Skip to content

Αύριο ξεκινούμε ξανά: ο καθένας όπως μπορεί.

Μαρτίου 25, 2013
Ελληνική Τράπεζα: πρώτος στόχος.

Ελληνική Τράπεζα: πρώτος στόχος.

Ανοίγουν λοιπόν αύριο οι τράπεζες εκτός Τράπεζας Κύπρου και Λαϊκής. Θα ξεκινήσουμε την προσπάθεια για να τα καταφέρουμε ξανά. θα είναι δύσκολο. Θα κάνουμε  επανεκκίνηση και από Windows 8 θα βρεθούμε στα Windows XP…

Πρώτος στόχος: Να κρατήσουμε την Ελληνική Τράπεζα.  Δεν θα βοηθήσουν κανέναν τυχόν κινήσεις πανικού. Αν όλοι συμπεριφερθούμε σωστά, θα έχουμε τεράστιο πλεονέκτημα εν όψει του ανοίγματος Τράπεζας Κύπρου και Λαϊκής την Πέμπτη. 

Και θα είναι για όλους καλύτερο.

Όσοι έχουν σχέση με αυτή την τράπεζα (και τις άλλες, και το συνεργατισμό φυσικά), ας κρατήσουν τη ψυχραιμία τους για αύριο.  Και για λόγους ευρύτερους που μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας  αλλά και γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάθει η Ελληνική ότι έπαθαν οι δυο μεγάλες. 

Πρέπει να κερδηθεί η πρώτη μάχη! 

 

 

 

Χωρίς περιορισμούς θα ανοίξουν αύριο όλες οι τράπεζες που θα λειτουργήσουν καθώς η Κεντρική Τράπεζα έχει λάβει διαβεβαιώσεις για ρευστοτική στήριξη από την ΕΚΤ.

«Δεν υπάρχουν περιορισμοί στις τράπεζες που θα ανοίξουν αύριο», ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου της ΚΤ Αλίκη Στυλιανού.

«Η ΕΚΤ μας έχει εξασφαλίσει ρευστότητα. Εκφράζει την εμπιστοσύνη της στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα και έχει ανοίξει τη στρόφιγγα για την παροχή ρευστότητας με στόχο με την χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Κύπρο», πρόσθεσε.

«Καλούμε τον κόσμο να λειτουργήσει όπως και προηγουμένως και να δείξει δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα».

Για τις δύο τράπεζες που θα λειτουργήσουν την Πέμπτη θα διευκρινιστεί σε μεταγενέστερο στάδιο αφού ξεκαθαρίσει το λειτουργικό περιβάλλον.

Λίγο νωρίτερα, το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα ανακοίνωσε ότι σημειώνει τη συμφωνία μεταξύ του Eurogroup και των κυπριακών αρχών, που θέτει τις βάσεις για τα βασικά στοιχεία του προγράμματος αναπροσαρμογής του ΔΝΤ και της ΕΕ για την Κύπρο.

Η ΕΚΤ, που προέβηκε στην ασυνήθιστη κίνηση να απειλήσει την Κύπρο με τερματισμό της παροχής ρευστότητας, αναφέρει σήμερα ότι θα συνεχίσει την παροχή ρευστότητας.

Το απόγευμα στελέχη της ΕΚΤ είχαν σύσκεψη με τις κυπριακές εποπτικές αρχές για να συντονίσουν τη διαχείριση της κατάστασης τόσο σε επίπεδο λειτουργίας των τραπεζών όσο και σε σχέση με τους περιορισμούς που θα επιβληθούν.

«Το διοικητικό συμβούλιο σημειώνει τη συμφωνία για επαναφορά της βιωσιμότητας του κυπριακού χρηματοοικονομικού συστήματος για να χρηματοδοτήσει την κυπριακή οικονομία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΚΤ.

Τονίζει ότι «τώρα η σταθερή εφαρμογή είναι κλειδί για να καταφέρει η Κύπρος να επανακτήσει πρόσβαση στις χρηματοοικονομικές αγορές και να επιστρέψει στην ανάπτυξη το ταχύτερο δυνατό».

Σήμερα, «το ΔΣ αποφάσισε να μην φέρει ένσταση στο αίτημα της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου για παροχής έκτακτης ρευστότητας (ELA), στη βάση των υφιστάμενων κανονισμών. Θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

Έχοντας τη στήριξη της ΕΚΤ, η ΚΤ ανακοίνωσε αργότερα ότι αύριο θα λειτουργήσουν όλες οι τράπεζες πλην της Τρ. Κύπρου και της Λαϊκής, οι οποίες θα λειτουργήσουν την Πέμπτη «για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις λειτουργικές πτυχές της συγχώνευσης τους».

 

http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=news_view&ann_id=170440

 

 

Advertisements
8 Σχόλια leave one →
 1. Μαρτίου 25, 2013 23:09

  φίλε Γιάννο το post σου είναι όπως τη μύγα μεστο γάλα, όπου μύγα = αισιόδοξο μήνυμα, γαλα = καταστραφολογεία

  Μου αρέσει!

 2. ιων permalink
  Μαρτίου 26, 2013 05:15

  Έχοντας τη στήριξη της ΕΚΤ, η ΚΤ ανακοίνωσε αργότερα ότι αύριο θα λειτουργήσουν όλες οι τράπεζες πλην της Τρ. Κύπρου και της Λαϊκής, οι οποίες θα λειτουργήσουν την Πέμπτη «για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις λειτουργικές πτυχές της συγχώνευσης τους».

  Κάτι δε μου κολλά. Μέχρι την Πέμπτη θα ολοκληρωθούν οι λειτουργικές πτυχές της συγχώνευσης της Λαϊκής με την Κύπρου; Η μέχρι την Πέμπτη θα δινόταν ο χρόνος για να προσαρμοστούν τα συστήματα των τραπεζών στα νέα δεδομένα, των απαγορεύσεων.

  Τελικά είναι πολλά πάρα πολλά τα κενά στην ενημέρωση. Ουδέποτε θα μάθουμε την αλήθεια των παρασκηνίων. Βιώνουμε μόνο τα αποτελέσματα. Τζιαι ακόμα που είσαι.

  Στροβ. αυτό είναι το κείμενο που ήθελα να βάλω. Τωρά πως εκατάφερα να αντιγράψω όλα τα πιο πάνω, δεν ξέρω. Το πιο πάνω διάγραψε το.

  Μου αρέσει!

 3. strovoliotis permalink*
  Μαρτίου 26, 2013 07:18

  Τελικά οι τράπεζες θα ανοίξουν την Πέμπτη. Το νόημα του κειμένου δεν αλλάζει.

  Μου αρέσει!

 4. Μαρτίου 26, 2013 09:41

  Με τις Ασφαλιστικές τι θα γίνει;

  Μου αρέσει!

 5. Μαρτίου 26, 2013 11:25

  Ποιο windows XP; DOS…

  Μου αρέσει!

 6. Λόκο permalink
  Μαρτίου 26, 2013 17:07

  Δείτε αυτό το βίντεο του Μπλουμπεργκ. Warning! Not for the faint hearted.

  Why the Cyprus Bailout Won’t Prevent a Recession
  http://www.bloomberg.com/video/counting-on-an-11th-hour-cyprus-bailout-jMVtcFvvQyqU7PDhKmUsFA.html

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: