Skip to content

Throwing out the baby with the bath water, τι γίνεται Πανίκο;

Ιανουαρίου 28, 2014

 

 

Advertisements
10 Σχόλια leave one →
 1. bananistanos permalink
  Ιανουαρίου 28, 2014 22:24

  ή όποιος καεί στο πελάφι φυσά και στο γιαουρτι

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Ιανουαρίου 29, 2014 07:21

   Υπάρχει υπερβολή. Δεν νομίζω να ειναι δουλειά της τράπεζας να ελέγχει αν ο Φόρος Εισοδήματος ή ο ΦΠΑ κάνουν καλά τη δουλειά τους. Και άμα μπούμε σε αμφισβήτηση των θεσμών, τρέχα γύρευε!

   Μου αρέσει!

 2. ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
  Ιανουαρίου 29, 2014 21:14

  Και σε αμφισβήτηση θεσμών θα μπούμε και σε αμφισβήτηση των πάντων γενικά. Θα γίνει τελικά το σώσε όπως πάμε και όπως οδηγούνται τα πράγματα .Τελικά τίποτε δεν μας βγήκε και ούτε θα βγή.Σας είπα κα΄τι παλιά και το ξαναθυμίζω . Λάθος πορεία πήραμε και βαίνουμε απο το κακό στο χειρότερο . Αυτο τουλάχιστο λένε οι αριθμοί. Οι εκτιμήσεις εμένα δεν με ενδιαφέρουν όπως και κανένα φυσικά. Το αποτέλεσμα που τελικά το βγάζουν οι αριθμοί που δυστυχώς δεν μας βγαίνουν διότι κάναμε του κεφαλιο’υ μας. Μήν εκπλήσσεσαι Στροβολιώτη και οι υπερβολές στο πι και φί βαβτίζονται λογικές και όλα μπορούν κάλλιστα να γίνουν νόμιμα. Το μόνο που μας υπόσχονται είναι ελπίδα και τίποτε άλλο. Σύντομα οι αριθμοί θα μιλήσουν.Αν και ήδη μίλησαν και δεν μας βγαίνουν με την πρόσφατη εγγύηση απο το κράτος σχεδόν τριών δύς. Και δεν πέρασε πολύς καιρός απο το΄τε που μας έλεγαν μας φτάνουν. Σύντομα θα το φυσούμε και δεν θα κριώνει.Μακάρι να μήν φτάσουμε ως εκεί.

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Ιανουαρίου 30, 2014 07:23

   Αγαπητέ φίλε, οι αριθμοί προς το παρόν ειναι καλύτεροι από ότι αναμενόταν. Επίσης οι αριθμοί λένε πως αν όλα δουλέψουν όπως αναμένεται, θα βγούμε από πάνω (Φυσικά μπορεί και να μη δουλέψουν). Αν πιστεύεις κάτι διαφορετικό, παρακαλώ να τεκμηριώσεις, κουβέντες του στυλ «θα το δείτε», δε μου αρέσουν.

   Μου αρέσει!

   • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
    Ιανουαρίου 30, 2014 22:18

    Λάθος μέγιστο . ΟΙ αριθμοί προς το παρόν ΔΕΝ είναι καλύτεροι , τα μή εξυπηρετούμενα αυξάνονται με την ημέρα.Εάν όλα ήταν με βάση το σχέδιο δεν θα χρειαζόταν το κυπριακό κράτος να εγγυηθεί για άλλα τρία δύς. Μάλιστα ΤΡΙΑ ΔΥΣ .Ας μην μας πουλάνε ελπίδα διότι για τα πάντα υπάρχει ένα τέλος και τότε α΄λοίμονο σε αυτούς που έπεσαν έξω . Αυτή τη φορά δεν την γλυτώνουν για αυτό ας προσέχουν τί λένε. Αν δεν ξέρουν ας μην μιλούν καλύτερα.Φυσικά θα δούμε και τα τριμηνιαία αποτελέσματα.Προσωπικά λέω και επιμένω . ΔΕΝ βγαινουν με τίποτε οι αριθμοί διότι διαλέξαμε την λανθασμένη πορεία , την εύκολη οδό την οδό της αργής αποτελμάτωσης.Ο χρόνος όμως που χάνουμε είναι καθοριστικός. Η προηγούμενη κυβέρνηση άργησε να λάβει μέτρα και η παρούσα μετά απο ένα χρόνο δεν είναι σε θέση να δεί την λανθασμένη πορεία με αποτέλεσμα τα πράγματα να χειροτερεύουν και θα χειροτερέψουν.Είναι θέμα φυσικά φιλοσοφίας .Μείναμε , αναμένουμε τους στρατηγκο’ύς επενδυτές , ανμένουμε τα ξένα κεφάλαια ως εάν εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε.ΛΑΘΟΣ ,ΛΑΘΟΣ , ΛΑΘΟΣ…….

    Μου αρέσει!

 3. Ιανουαρίου 30, 2014 10:55

  Παρόλο που ναι, είναι βάσανο να βουράς το χαρτολόιν, καλώς ή κακώς αυτό απαιτεί η ελεύθερη αγορά…..

  Γιατί ως τωρά, εθέλαμεν τζαι δάνεια εθέλαμεν τζαι να γελούμε τζαι του κράτους.

  Όσοι επιάναν πάνω που 1500 εκανονίζαν τα με τον εργοδότη να τους τα διά μετρητά για να μεν τους πιάνει ο φόρος τζαι ο μάστρος εκέρδιζεν που τες κοινωνικές ασφαλίσεις.
  Όσοι δε επιάναν πιο κάτω που 1500 ο μάστρος, ούτε καν τους αρώταν… Εδήλωνεν τους 800, τζαι τα άλλα πούγκα του…

  Τζαι η τράπεζα αντί να σου δώκει με βάση τα δηλωμένα, εδέχετουν τζαι με βάση τα αδήλωτα…

  Τα ίδια τζαι με τα ακίνητα.
  Εκατάθετες αγοραπωλητήριο έγγραφο πιο χαμηλο στο κτηματολόγιο για να γλυτώσεις που το φόρο…. Τζαι αντί να σου δώκει πανω σε τζίηνα που εδήλωσες, έβαλεν εκτίμητη…. Μα τι να εκτίμησει ; Αφού κανονικά η «πραγματική αξία» εν τζίηνη που εδήλωσες…

  Πρόσφατα εμίλουν με ένα φίλο λογιστή. Ισχυρίζετουν ότι έσσιει που τους 60 μεγαλο-μη-εξυπηρετούμενους που κρατούν ρυάλια έξω, αλλά εν τα φέρνουν γιατί εννα τους τα φορολογήσουν (αλήθεια , ψέματα εν ιξέρω σημασία έσσιει η επιχειρηματολογία)…. Βεβαίως το επιχειρήμα του ήταν ότι η κυβέρνηση πρέπει να τους κάμει μιαν αμνηστία για να τα φέρουν πίσω τζαι να σωθούν οι τράπεζες…. Δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι εδιαφώνησα… Αλλά η νοοτροπία εν τζιαμέ…. Προσωπικό συφέρον (ή στη δικά μας γλώσσα «τα δικά μας δικά μας, τζαι τα ξένα πάλε δικά μας)

  Τωρά, αν εσύ ήσουν τύπος και υπογραμμός, και δεν κατατάσσεσαι στις πιο πάνω κατηγορίες…. unlucky. …. Είναι αυτό που στο δικό μας λεξικό ονομάζεται «κοινωνικοποίηση των ζημιών»…. Σε μια άλλη γλώσσα για να χρησιμοποιήσω και μια προσφηλή φράση του στυστήματος «ιτς δε μαρκετ στουπιτ»….

  Προφανώς και δεν ευθύνεσαι εσύ γιατί του αριστό εδιούσαν του δάνεια ακόμα τζαι όταν δεν επλήρωνε… Αλλά έτσι εν το σύστημα…. Συνήθως πληρώνει την τζίηνος που δεν φταίει…

  Και στη προκειμένη, αυτό είναι το λιόττερο…
  Γιατί δαμέ απλά ζητούν χαρτιά…
  Αλλού εβάλαν τζαι το σιέρρι μες τη πούγκα…

  Μου αρέσει!

  • bananistanos permalink
   Ιανουαρίου 30, 2014 15:23

   Ακριβώς όπως τα λέει ο Στέλιος. Άμα θκιεβάσεις αιτήσεις δανειων εν να σε πιασει το κλάμα…»το εισοδημα του ειναι χ αλλά δήλωνει ψ για ευνόητους λόγους…»

   Οσόν για το «…Τωρά, αν εσύ ήσουν τύπος και υπογραμμός, και δεν κατατάσσεσαι στις πιο πάνω κατηγορίες…. unlucky. …. Είναι αυτό που στο δικό μας λεξικό ονομάζεται “κοινωνικοποίηση των ζημιών”…. » εγώ γραψα την παροιμία πιο πάνω.

   Μου αρέσει!

   • strovoliotis permalink*
    Ιανουαρίου 30, 2014 21:10

    Μπαν, τα πράγματα είναι πλέον καινούργια, εφ όλης της ύλης. Πιστεύω όμως πως ακόμα και τώρα τα βέλτιστο αποτέλεσμα θα βγει μέσα από σωστούς θεσμούς και εφαρμογή κανόνων της αγοράς. Και η περιορισμένη μου εμπειρία για το θέμα, δείχνει πως *δεν* λειτουργούν όλοι όπως η Άλφα…

    Μου αρέσει!

    • bananistanos permalink
     Ιανουαρίου 30, 2014 21:55

     Τουτα που ζητά η αλφα εν σε οδηγεία της κεντρικής άρα όλοι πρέπει να τα ζητουν, αν δεν το κάμνουν σημαίνει δεν εμάθαμε τιποτε…

     Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Ιανουαρίου 30, 2014 21:07

   Ναι Στέλιο, it is the market, αλλά επειδή ναι, εγώ αφορμή δεν έδωσα σε κανένα θα το παλέψω, και η αγορά θα με δικαιώσει 🙂

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: