Skip to content

Πρώτη Άνοιξη.

Μαρτίου 10, 2013

Θα μπορούσε να πει κάποιος από τους πολλούς φίλους και «φίλους» του ιστολογίου, πως η πρώτη Άνοιξη ήρθε λίγο πριν την Άνοιξη, αφού με πολιτικά κριτήρια έφυγε ένας πεντάχρονος βαρύς και ασήκωτος χειμώνας.

Από την άλλη θα μπορούσε πάλι κάποιος από τους πολλούς «φίλους» και φίλους του ιστολογίου να ισχυριστεί πως η Άνοιξη  τελικά *δεν* ήρθε, αφού –με πολιτικά πάλι κριτήρια-, τα πράγματα δεν άλλαξαν ξαφνικά και ως δια μαγείας.

Ο κόσμος δεν πιστεύει στα μάγια, αλλά πιστεύει στις όποιες δυνάμεις έχει. Στο παζάρι του ιδιωτικού τομέα όπου δραστηριοποιούμαι οφείλω να πω ότι βλέπω μια αλλαγή. Οι ομόφωνες προβλέψεις για καλύτερη τουριστική χρονιά κεφαλαιοποιούνται με μικρές ή μεγάλες επενδύσεις για ανακαινίσεις, επιδιορθώσεις, μετακινήσεις σε καλύτερα σημεία. Αυτά στις τουριστικές περιοχές. Το κλίμα είναι ακόμη βαθιά χειμερινό στη Λευκωσία. Όπου στέγαστρα (ή σκίαστρα νομίζω τα λένε) τοποθετούνται στην Ονασαγόρου – μια οδός απόδειξη πως τα πράγματα πριν να γίνουν καλύτερα, γίνονται πρώτα πολύ χειρότερα. Ένας δρόμος λοιπόν με προοπτική που δημιουργήθηκε πρωτίστως από την Ελένη Μαύρου, πού απ’ ότι γνωρίζω ως δήμαρχος επιδίωξε χαλαρώσεις στους αυστηρούς κανόνες του δημαρχείου, για να ενθαρρύνει τις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα.

Οι ταπέλλες στους αυτοκινητοδρόμους ξέχασαν τους ποικίλους ηγέτες της «κρίσης» και ασχολούνται με πιο γήινα και ευτελή ζητήματα καταναλωτικής κυρίως στόχευσης όπως ας πούμε η νέα αγορά που συνεχίζει στο μέρος που ήταν η παλιά αγορά του παττισμένου Ορφανίδη. Μιλώντας για Υπεραγορές, ξεκίνησε ξανά στο ράδιο η αποκρουστική διαφήμιση – λατρεία του Αλφαμέγα, και οι απίστευτα βλακώδεις διάλογοι των διαφημίσεων για τα ηλεκτρικά προϊόντα της Scandia.

Πίσω όμως στον Ορφανίδη. Δεν έπρεπε να τον σώζαμε; Την Λαϊκή την μισό – σώσαμε, άνκαι μόνο για λίγο νομίζω. Τις κυπριακές αερογραμμές που πέρσι κτυπούσαν ένα εκατομμύριο και κάτι ζημιά κάθε εβδομάδα να τις σώσουμε; (Να ρωτήσουμε και γιατί οι απελθόντες δεν έκαναν τον κόπο να εφαρμόσουν τα μέτρα που οι *ίδιοι* είχαν αποφασίσει, αφού δεν συμφωνούσαν με τους εργαζόμενους πόσες … χαριστικές αποζημιώσεις θα τους έδιναν πέραν των νομίμων; ). Και για τη Λαϊκή και για τις Κυπριακές Αερογραμμές θα πληρώνουμε για χρόνια τον λογαριασμό – ό,τι και να γίνει.

Μιλώντας  για σωτηρίες και στηρίξεις, την Ομόνοια να τη σώσουμε; Τη σύζυγο, τον σύζυγο, τον αδερφό την αδερφή, τον θείο τη θεία πού κλείνουν τη δουλειά τους γιατί δεν έχει εισόδημα, να τους σώσουμε;

Την Κύπρο να την σώσουμε τελικά;

Την Κύπρο, το ξερονήσι μας που βρίσκεται ήδη στον τρίτο μήνα ανομβρίας, επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό μου, και κυρίως επιβεβαιώνοντας πως τα χαρακτηριστικά του κλίματος κάθε γεωγραφικού διαμερίσματος δεν μπορούν να αλλάξουν από  τον ένα χρόνο στον άλλο – για να μην πω από τον ένα αιώνα στον άλλο.

Αυτή τη βδομάδα θα έχουμε δραματική άνοδο 15 βαθμών ψηλά στην ατμόσφαιρα, που θα ανεβάσει τη μέγιστη στη Λευκωσία μέχρι τους 30 ή λίγο πιο κάτω. Ετοιμαστείτε να ακούσετε θεωρίες άμεσης αλλαγής του κλίματος, κινδύνους ερημοποίησης μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη, και άλλα εσχατολογικά.

Τρομακτική η άνοδος!

Τρομακτική η άνοδος!

Οι «ψεκασμένοι» είναι στο φόρτε τους αυτό τον καιρό, με καθημερινές αναφορές: ψέκασαν στην Πάφο, στην Αγία Νάπα, στη Λευκωσία, στη Λεμεσό – ακριβώς γιατί αυτή την περίοδο του χρόνου ευνοείται η δημιουργία ψηλών νεφών, τα οποία φυσικά δεν είναι νέφη, είναι τιμωρία από τον ουρανό, συνωμοσία των Αμερικανών, των μασόνων, των Εβραίων και όποιου άλλου βολικού και μοχθηρού εχθρού.

Φυσικά, στις επανειλημμένες μου ερωτήσεις γιατί δεν έχουμε ορατούς ψεκασμούς τους καλοκαιρινούς μήνες – όταν η ατμόσφαιρα δεν ευνοεί τη δημιουργία αυτών των νεφών –  πήρα απάντηση ανάλογη ενός μουγκού.

Σαφώς πεσών.

Σαφώς πεσών.

Πρώτη Άνοιξη, και κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Κηδεία ενός ακόμη ήρωα του 1974 λένε οι ειδήσεις. Εντάξει, πεσών υπέρ πατρίδος να το δεχτώ, οφείλω να το δεχτώ, ειδικά όταν πρόκειται για άνθρωπο που ήταν τότε σε ηλικία που θα μπορούσε ίσως να την σκαπουλάρει, αλλά παρουσιάστηκε στο καθήκον – και δεν επέτρεψε ποτέ.

Που ήταν όμως και σε ηλικία που μάλλον δεν θα είχε εγγόνια.

Δεν είναι λίγο μακάβριο τότε, να μπαίνουν και τα εγγόνια που προφανώς γεννηθήκαν χρόνια, αν όχι δεκαετίες μετά το θάνατο του, στην αγγελία της μεταχρονολογημένης του κηδείας;

Το άσμα, δεν έχει καμιά σχέση με το κείμενο:

Advertisements
4 Σχόλια leave one →
 1. ιων σκεπτικός permalink
  Μαρτίου 11, 2013 13:48

  Δηλαδή βροχές τέλος;

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Μαρτίου 11, 2013 16:31

   Ο Μάρτης μάλλον θα βγει με ακόμη μεγαλύτερο έλλειμμα σε σχέση με Γεννάρη και Φλεβάρη, και από κει και πέρα ο Απρίλης πόσο νερό να δώσει… Φοβάμαι πως τελικά η μετεωρολογική χρονιά θα βγει με έλλειμμα παρά τις επιδόσεις των τελευταίων τριών μηνών του 2012…

   Μου αρέσει!

 2. Μαρτίου 11, 2013 15:55

  How is your cold?

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: