Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρωτοβουλία για Ομοσπονδιακή Κύπρο – το *πλειοψηφικό ρεύμα*.

18 Φεβρουαρίου, 2014

 

Έχω υπογράψει το πιο κάτω κείμενο, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε και να υπογράψετε εδώ.

Στο Facebook εδώ

Το πλειοψηφικό ρεύμα.

Το πλειοψηφικό ρεύμα.

Λίγο θυμάμαι το περιεχόμενο, και παραδέχομαι ειλικρινά πως το αναρτώ στο μπλοκ μου, *χωρίς* να το διαβάσω ξανά.

Κυρίως γιατί το κείμενο *δεν* είναι ο σκοπός.

Είναι το μέσο.

Παρ’ όλα ταύτα,  ήδη άρχισαν οι συζητήσεις και οι φιλικοί καυγάδες.  Μα γιατί δε λέει εκείνο, και γιατί δε λέει ετούτο;

Και θα αρέσει στους αριστερούς;

Μα μήπως θυμώσουν οι δεξιοί;

Λοιπόν κοπέλια: τσακωμοί τέτοιου είδους θα συνεχίσουν να γίνονται για πάντα. Αν όλα πάνε καλά θα γίνουν το βασικό είδος πολιτικών τσακωμών. Σε νούσιμες ώριμες αστικές δημοκρατίες, χωρίς Κυπριακό προ..(ε, χμμμ, άλλοθι)  οι βασικοί καυγάδες γίνονται μεταξύ δεξιάς και αριστεράς.

Ε, μην ανησυχείτε λοιπόν: το κοινό ανακοινωθέν ή το σχέδιο Ομπάμα, *δεν* έχει πρόνοιες για αυτά τα ζητήματα. Συνεπώς θα συνεχίσουμε να κυνηγούμε τους κομμουνιστές με τη ξύλινη γλώσσα και την παπαδίστικη ιδεολογία,  και εκείνοι θα συνεχίσουν να κυνηγούν εμάς τους άκαρδους νεοφιλελεύθερους καπιταλιστές που πίνουμε το γαίμα της εργατιάς.

Σοβαρά τώρα:  η προσπάθεια αρχίζει. Οι προοπτικές εντός και εκτός φαίνονται καλές.  δεν θα πιστώσω προσωπικά κανένα, για να μην πολώσω το κλίμα, αλλά νοιώθω πως όλοι και όλα έχουν συνωμοτήσει για να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα.

Να διαπραγματευτούμε, και να φέρουμε μια λύση που να αφαιρεί από της ζωή μας το απόστημα του κυπριακού που συνοδεύει σχεδόν το σύνολο της κοινωνίας μας πλέον, για όλη της τη ζωή. Γιατί όπως ξέρετε οι περισσότεροι Κυπραίοι που ζουν σήμερα, γεννήθηκαν μετά το 1963.

Κάποιοι δεν καταλαβαίνουν, ε;

Δεν εκπλήττομαι.

Ας μας αντιμετωπίσουν εμπιστοσύνη.

Αναστασιάδης, ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και όσοι επιθυμούν ας κοντέψουν.

Αυτή τη φορά είμαστε το* πλειοψηφικό ρεύμα*.

«Ήρθε η ώρα να επιλύσουμε το κυπριακό πρόβλημα και να επανενώσουμε τη χώρα μας. Ο κίνδυνος μόνιμης διχοτόμησης παραμονεύει περισσότερο από ποτέ. Για εμάς η διχοτόμηση είναι απαράδεκτη: είναι απάνθρωπη, αναχρονιστική και άδικη. Θα αποτελούσε πηγή διαρκούς ανταγωνισμού και προστριβών. Η διχοτόμηση δεν αποτελεί ασφαλή εναλλακτική επιλογή, αλλά πυροδοτεί εντάσεις και τον κίνδυνο βίαιων αναφλέξεων.

 

 

 

Μια ενωμένη Κύπρος θα ανοίξει νέο κεφάλαιο στην ιστορία του νησιού μας. Η επίτευξη μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, θα τερματίσει το απαράδεκτο status quo, θα διασφαλίσει την ειρήνη και τη σταθερότητα, θα συμβάλει στην οικονομική ευημερία των παιδιών μας και των επερχόμενων γενεών.

 

 

Η επανένωση της Κύπρου θα έχει οφέλη για όλους. Θα εντάξει τους Τουρκοκυπρίους στη διεθνή κοινότητα και θα περιορίσει την εξάρτησή τους από την Τουρκία. Θα τερματίσει το καθεστώς ανασφάλειας και αβεβαιότητας της ελληνοκυπριακής κοινότητας και θα συμβάλει στην οικονομική ανάκαμψη. Η Ομοσπονδιακή Κύπρος, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελεί την εγγύηση για ένα βιώσιμο μέλλον με ευημερία για το σύνολο των πολιτών της. Ενισχύει τις θεσμικές δημοκρατικές διαδικασίες, εμβαθύνει την κοινωνική συνοχή και συμβάλλει στην αμοιβαία ανεκτικότητα.

 

 

Μια επανενωμένη Κύπρος θα συμβάλει στην εξομάλυνση των ελληνο-τουρκικών σχέσεων και στην περιφερειακή ειρήνη, θα καταστήσει την Κύπρο κέντρο ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο και πηγή ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Η Κύπρος θα μετατραπεί σε ασφαλή επενδυτικό προορισμό, προσελκύοντας τις απαραίτητες ξένες επενδύσεις που χωρίς λύση δύσκολα θα καταστούν διαθέσιμες.

 

 

Ως Κύπριοι, φέρουμε ένα βαρύ ιστορικό φορτίο. Η πρόσφατη ιστορία μας έχει προκαλέσει αδικίες και τραύματα σε όλους μας. Πρέπει να αναγνωρίσουμε τα λάθη του παρελθόντος μας και να συγχωρήσουμε ο ένας τον άλλον. Μόνο τότε θα είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε μια νέα σχέση αμοιβαίου σεβασμού και αποδοχής.

 

 

Εμείς οι υπογράφοντες, ανεξάρτητα από ιδεολογικές και πολιτικές πεποιθήσεις, ανακοινώνουμε την ίδρυση μιας πρωτοβουλίας λύσης: της Πρωτοβουλίας για Ομοσπονδιακή Κύπρο. Επιβεβαιώνουμε την ετοιμότητά μας, στο προσεχές κρίσιμο διάστημα, να εργαστούμε από κοινού, ως ενεργοί πολίτες, για την πραγμάτωση αυτής της ιστορικής προοπτικής.»

Και για να μπούμε σε ρυθμό:

20 Σχόλια leave one →
  1. Ανώνυμος permalink
    19 Φεβρουαρίου, 2014 22:55

    συνομοσπονδια με ονομα ομοσπονδιας

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      20 Φεβρουαρίου, 2014 07:01

      Η άποψη σου. Εμείς λέμε: λύση αντί διχοτόμησης.

      Μου αρέσει!

    • Ανώνυμος permalink
      21 Φεβρουαρίου, 2014 02:20

      Δεν υπαρχει πουθενά συνομοσπονδία στον κόσμο….

      Μου αρέσει!

    • 21 Φεβρουαρίου, 2014 09:13

      Αν τεκμηριώσεις λίγο την αναφορά σε συνομοσπονδία, να το σχολιάσουμε άμα θέλεις. Το κοινό ανακοινωθέν αναφέρεται ΞΕΚΑΘΑΡΑ σε Ομοσπονδία. Όχι σε όνομα, αλλά σε περιεχόμενο.

      Μου αρέσει!

  2. 21 Φεβρουαρίου, 2014 09:19

    Δεν ξέρω αν υπάρχει αυτό το πλειοψηφικό ρεύμα, αλλά με πολλή δουλειά, πολλή συζήτηση, πολλή αλληλοκατανόηση και χωρίς πόλωση πιστεύω ότι μπορούμε να το δημιουργήσουμε.

    Μου αρέσει!

  3. Απο Πλατεία Βάθης permalink
    22 Φεβρουαρίου, 2014 06:53

    Το «πλειοψηφικό ρεύμα » οφείλει να αποφασισει αν κατοικοεδρεύει σε «παρθεναγωγείο» ή σε «οικο ανοχης». Ενδιάμεσα δεν υπάρχουν.
    Επίσης, στην δεύτερη περίπτωση, ποιος εχει τα χαρακτηριστικά «πελάτη» και ποιος «ιεροδούλου».
    … και για να εξηγούμαι:
    Ούτε ο Τούρκικος Στρατός, ούτε οι Έποικοι θα φύγουν… απο την Κύπρο! Ξεκαθάρισε ο Έρογλου
    http://greeknation.blogspot.gr/2014/02/blog-post_304.html

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      22 Φεβρουαρίου, 2014 07:26

      Αγαπητέ Πλατεία, επιμένεις να *επιλέγεις* τα κείμενα των σκληρών της άλλης πλευράς, και συγκεκριμένα του Ερογλου, ο οποίος τεκμηριωμένα βρίσκεται σε διάσταση με την Άγκυρα εδώ και καιρό. Σε κάθε περίπτωση γιατί δεν κάνεις υπομονή προσπαθώντας παρά να κάνει από τώρα πρώιμη και μούχτιν κριτική;

      Μου αρέσει!

  4. ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
    24 Φεβρουαρίου, 2014 21:24

    Μου άρεσε η διατύπωση ότι είμαστε η πλειοψηφία και ότι επικρατεί πλειοψηφικό ρεύμα για την λύση. Προσωπικά είμαι υπέρ της λύσης αλλά δεν την βλέπω εάν θα γίνουν δημοψηφίσματα. Και σας ερωτώ ποιοί απο την δική μας πλευρά θα ψηφίσουν ΝΑΙ? Οι Παφίτες, οι Λεμεσιανοί, οι Λευκωσιάτες,οι Λαρνακείς, ή οι Κερυνιώτες ?? Η απάντηση δική σας. Σε καμία περίπτωση με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει περίπτωση να εξασφαλιστεί η λύση με δημοψήφισμα.Με έγκριση της βουλής μπορεί ΝΑΙ να περάσει. Αυτή την εκτίμηση θα πρέπει να τη λάβουν σοβαρά υπόψη.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      25 Φεβρουαρίου, 2014 08:26

      Θα ψηφίσουν όλοι, εάν πειστούν. Ελπίζω να το καταφέρουμε.

      Μου αρέσει!

  5. Απο Πλατεία Βάθης permalink
    1 Μαρτίου, 2014 22:05

    Καλα… αντιλαμβάνομαι οτι η «Αυτου Αυθεντία» επιδίδεται σε «ψυχολογικές επιχειρήσεις».
    Ειλικρινοτατα, ευχομαι η Κυπρος μας να επανενωθει ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΆΛΟΙΠΑ ΤΗΣ 40ΕΤΊΑΣ.
    Επισης, μετα 4ετή Ελλαδικη κριση, αντελήφθην οτι ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ σε πολιτικη συζήτηση ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΙΑ.
    Συμφωνει σε αυτο και. Προειδοποιεί η «Αδούλωτη Κερύνεια»… (ακραίοι και αυτοί;;) :

    Δόλιο πολιτικό  παιγνίδι παίζεται διαχρονικά γύρο απο την επιστροφή ή οχι της περίκλειστης Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της. Δόλιο πολιτικό  παιγνίδι παίζεται με τα αισθήματα σας και τον πόθο για επιστροφή. Δόλιο  πολιτικό παιγνίδι παίζεται με στόχο το διχασμό των προσφύγων, την  αποδυνάμωση  του ενιαίου αντικατοχικού μετώπου και τη διευκόλυνση της αποδοχής κακής λύσης….

    http://www.greekalert.com/2014/02/blog-post_8935.html

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      2 Μαρτίου, 2014 09:17

      Ναι, η Αδούλωτη Κερύνεια ειναι ξεροκέφαλοι μαξιμαλιστές χωρίς καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Ευτυχώς ο δήμαρχος Κερύνειας ειναι ένας άνθρωπος που υποστηρίζει και τις συνομιλίες, και δεχεται να επιστρέψει πίσω με Τουρκοκυπριακή διοίκηση.

      Μου αρέσει!

  6. Απο Πλατεία Βάθης permalink
    3 Μαρτίου, 2014 12:13

    Η σαφέστερη ενδειξη -υποπτης- «ξεροκεφαλιας» ειναι η απόρριψη δι’ απλών χαρακτηρισμών. Κυρίως οταν προέρχονται από «εναν» πρός «πολλούς».

    Σήμερα το «κερασάκι πληροφόρησης» που θα σας προσφέρω ειναι διαφορετικό, απο την συνηθη κριτική μου :

    Ο Ομπάμα δεν θα δώσει άλλη ευκαιρία στον Ερντογάν
    Φεβ 25th, 2014 @ 03:05 πμ › Μιχάλης Ιγνατίου
    ….
    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Εχουμε τονίσει πολλές φορές ότι η παρουσία του κ. Ερντογάν στην πρωθυπουργία της Τουρκίας και ο φανατισμός που εκπέμπει εναντίον της Αμερικής και του Ισραήλ, εξυπηρετεί την Αθήνα και την Λευκωσία. Οι πολιτικές ηγεσίες των δύο χωρών συνεχίζουν να πιστεύουν ότι μπορούν να συνεννοηθούν μαζί του και να λύσουν (όπως-όπως) το Κυπριακό, αν και υποψιάζομαι ότι κάνουν δεύτερες σκέψεις τα τελευταία 24ωρα. Κάνουν και αυτή τη φορά λάθος – δεν θα υποχωρήσει ούτε πόντο η Τουρκία…

    http://www.aixmi.gr/index.php/obamaefkairiaerdogan/

    Καλο διαλογισμό

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      4 Μαρτίου, 2014 06:40

      Η Αδούλωτη Κερύνεια *ειναι* ξεροκέφαλοι μαξιμαλιστές. Δεν πρόκειται για χαρακτηρισμό. Πρόκειται για αντικειμενική περιγραφή.
      Ο σχολιογράφος που παραθέτεις σήμερα ειναι εντελώς ηττοπαθής και λίγο πολύ άσχετος: δηλαδή αν δεν ειναι ο όντως προβληματικός Ερντογάν, τότε ποιος; Κάποιος αντιπρόσωπος του βαθέως κράτους των Κεμαλιστών, ή κάποιος ανάλογος του Τσίπρα; Η αντιπαράθεση του Ερντογάν με την Αμερική και το Ισραήλ, ειναι ακριβώς εκείνο που *δεν* μας βολεύει.

      Μου αρέσει!

      • Απο Πλατεία Βάθης permalink
        4 Μαρτίου, 2014 20:10

        «… δεν ΜΑΣ βολεύει.»
        ΜΑΣ….;;
        …ποιους;;;

        Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          4 Μαρτίου, 2014 22:22

          Αν το βρεις, θα πάρεις δίπλωμα με άριστα!

          Μου αρέσει!

        • Απο Πλατεία Βάθης permalink
          5 Μαρτίου, 2014 22:28

          Εχεχεχε… από υπεκφυγες, ειρωνίες, υβρεις, απορρίψεις και υποτιμήσεις «αφ’ υψηλού», εισαι μαέστρος.
          Τυπικος «αγορα-πωλητής» που επεζήτησε την πολιτικη του «καταξίωση» απο τους «περβαντολόγους» μέχρι τις Αναν-ιστκες «Πρωτοβουλίες»!!!
          Τετοια «10αρια» δεν με κολακεύουν, Στροβολιώτη. Δεν ειμαι τυχαίος σε αναζήτηση «αναγνώρισης».
          Καλη συνεχεια

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          6 Μαρτίου, 2014 07:13

          Ανόητες ερωτήσεις προκαλούν ανόητες απαντήσεις, έτσι; Να μην έχουμε και παράπονο λοιπόν.
          Αλλά αν θέλεις να γίνουμε σοβαροί να σου πω: «εμείς» είμαστε εκείνοι οι προοδευτικοί ανοικτόμυαλοι που επιθυμούμε να ξεκολλήσουμε από τη μιζέρια και το βούρκο που βολεύει εσάς τους συντηρητικούς στενοκέφαλους εθνικιστές.
          Εννοείται, πως κάτω από αυτές τις συνθήκες *δεν* μας ευνοεί ‘ένας Τούρκος ηγέτης που είτε δεν μπορεί είτε δε θέλει να πάρει αποφάσεις.

          Μου αρέσει!

  7. Απο Πλατεία Βάθης permalink
    9 Μαρτίου, 2014 10:32

    Χεχε… δεν με απογοητεύεις ποτε, Στοβολιωτη !!! …δεν θα σου κάνω την τιμη να προσβληθώ. Πραγματι, δεν μπορεί να προσβληθει καποιος απο αυθαιρετους και ανοητους χαρακτηρισμους.
    Η «διαφορά» μας περιγράφεται επαρκως – οχι πλήρως- απο την αναρτηση πουπαραπεμπω τους ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ σου… οχι εσενα, μην χανεις » χρονο και χρημα» :

    «Αυτοί και οι Άλλοι”. Το νεοτερικό δόγμα του 1821 ζει και βασιλεύει
    (αποσπασμα…)
    Είναι βέβαιο ότι “απάντηση” επίσημη των ενάντιων σε κάθε παρόμοιο σκεπτικό είναι μία: Είσαι “εθνικιστής” είσαι “Χρυσαυγίτης”. Αλλά εκτός του ότι οι “απαντήσεις” αυτές θέλουν να προκαλέσουν βίαια αντίδραση, να εξάψουν τα πάθη και να υποκαταστήσουν μια οδυνηρή προσπάθεια για απάντηση στις εκατοντάδες “συμπτώσεις και παράδοξα”, έρχονται και για να στηρίξουν το δόγμα “Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα” που κρύβει μέσα του το δόγμα “Ο Ελληνικός πολιτισμός οφείλει να προσαρμόζεται και να ακολουθεί τον Δυτικό, που είναι πιο προοδευμένος”….

    http://karavaki.wordpress.com/2013/12/01/us-and-them-from-1821-to-2013/

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.