Skip to content

Ο ευφυέστατος κύριος Ρούμπιν!

Ιουνίου 6, 2013

Ο κ. Ρούμπιν είναι Αμερικάνος. Είναι βοηθός υφυπουργός εξωτερικών.

 

Και θα μας λύσει το Κυπριακό, γιατί είναι έξυπνος.

 

Προσέξτε:

 

 1. «Την θέση ότι το Κυπριακό αποτελεί υψηλή προτεραιότητα της αμερικανικής κυβέρνησης διατύπωσε ο Βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών» (Ικανοποίηση ΕΚ).
 2. «Νομίζω είμαστε έτοιμοι να κάνουμε κάθε τι δυνατόν και ίσως είναι η στιγμή που θα αποζημιωθούμε (pay-off time)», ανέφερε. Υποσχέθηκε ότι θα ακουστούν οι απόψεις και της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, όχι απλά γιατί αρκετοί Ελληνοκύπριοι έχουν πολλές εμπειρίες «αλλά και γιατί θα μας βοηθήσει να καταλήξουμε σε μία προσέγγιση που θα έχει καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Γι’ αυτό καλωσορίζω το διάλογο»,ανέφερε.» (Ικανοποίηση σκληρών ΕΚ).
 3. «ο κ. Ρούμπιν επεσήμανε την αλλαγή που διαπίστωσε αυτή τη φορά, σε σύγκριση με την προηγούμενη επίσκεψή του στο νησί, καθώς οι επιπτώσεις της κρίσης ήταν εμφανείς από τα καταστήματα, τα γκράφιτι στους δρόμους κλπ, όπως είπε.» (Μήνυμα στους ΕΚς).
 4. «Νιώθουμε άσχημα που δεν μπορούμε να επηρεάσουμε τις αποφάσεις στις Βρυξέλλες» (Φοβερός!)
 5. «Ο κ. Ρούμπιν είπε πως οι ΗΠΑ έχουν εντυπωσιαστεί από τη νέα Κυβέρνηση.» (Γλυψ, γλυψ!)
 6. «Για το κλίμα που συνάντησε έναντι της λύσης του Κυπριακού, είπε πως πουθενά δεν είδε μίσος αλλά πως το στάτους κβο είναι άδικο και πρέπει να τερματιστεί.» (Πάσα σε παντός είδους επανενωτικούς)
 7. «Δεν συνάντησα ούτε έναν Τουρκοκύπριο να είναι ευτυχής με την κατάσταση και να επιθυμεί τη διατήρησή της, συμπεριλαμβανομένης και της ηγεσίας.» (Έλα!)
 8. Ο κ. Ρούμπιν είπε μία από τις καθοριστικές δοκιμασίες (one of the key tests) είναι μία διαφορετική προσέγγιση από το σχέδιο Ανάν. Κάτι με το οποίο συμφωνούν ακόμη κι αυτοί που το είχαν υποστηρίξει,» (Απορριπτικοί παντός είδους, ετοιμαστείτε, σας προετοιμάζει!)
 9. «Δε νομίζω ότι ένα έγγραφο μεγέθους τηλεφωνικού καταλόγου είναι πρακτικό, ή δυνατό για να κυβερνηθεί μία χώρα», είπε, προσθέτοντας πως είναι ένα σχέδιο για το οποίο ξεκάθαρα οι ψηφοφόροι αποφάσισαν ότι δεν μπορεί να είναι το μέλλον της χώρας. (Ρεσιτάλ!)
 10. «Από την άλλη, συμπλήρωσε, υπάρχουν στοιχεία του σχεδίου τα οποία πρέπει να διατηρηθούν, όπως και στοιχεία που υπήρχαν και σε προηγούμενες προσπάθειες που κατεβλήθησαν για εξεύρεση συμφωνίας.» (Ουπς, εχάλασεν μας τα!).
 11. «Ανέφερε ότι θα απαιτηθεί «δημιουργικότητα και υπομονή, σοφία και έξωθεν υποστήριξη και ασφαλώς το κλειδί θα είναι τί δηλώνει και πράττει η τουρκική Κυβέρνηση. Ασφαλώς θέλουμε να πάρουμε τοις μετρητοίς αυτά που είπε ο κ. Ερντογάν, ότι επιδιώκουν λύση και τερματισμό της διαίρεσης της νήσου και ν’ αλλάξουν σελίδα», ανέφερε. (Σοβαρά τώρα, αυτή είναι μια εντυπωσιακή δήλωση!)
 12. «Είπε ακόμη πως και η Τουρκία είναι αντιμέτωπη με ορισμένες σκληρές επιλογές. «Όλοι είναι (αντιμέτωποι) από αυτή την άποψη, όμως εμείς ξεκάθαρα στεκόμαστε με το διεθνές δίκαιο», ανέφερε» (!!!)
 13. «Απαντώντας σε παρέμβαση του Δημάρχου Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανού, ο οποίος έθεσε θέμα Ντάουνερ, ρωτώντας «πώς θα φτάσουμε σε λύση αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στο μεσολαβητή», ο κ. Ρούμπιν υπενθύμισε ότι από την έναρξη του προβλήματος το μέλλον της Κύπρου ήταν υπόθεση των Ηνωμένων Εθνών και ότι οι παρούσες ειρηνευτικές συνομιλίες είναι υπό την αιγίδα του ΓΓ του ΟΗΕ. (Καθαρές κουβέντες).
 14. ««Ο τελικός στόχος θα πρέπει να είναι ως ευρωπαϊκή χώρα η Κύπρος να έχει φυσιολογικές διευθετήσεις για την ασφάλειά της»,» (εξαιρετικά νούσιμη κουβέντα!)
Έξυπνος

Έξυπνος

Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του φυσικά. Και συνεπώς ναι μεν καταγράφουμε, αλλά θα δούμε. Η ουσία είναι πως *και* αυτές  οι παρεμβάσεις επιβεβαιώνουν πως κάτι πάει να γίνει. Κάτι σοβαρό πάει να γίνει.

 

Όλη η ζουμερή ανταπόκριση πιο κάτω:

 

 

Ρούμπιν: Υψηλή προτεραιότητα το Κυπριακό για τις ΗΠΑ

 

Την θέση ότι το Κυπριακό αποτελεί υψηλή προτεραιότητα της αμερικανικής κυβέρνησης διατύπωσε ο Βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιoς για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις Ερικ Ρούμπιν, μιλώντας χθες στο 29ο συνέδριο της ΠΣΕΚΑ, οι εργασίες του οποίου διεξάγονται στην αμερικανική πρωτεύουσα. Η Κυπριακή Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζουν ικανοποίηση για το περιεχόμενο της ομιλίας του Αμερικανού Βοηθού Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Ερικ Ρούμπν ενώπιον του συνεδρίου της ΠΣΕΚΑ, δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

 

 

Στον κ. Ρούμπιν, ο οποίος μόλις επέστρεψε στις ΗΠΑ από την Κύπρο, όπου είχε επαφές με την κυβέρνηση και εκπροσώπους των Τουρκοκυπρίων, απονεμήθηκε τιμητική διάκριση. «Νομίζω θα υπάρξει η στιγμή της σοβαρής δέσμευσης. Νομίζω είμαστε έτοιμοι να κάνουμε κάθε τι δυνατόν και ίσως είναι η στιγμή που θα αποζημιωθούμε (pay-off time)», ανέφερε. Υποσχέθηκε ότι θα ακουστούν οι απόψεις και της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, όχι απλά γιατί αρκετοί Ελληνοκύπριοι έχουν πολλές εμπειρίες «αλλά και γιατί θα μας βοηθήσει να καταλήξουμε σε μία προσέγγιση που θα έχει καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Γι’ αυτό καλωσορίζω το διάλογο»,ανέφερε.

 

Μιλώντας για την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο, ο κ. Ρούμπιν επεσήμανε την αλλαγή που διαπίστωσε αυτή τη φορά, σε σύγκριση με την προηγούμενη επίσκεψή του στο νησί, καθώς οι επιπτώσεις της κρίσης ήταν εμφανείς από τα καταστήματα, τα γκράφιτι στους δρόμους κλπ, όπως είπε.

 

«Συνομιλώντας με πολιτικούς ηγέτες και με τον Υπουργό Οικονομικών, που έχει τη δυσκολότερη δουλειά στον κόσμο, αντιλήφθηκα ότι ξεκάθαρα η κρίση κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει και πολλές δυσκολίες βρίσκονται ακόμη μπροστά τους. Γι’ αυτό η υποστήριξη σ’ ένα καλύτερο μέλλον για την Κύπρο, όχι απλά την οικονομία, αλλά τον κόσμο, είναι θέμα υψηλής προτεραιότητας», υπογράμμισε.

 

«Νιώθουμε άσχημα που δεν μπορούμε να επηρεάσουμε τις αποφάσεις στις Βρυξέλλες»

 

Ο κ. Ρούμπιν επεσήμανε ότι μετά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και στην ευρωζώνη, κάποιες από τις κρίσιμες αποφάσεις πλέον λαμβάνονται στις Βρυξέλλες και στην ΕΚΤ. «Υπάρχουν στιγμές που νιώθουμε άσχημα από την αδυναμία μας να επηρεάσουμε αυτές τις αποφάσεις, οι οποίες δεν εξαρτώνται από εμάς. Παρόλα αυτά τις παρακολουθούμε, όχι απλά με συμπάθεια αλλά και συμπόνια για τον κόσμο που πληρώνει τις επιπτώσεις», ανέφερε.

 

Ο κ. Ρούμπιν είπε πως οι ΗΠΑ έχουν εντυπωσιαστεί από τη νέα Κυβέρνηση. «Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κι οι συνεργάτες του είναι όχι απλά ταλαντούχοι και έμπειροι, αλλά και αποφασισμένοι, όχι μόνο να διαχειριστούν την έξοδο από την κρίση, αλλά και να αλλάξουν σελίδα», ανέφερε.

 

Χαρακτήρισε θετικές τις συζητήσεις που είχε και ανέφερε ότι πως χρειάζεται η Αμερική να βοηθήσει την Κύπρο και την κυβέρνησή της. «Όχι εναντίον των Βρυξελλών και της ΕΕ, αλλά όλοι μαζί. Όμως οι Αμερικανοί χρειάζεται αυτή τη στιγμή απευθείας να έχουμε και να ενδυναμώσουμε τους δεσμούς μας, γιατί τώρα όσο ποτέ άλλοτε έχει σημασία», είπε.

 

Καθοριστικής δοκιμασίας μια διαφορετική προσέγγιση του σχεδίου Ανάν

 

Για το κλίμα που συνάντησε έναντι της λύσης του Κυπριακού, είπε πως πουθενά δεν είδε μίσος αλλά πως το στάτους κβο είναι άδικο και πρέπει να τερματιστεί.

 

«Δεν συνάντησα ούτε έναν Τουρκοκύπριο να είναι ευτυχής με την κατάσταση και να επιθυμεί τη διατήρησή της, συμπεριλαμβανομένης και της ηγεσίας. Συμφωνώ ότι το θέμα δεν είναι η μία κοινότητα να μισεί την άλλη, αλλά για μία ανυπόφορη και άδικη κατάσταση που έχει διαρκέσει πάρα πολύ. Νομίζω η αίσθηση που υπάρχει είναι πως αυτό θα πρέπει ν’ αλλάξει», ανέφερε.

 

Ο κ. Ρούμπιν είπε μία από τις καθοριστικές δοκιμασίες (one of the key tests) είναι μία διαφορετική προσέγγιση από το σχέδιο Ανάν. Κάτι με το οποίο συμφωνούν ακόμη κι αυτοί που το είχαν υποστηρίξει, επεσήμανε.

 

«Όλοι συμφωνούν ότι δεν είναι καλή προσέγγιση και δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σ’ αυτή. Δε νομίζω ότι ένα έγγραφο μεγέθους τηλεφωνικού καταλόγου είναι πρακτικό, ή δυνατό για να κυβερνηθεί μία χώρα», είπε, προσθέτοντας πως είναι ένα σχέδιο για το οποίο ξεκάθαρα οι ψηφοφόροι αποφάσισαν ότι δεν μπορεί να είναι το μέλλον της χώρας.

 

Από την άλλη, συμπλήρωσε, υπάρχουν στοιχεία του σχεδίου τα οποία πρέπει να διατηρηθούν, όπως και στοιχεία που υπήρχαν και σε προηγούμενες προσπάθειες που κατεβλήθησαν για εξεύρεση συμφωνίας.

 

Ανέφερε ότι θα απαιτηθεί «δημιουργικότητα και υπομονή, σοφία και έξωθεν υποστήριξη και ασφαλώς το κλειδί θα είναι τί δηλώνει και πράττει η τουρκική Κυβέρνηση. Ασφαλώς θέλουμε να πάρουμε τοις μετρητοίς αυτά που είπε ο κ. Ερντογάν, ότι επιδιώκουν λύση και τερματισμό της διαίρεσης της νήσου και ν’ αλλάξουν σελίδα», ανέφερε.

 

Ο κ. Ρούμπιν είπε πως οι ΗΠΑ παρακολουθούν αυτές τις δηλώσεις, ξεκινώντας από την πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν στην Ουάσιγκτον, κατά την οποία, όπως είπε, «ο Πρόεδρος ενέπλεξε τον Πρωθυπουργό σε μία βαθιά και λεπτομερή συζήτηση».

 

Παρότι συνέχισε, η οικονομική κατάσταση είναι επίφοβη, διαισθάνθηκε και την ελπίδα να προχωρήσουν, γιατί είναι προς το συμφέρον όλων. «Θα πράξουμε ότι μπορούμε να το υποστηρίξουμε. Επέστρεψα με κάποιες σκέψεις από συζητήσεις που είχα με κόσμο, όχι απλά με τους ηγέτες, αλλά κι άτομα από όλες τις κοινωνικές ομάδες, που έχουν ανησυχίες και ιδέες τις οποίες θέλουμε να λάβουμε υπόψη πηγαίνοντας πέραν της γραφειοκρατικής πτυχής. Γι’ αυτό κι ακολουθώντας τη συμβουλή του Αντι Μανάτου ήλθα να συζητήσουμε και καλωσορίζω τις ιδέες σας», ανέφερε.

 

Ο κ. Ρούμπιν έπλεξε το εγκώμιο της ελληνοαμερικανικής ηγεσίας για το ρόλο που διαδραμάτισε στη βελτίωση  των σχέσεων της Ελλάδας και της Κύπρου με το Ισραήλ.

 

Παράλληλα για σχεδόν 40 λεπτά απάντησε σε πολλά ερωτήματα των αντιπροσώπων, αλλά και σε σχόλιά τους, για πολλά κρίσιμα θέματα, όπως ο εποικισμός, ο ρόλος του Αλέξάντερ Ντάουνερ, η επιστροφή της Αμμοχώστου, οι εγγυήσεις.

 

Αντιμέτωπη με σκληρές επιλογές η Τουρκία

 

Ο Αμερικανός αξιωματούχος έδειξε σε πολλές περιπτώσεις (όπως στο ζήτημα των εποίκων) να κατανοεί τις ανησυχίες των ομογενών και να παραπέμπει για το ξεπέρασμα του προβλήματος στην Τουρκία. «Σε κάποιο βαθμό πρέπει να δούμε πόσο σοβαροί είναι οι ηγέτες της Τουρκίας. Θα λάβουμε όσα λένε τοις μετρητοίς υποθέτοντας ότι είναι σοβαροί, όμως είναι χαρακτηριστικό το πόσο δύσκολο είναι το θέμα. Χρειάζεται ευελιξία και δημιουργικότητα και στο τέλος σκληρές αποφάσεις, αν είναι σοβαροί στην εξεύρεση μιας διευθέτησης και στην επίτευξη ενός πράγματος που θα είναι δίκαιο επίσης και για την τουρκοκυπριακή κοινότητα», ανέφερε.

 

Είπε ακόμη πως και η Τουρκία είναι αντιμέτωπη με ορισμένες σκληρές επιλογές. «Όλοι είναι (αντιμέτωποι) από αυτή την άποψη, όμως εμείς ξεκάθαρα στεκόμαστε με το διεθνές δίκαιο», ανέφερε. Χαρακτήρισε ακόμη διπλωματική επιτυχία της Κύπρου το ότι η διεθνής κοινότητα ήταν όλα αυτά τα χρόνια σταθερά στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ η Τουρκία δεν πέτυχε να πείσει άλλες χώρες να υποστηρίξουν τις απόψεις της.

 

Απαντώντας σε παρέμβαση του Δημάρχου Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανού, ο οποίος έθεσε θέμα Ντάουνερ, ρωτώντας «πώς θα φτάσουμε σε λύση αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στο μεσολαβητή», ο κ. Ρούμπιν υπενθύμισε ότι από την έναρξη του προβλήματος το μέλλον της Κύπρου ήταν υπόθεση των Ηνωμένων Εθνών και ότι οι παρούσες ειρηνευτικές συνομιλίες είναι υπό την αιγίδα του ΓΓ του ΟΗΕ.

 

«Επαφίεται στις δύο κοινότητες να αποφασίσουν αν είναι ευτυχείς με το πλαίσιο και τους ανθρώπους. … Αν έχουμε κάποια κατάσταση – κι αυτό συνέβη στο παρελθόν – όπου τα πράγματα κατέρρευσαν (broke down) λόγω δυσαρέσκειας με τη δομή της διαδικασίας ή τους μεσολαβητές, τότε θα πρέπει να λάβουμε θέση», ανέφερε.

 

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι «προτίθενται (τα μέρη) να προχωρήσουν. Χρειάζεται να ορίσουν την ημερομηνία για την επανέναρξη των συνομιλιών. Οι ηγέτες είχαν δείπνο που πήγε καλά. Εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε υποβοηθητικοί από έξω (helpful outsiders), έτοιμοι να προσφέρουμε υποστήριξη όταν μας ζητηθεί, αλλά όχι να κάνουμε μικροδιαχείριση», ανέφερε.

 

Πάντως, απαντώντας άλλη ερώτηση, δεν απέκλεισε να υπάρξει ενθάρρυνση και ο αμερικανικός ρόλος να είναι περισσότερο αυξημένος.

 

Στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, είπε πως θα πρέπει αυτά τα πράγματα να τα σκεφτόμαστε νωρίς και όχι να τρέχουμε την τελευταία στιγμή, που είναι ένα λάθος που έχει συμβεί στο παρελθόν. Είπε ότι δεν επιθυμεί να εμπλακεί δημόσια σε συζήτηση γύρω από την συμμετοχή της Κύπρου στους δυτικούς θεσμούς για την ασφάλειά της. Όμως, η συζήτηση αυτή θα πρέπει να αρχίσει, ανέφερε. «Ο τελικός στόχος θα πρέπει να είναι ως ευρωπαϊκή χώρα η Κύπρος να έχει φυσιολογικές διευθετήσεις για την ασφάλειά της», είπε.

 

Στο ερώτημα πώς θα πειστούν οι Ελληνοκύπριοι ότι η Τουρκία θα λάβει σκληρές αποφάσεις για την επίλυση του Κυπριακού, όταν δεν επιστρέφει τους κατοίκους της μια πόλη φάντασμα, ο κ. Ρούμπιν είπε πως το θέμα είναι στις υψηλές προτεραιότητες του Προέδρου Αναστασιάδη.

 

«Ελπίζω να ακούσουμε από τους Τούρκους ηγέτες μία πραγματική δέσμευση ότι η πρόθεσή τους είναι η επιστροφή των Βαρωσίων. Νομίζω ότι όσο πιο σύντομα γίνει αυτό, τόσο το συντομότερο θα αρχίσει η ανοικοδόμηση. Νομίζω χρειάζεται να είναι ένα από τα πρώτα θέματα (early subjects) των διαπραγματεύσεων. Όχι απλά για τις νομικές αρχές και τις επιπτώσεις στους ανθρώπους, αλλά και επειδή είναι κρίσιμο να πιστέψουν οι άνθρωποι πως είναι δυνατό να επιτευχθεί κάτι καλύτερο»,είπε.

 

Ικανοποίηση Κυβέρνησης

 

Η Κυπριακή Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζουν ικανοποίηση για το περιεχόμενο της ομιλίας του Αμερικανού Βοηθού Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Ερικ Ρούμπν ενώπιον του συνεδρίου της ΠΣΕΚΑ, δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

 

Ιδιαίτερα σημειώνουν τις αναφορές του κ. Ρούμπιν ότι οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την Κύπρο στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει λόγω της οικονομικής κρίσης, καθώς και το ότι η χώρα του επιθυμεί την άμεση ενδυνάμωση των δεσμών με την Κύπρο.

 

Επίσης, θετικότατο γεγονός αποτελεί ότι ο Αμερικανός αξιωματούχος αναγνωρίζει για το κυπριακό πρόβλημα τα ακόλουθα:

 

1.     Ότι το στάτους κβο είναι άδικο και πρέπει να τερματιστεί.

 

2.     Ότι δεν είναι καλή προσέγγιση η επιστροφή στο Σχέδιο Ανάν.

 

3.     Ότι το κλειδί θα είναι όχι τι δηλώνει αλλά τι πράττει η τουρκική Κυβέρνηση. Σημειώνουμε, επίσης, την αποκάλυψη του κ. Ρούμπιν ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν στην Ουάσινγκτον, ο Πρόεδρος Ομπάμα ενέπλεξε τον Τούρκο Πρωθυπουργό σε μια βαθιά και διεξοδική συζήτηση.

 

Τούτων λεχθέντων, συμπλήρωσε ο κ. Παπαδόπουλος, προσλαμβάνει σημαντική και θετική διάσταση ότι ο Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι:

 

Οι ΗΠΑ δείχνουν κατανόηση στο θέμα των εποίκων παραπέμποντας, μάλιστα, στην Τουρκία για τη λύση του και έστειλε το μήνυμα στην Άγκυρα ότι είναι αντιμέτωπη με τη λήψη σκληρών επιλογών, ξεκαθαρίζοντας, ταυτόχρονα, ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν το διεθνές δίκαιο.

 

Τέλος, θετική κρίνεται η στήριξη των ΗΠΑ, όπως αυτή εκφράστηκε από τον κ. Ρούμπιν στην πρόταση της Λευκωσίας για την Αμμόχωστο.

 

 

http://www.sigmalive.com/news/politics/48880

 

 

Advertisements
2 Σχόλια leave one →
 1. Ανώνυμος permalink
  Ιουνίου 7, 2013 00:25

  Έννε μίλησε και για την καμένην γην ο κύριος βοηθός υφυπουργός; Ξα εν την είδεν!

  Μου αρέσει!

 2. strovoliotis permalink*
  Ιουνίου 7, 2013 07:16

  Σχόλια από το ΦΒ:

  J. C.:

  Καλὸ θὰ ἦταν νὰ ἀδράξουν οὶ κυβερνόντες τὴν εὐκαιρία καὶ νὰ περιθοριοποιήσουν τὸν κάθε ἐξυπνάκια ποὺ χλευάζει τὸν «εὐφυέστατο κύριο» Ρούμπιν. Ἄς εἴχαμε καὶ ἐμείς λίγους διπλομάτες ὄπως τὸν «εὐφυέστατο κύριο» Ρούμπιν καὶ λιγότερα κοκοράκια κατηγορίας μύγας νὰ γράφουν σαχλαμάρες καὶ νὰ κάμνουν παναΰρι μὲ τὲς πελλάρες ποὺ γράφουν. Ἔτσι ἐνόμιζεν καὶ ὁ μεγάλος μὰς ἡγέτης καὶ ἐθνάρχης ἄμα συνομιλούσε μὲ τὸν Κίσσινγκερ. Κούνια ποὺ μὰς κούναγε.

  Στροβολιώτης:

  Αγαπητέ φίλε προφανώς *δεν* αναφέρεσαι σε μένα, αφού εννοώ 100% αυτά που γράφω για τον κ. Ρούμπιν – διάβασες τα σχόλια μου μέσα στο κείμενο;

  A. P.:

  Νομίζω πως ο J. C. δεν κατάλαβε το νόημα του άρθρου. Το σχόλιο του βέβαια είναι σωστό, απλώς αφορά τους ΛιλληκοΚουλιοΚουτσούς.

  P. M.

  Μετά που διάβασα ολόκληρο το άρθρο είδα ότι το ειρωνικό/σαρκαστικό στυλ αναφερόταν στο ότι οι δηλώσεις του συγκεκριμένου ήταν τέτοιες που να ικανοποιείται ο κάθε μαλάκ… σόρρυ, Κυπραίος ήθελα να πω. Στην πρωτη ανάγνωση όμως και λόγω του τίτλου πίστευα ότι η ειρωνεία ήταν προς τον ίδιο… και εκεί θα διαφωνούσα. Μακάρι να είχαμε αμερικανική λογική, τουλάχιστον σε τέτοια θέματα…

  C. E.:

  aftes oi diloseis den antikatoptrizoun tin politiki tis Amerikanikis igesias, alla kapiou eidous efysixasmou twn e/k apetisewn apo kapion pou isws den exei kai toso symantiki thesi stin xaraksi tis amerikanikis politikis.

  P. M.:

  … έτσι είναι το πιο πιθανόν. Αλλά αυτά θέλει ο Κυπραίος. Να τον εφυσηχάζουν λέγοντας του τες μαλακίες που θέλει να ακούσει. Έφτασα να πιστεύω ότο οποιαδήπουε δοτή λύση θα είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ από όποια λύση καταλήξουμε εμείς. Ακόμα και το επίσης δοτό σύνταγμά μας αν το ακολουθούσαμε το γαμημένο αντί να αφήσουμε τον Μακάριο να τα κάμει σαν τα μούτρα του, τωρά τουλάχιστον δε θα είμασταν μοιρασμενοι. Αλλά έστι είμαστε εμείς… το κέντρο του κόσμου… έχουμε πάντα δίκαιο… πάντα φταίουν οι άλλοι… Ρε δεν πα να γα…

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: