Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δηλώσεις Γλαύκου Κληρίδη, Απρίλιος 2004.

Νοέμβριος 14, 2013

Κάθε φορά που ακούω άσχημα νέα για την υγεία του Γλαύκου Κληρίδη θυμάμαι αυτά:

Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, μιλώντας χθες βράδυ στο έκτακτο συνέδριο του ΔΗΣΥ, απηύθυνε δραματική έκκληση στους συνέδρους να πουν «ναι» στο δημοψήφισμα, διότι ένα «όχι» θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στη διχοτόμηση της Κύπρου.

«Βάζω το χέρι στο Ιερό Ευαγγέλιο ότι κάμνω αυτές τις εκτιμήσεις χωρίς να έχω κανένα συμφέρον. Δεν έχω περιουσία στα κατεχόμενα ή οπουδήποτε αλλού και εύχομαι να διαψευσθούν οι εκτιμήσεις μου. Όμως είμαι 85 χρόνων και προτιμώ να αποδημήσω εις Κύριον, παρά να δω αυτό το τέλος των αγώνων του κυπριακού λαού».

 Ειδικά σήμερα,  οι δηλώσεις αυτές στοιχειώνουν.

 Και γνωρίζω φυσικά, πως μια μέρα δε θα ακούω πια ασχημα νέα για την υγεία του Γλαύκου Κληρίδη. 

Γλαύκος Κληρίδης.

Γλαύκος Κληρίδης.

 

Όλο το ρεπορτάζ από τη σελίδα του Μακάριου Δρουσιώτη:

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ χαιρετίζει ΑΚΕΛ για αναβολή

ΔΗΣΥ: 78% «ναι» με επίθεση στον Τάσσο

ΚΛΗΡΙΔΗΣ με συναισθηματικό κάλεσμα για «ναι»

Με κύριο χαρακτηριστικό της ομιλίας του την κατά μέτωπο επίθεση στον πρόεδρο Παπαδόπουλο για τους χειρισμούς και τις επιλογές του στο Κυπριακό, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Ν. Αναστασιάδης, ζήτησε από το έκτακτο συνέδριο του κόμματος να αποφασίσει «ναι» στο σχέδιο Ανάν. Πράγμα που έγινε αργά τη νύχτα. Από την ψηφοφορία, 686 ή 77,6% ψήφισαν «ναι» για το σχέδιο Ανάν, ενώ 188 ή 21,3% ψήφισαν «όχι». Υπήρξαν και 10 αποχές.

Μιλώντας μετά την καταμέτρηση των ψήφων, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Ν. Αναστασιάδης, δήλωσε ότι από την ψηφοφορία δεν υπάρχουν νικητές ή ηττημένοι. Όλοι, τόνισε, σκέπτονται πατριωτικά και ενδιαφέρονται για το μέλλον της Κύπρου ο καθένας με το δικό του τρόπο.

Απευθυνόμενος από το βήμα του συνεδρίου, ο Αναστασιάδης κατηγόρησε ευθέως τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο για το ότι:

* Δεν ενδιαφερόταν για λύση και κωλυσιεργούσε στις συνομιλίες.

* Στη Λουκέρνη αρνιόταν να υποβάλει τις εισηγήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς στο πάρε – δώσε και το έκανε στις 30 Μαρτίου, αφού επιδόθηκε το τέταρτο σχέδιο Ανάν.

* Οργάνωσε εκστρατεία δαιμονοποίησης του σχεδίου και έστελνε από τη Λουκέρνη μηνύματα ήττας, ενώ υπήρχαν σαφείς βελτιώσεις στο σχέδιο.

* Με το διάγγελμά του δεν είπε όλη την αλήθεια στον κόσμο, παρά μόνο προσπάθησε να τον τρομοκρατήσει.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ χαιρέτισε την πρόταση του ΑΚΕΛ για αναβολή των δημοψηφισμάτων και είπε ότι καταβλήθηκαν προσπάθειες που δεν καρποφόρησαν. «Οι δυσκολίες που συναντήσαμε οφείλονται στην άρνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ως αρχηγού της ελληνοκυπριακής πλευράς, να προβάλει το αίτημα αυτό στα Η.Ε.», είπε ο κ. Αναστασιάδης.

«Απογοητεύτηκα»

Ο Αναστασιάδης ανέλυσε σημείο προς σημείο τις αντιρρήσεις του Προέδρου Παπαδόπουλου για το σχέδιο και προσπάθησε να τις ανατρέψει με δικά του επιχειρήματα. Συμφώνησε με την άποψη του διεθνούς παράγοντα πως οι επιλογές που υπάρχουν είναι μεταξύ του σχεδίου Ανάν και της διχοτόμησης. «Τούτη είναι η ώρα που η ιστορία χτυπά την πόρτα μας και εγώ δεν θα την αγνοήσω, γι’ αυτό και σας παρακαλώ να μετατρέψουμε αυτή την ευκαιρία σε μια συλλογική επιλογή που με το «ναι» στο δημοψήφισμα ανοίγει το δρόμο για επανένωση της Κύπρου».

«Δεν αποκρύβω πόσο απογοητεύτηκα όταν παρακολουθούσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δαιμονοποιεί τη μία μετά την άλλη τις πρόνοιες του σχεδίου, προκειμένου να καταλήξει σε μια από πολλού προειλημμένη απόφαση», υποστήριξε ο κ. Αναστασιάδης. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ διερωτήθηκε με ποια επιχειρήματα η Κυπριακή Δημοκρατία θα προσφεύγει στη διεθνή κοινότητα για να ζητεί τον τερματισμό της εισβολής και κατοχής από την Τουρκία «όταν το σχέδιο που καλούμαστε να απορρίψουμε είναι πρόταση των Η.Ε. βασισμένη στις συμφωνίες κορυφής και τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί τα τελευταία 30 χρόνια».

«Ως υπεύθυνος ηγέτης μιας παράταξης που έταξε ως έναν από τους ιδρυτικούς της στόχους την επανένωση της πατρίδας μας, θα ένιωθα ανάξιος αν τούτη την κρίσιμη ώρα παρασυρόμουν από το λαϊκό ρεύμα για να γίνω αρεστός, αλλά και συνάμα συνυπεύθυνος για τα όσα θα επακολουθήσουν από την απόρριψη της προτεινόμενης λύσης», είπε, ο κ. Αναστασιάδης.

Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, μιλώντας χθες βράδυ στο έκτακτο συνέδριο του ΔΗΣΥ, απηύθυνε δραματική έκκληση στους συνέδρους να πουν «ναι» στο δημοψήφισμα, διότι ένα «όχι» θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στη διχοτόμηση της Κύπρου.

«Προτιμώ να αποδημήσω»

«Βάζω το χέρι στο Ιερό Ευαγγέλιο ότι κάμνω αυτές τις εκτιμήσεις χωρίς να έχω κανένα συμφέρον. Δεν έχω περιουσία στα κατεχόμενα ή οπουδήποτε αλλού και εύχομαι να διαψευσθούν οι εκτιμήσεις μου. Όμως είναι 85 χρόνων και προτιμώ να αποδημήσω εις Κύριον, παρά να δω αυτό το τέλος των αγώνων του κυπριακού λαού», είπε ο Κληρίδης καταχειροκροτούμενος από τους 900 συνέδρους.

Ο Κληρίδης είπε ότι έχει προσωπικές διαβεβαιώσεις από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ, πως η χώρα του θα εγγυηθεί τη λύση και ότι το σύστημα εγγυήσεων που υπάρχει στο σχέδιο Ανάν είναι πιο ασφαλές από τις εγγυήσεις του 1960.

Επικαλούμενος την πενηντάχρονη υπηρεσία του σε όλες τις βαθμίδες των πολιτικών αξιωμάτων, από βουλευτής μέχρι πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς και την εμπειρία ως διαπραγματευτής του Κυπριακού από το 1968, είπε πως αν απορριφθεί το σχέδιο Ανάν δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία. «Και τώρα σας λέω πως αν απορριφθεί το σχέδιο Ανάν, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές. Απέναντι δεν θα υπάρχει ένα ψευδοκράτος, αλλά θα δημιουργηθούν στην Κύπρο δύο ανεξάρτητα κράτη», είπε.

Ανέφερε ότι το σχέδιο Ανάν βρίσκεται μέσα στις παραμέτρους των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών για λύση του Κυπριακού και προειδοποίησε πως δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ξανά διαπραγμάτευση για πάρα πολλά χρόνια. «Είναι δυνατό να αποχωρήσει η Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών από την Κύπρο, γιατί οι όροι εντολής της είναι να βρίσκεται στην Κύπρο ενόσω διεξάγονται διαπραγματεύσεις και τηρείται η εκεχειρία». Αφού επικαλέστηκε σχετικές αναφορές του επιτρόπου Γκίντερ Φερχόιγκεν, ο Κληρίδης είπε πως αμέσως μετά το «όχι» οι διαχωριστικές γραμμές θα καταστούν εξωτερικό σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα δώσει πολιτική υπόσταση και οικονομική βοήθεια στο ψευδοκράτος.

Μακάριος Δρουσιώτης

Ελευθεροτυπία

16/04/2004

Advertisements
9 Σχόλια leave one →
 1. strovoliotis permalink*
  Νοέμβριος 14, 2013 19:21

  Η κατάσταση της υγείας του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη είναι πάρα πολύ κρίσιμη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο ιατρός του Ιωσήφ Κάσιος.
  «Εισήχθη χθες το πρωί στην κλινική Ευαγγελίστρια σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Η κατάσταση της υγείας του είναι πάρα πολύ κακή. Είναι κρίσιμη και δυστυχώς, τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά», είπε.

  (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΓΒΑ)

  Μου αρέσει!

 2. Ανώνυμος permalink
  Νοέμβριος 14, 2013 23:01

  Το Κυπριακό λύθηκε το επί του εδάφους το 74. Και σ’ αυτό πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξαν οι δυνάμεις που τον στήριζαν και στις οποίες έδωσε πολιτική υπόσταση το κόμμα του. Μην ξεχνάμε ότι ο γιος του πραξικοπηματικού προέδρου Σαμψών είναι μόνιμος βουλευτής καθ’ υπόδειξην και καθ’ επιβολήν του κόμματος του. Μην ξεχνάμε ότι όλοι οι βουλευτές και όλος ο έμμισθος μηχανισμός του κόμματος του εργάζονται για την διχοτόμηση προφασιζόμενοι την εθνικοφροσύνη. Μην ξεχνάμε ότι το πνευματικό του τέκνο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο γνωστός πλέον και ως ο κύριος Δεσμεύομαι Να Μη Δεκτώ Κούρεμα Καταθέσεων πολλάκις προσφώνησε τους οπαδούς του και άλλους πολίτες σε συγκεντρώσεις ως «Ελληνίδες Έλληνες», δίκην Κων/νου Καραμανλή, ωσάν να μην ήταν στην Κύπρο αλλά στην Ελλάδα. Η λύση είναι η διχοτόμηση. Η πορεία καλλιέργειας του φρονήματος των Κυπρίων από τα εκεί και τα εδώ κατεστημένα είναι φανερή. Δεν τους θέλουμε, δεν μας θέλουν. Διαφωνώ αλλά κι’ εγώ και όλος ο λαός αυτά διδαχθήκαμε από τα τρυφερά μας χρόνια μέσα στα σχολεία και τις εκκλησίες. Βλέποντας τον κύριο Δεσμεύομαι Να Μη Δεκτώ Κούρεμα Καταθέσεων να προσπαθεί δήθεν να επανενώσει την Κύπρο, του προκαλείται τουλάχιστον απορία. Αν είναι λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος.

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Νοέμβριος 15, 2013 06:59

   Τάδε έφη ο αλλοπρόσαλλος πικκαρισμένος ΑΚΕΛικός;

   Γιατί, και δίκαιο να έχεις στις ερωτήσεις, οι απαντήσεις σου είναι εντελώς …άπαιχτες!

   Μου αρέσει!

 3. superman permalink
  Νοέμβριος 15, 2013 08:44

  Ποσο διαφορετικα θα ηταν τα πραγματα αν η συγκυρια για λυση ερχοταν οταν ηταν ακομη ο Κληριδης προεδρος. Ενα προεδρικο διαγγελμα αυτου του στυλ και ενα καθαρο ναι απο το Ακελ θα διαφοροποοιουσε πολυ τα πραγματα. Φυσικα την πιο κρισιμη στιγμη εκατσε μας ο μεγαλος Μακαριτης. Δεν διαπραγματευοταν το σχεδιο να καλυτερευσει για να μην περασει και εσυρε και το κλαμα στο διαγγελμα και αποπροσανατολισε και τρομοκρατησε το λαο.

  Μου αρέσει!

 4. strovoliotis permalink*
  Νοέμβριος 15, 2013 18:39

  Πέρασε στην αιωνιώτητα ο Γλαύκος Κληρίδης
  Ο βετεράνος πολιτικός άφησε την τελευταία του πνοή πριν από λίγο
  Newsroom K

  Πριν από λίγη ώρα, στις 18.25 έφυγε από την ζωή ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης. Ο ίδιος είχε χάσει επαφή με τους γύρω του από χθές γύρω στο μεσημέρι και έκτοτε άκουγε τους γύρω του και απλά άνοιγετα μάτια του.

  Περισσότερα σε λίγο

  ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
  Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 24 Απριλίου 1919 και ήταν ο μεγαλύτερος γιος του διαπρεπούς δικηγόρου Γιάννη Κληρίδη.

  Αφού τέλειωσε το Παγκύπριο Γυμνάσιο βρέθηκε για σπουδές στην Αγγλία και κατά την έναρξη του β΄Παγκόσμιου Πολέμου κατατάχτηκε, το 1939 στη Βρετανική Βασιλική Αεροπορία. Το 1942 το αεροπλάνο του καταρρίφθηκε στη Γερμανία και ο ίδιος συνελήφθη αιχμάλωτος μέχρι το τέλος του πολέμου. Οι πολεμικές υπηρεσίες του κρίθηκαν ως εξαίρετες και διακεκριμένες, ενώ το όνομά του, με Βασιλικό Διάταγμα, δημοσιεύθηκε στο «London Gazette» διότι αναφέρθηκε σε πολεμικό ανακοινωθέν για μια εξαίρετη υπηρεσία.

  Ο Γλαύκος Κληρίδης, σπούδασε νομικά στο «Kings College» του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και πήρε τον τίτλο L.L.B. τo 1948. Το 1951 αναγορεύθηκε Barrister-at-Law στο Gray’s Ιnn. Από το 1951 μέχρι το 1960 άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου στην Κύπρο.

  Κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα 1955-59 υπηρέτησε στην Ε.Ο.Κ.Α. με το ψευδώνυμο «Υπερείδης» και υπεράσπισε πολλούς αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α., που είχαν συλληφθεί από τους Άγγλους. Ετοίμασε, επίσης, φάκελο για πολλές περιπτώσεις παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τους Άγγλους, τις οποίες παρουσίασε η Ελληνική Κυβέρνηση στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

  Πήρε μέρος στη Διάσκεψη του Λονδίνου το 1959 και κατά τη μεταβατική περίοδο, μεταξύ αποικιακής διακυβέρνησης και ανεξαρτησίας (1959-1960), διατέλεσε Υπουργός Δικαιοσύνης. Την ίδια περίοδο διατέλεσε αρχηγός της Ελληνικής Κυπριακής Αντιπροσωπείας στη Μικτή Επιτροπή για το Σύνταγμα.

  Τον Ιούλιο του 1960 εξελέγη μέλος και στη συνέχεια Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη θέση αυτή παρέμεινε μέχρι τον Ιούλιο του 1976. Σε πολλές περιπτώσεις εξετέλεσε καθήκοντα Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ως αναπληρωτής του Προέδρου της Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, κατά τις απουσίες του στο εξωτερικό.

  Λόγω του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, ανέλαβε προσωρινά καθήκοντα Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Συντάγματος μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου 1974, ημέρα όπου επανήλθε στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, ο οποίος είχε εξαναγκασθεί από το πραξικόπημα να την εγκαταλείψει στις 16 Ιουλίου 1974. Τόσο ο ίδιος ο Πρόεδρος Μακάριος, όσο και η Βουλή των Αντιπροσώπων, ευχαρίστησαν δημόσια τον Γλαύκο Κληρίδη για το έργο που επιτέλεσε κατά την περίοδο αυτή.

  Το Φεβρουάριο του 1969 ίδρυσε το Ενιαίο Κόμμα ενώ λίγα χρόνια αργότερα, τον Μάιο του 1976, ίδρυσε το Δημοκρατικό Συναγερμό από επίλεκτα μέλη του Ενιαίου Κόμματος, της Προοδευτικής Παράταξης και του Δημοκρατικού Εθνικού Κόμματος.

  Το 1968 ορίσθηκε εκπρόσωπος της Ελληνοκυπριακής πλευράς στις διακοινοτικές συνομιλίες. Από αυτή τη θέση διεξήγαγε συνομιλίες με τον Ραούφ Ντενκτάς μέχρι τον Απρίλιο του 1976. Κατά τις συζητήσεις του Κυπριακού στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ο Γλαύκος Κληρίδης εκπροσώπησε την πατρίδα του αρκετές φορές.

  Διατέλεσε Πρόεδρος του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού από το 1961 μέχρι το 1963 και σε αναγνώριση των εξαίρετων υπηρεσιών του, του απονεμήθηκε τιμητική διάκριση και ανακηρύχθηκε ισόβιο μέλος. Με την έγκριση της Αυτού Αγιότητας του Πάπα Ιωάννη του 23ου του απονεμήθηκε το Χρυσό Μετάλλιο της Τάξης του Αγίου Τάφου ως αναγνώριση των υπηρεσιών που είχε προσφέρει και της κατανόησης που είχε δείξει ως Αρχηγός της Ελληνοκυπριακής αντιπροσωπείας στη Μικτή Επιτροπή για το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με τη θρησκευτική μειονότητα των Ρωμαιοκαθολικών (Λατίνων) της Κύπρου.

  Κατά τις Βουλευτικές εκλογές του 1981, 1985 και 1991, επικεφαλής του Συνδυασμού του Δημοκρατικού Συναγερμού, εξελέγη Βουλευτής Λευκωσίας. Στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ως Πρόεδρος του κόμματος, ηγήθηκε της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού, μέχρι της εκλογής του ως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στις 14 Φεβρουαρίου 1993.

  Μετά την εκλογή του ως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας του απονεμήθηκαν από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή τα Διάσημα του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Σωτήρος.

  Ο Γλαύκος Κληρίδης επανεξελέγη για τελευταία φορά Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στις 15 Φεβρουαρίου 1998.

  Έχει δημοσιεύσει το βιβλίο «Η Κατάθεση μου» σε τέσσερις τόμους, καθώς και το βιβλίο «Ντοκουμέντα μιας Εποχής 1993 – 2003».

  Ήταν νυμφευμένος με τη Λίλα-Ειρήνη και αφήνει πίσω του μια κόρη, την Καίτη Κληρίδου, η οποία είναι μέλος του πολιτικού γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού και διατέλεσε για χρόνια Βουλευτής.

  Κανείς ίσως άλλος πολιτικός στην ιστορία της Κύπρου δεν πολεμήθηκε τόσο άδικα απο τους πολιτικούς του αντιπάλους όσο ο Γλαυκος Κήρίδης, πόλεμο τον οποίο υπέμενε στοικά και με σοφία, πετυχαίνοντας τελικά το 1993 την ανάδειξη του ως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  Με το έργο του, την φιλοευρωπαική του στρατηγική και την γενικότερη πολιτική του φιλοσοφία της συναίνεσης σφράγισε τη καθιέρωση της Κύπρου ως ισότιμου εταίρου στην Ευρωπαική Ένωση. Τον χαρακτήριζε η λεγόμενη “real politic” και η πολιτική διορατικότητα στις στρατηγικές πολιτικές του επιλογές. Είναι ο πολιτικός που δεν κατάφερε μεν να κάνει το ονειρό του πραγματικότητα, να επανενώσει την Κύπρο, θα μείνει όμως στην ιστορία ώς ο Πρόεδρος που εξάσφάλισε την είσοδο την χώρας στην Ευρωπαική Ένωση.

  Ο Πρόεδρος, Γλαύκος Κληρίδης, το απόγευμα της Παρασκευής 15 Νοεμβρίου 2013, πέρασε για πάντα στην αιωνιότητα..

  Μου αρέσει!

 5. Ανώνυμος permalink
  Νοέμβριος 16, 2013 00:25

  Έφυγε πριν προλάβει να δει την πατρίδα ελεύθερη… http://constantinosodysseos.com/%20%CE%AD%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B5-%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CE%B2%CE%B5%CE%B9/

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Νοέμβριος 16, 2013 13:29

   Σωστός ο Κωνσταντίνος Οδυσσέως ο οποίος τους τελευταίους μήνες που τον παρακολουθώ στο ΦΒ και το μπλοκ, έχει εξελιχθεί σε μια πολύ νούσιμη φωνή υπέρ της λύσης.

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: