Skip to content

Ημέρα του Αγίου Γιαννιού, ημέρα 16χρονων γενεθλίων, Αντρος και Αβέρωφ το λύνουν!

Ιανουαρίου 8, 2014

 

Χτες, υποτίθεται γιόρταζα. Και επειδή η σχέση μου με τη θρησκεία και διάφορα περιθωριακά άτομα δεν ήταν ποτέ καλή, είπα να το ψάξω λίγο το θέμα. Και ανακάλυψα ότι χτες, 7 του Γεννάρη γιορτάζουμε *και* για αυτό:

 

«Όμως, την ημέρα αυτή εορτάζουμε και το γεγονός της μεταφοράς στην Κωνσταντινούπολη της τιμίας Χειρός του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, που έγινε κατά τον ακόλουθο τρόπο:

 

Όταν ο Ευαγγελιστής Λουκάς μετέβη στην πόλη Σεβαστή στην οποία είχε ενταφιασθεί το τίμιο λείψανο του Προδρόμου, παρέλαβε από τον τάφο τη δεξιά χείρα του Αγίου Ιωάννου και την μετέφερε στην Αντιόχεια. Δια της δεξιάς χειρός του Προδρόμου γίνονταν στην Αντιόχεια πολλά θαύματα. Λέγεται μάλιστα ότι κατά την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού ο Επίσκοπος ανύψωνε και την τιμία Χείρα. Την ώρα της ανυψώσεως άλλοτε εκτεινόταν και άλλοτε συστελλόταν. Με την έκτασή της δήλωνε ευφορία καρπών, ενώ με την συστολή δήλωνε ανέχεια και φτώχεια. Για τον λόγο αυτό πολλοί αυτοκράτορες του Βυζαντίου επιθυμούσαν να την πάρουν και, κυρίως, οι Κωνσταντίνος και Ρωμανός, οι Πορφυρογέννητοι. Έτσι, λοιπόν, κατά την περίοδο που διετέλεσαν αυτοκράτορες αυτοί οι δύο, κάποιος διάκονος της Εκκλησίας των Αντιοχέων, Ιώβ ονομαζόμενος, ένα βράδυ που κατά την παράδοση οι Χριστιανοί τελούσαν την ακολουθία του Αγιασμού, άρπαξε την αγία χείρα του Προδρόμου και την μετέφερε στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί ο φιλόχριστος αυτοκράτορας, αφού την ασπάσθηκε με πολύ σεβασμό, την τοποθέτησε στα βασιλικά ανάκτορα.

 

Η σύναξη των πιστών, σε ανάμνηση του γεγονότος της μετακομιδής της τιμίας Χειρός του προδρόμου στην Κωνσταντινούπολη, ετελείτο στην περιοχή του Φορακίου (ή Σφωρακίου ).»

 Πηγή. 

Λοιπόν, άμα θέλετε τώρα, ευχηθείτε ξανά σε Γιάννη ή στο δεξί του χέρι, αυτή τη μέρα!

 

Α, χτες είχαμε και παράξενα γενέθλια – 16 χρόνια λέει γιορτάζει μια εκπομπή του ΡΙΚ!  Έλα ρε, δηλαδή τώρα ενηλικιώθηκε και μπορεί να κάνει σεξ χωρίς να την πιάνει ο νόμος;  Η «αποκλειστική» – πως θα γινόταν διαφορετικά δηλαδή; Δεν είναι αποκλειστική η οποιαδήποτε συνέντευξη οποιουδήποτε πολιτικού σε οποιοδήποτε ΜΜΕ;  – ήταν προφανώς ο κράχτης για τη σχετική επετειακή εκπομπή.

 

Αν κατάλαβα καλά ακούγοντας το βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, μίλησαν στην εκπομπή και διάφοροι άλλοι πολιτικοί. Και είχε στο δελτίο και άλλες δηλώσεις πολιτικών από άλλες χθεσινές εκδηλώσεις.  Προσπαθώντας λοιπόν να ευχαριστήσω ηλεκτρονικά τα πλήθη που μου εύχονταν για τη γιορτή μου, πήρε το αυτί μου και δηλώσεις του Αβέρωφ και του Άντρου – δεν συγκράτησα που και πως εγιναν..

 

Και ήταν δηλώσεις που μου άρεσαν: συνέδεαν τη λύση του Κυπριακού με την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης.

 

Και είπα, μπράβο, να και μια ένδειξη καλών νέων!

 

Τα οποία όμως δυστυχώς προβάλλονται στο γενικότερο γκρίζο φόντο του Κυπριακού. Το οποίο δημιουργήθηκε λόγω της ευλοημένης της εναρκτήριας δήλωσης. Στην οποία ο πρόεδρος Αναστασιαδης πόνταρε πολλά, ανέβασε πολύ τον πήχη, ή ακόμα προχώρησε σε μια μπλόφα που δεν φαίνεται να του βγαίνει. Τα πράγματα γίνονται χειρότερα γιατί οι δικές του χθεσινές δηλώσεις εναντίον του Ντάουνερ – είτε δικαιολογημένες είτε όχι, δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό πέραν της ενίσχυσης των λυσοφοβικών δυνάμεων και της περαιτέρω απομάκρυνσης της κουλτούρας λύσης από τον κόσμο.

 

Ε, είπαμε θέλουμε το ΔΗΚΟ, αλλά πρόεδρε, θέλουμε και τους άλλους….

 

Θα επαναλάβω: αν του βγει αυτή η κίνηση του προέδρου και έχουμε μια ικανοποιητική εναρκτήρια δήλωση, τότε έχουμε κόψει πολύ δρόμο. *Αν* όμως. Γιατί αν *δεν* βγει, τότε υπάρχει πάλι, οπισθοδρόμηση. Και οπισθοδρόμηση μετά από 10 χρόνια τραγικών επιλογών  στο Κυπριακό μας σπρώχνει απλώς στο σφράγισμα της μη λύσης ως λύση…

 

Ας πάμε λίγο πίσω στον Άντρο και τον Αβέρωφ όμως.

 

Απ’ ότι διαβάζω σήμερα ο Αντρος δεν απέφυγε τις δηλώσεις που πρέπει να κάνει καθηκόντως γιατί δεν έχει ακόμη τα κότσια να πει την αλήθεια για την άθλια διακυβέρνηση Χριστόφια. Δεν μπήκε όμως στον πειρασμό να υιοθετήσει μέχρι τέλους τις ανοησίες που εισηγούνται οι έξαλλες φωνές της αριστεράς, και δήλωσε πίστη στο δίπτυχο λύση – οικονομική ανάπτυξη. Αυτό μπορεί να ακούγεται είτε  μπανάλ, είτε και  αυτονόητο. Δεν είναι έτσι όμως. Πολλοί αριστεροί, κιστημένοι και πικκαρισμένοι που αποδεδειγμένα η πρώτη αριστερή προεδρία μας έδωσε και τον χειρότερο πρόεδρο που είχαμε ποτέ, γυρεύουν εκδίκηση, αναζητούν αίμα, επιδιώκουν μια μεγαλύτερη καταστροφή, και αυτό θέλουν να το κερδίσουν μέσω επίκλησης της ιδεολογίας: τι να κάνουμε τη λύση που θα φέρει ο Αναστασιάδης και οι ιμπεριαλιστές, αφού θα διατηρούν το ίδιο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα λένε, προετοιμάζοντας ένα νέο ΟΧΙ, αριστερό, εθνικιστικό ΟΧΙ, το οποίο θα αξιοποιήσουν για να εκδικηθούν – νομίζουν.

 

Στην πράξη, η δήλωση του Άντρου ξεκαθαρίζει πως η σοσιαλιστική μετάλλαξη *δεν* μπορεί να έχει σχέση με το Κυπριακό. Να το πούμε με απλά λόγια: ο Αντρος ουσιαστικά δηλώνει την πίστη σε μια λύση στα γνωστά πλαίσια ΔΔΟ *εντός* του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος (αν θέλει να το αλλάξει, είμαι σίγουρος πως θα το προσπαθήσει αργότερα).

 

Αυτό είναι μια νούσιμη θέση.

 

Και νούσιμος παρουσιάζεται και ο Αβέρωφ. Και οφείλω να πω ότι η πολιτική συμπεριφορά του Αβέρωφ μετά την εκλογή του στην προεδρία του κόμματος του, με έχει εκπλήξει και από μόνη της, αλλά και σε σύγκριση με την ανάλογη συμπεριφορά του προέδρου Αναστασιάδη η οποία σαφώς σκλήρυνε – για λόγους που μέχρι σε ένα βαθμό μπορεί να είναι κατανοητοί.

 

Ο Αβέρωφ όμως, και στον Απόστολο Ανδρέα πήγε, και σε πολλές του δηλώσεις υιοθέτησε μια μάλλον Κληριδική ρητορική, κάτι που έκρυβε όσο καιρό ήταν αναπληρωτής.

 

Δεν έχουμε βεβαίως μπροστά μας ένα σχέδιο λύσης, αλλά αν πούμε πως ο Αβέρωφ βλέπει μπροστά, τότε το κάνει με τον σωστό τρόπο, γιατί σίγουρα το στοίχημα μετά την εκλογή του ήταν πως θα ενισχύονταν οι εθνικιστικές φωνές στο κόμμα του.

 

Οι νούσιμοι.

Οι νούσιμοι.

Σημαντική λοιπόν μέρα η χτεσινή: γιόρταζα, έμαθα γιατί γιορτάζω, μπορεί επιτέλους να κάνει σεξ το «Από μέρα σε μέρα» του ΡΙΚ και δήλωσαν πίστη στη λύση και την ανάπτυξη ο Αντρος και ο Αβέρωφ.

 

Τι άλλο θα μπορούσα να ζητήσω;

Advertisements
9 Σχόλια leave one →
 1. mike permalink
  Ιανουαρίου 8, 2014 11:44

  Χρόνια πολλά αλλά διερωτώμαι πόση διαφορά έχεις εσύ που κρατιέσαι απο κάτι δηλώσεις των άντρο κυπριανού(!) και φούλη για πίστη στη λύση, με κάτι άλλους που πιστεύουν στις προφητείες του πάτερ παίσιου και για το ξανθο γένος που θα μας σώσει

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Ιανουαρίου 8, 2014 20:09

   Δυστυχώς, – προς το παρόν – μόνο δηλώσεις έχουμε για να κρίνουμε. Θα μπορούσαν να ήταν χειρότερες… (ναι, σύνδρομο αυτοτροφοδοτούμενου ευσεβοποθισμού… )

   Μου αρέσει!

 2. Ανώνυμος permalink
  Ιανουαρίου 8, 2014 13:14

  Τέσσερις επιχειρηματικές οργανώσεις, μια ελληνοκυπριακή, μια τουρκοκυπριακή, μια από την Ελλάδα και μία από την Τουρκία με κοινή διακήρυξη τους αύριο θα δηλώσουν υποστήριξη στις προσπάθειες επίτευξης λύσης του Κυπριακού.

  Οι τέσσερις οργανώσεις θα δημοσιοποιήσουν τη διακήρυξη σε συνέντευξη Τύπου που ανακοινώθηκε από την ΟΕΒ για αύριο στις 12.00 στο σπίτι της Συνεργασίας, απέναντι από το Λήδρα Πάλλας.

  Η συνάντηση των τεσσάρων οργανώσεων διοργανώθηκε από την ΟΕΒ και την τ/κ ISAD και σε αυτή θα συμμετέχουν η ελληνική ΣΕΒ και η τουρκική TUSIAD.

  – See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/89517#sthash.ZKBylm9E.dpuf

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Ιανουαρίου 8, 2014 20:09

   Καπιταλιστές ενωμένοι, ποτέ ηττημένοι 🙂

   Μου αρέσει!

   • Ιανουαρίου 9, 2014 06:53

    Οι κεφαλαιοκράτες δεν έχουν πατρίδα όπως φυσικά ούτε και οι προλετάριοι. Γι’ αυτό είτε που τους πολιτικούς εκφραστές των μεν ή των δε θε να ‘ρθει η λύση. Το ζήτημα είναι ποιων άλλων τα συμφέροντα θα εκφράζουν…

    Μου αρέσει!

    • Ιανουαρίου 9, 2014 07:02

     Κατά τ’ άλλα “μιλούμε” για «αριστερό, εθνικιστικό ΟΧΙ», τι ώρα που εν ο “Δεσμεύομαι” [γενικώς], Πρόεδρος. Προφανώς ο τέως θα του παρέδωσε και στο κυπριακό «καμένη γη»!

     Μου αρέσει!

   • strovoliotis permalink*
    Ιανουαρίου 9, 2014 07:27

    Καλημέρα Ανεφ. Μα δεν ήπιες ακόμα καφέ;

    Ακούγεσαι δυσνόητος, εκτός και αν σοκαρίστηκες που επισήμανα την ταυτιση των αρχηγών των μεγάλων κομμάτων;

    Πάντως οι κεφαλαιοκράτες φαίνεται σε γενικές γραμμές να συμφωνούν με τον σ. Άντρο, και αυτό εγώ το αξιολογώ ως εξόχως θετικό.

    Ναι, το Κυπριακό μετά από δέκα χρόνια επιλογών ΑΚΕΛ (5 χρόνια εθνικιστή Τάσσου, και πέντε χρόνια δειλού Χριστόφια), ειναι λίγο πολύ καμένη γη.

    *Δεν* αποτελεί όμως αυτό δικαιολογία. *Ειδικά* στο Κυπριακό, ήξερε πολύ καλά τι παραλάμβανε ο Αναστασιάδης.

    Μου αρέσει!

  • Ανώνυμος permalink
   Ιανουαρίου 13, 2014 23:43

   To sigmalive βαλει αναγκαστκά μια προοδευτική είδηση και συρνει μεσα την προπαγανδα του με τον πενταδακτυλο και τις τουρκικες σημαιες που πισω.

   Μου αρέσει!

 3. strovoliotis permalink*
  Ιανουαρίου 9, 2014 07:29

  Σύντομο κοινό ανακοινωθέν στο οποίο να γίνεται αναφορά στις συμφωνίες υψηλού επιπέδου και στα ψηφίσματα του ΟΗΕ και ειδικά στο ψήφισμα 1251 που αφορά στη βάση διευθέτησης, στην ιδιότητα κράτους μέλους της ΕΕ και στη μεθοδολογία, πρότεινε στον ΓΓ του ΟΗΕ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Κυπριακό.

  Πολίτης.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: