Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέα από τη Συρία.

28 Αυγούστου, 2013

Οι πύραυλοι Tomahawk φαίνεται θα είναι το βασικό όπλο που θα χρησιμοποιηθεί στις επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας.

Μπορεί ο Μπαν Γκι Μουν να ζητά από ένα κουφό ακροατήριο να δοθεί μια ακόμα ευκαιρία στην ειρήνη, ζητά ακόμη το αυτονόητο, την ολοκλήρωση δηλαδή της επιθεώρησης που κάνουν συνάδελφοι του από τον ΟΗΕ στη Συρία, αλλά φαίνεται πως τα πρωτοβρόχια στην περιοχή μας θα αποτελούνται από τεχνητή βροχή.

Την οποία παράγει μια εταιρεία με ετήσιο τζίρο λίγο μεγαλύτερο από το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της Κύπρου.

Tomahawk

Tomahawk

Πηγή.

Οι Tomahawk είναι από τα όπλα εκείνα που αφαιρούν την ανθρωπιά από τον πόλεμο. Εκτοξεύονται από πλοία ή υποβρύχια που βρίσκονται πάρα πολύ μακριά από τον στόχο τους, έχουν δικές τους μηχανές και σύστημα πλοήγησης, και κάνουν μεγάλο μπαμ όταν κτυπήσουν.

Με αυτό τον τρόπο ελαχιστοποιείται η πιθανή απώλεια ζωών στους επιτιθέμενους, και μεγιστοποιείται ο κίνδυνος για τους αμυνόμενους, αφού όσο χειρουργικά και αν είναι τα κτυπήματα, το σημάδεμα γίνεται από μακριά, πολύ μακριά.

Βασικά θα είναι κάτι σαν ηλεκτρονικό παιγνίδι μεγάλης κλίμακας με πολύ θόρυβο για όσους βρεθούν εκεί κοντά.

Για τους κακούς που θα βρεθούν εκεί κοντά.

Και ποιοι είναι άραγε οι κακοί;

Υπάρχουν τρεις επιλογές:

  1. Κακοί είναι αυτοί που ξεκινούν ένα πόλεμο.
  2. Κακός είναι αυτός που χρησιμοποιεί όπλα που σκοτώνουν με τρόπο διαφορετικό από αυτό που αποδέχεται η πλειοψηφία ως χμμμ, αρκούντως ανθρώπινο. Κακοί είναι αυτοί που προκαλούν  δηλαδή ένα πόλεμο.
  3. Κακός είναι ακόμα εκείνος που προσπαθεί να διώξει την κυβερνήση του, με τρόπο μάλιστα και ιδέες που παραπέμπουν σε μια κατάσταση αρκούντως χειρότερη από την παρούσα.

Άρα;

 

Άρα η πιο κάτω καρικατούρα που τριγυρίζει στο δίκτυο είναι απόλυτα ορθή:

Η κατάσταση ειναι σαφής.

Η κατάσταση ειναι σαφής.

Η κατάσταση είναι συγχυσμένη, πολύπλοκη και δύσκολη να ξεκαθαρίσει.

 

Όσοι επικαλούνται απλοϊκά συνθήματα όπως: «ναι στην αυτοδιάθεση των λαών», ή «όχι στους ιμπεριαλιστές», είναι απλώς ανίκανοι να αντιληφθούν…

Δεν συμπαθώ τον Άσσαντ, δεν συμπαθώ τους φανατικούς του αντιπάλους, η χώρα τους χρειάζεται κάτι καλύτερο, αλλά τι;

Όπως καταλαβαίνω τα πράγματα ο Άσσαντ είχε αρχίσει να παίρνει το επάνω χέρι σε βάρος των αντιπάλων του, και μετά ξαφνικά, μια μέρα εμφανίστηκε μια καλά στημένη περίπτωση χρήσης χημικών όπλων – η απο καιρό κόκκινη γραμμή του Ομπάμα.

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;

Πολλές φορές, αλλά είναι εδώ ο σκοπός άγιος;

Σίγουρα δεν έχουν καμιά σχέση με άγιους η Ρωσία και η Κίνα. Αντιδρούν όπως πάντα αγνοώντας αρχές, δίκαια και λοιπές μαλακίες, και ποντάρουν απόλυτα υποκριτικά στα δικά τους ευτελή συμφέροντα. Ή πιο σωστά, λειτουργούν εξ αντανακλάσεως…

Είναι υποκριτές.

Ίσως περισσότερο και από τους δυτικούς που έχουν τώρα «κλειδώσει» τις επιλογές τους, και θα χτυπήσουν ό,τι και να γίνει. Δεν είναι τώρα ώρα για επιχειρήματα και τεκμηριώσεις.

Το πρώτο μπαμ μπορεί να γίνει ενώ θα βρίσκονται ακόμη στη Συρία οι επιθεωρητές.

Ο Άσσαντ και οι όμοιοι του πρέπει να φεύγουν. Το κακό είναι πως σε τέτοιες χώρες με βαθιά παράδοση δικτατορίας, με ανεπαρκή συστήματα αστικής δημοκρατίας, η αποχώρηση των κακών δεν γίνεται ποτέ με ομαλό τρόπο.

Η ιστορία ήταν η ίδια στις χώρες – αποικίες που απέκτησαν ανεξαρτησία, η ιστορία ήταν η ίδια στις χώρες που πέρασαν από κομμουνιστική δικτατορία, η ιστορία επαναλαμβάνεται στις καθόλου ανοιξιάτικες περιπτώσεις της περιοχής μας.

 

 

32 Σχόλια leave one →
  1. ΙΤΤ permalink
    28 Αυγούστου, 2013 21:49

    Αβέρωφ Νεοφύτου 28/9/13:
    «Δεν μπορεί να είμαστε μέλος της ΕΕ και να κάνουμε δικές μας εξωτερικές πολιτικές ή να είμαστε σε διάσταση. Το επιχειρήσαμε στην περίπτωση των εμπορευματοκιβωτίων με την πυρίτιδα, να κρατήσουμε ικανοποιημένους τον φίλο μας τον Άσαντ και να μην κακοφανήσουμε τους Ιρανούς, και ίσως μία άλλη χώρα, και στο τέλος βιώσαμε το Μαρί. Αυτή είναι η όλη η ουσία. Στο τέλος φυσικά δεν κρίθηκαν οι πολιτικές και μπήκαν στη φυλακή οι πυροσβέστες που πήγαν να σβήσουν την φωτιά. Άρα, η εξωτερική πολιτική είναι σημαντική και η Κύπρος δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως τρίτος, ως τέταρτος πόλος. Πρέπει να διαλέξει. Είμαστε στην Ευρώπη, ακολουθούμε τις πολιτικές τις ευρωπαϊκές. Η ΕΕ είναι συνδεδεμένη με ένα σύστημα ασφαλείας και συνεργασίας», πρόσθεσε.
    Ξανά.
    Το επιχειρήσαμε στην περίπτωση των εμπορευματοκιβωτίων με την πυρίτιδα, να κρατήσουμε ικανοποιημένους τον φίλο μας τον Άσαντ και να μην κακοφανήσουμε τους Ιρανούς, και ίσως μία άλλη χώρα, και στο τέλος βιώσαμε το Μαρί.

    Εδώ το ζώον παραδέχεται ότι άλλα ή άλλοι φταίνε για το μαρί και όχι ο ήλιος, η υγρασία, το στέγαστρο, ο Παπακώστας κι’ ο Χριστόφιας. Χωρίς να το θέλει παραδέχεται αυτό που και ο τελευταίος σκεπτόμενος πολίτης σ’ αυτό τον τόπο υποψιάστηκε από την αρχή. Δολιοφθορά για να τιμωρηθεί ο Χριστόφιας και η πολιτική του που δεν ήταν ευθυγραμμισμένη με τις ιμπεριαλιστικές πολιτικές της Δύσης. Από δικούς μας προδότες που εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα λέω εγώ.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      28 Αυγούστου, 2013 21:53

      Πράγματι, η δολιοφθρά στη νοημοσύνη μας από τον Χριστόφια ήταν ιμπεριαλιστική προπαγάνδα!

      Ρε αμπάλατε σχολιαστή, ήταν ανάγκη να μου θυμίσεις τον Χριστόφια πάλι, και να με κάνεις να εκτεθώ;

      Μου αρέσει!

  2. ΙΤΤ permalink
    28 Αυγούστου, 2013 21:50

    28/8/13

    Μου αρέσει!

  3. Ανώνυμος permalink
    28 Αυγούστου, 2013 22:01

    Επιχειρήσαμε διαφορετική πολιτική και την πληρώσαμε. Οι φίλοι του κυρίου «Δεσμεύομαι να Μη Δεκτώ Κούρεμα Καταθέσεων» δεν ανέχονται τέτοια μπαϋράκια.

    Μου αρέσει!

  4. Νίκος Αχιλλέως permalink
    28 Αυγούστου, 2013 22:28

    Η θέση του ανώνυμου σχολιαστή έχει μια βάση. Θυμάμαι ότι και ο Πολυβίου, διαβάζοντας το περιβόητο πόρισμα του αναφέρθηκε στην «καταστροφική» πολιτική Χριστόφια να κρατήσει τα εμπορευματοκιβώτια, ενώ έπρεπε να τα παραδώσει από ‘κει κι’ από δω που του έλεγε η Ε.Ε. οι ΗΠΑ κλπ. Όλα αυτά όμως δεν είχαν σχέση με την αιτία της έκρηξης. Υποτίθεται ότι η έκρηξη έγινε λόγω ασύγνωστης αμέλειας του Χριστόφια και του Παπακώστα και του Μάρκου Κυπριανού και άλλων. Ή μήπως και ο Πολυβίου πλαγίως, μας πληροφορούσε για τα πραγματικά αίτια της έκρηξης, αλλά εμείς πάνω στο αντιΑΚΕΛικό ντελήριο ακούγαμε και δεν καταλαβαίναμε;

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      29 Αυγούστου, 2013 07:12

      Έκρηξη δε θα γινόταν αν δεν υπήρχαν τα εμπορευματοκιβώτια. Η αποκλειστική ευθύνη για την παρουσία τους εκεί ανήκει σε ένα άνθρωπο. Και όταν παίζεις με επικίνδυνα παιγνίδια, έξω από θεσμούς και ζητήματα (τα εμπορευματοκιβώτια δεν χρεώθηκαν ποτέ στην ΕΦ), ε, τότε μπορεί να πάθεις και ζημιά. Όλη η ζημιά οφειλόμενη στην αχαπαροσύνη και στο πείσμα.

      Ειναι φαιδρή η θεωρία περί δολιοφθοράς.

      Μου αρέσει!

      • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
        31 Αυγούστου, 2013 18:27

        Τομε κακό θα γινόταν ούτως ή άλλως . Και όταν λέω το κακό εννοώ τεράστια συμβατική ‘εκρηξη. Δεν το λέω για να δικαιλογήσω κανένα διότι για να γίνει μία τέτοια έκρηξη σίγουρα υπάρχουν και ευθύνες. Στο θέμα μας όμως. Εάν δεν γινόταν η έκρηξη στο Μαρί σίγουρα ( και μάλιστα με μαθηματική ακρίβεια) η έκρηξη θα γινόταν στις αποθήκες της Ε.Φ. στην περιοχή Λεμεσού με τεράστιες συνέπειες και πιθανό και μεγαλύτερες και το κυριότερο πιθανό να συνέβαινε και επι σημερινής διακυβέρνησης. Έχει δημοσιευτεί για τις τεράστιες ποσότητες που καταστράφηκαν και που ακόμα θα καταστραφούν και κατα συνέπεια η έκρηξη στο Μαρί πρόλαβε μία άλλη τεράστια έκρηξη. Και τούτο γιατί είμαστε ΑΧΑΠΑΡΟΙ Σε πολλά θέματα. Και τούτο προκύπτει διότι σε θέσεις κλειδιά μπαίνουν πάνατα σχεδόν , στην πλειοψηφία τουλάχιστο οι κατώτεροι. Αυτή είναι η πραγματικ΄’οτητα και μήν υποτιμάτε το γεγονός αυτό. Η έκρηξη στο Μαρί ήταν το έναυσμα, η αιτία αν θέλετε να αποτραπεί μία άλλη σίγουρα τεράστια καταστροφή.
        Θεωρώ ότι έστω εκ των υστέρων θα έπρεπε κάποιοι υπηρεσιακοί να βγούν και να ζητήσουν συγγνώμη τουλάχιστο εκ μέρους της υπηρεσίας τους αν μή τι άλλο για την αχαπαρωσύνη σε τέτοιου είδους θέματα. Η Κυπριακή Δημοκρατία και κατα επέκταση ο Κύπριος φορολογούμενος πάντοτε διέθεταν και διαθέτουν μέχρι σήμερα για την ασφάλεια αυτού του κράτους. Αυτή μήπως δεν φάνηκαν αντάξιοι της εμπιστοσύνης που τους επέδειξε αυτή η χώρα ???Και εννοώ όλους τους εμπλεκόμενους μηδενός εξαιρουμένου. Ακόμα και αυτούς τους βουλευτές.

        Μου αρέσει!

    • 29 Αυγούστου, 2013 09:07

      Όχι μόνο δεν είχαν χρεωθεί ποτέ στην ΕΦ τα εμπορευματοκιβώτια, αλλά τα κλειδιά του χώρου όπου φυλάσσονταν (γιατί ήταν περιφραγμένος) τα είχε το Τμήμα Τελωνείων!!!

      Μου αρέσει!

      • Ανδρέας Ονουφρίου permalink
        29 Αυγούστου, 2013 09:35

        Επομένως ο διοικητής Α. Ιωαννίδης δεν είχε καμία υποχρέωση να στείλει εκεί τους στρατιώτες του να σκοτωθούν ε; Τους δολοφόνησε λέτε;
        Εγώ όμως θυμάμαι ότι η Ε.Φ. ανάλαβε να τα προσέχει και τοποθέτησε και σκοπούς. Δεν χρεώθηκαν στην Ε.Φ. διότι δεν επρόκειτο να τα χρησιμοποιήσει στην υπηρεσία της. Είναι απλό το θέμα όταν δε θέλεις να διαστρεβλώσεις την καταγραφή των γεγονότων για να βλάψεις τον πολιτικό σου αντίπαλο.

        Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          30 Αυγούστου, 2013 06:32

          Είναι πολύ απλό: αν δεν ήταν εκεί τα εμπορευματοκιβώτια δε θα γινόταν η έκρηξη.

          Μου αρέσει!

      • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
        31 Αυγούστου, 2013 18:30

        Δεν είναι έτσι τα πράγματα . Την απόλυτη ευθύνη της φύλαξης την είχε η Εθνική Φρουρά. Το υλικό ήταν σε στρατιωτική περιοχή και κανένας δεν έφερε ένσταση τουλάχιστο με βάση τα όσα γράφτηκαν για την εκεί εγκατάσταση τους.

        Μου αρέσει!

  5. 28 Αυγούστου, 2013 22:57

    Μου αρέσει!

  6. Έλενα permalink
    29 Αυγούστου, 2013 00:57

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      29 Αυγούστου, 2013 07:14

      Υλικό που αφορά τη ΧΑ δεν ειναι ευπρόσδεκτο, εκτός και αν στόχο έχει την προβολή διαφόρων περιπτώσεων κρετινισμού.

      Μου αρέσει!

  7. 29 Αυγούστου, 2013 18:44

    Είπα να κάμω μιαν προσπάθεια να δω καλοπροαίρετα τους προβληματισμούς που θέτει στο κείμενο του ο Blogοδεσποτης Strovoliotis, [παρά την δίκην πατάτας αξιωματική τοποθέτηση του «Όσοι επικαλούνται απλοϊκά συνθήματα όπως: “ναι στην αυτοδιάθεση των λαών”, ή “όχι στους ιμπεριαλιστές”, είναι απλώς ανίκανοι να αντιληφθούν…»] και να σχολιάσω κάποια πράγματα… Όμως τα απαντητικά σχόλια του στη συζήτηση που ακολούθησε με αποθάρρυναν… Δεν αξίζει τον κόπο! Καλή υπομονή σ’ όσους προσπαθούν να πουν κάτι το διαφορετικό!

    Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε κάποια στιγμή να δούμε και πόσο δημοκρατικά λειτουργούν οι αναπτυγμένες(;) αστικές δημοκρατίες πέραν από τις «αποικίες που απέκτησαν ανεξαρτησία […] τις χώρες που πέρασαν από κομμουνιστική δικτατορία … [και] … τις καθόλου ανοιξιάτικες περιπτώσεις της περιοχής μας» και τί τέλος πάντων είναι αυτές οι πολυδιαφημιζόμενες ευρωπαϊκές αρχές και αξίες…
    Κι ας μην ξεχνάμε ότι σήμερα στον κόσμο κατά 99% εν καπιταλισμός που υπάρχει… Και στη Συρία και στο Ιράν και στη Σαουδική Αραβία και στην Αίγυπτο και στην Ζιμπάμπουε και στη Γουατεμάλα και το Αφγανιστάν και στη Ρουάντα και στη Ρωσσία ακι στη Βουλγαρία και φυσικά και στη Κύπρο…

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      30 Αυγούστου, 2013 06:36

      Ανεφ, που πάει η διαλεκτική σου; Τα απλοϊκά μου συνθηματα *γιατί* ειναι λανθασμένα; Μπορείς μήπως εσύ να εξηγήσεις την κατάσταση με ανάλογο «συνθηματικό» τρόπο; Ναι, στον κόσμο έχουμε βασικά καπιταλισμό, που δεν δουλεύει παντού το ίδιο καλά, ή ακόμα «καλά». Γιατί θα έπρεπε; Υπάρχει σύστημα που αποδεδειγμένα θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον καπιταλισμό και να δουλεύει παντού με απόλυτα τέλειο τρόπο;

      Μου αρέσει!

    • Avitus permalink
      9 Σεπτεμβρίου, 2013 11:00

      Στο Ιράν υπάρχει πολιτικό ισλάμ. Δεν έχει καμιά σχέση με τον καπιταλισμό, μάλλον οικονομικό μοντέλο βουντού. Σαν το δικό μας ένα πράμα, αλλά εμάς χωρίς τις κυρώσεις. Δεν λειτουργεί ο καπιταλισμός όπως τον αντιλαμβάνεται κάποιος που δεν το έζησε ή δεν διάβασε να δει τι παίζει. Εξ άλλου ο ιδρυτής αυτής της θεόπνευστης δημοκρατίας είπε, ότι δεν κάναμε την επανάσταση για την τιμή της παττίχας. Με άλλα λόγια οι μουλάδες έχουν άλλες έννοιες πέρα από την διαχείριση του καπιταλισμού — εξοπλισμός της Χεζμπολλάχ, πνευματική και σωματική τρομοκρατία παντός κάθε είδους αντιφρονούντα, ετέλειωτο φαγοπότι με τα λεφτά του πετρελαίου και ένα συγκεκριμένο μοντέλο Ισλάμ το οποίο σου το βαράνε στο κεφάλι από το πρωί μέχρι το βράδι. Αν αυτό είναι καπιταλισμός, εγώ είμαι Κινέζος!

      Μου αρέσει!

  8. 29 Αυγούστου, 2013 18:58

    HELP!

    Προσπαθώ να εντοπίσω στα αρχεία του ΡΙΚ εκείνη την -προ μερικών ημερών -«ανάλυση» του Γ. Ιακώβου … στην οποία με στόμφο αναφέρει πως «δεν πρόκειται να κινηθούν οι Αμερικάνοι, δεν μπορούν», κτλ.

    Αλλα δεν βρίσκω το clip πουθενά. Νομίζω ήταν στο «από μέρα σε μέρα» ή στο δελτίο των 18:00 και -αν θυμάμαι καλά -η παρουσιάστρια ήταν ξανθιά.

    Μου αρέσει!

  9. 29 Αυγούστου, 2013 19:21

    Ρε gamoto, εν μεγάλος ο πειρασμός και δεν τον αντέχω: «Έκρηξη δε θα γινόταν αν δεν υπήρχαν τα εμπορευματοκιβώτια.» — Κι ένα κατάστημα χρυσαφικών δεν θα κινδύνευε να το ληστέψουν αν δεν είχε μέσα χρυσαφικά!

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      30 Αυγούστου, 2013 06:48

      Μα ειναι φυσικό να υπάρχει κάπου ένα κατάστημα, ή ένας φούρνος, ή μια ψησταριά – και σε κάθε περίπτωση οι ιδιοκτήτες οφείλουν να λαμβάνουν μέτρα ασφάλειας, σωστά; . Τα εμπορευματοκιβώτια τι γύρευαν εκεί. Και αν εκείνος που επέλεξε να τα κρατήσει στο νησί μας, επέλεξε να μην τα καταστρέψει ηταν στοιχειωδώς υπεύθυνος, δε θα βεβαιωνόταν προσωπικά πως ειναι φυλαγμένα και φρουρημένα με ασφάλεια; Γιατί στον Χριστόφια αποδίδω το 100% της προσωπικής πολιτικής ευθύνης για το γεγονός. Περίπου μας τα φόρτωσε, και ξέχασε τις πρακτικές συνέπειες της παρουσίας τους.

      Μου αρέσει!

      • Θόδωρας permalink
        30 Αυγούστου, 2013 23:42

        Να μη ξεχνάμε όμως ότι οι κρατικοδίαιτοι ειδικοί επί του θέματος τον πληροφορούσαν για το ακίνδυνο του υλικού. Γιατί λοιπόν να ανησυχεί; Ήταν φυλαγμένα και φρουρημένα σε μια πάνοπλη ναυτική βάση γεμάτη με το αναγκαίο προς τούτο προσωπικό. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Μετά από χρόνια ίσως μάθουμε την πραγματική αλήθεια.

        Μου αρέσει!

      • Avitus permalink
        9 Σεπτεμβρίου, 2013 11:04

        Ολάν η ΕΦ με την αποτρεπτική της (αν)ικανότητα ανέλαβε να τα διαφυλάξει. Υπάρχουν εξάλου και διαβεβαίωσεις από Υπουργούς, Αρχηγούς και Υπαρχηγούς. Είναι τέτοια η κουλτούρα της ΕΦ, όπου δεν μπορεί κανείς να πει κάτι στον ΠτΔ. Μια χαρά πρόεδρε, μεν φοάσαι. Άμα τους πήρε και τους σήκωσε, θυμήθηκαν όλοι ότι είχαν επιφυλάξεις. Ο δε καλαμάρας, είχε τόσες πολλές επιφυλάξεις που πήγε στην Ελλάδα και έμεινε και δεν θέλει να ξανάλθει. Αλλά αυτός ο άνθρωπος είχε την ευθύνη της αποτρεπτικής μας δύναμης.

        Αχαμπαριάν ο Χριστόφιας δεν λέω, αλλά ουδέποτε τους είπε κοπέλια πιάστε τα εκρηκτικά και ανατινακτήτε. Υπάρχουν σοβαρότατες ευθύνες και για την ΕΦ, αλλά το κάναμε γαργάρα και έφταιξε μόνο ο Υπουργός. Η στρατιωτική ηγεσία προφανώς διοικεί άλλο στράτευμα από αυτό που διοικεί ο Υπουργός!

        Μου αρέσει!

  10. Ανώνυμος permalink
    30 Αυγούστου, 2013 00:03

    Το θέμα είναι οι περίεργες δηλώσεις του Αβέρωφ εν τη αφελεία του, ίσως και εν τη αλαζονία του ελέω εξουσίας. Να κάνουμε ότι επιτάσσουν οι προσταγές των Δυτικών για να μην παθαίνουμε Μαριά (το Μαρί-τα Μαριά). Ακόμα και ο Στροβ το ίδιο λέει (όχι εν τη αφελεία του, ούτε εν τη αλαζονία του αλλά εν τη μαλακία του προφανώς).

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      30 Αυγούστου, 2013 06:50

      Ο ανώνυμος με το υψηλό IQ, ξεχνά κάτι πολύ βασικό: *είμαστε* δυτικοί – και δεν νομίζω οποιοσδήποτε που τα έχει τετρακόσια να επιθυμούσε κάτι άλλο.

      Μου αρέσει!

      • Avitus permalink
        9 Σεπτεμβρίου, 2013 11:14

        Θα προτιμούσα να ήμουν Ελβετία. Αυτοί οι δυτικοί μου φαίνονται κάπως άτσαλοι και αμπάλατοι. Όσες επεμβάσεις έκαναν στην Μέση Ανατολή εξελίχθηκαν καταπληκτικά. Και τώρα πάλι προς την δόξα τραβούν.

        Δεν πρέπει να είσαι με την Δύση για να κάμεις κράτος δικαίου και να διαχειρίζεσαι τα θέματα σωστά και να έχεις ένα ορθό οικονομικό μοντέλο – και δεν μιλώ για τον κομμουνισμό του Άνευ. Στο κάτω κάτω και η Ελλαδίτσα στην Δύση ανήκει, αλλά τώρα τελευταίως με τον Π/Θ που επικοινωνεί με τον ύψιστο (του) η οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, έδεσε περίφημα και με τον πνευματικό σκοταδισμό που απειλούσε να κάνει το come back και τώρα έχουμε ένα Ελλαδιστάν. Να μας ζήσει να το χαιρόμαστε! Και εδώ τα ίδια, Δύση, Ορθοδοξία, παπαδοκρατία, κομματοκρατία και απέραντη αχαπαροσύνη. Οι δυτικοί τουλάχιστον έχουν τους τόμαχοκ και καθαρίζουν, εμείς ούτε τα εκρηκτικά μας δεν μπορούμε να τα διαφυλάξουμε. Οπότε ας κοιτάξουμε τα του οίκου μας και ας αφήσουμε την Δύση να κάνει αυτό που κάνει καλύτερα πραξικοπήματα, επεμβάσεις, χειρουργικά κτυπήματα χωρίς παρέπλευρες απώλειες και διάφορα άλλα σενάρια του χολυγουντ.

        Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          12 Σεπτεμβρίου, 2013 17:33

          Να γελάσω ή να κλάψω εδώ;

          Μου αρέσει!

  11. Ανώνυμος permalink
    30 Αυγούστου, 2013 22:13

    Είμαστε δυτικοί. Απλοϊκή σκέψη επιπέδου μυρμηγκίου ο μαλάκας με τα τετρακόσια. Λες και δεν πρέπει να είσαι πρώτα άνθρωπος και μετά όλα τ’ άλλα. Κι’ ο Χίτλερ δυτικός ήταν. Κι’ οι φούρνοι του. Θαυμάστε!

    Μου αρέσει!

  12. ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
    31 Αυγούστου, 2013 18:41

    Σχετικά με το πιο πάνω αρθρο που γίνεται αναφορά για δημοκρατία , κομμουνιστική δικτατορία κ.λ.π. εμένα δεν με εκπλήττει το τί επικρατεί διότι η ίδια μου η χώρα απο Δημοκρατική κατάντισε να κυβερνάται με διατάγματα και μάλιστα με την σφραγίδα των εκλελεγμένων αντιπροσώπων μας. Και επιδή Στροβολιώτη μίλησες για για κομμουνιστική δημοκρατία θα αναφέρω τα εξής που είναι όντως πραγματικότητα. όταν ανέλαβε η αριστερά την εξουσία πολλοί απο την αντίπερα όχθη στην αντιπολίτευση έλεγαν ότι θα γίνουν κρατικοποιήσεις. Ε τελικά τα διατάγματα και τις κρατηκοποιήσεις τα εφαρμόζει η δεξιά και φιλελεύθερη παράταξη. Που φτάσαμε δηλαδή .Και ας μήν πεί κάποιος πάλι ότι είναι λόγω της αριστεράς. Υπήρχαν και άλλοι τρόποι. Επέλεξαν όμως οι φιλελεύθεροι τόσο στην δύση αλλά και οι δικοί μας την εφαρμογή των προνοιών της δικτατορίας του προλεταριάτου. Με μία όμως διαφορά. Οι δικοί μας το εφάρμοσαν σε βάρος του απλού λαού του εργαζόμενου με αποτέλεσμα να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό που κτίστηκε με αγώνες και θυσίες.

    Μου αρέσει!

    • Κώστας Ιωάννου permalink
      3 Σεπτεμβρίου, 2013 16:09

      Ρε strovolioti, με το να μην αντιλαμβάνεσε εσύ και οι ομοιοπαθείς σου, ότι εάν απαλλάσσονται οι καθύλην αρμόδια και τα ρίχνουμε πάνω σε ένα πρόεδρο που, για ένα εξειδικευμένο θέμα, που την μιαν εν τζιαμέ τζιαι την άλλη ενεν τζιαμέ, απλώς και μόνο για να ικανοποιήσουμε τα κομματικά ανθρωποφάγα αισθήματα, ποιος σου εγγυάτε ότι δεν θα ξαναγίνει και άλλο Μαρί τζιαι πάλε στοχευμένα να «αγανακτούν» οι άλλοι? Επιτέλους ξυπνάτε γιατί γίνατε εργαλεία της πολιτικής του κερατά, που λαλεί τζιαι ο χάσικλος.

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.