Skip to content

Δεν πάμε καλά (Κύκλος 83ος, επεισόδιο 1253).

Ιουνίου 17, 2013

Ο Ερντογάν συμπεριφέρεται τόσο αυταρχικά που χάνει ακόμα και εκείνους που τον στήριζαν ελλείψη καλύτερων άλλων επιλογών.

Και δυστυχώς, μετά τον Ερντογάν, το χάος.

Οι αδελφοί καλαμαράδες της κυβέρνησης, θα τα πουν σήμερα για την ΕΡΤ – κανείς *τους* δε θέλει εκλογές αλλά έχουν ήδη όλοι παγιδευτεί σε απόλυτες θέσεις.

Κάπου άκουσα πως ο Σαμαράς θυμήθηκε το σχέδιο Ανάν, και άρχισε τις τσιριλιές, ε;

Οι Οικολόγοι της Κύπρου ανησυχούν γιατί υπάρχει πιθανότητα να λύσουμε *και* το κυπριακό, *και* το οικονομικό, *και* τα γκάζια –όλα μαζί.

Ο Λιλλήκκας κάνει επί τέλους το κόμμα του. Κόμμα φοβικών συντηρητικών και λοιπών εθνικιστών. Α, του στέλνει και μήνυμα συμπαράστασης ο αριστερός(;) Μίκης Θεοδωράκης που δυστυχώς δεν έφυγε νωρίς.

Και πιο κοντά: ο πρόεδρος Αναστασιαδης παίρνει δωράκι ταξίδι με τζετ για την επίσκεψη στη Γαλλία. Κακώς και ατυχώς. Έπρεπε να νοικιάσει.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να διορίσει το Ρίκκο ως βοηθό Γενικό Εισαγγελέα. Κακώς και ατυχώς. Ναι, να ανταποδοθεί η υποστήριξη, αλλά ας μη ξεπεράσουμε από το πρώτο εξάμηνο τα όρια της διαπλοκής που ανέχονται και εκείνοι οι ψηφοφόροι σου, που σε εξέλεξαν μη αναμένοντας προσωπικό αντάλλαγμα.

Στις Κυπριακές Αερογραμμές πάνε για πρόωρο κλείσιμο, μετά την (ορθή) υπαναχώρηση της κυβέρνησης από την αρχική συμφωνία – ματσαράγκα που είχαν κάνει, και έδινε, αν είναι δυνατόν … χαριστικές αποζημιώσεις σε όσους υπεράριθμους υπαλλήλους θα φύγουν.

Οι συντεχνίες δεν καταλαβαίνουν τίποτα, μα τίποτα.

Καλά νέα:

Στο Ιράν εκλέγεται νέος πρόεδρος, ένας μετριοπαθής παπάς.

Στην Ευρώπη υπάρχουν ακόμη Ευρωπαίοι, ο πρώην Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ.

Advertisements
15 Σχόλια leave one →
 1. Ιουνίου 17, 2013 10:01

  Σάσ’τη ράσιη σου για τα «εγώ ελάλουν σου τα»…

  Μου αρέσει!

  • Ιουνίου 17, 2013 12:18

   Κανονικά πρέπει να μας πει μετά που πόσα «ατυχή γεγονότα» – κάφκεται ο νίκος
   😉

   Πρέπει να το αναγνωρίσουμε πάντως του στροβ, ότι τουλάχιστο δεν προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα όπως εκάμναν οι άλλοι….. Ασ ένι – ο χαρακτηρισμός του «ατυχούς γεγονότος»

   ΣΗΜ: Ατυχές Γεγονός επεξήγηση: Το γεγόνος το οποίο αν είναι ακελικός του χριστόφια συγχωράς του το, για τον αναστασιάδη κάμνεις το παναύριν – ή αντίστοιχα, αν είναι του νίκου συγχωράς του το ενώ αν το καμνε το χριστόφκιας θα τον έφκαλες στη μούττη του σιηπέττου. 🙂

   Μου αρέσει!

   • strovoliotis permalink*
    Ιουνίου 18, 2013 06:32

    Και όμως, και επειδή τα γραπτά μένουν, *και* τον Χριστόφια στήριζα στα πρώτα του «ατυχή» γεγονότα, ακόμα *και* τον Τάσσο….

    Είναι εμφανές πως ήμουν αφελής, αδαής και είχα παραπλανηθεί. Ελπίζω να μην πάθω *και* τώρα το ίδιο.

    Μου αρέσει!

 2. Ιουνίου 17, 2013 10:02

  Reblogged this on Oxtapus *beta.

  Μου αρέσει!

 3. Ανώνυμος permalink
  Ιουνίου 17, 2013 23:01

  Ο συμπέθερος ώσπου ήταν αππέξω του χορού, έξερεν πολλά τραούθκια. Έξερεν και το σουξέ με το τζετ του Γριστόφκια. Τωρά φιλά τον κώλον του νου και τ’ άλλου για να φτάσει τα ραντεβού του. Φιλά τον φιλικά δηλαδή αλλά . . . . . πάλε εν κώλος.

  Μου αρέσει!

 4. Απο Πλατεια Βαθης permalink
  Ιουνίου 18, 2013 03:53

  Ας σεβαστώ την αποψη του Στέλου για την ακεραιότητα του κ. Στροβολιώτη.
  Τα «ατυχη γεγονοτα», λογω πληθους και ειδους, μειώνουν τα περιθορια αορίστων αιτιολογιών.
  Ας επανελθω σε καποιους ορισμους (περι συνομωσίας και προδοσίας) και γεγονοτα :
  1) Θουκυδιδου «περι προδοτών» :
  «Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδας στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει…»
  Παραλληλα, ας διατυπώσουμε την «περιγραφη θέσης» ενος Ηγέτη. Ειναι δυσκολο;

  2. The Monarchs of Money

  Σιγα-σιγα η «εικονα» ξεκαθαριζει και ελαττωνονται οι αμφιβολίες.

  καλη εβδομαδα

  Μου αρέσει!

 5. Ιουνίου 18, 2013 13:40

  Μου αρέσει!

 6. Avitus permalink
  Ιουνίου 18, 2013 13:45

  Ε καλά μην τσιμπάς για το Ιράν, ένας μετριοπαθής κληρικός για να μεταρρυθμίσει την περήφανη, και υψηλών αντιστάσεων Ισλαμική Ρεπούπλικα του Ιράν. Τα οξύμωρα δεν έχουν τελειωμό στο Ιράν. Ο αρχιπαπάς είναι αυτός που κάνει κουμμάντο και βασικά είπε στο κόσμο ψηφίστε αυτόν που θέλετε για να μην με ζορίζετε, και μετά θα δούμε πώς θα καπελλώσουμε και αυτό. Υπόψη ο Ροχανί είναι φιλαράκι με τον Χαμεϊνί. Άρα κάπως όπως την Κύπρο, αλλαγή, επανεκκινήση της οικονομίας, αλλά η βλακεία που μας δέρνει η ίδια. Στην Κύπρο η πολιτική βλακεία απλώς είναι σκορπισμένη παντού, στο Ιράν ενσαρκώνεται στον Θρησκευτικό Ηγέτη…

  Άλλα οι Ιρανοί φίλοι μου στο φέισμπουκ λένε καλημέρα ελπίδα, ναι καλά μεσάνυκτα, αλλά πάντα με ένα κοράνι στο χέρι και σημαία μας το Αλλαχού Ακμπάρ.

  Μου αρέσει!

 7. ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
  Ιουνίου 18, 2013 22:07

  Tελικά άρχισε σιγά σιγά να ξετυλίγεται το λουρί και για αυτή την κυβέρνηση λαμβάνοντας υπόψη όλα τα μέχρι σήμερα διαδραματιζόμενα αλλά το βασικώτερο για τις αποφάσεις που ελήφθησαν και ταυτόχρονα για αυτά που έπρεπε να αποφασίσουν και δεν αποφάσισαν.ένα πλήρες κονφούζιο που φαίνεται ότι και ο ίδιος ο Πρόεδρος δεν μπορεί πλέον να ελέγξει λόγω ακριβώς της κάκιστης επιλογής συνεργατών . Με λίγα λόγια η ιστορία επαναλαμβάνεται. Η κομματική επλοκή στα Υπουργεία με τις ανάλογες επισκέψεις και πιθανώς δεν ξέρω με τις ανάλογες εποβολές υπο τύπον συστάσεων. Πάντως σε συγκεκριμένο υπουργείο με πολλές προοπτικές ανάπτυξης φαίνεται ότι κάποιοι ράβουν και κόβουν στα δικά τους μέτρα . Ο Πρόεδρος οφείλει να τα ελέγξει όλαμε διάγνωση αυτά και να βάλει φραγμούς .Με λίγα λόγια να τους δεικτεί. Η όλη εικονα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο είναι για κλάματα και δυστυχώς δεν φαίνεται φώς στην σύραγγα όσο και εάν θέλουν να το ξεπεράσουν.Προσ ωπική μου άποψη με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα θα επέλθει η ανώμαλη προσγείωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ και να αρχίσουν όλα απο το μηδεν πιθανώς και με νέα πρόσωπα και τότε θα αρχίσει σιγά σιγά η ανάπτυξη. Ενα πράγμα θα πώ. Πότε στην ιστορία συνέβηκε οι ξένοι να φέρουν την ανάπτυξη σε ένα τόπο.ΠΟΤΕ. Η ανάπτυξη θα έλθει ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ όταν λάβουμε την τύχη στα χέρια μας ευθέως και τίμια ΟΧΙ ΜΕ ΤΣΑΠΑΤΣΟΥΛΙΕΣ. Η πατρίδα μας έχει υποστεί τόσους τραυματισμούς ,’ειμαστε στο σημείο πρίν την τελική πτώση και ακόμα δεν έχουμε συνέλθει. Απαιτούνται άμεσα ριζοσπαστικά μέτρα εφόσον είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η χώρα είναι σε κατασταση έκτακτης ανάγκης μόνο στα λόγια και όχι με τις πράξεις που επιβάλλεται να γίνουν σε όλα τα μέτωπα.

  Μου αρέσει!

 8. Ανώνυμος permalink
  Ιουνίου 20, 2013 00:46

  Μια πρακτική εισήγηση θα ήταν μια συγγνώμη στον Χριστόφια, μια συγνώμη στο ΑΚΕΛ, μια συγνώμη στον λαό μας και η παραδοχή ότι όλη αυτή την καταστροφή την προκάλεσαν ο τέως διοικητής της ΚΤ Αθανάσιος Ορφανίδης σε συνεργασία με γνώριμους δημαγωγούς της πολιτικής, με λαοπλάνους ιδιοκτήτες και διαχειριστές των Κυπριακών ΜΜΕ και με κάποιους τραπεζίτες συμπεριλαμβανομένου του δήθεν αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου του Β’, που ελαύνονταν από προσωπικά μίση και πάθη εναντίον συγκεκριμένης πολιτικής παράταξης του λαού μας, από προσωπικά δικά τους συμφέροντα, και από συμφέροντα και πολιτικές ξένες προς το συμφέρον του λαού και της γης που τους γέννησε. Θα ακολουθούσε μια παραδειγματική τιμωρία και με καθαρισμένη πια τη μηχανή «Κύπρος» θα ξαναξεκινούσαμε από το μηδέν όπως το 74 μετά την τότε προδοσία.
  Αλλά υπάρχει πράγματι και η παραμικρή έστω σκέψη ανάνηψης; Όταν σας αναφέρουν το ολοφάνερο, το αυτονόητο και το πασιφανές, εσείς τον χαβά σας. Χωρίς να παραδεκτείς τί και ποιός φταίει, δεν πρόκειται να διορθώσεις το λάθος φίλε. Πάρ’ το χαμπάρικαι εσύ και οι ελάχιστοι τίμιοι συνοδοιπόροι σας και μη στρουθοκαμηλίζετε. Στην Κύπρο υπάρχουν και αφελείς αλλά υπάρχουν και πάρα πολλοί μορφωμένοι που βλέπουν τα καμώματα του συμπέθερου και των συνοδοιπόρων του και μειδιούν αηδιασμένοι.

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Ιουνίου 20, 2013 07:44

   Πράγματι. Υπάρχουν πολύ αφελείς. Και το ανωτέρω σχόλιο είναι καλό παράδειγμα. Γιατί ακόμα και να είναι σωστή η περιγραφή της πραγματικότητας που κάνεις, ε, είχαμε κυβέρνηση, είχαμε και πρόεδρο. Οι οποίοι στην καλύτερη περίπτωση αποδείχτηκαν παντελώς άχρηστοι και ανίκανοι για να κάνουν έστω και το παραμικρό για να αποφευχθεί η τραγωδία.

   Και σίγουρα η απολογία είναι πράξη ευγένειας. Που δεν αναμένω από άτομα του επιπέδου του ΦεύγωΜεΤοΚεφάλιΨηλά.

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: