Skip to content

«Πραξικοπηματική» κίνηση για το Κυπριακό.

Νοέμβριος 22, 2013

Γιατί ο πιασάρικος τίτλος;

 

Πολλά τα σημαντικά αυτής της συνάντησης, Δευτέρα βράδυ χωρίς τον ΟΗΕ.

 

 1. Ο Έρογλου τηλεφώνησε στον Αναστασιάδη για να τον συλλυπηθεί για τον Κληρίδη.
 2. Ο Αναστασιάδης πήρε την ευκαιρία και ζήτησε να βρεθούν, σπάζοντας έτσι το αδιέξοδο με την κοινή δήλωση.
 3. Ο Έρογλου δέχτηκε την πρόταση κατά τη *διάρκεια της συνδιάλεξης*, έστω και αν αυτό επιβεβαιώθηκε αργότερα γραπτώς.
 4. Ο Έρογλου, φαίνεται πως δέχτηκε χωρίς να ζητήσει πρώτα χρόνο να πάρει άδεια. Σημαντικό.
 5. (Μπορεί και να μην έγινε έτσι: μπορεί και να είχε γίνει μια αρχική νύξη από κάποιον, κάπου, και απλώς επιβεβαιώθηκε η συνάντηση στο τηλεφώνημα…)
 6. Η κίνηση αυτή έγινε χωρίς την μεσολάβηση του ΟΗΕ.
 7. Αυτό βολεύει τον Νίκο Αναστασιάδη ο οποίος πρέπει να δείξει πως μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα από τον Αλέξανδρο Ντάουνερ.
 8. Αυτό βολεύει και τον Έρογλου αν θέλει να επιβεβαιώσει την εκφρασμένη πολιτική της Τουρκίας πως επιδιώκει τη λύση.
 9. Αυτό βολεύει όμως και τον Έρογλου αν θέλει να οδηγήσει τη διαδικασία σε γρήγορο αδιέξοδο, ζητώντας επίρριψη ευθυνών. Και φαίνεται πως η ιδέα για συνάντηση άνευ ΟΗΕ είναι δική μας.
 10. Δεν μπορεί παρά να κάνει εντύπωση η συνάντηση στο Chateau Status παρά το συμβολικό  Ledra Palace – θα έχουν και την ευκαιρία να πιουν και κανένα ποτάκι, έστω και αν ο Έρογλου απ’ ότι γνωρίζω είναι του τσαγιού.
 11. Η κίνηση κουβαλά αρκετό ρίσκο, το οποίο φαίνεται να τολμά να πάρει ο Νίκος Αναστασιάδης.
 12. Γι’ αυτό τον ψηφίσαμε. Εύχομαι να έχουμε σπάσιμο του αδιεξόδου, γρήγορη έναρξη συνομιλιών, λύση και δημοψήφισμα πριν πάει ξανά ο λαός στις παραλίες.

 

Advertisements
10 Σχόλια leave one →
 1. strovoliotis permalink*
  Νοέμβριος 22, 2013 07:14

  Για το θέμα αυτό ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

  Σε τηλεφωνική συνομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. ʽΕρογλου, κατά την οποία ο Τουρκοκύπριος ηγέτης διαβίβασε στον Πρόεδρο τα συλλυπητήρια του για το θάνατο του πρώην Προέδρου Γλαύκου Κληρίδη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέλαβε την πρωτοβουλία να καλέσει σε άτυπη συνάντηση με στόχο να καταλήξουν σε κοινή διακήρυξη που θα ανοίξει το δρόμο για τη λύση του Κυπριακού.

  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σήμερα απέστειλε επιστολή πρόσκληση προς τον κ. Ερογλου στην οποία εκφράζει την πεποίθηση του «ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή στην προσπάθεια να δοθεί μια αποφασιστική ώθηση για να επιτύχουμε επιτέλους μια λύση και ότι χρειάζεται να διπλασιάσουμε τις προσπάθειες μας για να υιοθετηθεί κοινή διακήρυξη σε μια πρώτη συνάντηση ορόσημο των ηγετών των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο της αποστολής των καλών υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών.»

  Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την αποδοχή εκ μέρους του κ. Ερογλου της πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η συνάντηση έχει διευθετηθεί να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στις 6.30 στο Chateau Status στην περιοχή Λήδρα Πάλας.

  Μου αρέσει!

 2. Νοέμβριος 22, 2013 10:35

  Reblogged this on Oxtapus *beta.

  Μου αρέσει!

 3. Νοέμβριος 22, 2013 11:24

  Όποια και να είναι τα πραγματικά κίνητρα και των δυο ανδρών θα φανεί την δευτέρα το βράδυ ,ελπίζω και εύχομαι να έχουμε μια θεοτική εξέλιξη
  Υ.Γ ακόμα δεν άκουσα τις πολιτικές Κασσάνδρες να αρχίζουν να καταστροφολόγου !!!!

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Νοέμβριος 22, 2013 13:32

   Πράγματι. Ακούω τις ειδήσεις στις 13.00, και δεν αναφέρθηκε καμία ανησυχία μεχρι στιγμής. Θα με κάνουν να ανησυχώ εγώ τώρα!

   Μου αρέσει!

 4. Μελαθκιώτης permalink
  Νοέμβριος 22, 2013 14:03

  Εν ανησυχούν διότι εν εκόντεψεν η ώρα ακόμα. Περίμενε ως τη Δευτέρα να ακούσεις τον Κακομοίρου να λεει οτι έβαλε μας κλάππαν πάλε ο Έρογλου, και ότι με τη συνάντηση τον αναγνωρίσαμε σαν πρόεδρο του Ψευδοκράτους, κλπ, κλπ.

  Μου αρέσει!

 5. strovoliotis permalink*
  Νοέμβριος 22, 2013 14:47

  Νέα πρόκληση μεγατόνων από Ερντογάν:

  Μοντέλο Βατικανού για το Κυπριακό προτείνει ο Ερντογάν
  Προτείνει παράλληλα την άμεση εμπλοκή των εγγυητριών δυνάμεων στις συνομιλίες
  Του Νίκου Στέλγια

  «Για την λύση του προβλήματος θα πρέπει να προσεγγίσουμε το πρόβλημα με ειλικρίνεια και να αφήσουμε τις προϋποθέσεις έξω από την πόρτα» σημείωσε

  Του ανταποκριτή μας στην Κωνσταντινούπολη

  Με μια ενδιαφέρουσα πρόταση, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν επαναφέρει το Κυπριακό στο προσκήνιο της τουρκικής επικαιρότητας. Μιλώντας στον ρωσικό τύπο, στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης του στην Ρωσία, ο κ. Ερντογάν υπογραμμίζει την σημασία της άμεσης λύσης του Κυπριακού Προβλήματος. Ο κ. Ερντογάν προτείνει την εφαρμογή του μοντέλου, το οποίο εφαρμόζει το Βατικανό για την εκλογή του νέου Πάπα για την άμεση επίλυση του Κυπριακού Προβλήματος.

  Ο Τούρκος Πρωθυπουργός προτείνει την άμεση εμπλοκή των εγγυητριών δυνάμεων στις συνομιλίες. Κατά την άποψη του, οι εγγυήτριες δυνάμεις θα πρέπει να λάβουν μέρος στο τραπέζι των συνομιλιών και να παραμείνουν σε αυτό μέχρι την τελική λύση του Κυπριακού. Ο κ. Ερντογάν τόνισε το εξής: «Ως Τουρκία, Ελλάδα και Αγγλία να λάβουμε μέρος σε αυτή την προσπάθεια και να λύσουμε αυτό το πρόβλημα (το Κυπριακό), το οποίο παραμένει στο προσκήνιο για πολλά χρόνια. Προτείνω να συνεχίσουμε τις εργασίες μας μέχρι την εύρεση της λύσης».

  Σε ό,τι αφορά την επανέναρξη των συνομιλιών, ο Τούρκος Πρωθυπουργός έστειλε ένα σημαντικό μήνυμα στην Λευκωσία: «Για την λύση του προβλήματος θα πρέπει να προσεγγίσουμε το πρόβλημα με ειλικρίνεια και να αφήσουμε τις προϋποθέσεις έξω από την πόρτα».

  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός αναφέρεται ύστερα από πολύ καιρό στην σημασία στην άμεση επίλυση του Κυπριακού Προβλήματος. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Ερντογάν είχε επαναλάβει την γνωστή άποψη του ότι στην Κύπρο δεν υφίσταται μια και μοναδική κρατική δομή.

  Ο κ. Ερντογάν πραγματοποιεί μια ιστορική επίσκεψη στην Ρωσία σε μια περίοδο που παρατηρούνται σημαντικά προβλήματα στις ρωσοτουρκικές σχέσεις. Κυρίως εξαιτίας της κρίσης της Συρίας, κατά διαστήματα παρατηρούνται αναταράξεις στις διμερείς σχέσεις των δυο χωρών.

  Μου αρέσει!

 6. Ανώνυμος permalink
  Νοέμβριος 22, 2013 16:47

  Εχω και εγω την απορια αν οι αντιδρασεις του αποριπτικου-κεντρωου μετωπου για την συναντηση των 2 ηγετων του θα ειναι σαν του Ελαμ. Μακαρι το σημειο 12 να επαληθευτει…

  Μου αρέσει!

 7. Ανώνυμος permalink
  Νοέμβριος 26, 2013 14:19

  Νίκαρε;
  Μα τι κάμνεις Νίκαρε!
  Νίκαρε;
  Έσιεσες πάνω σου πάλε;
  Ε δε σου το είπα εγώ;
  Δέ σου είπα να μεν κλάνεις δυνατά γιατί μπορεί να προέλθει το απρόβλεπτον;
  Έν πειράζει Νίκαρε μου. Ο Στροβ, ο Πανανιστάνος, η Λεμέσια τζι’ ο Γούφης θα προσπαθήσουν να σε πλύνουν πάλε. Αλλά λαλώ σου το! Πάλε θα βρωμείς. Όπως πάντα.

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Νοέμβριος 26, 2013 15:04

   Μόνο εθνικιστής παλιάς κοπής, ή άτομο με απροσδιόριστο (πάντως όχι σεξουαλικό) μαζοχισμό μπορεί να χαίρεται για αυτή την εξέλιξη.

   Την οποία φαίνεται πως ανέμεναν δυστυχώς όλοι. Ακόμη και εκείνος ο διαχρονικά εύχαρις νεανίας, ο Λουκαίδης, χαρακτήρισε την εξέλιξη αναμενόμενη και επανέλαβε την στήριξη στον πρόεδρο.

   Φαίνεται τελικά πως εκείνο το ΟΧΙ δεν τσιμέντωσε το ΝΑΙ αλλά κάτι άλλο.

   Μου αρέσει!

 8. Ανώνυμος permalink
  Νοέμβριος 26, 2013 14:27

  Άτε κοπέλια, πλύνετε τον. Αλλά αφήστε τον να σκουπιστεί μόνος του.
  Με μια που τζιείν’ τες Ελληνικές σημαίες που κουβαλά πάντα μιτά του για κάθε περίστασιν.
  Ζήτωωωωωωωωω όλα Νίκαρε, όλα μπλε. Τζιε στο σιέσμαν . . . . . . . πάλε μπλε.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: