Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μείον 4: Ντίνος, Χριστόδουλος, Κιττής, Κατσουρίδης.

7 Ιουλίου, 2013

Η συγκυρία είναι πολύ προκλητική για να μείνει ασχολίαστη:  για όλους εκκρεμεί υπόθεση, σε κάποιο στάδιο δικαστικής διαδικασίας, που αφορά μίζες.

Μεγάλες μίζες!

Ο κόσμος μετά τα γεγονότα των τελευταίων ετών θέλει αίμα. Θέλει και δικαίωση πως αυτό το κάτι που αιωρείτο, πως δηλαδή  κάποιοι τα παίρνουν αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν αποδείξεις, τώρα βρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης σε μια διαδικασία που είναι δυνατό να οδηγήσει σε καταδίκες και συνεπώς το σύστημα και η δικαιοσύνη θα θριαμβεύσουν.

IMG_9545

Φιλούθκια σε όλους!

Ας πούμε…

Κάθε υπόθεση έχει τις ιδιαιτερότητες της: ο Ντίνος Μιχαηλίδης (και ο γιος του) κατηγορούνται πως έκαναν το βαποράκι στον καταδικασθέντα Άκη Τσοχατζόπουλο αναφορικά με μίζες που προέκυψαν από έξοδα απόλυτα βλακώδη και αχρείαστα: αγορά προηγμένων οπλικών συστημάτων. Ο Σύριος έμπορος αυτών των όπλων έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης αλλά η οικογένεια Μιχαηλίδη πιθανότατα να υποστεί τον εξευτελισμό της παρουσίας ενώπιον δικαστηρίου, κάτι θα έπαιρναν για τον κόπο τους τα πλάσματα, έτσι; Φυσικά, τα πλάσματα δηλώνουν πως είναι αθώοι – όπως πρέπει-,αλλά ταυτόχρονα κλείνουν και το μάτι. Γιατί ο μόνος τρόπος να αποδειχτεί η αθωότητα τους είναι η συμμετοχή στη δικαστική διαδικασία. Και αυτό δεν φαίνεται να επιθυμούν να το κάνουν, αναμένεται να φτάσουν μέχρι Ευρώπας για να πολεμήσουν την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Παλληκάρια πρώτου μεγέθους τα κοπέλια!

Τόση αθωότητα να τους χαρίσω και εγώ!

Ο άλλος αντιπαθέστατος, ο Χριστόδουλος έκανε μια κόρη, ευτύχησε να τη δει να παντρεύεται στο μεγαλύτερο κοινωνικό γεγονός εκείνης της χρονιάς, (νομίζω χώρισε), και η μικρούλα σε ηλικία 25- 30 χρονών έκανε μια εταιρεία διεθνών προδιαγραφών, έκανε μια αγνώστου αντικειμένου εξυπηρέτηση σε κάποιο καλαμαρά κύριο Ζολώτα, που φέσωσε τελικά τη Λαϊκή με εκατοντάδες εκατομμύρια – φίλος του κ. Βγενόπουλου ο κύριος, λένε οι κακές γλώσσες – ο οποίος Βγενόπουλος είχε βρεθεί ως γνωστόν κάτω από περίεργες συνθήκες στην Κύπρο, μπήκε στη Λαϊκή, και … τα λοιπά είναι ιστορία, κουρεμένη ιστορία.

Ε, ο Χριστόδουλος, ήταν τότε Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας!

Ε ρε γαμώ το και να θέλεις να τον στηρίξεις, (που δεν), ταιριάζουν άψογα όλα!

Α, φαίνεται μάλιστα πως ο λογαριασμός στον οποίο κατατέθηκε το εκατομμύριο του Ζολώτα αξιοποιήθηκε μόνο για αυτή την πράξη, και μετά έκλεισε!!!!

Για να είμαστε όλοι ευτυχείς θα μπορούσε η κυρία Αθηνά Χριστοδούλου να δημοσιοποιούσε το είδος των υπηρεσιών που έδωσε στο Ζολώτα, το σχετικό τιμολόγιο, τους λογαριασμούς της λογιστικής εκείνης χρονιάς, και τότε θα φκάλλαμε όλοι φάουσα.

Μέχρι τότε, θα αναμένω αύριο το πρωί να κληθεί εκείνη και ο παπάς της για ανάκριση.

Ο Κιττής και ο Κατσουρίδης εμπλέκονται σε μια σαφώς αριστερή υπόθεση: δεν είναι δυνατόν να αγοράζεται ένα κομμάτι γης (με σκοπό την πώληση) στο 1 και να γίνεται τελική πράξη στο 9! Έλεος δηλαδή! Τόσο παλαβοί ήταν εκείνοι στη ΣΥΤΑ: Πρόεδρος Διοικητικό Συμβούλιο, διευθυντές, συντεχνιακοί, διαχειριστές ταμείου συντάξεων;

Είναι αριστερή η υπόθεση αφού ο φερόμενος ως ο άνθρωπος που κινούσε τα νήματα είναι ο κ. Λίλλης, ένας πολύ large τύπος, που κάνει ένα σωρό έξοδα με τα ριάλια των άλλων. Βασική του ενασχόληση και η προεδρία της ΑΛΚΗΣ – με σαφή ιδεολογικά και πολιτικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την κατάθεση του κ. Λιοτατή που έπαιξε σκοτεινό ρόλο στην υπόθεση ο κ. Λίλλης δανείστηκε κάμποσα ριάλια από εκείνον (για την προέλευση των οποίων θα ήθελα να γνωρίζω), αλλά  δεν του τα επέστρεψε μετά την ολοκλήρωση της πράξης αφού έπρεπε (λέει ο Λίλλης)  να τα πάρουν οι συντεχνίες, πολιτικό κόμμα, ο Κιττής και ο Κατσουρίδης – και δεν έμειναν από το ποσό που φαίνεται να δανείστηκε από τον  Λιοτατή!

Εγώ δεν πιστεύω πως ο κ. Λιοτατής λέει την αλήθεια. Μάλλον δεν πιστεύω πως λέει *όλη* την αλήθεια, αφού η υπόθεση βρωμάει από όπου και να την κοιτάξει κάνεις. Άλλη μια κλασσική περίπτωση get rich quick! Ένας γέρημος και πιθανότατα προοδευτικός , με όραμα Τουρκοκύπριος περνά την πράσινη γραμμή, δουλεύει στον Λιοτατή, αποκαλύπτει πως έχει μεγάλη περιουσία κοντά στο αεροδρόμιο, γιατί να μην την αξιοποιήσουμε του λέει ο μάστρος του;

Προφανώς εμπλέκει τον καλύτερα δικτυωμένο Λίλλη, μετά είναι χάος: έπρεπε να αποδειχτεί πως ο ΤΚς έμενε απ’ εδώ για έξι μήνες για να γίνει η πώληση.

Ε, να μην ρωτήσουμε διάφορους φίλους;

Κατσουρίδης, Κιττής, συντεχνιακοί, και ίσως ακόμα και Συλικιώτης ρωτήθηκαν και συναίνεσαν πως ο Τκς μπορούσε να κάνει την πράξη. Ο άνθρωπος πήρε €1 εκ και ο Λίλλης €9 εκ! Ε, έδωσε λίγο απ’ εδώ, λίγο απ΄ εκεί για να σιγουρέψει το μερίδιο του, δεν έμεινε τίποτα για τον Λιοτατή που είτε του δάνεισε, είτε απλώς απαιτούσε προμήθεια για την ιδέα. (Άσε που φαίνεται πως ο Λίλλης ξεγέλασε και τον Τκ, τον πλήρωσε με επιταγές που δεν είχαν αντίκρισμα!).

Και εδώ τα πράγματα είναι απλά; Που πήγαν τα 9 εκατομμύρια κύριε Λίλλη; Απαιτούμε λεπτομέρειες για κάθε ευρουλάκι. Μα κάθε ευρουλάκι!

Γενικώς: Χάλια.

Γενικώς: Βρωμιά.

(Δεν μπορώ εδώ να μην επισημάνω την υποκρισία του ΑΚΕΛ. *Και πάλι*! Δε γίνεται να το παίζει διπλοπόρτιν: αν υπάρχουν μαφίες να κάτσουν όλοι φυλακή, όχι μόνο οι δεξιοί κακοί! Αν μη τι άλλο σύντροφοι, ο ΔΗΣΥ παίζει πολύ καλύτερα το παιγνίδι του. Εσείς είστε παγιδευμένοι στη στενοκεφαλιά και την προπαγάνδα σας).

Α, και κάτι άλλο που μαθαίνω: εκείνος ο καλός άνθρωπος που εγκατέλειψε πρόσφατα τον Συνεργατισμό για να δώσει  ευκαιρία …στο νέο αίμα, είχε κάτι υποθέσεις των 10 εκατομμυρίων, λέει.

Δάνεια δηλαδή που είχαν δοθεί νομότυπα … λέει.

Ναι, πολύ νομότυπα, για μία εξαιρετική δουλειά όπως φαίνεται: δανείστηκε από μια Συνεργατική με ευνοϊκό επιτόκιο, ας πούμε 2%, και κατάθεσε τα ριάλια σε άλλη με επίσης ευνοϊκό επιτόκιο, ας πούμε 5%.

Ξέρετε πόσο καθαρίζει τον χρόνο; €300000. Χωρίς κανένα ρίσκο, χωρίς να κάνει το παραμικρό.

Έχουμε λοιπόν 4+1 που αν βάλουμε μέσα καμπόσους τραπεζίτες, διάφορους πολιτικούς αλλά και τεχνοκράτες, έχουμε ένα πολύ καλό αριθμό ατόμων που καλό είναι να αποβάλει το κυπριακό πολιτικό μας σύστημα.

Και μετά σου κάνει δηλώσεις και ο Χριστόφιας και δίνει το σύνθημα!

Καλή σας Κυριακή!

*Αποποίηση: το ιστολόγιο και ο διαχειριστής του υιοθετούν πλήρως την βασική αρχή της δικαιοσύνης που λέει πως όλοι είναι αθώοι, μέχρι αποδείξεως της ενοχής τους. Και αυτό πρέπει να ισχύει για όλους, μα για όλους!*

44 Σχόλια leave one →
  1. 7 Ιουλίου, 2013 21:48

    Για σκοπούς ενημέρωσης σας λέω ότι αν είσαι κράτος είναι
    κάτι πολύ συνηθισμένο να αγοράζεις κάτι το 1985 και τελικά να το απαλλοτριώνεις επιτέλους το 2011. Αν πάρω την προεδρ λιμουζίνα πολύ ευχαρίστως να πάρω όλους βόλτα.

    Μου αρέσει!

    • 8 Ιουλίου, 2013 12:15

      Πράκτωρ Strovoliotis 00,5,

      Μπορείς να ΜΑΣ διευκρινήσεις [ΕΣΥ που τα έμαθες ούλλα] πως εμπλέκεται ο Κατσουρίδης και ο Κιττής στην αγοραπωλησία της γης του τουρκοκύπριου και γιατί είναι «αριστερή η υπόθεση»; Ή ποια είναι η σχέση του Λίλλη με το ΑΚΕΛ; Ήταν κάποτε ΕΔΟΝόπουλλο; Ή μήπως ο Λιοτατής δεν είχε αριστερές καταβολές; [Το χρήμα για κάποιους τύπους ανεξαρτήτως τι δηλώνουν ότι πρεσβεύουν πολιτικά, έχει γίνει υπέρτατη αξία, όντας επιχειρηματίες πλέον!]… Οξά νομίζεις ότι οι γενικόλογες αναφορές της “Αλήθειας” σε «συντεχνιακούς» που εμπλέκονται στην υπόθεση αφορούν την ΠΕΟ; Και τι λέει ο Λιοτατής στην κατάθεση του; Μεταφέρει ότι του είπεν ο Λίλλης! Γιατί να πιστέψουμε, είτε τον έναν είτε τον άλλο; Και τί λεει ο Λίλλης γι’ αυτά που τού προσάπτει ο Λιοτατης; Και γιατί τόσο σπουδή από κάποιους να τα υιοθετήσουν. ΕΣΥ, αγαπητέ παλιο-κουμπάρε αφού αμφισβητείς αυτά που λαλεί ο Λιοτατής [γράφεις: «Εγώ δεν πιστεύω πως ο κ. Λιοτατής λέει την αλήθεια»] γιατί μιλάς τότε για «αριστερή η υπόθεση»;

      Μου αρέσει!

      • Epidietitis permalink
        8 Ιουλίου, 2013 13:24

        Ο Στροβολιώτης μπορεί να εξιππάστηκεν, αλλά ούλλη η Σκάλα ξερει τι εγινε. Ξερει και πως επιέσαν ουλλοι που γυρόν να κλεισει η πραξη, αφού η ΑΛΚΗ εχρωσταν παντού. Ολοι ξερουν επίσης ποια στελέχη της αριστεράς εξοφληθηκαν, και ποια εμειναν πίσω. Πιάσε έναν έναν τους προέδρους και θα καταλάβεις Ανεφ.

        Μου αρέσει!

        • 8 Ιουλίου, 2013 14:05

          Epidietitά,

          Σε ποιους «προέδρους […] εξοφληθηκαν» αναφέρεσαι, της “Αλκής”; Κακό είναι αυτό, ή μήπως επιλήψιμο και εμπερικλείει ποινικά αδικήματα; Είναι γεγονός ότι εδώ και καιρό ακουγόταν ότι ο Λίλλης επούλησεν [μαζί με άλλους – ακούστηκε και το όνομα του Φανιέρου ως εμπλεκόμενου κάποια εποχή] έναν χωράφι και ότι [ο Λίλλης] κέρδισε μερικά εκατομμύρια. Αρκετά από αυτά τα χρήματα φαίνεται να πήγαν στην “Αλκή” για παλιά χρέη. Πού εν το κακό; Εκτός κι αν υπάρχουν βάσιμες υποψίες και υπόνοιες ότι η αγοραπωλησία έγινε με δόλο ή στήθηκε με σκοπό από τα κέρδη να ξοφληθούν οι «πρόεδροι» κι άλλοι που είχαν να παίρνουν… Aς το διερευνήσουν κι ας το ψάξουν τότε… Είναι όμως, το μοναδικό ακίνητο [χωράφι] που εκείνη την αποχή αγοράστηκε χαμηλά κι ακολούθως μεταπωλήθηκε σε τρελλά λεφτά; Και τελικά τι αγόρασε [για σκοπούς επένδυσης] το Ταμείο Συντάξεων των Υπαλλήλων της CYTA, το χωράφι ή γραφεία [από τα σχέδια] που θα αναγείρονταν εκεί με σκοπό να τα ενοικιάζει σε τρίτους; [Αν δεν κάνω λάθος το υπό ανέγερση Συγκρότημα ολοκληρώνεται προς το τέλος του τρέχοντος έτους]… Και γιατί όλος ο κόσμος μιλά για τη CYTA κι όχι για το Ταμείο Συντάξεων των Υπαλλήλων της; Μήπως στόχος είναι η υπόσκαψη των αντιδράσεων και αντιστάσεων [του Διοικητικού Συμβουλίου της με προεξάρχοντα τον Προέδρου του] ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του συγκεκριμένου Ημικρατικού Οργανισμού κι όχι μόνο;
          Πέραν τούτων, αν το δούμε και λίγο ιδεολογικοπολιτικά, αλήθεια ποια η σχέση του Λίλλη [ή τού Φαντούση προηγουμένως] με τη μάχιμη Αριστερά;

          Μου αρέσει!

        • Epidietitis permalink
          8 Ιουλίου, 2013 17:52

          Anef_Oriwn πιστεύω πως αν ένα πράγμα γοράστηκε στο 1 και πουλήθηκε στο 9 με πολύτιμα χρήματα του κόσμου, τότε ναι υπάρχει δόλος. Ακόμα και αν κάποια λεφτά δόθηκαν σε ανθρωπους που καταστράφηκαν σχεδόν λόγω της ΑΛΚΗΣ – περίπτωση Νικολαΐδη.

          Μου αρέσει!

        • 8 Ιουλίου, 2013 18:47

          Epidietitά,
          «…αν ένα πράγμα γοράστηκε στο 1 και πουλήθηκε στο 9 με πολύτιμα χρήματα του κόσμου» [στην προκειμένη περίπτωση του Ταμείου Συντάξεων της CYTA], τούτο αποτελεί εγγενές [αρνητικό όπως και πολλά άλλα] γνώρισμα του καπιταλιστικού συστήματος. Και τούτο παρατηρείται ιδιαίτερα σε περιόδους δημιουργίας “φούσκων” [όπως ήταν οι “φούσκες” του Χρηματιστηρίου και των ακίνητων”], οπόταν έχουμε περιορισμένη προσφορά κι αυξημένη ζήτηση με αποτέλεσμα οι τιμές να πηγαίνουν συνεχώς προς πάνω μέχρι να σκάσει η “φούσκα”… Ξέρεις κανένα τρόπο να ελεγχθεί η αύξηση των τιμών; Η καπιταλιστική αγορά δεν είναι ελεύθερη και δεν αυτορυθμίζεται, όπως ΜΑΣ λένε η θιασώτες του συστήματος;
          Με αυτά που λέω δεν σημαίνει ότι υποστηρίζω αυτά τα φαινόμενα, αλλά όλ’ αυτά αποτελούν κομμάτι της καπιταλιστικής οικονομικής και επιχειρηματικής [κερδοσκοπικής] δραστηριότητας. Κι αυτό δεν θα καταργηθεί αν δεν ανατραπεί το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα!

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          8 Ιουλίου, 2013 19:37

          Επιδιαιτητή, πράγματι η κατάθεση Λιοτατή ήταν τόσο λεπτομερής και συγκεκριμένη που όντως με εξέπληξε!

          Μου αρέσει!

      • Kai tora kai panta ... permalink
        8 Ιουλίου, 2013 18:14

        Σύντροφε Anef-Oriwn,

        Αντί να προκαλείς και να ζητάς διευκρινήσεις από τον Strovolioti αν θέλεις το καλό του κόμματός μας την δεδομένη στιγμή η σιωπή είναι χρυσός. Όσον αφορά την μάχιμη αριστερά σε σχέση με το όνομα Φαντούση φαίνεται ότι είσαι εκτός τόπου και χρόνου ή πολύ μικρός στην ηλικία για να γνωρίζεις την ιστορία της οικογένειας αυτής στο χώρο του ΑΚΕΛ. Σεβόμενη το όνομα αλλά και το κόμμα τους η οικογένεια προτιμά να κρατά το στόμα της κλειστό και πιστεύω ντρέπεται για το κατάντημά μας.

        Κάποια ερωτήματα όμως για προβληματισμό σου θέτω:

        α) Γνωρίζεις ότι ο γιος Κατσουρίδη δουλεύει στην εταιρία του Λίλλη?
        β) Γνωρίζεις ότι οι Υπουργοί μας έπερναν φακελάκια για να βοηθούν τον απλό πολίτη?
        γ) Γνωρίζεις ότι σύζυγοι Υπουργών μας έπερναν φακελάκια για να βοηθούν τον απλό πολίτη?
        δ) Υπάρχει επίσης β, γ, δ, ε, ζ, η, θ ,ι, κ, λ, μ, ν , ξ, ο ,π, ρ, σ , τ, υ, φ, χ, ψ, ω

        Αν θέλεις το καλό του κόμματος (όχι όπως τον πρώην πρόεδρο) σαν αγνός αριστερός έλα και εσύ κοντά να καθαρίσουμε το στάβλο του Αυγία ( ΑΚΕΛ).

        Να είσαι σίγουρος ότι ακόμα και η δεξιά θέλει να υπάρχει στην Κύπρο ένα καθαρό ΑΚΕΛ όπως το οραματίστηκαν οι ιδρυτές του.

        Υ.Γ. Strovolioti δυστυχώς ότι δήλωσε ο Λιοτατής στην κατάθεσή του και όχι μόνο είναι αλήθεια.

        Μου αρέσει!

        • 8 Ιουλίου, 2013 19:15

          Kai tora kai panta …,
          Παρ’ όλο που έχω την αίσθηση ότι το σχόλιο ΣΟΥ είναι προβοκατόρικο [μπάζει από παντού και όζει κατινισμού] εν τούτοις θα [ΣΟΥ] πω μερικά φωνήεντα…

          1. Δεν μίλησα γενικώς για την οικογένεια Φαντούση, αλλά ειδικώς για τον πρώην Πρόεδρο της “Αλκής”… [Κι αναφέρθηκα μόνο στα διοικητικά κι όχι σε οτιδήποτε άλλο]…
          2. Μπορείς να αναλύσεις τι εστί το «κατάντημά μας» και τι εννοείς με το «όχι όπως τον πρώην πρόεδρο»;
          3. Σε τί συνίσταται ο «στάβλος του Αυγία» [τού ΑΚΕΛ];
          4. Ναι, «γνωρίζω ότι ο γιος Κατσουρίδη δουλεύει στην εταιρία του Λίλλη»! Αποτελεί αυτό απόδειξη ότι ο Κατσουρίδης ζήτησε από τον Λίλλη ένα εκατομμύριο ευρώ ως προμήθεια για την αγοραπωλησία του ακινήτου;
          5. Θεωρώ ως κατινίστικα κουτσομπολιά αυτά που αναπαραγάγεις στο «β και γ»: Δηλ. «ότι οι Υπουργοί […] και σύζυγοι Υπουργών μας έπερναν φακελάκια για να βοηθούν τον απλό πολίτη»
          6. Ποια είναι τα «β, γ, δ, ε, ζ, η, θ ,ι, κ, λ, μ, ν , ξ, ο ,π, ρ, σ , τ, υ, φ, χ, ψ, ω» που «υπάρχουν»; Θα αναπαράξεις όσα λέει η Δεξιά; Είμαι περίεργος να τ’ ακούσω! [Κι αν δεν το αντιλήφτηκες ήδη έγραψες τα «β, γ, δ»!]…

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          8 Ιουλίου, 2013 19:43

          Οι γνώσεις μου για την μάππα και τα εμπλεκόμενα συμφέροντα ειναι λίγο καλύτερες από εκείνες του ΦεύγωΜεΤοΚεφαλιΨηλά περί οικονομίας. Γνωρίζω όμως πως η οικογένεια Φαντούση όντως ανήκει στην αριστερά. Προφανως «αριστερά» σημαίνει άλλα πράγματα για τον Ανεφ και άλλα για τον Kai tora kai panta.

          Μου αρέσει!

        • 8 Ιουλίου, 2013 20:31

          Strovoliotis,
          Αν δεν αναλύσεις την τοποθέτηση ΣΟΥ «Προφανως “αριστερά” σημαίνει άλλα πράγματα για τον Ανεφ και άλλα για τον Kai tora kai panta» [να ΜΑΣ πεις τις διαφορές!], τότε θα θεωρήσω την παρέμβαση σου στην κουβέντα μου με τον Kai tora kai panta … σαφέστατα προβοκατόρικη!!!

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          8 Ιουλίου, 2013 21:27

          Εννοείται, πως τα κείμενα, οι τίτλοι και τα σχόλια μου ειναι πάντα προβοκατόρικα!

          Η τοποθέτηση μου βασίστηκε μόνο σε αυτό: «Να είσαι σίγουρος ότι ακόμα και η δεξιά θέλει να υπάρχει στην Κύπρο ένα καθαρό ΑΚΕΛ όπως το οραματίστηκαν οι ιδρυτές του.»

          Αν θυμάμαι καλά οποιαδήποτε κίνηση που μεταφέρει το ΑΚΕΛ «δεξιότερα» ή το κάνει «¨αρεστό» στη δεξιά δε σε βρίσκει σύμφωνο.

          Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        8 Ιουλίου, 2013 19:35

        Ανεφ, δεν έχω ντεντεκτιβικές φιλοδοξίες. Άλλωστε βασίστηκα πάνω σε υλικό που έχει ήδη δημοσιοποιηθεί αλλού. (Εκτός από το υλικό για τον Συνεργατισμό).
        Μπορείς να διαβάσεις όλη τη κατάθεση Λιοτατή και να θαυμάσεις! Βρίσκεται στο σύνδεσμο της Offsite που έβαλα στο πρώτο μου σχόλιο. (Προφανώς διαρροή, για ευνόητους λόγους, αλλά τα στοιχεία είναι εκεί, επώνυμα και λεπτομερή.)
        Ως συνήθως όμως διαστρεβλώνεις. Γράφεις αυτό: «ΕΣΥ, αγαπητέ παλιο-κουμπάρε αφού αμφισβητείς αυτά που λαλεί ο Λιοτατής [γράφεις: «Εγώ δεν πιστεύω πως ο κ. Λιοτατής λέει την αλήθεια»]»
        Ενώ στην πραγματικότητα είχα γράψει αυτό: «Εγώ δεν πιστεύω πως ο κ. Λιοτατής λέει την αλήθεια. Μάλλον δεν πιστεύω πως λέει *όλη* την αλήθεια, αφού η υπόθεση βρωμάει από όπου και να την κοιτάξει κάνεις. Άλλη μια κλασσική περίπτωση get rich quick! Ένας γέρημος και πιθανότατα προοδευτικός , με όραμα Τουρκοκύπριος περνά την πράσινη γραμμή, δουλεύει στον Λιοτατή, αποκαλύπτει πως έχει μεγάλη περιουσία κοντά στο αεροδρόμιο, γιατί να μην την αξιοποιήσουμε του λέει ο μάστρος του;»

        Μου αρέσει!

  2. Ανώνυμος permalink
    7 Ιουλίου, 2013 22:41

    Ανεμομαζώματα ανεμοσκορπίσματα για να ξεχνάμε το κούρεμα και τους συμπέθερους, αλλά ο λαός δε μασάει πια. Θα δυσκολευτείτε να τον κρατήσετε σπίτι.

    Μου αρέσει!

  3. Ανώνυμος permalink
    7 Ιουλίου, 2013 22:45

    Είμαι περίεργος για το ρόλο του Χάσικου. Ώρες ώρες νομίζω ότι προσπαθεί να ρίξει τον Νίκαρο.

    Ντίνος

    Μου αρέσει!

    • 8 Ιουλίου, 2013 13:43

      Είναι Κριός στο ζώδιο o Χάσικος οπως ο Περδίκης. Οι πιο πρωτοπόροι. Εγώ περιμένω απάντηση με αίτημα να εργοδοτήσω πολιτική πρόσφυγα χηρα με τρια παιδιά χωρίς 600 εγγύηση. Δεν απαντά τις επιστολές σε τέτοιες περιπτώσεις. Μέχρι abusive message άφησα σε έφηβο που πιστεύω ότι είναι ο γιος του. Δεν είναι Φρίξος ο πεθερός του;Του είπα ότι θα κατάσχω τα έπιπλα του για την πιο πάνω υπόθεση εμπαιγμού. Το εμπαιγμός είναι με αι;

      Μου αρέσει!

  4. 8 Ιουλίου, 2013 13:06

    Μου αρέσει!

  5. 8 Ιουλίου, 2013 14:33

    αν και δεν θα με εξάφνιαζεν να ισχύουν όλα τα πιο πάνω σκάνδαλα να πούμε ότι και η προσωποποίηση μερικές φορές μας φκάλει εκτός των πραγματικών θεμάτων.

    Η περίπτωση Μιχαιλίδη ας πούμε…. Πρώτον ακόμα δεν μας εξηγήσαν οι βουλευτές βάσης ποιας λόγικης επεράσαν νόμο να μην εκδίδουνται πρόσωπα σε άλλες χώρες αν τα αδικήματα εγίναν πριν να μπούμε στην ΕΕ. ή που δεν θκιεβάζουν τους νόμους ή κανονικά βάλλουν ράσσιες σε εγγληματικά στοιχεία.

    Δεύτερον, επείδη είδα τζαι κάτι σχόλια που εχουμίζαν τον στυλιανίδη ότι «τότε» επαρρετήθηκε ξιχάνουμεν νομίζω την ουσία…. Ο πρόεδρος που ήταν ; Εβρώμεν ο ντίνος, δικοί του επαρετούνταν τζαι τον χαβά του ο κληρίδης…. Ε, με έτσι υπουργούς τι κάρτερας… Αλλά το χειρότερο είναι ότι δεν μιλούμε για μια μίζα πάνω σε κανένα γεφυρι ή κανένα δρόμο. Μιλούμε για μίζες πάνω σε ένα θέμα στο οποίο εστήσαμεν ολόκληρη εξωτερική πολιτική – στο οποίο εκερδιθήκαν εκλογές….. είναι τρομακτικό….

    ……….
    η ιστορία τωρά με την ΑΤΗΚ.
    έσσιει την πλάκα του άμαν αρκέψουν τα αλληλοκαρφώματα…. Τζαι επειδή στη μια πάντα το καρφί εν ο χάσικος – δυσκολέφκεσαι τζαι να του πιστέψεις ακόμα τζαι δίκαιο να έσσιει….

    τέλος πάντων… να διευκρινήσουμε κάποια πράματα….. Επείδη άκουα σήμερα το Γ. Γεωργίου του συναγερμού να μιλά για «διασπάθιση δημόσιου χρήματος» να πούμεν ότι ουδέν αναληθέστερο…. Δεν είναι δημόσιο χρήμα τούτο – είναι το ταμείο προνοίας του κόσμου – τζι αν όντως του το εφάαν εν οι εργαζόμενοι που πρέπει να αντιδράσουν.
    Θυμούμαι ένα άρθρο του πολίτη πριν λίο τζαιρο πάλε για το ταμείο συντάξεως που ελάλεν λίον πολλά ότι «πληρώνουμεν τους κυβερνητικούς για να πιάνουν αφορολόγητα δάνεια για αυτοκίνητα»….. Μα συγνώμην εν το ταμείο τους. Αν αποφασίσουν να το χρησιμοποιοήσουν με τούντο τρόπο – με όλο το σέβας αλλά ενεν που τη δουλειά σας….. Εθίχτηκεν ο πολίτης γιατί έσσιει τζαι κάποιους μες τούντο τόπο που μπορούν να δανειστούν άτοκα…. Ε, μπράβο… Χάνουν οι τράπεζες σας τζαι μαραζώνετε ;

    Όποταν τζίηνοι που τωρά κάμνουν πως τους κόφτει γιατί εφάαν το ταμείο προνοίας των υπαλλήλων της ΑΤΗΚ – φαίνουνται το λιόττερο γελίοι…. Γιατί άμαν τα τρων οι τράπεζες ή άμαν καταργείται εντελώς ο θεσμός εν οι πρώτοι χειροκροτητές…. Τωρά κρατεί τους η έγνοια για τα ταμεία…. Μάνα μου ρε εσυγκινηθήκαμεν…..

    Τέλος, να πούμεν τζαι καμιάν αλήθκεια για την ευθύνη και των εργαζομένων για τα ταμεία… Πέρα που μπορεί να τα φάει διαχειριστής, να πούμε ότι δυστηχώς κατά καιρούς εν πολλές φορές που οι εργαζόμενοι οι ίδιοι επαρασύσουνταν που «τα κέρδη που εκάμναν οι άλλοι» τζαι επιέζαν τους διαχειριστές για παραπάνω κέρδη…. Τα παραπάνω ταμεία είχαν ρήτρες γι να μεν παίζουνται τα ρυάλια σε κουμάρκα… Τον τζαιρό κυρίως του ΧΑΚ, όπου εγίναν ψηφοφορίες για να καταργηθούν οι ρήτρες η τεράστια πλειοψηφία των εργαζομένων δυστηχώς εψήφιζεν υπερ….

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      8 Ιουλίου, 2013 19:48

      Στέλιος, σωστός για τους περιορισμούς του νόμου, αλλά τωρα πρέπει να παίζουμε και να κρίνουμε με βάση το τι έχουμε.

      Όσο για τον Στυλιανίδη, ε, τότε πήρε άριστα. Ο Κληρίδης πήρε απροβίβαστο ανεχόμενος τον Ντίνο. Τι άλλο να πω; Έπρεπε ο Κληρίδης να παραιτηθεί για ένα κακό υπουργό;
      Νομίζω υπερβάλλεις.
      Ναι η επένδυση είναι του ταμείου προνοίας, το οποίο όταν έχει ζημιές τις πληρώνει η … ΣΥΤΑ, δηλαδή εσύ και εγώ.

      Για το ταμείο πρόνοιας της ΑΗΚ κάποιος πήγε φυλακή. Να γίνει και εδώ το ίδιο.

      Μου αρέσει!

  6. strovoliotis permalink*
    8 Ιουλίου, 2013 16:33

    Ατε, με το καλόν! Και φυσικά να καούν τα ΜΜΕ γιατί άργησαν να τολμήσουν!

    «Στις 18/7 θα συνεχιστεί η διαδικασία για το θέμα εκτέλεσης του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε εναντίον του πρώην Υπουργού Εσωτερικών, Ντίνου Μιχαηλίδη και του γιου του στις Ελληνικές Αρχές, ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού.

    Κατά τη σημερινή διαδικασία αναγνώστηκαν τα αδικήματα που βαραίνουν τους δύο και πρόκειται για τη νομιμοποίηση προϊόντων εγκλήματος μεταξύ 10/9/1997 20/7/2001.

    Μέχρι τις 18 Ιουλίου, όταν δηλαδή θα συνεχιστεί η διαδικασία, οι δύο οφείλουν να παρουσιάζονται σε αστυνομικό σταθμό τρεις φορές την βδομάδα, ενώ ήδη έχουν παραδώσει όλα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και έχουν καταβάλει το ποσό των 200.000 ευρώ ως αποζημίωση.

    Ο δικηγόρος των δύο, εξέφρασε παράπονο για τον τρόπο αντιμετώπισης των πελατών του τόσο από ΜΜΕ, αλλά και από πολιτικούς αξιωματούχους και Υπουργούς, οι οποίοι όπως είπε παρεμβαίνουν στο έργο της δικαιοσύνης.

    Ο Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης, επισήμανε νωρίτερα σε δηλώσεις του ότι σε περίπτωση που οι δύο συναινούν στην έκδοση τους στις ελληνικές Αρχές, η διαδικασία τελειώνει. Σε διαφορετική περίπτωση είπε, το δικαστήριο καλείται να αποφασίσει εντός 60 ημερών κατά πόσο θα εκδοθούν στις ελληνικές αρχές.

    Το κυπριακό ένταλμα σύλληψης των δύο εκδόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας και την έκδοση του ζήτησε δικηγόρος της Δημοκρατίας, η οποία συνοδευόταν από τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Αρχηγείου και τον ανακριτή της υπόθεσης.

    Οι Αρχές της Ελλάδας εξέδωσαν σε βάρος τους ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, καθώς θεωρούνται ύποπτοι για πιθανή εμπλοκή τους στις παράνομες αμοιβές του πρώην Υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου, μέσω της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

    – See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/54434#sthash.zDslYxYh.dpuf«

    Μου αρέσει!

  7. 8 Ιουλίου, 2013 16:44

    Μου άρεσε το κείμενο σου Στροβ, αλλά λειπουν καποια βασικά σημεία…

    1. το εντόπισε ο Παπαλάγκι….ο Κατσιαρίστρας ηταν υπουργος του Κληρίδη, και η υποθεση δεν αφορα απλα μια μίζα, αφορα το στήσιμο των κυπριακών εκλογών και στην ουσία αφορα εκτός απο υποκλοπή χρημάτων και υποκλοπή ψήφων…εφοσον ο Ντινος θα καταδικαστει, θα πρεπει να θεωρήσουμε πως η εκλογή Κληρίδη ήταν στην ουσία παράνομη….

    2. Παρέλειψες να μας αναφέρεις πως ο αντιπαθέστατος Χριστοδούλου, ήταν η πρόταση του σημερινού Προέδρου για την διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου…ποιό είναι το σχόλιο σου αναφορικά με την πρόθεση του Νίκου να διορίσει διοικητή της Τραπεζας απο την οποια κρεμμεται το μελλον του τόπου, ένα ατομο που σημερα θα έπρεπε να εν φυλακη…

    3. Δεν μας εξηγείς με ποιο τροπο εμπλέκεται ο Κατσουρίδης στην ολη υποθεση με την ΑΤΗΚ. Διευκρινησε παρακαλω.

    4. Αν όντως αποδειχθεί πως η υπόθεση της ΑΤΗΚ είναι ένα «αριστερό σκάνδαλο» – τότε θα πρέπει να αποποιηθείς την συνήθη σου προπαγάνδα, πως η κυβερνηση Χριστόφια απετυχε επειδή αρνήθηκε να παίξει με τους όρους του συστήματος. Ένα τετοιο σκάνδαλο αποδεικνύει πως μια χαρά ήξερε η κυβερνηση Χριστόφια να παιζει με αυτούς τους όρους.

    Άρα πρεπει να αποφασισεις. Θελεις μια αριστερα που δεν παιζει με το συστημα ή μιαν αριστερα που παιζει;

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      8 Ιουλίου, 2013 19:52

      Δις, είσαι ανικανοποίητη βλέπω.

      Ε, όχι και παράνομες εκλογές!
      Στο 2: η εισήγηση ήταν άθλια.
      Στο 3. Διάβασε την κατάθεση Λιοτατή στο σύνδεσμο του πρώτου μου σχολίου.
      Στο 4: Μπορεί να είσαι *και* αχάπαρος *και* να παίρνεις και μίζες. Αυτό δεν αποκλείεται, και ξεχνάς πως οι παράνομες μίζες εξοργίζουν τους τίμιους παίχτες του παιγνιδιού και του συστήματος, περισσότερο από τους πολέμιους τους.

      Μου αρέσει!

      • 8 Ιουλίου, 2013 21:36

        2. Η εισηγηση ήταν άθλια;!;! Στροβ!!! Μιλούμε πως η Κυπρος κρεμμεται απο την Τραπεζα Κυπρου. Εσύ δηλαδη δεν βλεπεις διαπλοκή πισω απο αυτη την εισηγηση; Εγω εν δικαιουμαι να πω τον Νικο Αχάπαρο δηλαδη; Πε μου ενα σοβαρο λογο γιατι να μην τον πω αχάπαρο!

        3. Διάβασα την κατάθεση Λιοτατή μόλις τώρα. Και εχω πολλες απορίες….δηλαδη πρεπει να πιστεψω πως ο Κατσουριδης πηρε 1 εκ. και το ΑΚΕΛ καποια πολλα λεφτα αλλα ο Άντρος δεν είχε ιδέα;…αλλα ήξερε π.χ ο Κυρίτσης και ο Κιττής, οτι το ΑΚΕΛ πηρε μίζα…ε καλά ποιος επηρεν αυτη τη μιζα εκ μερους του ΑΚΕΛ; ο καφετζής του κομματος;…εν σου φαινεται για μεγαλη πατατα εσενα αυτη η καταθεση;

        είμαστε σιγουροι οτι αυτος ο Λιοτατής εννε λαμογιο;; Να πιστεψω πως δανεισε 1,6 εκ. έτσι χωρίς κερδος;; Ποιο κερδος θα ειχε, γιατι δεν το αναφερει; Δεν λεει καν, πως π.χ δανεισα 1,6 εκ. με την συμφωνια οτι θα παρω πισω 2 εκ.

        Ποιός επιχειρηματιας δινει αυτα τα λεφτα χωρίς κερδος;

        Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          8 Ιουλίου, 2013 21:44

          2. Ναι, σε αυτό το θέμα δικαιούσαι να χαρακτηρίσεις τον πρόεδρο αχάπαρο. Ευτυχώς ήταν μόνο η πρόθεση.
          3. Μα, δεν είχε ιδέα ο Αντρος;

          Για τον Λιοτάτή δεν γνωρίζω. όπως μπορείς να διαβάσεις στο κειμενο, σε τρεις περιπτώσεις τουλάχιστον βάζω ερωτήματα για την ακεραιότητα του. Τα ερωτήματα σου για αυτό το άτομο ειναι βάσιμα.

          Μου αρέσει!

        • 8 Ιουλίου, 2013 22:09

          Strovoliotis,
          Τζιαι μετά λαλείς μου ΕΜΕΝΑ ότι «ως συνήθως […] διαστρεβλώνω»… Άφησ’ τα «Εγιώ εν τζιαι…» τζι’ αποφάσισε επιτέλους τι πιστεύεις για την κατάθεση Λιοτατή!

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          8 Ιουλίου, 2013 22:14

          Πιστεύω ό,τι έγραψα! Δεν με πείθει, αλλά οι λεπτομέρειες που γράφει ειναι πολύ πειστικές για να είναι όλα λαφαζανιές. Μπορεί και να ειναι ο ίδιος ο εγκέφαλος της ιστορίας. Από τη στιγμή όμως που υπάρχει ένορκη κατάθεση, να κλιθούν όλοι να πουν την άποψη τους. Ξέρεις μεταξύ των απλοϊκών επιλογών της διαλεκτικής σου: άσπρο – μαύρο, δεξιός – αριστερός, υπάρχουν και άπειρες χροιές του γκρι.

          Μου αρέσει!

  8. 8 Ιουλίου, 2013 20:44

    Μου αρέσει!

    • Απο Πλατεια Βάθης permalink
      11 Ιουλίου, 2013 18:45

      Πολυ επικαιρο και στοχευμενο. Ευγε, το εσωσα και εγω.
      Νασαι καλα…
      Θα σας πληροφορησω οσονουπω και για καποιες αλλες (;;) μιζες… Ελλαδικες αλλα και Κυπραϊκες, οπως λενε… ετσι, για να ‘χετε κατι και εσεις να «παιζετε»… οχι ολα εμεις !!

      Μου αρέσει!

  9. strovoliotis permalink*
    8 Ιουλίου, 2013 22:28

    Κρίμα να φτάνουν σε αυτά τα άκρα οι δυο νούσιμες εφημερίδες που προτιμώ….

    Ημερομηνία: 08.07.2013 | 17:27
    Ο λόγος τώρα στον Γενικό Εισαγγελέα
    Δύο ισχυρισμοί, πολλά τα ερωτήματα στην αντιπαράθεση Χριστόδουλου – Εκδότη «ΠΟΛΙΤΗ»
    Του Παναγιώτη Τσαγγάρη

    Εντείνεται η αντιπαράθεση μεταξύ Χριστόδουλου Χριστοδούλου και «Πολίτη». Τα ερωτήματα καλείται να απαντήσει ο γενικός εισαγγελέας.
    Πράματα και θάματα προκύπτουν από την συνέντευξη του Χριστόδουλου Χριστοδούλου στην «Κ», η οποία δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση την περασμένη Κυριακή (διαβάστε την εδώ). Από τη μια δημιουργούνται ερωτήματα για το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ που ο κ. Χριστοδούλου παραδέχτηκε ότι έλαβε η εταιρεία της θυγατέρας του από τον εφοπλιστή κ. Ζολώτα και από την άλλη εξίσου σημαντικά ερωτήματα δημιουργούνται για την καταγγελία του κ. Χριστοδούλου εις βάρος του εκδότη του «ΠΟΛΙΤΗ».

    Για την πρώτη περίπτωση, ο κ. Χριστοδούλου παραδέχθηκε ότι εταιρεία της θυγατέρας του όντως έλαβε προκαταβολικά το ένα εκατομμύριο ευρώ από την εταιρεία του κ. Ζολώτα για συμβουλευτικές υπηρεσίες 10 χρόνων. Το ποσό μάλιστα καταβλήθηκε, όπως είπε ο κ. Χριστοδούλου, «με την υπογραφή του Συμβολαίου».

    Τα εκατομμύρια
    Η δεύτερη περίπτωση, προέκυψε στην απόδοση από πλευράς του κ. Χριστοδούλου άλλων κινήτρων στην εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗ», για τον πόλεμο, όπως είπε, που άνοιξε η εν λόγω εφημερίδα εναντίον του.

    Συγκεκριμένα ο κ. Χριστοδούλου, ισχυρίστηκε ότι μετά από καταγγελία που έγινε στην Κεντρική Τράπεζα ενόσω ήταν Διοικητής προχώρησε σε έρευνα εις βάρος εταιρειών του εκδότη της εφημερίδας.

    Η καταγγελία αφορούσε ότι «είχαν παραβεί τον περί Συναλλάγματος Νόμο που αποτελεί ποινικό αδίκημα γιατί δεν έφεραν στην Κύπρο περίπου 45 έως 62 εκατομμύρια δολάρια και, δεύτερον, το ενδεχόμενο να μην εκπληρώθηκαν οι φορολογικές υποχρεώσεις του κ. Γιάννη Παπαδόπουλου… Ο κ. Παπαδόπουλος πούλησε τις επιχειρήσεις του αυτές, την Amer και μία άλλη, στην αμερικάνικη Nielsen και έφερε στην Κύπρο 5 εκατομμύρια δολάρια. Για τα υπόλοιπα 40 εκατ. δολάρια είπε ότι τα πήρε κάποιος Σαουδάραβας φάντασμα, αγνώστων στοιχείων ακόμη».

    Ο κ. Χριστοδούλου υποστήριξε ακόμη ότι «στους φακέλους της Κεντρικής Τράπεζας εντοπίστηκαν πράγματα και θάματα. Στη συνέχεια όρισα τριμελή επιτροπή, η οποία μου υπέβαλε εμπεριστατωμένη έκθεση πενήντα σελίδων την οποία απέστειλα στον γενικό εισαγγελέα της Δημοκρατίας και επιλήφθηκε του θέματος η Αστυνομία. Μετά καταρτίστηκε από τον γενικό εισαγγελέα κατηγορητήριο εναντίον του κ. Γιάννη Παπαδόπουλου και το θέμα προωθήθηκε προς το δικαστήριο. Όμως η υπόθεση αυτή ουδέποτε έφθασε στα δικαστήρια, γιατί ασκήθηκε αναστολή διώξεως (nolle prosequi)».

    «Στημένη υπόθεση»
    Η εφημερίδα με σημερινό της δημοσίευμα απορρίπτει τα όσα υποστηρίζει ο κ. Χριστοδούλου και κάνει λόγο για «ψευδέστατους ισχυρισμούς» και υποστηρίζει ότι η έρευνα κατά των εταιρειών του κ. Παπαδόπουλου έγινε από πλευράς του κ. Χριστοδούλου, εκδικητικά λόγω άλλων δημοσιευμάτων τότε στον ΠΟΛΙΤΗ που αφορούσαν την αποκάλυψη ίδρυσης εταιρείας από πλευράς της κόρης του τότε Διοικητή που είχε σχέση με τραπεζικά θέματα και σεμινάρια. «Σε μια άψογη, όπως αποδείχθηκε, συνεργασία με τον τότε εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Άκη Παπασάββα και τον Φίλιππο Βρόντο από την αστυνομία, στήθηκε μια υπόθεση… ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος ζήτησε από τον κ. Πέτρο Κληρίδη κατά την πρώτη κιόλας μέρας του διορισμού του στη θέση του γενικού εισαγγελέα να προχωρήσει άμεσα στην καταχώρηση ποινικής υπόθεσης εις βάρος του Γ. Παπαδόπουλου, εκδότη του «Π», γιατί θα παραγραφόταν το κατ’ ισχυρισμόν αδίκημα. Ο κ. Κληρίδης καταχώρησε όντως αγωγή, πλην όμως 4-5 μήνες αργότερα, όταν θα ξεκινούσε η δικαστική διαδικασία, διαπίστωσε τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του στη Νομική Υπηρεσία ότι δεν υπήρχε υπόθεση εναντίον του εκδότη του «Π» και αυτεπάγγελτα αποφάσισε την απόσυρσή της».

    Τα ερωτήματα και ο Εισαγγελέας
    Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις ωστόσο προκύπτουν αρκετά ερωτήματα για την περίπτωση του Εκδότη (αφού για την άλλη υπόθεση διεξάγεται ήδη έρευνα από τις αρμόδιες Αρχές) μερικά εκ των οποίων είναι:

    – Γιατί αποσύρθηκε η υπόθεση; Ποιο ήταν το αιτιολογικό της απόσυρσης;
    – Γιατί δεν αφέθηκε το Δικαστήριο να αποφανθεί εάν υπήρχε ή όχι υπόθεση;
    – Πληρώθηκαν οι φορολογίες που έπρεπε;
    – Τι εισέπραξε ο εκδότης από αυτή την πώληση; Τι ποσό ήρθε Κύπρο; Και σε τι ποσό πληρώθηκε φόρος;
    – Ισχύει ότι «Σαουδάραβας φάντασμα» είχε εμπλοκή στην αγοραπωλησία;

    Ο Γενικός Εισαγγελέας θα πρέπει να παρέμβει σε αυτή τη δημόσια αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ της εν λόγω εφημερίδας και του κ. Χριστοδούλου, ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα, αφού ήταν ο ίδιος τότε που κατέθεσε το κατηγορητήριο στο Δικαστήριο και αποφάσισε να αρχίσει δικαστική διαδικασία εναντίον του εκδότη (η εφημερίδα «Π» υποστηρίζει σήμερα ότι αυτό έγινε μετά από υπόδειξη του τότε Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου) και ο ίδιος ήταν, όπως παραδέχεται και ο ΠΟΛΙΤΗΣ σήμερα, που απέσυρε τελικά την υπόθεση χωρίς να την αφήσει να εκδικαστεί και να αποφανθεί το δικαστήριο εάν υπήρχε ή όχι υπόθεση.

    Η «Κ» επικοινώνησε με το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα αλλά δεν κατέστη δυνατό να συνομιλήσουμε μαζί του ακόμη, έως την στιγμή που δημοσιεύτηκε το ρεπορτάζ.

    Η απάντηση της «Καθημερινής» σε σχόλιο του «Πολίτη»
    Η λήψη και η δημοσίευση της συνέντευξης του κ. Χριστόδουλου Χριστοδούλου από την «Καθημερινή» έγινε με αμιγώς δημοσιογραφικά κριτήρια. Ασφαλώς όταν ζητήσαμε συνέντευξη από τον κ. Χριστοδούλου δεν γνωρίζαμε τι επρόκειτο να ισχυριστεί. Η δημοσίευση των όσων καταγγέλλει σε βάρος του εκδότη του «Πολίτη» κ. Γιάννη Παπαδόπουλου έγινε μετά από προβληματισμό και ασφαλώς ουδόλως σημαίνει ότι η «Καθημερινή» τα υιοθετεί.

    Ως εκ τούτου θεωρούμε κακόπιστο το σχόλιο της εφημερίδας «Πολίτης» ότι «ο τρόπος με τον οποίο λήφθηκε η συγκεκριμένη συνέντευξη είναι προσβλητικός για τη δημοσιογραφία». Απόδειξη τούτου, το γεγονός ότι η εφημερίδα «Πολίτης» στο κύριο θέμα της έκδοσης της Δευτέρας, αντλεί επιχειρήματα σε βάρος του κ. Χριστοδούλου από τη συνέντευξη που έδωσε στην «Καθημερινή». Επιπλέον, στην ίδια έκδοση η εφημερίδα μας δημοσιεύει ρεπορτάζ για τον εφοπλιστή κ. Μιχάλη Ζολώτα, ο οποίος, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Πολίτης», είχε οικονομικές συναλλαγές με την εταιρεία της θυγατέρας του κ. Χριστοδούλου. Μάλιστα η «Καθημερινή», επικαλείται την εφημερίδα «Πολίτης», τεκμήριο της απαρέγκλιτης προσήλωσής της στις αρχές της δεοντολογίας, την οποία υπηρετεί ευλαβικά για 90 και πλέον χρόνια, χωρίς να επαίρεται ότι παραδίδει μαθήματα δημοσιογραφίας. Κριτής της είναι το αναγνωστικό της κοινό και κανένας άλλος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
    Χριστοδούλου: Τελευταία φορά που ασχολούμαι με τον «ΠΟΛΙΤΗ»

    http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=139617

    Μου αρέσει!

  10. Μάριος Θρασυβούλου permalink
    9 Ιουλίου, 2013 00:28

    Ο Λιοτατής δεν θα είναι προφανώς ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου, αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι διαθέτει τόση δημιουργική φαντασία ώστε να εμπλέξει συγκεκριμένους ανθρώπους σε μια ψεύτικη ιστορία, ενώ είναι αθώοι. Και μάλιστα αναφέροντας τόσες λεπτομέρειες. Συνήθως σε έτσι περιπτώσεις, η αλήθεια βγαίνει στην επιφάνεια από κάποιον που του γέλασαν στη μοιρασιά. Τίποτε από όλα αυτά δεν εκπλήττουν. Το ΑΚΕΛ δεν έχει προσανατολισμό, το σωστό δρόμο τον έχασε από καιρό, πάθος και όραμα δεν έχει, γραφειοκράτες έχει μπόλικους, κάποια ανώτερα στελέχη συμπεριφέρονται από καιρό σαν σκέττοι επιχειρηματίες κάνοντας τεράστιες περιουσίες. Τόσα και τόσα ακούγονται για τον Κατσουρίδη. Πώς μπορεί να είναι τυχαία; Για τον Χριστοδούλου και τον Μιχαηλίδη , δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο. Μόνο να τους βλέπεις, τους απεχθάνεσαι…

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      9 Ιουλίου, 2013 08:34

      Μάριε συμφωνούμε. Για αυτό το λόγο με ενοχλεί τόσο πολύ η υποκριτική επίκληση αρχών και άλλων παπαριών όποτε μπουν στη γωνιά.

      Μου αρέσει!

  11. 9 Ιουλίου, 2013 01:38

    Καλά, ποιον ακριβώς εν το σκάνδαλο δαμαί; Ότι το ταμείο αγόρασε πχ σε σκανδαλωδώς ψηλή τιμή; Μα αφού η αντιπρόταση για το χωράφι των συμφερόντων Χάσικου, προσφερόταν σε ανάλογη τιμή. Το σκάνδαλο που είναι; Όποιος αγόραζε την περίοδο 2005-2009 ήταν χαμένος που σιέρι,
    Που ακριβώς έγινε η διασπάθηση και που είναι το παράνομο στην όλη υπόθεση;

    Ήταν κομπίνα καπιταλιστικού τύπου; Ναι. Την οργάνωσαν συμφέροντα που πρόσκεινται στο λ. κίνημα. Ναι. Αλλά το κάχρι των ερευνητών τωρά εν ακριβώς ότι εν εκαταφέραν τζιείνοι την κομπίνα., όχι γιατί έγινε κομπίνα.
    Ναι,έχουν ξοφληθεί δάνεια της Αλκής, από τον πρόεδρο της με την πράξη του.
    Ναι, εν κάπως φανερό ότι εγελάσαν του Λιοτατή, τζιαι εκρεμμάσαν τζιαι αλλό έναν απ ότι καταλαβαίνω.

    Τον Κατσουρίδη εν μπορούμε να τον αντιμετωίζουμε έτσι αντιδιαλεκτικά έννεν; Του τύπου «αφού ακούεται, άρα έσιει βάση».

    Εν αριστερές τούντου είδους οι πράξεις-αγοραπωλησίες; Όχι φυσικά. Αλλά το έγγλημα θα ήταν να γίνονται σε σοσιαλισμό. Όι στον καπιταλισμό.
    Δηλαδή ποιος που μας ζει σοσιαλιστικά σε τούντο περιβάλλον

    Καλά του εκάμαν του Χάσικου τζιαι του κάθε Χάσικου αν με ρωτάτε.
    Αλλά έπρεπε μεταξύ κατεργαρέων να υπάρχει τιμιότης τζιαι να τηρηθούν οι συμφωνίες. Αν ετηρούνταν, εν θα τους επιανναν το πόιν τους.
    Που αν με ρωτάτε τζιαι παλε, εν έχουν υπόθεση οι ερευνητές.

    Ξεκάθαρα θέλουν να τρωθεί το κύρος της Σύτα, να υπάρξει διάσπαση διοίκησης-εργαζόμενων, να συνεχιστεί η πολεμική ενάντια στην Αριστερά τζιαι γεννικά να ορμήξουν με βία στους ημικρατικούς, τα εργασιακά κλπ.

    Ιδίως όταν μπροστά μας έχουμε θέμα κατσιαρίστρα, πυραύλων και ενδεχομένως και Χάσικου αν λαλήσει κανένα πουλλάκι, κορυδαλλός στη συγκεκριμένη περίπτωση…

    Όλοι μας θέλουμε μια νέα αριστερά. και κανείς μας δεν είναι ευχαριστημένος από τα αδιέξοδα και τα παραπατήματά της. Αλλά ταυτόχρονα πρέπει τζιαι να κατανοούμε πως η βάση της οικονομίας διαμορφώννει τζιαι τες συνειδήσεις των μαζών. Τζιαι το κίνημα της μαζικής αριστεράς, έννεν εκτός που τούντες πραγματικότητες.

    Σε όσους φυσικά θέλουν να περάσουν το μήνυμα «ότι όλοι είναι το ίδιο» γιατί έτσι εξυπηρετούν τις στοχεύσεις τους ή νιώθουν πως επιβεβαιώνονται, ξέρω ότι δεν υπάρχει τρόπος να τους πείσω εγώ ή κανένας άλλος πως δεν είναι έτσι τα πράματα..,

    Δεν διαφωνώ όπως πως «κατά τζιει πάμεν» αν δεν διαφοροποιηθεί η κατάσταση έγκαιρα προς την αριστερή κατεύθυνση που το κίνημα.

    Τζιαι τούτο θα γίνει μόνο όταν αλλάξουν τζιαι οι οικονομικοκοινωνικές συνθήκες. Πρέπει να ωριμάσουν, ή άτε τζιαι να τες ξεγεννήσεις, αλλά ναν ενιαμηνίτικες, αλλλιώς θα το σκοτώσεις το μωρό. Το θέμα είναι να είσαι έτοιμος τζιαι να έσιεις μαζικό τζιαι δεμμένο κίνημα. Τζιαι υπάρχει, παρά τον πόλεμο ένθεν κι ένθεν.

    Οι προτάσεις του ΑΚΕΛ για έξοδο που το ευρώ, για έξοδο που το μνημόνιο, καθώς τζιαι η εξαγγελία για ολοκληρωμένη πρότση ανασχεδιασμού της οικονομίας, έστω τζιαι στα καπιταλιστικά πλαίσια εφόσον δεν αλλάζουν δραματικά οι συνθήκες περιφερειακά τζιαι παγκόσμια, εν σωστές κινήσεις.

    Εμείς δεν κρίνουμε το ΑΚΕΛ που την μηδενιστική πλευρά που τα θέλει όλα τώρα, ούτε τζιαι που την δεξιά που θα το ήθελε σαν τα μούτρα της.

    Το κρίνουμε σαν ένα ζωντανό τζιαι μεταβαλλόμενο κομμάτι της κοινωνιας, οπως εν η κοινωνια η ιδια.

    Τζιαι λέμε πως εν το πιο υγιές κομμάτι της, το πιο δημοκρατικό. Τζιαι πάνω του θα κτίσουμε.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      9 Ιουλίου, 2013 08:46

      Νέε,

      Το πρόβλημα είναι και σκάνδαλο, είναι επίσης και κακοδιαχείριση. Αν μπορούσε κάποιος να αγοράσει με 1 και να μεταπουλήσει στο 9, ε, που ήταν ο τελικός αγοραστής να ψάξει για ανάλογες «ευκαιρίες»;

      Άσε που το ψηλό κόστος θα μεταφραστεί σε ζημιά στην τελική επένδυση, την οποία δε θα πληρώσει φυσικά το λαϊκό κίνημα. Τη ζημιά στο ταμείο την καλύπτει απ’ ότι αντιλαμβάνομαι ο … εργοδότης αν είναι δυνατόν!

      Το κάχριν μου εμένα είναι για όλες τις κομπίνες. Όπως έγραψα και στη Δις, όταν παίζεις σε ένα σύστημα, όταν αποδέχεσαι τους υφισταμένους όρους του παιχνιδιού, νοιώθεις πολύ άσχημα αν κάποιοι σε ξεγελούν και κάνουν μαφίες – είτε προκειται για αριστερούς είτε για δεξιούς. Με λυπεί που ακόμα και εδώ βρίσκεις τρόπο να διαχωρίσεις τις καλές από τις κακές κομπίνες!

      Και με λυπεί πως λες πως στον καπιταλισμό το σύστημα δουλεύει *μόνο* με κομπίνες, υπονοώντας το γενικότερο σκάρτο του είδους, σε αντιπαράθεση με τον σοσιαλισμό όπου προφανώς όλα δουλεύουν τέλεια, – η ουτοπία που λέγαμε παλιά.

      Μου αρέσει!

      • 9 Ιουλίου, 2013 11:28

        Ας τα κλαμούθκια Στροβολιώτη, δαμαί επροπαγάνδιζες για μήνες υπέρ του πλέον αχρείου κομπιναδόρου ως που τζιαι φκάλετε τον πρόεδρο, τζιαι έπιαν σε τωρά ο πόνος τζιαι η λύπηση;

        Ας τ αυτά. Δεν υπάρχουν καλές και κακές κομπίνες. Υπάρχει καπιταλισμός τζιαι αστικό σύστημα που τη μιαν, τζιαι η ελπίδα για πραγματική δημοκρατία που την άλλη, προσωπικά δεν απορρίπτω την ιδιωτική πρωτοβουλία μες τον σοσιαλισμό, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Το πόσο ξετσίππωτη τζιαι αντιθεσμική εν μια κομπίνα εν ένα ζήτημα που διαβαθμίζεται. Όπως το μνημόνιο Χριστόφια τζιαι το μνημόνιο του Αναστασιάδη πχ.

        Δηλαδή θα καλοδιαχειριστεί το σύστημα ο Χάσικος; Αμφιβάλλει κανένας ότι η πραγματική ρεμούλα τωρά ξεκινά. Όπως τζιαι ότι επήρε σάρκα τζιαι οστα με χρηματιστήριο/πυραύλους;

        Ο συμψηφισμός εν το πραγματικό σκάνδαλο δαμαί. Το ότι κρύφκεστε, αριστεροί, δεξιοί, ροζέ, ερμαφρόδιτοι κ.ο.κ πίσω που το δάκτυλό σας.

        Τζι εφάνηκε τζιαι στες εκλογές του Φλεβάρη. Μπροστά σε Μαλά τζιαι ΑΚΕΛ επιάσετε Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-Ευρωκό, είτε άμεσα είτε έμμεσα διά της αποχής, τζιαι τωρά σερβίρετε μας λύπη δήθεν;

        Υπήρχε μεγαλύτερη οικονομική-συστημική κομπίνα που την εκλογή Κληρίδη το 98 τζιαι τωρά του Αναστασιάδη;

        Πέτε τζιαι καμιαν αλήθκεια.

        Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          9 Ιουλίου, 2013 12:01

          Το ανωτέρω κιστημένο ντελίριο το ονομάζεται στην αριστερά «διαλεκτική;»

          Μου αρέσει!

        • 9 Ιουλίου, 2013 12:11

          Όσα δεν φτάνει η αλεπού-στροβολιώτης…

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          9 Ιουλίου, 2013 12:36

          Ρε νέε αντί για παροιμίες ρίξε μια ματιά στον καθρέφτη! Ενώ το αρχικό σου σχόλιο ήταν αρκετά διαλεκτικό και ψύχραιμο, στη συνέχεια χάθηκες στην προπαγάνδα της «Γνώμης» φαίνεται.

          Εκτός αν έπιασες καμιά εσωτερική πληροφόρηση από το δικαστηριο στη Λάρνακα και έχασες τη ψυχραιμία σου!

          Μου αρέσει!

  12. strovoliotis permalink*
    9 Ιουλίου, 2013 19:59

    Και η ανάρτηση του Ανεφ σχετική με το θέμα, «κλέβει και σχόλια από εδώ 🙂
    http://aneforiwn.blogspot.com/2013/07/1152013.html

    Μου αρέσει!

  13. Απο Πλατεια Βάθης permalink
    11 Ιουλίου, 2013 18:56

    ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΜΕ DEUTSCHE BANK, ΤΤ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ. ΜΑΥΡΑ ΔΑΝΕΙΑ, CDS ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ.
    http://olympia.gr/2013/07/11/%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-deutsche-bank-%CF%84%CF%84-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7/

    » ΣΕ ΛΙΓΟ, Η “ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ”. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΜΑΣΤΕ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η περιβόητη δόση, δεν πληρώνει μισθούς και συντάξεις αλλά τα κοράκια του ΔΝΤ! ΑΚΟΥΡΕΥΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!

    ΠΟΣΕΣ ΜΙΖΕΣ ΕΔΩΣΕ Η DEUTSCHE BANK στα ελληνόφωνα καθάρματα για τις επαναγορές ομολόγων;

    Γιατί στην Κύπρο η ταρίφα ήταν 2,5 – 5%.

    Όσο για τους τραπεζίτες που δεν απαντούν, θα υποχρεωθούν να απαντήσουν. Πολύ σύντομα μάλιστα.

    Deutsche Bank AG (DBK), perennially among the top three in global credit markets, made billions of dollars of loans to banks worldwide since 2008 and accounted for them in a way that obscured their continuing risk to investors….»

    σσ. Προσωπικα εχω παψει να ασχολουμαι με αυτην την «χειραγωγημενη ζουγκλα» των χρηματιστηριακων, ομολογων και παραγωγων. Δεν ειμαι ειδικος και τα συμπερασματα μου τα εχω οριστικοποιησει. Τι χιλια σκανδαλα, τι ενα εκατομυριο σκανδαλα… το ιδιο κανει…
    Οσο για την μεταφραση του «ποιητη», δεν την εχετε αναγκη.
    Εχω μεγαλο ενδιαφερον να διαβασω τα σχολια σας.
    καλο απογευμα

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      12 Ιουλίου, 2013 07:33

      Δεν γνωρίζω το θέμα, αλλά επί της αρχής: που είναι το κακό στο να αποπληρώνει κάποιος τα χρέη του;

      Μου αρέσει!

      • Απο Πλατεια Βάθης permalink
        12 Ιουλίου, 2013 17:15

        κε Στροβολιώτη, εχω καταλαβει σωστα οτι ασχολησθε κυρίως με το κατα Μπερνακε «σπανιο μέταλλο»… ητοι χρυσο, και οχι με τα τραπεζιτικα γενικοτερα; Ας ειναι, ουδεν μεμπτο…

        …. επι της αρχης, και λεω και εγω :
        Αλλο πραγμα το «δικο μου προσωπικο δανειο» που εγγυομαι με την ΔΙΚΗ ΜΟΥ περιουσια και το αποδεχομαι με την ΔΙΚΗ ΜΟΥ υπογραφη (οπου και παραπεμπει η ερωτηση σας), και αλλο…
        ….Το «Κρατικο δανειο» που υπογραφει ΑΛΛΟΣ (εκπροσωπος μου…) με εγγυηση ΚΡΑΤΙΚΗ , παιρνει μιζα επι του εποιτοκιου (!!!), χρεωνει το Κρατος ΜΟΥ (και ολους μας).
        Το «παιγνιο συμφεροντων» πως εξελισεται στις δυο περιπτωσεις;; Ειναι το ιδιο;;
        Εις υγειαν των κοροϊδων … !! 😉

        Αρα… η απαντηση στην ερωτηση σας ειναι : αναλογα ποιος ειναι ο «καποιος» που χρεώνεται και ποιος ειναι ο «καποιος» που πιστωνεται !!

        Επι του πιεστηριου νεωτερα :

        Eνιαίος Mηχανισμός Eξυγίανσης για την Τραπεζική Ένωση
        Γράφει ο Πόρτα – Πόρτα (σσ σας τον συνιστω απεριφραστα)

        ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ !!

        Αγγλικο Κειμενο : ” The European Commission has today proposed a Single Resolution Mechanism (SRM) for the Banking Union. “

        Ελληνικο κειμενο : ” Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε σήμερα πρόταση σχετικά με τη θέσπιση Ενιαίου Μηχανισμού Εξυγίανσης (ΕΜΕ) για την Τραπεζική Ένωση.”………
        http://olympia.gr/2013/07/12/e%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%82-m%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-e%CE%BE%CF%85%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CF%81/

        Ελληνικο κειμενο : ” Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε σήμερα πρόταση σχετικά με τη θέσπιση Ενιαίου Μηχανισμού Εξυγίανσης (ΕΜΕ) για την Τραπεζική Ένωση.”

        δλδ το resolution σημαινει εξυγιανση ! χαχα

        Λεει ο Μπαροζος : ” Δεν μπορούμε να εξαλείψουμε τον κίνδυνο μελλοντικών τραπεζικών
        χρεοκοπιών, αλλά με τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης και το Ταμείο Εξυγίανσης, το βάρος
        των ζημιών στο μέλλον θα το επωμίζονται οι ίδιες οι τράπεζες και όχι οι Ευρωπαίοι
        φορολογούμενοι “….. (συνεχεια)

        Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          15 Ιουλίου, 2013 07:00

          Φίλε από Πλατεία,

          Εγώ δε βλέπω διαφορά. Ακόμα και αν αποδειχτεί πως κάποιος έπαιρνε μίζα, πρέπει να καταδικαστεί, και να του ζητηθεί επιστροφή της μίζας, συν η ποινή για την πράξη του.

          Ε, το υπόλοιπο είναι πληρωτέο!

          Ανεξαρτήτως όμως του ανωτέρω, το κούρεμα από το οποίο είχε επωφεληθεί το ελληνικό δημόσιο (καταστρέφοντας έτσι την Κυπριακή οικονομία), είναι τόσο μεγάλο που υπερκαλύπτει τυχόν μίζες οποιοδήποτε και να ήταν το μέγεθος τους. Άσε που είναι πολύ πιθανόν να έχουμε και νέο κούρεμα, των θεσμικών πλέον δανειστών.

          Μου αρέσει!

  14. strovoliotis permalink*
    15 Ιουλίου, 2013 13:50

    Δείτε και αυτό:

    http://www.newsit.com.cy/default.php?pname=Article&art_id=125447&catid=9

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.