Skip to content

Πρωτοβουλία Πολιτών για την παραμονή της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ.

Μαρτίου 19, 2013

Η Κύπρος διέρχεται κρίσιμες ώρες. Οι άνθρωποι στο δρόμο, στα μαγαζιά, στις υπηρεσίες ανησυχούν για την έκβαση της κατάστασης. Όσοι έχουν κάποια χρήματα στις τράπεζες πηγαίνουν στα αυτόματα μηχανήματα για να πραγματοποιήσουν τη μέγιστη επιτρεπόμενη ανάληψη.

 

Στις συζητήσεις που γίνονται κυριαρχούν δυο γραμμές:

 

Σύμφωνα με την πρώτη, θα πρέπει να δεχτούμε τους όρους της Τρόικας, όπως αυτοί θα διαμορφωθούν ύστερα από τις τελευταίες διαπραγματεύσεις.

 

Σύμφωνα, με τη δεύτερη, προέχει η εθνική αξιοπρέπεια και να πρέπει να αρνηθούμε τη βοήθεια. Η λύση μπορεί να έρθει  είτε από τη «σύμμαχο» Ρωσία, είτε από την ίδια την Τρόικα όταν αντιληφθεί το μέγεθος του συστημικού κινδύνου που προκαλεί η οικονομική πολιτική της.

 

Στον δημόσιο λόγο, την πρώτη γραμμή την υπερασπίζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και κάποια μέλη της κυβέρνησης και του ΔΗ.ΣΥ.

 

Αντίθετα, τη δεύτερη γραμμή, την υπερασπίζονται, με αποχρώσεις, τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα, η πλειονότητα των opinion leaders, η ακροδεξιά και η ακροαριστερά. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που προγραμματίζεται για σήμερα έξω από τη Βουλή αποτελεί χαρακτηριστική εκδήλωση αυτού του ετερόκλητου συνασπισμού δυνάμεων.

 

Αυτό που ενώνει τις δυνάμεις που ζητούν την καταψήφιση του νομοσχεδίου είναι η βαθιά ριζωμένη τους καχυποψία και απόρριψη της ευρωπαϊκής πορείας της Κύπρου. Η κάθε μία από αυτές τις δυνάμεις, πιστεύει, για τους δικούς της λόγους, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι καλύτερα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και ευρώ.

 

Το αδιανόητο είναι πως, για την επιτυχία των σκοπών τους, φαίνεται ότι δεν θα διστάσουν να σπρώξουν τις τράπεζες και στη συνέχεια το κράτος στην χρεοκοπία. Κανείς από τους υποστηρικτές της καταψήφισης του νομοσχεδίου δεν περιγράφει τα επακόλουθα μιας τέτοιας εξέλιξης σε μια χώρα που εισάγει σχεδόν τα πάντα, του σιταριού και του πετρελαίου μη εξαιρουμένων. Κανείς δεν περιγράφει τι θα συμβεί όταν θα σταματήσει η κάλυψη της ρευστότητας των τραπεζών  από τους δανειστές μας, με τα ΑΤΜ κλειστά και τις πιστωτικές κάρτες να μη λειτουργούν.

 

Εμείς δεν πρόκειται να βγούμε στο δρόμο, ούτε να δημιουργήσουμε εμφυλιοπολεμικό κλίμα κατατάσσοντας τους πολιτικούς και τους πολίτες σε «πατριώτες» και «προδότες». Επιθυμούμε όμως να ακουστεί και η φωνή μας.

 

Γνωρίζουμε ότι στην περίπτωση που υπογραφτεί η δανειακή σύμβαση με την τρόικα, ο δρόμος μπροστά μας είναι δύσκολος, δίχως βέβαιη κατάληξη. Επιλέγουμε όμως αυτή την κατεύθυνση ως την ικανή να μας κρατήσει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ, ως τη μόνη προϋπόθεση για μελλοντική ανάκαμψη.  Από τη στιγμή μάλιστα, που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, με το νέο νομοσχέδιο διασφαλίζονται οι μικροκαταθέτες, η περαιτέρω διαπραγμάτευση ενέχει περισσότερο ρίσκο παρά πιθανά οφέλη.

 

Με την άτακτη χρεοκοπία αυτά που θα χάσει η πλειονότητα των ανθρώπων που διαμένουν στην Κύπρο είναι ασύγκριτα περισσότερα από αυτά που θα χαθούν εντός μηχανισμού στήριξης.

 

Ζητούμε από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του Κυπρίων πολιτών να υπερψηφίσουν το σημερινό νομοσχέδιο! Να υπερψηφίσουν την ευρύτερη δυνατή  συνεννόηση και όχι το χάος! 

 

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας:

 

Λοϊζος Αντωνίου, εκπαιδευτικός

Παναγιώτης Θανασάς, Επίκουρος Καθηγητής Φιλοσοφίας.

Γιάννος Κ. Ιωάννου Οικονομολόγος – Επιχειρηματίας

Γιώργος Κακούρης , δημοσιογράφος

Νάντια Καραγιάννη, μέλος ΜΚΟ

Ισμήνη Παφίτη – Αρχιτέκτονας

Γιώργος Στόγιας, εκπαιδευτικός, συγγραφέας

Τάσος Στυλιανού, συνιδιοκτήτης και καλλιτεχνικός διευθυντής Penindaplinena Gallery.

Ζήνων Σχίζας, εκπαιδευτικός.

Ρένα Χόπλαρου, εκπαιδευτικός, δημοσιογράφος.

Όσοι επιθυμούν, ας προσθέσουν το όνομα τους εδώ:

http://goo.gl/06WcK

Δεν υπάρχει εγγύηση - είναι μόνο μια πιθανή ευκαιρία.

Δεν υπάρχει εγγύηση – είναι μόνο μια πιθανή ευκαιρία.

Advertisements
37 Σχόλια leave one →
 1. strovoliotis permalink*
  Μαρτίου 19, 2013 14:00

  Το γράφω και το λέω από το Σάββατο: δώστε μου μια πραγματική εναλλακτική επιλογή, και είμαι μαζί σας!

  Μου αρέσει!

 2. strovoliotis permalink*
  Μαρτίου 19, 2013 14:01

  Α, μάλιστα! Έτσι συζητούν οι «αριστεροί»:

  19/3/13 – 9:09 π.μ.
  zep είπε…
  Απατεωνες, ηλιθιοι και προδοτες.

  Εν λλιος ο νους τους συντροφε, ακουσες τον Γιαννακη με ποσο παθος θελει να ανηκει στη δυση. Ακουαμε τοσα χρονια για τον παραδεισενιο κοσμο της ευρωπης. Ειναι ηλιθιοι, δεν μπορουν να αντιληφθουν τι γινεται γυρω τους.

  Με απατη εφκηκαν το 98 στη προεδρια, με απατη το 2013. Εχουν τα ΜΜΕ τζιαι χειραγωγουν τους εξισου ηλιθιους ψηφοφορους τους. Το Ρικ καμνει εκστρατεια ωραιοποιησης τωρα. Αηδια ο καρεκλες.

  Εμπα δκιαβασε τον στροβολιωτη τζιαι πεμου αν τουτος ο ανθρωπος εν λογικος. Εν πλυμμενος ο εγκεφαλος τους, δεν εχουν επαφη με την πραγματικοτητα. Ζουν στον μικροκοσμο τους.

  Τωρα μαχουντε με το κατω απο 20Κ να μεν υπαρχει κουρεμα. Μα εν τζιαμε το προβλημα ρε απατεωνες?

  Ενιξερω τι θα γινει με τουντους προδοτες. Ηδη εχαλασαν τις σχεσεις μας με Ρωσσια.

  Ο μονος τροπος να ανακτηθει η αξιοπιστια μας ειναι να παραιτηθει ο απατεωνας. Τζιαι να δικαστουν.
  19/3/13 – 12:43 μ.μ.
  Anef_Oriwn είπε…
  Μια μικρή διόρθωση: Στο προηγούμενο σχόλιο μου «έλεγαν» αντί «έλεγα»…

  ***********************
  Αγαπητέ ZEP,

  Υποθέτω ότι μιλάς για το τελευταίο post του Strovolioti που έχει με μιαν ανακοίνωση στο Facebook μιας νεοφανούς “Πρωτοβουλίας Πολιτών για την παραμονή της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ” [όπως ονομάζεται], λες κι έχει μπει θέμα για άμεση αποχώρηση μας από τη γερμανική καπιταλιστική ληστοσυμμορία που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση… Η συγκεκριμένη ανακοίνωση αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα ευρωλαγνείας και ευρω-εθελοδουλίας. Οι συντάκτες της ανακοίνωσης κι αυτοί που την υπογράφουν και την προσυπογράφουν μιλούν για «ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου» στιγμή που τους “εταίρους” μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν τους ενδιαφέρει καν αν με τις προτάσεις τους [για “κούρεμα” των καταθέσεων] μπορούμε να επιβιώσουμε. Μάλιστα η ανακοίνωση τους είναι κι αντιφατική αφού αναγνωρίζουν και οι ίδιοι ότι «στην περίπτωση που υπογραφτεί η δανειακή σύμβαση με την τρόικα, ο δρόμος μπροστά μας είναι δύσκολος, δίχως βέβαιη κατάληξη». Γιατί να μην αναζητήσουμε τότε άλλους δρόμους; Πέραν τούτου κι αυτοί επικεντρώνονται στα επιμέρους όπως στους «… μικροκαταθέτες … [που] με το νέο νομοσχέδιο διασφαλίζονται…», σαφώς παραγνωρίζοντας τη διαφυγή των ρωσσικών κι άλλων μεγάλων κεφαλαίων από την Κύπρο, όπως και τις προσπάθειες των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ελέγξουν το φυσικό αέριο.
  19/3/13 – 1:47 μ.μ.
  Anef_Oriwn είπε…
  Βασικά το ζήτημα είναι ταξικό και κάποιοι είτε συνειδητά [γιατί έτσι υπαγορεύουν τα οικονομικά κι άλλα συμφέροντα τους], είτε υποσυνείδητα [γιατί έχουν εξιδανικεύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση] εξυπηρετούν τα συμφέροντα του δυτικο-ευρωπαϊκού κεφαλαίου!

  http://aneforiwn.blogspot.com/2013/03/512013.html

  Μου αρέσει!

 3. Μαρτίου 19, 2013 14:11

  έχετε ξεπεράσει το όριο του γραφικού

  μιλώ στον πληθυντικό γιατί εκτός που εσένα ξέρω τζαι άλλους που τζείνους που υπογράφουν

  αν δεν αντιλαμβάνεστε ότι είτε ψηφιστεί το νομοσχέδιο είτε δεν ψηφιστεί

  τα ρωσικά δισεκατομύρρια δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν αλλά θα γίνει ένα τεράστιο μπανκ ραν

  σημαίνει ότι έχετε νοητικό πρόβλημα αντίληψης βασικών πραγμάτων

  ειλικρινά θεωρώ ότι είστε απλά γελοίοι και γραφικοί

  Μου αρέσει!

 4. Μαρτίου 19, 2013 14:31

  εφόσον θα χάσεις τους ρώσους τζαι τα δισεκατομύρια τους γιατί εκτός που το κούρεμα αυξήθηκε τζαι ο φορολογικός συντελεστής 12,5% remember???

  άρα πάει περίπατο το επιχείρημα να σωθεί η λαική τζαι η κύπρου για να μείνουν οι ρώσσοι

  συγχωνεύεις τις δύο τράπεζες ζόμπι σε μια πολλά πιο μικρή με πολλά λιότερα κεφάλαια ώστε να θέλει πολλά λία ποσά για ανακεφαλαιοποίηση

  τι μπορείς να κάνεις

  δεν ψηφίζεις καθόλου κούρεμα καταθέσεων ώστε να αποκαταστήσεις κάπως την διαλυμένη αξιοπιστία τζαι ίσως κρατήσεις κάποιους τζαι διάς τους κίνητρο να μείνουν

  μετά τις συζητήσεις με μεγαλοκαταθέτες που εννα θέλουν να μείνουν μετα το κίνητρο τζαι γνωρίζοντας πόσα εν τα κεφάλαια που μένουν συγχωνεύκεις τες σε μια μόνο και μόνο τράπεζα υπό ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ κρατικό έλεγχο

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Μαρτίου 19, 2013 14:49

   Μη – γραφικέ φίλε μου. Πρέπει να αποφασίσεις ποιο από τα δυο ισχύει:

   1.«τα ρωσικά δισεκατομύρρια δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν αλλά θα γίνει ένα τεράστιο μπανκ ραν»

   2. «δεν ψηφίζεις καθόλου κούρεμα καταθέσεων ώστε να αποκαταστήσεις κάπως την διαλυμένη αξιοπιστία τζαι ίσως κρατήσεις κάποιους τζαι διάς τους κίνητρο να μείνουν»

   Γιατί και εγώ φοβάμαι πως όπως ήρθαν τα πράγματα πολλοί ξένοι θα φύγουν, είτε έτσι είτε αλλιώς. Άρα αν είναι να φύγουν έχουμε την επιλογή να φύγουν με 100% του κεφαλαίου τους, ή κουρεμένοι κατά 10-15%.

   Εσύ προτιμάς το πρώτο γιατί πρόκειται για φτωχαδάκια, από αφέλεια, ή από συμφέρον;

   Άσε που αν *δεν* ψηφιστεί το όποιο (τονίζω ξανά, πως έχει σημασία τελικά τι και πότε θα πάει στη βουλή), νομοσχέδιο, και ανοίξουν οι τράπεζες, τότε είναι 100% σίγουρο πως θα φύγουν *όλοι*. Θα πουν το γλυτώσαμε παρά τρίχα το κούρεμα, ας φύγουμε πριν την πάθουμε ξανά.

   Αντίθετα αν περάσει το κούρεμα, θα τεθεί θέμα παραμονής, γιατί θα έχουν ήδη πληρωμένους τους δικηγόρους, τους λογιστές τον έφορο εταιρειών, και δεν θα έχουν ανάγκη να ψαχτούν αλλού αναγκαζόμενοι να περάσουν από τα προφανώς πιο διερευνητικά ελεγκτικά κόσκινα των αδελφών μας ευρωπαίων.

   Α, και για το άλλο, για το οποίο παίζεις πελλόν: αν δεν περάσει το νομοσχέδιο, θα γίνει ακριβώς αυτό που λες. Θα γίνει μια νέα τράπεζα με τις καταθέσεις μέχρι €100000 και τα υγιή δάνεια, και τα λοιπά θα μείνουν στις παλιές τράπεζες και θα γίνουν ρευστοποιήσεις για να πάρουν σε Χ χρόνια οι κατάθετες άνω των €100000 ένα ποσοστό σαφώς μικρότερο του 80-90% θα πάρουν τώρα.

   Η «Νέα Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου» θα έχει πράγματι πολύ λιγότερες κεφαλαιακές ανάγκες που θα χορηγήσει η τρόικα μέσω της κυβέρνησης, που θα είναι ο μόνος μέτοχος (άρα κρατικοποίηση), θα τις κρατήσει για λίγο ψάχνοντας επενδυτές (που θα γλυκαθούν) και μετά πίσω στους ιδιώτες.

   Φυσικά υπάρχουν και οι από μηχανής θεοί….

   Μου αρέσει!

 5. Μαρτίου 19, 2013 15:01

  τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις;;;;; πραγματικά δηλαδή ρε γμτ

  αν παεις ξυπόλητος στα αγκάθκια, δηλαδή δεν έχει κανένα εναλλακτικό σχέδιο παρά μόνο ότι εννα περάσει το νομοσχέδιο χωρίς να έσιεις να αντιπροτείνεις τίποτε άλλο οι ρώσσοι εννα φύουν έτσι τζαι αλλοιώς

  αν πεις τωρά πριν καν πάεις να περάσεις νομοσχέδιο

  ότι αποφάσισα να μεν πάω καν στην βουλή αλλά να κάμω τούτο που λαλώ

  δεν ψηφίζεις καθόλου κούρεμα καταθέσεων ώστε να αποκαταστήσεις κάπως την διαλυμένη αξιοπιστία τζαι ίσως κρατήσεις κάποιους τζαι διάς τους κίνητρο να μείνουν

  αν δεν το πιάνεις τζαι τούτον παρέτα τζαι ούτε για τα παναύρκα του χωρκού εν κάμνεις

  «Άρα αν είναι να φύγουν έχουμε την επιλογή να φύγουν με 100% του κεφαλαίου τους, ή κουρεμένοι κατά 10-15%.»

  είσαι παντελώς και γαμώ την κοινωνία μου εκτός….

  σημαίνει ότι έτσι κηρύττεις πόλεμο στους ρώσους τζαι θκιαλέεις τέλεια στρατόπεδο σε τούντην γεωστρατηγική σκακιέρα

  δηλαδή η μικρούλικη κωλοτρυπιδα κοσσινίζεις τους τέλεια τους ρώσους αφού τους εκμεταλλεύτηκε τόσα χρόνια

  ήδη άκουσα τον Λιάτσο να λαλεί ότι ο πούτιν είναι έξω φρενών τζαι ο ρωσικός τύπος σήμερα έχουν πολεμικά πρωτοσέλιδα

  «Αντίθετα αν περάσει το κούρεμα, θα τεθεί θέμα παραμονής, γιατί θα έχουν ήδη πληρωμένους τους δικηγόρους, τους λογιστές τον έφορο εταιρειών, και δεν θα έχουν ανάγκη να ψαχτούν αλλού αναγκαζόμενοι να περάσουν από τα προφανώς πιο διερευνητικά ελεγκτικά κόσκινα των αδελφών μας ευρωπαίων.»

  χαχαχαχαχα

  μαλάκα μου είσαι τέλεια άσχετος

  εννα τους δεκτούν με σούπερ ανοικτές αγκάλες χωρίς πολλά πολλά

  μεν σου πω εννα πάσιν στους γερμανούς ή όποιος τους κάμει προσφορές

  ήδη η Μάλτα διά τεράστια κομμίσιον απότι έγραψε ένας καλαμαράς οικονομολόγος χωρίς να μπορώ να το διασταυρώσω

  είστε απλά γραφικοί εσύ τζαι η γελοία συναπαρτζιά μίγμα άσχετων προοδευτικούληδων νεοφιλελέδων απολίτκων συμφεροντολόγων

  Μου αρέσει!

 6. Μαρτίου 19, 2013 16:26

  Μου αρέσει!

 7. strovoliotis permalink*
  Μαρτίου 19, 2013 16:38

  Σχέδιο Β;

  http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=126775

  Μου αρέσει!

 8. strovoliotis permalink*
  Μαρτίου 19, 2013 17:27

  [NEWYORK 2705254_1]
  Draft
  3/18/13
  March __, 2013
  Walking Back From Cyprus
  Lee C. Buchheit
  Mitu Gulati*
  On Friday night, March 15, 2013, European leaders trespassed
  on consecrated ground. They insisted that Cyprus impose losses —
  euphemistically dubbed a “solidarity levy” — on insured depositors with
  Cypriot banks as a condition to receiving EU/IMF bailout assistance.
  Entering Friday’s meeting, the leaders had four options on the table, none of
  them pleasant:
  (i) Give Cyprus a complete bailout (estimated to cost €18
  billion).
  (ii) Restructure the outstanding Cypriot bonds, €4.4 billion of
  which are governed by Cypriot law and €3.8 billion by
  English law.
  (iii) Haircut excess deposits in the Cypriot banking system;
  that is, deposits in excess of the €100,000 minimum
  covered by the local deposit insurance scheme. These
  represent about half of the total deposit base.
  (iv) Haircut the insured deposits.
  The European leaders chose options (iii) and (iv). Insured
  depositors will suffer a 6.75% loss on their deposits; amounts in excess of
  that level will be subject to a solidarity contribution of 9.9%. Holders of
  Cypriot sovereign bonds will emerge unscathed. The next bond maturing on
  June 3, 2013 in the amount of €1.4 billion — a large chunk of which is reputed
  to have been bought by international hedge funds over the last six months at
  prices ranging from 70-75 cents on the euro — will be paid out at 100 cents
  on the euro in about ten weeks. Each depositor in a Cypriot bank, large and
  small, will be making a solidarity contribution toward that payment to
  bondholders.
  * Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP and the Duke Law School, respectively.
  2
  Friday night’s decisions will send two regrettable, and
  apparently already regretted, messages. First, that deposit insurance
  schemes may protect you if your bank manager absconds with your money
  but not if your own government takes it. Second, that, yes indeed, peripheral
  Eurozone sovereign bonds do benefit from an implicit northern European
  guarantee.
  How might it have been different? Here is a sketch of an
  alternative approach had Friday’s priority between insured depositors and
  bondholders been inverted:
  1. All insured depositors to be protected. Indeed, the public
  announcement of the bailout package would liberally
  sprinkle adjectives such as “sacred” and “inviolable” in front
  of the words “insured deposits” wherever they appear.
  2. Holders of deposits in excess of the insured €100,000
  minimum would receive, at par, interest-bearing bank
  certificates of deposit for those excess amounts. Depositors
  would be given the option of taking CDs of, say, five or ten
  years’ duration, with differing interest rates designed to
  encourage a longer stretch out. Also, to encourage a takeup
  of the longer dated CDs, the Government could offer a
  limited recourse guarantee on the ten-year CDs benefiting
  from a pledge of a portion of the Cypriot gas revenues that
  should come on line when those CDs mature. The CDs
  would be freely tradable and liquid in the hands of the
  holders.
  3. The maturity dates of all sovereign bonds would be
  extended by a fixed number of years, let’s say five years.
  By our reckoning, this would reduce the total amount of the
  required official sector bailout funding during a three-year
  program period by about €6.6 billion.
  The benefits? Terming out excess deposits will effectively lock
  in that funding to the banks for many years. The alternative (debiting 9.9
  percent now and watching the balance of 90.1 percent get out of Dodge
  when the banks reopen) may easily require the bailout package to be
  reworked in a month’s time.
  Rescheduling the maturity dates of outstanding sovereign
  bonds — with no haircut to principal or interest rate — would avoid the need to
  have those maturities repaid out of official sector bailout funds. A principal
  extension of this kind is the most clement of the three tools in a sovereign
  debt restructurer’s tool box, the other two are surgeon’s saws labeled,
  respectively, “principal” and “interest”.
  3
  The objections?
  • “The banks still need to be recapitalized.” Answer — true.
  But an institution, one-half of whose funding has been
  locked in at a fixed rate for a decade, is a whole lot easier
  and cheaper to stabilize than one whose funding (or at least
  90.1% of it) is hourly at risk of departure.
  • “The sovereign bonds are not the problem.” Answer —
  partially true. Unshackled from its submerged banking
  sector, the Cypriot sovereign is not in such bad shape. The
  immediate objective, however, is to bring the aggregate size
  of the bailout package down to a level that will be tolerable
  in the eyes of northern European Parliaments. Removing
  the bond maturities from the program window should shave
  €6.6 billion from that tab, well above the €2.8 billion that
  Friday’s plan expects to extract from the reluctant pockets of
  retail depositors.
  • “The Cypriot banks own most of the bonds; it will be like
  punching a pillow.” Answer — largely irrelevant. With half of
  their liabilities stretched out for many years, stretching out a
  portion of their assets is less worrisome.
  • “The holdouts in a bond restructuring will eat you alive.”
  Answer — maybe so, but probably not. Slight more than half
  of the bonds are under Cypriot law and these can be dealt
  with by a retrofit collection action clause à la grecque. Each
  of the English law bonds contains its own collective action
  clause. We have elsewhere speculated on a broader
  measure that the Eurozone could take to discourage
  prospective holdouts.1
  There are no painless or riskless options in Cyprus. But the
  decisions of Friday night should stand for the proposition that some options
  are incandescently more painful and risky than others.
  * * * *
  1 See Lee C. Buchheit, Mitu Gulati & Ignacio Tirado, The Problem of Holdouts in Eurozone
  Sovereign Debt Restructurings (January 2013)
  (http://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=2205704).

  Μου αρέσει!

 9. strovoliotis permalink*
  Μαρτίου 19, 2013 17:38

  Φήμες, μύθοι και θρύλοι κυκλοφορούν το απόγευμα – ακόμα και πιθανές λύσεις! Δέχομαι οποιαδήποτε βρεθεί πιο κοντά στην πραγματικότητα!

  Μου αρέσει!

 10. Λόκο permalink
  Μαρτίου 19, 2013 17:42

  Δηλαδή εφεραμεν τη Τροικα, συμφωνήσαμε και εγκλωβισαμε το λαό σε μνημόνιο, εκατακρεουργησαμε μισθούς συντάξεις και επιδόματα των φτωχών και των αναπηρων και η Εδον αποφάσισε τώρα να κάνει πανό και να βγει στους δρόμους; Και αν θα διαμαρτυρηθούν δεν θα έπρεπε απλώς να διαμαρτυρηθούν για τους χαμηλόκαταθέτες και να χειροκροτούν το κουρεμα υψηλόκαταθέτων; Μου φαίνονται πολύ συγχυσμένοι μερικοί. Οξύμωρο συμπεριφορά που δείχνει πολλά.

  Αν πούμε όχι στο κουρεμα τωρα και δεν υπογραψουμε γιατί δεν είπαμε και όχι στο μνημόνιο όταν απείλησαν το Χριστόφια;;; Γιατί το δέχτηκε ο Χριστόφιας τότε με το πρώτο εκβιασμό ότι θα κλεισει η Λαϊκή;

  Μου αρέσει!

 11. Λόκο permalink
  Μαρτίου 19, 2013 18:15

  Μόλις άκουσα τον Γουλιαμο της αριστερας να κατηγορεί αυτήν τη κυβέρνηση ότι έχασε πολύτιμο χρόνο!! Λυπηθου μας. Ημασταν ζωντανοί τα τελευταία πέντε χρόνια, δεν εγεννεθηκαμε πριν 20 μέρες.

  Μου αρέσει!

 12. Λόκο permalink
  Μαρτίου 19, 2013 19:32

  New Zealand considers Cyprus-style banking failure solution
  http://rt.com/business/new-zealand-cyprus-style-banking-failure-solution-477/

  Μου αρέσει!

 13. Λόκο permalink
  Μαρτίου 19, 2013 20:15

  Παιδιά όταν μας επιτεθούν εξωγήινοι είναι λογικό ότι όλες οι χώρες θα ενωθούν μαζί για να πολεμήσουν την έξω απειλή. Γίνεται το ίδιο πράγμα από το γιουρογκουπ τωρα, να επιτιθεται στη κυπρο και η αριστερά ακόμα πολεμά τον ίδιο το λαό της με παραλήρηματα όπως του Γ.Γ. Του Ακελ πριν λίγο στη βουλή. Οταν δεχόμαστε έτσι επίθεση απο εξωθεν και μερικοί ακόμα σκέφτονται πως να κτυπησουν ακόμα περισσότερο εμάς τους ίδιους για το κόμμα τους τότε…

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Μαρτίου 20, 2013 15:38

   Η ομιλία του Άντρου ήταν πράγματι η αποθέωση της ξεφτίλας. (Και οι άλλοι φυσικά παρασύρθηκαν από τον πανηγυρικό χαρακτήρα της ημέρας και αράδιασαν χιλιάδες κορώνες και μηδέν ουσία).

   Μου αρέσει!

 14. superman permalink
  Μαρτίου 19, 2013 21:29

  Ο Κυπραιος εν οντως εθισμένος στο τζόγο θα προτιμήσει το κουμάρι , θα πάρει το ρίσκο η βουλή και όπου βγεί.

  Μου αρέσει!

 15. Ανώνυμος permalink
  Μαρτίου 19, 2013 22:18

  πρεπει να λεχδου καποιεσ αλιδιεσ τι μασ προτιναν το δντ κουρεμα τον μεγαλον ροσσον καταδετον 40 με ανταλαγμα τι λαικι αφου προτα αποδιγνιαν το χεπλιμα βρομικου χριματοσ ετσι κανενασ δεν μπορουσε να διαμαρτιριδι κιταχτε πια δικιγορικα γραφια τουσ εκπροποσου και δα διτε ολι τιν αλιτια τοδντ εχι τι σοστι λυσι συγνομι που γραφο λιγο ασχιμμα διοτι προτι φορα το κανο αν πιρατε το σοστο μινιμα ζαχτετο το προβλιμα ειναι στι κυπρο εμεισ φταιμε σασ εωχαριστο πολι

  Μου αρέσει!

 16. ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
  Μαρτίου 19, 2013 23:23

  Ηρεμα δεν χρειάζεται να ξεφευγουμε .Οι στιγμές είναι κρίσιμες.

  Μου αρέσει!

 17. strovoliotis permalink*
  Μαρτίου 16, 2016 07:38

  Reblogged στις Στροβολιώτης και σχολίασε

  Πριν

  Μου αρέσει!

Trackbacks

 1. Μια μέχρι τώρα ανασκόπηση των όσων απίστευτα σημαντικών έγιναν από την Παρασκευή μέχρι σήμερα…τίποτα δεν είναι το ίδιο πια και η Κύπρος
 2. Μια μέχρι τώρα ανασκόπηση των όσων απίστευτα σημαντικών έγιναν από την Παρασκευή μέχρι σήμερα…τίποτα δεν είναι το ίδιο πια και η Κύπρος
 3. Μια μέχρι τώρα ανασκόπηση των όσων απίστευτα σημαντικών έγιναν από την Παρασκευή μέχρι σήμερα…τίποτα δεν είναι το ίδιο πια και η Κύπρος
 4. Μια μέχρι τώρα ανασκόπηση των όσων απίστευτα σημαντικών έγιναν από την Παρασκευή μέχρι σήμερα…τίποτα δεν είναι το ίδιο πια και η Κύπρος
 5. Μια μέχρι τώρα ανασκόπηση των όσων απίστευτα σημαντικών έγιναν από την Παρασκευή μέχρι σήμερα…τίποτα δεν είναι το ίδιο πια και η Κύπρος
 6. Μια μέχρι τώρα ανασκόπηση των όσων απίστευτα σημαντικών έγιναν από την Παρασκευή μέχρι σήμερα…τίποτα δεν είναι το ίδιο πια και η Κύπρος
 7. Μια μέχρι τώρα ανασκόπηση των όσων απίστευτα σημαντικών έγιναν από την Παρασκευή μέχρι σήμερα…τίποτα δεν είναι το ίδιο πια και η Κύπρος
 8. Μια μέχρι τώρα ανασκόπηση των όσων απίστευτα σημαντικών έγιναν από την Παρασκευή μέχρι σήμερα…τίποτα δεν είναι το ίδιο πια και η Κύπρος
 9. Μια μέχρι τώρα ανασκόπηση των όσων απίστευτα σημαντικών έγιναν από την Παρασκευή μέχρι σήμερα…τίποτα δεν είναι το ίδιο πια και η Κύπρος
 10. Μια μέχρι τώρα ανασκόπηση των όσων απίστευτα σημαντικών έγιναν από την Παρασκευή μέχρι σήμερα…τίποτα δεν είναι το ίδιο πια και η Κύπρος
 11. Μια μέχρι τώρα ανασκόπηση των όσων απίστευτα σημαντικών έγιναν από την Παρασκευή μέχρι σήμερα…τίποτα δεν είναι το ίδιο πια και η Κύπρος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: