάκα λούζερ, έστω κι αν καμιά φορά ρίχνω και εγώ το φταίξιμο στον προκάτοχο του στο τί του παρέδωσε.

      Μου αρέσει!

  3. Πετρος permalink
    10 Φεβρουαρίου, 2013 19:24

    Ακούμε συνέχεια απο το Ακέλ και την αριστερά οτι θα συγκρουστούν με το κατεστημένο, το καπιταλισμό, τις επιχειρήσεις, το κεφάλαιο, τα Χριστούγεννα και βασικά με 80% του κυπριακού λαού που είναι εναντίον τους. Σκεφτείτε την αντίδραση των δεινοσαύρων όταν συνειδητοποιήσουν ότι δεν θα υπάρχει σύγκρουση τελικα γιατί απλά η πλειοψηφία του λαού τους έβαλε στο περιθώριο και τους προσπέρασε.

    Μου αρέσει!

  4. 10 Φεβρουαρίου, 2013 19:26

    Στροβολιώτη,
    αρκετά νηφάλια η ανάλυσή σου.
    Στα του κυπριακού, συμφωνώ και προσδοκώ μια πιο ενεργό πολιτική, επίσης.
    Η οικονομική διαχείριση αναγκαστικά έγινε προ πολλού μονόδρομος, εφόσον κανένας δεν προτείνει μια εναλλακτική λύση.
    Για την Κύπρο «που θα μαζεύει όλα τα γκάζια της λεκάνης» επιφυλάσσομαι. (Με κάθε ειλικρίνεια, εύχομαι να μη βρεθεί σταγόνα φυσικού αερίου ώστε να αναγκαστούμε να σπάσουμε το κεφάλι μας και να προσανατολιστούμε σε άλλους τρόπους βιοπορισμού…)

    Αντώνη,
    κατά τη γνώμη μου, σε όποια επιλογή από τις υφιστάμενες υποψηφιότητες και να καταλήξει κάποιος, τα ερωτήματά σου (και τα δύο) δεν παύουν να ισχύουν. Δεν υπήρξαν ούτε και θα υπάρχουν ποτέ εγγυήσεις στις προβλέψεις για καμία ψήφο. Μόνο ελπίδες ή όνειρα, όπως δηλώνει και ο τίτλος της ανάρτησης…

    Μου αρέσει!

    • 10 Φεβρουαρίου, 2013 20:16

      Λεμέσια, κανένας αριστερός της Επανένωσης δεν βγήκε να κατακρίνει την ολιγωρία του Χριστόφια στο κυπριακό. Τι στο διάτανο, όλοι υπάλληλοι του ΑΚΕΛ είναι;

      Μου αρέσει!

      • 10 Φεβρουαρίου, 2013 22:02

        Αντώνη,
        ίσως θα έπρεπε να σου απαντήσουν οι ίδιοι το γιατί…
        (Είσαι σίγουρος για το «κανένας;»)

        Δε θα ήταν καλύτερο όμως, να κοιτάμε μπροστά;

        Μου αρέσει!

        • 11 Φεβρουαρίου, 2013 11:31

          Μιλάω κυρίως γι αυτούς που το παίζουν φιλοδιακοινοτικοί με τη λογική της αντιμετώπισης των Τ/κ ως Μειονοτικών. Αν εν πάση περιπτώσει μου διαφεύγει κάποια σημαντική δημόσια τοποθέτηση θα μου ήταν ευπρόσδεκτη η επισήμανση της με κάποιο link. Κατά τα άλλα ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ! Εγώ πιστεύω πάντως ότι κοιτάω καλύτερα μπροστά, όταν ξεκαθαρίσω τα νότα μου, κάτι για το οποίο ξεγελάστηκα το 2008.

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          11 Φεβρουαρίου, 2013 17:08

          Σοφή στάση Αντώνη!

          Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      11 Φεβρουαρίου, 2013 06:54

      Λεμέσια γκάζια κάπου θα υπάρχουν, κάποιοι θα επωφεληθούν γιατί κάποιοι τα χρειάζονται. Γιατί να μην είμαστε μέρος της αλυσίδας;

      Αντιλαμβάνομαι πως οι επιφυλάξεις σου είναι περιβαλλοντικής προέλευσης. Κάθε επέμβαση στο περιβάλλον έχει συνέπειες. Μπορεί να γίνει με καλύτερο ή χειρότερο τρόπο. Σε εμάς ελπίζω να ισχύσει το πρώτο…

      Μου αρέσει!

      • 11 Φεβρουαρίου, 2013 08:07

        Το τραγικό (για σένα) είναι ότι πετάσσεις κουβέντες τις οποίες δεν μπορείς να στηρίξεις κάτι που σε κάνει το ίδιο ίσως και χειρότερο από τους πολιτικάντηδες που τάχα καυτηριάζεις

        Δεν έχεις τα @@ να στηρίξεις αυτά που λες γιατί δεν σε βολεύει όπως το αντιλαμβάνεσαι εκ των υστέρων και αφού είπες όσα είπες

        αυτό με τα 10 ΔΙΣ ότι δεν είναι παλαβοί να τα πετάξουν προφανώς εννοείς ότι καλά κάμνουν τζαι θέλουν να κατάσχουν το φυσικό αέριο που βρέθηκε;
        καλά κάμνει δηλαδή ο πρόεδρος του γιουρογκρουπ που τα λαλεί τζαι εννα τα κάμει τούτα;

        Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          11 Φεβρουαρίου, 2013 16:56

          Τι αθθυμήθηκες πάλι ρε τεκμηριωμένε; Δεν είδες τούτην την απάντηση στην προηγούμενη ανάρτηση:
          «Από εκεί και πέρα, ο επόμενος πρόεδρος πρέπει να κάνει τους λογαριασμούς του, να δει πόσα και πότε χρωστάμε, πόσα και πότε θα εισπράξουμε. Και να τα παντρέψει. Τα πιθανά μελλοντικά εισοδήματα από το γκάζι *όλοι* τα λογαριάζουν.»

          Μου αρέσει!

        • 11 Φεβρουαρίου, 2013 17:18

          πάλε εν απαντάς ρε γμτ !!!!
          τελικά συμφωνείς με τον νέο πρόεδρο του γιουρογκρουπ που λαλεί ότι πρέπει να κατάσχουν το φυσικό αέριο που βρέθηκε;

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          11 Φεβρουαρίου, 2013 17:24

          Εγώ απάντησα. Και φυσικά ο Dijsselbloem *δεν* είπε την ανοησία που γράφεις.

          Μου αρέσει!

        • 11 Φεβρουαρίου, 2013 17:54

          τι είπε δηλαδή;

          http://www.cyprus-mail.com/cyprus/eurogroup-eyes-cyprus-gas-receipts/20130208

          για πες μας τι είπε;

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          11 Φεβρουαρίου, 2013 17:59

          Λέει ακριβώς αυτό που είπα εγώ. Και φυσικά το δημοσίευμα διαψεύδει την αναφορά σου σε «κατάσχεση».

          Μου αρέσει!

        • 11 Φεβρουαρίου, 2013 18:12

          πως κατά τη γνώμη σου θα εξαναγκάσουν την κυπρούλα να δώσει τα λεφτά για το δάνειο;

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          11 Φεβρουαρίου, 2013 18:16

          Δε θα σου απαντήσω, αν δεν κάνεις τη σωστή ερώτηση: να αφαιρέσεις τη λέξη «εξαναγκασμός», και να προσθέσεις τη λέξη « εξόφληση».

          Μου αρέσει!

        • 11 Φεβρουαρίου, 2013 18:41

          σου είχα θέσει το εξής:

          «ο νέος πρόεδρος του eurogroup ήδη έθεσε θέμα διασύνδεσης της εξόφλησης του μνημονιακού δανείου μέσω των γκαζιών
          10,3 Δις για τις τράπεζες
          1,5 δημοσιονομική λεγόμενη εξυγίανση
          και τα υπόλοιπα για εξόφληση παλαιότερων χρεών
          ποια η άποψη σου και τι πιστεύεις ότι θα κάνει ο εκλεκτός της ψόφου σου;
          και αν δεν συμφωνείς τι πιστεύεις πρέπει να κάνει ο εκλεκτός της ψόφου σου;»

          εσύ απέφυγες να απαντήσεις μπλαμπλαμπλαυπεκφυγέςμπλαμπλα

          και μετά από κάμποσο μπλαμπλα
          είπες

          «αλλά δεν είναι κανένας παλαβός να πετάξει 10 δις »

          άρα το ερώτημα είναι το αρχικό που σου έθεσα και μπορούσες να το απαντήσεις ευθέως τζαι όι να το φέρνεις ως λορτ οφ υπεκφυγής πογύριν μέσω μανχάταν πάφου τζαι στροβολου

          ποια η άποψη σου για την διασύνδεση των γκάζιωιν με τα 10,3 ΔΙΣ που θα φορτωθούμε για τις τράπεζες που έχουν ως αποτέλεσμα να μπούμε στο μνημόνιο;
          και τι πιστεύεις ότι θα κάνει ο εκλεκτός της ψόφου σου;
          και αν δεν συμφωνείς τι πιστεύεις πρέπει να κάνει ο εκλεκτός της ψόφου σου;»

          Μου αρέσει!

  5. 10 Φεβρουαρίου, 2013 19:45

    my LORD of Yπεκφυγής

    είχες πεις

    «αλλά δεν είναι κανένας παλαβός να πετάξει 10 δις – »

    και σε ρώτησα

    «osr PERMALINK
    Φεβρουαρίου 9, 2013 09:19
    αυτό με τα 10 ΔΙΣ ότι δεν είναι παλαβοί να τα πετάξουν προφανώς εννοείς ότι καλά κάμνουν τζαι θέλουν να κατάσχουν το φυσικό αέριο που βρέθηκε;
    καλά κάμνει δηλαδή ο πρόεδρος του γιουρογκρουπ που τα λαλεί τζαι εννα τα κάμει τούτα;»

    Μου αρέσει!

  6. toyota permalink
    10 Φεβρουαρίου, 2013 22:53

    «Ακούμε συνέχεια απο το Ακέλ και την αριστερά οτι θα συγκρουστούν με το κατεστημένο, το καπιταλισμό, τις επιχειρήσεις, το κεφάλαιο, τα Χριστούγεννα και βασικά με 80% του κυπριακού λαού που είναι εναντίον τους.»

    Θα είναι και του χρόνου εναντίον τους;

    Μου αρέσει!

  7. toyota permalink
    10 Φεβρουαρίου, 2013 22:58

    «Αν ρωτούσες ένα εξωγήινο για το ποια χώρα βρίσκεται πιο κοντά στο νησί μας, θα απαντούσε φυσικά: η από πάνω. Η Τουρκία.»

    Ναι, αλλά αν ρωτούσες έναν Κυπραίο για το ποιά χώρα χώρα απειλεί πιο πολύ το νησί μας, θα απαντούσε φυσικά: η από πάνω. Η Τουρκία.»

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      11 Φεβρουαρίου, 2013 06:57

      Έτσι είναι *τώρα*. Γιατί να μην στοχεύσουμε στο *μέλλον* με αυτό; «Στο δικό μου μυαλό, πιστεύω πως μια χώρα με τέτοια χαρακτηριστικά μας συμφέρει να την έχουμε ως τον καλύτερο μας σύμμαχο, παρά τον διαχρονικό μας εχθρό.»

      Μου αρέσει!

  8. toyota permalink
    10 Φεβρουαρίου, 2013 23:01

    Και η ιστορία έγραφε:
    Ο τελευταίος πρόεδρος της ΚΔ ήταν ο Νίκος Αναστασιάδης.

    Μου αρέσει!

  9. xwrikos permalink
    11 Φεβρουαρίου, 2013 09:45

    Σορυ για την καταχρησην του ιστολογιου σου στροβολιωτη

    Εβαλα το πιο κατω :

    Εκκληση Συλικιώτη σε ξενοδόχους να προσλαμβάνουν Κυπρίους

    http://newsite.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=122284

    http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/132494/ekklisi-sylikioti-se-xenodochous-na-proslamvanoun-kyprious

    Στου τριμιλινιωτη για να σχολιασει αν εσειει τπτ να πει για ρατσισμους κλπ τζαι εβαλα το τζαι στον νεον ε/κ μαζι με εναν αλλον ερωτημαν.

    Ο Τριμ εσβησεν το μολις το ειδεν ο Νεος Ε/Κ δεν το επερασεν που εγγκρισην.

    Νομιζω τουτον βοηθα τζαι τον αντωνην να καταλαβει τιν απαντησην τζαι στο ποιο κατω ερωτημαν του προς την λεμεσιαν

    «Λεμέσια, κανένας αριστερός της Επανένωσης δεν βγήκε να κατακρίνει την ολιγωρία του Χριστόφια στο κυπριακό. Τι στο διάτανο, όλοι υπάλληλοι του ΑΚΕΛ είναι;»

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      11 Φεβρουαρίου, 2013 16:57

      Πράγματι, άσχετο με την ανάρτηση αυτό, αλλά αν έγινε όπως λες, τότε γίνεται – δυστυχώς- σχετικό…

      Μου αρέσει!

    • Anef_Oriwn permalink
      12 Φεβρουαρίου, 2013 08:26

      Xwrikε,
      Τι έχεις να πεις για τη σημερινή πρωινή δήλωση στον “ΑΣΤΡΑ” του Τορναρίτη [του επίδοξου Υπουργού Παιδείας επί Προεδρίας Αναστασιάδη – ου Παναΐα μου!] ότι ο κατώτερος μισθός στην Κύπρο είναι βασιλικός και γι’ αυτό ΜΑΣ έρχονται τόσοι κοινοτικοί, ]από Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Σλοβακία]; Να τον πετσσκόψουμε;

      Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        12 Φεβρουαρίου, 2013 16:12

        Ανεφ, ο Χωρικός να σου απαντήσει αν θέλει. Εγώ δηλώνω πως ανάπτυξη και πρόοδος *δεν* γίνεται με τη στοχοποίηση της εύκολης λύσης, δηλαδή της ήπιας ή έντονης αντίδρασης προς τους ξένους εργάτες. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, θα έλεγα πως η ύπαρξη πολλών και διαφόρων εργατών με πολλές και διαφορετικές απαιτήσεις, είναι η κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης.

        Και αυτό σημαίνει πως επικρίνω όσους βρίσκουν αυτή την εύκολη λύση για να ρίξουν πυροτεχνήματα, όπως ψες ο Αναστασιάδης.

        Με το ίδιο σκεπτικό επικρίνω επίσης και όσους θεωρούν αναγκαίο να επισκεφτούν τον Ττόμη Ββου για να πάρουν ευλογία, από τον Αναστασιάδη, μέχρι την Πραξούλλα, μέχρι τον Μαλά.

        Τώρα, εσύ τολμάς να κάνεις κάτι ανάλογο; Να το διαβάσω και να μην το πιστέψω!

        Μου αρέσει!

        • 12 Φεβρουαρίου, 2013 20:22

          Strovoliotis,
          Όσο κι να μη θέλεις να το πιστέψεις, ΝΑΙ, η σημερινή επίσκεψη Μαλά στον Αρχιεπίσκοπο ήταν ΛΑΘΟΣ(!!!) και αποτελεί οπισθοδρόμηση!

          Πάντως η σαφής ότι «η ύπαρξη πολλών και διαφόρων εργατών με πολλές και διαφορετικές απαιτήσεις, είναι η κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης», είναι αποκαλυπτικότατη της δικής σου ταξικής [και νεοφιλελεύθερης] θεώρησις των πολιτικο-οικονομικών εξελίξεων. Είναι πασιφανές ότι τα πιο πάνω που γράφεις συμφέρουν στο κεφάλαιο όχι κατ’ ανάγκη στην ανάπτυξη!

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          12 Φεβρουαρίου, 2013 21:52

          Για το δεύτερο, να σημειώσω πως αν θυμάμαι καλά υπάρχουν έρευνες που αποδεικνύουν πως όπου υπάρχει ελαστική αγορά εργασίας, τότε η ανάπτυξη είναι πολύ πιο έντονη – προς γενικό όφελος.

          Ασ’ το αυτό όμως. Είναι εντυπωσιακό πως μόνο λίγη υπευθυνότητα να δείξεις, τότε συμφωνούμε, όπως συνέβηκε στο πρώτο σημείο του σχολίου σου.
          Υπάρχει ακόμα ελπίς!

          Μου αρέσει!

        • 12 Φεβρουαρίου, 2013 22:32

          Τι υπευθυνότητα να δείξω ρε Strovolioti; Να αποδεχτώ την ταξική σου θέση για «ελαστική αγορά εργασίας» που εξυπηρετεί αποκλειστικά το κεφάλαιο; Η εργασία μέσω της οποίας επιτυγχάνεται η παραγωγή πλούτου έχει κοινωνική διάσταση, όμως τα οφέλη τα καρπούνται ελάχιστοι, γι’ αυτό και τα περί «γενικού οφέλους» είναι παραμυθάκια της Χαλιμάς για αφελείς εργαζόμενους [και φυσικά όχι για Strovolioties]…

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          13 Φεβρουαρίου, 2013 07:24

          Ρε Ανεφ, ασ’ τα κολλημένα ιδεολογικά! Καπιταλισμό έχουμε, ελεύθερη αγορά έχουμε, και σε αυτό το πλαίσιο αποδεδειγμένα η «ποικιλία» στην προσφορά, είτε προϊόντων, είτε υπηρεσιών λειτουργεί προς όφελος του συνόλου, προς όφελος των καταναλωτών, των εργαζομένων και φυσικά των καπιταλιστών!

          Εδώ μετά την Κούβα αλλάζει και η .. Βόρειος Κορέα, και μου μιλάς τώρα για τάξεις και «εξυπηρέτηση» του κεφαλαίου;

          Άλλο φυσικά, το γεγονός πως το παρόν σύστημα *δεν* είναι τέλειο, και δεν *αναμένεται* να είναι τέλειο!

          Αντί να μείνεις στη συμφωνία μας όμως επέλεξες να αναδείξεις τη διαφωνία μας. Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Στο βωμό μιας άσχετης συζήτησης για τα ιδεολογικά, αγνοείς το γεγονός πως ένας «νεοφιλελεύθερος» συμφωνεί μαζί με ένα «κομμουνιστή» στο γεγονός πως η επίσκεψη υποψηφίων προέδρων και αναζήτηση ευλογίας από τον Ττόμη Ββου αποτελεί σαφή *οπισθοδρόμηση*.

          Διαισθάνομαι πως αυτή η συμπεριφορά θα καθορίζει την επόμενη περίοδο…

          Μου αρέσει!

        • 14 Φεβρουαρίου, 2013 15:32

          Strovoliotis,

          Η ιστορία απέδειξε ότι οι επιμέρους συμφωνίες με τους αστούληδες (νεο)φιλελεύθερους δεν οδηγούν πουθενά! Κολλήματα [ιδεολογικά, πολιτικά, οικονομικά] έχεις [κι] ΕΣΥ ουκ ολίγα!
          Όμως μια και μου το ζητάς [«Ασε μας ρε Ανεφ!»], θα σε αφήσω!

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          14 Φεβρουαρίου, 2013 15:57

          Εξαιρετικής ποιότητας επιχειρήματα Ανεφ! Έχεις την πλήρη μου κατανόηση!

          Μου αρέσει!

        • 14 Φεβρουαρίου, 2013 21:06

          Ενώ ΕΣΥ ρε Strovoliotis, ΜΑΣ γέμισες με επιχειρήματα! «Άσε μας ρε “παλιοκουμπάρε”»!
          Σου ανταποδίδω την «κατανόηση»!

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          14 Φεβρουαρίου, 2013 21:14

          Επιχείρημα 1:

          «Ρε Ανεφ, ασ’ τα κολλημένα ιδεολογικά! Καπιταλισμό έχουμε, ελεύθερη αγορά έχουμε, και σε αυτό το πλαίσιο αποδεδειγμένα η «ποικιλία» στην προσφορά, είτε προϊόντων, είτε υπηρεσιών λειτουργεί προς όφελος του συνόλου, προς όφελος των καταναλωτών, των εργαζομένων και φυσικά των καπιταλιστών!»

          Να ακούσω αντίλογο;

          Επιχείρημα 2:

          «Εδώ μετά την Κούβα αλλάζει και η .. Βόρειος Κορέα, και μου μιλάς τώρα για τάξεις και «εξυπηρέτηση» του κεφαλαίου;»

          Να ακούσω αντίλογο;

          Άλλο φυσικά, το γεγονός πως το παρόν σύστημα *δεν* είναι τέλειο, και δεν *αναμένεται* να είναι τέλειο!

          Επιχείρημα 3:

          «Αντί να μείνεις στη συμφωνία μας όμως επέλεξες να αναδείξεις τη διαφωνία μας. Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Στο βωμό μιας άσχετης συζήτησης για τα ιδεολογικά, αγνοείς το γεγονός πως ένας «νεοφιλελεύθερος» συμφωνεί μαζί με ένα «κομμουνιστή» στο γεγονός πως η επίσκεψη υποψηφίων προέδρων και αναζήτηση ευλογίας από τον Ττόμη Ββου αποτελεί σαφή *οπισθοδρόμηση*.
          Διαισθάνομαι πως αυτή η συμπεριφορά θα καθορίζει την επόμενη περίοδο…»

          Να ακούσω αντίλογο; Ή μήπως δεν είναι αρκούντως «διαλεκτικά» τα επιχειρήματα μου;

          Μου αρέσει!

        • 14 Φεβρουαρίου, 2013 22:15

          Αυτά που αναφέρεις είναι συνθηματολογικού περιεχομένου τοποθετήσεις χωρίς καμιά τεκμηρίωση! Αλήθεια, όμως το πρόβλημα δημοκρατίας, οικονομικής κρίσης, φτώχειας, πείνας, ασθενειών, ανισοτήτων και τα λοιπά που αντιμετωπίζει η υφήλιος οφείλεται στα “σαθρά” κι “αντιδημοκρατικά” καθεστώτα της Κούβας και της Βόρειας Κορέας και προφανώς και στη διακυβέρνηση Χριστόφια; Μα δουλέφκεις μας ρε Strovolioti; Από την άλλη επειδή συμφωνήσαμε σ’ ένα σημείο [σχετικά με την Εκκλησία] πρέπει να προχωρήσουμε και σε γάμο; Κάποτε σε ρώτησα να μου πεις τι έπρεπε να αποδεχτεί ο Πρόεδρος Χριστόφιας από τις προτάσεις της Τουρκίας πάνω στο κυπριακό για να πάνε μπροστά οι συνομιλίες ή/και να καμφθεί η αδιαλλαξία της Τουρκίας κι ΕΣΥ με διαλεκτικότατα τρόπο με παρέπεμψες αορίστως σε κάποια κείμενα σου!

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          15 Φεβρουαρίου, 2013 07:38

          Ναι ρε φίλε, βασικοί κανόνες λειτουργίας της ελεύθερης οικονομίας, είναι συνθήματα!

          Εντάξει, δεν σου αρέσει τούτον το σύστημα, αλλά μην εθελοτυφλείς!

          Σύνθημα και αισχρή προπαγάνδα όμως είναι αυτό: «Αλήθεια, όμως το πρόβλημα δημοκρατίας, οικονομικής κρίσης, φτώχειας, πείνας, ασθενειών, ανισοτήτων και τα λοιπά που αντιμετωπίζει η υφήλιος οφείλεται στα “σαθρά” κι “αντιδημοκρατικά” καθεστώτα της Κούβας και της Βόρειας Κορέας και προφανώς και στη διακυβέρνηση Χριστόφια;»

          Γιατί εγώ φυσικά δεν είπα *ποτέ* τέτοιο πράγμα.

          Τόνισα μάλιστα σε προηγούμενο μου σχόλιο πως: « Άλλο φυσικά, το γεγονός πως το παρόν σύστημα *δεν* είναι τέλειο, και δεν *αναμένεται* να είναι τέλειο!»

          Αυτό αφορά πρακτικά όλες τις χώρες του κόσμου που εφαρμόζουν διαφόρων ειδών συστήματα ελεύθερης οικονομίας. Οι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού χώρες που *αντιστέκονται*, και υιοθετούν ιδέες ανάλογες με τις δικές σου αλλάζουν επίσης. Άρα δικαιολογημένα μπορώ να απελπίζομαι όταν σε βλέπω να κρατιέσαι από ονείρατα και εφιάλτες που έχασαν την οποιοιδήποτε τους σημασία.

          Για το Κυπριακό, πραγματικά θέλει πολλά κότσια να μου ζητάς λόγο και τεκμηρίωση! Δέκα χρόνια έμμεσης ή άμεσης ΑΚΕΛικής διαχείρισης είδαμε που μας έφεραν!

          Θέλω αν σε δω όμως όταν θα ξεκινήσει η επόμενη διαδικασία: στοιχηματίζω πως θα είναι «ιμπεριαλιστική», «ξενοκίνητη», θα «υπερβαίνει τις αρχές μας», « θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα άλλων», και γενικά θα αντιμετωπιστεί με τη γνωστή υπευθυνότητα και ήθος …

          Μου αρέσει!

        • 15 Φεβρουαρίου, 2013 16:52

          Strovoliotis,

          Μίλησα για «ταξικά συμφέροντα», κι είτε το δέχεσαι είτε όχι, υπάρχουν στις ταξικής κοινωνίες, «όμως ειλικρινά σου λέω, δεν έχω ούτε όρεξη ούτε χρόνο…», αλλά το θεωρώ και χαμένο κόπο να ασχοληθώ με το θέμα. Πάντως σε ευχαριστώ για την ανάλυση της (μη) αντιπρότασης ΣΟΥ για τα λάθη του Προέδρου στο κυπριακό! Μα ΟΥΤΕ έναν εν ήβρες σιόρ να ΜΑΣ πεις!
          Όσο για τη «νέα διαδικασία» μα ποιος εν να την ξεκινήσει; Έχει θέσεις ο εν δυνάμει νέος Πρόεδρος;

          Μου αρέσει!

      • 15 Φεβρουαρίου, 2013 15:52

        Strovoliotis,

        Μα για ποιους «βασικούς κανόνες λειτουργίας της ελεύθερης οικονομίας», ΜΟΥ μιλάς; Εδώ ανά το παγκόσμιος ο Καπιταλισμός είναι συνεχώς ένα μπάχαλο και οι μόνοι που έχουν όφελος είναι οι πλούσιοι που γίνονται πλουσιότεροι, ακόμα και εν καιρώ κρίσης. Κι εσύ ΜΟΥ λες απλώς ότι «το παρόν σύστημα *δεν* είναι τέλειο»!!! [Αφού υπάρχει τόσος πλούτος για πεθαίνουν από την πείνα άνθρωποι;]… Αλλά τι να πεις κι ΕΣΥ; Φυσικά αυτά που υπαγορεύουν τα ταξικά ΣΟΥ συμφέροντα και η ιδεολογία ΣΟΥ [της ελεύθερης καπιταλιστικής αγοράς και εκμετάλλευσης και των ανισοτήτων], όσο κι αν θέλεις να πείσεις ότι «λίγο με ενδιαφέρει η ιδεολογία» [http://spapalagi.blogspot.com/2013/02/blog-post_14.html?showComment=1360905891798#c8619170132226436195]…
        Αναφορικά με το κυπριακό συνεχώς υπεκφεύγεις, γενικολογείς κι αοριστολογείς. Γι’ αυτό κι ΕΓΩ θα ΣΕ προκαλέσω ακόμα μια φορά να ΜΑΣ πεις επιτέλους τι θα ‘πρεπε να αποδεχτεί ο Πρόεδρος Χριστόφιας, απ’ αυτά που είχε προτείνει η τουρκική πλευρά για να έχουμε πρόοδο στις συνομιλίες. Και μην ΜΑΣ σερβίρεις και πάλι τις εξυπνάδες ΣΟΥ «Δέκα χρόνια έμμεσης ή άμεσης ΑΚΕΛικής διαχείρισης είδαμε που μας έφεραν!» Συγκεκριμένες θύσεις έχεις;

        Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          15 Φεβρουαρίου, 2013 16:28

          Ε, ναι ρε φίλε, η ευέλικτη αγορά εργασίας είναι βασικός κανόνας λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς!

          Αυτό ισχύει, είτε σου αρέσει είτε όχι, δεν υπάρχει λόγος να το αμφισβητείς.

          Ξεκαθαρίζω: σε ένα *άλλο* σύστημα, πιθανότατα να ισχύει κάτι εντελώς διαφορετικό. *Αν* και * όταν* προκύψει το σύστημα, τότε βλέπουμε…

          Ναι, ο καπιταλισμός δεν είναι τέλειος, ναι υπάρχουν φτωχοί και καταπιεσμένοι. Υπάρχουν πολύ περισσότεροι όμως που *δεν* είναι φτωχοί και καταπιεσμένοι. Αν μπορείς να εισηγηθείς ένα σύστημα που να μπορεί να τους κάνει όλους *μη* φτωχούς και καταπιεσμένους, καλώς! Μέχρι τότε όμως *δεν* υπάρχει ούτε εναλλακτικό παράδειγμα, ούτε πειστικό σενάριο.

          Μια γιατί αναφέρεσαι συνεχώς στα συμφέροντα μου; Εσύ δεν νοιάζεσαι για τα *δικά* σου συμφέροντα; Απλώς πιστεύεις πως εξυπηρετούνται καλύτερα αν τα προωθείς μέσω μιας ομάδας άλλων ανθρώπων που περιγράφεις ως «τάξη», και ακόμα καλύτερα, εξυπηρετούνται αν έρχεσαι εξ ορισμού σε αντιπαράθεση με εμένα και τα δικά μου συμφέροντα.

          Για το Κυπριακό ειλικρινά σου λέω, δεν έχω ούτε όρεξη ούτε χρόνο να κάμω νεκροψία για τα δέκα χρόνια διαχείρισης από το ΑΚΕΛ. Αν το θεωρείς αυτό ως υπεκφυγή, πάω πάσο.

          Επαναλαμβάνω όμως: θέλω αν σε δω αύριο που θα ξεκινήσει η επόμενη προσπάθεια να δούμε τι θα λες. Εγώ και οι «όμοιοι» μου έχουμε καταγραφεί ως ένθερμοι υποστηρικτές της προσπάθειας του προέδρου όταν ακόμα πιστεύαμε πως ήταν ικανός, του δώσαμε απεριόριστη πίστωση χρόνου όσο νομίζαμε πως ήταν ειλικρινής.

          Μου αρέσει!

  10. 11 Φεβρουαρίου, 2013 16:33

    Είναι τυχαίο που ο Πάπας παραιτήθηκε λίγες μέρες πριν τις κυπριακές εκλογές και ο Χριστόφιας δεν ξαναδιεκδικεί?

    Μου αρέσει!

  11. toyota permalink
    11 Φεβρουαρίου, 2013 19:17

    Χωρικέ, είναι ρατσισμός η έκκληση;

    Μου αρέσει!

  12. Soran permalink
    11 Φεβρουαρίου, 2013 19:18

    Ο Μαλας ακομα να καταλαβει οτι το Ακελ τον χρησιμοποιει σαν μαξιλαρι σε πτωση.

    Μου αρέσει!

  13. toyota permalink
    11 Φεβρουαρίου, 2013 20:13

    Ενώ ο Νίκος τον Κάρογιαν;

    Μου αρέσει!

    • Soran permalink
      12 Φεβρουαρίου, 2013 14:15

      Μαλας: «Ηρθε η ωρα να σοβαρευτουμε στο κυπριακο….»

      Μ’αρεσει που του φευγει μερικες φορες και εκθετει την απερχομενη κυβερνηση στο θεμα κυπριακου. Δηλαδη τα τελευταια 5 χρονια δεν το πηραμε στα σοβαρα;

      Μου αρέσει!

      • toyota permalink
        12 Φεβρουαρίου, 2013 15:44

        Εξυπνοβλακείες.

        Μου αρέσει!

        • ανωνυμος permalink
          12 Φεβρουαρίου, 2013 17:02

          Κι εγω ετσι ειπα οταν ακουσα το Μαλα να δηλωνει οτι τοσο καιρο δεν το παιρναμε στα σοβαρα, εξυπνοβλακειες.

          Μου αρέσει!

        • Ανώνυμος permalink
          13 Φεβρουαρίου, 2013 11:37

          Όταν η ΥΠΕΞ Κοζάκου – Μαρκουλλή δηλώνει: «Εγώ λυπάμαι για το γεγονός ότι περάσαμε ένα χρόνο χωρίς διαπραγματεύσεις», τι άραγε εννοεί;

          Μου αρέσει!

      • 12 Φεβρουαρίου, 2013 20:25

        Όταν ο Αναστασιάδης έλεγε ότι «και οι γυναίκες μπορούν να σκέφτονται», τι άραγε να εννοούσε;

        Μου αρέσει!

  14. strovoliotis permalink*
    12 Φεβρουαρίου, 2013 17:42

    Και εγώ ο αφελής που θεωρούσα μια τέτοια προοπτική ως κάτι θετικό!

    Μου αρέσει!

  15. ιων σκεπτικός permalink
    12 Φεβρουαρίου, 2013 22:45

    Μα τούτον το βίτεο είδα το πριν δύο ώρες σέ έναν κανάλι , δεν αθθυμούμαι ποιόν. Ηντα λοής το έκοψεν η αρχή ραδιοτηλεόρασης; Ενα μας κανούν οι εφιάλτες μας, θωρούμεν σε βίτεο τζιαι τους εφιάλτες των άλλων.

    Ανεφ, είπεν έτσι πράμαν ο Αναστασιάδης; Είπεν έτσι κουβένταν; Μα εγώ είδα έναν στιγμιότυπον που την συγκέντρωσην τζιαι νομίζω οι παρευρισκόμενες εφωνάζαν, τζιαι αππηδούσαν ίσια πάνω, όπως κάμνουν οι δεκαεξάρες ομπρός που τον πολυαγαπημένον τους τραγουδιστήν. Εσυγχύσαν μου τον τέλεια τον Νίκον, τζιαι με το δίκαιον του είπεν ότι είπεν. Σοβαρά τωρά, γίνουνται ακόμα συνάξεις μόνον για γυναίκες;

    Μου αρέσει!

  16. superman permalink
    13 Φεβρουαρίου, 2013 01:17

    Σε περίπτωση μη εκλογής Λιλλήκα και εκλογής Αναστασιάδη θα έχουμε εισβολή απο εγγλέζους, αμερικάνους, τούρκους, φράγκους, ενετούς, άραβες, εξωγήινους, ζόμπι και φυσικές καταστροφές απο τσουνάμι, κομήτες, τυφώνες ενώ οι κάττοι μας θα ψοφούν, τα αγρινά θα εξαφανιστούν και τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη θα κάμουν τους τάρανδους σούβλα. Καλό σενάριο για τις πατάτες αντιναχτές!!!
    Άτε Λιλλικούι, αλλο 4 μέρες και θα ησυχάσουμε πουλόου σου.

    Μου αρέσει!

  17. Pd-7 permalink
    13 Φεβρουαρίου, 2013 17:48

    Η πρώτη κυρία έστω και σήμερα δηλώνει ότι δεν είναι αρμόδια να κρίνει τα λάθη αυτής της πενταετίας και δεν μπορεί να αναφέρει έστω και ένα, αλλά μόλις ρωτήθει για το Μαρί είναι αρμόδια να στήσει λαϊκό δικαστήριο απο τηλεοράσεως και να πει φταίνε οι στρατιωτικοί. Και ξόφλησε. Όσο για το 80% του κόσμου και το πόρισμα Πολυβίου (που ίδιοι διόρισαν για να λάμψει η αλήθεια) που ονομάζει και χρωματίζει τους ενόχους, το απορρίπτει και τα ρίχνει στην παραπληροφόρηση του κόσμου από κομματικούς ηγέτες και ΜΜΕ! Ούτε πως διορίσαν ανεξάρτητη ερευνητική επιτροπή που έβγαλε πόρισμα! Κομμουνισμός 1 Σεβασμός 0.

    Κάποιος να τους ενημερώσει ότι αυτοί και η υπόλοιπη σέχτα αποτελούν τη συντριπτική μειοψηφία (μαζί με τα πληρωμένα κομματόσκυλα που αλωνίζουν τα μπλόγκ) και όχι το αντίθετο. Εφτάσαμεν τόσο χαμηλά που οι πλυμένοι εγκέφαλοι νομίζουν οτι κατέχουν την αλήθεια και όλοι οι υπολοιποι ειναι παραπληροφορημένοι. Είμαστεν τόσο παλαβοί που πιστεύουμεν τυφλά ότι δούμε στην τηλεόραση βασικά! Εδώ και αν προσβάλλουν τη νοημοσύνη του κόσμου. Μόνο οι αριστεροί είναι σωστά πληροφορημένοι εδώ μέσα, από τη χαραυγη και τον άστρα.

    Μου αρέσει!

Trackbacks

  1. Τάκη Χατζηδημητρίου: Το Φυσικό Αέριο ορίζει τη Νέα Εποχή για την Κύπρο. | Στροβολιώτης

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.