Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παίζει το Βαρώσι ε;

3 Ιουνίου, 2013

 

Για διάφορους σοβαρούς και ασόβαρους λόγους δεν άκουσα ειδήσεις χτες. Ούτε έδωσα ιδιαίτερη σημασία στο ρεπορτάζ του Πολίτη για το Βαρώσι.

 

Το θέμα είναι όμως υπαρκτό και φαίνεται πως ο ίδιος ο κ. Κασουλίδης δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεννόηση με Λευκωσία και Άγκυρα επεξεργάζεται φόρμουλα επιστροφής της κλειστής πόλης, στα πλαίσια των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

 

Προσπερνώ την έμφαση που δόθηκε από το ΡΙΚ σήμερα το πρωί που άκουσα την είδηση περί της επιστροφής της πόλης στους «νόμιμους» της κατοίκους,  γιατί ναι μεν την καταλαβαίνω, αλλά 40 χρόνια αργότερα που ξεκινά και που σταματά αυτή η νομιμότητα;

 

Το θέμα που με ανησύχησε όμως δεν είναι αυτό.

 

Με ανησύχησε η έλλειψη αντιδράσεων.

 

Πως γίνεται να μένει σιωπηλό το ΑΚΕΛ μπροστά σε αυτή την ξεκάθαρη ιμπεριαλιστική επέμβαση στα εσωτερικά της Κύπρου;

 

Καλά, η «Γνώμη», που όλα τα ξέρει (πριν καν να γίνουν), και συνεχώς αποκαλύπτει τις επιθέσεις των καπιταλιστικών δυνάμεων και θεσμών βγήκε ήδη με πρωτοσέλιδο: «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πάρε – δώσε με «άνοιγμα» ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ και αεροδρόμιο ΤΥΜΠΟΥ!»

 

Που πάνε τα πατριωτικά ένστικτα του ΔΗΚΟ που αρνούνται οτιδήποτε πέραν της συνολικής παράδοσης των Τούρκων στις ορέξεις μας;

 

Τι έγινε η εθνοσοσιαλιστική ΕΔΕΚ που για ελάσσονα θέματα  βγάζει καταπελτικές ανακοινώσεις με καμιά δεκαριά πολυσύλλαβες λέξεις για τις οποίες μόνο ο Γιαννάκης γνωρίζει το βαθύτερο νόημα;

 

Το δε ΕΥΡΩΚΟ; Χωρίστηκε μεν σε «καλό» και «κακό» στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του, αλλά που πάνε οι αρχές; Πως μένουν σιωπηλοί έναντι της εξόφθαλμης προσπάθειας αναγνώρισης του εγκαθέτου καθεστώτος στον βορρά;

 

Οι δε Οικολόγοι κοιμούνται: πως είναι δυνατόν να μην πήραν είδηση πως ξεκινά προσπάθεια διευθέτησης του Κυπριακού; Πως το ανέχονται αυτό αδιαμαρτύρητα;

 

 

Βαρώσι

Βαρώσι

22 Σχόλια leave one →
  1. 3 Ιουνίου, 2013 07:59

    Μου αρέσει!

  2. 3 Ιουνίου, 2013 13:31

    ε, πόσες φορές να ακουστεί η ιστορία του βαρωσιού…. εβαρηθήκαν τζαι τούτοι…..
    Απορώ με τες εφημερίδες που ακόμα φκάλλουν έτσι πρωτοσέλιδα…..
    Έτσι τζι αλλιώς οι έγνοια του κόσμου εν άλλη…

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      3 Ιουνίου, 2013 21:17

      Σωστά για τις έγνοιες του κόσμου, αλλά τούτην την φοράν θα παίξει Κυπριακό, στα σοβαρά – οι κλόουν στην πάντα.

      Μου αρέσει!

  3. Epidietitis permalink
    3 Ιουνίου, 2013 13:38

    Εξέχασες το Λιλλήκκαν:

    Έκπληξη Λιλλήκα για τις δηλώσεις Κασουλίδη

    Share on twitter Share on print Share on facebook Share on email More Sharing Services 0

    Έκπληξη για τις δηλώσεις Κασουλίδη εκφράζει ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, κατηγορώντας τον υπουργό Εξωτερικών ότι καλλιεργεί τη ψευδή εικόνα ότι η Τουρκία βλέπει ευνοϊκά το ζήτημα της επιστροφής της πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της.

    Σε γραπτή δήλωση ο κύριος Λιλλήκας αναφέρει ότι όλες οι πρωτοβουλίες για την Αμμόχωστο σκόνταψαν στην αδιαλλαξία της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία επέμενε να περιλάβει στο πακέτο και τη νομιμοποίηση του αεροδρομίου της Τύμπου.

    Σημειώνει ότι η κυβέρνηση Παπαδόπουλου είχε απορρίψει αυτή την απαίτηση γιατί οδηγεί σε αναγνώριση χωριστού εναέριου χώρου, και ζητά επαναφορά του πακέτου για την Αμμόχωστο, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί το 2006.

    Μου αρέσει!

  4. Παύλος permalink
    3 Ιουνίου, 2013 13:47

    Εγώ πάντως ξαναλαλώ το: αν η ΚΔ δεν γίνει ΠΛΗΡΕΣ και ΙΣΟΤΙΜΟ μέλος του ΝΑΤΟ με το Βαρώσι θέλω με την Τζιερύνειαν. Να λύσουν τζιαι να στάξουν, να βυθιστούν στην άμμο, να Τουρκευθούν, να σπάσουν. Έξω που το ΝΑΤΟ εν το θέλω. Τριφτείτε το.

    Μου αρέσει!

  5. strovoliotis permalink*
    3 Ιουνίου, 2013 21:15

    Φόρμουλα ΕΕ για Αμμόχωστο – Οι αντιδράσεις των κομμάτων

    Λευκωσία: Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη συγκατάθεση Λευκωσίας και Άγκυρας, επεξεργάζεται φόρμουλα για επιστροφή της Αμμοχώστου. Στην αποκάλυψη προέβη σε συνέντευξή του στο ΡΙΚ ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης. Αποκάλυψε ακόμη ότι απ’ότι φαίνεται, η Τουρκία έχει διαμηνύσει στις Βρυξέλλες ότι αυτό είναι πιθανό. «Ουδέν σχόλιο», η απάντηση του Προεδρικού…

    Το ζήτημα της Αμμοχώστου, είπε ο κ. Κασουλίδης, θα μπορούσε να προωθηθεί παράλληλα, αμέσως μετά την έναρξη των διαπραγματεύσεων τον Οκτώβριο.

    Σε ότι αφορά τις συνομιλίες, ο υπουργός Εξωτερικών, σημείωσε ότι μέχρι τότε θα πρέπει να υπάρξει σωστή προετοιμασία.

    Πρόσθεσε ότι η υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών διαδικασία, πρέπει να εμπλέκει και την Άγκυρα, χαρακτηρίζοντας ψευδαίσθηση ότι το Κυπριακό μπορεί να λυθεί με μόνο την εμπλοκή των δύο κοινοτήτων.

    Με τη διάσταση αυτή, συνάδει και η απόφαση για διορισμό συνομιλιτή, ο οποίος δεν θα έχει θεσμική σχέση με όργανα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Το σχόλιο της κυβέρνησης

    Κληθείς να σχολιάσει το θέμα της επιστροφής της Αμμοχώστου, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ανέφερε λακωνικά ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν επιθυμεί περαιτέρω δημόσια συζήτηση για το θέμα της Αμμοχώστου. Συνεπώς, ουδέν σχόλιο».

    Οι αντιδράσεις των κομμάτων

    Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε στον πολιτικό κόσμο η είδηση ότι οι Βρυξέλλες επεξεργάζονται φόρμουλα για επιστροφή της Αμμοχώστου.
    O ΔΗΣΥ ήταν ανέκαθεν υπέρ της επιστροφής της πόλης της Αμμοχώστου και χαιρετίζει την πρόσφατη πρωτοβουλία της κυβέρνησης στο εν λόγω θέμα, δηλώνει η Πινδάρου.

    Σε ανακοίνωσή του, το κυβερνών κόμμα αναφέρει πως «η επιστροφή της πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της μπορεί την ίδια στιγμή να συμβάλλει και στη δημιουργία κατάλληλου κλίματος, υποβοηθώντας έτσι την επανέναρξη των συνομιλιών για τη συνολική επίλυση του Κυπριακού.

    Το ΑΚΕΛ ζητεί την πλήρη ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου γύρω από την κινητικότητα που παρατηρείται για το θέμα της Αμμοχώστου, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι πιθανή επιστροφή της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου στους κατοίκους της, θα αποτελέσει ένα καθοριστικό βήμα για τη συνολική επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Λουκαΐδης, ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ ότι στηρίζει ως προτεραιότητα το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου, στο πλαίσιο των ψηφισμάτων 541 και 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με στόχο την επιστροφή των νομίμων κατοίκων της πόλης στα σπίτια και τις περιουσίες τους.

    Ανάλογα, όπως πρόσθεσε, στηρίξαμε τη σχετική πρόταση της προηγούμενης κυβέρνησης στα πλαίσια του γνωστού «τρίπτυχου», με βάση την οποία προβλεπόταν επιστροφή των Βαρωσίων με ταυτόχρονη λειτουργία του λιμανιού της Αμμοχώστου κάτω από την αιγίδα της ΕΕ, κάτι που θα έδινε τη δυνατότητα για το άνοιγμα κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας.

    Ο κ. Λουκαΐδης σε ερώτηση αν υπήρξε ενημέρωση σχετικά με πρόθεση διασύνδεσης του ζητήματος της επιστροφής της Αμμοχώστου με το άνοιγμα του αεροδρομίου της Τύμπου, απάντησε αρνητικά. Δήλωσε πάντως, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση και όχι μόνο, απέρριπτε μια τέτοια διασύνδεση κάτω από οποιαδήποτε μορφή. ΄

    Σε ότι αφορά το θέμα της εμπλοκής της ΕΕ στο θέμα της Αμμοχώστου, ο κ. Λουκαΐδης είπε πως και σε αυτό το ζήτημα θα πρέπει να υπάρξει ενημέρωση, ως προς το ποιος είναι ο ρόλος που αναλαμβάνει η Επιτροπή. «Σε κάθε περίπτωση δεν προσεγγίζουμε αρνητικά, ως θέμα αρχής, την όποια ανάμειξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το ουσιαστικό είναι το ποιες είναι οι δικές μας θέσεις γύρω από το ζήτημα», πρόσθεσε.
    Το ΔΗΚΟ αποφεύγει να διασυνδέσει το θέμα της Αμμοχώστου με οποιοδήποτε άλλο θέμα ή να μπει στη λογική δημόσιας συζήτησης περί ανταλλαγμάτων, προτού το θέμα τεθεί ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου, δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Άγγελος Βότσης, προσθέτοντας ότι η επαναφορά στο προσκήνιο και κυρίως στο παρασκήνιο του θέματος της επιστροφής της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της σε διασύνδεση με το άνοιγμα του λιμανιού της πόλης υπό την αιγίδα της ΕΕ πυροδοτεί διάφορες συζητήσεις προτού καν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου έχουν οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση.

    «Το ΔΗΚΟ, που πρωτοστάτησε στην εξασφάλιση των ψηφισμάτων 541 και 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που προνοούν την επιστροφή της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της, παραμένει σταθερό στη θέση του ότι μια τέτοια ενέργεια θα αποτελέσει σημαντικό βήμα για τη συνολική επίλυση του κυπριακού προβλήματος, ένα βήμα που παράλληλα θα αποκαλύψει και τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας», συμπλήρωσε.

    Το ΚΣ ΕΔΕΚ θεωρεί ότι η επιστροφή της πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της αποτελεί επιτακτική υποχρέωση της Τουρκίας με βάση το ψήφισμα 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας και ως εκ τούτου θα πρέπει η κυβέρνηση να απαιτήσει έντονα και αποφασιστικά τόσο από τον ΟΗΕ όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση να παρέμβουν προς την πλευρά της Τουρκίας για να την πειθαναγκάσουν να συμμορφωθεί.

    Σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών αναφέρει πως «η επιστροφή της πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους, χωρίς να οδηγεί ασφαλώς σε λύση του κυπριακού προβλήματος, θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για τη συνολική λύση του Κυπριακού στη βάση των αρχών του διεθνούς και του ευρωπαϊκού Δικαίου».

    Υπέρ της επιστροφής της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου, στους νόμιμους κατοίκους της, με παράλληλο άνοιγμα του λιμανιού της πόλης, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ότι τάσσεται ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης.

    «Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά οι τουρκικές προθέσεις δεν θα εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς, αλλά θα είναι ειλικρινείς. Η επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της, μπορεί να αποτελέσει ένα μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης, που θα συμβάλει θετικά στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού», ανέφερε, τονίζοντας ωστόσο ότι «τυχόν διευθέτηση του ζητήματος της Αμμοχώστου δεν σημαίνει λύση του Κυπριακού».

    Ο κ. Συλλούρης υπενθύμισε ότι η τουρκική πλευρά σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν διακήρυξε την πρόθεση της να προβεί σε κίνηση καλής θέλησης για την Αμμόχωστο.

    «Ωστόσο, όλες οι προθέσεις της τουρκικής πλευράς αποδείχτηκε ότι αποσκοπούσαν σε επικοινωνιακά οφέλη. Γι’ αυτό είναι αναγκαίο να διασφαλιστεί πως οποιαδήποτε ενέργεια με άξονα την Αμμόχωστο, πρέπει να σέβεται τα ψηφίσματα 550 του 1984 και 789 του 1992 του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας», συμπλήρωσε.

    Από την πλευρά του, το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών χαιρετίζει την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της.

    Η εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Ελένη Χρυσοστόμου, πρόσθεσε, ότι η πρωτοβουλία αυτή θα πρέπει να κινηθεί στο πλαίσιο επιστροφής της πόλης Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση και όχι υπό τουρκική κατοχή.

    Ταυτόχρονα, είπε ότι δεν θα πρέπει να συνδεθεί «η επανεγκατάσταση και ανοικοδόμηση της Αμμοχώστου με τίποτα περισσότερο από το άνοιγμα του λιμανιού, υπό τη διαχείριση της Ευρωπαϊκή Ένωσης και των δύο κοινοτήτων».

    Συνέχισε λέγοντας ότι «είναι επικίνδυνες οι ιδέες που κυκλοφορούν για αναγνώριση του αεροδρομίου της Τύμπου ή για άνοιγμα κεφαλαίων που έχει παγώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω άρνησης της Τουρκίας να εφαρμόσει το πρωτόκολλο της Άγκυρας».

    Η Ελένη Χρυσοστόμου ανέφερε ακόμη ότι στην πρόσφατη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών είχε ζητήσει ενημέρωση από τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, για το θέμα της Αμμοχώστου και η απάντηση ήταν ότι οι Τούρκοι θεωρούν «πολύ μεγάλο δώρο» την επιστροφή της Αμμοχώστου και δεν ήταν διατεθειμένοι να το συζητήσουν.

    Ελπίζουμε, είπε, «να έχουν αλλάξει γνώμη».

    Πηγή: philenews
    – See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/147776/formoula-ee-gia-ammochosto-oi-antidraseis-ton-kommaton#sthash.dMeEL3Ww.dpuf

    Μου αρέσει!

  6. ιων permalink
    3 Ιουνίου, 2013 22:14

    Ο Χάσικος μιλά για 5 χρόνια χαμένα που μας απομάκρυναν από την Ελλάδα και μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών της ελλάδας θα συσφίξουν σχέσεις και άλλες .μαλ……/ Ο Φωτίου λαλεί τα δικά του, ίσως να προσβλέπει σε νέους εξοπλισμούς και τα ανάλογα σχετικά αλατοπίπερα. Οι παπάδες και οι θεωρίες τους για το ξανθό γένος και άλλα φαιδρά καλά κρατούν.
    ΄Οσοι νομίζετε ότι είμαστε Ευρωπαϊκή χώρα, ισότιμο μέλος της ΕΕ , έστω και με τα οικονομικά προβλήματα που μας ταλανίζουν πλανάσθε. ΄Οσοι νομίζετε ότι τα πολιτικά κόμματα θέλουν να λυσουν το Κυπριακό, πάλι πλανάσθε. Τους είναι αρκετό να εναλλάσονται στην εξουσία, να περνούν καλά να σάζουν και να σάζουνται.

    ΄Οταν η πλειοψηφία των κατοίκων της Κύπρου την θεωρούν οι μεν μέρος του αλύτρωτου Ελληνισμού (στραβάρα τους) οι δε μέρος της πάλαι ποτέ Οθωμανικής αυτοκρατορίας που επέστρεψε κατά το ήμισυ στες αγκάλες της, (πάλε στραβάρα τους) η Κύπρος θα παραπαίει ανάμεσα σε μητέρες και μητριές, ανάμεσα σε φαντάσματα του παρελθόντος σε καταχνιές με απόκοσμα αιμοβόρα όντα που τρώνε τα παιδιά της και πίνουν τα όνειρα όσων όνειρεύονται μια κοινή πατρίδα, χωρίς πολέμους, μια Ελβετία της Μεσογείου. ΄Εστω και άν ο ανελέητος μεσογειακός ήλιος μας κτυπά κατακούτελα και δεν αφήνει περιθώρια ούτε για σκιές ούτε για καταχνιές.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      4 Ιουνίου, 2013 07:07

      Δεν απέχω πολύ από τις σκέψεις σου, πλην όμως βλέπω πως φλερτάρεις επικίνδυνα με το μηδενισμό…

      Μου αρέσει!

  7. ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
    3 Ιουνίου, 2013 23:06

    «…….αλλά 40 χρόνια αργότερα που ξεκινά και που σταματά αυτή η νομιμότητα;»
    ΔΕΝ το κατάλαβα αυτό και νομίζω χρήζει κάποιας ουσιώδους διευκρίνησης η αναφορά σου αυτή. Καλά οι απέξω και ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ???

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      4 Ιουνίου, 2013 07:10

      Φυσικά, αφού το κείμενο αναφέρεται την κλειστή πόλη της Αμμοχώστου, η αναφορά μου ήταν αχρείαστη. Γενικά όμως πιστεύω πως 40 ή 50 χρόνια αργότερα, Κερυνειώτης είναι εκείνος που έχει γονείς από την πόλη αυτή, αλλά κυρίως εκείνος που γεννήθηκε εκεί.

      Μου αρέσει!

      • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
        4 Ιουνίου, 2013 17:26

        H νομιμότητα αγαπητέ Γιάννο δεν έχει χρόνο ζωής . Οι ρίζες είναι ρίζες.

        Μου αρέσει!

  8. ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
    3 Ιουνίου, 2013 23:20

    Αναφορικά με το θέμα της Αμμοχώστου ότι και να πούν ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ – ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΠΛΕΟΝ. Χρειάζονται πράξεις. ΤΕΛΟΣ .Απο την άλλη όμως ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ με τον συγκεκριμένο διαχωρισμό που γίνεται και ακριβώς είναι εδώ που πέφτουν στην παγίδα οι πολιτικοί μας διότι φαίνεται ότι είναι ανιστόριτοι. Μόνο με ολοκληρομένη λύση του Κυπριακού μπορούμε να προχωρήσουμε και ας το καταλάβουν πλέον όλοι. ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει ενδιάμεση λύση. Ότι δικαιολογίες και εάν επικαλούνται κάποιοι για το θέμα της Αμμοχώστου δεν ευσταθούν. Η εθνική πολιτική ΄στο θέμα της λύσης επιβάλλεται να είναι μία και΄ΟΧΙ κατατεμαχισμένη. Εάν υπάρχει πρόθεση για την Αμμόχωστο τότε πρέπει να υπάρχει πρόθεση για ολοκληρωμένη λύση και όχι μεσοβέζικες αλχημείες .Αυτά ΔΕΝ περνούν.
    Το μέγα ζήτημα που τίθεται όμως είναι άλλο. Πώς στην συνάντηση προχθές με τον Ντάουνερ δεν θέλαμε να ακούσουμε κάτι για έναρξη συνομιλιών διότι όπως είπαν έχουμε τα οικονομικά τώρα και αίφνης σήμερα απο τα χείλη Υπυργού εξωτερικών ακούεται ότι υπάρχει στο σκαρί θέμα Αμμοχώστου. Για αυτό ακριβώς το λόγο φίλοι δεν εμπιστεύομαι κανένα.Τίθεται θέμα συνέπειας λόγω και έργων. Δίκαια ο κόσμος αμφισβητεί τα πάντα διότι ΔΕΝ έχουμε πρώτα πρώτα αρχές και ταυτόχρονα και πολιτική.Αυτό δείχνουν τουλάχιστο οι ενέργειες και πράξεις μέχρι στιγμής.ΛΥΠΟΥΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      4 Ιουνίου, 2013 07:12

      Μετά από δέκα χρόνια στείρας και εθνικιστικής πολιτικής για το Κυπριακό, δεν έχουμε και πολλές επιλογές τώρα. Ναι, υπάρχει κίνδυνος αν δούμε το Βαρώσι αποσπασματικά, αλλά αυτός θα είναι μικρότερος από το να μην γίνει τίποτα *πάλι*.

      Μου αρέσει!

      • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
        4 Ιουνίου, 2013 17:34

        Οι επιλογές πάντοτε υπάρχουν όπως ακριβώς υπάρχουν και οι ευκαιρίες σε οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα. Το ανα δεν θα υπάρχει τίποτε πάλι αυτό εξαρτάται απο εμάς. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα στόχων και επιδειώξεων εθνικών που επιβάλλεται να τεθούν ώστε να προωθηθούν με τα αναγκαία ή/και επιβαλλόμενα μέσα. Και για να μήν παρεξηγηθώ τα επιβαλλόμενα μέσα με βάση τα σημερινά αλλά και τα δεδομένα που μας έρχονται δεν είναι πάντα δια μέσου σύγκρουσης πολεμικής. ένα απλό παράδειγμα με το τί συμβαίνει στην Τουρκία σήμερα. Εμείς΄δηλαδή η πολιτική μας ηγεσία τί μέτρα λαμβάνει και ποιά πολιτική προωθεί.Είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ σίγουρος ότι ούτε καν απο το μυαλό τους πέρασε το παραμικρό. Και σταματώ ως εδώ.Με τέτοια μυαλά και τέτοιες κεφαλές σίγουρα δεν επιτυγχάνουμε τίποτα.

        Μου αρέσει!

  9. Ανώνυμος permalink
    3 Ιουνίου, 2013 23:33

    Πάμε χωρίς ελπίδα, χωρίς μυαλό, χωρίς αισθήσεις. Πραγματικά σαν κράτος πεθάναμε. Έμειναν μόνο κάποια χαρτιά να υπογραφούν και να διαμοιραστούν και τα ιμάτια του νεκρού. Όλοι αυτοί οι γνωστοί-άγνωστοι που αποφάσισαν να σαμποτάρουν το κράτος για να πληγεί ο Χριστόφιας είναι υπόλογοι έναντι της ιστορίας. Ελπίζω ο λαός μας σε κάποια φάση να αντιληφθεί τί του έκαναν και να τους περιποιηθεί όπως τους αξίζει. Έστω και χωρίς κράτος, έστω και υπό κατοχήν από δήθεν συμμάχους.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      4 Ιουνίου, 2013 07:15

      Φίλε ανώνυμε δε σε παρακολουθώ.

      Εκτός από το πιο κάτω κομμάτι, το οποίο θεωρώ ως ανέκδοτο της ημέρας: » Όλοι αυτοί οι γνωστοί-άγνωστοι που αποφάσισαν να σαμποτάρουν το κράτος για να πληγεί ο Χριστόφιας είναι υπόλογοι έναντι της ιστορίας. »

      Τόση τύφλα πια!

      Μου αρέσει!

      • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
        4 Ιουνίου, 2013 17:36

        Ή και το αντίθετο. Τόσος φανατισμός??? Απλά θέτω τον προβληματισμό δεν τοποθετούμαι. Σίγουρα η ιστορία θα τα γράψει όλα.

        Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.