Skip to content

Ο αγωγός.

Μαρτίου 2, 2014
Η αγαπημένη θάλασσα της Κερύνειας.

Η αγαπημένη θάλασσα της Κερύνειας.

 

Ένα διαφορετικό εργοτάξιο

Ένα διαφορετικό εργοτάξιο

 

Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων

Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων

 

Στα Πάναγρα.

Στα Πάναγρα.

Το νερό από πάνω.

Το νερό από πάνω.

 

Google maps.

Wikipedia.

 

 

Advertisements
4 Σχόλια leave one →
 1. souperman permalink
  Μαρτίου 5, 2014 23:52

  Διόρθωση στην επικεφαλίδα: O ψεύδοαγωγός

  Μου αρέσει!

 2. strovoliotis permalink*
  Μαρτίου 6, 2014 07:14

  Ο οποίος θα φέρει προφανώς «ψευδονερό»…

  Μου αρέσει!

 3. strovoliotis permalink*
  Μαρτίου 6, 2014 19:06

  Ναμί: Οι ε/κ κάνουν μια ρεαλιστική αξιολόγηση

  Μάρτιος 06, 2014 18:39

  Η ΕΕ επιθυμεί το ταχύτερο δυνατό λύση, στο Κυπριακό δήλωσε ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών Οζντίλ Ναμί, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η πολιτική κρίση στην Τουρκία δεν θα επηρεάσει την πορεία λύσης.

  Σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα “Ραντικάλ”, ο Οζντίλ Ναμί είπε ότι οι Ε/κ κάνουν μια ρεαλιστική αξιολόγηση.

  Πρώτον, υποστήριξε ο O. Ναμί, «βλέπουν ότι ο μοναδικός δρόμος για να πουλήσουν το φυσικό αέριο είναι μέσω Τουρκίας και για να γίνει αυτό χρειάζεται λύση».

  Δεύτερον, είπε, οι Ε/κ θα επωφεληθούν και από τη μεταφορά νερού και ηλεκτρικού ρεύματος από την Τουρκία. Όπως είπε, η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στα κατεχόμενα θα μειωθεί από 45 λεπτά σε 20 λεπτά, ενώ το ηλεκτρικό ρεύμα στην ε/κ πλευρά είναι 70 σεντ.

  Τρίτον, σύμφωνα με τον κ. Ναμί, οι Ε/κ επιθυμούν να απαλλαγούν από τις στρατιωτικές δαπάνες, οι οποίες φτάνουν το ένα εκατομμύριο δολάρια την ημέρα.
  Τέταρτον, οι Ε/κ διαθέτουν έναν πολύ μεγάλο ναυτιλιακό τομέα, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους λιμένες της Τουρκίας.

  Πέμπτον, όταν γίνει η ενοποίηση στο νησί, αυτό θα μετατραπεί σε ένα δελεαστικό τόπο για τους διεθνείς επενδυτές. Αν δεν γίνουν αυτά, θα μπορέσουν να φέρουν την οικονομία τους στο παλαιό επίπεδο, μετά από 20 χρόνια.

  Σε ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση οι Τ/κ να πουν “οχι” στο δημοψήφισμα, ο κ. Ναμί είπε ότι σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που έγινε τον περασμένο μήνα, το 58% λέει ακόμα ‘ναι’, ενώ δεν υπάρχει σφυγμομέτρηση για τους Ε/κ.

  Ο κ. Ναμί δήλωσε ότι οι μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών είναι στο θέμα της ιδιοκτησίας, το εδαφικό, την ασφάλεια και τις εγγυήσεις. «Τα θέματα στα οποία έχουμε εντελώς διαφορετικές απόψεις, σαν τη νύχτα με τη μέρα, είναι το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων. Ενώ η τουρκική πλευρά υποστηρίζει ότι απαιτείται να συνεχιστεί ο εγγυητικός ρόλος της Τουρκίας, οι Ε/κ αυτό δεν το αποδέχονται. Υπάρχουν δύο θέσεις εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους. Και μας περιμένουν δύσκολες διαπραγματεύσεις», είπε.

  Σε ερώτηση αν μπορεί να επηρεάσει η πολιτική κρίση στην Τουρκία, εξέφρασε την ελπίδα πως δεν θα επηρεάσει. «Διότι έχει αρχίσει μία σοβαρή διαδικασία. Βέβαια η Τουρκία, η Ελλάδα και η Βρετανία έχουν σημαντικούς ρόλους. Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας απέχει από τις εσωτερικές διαμάχες. Η κυπριακή πολιτική είναι κρατική πολιτική», είπε ο Οζντίλ Ναμί.

  Σε ερώτηση τι προέκυψε από τις χιαστί διαπραγματεύσεις, ανέφερε ότι δεν έγιναν διαπραγματεύσεις στην ουσία των θεμάτων. «Οι πλευρές βρήκαν την ευκαιρία να καταλάβουν η μία την άλλη και να μετρήσουν την ειλικρίνειά τους, κοιτάζοντας ο ένας τον άλλον στα μάτια», είπε ο κ. Ναμί.

  – See more at: http://www.sigmalive.com/news/politics/106865#sthash.qWsSvUGC.dpuf

  Μου αρέσει!

 4. strovoliotis permalink*
  Μαρτίου 9, 2014 09:41

  ALAKÖPRÜ AND GEÇITKÖY DAMS HAVE BEEN COMPLETED

  The Project of the Century is coming to an end.

  The Alaköprü and Geçitköy dams that will be used to store the water that will be coming from Turkey via underwater pipeline have been completed.

  The water transfer project will fulfill the water needs of the Turkish Republic of Northern Cyprus for the next 50 years.

  A statement released by the General directorate of the State Hydraulics Works that operates under the Ministry of Forestry and Water Affairs of Turkey has said that the Water Transfer Project is progressing.

  The statement notes that as the Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdoğan had promised, the Alaköprü and Geçitköy dams have been completed on the 8th of March.
  The official openings of the damns will be held at a later date.

  80 million Turkish Liras was spent on building the dams.

  With the completion of the project 75 million cubic meters of water will be transferred to the TRNC annually and the potable water needs as well as the agricultural water needs of the TRNC will be met for the next 50 years.

  http://www.brtk.net/index.php?option=com_content&view=article&id=72461:alakoeprue-and-gecitkoey-dams-have-been-completed&catid=5:kktc&Itemid=28

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: