Skip to content

Ναι, ναι μεν αλλά, αλλά…

Οκτώβριος 30, 2013

Ναι…

Πιστεύω πως ναι, γενικά μιλώντας, η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη χειρίζεται ορθολογιστικά και με σοβαρότητα το ζήτημα της οικονομίας.

Υπάρχει σωρεία στρεβλώσεων που έχουν δημιουργηθεί μέσα από δεκαετίες κακοδιαχείρισης των δημοσίων οικονομικών, αμελούς αν όχι εγκληματικής διαχείρισης των τραπεζών, και γενικότερα μια λογική του να ζούμε μεγαλομανώς και πολύ, πάρα πολύ  πέραν των δυνατοτήτων μας.

Είναι πολύ δύσκολη η επούλωση των πληγών που έχουν δημιουργηθεί την περασμένη πενταετία αφού πέραν από την κακή διαχείριση είχαμε και την άγνοια, ή χειρότερα τη συνειδητή άρνηση του απελθόντος προέδρου να γνωρίσει τα περί του τρόπου λειτουργίας της αστικής καπιταλιστικής οικονομίας.

Εννιά χρόνια μετά το σχέδιο Ανάν, δεν είναι εύκολη δουλειά η ανατροπή των νοοτροπιών δεκαετιών, οι οποίες μάλιστα πήραν  τεράστια ώθηση με τον εθνικιστή πρόεδρο που είχαμε την πενταετία 2003 -8, και τον δειλό πρόεδρο που είχαμε την επόμενη.

Πράγματι, όποιος καίγεται από τη σούπα, φυσάει και το γιαούρτι, άρα βλέπω πολύ θετικά την μέχρι στιγμής ευφυή διαχείριση των λυσοφοβικών συμμάχων από τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Ναι μεν αλλά…

Αυτές οι συνεχείς αψιμαχίες με το αμετανόητο ΑΚΕΛ και τον ασύλληπτα αχιούμορο Γιώργο Λουκαίδη ποιο σκοπό εξυπηρετούν; Ο κόσμος ξέρει πολύ καλά τι έκανε (και κυρίως τι δεν έκανε) ο Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ. Δεν χρειάζεται καθημερινή υπενθύμιση.

Οι στρεβλώσεις πρέπει να διορθωθούν με άμεσο και ριζοσπαστικό τρόπο, αλλά θα ήταν καλό να ζητείται περισσότερη συναίνεση. Και πάλι, ο κόσμος γνωρίζει λίγο πολύ τα δεδομένα, και δεν θα αρνηθεί να στηρίξει την κυβέρνηση σε δύσκολα βήματα εκσυγχρονισμού.

Ο Πανίκος θα έπρεπε να μετρήσει τα κουκιά του και να δει αν τον σηκώνει το κλίμα, όσο σωστός ή λάθος και να είναι, και να αποχωρήσει αξιοπρεπώς, όμως το συνεχές, και πότε πότε αθέμιτο κουκκούφημα της κυβέρνησης προς το μέρος του είναι μάλλον ενοχλητικό.

Οι προσεκτικές κινήσεις σχετικά με τη δημιουργία κουλτούρας λύσης είναι must, δεδομένου ότι μιλάμε για την πλειοψηφία των ελληνοκυπρίων, αλλά καλό θα είναι να θυμάται που και που ο πρόεδρος και την τότε μειοψηφία του ΝΑΙ. Α, και κάπου κάπου να ρίχνει καμιά ματιά απέναντι.

Είναι θεμιτή η προσπάθεια μαξιμαλισμού πριν την έναρξη των συνομιλιών από ένα ηγέτη ο οποίος πιστεύω ακόμα πως έχει σκοπό να λύσει το μεγάλο μας άλλοθι, αλλά οι  διαρροές σχετικά με τον Ντάουνερ δημιουργούν συνέχιση της λυσοφοβικής θεωρίας για τον «κακό» εκπρόσωπο του ΟΗΕ που πρέπει να τον «κάψουμε» όπως κάναμε με όλους.

Ο Νίκος Αναστασιάδης προέρχεται από τη δεξιά και δεν έχει σκοπό του να συγκρουστεί ντε και καλά με την εκκλησία, αυτό το αντιλαμβάνομαι, πολύ περισσότερο από τη σχέση του απελθόντος «αριστερού» προέδρου με τον ίδιο θεσμό.

Αλλά, πρόεδρε Αναστασιάδη, ΑΛΛΑ, αυτή η εικόνα δεν μπορεί να χωνευτεί με τίποτα:

 

Κακό, πολύ κακό...

Κακό, πολύ κακό…

Advertisements
38 Σχόλια leave one →
 1. Οκτώβριος 30, 2013 19:31

  Get ready:

  «…and I’m feeling good…»

  Μου αρέσει!

 2. andreas permalink
  Οκτώβριος 30, 2013 19:33

  Αν καταφερει να μαλακωσει νακο ο Αναστασιαδης το τραουλο@ασχερο στο Κυπριακο θα ειναι μεγάλο επίτευγμα!!!!
  Ο Αναστασιαδης είναι ο μονος πολιτικός που πραγματικα θέλει να το λύσει και έχει το θάρρος να και την τολμη να το κάνει. Είναι σίγουρο ότι θα κάνει ότι περνά απο το χέρι του για λύση.Το ότι έχει καλούς συνεργάτες είναι αρκετά σημαντικό ενώ αυτή τη φορά δεν θα επαναληφθούν οι ατσαλωσίνες του παπαδοπουλο που δεν διαπραγματευόταν το σχέδιο για να μην καλυτερεύσει και να μην περάσει.Αν δεν λυθεί με τον Αναστασιαδη με ποιον θα λυθεί?
  Τα μεγάλα ερωτηματικά είναι για τους άλλους πως θα συμπεριφερθούν και εξηγώ:
  1.)Το μεγαλύτερο ερωτηματικο είναι πως θα συμπεριφερθει το Ακελ με την φυγη του δειλου, δις νεκροθαφτη του κυπριακου Χριστοφια και του φιλοπαπαδοπουλεικου Κατσουρίδη. Αν πραγματικά μια φορά το Ακέλ συμπεριφερθεί υπέυθηνα το κυπριακό θα αναπτύξει μεγάλη δυναμική.
  2.)Ακόμη ένα μεγάλο ερωτηματικό είναι πως θα συμπεριφερθούμε σαν κοινωνία και αν ωριμάσαμε πραγματικά και θα δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά ή θα παρασυρθούμε πάλι απο τις εθνικιστικές αποριπτικές κορώνες και τις θεωρίες συνομωσίας. Ωριμάσαμε η θα προσμένουμε ότι θα μας δώσουν πίσω με αγώνες, θυσίες και διεκδικητικότητα τα κατεχόμενα, την Κωσταντινούπολη και την Β. Ηπειρο γιατι ήταν κάποτε δικά μας. Δαμέ φυσικά η μισή Κύπρος επίστεψε του Λιλλήκα ότι θα μας εδίναν οι Ρώσσοι 20 δις για προπώληση αέρα κουπανιστού αλλά τούτο εν άλλη ιστορία.
  3.)Πως θα συμπεριφερθούν τα κανάλια. Το 2004 τα ελεγχόμενα μεγάλα κανάλια αντ1, ρικ, σιγμα και μεγα με την προπαγάνδα και τα ψέματα τους εκάναν μεγάλη ζημιά αφου ετρομοκρατησαν την κοινή γνώμη.
  4.)Πως θα συμπεριφερθεί το αποριπτικό μέτωπο στην μεταπαπαδοπουλέικη εποχή και με τον Αναστασιάδη στην εξουσία. Κάποιοι που υπερασπίστηκαν σθεναρα το οχι πιστευω θα μαλακώσουν λόγω των καρεκλών που είσπραξαν όπως π.χ. προδρόμου, ρικκος(εν και λιο πραμα 9000 εουρο το μήνα). Κάποιο άλλοι όπως Λιλλήκας, Ομήρου, Παπαδόπουλος και φυσικά Κουτσού και Κουλίας θα μείνουν τα ίδια στραβόξηλα με ρητορική στο κυπριακό που δεν απέχει και πολύ απο τις ιδέες της χρυσής Αυγής.

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Οκτώβριος 30, 2013 20:24

   Ανδρέα, βασικά προσυπογράφω. Και αν, λέμε, *αν* ξαναφτάσουμε κάπου, φοβάμαι περισσότερο το 3. Γιατί νοιώθω πως έχουν συμφέρον τα κανάλια να εκμεταλλευτούν το φόβο, το βόλεμα, τον εξτρεμισμό, ανεξαρτήτως του γενικότερου πολιτικού κλίματος.

   Μου αρέσει!

 3. Οκτώβριος 30, 2013 20:06

  Ετσίμπησες που τα πειράγματα του Άνεφ έννεν;

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Οκτώβριος 30, 2013 20:26

   Τον διάβασα, αλλά πείραγμα δεν είδα. After all, οι κομμουνισταί είναι αχιούμοροι 😉

   Μου αρέσει!

 4. Απόλλωνας permalink
  Οκτώβριος 30, 2013 22:38

  «Το αθέμιτο κουκκούφημα της κυβέρνησης προς το Δημητριάδη είναι …μάλλον ενοχλητικό» : Σοβαρά, έτσι ονομάζεται στη γλώσσα σας η οργανωμένη προσπάθεια πολιτικής και ηθικής εξόντωσης;
  «Πρόεδρε Αναστασιάδη, αυτή η εικόνα δεν μπορεί να χωνευτεί με τίποτε» : Ά, προφανώς οι άλλες όλες χωνεύονται. Ιδιαίτερα η ασύλληπτου κάλλους δήλωση «Δεν έχει σημασία αν ο διορισμός της επιτροπή Πική είναι παράνομη, σημασία έχει το πόρισμα».
  «Τα μεγάλα ελεγχόμενα κανάλια … με την προπαγάνδα και τα ψέματα τους το 2004 …» : Σώπα ρε, κάνουν τέτοια πράγματα τα κανάλια; Εμείς πως και δεν προσέξαμε κάτι τέτοιο, ιδιαίτερα από το 2008 μέχρι σήμερα;
  Μπα δεν μπορεί, μάλλον τα πιο πάνω περί χιούμορ των δεξιών – που το διαθέτουν άφθονο – πρέπει να πρόκειται, δεν εξηγείται διαφορετικά.

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Οκτώβριος 31, 2013 06:39

   Από το 2008 μας έκατσε η κακή η τύχη να έχουμε ανίκανο πρόεδρο. Αυτό είναι γεγονός, ανεξάρτητα του πόσο καλά ή κακά ήταν τα κανάλια.

   Μου αρέσει!

 5. Ανώνυμος permalink
  Οκτώβριος 30, 2013 23:37

  Αναστασιάδης: Οι προτάσεις Χριστόφια Τουρκοποιούν την Κύπρο.

  Μου αρέσει!

 6. Οκτώβριος 31, 2013 00:08

  «Ο Πανίκος θα έπρεπε να μετρήσει τα κουκιά του και να δει αν τον σηκώνει το κλίμα, όσο σωστός ή λάθος και να είναι, και να αποχωρήσει αξιοπρεπώς, όμως το συνεχές, και πότε πότε αθέμιτο κουκκούφημα της κυβέρνησης προς το μέρος του είναι μάλλον ενοχλητικό.»

  έτσι μιλούν οι «νούσιμοι» μπροστά στον νεογιωρκατζιησμό.

  Άτε ρε Στροβ. Αλλό λλίον ούτε εσύ δεν θα πέρνεις τον εαυτόν σου στα σοβαρά.

  Θα αναιρείς τον εαυτόν σου λλίο λλίον ώστι να μεν μείνει τίποτε τζιαι να βρίσκεις έτσι φωτογραφίες νορμάλ όπως βρίσκεις νορμάλ τζιαι το φάημαν του Πανίκου που εν τζιαι ομοιδεάτης σου. Ποτζιείνους τους κεντροαριστερούς που σου αρέσκουν τζιαι που δεν έσιει μες το ακέλ.

  Ως που κάμνετε πλάτες τους δικούς σας θα γίνουνται σιειρόττεροι τζιαι μαζίν τους τζιαι σεις. Τουλάχιστον λαλείννετε τους τα κατ΄ιδίαν.

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Οκτώβριος 31, 2013 06:47

   «Νεογιωρκατζισμός», ε; Θα ήθελα να ήξερα τι εννοείς με τούτον αγαπητέ φίλε.

   Μιλώ σοβαρά και παίρνω πολύ σοβαρά ό,τι γράφω, γιατί τα εννοώ, και γιατί δεν έχω τίποτα να ξοφλήσω.

   Και όσο και αν το θεωρήσεις άσχετο και μικρό, είχα νοιώσει όπως τον Πανίκο όταν βρισκόμουν στους Οικολόγους. Δε με σήκωνε το κλίμα, ήξερα πως είχα δίκιο, άντεξα και το πολέμησα για αρκετό καιρό, και μετά έφυγα. Δεν έχει νόημα να είσαι μέλος μιας ομάδας με την οποία δεν έχεις κάτι κοινό.

   Γνωρίζεις επίσης, πως εδώ μέσα γραφτήκαν κείμενα υπέρ του Πανίκου τον καιρό που ήταν το τελευταίο οχυρό αντίστασης στην ανικανότητα του απελθόντος

   Μου αρέσει!

 7. Κατίνα permalink
  Οκτώβριος 31, 2013 00:09

  «Πράγματι, όποιος καίγεται από τη σούπα, φυσάει και το γιαούρτι, άρα βλέπω πολύ θετικά την μέχρι στιγμής ευφυή διαχείριση των λυσοφοβικών συμμάχων από τον πρόεδρο Αναστασιάδη.»

  Δηλαδή ο εξευτελισμός Αναστασιάδη μπροστά στον πονηρό αρχιερέα εντάσσεται μέσα στην ευφυή διαχείρηση των λυσοφοβικών; Και υποτίθεται ότι εσύ δεν χωνεύεις με τίποτε αυτή την εικόνα; Μα τί μας λες καλέ; Αφού τη χώνεψες ήδη. Τη βάφτισες ευφυή διαχείρηση και την κατάπιες «άσπρο πάτο».

  Ας είναι.

  Για χάριν αυτής της ευφυούς διαχείρησης θα μπορούσε άραγε, να ζητήσει κι’ ένα συγγνώμη από τον κόσμο της αριστεράς και τον Χριστόφια; Μη μου πεις ότι δε θα βοηθήσει. Γιατί κι’ αυτοί του έχουν πολλά μαζεμένα.

  Έτσι, για χάριν της λύσης. Ένα συγγνώμη για χάριν της λύσης βρε αδερφέ.

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Οκτώβριος 31, 2013 06:50

   Γιατί να ζητήσει συγγνώμη ο Αναστασιάδης; Τις εγκληματικές επιλογές Τάσσου και Χριστόφια το ΑΚΕΛ τις είχε κάνει. Τώρα του έλαχε να πρέπει να διορθώσει τα κληρονομημένα κακώς έχοντα – σε όλες τις πτυχές.

   Αν αποτύχει, ναι, να ζητήσει συγγνώμη.

   Μέχρι τότε η μπάλα βρίσκεται αλλού.

   Μου αρέσει!

  • Κατίνα permalink
   Οκτώβριος 31, 2013 14:05

   Ε ας πάει να φιλήσει και του Χριστόφια τον κώ. Κι’ ας μη ζητήσει συγγνώμη.

   Μου αρέσει!

 8. Οκτώβριος 31, 2013 11:26

  Είπα να μεν νεκατωθώ αλλά δεν γίνεται.

  Μιλούν για νεογιωρκατζισμό τζείνοι που τον ενεκραναστήσαν!

  Ε, αφού εν αντρέπουνται… να λάβουν ανάλογη απάτνηση τότε : «…ιλλλο κομπόστο τζι α@θκια με ρόστο» ρε κοπέλλια.

  Ααααα!

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Οκτώβριος 31, 2013 13:42

   Εγώ ειλικρινά καταλαβαίνω γιατί μας προκύπτει τούτη ή εμφανώς άσχετη και ξένη με τα τωρινά γεγονότα έννοια: όλοι κάνουν επίθεση στο ΑΚΕΛ, άρα δε θέλουν την αριστερά, άρα θέλουν να μας εξαλείψουν, άρα χρησιμοποιούν κάθε μέσο ακόμα και μεθόδους 40 χρόνια πριν.

   Δεν περνά ούτε στιγμή από το μυαλό τους πως φταίνε *και* για τις επιλογές *και* για την απόδοση που οδήγησε την αριστερά στην απομόνωση και την συρρίκνωση.

   Αυτό που γράφεις είναι επιπρόσθετο, κάτι που επιλέγουν να ξεχνούν, γιατί ήταν ακριβώς μια από τις επιλογές τους που κατέληξε στην αυτοκαταστροφή.

   Τα γαλλικά σου …οριακά;)

   Μου αρέσει!

   • Οκτώβριος 31, 2013 14:02

    Βρε Στροβ.

    Ήταν να ρέξω τη κκελλέ μου μέσα που την οθόνη τζιαι εν’ λλια τους είπα ακόμα.

    Εν ασυγχώρητο τούτο που κάμουν τζιαι θα καταφέρουν στο τέλος να τους δείξω τι σημαίνει όταν λαλώ πως «κουβαλώ 10 φορές το γινάτι του παππού μου».

    Μου αρέσει!

  • Ανώνυμος permalink
   Οκτώβριος 31, 2013 14:16

   Ζούμε την φασιστική περίοδο των Αναστασιάδη-Εκκλησιάς-Κεφαλαίου-Κατεστημένου-ΜΜΕ. Όποιος δεν το βλέπει εθελοτυφλεί. Η Κυπριακή Δημοκρατία που ξέραμε είναι παρελθόν, το θέμα είναι τι μας έρχεται.

   Μου αρέσει!

   • strovoliotis permalink*
    Οκτώβριος 31, 2013 14:23

    Θα έλεγα πως *ευτυχώς* που η ΚΔ της τελευταίας δεκαετίας ειναι παρελθόν. Σε αντίθεση με σένα που ισχυρίζεσαι κάτι για το οποίο δεν εχεις ούτε μισό επιχείρημα, ελπίζω βάσιμα πως αυτή που θα έρθει θα ειναι καλύτερη. Και δε θα με ενοχλήσει που θα τη φέρουν αυτοί και όχι εκείνοι if you see what I mean!

    Μου αρέσει!

    • Ανώνυμος permalink
     Οκτώβριος 31, 2013 14:59

     Ούτε εμένα θα με ενοχλήσει. Απεναντίας, θα με εκπλήξει ευχάριστα. Είναι γεγραμμένον: «Θα σας εκπλήξω ευχάριστα». Και μα το Θεό, όση ντροπή κι’ αν νιώσω, θα αναφωνήσω θριαμβευτικά: Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΠΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ. Το ίδιο τουλάχιστον θριαμβευτικά με τις γνωστές αναφωνήσεις: ΝΕΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΜΟΥΤΙΣ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ.

     Μου αρέσει!

 9. Ανώνυμος permalink
  Οκτώβριος 31, 2013 13:35

  Αν λυση εννοείς το Ανάν να το ξεχασεις. Ουτε ο ΝΑ ουτε κανένας μπορεί να μας ξεπουλήσει.

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Οκτώβριος 31, 2013 13:44

   Θα ξεκινούσα αντίστροφα: αν λύση εννοείς το παρόν καθεστώς, να το ξεχάσεις. Αυτή την φορά δε θα έχεις την πολυτέλεια.

   Καταλαβαινόμαστε;

   Μου αρέσει!

 10. Κατίνα permalink
  Οκτώβριος 31, 2013 14:18

  Τελικά σε ενοχλεί ή φωτογραφία ή δε σε ενοχλεί;

  Μου αρέσει!

 11. Ανώνυμος permalink
  Νοέμβριος 1, 2013 12:38

  Τα 30 δις ευρώ ενδεχομένως να ξεπεράσουν οι ζημιές, ως αποτέλεσμα της τεράστιας ύφεσης, που θα υποστεί η Κύπρος μέχρι το 2020.
  Στην τρομακτική αυτή πρόβλεψη προέβη το μέλος της Ανεξάρτητης Επιτροπής για το Μέλλον του Τραπεζικού Τομέα, Γιώργος Χαραλάμπους, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του Σίγμα
  – See more at: http://www.sigmalive.com/news/oikonomia/73305#sthash.qZao6WRZ.dpuf

  Χε χε χε, ώχχου του ώχχου του.

  Μου αρέσει!

 12. Νοέμβριος 3, 2013 08:20

  Συνεχίζεις να του διας άλλοθι για τες πράξεις του λόγω του Ναι, αλλά έχει ξεκινήσει τα πισωγυρίσματα και στο κυπριακό. Ενδεικτικά :

  1. δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας ναινέκος, εθεώραν τζίηνα τα 2-3 που εσυμφώνησεν ο χριστόφκιας με τον ταλάτ ως υποχωρήσεις, τζαι μάλιστα εκατέβηκεν με προεκλογικό σύνθημα ότι τζίηνος θα τα άλλασε.

  2. Και με το πιο πάνω την έπαθεν σαν άλλος τάσσος. Τζιαμέ που ο έρογλου δεν εδέχετουν τες συμφωνίες χριστόφια – ταλάτ, ο νίκαρος «εδεσμέφτηκεν» να τες ανατρέψει… Ακόμα τζαι ο έρογλου (που τέρας ευφυίας δεν είναι), εν τζαι χρειάζετουν πολλύ νουν, για να κάμει το εξής απλό : Να πει «εγώ δέχουμε να συνεχίσω που τζιαμέ που εμείναν οι άλλοι»…. Τζαι έτσι ο νίκαρος αυτοεγκλωβήστηκε στα συνθήματα εσωτερικής κατανάλωσης..

  3. Αυτοεγκλωβίστηκε επίσης με τη παπαριά σύνθημα, δεν ξέκινω διαπραγματεύσεις αν δεν ξεκαθαρίσει η βάση…. Που τι σκατά εν τούτη η βάση δεν μας εξήγησεν κανένας, όπως τζαι το γιατί πρέπει να ξεκαθαρίσει που πριν…. Τζαι ή θα επιμένει σε τούτη τη θέση φκάλοντας τον έρογλου κούππα άππανη, ή θα συρθεί να μπει σε διαπραγματεύσεις, ξαναχάνοντας αξιοπιστία από ένα ακόμα «δεσμεύομαι».

  4. Κουβαλά ακριβώς τα ίδια βαρίδια που εκουβάλαν ο χριστόφιας (δηκο, αλλά ο νίκαρος και το ευρωκο), και ούτε τούτος είναι διαθετιμένος να απελευθερωθεί που τζίηνα

  5. Συνεχίζει τη παράδοση τάσσου, χριστόφκια να τα βάλει τζαι μάλιστα δημόσια, με τον απεσταλμένο των ΗΕ αλλά τζαι με τον ίδιο τον ΓΓ του ΟΗΕ…. Άκου δήλωση εχτές «εδώ δεν είναι αυστραλία»…. Τζαι τι εξυπηρετά αυτή η δήλωση ; Σαν άτομο , έσσιει τρομαχτικές ομοιότητες με τον τάσσο τζαι τον δημήτρη. Γίνατι τζαι τατσιλίκκι…..

  6. Συνεχίζει τα τραγικά λάθη του κληρίδη. Να χρησιμοποιεί εθνικιστική ρητορική, αντί να προετοιμάζει τον κόσμο για λύση….

  Κάπου σε κάποια φάση νομίζω, ότι το ελαφρυντικό του ναι, θα του τελιώσει….

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Νοέμβριος 3, 2013 10:56

   Στέλιο, οι τελευταίες εξελίξεις, και η αντίδραση της πλευράς μας *δεν* με ικανοποιούν.

   Για το θέμα συμφωνίας Ταλάτ – Χριστόφια, άνκαι επί της ουσίας νομίζω δεν έχει πρόβλημα, το παιχνίδι παίζεται επικοινωνιακά. Σου λέει, ο Χριστόφιας δεν έκανε τίποτα καλό, είναι κόκκινο πανί για το σύνολο σχεδόν του κόσμου, άρα να τα σαρίσουμεν όλα μακριά, προσπαθώντας να γλυτώσει από επιχειρήματα του στυλ: εκατηγόρας τον, και τώρα υιοθετείς τις θέσεις του, πράγμα που θα τον έφερνε σε δύσκολη θέση με τα βαρίδια του.
   Ομολογώ όμως πως δεν είναι πολύ της προκοπής αυτή η ανάλυση.
   Για τα άλλα που γράφεις δεν έχω απάντηση, η ανησυχία είναι κοινή.
   Η μόνη μου ελπίδα, που και αυτή δεν είναι πλέον πολύ της προκοπής, είναι πως τα κάνει για να κερδίζει πόντους στην αρχή του παιχνιδιού που ξέρει πως πρέπει – και θέλει – να παίξει.

   Μου αρέσει!

 13. Ανώνυμος permalink
  Νοέμβριος 3, 2013 10:08

  Εγώ το ξαναείπα και το πιστεύω απόλυτα. Η λύση που θα φέρει ο κύριος Δεσμεύομαι Να Μη Δεκτώ Κούρεμα Καταθέσεων θα είναι μια συγκαλυμμένη διχοτόμηση-χαλαρή ομοσπονδία, που θα εξασφαλίζει την εξουσία του κατεστημένου από ‘δω και την εξουσία του κατεστημένου από ‘κει. Άλλωστε αυτό είναι στην ουσία το Κυπριακό πρόβλημα. Και θα είναι μαζί του και ο αρχιεπίσκοπος και η δεξιά οικονομική ελίτ και η ΕΔΕΚ. Αυτό είναι που επιδιώκει βήμα βήμα, αυτό είναι που έχει συμφωνήσει με τον Έρογλου, αυτό είναι που προσπαθούν όλοι οι παίκτες να παρουσιάσουν ως μια τελική ισορροπία που πρέπει να γίνει αποδεκτή.

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Νοέμβριος 3, 2013 10:59

   Η διχοτόμηση υπάρχει εδώ και 40 χρόνια, σφραγίστηκε και τσιμεντώθηκε με δέκα χρόνια τραγικών επιλογών του ΑΚΕΛ. Είναι αλήθεια πως όσο έξυπνος και ικανός είναι ο Αναστασιάδης, δύσκολα θα μπορέσει να φέρει τη λύση που θα μπορούσε να έφερνε το ΑΚΕΛ το 2004 ας πούμε, ή και λίγο αργότερα αν δεν είχε δειλό και ανίκανο ηγέτη.

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: